Új privát üzeneted érkezett!

Istenem! Kirázott a hideg! Ebben a pillanatban gondoltam rá, hogy mi lehet a Piroskával és mire ideléptem a fórumra...

PIROSKA! Gratulálunk Nektek!!! Sok tejecskét és jó egészséget kívánunk!! Jó babázást!
Ha lesz egy pici időd, akkor gyere! Nagyon kíváncsi vagyok!
Isten hozott Mendel!!

Már harmadik napja érzem, hogy éjszakánként nagyon keményedik a hasam és furcsa fájásokat érzek.. csak összegörnyedve tudtam lábra állni..

Kép

Kép
gtimcsi

Tüccs!

Köszönjük a hírt!

Kép

Kép
gtimcsi

tüccs, köszi, hogy elhoztad ide is az örömhírt!

Piroska, gratulálok! Én is gondoltam rátok a napokban! Jaj de izgi! :) Soksok boldogságot és jó egészséget Nektek! Kíváncsian várunk vissza!

Timcsi, mostmár mi következünk! :)

Kép

Kép
csibic

Piroska, szívből gratulálok!!!! :)

Hüha lányok, szorítok Nektek is!!! :D

Kép
booo
Őrbottyán

Csibic,
bizony mi következünk. A valós számítások alapján 35 hét 3 napos vagyok. Ez az orvosok számítása, az ultrahangos viszont egy héttel többet számol mindig.
Így egy picit előrébb jársz :D

Te, hogy vagy?

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska: Gratulálok! Örömteli napoket, heteket, éveket a kicsivel! :D

hofeherke

Piroska szívből gratulálok. Nagyon sok egészséget és boldogságot Mendel babaához. Amint tudsz gyere mesélj!!!

Tücsi neked meg köszönjük hogy ilyen figyelmes vagy, és elhoztad ezt a fantasztikus hírt.

Timcsi én is sajna totál 5 perceseknél kaptam a beöntést úgyhogy a falat kapartam a vécébe amikor jöttek a fájások. Az én orvosom sajna elöbb repesztett burkot mint a beöntést kaptam volna. A szülésznő egy kicsit kifeszült ettöl. Na meg én is :((
Ha legközelebb szülök ezt már máshogy csináltatnám.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi,
én is másként csinálnám, de a doki és a szülésznő is azt mondta, hogy így van értelme beadni..
Egyébként én is szó szerint a falat kapartam előzőleg! Iszonyatos érzés volt!

Kép

Kép
gtimcsi

:-( Jaj, ezeket nem jó olvasni..
Pancsi, és hogy csináltatnád másképp?

Ha burkot repesztenek, onnantól már nem lehet kádba ülni egyébként? És ha oxitocint kap az ember, akkor zuhanyozni se lehet? Vagy hogy vannak ezek?

Nekem ma nagyon fáj a fejem...amúgy jól vagyunk. Ti?

Kép

Kép
csibic

Csibic,
engem pont az után ültettek kádba miután elfolyt a magzatvíz. Illetve megkért a szülésznő, hogy üljek be a kádba.
Oxitocint csak szülés után kaptam, hogy leváljon a méhlepény-ami ugye nem vált le végül, de szerintem akkor nem lehet vízben lenni, mert infúzióból kapod. Legalábbis én infúzióból kaptam.

Nálunk ma minden ok. Hunika nagyon kavar odabenn, de ezen kívül minden rendben.

Kép

Kép
gtimcsi

Csibik ha megrepesztik a burkot vagy magátol elfojik a magzatvíz, egy olyan folyamatot indít el a szervezetben, ami sokkal erősebb intenzivebb fájásokat eredményez. Legalább is nálam így volt. Burok repesztés elött kellett volna a beöntést adni, és nem fordítva. Hát ezt csinálnám másként, mert nagyon car volt fájásokkal a vécén.
A kádba kimondottan akkor lehet menni, amikor már olyan stádiumba vagy. Persze ha elfolyt a magzatviz akkor, vagy ha már olyan intenzívek a fájások, mert állítólag leállítja a fájásokat ha sokkal elöbb ülsz bele. De ezt a szülésznő úgyis mondja. Oxitocinnal is lehet persze kádba ülni, hiszen ott is tud folyni. Bár én nem kaptam.
Egyébként jön a hó!! Pamikám is irtó nyüszi, még összességében nem aludt 1 órát sem napközben, mindig valami megzavarja.

Lányok vigyázzatok magatokra

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok, jó reggelt Mindenkinek!

Lányok, kezdek türelmetlen lenni. :oops: :oops:
Persze tudom, hogy a kicsi mini manónak még bent kell maradnia és az eszem ezt is kívánja. A szívem viszont azt diktálja, hogy legyünk már túl rajta. Azt hiszem elkezdődött a mindenkinél szokásos: Haladjunk már! -effektus.

Pancsi, az embernek van mit tanulnia a szülésről :? tényleg, miért ne húzhatnák melléd a kádhoz az oxitocinos infúziót?!

Mi lehet Piroskáékkal? Remélem hamarosan hazaérnek Mendellel és tud majd jelentkezni.

Csibic, te, hogy vagy? A havazás nem hatott rád? Nálunk esett egy kis hó, de nem éreztük meg fizikálisan.

Kép

Kép
gtimcsi

Az egyik ismerősömnél, aki szintén arra az időpontra van kiírva, mint én, elindultak a fájások tegnap, ma folytatódtak. Ma volt NST-n és holnapra vissza is hívták... hajjj-jaaaajjjjj.
Könnyen meglehet, hogy a héten baba lesz belőle.

Kép

Kép
gtimcsi

Nálunk reggeltől szakad a hó. A férjem 40 perc helyett két és fél óra alatt ért be melóba :(

Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztalt anyukáktól.
Nem szeretnék mindent az utólsó pillanatra hagyni, de még nem is szeretnék mindent itthon tárolni. Mikor érdemes beszerezni pl.a babakocsit, fürdőkádat....? (kiságyat, ruhákat kapunk)
Mit tudtok ajánlani pl ami nektek nagyon bevált, praktikus és hasznos dolog. Tippek, trükkök és egyéb hasznos infók érdekelnek.
Lehet kicsit furcsa, de első babámat várom és a környezetemben senkit sem tudok erről faggatni.

Kép
booo
Őrbottyán

Timcsi ez nagyon izgi!!! Nálad minden rendben?

Kép
booo
Őrbottyán

Jajj, ne ijesztgessetek! :D
Lehet a fejfájás is a hó miatt volt, nem tudom. Este már muszáj volt bevennem egy csillapítót, mert már hányingerem is lett tőle. De azóta (lekopogom) semmi baj.
Ma hívtam a szülésznőt az NST miatt, szegény frászt kapott, hogy valami elindult nálam is, mondta, hogy nagyon sok szülés volt egész végig januárban. Hát remélem, hogy mire mi megyünk, már kifogy a potenciális közönség, és rápályázhatok egy jó szobára. :)
Még egy hétig muszáj, hogy bírjuk! Babókát is győzködöm. Meg persze próbálok a lehető legtöbbet pihenni. Én még nem vettem észre, hogy a pocakom lejjebb ereszkedett volna, éjszakánként még mindig nehezen kapok levegőt, és ég a gyomrom, szóval bizakodom.
Annak örülök, amit írtatok, hogy a kádat nem kell kihagyni semmi miatt. Azzal nagyon szeretnék majd élni, mert tudom, hogy a melegvíz az idegeimre is jól hat, lenyugtat.
Pancsi, ezt a burokrepesztés dolgot meg megjegyzem. Köszi hogy megosztottad.
Timcsi, kitartás, türelem! :)

Kép

Kép
csibic

Sziasztok.

Ezer éve...
Olvasok itt sokszor, csak már írni semmi időm nem marad.

Pancsi,
a privinek már párszor nekiindultam, de nincs elfelejtve:-)
Remélem minden rendben veletek, ne hagyd, hogy kihasználjon aza a gyerek... :lol:

Pocakosok!
Nagyon drukkolok nektek, csak kitartást, ne sürgessétek, majd jönnek a babák ha akarnak. Egyébként úgy veszem észre, hogy ebben a kórházban mindig nagyipar van!!!
Beöntést én burokrepesztés előtt kaptam, nem is hallottam olyanról, hogy utána adják...a beöntés egy előkészítés, mint a borotválás is, szóval Pancsi a doki volt a hibás. Szegénykém sz.r lehetett...
A szülőkerekes szobában szültem az ikreket, megnéztem közelről, de én nem kívánkoztam volna bele. Egyszerűen nem is lett volna időm belemászni :-) kicsit olyan majomketrec kinézete van. :-)

boo,
szerintem egészen addig tolhatod a vásárlást, amíg "fitt" vagy. Amint érzed, hogy kezdesz elnehezülni, akkor már érdemes a főbb dolgokat beszerezni!!!
Nekünk van egy eladó babakocsink, ha nem találsz olyat árban ami jó akkor csak szólj. A fiamnál alig használtuk, az ikrek meg nem férnek vele...:-(. Fiúnak való mert világoskék. ABC Design Turbo4, de nem Turbo 4s!!!

Piroska,
gratulálok Mendelhez, majd mutasd meg nekünk is!!!

Mi velünk a helyzet változatlan, Boti teljesen káó, az ikrek pedig úgy híznak, mintha pumpálnák őket. A kislányom meg egy mormota, nem hogy átalussza az éjszakát, de úgy kell 9kor felkelteni, nem tudom meddig aludna! :-) A kisfiú nem ő annál jobban szereti a hasát. :-)

Szép napot mindenkinek! Jövök ha tudok, de olvasok azért.

Szilvi

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Most nem nagyon tudok visszaolvasni, meg sokat mesélni sem.

Tüccs
köszi, hogy megírtad a többieknek! :)

Csak röviden: ne kelljen burkot repeszteni, nagyon gáz! Nagyon fájt, nem fogom elfelejteni ezt a szülést, nagyon gáz volt. Mindegy, túl vagyunk rajta, de soha többé nem hagyom, hogy burkot repesszenek. Majd leírom, hogy mi volt, de most nincs időm. A hazajövetel napja nagyon-nagyon gáz volt, Didri aznap nem aludt, pörgött, őrület volt, olyan, mint a filmekben, azóta már sokkal jobb, egy nehézség van, hogy Didri egész nap Mendelen lóg, nem hagyja szegényt élni. :) Tejecskénk van, túl sok is, fáj a cicim nagyon, de nem merek fejni, mert akkor még több lesz. Az elején nem bírt szopni, annyira tele volt, de hiába masszírozom, mert folyton csak telik-telik. Na, majd folyt köv...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Még valami:
nem tudom, hogy írta-e valaki, megszülettek az ikrek, Nalla kislánya és kisfia, szegény nagyon gáz volt neki is az egész, de már minden rendben van, nagyon szépek, nagyon cukik. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska
Hurrá, lényeg , hogy otthon vagytok. Próbálj regenerálódni.
Didri majd lecsillapodik, még nagyon új neki eza ahelyzet, jobb lesz ő is, majd meglátod.
Egyébként a burokrepesztés nekem nem fájt, szerintem rosszul csináltak valamit... 2x volt burokrepesztésem, egyikre sem emlékszem negatívan.

Nalla-nak pedig sok boldogságot és erőt az ikrekhez!!!!

KépKép
tüccs

Nalla: Gratulálok az ikrekhez! Sok boldogságot az egész családnak!

Piroska: Neked meg felejtő szép napokat!

hofeherke

Piroska,
örülök, hogy jelentkeztél! Annak már kevésbé, hogy negatív élményekkel gazdagodtál. Próbálj kicsit megnyugodni, Didri is biztosan megnyugszik. Pár nap és ő is megszokja az új helyzetet.

A negatív élményekkel kapcsolatban pedig: csak a szépre emlékezz! Ne rágódj azon, amit fájt, amivel megbántottak! Emlékszel, meséltem, hogy nekem is kijutott effajta élményekből, de annyira töröltem magamból, hogy most két évvel később kérdezte meg egyik barátnőm, hogy Te ezt miért nem mesélted nekem??? ... nem tudtam, hogy nem meséltem. Egyszerűen valószínűleg nem akartam rá emlékezni. Így könnyebb volt és megszépítette a lelkemben a szülés élményét.

Nalla,
gratulálok az ikrekhez! Nagyon jó babázást és boldog napokat kívánok! Gyere mesélni, ha lesz egy kis időd!

Kép

Kép
gtimcsi

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi,
köszi a képeket! Nagyon édesek vagytok! Tündéri, ahogy Laurán alszik Palmira :D

Mi épp most jöttünk a dokitól. A külső méhszáj nyitva van a belső teljesen zárt, a méhnyak szintén meg van rövidülve. A doki szerint ez természetes második szülésnél. A nyitott külső méhszájjal még akár a végéig is ki lehet húzni. Egyébként 2,8-3 kg-ra saccolta Hunit. Gond már akkor sem lenne, ha most születne meg a babóca.
A jövő hétig szedhetem a Magne B6-ot, utána már le kell állni vele.
Onnantól lesz érdekes a dolog szerintem.

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi nekem is így volt. Hogy a külső picit nyitva, de belső zárt. Méhnyak rövid. És mégis túl hordtam. Tudom hogy ez a vége elég nehéz testileg, és fölleg lelkileg mert hogy nem lehet tervezni mikor jön Huni. De kitartás. Az hogy mekkorára saccolják az meg nem mérvadó. Nekem is mondták hogy 3500g aztán megszületet Pami 4270g-al. Még most szed fel sokat. Heti 200g-okat is hízhat. Ábit mennyivel szülted? Bocs lehet hogy már mondtad, de szita vagyok.

Nekem mind a kétszer burkot repesztettek, de azt nem is éreztem, csak hogy folyik. Paminál volt hogy a méhszájam egy kicsit hátra volt hajolva, és a doki feszegette. Az nagyon fájt, de azért kibirtam. Mondta hogy ezzel ő segíteni akar, én meg elhittem és türtem.

Sajnálom lányok hogy negatívan éltétek meg. Mint írtam nekem nagyon fájdalmas de gyors szülésem volt. Az elsőhöz képest. De csak a szépre emlékszem már. Vagyis emlékszem a fájdalomra, meg arra hogy mondtam Lacinak hogy nem bírom ki, de már nem emlékszem hogy mennyire nagy volt a fájdalom. Olyan érdekes ez. Lehet minket nőket így találtak ki.

Köszönöm a dícséretet Timcsi. Azért néha ti is dobhatnátok egy pár képet :lol:

Nala nagyon gratulálok a vegyes pároshoz. Ha tudsz gyere. Nagyon sok egészséget nektek, És persze sok sok tejcsit. Ja és nincs olyan hogy béna szoptató.A titka hogy mindig ki kell fejni a maradékot!!

Kép
Kép
pancsi76

Na, most van két percem

A negatív élménnyel kapcsolatban: nem azért nem töröltem, mert én is olyan vagyok, hogy csak a szépre emlékezem, de még egyszer nem lennék képes ezt átélni. Tudom, hogy még egyszer nem tudnám magam visszafogni és lejáratnám magam, mert feladnám.
Kiderült, miért nem szopott: kicsi volt a bimbóvédő mérete. Hát ki gondolta volna, hogy még ilyen is van? :) Tegnapi napig tejlázam volt, emiatt az apró dolog miatt.
Képzeljétek, most azóta, hogy másik bimbóvédőt használok, úgy szopik, hogy egész nap a cicin van. :) Didri nagyon édes nagytesó, a legtökéletesebb gyerek a földön. Vannak összezörrenéseink, de azok mindig csak abból adódnak, hogy felmászik az ágyra és a tesó körül ugrál meg ilyenek. Nálunk úgy van, hogy a földön van egy matrac és azon alszunk, mert galériaágy van, de itt nem tudjuk kihasználni, így a galériaágy tetejére pakolunk (nagyon jó kis rakodóhely :)), alatta alszunk. De Mendelt ott szoktam fekve szoptatni, mert úgy jobban szopik, meg néha én is pihenek közben, mert azért elfáradok. Képzeljétek el, hogy sokkal, de sokkal jobban vagyok, mint gondoltam. Aznap, amikor hazajöttünk, éjszaka már mosogattam, meg takarítottam, másnap kimentünk Didrivel a játszótérre, tegnap tornára én vittem (nagyon örülök, hogy eszembe jutott, mert így érzi, hogy nem változott semmi, én viszem tornára, nem passzolom le). Nem mondom, hogy nem fáradok el, mert nagyon hamar elfáradok, de azért jól vagyok. Szopi közben pihenek.
Na, felébredt a leány, majd még írok.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
örülök, hogy jobban vagy már és a hangulatod is rendben van!
Képzeld, tegnap voltam a rendelőben és Anikó ódákat zengett rólad. Az ő Piroskája :D :D - így beszélt rólad. Azt mondta, hogy nagyon fájt neki látni, hogy a vége felé már sokat szenvedsz és teljesen elámította, hogy uraltad a helyzetet az utolsókig. Az mondta, hogy hatalmas türelemről és talpraesettségről tettél tanúbizonyságot. Említette, hogy te ugyan úgy érezted, hogy nem viseled jól a dolgokat, de azt mondja kívülállóként le a kalappal előtted, hogy ezt a nehéz szülést milyen ügyesen végig vitted!
Szóval Piroska, hatalmas gratuláció! :D :D

Lányok, milyen jó hallgatni/olvasni titeket, hogy ott van már a pici és mellette a nagy tesó is. Már előre szeretem ezt az állapotot.

Pancsi, Ábi 3470-nel született. Az már biztos, hogy Huni sem lesz nagyon pici. Ezzel a 3,5 kg-val kiegyeznék, de majd kiderül tartogat a jővő számunkra.

Igazad van, felteszek én is egy-két képet magunkról. Az első kép másfél hónappal ezelőtt készült, nemsokára teszek fel nagy pocakosat is, mert ugye a pocakom ennyi idő alatt jó nagyot nőtt.

Kép

Kép
gtimcsi

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Csak gyönyörködök a sok szép képben amit felraktatok, olyan szépek vagytok!!!

Pancsi, elképesztő mennyit változott Palmira ilyen rövid idő alatt :) nagyon cuki a mosolya :) Édesek a lányaid együtt. Te is ragyogsz :)

Timcsi, csini vagy, szép pocakot növesztettél! Ábel nagyon vagány és helyes kissrác :)

Piroska, Te is tegyél fel képeket :) olyan jó olvasni, hogy jól vagytok!!! Örülök, hogy hamar regenerálódtál.

Jajjjjj nagyon türelmetlen vagyok! :) legyen végre junius, én is babázni akarok!!!! :D

Kép
booo
Őrbottyán

Timcsi
jajjjj, Anikó annnnyira rendes, annyira kedves, annyira jóságos, hogy hihetetlen! Nem is tudom, mi lett volna velem nélküle. Hát igen, én úgy éreztem, hogy leszerepeltem. Ő azt mondta, hogy nem. Nem tudom, egy biztos, nagyon gáz volt. Persze, az ember csak a szépre emlékezik, de én ezt nem fogom elfelejteni. Nem azért, mert a rosszra akarok emlékezni, hanem azért, hogy még egyszer ne kerüljek ilyen helyzetbe. Na, mindegy, itt a Mendel, gyönyörű, szép, csodaszép. :)

Lányok, a képek nagyon gyönyörűek, Palmi és Ábi csodaszépek. :) Laura nagyon cuki, ahogy büszke nagytesó. :)

Itt vannak képek.
Kép
Kép
Kép
Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Szilvi!

Köszönöm a segítséget, még keresgélünk. :)

Kép
booo
Őrbottyán

Piroska, nagyon szép baba Mendel!!! :) Gratulálok!!!!

Kép
booo
Őrbottyán

Piroska,
nagyon szép Mendel! Milyen édes kis kerek fejecskéje van! Didri is nagyon édes és látszik, hogy boldog kislány!
Így van, egyet értek, az a lényeg, hogy minden rendben és egészségesen otthon vagytok már!

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska, tényleg gyönyörű baba Mendel! :) Sajnálom, hogy rossz élmény volt a szülés...bevallom rám is jött a frász, mikor olvastalak. :-( Anyukám mesélte, hogy mikor engem szült, mellette szobában volt egy nő, aki nagyon csúnyán kieresztette a hangját, és a szülésznő mondta is neki, hogy vegyen példát anyuról. De szerintem sokfélék vagyunk, és ilyenkor aztán tényleg nem szabad senkit megítélni aszerint, hogy mit csinál a nagy fájdalmai alatt. Legalább is merem remélni, hogy sokan gondolják így. Ha meg még ráadásul el is hibázzák a dolgokat a kórházban, egy szavuk se lehet amúgy se.
De Anikó visszajelzése is azt bizonyítja, hogy őrületes tűrőképességgel bírsz.

Pancsi, nagyobb lányod is milyen kedves, szép! Büszke lehetsz rájuk! :)
És Timcsi, Ábelen is csak ámulok! Igazi reklámarc, komolyan! Hát tényleg mindenki tehetne sűrűbben képeket, úgy látom. :)

Tegnap voltam a kórházban NSTn, most először éreztem úgy, ahogy múltkor írta valamelyikőtök, mintha otthon lennék. Ritka nyugodt volt minden. Annyira reménykedek, hogy nem tumultusban kell majd szülnöm...

Kép

Kép
csibic

Hát lányok, tényleg nem lehet senkit megítélni. De az is igaz, hogy ha az ember folyamatosan próbál arra figyelni, hogy ne kiabáljon, akkor nem fog, csak panaszkodni, vagy nem is tudom. De a kitolás előtt minden anyuka kiakad, minden anyuka megőrül. Ezt minden doki tudja, ezzel nem kell foglalkozni, mert egyáltalán nem érdekli őket. A kitolás előtt minden anyuka azt mondja, hogy nem fogja tudni megszülni, vagy nem bírja tovább, meg ilyenek. Érdekes, de tényleg minden anyukától ezt hallottam és én is ezt tapasztaltam. A kitolás előtt teljesen feladja az ember. :) Hihetetlen, hogy mennyire kiszámítható tud lenni a szülés ilyen szempontból. :)

Köszönöm a gratulációt! :) Tényleg szép babó, a kislányom azért meggyötörtebb volt ebben a korban. :)

Na, felébredt, menni kell...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csibic,
tőlem biztosan olvashattad, hogy otthon éreztem magam a szülészeten és a kórházban. Bizony én is reménykedek benne, hogy ismét kellemes lesz a közeg.
Most a doki kicsit többre saccolt korban a babát, így nagyjából február 20. az időpontunk.
Te melyik napra vagy kiírva?

Piroska,
:D ebben én is megtudlak erősíteni! Első alkalommal 12 óra után azt mondtam, hogy akkor inkább menjünk császárra, mert kifújt.. ennyi volt! Aztán mégis csak két nyomásból kint volt a lurkó, de tény, hogy én nem éreztem tolófájást. Csak mondták, hogy na akkor most nyomjunk.. :D

Kezd az arcom kicsit úgy kinézni, mint aki finishben van. Harmadik napja konstans pufókabb az arcom és az orrom is szélesebb. Még nem az a nagyon durva, de már azért...

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!:-)

Már csütörtök óta itthon vagyunk, csak nem volt időm jönni!:-)
Drága ikerbabáink 2011. 01.22-én hajnalban születtek, pont egy hete! Kislányunk 3000 gramm, 53 cm, kisfiúnk 2450 gramm 49 cm! Kibírtuk egészen a 37. hétig nagy örömömre! Be sem tudunk telni velük, olyan jó velük itthon, együtt!!!! Majd írok szüléstörténetet (már elkezdtem), de nem tudom, mikor lesz kész, egyelőre teljes üzemmód van, mindig lóg valaki a cicin vagy pelenkázni kell. Az ikres tandemszopi nekem nem megy, csak külön-külön, eleve fel sem tudom őket venni egyszerre:-))))
Nagyon szép fotókat tettetek fel, igazán szemet gyönyörködtetőek!!! :D

Sok puszi! :D :D :D

Kép
Kép
nalla

Nalla gratula, nagyon várom a te történeted is! És képeket úgyszintén. :)

Timcsi, én feb.12-re vagyok kiírva, de még semmi. NST-n sincsenek jóslóim, zárva is voltam még legutóbb. Igaz az arcom már nekem is elmászott, és egy ideje vizesedek is. Jövőhéttől lélekben is elengedem majd magam, apa is, orvos is itthon lesz, szóval végre veszek majd jó nagy fürdőket és csinálok mindent, amit eddig nem mertem. :)
Szóval ezek szerint megelőzlek majd. :) Kb.18-a körül lesz telihold, azt mondták, akkor sokan szoktak szülni.

Piroska, és végül is hány órát tartott a szülésed, megkérdezhetem?

Kép

Kép
csibic

Nalla,

gratulálok a kis csöppségekhez!
Látom nagy a boldogság otthon! :D :D Örülök, hogy sikerült ilyen ügyesen kihúznotok az időt. A babák súlyán is meglátszódik, hogy ügyesek voltatok!
Jó babázást neked és gyere mesélni, ha lesz egy kis erőd!

Csibic,

a gátmasszázs olajat már elkezdtem egy hete, hétfőn megveszem a málnalevél teát és a svéd cseppet. Na meg a homeós bogyókat. Ennél több nem jut eszembe :oops: :D
Nekem tegnap este is voltak jóslóim, de csak jósolgatnak.. nincs semmi rendszer bennük.
Igen tudom, hogy 18-án várható telihold, remélem addig kihúzzuk. Bár a fiam teljesen időre született.
A nagy forró fürdők csodákra képesek :D , nekem így indult meg a szülésem! Amint kiléptem a kádból, már jöttek is az első fájások.

Kép

Kép
gtimcsi

Csibic
burokrepesztéstől 8 óra volt. De ne aggódj, neked nem lesz annyi, ha időben szülsz.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csibic,

nekem burokrepesztéstől 6 óra volt. De mivel mindenki másként tágul, ezért ez az idő a lehető legszélesebb spektrumon van. Van olyan, aki burokrepesztéstől számítva 15 perc alatt megszült. Ő a barátnőm. Nekem mégis 6 órára volt szüksége a szervezetemnek..
Na majd most!

Piroska,

szegénykém, akkor tényleg jól megszenvedted ezt a szülést. Azokkal a kemény fájásokkal 8 óra. Hát áttudom érezni a helyzetedet. Én 6 óra után úgy éreztem itt a vég.. Szemeim előtt csak a műtő lebegett és a császár gondolatat és az, hogy aludni akarok! Aztán mégis meglett.

Kép

Kép
gtimcsi

Lányok,
fájásaim vannak és a derekam is majd le szakad. Ez is csak jósló lehet????

Kép

Kép
gtimcsi

gtimcsi,
háááát lehet hogy ez már nem csak jósló...!!! Rendszeresség?
Izgi.

szilvi

Kép

Kép
silverlion

mondhatni 10 percenként jelentkeztek, most alábbhagyott talán. Hányingerem is van ill. hasmenés kerülget, de most mintha abbamaradtak volna a fájások. A keresztcsontomat viszont elég konkrétan érzem.
Izgi? Hát én is izgulok.. illetve olyan nem is tudom milyen kedvem lett. Mindenesetre nem jó.

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
lehet, hogy már csak a szülés után jelentkezel? :) Azért ez elég korán van, nem? Legalább a 37 hetet meg kellene várni ebben a legénykének.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Itt vagyunk még :) Várat magára a kisfiú.
Gyakorlatilag több időpontom, Szentágotai múlt heti mérései alapján ma töltöttem be a 37 hetet. Az UH-os szakember szerint 37 hetes 5 napos vagyok ma, a régi dokim szerint pedig 36 hetes 4 napos.
Valószínű elértük a 37 hetet a mai nappal.
Éjszaka elmúltak a fájások, igaz reggel már kettővel nyitottunk, de azóta most megint béke van :)

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi nagyon szépek vagytok, te is meg a fiad is gyönyörű. Ténylek nagyon fotogén kispasi. Gratulálok hozzá.
Nagyon izgi jönnek a fájások. Mi is ezzel a joslóval mentünk próba szülésre. Hát akkor már tényleg nincs sok hátra. Ügyes legyél, és drukk nektek hogy minden simán mennyen. Huni is bizti segíteni fog.

Booo te is nemsoká babázhatsz hidd el úgy szalad az idő:)))

Csibik te hol vagy?????? jelentkezz mert azt hiszem van valami!!!!

Piroska hogy álltok az össze szokással? Tejcsi dolog beállt? Didri hogy viseli? Még most ujdonság neki!

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
hát haladunk, lassan, de biztosan. :) Tejecske van bőven, hála Istennek, a legény meg folyton csak enne. :) Didri egész jól viseli, nagyon ügyes kislány, sokat simogatja a Mendelt, bekeni a popsiját pelenkázáskor, mindent szeretne vele csinálni, folyton vele foglalkozik. Most egy kicsit engedékenyebb vagyok vele, nézhet naponta rajzfilmet, amikor tudok, megyek vele, hogy érezze, hogy nem pattintom le, szóval azért igyekszünk, megyeget a dolog. Azért nehéz, mert ő egy nagyon-nagyon pörgős kislány, nagyon tele van energiával, az átlaghoz képest is nagyon pörög. De remélem, azért menni fog. Kicsit félek attól, hogy jövő héttől már apa nem lesz itthon, de mindegy, remélem, hogy valahogy megoldjuk.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jajj, olyan boldog vagyok! Pénteken voltam a kórházban és láthattam a picurkámat :D Minden a legnagyobb rendben velünk. Ákos édesen ficánkolt :) rendesen megnőtt mióta nem láttam :)

Kép
booo
Őrbottyán

Pancsi, még itthon vagyunk. Én már nem tudom eldönteni, milyen lehet a jósló, vagy nem jósló, szoktam görcsölni, meg derekam is fájdogál, de valahogy még nem olyan ijesztő az egész...

Huha, na még a végén mégis egymásba botlunk a kórházban Timcsi! :D
De azért drukkolok, hogy várjátok ki a végét. Persze ha ezt szeretnéd. :) Most hétvégére írnak melegfrontot, izgulok is.

Piroska, olyan édes lehet Didri. :) Kíváncsi leszek én is majd az unokahúgaimra, igaz ott már a legkisebb is 5 éves, de nagyon várják az unokatesót! :) Örülök, hogy jól vagytok, és a tejcivel is minden rendben lett!

Booo, emlékszem még én is, milyen jó volt látni, ahogy fejlődik odabent! Minden egyes UH után ki tudtam volna ugrani a bőrömből. :)

Közben eldőlt, hogy anyós feb.végén jön segédkezni, így kapott szabit. Szóval lesz időnk apával hármasban összeszokni, pont jó lesz így. :)

Figyi, aki már túlvan a szülésen, ti kaptatok ilyen felicitas-os babacsomagot? Van benne valami értelmes?

Kép

Kép
csibic

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?