Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, de ma hosszú leszek!
Jelentem, nov.2-től mindent visszaolvastam. Tomikát 3/4 9-kor nagy nehezen lenyomtam aludni, és most írok. Már úgy szégyelltem magam, hogy mindig csak írok egy kicsit, de nagyon mozgalmas estéink voltak. Napközben meg nagyon ritkán tudok ideülni. Pedig sokat változott nálunk is a helyzet.
Tomika kb. 1 hete biztosan ül, és azóta nagyon büszkén üldögél a játszószőnyegén, és a kosárból kiszedegeti a játékokat, és mindet megrázza. Amelyik csörög, az jó, a többit lerakja. És így elvan. Na nem órákat, de egész sokáig. Nálunk már ez is nagy szó.
Közben hatalmas oroszlánüvöltéseket hallatt, és nagyon büszke magára.
Meg nagyon jól bevált a hinta. Képes akár fél órát is hintázni. Igaz, ott vagyok vele, mert képes lenne kimászni, de legalább élvezi. Sőt el is álmosodik benne, és utána könnyebben megy az alvás.
Szóval már nem olyan nehéz vele, mint korábban, bár az éjszakák mostanában is elég mozgalmasak. Sokszor fölébred, nyugtalan. De nem csoda, kibújt a 6.fog.és útban a 7. (fölül).
Ja, megtanult pá-pázni!!! Integetünk neki, és mondjuk, hogy pápá, és ő is integet.
Anyuéknál a kanapén fölkapaszkodik, és "szereli" a radiátort.
Látom szóba került, hogy kinek milyen régi a kapcsolata. Mi elég fiatalok vagyunk (legalább ebben): januárban lesz 4 éves a kapcsolatunk, és 3 éves a házasságunk.
Itóka: néha én is megkívánok valamit, de egyelőre nem merek inni. De ha egyszer elkezdem, már eldöntöttem, hogy Bacardi Breezerrel fogom kezdeni. Pl. egy lime-ossal. Nyammm...
Tomika még mindig igen lelkesen szopizik, de azért ritkábban, és sokszor akkor jut eszébe, ha meglát. De olyan pózokat talál ki, hogy a szoptatási tanácsadók csodájára járhatnának. Mondhatom én neki, hogy így nem lehet, mutogathatom a Kismama újságot, nem érdekli. Általában hason fekve+négykézláb szopna legszívesebben.
Tali miatt megint irigyek vagyunk, talán egszer mi is eljutunk.
Most pedig válaszolok:
Ed!
Gratula Kincsőnek a fogakhoz és a mászáshoz! A többi képen is nagyon aranyos!
Szilvus!
Hiszti nálunk is van: tegnap kapott apától egy búgócsigát. Próbálgatta, nem tudta, mit csináljon vele, erre levágta magát a szőnyegre, toporzékolt és ordított. Volt kitől örökölnie (tőlem).
Akkor is hiszti van, ha pl. ki akar jönni a babakocsiból. Mert sokkal érdekesebb úgy, hogy a kezünkben van, és úgy bámulja a babakocsiját. Azért ki szoktuk venni. Olyankor olyan büszkén vigyorog. Hadd legyen meg az öröme...!
Én tettem föl korábban vámpíros képet, megkeresem, és felteszem még egyszer.
Látom, Peti is nagy állatbarát! Tomika is az lenne, de a kutyánk nem tűri.
Nagyon jól néz ki Peti a tűzhely tetején!
Kamikaze Peti nagyon ügyes! És bátor!
Mely!
Edina nagyon aranyos. Nagyon ügyesen ül és áll!
Nem irigyellek a dolgozat miatt. Nem szeretem szegény Móriczot!
Zsuzska!
Nagyon aranyos Petyababa! Gratula a foghoz!
Szegény Petya! Lehet, hogy a fog miatt beteg, de én azért elvinném a dokihoz, nehogy valami vírus legyen.
Jobbulás neki!
Sly!
Bianka is nagyon édes kisvámpír! És ügyes is.
Én nem adok Tomikának tojást, tejterméket és gluténes kaját 1 éves koráig.
Épp most gondolkodtam, hogy sütni kéne neki gluténmentes kenyeret.
Pumukli!
De jól megnőtt Nándi! Jó hallani rólatok.
Karmen!
Orsi nagyon aranyos vámpírka! Remélem, gyorsan meggyógyul a seb. Az én mellem még kicsit sebes.
Móki!
Nagyon ügyesen hintázik Andris! Örülök,hogy olvsatad a történetünket a Kismamában.
Én hipózás utám mosógépbe teszem a cuccot: mosószer+öblítő.
Katca!
Nálunk meg a kutya szeretethiányos. Nagyon aranyos Máté a képeken.
Remélem, hamar rendbejön a bőre. Én is azt hallottam, hogy az ekcéma öröklődik.
Remélem, hamarosan visszatér a szopikedve.
Erika!
Nagyon nagy fiú lett Dani! Az a szép kreol bőre...! Gyönyörű. Gratula neki, hogy ilyen szépen fejlődik.
Timi!
Jól néz ki Bence a sóska után! Látom, ő is szeret integetni. Mindjárt fel is áll.
Ági!
De jó, hogy végre otthon vagytok! Jó, hogy nincs semmi komoly baj, és Matyus gyorsan rendbejön.
Orsi!
Üdvözlet köztünk! Nagyon aranyos Dominik!
Tomika is fél a függönyhúzástól, ezért akkor szoktam elhúzni, ha ébren van. Mostanában már nem annyira fél tőle.
Sylvia!
Jó, hogy végre jelentkezel. Belaktátok már a lakást? Tomika 8,5 hónapos most.
Zsófi nagyon aranyos!
Csak nagyon kevés olyan betegség van, amikor nem lehet szoptatni. Nyugodtan szopizhat Zsófi.
Nagyon szép a kis fogacskás!
Humi!
Tomika is nagyon szereti (szeretné) naylogatni a bevásárlókocsit, de azért igyekszünk ezt megakadályozni. Meg nagyon érdekli minden, amit veszünk. Főleg ami csörög.
Nagyon jó, hogy Kristóf rendben van!
Én félkészen fagyasztottam la babakaját eddig (húst, borsóőürét). Semmi baja nincs.
Léna!
Nagyon ügyi Sára, hogy áll!
Jobbulást!
Mariann!
Én a hozzátápit szopi után adtam. Mostanában nem közvetlenül, hanem 1-2 óra múlva, mert nem igazán érdekelte teli pocakkal. Így jobban eszik. Aztén van, hogy utána is szopizni akar.
Nádja nagyon édi a kádban! Ügyesen ül az etetőszékben is! A lábujjszopás nálunk is ment. Most a kocsicipőjét szokta rágni.
Barbic!
Bence gyönyörű!
Monyó!
Jó, hogy nem lett nagyobb baj a cicivel!
Itt a vámpíros kép: