Sziasztok!
Mummy! Én úgy tudom, hogy azért nem olyan ritka dolog a tüzlóság. Ha jól emlékszem, van X féle év, tehét X évenként következik a ló éve, és van egy másik szorzó, hogy minden Y. ló év tözló éve lesz. Tehát tüzló éve ritkán van, de akkor az egész év az. Nagyon régen foglalkoztam egyszer ezzel, így sajnos nem nagyon emlékszem. Egyébként azt hiszem, a tüzló olyan, mint a többi ló, csak még sokkal olyanabb.
Na, ezt jól megmagyaráztam.
Az, hogy én milyen gyerek voltam, talán nem tart számot túl nagy közérdeklödésre, és nem is biztos, hogy jelent bármit a ló évében született babákkal kapcsolatban, de ha érdekel, írj az
mbakos@axelero.hu-ra, és megpróbálom megfogalmazni.
Azzal kapcsolatban, hogy a 20. héten hogyan van éppen fordulva a babád, nincs semmi okod az aggodalomra. Az enyém a 30. heti UH-kor faros volt, de még azóta is többször éreztem megfordulni. A 26.-30. hét környékén meg szinte napi gyakorisággal forgolódott. Amikor már elég nagy, akkor nagyon tisztán lehet érezni, amikor fordul... Mit ne mondjak, nem egy Pepsi érzés... Most legutóbb a hétvégén adta elö, hogy óriási rugások kíséretében keresztbe fordult (Életem Párja döbbenten nézte a hatalmas hasrengéseket
), és egy napig úgy maradt. Olyan idétlen formája lett a hasamnak, mintha egy kétkilós kenyeret nyomtak volna le a torkomon kereszben, mindkét oldalamon nagy púp volt, nem tudtam a könyökömet lazán magam mellett tartani, és nem tudtam az oldalamra se feküdni. Aztán egy nap kinlódás után hosszára fordult, azóta viszonylagos béke honol a pocimban, szinte barátságos módon bökdös csak. Remélem mostmár eltalálta a jó irányt, és úgy is marad. Éppen ma megyünk vissza UH-ra, mert 4 hete láttak valami kis hümhüm-öt az egyik kis veséjében, ezért visszahívtak kontrollra. Egyébként a nögyógyászom szerint az a kis hümhüm nem ok az aggodalomra, különösen fiúbabáknál gyakori enyhe pangást jelent, és fel fog szívódni legkésöbb mire megszületik. A farosságról azt mondta, hogy a 30. hét még nem jelent semmit, a 34.-36. héten állnak be fixen a babák, utána már nem nagyon tudnak megfordulni (remélem is, mert ahogy nö, egyre kellemetlenebb, ha éppen megfordul), úgyhogy ha a mai UH szerint is faros, akkor két hét múlva újra megnézi, de még azt se lehet véglegesnek tekinteni.
Dojika! Nekem se ajánlotta az orvosom a terhesvitamint, úgy is mondhatnám, kifejezetten nem ajánlotta. Folsavon kívül semmit nem szedtem az elsö két rimeszterben, a 28. heti vérvételkor kicsit vérszegénynek találtak, azóta szedem azt a vas+folsav kombinációt.
Laura! A babaruhákkal én is így voltam, elöször azért nem vettem meg semmit, mert még nem érkeztek meg az örökölt ruhácskák, és nem tudtam, mire lesz szükség. Azóta meg azért nem, mert megérkeztek, és már azokat se tudom hova tenni.
Kb. egy éves koráig minden méretben és mindenféle idöjárásra mindent kaptunk, három zsáknyi volt a motyó, mikor a növérem beállított vele, majdnem elájultam a küszöbön. Mostanára átnéztem, szétválogattam méret szerint, és kezd kialakulni, hogy mire is lenne még szükség, úgyhogy lassan tényleg el kellene indulnom beszerzö körútra.
Megpróbáltam elképzelni, hogy milyen érzés lesz, ha tényleg be lesz rendezve a babaszoba, hát, azt hiszem, igazad lehet. Utána biztosan nehezebben telik majd az idö. Ugyanakkor mindig bennem van a félsz, hogy kicsúszunk az idöböl, megszületik a Pici, és nem lesz ez, meg nem lesz az, és egy Pasit (még a legrendesebbet és legjószándékúbbat se) nem igazán lehet ilyesmire befogni. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy semmi érzékük sincs hozzá.
BMárti (34.)