Új privát üzeneted érkezett!

Szia Klau!
Köszi! Lehet hogy ott kezdjük Kittivel és ha nincs megfelelő akkor haladunk tovább a Plázába utána Corába. Hosszú lesz a délután.. :?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Klau!
Elszaladtam megnézni a Kígyó utcai jelmezeket. GYÖNYÖRŰEK!! Félre is rakattam párat és délután Kitti kiválaszthatja h melyiket szeretné.
2500 Ft a bérlés és 6000 Ft-ért lehet megvenni a jelmezeket.
Köszi még 1x!!!
Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

szilcsi: brrrr, ez azért nem semmi, a vélemény a dokiktól! Huhh, jó, hogy megúsztad ennyivel!

zsivicz: igen, 2 ovi van közvetlen egymás mellett a GZ utcában. Én a Cső u.-iról se hallottam jókat.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok szegedi anyukák!

Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, mert úgy néz ki, hogy majd mi is Szegedre költözünk.
Most kellene írnom magunkról pár sort, és szeretnék is, a problémám csak az, hogy ez egy nyílt fórum. Pedig nagyon jó lenne ismerkedni szegedi anyukákkal :)
Van egy két és fél éves kisfiam és szeretnénk majd tesót is hamarosan.
Beleolvasgattam a fórumba egy picit és nagyon szimpatikusak vagytok :)
domi3

Domi, szia!
Először is, igen, ez egy nyílt fórum, ezért nem is várnánk konkrét dolgokat, arra, ha szükség van, bátran lehet használni a "pü" gombot. De talán megérne egy misét a most hol laktok, miért ide jöttök, mely városrészt szemeltétek ki, stb. Már csak azért is, mert látom, hogy 2,5 éves a kisfiatok (mi a neve?), és ha jól sejtem, ő idén óvodás lesz. :wink:
Egyébként örülök, hogy szimpi a fórum.
Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Köszi :)
Hát pont ezek azok a dolgok amiket sajna nem szívesen írok le nyílt fórumra :( (megvan rá az okom.)
Keresgéltem zárt fórumot is, de nem volt, így nyitottam egyet az anyatanyán, ott teljesen zárt csoport van, (Szegedi anyukák klubja) és aki jelentkezik be lehet engedni, de csak a bent lévő tagok tudják olvasni.
Nem tudom jelentkezik e majd oda valaki, előbb-utóbb csak-csak :)

Igen ovis lenne szeptembertől a drágánk, nem tudom, hogy addigra ott fogunk e már lakni, így lehet, hogy két helyre is be lesz iratva.
domi3

Domi, a szegedi anyukáknak ez az "igazi" fóruma. Volt rá próbálkozás, hogy legyen egy másik fórum, de az sem volt hosszú életű, mi általában ide írunk sűrűbben, vagy csak és kizárólag.
(Én tag vagyok a tanyán is más csapatból kifolyólag, de nem nagyon van időm szimultán fórumozni.)

Ági és
KépKép
exdeus

Domi! ott én is másik topic tagja vagyok, de arra már végképp nagyon ritkán jut idöm oda irni. Ide azért hetente 1x betalálok.
Mondjuk szerintem abban nagy titok nincs ha leirod honnan költöztök ide, merrefelé, melyik ovit választjátok?

Szilcsi! Norbi nem kapta el, amikor éjjel együtt vannak akkor megy a légtisztitó, ez bacik és virusok ellen is véd (ezt kapták karira). Amikor meg már beteg is lett Orsi mert ugy hányt akkor nem jött haza, mamánál lett rosszul igy ott is ragadt. A keze még nagyon lila de amugy tényleg örülök én is hogy nincs rossz emléke onnan. Örülök hogy jo lett az eredményed!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára karmen 2011.01.31 22:35-kor.

Kép

Kép

Karmen
karmen

egy fontos kérdés? Hogy a fenébe érdemes kocsival a Rokusi krt. Mekibe elmenni? A Rokusi krt mehetek v inkább menjek a Damjanics utcában és ott el a Szatymazi felé, át a Rokusin? Nem jártam arra fél éve de talán épitkezések vannak már ott

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, a Körtöltés utcára rá tudsz fordulni balra a Rókusi krt.-ról, mert az néhány hete megnyitották. A Rókusin is át lehet vágni, hogy a Tesco felől mész át a Meki felé, de az nem szerencsés, mert vagy nagyon rámenős vagy, vagy marha szerencsés (nem jön épp egy jármű sem) vagy arra talál menni egy gyalogos, és egy időben átsuhantok a kereszteződésen. A férjem szerint a Szatymaziba csak jobbra lehet bekanyarodni a Rókusi krt-ról, így az az útvonal kiesik.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Móravárost péciztük ki magunknak, nagyon tetszik, mondjuk nekem szinte egész Szeged tetszik :)

ovival kapcsolatban: ez hogy megy, a körzetes óvodába lehet csak jelentkezni vagy máshová is?
domi3

Sziasztok!

Karmen, hú ez nem lehetett könnyű helyzet, nem csodálom, hogy ennyire sokkolt. :( Elsőre nekem is epilepszia jutott eszembe, de hát ezer más oka is lehet, gondolom.... Most komolyabb kivizsgálásra is elküldték a kolléganődet, nem?
Orsi rendbe jött már teljesen? Mikor mehet oviba? Étvágya jó már?

Csajok, nekem gőzöm sincs, mikor lesz farsang. :oops: Mióta műtöttek, apa hordja Lalkót az oviba, és mindig elfelejtem mondani, hogy kérdezze meg. Nem tudom amúgy, Lali megtűrne-e magán bármiféle jelmezt... :D

Nekem ma veszik ki a varratokat, remélem, nem fog fájni és utána már könnyebben fogok járni.

Domi, üdv itt! Azért pár szót írhatnál kicsit konkrétabban, hogy hívják a kisfiadat? Hány éves vagy? Honnan költöztök ide?
Ovi: lehet körzetesen is beíratni, ezt veszik figyelembe elsősorban, utána a munkahely szerinti körzetes ovit illetve hogy van-e nagyobb tesó, mert akkor oda rakják a kisebbet is.

Csajok, talira nem lenne igény? Tudjátok, időnként felvetem, aztán úgysem jön össze... :oops: :lol: :(

Kép
szilcsi

Csajok, ne vegyetek/egyetek most 1-2 hónapig Reál szeletelt sonkát és párizsit (Pick termékek), állítólag súlyosan fertőzöttek Lysteria-val. Lehet, hogy nem igaz belőle semmi, de jobb az óvatosság... :roll:

szilcsi: varratszedés hajrá!!! Azért az bíztató, hogy taliban gondolkodsz, akkor már gyógyulófélben vagy!

domi: üdv itt, tényleg írhatnál magadról pár konkrétumot. :wink: Én úgy gondolom, hogy a zárt fórum nem működne úgy, mint ez itt.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Lányok,hol lehet kapni,olyan kulcstartót,amibe igazolványképet tudok tenni?

Kép
bibi226

Sziasztok!

Még egyszer köszi az infókat Bella dokiról. Holnapután műtét, úgyhogy már iszonyúan izgulok. Szegény kicsi lánykám pedig nem is sejti még, mi vár rá.

Anikó!
Nálunk szeptemberben állapították meg a savós középfülgyulladást. Akkor még 1 éves sem volt Eszter, mindenképp szerettük volna műtét nélkül megúszni, Bella ebben abszolút partner volt. Ő is a gyógyszeres kezelés mellett volt. Sajnos nagyobbik kislányom az oviból rendszeresen hazahoz valami jó kis vírust, Eszter betaknyosodik, az orrmandula túltengése miatt egyszerűen kikezelhetetlen a takonyból, felülfertőződik és már szedhetjük is az antibiotikumot. Mivel ez kb havonta megismétlődik, a műtét mellett döntöttünk. A jobb füléből egyszerűen nem ürül ki a váladék, még a sok antibigyó sem segít :((( Ha sokáig halasztgatjuk, halláskárosodása lehet!!!Egyébként a napi 3x 5 perc infralámpázás nagyon sokat segített!!
Remélem nálatok nem lesz szükség műtétre!!!

Üdv,

Jutka
jutkad

Sziasztok!

Jönnék közétek ha nem gond?! Van egy-két ismerős ebben a topikban. :) Igazán, mi nem vagyunk Szegediek. Domaszéken lakunk. Férjemmel nyárra várjuk a kistesó érkezését. Május végéig még biztosan dolgozni fogok.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Karmen!
Autóval, de jó is lenne :lol: tudod még a jogsim sincs meg teljesen :shock:
Te jó ég! Én is azt hittem, hogy epilepszia. De szörnyű az ilyen helyzet, még jó, hogy rátaláltál.
Örülök, hogy Norbi nem kapta el és Orsival is minden oké!?
Milyen légtisztítótok van?

Szilcsi!
Szorítottam neked! Minden rendben ment?
Tali? De jó lenne én már ezeréve nem voltam sehol!!!

Szia Domi!
Azért ici picit írhatsz :wink:

Jutka!
Nagyon szorítok nektek! Azért ez olyan rossz én is szeretném kezelni, de sokat nem tehetek, most itthon van Zsolti, de ahogy
viszem a bölcsibe már egy-két napra rá "tiszta takony".
Én is lámpázom már amikor birom és hagyja, ha nem megy akkor alváskor. Nálunk a beszédfejlődése miatt van gond, félő nem úgy
hall mint ahogy kellene, ezért mentem el, csak ezt állapították meg közben, hogy savós középfülgyulladása van. A bera vizsgálatot kellene megcsináltatni, de szintén amíg hurutos nem lehet.
Így tök jó, csak várunk :cry:

Anikó
Kép
zsivicz

Nóri! hü de régi történet már ez a lystéria! Sajnos volt alapja de már nyugodtan vehet bárki!

Anikó! Daikin MV707. Nem olcsó de nagyon bevált. Én magam is rácsodálkozok ha megy 2 órát utána bemegyek a szobába mint a friss hegyi levegő olyan tiszta, még a férjem is elismerte aki szintén nem hitt benne (amugy én sem, de mamánál volt és ott a hajnalban kelő lánykám reggel sokáig alszik mégis)

Szilcsi! Orsinak eleinte nagy étvágya volt, most már csökkenöben, de magához képest jol eszik

Nálunk szerdán lesz a farsang.

Bibi! Én a Gulliverben vettem nemrég. 70 ft volt csak.

Norbi 4 éves lesz de még mindig kicsit sem tudom a kukacán a bört felhuzni, meddig lehet ezt halogatni?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Túl vagyok a varratszedésen, részben. :? Az utolsót bennehagyta még, mert nem forrt össze rendesen, újra kell majd mennem csütörtökön. :? Nagyon fájt, jócskán beleizzadtam, a könnyem is kicsordult. :(

Karmen, most mi is megint kuki-gondokkal küzdünk. Most visszavittük Lalit magánba a Bérkert klinikára, ott nagyon jó dokira találtunk. Ftorocort kenőcsöt írt fel, 3 hónapig napi 2x kell kenni, amíg nincs begyulladva, addig mehet a kenőcs, de ha begyullad vagy a kenőcs nem hozza rendbe, akkor megműtik. Lalinál az is gond, hogy anno Tornyos feltépte és hegesen gyógyult, amiatt is nem lehet hátrahúzni egyáltalán, de ez a kenőcs a heget is lágyítja, vékonyítja. Szerintem ne halogasd neki, nehogy begyulladjon, nézesd meg valakivel (csak ne t. sz.-szel).

Nekünk Venta márkájú hidegpárásító-légtisztítónk van, az is egy vagyon volt, de visszahozza az árát, nagyon szeretjük.

Jutka, mi is ugyanezt végigjátszottuk Lalkóval, folyton taknyos volt és fájt a füle, középfülgyulladás és külső hallójárat gyulladása is többször volt. Én örültem, mikor eljutottunk a műtétig végre, nekem Bella nem akarta megcsinálni, de írtam fentebb, hogy jártunk vele... :? Végül Berényi doktor úr nézte meg, azonnal műtétet javasolt, mert már nem hallott rendesen Lali. Műtét közben kiderült, akkora volt az orrmandulája, hogy az okozott minden problémát, egy nagy gócközpont volt az egész és már a nagysága miatt nem hallott rendesen. A műtét óta sokkal kevesebbet beteg és sokkal enyhébb lefolyással, a hallása is teljesen rendbe jött. Úgyhogy hajrá, nem lesz semmi gond, ne izgulj! Elaltatják, beviszik, kb 10 perc és már kint is lesz. Kicsit kómás lesz, keltegetni kell majd, hogy igyon sokat, mert csak akkor engedik haza másnap, ha eszik-iszik. Mi másnap reggel mehettünk is haza, aznap még kómás volt az altatástól Lalkó, sokat aludt, de semmi gondunk nem volt. Kitartás, ne félj!!!

Anikó, na rátok is jár a rúd. :( Te nem gondolkodsz a műtéten Zsoltinak? Nem vagyok egy műtét fanatikus vagy ilyesmi, de nekünk sok-sok problémát megoldott. Gyógyuljatok gyorsan!!!

Réka, üdv itt! Gyere, mesélj!

Kép
szilcsi

Szilcsi, Ricsivel most januárban kezdtük az ovit. Kint jár a faluban. Elötte bölcsis volt. Szerencsére zökkenő mentes volt. A szobatisztaság miatt voltak aggodalmaim, mert a bölcsiben mindig ráadták a pelust. Karácsonykor álltunk neki gőzerővel a szobatisztaságra nevelésnek. Végül sikeresek voltunk! Csak egy-két baleset fordult elő az oviban, de ez még ilyenkor elmegy.
Tavalyi évben nagyon pechesek voltunk. Kórház és műtétek sorozata volt a Ricsivel. Rota vírus és tüdőgyulladás, orrmandula műtét, majd vízsérv műtét (ezzel együtt a kis kukiján is felvágták a még letapadt bőrt).

A babát terveztük. Még nem tudjuk a nemét. Reméljük a következő uh-n már kiderül. Akkor neki lehet állni gőzerővel a név választásnak. Szegeden dolgozom egy építőipari cég irodájában.

Most kicsit náthás mindenki. Ricsi így otthon van a héten. Most apa van vele. Én sajnos nem tudtam vele maradni, mert a kolleganőm is beteg lett. Szegény apának meg fel van adva a lecke, mert a héten éjszaka dolgozik.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Sziasztok!

Végre itthon, hosszú volt a tegnapi nap. Peti ügyes volt, a műtét után tíz perccel már felébredt, igaz, hogy ezután a vacsorára és annak ülepítésére szánt 2 órát kivéve végig aludt. Hatalmas volt az orrmandulája, és a jobb fülébe kapott tubust. Mivel eléggé izgága fürdés közben (is), csináltatunk neki fülillesztéket, a jövő héten leveszi a doktornő a mintát, mikor megyünk ellenőrzésre.

Domi, általánosságban úgy van, ahogy Szilcsi írta, azért szerintem körülnézhetnél a neten az óvodák telefonszámát illetően, és egyeztethetnél velük, mármint, hogy jöttök, és vinnéd a fiadat, de nem biztos, hogy szeptembertől, stb. Veszteni valód nem lenne (max a telefonktg)

Szilcsi, remélem, minden OK volt a varratszedésen, közben látom, hogy túlélted. :) Remélem, azért nem lesz gáz a visszamenetelkor.
Én sem tudom, mikor van farsang, és még azt sem tudom, mi legyen a gyerekem.
Tali, nekem jó, csak jó lenne egyszer nappal találkozni, mert én esténként hulla vagyok. :oops:

Bibi, a Széchenyi téren a Belvárosi fotószalonban van kulcstartó, 200 Ft volt karácsony előtt darabja. Máshol nem tudok, anno körbejártunk mindent, ami eszünkbe jutott. De ezek szerint van máshol is. :)

Jutka, ne aggódj, túlélik a kismanók a műtétet, jobban viselik, mint mi, az tuti!

Kármen, addig jó, amíg nem gyullad alatta. Peti lassan 5 éves lesz, és neki sem jön fel a bőr. Évente visszük sebészeti kontrollra, most hogy itthon van, meg is ejtjük az ezévi vizsgálatot, eddig semmi gond nem volt vele, mindenki azt mondta (voltunk szinte már minden gyereksebésznél), hogy amíg nem okoz sűrűn gondot - tehát nem gyullad be, ráhagyják. Engem meg nem zavar, Petinek sem fáj, így marad úgy, ahogy van. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, azért azt ne felejtsd el, hogy minél nagyobb a gyerkőc annál nagyobb kín neki a kukigondok orvoslása, míg ha kicsi korban túlestek rajta, nem is fog rá emlékezni később. Ha meg felnőttkorig ráhagyjátok, több probléma is lehet belőle, és azért egy kamaszfiút elvinni ilyem problémával - szegénynek elég kínos.
Örülök, hogy könnyen viseltétek a műtétet, hátha most már Peti is erősödik kicsit immunrendszerileg.
Nappali tali: nekem az nem jó, hétvégén a családé vagyok, hétközben dolgozom.

Réka, akkor ti sem vagytok most könnyű helyzetben. Gyors gyógyulást! A tavalyi év nekünk is sok betegséggel (influenza, tüdőgyulladás, rota) telt sajnos. Most nézem, hogy majdnem egyidősek a fiaink! :wink:

Kép
szilcsi

Szilcsi, szerintem annyira nem gond. Felnőttként is csak akkor nyúlnak hozzá, ha gondot okoz, tudom. És mint írtam, ez nálunk egyelőre - szerencsére - nem áll fent.

Ági és
KépKép
exdeus

Egy kérdésem lenne. Tudja-e valaki közületek, hogy dr. Sári Tamás rendel-e még Szegeden, és ha igen, akkor hol? Úgy hallottam, hogy elment Kecskemétre dolgozni, a magánrendelése megszűnt a Bérkert utcában. Valamit tudtok erről mondani?
A válaszokat előre is köszönöm.
editke78
Szeged

Egy kérdésem lenne. Tudja-e valaki közületek, hogy dr. Sári Tamás rendel-e még Szegeden, és ha igen, akkor hol? Úgy hallottam, hogy elment Kecskemétre dolgozni, a magánrendelése megszűnt a Bérkert utcában. Valamit tudtok erről mondani?
A válaszokat előre is köszönöm.
editke78
Szeged

Editke78!

A Sári most a Jósika utcában rendel.
melcsikez3

Edit! rendel, majd megkérdezem merre mert kollegámék nála szülnek majd

Ági! jo hogy Peti túl van a műtéten!

Szilcsi! Priviben megirod ki irta fel a kenöcsöt, mennyit kért és hol lehet jelentkezni hozzá? én is azt gondolom oké nem gyullad, nem fáj neki de ha igy marad letapadva akkor késöbb még fájdalmasabb lesz és jobban is fog rá emlékezni. Amugy gyakran gondolok arra mit csináltak apáig, nagyapáig, tuti akkor nem krémezték, de akkor hogyan oldották meg? Erövel felrántották talán? és meddig vártak akkor vele, 3-4 éves korig?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen:Előre is köszönöm. Ha esetleg meg tudod kérdezni, hogy mikor és mennyiért, az nagyon jó lenne. Köszi
editke78
Szeged

Kármen, ha pisiléskor feldudorodik Norbi kukija, akkor NINCS letapadva a bőr, és nem is tud begyulladni, mert azért duzzad fel, mert feltölti a pisi, ami fertőtleníti odabent, amit kell. :wink: Maximum annyi gondja lehet, hogy elöl szűk a bőr...

Ági és
KépKép
exdeus

Edit! meg fogom kérdezni, bocs elfelejtettem

Ági! én nem vettem észre dudort még.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, én sem néztem addig, amíg az egyik gyereksebész fel nem homályosított. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!
Szerintem kuki ügyben járjatok utánna. Szerintem ilyen idősen már fel kéne tudni huzni.
Legalábbis mi 2-3 naponta fürdéskor felhuzzuk, és megmossuk.
A felnőtt férfiak is megmossák fürdéskor, nem??? :shock:

Más!
Megvolt az iskolaérettségi vizsgálat.
Márk maradhat még 1 évet az oviban. :lol:
Nagyon rendesek voltak a Tanácsadóból a nők, maximálisan tekintettel voltak a szülő kérésére.Szerencsére a vezetőnő nem volt velűk, igy egyszerűbb volt.
Volt amiben nagyon ügyes volt Márk, volt amiben átlagon alulian teljesitett.
Jól tudott koncentrálni, számolni, de az ember rajznak nem rajzolt szemöldököt, ujjakat.
A ceruzát görcsösen fogta, ilyenek.
A lényeg, hogy maradhat még. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok! :) Lányok ha van valakinek tapasztalata a Katona József utcai oviról az megírná? Köszönöm szépen!
domi3

Zita! na akkor megnyugodhattok! Orsinál is ez a baj, hiába érett szellemileg a rajzkészsége nagyon rossz, megkinlodta volna a betűk írását. Amugy emberi rajzábrája még most is szörnyü, neki is több részlet hiányzik, igazábol pálcika kéz, láb, ujjak vannak, szemöldök sem mindig.
A gyerekorvos 1 éve azt mondta picit van letapadva ö fel tudta huzni. Mi nem tudjuk mégsem, még akkor tavaly amikor láttam sem ment utána. Barátnöm kisfiának most gyulladt be alatta neki is mutatták hogy fel lehet huzni mégsem tudják a szülök, most mesélte. Probálni szoktam, nem megy. Most ezt mondták neki is hogy fogja be pisilés elött, igy mi is csináljuk, legalább ezt tudjuk

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Szandi nagy valószinűség szerint bárányhimlős. :roll:
Nem volt meglepetés, mert Márk egyik barátja is az, meg Szandi kis barátnője is. :?
Márk be lett oltva ellene.
Péntek óta jönnek a pöttyök, de 15-20 van neki.
Holnap elviszem megmutatom a dokinak.
Az ügyelettel beszéltem, mondták, hogy ne vigyem be ezért, hintőpor, tusolás, Zyrtec.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Lali pedig tüszős mandulagyuszis. :? :( Szerda éjjel lázasodott be, minden előzmény nélkül, azóta szombat estig egyfeszt lázas volt, nem kicsit. Ma már csak estére lázasodott, de enni szinte semmit sem eszik.
Kérdés: lázcsillapítási praktikák érdekelnének. Nurofen szirup, kúp, Panadol (6 óránként váltva), hűtőfürdő kilőve. Vizes borogatás fejen-bokán-csuklón kilőve. Egyéb ötlet???
Egy példa: csütörtök-péntek estére felment Lalkó láza 39.4-re úgy, hogy szerda éjjel óta nappal is lázas volt, tehát folyamatosan volt benne valamilyen lázcsillapító. De estére így is magas láza lett. Irány a kád, hűtőfürdő 2x egymás után,még 2 tizedet emelkedett a láza. Kapott kúpot, elaludt, akkor elkezdtem borogatni, így lement valamennyit, de elaludni nem mertem mellette, ahogy letelt a 6 óra, kapta az újabb kúpot...
Egyszerűen ha ennyire felmegy a láza, nem tudom levinni. Valamit én csinálok rosszul???

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Túl vagyunk a műtéten, Eszterkémnek is óriási orrmandulája volt. Remélem tényleg jobb lesz, mint előtte volt:))Mivel a fül- orr-gége klinikán műtötték és ott nem fekhetett, a gyerekklinikán helyeztek el bennünket. Másfel napig infúziót kapott. s csak harmadnap enegedték haza. Elég nagy kín volt egy 15 hós gyereket egyhelyben tartani, de azért sikerült, s tényleg másnap már sokkal jobban volt.
Köszönöm a sok sok biztatást!!!!

Jutka
jutkad

Szilcsi!
Nekem egyszer azt mondta a doktornőnk, hogy a Panadolt és a Nurofent lehet egymás után adni, ha még lázas, fél óra-óra különbséggel. Szóval ha adsz neki Panadolt, és fél óra múlva nem megy le a láza, akkor adhatsz neki Nurofent is.
Mert más a hatóanyag.
Egyfajtánál van az hogy 4-6 óránként lehet adni csak.
Ennyit tudok mondani.
Nálunk a hűtőfürdőt nagyon végigszenvedte Márk, inkább a lepedőbe való csavarás szerintem akkor.

Jobbulást!

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi, javulást Lalkónak. Lázcsillapításra nincs ötletem.

Jutkad, örülök, hogy túl vagytok a műtéten. Hogyhogy csak harmadnap engedték ki Esztert? Volt valami komplikáció?

Ági és
KépKép
exdeus

Jutka! örülök hogy már otthon vagytok!

Szilcsi! tudod Norbi gyakran lázas 40 fokra és nem megy le csak szurival. De sokszor használ hogy kombináltan adom neki a gyogyszereket, vagyis kap Nurofent, ha nem hat akkor 1-2 óra mulva Panadolt és ha még azt sem akkor az Amidazofp. kúpot. Ezek más hatóanyaguak, igy ahogy emlitették is nem kell várni közte 4-6 órát. Nekünk ált a 2 szirup elég, ha mégsem akkor jön a kup, ha az sem akkor az ügyelet. De eddig az csak 3x kellett. Hütőfürdö nekünk nem válik be és a gyerek is utálja, jobban megszenvedi mint a szurit és utána attol legalább lent is marad a höje mig a fürdö alig vitte le és ujra felment.
jobbulást Lalinak! Tényleg, néztek már neki immunerösséget? Mert szerintem irtó sokat beteg!
Norbinak aki amugy ritkán beteg vettek le erre vért az asztma miatt de még mindig nem készült el az eredmény, pedig okt. volt a vérvétel. Én ezen akadtam ki nagyon.

Zrinyibe jelentkezik idén valaki? Nekünk az lesz a 2. (tartalék) iskola. Tényleg idén suliba jelentkezők ki hova, milyen szakra szeretné iratni a gyereket? Beát tudom csak:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Takarítónőt keresek Újszegedre. A 71-es busz végállomáságtól kb. 10 perc gyalog. Mostanra heti egyszer 5-6 óra, ősztől heti kétszer, akkor már vasalni, ruhákat összeszedni, stb. is kell. Olyat keresek, aki tud önállóan dolgozni, nem kell neki ezerszer elmondani, hogy mi csináljon és látja magától is, hogy hol a kosz. És délelőtt kellene jönni, hogy mire a család itthon van, legyen kész a munkával. Hosszú távra keresek, elsősorban frissnyugdíjast, rokkantnyugdíjast, aki már nem keres állandó bejelentett munkát. Továbbá fontos a megbízhatóság, leinformálhatóság és erkölcsi bizonyítványt is fogok kérni (ha meg vagyok vele elégedve), aminek költségét én állom természetesen. Erre azért van szükségem, mert korábban már voltak gondok. :( Ajánlatokat itt, privát üzenetben kérnék szépen.
jbg
Szeged

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Nem tudjátok, hogy mivel jár a fülbe való tubusbehelyezés itt Szegeden? Altatják a gyereket, vagy csak kábítják? Mennyi időt kell bent lennie? Bibi, ha jól emlékszem, Barninak van tubusa. Neki hogy volt? És miért kellett betenni?
gira81
Bordány

Gira!

Mivel Barniank nagyon sokat volt tüszős mandula gyulladása,ezért mentünk műtétre.
Előtte is észre lehetett venni,hogy nem hall olyan jól(hangosan hallgatta a tévét,hangosan beszélt ,stb)
A mandula műtét végén ,felszúrta a Barni fülét,és mivel a bal fülében genny volt,ezért tette be a tubust a Bella Zsolt dr.

Altatják a gyerekeket,szerintem 1/2 óra alatt meg is van a műtét,(Barninak a 2 mandula+a 2 felszúrás+tubus max. 1 óra volt)

Nekünk 2-3 havonta kell menni ellenőrzésre,(júniusban volt a műtét),és azt mondta a Zsolti,hogy majd kiesik magától a tubus,ha meggyógyult!
Ő személy szerint nem szereti kivenni,mert járt már úgy ,hogy 1 évre kivették,és mivel nem gyógyult meg a gyerkőc,vissza kellett tenni!

Kép
bibi226

Bibi!

Köszi a gyors választ!
gira81
Bordány

Jutka!
Jaj de jó, örülök sokat gondoltam rátok :D
Mi azóta voltunk Bellánál, nagyon aranyos volt azt mondta van a fülébe folyadék azt kellene kikezelni, kaptunk orrbafúlyós cuccokat és allergia ellenit, hogy az orrmandulája kisebb legyen, de attól félek, hogy ha újra bölcsi és elkap valamit akkor, hogy kezeljem ki?
Van valakinek ötlete, hogy lehet eltüntetni? Fluimare-t is fújok neki és infra lámpázom is. :shock:

Karmen!
Köszi az infót, holnap megnézem, jó lenne egy salin nagyon vagy rosalina!

Szilcsi!
Jobbulást Lalinak!!!
Neki kivették az orr manduláját?
Lázcsillapításról annyit, hogy én a nurofent és kúpot váltom, de tudod írtam most voltunk betegek és egyik sem vitte le a lázát, hiába adtam felváltva. Végül hűtőfürdő amitől még lázasabbak vagyunk mert úgy ordít, hogy vörös a feje én ezzel már rég nem próbálkozom. Most is megpróbáltam, de rájöttem semmi értelme. Viszont mikor már 39 körül járt a láza csuklóra mindkettőre és lábra mindkettőre kötöttem kis méretű textil pelenkát és szinte ha nem is azonnal, de levitte 38 alá. Muszály megszoktasd Lalival mert nekünk ez bevált, na nálunk sem tetszett egy darabig, de megszokta és a végén már tartotta kezét lábát aranyos volt.
És egész sokáig nem indult így a láza fölfelé.
Hogy van azóta?

Anikó
Kép
zsivicz

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Lalkónak múlt csütörtökön rohama volt, hú ne tudjátok meg, azt se tudtam, kit hívjak, kell-e mentő, szóljak páromnak... Iszonyúan ijesztő volt.
Április 13-ára kaptam időpontot neurológiára, és addig reménykedünk, hogy nem epilepszia, mert szimpla vírusfertőzés is okozhat idegrendszeri tüneteket. :(

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Hú nagyon sajnálom, de milyen rohama?Bocs. lehet béna vagyok,de milyen az?És mit kell csinálni?Te mit csináltál?Ilyen sokára kaptatok időpontot?Maszekba nem lehet vinni?Remélem csak vírusfertőzés és elmúlik nyomtalanul. Addig oviba sem megy Lali?Farsang mikor lesz nálatok?Megszokta az ovit?Mielőbbi gyógyulást és kitartás nektek!
20140113113746

Ági!
Látom ti is hasonló cipőben jártok!Csak azért maradtunk 3 napig, mert Szegeden a gyereklinikán feküdtünk, és elővigyázatosságból nem engedték hazahamarabb, másfél napig így is infúziót kapott.Egyébként másnap már szépen evett ivott :))Tudom, hogy Újszegeden már másnap hazaengedik a gyerekeket!Remélem Peti már jól van!!

Anikó!
Aranyos vagy, hogy gondoltál ránk. Mi is próbáltuk kezelgetni, de mindig visszaesett.Bella Rifampicin cseppet írt fel, majd két hónapig fújtam a Nasonex szteroidos orrsprayt az orrába, és folyamtosan lámpáztam. Talán rendbe is jött volna a füle, de mindig elkapott valami új vírust. Gyakorlatilag újra kezdtük minden alkalommal a kezelést. Ezért döntöttünk mégis a műtét mellett. Szerintem Bella jó doki, csak iszonyúan elfoglalt, állandóan rohan. Kivéve a magánrendelésén. Esztert rendbe hozta volna, ha nem szedünk össze valamit mindig. Persze a nagyobbik kislányomat ezért nem vehetem ki az oviból.Szóval csak biztatni tudlak, ne adjátok fel, próbálkozni érdemes, ha már semmi sem segít, még akkor is elég műteni!!!

Szilcsi!
Lalkónak jobbulást!Remélem azért nem annyira komoly, de azért az elég szörnyű hogy csak áprilisra van időpont és addig csak a bizonytalanság van!!!!

Jutka
jutkad

Ebéd közben egyszer csak felállt és csak nézett rám, de zavart volt a tekintete, aztán balra dőlt a feje és elkezdett abba az irányba menni oldalvást, de úgy imbolygott, mint a részegek. Odaléptem gyorsan, az ölembe ültettem és görcsösen kapaszkodott a kezembe, aztán a szemgolyói elkezdtek nagyon gyorsan mozogni, mint amikor elmegy előtted egy vonat és a szemeddel követed az elsuhanó vagonokat. Ez tartott 1-2 másodpercig, utána elernyedt és fogta a fejét és mondta, hogy szédül és feküdjünk le, utána 3 és fél órát aludt.
Nagyon megijedtem!

Anett, jár oviba, sajna magánrendelés nincs Szegeden, ki kell várnunk az áprilist. Ha párom ma-holnap nem tud hamarabbi időpontot intézni, elvisszük Pestre, ahová Enikő is hordja Viust. Egyébként dokinénink mondta, hogy ha lenne máskor is ilyen, akkor csak ne üsse meg magát, fogjam meg és tartsam, és utána hagyjam aludni, ameddig jólesik neki. Farsang jövő pénteken lesz és már nagyon várjuk! Reggelente még van pici pityergés, de szereti egyébként az ovit, szerintem jobban is, mint anno a bölcsit.

Kép
szilcsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?