Sziasztok!
Tina, itt az én listám is
Kifogó: 2 db van belőle, ha az egyik koszos lenne, és mosásban van, még mindig van másik. Én is leterítek egy kapucnis törölközőt (kapucnit ráhúzom a buksijára, ne fázzon meg), és arra rá a kifogó, azzal törölgetjük. Szeretem, mert jó nedvszívó.
Van még az említett kapucnis törcsi, meg még egy sima kacsás.
Popsitörlő: mi az Axxo-t használjuk, én nagyon szeretem, még az első napok magzatszurkos kakiját is simán le lehetett törölni vele! Brendonban lehet kapni, mi általában a 3x72 db-sat vesszük. Próbáltunk mást, annyira nem jött be nekünk, de ez is babafüggő.
Pelus: Pampers nálunk a nyerő. Pici babára számítottunk, a mi születési súlyunkból, hosszunkból kiindulva, de áldom a Tomi eszét, hogy se pelusból, se 50-es rucikból nem tankoltunk fel. Nézegethettünk volna.
1 csomag újszülött pelust vettünk, az elfogyott, utána már a 3-6 kg-sat használtuk, de hát voltak is, vannak is combijai Bencének.
Viszont Diához hasonlóan én is szeretem, ha van itthon, (pedig szeretek vásárolni
)és nem kell érte Veszprémbe rohangálni. Nem romlik el a pelus, a benzin meg drága, hogy sűrűn futkozzunk érte. Elfér itthon. Mindig van az aktuális méretből, de az eggyel nagyobb-ból is itthon.
Textilpelus: 20 db van, de kell is. Babakocsiba, kiságyba, nagyágyra, büfiztetni, mosásban is mindig van, hordozóba, pelenkázólapra, nappaliba, hálóba, mindenhol, főleg most, hogy így "ömlik" a nyála. Korábban a bukások miatt. (az most is megvan mondjuk, ha szopi után felveszem és játszunk)
Cumi: mi nem vettünk, csak 1 db van, amit még anno a kismamás csomagban adtak. De nekünk pl. a MAM-ot ajánlották és az Aventet. Csak nem használunk.
Cumisüveg: ami volt a mellszívóhoz (Avent kézi), meg 2 db-ot vettünk, hogy legyen itthon, ha szükség lesz rá esetleg. Mivel csak szopizunk, nem használjuk, ha már hozzátápizunk, akkor sem fogjuk, hanem csőrös itatópoharazunk. Szerintem ennyi elég először, aztán ha már megszületik, és szükség lesz rá, mert tápis lesz, akkor veszel még. De ez csak vélemény.
Ruhák: 56-os és 62-es ruhákat vettünk. 10 Body-t, 3 alvós body-t (tescos fehéret használom a mai napig) 6 rugit, 3 kisnadrágot, 2 kocsikabátot, 5 pár kiszoknit, 3 pár kesztyűt ( nehogy összekarmolja magát
), 2-3 kissapkát, 2 hálózsákot (amit kb. 1x használtunk, mert Bence utálta). Először ennyit, mert nem tudtuk, mekkora lesz. Utána Tomi jól bevásárolt, amit kértem.
Örökölni nem volt honnan. Utána mindig az eggyel nagyobb ruhákat vettük meg, múltkor pl. 74-eset, mert a tescoban mindig kifogom, hogy egyik típus "kisebb", másik "nagyobb".
És ezért inkább előre vesszük. Imádok még a c&a-ban vásárolni, jó áron jó ruhákhoz hozzá lehet jutni! De vettem már overált kínaiban, és egyszer Győrben is vásároltunk h&m-ben, bár nekem drágának tűnik. Sőt, lidl-ben és aldi-ban is vettünk pulcsit, kabátot, kantáros nacit, harisnyát, bodyt, kaptunk kik-ből farmert, kocsikabátot.
Szamoca! Nagyon jók a képek!
Nekünk is ugyanilyen pihenőszékünk és body-nk van!
Woody! Remélem semmi komoly baja nincs Lilinek! (sok bukás) Utólag is boldog 6 hónapot neki!!!!
Csillag! Nagyon jó rucikat vettél Gergőnek!
Ircsi! Gitáros Chloe
elolvadok!!!
Szüléskor gondolom mindenki kapott
Felicitas-csomagot. Mivel lassan mindenki betölti a 6 hónapot, csak szólok, hogy 6 hónapos kortól megint át lehet venni egy csomagot a kijelölt bababoltokban. A könyvecskében van a lap, tudjátok, mint szülés előtt is, amit ki lehetett tölteni.
Hétvégén itt is gyönyörű, tavaszi idő volt! Voltunk is sétálni, ma is az van
délután megyünk Balatonfüredre!