Új privát üzeneted érkezett!

Málnalevél - Tea:
A nagyobb bevásárlóközpontok előtti kisbótokban általában van, ha kapsz, érdemes többet venni, mert nekem most amikor elfogyott, egy kihívás volt újat találni. De sikerült végre. Patikába nem érdemes keresni, engem szinte hülyének néztek az eladók, a kedvesek, h mi a francot akarok??? DM-ben meg ilyen helyeken se volt, de a teszkó, kora, stb butikjaiban (bio-boltok, natur-boltok) ált.ban tartanak, max.kifogy, és akkor várni kell.
Most a budaörsi osanban sikerült venni (azaz ott is egy naturboltban) előtte meg a törökbálinti korában, a többi csak ígérte, de nem volt. (Ha fonetikusan írom, tán nem perelnek be a reklám miatt... Kép )

Kelengye:
Ahány tanácsadó, annyi válasz ismét. Kép Kismama-különkiadásokban pl szokott téma lenni, de nem mindig segít, nekem a védőnénim kijött pár hete, és elmondta, miből mennyit célszerű venni. A legkisebb (ami van, vagy amit érdemes venni) az az 56-os méret, de van, akire ez kapásból kicsi. A SztImrében adnak ruhát, amíg bent vagy, és mire hazajössz (pár nap), a férjed, vagy a barátnők, nagyszülők bőven meg tudják venni, ami kell. Azért nem árt beszerezni előre pár cuccot, mert a vadi újat is érdemes kimosni meg átvasalni, és arra nem biztos, h lesz időd. (Ha akkor veszed először kézbe, amikor ott üvölt a pici...) Ezek csak gondolatok, mert én is az elsőt várom, de már nagyon kikupálódtam ötletekben... Kép
Kising/body: 4-5 db nem árt, de több nem nagyon kell, mert hamar kinövi.
Rugi: szerintem dettó, kb 5 db, ha be is tojik a kicsi, ennyire azért csak nem ázik át, hogy a felső réteget is naponta 3x le kelljen cserélni. (Vagy igen? Naív vagyok??)
Sapi: ebből ajánlják a vékonyabbat a kis kopaszra+téli babáknál erre egy melegebb kötöttet. De a lakásban az se kell. Szerintem.
Textilpelus: nem akarok ódivatú lenni, de ez tuti mindenre jó, nem kimondottan pelenkázásra, de ha böfizik, a válladra tenni, azt köpje le, ne téged, a feje alá, ha alszik, stb. Szóval ebből végtelen mennyiség is lehet.
Aztán pulcsik, stb, ami felsőbb réteg, szerintem a pénztárcádon múlik, de a legpicibb méretből nem érdemes 1-2nél többet venni. Ha kapod őket, az a tuti!!! Kép
Az 56os után a 62es jön, ha minden igaz, abból már vehetsz többet, de szerintem azt se tizesével.
Tapasztalat: a sógornőm kisfia (3hós) 58 cm lett, az UH ebből arra következtetett, h lesz vagy 3-4 kiló, erre lett 2.5, olyan kis girnyó volt (de nagyon édes!!!), hát rá rövid volt minden, deviszont bő, mint a tehénen a gatya. Ennyit arról, h mennyire pontosan határozható meg előre a súlya.
Bocs, ha hosszú voltam, de remélem, segítettem valaki(K)nek.
neet
neet

esteleg meg halozsak, kiskabat (v. pulcsi)
harisnya, zokni, ha labatlan a rugi
ebbol en csak 2 parat vettem, de olyan ami 62ig jo
meg ugye egy anorak is kell, ha telen viszed haza a korhazbol
es persze pled meg ilyenek, de az nem ruha

Kép
babarozsa

Neet!

Nem is azért kell naponta többször rugit cserélni mert "betojik",hanem mert például bukos lesz és akkor bizony sokat kell cserélgetni rajta a cuccot.Kép

Jucus
20170114224602

Sziasztok,

én most szeptemberben szültem a Szt. Imrében, a málnalevél tea nekem is nagyon bejött, én a Kosztolányi Dezső téren a gyógynövényboltban kaptam, nekik rendszeresen szokott lenni.

kelengye: érdemes szerintem venni egy-két pár meleg zoknit is, sétához rugdalózó alá nagyon hasznos, én ráadtam pelenkázáskor is, mert az első időkben nagyon fázott szegény baba.
v
kisün

ha betojik mindent cserelni kellKép
valakit le is kakil, ugyhogy a mamanak is at kell oltozniKép

extrem esetek

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Jucus, Ila, nagyon köszönöm a jó tanácsokat! Holnap majd megnézegetem a neten is, hogy hol adnak jobb kamatot Kép

Ancsi, mi van veled? Szétaggódom az agyamat! egy dolog jutott eszembe. a barátnőm az első 3 hónapban progeszteront szedett tablettában, hogy a tapadás biztos legyen. az ő dokija esküdött rá, hogy ez mindent megold. hátha neked is ez kéne. de már nem akarok okoskodni, inkább egy dokinak kell megnéznie!

Johanna, vega nem vagyok - kipróbáltam volna, de akkor jött a babus, és úgy nem akartam elkezdeni. viszont a párommal együtt "egészségmániásak" vagyunk, no cukor, no fehérliszt, sok párolt zöldség, tejtermék és zsír/olaj nélküli főzés stb. ennek ellenére iszonyú magas lett a cukrom, és híztam is, több mint 20 kilót. mégpedig a napi 1l tej és a gyümölcscukor (dinnye, barack, eper, banán, szőlő stb.) miatt. ha ezekre tudsz figyelni, nyert ügyed van Kép egyébként meg mindig azt egyél, ami jólesik! tudod, ami jó a mamának, az jó a babának is Kép

a cukiterhelésen szőlőcukrot iszol citromlével. nem olyan rémes, arra kell gondolni, hogy limonádé Kép ne aggódj, ki lehet bírni!
folyt.köv.

votiv 8)
votiv

Votiv: ne is mondd, most kezd ram jonni az ehetnek!Kép

Kép
babarozsa

én is most vacsiztam Kép

még a táplálkozáshoz kapcs. én csomó vitamint+ásványi anyagokat (kálciumot, magnéziumot és vasat) zabáltam végig. most álltam le vele, hogy kicsit "éheztessem" a gyereket, csak egye fel a raktárakat! Kép

na és annál nagyobb hülyeség nincs, mint hogy "kettő helyett kell enni". a baba csak a számára fontos dolgokat veszi fel a véredből, ami nem mennyiségre megy, csakis minőségre. szóval nem kell 2szeres mennyiséget benyomni Kép

bár emléxem, azért pusztítottam én is rendesen. most már alig csipegetek, a gyerek úgy összenyomta a gyomrom Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
De jó neked, hogy a párod is egészségmániás! Az enyém, ha valamiről meghallja, hogy bio, azt már nem eszi meg! Én egy évig makrobiotikus étrenden voltam (az a legjobb szerintem) és egy évig kipróbálam, hogy nem ettem húst, de nem jött be! Nagyon hiányzott, hiába pótoltam mással! Szerintem mindenkinek más a szervezete, van akinek nem egészséges, ha nem eszik húst!

Egyébként ma baromi vacakul voltam! Mindenem zsibbad és fájnak az izületeim! Lehet, hogy a tegnapi torna???

Jó éjt és jó hétvégét!
Sziasztok
Ildi(30)
ildi76

Ildi!

Akkor pont fordítva lehetett: Ti lehettetek a váróban, mikor mi kijöttünk, ugyanis kb. 3/4 7-kor végeztünk.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

hat igen, voltam diedetikus eloadason, es a harmadik harmadban is csak plussz 300-350 kaloria plussz kell, az elso harmadban meg semmi

csak nem csokibol, meg cukorbol mondjukKép

amugy kicsit mas tema, de nekem megvan Cindy Crawford szules utani torna videoja, es latszik rajta , hogy szult, szoval meg o sem uszta meg, de nem is csinal ugyet belole, sot videotKép
nekem szimpi

Kép
babarozsa

Neet,
nekem első babám, de a párom jóvoltából van már három gyerekem Kép Kép ennyit az édeskettesről... Kép
szerencsére a kedvesem elég tapasztalattal rendelkezik a babagondozásban, gyereknevelésben, nekem ő lesz a fő segítségem, az "anyám" is egyben, aki megtanít pelenkázni, fürdetni stb.
furcsa, de ő készítget fel lelkileg is az anyaságra. persze először betojtam, rendesen, de már nem félek attól, hogy megváltozik az életünk, sőt Kép rengeteg álmom/tervem van, hogy miket csinálunk majd hármasban. már a feladatokat is nagyjából kiosztottuk egymás közt, pl. a papának meg kell tanítania Istit borotválkozni, autót vezetni, sakkozni, focizni stb. szóval nagy szükség lesz a papára is, nem csak rám - noha a gyerek első sorban azért rajtam fog csüngeni, eleinte meg főleg. márcsak ezért se szeretném, ha a papa nagyon kiközösítettnek érezné magát, és mindent meg is fogunk tenni, hogy ne így legyen. na nem írok litániát Kép a gyakorló mamácskáknak is biztos van ötlete, hogy mit lehet csinálni apucival, ha már szükségképpen "ejtjük" szegényt egy időre Kép

votiv 8)
votiv

Votiv: nekem meg 4!Kép

Kép
babarozsa

Lányok-lányok!!!
Legalább MOST van mire fogni, miért eszünk 2 helyett!!! Nekem az utóbbi időben (amíg a gyógyszert szedtem!)olyan lucky szervezetem lett, h ehettem bármit, nem híztam. (Nem volt ez mindig így) szóval alapból ettem 2 helyett. Most kb 12 helyett... Kép de a pocakon kívül sokminden nem jött rám.
Babarózsa!
4 gyerek? Az szép! Gratulálok! Kép
Egyéb:
a tenyér mérete és a gyerek fejének tartása (nehézsége) között van összefüggés? Vagy csak én vagyok béna????? Kép
neet (38)
neet

Szia Ancsi,

Voltál dokinál? Mi volt, olyan kiváncsi vagyok az eredményedre... Igazából hasfájásom nekem is sűrűn volt az elején (nem mintha most a vége lenne:-)) ) Ne a legrosszabbra gondolj mindig. Egy kis pozitiv hozzáállást kérek.
Én az első szembejövő könyvesboltban megkaptam a bába válaszol c. könyvet és nagyon jó. Ingeborg XY irta, de a nagyobb helyeken tényleg van. Libri honlapjáról illetve az UHU honlapjáról is rendelhető...

Bogárka,

16mm-es az azt jelenti, hogy Te is a 8 hét felé jársz. Nekem is hasonló paraméterekkel rendelkezik a babácskám, jaj de jó hogy van más is aki még az elején jár. Bár Te tapasztalt róka vagy a témában...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Szia Johanna!

Igen, tegnap töltöttem be a 8. hetet, és elvileg júni 24-et számoltunka dokival a szülés időpontjára. Te mikorra vagy kiírva? Lehet, hogy találkozunk majd a kórházban? Kép
Egyébként neked is ajánlom a 2005 nyári babás topicot (Gyermekek/magzatok kor szerint), mert ott mind kb ilyen korúak vagyunk (5-13 hét). És SztImréből is vagyunk már ott négyen! Kép

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Neet!
nem nekem a paromnak, most jon az 5. nekiKép
es meg nem tudja, de lesz 6. is, ha rajtam mulikKép

Kép
babarozsa

Bogárka!
A picivel voltatok ott, ugye? De kár, hogy nem figyeltem jobban!
Neet!
Tudom, nem nekem szólt a kérdés, de én is sokat filózom mostanában ezen a dolgon! Mi 11 éve vagyunk együtt a párommal, azthiszem túl sokáig is vártunk a babával, mert el sem tudom képzelni, hogy most majd, hogy lesz! Nem tudom elképzelni, hogy teljesen megváltozik az életünk!
Remélem maguktól alakulnak majd a dolgok!
ildi76

Jujujjj, a mai nappal beléptem a mínusz kéthetes intervallumba, úgyhogy mától kezdve mindenórásnak számítok Kép

Wowww, Babarózsa, négy, az szép! Kép

Látom, a Bába válaszolt már mindenki megtalálta. én is egy Alexandrában vettem meg, a MOM-parkban.

Nekem tetszettek még a Leboyer-könyvek, a Gyöngéd születés és a Szülés gyöngéden. ezeket tudom még ajánlani.

Nem is tudtam, hogy ez a málnalevéltea ennyire kapós. Én jól bevásároltam belőle a Herbaházban, ott sose hiánycikk, mert ugye a bioboltosok is onnan viszik Kép

Ildi, a kelengyéhez nincs korán! amikor úgy érzed, hogy már szívesen foglalkoznál vele, kezdd el. egyrészt mert nagyon megnyugtató, ha már legalább 1-2 kis cuccod van, másrészt meg később egyre fárasztóbb lesz a vásárolgatás, ácsingózás, járkálás. én tök boldog vagyok, hogy már nem kell ilyenekkel foglalkoznom.

a darabszámot meg a modelleket Bogárka és Neet szuperul leírták. mi még vettünk pár melegebb kezeslábast, egy anorákot, kesztyűt, zoknit, hasrisnyát, tutyit, hálózsákot - mert a takarót állítólag maga alá gyűri - és plédet is, ahogy Babarózsa is mondta.

én a rugikat/bádikat/anorákot stb. Bécsben vettem, de erről még régen írtam is. ha tehetitek, menjetek ki ti is bevásárolni. sokkal olcsóbb, mint itthon, és jobb a minőség, szebb a dizájn is. nagyon megéri. méretben mi 56-ost vettünk legkisebbnek, bár tutira csónakázni fog benne a gyerek pár napig Kép ugyanis a kinti 56-os jóval nagyobb, mint az itthoni Kép korábban én azt hittem, hogy centire mérik az 56-ot. de ez is olyan, mint a cipőknél, tudjátok, hogy egyszer a 36-os a jó, másszor a nyolcas is kicsi...

Ancsi, hol vagy máár??? úgy aggódom Kép
votiv

votiv 8)
votiv

szerintem Ancsinak nincs netje otthon...

nekem mar egy halom ruha van, kezdhetem kiramolni az egyik komodot, hogy elraktarozzam oketKép
Egyik reszet kaptam, masik a bababorzei szerzemeny. Kulonben nem birom megallni, ha bababoltban jarok, hogy ne vegyek valamit, esznel kell lenni rendesenKép
Persz eigy, ha veletlenul elobb jon, akor is mar majdnem minden van.
En 56osat mar nem is veszek inkabb.
2 het, akkor mar kezdhetsz keszulodniKép

Beijesztettetek ezzel a malnalevel teaval, mindjart szet is nezek a boltokban.

Kép
babarozsa

Köszi Bogárka a másik topic nevét, el fogok oda is látogatni.

Én elvileg június 16-ra vagyok kiírva, de az biztosan nem lehet, mert annál később kell, hogy szüljek, olyan tájt mint te. Én szerintem a 8. hét végét zártam. Ez szuper. Neked ki a dokid? Ha nem titkos csak akkor érdekel...

Votiv nagyon szorítok Neked, hogy minden jól menjen. Ilyenkor már biztosan nagyon izgalmas és egyben "félelmetes" is az egész. A félelmetes a jó értelmében, mert én egy kicsit tartok a fájásoktól. De mindenki azt mondja, hogy miután odatették a picit az emberre, mindent elfelejt. Még jó, hogy ilyen az emberi természet. Azért fájdalommentes és nagyon könnyű szülést kivánok Néked.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Köszi az infókat a kelengyével kapcsolatban!

Babarózsa!
Írtam levelet! Nem kaptad meg?
ildi76

Ildi, melyiket? kaptam egyet, arra valszoltam is, a receptesre, mas nem jott!

mindjart megnezem

Kép
babarozsa

Szia Bogárka,

Köszi másik topicot, ott irtam neked mert lehet, hogy ismerlek, illetve az biztos, hogy nagyon sokat hallottam már rólad. ha Zsuzsi vagy és netán Petra a lányod.... Sok jót hallottam már rólad, kiváncsian várom, hogy Téged is megismerjelek.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

nem kaptam meg!

Kép
babarozsa

köszi Johanna! csak egy dolog miatt aggódom. el sem tudom képzelni, hogyan fog kiférni azon a szűk résen az a 12x10 centis babafej. fáj belegondolni is. pláne hogy szegény testrészem jó ideje már használaton kívül van a szextilalom miatt. na, bocs, hogy ilyen naturális voltam.
a fájásoktól általában nem félek, mert azt is tök nyugodtan átaludtam, mikor szépen kinyílt a méhszájam Kép

Babarózsa, nehogy izgulj a málnalevéltea miatt. még bőven időben vagy, úgyis csak a 34.héttől ajánlott. ha még a jövő héten egyben vagyok, úgyis megyek soppingolni még teákat - szoptatáshoz, gyermekágyhoz - és szívesen hozok neked pár zsák málnalevelet, meg bárkinek, aki kéri! aztán összefutunk mondjuk a kórháznál, és odaadom.

egy zacsi 169 ft, és nekem kb. 2 hétig elég, szóval összesen kell 3-4 zacsi az egész hacacáréhoz - a korai gyermekágy alatt is ajánlják, elkerülhető vele a hashajtó meg az első pár székelés fájdalmassága (jaaaj), mert hogy serkenti a bélműködést.

Ildi, biztos minden oké lesz! tudod már, hogy kisfiad vagy kislányod lesz? mert tudtommal a baba nemétől is nagyban függ a papa magatartása. szerintem ha természetesen, lazán állsz a dolgokhoz, minden jól fog menni. a bábakönyv is ad tanácsokat arra, hogyan vonjuk be a papát, már a várandósság alatt. a párom pl. minden nap beszél a hasamhoz Kép, reggel ad neki jóreggeltpuszit, este jóéjtpuszit, meg együtt nézegetjük az UH-felvételeket, és mindent igyexünk közösen csinálni, a vizsgálatoktól kezdve a vásárlásokig meg a gyerekszoba-berendezésig. tök édes pl., hogy a párom vett egy hőmérőt, és betette a babaágyba, és minden nap legalább 2x megnézi, hogy hány fok lenne most a gyereknek Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Aranyos a párod! Az enyémre sem panaszkodhatok, elkísér minden vizsgálatra és ki nem hagyná az UH-ot sem! Múltkor mondtam neki, hogy a védőnőnél megnéztük a baba szívhangját, itt morgolódott, hogy miért nem volt ott! Csak kíváncsi vagyok, hogy én mikor fogok ráhangolódni a dologra, nagyon megszoktam, hogy "csak magammal foglalkozom" és most lesz egy gyerekem és csak vele fogok foglalkozni! Ja és lányunk lesz!

Babarózsa!
Elküldöm még1X! Vacak ez a freemail!
ildi76

Szia Votiv,

egyáltalán nem baj, hogy naturális voltál, sőt.. szerintem ezért vagyunk itt, minek prüdnek látszani, amikor belül ezek a dolgok foglalkoztatnak minket. Nekem is hasonló problémáim vannak, mármint kérdéseim, hogy azon a szűk kis lyukon hogyan is fér ki egy ekkora emberke. A fejem ég csak csak, de a válla??Nem ott a legszélesebbek? HÁt én már most néha teljesen be tudok parázni, amit állítólag nem szabad, mert ugye mindent érez a mi kis tündér babánk és a félelem rá is rosszul hat. Ha nem fél anya, akkor nem fél baba sem. Tehát valahogy igy kell hozzáállni, de hát könnyű mondani, főként imádom amikor férfiak mondanak ilyen okosságokat.
A dokim nemrég is azt mondta valamire, hogy az nem fájhat, hát gondoltam magamban, tudod is Te hogy mi fáj meg mi nem fáj... :-))

Olyan messze van még nekem a jövő június, addig még mennyi mindent kell átélnünk, olyan jó lenne már ott tartani..

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Ildi!

Nem, nem mi voltunk a picivel, hanem az előttünk lévő pár. Egyébként Petra is kb. annyi idős, mint az a kissrác volt. Szóval ha még őket is láttad, akkor minket tuti, mert utánuk mentünk be.
(egyébként szőke válligérő haj, alacsony termet).

Johanna!
Írtam Neked a nyári babákban. Nagyon izgi ez az ismeretlen ismerősség Kép!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!
Iszonyatos az arcmemóriám! Azthiszem pont akkor nem figyeltem, amikor Ti voltatok ott! De kááár!
Kép

Egyébként azthiszem beteg leszek! Fáj a torkom! KépKépKép
ildi76

Ildi! Kép
Akár neked is szólhatott volna, de Votiv most közelebb esik a tűzhöz, érted. ? Kép Egyébként mindenki ahhoz szól hozzá, amihez (akihez) akar, ezen csak nem veszünk össze, ugye? Kép

Votiv!
Hogy lehet, hogy már mínuszban vagy? Azt hittem, van még 2 heted. Vagy innen már semmi se biztos? Nekem elvileg még 3 hét(-1nap) ,de.... meglátjuk.

Én is lehetetlennek tartom hogy egy AKKORA fej kiférjen egy EKKORA lyukon, pedig azt mondják, ki szokott... a vállak egyesével jönnek, elfordulva, attól már nem kell tartani. Kép Nekem egyébként már megy szét mindenem, a csípőm, lábam stb úgy tud fájni, mintha húznák, de biztos minden készülődik már. A doki szerint már rögzült a koponya, tehát már nem zizereg vagy mi, szerinte könnyű szülés lesz. Let it be!
neet(38)
neet

Babarózsa!
WOW! Nem semmi!
Kép
neet
neet

Neet, nem vagyok mínuszba, még pont 14 nap a kiírásig. de ez már beleesik a +-két hétbe!
már bármikor jöhet a bébi Kép
ma du. is úgy szúrt a hasam, én bolond meg mindjárt azt hiszem ilyenkor, na, lehet, hogy most elkezdődik! Kép pedig biztos csak alig fér el a gyerek, és ha egy picit is megmozdul, már nyom valahol valamit.

az izületeim nekem is szétmentek. a legrosszabb reggel. szabályosan ropognak az ujjaim, pedig eddig sose tették. és olyan undok érzés, mintha reumás lennék, vagy mi Kép a hátam meg a derekam is mintha állandóan izomlázas lenne. már minden este csak egy kis masszírozásért könyörgök..

kívánom, hogy igaza legyen a dokidnak! Kép

votiv 8)
votiv

tettem fel magunkól képet a profilomba, mindenki megnézheti (mielőtt leveszem, mert szégyenlős vagyok). ilyen voltam szeptemberben, kb. 30 hetesen Kép azóta tíz centit nőtt a pocakkörfogatom, képzelhetitek Kép

votiv 8)
votiv

gyerekek, én már tök bediliztem. még a Szólj hozzá helyett is Szülj hozzá-t olvasok Kép Kép Kép

votiv 8)
votiv

Votiv nagyon szep kismami vagyKép melleted a papa?

Kép
babarozsa

Votiv: es egyutt eltek a gyerekekkel?
ha akarod priviben az email cimem a profilomban)

Kép
babarozsa

Sziasztok csajszik!

Votiv!
Tényleg nagyon szép kismama vagy.
Én el sem tudom képzelni, hogy egyszer lesz ekkora pocim. Még nagyon távolinak tűnik, pedig biztos hamar eljön.
Nagyon jó volt látni téged. Ez alatt apár hónap alatt, olyanok vagyunk, mint egy kis szövetség.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok.

Tudna nekem valaki abban segíteni, tanácsot adni hogyha a terhesség elött nem volt munkahelyem akkor jár-e valamilyen támogatás a gyermek születése után?

Előre is köszönöm segítségeteket.
Hajni
blackskorpio

GYES jar
es anyasagi tamogatas, csaladi potlek

Kép
babarozsa

Kép
Kép ez a csütörtöki uh. eredménye. Most volt csak időm felrakni.
Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
pipocska

hany hetes?Kép

Kép
babarozsa

A képen pont a tizenkettedik. 12+0
Biztos elfogult vagyok, de nekem olyan helyesnek tűnik.Kép
Ma már 12+3

Kép
Kép
pipocska

kedvesek vagytok!
hát persze, hogy a kispapa van a képen Kép van köztünk némi korkülönbség, dehát istenem, a szerelem sajátos logika (?) szerint működik Kép

Babarózsa, a gyerekek az anyjukkal élnek. a legnagyobb jóformán már kirepült, a két kisebbel (gimisek) minden hétvégén + suliszünetben van közös program, olyankor itt is alszanak. nagyon kedves és értelmes gyerekek, és alig várják már a kistesójukat. Nálatok?

Pipocska! szerintem tökéletes!!! Kép
votiv - már csak 12 nap

votiv 8)
votiv

Szia Votiv!
Nalunk is van korkulonbsegKép
A mieink 9, 12, 13, 15 evesek, 2 fiu 2 lany.
Ha itthon van a parom akkor suli utan jon mindig egy gyerek estig, es pentektol az osszes vasarnap estig. Eddig 2 lakasban laktunk, ugyhogy itt is ott is voltak= voltunk. Most a parom Isztambulban van, es oda is megyunk a baba megszuletese utan.
Karacsonykor 25en jonnek, 24 en a parom megy hozzajuk, de aztan haza.
Nalunk meg egy kicsit keplekeny a helyzet, de varjak ok is a kistesotKép

Kép
babarozsa

Pipocska, nem vagy elfogultKép azaz mindenki azKép

Kép
babarozsa

Jó reggelt mindenkinek!

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Sokkal jobb a képed (12 hetes), mint az enyém volt. Viszont az enyém meg már rá se fér egy képre, beee-bíííí! Kép Kép Kép

Minden sokgyerekesnek gratula!! Kép

Votiv!
Hogy tettél fel ide képet? (És hogy lehet törölni, ha már nem akarja az ember...?) És neked tényleg olyan sokáig bírja a tea? Én pár nap alatt beiszom (lehet, h az örlgréjhez szokottságom miatt túl erősre főzöm??)

ELVILEG JÖVŐHÉT UTÁNI HÉTEN SZÜLÜNK!!!! Kép Kép Kép
neet
neet

Ildi, remélem nem lettél beteg! Ha kislányotok lesz, akkor a párodra fog úgy tekinteni, mint "az istenre". persze Te adod neki a női szerepmintát, de amit a papája mond, az lesz neki a szentírás. lehet, hogy épp te fogod úgy érezni, hogy kihagynak valamiből Kép

én kb félidőben éreztem nagyon fenyegetőnek, hogy örökre megváltozik az élet a babával. főleg ez az ÖRÖKRE meg a VÉGÉRVÉNYESEN meg a VISSZAFORDÍTHATATLANUL szavak mentek az agyamra. hirtelen millió dolog volt, amit még csinálni akartam, és amire "soha többé" nem lesz idő meg lehetőség Kép Kép ez aztán nyomasztott is rendesen. úgy éreztem, beindult a visszaszámlálás, én meg csak ülök, tehetetlenül, szerencsétlenül, és mindenről lemaradok, és az én életem már soha többé nem lesz csak az "enyém", mert osztoznom kell rajta egy kis békával, aki ugyebár az én magzatom, de akkor is, egyfajta betolakodó az én kis világomba.

aztán valahogy idővel elmúlt a rossz érzés. talán mert kezdtem egyre jobban megszeretni az új életet. az is segített, hogy láttam fiatal anyukákat, akik boldogan, normálisan élnek, és egyáltalán nincsenek bezárva, nem depressziósak stb.
szerintem a várandósság 9 hónapja is "arra van kitalálva", hogy megszokjuk, hogy együtt élünk a gyerekünkkel. a baba megköveteli, hogy figyeljünk rá, minél nagyobb a pocink, annál inkább Kép miatta megváltoztatjuk az életmódunk, az étrendünk, az öltözködésünk stb. szóval szép lassan felkészít bennünket a be- és elfogadására Kép
na, már megint egy kisregényt írtam...

votiv 8)
votiv

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem, olyan aranyosak vagytok, hogy így drukkoltok! Nagyon megindult a vérzésem (mint a Duna áradáskor), a doki azt mondta, hogy ez már rendes menstruáció, úgyhogy most már UH-ra meg ilyenekre csak ennek lefolyása után tudok menni. Kicsit se keseredtem el, habár a hasam hétvégén úgy de úgy de úgy de úgy Kép fájt, hogy hajjajaj!

Hogy lefoglaljam magam, elkezdtem gyártani táblázatot, hogy mikor mi volt, és hogy mikor mit kell tennem, hogy újra poz. legyen a teszt ;-). Valamint a hőmérsékletemet is mérem, viszont ez utóbbit csak azért, mert kíváncsi vagyok mikor hogyan alakul.

Most majd olvasgatlak titeket, és akkor szeretnék főleg jelentkezni, ha lesz egy rendes pozitív tesztem Kép De azért, ha nem zavarok, lehet, hogy néha belepofáznék a beszélgetésbe, még ha nem is vagyok hivatalosan ide illő. Kép Egyáltalán nincs kedvem átmenni a "megint megjött " topicba. Kép

Ja! A múlt héten halálosan szűknek érzett gatyám /pill teljesen kényelmes. Szóval valamiféle marhaságok játszódtak ott belül, az fix!

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?