Új privát üzeneted érkezett!

Szija lányok!

Te jóég! Azóta mennyi baba született, hogy nem voltam itt!
Adrinak, Király Katinak, Helgának hatalmas gratula a babákhoz!

Köszönöm a jókivánságokatKép
Jázminmamának itt is köszi a hiradást!

Hát tényleg eljött az ö ideje, pedig már felkészültem, hogy egyben maradok, de itt van!Kép
A szülés utáni napon annyira furi volt és nagyon nagyon rossz, hogy nem volt hasam:-((( Egy-két szobatársam örült, hogy végre eltünt a pocakjuk, de én nagyon szomorú voltam és vagyok is, hogy már nem hordhatom a kismamaruhákatKép Bár néha már kényelmetlen volt a nagy poci, de mégis olyan jó érzés, meg hogy mozog benn a pici, most meg csend van bennKép
Viszont több mint 10kg-al kevesebb vagyok és nagyon furi, de teljesen olyan lettem ismét, mint a terhesség elött, pedig aszittem, hogy mindenhol mindenféle zsir meg háj marad majd. De szinte egyik napról a másikra minden eltünt...
És tök jó hason aludniKépKép
De ezek ellenére, olyan jó lenne ismét kismamának lenni!

A szüléssztorimat az Ami a szülés elött topicban irtam le.

Viráganya! Dejó, hogy újra vagy? Mi van veled? hát persze, hogy nem bánom, ha Hanga lesz a te kislányod is, miért is bánnamKép?

Cseri! Teccett a beszámolód!:-)))

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Andi! Gratulálok Márkó babához!Kép

Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Én a Szabó Zsófinak írom, hogy 5 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok. Sajnos az elején véreztem, és az orvosom a MagneB6-on kívül Rutascorbin ajánlott. Ezen kívül sárgahormont (Utrogestan) kellett szednem, mert a méhem nem termelt eleget, a méhlepény pedig még nem alakult ki. Ez pótolta. Ezt csak az orvos írhatta fel. Rettenetesen féltem, hogy elvetélek. Tiszta ideg voltam. A 12. hétig szedtem. Hál' Istennek a vérzés elmúlt, onnantól kezdve minden rendben lett. Szeptember 14-én szültem meg a kisfiamat, Robikát, aki teljesen egészséges.
Neked is szorítok.

Puszi Kati
Névtelen

Zsu26!
Én anno rögtön két perces fájásokkal kezdtem és azt is fájásszünet nélkül. Így még magamat is alig bírtam cipelni nemhogy a táskámat! Szerintem ne egyedül menj neki!
És osztom a többiek véleményét , hogy ha elõre bepakolsz akkor is tuti otthon marad valami! Kép
Üdv
Kanga
Névtelen

Kedves Tiktakora, Kata007, menta, Ágci és Kanga!

Köszönöm a válaszokat, megfogadom, már be is pakoltam egy táskába, de egyáltalán nem lett kicsi, a papucs és a fürdõköpeny nem is fért be, majd keresek egy nagyobb táskát. A babának is vigyem a cuccát? A kórházban milyen ruhában lesz a pici, amit én hozok vagy a kórházit? Tényleg kell vinni magammal a házassági anyakönyvet?
Azt hiszem mégis anyukámat kérem meg, hogy kisérjen be, bár tartok tõle, hogy nagyon fog félteni, de talán õ tud a legtöbbet segíteni, hiszen van tapasztalata, a barátnõmet nem szeretném elrettenteni a szüléstõl :-)))

Menta: a tornára megpróbálok elmenni, de nem biztos, hogy belefér a hétfõi napomba, kiváncsi vagyok a többiek pocakjára is!

Ágci: a megadott telefonszámon kit érek el, szóval ki ad nekem tanácsot a papírokkal kapcsolatban?

Kérdés: szerintetek érdemes venni mellszívót? annyi vélemyént hallottam, és az ára nem olyan olcsó, biztosra akarok menni, ha megveszem, akkor tudom-e használni. Avent Isist láttam kb. 14 ezerért, ez jó ár?

Szabó Zsófinak:
nekem 2 vérzésem (görcs nélkül)is volt az elsõ harmadban, az elsõ 6 hetesen, a második 10 hetesen, én csak hormontartalmú tablettát kaptam (a nevét elfelejtettem), de nagyon rosszul éreztem magam tõle, hogy a második vérzésnél már nem vettem be. Az orvos sok pihenést írt elõ, ehhez képest kb. 3 napot tudtam feküdni, de szerencsére ez is elég volt, hogy rendbe jöjjek.
Szóval mindenképpen vigyázz magadra, legyél óvatos mostanában a vásárlásokkal, a pároddal és ne erõltesd meg magad, és étkezz nagyon egészségesen (mellõzd a kávét, a koffeintartalmú teát, ne érintkezzél semmiféle kemikáliával közvetlenül, ne szedj nátha elleni gyógyszert...)
Szóval figyeld magad, a 12. héttõl minden könnyebb lesz, csak pár hét és nem lesznek panaszaid!!!

Sziasztok, üdv:

Zsu26 (36. hét 3 nap)
Névtelen

Kedves lányok!

Köszönöm a segítségeteket. Bízom benne, hogy sárgatesthormon hiányom nincs, hiszen az elsõ terhességemnél sem volt. A magnézium rendszeres szedés úgy tûnik, hogy segít.

Sz. Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Kedves Zsu26!
A telefonszám a Szociális és Családügyi Minisztérium Ügyfélszolgálatának a telszáma.
A házassági anyakönyvi kivonat: 1 hónapnál nem régebbi szükséges. Babaruhát általában csak azt kell vinni, amiben hazaviszitek majd a kicsit, de jobb, ha erre rákérdezel a kórházban (nálunk a babának adnak mindent, néhány pelust kell vinni pluszba, de ha vki nem visz, azt is adnak, amennyi kell). Nálunk majd apuka hozza be.
Mellszívót ugyanilyet én is ennyiért vettem, állítólag a Medela is jó, nekem a védönö még azt is ajánlotta, az olcsóbb.
A csomagom nekem is akkora lett, mintha nyaralni mennék legalább 3 hétre:-)))
Ágci
Ágci

Zsu26!

Ma 13 órakor lesz a torna!!!
Remélem még idõben eljut hozzád a hír!
Egyébként tudtommal kapnak benn a babák mindenféle ruhát, csak azon kell "izgulnod", hogy melyik az a legédesebb és legmegfelelõbb ruhácska, amiben majd hazaviszed és aztán majd örökösen azt mutogatod neki nagy korában, hogy: " látod, és ebben a ruhácskában hoztunk haza." Kép
Viszont pelenkát érdemes bevinni mert állítólag elég kevés ami egy babára jut. A házassági anyakönyvi kivonat tényleg kell, csak ráadásul egy max. 3 hónapos, azaz közjegyzõvel, vagy mi a szösszel hitelesített.
Üdv! Menta
menta (menta)

Sziasztok!

Hogyan teltek a pihenõnapok??

Képzeljétek!! Végre igazán érezhetõen megmozdult a kis pocok!!
Szombaton talán már megtudjuk, hogy kisfiú-e vagy kislány!
Ugye rendben lesz az AFP-m?

Mi van Veletek? Rita? Ágci? Tiduj? Kata? Norci?BMárti? Beja? és a többi kismama?

Gratulálok a kis Márkóhoz!

Mummy
mummy (mummy)

Sziasztok!

Gratulálok az új anyukáknak!Kép

Zsu26: ha jössz ma tornára 1-re gyere, mert 1 órától lesz, kivételesen ma.Szerdától változatlanul 2-tõl.

Sz.Zsófi: Nekem is vol tvérzésem az elsõ idõkben és én is csak rutascprbint és magne B6-ot szedtem rá. Én nem is tudtam még akkor ezekrõl a hormonhiányokról(még szerencse, mert még rosszabb lett volna).De azóta sokat olvasgattam itt a babaneten(is).

Tiduj(31)
még mindig kialvatlanulKép
Tiduj

Zsu26:Mikor viszitek ki a picit?Kocsival?Nem lesz neki tul hosszu az ut?

Tiduj
Tiduj

Tiduj!
Ne szomorkodj! Majd ma a tornán kialszod magad! Kép
Menta
menta (menta)

BMárti !

köszönöm a válaszodat.közben már jobban lettem én is. a derékfájásom teljesen elmúlt, van helyette más!! a vérképem nagyon jó, még életemben nem volt ilyen kielégítõ. ahhoz képest hogy nagyon vérszegény voltam a terhesség elõtt és semmi vasat nem szedtem az elmúlt hónapok alatt, mégis nagyon jó lett az eredményem. igyekszem nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt enni.
a vérnyomásom alacsony,mindig is az volt. ha szédülök akkor gyorsan leguggolok vagy leülök, mert érdekesen tudok billegni.

én még dolgozom és szerintem innen fogok menni szülni...most hétvégén leszünk 34.hetesek és ha nem csal az UH akkor lehet hogy Kisbencébõl is Karácsonyi baba lesz.
bírom a munkát, nem nagyon fárasztó. és autóval járok be 50km-rõl. a vezetés már kissé furcsa nagyon szét kell rakni a lábaim...
otthon többet dolgozok mint itt.
nagyon fáradékony vagyok én is. de nem bírok magammal.hétvégén függöny és ablak mosást rendeztem, szundítottam is két ablak között.
most hétvégén mostam át minden babaruhát és teljesen puccba vágva várom a nagy napot.

csak nagyon vizesedem. szedem a MagneB6-ot, de nem igazán segít. valószínûleg sokkal többet kellene pihennem.
most mértem magam,hát meglepõdtem. a nassik és az éjszakai evések megtették a hatásukat.
10 kg-nál tartok, de érzésem szerint ebbõl sok a víz. ami nagyon mókás hogy hátulról még mindig nem látszik hogy terhes vagyok. olyan hírek keringenek rólam a faluban hogy nem is vagyok terhes.ezentúl majd oldalazva megyek hogy elhiggyék.

Zafi !
örülök hogy olvashattalak. lehet hogy mindketten elõbb szülünk, engem is nagy babával "ijesztgetett" a Kisherczegh.
mondtam is neki hogy szerettem volna megúszni a gátmetszést de így..megnyugtatott hogy nagy babával is meg lehet úszni majd segít.
nov.26.-án megyek hozzá.

ja nov.14.-én megyünk a szülõszoba látogatásra a MÁV-ba 5-re.ki jön még akkor?

Kisbence
Kisbence

Mindenkinek, aki érintett!
Zsuzsa utólagos engedelmével átmásoltam egy másik topicból, hátha segít:

"zezse 2001-11-03 22:50

Sziasztok, nagyon érdekes dolgot mondok. A GYES kérelmemet a Fiumei uton kellett volna beadni, de ott mindig iszonyú tömeg stb... Aki volt ott tudja hogy halál. Szóval valahogy elkeverdtem a Semmelweis u. 14-be, Területi Államháztartási Hivatal, minden nap 8-15 ig, péntek 12 ig. Szóval ott nincs egy lélek se!!!! Azt mondta a nõci, hogy ne mondjam senkinek, mert akkor többet kell dolgoznia!!! És mindezt gonodlom mi fizejük hogy ott üljön. Szóval ajánlom a helyet."

Mummy,
ne aggódj az AFP biztos rendben lesz. Persze bagoly mondja verébnek, én is végigizgultam az idöt, amíg meg nem kaptam az eredményt. Utána meg azért, hogy benne van-e a normális tartományban. A férjem meg szegény türte...
A múltkor az irodai munkáról kérdeztél, a novemberi Kismama újságban van egy tornasorozat, meg néhány ötlet. Biztos hasznos! Ha nincs meg szívesen elküldöm a cikket.

Mi amúgy jól vagyunk, a babu elég sokat mozgolódik napközben is, meg néha éjszaka, bár ez eddig nem volt szokása. Remélem már készülödik kifelé:-)))
Andi gratulálok a pici fiúhoz, és jó egészséget!
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Jó pár napig nem voltam gépközelben... nem voltam legjobban...
Sikerült fogynom egy kilót a rendszeres hányásoktól, és néha gondolt egyet a vérnyomásom és 141-ig emelkedett.
Pihentem 5 napot és most sokkal jobban érzem magam.
Hétvégén elérem a büvös 12-öt, talán véget is ér itt az egész kellemetlen idõszak.

Gratulálok az új babákhoz!!!

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Gratulálok én is Marcohoz! És irigykedek azokra, akik mr kezükban tarthatják a picit. Nekem most ez az egész terhesség olyan nehéznek tûnik. Most már kezdem érteni ezt az ellentmondásos szót is. Eddig mindig áldott állapotnak hívtam, de most igenis terhes vagyok.
Kicsit panaszkodni szeretnék, meg segítséget kérni, szabad?

Szóval még a 10. héten vagyok, döcögünk ugyan az elsõ trimeszter vége felé, de ez a fránya hányás még mindig, és egyre rosszabb. Már a hányás elleni gyógyszert is kihánytam többször. Eddig legalább, ha hányingerem volt hánytam, most viszont folyamatosan hányingerem van és hányni csak ritkán tudok. Ez már a végét jelenti, ennek az idõszaknak, vagy kezdõdik valami sokkal rosszabb? Ráadás az emberek idegesítenek, hogy õk 4 és fél, 8 meg isten tudja hány hónapig hánytak, és ha én ilyan hányós vagyok biztos nekem is eddig fog tartani. Ezektõl meg hülyét kpok. ÉS olyan lelkiismeretfurdalásom van picit a munkahelyem miatt, mert minden reggel telefonálok már, hogy nem tudok bemenni, másrészt a pici miatt, hogy a sok rosszullét miatt már alig jut eszembe, és alig tudok neki örülni, pedig mennyire nagyon nagyon várom õt. Segítsetek ey picit!

Jó, hogy kipanaszkodhattam magam.

Norci
Norci

Sziasztok!

Olyan sûrûn jönnek a babák, hogy már nem is gyõzöm felsorolni. MIndannyiotoknak jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Ismét bövül a babás táblázat KépKépKépKép

Gratulálok a kis Márkóhoz!

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
</pre>

Mi holnap megyünk Debrecenbe a genetikai UH-ra. Szorítsatok, hogy minden ok legyen és ne kelljen a magzatvízvétel!!!

Kata007
Kata007

Mamacica!

Megnéztem a kis Tamáskát a megadott weboldalon :-) Nagyon helyes baba, gratulálok nektek!
Írj majd, hogy vagytok!

Szia: Dojika
dojika (dojika)

Norci kedves!

Nagyon átrézema problémád, én tán végre elérem a büvös 12-öt a hét végén és jobbra fordul a helyzet. De sokszor én is nagyon nehezen viselem ezt az áldott álapotot... De vége lesz ennek az idöszaknak és akkor boldogak, kiegyensúlyozottak leszünk, hidd el!
Ha van kedved írj mailt és megbeszéljük a problémát, vagy ha adsz egy telefonszámot, megbeszélhetjük a nehézségeinket.

Szia: Dojika
dojika (dojika)

Kitartás Norci! Én is szinte "haragudtam" magamra, hogy az öröm helyett az elején állandóan csak szenvedtem a rosszulléttõl, de ez elmúlik. (én pl. attól is féltem, hogy mi van, ha az utcán jön rám). Kép

Ha pedig nem múlik el, (nekem pl. most per pill. is hányingerem van!) akkor is jobb lesz sokkal késõbb. Én a 4. hónaptól jóval "stabilabb"-nak éreztem ezt az Áldott (és néha MEG-áldott) állapotot. Tarts ki!! Minden ultrahang könnyíteni fogja a szenvedéseidet és majd csak duzzad a büszke mama-szív!! Kép

ÁGCI! Köszi a biztatást! KépCsak ezt a hetet éljem túl! Próbálom összegyûjteni a kérdéseimet az orvoshoz, mert eléggé izgatott leszek az UH miatt.

Korábban volt téma ebben a topicban az is, hogy a férjek reakcióideje kicsit késhet a babavárást illetõen, ill. rosszabb esetben tudnak iszonyatosan bunkók is lenni. Egymást biztatta mindenki annak idején, hogy az apuka is rádöbben majd, hogy igenis el kell menni az UH-ra. Nos, szerencsére nálunk ilyen gond sosem volt. Most a genetikai UH elõtt az apuka már egyre inkább számon tartja az idõpontunkat és olyan megnyugtató, hogy õ maximálisan ott akar lenni. Poénkodtam, hogy szeretnék beszélni nyugodtan a dokival és talán egyedül megyek, mert õ úgyis elfoglalt...aztán kiélveztem a felháborodottságát, hogy nélküle nem mehetek!

RITA! Köszi a mail-cimet, majd küldök egy próbát emailt. Kép Poén lenne, ha mindkettõnknek lánya születne! Nevetek már van??
Én is elõszõr azt mondtam, hogy hagyjuk magunkat meglepni, de persze mostmár számoljuk az órákat!

Én egyszerûen képtelen vagyok lánynevet találni.
Segitsetek!! Ha fiú akkor Tóth Bálint. De mi lesz ha lány??? Az eddigi gondolatok: Eszter, Noémi, Sára, Natália, Fanni...egyikben sem vagyok igazán biztos. Kép

KATA007!!
Már azt hiszem írtunk egyszer egymásnak és nagyon szeretném ha betennél engem is a rublikák közé!
Budapest, 18.hét, 2002.ápr.13 Mummy
Mit kell még írnom hozzá?
Elõre is nagyon köszönöm!! Kép

Várom a csodás lányneveket, ha valakinek van jó ötlete!

Mummy
mummy (mummy)

Sziasztok!

Bibi! Lesz bababútorunk! KépKépKép Végre megrendeltük a hétvégén! Kép Így a 33. hét legvégén azért már eléggé aggódtam miatta...
Szóval, ha valaki jár még abban a cipöben, amiben én jártam, hogy teljes szobabútorra lenne szüksége, nem csak kiságyra és pelenkázóra, nem igazán elégedett a Faktum Möbel kínálatával, de nem tudja/akarja megfizetni a Baby Express hajmeresztö árait, annak szívböl ajánlom a VOX bútorboltot. Árban is és minöségben is a kettö között vannak, sokféle szebbnél szebb és igazán igényes kivitelezésü bababútoruk van, ráadásul minden átalakítható, kombinálható és kiegészíthetö, ahogy majd nönek a gyerekek. Az üzlet Budaörsön, a Törökbálinti út 23.-ban van, telefon: 23/414-777, nyitva hétköznap 9-18, szombaton 9-16 óráig. A gyártó honlapja a [url=http://www.vox.pl/" TARGET="_top]http://www.vox.pl/[/url] címen érhetö el, ott a Meble majd a Katalog pontokat választva lehet megnézni a bútorokat. Mi a Klassik Mint nevüt választottuk, a "Katalog"-ban erröl a kisiskolás korú gyerekeknek való összeállítás jelenik meg elöször, de van alatta egy link, amire klikkelve a babaszoba összeállítást is meg lehet nézni.
Ráadásul óriási mázlink volt, mert ök is 4-6 hetes szállítási határidövel dolgoznak, de éppen most állították össze a legújabb rendelésüket, és a végére írták még a miénket is, szóval a következö szállítmányban már benne lesz, így 2-3 héten belül megkapjuk. Nagy kö esett le a szivemröl... Kép
Ahhoz képest, hogy úgy terveztem, hogy a második harmad végére mindent beszerzek és elintézek, amit csak kellhet, ez volt az elsö "igazi" vásárlásunk. Eddig nem volt a babaszobában semmi más, csak függöny, de most azt is ki kell cserélni, mert a színe nagyon nem illik a bútoréhoz. Kép Nincs még se szönyeg, se lámpa, (jobb is, mert így legalább már tuti jó színüt fogok választani), nem vettük meg még a babakocsit se, és egyáltalán semmi babacuccot, még egy árva cumit se. Az örökölt babaruhákon kívül egy kis zöld zoknija van eddig PiciLacinak, amit az apja hugától kapott a névnapjára. Kép Remélem most a bútorral megtört a jég, és beindulnak végre a dolgok! Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Hát most ujra köztetek.KépKép Kata 007 betennél a listába engem is, Norci már ugyis invitált hozzátok. Pucur 7 hét 4 nap elsö baba 4c 29év Budapest.

Norci!

Az Erazmusz topicban találsz modot a hányás megszüntetésére egy korábbi hozzászolásában. Lehet, hogy neked is segitene. Vagy éppen te kérdezted tõle?

A "FRISS ANYUKÁK"nak gratulálok. Lehetne nyitni egy külön topicot "igy szültünk mi" vagy valami hasonlo cimmel. Én nagyon élveztem Cseri és Lara beszámoloját. Szivesen olvasnám a többiekét is, hiszen mindenki másképp éli át.

Mamacica!

Édes a gyermek nagyon!Kép Vigyázz magatokra!

Van valakinek kinai fogamzásnaptára, ha jol emlékszem az áprilisi kismamában volt, de nekem valahol elkallodott. Tudnátok segiteni?

Pucur

Ja és most nem összekeverni Picurral!KépKép
Pucúr

Sziasztok!

Norci, ne légy elkeseredve, tudom ezt könnyü mondani, de hidd el, lesz ez még jobb! Én is a hányósok táborába tartoztam az elején, és aztán szép lassan jobban lettem. Nem állítom, hogy a harmadik hónap végén elvágták, de sokkal ritkábbak lettek a rosszullétek. A 4. hónapban pl. már "csak" kb. heti 1 napot voltam rosszul, és az a kezdetekhez képest (a 3. hónapban hozzád hasonlóan reggeltöl estig rosszul voltam) nagy elörelépés volt! Szóval kitartás! KépKépKép Nem tudom, szedsz-e valamilyen magzatvédö vitamint, de én pl. az Elevittöl a mai napig iszonyían érzem magam, már nem is próbálom bevenni. A gyümölcs és zöldség legalább olyan jó.

A friss anyukáknak gratulálok, és sok boldogságot kívánok!

Zsuzs(27+1)
Zsuzs

Sziasztok lányok!

Már régen nem látogattam a babanetet, mert nem volt otthon net és a vérezgetésem ( ex ) miatt már elég rég otthon vagyok.
Mummy! Örülök, hogy valaki kb. olyan idõs, mint én. Ha van kedved, jó lenne levelezni is. A címem:bszmonika@netposta.net.
Kata 007!
Kérlek vegyetek fel a listára:
2002. április 17-re vagyok kiírva második babámmal ( 17.hét ).
Nekem sajnos csak 19-én csinÁLnak UH-t. A neme nem túlzottan érdekel, csak az, hogy beteg ne legyen ( ui. már született egy beteg babánk, aki már majdnem teljesen meggyógyult ).
Száva
Száva

Szia Norci !

nagyon együtt érzek veled.én a 20.hétig szenvedtem, azt hittem sose lesz vége. a fogmosás még most egy rémálom reggelente. a MAgneB6-ot is úgy tudom lenyelni ha utána küldök két pohár vizet.
amit én tudok ajánlani, mert nekem is bevált és semmilyen káros mellékhatása nincs se rád se a magzatra , mivel nem gyógyszer, hanem homeopata készítmény. még Telkiben ajánlotta a doktornõ az elõzõ orvosom és szuper volt.
a hányásra 4 féle bogyót ajánl a homeopatika attól függ milyen a rosszulléted. röviden leírom és tényleg tiszta szívembõl ajánlom./ én a Cocculus C30-at használtam./

émelygés,hányás a terhesség alatt.túlérzékenység a szagokra.akaratlan vizeletürítés,myomásérzés a húgyhólyagon.hasmenés kellemetlen szagú széklettel. ekkor a KREOSOTUM C30 javasolt. 1x 5 golyócska hetente.

gyakori, periódikusa visszatérõ gyomorégés,émelygés,hányinger, a terhesség ideje alatt elõforduló görcsös, öklendezéssel járó köhögési rohamok. ekkor: IPECACUANHA C30.
1 x 5 golyócska hetente,

levertség,gyengeség,kimerültség,álmatlanság,öklendezés,hányás,nyálfolyás,undor ételtõl és italtól,
hüvelyfolyás állandó vizelési ingerrel, ekkor az általam is használt: COCCULUS C30.
1 x5 golyócska hetente

idõnkénti hányás a terhesség alatt,savanyú felböfögések, a húst és a tejet nem kívánja, de a savanyú dolgokat igen. általában a vérszegény, vashiányos, szõke,sápadt nõk szere.
ekkor: FERRUM PHOSPHORICUM C12
2 x5 golyócska hetente

amelyik a legjobban rád illik azt használd ha gondolod. gyógyszertárak nagy részében lehet kapni.
fontos hogy étkezés elõtt vagy után fél órával vedd be a bogyókat, a nyelved alá tedd be és várd meg míg elolvad. ha nem bírod mert öklendezel akkor egy pohár vízben oldd fel de csak mûanyag kanállal kevergesd.
ha lehet a kúra alatt a mentolos,kámforos dolgokat kerüld, mert az befolyásolhatja a szer hatását.

sok sikert kívánok és jobbulást.

lányok ilyen homeopata készítmények vannak a szülés elõkészítésére, a tejtermelés serkentésére,
a gyulladt mellekre,szülés utánra a gyorsabb sebgyógyulás végett, újszülötteknek hogy ne náthásodjanak be és könnyebben viseljék a megszületésüket, a fogzásra. szóval mindenre.

Kisbence
Kisbence

Mamacica! Én is gratulálok a Babához! Annyira ééedes! Kép
Ugye Ti voltatok a Praxis-nál??
Szerinted akkor a 23 hét után érdemes menni??
Álomszép kisbaba!!

BMárti! Megnéztem a babaszobádat és nagyon tetszik. (én ugyanis nem szeretem a túl csipkés-macis disszobákat). Azt hiszem mi is el fogunk menni Budaörsre! (maajjd)

Kata!! Az elõbb elfelejtettem írni, hogy 26 éves vagyok és az elsõ babát várom én is. A c betûket nem értem. Köszönöm!

Képzeljétek! 2 napja bablevesre vágyom és most rendeltem a m.helyre a DonPepé-tõl..
Hát..ez is egy örömhír egy várandós irodakukac-nak- iszonyatosan éhes vagyok!

Pucur! Azt hiszem a gyermekek topicban van a nemeknél az internet-cím. De ha nem erre gondoltál, akkor engem is érdekel.

Üzenet a 2002-re gyermeket váró kismamáknak!!! 2002 a LÓ éve a kínai asztrológia szerint.
Van egy könyvem errõl, amit a tegnapi takaritgatás közben találtam meg és leücsörögtem lapozgatni..szóval ilyesmiket olvastam:

Kép

a LÓ gyermeket nehéz lekötni, mindig újabb dolgot igényel, rendkivül éleseszû, gyors felfogású, általában hamar elkezd járni, beszélni.
Kicsit önfejû ezért szükség lesz szigorra a nevelésben, mert elkényeztetve esetleg nem lesz késõbb tekintettel másokra.
Felnõttként igazi sikerember, kitünõen bánik a pénzzel, bármely társaságba képes beilleszkedni. Közkedvelt személyiség sziporkázó humorral. stb..

Valami ilyesmit olvastam, --kíváncsi vagyok melyikünknek jön be!

pussz

Mummy
mummy (mummy)

Pucur!
Sajnos az én kínai naptáramat kölcsönadtam, és még nem került vissza, de a
www.babapont.hu/babavar/fert/fiulanych.html
oldalon is van egy.

Norci,
az orvosod nem mondott semmit erre a sok hányásra? Az egyik barátnöm is ezzel ilyennel küzdött, ki is írta táppénzre az orvos, mert ö sem mert elmenni már otthonról. Mivel a 12. hét elteltével sem szünt meg (napi 4-5-6), be kellett feküdnie a kórházba infúzióra, de azóta sokkal jobban van (21 hetes).

A homeopátiás szerekröl, hol tudok utánanézni? Van valami ötleted, Kisbence? Vagy a gyógyszertárakban is tudnak segíteni? Ezeket recept nélkül lehet kapni?
Köszi: Ágci
Ágci

Menta!

Sajnos nem tudtam tornara menniKépDelben jutott eszembe hogy lejart a bankkartyam, ezrt azt kellett elinteznem es sajnos nagyon sokan voltak elottem, igy nem vegeztem idoben, de szerdan ott leszek!
Tiduj
Tiduj

Mamacica

Gratulalok a `nagyfiu`-hozKépKép

Beja
Dolgozol meg??????

Kriszti
kriszti

Szia Ágci !

a homeopatás szereket recept nélkül lehet kapni, mivel nem gyógyszerek.
nagyon sok könyvesboltban de gyógyszertárakban is lehet kapni könyveket ezzel kapcsolatban.
azt tudom hogy az egyik legnagyobb homeopata gyógyszertár Gazdagréten van a Rétköz utca legvégén a buszfordulónál. én most ott vásároltam be és könyveket is kaptam.
de a Teréz krt. Szondi u sarkán lévõ gyógyszertárban is nagyon sokféle van.
homeopátiás kezeléssel nagyon sok orvos foglalkozik, egyre több. ha valakit érdekel gyermekorvos telefonszámot tudok adni akit meleg szívvel ajánlok. a húgom nagyobbik kislánya évek óta küzd a mandulájával,állandóan gyógyszerrel tömték mert a torokkenet tenyésztések alapján nem volt értelme kivenni a manduláját.
most nyáron elment a dokinõhöz aki megkereste a kislány alkati szerét és lekopogom azóta nincs gyógyszer. 6 éves a tökmag és ha érzi hogy már kicsit nehezebben nyel vagy kapar a torka beveszi a két bogyóját és másnapra semmi baja.
nekem is csak jó tapasztalatom van azért merem ajánlani mindenkinek.
a fiam is ennek köszönhette 4 éve hogy nem vették ki a vakbelét.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

BMárti! Nekem is nagyon tetszik a bútorotok!
Neked mi volt a véleményed a Megatoysban kapható bútorokról? Nekem azok közül is van ami tetszik.
A Faktum Möbelrõl nem is hallottam, tudnál közelebbit mondani róla? Hol találtad ezeket a bútorokat? Én is keresgélek mindenfelé, de nekem nem sikerült.

Köszi

Kele
kele (kele)

Mummy!

Bocs, de nem emlékszem....
Szóval kellene még, hogy hanyadik ciklusban sikerült (ez a c.), kellene (ha tudod) nem csak, hogy hanyadik hét, hanem a nap is.
Ha megadod, azonnal beraklak a táblázatba.

Pucúr!
Óhajod, parancs... KépKépKép Már én is kérdezni akartam, hogy mikor jelentkezel le itt is Kép , tehát isten hozott, és boldog babavárást.
Beraktalak! Viszont kellene még, hogy mikorra vagy kiírva.
Mellesleg nem ezt keresed??? [url=http://www.babapont.hu/babavar/fert/fiulanych.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/fert/fiulanych.html[/url]

Száva!
Töled is kellene, hogy hányadik ciklusra sikerült, most hány hét, hány napos vagy, hol laksz, és hány éves vagy?

Kata007
Kata007

Sziasztok,
nagy gratula Helgának és Andinak a babákhoz, meg egykicsi sárgulás is az irigységtõl - én már nagyon szeretnék szülni, de még két hónapot ki kell bírnom! Rengeteget és nagyon kényelmetlenül mozog a kiskutya a pocakomban, a lábait állandóan beakasztja a bordáim alá, vagy oldalra feszíti mindenét, még éjjel is felébredek néha, hogy nagyon feszít. Hát remélem, lesz ez jobb is, bár persze megnyugtató, hogy mozog, akkor minden rendben, nem igaz?
Nekünk még semmi gyerekbútorunk nincs, se kiságy, se pelenkázó, se babakocsi, se semmi, nem ist udom, mikor szerezzük be mindezt, egyáltalán hogyan lesz rá itt az építkezés után pénzünk... De majdcsak megoldjuk valahogy.
Lányok, nektek mikor csinálták, csinálják az elsõ CTG-t? Engem már nov 26-ra ctg-re rendelt vissz a doki, és meg vagyok lepve, mert csak dec 31-re vagyok kiírva. Ez normális szerintetek?
Nagyon elegem van a munkából, nagyon gondolkodom, hogy visszavonu.lok, csak még nincs rendesen betanitva az utódom, de talán lassan az is megoldódik.
mégegykata 33

Kata007

Elöéletem miatt még nincs szülési idöpontom. Sött még védönönél sem voltam. Drnöm szerint várjunk még, nehogy gond legyen, mint az elsönél juniusban. Tehát most várakozo állásponton vagyok és drukkolok, hogy ne legyen semmi baja a Kispucurnak!

Igen arra a táblázatra gondoltam!

Pucur
Pucúr

Szió Kata007!

MA nov.5-én vagyunk a 17.hét + 2 naposak.
Hogy hányadik ciklusban esett be a babci arra gondolsz??
A terhességem júl.7-tõl számoljuk az utcsó vérzéstõl és a baba akkor jul.21 körül "sikerült" -akkor az a 4.ciklus (hét?)

Remélem hogy jól írtam és hogy ne kelljen visszapörgetned hogy hol is írtam a többit: Budapest, Mummy, 26 év, kiírva: 2002.ápr.13.
17+2 nap és valószinüleg akkor 4c.
Huhh!

Gratula a táblázatos munkádhoz! Nem lehet könnyû mindenkit nyomon követni!
Puszi Mindenkinek - lejárt végre a munkaidõ!
és köszi Kata!! Kép

Mummy
mummy (mummy)

Szia Mégegykata!

én is nov.26-ra vagyok berendelve CTG-re.nekem is ez lesz az elsõ. szerintem semmi gond nincs ezzel.

én nem csináltam nagy problémát a bevásárlásból.
babakocsit egyelõre nem veszek mert autóval fogom Kisbencét cipelni és abba a húgoméktól örököltem a hordozható gyerekülést, amit etetõszéknek is tudok használni késõbb. sõt ebben levegõzni is ki tudom tenni úgy hogy mellette vagyok.
vidéken lakom egyszerûen kirakom majd a teraszra megfelelõ magasságban leülök mellé olvasgatok és ennyi. majd tavasszal átgondolom a babakocsi vásárlást.

a lehetõ legegyszerûbb kiságyat vettem meg, Drewex sima rácsos. még ágynemûtartója sincs.
ez befért a hálószobába, ugyanis én biztos vagyok benne hogy minimum másfél éves koráig nem fogom külön szobába tenni Kisbencét.4 szoba van a házban hely lenne csak nekem ilyen a tapasztalatom hogy nekem és fõleg neki is jobb lesz. TV nincs a szobában így nem fogjuk zavarni.

azért nem vettem pelenkázós ágyat,mert nem tartom nélkülözhetetlennek. vettem egy olyan asztalt amit rá lehet tenni a kiságy tetejére amíg pelenkázom utána egy mozdulattal leveszem és arébb rakom.

inkább vetemm nagyon jópofa az ágyra kötözhetõ mindenes tartót, amibe bele lehet tenni a különféle kozmetikai cuccokat,pelenkát.rögtön kéznél van, nagyon aranyos állatmintás.

ruhában csak a szükségeseket,mivel téli gyerek lesz Kisbence is, levegõztetõ orkán, vastag sapka,
6 db rugi,2 db kiskardigán, 6 db kising,6 db body,
10 db textilpelenka/ nem ezt fogom használni, de kiskádba, feje alá stb/ 2 db hálózsák,1 db vastag dzseki szett/kisnadrág és pulóver/.ennyi.
ezek általában 56 méretûek így elmondtam a családnak hogy ha ruhát vesznek akkor 62-tõl felfelé.

4 db lepedõ a kiságyba, 2 db fürdetõlepedõ, két ágynemû garnitúra.

mindezt megúsztam jóval 100e forint alatt.
és nagyon szépek a ruhák,minden pamut.

ha ajánlhatok egy helyet neked a vásárlásra
akkor leírom majd. ez nagyker és egy név bemondásával 10% kedvezménnyel vásárolhatsz. hatalmas az árukészletük és nagyon segítõkészek.

hidd el nem az számít hogy milyen a babaszoba vagy a babakocsi hanem milyen szeretettel várod a babát és mennyire fogod szeretni.

Kisbence
Kisbence

Sziasztok!
Eddig nem írtam mert leginkább csak olvasgattam.
Nálam eddig nem volt semmi gond teljesen simán mentek a dolgok.
Csak most az utolsó vizsgálatokon kezdtek az események furcsán alakulni.
Én nem sokat híztam és elég magas is vagyok így amikor felvagyok öltözve többnyire senki sem látja, hogy terhes vagyok.
Az UH-on az orvos rámförmett, hogy mit keresek ott, pedig megjegyzem bugyiban voltam. Mondtam, hogy 38 hetes terhes vagyok, erre elképedt.
Mások mesélték, hogy ezen az UH-on kaptak némi méretet a babárol, hogy kb hány centi vagy hány kiló, de nekem nem mondtak semmit, még csak nem is kérdezhettem.
Másnap a CTG szintén megkérdezték, hogy mit akarok.
A korházban a liftes néni pedig nem ohajtott felvinni a negyedikre.
Végül is azért izgulok egy kicsit, hogy a babárol nem tudok sokat. Kivéve a legfontosabbat, hogy egészséges.
Persze lehet, hogy rosszul tudom, és nem mondanak méretet a babáról. Erröl ki mit tud?
Köszi!
H.Petra 10 nappal a kiírás elõtt
Névtelen

Sziasztok!

Köszönöm a sok biztató szót mindenkinek. Délutánra kicsit jobban lettem, de most közeledik az este. (((

Dojika! Az nsuti@freemail.c3.hu email címre írhatsz nekem.

Kisbence!
Köszi a homeopátiás szerekrõl szóló tájékoztatót, az a baj, hogy én ezekbe nem nagyon hiszek. Sose probáltam öket, és mégis csak szerek ami igy vagy ugy hat rám. Lehet, hogy rugalmatlan vagyok de minden ilyesmitõl félek. Kipróbáltam viszont a kínai gyömbér teát, hát ennek borzalmas ize van de egy picit, mintha hatna. Ezt meg nem merem nyakló nélkül, mert ugyan rá van írva a terhességi hányás megelõzésére való, de az is, hogy akinek volt már vetélése annak nem ajánlott. Igaz nem volt még vetélésem, de ki tudja ez is milyen hormonokra hat esetleg.

Pucur! Én kérdeztem Erazmuszról errõl és az igazat megvallva õ egy picit rám is ijesztett.

Ágci! Az orvosom adott gyógyszert és mondta, hogy szedjek nyugodtan napi 3*1-et, ha nem használ az általa elõírt 2*1/2, ha így se hat hívjam. ÉN meg ebbõl a felet is kihánytam szóval fölöslegesnek tartottam többet bevenni, másrészt olyan álmos vagyok tõle, harmadrészt a háziorvos szerint ezt nem igazán jó terhesség alatt szedni, én meg ebben a nagy kavalkádban döntsem el kinek van igaza, hát nem tudom. Szerdán megyek a dokimhoz uh-ra majd megvitatom vele újra a kérdést. Amúgy kb. két hetet már engem is táppénzre vettek, de lehet hogy újabb két hétre szükség lesz. És remélem csak annyira.

Sose gondoltam magamról, hogy ilyen nyügös kismama leszek, pedig már hány éve szerettem volna gyereket.

Bocs, hogy megint panaszkdom.

Norci
Norci

Sziasztok!

Andiv,
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon szép napon született Kép (én is ezen a napon születtem, néhány évvel korábban)

Eszter, ha erre jársz ismét, talán emlékeszel még Rebire, akivel ha jól tudom, közel egy napra vagytok kiírva. Még õ is egyben van, de már kezd türelmetlenkedni! Lehet, hogy vele sikerül majd összefutnod a szülészeten! Kép

Kisbence, szia!
Szívembõl szóltál a babaszobás-babakocsis hozzászólásodban! Kép Mi is mindenbõl a legegszerûbbet választottuk. Ami a ruhákat illeti, még bajban vagyok. A hétvégén fogom elhozni a szüleimtõl az örökölt ruhácskákat, de ha bejön a Herczegh 60centis jóslata .... Kép
Már nagyon várom a szülõszoba látogatást, már jövõ héten megyünk Kép Nagyon kíváncsi vagyok!!!

Pusszantás mindenkinek!
Zafi
Zafi

Szervusztok Kismamák!

Mamacica, szia! Örülök, hogy jobban vagytok és hogy jelt adtál magadról. Kép

Zsu26! Szerintem felettébb bátor vagy, hogy így "egyedül" nekivágsz a dolgoknak. Én mindenképpen hívnék valakit, aki bekísér a kórházba. A kórházi cuccokat pedig jóval elõbb össze lehet már készíteni, én dec. 6-ára vagyok kiírva, és már most megvan a fele. Jééé, így utólag látom, a többiek is majdnem ugyanezt írták, a többihez (vizesedés) én sem tudok sajna hozzászólni.
A házassági anyakönyvi kivonatot mindenképpen vidd be, a babaruha szerintem kórházfüggõ. Melyik kórházba mész?

Eszter, szija! Beja szül majd a MÁV-ban, de õ kicsit késõbb. Azért feltétlenül gyere még, ha tudsz, úgy szoktam örülni a régieknek (is)!

Kata007: Szeretnélek megkérni, hogy javítsd ki a táblázatban a kiírás idõpontját. Ugyanis nálam az UH-k alapján kb. 10 nappal fiatalabb a baba, mint gondoltuk. Így nem nov. 28-án, hanem várhatóan dec. 6-án fog megszületni.
Egyébként a dokim szerint elkezdett kinyílni a méhszájam, tehát nem lesz szerinte gond a tágulással, következésképpen nem lesz nehéz a szülés. Hát, úgy legyen.
Köszönöm, ha javítasz!

AndiV: Nagy-nagy gratula nektek, jó egészséget és sok tejcsit kívánok! Kép Kép Kép

Norci! Én egyszer sem hánytam, de tudnod kell, hogy teljesen együttérzek veled. Kép És panaszkodj máskor is, már attól is jobban leszel. Ja, és nekem a legelején a dokim azt mondta, hogy ha hányni fogok esetleg, akkor a MagneB6-ot szedjem, az jó émelygés ellen.

Ágci! Köszi a TB-s információt!!! Kép

BMárti! Érdekes, mi is a bútorral keztük a vásárlást... Kép Méghozzá a múlt héten, ami nekem a 35. hét volt! Mi sem kapkodtuk el. Kép

Pucúr, szija! De jó, hogy újra közöttünk vagy!!! Kép Kép

Mégegykata! Az elsõ CTG-t szerintem kb. 5-6 héttel a szülés elõtt csinálják, tehát neked a november 26-a teljesen jó.

HPetra! Melyik kórház ez, ahol csak úgy rádförmed egy orvos? Ez olyan bunkó dolog! Nekem eddig egyébként minden UH-n elmondta a doki, hogy mekkora a babóka. Illetve kaptam utána egy papírkát, amin feltüntette a vizsgálat eredményét.

Ja, mégvalami! Régebben "megbeszéltük", nem tudom, emlékeztek-e, hogy kiírjuk a nevünk után, hogy hányadik hétben vagyunk. Így nem kell mindig keresgetni a táblázatot. Nem kellene visszatérnünk ehhez a szokáshoz?

Na, mára eldugulok, sziasztok: Laura36
Laura36

Sziasztok!

En eddig csak olvastalak titeket, de szivesen lennek koztetek. Igaz, en csak esti orakban tudok hozzatok szolni, mivel en az USA-ban lakom, es nagy az idobeli kulonbseg. Mi marciusra varjuk a masodik babankat.
Az adataim:
Andysj/4.c./20 het/1 n/USA/25 ev/2002. marcius 24/ 2.b.
S egyben a kovetkezo kerdessel fordulnek hozzatok: Volt mar koztetek valaki, akinek a babaja meg a 20. heten is keresztben fekudt? S van-e valami jo modszer arra, hogy rabirjuk a babat, hogy elmozduljon? Az orvosom szerint raerunk varni, de mar alig fer el a babo. Es szerintem mindkettonknek elegge kenyelmetlen a helyzet, de meg sajnos nem jott ra a babo, hogy hogy tudna elmozdulni. Pedig mar a 16. hettol kezdve eleg aktivan mozog.

Norci! A problemad en is teljesen megertem, en is az elejen hasonlo cipoben jartam mint te. Nekem a 14. hetig tartott, de azota szerencsere nincs semmi ilyen problemam. Nekem sem hasznalt semmi gyogyszer, s fogytam is. De azota mintha elvagtak volna. A 14. hettol minden rendbe jott. Tudom ez nem vigasz es en is nagyon nyugos tudtam lenni, de igy utolag, mikor erzem a babo mocorgasat mindent elfeledek. Es alig varom a napot, hogy kezbe vehessem.

Andysj
Andysj

Tiduj!

Hát nem igen tudtál volna pihenni a tornán mert ez a gyógytornász lány nem vállalt relaxációs gyakorlat levezetést. De azért jó volt. Persze érzõdött, hogy Kati már sokszor csinálta, õ meg még nem. Egyébként csak hatan voltunk.
Remélem sikerült legalább a kártyát elintézned.

Kicsit most nyomi vagyok. Nem tudom miért, de néha rám jön ilyen hülye hangulat, pedig igazán semmi oka nincs. Talán ez is a terhességtõl van. Nektek szokott ilyen lenni?
Na mindegy!
Azt hiszem az viselt meg, hogy most 4 napig egyfolytában együtt voltunk a férjemmel (olyan jó volt!!!!) ma meg persze dolgozott és nagyon hiányzott! Pedig én sem unatkozom itthon... Bocsánat a hosszúságért! Csak egy kicsit jól esett panaszkodni. Mindenkinek további jó pocakosodást!
Menta (26hét 5nap)
menta (menta)

Pucúr!
OK, megértelek, akkor majd akkor kérem az idöpontot ha már a nagykönyvbe, akarom mondani a kiskönyvbe is be van jegyezve KépKépKép
És nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

Mummy!
Úgy gondoltam a ciklust, hogy hanyadik hónapja próbálkoztatok, amikor végre sikerült. Mert hát ugye az ember lánya nem akkor esik teherbe amikor szeretne. De a többit beírtam.
A táblázattal kapcsolatos dícséretednek nem örültem!!! Csak mert híztam töle egy kilót KépKépKép Persze majd szólok a védönönek, hogy azt az egy kg-ot nem a kaja miatt híztam. Persze azért köszi, ari vagy.

Norci!
Én elgondolkoznék, hogy megéri-e most egy pár hetet akkor is dolgozni, ha ilyen beteg vagy. Tudod, menne a franc. Legyen egy kicsit erösebb az a babuci, és majd méssz akkor. Szóval (mivel tudom hol dolgozol), ne is gondolkozz, gyere betegre. Kibírsz egy pár hetet otthon, nem? MEGÉRI!!!!!!

Laura36
Javítottalak!

Andysj!
Látom leírtad az adataid. Berakjalak a táblázatba???

Kata007 (10hét 0nap)
Kata007

Ezt meg kell néznetek:

[url=http://www.freeweb.hu/kisember/baba.swf" TARGET="_top]http://www.freeweb.hu/kisember/baba.swf[/url]

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Mummy! Mindaz színigaz, amit a LÓ évében született emberekröl írtál! Kép Én csak tudom, jómagam is (tüz)ló vagyok! KépKépKép
Babaszoba ügyben nekem se tetszettek a macikás, negédi bútorok, arról nem is beszélve, hogy mennyire nem praktikusak. Egy 6-7 éves fiú már kikéri magának az ilyesmit, és akkor mit csinál az ember lánya a tündi-bündi bútorkájával?! Az a zöld babás hangulatú kiegészítökkel tökéletes lesz addig, amíg kicsi, aztán megkapja hozzá azt a sok fiókos íróasztalt, és máris nagyfiú szoba lesz belöle.

Kele! A MegaToys-ban kapható bútorok (mármint a berendezett babaszobák) a Faktum Möbel nevü gyártó cuccai. Ha jól szétnézel a bútorboltokban, akkor szinte mindenütt azokat (és csak azokat) lehet kapni babaszoba témakörben. Ha tetszettek, akkor ajánlom az RS bútorboltot (Reitter Ferenc u. 78.), ez a budapesti márkaboltjuk, ott a legrövidebb a szállítási határidö, és az árai is jobbak egy kicsivel a MegaToys árainál.
Nekem se volt velük semmi komoly bajom, bár azért a kiállított bútorok minösége imitt amott hagyott némi kivánnivalót maga után. Pl. a fehér garnitúránál rondán volt felvasalva az élfólia, kifolyt, megfeketedett ragasztó éktelenkedett rajta, aztán egy másik bútor nagyszekrényének egyszerüen rám esett az ajtaja, és olyan is volt, amelyiknek kihúztam egy fiókját, és nem tudtam visszatolni. Persze az utóbbi kettö lehet simán összeszerelési trehányság is, de azért eléggé el tudták venni a kedvem. Az egyszínü fehér és a natúr fa színü bútorlapból készült tetszett volna nekem is, de egyszerüen nem volt olyan és annyi féle eleme, hogy egy egész (na jó, fél Kép) szobát be tudtunk volna rendezni vele. Pl. nagyon szuper a sarokszekrényük, de egy lakótelepi félszobában esélye sincs elférni.

Kisbence! Szívemböl szóltál, maximálisan egyetértek veled, ha át tudtunk volna rendezkedni úgy, hogy beférjen a kiságy a hálószobánkba, én is oda fektetném majd a kicsit. Sajnos nálunk itt jön képbe megint a lakótelep, az a fél szoba, amiben alszunk gyakorlatilag tele van az ágyunkkal, felkelni is csak az egyik oldalon lehet róla.
Szerintem se múlik a kicsi boldogsága, egészsége, stb. a szép bababútoron, csak ha már egyszer itt áll ez a kis szoba tök üresen, akkor úgy akartam berendezni, hogy minél tovább praktikus és használható maradjon.
Az a nagyker, amiröl írtál, engem is érdekelne, mostmár tényleg nagyon rá kellene indulnom a bevásárlásra.

Laura! Jó olvasni, hogy nem csak mi csúsztunk meg így a berendezkedéssel! Ti hogy haladtok a bababútor óta? Megtört a jég, és beindultak a dolgok, vagy azóta is döcögnek az elökészületek?

BMárti
BMárti

Kedves BMárti!

Azt hiszem hasonló felépítésû panelban lakhatunk mert nálunk is fél szoba a gyerekszoba és a hálónk is. Pontosan ahogy mondod: A szoba 2/3-a ágy és csak az egyik oldalról tudunk kievickélni belõle. Én úgy fogom megoldani, hogy mégis odaférjen a kicsi, hogy anyukámtól örököltem egy viszonylag kicsi (inkább közepes) bölcsõt és az elsõ idõkben berakom majd az ágy mellé. Ha kell inkább kirakom addig a gyerekszobába (bárhova) a fehérnemûs komódot. Ha pedig úgy sem férne be ( ami szerintem kizárt), akkor majd egy székre vagy dobozra rakom a babakocsi mózeskosarát. Cory is írta, hogy abban alszik a kisfia.

Norci! Elsõ a baba és te! Ne legyen lelkiismeretfurdalásod! És nemsokára itt lesz ám a második harmad és ha az sem lesz tökéletes, de meglásd: sokkal-sokkal jobb lesz, fõleg ha majd megmozdul. Olyan gyorsan fognak múlni a napok...

Vigyázzatok magatokra!
Menta
menta (menta)

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok ezzel a sok biztatással. Amugy ma sokkal jobban vagyok, és éjjel se volt gond, így hát bejöttem dolgozni. Mégiscsak jobban telik itt az idõ és hamarosan csak elérjük már azt a 2. harmadot.
Különban is holnap megyünk uh-ra, szóval remélem az kárpótól a hétvégi rosszullétekért. Majd beszámolok róla.

Kata007 nektek mi volt a genetikai uh-n? Mesélj!

Norci (10. hét 2. nap)
Norci

Szia Kisbence! A jövö szerdai MÁV-os szülöszoba látogatásra be kell iratkozni? Mi még csak a 26. héten járunk - lehet már menni? Amúgy le a kalappal, hogy még mindig dolgozol és olyan messziröl jársz be.

Norci, én azt hittem, hogy megúszom a "hányós" idöszakot, de éppen már a 12. hét körül jött rám a mindennapos hányinger (volt, hogy az áruházban rohantam a mosdóba, mert majdnem kidobtam a taccsot a hütöpultok elött). Nekem egyetlen egy dolog vált be, ami kicsit megnyugtatta a háborgó gyomromat és "nem köszönt vissza" - ez a csokifagylalt volt. Nem a legegészségesebb megoldás, de bevált.

Mi is sajnos helyszükében vagyunk otthon - éppen ezért örömmel fedeztük fel, hogy az IKEA-ban kapható fa kiságy kb. 10 cm-rel kisebb a szabványos 120x60cm-es ágyaknál. Igaz, nincs nagy választék (egy alaptípus van fehér ill fa kivitelben, rácsos vagy tömör fej- illetve lábvéggel). Kókuszmatraccal együtt 17.000 Ft az ágy, azaz nem is olyan drága. Van sima szivacs matrac is, az még olcsóbb. Nekünk pont ezen a néhány centin múlott, hogy kidobjunk-e egy fotelt vagy maradhat.
Móni
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok!

Már egy pár napja sejtem, de ma bizonyságot is szereztem róla, hogy kisbabát várok. Eddig is olvasgattalak benneteket, illetve fõleg a "Ma megint megjött..." topicot, mert biztos voltam benne, hogy majd az elsõ hónap elteltével én is oda fogok írni. De nem ez történt, aminek nagyon örülök, és szeretnék csatlakozni hozzátok, ha befogadtok. Sajnos a közelemben nem nagyon van olyan, akitõl kérdezhetnék, édesanyám messze van, meghát még várni is akarunk a bejelentéssel. A dokihoz csak a jövõ hétre kaptam idõpontot, addig izgulhatok.
Elöljáróban csak azt szeretném kérdezni, hogy mire kell vigyázni ilyen korán, amíg az ember el nem jut az orvoshoz, illetve hogy ti hány hetesen mentetek elõször orvoshoz?
Köszönöm, ha válaszoltok, elnézést, ha hosszú voltam. Mindenkinek könnyû és boldog kismamaságot kívánok.
Dió (és Almamag)
Dió

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?