Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy vagytok ma?
Babók nem nyűgösek? Kismamák?

Ma végre süt egy kicsit a nap. :-))

Lányok, Tigris: még egy kérdés. A vajúdószobát mikor és meddig lehet igénybe venni? Vagyis mikortól kell mindenképpen a szülőszobán lenni?

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

EsztyKép
A vajúdószoba igénybevétele állapottól (és az egyszerre szlők számától) függ. Úgy zajlik, hogy érkezésed után először a vizsgálóban lévő ágyon vizsgálnak meg, aztán ha már a vajúdóban vagy (borotva és beöntésután), a szülőszoba ágyán zajlik a ctg. Nálam ez úgy volt, hogy ha engem vizsgáltak, akkor ez a beöntős helység nőgyógyi székében zajlott, a babát a szülőszobai ágyon ctg-zték, a vizsgálatok közben pedig a vajúdóban labdáztam. (két labda van, az egyiken én, a másikon a férjem ült.bŐ marhára élvezte, körbe-körbe ugrált a labdával - de csak eleinte, amíg egyedül is boldogultam a labdáb a fájásaimmal.)
Nem akarok vészmadár lenni, de a felkészítőn mindig azt mondták, hogy arra számítsunk inkább, hogy nem egyedül leszünk a szülőszobán, nem csak mi leszünk a figyelem középpontjábanKépKép
A szülőszobát már csak azért is nézd meg, hogy tudd, ha megérkezel, hol kell a bebocsátást kérnedKép Nehogy a folyosón maradj!KépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz! Rendben,igazad van megpróbálok felejteni.Legalábbis a rossz élményeket.Kép

Lau!Köszönöm neked is amit írtál.De most már tényleg megpróbálom elfelejteni a rossz dolgokat.

Eszty! Kérdésedre válaszolva,hogy a babók nem nyűgösek,....hát deKép Az én kisfiam egy órán keresztül ordított,de nem tudjuk miért.Már mindent kipróbáltunk,de eredménytelenül.Kép Most egy olyan 10 perce elaludt szerencsére.

A vajúdószobában én nem sokat voltam,kb 10 percet,még a saját ruhámban. Utánna végig(8 és fél óra) A szülőágy mellett ácsorogtam.De ez azért volt mert az ügyeletes orvos vizsgált meg elösször,és ő benézte a dolgokat.azt hitte,hogy egy órán belül meglesz a baba.Végülis csak 7 és fél órát tévedett.Kép A zuhany alól is úgy "rángattak" ki,mert azt hitték ott szülöm meg a picimet.Kép

Puszi

Orsi
orsi21

TigrisKép
Ha van kedved nézz be a gyereke/magzatok kor szerint és ott pedig a 2005 nyári babákhoz. Gyűlűnk rendesen.

Üdv mindenkinek
MJ-MÓni
mj__móni

Sziasztok!

Ma voltam a kontrollonKép Doki bácsi azt mondta, hogy nagyon szépen rendbe jöttem, ha nem tudná, hogy szeptemberben szültem, nem mondaná meg rólamKép
Kaptam fogalmazásgátló receptet isKép
Hja, azt is mondta, hogy hátrahajló lett a méhemKép Jó, mi?
Mesélte, hogy most is rengeteg kismama fog szülni május-június körül. Tök jó, hogy ilyen sok babás van megint!Kép

Lau
lau

Sziasztok!

Csirkesz, Orsi: köszönöm a válaszotokat a vajúdóra. Mivel nem volt mód megnézni a szülőszobát, így nem is tudom,merre van.
A felvétel mindenképp az UH melletti irodában van, ugye? Azt tudom, hol van az NST szoba az utolsó hetekre, és annak a folyosónak a végén vannak műtök. Ehhez viszonyítva merre van a vajúdó és szülőszoba?

Lau! Nagyon ügyi vagy!

Orsi: a babók biztosan a frontokat érzik. Szegénykék. Csak nem akar beállni ez az idő valami stabilra.

Puszika nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszty: Amikor én mentem szülni, akkor a szülőszoba ajtaján kellett csengetni. (Nincs külön "felvételi"). Az pedig, ha szembeállsz a műtőkkel, bal oldalt van, ki is van írva.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Eszty! Csatlakozom Gabihoz. Nekem is a szülőszobánál kellett csengetni,és ott vették fel az adatokat.Amit te mondasz az uh mellett,ott én hazamenetelkor voltam.Ott adták oda a zárójelentéseket.

Pussz

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Gabi, Orsi: köszönöm szépen a gyors választ. Mostmár tudom, merre kell mennem. Én oda mentem volna a sima betegfelvételre az UH mellé, ha nem mondjátok. Köszönöm szépen!

Tegnap láttátok a Szülőszobát? Olyan rövid volt most, tényleg csak a szüléseket mutatták.
Az borzasztó volt, mikor elszakadt a köldökzsinór! Reméljük, ez azért nagyon ritka! Az a csomó is ijesztő volt: szegény anyuka alig volt magánál a császár után, még később is, mikor már a megfigyelőbe vitték oda neki a babót. Ez a rész most tök ijesztő volt.
Gondolkodom rajta, hogy mostmár a szülésig nem nézem, mert egyre jobban kezdek aggódni amúgy is, ez meg még tesz rá egy lapáttal.
El se tudtam képzelni, hogy hogy fogják kiszedni a megakadt babát: hát kitépték. Iszonyatos volt. Még jó, hogy nem lett különösebb baja se babának, se mamának.

Na, nem taglalom tovább.

Puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

EsztyKép
A szülőszobánál kell csengetni, a felvételi szoba, amit említesz, a nőgyógy részleghez tartozik szerintem, nem a szülészethez. Illetve ha valakinek előbb be kellene feküdnie, mint ahogyan a szülés megindul, akkor kell ott jelentkezni.
Várhatóan már fájásokkal érkezel a kórházba, így az egyetlen jó hely számodra a szülőszoba. (az összes iratod, terhesgondozási kiskönyved legyen nálad!)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia Csirkesz!

Rendben, meglesz. Már mindent összepakoltam. Sorbaraktam a leleteket, és minden papír egyben van. És persze a táskám is és a babó táskája is.
Úgy szeretnék már túllenni a szülésen. Ahogy közeleg, most kezdek tartani tőle. Eddig nyugodt voltam.
Remélem, minden rendben lesz.
Próbálok sokat pihenni, hogy bent maradjon a baba még egy picit, mert neki az a jobb, de én szeretnék már meglenni.

Puszi, és köszönöm!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

EsztyKép
A babának mit pakoltál? Az Uzsokiban a bébik számára mindent adnak. Rucit is, meg pelust is. Én csak textilpelust vittem be a kórházba, egyet magamnak a szüléshez, hogy legyen mivel borogatni a kezem-lábam-fejem, ha igénylem, de nem kellett. Meg pár darabot a gyerkőcnek a szopihoz. Minden mást megkaptam. Ráadásul Boti bőre érzékeny volt az ipari mosóporra, és a csecsemősök önként adtak rá helyben mosott és öblített kisrucit, így mire hazajöttünk a bőre is helyrejött, elmúltak a kiütései. Esetleg ami jól jöhet, egy sapka a babának, mert csak a folyosón látogathatók a kisbabák, ott meg tud huzat lenni, attól meg jobb, ha védi az ember a kis buksijukat.
A bent töltött napjaidra ajánlom még a Tena hálós bugyit, előnye, hogy könnyen mosható baleset esetén, pikk-pakk megszárad, és amíg rajtad van is szellőzik a bőrőd. A betétet is prímán fixálja. Nekem ilyen volt, és nem is szenvedett egyetlen hálóingem sem balesetet, de még a bugyesz sem lett nagyon pecsétes.

Nem akarok okoskodni, de nekem a fülembe rágta egy ismerősöm, mivel Rh negatív vagyok, hogy ha a baba Rh pozitív lenne, akkor mindenképpen figyeljek arra, hogy valami anti-mittoménmicsoda injekciót kell kapnom szülés után 72 órán belül ahhoz, hogy legközelebb is teherbe tudjak esni, illetve, hogy a szervezetem ne termeljen antitesteket a baba ellen, és a terhesség ne szakadjon meg. Nekem nem kellett végül, mert a baba is Rh negatív lett, de jobb volt tudni, hogy mit kellene kapnom, HA...

Mikorra is várod a babádat?
Kitartás, a babádnak egyelőre még jobb a pocakodban, ne legyél türelmetlen. Még nem tudod, milyen kényelmes életed van nélküleKépKép Vele minden szebb, és hihetetlen érzelmeket vált ki az anyaság, de pihizni nem nagyon fogsz a megszületése utánKépKép Most kapcsolj rá a kikapcsolódásra, menj még moziba, sétálni, barátokkal találkozni, mert utána ez már nem olyan pofon egyszerű.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, szuper részletesen megírtál mindent, amikor olvaslak, akkor mindig olyan érzés, mintha a saját benyomásaimat olvasnám.
Eszty, a szülőszobát nem csak szervezetten lehet megnézni. Amikor mész ctg-re a kórházba, kérd meg a szülésznőt, aki csinálja, hogy ha épp nincs szülés, akkor pár percre vezessen körbe.
Hidd el, utána már sokkal jobban el tudsz képzelni mindent. Amikor én szültem, reggel 7-től este 9-ig nem volt más szülés, így egész nap egyedül voltam a vajúdó+szülőszoba blokkban. Fele időt a zuhany alatt töltöttem. Nyilván, mint ahogy a többiek is írták, ha többen vagyunk, akkor alkalmazkodni kell a többiekhez.
Ha apás szülésetek lesz, akkor apukának papucsot, innivalót és ennivalót csomagolj, mert nem hagyhatja el a szülőszobai blokkot, tehát nem lehet ki-be rohangálni. Ruhát ő is fog kapni.
Lau, Te is Csapónál szültél, ugye?
Én úgy izgulok, kedden fogom először látni a picimet uh-n.
tigris

Csirkesz, olyan szép, amit írtál!!!!!! Kép

Lehet, hogy Te meg tudod nekem mondani, hogy be kell-e előre jelentkezni az Uzsokiban vizsgálatra, vagy csak odamegy az ember és kész? Nézzem ki előre magamnak az orvost és mehetek? Vagy van telefonszám?

hKépld
Vendég

Sziasztok!

Csirkesz! Köszi a sok-sok jó tanácsot. Pelust tettem be én is szoptatáshoz és popsitörlő kendőt, mert valaki írta régebben, hogy az nincsen. A babó cuccai azt úgy pakoltam össze, hogy hazajövetelre, szóval azt majd utánam hozzák, mikor jöhetünk haza, csak nem akartam, hogy anyának kelljen összeszedegetnie. Viszont a kissapkát (elég a pamut vagy vastagabbat tegyek?) átteszem az én táskámba.
Apának a cuccaira nem is gondoltam, de akkor intézkedem és nem fogom elfelejteni.A Tena bugyinak utána nézek: eddig csak a betétekről hallottam, de veszek ilyen bugyit akkor.
Szerencsére én Rh + vagyok, így nem lesz gond, de nagyon ari vagy, hogy erre is emlékettettél: nagyon fontos, mert tényleg a saját tested ölheti meg a következő babádat, mert addigra olyan ellenreakciót fejleszt ki, hogy csak csuda.

Nem szeretném, ha a baba hamar kijönne, csak a szülésen szeretnék túllenni. :-) Persze ez ugyanaz az eredmény szempontjából. :-)

Azt is nagyon jó, hogy írod, hogy ha bemegyünk, onnan már a párom sem jöhet ki. Én azt hittem, ő azért mászkálhat, de ezek szerint nem. Akkor tényleg vinnem kell neki is mindent be arra a pár órára, ki tudja, meddig maradunk ott.

Tigris! Igazad van: az NST után rá is kérdezek, remélem, szerencsém lesz. A torna után és az előadások után (legalábbis amelyiken voltam), mindig foglalt volt a szoba, így nem tudták megmutatni. De most hétfőn megyek 8-ra NST-re és rákérdezek. Köszi a jó tanácsot, nem ugrott volna be.

Annyira aranyosak vagytok! Felbecsülhetetlen segítséget adtok nekem!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!

Minden jót nektek és a gyerkőcöknek!!!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Jaj, elfelejtettem egy választ.

Orsi babát december 10-re vártam eddig, de a most keddi vizit után kiderült, nem húzzuk ki tutira a decembert, mert már érik a méhszáj, és a Habi ujja hegye belefér. 2 hét múlva lesz UH, de akkor már nem biztos, hogy egyben leszünk, de egy hétig még bent kéne tartani: ezt mondta a doki. :-)

Szóval Orsi érkezése: bármikor. :-))

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Csirkesz:olyan gyönyörűen írtál,hogy az hihetetlen...nincsenek írói ambícióid? Lehetnének.Amit írtál sokkal több volt egy szüléstörténetnél.

Tigris:nagyon gratulálok neked,már irigykedem rád.Márk elmúlt 1 éves,így a férjemmel úgy döntöttünk,hogy februárban elutazunk Rómába,és mi is belecsapunk a 2.számú projektbe.Így -ha összejön-pont két év lesz a gyerekek között.
Bár ha addig még sok ilyen "pozitív tesztem lett" sztorit hallok,tuti nem bírom ki még 3 hónapig.
Eszty: apának tényleg készíts be mindent,a mi apunk akkor még dohányzott,de egyszer sem ment ki rágyújtani,mondjuk ideje sem volt nagyon,de szerintem sem engedték volna ki.Kitartás!!!

Szép napot

Kismuki
kismuki

Szia Kismuki!

Oksa, mindent becsomagolok. Apu szerencsére nem dohányzik, de éhes-szomjas biztosan lesz.

Köszönöm, igyekszek kitartani. :-)

Csirkesz tényleg nagyon tud írni! Szépen fogalmaz!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
KismukiKépKép Nálunk is most jött a második baba, de olyan jó lenne megint babát várniKép
Kérdezte is tegnap tőlem a dokim, hogy szeretnénk-e harmadik babókát. Mondta,m, hogy igen, ha ránkszakad az OTP, vagy ha nyerünk a lottónKép
Egyelőre megállunk kettőnél.Kép

Lányok! Csirkesz nem csak szépen fogalmaz, hanem a szövege is haláliKép Tudom, mert pár napig egy kórteremben voltunkKépKép Ugye, Csirkesz?
Na, azért ne bízd el magad nagyonKép

Tigris: igen, Csapónál szültem mindkét gyerkőcömet. Ha lesz harmadik, őt is nála fogom szülniKép

Eszty: pihenj amennyit tudsz, nagyon sokat számít 1 hét is. Azért nem jöhet-mehet ott a párod, mert őt is beöltöztetik steril ruhába, és onnan nemigen tud úgy kimenni a folyosóra.
De lesz neki ott helye ide-oda mászkálni.

Na, megyek, mert nyügös kicsit a kistörpénk. Estefelé már ilyen szokott lenni.

Pussz
Lau
lau

Lányok, köszi a dícséreteket, csak úgy hízik a májamKépKép

EsztyKép
Ne lepődjön majd meg a férjed, mert először nem mehet be veled. Csak akkor csatlakozhat a neked szurkolók és segítők népes táborához, amikor te már a borotváláson, beöntésen és a doki vizsgálatán túl vagy. Legalább is nálunk ekkor hívták be a folyosóról.
És még egy tipp, de ez már a páromtól: a párod pisiljen otthon, mert a folyosón csak női budi vanKépKép Őt pont rajtkapta a dokinénim, amikor kilépett az ajtaján - nem bírta szegény tovább a folyosón várakozást, és a természet hívó szavának a női wc-n tett eleget. Igaz, hogy utána már eszébe sem jutott bent kimenniKépKép
Sapiból elég a vékony, végül is épületen belül marad a babó. Csak nem oson el vele egy első látásra szerelmes rokonKép
Amire még fel kell készülni, az a villámevésKép A takinénik behozzák a kaját (és főleg az ebédre vonatkozik), kimennek a szobából csak hogy újra bejöhessenek és megkérdezik: Kismamák, ettek már?? Egyenek gyorsan, mert az osztályos főnővér minket vesz elő, ha megint kint maradnak a tányérok!!
A szöveg minden nap ugyanazKép A reggelire kapott 3 zsemle pedig tartalmazza a vacsorára kiadott zsemlét is!

LauKép
Nekem nagyon jól jött, hogy egy szobában voltunk, nagyon örültem neked. Ha korábban nem találkoztunk volna, akkor is feldobódtam volna attól, hogy ismerlek a netről, na de a Margit-szigeti zabapartink utánk már tudtam, hogy mire számíthatok. Titkon reménykedtem is egy kicsit a találkozásban, igaz, hogy én úgy terveztem, hogy Te a rendes terminus szerint szülsz, én meg későbbKép De így is jól jött ki, hogy mindketten egy picit előbb gondoltuk meg magunkat!
Egyébként úgy vagyok a várandóssággal, mint Te, már én is alig várom, hogy újra baba lehessen a pocakomban. Szerencsére Boti még csak az első lurkónk, így ketteske jöhet jó hamar, de azért egy évet a szervezetemnek is kellene pihennieKépKép

Megyek, mert egyeskét etetni, fürdetni kell!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz!Kép Téged olvasva tiszta dezsavű érzésem van.Kép
Egyébként,hogy így olvasgatom a fórumokat,egyre jobban szeretnék én is második babát.Pedig úgy beszéltük meg a férjemmel,hogy csak 5-6 év múlva. Azt már elértem,hogy ez 4 évre csökkent.Kép
A babód elég későn alszik el az enyémhez képestKép Ő 16:30-kor fürdött és már 17 óra óta alszikKép Viszont napközben szinte semmit nem szundít.Max fél órát,de az is ritka.Kép
---------------------------
Lányok! Akik már szültekKép Ti melyik szobában,és melyik ágyon voltatok?

Puszi mindenkinek!
Orsi
orsi21

Ja,elfelejtettem...Eszty! Igen én is láttam a szülőszobát tegnap.Nagyon megijedtem amikor elszakadt a köldökzsinór. Végigbőgtem az egészet....mint mindíg.
orsi21

Sziasztok!
Két hozzászólásom lenne:
Volt-e valakinek normalis szulese? Vagy tudja-e valaki, milyen a normalis szules? En nagyon elszomorodtam a torteneteiteken. Kulonben javaslom, hogy a szuloszobat ne nezzetek, ha nem muszaj. Hallotta azt valaki, hogy amennyiben beken hagyjak a not szules kozben, es biztatjak, tamogatjak, akkor kb 1000 szulesbol 4 valodi komplikacio adodik? Ezek is foleg elso szulesnel? (Ez statisztika működő "szülészetektől", ahol nem alkalmaznak drasztikus beavatkozásokat, csak akkor, ha valóban életveszély van! Azaz ezerből négyszer kb)
En szultem mar egyszer es fogok meg egyszer, es azt tudom, hogy egyáltalán nincsen szukseg arra a sok izere, amivel maceraljak az embert.
Hivatalosan császározni kellett volna, csak tartották értem a hátukat, és egyetlen repedés, vágás, bármi nélkül megúsztuk egeszséges, vidám babával. Az orvosok fóbiája és a tény, hogy általában soha, azaz SOHA nem láttak elejétől végig normálisan lefolyó szülést, vezet oda, hogy a szülést patológiás helyzetnek tekintik, amibe be kell avatkozni.
Remélem, azt tudjátok, hogy vajúdást mozgással, sétával, evéssel (igen, evéssel és főleg ivással) lehet gyorsítani. Meg a hittel, hogy végig tudod csinálni. Meg azt is, hogy a gravitáció a szülő nőre is hat, ha viszont lefektetik, ugye, kérdem, merre hatnak az erővonalak?
A másik: mindenkinek borzasztó melegen tudom ajánlani azt a szoptatásnál, hogy bizzon magában, és szoptasson minél többet. Ugyanis kereslet-kínálat alapon működik. A baba beprogramoz, mennyire van szüksége, pl növekedés előtt 2-3 napig folyton szopizni akar, és ha hagyod, beindul úgy a tej, csak győzzed. A babának annyira lesz szüksége, amennyit te termelsz, amennyit kér tőled.
Állítólag egyes babák pedig szeretnek 8 hónapos koruk körül "sztrájkba" lépni egy hétre. Ha az ember nem erőlteti ilyenkor a dolgot, elapad a tej, és kész. De ha még akarja valaki tovább szoptatni a babáját, érdemes kínálgatni, mert aztán annyi. És a sztrájk elmúlik egy hét alatt! Nem kell aggódni.
Na, mindenki bízzon magában, amennyire csak tud.
Gabóca
gaboca

Szia Gabóca!

Szerintem teljesen igazad van. Ezért is fordult meg a fejemben az otthonszülés gondolata. De félek attól,hogy esetleg valami probléma adódik,és nincs orvos a közelben.Sem a megfelelő műszerek. Például ha megakad félúton a baba és vákumozni kellene,vagy császározni.... De a kórházakból és az orvosokból (főleg) elegem van. Úgyhogy nem tudom mi legyen majd a következő babánál.

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Csirkesz: nekem is jó volt, hogy tudtunk találkozni, meg is lepődtem, mikor megláttalakKép

Gabóca: tulajdonképpen nekem elég normális szülésem volt. Gátmetszéssel, az igaz, de ha esetleg korábban elolvastad a születéstörténetemet, akkor olvashattad, hogy azért, mert olyan sebességgel jött ki a baba, hogy nem volt idő tágítani a gátat. Ahogy elfolyt a magzatvíz, már jöttek is a tolófájások, és kb. a 3. vagy 4.-re meg is lett a baba.
Nem volt semmiféle rásegítés, se oxytocin, se fájdalomcsillapítás. Vajúdni tényleg könnyebb állva, ebben igazad van, vagy sétálva.

A Szülőszoba című műsort általában én sem ajánlanám olyan kismamának, aki épp szülés előtt áll, vagy még nem szült. Én is csak most nézem, mióta megvan a második gyerkőcöm is, év elején nem néztem meg, mert nem akartam beparázni.

Ma elég nyűgös napunk van, ettől a fránya időtől még sétálni sem tudok kimenni a fiúkkal, itt bent nyüglődnekKép

Jó pihenést mindenkinek, amennyiben hagyják a babákKép

Lau
lau

Sziasztok!

Hogy vagytok?
Kivagyok teljesen ettől az esőtől,egy percre sem tudtunk kimenni egész nap.Szerencsére voltunk babaúszáson és elfáradt a manóm.
Gabóca: a számból vetted ki a szót,teljesen egyetértek veled.A szülőszobát meg ha tehetitek ne nézzétek.

Úgy unatkozom.Apa kimenőt kapott estére,manó meg alszik.Tiszta dili vagyok,végre csend és nyugalom van én meg nem találom a helyemet Kép

Jó éjt mindenkinek

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Felgyorsult a fórum! Alig győzöm olvasni!
Babások! Nektek milyen volt a múlt éjszaka? Bence teljesen "bekattant" szinte egész éjjel ébren voltunk. A párom szerint a napkitöréses mágneses izé miatt...

Eszty: Szurkolok, hogy még bent maradjon a babó! De érdekességképpen annyit, hogy amikor nekem Hábi azt mondta délután, hogy az ujja helye befér, no én másnap reggelre megszültem. :-))

Lányok!
Akik még szülés előtt állnak: én szívből tudom ajánlani a haslekötős bugyit (az Anitába vettem). Két ok miatt is: az egyik, hogy a pocakom pár nap alatt a helyére igazította és egyáltalán nem lógott; a másik, hogy remekül fixálta a betétet a bugyiban és a gátsebem sem fájt annyira. Szóval aki megteheti, mindenképpen szerezzen be egy ilyet (sajnos elég drága).
Ja, és eldobható bugyit használtam, amivel semmi gondod, egyszerűen a betéttel együtt csak kidobod.
Jó tanács, ami nekem nagyon bejött: ne ülj féloldalt a gátsebre! Ülj rá egyenesen, hogy mindkét popsid leérjen, akkor ugyanis nem húzódik szét a seb, így feleannyira sem fáj!
Valamint - ez most viccesen fog hangzani - négykézláb mássz fel/le az ágyra/ágyról, ha gátsebed van és hidd el, nem fog annyira fájni. Én mindig jókislányként próbáltam "normálisan" felfeküdni, de az nem volt túl jó érzés. Aztán láttam egy lánytól, hogy szó szerint négykézláb megy föl. Kipróbáltam és működik!! Higyjétek el, ezek apróságok, de megkönnyítik a bent töltött napokat.

Csirkesz: a "villámevéstől" én is megőrültem!! A babó mindig akkor szopizott, amikor ők hozták az ebédet, mégis 5 perc múlva már vinni akarták el.
Azt a taktikát választottam, hogy volt nálam papír/műanyag tányér és átraktam/átrakattam a kajámat. (Általában vagy csak a leves volt ehető, vagy csak a második féle...)

Gabóca: szerintem nekem is normális szülésem volt. Igaz volt vágás, de abszolút nem éreztem és én inkább a vágás mellett vagyok mint, hogy esetleg végigrepedjek.

Üdv,

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Még egy infó: kismama börze van holnap a Récsei-ben 10-től 15 óráig!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Sajna nem vagyok egyáltalán szakértő, csak régi motorosoktól, és szakirodalomból tudom, hogy a vágott gátmetszés nemcsak sérti az izmokat, ezáltal nő a belső szervek süllyedésének kockázata, hanem rosszabbul , nehezebben, és sokkal fájdalmasabban gyógyul, mint a spontán repedés. Viszont lényegesen nehezebb varrni a spontán repedést, ezért pl inkább vágnak az orvosok, ne kelljen annyit izélni vele.

Lau: neked ha ilyen gyorsan kirontott a baba, és metszettek, nem szakadt tovább a metszés mentén?
Milyen metszést csinálnak? Egyeneset, vagy oldalvást, fenékpofa irányába?

Orsikám! Otthon szülni akkor érdemes szerintem, ha képes vagy annyira hinni a saját erődben, elhinni, hogy kvázi erre vagy beprogramozva, hogy nem a kórháztól való félelmedben, hanem hitből vállalod.
Különben Mao-n kórházban a császár 2O százalék felett van, plusz imádnak fájdalomcsillapítani, gátmetszeni, borotválni (amire nemhogy szükség nincsen, hanem egyenesen fertőzésveszélyes!!!!!), beönteni (ami aztán minek, mert aki kakil, az kakil úgyis, de ha erő kell neki, nincs semmi a gyomrában, hogy kalóriát adjon a kemény fizikai munkához)
Én például az otthon szüléssel kapcsolatban a legnehezebbnek azt látom, hogyan "palizzuk" be a leendő nagymamákat és nagypapákat, illetve akár saját férjünket. Ha ők rettegnek helyetted, akkor nagyon nem fog megnőni a tervbe vetett bizalmad.

Ja, otthon szüléseknél, mivel igyekeznek elkerülni egyelőre a kórházba szállítást, Mao-n nagyon szívesen megoldják inkább otthon. Annyira utálják az orvosok az otthon szülőket, a bába inkább nem megy (hát ez se valami remek megoldás). Azaz, a minimális 4-5 százalék helyett, felét, vagy annyit sem visznek kórházba. És nincs baj!!!!

Ja, és ami engem baromira meglepett: Nagyon súlyos komplikáció (előre nem látható seholsem), ha a baba válla túl széles, vagy más miatt beakad. Értsd a feje kint, többi része bent szorong. Orvosi gyakorlat: hopp, visszatolják a baba fejét, aztán császár. Igen ám, de a visszapaszírozás alatt a babák több mint fele súlyosan sérül. Értsd: értelmi fogyatékosok, stb. lesznek. Egy profi bába pl tudja, ilyenkor átpozicionálással hogyan jön ki a kis vállas. Senki nem sérül. Az igaz, hogy baromira fáj a beszorult gyerek, de nem császároznak - ami fáj még utána hetekig - és ép lesz a gyereked. Azért a bábák is tudnak pluszt az orvosokhoz képest.
De csak a fogózást nézve: meg lehet sérteni egy gyerek fejét persze fogóva nagyon rendesen.
Te, Orsi, miért nem mész el egy tanfolyamra, vagy olvasol valami jó könyvet az otthon szülésről, és döntesz magadnak?

Gaboca
gaboca

Sziasztok Lányok!

Hihetetlen, hogy mennyi rengeteg innfót jött most le pár nap alatt! Ezeket érdemes összegyűjtögetni és könyvbe szedni! :-)

Olyan sokat segítetek nekem!!! Így már nem aggódom annyira!
Mostmár csak arra koncentrálok, hogy ki tudjak állni azokért a dolgokért, amire ti is felhívtátok a figyelmemet.Már amennyire megtehetem.
Én nem szeretném a méhszáj kézi tágítását abszolút, az oxitocint is elkerülném (ebben a Habi is egyetértett), és a fogó/vákuum technikáról már ne is beszéljek. Majd meglátjuk.

Csirkesz, Lau: Páromnak továbbítom a sok infót. Szegénykém, nem lesz egyszerű neki! Még azért megkérdezem tőle párszor, biztosan be akar-e jönni.

Az otthonszülésről: én félnék tőle, ezért az első babánál meg sem fordult a fejemben. Később ... ki tudja. Nagyszüleink még otthon születtek, sőt még a szüleinkből és jónéhányan, és szép, egészségesek. Ma kicsit mítosza van a gyógyászatnak, és ráhagyatkozunk. Én félek kísérletezni. Ha csak rólam lenne szó, rendben, de ott a babó. Persze, aki ennyire bízik magában, hogy meg tudja csinálni egyedül, annak OK, és nagyon tisztelem. Én nem bízom magamban ezen a téren.

Ma nagyon trutyi éjszakám volt: furcsán fájt a hasam, mindenfelé összevissza, nem is tudom leírni hogyan. De nem folyamatosan, és nem egyféleképpen. Sehogy nem volt jó. Talán csak a babó nyomott mindenhogy valamiket ott bent, ki tudja. Bevettem gyorsan Magne B6-ot, ahogy a doki mondta, és vissza tudtam aludni. Utána 2 órával ugyanaz. És persze hasmenés a 3 napja már van. Gabi: szerencsére nekem még most is bent van a baba. Habi azt mondta, hogy végülis pozitív, hogy elkezdett érni a méhszáj, mert nem nulláról indulunk a szülőszobán. Legyen igaza. :-)

Puszi mindenkinek!!! Babósoknak szebb időt, kismamáknak kitartást!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Gabóca!

Otthon szüléssel kapcsolatban nekem vannak fenntartásaim.
Pl. szerinted nem furcsa, hogy az otthonszülés fő hangoztatója (Geréb Ági) lánya kórházban szült? Hopp, hopp vajon miért is?
A másik, hogy gyermekmentős ismerősök mesélik, hogy "rendszeresen" járnak otthonszülésekre, persze már csak akkor hívják őket, amikor nagy a baj. Szerintem ez elég gáz.
Természetesen Hollandiában nagy gyakorlata van az otthonszülésnek, de vedd figyelembe, hogy ott a bábák milyen képesítést kapnak (nagy orvositáskával érkeznek a helyszínre), valamint, azt, hogyha gond van a mentő 2 percen belül képes a helyszínen lenni és újabb 2 perc alatt képes kórházba szállítani babát-mamát.
No meg persze az sem semmi, hogy ott az anyukák mellé szülés után egy hétre kirendelnek - államilag! - egy segítő hölgyet, aki reggel 8-tól este 8-ig mindent megcsinál az anyuka helyett (mos, főz, takarít, segít megtanítani a helyes szoptatást, pelenkázást, fürdetést stb.) Kérdem én, szerinted nálunk mikor lesz ilyen?

Ne érts félre én elfogadom és tiszteletben tartom, ha valaki - akár olyan indokok miatt mint Orsi - otthon szeretne szülni - az ő helyében lehet, hogy én sem mernék többet kórházba menni -, de úgy gondolom, hogy amíg a magyar egészségügy így áll, ahogy, addig ez nálunk nem tud "normális" keretek között működni.

Ja, és szerintem ma már elég kevés olyan hely van - illetve nagyon remélem -, ahol fektetik a mamát szülés közben. Engem pl. a szülésznő nagyon kedvesen, de határozottan felállított a szülőágyról, pedig úgy éreztem, hogy én innen már nem tudok felállni. Tartottak apával, rásegítettek a labdára és tényleg pillanatok alatt kibújt a baba.
A szülésem csodálatos volt - a júniusi hozzászólásomba leírtam -, a doki és a szülésznő jelenléte nagyon megnyugtató volt, egyszerűen pszichésen is szükségem volt rájuk. Érezni azt, hogy én is és a baba is jó helyen van, hogy rögtön látja gyerekorvos stb., szóval nekem ez nagyon fontos volt.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Szia Eszty!

Nekem is ment a hasam szülés előtt!!
Meglátod, Hábiban maximálisan megbízhatsz az egész szülés alatt. Higgadt, megfontolt és csak azon van, hogy neked segítsen. Ja, és szülés után is rendszeresen bemegy hozzád - a szobatársaim irigykedtek is, mert volt, aki nem is látta az orvosát a szülés után, csak amikor a zárókat megkapta...
Eszty, ha még mindig szeretnéd a légzésfigyelőt, akkor kérlek írj nekem: almadi@euroweb.hu
címre és megbeszéljük a részleteket.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Almadi! Köszönöm amit írtál. Olvasgattam szüléstörténeteket (sokkolom magam). Olyan rossz,hogy egyszerűen nem tudom eldönteni melyik a jó.A kórház vagy az otthonszülés. Mindkét oldalon vannak jó és rossz történetek.Azt hiszem én nem lennék elég erős az otthonszüléshez,bár ez a legszimpatikusabb számomra. Amit én szeretnék az a kettő között van.Legyen a babám és én biztonságos kezekben,ha valami baj történne,visszont mégse avatkozzanak közbe,ha nincs miért.De azt hiszem ilyen kórház és orvos aki ezt lehetővé tenné nincs Magyarországon.

Eszty! Hogy vagytok Orsikával mostanság?Kép

Orsi
orsi21

Sziasztok lányok!
Gabóca: sajnálom ha neked ilyen rossz élményeid vannak a szüléssel kapcsolatban,de azért ennyire nem borzasztó a helyzet.Tudod ha még nem szültem volna most teljesen beparáztam volna azoktól a dolgoktól amiket te írtál.
Én 3 óra alatt szültem komplikációmentesen.Mivel a kisfiam gyorsan jött és 4 kilo volt,így vágni kellett aminek nagyon örülök,mert ha ezt nem teszi meg a dokim akkor végig repedtem volna.Hozzáteszem semmit sem éreztem és pár nap alatt rendbe jött.
Tévhit,hogy jobb repedni,mint vágni,főleg hogy sokkal nagyobb a fertőzés veszély a repedésél,ráadásul tovább is gyógyul.
Nyilvánvalóan vannak rossz szülészek,orvosok,kórházak és rossz élmények,de szerintem ez csak a dokin múlik.És addig kell a dokit keresni amíg rá nem találsz arra akiben 100%ig megbízol.A normális dokik már a fogót a szülőszobából is kidobták,csakúgy mint a gázokat,gyógyszereket,stb... és tegyük hozzá,hogy ha saját magadban bízol és kitartó vagy és arra összpontosítassz,hogy mindjárt ott lesz az a baba akire eddig vártál,akkor emelett eltörpül a fájdalom.Tudom én könnyen beszélek,ilyen szülés után,de nagyon sok múlik a hozzáálláson.Nem szabad ilyen negatív dolgokra gondolni meg a statisztikákkal foglalkozni,csakm a babára és csak arra hogy mindjárt megláthatod ŐT!!!

Én inkább ilyen tanácsokat adnék a még várandós mamáknak.

Az otthonszülés pedig szerintem is még elég rizikós itthon,nekem mindennél fontosabb a babám biztonsága a születés utáni napokban,főleg mint első babásnak nekem szükségem volt a tanácsokra,a segítségre,mindenre amit a kórházban kaptam.
Most hallottam amúgy valahol Budán egy olyan magánklinikáról ahol minden úgy van ahogy te szeretnéd,akár egy nap után hazajöhetsz,akár végig veled aludhat bent apa is,akár egy nővér ott van minden percben.Ez egymillió forint...aki megteheti...

Szóval szerintem csak meg kell találnod a legjobb dokit,ami bevallom nem könnyű,de akkor tuti nem fogják belőled kiszedni vagy kinyomni a picikédet.

Bocs ha untattalak titeket,de ez kikívánkozott belőlem,így már nyugodtan fekszem le miután megetettem az én nagyfiamat!

Jó éjt mindenkinek

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Kismuki! Amit írtál annak az egyik felét nem nekem szántad?! Ha igen,akkor én nem rémisztgetni akartam a kismamákat,csak leírtam mi történt...ha az igazság rémisztő... Ne érts félre igazad van,egy várandós kismama ne a rossz dolgokat olvassa folyton,de nem árt ha tud pár dolgot amin változtathat. Például,ha nekem mesélnek néhány dologról,lehet,hogy bátrabb lettem volna,és mertem volna szólni.

Orsi
orsi21

Kismuki, szuper hogy már Ti is a kistestvéren gondolkoztok. Ehhez egy érdekes adalék: A kisfiam (első gyermekünk) egy hónap próbálkozás után megfogant. Mi azonnal akartunk kistestvért, de egy évig szoptattam, és utána még egy évig nem jött össze a 2. számú utód. Azaz két évet vártunk arra, hogy megfoganjon a második gyermekünk. Közben csináltattam vizsgálatokat az első év végén, minden ok volt, semmilyen elváltozást nem találtak, és apuka is rendben találtatott. Úgyhogy vágjatok bele azonnal, bár persze lehet, hogy nálatok azonnal bekopogtat a kistesó! Sok sikert!
Érdekes volt olvasni a véleményeket az otthonszülésről. Gabóca, szerintem az először szülő kismamákat alaposan megijesztetted. Tényleg nem vagy orvos. Az klassz dolog, hogy mindenhez van véleményed és őszintén felvállalod. DE: engem például az Uzsokiban tájékoztattak, hogy a termetemhez képest nagy babám lesz, széles vállú, nagy koponyájú. A csecsemő csontozata azonban még elég rugalmas.
Így aztán hosszas próbálkozás után mégis megszületett, és a dokim nem vákumozott, nem fogózott, pedig a kitolás majdnem másfél óra volt.
Az otthonszülésről az a véleményem, hogy szerintem az az etikus, ha a kisbaba egészségét tartjuk szem előtt. Ezt fontosabbnak tartom annál, minthogy a saját fürdőkádamban a saját illóolajaim és gyertyáim között vajúdhassak. Nekem az Uzsokiban mindent megengedtek, úgy vajúdhattam, ahogy akartam, senki nem szólt rám, hogy már két órája a zuhany alatt állok és szülés közben lekakilom az orvost stb. Amikor a kisfiam megszületett azonnal a kezembe adták, nem rohantak megfürdetni, utána a férjem mosdathatta meg, nem kellet kiadnia a kezéből egy másodpercre sem. Ha valami bajjal születik, soha nem bocsátottam volna meg magamnak, hogy a saját kényelmi szempontjaim miatt nem tudják megfelelően ellátni a babát. A szülés körülményeit kicsit túldimenzionálják szerintem, hiszen pszichológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermeknek az anya közelsége a fontos, semmi más. És ezt ebben a kórházban megkaphatja az ember. Csak mindenért emeljük fel a hangunkat, és merjünk kérni.
Egyébként meg sajnos a kórháznak van házirendje, és a magyar egészségügynek van az a sajátossága, hogy egyszerre max 2-3 csecsemős nővér dolgozik, és óriási a felelősségük, ezért nem kell megsértődni, ha 10 babára jut egy nővér, és az az egy nővér nem ér rá még az anyukával is foglalkozni. Szilvi, a kórház védőnő mindenkit megtanít fejni, szoptatni, csak meg kell kérni.
tigris

Gaboca!
Tudom ismeretlenül nem szídunk senkit és nem leszek népszerű itt a fórumon ezzel a hsz-el, de elég negatív a kisugárzásod. Fújod a statisztikákat, meg íjesztgeted a leendő mamákat, akiket én így ismeretlenül is kedvelek. Igaz írni nem szoktam, csak olvasni, mert még nem várom a 3. babámat. Az első kettőt az Uzsokiban szültem dr. Lukácsnál és az első babám elakadt és nem dugtaák vissza a fejét és nem lett császár. Legnagyobb baja hál Istennek a kulcscsontörés volt, de nyomtalanul meggyógyult szerencsére.
A többiektől bocs, de ez kikívánkozott.
Üdv
Bea
mamaya

Sziasztok!Kép

Almadi: Geréb Ágnes lánya otthon szült, ikreket, valamikor olvastam a Kismamában - ha jól emlékszemKép

Le a kalappal azok előtt a nők előtt, akik merik ezt vállalni. Érdekes, hogy régen azért küzdöttek a nők, hogy kórházba kerülhessenek a szüléseknél, most meg azért, hogy otthon is szülhessenek. Persze, még régebben az volt természetes, sok baba és sok mama halt is meg ebben. De szerintem ez nem az a topic, ahol ezeket a kérdéseket megvitathatjuk, mindenkinek van véleménye, mindenki szüljön úgy, ahogy neki és a babájának a legjobb.

Gabóca: megmondom őszintén, nem tudom, hogy szakadt-e tovább a metszés mentén, és hogy milyen vágást csináltak, mert nem néztem meg. Az a lényeg, hogy a 4. napon már egyáltalán nem fájt, most a 6hetes kontrolon pedig azt mondta a doki, hogy olyan mintha nem most szültem volna, annyira rendbejött.
Szerintem is inkább vágjanak, minthogy végigrepedjen.

TigrisKép Csapó nem is szokott indokolatlanul beavatkozni. A természetes szülés híve, pl. császármetszést csak akkor alkalmaz, ha a baba állapota ezt megkívánja.

Lau
lau

Halihó!

Hát Launak igaza van, Geréb Ági nem tudom, melyik lánya szült kórházban. Én egyről tudok, aki erre egyáltalán érett, és ő az ikreit otthon az anyjával szülte. Lehet, hogy rosszul olvastam, de a honlapról ez jött le. Ott van a lányka beszámolója első kézből, el lehet olvasni.
Különben én jóban vagyok olyan anyukával, akinek a nővére elhivatott bába, ő maga mégis kórházban EDA-val szülte mind a kettőt, és a harmadikat is így fogja. Öregem, jogunk van dönteni szülés előtt, szülés közben, és utána is.
Eszti! A szülés általában folyamatosan indul meg, szinte a terhesség elejétől készül rá a szervezet. Legalábbis a tudorok szerint. Meg nincsen álfájás, ilyesmi, csak van akinek jobban érezhető, amikor megindul, van, akinek kevésbé.
Mindenki tudja, ha tényleg akció van, nem kell aggódni! Figyi, nagyon vigyázz magadra, és koncentrálj arra, hogy a szájad és a méhszáj összefügg. Ha összeszorítod a szájad, lent is összeszorul, ha viszont ellazítod, könnyebb sokkal. Vagy olyasmit írok, amit megint mindenki tud?

Bea!
Bocs, ha bántó, amit írtam, de ezek tények. És attól, hogy nem hajlandó szembesülni velük az ember, attól még vannak. Meg gratula a dokidnak, hogy megcsinálta ezt a műveletet. Ha szabad megkérdezni, az első baba, a beszorult lány volt, vagy fiú? És milyen pózban halászta ki?

Kismuki! Köszi a részleteket.

Azért azt is vedd figyelembe, hogy 3 óra alatt nem szülnek a nők általában. Ez genetikai adottság is. Első szülés általában hosszabb, tudni kell, hogy lehet akár 3O óra is (az átlag valahol 1O és 2O óra között van), de tényleg van, aki szinte be sem ér a kórházba. 3 óra biztos marha intenzív, de talán annyira nem fárasztó, mint a 3O.

Nem akarok nyivákolni meg rémisztgetni tovább, meg nem is akarok a a saját szülésemről, és annak körülményeiről szónokolni, de spéci az eléh nehéz szülés volt, ha nem is extrém nehéz. Nem én mondtam, hanem a bába, és a dúla. 2O óra elég intenzív vajúdás, másfél óra tolás, baba nyakán kétszer rátekeredve a köldökzsinór, és emellett kb az utolsó 8 órában folyamatosan hánytam. Magzatszurkos víz a burokrepesztésnél, amit én kértem, tolás előtt, tuti császár, vészhelyzet, stb. HOPPP! Ez is baromi ritka! Nem fog előfordulni mindenkivel, az tuti. Velem sem még egyszer. Amit én próbáltam mondani, az az, hogy ha valaki képzett szakember, meg tudja oldani a helyzetet. És én nem is tudtam, micsoda komplikációhegyeken át vezetett az út, mert nem frocliztak vele. Különben kórházban szültem, nem otthon.

Bocsánat, ha rémségeknek vetéttek sokan, amit írtam. Speciel én baromira nem hiszek a struccpolitikában. Vannak tények, adatok, azok között kell ellavírozni. Ezért kell tisztában lenni velük. Én úgy jutottam be az alternatív szülőszobára, hogy azt éppen be akarták zárni örökre, és nekünk kellett kvázi megszervezni, hogy legyen nővér. Volt. Bába is. Abban a hónapban azon a helyen mi voltunk kettőből az egyik szülés. Aztán nem zárták be mégsem a alternatív szülőszobákat.
Gondolom, másnak is elhatározás és hit kérdése, mit tesz még és miért a saját szülése érdekében.
Én szeretek hinni abban, hogy ha bízol magadban, és tudod, mire kell készüljél, akkor az sikerülni fog. Ez persze sosem jelentette azt a szülésnél nekem, hogy ha császárra kerül a sor, vagy más ügyletre, Dunának megyek. Vannak komoly helyzetek, és persze a baba egészsége a fontos.
Ezekben maximálisan egyet értek.

Azt hiszem, nem zavarlak akkor titeket.
Mindenkinek jó szülést.

Gabóca
gaboca

Sziasztok!
Gondoltam bekukkantok,de álmomban sem gondoltam volna hogy este óta ennyien írtatok.
Orsi: nem neked szántam a dolgokat.Én nem ellenzem amúgy az otthonszülést,de én tuti nem bírnám ki.Ehhez nagyon elszántnak és bátornak kell lenned,hogy ezt be merd vállalni és persze tömérdek segítő kéz,akikban megbízol.Ahogy Lau írta le a kalappal azok előtt akik ezt meg merik tenni.
Ha gondolkodsz az otthon szülésen szerintem minden dúlával,bábával érdemes beszélned+a dokid véleményét is kikérned.Ne haragudj,de elfelejtettem hogy mikorra vagy kiírva?!

Tigris:köszi a bíztatást,nekünk is az első babánk egy hónap után rögtön sikerült és mivel csak 3 hónapig tudtam szoptatni és most sem szedek semmilyen gyógyszert,remélem a 2. is hamar összejön.
Azt az egyet nem tudom hogy szerintetek tényleg érdemes az Elevitet már 1-2 hónappal a fogamzás előtt elkezdeni szedni? Valamelyikőtök szedte?

Szép napot mindenkinek!

Kismuki
kismuki

Orsi: bocs a kérdésért,nem olvastam vissza elégé.Ha az 5-6 évet már 4-re sikerült csökkentened,lehet 2 év múlva már terhes is leszel.Ha ránk szakadna a bank én 2 évenként szülnék egy babát,mondjuk négyet. Hihetetlen milyen nagy úr néha ez a francos pénz.
kismuki

Sziasztok!

Bocsánat, hogy rosszul tudtam, de én azt a Kismamát olvastam, amelyikben még terhesként nyilatkozott Geréb Ági lánya és abban még az volt, egyáltalán nem biztos abban, hogy otthon fog szülni. Még egyszer bocsi. Részemről téma lezárva. Azt kívánom, hogy mindenki találja meg a számára (és a baba számára) legideálisabb körülményt a szüléshez!!

Kismuki!
Szerintem érdemes elkezdeni a fogantatás előtt, mivel a benne lévő anyagok, elsősorban a folsav segíti a megtapadást! Szerintem az butaság, hogy aki végig szedi a terhesség alatt, annak óriásbébije fog születni. Én végig szedtem és Bence 3 kg 51 cm-el látta meg a napvilágot. Sőt még szülés után is szedtem 1-2 hétig, mert a dokinéni (gyerekorvos) is mondta, hogy nem árt, sőt kifejezetten hasznos, a mama vitaminkészletét turbózza fel egy kicsit szülés után.

Szép napot mindenkinek!
(Szebbet mint nekem, mert ma reggel anyukám kórházba került és ne tudjátok meg, hogy milyen borzasztó, hogy nem tudok bemenni hozzá (vidéken van)...)

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok Lányok!

Annyit írtatok ... alig bírtam végigolvasni.

Kismuki: Elevitet én 3 hónappal a kitűzött időpont előtt elkezdtem szedni, és 4 hónap alatt jött össze a baba: vagyis 7 hónappal előtte már szedtem, és nagyon jó volt. Azóta is minden leletem tuti, semmi hiány nincs, fogászaton is mindent teljesen jónak találtak, mintha nem is lennék terhes. Nem viselte meg a szervezetem eddig. És a hátam sem fáj, pedig gerinncferdülésem van. Persze, ezt nem akarom mind az Elevit-re fogni, de biztos van szerepe benne, hogy ennyire minden megvan. És a betegségek is elkerülnek, pedig körülöttem elkapták rendesen. Szóval érdemes, és ajánlják a szoptatás alatt is.

Gabi: nagyon ari vagy, veszem a sok jó tanácsot! A lélegeztetőt anyumék közben megoldják, úgy néz ki, de írok, ha mégse jön össze.

Orsi: nyüglődünk kicsit, ma nagyon szutyok idő van.

Ma reggel vltam az első NST-n az Uzsokiba. Szülőszoba tele volt 3 kismamával, úgyhogy megint nem tudtam megnézni. Az NST-t Orsi baba majdnem végigaludta. Mikor felébresztette a nővérke azzal az elektromos valamivel, rúgott egyet-kettőt, aztán, mint aki jól végezte dolgát, visszaaludt. Ilyen időben mit csináljon szegénykém. Amúgy sokat szokott mozogni, de pont ebben a fél órában nem akarodzott neki. Úgy sajnáltam, mikor felkeltette, mert akkorát rúgott, biztos nem esett jól neki. Mikor apját felhívtam utána, mondta is, hogy "minek kell buzerálni azt a gyereket, hadd aludjon". Olyan édi volt! :-)

Jövő hétfőn megyek megint, és UH-ra is, ha addig kitartunk.

Lefekszem kicsit, mert nagyon elfáradtam. Olyan furán vagyok kicsit: olyan, mintha bármikor elájulnék, mintha lent lenne a cukrom, pedig ma már ettem sokmindent. Nem tudom, mi van. Alszm kicsit.

Legyetek jók!

Puszika, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Kismuki, az Elevitről minden orvos mást mond.
Az én dokim azt kérte, hogy írjam le, hogy három napon keresztül mit ettem, és a táplálkozási szokásaim alapján azt mondta, hogy nem kell szednem Elevitet. (Mivel a férjem allergiás a tartósítószerekre, mi rengeteg friss és nyers ételt is eszünk, és biogazdaságból származó husiból főzök, ráadásul szinte minden nap főznöm kell.)
Amikor a második babára készültünk, egy dobozzal vettem Elevitet és elkezdtem szedni, de sajnos émelyegtem tőle, ezért abbahagytam. Ha tudod magadról, hogy nem eszel egészségesen, akkor érdemes szedni.
Eszty, lehet hogy a következő melegfronttal megérkezik Orsi baba is :-)Nagyon szép neve lesz, ha nálunk nem lenne a családban már Orsi, akkor biztos így neveznénk el a kislányunkat...
Vagy kisfiú lesz? Holnap megyek az első uh-ra, szorítsatok nekem, hogy minden ok legyen.
Gabi, Anyukádnak jobbulást kívánunk, küldünk pozitív energiát!!!!
tigris

Sziasztok.

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy védőnőt lehet-e változtatni? Ugyanis a III. kerületbe vagyok bejelentve, de a XIV. kerületben lakunk albérletben. A kérdés: lehet-e a XIV. kerületben védőnőt választanom? Ha igen tudna valaki nekem ajánlani egy védőnőt itt a XIV. kerületben?

Előre is köszönöm.
Hajni
blackskorpio

Sziasztok!
Hajni: sajna, nem tudok, a XV. kerületben lakom.
De biztos tud valaki ajánlani.

Tigris: Hogy vagy?Kép Bocs, jól emlékszem, hogy Csapóhoz jársz Te is? Vagy keverek valamit?Kép

Most csak bekukkantottam, legyetek jók, pussz
Lau
lau

Sziasztok!

Blackskorpio! Lehet védőnőt változtatni,sőt elvileg a bejelentett lakhelyeden,ha szóltál,hogy albérletben máshol laksz,akkor automatikusan kiküldik a papírjaidat az ottani védőnőnek,aki majd felhív.Legalábbis nálam így voltKép

Kismuki!Kép ...hát lehet,de sajnos tényleg a pénz szól közbe.Szerintem marad a 4 év,mert apukát nem lehet ennél jobban "megpuhítani"Kép

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Tigris: :-) Remélem, még sikerül bent tartanom Orsikát. Próbálok sokat pihenni. Az OH tutira hibátlan lesz! Majd mondd, mi volt!!!

Gabi: anyuddal mi újság? Vannak már jó hírek? Vigyázz magadra!

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Blackskorpio: ugyan én is a XV.kerületben lakom,de még mindig anyuméknál vagyok bejelentve Zuglóban és ezért nekem először automatikusan oda kellett menni,aztán vele beszéltem meg és ő átküldött Újpalotára a papírjaimmal együtt. Adok egy telefonszámot:3837142,ez a Csertő parki védőnők száma,szerintem hívd fel őket,biztos segítenek.Egy nevet tudok:Mohiné Farkas Gabriella,ugyan csak egyszer voltam ott,de ő tök aranyos volt.

Lányok:köszi a sok infot,azt hiszem elkezdem akkor szedni lassan az Elevitet,mert azért annyira nem eszem túlzottan egészségesen...sajna.
Tigris:nem lehet egyszerű minden nap főznöd ilyen ételeket.Ráadásul gondolom nem is olcsó...de legalább tuti nagyon egészségesen éltek.

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Blackskorpio:

Én is ideglenesen vagyok bejelentve ide a 23.kerületbe és ide is jártam védőnőhöz.Váltani így lehet,de választani nem.Ahhoz kell járnod aki körzetéhez tartozol.

Nem tudom mi volt tegnap Nimróddal,de végig nyafizta az egész napot.Annyira nem bírja ezt a bezártságot.De aztán mentünk usziba és jól kifárasztottam,ilyenkor másnap is pihengetés van.Ti hogy bírjátok,hogy nem tudtok kimenni?

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?