Málnalevél - Tea:
A nagyobb bevásárlóközpontok előtti kisbótokban általában van, ha kapsz, érdemes többet venni, mert nekem most amikor elfogyott, egy kihívás volt újat találni. De sikerült végre. Patikába nem érdemes keresni, engem szinte hülyének néztek az eladók, a kedvesek, h mi a francot akarok??? DM-ben meg ilyen helyeken se volt, de a teszkó, kora, stb butikjaiban (bio-boltok, natur-boltok) ált.ban tartanak, max.kifogy, és akkor várni kell.
Most a budaörsi osanban sikerült venni (azaz ott is egy naturboltban) előtte meg a törökbálinti korában, a többi csak ígérte, de nem volt. (Ha fonetikusan írom, tán nem perelnek be a reklám miatt...
)
Kelengye:
Ahány tanácsadó, annyi válasz ismét.
Kismama-különkiadásokban pl szokott téma lenni, de nem mindig segít, nekem a védőnénim kijött pár hete, és elmondta, miből mennyit célszerű venni. A legkisebb (ami van, vagy amit érdemes venni) az az 56-os méret, de van, akire ez kapásból kicsi. A SztImrében adnak ruhát, amíg bent vagy, és mire hazajössz (pár nap), a férjed, vagy a barátnők, nagyszülők bőven meg tudják venni, ami kell. Azért nem árt beszerezni előre pár cuccot, mert a vadi újat is érdemes kimosni meg átvasalni, és arra nem biztos, h lesz időd. (Ha akkor veszed először kézbe, amikor ott üvölt a pici...) Ezek csak gondolatok, mert én is az elsőt várom, de már nagyon kikupálódtam ötletekben...
Kising/body: 4-5 db nem árt, de több nem nagyon kell, mert hamar kinövi.
Rugi: szerintem dettó, kb 5 db, ha be is tojik a kicsi, ennyire azért csak nem ázik át, hogy a felső réteget is naponta 3x le kelljen cserélni. (Vagy igen? Naív vagyok??)
Sapi: ebből ajánlják a vékonyabbat a kis kopaszra+téli babáknál erre egy melegebb kötöttet. De a lakásban az se kell. Szerintem.
Textilpelus: nem akarok ódivatú lenni, de ez tuti mindenre jó, nem kimondottan pelenkázásra, de ha böfizik, a válladra tenni, azt köpje le, ne téged, a feje alá, ha alszik, stb. Szóval ebből végtelen mennyiség is lehet.
Aztán pulcsik, stb, ami felsőbb réteg, szerintem a pénztárcádon múlik, de a legpicibb méretből nem érdemes 1-2nél többet venni. Ha kapod őket, az a tuti!!!
Az 56os után a 62es jön, ha minden igaz, abból már vehetsz többet, de szerintem azt se tizesével.
Tapasztalat: a sógornőm kisfia (3hós) 58 cm lett, az UH ebből arra következtetett, h lesz vagy 3-4 kiló, erre lett 2.5, olyan kis girnyó volt (de nagyon édes!!!), hát rá rövid volt minden, deviszont bő, mint a tehénen a gatya. Ennyit arról, h mennyire pontosan határozható meg előre a súlya.
Bocs, ha hosszú voltam, de remélem, segítettem valaki(K)nek.
neet