Új privát üzeneted érkezett!

Votiv! Nagyon klassz csaj vagy, a kispapa meg nagyon klassz pasi! Norah Jones-t meg én is imádom Kép Várom, hogy betedd a kis Votivbébit majd ide!

Pipocska! Mikor megláttam az UH-dat, mosolyogtam! Nem is gondoltam, hogy ilyen jól látható egy 12 hetes gyerek!!! Marha jó!

ancsipancsi

Votiv!

Én örülök, hogy kisregényt írtál, mert nekem is van néha ilyen pánikolós időszakom./Ezek szerint lesz is még/ Kicsit szégyeltem is magam, mert más boldogan várja a gyermekét, én meg itt vacilálok, hogy hogyan is lesz.
Persze én is boldogan vagyok, a kételyek csak néha törnek rám.

Neet!

Már nagyon a finisben vagy!
Rakd majd fel a bébikéd fényképét, ha megszületett.

Mi lehet vajon az Ancsival?
Nekem kicsit hiányérzetem van. Mindíg mindenre tudott valami okosat.

Kép
Kép
pipocska

Ez telepátia?KépKép

Kép
Kép
pipocska

Helló Pipocska! Itt vagyok, írtam is! Még egy másik topicban (múlt héten, amikor minden más volt) írtam is neked, hogy levelezhetünk e-mailben is, ha akarod, mert akkor még úgy volt, hogy majdnem egyidősek vagyunk. Node majd behozom a lemaradást. Kép

ancsipancsi

Telepátia hát! Csak te elkezdted végigolvasni a termést, amikor az enyém még nem volt itt. Közbeékelődtem ügyesen! Kép

ancsipancsi

Neet, a profilban lehet feltölteni meg levenni is a képet. tényleg mindjárt szülünk! hip-hip-hurrá! Kép
a málnalevélteához kb. 1 teáskanálnyi növényt adok egy bögre vízhez. lehet, hogy akkor nagyobb kiszerelést vettem, azért tart ki egy hétig egy zacsi?
kikisérleteztem egy új gerinckímélő fekvő pózt: háton fekve nem a derekam alá, hanem a popsim alá teszem a párnát. érdekes, de ez kényelmes - persze csak ideig-óráig. az oldaltfekvésnél kicsit segít, ha a térdeim közé teszek párnát. neked van valami titkos tipped? Kép

votiv 8)
votiv

OK! Drukkolok.
Kezdj el folsavat szedni. Nem drága, és árani nem árt.

Kép
Kép
pipocska

Ja, Pipocs, hát én már szedem a terhes vitamint! Kép Abban van minden, ami kell!

Ez lehet az IKEA szoba? Kép

Kép

ancsipancsi

Ancsi, örülök, hogy jól vagy! mégis csak megnyugtatóbb, hogy megjött, mint ha valami baj lenne. próbálkozzatok csak, nem is hiszitek, milyen könnyen megy ez Kép de azért jó lenne, ha a dokid segítene abban, hogy fel tudj készülni a terhességre. a vitaminokat már szeded, ez okés, de biztos van még pár fontos teendő. kérdezd majd meg ezt a progeszteron dolgot, ha eszedbe jut. állítólag a teherbe esést a leggyakrabban nem szervi okok gátolják, hanem hogy nem tud megtapadni/beágyazódni a magzat. és ez a progeszteron állítólag megoldja ezt a gondot. hozzáteszem, én nem vagyok híve a hormonok szedésének, de ha ezen múlna, egy teherautónyit is megennék Kép
és nehogy eltűnj ám, Te már ide tartozol, és kész! Kép vannak itt (már) nem terhesek is, nemsokára Neet meg én se leszünk már terhesek, szóval még csak nem is leszel egyedül! Kép

votiv 8)
votiv

De jó, de rendik vagytok! El fogom vinni legközelebb a dokinak a két poz. tesztet is, hogy nézze meg, milyen a csíkja. Lehet, hogy ebből következtet valamire, mondjuk a hormon témára.

Otthon pedig kiírtam 4-5 fontos dátumot, és a hűtőre mágneseztem. Kép Különben ti is úgy tudjátok, hogy pé. idején nem kell minden nap együtt lenni, csak inkább 3-4 naponta? Miért lehet ez?

ancsipancsi

NAGYON KORREKT A KÉP!
Kép

Kép
Kép
pipocska

Azért, mert a spermiumok életképesek 3 napig is. Várják a peteérést.
Kép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska, engem a legjobban pont az a fixaideám borított ki, hogy "szégyellnem kell magamat, mert nem vagyok mindig felhőtlenül boldog, mint a többi kismama". még úgy is ezt éreztem, hogy tudtam, mekkora hülyeség. nem kell szégyellni azt se, ha nyomaszt valami. emberek vagyunk, nem vigyorgó robotok.
a kedvesem sokat segített - neki be mertem vallani, hogy igenis félek, hogy nem érzem magam elég felkészültnek stb. - pedig kb. annyit mondott csak rá, hogy nyugi, senki se úgy születik, meg mindenki belejön, és hogy majd segít, ahogy tud.

nagyjából ugyanezek a félelmek okozzák a szülés utáni depressziót is, szóval szerintem tök jó megelőzés lehet, ha már most valahogy megpróbáljuk feldolgozni ezeket Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok,

Örülök ennek a "kiborulós" témának. Mert bizony tényleg nem lehet minden pillanatban örülni a bébibabának, még akkor sem, ha várt gyerkőcről van szó. Hiszen tényleg rengeteget fog változni az életünk és már nem mi magunk leszünk a legfontosabbak, hanem a kicsi új jövevény. Aki tényleg tündéri lesz, de hát azért rendesen más lesz az élet mint annak elötte. Tehát szerintem teljesen normális, hogy hullámvölgyek is vannak. Nem lehet mindig heppinek lenni. És hát én is félek attól, hogy egyáltalán jó anyja leszek-e a babámnak. Páromban is felmerül néha, hogy Ő vajon, hogy fog helytálllni, de ez igy van jól szerintem . Aki azt mondja, hogy minden rózsaszin az hazudik, olyan nincs szerintem...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi,

Le ne lépj, imádom a kicsit fanyar és ironikus megjegyzéseidet. Miért nem tartoznál közénk???

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Votiv, Johanna!

Én is ugyanezeket érzem néha. Tényleg jó, hogy ezt kibeszéltük, mert volt, hogy úgy éreztem nem leszek jó anya, mert ilyen "rossz" gondolataim vannak!

Kép
Kép
pipocska

Ancsi!
Attól még szerintem is "idetartozol", h épp nem aktuális a dolog, de ha már kicsit úgyis megismertünk, mért tűnnél el? Előre is lehet sok jó dolgot megtudni, stb. Kép És hajrá!

Votiv!
Nincs titkos tipp, én már hónapok óta csak oldalt tudok feküdni, hanyatt egyszerűen nem jön a levegő, sőt, a hasam is húzódik egy ideje (hanyatt). A legszebb, amikor nagy nyögések közepette megpróbálom átverekedni magam egyik oldalamról a másikra. Ismeritek Kispáltól a Bálnák ki a partra c. számot? Sokszor eszembe jut... Kép
Akkor megpróbálok én is egy képet, de nem lesz hosszútávon fent, szóval húzzatok bele... Kép

Jajj, de jó olvasni, h más is aggódik magától, h milyen anya lesz, meg milyen élete lesz AZTÁN. Eleinte biztos furi lesz, de aztán csak belerázódunk, nem? Kép
neet
neet

Sikerült a kép, kösz Votiv! Háttérben az unokaöccs szorongatja a kezem. Na, lassan itt az unokatesója Kép
neet
neet

Ha valaki fosós, hát én az vagyok. Előre mindent eltervezek, csak hogy hiba ne csússzon a számításba. Mikor kiderült számomra, hogy úristen, ezután mi lesz, hogy lesz, elkezdtem elméleteket gyártani, amelyeket a körülöttem lévőkkel is megdumáltam. Persze hülyének néztek, de nekem megnyugtató volt.

- Te jó ég! Mit fogok csinálni egy gyerekkel, hisz azt se tudom hogy kell kicsomagolni a pelusból! ---> ha a tintahal "felpucolását" 10 perc alatt megtanultam, akkor nincs miről beszélni.

- Úristen hogy fogom nevelni?? Túlságosan nyúl vagyok a fegyelmezéshez --> majd az apja rászól, elintézi, ő elég határozott ilyen téren.

- Úristen, most már többé nem mehetünk nyaralni?? --> A vidéki nyaralónkba 1 éves kora előtt is lemehetünk, ua. mintha otthon lennénk, 2 éves kora után meg már fog tudni úszni ;-), visszük a tengerre!! Kép

- A fenébe, akkor most hogy fogok suliba járni, ha nyakamon egy kisgyerek? ---> Anyósom bevállalja hetente akár többször is, még örül is neki, hogy a gyerekkel lehet.

- Oké, de ki ad neki enni addig? --> Ha lesz tejem, lefejem, ha meg nem, akkor tök mindegy, hogy ki készíti el neki a kaját.

- Te jó ég, ha egész éjjel szoptatnom kell, mikor fogok pihenni? ---> hát majd napközben a kölökkel, a meló meg vár szépen! Kép

- Mindenféle hírek keringenek, hogy egyéb kerületi lakos szülhet-e a Szt. Imrében...most mit tegyek? ---> átjelentkeztem a XI. kerületbe, így senki nem szólhat egy szót se! Kép

- Hogy fog egy "fej" kibújni belőlem? ---> na ezt még én se tudom Kép , majd Votiv és Neet meg Babarózsa elmeséli!

ancsipancsi

Neet!!! Júúúúúúúúj mekkora hasad van!!! És milyen pici lesz szülés után!!! Én már előre pánikolok, hogy mekkora lesz, mert most se kicsi, azt még gyerkőc sincs benne! Kép) A párom szerint majd szépen kitöltődik a mostani úszógumim Kép

ancsipancsi

Sziasztok,

Hogy én mindig lemaradok a fotókról. Eddig egyet sem láttam, pedig nagyon kiváncsi fáncsi vagyok ám. :-(( Igy hát maradtok az ismeretlenség homályában számomra. No de sebaj, igy is izgi Veletek levelezni.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Szia Votiv!
Biztos igazad lesz! Azthiszem én leszek az erős kezű, következetes szülő, a párom meg csak majd ajnároz! Ez már kiderül a kutyusunk nevelésénél!
Másnapra elmúlt a torokfájásom, ami furcsa, még nem vagyok biztos benne, hogy nem-e lappang bennem valami baci! Remélem nem!
Pipocska!
Nekem a 12 hetes UH képen csak egy krumpli látszik! Kép

Fekvéssel kapcsolatban nekem is jó lenne valami tipp! Ha háton fekszek rosszul vagyok, elkezdek zsibbadni, biztos a baba nyomja a nagyeret! Ha oldalt fekszek - egyébként nekem is a láb közé tett párna vált be eddig - akkor meg becsípődik a rekeszizmom vagy mi, plusz bizsereg a szívem! Na akkor most, hogy feküdjek? Kép

Ancsi!
Örülök, hogy nem keseredtél el nagyon és újult erővel fogsz a dologhoz! Gondolj arra, hogy, ha volt is baba, jobb, hogy most ment el az elején és nem pl 3 hónaposan!

Szerintem a rózsaszín felhőben úszó mindig boldog kismamák csak az újságok címlapján léteznek! Érdekes, hogy miért állítják így be a hírességeket, ha terhesek, pedig biztos Ők sem állandóan boldogok!

Ildi(30+1)
ildi76

Sziasztok!
Szeretnék információt kapni arról hogy milyen a gyermekágy a Szent Imrében császármetszés után.Szeretném tudni meddig nem lehet felkelni, mikor kapjuk meg a babát először ha altatásban folyt a műtét.Akinek van tapasztalata kérem irjon. Előre is köszönöm !
Sziasztok!

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Köszönet az infókért a kelengyével és a málnalevélteával kapcsolatban!
Várható valakinek a baba érkezése december végén, január elején? Nekem nagyon úgy néz ki, hogy igen, izgalmasnak ígérkezik így a karácsony...:-))
Légzésfigyelőről van valakinek tapasztalata, infója, Ti vesztek-kölcsözöztök?, ha igen milyet?, mennyiért?, hol?. Vollard
vollard

Johanna! Nem maradtál le semmilyen képről! Az illető nevére kell kattintanod, és meglátod a profiljában a fotókat!

ancsipancsi

Ancsi, en is epp ezt akartam irni, hogy tuldramatizalod a dolgokat. Megkockaztatnam, lehet, hogy nem is voltal varandos. A tesztek ugye korantsem szazszazalekosak, a menstruacios ciklusod meg siman valtozhat. Az is normalis, hogy egy-egy honap kimarad (nekem ilyen eddig ketszer fordult elo), illetve erkezhet elobb, vagy kesobb, ha valami marha nagy izgalomban vagy (pl. utazas miatt, nekem meg a hugomnak is volt hasonlo menetrendvaltozas). Szoval lehet, hogy annyira izgatott lettel, hogy sikerult a baba, hogy ezert kesett, a teszt meg csak siman vacak volt. Mondjuk rogton rengeteg tunetet produkaltal (en az elso harom honapban semmit nem ereztem, csak a 12. hettol kezdodott az emelyges, pedig mindenhol azt irtak, addigra mulik el, "kivanos" egyaltalan nem voltam stb., dehat biztos mindenkinel mashogy alakul), de ez is lehetett psziches. Bocs, nem azt akarom mondani, hogy kepzelt beteg vagy, csak azt, hogy nyugodj meg, nem biztos, hogy valami baj van/volt a szervezeteddel, hanem inkabb csak nagyon-nagyon vagysz a babara Kép Persze minkenkeppen kerdezz meg egy orvost, mi tortenhetett.

Az elejen en is nagyon lelkes voltam, minden honapban lestem a teszteket, aztan fel ev utan mar belefaradtam, duhos voltam es feladtam, hogy nincs is ivaros szaporodas, mindenki atver, valami globalis Truman-showban lehetek foszereplo... A nyolcadik honap utan, mikor mar nem is erdekelt, megis ketcsikos lett a tesztem Kép
moosejaw

Vollard, nekem legzesfigyelo-param volt, ugyhogy megvettem az Angelcare-t, de meg nem tudlak rola informalni, mert bar jovo heten lesz negyhonapos a lanykam, de meg nem alszik a kisagyban Kép

Votiv, nagyon csinos vagytok. Mekkora lehet most a pocid, ha ket honapos a foto? Neet, a Te fotod is regebbi? Az se semmi cipelnivalo Kép
moosejaw

Moosejaw! Szóval ilyen későn jött neked össze? Én leírtam pár dolgot, amit érzek, pl. fémes szájíz, de soha nem gondoltam volna, hogy ez is egy tünet, azt hittem a vitamintól van. Az általam leírt tünetek nagyrésze a menstruáció előtt kb. 4 nappal megszűnt, maradt a hányinger. (tegnapig fennált, ma már az sem). Két halvány kétcsíkos és egy igen halovány tesztem volt. Arra lennék kíváncsi, hogy ez a hormon egyéb esetben is termelődik-e, mint terhesség.
A mellbimbón lévő dudorok egy része megmaradt, majd megmutatom a dokinak. Már nem fáj, és nem viszket, csak ott van. Kialakulás napjától olyan 5 napig volt fájdalmas.

Ja, a kis mocsok mensim meg soha nem késik, max. 1-2 nappal hamarabb jön meg, de nem szedek gyógyszert, naptárba írok mindig mindent, és évek óta teljesen pontos. Ha valaha is majd két hetet késett volna, asszem meg is őrülök! Kép

Én arra gondolok, ha nem voltam terhes, akkor a hormonháztartásom borult fel, talán az izgalom miatt, meg hogy akartam a babát, "ráállt" a szervezetem Kép, a vérzésem meg olyan erős és fájdalmas volt, mint még soha az életben! (csúnya ronda alvadtvérek voltak benne, nagy darabok Kép , nem jártam még így)

Arra leszek kíváncsi, hogy legközelebb hogy lesz :]. Mindent feljegyzek a naplómba!

ancsipancsi

Ancsi, ez valoszinu tenyleg egy korai veteles volt, az jar erosebb mensivel, meg azzal amit leirtalKép
Mindenkepp menj orvoshoz, hogy tisztazzatok, hogy mi a helyzet odabent.

Kép
babarozsa

Ancsi, majd ird meg, mit mondott a doki. Az en szervezetem elegge rendszertelenul szinez (nemcsak ami az idopontokat illeti, hanem az is valtozo, mennyire kellemetlen, van hogy nem is, maskor meg rokaztam, olyan rosszul voltam, alvadtver is ismeros), azert gondoltam, hatha nem is olyen rossz dolog tortent veled.

Azok a bimboudvari dudorok nekem is vannak, de csak ujabban talalkoztam veluk, szerintem pocakidoben meg nem voltak. Nem tudom, mitol lehet, nemreg apadt el a tejem, de ezek meg itt vannak, bar csak az egyik mellemen. Ha megtudod ezt is a dokitol, ird meg kerlek.
moosejaw

Neet!

Tényleg jó nagy a pocakod!

Azt szeretném megtudni,hogy a kórházból a gyerek orvos receptekkel együtt enged haza?Gondolok itt a gyógyszertári popsikenőcsre,fürdetőre.Az előző kórházban így volt,nem kellett külön a saját gyerekorvoshoz elmenni érte.

Jucus
20170114224602

Szervusztok, ne haragudjatok, hogy más ügyben belekotyogok, szeretném megkérdezni, hogy kit tudnátok nekem ajánlani a Szent Imrében megbízható szülészt,Lehet, hogy már volt ilyenről szó, de 2 oldalnál visszább nem volt türelmem olvasni. Szóval, egy másfél éves kislányom már van, most tervezzük a párommal a másodikat, de nincs dokim, eddig nem volt szerencsém egyikkel sem ezért ha tudtok légyszi írjatok le néhány olyan élményt vagy észrevételt, ami megkönnyíthetné a választásomat. Köszi szépen
Vica27
vica27

Ancsi,

Köszi a felvilágosítást, hogy hogyan is kell megnézni fotókat. Nagyon szép Votiv és Neet is. Gyönyörű nagy pocikátok van benne picimanókkal. Azért titkon kicsit irigykedek, de hát belegondolok, hogy Ti is voltatok 2 hónaposak..:-)

Nagyon szép kismamák vagytok.

Voltam intimtornán, és nagyon jó. Tényleg érdemes elkezdeni, ráadásul mint irtam ingyenes a Kórházban tartják és nagyon helyes a lány aki tartja....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Vollard, jan. 3-ára vagyok kiírva, de eddig a babó mindent 2 héttel előbb produkált, akár még karácsonyi baba is lehet.

Ancsi, ne keseredj el, csak párom nagy mondását tudom idézni neked ami nálunk nagyon is bejött: "majd jön a baba, ha ő is akarja".
Lazán bebeszéltem magamnak, hogy terhes vagyok, aztán kiderült, hogy egy cisztám van Kép, csak utána jött össze a gyerek, mikor már nem gondoltam rá.
Fel a fejjel!
zanza

Jucus!
A védőnéni adja a receptet, mondta, h majd nézzünk be hozzá, amikor ráérünk, de kiváltani majd a baba érkezése után álljunk neki.

Vollard!
Légzésfigyelőt nem veszünk, nem lakunk akkora kúriában, h erre szükség legyen, és úgyse hagyom magára a picit, főleg nem eleinte. (De ha pl. kiviszem a kukát, hajat mosok, stb, és pár percre mégis egydül maradna, a légzésfigyelőt se hallanám... szóval szerintem felesleges, de más ezzel biztos vitatkozni fog.)

Moosejaw!
A kép most készült a hétvégén. Nem egyszerű vele sokminden (hosszas álldogálás, cipőbefűzés, stb), de azért ki lehet bírni. Csak egyszer már úúúúgy aludnék hason!!! Kép

Ancsi!
Komolya jó volt olvasni a mikor mit teszel című írásodat. Megnyugtató, h más is ilyeneken parázik. Kép Köszönet érte!
neet(még 18 nap???)
neet

Votiv és a többi " finishes" !
Azt tudjátok, ugye, h 26-án telihold lesz??? HÚHA!!!
neet

Neet!

A légzésfigyelő azért van,hogy ha alvás közben marad ki a levegővétele a picinek,akkor jelez,hogy gyorsan tudjál segíteni rajta.(bölcsőhalál megelőzésére való)
Szerintem Te a babyőrre gondoltál.

De én már nem akarok védőnénihez mászkálni!!!!!!!!!!!Kép

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Ancsi, én úgy tudom, hogy a terhességi teszteknél hamis pozitív eredmény nem születhet, mert a hormon, amire érzékeny csak terhesség esetén termelődik. De majd a doki úgyis megmondja, hogy mi volt.

Vollard, az én védőnénim kifejezetten lebeszélt a légzésfigyelőről, mert szerinte (és szerintem is) fel van fújva ez az egész bölcsőhalál dolog. Ha nincs semmiféle rizikófaktorotok (koraszülés, terhesség alatti dohányzás stb), vigyázol, hogy ne legyen nagyon melegen beöltözteve, gyakran cseréled a lepedőjét, és lehetőleg inkább háton, vagy oldalt fekve altatod, akkor szerintem iszonyú pici, sőt még annál is kisebb a valószínűsége a légzéskimaradásnak. Alapból én is elég parás típus vagyok, de ezt túlzásnak gondoltam. Persze jó pár hónapos koráig rengetegszer mentem úgy oda hozzá, hogy jaj, vajon lélegzik-e.

Jucus, nekem a terhesség végén a védőnéni elhozta a recepteket. Nálatok ez nem megoldható?

Mindenkinek jóéjt!

Bogárka (8+3 és egy 16 hós "nagylány")

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Jucus!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy van amelyik gy.orvos felírja ezeket, van amelyik nem! Ha nem írja fel, akkor a védőnőnek kell telefonálni és a kispapa bemegy a receptért és kiváltja mire hazamentek!
Bogárka!
Honnan szereztél ilyen rendes védőnénit?
ildi76

Jucus!
Nálunk úgy volt, hogy a védőnő bemutatott még szülés előtt a gyerekorvosnak és ő adta oda előre a recepteket. De mikor kijöttünk a kórházból kérdezték, hogy megvannak-e a szükséges receptek vagy írjon a kórházi gyerekorvos, úgyhogy szerintem kapsz majd recepteket a kórházban. Egyébként a gyerekorvos és a védőnő is már aznap kijöttek, mikor hazaértünk. Előre megkértek, hogy a kórházból telefonáljak, ha már tudom a hazaérkezés időpontját.
Vollard!
A légzésfigyelővel kapcsolatban egyetértek Bogárkával. Én elég sok szakirodalmat kiolvastam a témával kapcsolatban mert nagyon aggódós vagyok, de arra jutottam, hogy ha a szülés során nem alakul ki oxigénhiányos állapot vagy légzési nehézség a babánál, nem lesz koraszülött és mi minden kockázati tényezőt kiküszöbölünk ami rajtunk múlik, akkor nem szükséges a légzésfigyelő. Azt is hallottam, hogy sokszor tévesen riaszt szegény szülők pedig csak idegeskednek, a békésen alvó baba pedig szintén felébred. Ettől függetlenül a mai napig (kisfiam 8 hónapos) mindig figyelem, ha ébren vagyok, hogy lélegzik-e. Úgy gondolom, ha valakinél a kockázati tényezők bármelyike fennál akkor mindenképpen szerezze be a légzésfigyelőt, de ha nem akkkor talán felesleges.
Viszont ha valaki vesz/kölcsönöz légzésfigyelőt, akkor úgy teljes a kép, ha elmegy egy előadásra a Madarász utcai kórházba (azt hiszem itt van)hogy felkészüljön arra az esetre, ha jelezne a készülék. Mert gondolom nem mindegy, hogy az ember tudja-e mit tegyen ilyenkor, vagy csak idegesen kapkod.
pesztus

Csajszik!
A bimbiudvaron lévő dudorok úgy néznek ki, mint 3-4 kis patti együtt. Nonszensz, nehogy azt mondjátok, hogy pattanás, mert megőrülök!! Kép Ott soha nem volt, de máshol se sok. Főként a bal cickón vannak, de képzeljétek, mennek visszafelé! Kép

A vérzésem 3 nap után majdnem elmúlt. Ilyen se volt az életben, hogy 3 ilyen k. erős nap (alvadékkal), aztán most meg 1 napra 1 betét. Nem baj, minden rendbejön!

Neet!

A szokásos marhaságomat le se írtam, a "biztos ennek így kellett lenni" dolgot. Kép

Vagyis, ha most nem jött gyerek, annak oka van. Vagy nem voltam terhes Kép, vagy ha igen, akkor valami hülye kis csitri, tudatlan pete volt, valami gyenge kis "csajszi" Kép, vagy a spermium volt valami kis szerencsétlen nyámnyila figura, és gondolták (így egyesülve), hogy én mérges lennék, ha valami kis nebántsvirág bébi jönne a világra, pedig nem ám! Kép Majd embert faragnék belőle, vagy ha nem, hát művészt Kép Kép Kép

ancsipancsi

Sziasztok!
már csak 11 nap...
tegnap du. nagyon durva fájásaim voltak, aztán beültem a zuhany alá - vagy elmúlik, vagy felerősödik alapon - és elmúlt. de már folyamatosan úgy érzem, csak órák kérdése, és beindul.
Neet, lehet, hogy 26-ig már el sem viselném a terhességet - mert ez már durván teher, amit cipelek. most 113 centis a hasam, és már a gerincem se bírja, szinte 1folytában fáj. én is csak szuszogva-nyögve tudok +fordulni, és már járni se bírok, csak totyogni, de komolyan!

már megbeszéltem a kispapával, hogy megírja nektek, ha megvagyunk ezzel a szülés dologgal Kép

légzésfigyelő: én is csupa rémtörténetet hallottam, hogy egyfolytában beriasztott, és a szülők folyton rohantak a gyerekkel - még az éjszaka közepén is - a Madarász utcába. aztán visszavitték a figyelőt. ott a kórházban kölcsönzik, csak el kell hozzá végezni azt az 1sősegély tanfolyamot. szerintem egészséges babánál nyugodtan le lehet mondani róla.

viszont bébicsőszünk (az az adóvevő) lesz, mert a gyerekszoba a lakás átellenes végében van. ez azért is gáz, mert kilómétereket szaladgálhatok ágytól ágyig. hülye dolog, de sajna ilyen undok lakásunk van, és albérlet, szóval nem is tudunk rajta mit alakítani. a párom meg nem akarja, hogy a gyerekágyat bevontassam a hálóba. de majd elválik, hogy ki nyer Kép

Jucus, nekem mostanság el kell mennem vagy a papát kell elküldenem a gyerekorvoshoz, hogy írja fel a recepteket, és majd kitölteni a fejlécet/kiváltani, ha a baba megszületett. legalább is ezt mondta a védőnénim. már csak azért is el kell menni a gyerekdokihoz, hogy megbeszéljük vele az első látogatását stb.

Babarózsa, látom nálatok sem egyszerűek a családi viszonyok...Kép én már előre röhögök magamban, hogyan fogom ezt mind beadni a gyereknek?
v.

votiv 8)
votiv

Babarózsa, egyébként mire gondolsz, hogy még képlékeny a helyzet? Isztambul jól hangzik! de ugye ott is van net, és néha benézel majd hozzánk Kép
mi már nagy valószínűséggel nem bővítjük tovább a családot. egyrészt anyagilag nem bírnánk, másrészt én nem szívesen vállalnám még1x a terhességet. lehet, hogy csúnyán hangzik, de most így gondolom. najó, ez még változhat, csak most már tele a hócipőm...

votiv 8)
votiv

És ugye, Babarózsa, visszajössz majd Isztambulból, ugye ugye ugye? Ott most sokkal jobb idő lehet.

ancsipancsi

Sziasztok!
Nem tudom, nálatok mi a szokás, de jól esett volna ha valaki legalább annyit ír, hogy bikmakk, vagy húzzak innen a rákba. koszi a segítségeteket
Vica27
vica27

Vica! Én még nagyon a szülés előtt állok, minimum 10 hónappal Kép, így 100%-ban nem tudom ajánlani a dokimat. Nem titok, hogy Bardóczy doktor úrhoz járok, akinek csak magánrendelője van, SZTK-ban nem rendel, viszont szerződésben áll a kórházzal, így műtéteket és szüléseket vezet ott le.
Nekem eddigi ismerettség alapján nagyon rendesnek tűnik, kedves, és nem "lekoptatós" fajta. Meghallgatja az embert, pedig nagyon sok betege van. Egy egészségcentrumban rendel, kb. 2 hétre tudnak csak időpontot adni, mert olyan nagy a pacientúrája. Ha további részletek érdekelnek, állok rendelkezésedre.

ancsipancsi

Vica, ne kapd fel a vizet!
én az én dokimat nem akarom ajánlgatni, mert volt már itt a fórumon, aki lecserélte, és nem szeretném, ha ilyesmi az én lelkemen száradna. a helyi slágerdokik a Rákóczi prof, akiről már azért kiderült pár gázos dolog - Gigit a szülése előtt hagyta itt, és elment nyaralni vagy mi. ezért Gigi a Barna dokinál szült, ha jól emléxem, és jó véleménye volt róla. ezt most azért bátorkodtam idekotyogni, mert Gigi most már babázik, és nem nagyon ér rá - érthető Kép

sokan mondanak jót a Bálint Sándorról, meg a Bálint Balázsról is, de attól tartok ők nem túl olcsók. aztán Urbán doktornőt is szokták szeretni, itt is van, aki nála szül(t). ennél többet sajna nem tudok segíteni.

az én tanácsom az, hogy próbáld a Babanet keresőjét használni, és állítsd be, hogy ezen a rovaton belül keresse meg az összes hozzászólást pl. az "Urbán" szóról, és olvasgass bele. akkor még olyan hozzászólásokat is találhatsz, amik sokkal régebbiek, mint a mieink. én is lefuttattam így a dokim nevét, és nagyon érdekes dolgokat olvashattam róla...

és ha már választanál dokit, dobd fel úgy a kérdést, hogy ki jár XY-hoz, és mit gondol róla. így biztosan több választ kapsz.
remélem segítettem. és még1x, ne akadj ki. szerintem mindenki azt várta, hogy majd a többiek írnak Kép
azért üdvözöllek minálunk!
votiv

votiv 8)
votiv

Vicus,

Én azért voltam ily csöndben, mert nem feltétlen szeretném ajánlani a dokimat. Jót nem igazán tudok, igy inkább maradok csöndben...De ha mást kérdezel és tudok segíteni, szívesen teszem....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Votiv, en szeretnek megegy babat, de anyagilag nekunk sem tul jo (5 gyerek, es nemet suliba jarnak, ami nem olcso), de meg par ev mulva lehet, ki tudjaKép
Amugy a parom is felig nemet, ha valaki nem lenne kepben...

Isztambul hat igen, jovok-megyek majd, de nem tudom, hogy vissza jovunk-e egyaltalan.
Net az termeszetesen leszKép
A paromnak munkaeszkoz is.

Votiv: a keplekeny helyzet azert van, mert a gyerekek rosszul viselik a valast, es friss a dolog.
Igaz elottem kezdodott joval a dolog, de ha van bunbak, miert ne kene azt szidni?Kép
Na kb. ennyi, reszleteket inkabb nem irokKép

Kép
babarozsa

A gyerekek nalunk amugy nagyon varjak a kistesot!
Aztan ki tudja mi lesz, ha megszuletik, es ordit egesz napKép

Nyaron jonnek majd hozzank Isztambulba...
Meg meg az a valtozat is van, hogy odakoltoznek majd mindannyian, ugyhogy kivancsi vagyok majd vegul mi lesz.

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?