Új privát üzeneted érkezett!

Silver,
hogy vagytok? Istenem, már 4 hónaposak az ikrek! Őrülten szalad az idő!

Pancsi,
köszönjük a dícséretet :D Bizony mostanság elég sok jósló fájásom van. Izgalmassá kezd válni a helyzet. Ábinak mindent bekészítettem, amire szüksége lehet míg én benn vagyok. Ám, hogy őszinte legyek, még annyira nem szeretnék szülni. Nem az élmény miatt, azt már várom, hanem még gyarapodjon a súlya a babának.

Piroska,
örülök, hogy ilyen ügyesek vagytok! Didrinek biztosan fenekestül felfordult a kicsi élete, de pozitív értelemben. Tele lehet új élménnyel, sok új impulzussal. Már előre mosolygok rajta, hogy pár hét múlva ugyanez az élmény vár ránk is. Gondolom Ábi majd hasonlóképp fog serénykedni Huni körül.

Booo,
ez nagyon jó érzés, én is imádtam! Alig vártam a következő alkalmat, hogy láthassuk az új kis családtagunkat. Főként, hogy mindig ott volt a kisfiam is és ott integetett a monitornak, hogy Szia Huni!

Csibic,
hát hallod közel vagyunk hozzá, hogy egy jó kis melegfront hatására egy szobába kerüljünk :)
Persze szeretném, ha végig bent maradna és akkor születne csak meg, amikor eljött az ideje, de ha már most jön, akkor sincs baj.
Szerdán megyünk az utolsó kötelező ultrahangra. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora súlyt állapítanak meg Huninál.

Amikor megkaptam a Felicitas csomagot, örültem neki, mert olyan új volt minden és mindennek örültem, ami a kisfiamnak vagy nekem szólt, mint ifjú anyukának. Nem emlékszem, hogy lett volna benne olyan dolog, ami nélkül ne lettünk volna meg ( pár minta pelus, minta Sudocrem, egy-két Johnson tusfürdő, újságok..) Inkább azért esett jól a csomag, mert simogatta az újdonsült anyuka lelkemet.

Kép

Kép
gtimcsi

Va benne egy Mam cumika egy aventes pohár sudo krém a kicsi ( jó a pelenkatáskába) minta pelus baba tea szopi tea neogranormanos fürdősó ugyan ilyen testápoló de ezek csak minták. Kis babafürdető. Szóval szerintem érdemes kiváltani. De a legjobb a felicitásos füzet. Nekem nagyon tetszik, mert mindenről szó esik benne. Tájékoztat a különböző problémákról, és még mindent megtudsz belőle a gyes meg ehez kapcs. dolgokról.

Kép
Kép
pancsi76

Booo igen elhiszem. Nekem még könny is szökött ilyenkor a szemembe amikor láttam. Irtó jó érzés.
Lányok annyira jó hogy itt mindenki ilyen nagyon jól éli meg a terhességét, és jó olvasni róla ahogy írjátok. Én meg vissza gondolok egy évvel ezelött mi volt ezekben a napokban. Bőszen szurkáltam a hasam és el sem tudtam volna képzelni hogy sikerülni fog. És lám most már itt van ez a csoda a karomban:))))

Piroska gyönyörű baba Mendel. Nagyon szép családod van.

Silver nagyon szépek a gyerekek. Gyönyörködtem bennük valamelyik nap. Csak egy kérdésem van hogy birod??? Mert nekem néha egy is nagyon nehéz. Csodállak ezért:))))))

Na vajon ki lesz a következő szülő nőnk?? Vagy úgy tervezitek hogy egyszerre vonultok be???

Kép
Kép
pancsi76

:) én Ábival 2009-ben vettem át ezt a csomagot, bocsi Booo, elfelejtettem odaírni. Nyilván a mostanit még nem kaptam. De mintha akkor is lett volna benne cumi :D

Kép

Kép
gtimcsi

Van egy csomag amit azt hiszem a 32. héttől lehet átvenni kilyelölt helyeken. Meg van egy csomag amit a kórházban adnak. Hogy most melyikbe mi volt már nem emlékszem, de összességében ilyenek voltak benne, és ahogy Timcsi írja rengeteg sok szorólap:)))) csak hogy ne unatkozz.

Csibik ment a privi.

Timcsi akkor még gyarapodni tessék. Hunibabának még egy pár hetet bent kell töltenie. Egyébként lányok hogy álltok a súllyal?? Nem vizesedtek??

Kép
Kép
pancsi76

Egyenlőre 12 kg-nál tartok, picit vizesedek is ugyan, de most nem annyira, mint Ábival. Előzőleg az utolsó két hónapban nagyon vizesedtem. Csak a bakancs fért a lábamra és még a kórházban sem tudtam szülés után beledugni a lábfejemet a papucsomba... Irtó gáz volt!
Ehhez társult egy 140,150-es vérnyomás. Közel voltam hozzá, hogy befektessenek, de mivel toxémiára utaló jelet nem találtak, így maradtam otthon.
Ja, igen, kb. 20 kg-t híztam, ebből rengeteg volt a víz.

Most viszont minden rám jön pici túlzással :? :oops: de tényleg, az összes csizmám, aminek előzőleg a szárát nem bírtam becipzározni. Sőt, a nadrágjaim is, csak épp pocaknál nem ér össze
:D

Kép

Kép
gtimcsi

Lányok, köszönöm, aranyosak vagytok! :) Igen, Didrinek felfordult az élete, nekünk szintén, bár nehéz, de nagyon szép. :)

Mi a Felicitas csomagban most egy fertőtlenítőt kaptunk, egy pelust, egy sudo krémet (azt az előzőben is kaptunk), meg még nem is tudom, mit... Apróságokat. De jó volt szerintem, én örültem neki. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csibic,
minden ok?

Kép

Kép
gtimcsi

Lányok: Most hallottam a híradóban, hogy már Kistarcsán is látogatási tilalom van az influenza miatt. :(

hofeherke

Na neeee!
És az apás szülés még mehet? Hallottatok valamit?

Egyébként köszi az infót Mara!

Kép

Kép
gtimcsi

:-( Hát ez nem jó hír...sejtettem,hogy a Flór se fog kimaradni, csak drukkoltam, hogy még hátha bírják egy ideig tilalom nélkül..

Timcsi, rendben vagyok. Köszi a babacsomagos infokat mindenkinek. :) Őszintén szólva mostantól kezdenek az éjszakáim teljesen szétesni. Szerencsém van, hogy eddig nem volt ilyen...
Ja és én is dagadok szépen. Remélem a csizmám még rámjön, mikor megyünk a kórházba.

Hát most kíváncsi leszek az apás szülést azért engedik-e. Van kórház, ahol tilalom van, de a szüléshez bemehet apuka...

Kép

Kép
csibic

Sziasztok,

most jöttünk az orvostól. Külső méhszáj teljesen nyitva, a belső nyílik.. Hétvégén pedig jön a meleg front :shock: Majd meglátjuk mi lesz belőle. Mindenesetre azt mondta a doki, hogy ha ismét ilyen erős fájásaim lesznek azokkal a tünetekkel, mint a vasárnap, akkor indulás!
Nst is mutatott ki fájást.

Megkérdeztem, ugyan látogatási tilalom van, de az apuka bemehet a szülésre.

Kép

Kép
gtimcsi

Csibik hú de izgi, most már csak napok kérdése. Minden nap írj mert ha nem jössz tudni fogjuk hogy bent vagy. Szoritok nektek hogy minden simán mennyen :))))))

Timcsi te vagy??

Kép
Kép
pancsi76

Igen én. Arra gondoltál, hogy a férjem? Vagy, hogy érted azt, hogy én vagyok-e?

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!
Képzeljétek, tegnap végre mehettem kismamajógára (eddig mindenről le voltam tiltva a doki által, a korom miatt ) és annyira jó volt. Még egy kis izomlázat is sikerült összehozni. Ákos este ettől úgy felpörgött hogy a szemem jojózott , aztán a férjem kitalálta hogy megnyugtatja. Simizte a pocakom, mire a kiscsávó akkorát rugott a tenyerébe, hogy én felkiáltottam, a párom meg majdnem lefordult a kanapéról meglepetésében Most érezte először :D

Timcsi, Csibic, szoritok nektek!!!! :)

Kép
booo
Őrbottyán

Lányok, nézzétek a jó oldalát: pihenhettek a kórházban, mert nem jönnek a látogatók folyton és nem kell naponta ötször kitrappolni, megmutatni a picurt, miközben elájulsz a fáradtságtól, mert éjszaka dorbézolt a kis újszülöttke. :) A lényeg, hogy jól legyetek, Csibic, Timcsi, szurkolok nektek! :)
Booo
neked meg de jó dolgod van! :) Méghogy kismama jóga, hm. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, muszály valamit csinálnom mert megőrülök :) A nordic edzéseket nem tarthatom, nem lovagolhatok, sőt a lovaim közelébe se mehetek mert legutóbb is beestem az egyik alá. Ez most egy kicsit legalább felpörget :D Életem a mozgás ;)

Kép
booo
Őrbottyán

Sziasztok! Még mindig itthon. Tegnap már végre vettem egy jó meleg fürdőt, isteni volt! :) Holnap - ha addig nem lesz semmi - megyek nst-re, kíváncsi vagyok, mit mondanak. Tesóm legnagyobb lánya azt álmodta, hogy hétvégén szülök, és amennyire eddig sikerült telibe találnia az álmaival, lehet, hogy igaza lesz. :)

Booo, a jóga tényleg klassz, szerintem is. Én sajna már nem járok, mert félek most a közösségtől, hogy elkapok valami nyavalyát így a végén - nem lenne jó. De szerintem majd babás jógára fogok járni tavasszal. :)

Piroska, osztom a véleményed. Bár hozzám nem ígérkeztek sokan, mert mindenki messze lakik, dolgozik a kórháztól, de én nem bánom, ha egyáltalán nem jön senki. Otthon majd úgyis meglátogathatnak minket, szépen nyugiban. Jobb is lesz.

Timcsi, apás hírednek nagyon örültem! :)

Köszi a drukkokat! Olyan jól esik, hogy gondoltok ránk!

Kép

Kép
csibic

Booo tényleg vigyázz azért magadra, bár a jógán sokminden nem történhet:))
Átérzem a mozgás vágyadat, mert én sem vagyok az a ted ide tipus. Bár én csak itthon tornáztam, de nekem az is elég volt.
Ez specko kismama jóga?? És hol van??

Timcsi nem én rád gondoltam mert aznap nem jöttél azt hiszem. Minden nap eszembe vagytok lányok. Olyan jó társaság alakult itt ki, nagyon örülök neki:))

Csibik ezek az álmok, na akkor készülj fel. Nagyon nagy élményben lesz részed nemsoká. Én is utáltam azt amikor épp hogy lepihennél már cseng a telefon hogy kijönnél itt vagyunk:(( nem sokat pihentem kész átjáróház volt. Bár a férjemnek és a lányomnak nagyon örültem!!! A meleg fürdő nagyon jó, remélem jól ellazított!!

Ma voltunk csipő szürésen hál istennek minden rendben volt. Az egyik lábfeje befele fordul és arra is rákérdeztem csikizni kell a talpát de ennyi. Attól megerősödik a boka izmai

Kép
Kép
pancsi76

Csibic,
még a végén tényleg összefutunk :D :D

Pancsi :D , pont a bejegyzésed előtt írtam. Ez én bejegyzésem volt a tied előtt, 3 órával előtted írtam, ezért nem értettem a kérdést :D :D

Mivel kecskemétiek vagyunk, hát hozzánk sem jönnének nagyon a kórházba látogatni. A múltkor is egy rokonunk jött csak és, hogy őszinte legyek nem is hiányzott akkor senki, mert a férjem meg ugye bent volt végig velünk. Most viszont ő a nagy fiunk lesz itthon..
Nem baj, tényleg jól kipihenjük magunkat! :D

Kép

Kép
gtimcsi

sziasztok :)

Vigyázok, persze csak óvatosan mindent :D

Pancsi, igen kismamajóga, Gödöllőn a Shanti jógastudióban :)

Ma volt a gyógytornász nálam, kaptam egy kis Bowen kezelést. Ez a második, de már az első után is jobban tudtam aludni és a csípőm sem fájt annyira.

Timcsi, a babás is biztos szuper :)

Hogy vagytok ma? babák, mamák?

Kép
booo
Őrbottyán

Sziasztok!
Most jövök vizsgálatról,hát én még csak 2100 vagyok. Sok magzatvízzel és fent kucorgó babával. Nst is olyan volt mint eddig,semmi jósló. Görcseim sincsenek igazán,főleg mióta nem szedek magnéziumot...nálam minden fordítva működik,úgy tűnik. :) A vasra is hasmenéssel reagáltam,mikor annak épp rekedést kéne okozni. :) No mind1. Holnap kórházlátogatok,mert fehérjét találtak...remélem semmi komoly.

Timcsi, a te értékeid már izgibbek! :) Azért drukkolok,hogy megússzátok a frontot.

Booo,ez a bowen kezelés jó lehet. Tetszenek az ilyen kombinált technikák.

Kép

Kép
csibic

Csibic, nekem nem fent kucorog, hanem lent :D Azt mondta a doki, hogy szépen be van illeszkedve. Most egyenlőre nem érzek semmi olyat, ami arra utalna, hogy itt nemsokára újszülött baba lenne a kezünkben.
Na jó, egy kis derék fájás.., de az meg nem jelent még semmit
:D

Kép

Kép
gtimcsi

Csibic,
miután megírtad a 2100-at megnéztem a sajátomat is, mert a nagy kapkodásban elmaradt. Az enyém 2110. Azaz nyílik a belső méhszáj :D

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok! Sajna befektetnek megfigyelésre, toxémia gyanús vagyok. :-( Drukkoljatok, nagyon nem szeretném ha megindítanák a szülést...

Kép

Kép
csibic

Na ne. Csibik nagyon szorítok nektek. Vigyáznak rád odabent.

Kép
Kép
pancsi76

Csibic
kitartás! Igaza van Pancsinak, legalább biztonságban leszel. Az már tuti, ha nekem beindulna a hétvége alatt, akkor össze is futhatunk.

Mi sétáltunk ma egy hatalmasat ebben a szép időben. A frontnak még nem érzem a hatását.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok,

sajnálom, hogy megszűnni látszik ez topic.
Mi tegnap is majdnem elindultunk szülni, csak a szülésznő mondta, hogy még várjak, amíg erőteljesebbek lesznek a fájások.1,5 órán keresztül 5 perces fájások voltak, de ismét alábbhagytak. Most tudtam csak meg, hogy második szülésnél egy hétig is eltarthat ez az állapot. Egyszer elindul a vajúdás, egyszer abbamarad.. mi már harmadszor játszottuk el.
Ma reggelre viszont elment a nyákdugó.

Remélem ti jól vagytok és a babáitok is egészségesek!

Kép

Kép
gtimcsi

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Hu Timcsi lehet már akkor babáztok Csibikkel együtt:)))
Sajnálom hogy tényleg nem úgy pörög de azért én maradok, ha már nem sokan jöttök.

Kép
Kép
pancsi76

Szia Pancsi!

örülök, hogy jelentkeztél! Még haza engedett a doki. Egy ujjnyira vagyok kitágulva, valóban elment a nyákcsap. Majd meglátjuk mennyi idő múlva szeretne jönni mini manó. Ábival 3 nap volt a nyákcsap és a szülés között.
Ti jól vagytok?

Kép

Kép
gtimcsi

Megpróbálok minden nap jönni, de nem mindig sikerül:(
Ma megkaptuk a 2 hós oltást szegénykém úgy üvöltött, hogy még én is meg könnyeztem. Nem tehetek róla én már csak ilyen vagyok.
Vérzett is a combija:((( De túl vagyunk rajta hál istennek. Most elég nyüszike szegény, adtam is egy kúpot neki. De azt is órákig faragtam nehogy fájjon szegénynek. De nem volt semmi baja tőle. Kicsit megszeppent, de semmi.
Hát igen akkor közeleg az idő hogy megismerd személyesen ezt a kis tündérkét. Már nagyon közel ven, bár a nyákdugó 2 héttel elöbb is elmehet. Mondjuk nekem közvetlen szülés elött ment el. Akkor most már minden órás vagy? Kicsi fiad jól van?

Vaj Csibik hogy van? Mi lehet vele? Ha olvasol csak egy pár sort ha tudsz írjál Andi!! Minden nap gondolok rád hogy lehetsz ott bent:)))

Na megyek egy kis cickó tán megvígasztalja. Be is borogattam mind a két lábacskáját, úgy néz ki mint egy hadi sérült szegénykém. Talán holnapra semmi baja.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok.

Pancsi,
nagyon örülök, hogy fenntartod itt a topic-ot.
Én nem szeretnék megszűnni létezni, de tényleg nagyon-nagyon el vagyok havazva.
Mindig van valami pláne úgy, hogy Boti most beszoktatós az oviba és 4 nap után múlt péntektől itthon van megint a drágám és nyúzza az idegeimet, mert megbetegedett. Nem is csodálom, hisz ovi, meg utcsó fogak jönnek és ez mindig legyengíti.
Szegény Palmi, remélem hamar kiheveri ezt a nagy megrázkódtatást bár úgy látom anyucinak rosszabb volt.
Nekem az elsőnél nagyon belázasodtak a törpék, ők is kettőt kaptak akkor, olyan rossz érzés volt.
Remélem azért nem annyira faragtad el a kúpot, hogy nem is hat. :-)

gtimcsi,
nagyon drukkolok, hát ilyenkor már minden lehet.
Nekem szombat éjjel távozott a dugasz és hétfőn jöttek is a babák. A szülésznőm azt mondta, hogy 24-48 óra általában és jön a baba, persze vannak kivételek.

csibic,
nem tudom hol tartasz már bent a kórházban, de mindenesetre sok drukk neked, csak ügyesen!
A toxémiára nagyon rámennek én is ilyen terhes mamikkal feküdtem bent. :-)

boo,
olvasom, hogy vannak lovaid...annyira irigyellek én amióta az eszemet tudom, bolondulok a lovakért és elhatároztam, hogy lesz lovam tutira, hát eddig ez még nem sikerült ezután meg aztán még kisebb az esélye. :-(
Hol tartod őket ill. lovagolsz?
Régebben egy két nagy lovardába is bementem, hogy full ingyen takarítok lovakat istállót, csak ott lehessek és lovagolhassak és képzeld senki nem tartott erre igényt, hát nagyon meglepődtem, de el is szomorodtam.

Na vissza a babázáshoz. :-)

Sikerült végre két decemberi képet lekicsinyítenem a törpékről, az újabbak még a fényképezőn vannak sajna...

Levente a "sovány":

Kép

Szonja a hercegnőm:

Kép

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Levi egyébként nem bandzsa mint az a képen látszik. :lol:

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Ne aggódjatok, ez a topik nem fog megszűnni, a kislányom születése előtt is megvolt, aztán időnként felpörög. :)
Rájöttem, hogy szoptatás közben le lehet ülni a géphez :)

Timcsi,
te már babázol?

Csibic
már tuti.hogy túl van rajta :)

Silver
édesek a babóckák :) Tényleg bandzsán néz a képen. Micsoda husi :)

Pancsi
szegény Palmi. :( Megértelek, mert én is úgy sajnálom, ha sír... Szinte fáj az embernek, ha sír a gyereke...

Na, lányok,egy kézzel szopi közben még nem megy úgy az írás. :)

Mi egyébként jó vagyunk, Mendel teljes cicifüggésben :) Egész nap rajta lógna. Nappal zajban simán alszik, éjjel meg kb 3-4-szer szopi, hát ez van... A kislányom nagyon-nagyon ügyes, rengeteget fejlődött, nagy türelemről tett tanúságot, lehalkult, nagyon-nagyon igyekszik. Aki ismeri az én harsény leányzómat, tudja, hogy ez mekkora teljesítmény :D Na elfáradtam, megyek...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tyű, de jó, hogy végre megint lehet rólatok hallani!

Pancsi, én még a negyedik oltásnál is jobban sírtam, mint Ábi. De azt mondta a doktornő, hogy csak nyugodtan, mert ő is mindig végig sírta az oltásokat :(
Remélem jobban van már a kis hősnő!

Szilvi, nagyon cukik a babák! Micsoda vasgyúró lett Levente! Na és a kis hercegnőd... nagyon bájos!

Piroska, gratulálok Didri változásaihoz! Ez a nagy változás, már egy komolya nagylányt sejtet :D

Nos, ami minket illet.. a nyákcsap még este is távozott, ill. ma reggel. Ábival nem emlékszem ilyenre. Egyenlőre várunk, néha vannak fájások, de még nem olyanok, hogy indulni kellene. Azért érzem, hogy egyre közelebb kerülünk az időponthoz.
Egyébként az erekre most is megerősítette a doki, hogy bizony itt nem vágunk és még csak nem is repedhetek. 'Olajozva' fogok szülni
:D Mindenesetre itthon is már minden nap végzek gátmasszázst is. Illetve minden praktikát bevetek. Csak összejön ez az olajozott dolog!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi, nagyon drukkolok neked.
Ez a nyákdugó dolog nekem is így távozott, szombat délutántól kb. vasárnap délutánig...nekem ez baromi új volt, mert Boti fiammal azt sem tudtam mi az a nyákdugó és mikor ment el.
Ki a dokid? Persze, hogy minden olajozottan fog menni...pozitív hozzáállás állítólag már fél siker. :-)

Piroska,
majd teszek fel szép Levi baba :-) képet is...csak ez a kép annyira mókás.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Én is jelentkezek kicsit.... :)

Gyönyörű babáitok vannak, és nagyon izgalmas olvasni, ahogy az újak készülődnek a kinti világra. :)

Mi is nagy léptekben haladunk... Már van kiskönyvem, és feloldozást kaptam az eddigi kímélő életmód alól is..

És én is hoztam nektek egy babafotót... vár még inkább csak ufócska a drága, de a három centis méretéhez képest, már csak úgy kalimpált. :D

Kép

hofeherke

Szilvi,
köszönöm a drukkolást :D ! Most néztem vissza Ábival a baba naplómat és ott szombaton elment a nyákdugó, vasárnap este elkezdődött a vajúdás és vasárnapra meglett Ábi.

Ha ez most is így lesz, akkor lányok, én ma este szülök :D :D :D

Mara, nagyon jó kismamáskodást kívánok neked! Élvezd minden pillanatát! Csoda jó dolog kismamának lenni!

Kép

Kép
gtimcsi

hoppá rosszul írtam.. hétfő reggelre lett meg Ábi. :D Bocsi, lányos zavaromban... , nemsokára két gyerekes anyuka leszek!!!! :D :D

Kép

Kép
gtimcsi

Mara,
de szupi, most néztem, hogy a kisbabád pont az én szülinapomra van kiírva, remélem akkor is születik...jó nap az :-)!!!
Persze nem kell feküdni non-stop, de azért vigyázz magadra, még nagyon sérülékenyek ilyenkor, csak óvatosan mindent!

Timcsi,
na most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor születik már meg Hunor. Azt látom, hogy te már extázisban vagy, ami persze nem is csoda. drukk-drukk továbbra is.

Pancsi,
na most mi van, ha én jövök, akkor te nem??? :-) Kerülgetjük egymást nagyon.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Elnézést, hogy eltűntem, de fennforgások voltak - ház eladás, költözés, itt kint meg forradalom :( de már jobb a helyzet.

Ádám nagyon aranyos kis krapek lett :-) megpróbálok képet feltenni róla. Kép Ádi [/img]
nur

nur,
de jó, hogy jelt adtál magadról...Ádi nagyon szép kisfiú, édi ez a kép nagyon!!!
Minden rendben megy veletek, szólj ha elakadsz valahol vagy csak kérdésed van segítek szívesen ha tudok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Bocsánat a betolakodásért, látom itt már nagyon összeszokott a csapat, de segítséget szeretnék kérni. Második babámat várom, az elsőt még egy olyan korházban szültam, ami a változások áldozatául esett, ezért a másodikat itt Kistarcsán szeretném, mert ez van a legközelebb hozzánk. Tudnátok nekem szülésznőt ajánlani a kórházban? Orvost nem szeretnék választani, valószínűleg már nem is tudnék mert a 29. héten járunk, de ha lenne szülésznőm az megnyugtatna. Fiatalt vagy max. középkorút szeretnék, aki határozott de kedves és vidám. Jó a gátvédelemben. Ha tudtok írjatok nevet esetleg telefonszámmal együtt.
Előre is köszönöm,
Mariann

Mariann
url=https://babafalva.hu]Kép[/url
hemike

Sziasztok! Köszönöm a sok drukkot!
Február 9-én 14.20-kor megszületett Alíz lánykánk, 3140 grammal és 53 cm-rel. A szülés szörnyű volt, hétfő du.kaptam méhszájérlelőt, kedd 4 órától másnap 9-ig 5 perces fájások, 9-kor burkot repesztettek, semmi változás, 12.30 körül kaptam oxitocint, onnantól kezdve 14 óráig folyamatos fájások, én komolyan azt hittem, ott fogok meghalni... változás persze semmi. Reggeltől persze kitágultam 4 ujjnyira és elsimultak a méhszájak, de a baba rosszul helyezte a buksiját a szülőcsatornába, nagyjából keresztbe, úgyhogy kettőkor a bevittek császárra. Maga a megváltás volt, sose gondoltam hogy ennyire fogok örülni egy ilyen műtétnek.
Nah, hát a kórházzal kapcs., a nőgyógyon feküdtem keddig kétágyasban, aztán át a baba-mamára kétágyasba. Nekem nagyon szimpi volt szinte az összes nővérke mindkét oldalon,segítőkészek. A csecsemősök is nagyjából jófejek..bár azért ki kell fogni, szerintem fele-fele a normális meg a tapló. A szülőszobán lévőkről viszont egy életre meglett a véleményem. Amikor a leginkább bíztatásra lett volna szükségem, lehordtak, hisztisnek neveztek (mert már bőgtem a fáradtságtól, gyakorlatilag szombat óta semmit nem aludtam szülésig), és többször megkaptam hogy mit rabolom az idejüket. Az orvosok viszont jófejek voltak, mivel ugye nem csak a fogadottammal futottam össze a kalandok során. :) A szülés reggele alatt egy kész átjáróház volt az osztály, mindenféle emberek jöttek-mentek végig a szobába, állandóan nyitva maradt az ajtó, szóval ....

Kép

Később jövök még átolvasni titeket, most nagyon fáradt vagyok.
Timcsi veled mi újság? :)
csibic

Csibik hatalmas gratula a gyönyörű Alízhoz. Nagyon szé lányka és neki is mekkora haja van. Jó egészséget és persze sok tejcsit neki.
Olvasom milyen szörnyű volt a szülésed. De te csak a jóra fogsz emlékezni majd hidd el. Alíz meg többszörösen megfizet a mosolyával szeretetével. És azt fogod gondolni hogy kár lett volna kihagyni. Monjuk lehetett volna könnyebb útja a szülésnek, de majd a következő.

Silver nagyon örülök hogy vissza tértél. Nálunk most elég zür van. Laurám idáig hányingerrel és hasi görcsökkel küszködött. Pami meg egyszerüen nem akart aludni. És elég zsufi volt a hetem is. Bár apukával tegnap este bálba voltunk. Olyan jó volt egy kicsit kimozdulni, meg emberek között lenni. Nagyon szépek a gyerekeitek. De hogy nem nagyon hasonlítanak egymásra, vagy én látom rosszul?? Te tudatosult már benned hogy gyorsan három gyerekes anyuci lettél??

Nur annyit gondoltam rád, de akkor csak megérezted hogy várunk téged némi helyzet jelentéssel. Olyan szép kis csibészkéd van. Még a szeme is mosolyog. Remélem azért már rendeződtetek. Ha van időd bővebben is mesélhetnél.

Piroska annyira köszönöm hogy aggodtatok Pami miatt. Már jobban van. Csak az a nap volt húzós.

Hemike én Makareszné Andinál szültem, és hát nagyon dicsérem a munkáját. 4270g os gyereket gátvédelemben segített világra. Ha kell priviben válaszolok. De itt mindenki nagyon jó szülésznő!!!!

Timcsi három napja nem jelenkezett!! Lehet hogy már babaázik??? Ha gép közelbe kerülsz azonnal írj egy pár sort!!!

Kép
Kép
pancsi76

Hemike
én Sárközi Anikónál szültem a két gyereket, nekem ő a csúcs! :) De tényleg mind jók. Ha kéred, megvan a száma, elküldjem?

Csibic
hát te ezt tényleg jól megszívtad, már bocsánat... :oops: Hát hallod, akkor én egy szót sem szólok az én nyolc órás szülésemmel. Szegénykém, nagyon sajnálom, minden részvétem a tied...
De a kislányod, hát az valami csoda szép. :) Olyan édi, mintha elgondolkodott volna, mint egy öreg bölcs. :)

Nur
de cukorfalat ez a legényke. :) Hallod, te se vagy semmi, szülés, költözés... Le a kalappal előtted! :)

Pancsi
hála Istennek, jól vagytok! :) Bááál? Micsoda? Ti aztán tudtok élni! :) Milyen bál volt az? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! :)
No kezdünk összerázódni így hármasban. Tegnap éjjelünk már egész tűrhető volt.
Valakinél olvastam, hogy bimbóvédőt használ (talán Piroska?), megsúgná nekem, hogy miként lehet úgy feltenni, hogy ne nyomja el a kicsi orrlyukát a szilikon? Egyszerűen megőrülök ettől, legalább három kéz kéne, hogy normálisan tudjak szoptatni. :D Elvileg ez oda kéne hogy tapadjon az ember bőréhez, na hát nálam esélytelen, már arra is gondoltam, leragasztom tapasszal. :) De ha van jobb tipp, lécci segítsetek ki.

Nur, nagyon helyes a kisfiad tényleg! Jóképű kislegény! :)

Pancsi, én most még úgy érzem, sose felejtem el ezt az "élményt". Bárcsak úgy lenne, ahogy írod. Én sok gyereket szerettem volna, legalább hármat, de most teljesen összetörtek az álmaim, már nem tudom mi lenne a jó...
Merre voltatok bálozni? :)

Jaj, de izgulok Timcsi miatt, remélem hamarosan jelentkezik és jó hírekkel!
csibic

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Csibic
a bimbóvédőt úgy vedd fel, hogy az orránál ne legyen, mert gondolom, ez is lepke vagy félkor alakú, nem? Egyébként sajnos az orránál van vagy a bimbóvédő vagy a cicid, ha nagyon megtelik, így szegényke még az orrát belenyomja a cicibe és nem kap levegőt, csak felváltva, vagy szopik vagy levegőt vesz. :) De én úgy szoktam, hogy kicsit a kezemmel eltolom a szájától a bimbóvédőt meg a cicit, mert ha nagyon tele van, akkor teljesen mindegy, mit csinálsz, mert csak így tudod távol tartani az orrától a cicidet. Tehát az orra elé tedd az ujjad és picit tartsd távol csak azt a részt. Mást nem tudsz, majd ha nő, akkor nagyobb lesz a távolság az orra és a cicid között is, másrészt már nem lesz ennyire tele etetéskor és nem kap egy robbanásra kész cickót az arcába szegényke. :)
Egyébként ahogy emlékszem, az avent-es mintha nem ragadt volna rá annyira, mint a Medela-s, mert az nem lepke, hanem félkör alakú. De lehet, hogy már nem is emlékszem rá pontosan. Meg lehet, hogy később jobban rá fog tapadni, nekem most mintha már rátapadna. De teljesen nem fog rátapadni egyébként, mert mindig egy kis rész lemarad, hiszen ahogy szopik, még mozog is egy kicsit, úgyhogy az a letapadás nem fog menni. De majd a szopizásnál meg fogom figyelni. Valamennyire tuti, hogy hozzátapad, de teljesen nem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?