Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi, akkor akarmilyen terhesambulanciara mehetsz, vagy korhazba!
Sajnos a barnazas nem jo jel, de sokaknal nem jelent semmit, egy uh megnyugtatna. De vegul is ugysem lehet semmit tenni, mint pihenni, es varni!
HIvd fel legalabb az orvosodat!

Sajnos nekem volt ilyen, pozitiv teszt, es 2 hetre ra lekzedtem verezni, es addig barnaztam.
De az is lehet, hogy masnapra elmulik!

Kép
babarozsa

a hetfo szerintem kicsit keso!

Kép
babarozsa

Kép akkor mi a teendő?? ma biztos, hogy nem tudok elmenni.
holnap hova menjek? XI. ker.

ancsipancsi

Sziasztok!
Votiv!
Képzeld, a dokim és a terhesgondozós nénim összeegyeztették (csak miattam!!), h ne kelljen 2x mennem, az UH-t és a kövi. NST-t. ÉS még a pisitesztet is! NA, ezért áldom én őket. Valamit szerintem már nagyon illene vinnem nekik, mert eddig ingyenbe volt az egész, majd kitalálok valami okosat jövőhétre. Nagyon-nagyon kedvesek!!! Kép

Ancsi!
Ez a vizsg.a végére marad, (NST), a baba szívhangját vizsgálják és a méhösszehúzódásokra adott reakcióit. A végén már hetente kell járni (a 37.héttől kb)
Csatlakoznék a többiekhez azügyben, h ne aggódj feleslegesen, menj el a dokihoz a megadott időben, majdcsak mond valami okosat. Ha meg megjött, legalább lehet megint mire fogni... szóval bújjatok össze papinkóddal! Sok sikert és kitartás!!!!

Jucus!
Hát attól a masszázstémától nekem a hátamon feláll a szőr,de úgy tűnik, többeknek bejön. (Lásd Votiv? Kép ) Soma a kisfiad, ugye? Hogy van?

Johanna!
Én kiválasztottam az engem érdeklő ea-kat, és 1-re, 2-re elmentem. Jók voltak, de néha többet vártam. A klubbos a legjobb, ahol körbe is vezetnek, meg borzasztó naturálisan hallasz a dolgokról, de legalább nem tündérmese-effektus. Kép
Ami a könyvket illeti, túl sokat ne olvass össze (szerintem), mert a végén rá fogsz jönni, h abszolút egymás ellen beszélnek, ami az egyikben + az a másikban -, szóval jól összezavarhatják az embert. Nekem ez az egyik kedvenc oldalam: http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=33 remélem, jól szúrtam be, mindjárt lecsekkolom.
neet (pár nappal több, mint Votivé....)
neet

az orvosod a Szent Imreben van? akkor menj be oda ma munka utan, nem hiszem, hogy elkuldenek
vagy abba a korhazba menj ahol az orvosod van, vagy a rendelointezet, regen a fehervari uton volt

en egyszer vasarnap este mentem be a korhazba
huzta a szajat az ugyeletes, de mindegy, ott volt orvosom

Kép
babarozsa

az orvost nem tudod elerni?
kerdezd meg ot

Kép
babarozsa

elmondom hogy van
a dokim szerződésben van csak a szt. imrében, és még hivatalosan nem vagyok terhes, tehát mit szólnak a kórházban, hogy "úgy érzem az vagyok, két hete késik, és most barnám van"
érted!! Kép
mikor az előbb voltam vécén (2 percenként megyek :D), nem volt semmi a bugyimon (előtte se) és a papírt épp hogy színezte, mikor közvetlen odanyomtam.

ancsipancsi

ja, a doki rendel. és mikor rendel, nem ő veszi fel, hanem unszimpatikus nyanyák, akik folyton elküldenek :/

lehet, hogy du. felhívom majd (4-kor, mikor már nem rendel), ez jó ötlet!

ancsipancsi

Ancsi, mi az , hogy hivatalosan?
van pozitiv teszted nem?

az unszimpi nyanyaknak meg mond meg, hgy azonnal beszelni akarsz az orvosoddal mert gond van es kesz!

az is jo, ha rendeles utan hivod!

Kép
babarozsa

igen, felhívom, hogy van egy poz tesztem, 2 hete nem jön meg, nov. 29-re mennék hozzá, de most valami barnamaci dühöng ott, ahol nem kellene

francbadeszarkedvemvan :'( oááá!

majd beszámolok

ancsipancsi

jo, addig is probalj megnyugodni!

kulonben tudnak csinalni a korhazban egy vertesztet ami megmutatja, hogy emelkedik-e a HCG, vagy nem, es abbol latjak, hogy mi a helyzet

Kép
babarozsa

de mikor emelkedik? többször vesznek vért, és úgy nézik, hogy az egyikhez képest a másik emelkedik-e??
gyanús nekem, hogy ennyi "idősen" is csak halovány a tesztem.
próbálok nyugodni.
neked a barnázás folyamatos volt, vagy csak néha előfordult?? kísérte vmi fájdalom?

ancsipancsi

Ancsipancsi, próbálj picit megnyugodni! Nekem az első gyereknél úgy fájt a hasam hetekig, mintha meg akarna jönni, egyik nap ugyanezt a barnás-váladékos izét tapasztaltam, és kb. ennyire ideges lettem, csak akkor én a párom agyára mentem vele, mert épp vasárnap volt. Nekem másnapra elmúlt, és most kétéves a lányom. De: amennyiben a nap végére sem szűnik, vagy erősödik, irány az orvos. Sürgős esetben a magánrendelőből sem küldhetnek el, ha nincs is időpontod, mert ha igen, akkor oda - szerintem -, jobb ha többet nem is mész, és keresel másik orvost. A körzeti "SZTK" nem a legjobb hely, ha az ember lánya ismeretlenül beesik, de ott is muszáj fogadjanak, és az ottani nőgyógyász is kell tudjon segíteni. A kórházat nem tudom, én oda mondjuk nem mennék ezzel a panasszal rögtön, de mondom, ez csak a saját véleményem. Amennyire utána olvastam akkoriban, nagy az esély rá, hogy pihenéssel, hormonpótlással megakadályozzák a vetélést. Amennyiben mégis bekövetkezne, mivel ebben az időszakban nagy eséllyel lehet magzati indoka is, nehéz leírni/kimondani, de akkor talán jobb is úgy.
No, fel a fejjel! És ha rosszabbodna, akármilyen is a munkád, valamilyen indokkal hagyd félbe és menj orvoshoz!
Üdv:
Ila mama
ila_mama

hat igaz, korhazba en mar piros verzessel mentemKép

Kép
babarozsa

köszönöm a bátorítást. magánredenlés legközelebb hétfőn lesz, holnap nem rendelnek egyáltalán, tehát még bepofátlankodni sem tudok.
bárcsak ne vettem volna észre, francba!

hallottam lányoktól, hogy a Fehérvári úti rendelőből elköltözött a nőgyógyászati rendelés. hova? ha szükséges holnap hova menjek?

ancsipancsi

Votiv!
Annyi kis olajtól, amit a kezedre tettél nem fog beindulni a szülés, szerintem! Ne izgulj! Egyébként milyen arányban kutyultad őket?
Johanna!
Én letojom, hogy ki mit fog szólni az olajaimra! Főleg a konzervatív dokik vélemény nem érdekel!
Intim tornára én is jártam Lukács Borihoz, most egy 3 hete fejeződött be! Hát kitartás kell hozzá az biztos! A végén már tök eminónak éreztem magam, ugyanis az utsó két alkalommal csak én voltam! A gyógytornász is kiakadt, hogy lemorzsolódtak, nem szoktak ennyire! Én minden este csinálom és használ, leglalábbis nem romlott a hüvelyi visszerem!
Kipróbáltam a Keveháza utcai kismama tornát! Ott 500,-maniba kerül/alkalom! Én azthiszem inkább itthon fogok tornázgatni, csak rá kell vennem magam, mert mire odaérek, tök kimerülök, fájnak a visszereim a mászkálástól stb. Na, panaszkodás, ennyi!
Ancsi!
Ne aggódj!Szerintem is keresd fel a dokid, ha másképp nem megy, telefonon, hogy megnyugodj!
Én ma du. megyek a dokimhoz, remélem minden OK! Kiváncsi vagyok milyen helyzetben van a baba, hol oldalt, hol meg fent rugdos! Van, hogy éjszaka felugrok, mert birizgálja az oldalamat valamilyével, remélem a kezével, mert akkor fejjel lefelé van!

Ildi(30)
ildi76

Ancsi!
A nőgyógy. a Vahot utcai rendelőbe költözött a Fehérváriból!
ildi76

biztos csiklandoz téged!! Kép olyan édes lehet!!!

arra jutottam, hogy a Vahot utcában 8-tól este 7-ig van rendelés. legkésőbb holnap 2 után elmegyek oda, aztán megkérdezem, hogy mit tegyek. attól félek viszont, hogy majd elküldenek vérvételre, amit meg biztos máshol csinálnak, és persze nem pénteken, hanem jövő héten. olyan összeszedetlen ez a rendelőintézet Mo-n.

ancsipancsi

köszi, Ildike! pont most beszéltem velük. hallották biztos a hangomon, hogy szomi vagyok Kép
én idióta! ez a bajom, hogy mindig lelombozódom!

ancsipancsi

Votiv

Akkor ma tuti lesz Kismamaklub? Mert én mennék.

r
ruzicsky

Szia Ancsika!
Én most vagyok 11 hetes+ pár napos/ezt a lányok mindíg jobban tudják, én belezavarodom/ és miután megvolt a két+ tesztem, még két alkalommal barnáztam. Kb. akkor amikor meg kellett volna jönnie. 3-3 napig tartott, és a második nap volt a legerősebb.
Én is csak azt tudom ajánlani amit a többiek, hogy nyugodj meg.
Ila mamával is csak egyetérteni tudok, ha netalán elvetélsz, akkor lehet, hogy jobb. A természetes kiválasztódás miatt. Lehet, hogy gond volna a magzattal. Legalábbis én mindíg ezzel nyugtatom magam, mióta a barátnőmnek 5 hónaposan halt el a magzata. Úgy vagyok vele, hogy ha ennek meg kell történnie, akkor az valahol meg van írva.
Ne haragudjatok lányok, hogy ilyen szomorú dolgokról írok/be is fejeztem/, de nagyon minimális eshetőséggel számolni kell, ha az ember nem akar megbolondulni, ha valami történik!

Mindenesetre a saját tpasztalatomból kiindulva, szerintem nincs ok az aggodalomra, de azért nem ártana egy kis pihenés.

Kép
Kép
pipocska

Szia Neet!

Nagyon klassz lehet, hogy már ilyen élményeid vannak. Irigyellek is érte. Én még a szivét sem láttam dobogni. Remélem 30-án már látom!

Votiv!

Ez az az édeskömény tea, amit a babáknak is adnak hasfájás esetén? A hugom kisfiánál annakidején nagyon bejött.

Kép
Kép
pipocska

Neet!

Soma jól van már szereti Pannát,puszilgatja a pocakomat és kopog neki.Panna pedig visszarugdos és ettől nagyon boldog!Pedig az első reakciója az volt,hogy "Ne vegyünk kiságyat a tesónak,aludjon a földön!"

Jucus
20170114224602

5 honaposan? az durvaKép
amugy ez mar kesoi vetelesnek szamit, es altalaban mas a gond, nem a genetika
de nem tudom persze mi baja volt a baratnod babajanak

nekem 2x, ill. 3 x volt
a 6. heten, aztan meg ketpeteju terhesseg, az egyik elobb, aztan a masik a 10. hetig birta, ezt csak azert irom le, mert most mar a 27. heten tartok a mostanival, es remelem, hogy nem lesz semmi gond+!
szoval , ha rosszul is sul el, nem szabad feladni!

Kép
babarozsa

Szia Babrózsa!

Meg kellett szülnie... azért nem is taglaltam annyira!

Más: képzeljétek úgy beparáztam /én a nyugodt terhes/, hogy nem lesz meg a 12 hetes uh, hogy felhívtam egy dokit, aki akkor adta meg a számát, amikor a méhenkívüliséget vizsgálták, és egy hétig korházban voltam. Ő egy nagyon fiatal doki, ő volt a legemberségesebb velem az egy hét alatt.
Mondtam neki,hogy lecsúszom a 12 hetes nyaki redő vizsgálatról. És lássatok csodát: ma ügyeletes a korházban, és mehetek hozzá este 9-re, és a nőgyógyászatit is megcsinálja. Igaz, hogy 3000-ret kér, de nem sokallom, mert szerintem nagyon rendes tőle.
A ciki csak annyi, hohy jövőhét csütörtökön menetm volna gyantáztatni. Kb. úgy nézek ki, mintha "bundabugyim" lenneKép
Most gyorsan hoz nekem a párom borotvát. Nem tudom, hogy fogom megoldani, mert soha nem borotválkozom, mrt begyullad a bőröm, vagy a szőrtüszőm? Nem tudom.
Most fogom először látni a kisszivét. Borzasztó izgatott vagyok!!!
Én a nyugodt terhesKépKépKép

Kép
Kép
pipocska

mrt= mert

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Hasonló problémáim vannak, de eddig itt ez még nem került szóba. Köszi! Én szilkepillel szoktam eltávolítani a "bundákat", de az kb 1 órás macera (láb, hónalj, stb), na ha rámjön a szülhetnék, és épp yeti vagyok...??? A borotva iszonyúan kiüt, azt nem erőltetném. A krémek nem hatnak negatívan a babára? Végülis kémiai szerek vagy mik ezek. Na, meg jó hosszú a hajam, azt megmosni meg megszárítani se 2 perc, ennyit pöcsölhetek ha elfolyt már a víz??? A védőnéni szerint egy tusi belefér, de aztán indulás. Szóval próbálok naprakész lenni szőrileg mag hajilag, de nem olyan egyszerű... Valaki, hasonló problémával???
neet
neet

Neet, en borotvalkozni fogok, nincs mas
nekem annyira nem pattogzik ki, ha bekenem valami kremmel, koromvirag, vagy a duo bikini krem apolojaval
de lehet kapni valami zselet is ra
lenyeg, hogy tiszta borotva legyen, es eles (aztan ovatosan) en alulra mindig ujat hasznalok
a honalj nem olyan erzekeny

tudom, hogy hamar visszano

hajmosas, kapucni, be e kocsiba gyorsan, majd megszarad utkozben, persze hosszu hajnal meg mas

de ha elfojt a vviz, es nincsenek fajasaid szerintem belefer

a kremeket tenyleg nem ajanljak, plane ha elfojt a viz, utana nem kene

Kép
babarozsa

Ruzicsky, sajna épp nem voltam itthon, ezért nem tudtam időben válaszolni. végül elmentél kismamaklubba?

Ancsi, remélem minden oké nálad. A rendelő a Vahot u. 1-ben van, holnap du. 14-19 óráig az én dokim (Faludi Pál) rendel. hozzá nyugodtan mehetsz. a vérvétel is ugyanott van, a Vahot utcában. akár azonnal leveszik tőled a vért, de nem hiszem, hogy még aznap mondanának eredményt. viszont már a doki is tovább segíthet. biztos jobb lenne, ha nem izgulnád végig a hétvégét, és holnap mindenkép megnézetnéd magad.

Neet, a szőr miatt ne izgulj, akár "bundásan" is bemehetsz a kórházba, ott is segítenek, ha kéred, vagy esetleg még lesz idő vmi szőrtelenítésre. én se izgulok, mert már rég nem látom a szőrömet, hihi. én a vizes borotválásra esküszöm, mondjuk jó edzett bőröm van Kép - érdekes, hogy a szőrtelenítő krémeket meg nem bírja.
az NST-re meg az UH-ra én is egymás után járok, még a jövő héten is kell mennem. szerintem senki nem volt még annyiszor UH-n, mint én. nézegetik azt a folyadékcsíkot a babánál meg a kzs-t.

Pipocska, igen, ez az az édeskömény tea, amit a hasfájós babáknak is ajánlanak. állítólag az is jó, ha te iszod szoptatás alatt, mert átmegy a tejbe. mindenesetre nekem is nagyon jól esik.

Ildi, csak vicceltem azzal a szülésindulással. bár most is épp fájásaim vannak, de csak jóslóak, vagy ki tudja? egyszer majd csak lesz valami Kép a vajúdó olajból icipicit csináltam: 10ml jojobaolajhoz (bázis) cseppenként adtam ylang-ylangot, fahéjt, jázmint, muskotály zsályát és egy icipici (2 csepp) rózsát. de tehetsz bele még akár gyömbért, cédrust, vagy rozmaringot is - ami szimpi. a derékmasszázshoz az olajat megcsináltad már?
v.

votiv 8)
votiv

Votiv!
A derékmasszázs olajat utoljára hagyom, a tanácsadó a Herbaházban azt mondta, hogy jobb szülés előtt valamennyivel összekutyulni, nekem még van 2 és fél hónap, addig nehogy elmenjen az aromája! A derékmassz. olajhoz én egyébként inkább rózsafa olajat fogok adni, az sokkal markánsabb, nekem a sima rózsa túl émelygős!
Egyébként tök vicces volt, volt ott egy másik tanácsadó, egy pasi és rólam írta le a gátmasszázs meg a többi receptet, aztán megköszönte!

Voltunk a dokinál! Hát a cukorral vigyáznom kell, nem ehetek csokikát meg hasonlókat, sőt a szőlőt is mértékkel, pedig imádom! A haskeményedésre még több Magne B6-ot kell szednem, amíg nem enyhül (3X2-t)! És a vesémet meg megnézik UH-val, mert lehet, hogy vesekövem van! Kép A továbbiakban tej nuku!
A baba a monitoron épp magzatvizet iszogatott, egyelőre úgy néz ki lent van feje, a doki szerint már csak meg kell vele beszélnem, hogy így maradjon!

Jó éjt! Sziasztok Kép
ildi76

Sziasztok!
Szeretném megtudni Bálint Balázs magánrendelős elérhetőségét. Tudnátok ebben segíteni???
Köszönöm szépen.
Angéla
angéla100

Ildi, hogy elmegy az aromája?? az olajokon is rajta van a szavatossági idő, kb. fél-egy évig bírják, a hatóanyagtól függően. szóval szerintem meredek lenne, ha 2 hónap alatt kinyiffannának. pláne ha lezárt kis üvegben tartod.

a cukor dolog nálam is pontosan így volt, pedig én évek óta nem eszem kristálycukrot, de még édesítőt se, max. mézet. csak hát ugye ott van a gyümölcscukor is, és minden szénhidrátot cukorra és vízre bont le a szervezeted. ha nem csak a csokiról, de a kenyérről és a tésztáról is (legalább részben)lemondasz, sokkal hamarabb kiegyensúlyozódik a cukrod, ezt tudom ajánlani.

a magneB6 nekem lófityiszt se használt. itt a babaneten is olvastam a haskeményedésre adott tanácsok között, hogy csak annak segít, akinek alacsony a magn.-szintje. de ezen kívül még 20 ok miatt keményedhet a pocid. nekem a legtöbbet a pihenés segített Kép

szép napot mindenkinek!
votiv (még 15 nap)

votiv 8)
votiv

bocs, ha nagyon off-topic leszek egy percre. arra gondoltam, kéne vmi "alap", ahová minden hónapban berakhatok egy kis pízt a kisfiamnak, miután megszületett, hogy legyen egy kis háttere később - ahogy az amcsik is csinálják, fogszabályzóra, egyetemre stb. van vkinek tapasztalata/tanácsa? köszi, v.

votiv 8)
votiv

Votiv, és többiek!

tegnap este felhívtam a dokimat, és megnyugtatott, hogy lepényképződést kísérheti vérzés, és hogy amúgy is a 12. hétig lehet vérzés, mert vérbővé válik ott minden. kissé lehiggadtam, a barnázás erősebb lett, már megjelent a bugyimon is.
aztán éjjel arra ébredtem, hogy hullámzik kissé a hasam, kimentem, de semmi. most meg rendes vérzésem van, még ha nem is olyan erős, mint menseskor, de reggel semmi (kis barna), viszont ahogy elkezdtem mozogni, mászkálni, már a betéten is meglátszik, és nem csak barna, kissé pirosas is.

A dokim azt mondta, hogy akkor szükséges hozzá elmennem, ha a mostani barnázás mennyisége megváltozik. Hát megváltozott. Nem tudom, hogy bemenjek-e a Vahot utcába egyáltalán, lehet, hogy már mit se lehet tenni. Közben hányingerem van, meg a korábban említett dudorok száma megnőtt a bimbóudvaron is. A hasam néha benyilall, és mozgáskor érzem, hogy történik benn valami.
Nem lombozódtam le, inkább tegnap voltam letörve, most úgy vagyok vele, hogyha így kellett lennie, hát legyen. Úgyis megpróbáljuk újra, csak azt nem értem, hogy ez a "dolog" miért történt velem. Azt se tudom, hogy mi a helyzet, lehet, hogy benézek este a Vahotba. Gondolom ultrahangon nem tudják rögtön megnézni. Kép

ancsipancsi

én barom még a vitamint se vettem be ma

ancsipancsi

Votiv!

Mi nyitottuk egy előtakarékossági számlát Somának születésekor.Ez tul.kép. az én nevemen egy életbiztosítás aminek Ő a kedvezményezetje és 18 éves korában veheti fel a pénzt.Emellett egy életbiztosítás minden előnyével is rendelkezik,sőt erre még lakásvásárlási hitelt is adnak stb...Nekünk ez látszott a legpraktikusabb megoldásnak.Szerintem sok cégnél lehet ilyet kötni,mi a barátnőmmel csináltattuk.Egyénre szabott ami azt jelenti,hogy az anyagikereteidhez Te szabhatod meg,hogy mennyit tudsz vagy szeretnél havonta kifizetni.

Jucus
20170114224602

Votiv offjára:
mi nyolcéves futamidejű lakástakarékba pakoljuk, mert az nemcsak lakáscélra használható fel a futamidő végén és jár hozzá állami támogatás is, aztán nyolc év múlva eldöntjük, hogyan tovább. Mi, amikor elhatároztuk, hosszas mérlegelés után ezt találtuk legelőnyösebbnek.
Ancsi:
Légy szíves, menj el az orvoshoz, addig meg ne mozogj sokat! Mert az egy dolog, hogyha el akar szegényke menni magzati okból, hát jobb úgy, de az anyai okokon nagyon jó eredménnyel tudnak segíteni, ha időben jelzel.
Egyéb:
Kívülállónak talán vicces ez a borotválkozás téma, hogy jobb dolga sincs a szülő nőnek, de emlékszem a 13 órás, orvosilag is "nehéznek" minősített szülésem után annak örültem legjobban (persze a gyerek után) a gyönyörű kis állami hálóingemben feszítve, hogy előző nap rendbetettem a lábam. A hajmosásra viszont annyit, hogy a frissen mosott hajnak a hátránya, hogy száll össze-vissza, képtelenség rendesen összefogni. Egy hosszabbra sikerült szülésnél nagyon zavaró lehet, mert ha nem fogod össze, melegít, szemedbe hullik. Ráadásul az erőkifejtésben megizzadsz, a végére úgysem fog látszani, hogy előtte mostad meg.
ila_mama

Helló!

Votiv

Végül elmentem a kismamaklubba. Kicsit csalódás volt, mert nem mutatták meg a szülőszobát, mivel teltház volt, és rájöttek, hogy csoportosan ilyen sokan nem is olyan jó dolog ez. Úgyhogy azt ajánlották egyénileg keressük meg őket és megmutatják, úgyhogy végül is úgy talán jobb is lesz. Kép Viszont sok fontos dolgot elmondtak, pl. hogy az olajokat kifejezetten támogatják, meg lehet félhomályt csinálni a szülőszobában, minden szobában lehet szülőszéken szülni ha valaki azt akar, de van tatami is, ha valakinek extra igénye van, meg, hogy ugyan kád csak egy van, de van a szülőszobák mellett két zuhanyzó, úgyhogy meleg vizzel lehet masszírozni a hasat, amit szintén javasolnak vajúdás alatt. Szóval sok hasznos dolgot hallottam. Kép

Meg azt is hasznos volt hallani, amit sejtettem, hogy nagyon felkapott a hely és nagyon sok a szülés, ami egyben jó, mert akkor jó nagy tapasztalatuk van, másrészt meg nem, mert így jobb ha nem számítok arra, hogy túl sok kívánságom lehet, hogy mondjuk hol akarok szülni. Ezt azért jó tudni, hogy tényleg az ember ezt tudja és vállalja és akkor nem ott éri a csalódás, hogy most akkor miért nem az alternatív szoba stb.

Meg pl. azt is megtudtam, hogy a borotváláshoz és a beöntéshez ha lehet akkor ragaszkodnak. Bár mindennel úgy vannak, hogy lekötözni nem fognak, hogy erőszakkal végrehajtsanak rajtad valamit Kép, de mindenesetre ők így tartják jónak. Viszont ha otthon elintézed a borotválást magadnak úgy is jó.

Szóval ilyen dolgokat tudtam meg. Kép

r
ruzicsky

Ancsipancsi!

Próbáld ki a Medi lab nevű tesztet, nagyon megbízható, ki fogja mutatni a terhességet!
Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok felhívtam a mostani orvosomat ( Szent Imrés, előtte még soha nem voltam nála!!!) másnap mehettem a rendelőjébe, ahol adtak egy ultrahangos beutalót a kórházba, nagyon kedvesek, bármikor hívhatod őket! Ha gondolod megadom a számát, az orvosodat a helyedben lecserélném! Azonnal kéne fogadnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Claudia
claudia

Sziasztok,

Köszi az infókat az olajokkal kapcsolatosan, mármint azt, hogy a szülésznők jól felkészültek a Szent Imrében ilyen ügyben. Tegnap néztem a szülőszobát, bár ne tettem volna... Olyan hihetetlenül fájdalmasnak tűnik nekem egy normális hüvelyi szülés.... Vagy csak én érzem igy. Tudom mikor odateszik majd a picit, minden fájdalom elmúlik, kivéve ha mondjuk metszettek. Azt nagyon el akarom kerülni...

Votiv!
Jól olvasom, hogy te se fogyasztasz cukrot? mert én több mint 7 éve nem eszem cukrot, élesztőt, fehérlisztet, E betűs borzalmakat... Mert, hogy sokáig candidával küszködtem... És emiatt egy kicsit be vagyok szarva a terheléses cukor vizsgálattól, hiszen ott tömény cukrot itatnak, hát attól én is bébicském is feldobja a tappancsát... Neked ebben van tapasztalatod???
Illetve, hogy Vega is vagy-e? Mi a jó táplálkozás igy terhesség alatt...

Ancsi,

Intim torna tényleg van ingyen, akinek a dokija ad igazolást, szóval ha meg van a biztos leleted a terhességről és az első vizsgálatok, UH, vér és vizelet, akkor kérhetsz a dokitól egy beutalót az intim toránára. Én már nagoyn kiváncsi vagyok rá, hogy milyen is lesz...

Vetélés: Hát én ettől még nagyon parázok, vagy ez normális igy a 8. hét környékén.. Bár tényleg, ha menni akar akkor lehet, hogy jobb ha megy, mert akkor biztosan nem egészséges és életképes.. De borzasztó lehet, gondolom az idő előrehaladtával még inkább. Főként mikor már teljesen kisemberke formája van a bébicskének. Hú annyi buktatója van, amit az ember nem tud kivédeni. Illetve bizonyára sokat segit a nyugalom, a pihenés, a jó táplákozás (bár mit is jelent ez), a jó családi háttér, a nem dohányzás, nem ivás, de hát még ennek ellenére is annyi rosszat hallani.. Hú, bele sem merek gondolni.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, én egy naív kis hülye vagyok. Úgy örültem, hogy összejött, aztán most meg olyan képenvágás az, hogy fáj a hasam, mint a fene, meg hogy vérzek minden irányba. Úgy gondolom, hogy most megy el a gyerekem éppen, de közben meg arra gondolok, hogy biztos nem volt valami oké, ha elmegy. Majd legközelebb sikerül. Ha mégsem, akkor meg majd felteszem a kérdést, hogy miért megy el "mindig".
Az utóbbi 3 napban szűk farmer volt rajtam, remélem nem az tette be a "kiskaput".

ancsipancsi

Ancsi, menj mar el egy orvoshoz, meg uh-ra! irgum-burgum

Kép
babarozsa

Votiv!
Bocs, de nem emlékszem, neked is első baba lesz? (van) Nem fura így, hogy az édes kettesbe lassan "betolakodik" egy harmadik? Én most gondolkodtam el rajta (jókor, mi?), hogy hát hogy is lesz ez??? Fel vagyok én erre készülve? ? ? Hát te?
neet(még 22 nap?)
neet

Johanna!

A szülőszobát én sem bírom nézni, már a főcímtől rosszul vagyok és amikor múltkor kipróbáltam, hogy megnézem, akkor végigbőgtem az egészet az elejétől, éjjel meg nem tudtam aludni! Tegnap is rögtön átkapcsoltam!

Ancsi!
Mikor mész a dokihoz! Telefonon hívtad?
ildi76

Olyan érdekes, hogy mennyire különbözik az orvosok véleménye az EDA-ról! Tegnap kikérdeztem a dokimat és azt mondta, hogy korábban agyba-főbe adták az EDA-t mindenkinek, meg is lett az eredménye, a sok vákumos szülés! Merthogy nem lehet úgy beállítani az adagot, hogy kitolásra elmúljon a hatása, ezért a szülő nő nem tud rendesen nyomni! Meg, hogy a Szt. Imrében nem is nagyon adják! Szóval még mindig nem értem, hogy az előadáson miért zengtek dicskölteményt az EDA-ról, akkor mire föl?

Votiv, Neet!
Tudom nekem még mindig korai,de elkezdtem gondolkodni a babakelengye listán! Nektek van ilyen? Ti honnan tudjátok, hogy miből mennyi kell? Pl. rugdalódzóból? És egyáltalán hányas méretet jó venni! Hogy álltok ezzel?
ildi76

Sziasztok Mindenkinek!

32 hetesek vagyunk a Babucival, és párszor már bele olvasgattam a beszélgetésekbe. Eddig még dolgoztam, és nem volt sok időm netezni, és bekapcsolódni ide, de most már végre a jól megérdemelt pihi jön.:-)
A babakelengye dolog engem is érdekelne, azt sem tudom hányas mérettel érdemes kezdeni, és főleg mennyi ruhácskát kell beszerezni?
Ja, és múltkor írta valaki a málnalevél (?) teát, a jobb tágulásra, azt hol lehet beszerezni??
vollard

Sziasztok!

A sokszor emlegetett Bába válaszol c. könyvet hol lehet kapni? És ki írta?
Én ma körbenéztem a Camponában a Libriben, de ott nem láttam.

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok!

Eddig még csak nosztalgiázásból írogattam ide (másfél éve szültem a SztImrében a lányomat), de most már itt is megosztom az örömhírt: úgy néz ki, hogy jövő nyáron újra élvezhetem a kórház vendégszeretetét! Tegnap láttuk a Kistesót, 16 mm-s, dobog a kis szíve!
Ildi, Te is tegnap voltál a Baloghnál? Akkor lehet, hogy ott ültem valahol a váróban, mikor kijöttetek? Egyébként dokibácsi engem is mindíg a diétával nyaggatott, már az elejétől, pedig 45 kg-val kezdtem a tehességet. Aztán persze picit magas is lett a terhelésesem (7,19), persze 7,8 alatt volt, de innentől nagyon komolyan vetette velem a diétát. Előnye: 46 kg-val jöttem haz a Kh-ból.

Babakelengye:
Méret: a vége felé az uh-kon elég jól belövik már a súlyt, ettől is függ. A lányom 2,65-tel született, így főleg 56-osokat vettünk de azok is lógtak rajta. 4 kg körüli babónak felesleges 56-osat venni, inkább 62-est.
Darab: elsőre sztem mindenből érdemes venni 3-4-et, (rugi, body - ebből talán kicsit többet), mi is csak annyit vettünk, viszont miután megszületett volt, hogy naponta szalajtottam el a férjemet valamelyik közeli hiperbe, hogy hozzon néhány rugit, mert volt, hogy naponta 3X öltöztünk át. Akkor már legalább tudod a baba méretét.

Vollard!
Málnalevéltea szerintem nagyon jó, én ittam, és szerintem meg is lett az eredménye (könnyű, gyors vajúdás). Bioboltokban általában lehet kapni.

Sziasztok!

Bogárka (8)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!
Gratulálok a babához!
Én 3/4 7-re mentem a férjemmel a rendelésre! Te is a tájt voltál?
Szdorka!
A Bába válaszol könyvet lehet kapni az Alexander könyváruházban a Körtéren!
ildi76

Ancsi,
Hívd fel mindenképpen az orvosod még ma, hátha benn van a kórházban és megvizsgál! De még ne izgulj, én is legalább két hétig véreztem, az orvosom megvizsgált és azt mondta minden rendben, ne izguljak, a 12. hétig még bármikor lehet vérzés, ami nem biztos hogy rosszat jelent. Én egy vasárnap reggelen ébredtem arra, hogy csupa piros vér voltam, nagyon sírtam, de szerencsére gyönyörű kisfiam született.
pesztus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?