Köszi a sok szépet, amit írtatok nekem!
Mennyi mindenről lemaradtam...
A sok új tagnak üdvözlet, remélem, hogy megismerjük majd egymást, ha már gyakrabban jövök.
Szilvi, jó nagynövésű a kisfiad, lelóg a pelenkázóról, annyira cuki!
Csillag, nekünk is három lesz a megállj!
Bukás. Ha csak reggel és este van táp, szerintem akkor már elég jó úton halad kisfiad.
Jobban vagy már lelkileg?
Ircsi, most komolyan, milyen szép nagy szemei vannak már ennek a lánynak?
Látom alul a centid, ez az jelenti, hogy kistesóproject?
Ez az összenőtt szeméremajak elég sokkoló… ez borzasztó!
Évi, nagy kópé lesz a kisfiad, ez tuti! Átjön a fotón, nem kicsit
:):)
Mares:„de milyen huncutka, sasolta sírás közben hogy én mit reagálok, akkor nem sírt, megállt, megnézte anya mit reagál, és ha semmit hát kezdte megint” Már ilyen picinek is ennyi eszük vaaaaan! Megáll az ész!
42 lesz a férjed? Az tökre nem öreg! Én sem vagyok már fiatal, úgyhogy nem beszélek magam ellen
Claire, mennek a drukkok!
Én el sem tudnám magam képzelni ikrekkel, főleg, hogy már vannak tesók is mellettük. Hát nem kis meló lehet!
Évi, nálunk is textilpelus volt mindenütt a lakásban
. Én is Pamperset használtam sokáig törlőkendőből, aztán sikerült kifognom egy akciós csomagot (5db cs. volt benne), és mind szinte tök száraz. Azóta a Dm-es Babylove a nyerő. Elég jó árban van, és még nem találtam benne rosszat.
Babakeksz, ez hihetetlen, anyós és sógornőd… baromi sértő! Mit agyalhatnak otthon ezek ketten?!
Dia, Áronnak jobbulást!
Szilvás, gyógyulj meg mihamarabb!
Woody, remélem, hogy semmi komoly baja nincs Lilynek!
Szamóca, nagyon édesek a gyerekeid!
Tina, pelenkázókomód… nagyon meggyőző tudsz lenni, röhögteeeem
Cicc (jó az új neved is
), cuki a baba a dobozban.
Fütyi... A mi gyerekorvosunk nem ajánlja egy éves kor alatt, hogy hozzányúlj. Utána csak lájtosan, de szerinte 3éves korig hagyni kell. Na, én hagytam, megpróbáltam azért, de Ricsi féltette (már egész picinek is - pasi), és én is roppant féltem, nehogy beszakadjon ott a bőr, mert rengeteg "rémtörténetet" hallottam ezzel kapcsolatban mindenféle gennyesedéssel, elfertőződéssel egyetemben. Szóval már majdnem négy volt, mikor érdekelte már, hogy neki van kukaca, elmondtam neki, hogy mit csináljon, és a fürdőkádban félig fel tudta húzni rajta a bőrt. Tovább nem ment, és ezután elkezdte fájlalni, nagyon érzékennyé vált. Elvittem egy barátom sógorához, aki az 1-es számú Gyerekklinikán sebész. Megnézte, nincs szükség műtétre, lefújta érzéstelenítővel, 20 perc múlva pedig felhúzta a bőrt szép lassan, és ameddig kell, bekente valamivel, felírt vazelint (valami speckó, azaz nem sima vazelin, hanem "valamilyen" vazelin), azzal kellett minden fürdés után, felhúzva a bőrt kenni talán két hétig. Az első napok durvák voltak, vérzett is, de mára nyoma sincs, gyönyörűen tisztán lehet tartani, sehol egy seb,forradás, szóval tökre egészséges. És csak ennyi volt, én meg tök sokáig halasztottam a sebészi látogatást, mert már mindenféle műtét lebegett a szemem előtt - biztos van olyan is, hogy valakinek arra van szüksége -, de szerencsére megúsztuk. Szerintem a legtöbb kisfiúnak ilyen egyszerűen megoldható lesz. Természetesen napi tisztálkodásnál felnőttmód mindig rendesen meg kell mosni - nekem is a férjem magyarázta el, ciki nem ciki -, nehogy lenőjön újra, mert olyat is tud (feltehetőleg ez csak ilyen pici korban).
Szilárd kaják bevezetése. Azért is jó, ha már hozzátápi van, mert a gyerek elkezd
rágni, és ez nagyon fontos a későbbi beszédfejlődése folyamán. Szoptatott babáknak - tudomásom szerint - már eleve erősebb a rágóizmuk, mert melósabb a ciciből enni, mint üvegből. Mivel mindenre kiváncsiak, a gyereknek a kezébe kell adni a kanalat - bár biztos pacsálni fog vele -, de akkor a nem evőt is lehet etetni, meg ő is megpróbál majd beletalálni a szájába, és általában azt nagyon szórakoztatónak tartják. Érdemes ezt naponta csinálni, mégha az elején kudarcélmény is lesz anyukának, mert nem fogadja el a gyerek, de el fogja - legtöbbször (semmi sem biztos, de a nagy számok törvénye bla-bla
:):)). Mi Ricsivel nem így csináltuk, túl óvatosak voltunk, megszívtuk, senkinek nem kívánom, a fenti Enikőnél bejött, úgyhogy ezért merem leírni.
Mozgásfejlődés
Sokszor a baba gyorsabban nő (széltében v. hosszában v. mindkettő), mint az izomfejlődése követné, ezért néha ők még sutábbnak tűnnek a társaiknál. Be fogják hozni a "lemaradást", garantálom
Egyéb téren pedig, ahol van nagyobb testvér, az egész más, mintha csak egy szem gyerek lenne, hiszen a kicsik rengeteget tanulnak tesóktól - állandóan figyelik őket -, főleg, ha nem nagy a korkülönbség. Ezért olyan "másak" a második gyerekek, hamarabb érnek el egy bizonyos szintet, mint a nagytesójuk az ő korukban, mivel nekik már ott a példakép, lesik minden mozdulatát!
Na, igen, megint nem hazudtoltam meg magam
Tudom, hogy nem tudtam mindenkinek írni, de lehetetlen küldetés visszaolvasnom onnan, ahol megszűntem. Nekem már másfél nap is óriási mennyiség
Jövök majd, ahogy tudok, és sokatok blogját szerencsére tudom olvasni
Sok puszi nektek, Timi