Új privát üzeneted érkezett!

Orbis

Az árakról inkább ne is beszéljünk! Mostanra kezdtek el szorítani a nadrágjaim (a 20. hét környékén ez várható volt), és úgy döntöttem, hogy kismama nacik után nézek. Egy üzletből kacagva fordultam ki miután az egyetlen ami mutatott is valahogy 30e ft.-ba került. Gondoltam talán nem a Mammutban kellene körül néznem, így hát kimentem Budaörsre, a volt Madrina Plazaba, ami immáron Brendon lett. Az ottani egyetlen nadrág ami volt XS méretben 21e ft. volt, és nem a drágábbak egyike...

Mikor van pontosan a terhestorna? Végre megvan az igazolás, úgyhogy szeretnék belevágni. Be kell jelentkezni előre? Az A épületben van? Még sok kérdésem lenne, ha lehet, valaki világosítson fel... előre is köszönöm!
meglepibaba

Meglepibaba!

Én három helyet is tudok, ahol van naci 10 alatt! Az egyik a Mutta a városkapu üzletházban. A másik a Mammistic a Móriczhoz közel, a hazmadik a feljebb említett bolt a Délinél!! És a mammut1-ben is, a földszinten van egy olcsóbb kismama-bolt! (a piac felőli bejáratnál)

Remélem tudtam segíteni
Orbis
orbis

Sziasztok!

Kivételesen nem sorrendben válaszolok, írok!
Helló Zsófi!!!!!!!!! KépKépKépKép
Újra itt! Kép
Nem mondtam a táblás dolgot, de reméltem nem lesz baj, hogy így kiadtam az adataid...Kép

Cas
Én egyelőre úgy vagyok vele, hogy inkább lakjon messze az anyám. A gyerekvigyázás ugyse megoldott, mivel dolgozik még... Aztán lehet, hogy hiányozni fog, de remélem nem. Mert a gyerek miatt nem fogok jopofizni! Kép Na akkor ez egy kicsit megnyugtat, hogy máshol is van rivalizálás.

Mucus
Anyuka ügyben azért irigykedek!
A doki nevét természetesen már tegnap egységesítettem...

Orbis
Te hogy vetted a melltartót ott? Fel lehet próbálni? Nekem már fogalmam sincs hol tartok méretben....
Tényleg az előadás után nem toltunk ki veled, hogy ott raktunk ki? Végül 86-ossal mentél? Ja igen a Déli már emlékszem, köszi! Kép

Nadrág ügyben: én a C&A-ban vettem 10 e-ért. Margit kórháztól nem messze a Stop Shopban.

Meglepibaba
Torna: hétfőn és szerdán 11 órától van, kedden és csütörtökön 15 órától. Bejelentkezni nem kell, csak az orvosi igazolás és kész. Én a du.-iba járok már több, mint 2 hónapja! Kép Milyen kérdésed van még? Át szoktunk öltözni, vagy úgy jönnek a tehetősebbek, akik kocsival jönnek - gondolok itt Mzsx-re.... Kép Kényelmes gatyó, poló. Aztán jó kis beszélgetések, előtte, utána, közbe... Jó kis tanácsadások, bolti tippek! Már csak ezért is megéri eljönni!

Nikcsi 25+0
nikcsi

Sziasztok,
Röviden írok, mert baromira félek és ideges is vagyok. Tegnap este jártam a dokimnál, 2111-es méhszájat mért (34. hét). Mindenáron be akart utalni infúzióra. Lehet, hogy betett a múlt heti 5 gyerkőc??? De egyszerűen nem tudom megoldani a délelőttönkénti gyerekfelügyeletet.
Mióta páromat fél éve kivágták előbbi munkahelyéről (mondanom se kell, mai magyar valóság, minibálbérre bejelentve, aztán többi kézbe, szóval semmi végkielégítés-szerű), s 40 évesen örülhet, ha munkát talál, vidéken még macerásabban, mint Pesten, na és persze kevesebb zsetonért. Hát gyes, fizetés után jön a csekk-tologatás, mi a fontos, mi még nem (lakás-hitel ugyebár az első), szóval nem futja bébisziterre. Sajnos neki nincsenek már szülei, az én anyám meg nem az a kimondott nagymamatipus.
Hétvégén mentem volna hozzá, felhívom, hogy mi a gondom, hogy esetleg megszülök, s lesz egy koraszülött unokája, erre úgy reagált, hogy jól kib..tál velem. Hát persze, direkt kinyíltam, csakhogy őt idegesítsem, s ne kelljen Pestre mennem.
Na mindegy, megpróbálok most két hétre kikapcsolni, nem gondolni semmire, mert hát hiába őrlöm magam, úgysem lesz jobb...
Meg voltunk ennél sokkal nagyobb sz..ban, s mégis felálltunk önerőből, szülői háttér nélkül, mert persze anyámtól a gyerekek egy zoknit sem kaptak soha. Max karácsony, szülinap, kész.
De azért nem vagyok ám összezuhanva, csak egy pillanatra.
Szorítsatok, hogy két hétig még bírjam, lécci, lécci, lécci...........!
Köszi, és puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
Mondani sokkal könnyebb, de tényleg ne emészd magad, nem segít! Tudom, hogy én is csak egy kivülálló vagyok és mondani könnyű. Engem is jól fel tud húzni a főnököm, nem tudok időben elindulni, pedig nem lenne semmi (mert ki nem rúghatnak, a munkatv. szerint munkaidőben kötelesek orvosi vizsgálatra elengedni), ha x időben (amit előre jelzek) elmegyek az orvoshoz. Ehhez képest, nem indulok időbe, rohanok és aztán minek csodálkozok, hogy 150/90 a vérnyomásom.... Szóval tudom nem egyszerű, főleg nem ennyi gyerek mellett, de FEL A FEJJEL! Probálj meg lenyugodni és az ilyen "jóindulatú" megjegyzésekre nem gondolni! Beszélgess a babával, mindkettőtöknek jobb lenne, ha még a biztos helyen lenne egy kicsit! Nem sok időről van szó!KépKép
Kép
nikcsi

Orbis
Az 1200 egész jól hangzik, én 3000 alatti bugyit alig-alig láttam! Hol találtad? (Sürgős volna... Kép)

Meglepibaba
Én is csak a Bécsi úti C&A-t tudom ajánlani, van 1-2 jó nadrágjuk max. 10eFt-ért. A kínálat nem nagyon változik, de nadrágból úgyse kell olyan sok (én egy rugalmas kordbársonyt vettem, és az szuper). Ráadásul vannak kis méretek is! (34-estől ha jól emlékszem...)
Illetve voltam a 2in1-ben ott 14-ért vesztegetnek egy nacit... Viszont ha valaki itt vásárol nyugodtan vegyen egy számmal kisebbet, mert 1 felvétel után nyúlik egy számot. (Én vettem egy olyan hajtogatós derekú csíkos átmenetit, jópofa, meg kényelmes is, viszont leesik rólam egyelőre...)
Tényleg, ez a hajtogatós derék bejött valakinek?

Nikcsi
Én sem bánnám, ha egy kicsit messzebb lenne, de így alakult. Kép Ráadásul annyira szeretem ezt a lakást, hogy igazából nem érdekel, hogy mennyire van közel anyuhoz... Meg azért amióta nem élek otthon (vagy 2 éve), jobban ki is jövünk (nincs két dudás egy csárdában), így mostmár az esetek 90 százalékában szívesen vagyok vele. Aztán a maradék 10% olyan, hogy azt a 90-et is feledtetni tudja... Kép

Zsuzsa99
Nagyon szurkolok, hogy ne legyen baj!!! Tényleg pihenj amennyit csak tudsz (tudom, hogy könnyű mondani...)!
(Azért sajnálom, hogy anyukádnak ilyen a hozzáállása, ilyenkor döbbenek rá, hogy nincs miért nyavalyognom, az enyém egy tündér ehhez képest... Persze amikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor ő is megtartotta a szentbeszédet, hogy miért ilyen hamar, ráértem volna előbb karriert építeni, és majd akkor babázni, amikor majd örülni is tudok neki (!!!!!!!!!!!?!?!?!?!?!)... De azóta megbékélt a helyzettel és nagyon várja az uncsit, babaruhák láttán teljesen el tud lágyulni, és azért azt jó nézni...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Akkor lehet, hogy neked is ugyan olyan a gatyod (C&A-s), leírás alapján az enyém is ilyen, bár a fotón az volt rajtam!
Tegnap csináltunk újabb képeket, de nem hoztam be áttölteni... Majd holnap (talán nem felejtem el)! Kép
Anyámmal nekem is két dudás a legjobb jellemző. A baby reakciója sokkal jobb volt, mint amire készültem. Kellemes csalódás volt! Viszont azt nagyon nem tudom elviselni, hogy felhív mobilon és se puszi, se pá: már megint hol vagytok? És az a hangsúly.... Most hétvégén megkérdeztem, hogy ha nincs munkaidő, nincs torna, akkor otthon kell ülnöm a (matáv) telefon mellett? Persze nem volt a válasz. Akkor köszönés helyett miért von kérdőre? Jót nevetett, aztán mondtam nem olyan vicces egyáltalán. Persze az ilyen borsos megjegyzéseim után szokott "jó" hangulat lenni, de nem érdekel! Én ilyen vagyok! Kép

Zsuzsa
Mi van veled? Hogy vagy?
nikcsi

Sziasztok,

Orbis,
teljesen igazad van, hogy le lehet másolni mindent amíg nálam van a cucc. Ezt mondtam én is a nőnek, ne tudd meg hogy nézett rám! Ma megyünk megint, kíváncsi vagyok mit talált ki ezügyben.

Zsuzsa99,
lazíts, meditálj, beszélj a babával! Konkrét napot is megbeszélhetsz vele, hogy mikor szülessen és ha hiszel benne, akkor működni fog! Nagyon sajnálom ami a férjeddel történt. Az én férjem kényszervállalkozó, még minimálbérre sem volt hajlandó bejelenteni a munkáltató, tehát még azt is nekünk kell kinyögni.
Anya ügyben pedig ne húzd fel magad.

Lányok,
miért nem jók a bugyiaitok? Ha egy picit lecsúszik a hasatoknál, az még oké, nem? Annak idején én csak azért vettem néhány teljesen közönséges bugyit, mert egyébként tangát hordok és az a szülés után nem kimondottan praktikus a gátseb miatt. Azért az elég durva, hogy egy kismama bugyi ennyibe kerül!

Köszönöm az ötleteket naci ügyben. Kezdenek passzosak lenni hasban ( kettőt már félre is kellett tennem emiatt ), pedig még csak 15 hetes vagyok!!! Mi lesz később?
Azért a fiammal könnyebb volt, mert ő augusztusban született és már jó idő volt amikor nagyon bálnatestű voltam. Megúsztam a dolgot 1-2 gumis derekú térdnadrággal, meg a férjem pólóival. Hát ez most nem fog menni, muszáj lesz beruháznom. Egyébként tényleg az az idegesítő, hogy vagyonokat kérnek el, mi pedig csak pár hónapig hordjuk. Aki több gyereket szeretne, az pakolja el a későbbiekre.

Anya kérdés: aki az első gyerekét várja és a szüleinek is az első unoka lesz, az nem tudhatja, hogy ez mit fog kihozni a nagyszülőkből. Lehet, hogy teljesen megváltozik a kapcsolatotok anyukátokkal, persze csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz irányba.

Meglepibaba,
én is azon gondolkodom, hogy elkezdeném a tornát, az igazolást már be is szereztem, de lehet, hogy csak januártól lesz időm. Te a délelőttire vagy a délutánira szeretnél járni?

Van valaki táppénzen? Elmentem tegnap a házi orvosomhoz, aki azt mondta, hogy ha szeretnék táppénzre menni, akkor ahhoz az szerezzek be egy igazolást, hogy veszélyeztetett terhes vagyok. Ezt ti is így csináltátok?

Ja, és még valami. A fiam most gyógyult ki a skarlátból és az oviban már szóltak, hogy van bárányhimlős megbetegedés...

Laga 15+1
laga

Laga
Nálunk mindkét családban első unoka lesz, jó lenne, ha javítana anyámmal való viszonyomon, de nem annyira hiszek benne.... Kép

Táppénz: még csak 12. hetes voltam, amikor a terhsgondozóba mondták szóljak bármikor, ha már nem akarok dolgozni... Akár már hétfőtől. Én nagyon meglepődtem, szóval magyarázkodni nagyon nem kell! Sőt azt mondták, hogy elég kevés ideig szoktak a várandós anyukák dolgozni... Én majd lehet, hogy ellenpélda leszek. Kép
nikcsi

Nikcsi,
tulajdonképpen miért akarsz végigdolgozni? (Munkáltatóval való szolidaritás, anyagi megfontolás, bár a 2004-es évet veszik csak alapnak.)

Laga
laga

Cas,

a mackókötést még csak tervezem, először befejezem ezt a pulóvert. Egyébként annyira megnyugtat a kötés, tiszta relaxálás.
Ahogy láttam, hogy milyen fonalat kerestél, szerintem megegyezik az izlésünk ebben, mert nekem is ezek voltak az elvárásaim.

Laga
laga

Sziasztok,
Köszi a sok biztatást. Jól vagyok, igaz eddig sem éreztem semmit, se görcs, se keményedés, se vérzés, csak tágulás. Megpróbálok feküdni, meg lassítani. Mivel elég pörgős vagyok amúgy, most rádöbbentem, lazítani kell. Most minden egyben töltött napot ajándéknak veszek. A nagylányok kitalálták, hogy csináljunk egy centit, mint a katonaságnál és minden nap vágjunk le belőle.

Ahogy elnézem, általában mindenkinek megvan a maga problémája a nagyikkal. Lehet, hogy a fő probléma abban van, hogy manapság ugye a nagyik is keresőképes nőcik, nem úgy, mint régebben. Az ő toleranciájuk is kevesebb?
A táppénz nekem sem volt probléma anno, a nőgyógyász írt egy papírt a háziorvosnak, hogy betegácsit javasol, és másnaptól táppénzen voltam. Kb. a hetedik hónap elejétől.
Az oviban, suli első évében a lányok is szinte egyik betegségből mentek a másikba. Télen pedig szinte folyamatosan folyt az orruk. Mi tavaly nyáron költöztünk vidékre a VII. kerületből, azóta nem betegek, sőt Zsombi, aki szinte már ide született, nem nagyon betegeskedik, pedig folyamatosan mezítlábas.
Sajna a bűzös pesti levegő "megmérgezi" a gyerekeket, immunrendszerüket is gyengíti.
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Szerintem a III.kerület még istenes az echte belvároshoz képest (kivétel ha valaki a Szentendrei úton lakik pl) levegő szempontjából. Egész Bp a Pilisi hegyekből kapja a levegőt, úgy hogy mi jól járunk.
Mi is sokat gondolkodtunk, hogy kiköltözünk, de a férjem munkája teljesen Bp-hez köti, és nem várhatom el, hogy ő mint kenyérkereső naponta órákat ingázzon. Mikor látná a családját? Talán ha javulna a közlekedés, de nem ez a tendencia. Kedden elindult munkába, de 5 perc múlva hazajött, mert olyan dugó volt, hogy nem látott esélyt arra, hogy akár csak megközelítse a Szentendrei útat. Felült a motorjára 5 fokban és azzal ment. Mondtam is, hogy vigyázzon, mert azért ő már csaáldapa.

Olyan jó, hogy én Szentendrére járok dolgozni!

Laga
laga

Laga
Igen tudom, hogy dec. 31-ig nagyon is elég lenne, mert az számít. De nem tudom magam otthon elképzelni. Talán jövő hónapba felköltözünk a házunkba (tetőtér), tehát még nagy takarítást sem kell, mert sterill lakásba költözünk. A tv-zés nem az én műfajom, egy film végignézése, szinte bűntetés, akkor meg mit csináljak? Net nincs otthon.... Aztán meg persze az anyagi szempontok is fontosak, bár ha jan.-ba táppénzen lennék nem sokról lenne szó, mert még szabi is, a 28 napos micsoda... De tudod 2 féle lakáshitelünk is van (banki, III. ker. önkormányzati), + autólizing. Na aztán nem is sorolom (rezsi és minden babaholmi). Kép Ja különben közel van a mh. az otthontól, ráadásul férjem visz-hoz, mert útba esek a munkahelyébe jövet, menet...

Lagával egyet értek a III. ker-i levegővel, főleg ahol mi lakunk, Testvérhegy. Óbudai temetőnél a hegyoldal (Hármashatár-hegy lábánál), ráadásul zsák utca! Gyerekkoromba állítólag ennek a levegőnek köszönhettem, hogy kinőttem az asztmából... Kép
nikcsi

Mzsx
megírhatnád az új e-mailcímed... Vagyis írj nekem privibe! Kép
Na még mindig olvasod a lemaradást????

Aranyhold
Veletek mi a helyzet? Olyan régen voltál itt! Kép
nikcsi

Nikcsi,
gyerekkorod óta ugyanott laksz?
Egyébként a szabadságot nem jó "elpazarolni". Gondolj arra, hogy februárban lesz majd a gyereketek 3 éves és ha nem szülsz a közvetlenül ekörül, és oviba adod, akkor a jobb ovikba helyhiány miatt csak szeptemberben veszik majd be. Ilyenkor frászolnak az anyukák, hogy mit csináljanak fél évig, mert ha a gyes lejárt és nem mész vissza dolgozni, akkor úgy nincs jövedelmed és még ki is rughatnak, mert nem mész dolgozni. (Persze ez munkáltatótól függ.) Ilyenkor jön a sok ügyeskedés: szabadság kivétele, táppénz.
Van egy ismerősöm, akinek a gyese januárban fog lejárni és mivel 5 éve otthon van gyed / gyesen, mert egymás után szült, most annyi szabdsága gyűlt össze, hogy augusztus végéig kitart. Szóval elég neki szeptembertől oviba adni a kis krapekot és még 100%-os fizetést is kap, mert az ugye szabadság alatt jár.

Egyébként ha nem stresszelsz sokat a munkahelyen és tolerálják az orvoshozjárást, akkor igazad van.

Laga
laga

Sziasztok!

Niki

Eddig Istvánnal néztük közösen a netet, de most elment dolgozni, így már rá tudok szabadulni a babanetre. Kép Semmi gond, hogy beírtál a táblázatba...sőt tök jó. Már látom is legalább, hogy meg vannak számlálva a napjaim. Kép Kép
Köszi, hogy tehetősnek minősítettél. Kép Ezentúl, én leszek Zsófi, a tehetős. Kép Bárcsak így lenne, de azért tudom, hogy nem panaszokodhatunk.
Mindjárt írok emailt, csak eddig nem sikerült beüzemelnünk. Valamit rosszul adtak meg a chellosok, aztán kisebb fejtörésbe került, hogy mi is az, de úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma. Kép

Zsuzsa99

Remélem jól vagy, és kitart még 1-2 hétig a babóc, vagy akár tovább is. Tényleg beszélj vele, de a pozitív hozzáállás is sokat segít. Kép Na, könnyű mondani. Én már most elkezdtem mondogatni magamnak, hogy könnyű szülésem lesz, és minden rendben lesz. Na majd meglátjuk...én is a 34. hétben vagyok most.

Zsófi
mzsx

Sziasztok LányokKép
Úgy néz ki az orovosom pont abban a hónapban lesz szabadságon amikor szülök (Dr. Fábián, júliusban).

1. Mit gondoltok orvost kell váltsak most már igy az elején, vagy mi legyen? Volt valakinek ilyen tapasztalat?

2. Tudtok olyan orvost ajánlani a Margitban aki valóban megbízható, akiben bízhatom és esetleg a magánrendelőjében sem kell órákig ücsörögni?

Köszi
MJ-Móni
mj__móni

Mj_Móni,
annak idején én pont így jártam, csak a szülés előtt másfél hónappal. El is voltam kenődve, mert direkt rákérdeztem, hogy nem akar-e augusztusban nyaralni menni. Aztán júliusban végül is úgy döntött, hogy de. Szerintem érezte, hogy ez nem volt valami fair, ezért ő kerített nekem másik orvost és lezsírozott mindent, hogy ne nekem kelljen odasomfordálnom. Persze július még messze van, de ha már most tudod, hogy nem nála fogsz szülni, akkor minek hozzá járni? Persze ha hosszútávú a kapcsolatotok és a jövőben szeretnél hozzájárni, akkor kényes a kérdés.

A második kérdésedre a válaszom: Sztanyik doktort nagyon ajánlom. Én már szültem nála és nagyon elégedett voltam vele + van magánrendelése is. Pénteken 11 és 14 óra között van a terhesgondozóban, vagy az Óbudai Egészségügyi Centrumban a magánrendelésén. (Ha érdekel az ottani rendelési ideje, megírom, de valószínűleg csak hétfőn, mert most nincs nálam a névjegye, holnap meg nem dolgozom.)
Ha végignézed az archívokat, nem találsz róla egy rossz szót sem!

Laga
laga

Mj_Móni,
Christopher miért beszél angolul?

Laga
laga

Laga,
Köszönöm érdekel, akkor majd megírodKép ? És hol van ez az Centrum (cime?).

Egyelőre csak azért mennék el a mostani dokihoz, hogy megvitassuk a dolgot már igy az elején és ha váltanom kell akkor már most szeretnék váltani, mert tudom, hogy a dokik, nem szeretik az utolsó pillanatos kismamákat.

Köszi,
MJ-MÓni
mj__móni

Mj-Móni,
hétfőn reggel minden infót leírok.

Laga
laga

LagaKép
Köszi.
Azért beszél angulul, mert a papája amerikai és amig én vagyok a családfenntartó, dolgozom napi 9 órában már több mint egy éve, kizárólag anyagi okok miatt, addig ők otthon viháncolnakKép. Aztán amikor hazaérek a párom megy este tanítani.

Üdv,
MJ-MÓni
mj__móni

Sziasztok!

Mára sierült valami nyavalyát összeszednem. Orvoshoz nem akarok menni, mert gyógyszert nem szeretnék szedni. A Stodal homeopátiás szert ajánlották az ismerőseim. Ezeknek a szereknek ugye nincs káros kihatása a babára?

jano 13+1
jano74

Jano74
Nem nincsen semmilyen káros hatása és gyakorlatilag nem lehet túladagolni. A fiamnak is homeo bogyókat adok fogfájásra, meg ha meg van fázva.

Tényleg beválnak.
MJ-Móni
mj__móni

Laga
Igen, 1977. dec. 23 után nem tom hány napig voltunk bent a kórházba és azóta ott élek, ahol most beépítettük a tetőteret! Nagyon jó környék (az autóba is lehet szinte hagyni a kulcsot), és a levegő is nagyon jó, nagy forgalom sincs!
Jaj az előbb el is felejtettem reagálni a férjed motorozására. Én is "régi" motoros vagyok, na mondjuk ez egy kicsit túlzás (5 éve robogózok), de ebben az időben az nagyon kegyetlen. A motorra lehet fagyni úgy, ahogy a damb és damberben... Idén nyáron már hanyagoltam a robogózást, mert már nem csak az én életemről van szó. A férjemnek is van, és sajnos már balesete is volt (stop táblánál kijött a nő és elütötte), nagyon féltem és soha nem felejtem el azt a napot! Kép Persze én is pakoltam már jó forgalmas helyen, Déli pu. és Istenhegyi út (azt hiszem ez a neve) kereszteződés... Tiszta ciki volt, a villamos sínen megcsúsztam a kanyarba... Szóval én már csak ilyen vagyok, nem vagyok az a tipikus csajszi tipus, kemény fából faragtak!
Munka: köszi a tippet és tapasztalatot, de ha jan.-ba szabira fanyalodnék se lenne sok, mert hát van a 28 nap is...
Az a 9 hónapos könyvbe is azt olvastam, hogy egy irodai munkás nyugodtan mehet a mh.-ről szülni... Majd meglátjuk! De akkor net nélkül nem bírnám az tuti - függő lettem! Kép
Jó veletek társalogni és hasznos infokat megtudni! Kép

Mj_Móni
Orvosos dolog attól is függ, hogy hányadik hétbe vagy, én nem tudok rólad még semmit... Sztanyikról én is jókat hallottam, de engem a 18. héten már nem tudott átvenni másik dokitól.
Amúgy én nagyon elégedett vagyok Magenheim Ritával! Nagyon szimpi és segítőkész, és annyira jó hangulatú a terhesgondozás! Ja és a dokik szoktak maguk helyett ajánlani valakit!
nikcsi

Laga,

ha kell kocsi, kérd el a Nikiék címét, hátha a nagy biztonságra való tekintettel kint hagyják a kocsiban a kulcsot. Kép

Niki

És még én vagyok a tehetős, amikor ti Budán laktok?! Kép Csak el akarod hitetni itt velünk, hogy nem megy olyan jól...hitelt is bizti csak kamuból vettetek föl, és közben ott áll a garázsban a vadi új merdzso. Kép Kép
Egyébként meg ne hülyüljél már, hogy munkahelyről akarsz elmenni szülni. Meg fogod látni, hogy nem olyan király már a vége felé. Én a 30. héten hagytam abba, és nagyon jó volt már. Majd meglátod, hogy ahogy nő a baba, egyre kényelmetlenebb lesz sokáig ülni. Aztán meg különben is, gyere át segétkezni Bencécske nevelésben, úgy is itt fogok parázni, amíg egyedül leszek itthon. Kép
mzsx

Zsuzsa99

Remélem most is jobban vagy, de azért továbbra is nagyon-nagyon szorítok és pihenj, amennyit csak tudsz. Az anyukáddal ne törődj, csak a gyerekek számítanak. Kép

Mzsx

Irigyellek, hogy te már a kis ruhácskákat nézegeted. Kép

Laga

Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha betegállományba akarnék menni, ne a háziorvossal irassam ki magam, mert hozzá gyakran kellene kontrollra menni, mert ellenőrzik őket, míg a terhesgondozáson kiállítottal állítólag ilyen gondok nincsenek. Egyébként én ha nem muszáj nem iratom ki magam. Kép

Nikcsi

Már akartam mondani, hogy jó a dokid neve. Amikor a terhedgondozóba olvastuk a férjemmel, nem hittük el. Biztos ismerőse van a TV-nél ("Szomszédok") Kép

Boglarka
(13+1)
boglarka

Boglárka

Nekem is elég hihetetlen, hogy már tele vagyunk pici ruhákkal. Mit mondjak, márciusban még nem gondoltam volna, hogy ekkora változás lesz az életemben, és ilyen hamar. Miután áprilisban kiderült, hogy egy picurka van a pocakomban, júniusban hetedhét országra szóló lagzit tartottunk (némi túlzással persze). Kép És most úgy érzem, hogy nincs nálunk boldogabb ember! Nem, még ti sem! Kép Kép És remélem, ez mindig így marad. Te mikorra várod a babát? Ki a dokid? Bocs, lehet, hogy már írtad, csak most nem találtam.

Zsófi
mzsx

Nikcsi
Hát mi aztán rokonlelkek vagyunk soxempontból... Kép A gatyódat nem figyeltem, egy hajtogatós derekú (talán) farmerra emlékszem... Ez egy fekete, szabott (nem hajtogatós derekú) kordbársony, és tényleg nagyon szeretem.
Anyai hangsúly: szinte hallottam, ahogy írtad! Kép Nálunk dettó! Ha 1-2 napig nem jelentkezem, akkor "Már nem tudtam mi van veled..." olyan szemrehányó hangsúllyal, hogy szinte hallom mögötte, hogy tőled-akár-fel-is-fordulhatunk... Brrrrrrrr... Kép
Most is sikerült felhúznia, UTÁLOM hogy egy időpont-egyeztetésből óriási sértődést tud rendezni. Szinte kikéri magának, hogy rajtuk kívül is van életünk... Kép
Robogó: a gyönyörű nászutunk két hetéből egyet kötésben-gipszben töltöttünk a robogózás miatt. Nem bántuk meg, mert olyan helyekre jutottunk így el, ahová szervezett úton nem, de azért azóta inkább nem ülünk motorra. Marad a jó öreg autónk. Kép

Laga
Én sem rajongok a "batár-bugyikért" (pláne az embör tud kimenekülni a világból tőle... Kép), de most a régiek nem kényelmesek. Másrészt többen is javasolták (pl. a védőnő is), hogy egy megfelelő kiképzésű bugyi segít a pocit tartani, és nem nyúlnak ki annyira az izmok. Persze gondolom akinek kockás hasa volt a terhessége előtt, annak erre nincs szüksége, de én attól igen messze voltam! Kép
Ja, és az árakhoz csak annyit, hogy ami esküvővel, terhességgel, kisbabával kapcsolatos, az sok helyen helyből beszorozzák 2-vel... Kép
Anya kérdés: félek, hogy csúnya csatáim lesznek anyámmal nevelés ügyileg, és amekkora lelkem van, még én is fogom rosszul érezni magamat emiatt... Kép
Kiköltözés: tényleg jó lenne valami Buda-környéki településre kiköltözni, de addig ez reménytelen szerintem, amíg mindenhonnan 2×1(!!!) sávos utak vezetnek be a városba, és a tömegközlekedés az itt járó buszt vagy a napközben óránként járó vonatot jelenti. A szentendrei HÉV vonala jobb volna, bár az egy vicc, hogy este 40 (!!!) percenként jár.

Zsuzsa99
Örülök, hogy jól vagy! Kellemes pihenést!
Nagyik: anyám évek óta otthon dolgozik, szóval eléggé úgy osztja be az idejét, ahogy csak akarja. És tényleg mindent meg is tesz értünk, a családjáért, csak a műsort rossz néha hallgatni, amit előad hozzá. Illetve rettenetesen erőszakos, legszívesebben mindannyiunk életét ő irányítaná... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Köszönöm a nadrág tippeket mindenkinek! Így lehet, hogy megúszom a horribilis összegek kiadását...

Zsuzsa

Drukkolok, hogy még pocaklakó maradjon a baba legalább 2 hétig!

Laga

A délutáni tornára fogok járni, jövő hét kedden kezdem is! Alig várom, hogy arcokat tudjak végre társítani a jól ismert nevekhez... Kép

Cas

Anya ügyben én is tudnék mesélni... az enyém sportot űz abból, hogy belém kössön. Ha nem főzök az a baj, ha főzök akkor nem jót, ha jót, akkor nem eleget... szóval reménytelen a dolog, de megpróbálok annyira pozitívan hozzáállni amennyire csak lehet. Nem valószínű, hogy megváltozik a közeljövőben, ezért nekem kell alkalmazkodni. Ezért fél órát meditálok mielőtt felhívnám... Kép

Hmmc

Mi újság veletek? Nem látlak itt egy ideje...
meglepibaba

Sziasztok,
Még ma reggel is egyben vagyunk, sőt tegnap este akkora táncit lejtett Zsófi- mert megtaláltuk a mindenkinek tetsző nevet-,hogy vagy egy órán át megállás nélkül hullámzott a pocim. Tehát valszeg jól érzi még magát odabent. Aztán meg a párom is beszélt hozzá, hogy nyugi legyen, ő már sokat látott idekint, addig jó, míg odabent kuksol.

Hát az tény, hogy bejutni a városba Piliscsabáról egy rémálom. Autóval mindenképp. A 10-es út, ürömi elágazás, Bécsi út valami rettenet.
Ha vonattal megy az ember, viszont hamarabb bent vagyok a munkahelyemnél, persze csak ügyeket intézni, mint régebben Pestről.
Én úgysem szeretek vezetni, úgyhogy nekem nem gond. Igaz, páromnak akkor intettek búcsút előző melóhelyén, amikor leszakadt a 10-es út, kerülnie kellett, s napokon keresztül nem jutott be időben, de jó órás késéseket lehet számolni.
Sajna, itt nincs jó megoldás.
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa

Én is a 10-es mentén élek. Teljesen átérzem a problémát. Én azért mondtam fel az előző munkahelyemen - pedig nagyon szerettem - és kerestem helyben munkát, mert belefáradtam a napi több órás utazásba. Nekem mindig időre kellett járnom és teljesen kiszámíthatatlan volt, mikor induljak. Rémálom, de nagyon szeretem a várost.

Kedves név a Zsófi, remélem apukája meggyőzte és még marad egy kicsit.
jano74

Meglepibaba
Főzés...!!! A férjem munkahelyén nincs menza, és a rendelős kajáért nem nagyon rajong (megenné, de szerinte drága ahhoz képest, amit nyújtanak), így 2-3 naponta főzök valamit, amit be tud vinni magával. Anyám szerint elrontom a férjemet ezzel... Ugyanakkor ő tukmálja ránk a sok kaját (mindig annyit főz, amit nem tudnának megenni), ez persze sokszor jól jön (kényelmes nekem, és ráadásul nagyon jól főz), de ha nálunk is éppen felhalmozódik a kaja, és visszautasítjuk, akkor teljesen meg tud sértődni.
És persze ő is előszeretettel beleszól, hogy mit hogyan kell főzni, úgyhogy gyorsan leszoktam róla, hogy elmeséljem neki (ez azért vicces, mert sosem tanultam tőle főzni, kamasz koromban ha ilyesmire akartam vetemedni lerázott annyival, hogy figyeljem mit hogyan csinál - ami fizikai képtelenség volt, mert a keze alá kellett dolgoznom, így nyilván arra figyeltem.)

Zsuzsa99
Szóval akkor a picúr maga is besegített a névválasztásba? Remélem ez nálunk is bejön majd, mert még elég tanácstalanok vagyunk. Kép
A párod melóhelye pedig igen "toleráns" lehetett... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Mzsx és Laga
Hát ha jönnétek az utcánkba tényleg találkoznátok nyitott autóval, a kulcsot már nem garantálom. Kép Mivel szinte mindenki őslakos, ezért tudjuk ki idegen az utcába. Ja és van olyan, hogy esik az eső, de a szomszéd nyitva hagyta a kocsi ablakát, akkor felhúzzuk.
Majdnem eltaláltad, egy X5-s BMW-m van, csak 1:50-hez méretű vagy milyen is?! Kép

Zsófi
Lehet, hogy igazad van és én is csak a 30. hétig fogok dolgozni. Mivel még nem voltam pocakos, ezért nincs tapasztalatom! Várom a vasárnapot! Kép

Boglárka
Na igen nekem is az jut szinte elsőnek az eszembe, sőt mi otthon a M. Julcsit, csak Mágenhejm Pulcsinak emlegettük... De nem akarom, hogy megbántódjon a név miatt, arról nem tehetünk. Én is férjhez menés után egyből megváltoztattam a leánykori nevem (utáltam, senki se tudta helyesen leírni), de minek? - így utólag. Mindenhova be kell írni, ráadásul a gyerekemnek a leánykori név szerint fogják nyilvántartani (pl.: osztálynapló).

Cas
A robogózást Görögországba ízleltük meg, és utána vettük itthon. Na nehogy azt hidd, hogy már ott kint ne lett volna kisebb balesetem. A forró kipufogó leégette a térdem, amikor raktam fel sztenderre. Na amiatt mennyit leveleztem az Atlasz biztosítóval (pedig csak 2-3-szor lefertőtlenítették és bekötötték).

Kaja férjnek: mi az építkezés alatt rendeltünk az Absolut Foodtól és az elég jó. A foodexpreszt nagyon meguntuk (viszont az édességei az király)! Ha gondolod nézd meg az árakat, stb. : www.absolutfood.hu

Cas és Meglepibaba
Akkor nem semmi anyukánk van?! Kép Engem nem bánt, ha megsértődik, mert tudom, hogy nekem volt igazam, ezért tudok pipálni a dolgokra! Kép

Meglepibaba
Akkor kedden találkozunk tornán!!!

Üdv Nikcsi 25+1
nikcsi

Nikcsi
A robogózás nálunk is Görögországban volt kóstolón (Zakynthoson), bele is zuttyantunk egy kisebb kátyúba amit csak félig töltöttek fel kaviccsal, így szépen elcsúsztunk. A férjem karja eltörött, nekem "csak" néhány horzsolásom volt (de azok annál emberesebbek). Úgyhogy egy hétig antibiotikumon és fájdalomcsillapítón éltünk odakint... Kép
Viszont a biztosító szó nélkül fizetett, EURÓBAN (!!!), mert abban fizettünk mi is (és akkor nehogymár forintban akarják visszaadni, szerencsére volt deviza számlánk, mert csak arra tudták utalni), még a taxi és telefonköltséget is kicsengették (ami az orvoshoz mászkáláshoz kellett)! Na ez nem az Atlasz volt...
Absolutfood: mindjárt rápillantok. Mondjuk most még megengedhetem magunknak a főzőcskét (szeretek főzni, főleg mert nagyon szeretem a hasamat és ritkán szoktam elrontani amit főzök), de ha meglesz a babus, én sem fogok még ennyi időt sem a konyhában tölteni...

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Szimpatikusak az árak, gondolom a minőséggel sem volt baj, ha ajánlod. Viszont mikor szállítanak? (A reggel jobb, mint a délben, mert akkor nem kell egész nap várni, vagy úgy szervezni a tennivalókat, hogy éppen délben otthon legyünk...)
Anyukák: jó neked, hogy felül tudsz emelkedni az anyai hülyeségeken. Ha el is pattan az agyam, és összeveszek vele, akkor is képes vagyok én lelkiismeretfurdalást érezni, még ha jogos is volt a haragom. Mondjuk szerencsére egyikőnk sem haragtartó, így gyorsan szent a béke...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nem tüntem el, csak még kihaszhálom a munkában töltött utolsó három hetem örömét. Igy mire hazaérek kidőlök, mint a vén fa a viharban. Mivel egész nap ülök egy irodai széken a derekam estére nem akar úgy viselkedni, mint régen.
Az orvosom is azt mondta, hogy jobb lenne itthon. Mivel munkahelyen nem egyszerű betartani a diétámat. A diétának köszönhetően eddig még mindig nem híztam. A pocakom meg csak nő és nő és nő. Hátul vagyok én, a pocakom pedig elől. :-))

A kismamaruhákkal kapcsolatosan én is gusztustalannak tartom, hogy mekkora összegeket kérnek el egy nadrágért, pólóért, stb. Én vettem magamnak már két nadrágot, az egyik 17 a másik 11 ezer volt. Márciusig használom őket utána pedig szekrény vagy kuka.

Hétvégén elindulunk és szétnézünk, hogy mennyibe fog kerülni a kistesó és nekünk is legyen időnk még gondolkodni, hogy melyik bankot raboljuk ki. Úgyanis bérből és fizetésből nem lehet egy gyerekszobát felszerelni. Nálunk 9 év korkülönbség lesz a két gyerek között, úgyhogy mindent vehetünk meg újból. Egy-két ruhácskát azért eltettem, de még nem néztem meg, hogy milyen állapotban vannak.

MB!
Voltatok 4d-s ultrahangon?

Mindenkinek jó pocakoskodást!
hmmc

Zsuzsa99

Mindenekelőtt továbbra is nagyon szoríííítok, még ha így is nézek ki -> Kép
A Zsófi név nekünk is egyik esélyes.

Mzsx

Mi május közepére várjuk a babát, de már úgy szeretnénk babacuccokat nézegetni. Kép
A dokim még nem biztos, mert valakit beírtak a kiskönyvembe, de őt nem értem el többszöri próbálkozásra sem, így más mellett döntöttem, aki valszeg Sztanyik. Már voltam nála, elvileg elvállal, de elmeséltem neki, hogy gyakorlatlan voltam "terhesgondozás" (és egyéb) ügyben és hogy hogyan jártam, és azt mondta, hogy ha akarom még körülnézhetek mások között is. Szimpi volt nagyon. Kép

Boglarka
(13+2)
boglarka

Hahó valaki!! mi történt???

Nikcsi!
holnap előadás? nem 100% még, hogy tudok menni, de szeretnék!

Na ííírjatok!!!
Orbis
orbis

Sziasztok!

Cas
Akkor én jobban megúsztam a kis mocizást Görögo.-ba... Na meg ezek szerint a ti biztosítótok jobb volt! Kép
Kajaszállítás: változó! Nekem pl.: egy volt oszt. társam ajánlotta, ő a Tímár u.-ba dolgozik és de. 9 körül viszi a srác, én bécsi - vörösvári sarok, ide 11-kor jön... Szóval ha rendelsz, akkor megmondják mikor ér oda, aztán talán még egyezkedni is lehet (na nem a telefonos csajjal, hanem aki kihozza)! Kaja jegyet is elfogadnak.
Anya: már többször annyira megbántott, hogy ezért tudok túllépni. Olyan, mintha kitagadott volna és ez után nem tudok már olyan régi lenni. Bár nem teljesen erről volt szó, de hasonló, és azt nem tudom megbocsátani neki! 3 testvér és én vagyok a feketesegű... Remélem én nem fogok a gyerekek között különbséget tenni, vagy legalábbis nem ekkorát! Kép

Orbis
Persze, hogy megyek, sőt a férjem is jön, ha minden igaz. És Mzsx-et is beszerveztem a férjével! Kép

Zsófi
Jó volt tegnap! Kép

Nikcsi 25+4
nikcsi

Sziasztok,

fúú, 3 nap net kimaradt, mert csütörtök óta nem dolgoztam. De most aztán mindent bele!

Mj_Móni,
a kért adatok: Óbudai Egészségügyi Centrum. Címe: Bp. III.ker. Bécsi út 61. I.em. Tel: 436-73-44. Rendelési idő: kedd: 9.00-14.40, szerda: 12.00-14.40, csüt: 15.00-20.40. Időpontért természetesen rendelési időn kívül is telefonálhatsz.

Mzsx,
kösz a tippet az autóhoz, de szerencsére a férjem és én is autóval járunk. (Cégautók, nehogy itt nekem tehetősezzetek!)

Meglepibaba,
jót röhögtem, a meditáláson telefonálás előtt. Lehet, hogy én is kipróbálom.

Fehérneművadászok figyelmébe:
pénteken voltam a Visegrádi utcai Mária nagyker-ben és Stella márkájú kimama bugyikat láttam 700/770,- Ft-ért, illetve szoptatós melltartókat 1690/1860 Ft-ért, fehér színben. A per jel azért van, mert az alacsonyabbik ár a bejelentett vállalkozóknak van, a magasabbik, pedig az egyéni vásárlóknak (aki csak úgy bemegy az utcáról).
Ha van valami cégkapcsolatotok, akkor érdemes bejelenteni. (Semmilyen papírt nem kértek a bejelentéshez, tehát bármilyen céget be lehet jelenteni szerintem. Legalábbis érdemes megpróbálni.)

A mai előadásról jelentést kérünk. Köszönjük.

Bmárti, hol vagy?

Csütörtökön jön valaki a terhesgondozóba?

Laga 15+5
laga

Orbis,
most nézem mikor írtál. Nem bírsz aludni?

Nikcsi,
mi az, hogy feketeseggű?

Cas,
melyik volt ez a jól fizető biztosító?

Laga
laga

Laga

Köszi a fehérneműs tippet!
A biztosítóra gondoltam én is rá kérdezek...
Feketeseggű: kakukk tojás, szókimondó - amit utálnak, mert fáj az igazság! Ez egy negatív jelző! Kép

Cas
Volt itt a kajakihordó fiú, és az egész III. kerületbe ő viszi a kaját. Amúgy nagyon kedves 2 gyerekes apáról van szó! Kép

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi,
a 2 tesód nem féltestvér? (Bocs ha semmi közöm hozzá.) Egyébként anyámnál a bátyám a nyerő, úgy hogy hasonló a helyzet, pedig mi édestesók vagyunk, csak ő a fiú.

Laga
laga

Hmmc

Örülök, hogy "látlak". Már megpróbáltam írni a hétvégén, de 3-szor törölte a gép a szövegem (miután kisregényt írtam), úgyhogy bepipultam és elnapoltam a dolgot. Remélem most sikerül! Voltunk 4d-s ultrahangon, nekem tetszett a dolog de a párom csalódott volt. Szerintem egy Rippl-Rónai portrét várt... Kép Már legalább 10-szer megnéztem a dvd-t, egyre jobban belejövök a karok és lábak azonosításába! Nyelni is láttuk a babát, édes volt nagyon!

Nikcsi

Ott leszek a tornán holnap, valószínűleg rám fogsz ismerni a szenvedő arcról és a recsegő végtagokról... Kép Az előadásra mi is megyünk ma (a párom nem sokat fog érteni belőle, de azért nagyon jönni akar... Kép ), úgyhogy ott találkozunk!
meglepibaba

Sziasztok!!!

Ugye jövő héten is mindenki jön előadásra???? Mert én ma nem tudok Kép
7-re színházjegyünk van, és odaérnék onnan, de mindenképpen haza kellene ugranom előtte, és úgy már nem fér bele Kép
De ugye jövő héten találkozunk??

Laga!
Én mindig ilyen éjszakázós voltam, ha éjfél előtt lefekszem, az csoda. Persze biztos másképp lenne, ha kelnem kéne 6-kor, akkor babó miatt azért igyekeznék (babó nélkül ilyen esetekben sem feküdtem le) dehát alhatok reggel akármeddig.

No üdv:
Orbis
orbis

Laga
De igen, féltesók vagyunk, de nem kellene nagy különbségnek lennie, mert együtt nőttünk fel! (Én pl.: 3 éves korom óta a húgom apjával. Őt tekintem apámnak, az "igazit" csak gyártónak nevezem. Kép)

MB
Kár, hogy nem előbb van a torna és utána az előadás... Kép Mert én nem ismerlek, ráadásul a profilban sincs semmi... Esetleg az én ismertetőm: kék színű hátizsák (van egy pici rózsaszín és sárga is benne), szűrke kabát, krémszínű kötött pulcsi, ha leveszem, mert múltkor nagyon meleg volt, akkor szürke garbó, világosbarna gatyó.
A profilomba van esküvős kép, de max. az arcom hasonló, mert a hajam jóval rövidebb! Gyere nyugodtan oda, hozzánk, mert jó pár babanetes lesz: Mzsx+férj, talán Orbis + férj?, Én + férjem (bár miatta rohangálni fogok, mert nem együtt megyünk)... Kép
nikcsi

Meglepibaba,
hol voltatok 4D-n? Hány perces lett a felvétel?

Laga
laga

Orbis
Sajnálom, hogy nem jöttök... KépKép
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?