Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dió! Szerintem célszerü mielöbb orvoshoz menni - én a pozitiv teszt után rögtön elmentem az SZTK-s terhesgondozóba, ahol megvizsgáltak és UH-val is megerösitették a terhességet akkor ca. 4 hetes voltam). Rögtön megkaptam a beutalót az elsö vér- és vizeletvizsgálatokra is (pld. vércsoport), meg megcsinálták a különbözö rák- és egyéb mintavételt. Igy mielöbb megtudod, ha valami gond van, pld. vérszegény vagy és vasat kell szedned, stb. Itt mondják meg azt is, hogy ki a védönöd - hozzá kell ugyanis a terhességi kiskönyvért menni. Azóta már csak a választott dokim magánrendelésére járok (kb. havonta), az SZTK ugyanis nem egy túl barátságos hely.
Amúgy - bár az elején még nem érezni "semmit" - szerintem kezdettöl fogva figyelj nagyon magadra (táplálkozás, mozgás, pihenés) - vegyél egy jó terheskönyvet, ebben sok tanács van, ezenkivül hétröl-hétre leirja, hogy hogyan fejlödik a pici, mire kell ügyelni, stb. A dokid és a védönö is biztosan sok jó tanáccsal fog ellátni.
Gratulálok és gyönyörü kisbabát és könnyü terhességet kivánok!
Móni (26 hét)
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok!

Dió! Gratula! Én is rögtön a pozitív teszt után elmentem az orvosomhoz, még nem is látszott az ultrahangon a Manó olyan pici volt... De a vérvizsgálat kimutatta a terhességet.

Norci, írok majd neked, ígérem!

Egész jól vagyak az utóbbi két napban... és már várom a pénteket, a büvös 12. hét napját :-))

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Bocsi, elfelejtettem a hetet odaírni, remélem legközelebb nem felejtem el...

Tehát:

Dojika (11. hét és 4 nap)
dojika (dojika)

Sziasztok!

Köszi a válaszokat és a gratulációkat, én is azonnal mennék az orvoshoz, ha tehetném, csakhát akihez járok, ahhoz rajtam kívül még nagyon sokan járnak. De ezt nem egészen értem: az ember lánya tulajdonképpen két helyre jár? Egyszer az "állami" SZTK rendelésre, és mellette ahhoz az orvoshoz, akihez akar? Mert én azt gondoltam, hogy mivel az orvosom, akihez magánrendelésre járok, majd a kórházban, ahol egyébként dolgozik, megcsináltatja a szükséges vizsgálatokat. Vagy ezek szerint ez nem egészen így van? Esetleg örülne is neki, ha felmutatnék már neki valami vizsgálati eredményt? Hú, már az eleje is milyen bonyolult! És milyen izgalmas!:-))))Dió
Dió

Sziasztok !

Norci !
hát sajnálom hogy "félsz" a homeopátiától.semmilyen mellékhatása nincs ettõl ne tarts. jelentõsen különbözik a gyógyszerektõl mert nem a tüneteket próbálja meg elnyomni hanem ellenkezöleg, segít feldolgozni azokat nem csak fizikai hanem lelki szinten is. ne érts félre nem akarlak rábeszélni. mindenki tart az ismeretlentõl.

BMárti !
laktam én is lakótelepen.megértelek benneteket a helyszüke miatt. valószínüleg azért is vagyok nyugodt gyerekszoba témában mert Roli fiam szobáját fogja örökölni Kisbence.igaz ebben nem tipikus bababútor van, de majd a dekorációval és a kiegészítõkkel babássá teszem.

Móni !
tudtommal be kell jelentkezni a MÁV-ba a szülõszoba látogatásra.nyugodtan jöhetsz már, nem lehet elég korán megtenni a látogatást.
hívd vagy a Hajnit 06302851049 vagy a MÁV-ot 475-2600/219. a Hajni is lehet hogy MÁV-os tel számot fog adni.kérd a szülõszobát és mondd meg hogy látogatásra szeretnél bejelentkezni.
én anno a Körösi Ottília vezetõ szuülésznõvel beszéltem és õ adta az idõpontot.

Dió !
gratula a babucihoz. látom mások a minél korábbi viszgálatot javasolták. én ellenkezõleg tettem. a pozitív teszt után még vártam 2 hetet és a legelsõ vizsgálaton is megkértem a dokinõt hogy ne vizsgáljon meg kézzel,mert nagyon féltem hogy a piszkálástól bajom lesz. biztos túl óvatos voltam de 3 évet vártam Kisbencére.
minden jót kívánok nektek, vigyázz magatokra.

lányok akit érdekel a babanagyker:
Mária Nagyker Bp.XIII.ker.Visegrádi u 16.?
a Visegrádi u a Szent István krt felõl egyirányú és a jobb oldalon van a nagyker a vége felé.
sajna a pontos házszá nem jut eszembe. le kell menni a pincébe.hatalmas az árukészletük mindenbõl. ha vásároltok akkor Gogolák Mária Dabas Szent István u címre kérjétek a számlát és így 10% kedvezményt kaptok még az árakból.
a Mari a barátnõm és felhatalmazott rá hogy bárki vásárolhat a nevére.neki anno babaker.vállalkozói igazolványa volt és azóta is benne van a gépben.
jó vásárlást mindenkinek!!
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Én is bejelentkezem, bár még orvosnál nem jártam.
A "Ma megjött..."-böl jövök, és nagyon örülök, hogy most már rám is igaz a topic cime.

Kata007!
Az adataimat még nem tudom teljesen pontosan.
De azért tedd meg légyszi, hogy beirsz a táblázatba, a hiányzó adatokat majd késöbb megadom.
Beszti 13.c. 5 hét 5 nap Szigethalom ? ?
Valószínü júl. 4-re leszek kiirva, ezt is beirhatod.

Beszti
Beszti

Sziasztok !

Kkriszta kérdezted, hogy köldökápoláshoz milyen alkohol kell. Nem tudom azóta megtaláltad-e a gyógyszertárban, szaliciles alkoholt kell tenni a köldökre. A gyerekorvos egyébként az elsö látogatásnál felirja a használandó popsikrémmel, fürdetökrémmel együtt. Dia irta, hogy a gyári krémek allergizálnak. Hát a többivel nem tudom, hogy mi a helyzet, de a Johnsons az éppenhogy nem az, söt hypoallergén, ami egyáltalán nem allergizál. És rá is van irva, hogy a szülészetek 90%ában Johnsonst használnak. A többi kórházról nem tudok, de ahol én szültem, ott tényleg Johnsonst használtunk.
Mi megvettük a prima pelenkázótáskájukat, amiben nagyon kedvezö áron (a darabonkénti árhoz képest) benne volt az összes szükséges babaápolási termék. A gyógyszertárit is kiváltottuk, de alig vártam, hogy elfogyjon, a fürdetökrémet meg egyenesen utálom. Bogigyerek popoja igazán gyönyörü a Johnsonokkal. Használatban vannak még Németországból származó Weleda termékek, nagyon jók szintén. A gyógyszertáriak állagát, szagát nem szeretem, nekem mindig betegségszaguak. Viszont vitathatatlan elönyük az áruk.
Sziasztok.
Cseri
cseri

Sziasztok!

Nagy gartuláció minden friss kismamának!

Dió! Ha tudsz, menj el minél elöbb a választott dokidhoz, de ha csak 1-2 hét múlva kapsz idöpontot, akkor se keseredj el, én is így jártam, és ennek is megvolt a maga elönye. Leginkább az, hogy mire eljutottam a dokimhoz, már a babuci szívverését is láthattuk az UH-n! KépKép Nem kell elmenned az SZTK-ba, elég, ha a asaját dokidat megkeresed. Ö majd tájékoztat a továbbiakról, vagy ha mégsem, akkor utána a töle kapott lelettel (valószínüleg elküld vérvételre, végez rákszürést, stb.) el kell menned a területi védönöhöz (nálunk a körzeti gyermekorvosi rendelöben található), töle kapsz kiskönyvet, amibe aztán minden vizsgálat bekerül. Van ahol a választott kórházban végzik a terhesgondozást (pl. a Margit kórház ilyen), és nem kell máshová menned, én pl. járok a kerületi védönöhöz (havonta 1x, mert nagyon aranyos, és mindig szán rám idöt), komolyabb vizsgálatokra a kórház terhesgondozójába megyek (ha ott nincs terhesgondozás, akkor a védönö ad beutalót a kerületi SZTK-ba) és havonta kell a dokit is meglátogatni. Bocs, hogy hosszú voltam!

Nagypocakosok: Mikortól kell lennie elötejnek? A könyvek már a 6. 7. hónaptól írják, nekem viszont még sehol semmi! Ez normális? Van aki hasonló cipöben járt?

Mindenkinek kellemes pocakosodást! KépKépKép

Zsuzs (27hét2nap)

Mindenkinek kellemes pocakosodást!
Zsuzs

Sziasztok!

Menta! Az ágy mellé tett bölcsöre én is gondoltam, éppen beférne egy kisebb típus, igaz ringani már nem lenne helye, de ott lehetne benne tölem karnyujtásnyira PiciLaci. Végül azért mondtam le erröl a megoldásról, mert éppen a feje fölött lenne az ablak és a radiátor, közvetlenül érné a huzat is és a (néha eszetlen intenzitású) fütés is. Amilyenek a lakótelepi falak, a közvetlenül a hálószobánk mellett lévö gyerekszobából úgyis át fog hallatszani minden, szerintem még a szuszogását is hallani fogom. Bár lehet, hogy eleinte sokat fogok a kiságy mellé húzott fotelban szunyókálni... KépKépKép

Dió! Szeretettel üdvözöllek köreinkben én is! Kép Hamar meg fogod szokni, hogy itt minden kérdésedre kapsz egy tucat (néha egymásnak ellentmondó) választ. Ez nagyon jó arra, hogy sokféle szempontból át lehessen gondolni a dolgokat, de néha nagyon el is tudja bizonytalanítani az embert. Mazsolázz kedvedre a tapasztalatokból, és mindig azt a tanácsot fogadd meg, ami a legjobban tetszik, a legszimpatikusabb, vagyis a legközelebb áll hozzád. Kép
Én a (z utolsó mensitöl számított) 7. héten mentem el az orvoshoz, kicsit hamarabb, mint ahogy eredetileg terveztem, mert vér volt a vizeletemben, és nagyon megijjedtem töle. Amikor az "optimális családtervezés" program keretében voltam a nögyógyásznál, akkor egy csomó vizsgálatot elöre megcsinált, úgyhogy azok miatt nem kellett sietnem, és azt mondta, akkor menjek vissza hozzá, ha a második menstruációm is kimarad. Szóval a nögyógyászom szerint a 8.-9. héten kell elöször jelentkeznie egy kismamának, de persze ahány nögyógyász, annyi vélemény... Kép

Kisbence! Köszi az infót! A Mária Nagyker tényleg egy tuti jó hely, nézelödni én is voltam már ott, de akkor még csak a babakocsik érdekeltek. Meg is jegyeztem magamnak a címet, hogy ha majd ruhaféléket akarok venni, feltétlenül visszamegyek, mert abból különösen szuper a kínálatuk, és nagyon jók az áraik. Ez a 10% kedvezmény meg aztán tényleg verhetetlenné teszi! Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok kedves Kismamák!

Cseri,
köszönöm a cikket. Még nem volt idöm elolvasni, csak belekukkantottam, de ma még igyekszem. Bogi gyönyörü baba, gratulálok hozzá!!!:-)Mindig ilyen mosolygós? Nagyon édi!

Andysj!
Nekem is még keresztben volt a 20. héten, az nem gond! Nézd meg a következö oldalt:
[url=http://babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html" TARGET="_top]http://babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html[/url]
én csináltam, és idöben nagyon szépen megfordult. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy csak mi érezzük ám ezt kellemetlennek, ök remekül vannak...:-)

Köszöntöm az új kismamákat! Vigyázzatok magatokra már most, így az elején is pihenjetek amennyit tudtok! A folsavat, ha nem szeditek, kezdjétek el szedni. Azt nem lehet elég korán kezdeni úgy sem!

Ma voltam az elsö CTG-n, most még megyek szoptatós filmet nézni a terhesgondozóba. Ma nem unatkozom:-) Majd beszámolok róla.
Sziasztok:
Ágci (37h/3n)
Ágci

Sziasztok újra!

Mire leírom, amit akartam, már itt is vannak az új hozzászólások! Kép

Beszti! Gratulálok, és szeretettel üdvözöllek a csapatban téged is! Kép

Zsuzs! Elötejnek egyáltalán nem _kell_ lennie, csak lehet. Nekem pl. még soha egyetlen csöppnyi se volt, pedig ma kezdem a 34. hetet. Csak olyan kis sárgás göbök szoktak lenni a melbimbómon, és néha olyan porszerü izé, mintha lisztes lenne. Állítólag nincs összefüggésben azzal se, hogy késöbb lesz-e elég tejcsi a babának.

BMárti
BMárti

Szia Zsuzs!
csatlakozom a BMártihoz. nem törvényszerû hogy a szülés elõtt elõtejed legyen. én is a 34 héten baktatok és még semmi. elõzõ terhességemben sem volt elõtej, de tejem rengeteg volt.szóval nyugi.

Ágci !

ha jól olvastam te már belevetetted magad a bürokrácia útvesztõibe. kérlek hogy küldd el az email címemre, hogy mit hol kell intézni és milyen papírok kellenek hozzá./anyasági segély, GYED,TGYÁS,családi pótlék/
a címem: a.bodnar@summacomp.datanet.hu
elõre is köszönöm.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!
Dió, örömmel üdvözlünk, legalább a táblázat alja is bõvül végre!!

Kisbence, kösz a bíztatást, asszem nálnuk is hasonlóan lesz megoldva a dolog, azzal a különbséggel, hogy mi rengeteg kisbabaruhát kaptunk, télieket is, jókat, úgyhogy nemigen kell vásárolnom ruhákat. maj dátnézem persze, talán hálózsák kell, de azt majd a nagymamája varr a kiskutyának, remélem...

Mondjuk én babakocsit mindenképpen akarok - hiszen még bevásárolni sem tudok elmenni, ha az nincsen! Ott fogok ülni a szépséges házunkban és ki sem moccanhatok egész télen ha nincs babakocsi. A hordozóban cipelni azért nem valami nagyon kényelmes szerintem. nemigaz?

Kata, szerintem a 42-43 heteseket szedd le a táblázat elejérõl, tök béna így, majd biztosan bejelentkeznek, aztán akkor a babás táblázatba beírjuk õket. Nem?

puszi mindnekinek
mégegykata 33
mégegykata 33

Dió!

Én is hozzászólnék az orvos kérdéshez.
A fiammal nem kellett külön orvoshoz és SZTK-ba járni, hanem a dokim mondta meg, hogy mikor hova kell menni vér-, vizelet stb. vizsgálatra.
(Egyébként, mint it sokaknak, MÁV-os dokim van, akinek a magánrendelésére járok, a szükséges vizsgálatokat pedig a MÁV szakrendelöjében szokták elvégezni).
Havonta egyszer jártam a védönöhöz, ö csak helyben vizsgált (pl. súly), és nem küldött sehova.
Egyébként azt olvastam, hogy panaszmentesség esetén elég csak a 8-9. héten orvoshoz menni.
Én is csak a jövö héten megyek (majdnem 7 hetesen), mert a dokim azt mondta, hogy böven elég akkor, és már UH-n is láthatjuk. Korábban csak a terhesség tényét tudná megállapitani, meg a szükséges vizsgálatokat elvégeztetni.
A kisfiammal 6 hetesen voltam elöször dokinál.

Beszti
Beszti

Sziasztok Pocakosok!

Olyan jó itt köztetek! Mindig jobb lesz a kedvem és szerintem kifejezetten jót tesz még a babcival való kapcsolatépítésnek is, hogy az ember lánya nem pánikol azonnal, hanem betér ide pletykálkodni és válaszolgatni. Egyszóval: nagyon csípem a (nem búrátokat, hanem) pocakotokat! Kép

Kép

KATA007
Ha ilyenektõl hízol, az csak jót tesz a babának is!! és MI lehet ennél fontosabb!? Kép
Bocsánat az értetlenségemért - mi igazából nem "próbálkoztunk", csak sokat beszélgettünk róla, hogy jövõre ilyenkor ..és milyen jó lesz..és abbahagyom akkor a gyógyszert..és tisztulás..és addig ezt meg ezt elõteremtjük..de közben a kisember úgy gondolta, hogy õ márpedig világra kivánkozik és ha lehet ilyet mondani, akkor a mínusz 6. ciklusban Kép.
De akkor legyen 1c. - kösssszzönöm!!
A táblázatodba kerülés szinte prestige-kérdéssé vált itt a mamák körében!! Ez tetszik!

Lányok!! Múltkoriban (ill. a költözés miatt elég gyakran) jártam én is az apukával az IKEA-ban! (mindkettõben). Az tûnt fel, hogy szinte minden harmadik csajszi várandós volt és még meg is fordult a fejemben, hogy vajon hányukkal traccspartyzhatok één a babaneten..? Kép
Móni is írta most, hogy voltak kiságyat nézni. Nem hiszem, hogy csak azért látok annyi kismamát, mert én is babát várok, - mások is mondják.

BMÁRTI!!
Tényleg TûzLó vagy??? Hüha! Állítólag Tûzló csak ritkán születik és akkor is kivételes személyiséggel. Te (szerinted) MILYEN kisgyerek voltál?? - az én kismanóm VizLó-lesz Kép

MENTA!! Hol van ez a gyógytornás kismama-torna?? Nekem leszakad a derekam, pedig mostanra alig híztam valamicskét. Nem ez az a MÁV-ban koradélután? (kár lenne, mert én 5-ig dolgozom).

ANDYSJ! Üdvözlünk köreinkben! Hasonló idõszakban vagyunk! Neked tényleg mozgott már a 16. héten? Én a 18. héten vagyok, de csak ritkán és enyhén érzem. A 20-on pedig már be kell "állnia" a helyes pozícióba?? Ez biztos??
Én azt hittem még jó darabig úszkál majd és forgolódik a 6. hónapban is!! A többiek is így tudják?

DIÓ! Neked (és a kis Almamagodnak is) szép növekedést kívánok Kép!!
Én csak a második hónapban voltam elõszõr dokinál, de nagyon odafigyeltem magamra már az elsõ naptól (én már a 3.hét végén éreztem, hogy furán keményedik a hasam)- 1.héten tehát.

Hosszúra sikeredtem és már figyelnek is, hogy mit firkálok!

Pusza Nektek!

Mummy
mummy (mummy)

Sziasztok!

Kisbence, BMárti: Köszi a megnyugtatást elötej ügyben! Már kezdtem magam fogyatékosnak érezni, mivel többen írták már, hogy kb. a 20.héttöl, vagy még régebben van nekik. KÖSZI KépKépKép

Dió, jó sokat írtam neked az elöbb, csak a lényeg maradt ki: végül a 8. héten voltam elöször dokinál, és az én nögyogyim is a 8-9. hetet tartja az ideálisnak az elsö vizsgálathoz, amennyiben nincs vérzés, vagy egyéb - a normál terhességi tüneteken kívüli - panasz.

Zsuzs (27h/2n)
Zsuzs

Én is üdvözlöm a friss kismamákat és gratulálok neki. Így legalább én is feljebb kerülök a táblázatba.

Norci
Norci

Nem bírom befogni a billentyüzetemet...

Én annyit tudok a babóca helyzetéröl, hogy ráér a 30-32. hét után befordulni a helyes irányba, addig pörög, forog, vagy ami éppen kedvére van, illetve amíg helye van mozogni. Az én manóm legtöbbet fejjel lefelé van, bár most többször volt keresztben is, illetve fejjel felfelé. Ez utóbbit nem csípem kifejezetten, mert kellemetlen, mikor a hólyagommal focizik... KépKépKép Most pl. fogalmam nincs mijével macerálja a gyomromat, de nagyon kedvesen csinálja! Most már bedugulok... KépKépKép

Zsuzs (27h/2n)
Zsuzs

Sziasztok!

Ti hogy vagytok a vitamin szedéssel?
Elõször sima terheseknek való multivitamint szedtem, de nem volt jó - a közérzetem eléggé vacak volt tõle...
Váltottam az Elevitre - de ugyanaz az ábra...
2 naponta ha be bírok venni belõle, mert különben egész nap csak forog a gyomrom...
Járt így valaki? Mi a megoldás? Gondolom csak kéne szedni, nem?

Dojika (11 hét/4 nap)
dojika (dojika)

Dojika!

Az én orvosom annak idején (az elsö gyermekemnél) egyáltalán nem javasolta a vitamin szedését (söt, mikor megemlítettem, hogy a védönö azt mondja, hogy szedjek, azt mondta, hogy hülyeség). Helyette a kiegyensúlyozott táplálkozást, gyümölcs, zöldség evését mondta.
Egyedül folsavat és vasat szedetett a vége felé.
Szerintem ha nem birod öket, akkor ne szedd.
De aztán lehet, hogy valaki pont az ellenkezöjét fogja javasolni.

Beszti
Beszti

Dojika:En mar azon csodalkoznek, ha valaki nem lenne rosszul ezektol a vitaminoktol.Csak azt nem tudom, hogy ez a terhessegtol van vagy tenyleg olyan osszetetelu ez a vitamin, ami ezt valtja ki.
Szerintem erdemesebb kulon folsavat szedni.( En most Maltofer-fol-t szedek ami folsav es vas is egyben.) Es mellette sok gyumolcsot enni.

Kata: megneztem a linket amit irtal, bar mar regebben lattam ezt ,de most olvastam csak, hogy 8 honaposan mar almodnak is a babocak!Mit almodhat vajon az en picikem, remelem csak szepeketKép

Kitartast az újaknak na és persze a finish elott alloknak is!Kép

Tiduj(30)
Tiduj

Dojika !
én sem szedtem semmilyen vitamint. rengeteg gyümölcsöt, zöldséget ettem és bioételeket.
bevallom õszintén én még a folsavat sem szedtem.
ettem helyette sok káposztát,spenótót stb.
a vassal mindig hadilábon álltam. a terhesség elõtt nagyon vérszegény voltam kaptam injekciókúrát is aminek az lett az eredménye hogy kevesebb vas volt a véremben mint elõtte. 10 db szúri volt a fenekembe borzasztóan fájt.
most a terhesség alatt ezért nem kezdtem el szedni a vasat.és láss csodát ilyen jó még soha nem volt a vérképem mint most.
igaz rengeteg aszalt sárgabarackot és olajos magvakat ettem amiben sok vas van. ja és ha vastablettát szedsz egyél mellé C vitamint mert az segíti a vas felszívódását.
nekem ezek a tapasztalataim.

Kisbence még most a 34.hét felé is állandóan változtatja a helyét. tegnap teljesen kinyomta a fenekét a köldököm magasságában és fél óráig úgy maradt hiába simogattam. mintha púpos lett volna a hasam.
Kisbence 33hét+2 nap

Kisbence
Kisbence

Sziasztok,
Beszti, Tiduj, Kisbence, köszi a tanácsokat..
A vas és folsav készítményeket is meg lehet venni, mint a vitamint, vagy azokat fel kell iratni?
Dojika (11hét+4nap)
dojika (dojika)

Sziasztok!

Most értünk haza a genetikáról. Minden rendben KépKépKépKépKép
Szóval nem döfnek ám azonnal az ember lányába. Most UH volt (hüvelyi), 2 hét múlva még egy, amikor majd a nyaki redöt nézik. Majd az AFP-t is ott vetetjük le, mivel ott nem csak sima AFP-t néznek mint itt nálunk Miskolcon, hanem HCG-t és még a magzat által termelt másik steroid hormont, az ösztriolt. Aztán majd akkor megmondják, hogy kell-e magzatvízvizsgálat. A doki szerint semmi szükség nem lesz rá, a mai UH eredményem után.

Ja láttam a picúrt is. Olyan tündér!!!! Látszott a keze, lába, mocorgott. A kezével olyan mozdulatot tett, mintha integetne. A doki meg is jegyezte mosolyogva, hogy "integet a mamának". Szóval olyan boldog vagyok, hogy ilyen sokat nött, mióta utóljára láttam.

Nem gyözöm változtatni a táblázatot, de TETSZIK!!!!! Jó, hogy gyülnek a friss kismamák. Ezért még a mai nap folyamán felteszek egy pocaklakós táblázatot az újak miatt.

Beszti!
Kellene még, hogy hány éves vagy, és hanyadik baba. Tudom, illene tudnom a másik topicból, de bevallom lusta vagyok utánakeresni. Köszi!

Dió!
Üdv köztünk, és boldog babavárást. Én a 7. héten voltam elöször a dokinál. Megvizsgált, megcsinált mindent amit kell és elküldött UH-ra. Igaz ott még nem igazán látszott semmi, így 10 nap múlva visszarendeltek. Viszont a folsavat azonnal elkezdtem szedni, mert a doki mondta amikor felhívtam + teszt utáni napon. Gyere hozzánk gyakran. Ha majd lesz pontos adatod, Téged is beraklak a táblázatba, ha akarod.

Cseri!
Írtam neked emailt. Megkaptad? Tudod a cikk miatt. kata@kgb.hu

mégegykata!
Már én is gondolkodtam rajta, de magamtól nem akartam leszedni öket. Ezentúl a 43. héttöl nem jegyzem öket, az már túlzás lenne ha valaki tényleg annyi lenne...

mummy!
Tehát, akkor rádfogom a hízást... KépKépKép
Mellesleg 1 c. Jegyeztem. A minusz 6, olyan ciki lenne KépKép

Tiduj!
Csakis szépeket álmodhatnak. Mit tudnának mást, ugye? Kép

Bocs, hogy hosszú voltam.

Kata007 (10 hét 1 nap)
Kata007

Sziasztok lányok!

Ma voltunk a 2. CTG-n és volt Uh is. A kisasszony nagyon jól érzi magát odabennt. Ez jó hír, és már most 3250 gramm...
Az utolsó bevásárlási lázban égünk: digitális hõmérõ. vízhõmérõ, körömvágó olló stb... Kép
Az éjszakákat végigalszom, de a derekam sokat fáj, körmöt a lábamon nem tudok vágni ... Kép
Már nagyon várom a kicsit...

Megpróbáltam elolvasgatni ki hogyan van.

Pucur: gratulálok, szurkolok nektek, remélem még te is emlékszel rám.
Mégegykata: a CTG-t nekem a 36. héten kezdtük, nagyon érdekes hallgatni a szívverést és kiírja a gép ahogyan a kicsi szíve változik... Kép
Mindenkinek minden jót, készülõdést, kerekedést...
Ha tudok még jelentkezem a szülés elõtt is.
Puszi: Niki K. 37 és fél
Niki K. 37

Kata007!

26 éves vagyok.
A babaszámot direkt nem irtam. Tudod gyógyszeres segítség volt (Erazmusz szerint is lehetett két tüszörepi). És ezért elvböl nem szeretnék még erröl nyilatkozni. Jövö héten az UH után már fogom tudni. (Örülnénk kettönek is! KépKépKép De persze az egy miatt sem leszek elkeseredve! KépKépKép)

Beszti (5 hét 5 nap)
Beszti

Gabi!

Én az utóbbi pár hetet neztem végig, és ott kb. hetente volt. Téged átírtalak. Szóval egy nappal hamarabb látod ÕT, ha minden igaz??? Olllllllllllllllyan jóóóóóóóóóóó neked!!!!

Lányok!
Tényleg jó lenne ha odaírnánk a hetet és a napot a nevünk után. Most találtam egy pár olyat, aki kissé el volt számolva. Gondolom anno, csak a hetet adta meg KépKépKép

Kata007
Kata007

Kata007

A 9. héten már genetikai UH-t csinálnak?

Jár valaki közületek a SOTE II.-re?

Beszti!

Nekem is legalább 2 tüszörepim volt, tüszö volt ott több is, de azok már nem tudtak megrepedni. Többpetéjü ikerterhességre csak akkor van esély, ha pontosan egyidöben szabadulnak ki és termékenyülnek meg. Ha már egy kiszabadult, akkor elkezd egy olyan enzimet termelni, amelyik blokkolja a többit. Ja, nekem sem ikreim lesznek, pedig a férjem ugy szerette volna!Kép Kihordani viszont nekem kellett volna!Kép

Niki K!KépKép

Hát persze, hogy emlékszem rátok!!!KépKépKépKépKépKép
Én most már a 31. hetemet töltöttem volna. Nem baj, ez a gyerek tökéletes lesz (remélem most semmi probléma a hormonokkal)

Pucur 7 hét 5 nap
Pucúr

Sziasztok,lányok!

Zsuzs,az elõtej engem is aggasztott egy kicsit,bár az elõttem hozzászólók azért valamelyest megnyugtattak.Nekem az elsõ terhességemnél ugyanis volt elõtejem,elõször csak kis sárga pöttyök,de aztán már kicsit jelentõsebb is.Most viszont nincs.Esetleg 1 db.sárga pöttyKép Remélem ez nem azt jelenti,hogy kevesebb tejem lesz.Bár az elsõ terhességgel 12 kg-ot,híztam,most meg még csak 5-öt.Lehet,hogy ez is befolyásolja?
A bababútorokról:nekem nagyon tetszettek a VOX bútorai,amit tegnap ajánlott valaki-megnéztem a honlapjukat.El is határoztuk,hogy elmegyünk hozzájuk és szétnézünk.Mi még egy testvér-babakocsin kívül eddig semmit sem vettünk.Ruhákból nagyon sok van,a méret is stimmelni fog,mert a kisfiam januári,a tesó pedig decemberi lesz.
Kiságyat egyelõre kölcsön kérünk.A kisfiamnak egy kombi kiságya van,pelenkázóval,meg egy kétajtós szekrénnyel.Egyelõre egy szobában lesznek,így átmeneti megoldás a kölcsönágy-helyhiány miatt is.Jövõre,ha minden jól megy,beépítjük a tetõteret,ahol már külön szobájuk lesz.Ekkor a kicsi megkapja a "nagy" bútorait,neki pedig majd "ifjúsági" bútort veszünk.A VOX-tólKépHa addig még mûködnekKép
Szóval jó,jó,hogy nem a bútortól,vagy más berendezési tárgyaktól függ a szeretet,vagy bármi,de én már alig várom,hogy igazi gyerekszobákat rendezhessünk be,vidám,színes tapétákkal,széles tapéta- csíkkal,a mostani eklektikus szoba helyettKép

Mariann(34 hét+4 nap)
Mariann

Pucur!

Bocs, de ez nem igaz. KépKép Néhány nap lehet közöttük (ritkán lehetséges, hogy azonos ciklusban több tüszö is kiszabadul és megtermékenyül), söt olyan is elöfordulhat (ugyan nagyon-nagyon ritkán), hogy a két kiszabaduló petesejtet különbözö férfi ondósejtjei termékenyíti meg (kínos lehet!). Az tényleg nem lehet, hogy következö ciklusban termékenyüljenek meg, de egy cikluson belül nem lehetetlen. (Az igaz, hogy terhesen olyan enzimeket termel, de mikortól?)
(Forrás: dr. Métneki Júlia: Ikrek könyve)
Persze az igazi esély tényleg akkor van, ha egyszerre szabadulnak ki.
Én nem azt mondtam, hogy ikreim lesznek biztosan, csak azt, hogy nem szeretnék még róla nyilatkozni, mert az az én felfogásom szerint nem jó.
Remélem ez nem elitélendö.Kép
Bár az én férjem is szeretné! KépKépKép

Beszti
Beszti

Kedves Beszti!

Szerintem félreértetted Katát (vagy én nem értem a táblázatot), nem azt vezetjük a táblázatban, hogy hány babával vagy terhes, hanem hogy ez a jelenlegi terhességed hányadik babád lesz.

Kele 19+4
kele (kele)

Pucúr!
Nekem ez 11. hét volt, vagyis betöltött 10.

Hát akkor itt a friss táblázat, ha valakinél nem stimmel valami, szóljon.

<pre>
PK 2.c. 42 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Merci 41 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 40 hét 0 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Tikk 39 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Rebi 39 hét 0 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Móni 3.c. 38 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 38 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 37 hét 4 n Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 37 hét 3 n Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 37 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 36 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 36 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 29. 2.b.
Zsuzsi 3.c. 36 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Laura 8.c. 36 hét Budapest 29 év dec. 6. 1.b.
Beja 8.c. 35 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 35 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 35 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 34 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 34 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 34 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 34 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 33 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 33 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 33 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 33 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 33 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 33 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 33 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 33 hét 2 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 33 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 31 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 32 hét 0 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 30 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 29 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 29 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 29 hét 1 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 28 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 28 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 28 hét 2 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 28 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 27 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 27 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 27 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 27 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 26 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 27 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 26 hét 5 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 25 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 25 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 24 hét 5 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Andysj 4.c. 20 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 18 hét Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 17 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 17 hét 2 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
Száva 17 hét ápr. 17. 2.b.
Csilla1 1.c. 13 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 11 hét 4 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Norci 5.c. 10 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 10 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 9 hét Százhalombatta 27 év
Pucúr 4.c. 7 hét 4 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 5 hét 5 n Szigethalom 26 év júl. 4.
</pre>

Kata007
Kata007

Kata007,

melyik kórházban fogsz szülni,és kinél?

Mariann
Mariann

Mariann!

A megyeiben, és Gyurkónál. A kisebbik lányomat is nála szültem 6 éve. Te???

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Mummy! Hát tényleg a MÁV kórház, ahol hétfõn és szerdán 2-tõl van a torna. Nem tudsz elkéretõzni? Többen is járnak így ide.

BMárti! Hát így teljesen érthetõ, hogy miért nem ragaszkodtok a hálószobai elhelyezéshez. Tudod én teljesen úgy képzeltem el, mint a miénket, nálunk meg a mi ágyunk van teljesen az ablak alatt, tehát a bölcsõ nem lesz se huzatnak, se a radiátor túlzott melegének kitéve.

Én is üdvözlöm az új kismamákat! A régi rajztanárom mondta mindig (egy idõs bácsi), hogy soha ne siettessük az idõt mert úgyis eltelik az magától és inkább élvezzük ki a jelen minden percét! Soha vissza nem hozható pillanatok ezek...é akárhogyis, de gyönyörûek! (Persze engem is elfog az irígység a táblázat elején levõk miatt..Kép)
Menta
menta (menta)

Kedves Kele!

Azt hiszem nem értettem félre.
Elég fura is lenne, ha valaki 4-5 babával lenne terhes! Kép
De ha csak egy babust várok akkor a 2. babám lesz, ha pedig ikreket, akkor a 2-3. babám. Nem?
(Van egy kisfiam...)
De ez az egész tiszta kínos már számomra, mert nem akartam hülyének beállitani magamat, csak mindössze a matemaikai esély miatt nem akartam a kérdésröl nyilatkozni (persze lehet, hogy azt kellett volna egyszerüen irni, hogy 2., mert akkor még késöbb korrigállhatam volna ha kell, és nem nézett volna senki semminek, de ez igy közelebb állt hozzám).
Bocsi!!!!

Beszti (5 hét 5 nap)
Beszti

Sziasztok!

Koszonom a szives fogadtatast. Ez jol esett. Errefele nincs senki kismama ismerosom, es eddig is sok jo dolgot hallottam toletek.

Zsuzs! Az orvosom szerint teljesen normalis az is ha kesobb van az embernek eloteje es az is ha korabban. Erre en is rakerdeztem, mert nekem mar most megjelent. Erre az volt a valasz, hogy egyik sem befolyasolja a szoptatast. A baratnomnek egyaltalan nem azaz csak az utolso honapban volt eloteje es tokeletesen tudott szoptatni a fia egy eves koraig.

Mummy! Igen mar mozgott a 16. heten, az orvosom szerint, akik mar tobbetszer szulnek azok elobb erzik, azaz jobban tudjak, hogy mire is kell. odafigyelni. Akik az elso babat varjak, azoknak is mar mozog akkor, csak nehez megkulonboztetni. En az elozo terhessegemnel szinten aggodtam, akkor a baba mozgasat csak a 19. heten ereztem. Ami a helyet illeti, az elejetol fogva oldalt fekveses, es neha meg aludni sem tudok, annyira mocorog, nyujtozkodni probal, es ezert aggodtam.

Agci! Koszi a segitseget. Tudod nekem az elso babanal nem volt gondom az elejetol fogva fejfekvesu volt, s csak azert aggodtam, mert az orvosom is meglepodott az ultrahangon, hogy sokat mozog es meg mindig oldalfekvesu.

Andysj
Andysj

Kata007,

a Péterfy S.utcai kórházban,Zachernál,ha kibírom dec.elejéig.Jó lenne addig egyben maradniKép

Mariann
Mariann

Zsuzs!
Nekem nem volt elõtejem és kicsikém 25 hónapig fogyasztotta az éltetõ nedüt! Kép
Üdv
Kanga
Névtelen

Sziasztok Kismamák!

Szia Andysj! Szeretettel köszöntelek közöttünk! Kép Szerintem még ráér megfordulni a babád, bár nem emlékszem pontosan, az enyém mikor fordult meg, talán úgy a 28. hét körül.

Szia Dió! Üdv neked is közöttünk! Kép Szerintem minél elõbb menj orvoshoz. Különös óvintézkedést nem kell tenned, csak táplálkozz rendesen, egészségesen, pihenj sokat, vigyázz magatokra és örülj a babának. Szerintem vegyél 1-2 könyvet a témában, amit én nagyon szerettem: Az a 9 hónap (ez egy amerikai), illetve a másik: Gyermeket várunk /ezt pedig egy magyar orvos írta, nem emlékszem pontosan a nevére, talán dr. Szatmári(?) István./ Számomra a két mû teljesen kiegészítette egymást. Kerüld a forró fürdõt, szaunát, szolit.

Hûûûû, Beszti, még egy kismama, de jó!!! Én is a "Ma megint megjött"-bõl jöttem anno! Nagyon jó babavárást neked is! Kép

Kata007! Köszi, hogy javítottál!

Dojika! Csatlakozom Beszti véleményéhez a vitamin-ügyben: én sem szedtem semmit, csak vasat és folsavat. A dokim nekem is ugyanezt mondta: táplálkozz egészségesen, rendszeresen, sokoldalúan.

BMárti! Kérdezted, hogy nálunk beindultak-e az elõkészületek vagy azóta is csak döcögnek (mármint ami a vásárlást illeti)? Hát, nekünk a barátnõmék ígértek néhány dolgot, de hogy mit, azt nem mondta még konkrétan. Így hát az ágyon kívül néhány ruhácskát, takarót, pelusokat vettünk. Most megvárom, hogy mit tud adni a barátnõm, és annak függvényében folytatjuk a vásárlást. Magamnak kellene már a kórházi cuccok másik részét megvennem.
Egyébként ma teljesen beigazolódott, hogy milyen jó, hogy nem vásároltunk elõbb. Ugyanis most, hogy tegnap óta áll a szobánkban a kiságy édes sárga ágynemûvel, végében a pelenkázón a baba cuccai, aaannnyira, de aaaannnnyira üres és még így is egy hónapot kell várni, hogy legyen benne valaki... Kép Jó is, hogy nem vásároltunk elõbb.

Mariann, ezek szerint mi elméletileg találkozhatunk is a Péterfyben, én dec. 6-ára vagyok kiírva. De jó! Kép

Puszi mindenkinek: Laura36
Laura36

Sziasztok!

Örülök, hogy ismét találtam egy kismamás oldalt! Én a 24. hétben vagyok, így a "friss" talán már nem teljesen igaz, viszont sok hasznos infót találtam így is. A SOTE II. Klinikán fogok szülni, ha van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata, nagyon hálás lennék, ha megosztaná velem.
UH-ra kb. 2-3 hét múlva megyek, s remélem akkor megtudjuk, hogy kisfiú vagy kislány az én kisvacakom.

Sok sikert, és boldog terhességet mindenkinek!

Tünde
GTünde

Sziasztok!

Mummy! Én úgy tudom, hogy azért nem olyan ritka dolog a tüzlóság. Ha jól emlékszem, van X féle év, tehét X évenként következik a ló éve, és van egy másik szorzó, hogy minden Y. ló év tözló éve lesz. Tehát tüzló éve ritkán van, de akkor az egész év az. Nagyon régen foglalkoztam egyszer ezzel, így sajnos nem nagyon emlékszem. Egyébként azt hiszem, a tüzló olyan, mint a többi ló, csak még sokkal olyanabb. KépKépKép Na, ezt jól megmagyaráztam. Kép
Az, hogy én milyen gyerek voltam, talán nem tart számot túl nagy közérdeklödésre, és nem is biztos, hogy jelent bármit a ló évében született babákkal kapcsolatban, de ha érdekel, írj az mbakos@axelero.hu-ra, és megpróbálom megfogalmazni.
Azzal kapcsolatban, hogy a 20. héten hogyan van éppen fordulva a babád, nincs semmi okod az aggodalomra. Az enyém a 30. heti UH-kor faros volt, de még azóta is többször éreztem megfordulni. A 26.-30. hét környékén meg szinte napi gyakorisággal forgolódott. Amikor már elég nagy, akkor nagyon tisztán lehet érezni, amikor fordul... Mit ne mondjak, nem egy Pepsi érzés... Most legutóbb a hétvégén adta elö, hogy óriási rugások kíséretében keresztbe fordult (Életem Párja döbbenten nézte a hatalmas hasrengéseket Kép), és egy napig úgy maradt. Olyan idétlen formája lett a hasamnak, mintha egy kétkilós kenyeret nyomtak volna le a torkomon kereszben, mindkét oldalamon nagy púp volt, nem tudtam a könyökömet lazán magam mellett tartani, és nem tudtam az oldalamra se feküdni. Aztán egy nap kinlódás után hosszára fordult, azóta viszonylagos béke honol a pocimban, szinte barátságos módon bökdös csak. Remélem mostmár eltalálta a jó irányt, és úgy is marad. Éppen ma megyünk vissza UH-ra, mert 4 hete láttak valami kis hümhüm-öt az egyik kis veséjében, ezért visszahívtak kontrollra. Egyébként a nögyógyászom szerint az a kis hümhüm nem ok az aggodalomra, különösen fiúbabáknál gyakori enyhe pangást jelent, és fel fog szívódni legkésöbb mire megszületik. A farosságról azt mondta, hogy a 30. hét még nem jelent semmit, a 34.-36. héten állnak be fixen a babák, utána már nem nagyon tudnak megfordulni (remélem is, mert ahogy nö, egyre kellemetlenebb, ha éppen megfordul), úgyhogy ha a mai UH szerint is faros, akkor két hét múlva újra megnézi, de még azt se lehet véglegesnek tekinteni.

Dojika! Nekem se ajánlotta az orvosom a terhesvitamint, úgy is mondhatnám, kifejezetten nem ajánlotta. Folsavon kívül semmit nem szedtem az elsö két rimeszterben, a 28. heti vérvételkor kicsit vérszegénynek találtak, azóta szedem azt a vas+folsav kombinációt.

Laura! A babaruhákkal én is így voltam, elöször azért nem vettem meg semmit, mert még nem érkeztek meg az örökölt ruhácskák, és nem tudtam, mire lesz szükség. Azóta meg azért nem, mert megérkeztek, és már azokat se tudom hova tenni. KépKépKép Kb. egy éves koráig minden méretben és mindenféle idöjárásra mindent kaptunk, három zsáknyi volt a motyó, mikor a növérem beállított vele, majdnem elájultam a küszöbön. Mostanára átnéztem, szétválogattam méret szerint, és kezd kialakulni, hogy mire is lenne még szükség, úgyhogy lassan tényleg el kellene indulnom beszerzö körútra.
Megpróbáltam elképzelni, hogy milyen érzés lesz, ha tényleg be lesz rendezve a babaszoba, hát, azt hiszem, igazad lehet. Utána biztosan nehezebben telik majd az idö. Ugyanakkor mindig bennem van a félsz, hogy kicsúszunk az idöböl, megszületik a Pici, és nem lesz ez, meg nem lesz az, és egy Pasit (még a legrendesebbet és legjószándékúbbat se) nem igazán lehet ilyesmire befogni. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy semmi érzékük sincs hozzá. Kép

BMárti (34.)
BMárti

Szia Tünde!

Én is a Sote II.re járok. Igaz még nagyon az elején vagyok a dolognak, de a korházba a sok vizsgálat miatt már legalább 30x voltam! Ha tudok segitek. Neked kia az orvosod?

Remélem tényleg megtudod, hogy fiucska vagy kislány van a pocidban KépKépKép

Pucur
Pucúr

Sziasztok!
Hát immár a messzi északról irok. Furcsa leirni, de tök jó itthon lenniKép Szerintem Nyuszimanó is érzi, mert azóta nagyokat mocorog. Otthon meg csak finoman mocorgott, nehogy a nagyszülök is érezzék. Itthon meg már nagyokat vigyorgunk a párommal, mert olyan intenziven mocorog, hogy kivülröl is látszik, végre hullámzik a pocimKépKép Már nagyon vártam.

Amúgy képzeljétek, 2 napja szakad a hó, mikor hétfön megérkeztünk még zöld volt a fü a parkban, tegnap estétöl viszont minden hófehér. Most olyan közelinek tünik már a februárKép

Hihetetlen, mennyien vagytok már a finishbenKép, pedig még csak most kezdtük a topicot, nem???

Norci!
Hidd el, már csak jobban leszel. Én az elsö harmadban egyszer se hánytam, csak nem birtam enni az állandó hányingertöl, "csak" 3 kilót fogytam, aztán a második harmadban sikerült 2x hányni, pedig azt hittem, hogy sikerül megúszni. Végül a 15. héttöl egyik napról a másikra teljesen elmúltak a rosszullétek. Újra izlettek az ételek, és most ott tartok, hogy inkább arra kell vigyázni, hogy ne egyek sokat!
Egy jó tanács: félóránként-óránként egyél egy kicsi adagot, az ebédet oszd ketté: leves majd rá egy órára egyél csak másodikat. Igyál sok hideg vizet meg magnézium pezsgötablettát. A MagneB6 tényleg nagyon jó, mint ahogy sokan már irták!!!
(Emil ma délután megyKép)

Sziasztok friss kismamák!Kép
Annyira jó látni, hogy ilyen sok embernek sikerült a pocaklakó. Vigyázzatok nagyon a kis manókraKép

BGabi!
Mi van veled???? Remélem minden rendben, csak már szorgosan készited a gyerekkuckótKép Jelentkezz!!!!!

Most megyek, pedig rengeteg mesélnivalóm van... Majd legközelebb.

Pusszantás:
Nyuszimanó 24hét6nap
Nyuszimanó25.

Sziasztok!
Hétfõn voltam a terheléses cukorvizsgáálaton. Ki lehetett bírni. Pláne, hogy a zsemle+tej variáció volt. Csak olyan sokan ne lettek volna. Viszont a hölgy aki levette a véremet (2x), két karomból, olyan ügyes volt, hogy csak a pici pöttyök látszanak. Kép
A dokim azt mondta, hogy minden oké, zárt a méhszáj, és meghallgattuk a szívhangját is. Kép

Bocsi. Off:
Viki!
Hogyan vagytok?
KÉrdeztem a dr. Kelement hétfõn. MOndta, hogy még egyben vagy.Kép
Midenkinek minden jót!
Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok Kismamak!

Mar itthonrol irok, es igy kevesebbet tdok neetezni, mint a munkahrelyemrol anno.

ELoszor is: sok sok boldogsagot az ujdonsult anyaknak! HElga, eleg szepen leeloztelKépKép.

Lara, nagyon klassz volt a leirasod a szulesrol, orulok, hogy ilyen szep elmeny volt!

EN meg sajna egyben, igaz, csak mara vagyok kiirva, es ki tudja...Kép. De gyenlore meg semmi elojele az eg vilagon, hogy kivancsi a pici a szuéeireKép.

Voltam reggel a Mavban, es a dokim "megnyugtatott", hogy meg teljesen zart a mehszajam, es egy-ket napon belul ebbol meg nem lesz baba. Ja, es hogy jo nagy lehet, 3,5 - 4 kilos!! De hat ha apja mereteit orokolte....

Szoval mar egy hete nagy varakozasi lazban egunk, remenykedtem benne, mint altalaban minden kismama, hogy elobb fog vilagra jonni, de nem.. Viszont a 4 napos unnep alatt nagytakaritast vegeztunk, az osszes ablakot lemostam, kusztam - masztam a foldon, stb., hatha segit.Kép
Tele vagyok energiaval, semmi korabban tapasztalt faradsag. Igaz, amiota leszallt a hasam, azota kapok levegot, es olyan jokat eszem megintKép).

Lehet, hogy Tikkel es Rebivel egy idoben szulunk? Nem emlekszem, ok Mavosok?

MIndenkinek mindent jot, szules utan mindenkeppen jelentkezem, de meg elotte is. A dolik azt mondta, egy hetet varnak, es akkor beinditjak. AZ MEG 7 NAP A LEGROSSZABB ESETBEN!

Pusszantok mindenkit

Vikoca40
Viki40

Szia Chris!!

De jo, hogy pont most irtam, mikor te is erdeklodtel utanam! De akkor meg nem volt fent a leveled! Orulok, hogy jol vagy! SZoval hetfon ott voltam 9 - 11-ig, csak sokat kellett varni, es nem tudtam, mikor kovetkezem. Pedig gondoltam ra, hogy atmegyek a laborhoz megkeresni teged. MA reggel is voltam, megyek penteken, aztan hetfon, es vegul szerdan ott tartanak majd. De csak nem kell addig varniKép.

Pusz

Viki
Viki

Sziasztok Lányok!

Tegnap, mint írtam voltam egy filmet megnézni a szoptatásról (norvég volt), és sokat beszélgettünk a védönövel is, aki tartotta a foglakozást. Ö is azt mondta, hogy az elötej nem feltétlenül szükséges a sikeres szoptatáshoz!!!
Ami jóval fontosabb a nyugalom és a pihenés!!! Remélem ebben megerösítenek a már gyakorló anyukák...
Érdekes volt a film minden szempontból: föleg, hogy rövid idön belül, hogy meg tudták változtatni az újszülött-gondozásról alkotott véleményeküket. Érdemes megnézni, hasznos tanácsokkal van tele. Az is nagyon tetszett, hogy náluk teljesen más a "hol szoptassunk" kérdés. Tulajdonképp mindenhol. ÉS senki nem rökönyödik meg! Metrón, étteremben stb. Szerintetek elérünk mi még ebben a században idáig? (kb. 80-90-es évek fordulóján készült a film!)
Tegnap CTG-n is voltunk, hát ez az emberke még nagyon jól érzi benn magát:-)
A védönö kérdezte, hogy nem érzek-e medencémben nyomást, feszítést. Mondtam még nem! Na, erre már hazafelé lejjebb ment a babu, éjszaka pedig igencsak neki rugaszkodott az alsó részeknek. Azóta pedig... isteni érzés...Szóval az a jó a trhességben, hogy mindig jön vmi új, amihez hozzá szokhat az ember lánya:-)))
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszotokat, nagyon rendik vagytok, hogy ilyen sokat segítettetek.Kép
Tegnap a tanácsotoknak megfelelõen már be is szereztem egy kismama-könyvet, most már borzasztó okos vagyok. Na jó, az nem, de legalább tudom, hogy mi történik odabent. Vigyázni vigyázok magamra, alkoholt nem iszom, nem dohányzom, és már három hónapja szedem az Elevitet. Még a doki ajánlotta anno,hogy ha majd tervezzük a babát, szedjem. Szerencsére nem okoz semmi problémát.Sokat mozgok - most óvatosabban -, és igyekszem mindenféle egészségeseket enni. Egyébként tünetem se nagyon van, a melleim érzékenyek, és elég gyakran fáj az alhasam, de nem mindig.
A jövõ héten mindenesetre elmegyek a dokihoz, hamár úgyis bejelentkeztem, de azért nagyon megnyugtattatok, hogy nem maradtam le semmirõl.

Ha van kedvetek, írjatok róla, hogy ti mikor és hogyan közöltétek a nagy hírt a családdal. Nem tudom eldönteni, mikor történjen.

Ja, és ha meglesz a baba kora, akkor tényleg szeretnék felkerülni a listára. Elöljáróban annyit, hogy 27 éves vagyok, most vasárnap volt az egyéves házassági évfordulónk a párommal,és a baba az elsõ próbálkozásra beköltözött. Budapesten élünk, és nagyon boldogok vagyunk.

Bocsi a hosszúságért.

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!
Bocsi, hogy kivülállóként belekotyogok, de most találtam egy örömhirt az index Babavár topicjában:

"Sziasztok!

Örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy november 07-én 01:40-kor Kristóf René nevû kisfiam 49 cm-rel és 3690 grammal megszületet."
Katus

Már fénykép is van a picirõl! Nagy gratula Katusnak! Nektek pedig jó pocak növesztést!
Üdv, Szonja
Szonja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?