Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi nem bár már gondolkoztam rajta.. :oops: Eszter átvette Benitől? remélem azért beáll.. Zsiga általában 1 órákat aludt amikor picuri volt aztán később megtanul többet viszont éjjel nem aludt szóval ... :lol: 8) :lol:
Vendég

Sziasztok!

Azta, Zsófi most nagyon irigykedem, eddig apa otthon volt? Húúú, de akkor még nem is voltál egyedül?
Na, nem bíztatásképp, de Zéti most tanult meg másfél-két órát aludni egyben, eddig max 40 perc volt egy alvás és persze ment a nyűgi egész nap. Szóval sztem is korral jön az áldás.

Boni, hamar hamar a gólyát, de tényleg meg kellene nézetned, hátha vmi tök orvosolható bibi az ok! :wink:

NA, majd jövök, mesélek, csak most két gyerek nyúz itt...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na jó de ha az IR az ok akkor miért sikerül elsőre Zsigám inszemmel? szerintem katonagyilok vagyok :oops: :lol:
Vendég

Boni, szerintem érdemes lenne megnézetni, bár a diéta, főleg a cukrosoknak előírt nagyon hasznos, persze lehet, hogy gyógyszert is kell szedni, ha ez a baj...

Beni alszik még délelőtt, elég jól! vagy nem erre gondoltál? :)

Aproo, hja. még nem igazán, sőőőt! :S fosok is! :D most jött meg anyósom. pici szunnyad még, Beni meg már pörög!

örülök, hogy Zéti megtanult aludni! bár én egyenes arányosságot vélek felfedezni a nem kakilás és az alvás között! :S

sophie27

Halihó !

A napokban én is írtam egy jó hosszút erre elszállt az egész! :twisted: :twisted: pedig korán reggel direkt fent maradtam.Na ki is kapcsoltam abban a pillanatban a gépet.

Magunkról Mira megkapta 2hós oltást +dottonéni leírta az oltási rendünket is , mérickedtünk is 60cm és kereken 5000g. Jó az étvágya csak sajnos rengeteget bukunk úgyhogy most megint tápit kell váltanunk. Eddig BEBA HA SENSITIVET kapott de most BEBA HA AR-t kell vennem. Ez is magyarázhatja a nyűgösködést éjszakai zavartságot. Kakigondok nincsenek se a szelelés, mert iszom a laktoherbet folyamatosan így aztán rotyog a pelus rendesen. Tegnap összeraktuk a járókát amiben nagyon jól érzi magát és jót is alszik benne. Lehet a bölcső is korlátozza :? :? Fejlődés hát Mira se szeret hason lenni mint annó Áron , de azért jobban viseli, próbálja emelgetni a buksiját. Elég halk egy gyerek nagyon nem hallatja a hangját, fürdésnél szeret dumálni imádja a vizet.Sírni is csak akkor sír ha éhes de akkor nagyon visít mint egy kismalac :lol: :lol: :lol:

Áronom újra bölcsibe, persze már megint kezd köhögni. Eléggé belehúzott a fogzásba, karácsonykor jött a 18dik rágó erre most bújik a 19dik is! A beszédünk fejlődik de elég sokat halandzsázik még mindig, meg utánzós korszakát éli mindent mond utánunk. Tegnap a párom mondta neki mikor hisztizett Áron neked elgurult a gyógyszered. Erre délután ment keresztapjához hogy Tomika jajaj elgurult a gyógyszerem, adjál nekem. :lol: :lol: :lol:

Én háááátttt most valahogy nagyon dömper vagyok , szülés után szépen elkezdtem fogyni de most csak jönnek vissza szépen a kilók. 68ra lementem a 81ről és most 72. Tudom szoptatok stb... de annyira vágyom rá hogy foggyak , egyre jobban frusztrál hogy kibuggyanok derékba a nadrágból blllőőőőő. Hozzáteszem csokiéhségem van amióta Mira megvan így nem csoda. Jajjjjj de várom már a jóóóóó időt !!!!!!!

Boni ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de bomba nő lettél!!!! Eddig is jó csaj voltál de most , apa biztos örül neki hogy ilyen ügyes voltál.
Ha nagyon unatkoznál írhatnál nekem heti menü táblát :D mi a fenét tudtál ebbe a téli időszakban enni.
Nálunk apát kéne fogyasztani már a 100at ütögeti és a Mirus a tokáját szokta markolászni ::DDD
Unokahugi hogy van???
Zsigi nagyon édes , szupi kis játékai vannak. Sajnos a csúnya szavak ragadnak rájuk remélem el is felejtik.
Kistesónak drukk drukkk , lehet a fogyi segít majd most !!!!

Zsófi tápira már írtam. Napirend : evés 6-10-2-5-8-11 ébredés után evés-fentlét-alvás. Áron pont fordítva működött felkelt elvolt evett és elaludt. 6-f7kor fürdünk még mindig. Köszi megvagyunk, nekem könnyebb hogy Áronördög a bölcsibe rosszalkodik és nem a fülemet húzza. Ebbe a fosi időbe rossz lenne itthon bezárva. Nem csodálom hogy nehezen vállalod az egyedül maradást, de azért próbáld ki, én is nagyon féltem tőle mikor Áron itthon maradt és beteg volt, de nem vészes :) menni fog!!!
Képek igen letiltottam egy időre majd ha lesz időm átrakni onnan az eladós ruhákat akkor vissza állítom csak időhiányában ez nem megy.

na majd folytatom mert Mirus nagyon nyugtalanul alszik meg teregetnem is kéne.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boni én is gratulálok, nagyon ügyes vagy!!

Zsófi, Eninek 6 hós koráig biztos szürke szeme volt, de talán tovább is, majd megnézem a képeket... Esztié barna lesz szerinted?

Most mennem kell Petit ebédeltetni, most ébredt... Majd még jövök :wink:

yuyu79

Mecsi, köszi a tápi infót, meg a fotókkal kapcsolatosat is! :) szép súlyban van Mirus is! remélem, hogy nem lesz semmi gond az oltással!

Áronnak jobbulást!

Boni, figyi, ezek mind hormonális dolgok, szerintem full kiszámíthatatlan :S az IR mellett is lehetsz terhes, csak meddőséget is okozhat, vagy nehezebben jön össze a baba! nálunk mind a 2x sikerült term. úton, pedig nekem igazoltan IRem van! :S tök alkati kérdés! de drukkolok, hogy ne legyen semmi, de semmi akadálya a tesónak, főleg, ha már elszántátok magatokat egy következő inszemre akár!

Julcsi, remélem, hogy marad kék, vagyis olyan lesz, mint Benié, de, ha nem, akkor sincs baj!

Aproo, hát, nem apa volt végig, de most az utóbbi 2 hétben igen! addig anyum, meg a szülést követően is apa!

na, megyek, mert fent vannak a gyerekek! juhéjj!

sophie27

Halihó!

Csak egy percre jöttem, ugye tudjátok, hogy a meghirdetett csal.kedv-hez kérelmet kell kitölteni és beküldeni az APEH-hoz, január végéig?! Mert önbevalláshoz kötődik és ha már a februári fizuban érzékelni akarjátok, akkor az kérelemhez kötött....meg a gázkedvezmény is...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, ezt a családi kedvezményt hogy érted!? hogy szerinted csak önadozó kérheti!?

a gázkedvezményt honnan szedted? azt én is elolvasnám! köszi!!!

sophie27

Sziasztok!

Örülök, hogy jöttek az újdonsült kismamik is :) .

Zsófi, ne izgulj, ha ilyen nyugodt baba Eszti, nem lesz semmi baj :wink: .

Mecsi, én is küzdöttem a csokiéhséggel (Dani után nem foglalkoztam vele, ezért maradt +10 kiló rajtam :? ) - folyton leesett a vércukorszintem szoptatás után. De most kutakodtam kicsit a neten, hogy mit tehetnék ellene, és elkezdtem krómot szedni. Azóta elmúlt ez az ingadozás, csak a karácsony jött közbe, így nagy eredményem még nincs :lol: .

Aproo, én fogtam, hogy nem szopizik Zéti. Nem szoktam hangoztatni, de én úgy érzem, kicsit túl van ez lihegve, és iszonyatos stressz, hogy mindenhonnan az folyik, szoptatni kell :? . Mi is felnőttünk, pedig nem volt ekkora az "elvárás".

Képek majd jönnek :) , megnéztem a karácsonyiakat, de egy használható sincs köztük :? . Általában férjem fényképez... Régóta vágyom egy "saját" gépre, csak túl megfontolt vagyok, és mire rászánom magam a kinézett "álomgépre", már nem forgalmazzák :lol: . Utoljára decemberben jártam így, karácsonyra akartam megvenni, erre december 11-én megszűnt a forgalmazása. Kereshetek újat :D . (Persze, biztos találhatnék elfekvőben, de inkább nézelődöm még egy kicsit.)

Judit

Kép
Kép
csutak33

Jó reggelt

köszike csajok de tényleg kellett ez nyár végén készül állatkertben : Kép :oops: :lol:

Mecsi próbáld ki a krómot ahogy Judit javasolja.. bárcsak Nekem is mondta volna valaki :lol: :lol: :lol:

Judit én is most cseréltem le a fényképezőm

tavaly karira kinéztem Fuji FinePix S2000HD megkaptam aztán nem is használtam, mert nagy volt most egy hónapja feltettem teszire ugyanannyiért amiért vettem, még aznap elvitték
:lol: és az árából megvettem Őt egy Samsung WB600 at tokkal
http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepe ... _61631.jpg
http://www.bemutatoterem.net/Termek.html?prId=53877

tökéletes kis gépecske, imádok vele fényképezni..szóval végre van egy olyan gépem ami tényleg tuti

:lol:

Zsófi faca csaj vagy megoldod.. meríts energiát Aprootól :wink: :lol:

KÉpzeljétek tegnap este levittem ZSigát drnénihez hogy azért hallgassa meg szerdán mennénk bölcsibe és azt mondta a dr néni Zsiginek:Neked nagyon ügyes anyukád van ZSigmond, meggyógyított :oops:

tudjátok nálunk egy egyszerű megfázás fulladással jár..

szombat reggel elkezdett köhögni orrfolyás nélkül Zsiga adtam neki reggel kora délután ACC200at felezve. orrfolyás nincs.éjjel bennt aludtam vele szobájában bekapcsoltuk sókészülékünket éjszaka majd megfulladt elkezdtem neki fújni a Ventolinnal napi 4 szer. Vasárnap egész nap fuldoklott a köhögéstől, ömlött váladék végre az orrából..kétszer hányt folytattam az előírtakat és éjszaka megint bent aludtam vele ment a sókészülék Hétfő reggelre köhögés elmúlt, csak az orrfolyás marad de az is minimális.

na ezt így elmeséltem dr néninknek és erre mondta ő... :P

utoljára december első hetében kaptunk antibiotikumot. a decembert végig"betegeskedtük, de antibiotikum nélkül túllettünk rajta. nálunk ez nagy szó, mert amennyit fiam elfogyasztott már szegényem...
bocsi offért
:lol: :cry:
Vendég

ja és Zoénak kiderült hogy szalmonella fertőzése volt . :(
Vendég

Beni is lepukkant! :( király! apa és Beni a két pasim, beteg! most vannak a dokinál! csak Eszti el ne kapja!!!! :roll:

kapott antibiotikumot Beni is, 1 hétig szedni kell.

Boni, tök ügyes vagy a gyógyítással kapcsolatban! sajnos volt már tapasztalatod bőven! én is azért rohanok rögtön, ha betegeskedni kezd, hogy legalább hallgassanak rá! volt már 2x tüdőgyuszink, 1x, igaz enyhébb kruppos rohamunk, szóval nem rizikózok, főleg a pici csajszi mellett!

látványos a fogyásod, nagyon!!! még mindig tök ügyi vagy, remélem, hogy marad is a súlyod, ha már ennyit küzdöttél érte!

Judit, na, legalább spóroltál a családi kasszának, mert nem vettél gépet! :) viccet félretéve, valaki ilyen típus, mint Te, és azt hiszem, hogy ez a jobb! én egyből beleugrom mindenfélébe, ha tehetem, aztán meg már bánom, hogy megvettem. ez van, nem vagyunk egyformák! :)

ennek a krómnak utána fogok olvasni. hol, vagy hogyan kerestél rá?

na lépek, jönnek lassan a fiúk, aztán Eszter is kel, aztán férjem lelép, anyós meg jön... mert ő ideges! ... nem panaszkodom, legalább van segítségem, főleg, hogy a héten Esztit is kell vinnem a csípőszűrésre, szóval akkor megint itt lesz, hogy Benit ne kelljen hurcibálni magammal!

szép napot nektek ebben a gány időben!

sophie27

Zsófi jobbulást fiúknak!

jut eszembe Dia meggyógyultál? remélem...írj pár sort :roll:
Vendég

HI!

Hű, Boni, tényleg látványos....én még csak most tartok az elején, de néha rettenetesen szenvedek! Na, de majd meglássuk mi lesz.
Gép nagyon szuper, majd 1 év múlva mesélj....nem használtad a másikat? Én imáááááddddooommm! De nekünk a családban 3ból 3 samsung ment tönkre és ami a letutibb volt, mindegyik a gari lejárta utáni hónapban, komolyan ez volt az év vicce tavaly előtt. Szóval remélem javítottak a konstrukción és nem lesz bibi.
Zoét meg sajnálom. Én azóta nem engedem hogy Levi tojáshoz nyúljon, hogy egy ismerős anyuka 3 hós gyereke is megfertőződött, amikor anyuka a 4 évesével muffint csinált és csak mosószeres vízzel törölte le a konyhapultot....fúj. Pedig ne mnyúlt a kicsi szájába meg ilyenek. Szóval mi a rota óta félünk mint a fene.
Jaj, most ha nem muszáj, nem adok energiát kölcsön, mert így is néha csak ezt veszem észre, hogy fejhangon visítok, kicsit leamortizált az elmúlt fél éve. Te jó ég, már fél éves lesz Zéti. NA, de tömöm a magnéziumot és ölelgetem a kis Energianyelőimet.

Betegeskedőknek jobbulást!

Zsófi, nem tudom, én önadózó vagyok szóval mi megtehetjük, ahol a munkahely intézi, ott fel kell hívni a HR-t. De tutti kell kérelem hozzá, nekem Péterem haza is hozta tegnap, de jellemző módon hiába melózik jan.1től még nincs szerződése és még nem tudja a fizuját, itt meg be kell jelölni fizu összeget, mert adósávok vannak. NA, a lényeg, hogy jobb telózni egyet, hátha egy papír kérdése az egész.
A gázkedvezmény kérelme is rajta lesz az Apeh honlapján. Illetve állítólag rajta van, én nem találom, nekem apusom hoz majd, Ő szállítja a napra kész infokat is most, hogy a fél életét a "fehér házban" tölti szegénykém.
Szólj rám, hogy többet ne dicsérjem Zéti alvókáját. A tegnap délutáni alvásunk: 15 perc alvás, 50 perc dobálózva ordítás, kúp, még 30 perc sírás csukott szemmel és vergődve, majd 30 perc alvás....sztem fog, de annyira magán kívül volt, hogy hiába vettem föl, tettem le, hányásig ordított.

Judit, igen, túl van kicsit lihegve sztem is. NA de nekem ugye az fáj, hogy nem a mennyiséggel volt baj, mert rengeteg tejci volt. Meg Levi ugye 13 hós koráig szopizott, szóval én ezért értem meg duplán-triplán kudarcként, hogy ennyire elutasító volt Bütyök. Na, de a tápival is ilyen, meg minden kajával amit le kellene nyelni, szóval úgy tűnik, nem az én készülékem üzemzavaros csak... :roll: :wink:

Azt hiszem elkezdem én is a napot....eddig még nem jutottam el a füribe, jó, mi?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, én is önadózok, de apa kapott a munkahelyétől családi adózásost és fizut nem kellett bejelölni rajta... csak azt, hogy hány gyerek után, vagy mennyi összegben, de nálunk csak ő fog kérni, mert most nem éri meg kettéosztani a kettőnk "fizujára". egyébként marha érdekes, hogy ennyi fajta formanyomtatvány van! :(

gázosat esetleg nem tudnád beszkennelni!? megpróbálom megkeresni, hátha, de nem bízom benne, ha Te sem találtad!

Beni lázas... kapott augmentin duot, már az orra is folyik! hurrá! ugye Eszter sem fogja megúszni!? :( ez csak hiú ábránd a részemről...

egyébként anyósom még nincs itt, és Eszter jóvoltából a délelőtt szuper volt! Benivel játszottam, ameddig ő aludt, az altatás necces volt, mert Benit épp altattam, mikor ő felkelt, aztán Beni szenvedett, hogy nem alszik, meg folyik az orra, meg ki tudja még micsoda, kicsit ideges voltam már a végén, aztán csak bealudt, igaz, nurofent is kapott alvás előtt, lehet, hogy az ütötte ki! Eszter meg szopizott, miközben ültem Beni ágya mellett, ja, mert ő a mai napig úgy alszik, hogy a hajamat kell bazerálnia! szóval necces a srác! :)

remélem, hogy hamar túljutunk rajta azért!

Boni, Zoé honnan kaphatta el a szalmonellát!? már eszik ő is mindenfélét? szóval kajától?

sophie27

Én is ezt akartam kérdezni, hogy mitől kaphatta a szalmonellát?

Az adókedvezményt nálunk is Apa veszi igénybe, de az én munkahelyemnek is alá kell írnia a papírt, ma küldtem el postán...Megosztani gondolom akkor van értelme, ha az egyik fél nem tudja az egészet igénybe venni...

Sziszka, köszi, hogy lefárasztottátok Enit :wink: 1 órakor már aludt, ami elég ritka... igaz csak 1 órát, de így talán este is hamarabb kidől. :) És végre eljutottam többek között a postára is, ahová már egy hete készülök csekket befizetni :roll:

yuyu79

Boni, tényleg nagyon szépen lementek a kilók :D

Zsófi, jobbulást a fiúknak, Esztit a szopi remélem megvédi... Bár Eninél ezt nem vettem észre egyértelműen, mikor szopizott, de pl mind a 3-an köhögünk hetek óta, ki jobban, ki kevésbé, de Petinek semmi baja nem volt. Mondta védőnéni, próbáljak Enivel is itatgatni egy kis anyatejet, de nem issza meg, még kakaónak se :lol:

yuyu79

Zsófi, miért kell most mennetek csípőszűrésre? Van valami gond, vagy arrafelé így szokás? Nem csak a 3 hós a kötelező? Remélem minden oké...

yuyu79

Lányok, nem figyeltek :D : szalmonella - konyhapult - Zoé :lol: ?!

Kép
Kép
csutak33

Neeem, a konyhapultot azt Aproo írta, az az ő ismerőse volt :lol:

yuyu79

Judit, nem figyelsz!? :D

Julcsi, én is bízom benne, hogy Esztit megvédi az a kis szopi, amit tudok neki adni! :)

nálunk 6 hetesen kell a csípőszűrésre menni, nem tudom, hogy máshol hogy szokás!

sophie27

Naja, de általánosságban kérdeztétek, tényleg ismerősömet meséltem, de amúgy rengeteg dologtól lehet kapni. Leggyakoribb a tojás héja fogdosása...azon sok van, meg a nyers tojásos dolgok.
De vannak ugye kész ételből fertőzések is.:-(

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nálunk 3 hónaposan van, csak annak kell előbb menni, akinél valami gyanú van.

yuyu79

Siettem, nem figyeltem :lol: :oops: .

Kép
Kép
csutak33

REggelt
CSajok nem tudjuk mitől kaphatta el :roll:
Vendég

Kezd vissza állni a régi rend. Gyülekezünk :)
Újra Boni az első korán kelőnk :) Én is idevergődtem kicsit, bár a Zombi hozzám képest ............ Mira 2napja kész van. Nappal alig alszik ,éjjel nagyon zavart az alvása, mi meg tőle nem tudunk aludni. Most is muszáj voltam kihozni mert annyira nyűglődött , persze ahogy kivettem vigyorexbaba lett belőle és pörgött ezerrel, aztán f2kor le is tudtam fektetni :shock: :shock: én meg sokkot kaptam.
Kipróbáltuk az új tápit a bukásra , de szerintem lehet az okozza a zavart vagy én már nem tudom.
Voltunk mi is csípőszűrésen ,de hónap végén kell mennünk kontrollra mert a bal csípője idézem"nem elég érett" ezért naponta tornázunk. REmélem nem lesz gond.
Én meg újra olajcserés lettem :P blllllööööö Áronnal kihúztam 6vagy8hónapig most meg 2hóig se bírt várni. Hát ez úgy nem hiányzott:(((

Aproo elnézést ha a lelkedbe másztam a kérdésemmel nem volt szándékos, de ahogy Julcsi is írta nem volt egyértelmű számomra hogy apszolút nem cicizik e Zéti. Ha megbántottalak bocsánat!
Fél éves !!! Rohan az idő. Hajrá fogyi!
Zéti tisztára te vagy :D

Julcsi ti is nemsokára már ünnepeltek!!!Első szülinap!!! :shock: :shock:

Barbi nem örülök hogy így álltok a pároddal , neked van igazad össze kéne szednie magát. De azért kiváncsi lennék mit lépne ha te hagynád el így magad és beülnél gubbasztani egy sarokba és neki kéne összekaparni a családot minden nap, menni és intézkedni plusz házimeló. Elég labilis a kis lelke a párodnak nem??? Edővel azóta se semmi? Többiek??

Adri szívem mélyéből kívánok nektek minden jót! Szörnyű amiken átmentek, nagyon sajnálom a történteket. :cry: :cry: Hogy áll a házatok?
A munkahelyed meg szégyelheti magát!!!!!

Zsófi jobbulást nektek! Ha van egy kis szerencséje Esztinek ,akkor nem kapja el , próbáld Benimentesíteni. Ti milyen tápit isztok? Kérünk képeket!!!! Úgyis mindig csak te kérsz rólunk :)

Panna , Dia voltatok már 4D-n??? Ne felejtsétek el megmutatni a képeket!

Judit szerintem no para buksitartás miatt Áronom is nagyon lusta volt mégis felemelte a fejét egyszer csak. Mira detto, de azért ő jobban erőlteti magát. Főleg most a járókába.

Szisz köszi az ötletet igyekszem egy kisollót beszerezni meg szaggató formákat :D Nem vagyok egy nagy sütögetős ezért még az sincs. magy nézek gyurmakészletet.

Dia jobban vagy már??? Virág hogy bírja a bölcsit?

Nincs valakinek hódító hódok meséje azaz Nojbi és Dugó vagy kalánnéni???

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Igen jó reggelt a tisztelt korán kelöknek!

Ami a szalmonellát illeti: anno Iminek egyszerre volt rotája és szalmonellája és az ördög se tudta kideríteni, hogy mitöl, mert akkor még baba volt és senki másnak nem volt a családban, s föleg a kombináció volt érdekes.

Mecsi a mi éjszakáink is gubancosak, napközben elvan Edö kis igénnyel, de éjszaka tankol több óra hosszat. Reggelre persze minden átáztatva...

Nekem nem jött meg, sose szokott intenzív szoptatás mellett, de nem is bánom, mert nagyon nem hiányzik.

A párom lelke igen labilis, néha mintha összekeverné a frontokat és összekeverné az ellenséget a baráttal. A napokban ki-ki a családja kuszaságával foglalkozott. Én az öcsémmel és a szüleimmel lelkiztem, próbálom az öcsém választottját elfogadni, megszeretni (eddig nem nagyon sikerül, de nem nekem kell vele élnem) és a szüleimet rávenni, hogy legalább az esküvöjükre menjenek már el. A párom meg a növérével próbál szót érteni, de ahelyett, hogy egy konkrét beszélgetés alakult volna ki, a növére elkezdett anyázni, hagyja öt békén egy életre és az anyjukat is hagyja békén és különben is és egyáltalán. Nagyon primitív a stílus, pedig jogász a csaj... A párom pedig barátságos volt, csak annyit kérdezett, hogy nincs-e kedve megismerni a gyerekeit. Erre jött ez a válasz... A lány mindig is csapodár jellemü volt, ahová a szél fújta, oda tartott, agresszív természetü, most boxolni jár.

Hát ez van.

Voltam börgyógyásznál egy bibírcsókkal, hétfön mehetek kés alá, az ujjamat is fel kell vágatnom ugyanakkor, szép nap lesz.

A lakás gondok se akarnak pozitív irányba fejlödni, lassan az a kényszerképzetem kezd kialakulni, hogy a gyerekek itt fognak felnöni.

Mentem dolgomra. Edö cuppog. :)

Puszi: mi
Vendég

Hello csajok!

Előkerültem, kitudja mennyi időre, mert egész nap le sem ülök. Jól vagyunk, csak az általános 1 hét bölcsi utáni nátha kezdődik Zorkunál, gondolom Zalán meg majd folytatja. Zorkának ki is szedik az orrmanduláját márciusban. Hétfő óta ottalszik a bölcsibe, így van egy kis időm a házra is napközben, nemcsak este mikor apa hazajön. Zalánkám alig 2 hét és 1 éves! Majd felrakok képet, de egyenlőre a fényképezőn vannak még a karisok is.

Zsófi nekem ha Zorku beteg volt Zalán is az lett, de ezt nem vedd alapul, reméljük Eszti megússza.

Zalánkámat nemtudom leállítani a szopiról, napközben csak reggel délben és este szopizik, de éjjel 3 óránként. Tiszta cicifüggő. Inni nem iszik max 5-6 korty vizet egész nap, a tápszert visítva tolja a cumisüveget a csőrőset a szívószálat mindent próbáltam, de nem kell neki semmi csak cici.
CSak elég kellemetlen, mert szopizni is úgy szopizik, hogy ráncigál, harap, tol el, de ha elveszem visít.
Amúgy nagyon jó gyerek csak reggel felhúzzák és este úgy kell lefogni, menni még nem megy de már közel hozzá. Napközben 3*fél órát alszik.

Na ennyi időm volt, lányok boldog új évet nektek, majd igyekszem jönni.

Ritus

Kép
rituspoc

Boni - nagyon csinos vagy, így tovább! Minden elismerésem a kitartásodért.

Zsófi - jobbulást a fiúknak, remélem Esztivel ti nem kapjátok el! A szobatisztaság miatt pedig kár izgatnod magad, hagyatkozz a saját megérzéseidre, hiszen senki nem ismeri jobban magatokat. Nálunk szerencsére a nagymamák nem szekáltak a dologgal, nyáron, mikor náluk volt, mindkettő úgy állt hozzá, hogy majd ő megmutatj, hogy kell ezt, de Fruzsi ellenáltt. Aztán most tél közepén döntött úgy, hogy legyen bugyi. Nálunk szerintem az is segített, hogy a bölcsiben látta a többieket. Bár vicces volt, hogy mivel a nagyok jó része elment oviba, csak pár fiú maradt/jött, aki szobatiszta volt, Fruzsi otthon is gyakran akart állva pisilni. Ekkor elmagyaráztam neki, hogy ez neki nem fog menni. Meg eszembe jutott, hogy hátha nem tudja, hogy neki mije van, felemeltem egyszer fürdetésnél a tükör előtt és megmondtam neki. Ez után jó pár napig az volt a téma, hogy a lányoknak-fiúknak mije van, ki pisil ülve, ki állva. A családtagok közül ki fiú, ki lány, stb.
Egyébként egy hónappal a nappali peluselhagyás után kérte, hogy éjjelre se adjak rá, úgyhogy nem is adok. Azért van gumilepedő, illetve figyelek, hogy este ne igyon sokat. Eddig egy baleset volt, de akkor én voltam a hibás, mert nem mentem be rögtön a szobájába, amikor felébredt. Egyébként sokszor alig tudom rávenni reggel, hogy indulás előtt menjen el itthon pisilni (képes lenne a bölcsiig tartogatni). Nálunk az vált be, hogy eggyütt megyünk, először ő ül a WC-n, aztán én.

Barbi - remélem lassan azért rendeződnek a dolgok nálatok!

Rita - kitartás, előbb-utóbb jobb lesz. :D

Kis színes tegnapi sztori - mikor hazamegyünk, átöltöztetem Fruzsit otthoni ruhába és kézmosás, mielőtt bármit csinálnánk. A bölcsiben imád kezet mosni (mondjuk ott az ő méretében van minden és nem kell sámli meg az én segítségem), itthon meg sportot csinál abból, hogy elrohangál. Állok a fürdőszobában, és próbálom viccesen felfogni a dolgot, mondom neki, hogy "Kovács Fruzsinát várja anyukája a fürdőszobában". Jött is szépen, aztán este, mikor játszik a babájával, mondja, hogy Kovács Nóra bekakilt. Végül is tök logikus, hogy ha a családban mindenkinek Kovács a vezetékneve, akkor az ő picikéjének is. :lol: Persze rögtön levette a ruhát a babáról, kimosta a mosógépben, amit most kapott, majd felrakta száradni az egyik radiátorra. A bölcsiben is mindig arra rakják (van rajta fa keret).
Aranyos volt, tegnap este bontottuk el a karácsonyfát (miután Fruzsi lefeküdt), reggel kérdezi, hogy hol van. Mondjuk neki, hogy elvitte a Jézuska, mert már nagyon hullott a levele. Első kérdése: "És a mosógépet is elvitte?" Mondtuk, hogy nem. Következő: "És a szaloncukrot?"

Beus

Kép
félhold

sziasztok!

Beus, nagyon aranyos sztorikat hoztál! nálunk is a Jézuska vitte el a fát, de mi egyből mondtuk neki, hogy az ajándék maradt, de a fát már elvitte! szerencsére anyuék is pont akkor bontották le, mikor mi, így már náluk sem volt, mikor mentünk nagyizni! :) nem kellett fölöslegesen magyarázkodni! (biztos lesz még olyan is!)

Ritus, jó hallani rólatok is! nem semmi, hogy így szalad az idő! 1 éves lesz lassan Zalán is! na meg Peti is! Zorkának jobbulást! cicizés azért jó, hogy van, persze lehetnek árnyoldalai is, de azért egy tuti fegyver ez nekünk! :) (ezt senki mástól nem kaphatja meg...)

Julcsi, Peti is mindjárt 1 éves! :shock:

Aproo, igaz, hogy általánosságban kérdeztük a szalmonellát, de azért Zoé még olyan kicsi, hogy honnan szedhette össze!? ezt a gázos cuccot nem tudod akkor esetleg átküldeni majd!?

Barbi, kicsit kuszák a szálak, de ez már sajnos megszoktuk! :( hogy bírod idegekkel ezt a stresszt!? vagy próbálsz nem felvenni belőle sokmindent? nagyon ügyes vagy! én már biztosan megőrültem volna. sajnos én nem vagyok az a típus, aki elengedi a füle mellett a hallottakat, mint pl. a férjem. őt egyszerűen szökőévente 1x lehet kihozni ilyesmivel a sodrából!

gyerekekkel minden okés? Imi, Eni? suliznak? ovis korúak mikor mehetnek az új oviba?

Mecsi, mi a milupa komfort 1-es tápit esszük, ami hasfájós, és szorulásos babáknak van! egyelőre úgy néz ki, hogy bevállt! hétfő óta Eszti minden nap alkot valamit, igaz, hogy csak 1x, de kijön... :)

egyébként meg valami nem stimmel a kiscsajjal, tegnap este óta nem akarja a tápszert meginni! :( fuldoklik tőle, öklendezik, minden baja van. úgy hallom, mintha furán is nyelne, de csak a nyálát. cicizésnél nincs gond! csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mennyit eszik ciciből, illetve nem nagyon reklamál sosem, ha esetleg éhes is maradna. szóval nem tudom! remélem, hogy nem lesz tényleg beteg!

amúgy a tegnapi csípőszűrésen minden okés volt! szerencsére nem kell visszamennünk többet!

megyek, a fiam elbújt a sötét fürdőbe, gondolom, hogy kakil! jók legyetek!

képeket igyekszem, de valami hibát ír ki a rendszer... :S

sophie27

Zsófi hogy hogy bírom idegekkel? Nem kellenek hozzá már idegek, ez olyan letargiában folytatott kilátásralan meccs...
Beninek mielöbbi jobbulást!

Én pár napja elszánt öngyötrésbe kezdtem Boni példáján felbuzdulva. Én is szeretnék ilyen dögös lenni! Másik lehetöség, hogy nem fogyni kéne, hanem a meglévö súlyhoz nyúlni... :)

A suli. Na ja. Továbbra is közepes Eni iskolai teljesítménye, nála nincs rosszabb tanuló... :( Csórikámat úgy sajnálom, hogy nincsen sikerélménye, de ö maga is ludas a dologban. Másrészt annyi házit kap, hogy gyakorolni sose marad idö, no meg lassan is dolgozik, a hibákat ki kell javítani, stb.
Az ovisok nem tudom mikor kapnak helyet, feltehetöleg majd csak összel. Néha pedig már nagyon jó lenne, mert Dönci nyelvi fejlödése nagyon lassan halad, s ö még mindig pelenkás...

Megint csomó kudarc ért ház témában. Már annyira elegem van az egészböl!

Mentem is répát rágni, korog a gyomrom.

Puszi: én
Vendég

Barbi, hát, akkor kitartást, és egy adaggal több pozitivitást! remélem, hogy jobb napok, hónapok elé néztek! én szorítok!

a fogyóhoz pedig hatalmas önfegyelmet! :) (tényleg, következő baba!? hogy áll most a dolog, szeretnél? szeretnétek?)

Eninek ez a sulis dolog is kicsit hektikus, nem!? néha jobban megy, néha kevésbé, bár gondolom, hogy attól is függ, hogy épp milyen a hangulata!? :(

kérdés! volt valakinek olyan zenélős-vetítős játéka, ami a falra vetít, és közben altatódalokat nyomat!? mennyire bírják a gyerkők? gondolkozom, hogy Eszternek beruháznék egy ilyesmire, mert amúgy jól elvan, csak este viseli nehezen az idő múlását, hátha!?

sophie27

Zsófi, sajna nem tudok scannelni, de még nincs is mit, mert én sem találom az apeh honlapján, apum hozza majd. De talán azt meg tudja mondani pontosan honnan töltötték le.
Én akartam Zétinek ilyen zenélő vackot, de nem jött össze hogy meg is vegyem. Bár sztem Beni ugyanúgy élvezné, ha nem jobban.
Ja és Levi sem akar pelusmentességet, rettenetesen fél a wc-től. Mivel baromi szorulós, havi kb 1 hetünk rámegy arra hogy egész nap nyom, aludni-enni nem bír, semmi nem használ úgy értem túl vagyunk már minden szeren ami vmit érhetne...ilyenkor fuldokolva sír 3 nap után annyira fáj neki és ekkor irány a wc, ahol együtt megalkotjuk a dolgot, de mivel baromi fájdalmas, ezért utálja, szóval nem is tudom mi mikor leszünk szobatiszták. :shock: :? :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szegény Levi :roll: És akkor pisilni se akar, se wc-be se bilibe? Vagy csak a kakival van a gond? Mi is sokáig küszködtünk a kakilással, de szerencsére most már ritkán van gond vele...

Zsófi, nekünk nem volt ilyenünk, de biztos jó :wink:

Barbi, jobb napokat kívánok Neked :? :wink: Hajrá fogyókúra!! Az újabb baba gondolom erősen függ a kapcsolatotok/házasságotok alakulásától, ami remélem pozitív lesz :)

yuyu79

Aproo, ilyen népi cuccok sem vállnak be, mint szilvalé, és hasonlók? sajnálom, hogy ilyen nehezen megy a kakilás! :( szörnyű lehet, sajnos vannak tapasztalatok a terhsség alatti időszakból, de azért más ezt egy gyerkőcnek megélni! :(

köszi az infót előre is!

sophie27

Sziasztok lányok, holnap korán reggel indulunk mamáékhoz . Első közös utunk le 4esbe. Kocsi fullra megpakolva, még a tetőbox is tele van. Jó persze szanáltam itthon egy csomó mindent és azok ilyenkor lekerülnek.
Sokat pihenni nem fogok, jön a család apraja nagyja babalátogatóba, szegény Mirus meg majd csak győzi valahogy a strapás napokat :? :?

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, jók legyetek!!!

sajnos mi is betegek lettünk Eszterrel! :( ma voltam vele a dokinéninél. egyelőre nem kapott semmit. ha van láza, germicid, ha nagyon be van dugulva az orra, az a csepegtetős sóoldat. vírusos a torka, ha rosszabbodna, akkor klinika, ha nem, és még mindig nem 100as, hétfőn vissza! remélem, hogy hamar túljut rajta! egyébként annyi van vele, hogy köhög, meg be van dugulva az orra, de szerencsére láza nincs. valószínű, Beni kivételével mindegyikünknek ez van, Beni meg valahol benyelt egy bacit, neki láza is volt, de ő már szerencsére jól van! ;)

mindenkinek szép hétvégét! remélem, hogy a miénk is szép lesz!!! drukkoljatok!

sophie27

Sziasztok

Mecsi jó utat!

ZSófi jobbulást

Zsiga is visszaesett.. délután megyünk dr nénihez :(

Aproo sajnálom kakigondot másik fórumba céklát irta valaki szorulásra.. bár Zsiga nem szereti

BArbi hajrá :lol:
Vendég

Céklát? Én múltkor azt hittem, hogy Peti pont attól kakilt keményebbet...

Zsófi, jobbulást Nektek, remélem nem lesz gond... Boni, Zsiginek is jobbulást! Mecsi, Nektek meg jó utat, jó hétvégét!

yuyu79

Boni, jobbulást Zsiginek! cékla szerintem is inkább fogós, vas van benne... bár lehet, hogy bizonyos formái hashajtósak!

sophie27

Reggelt

na megint antibiotikum és telefonálnom kell a pulmológiára most már biztos. bölcsit egyenlőre hanyagoljuk. mert sajna 1 hetet max kettőt megyünk 2-3at nem és az egészet fizetni kell a helyért.
MIndenkinek jó hétvégét

cékla: én nem tudom, csak másikban olvastam..de ezt jeleztem is :lol:

Zsófi remélem nem kell kórházba mennetek.

Aproo azt elfeledtem mi a Laveolac szirupot használtuk a szerintem jó lehet rá.nem?

ja és képzeljétek pár napja ZSiga használja lépcsős Wc ülőkét! bódogság! :lol: eddig csak bilibe volt hajlandó...illetve a pisi sima fellépőről ment már...
Vendég

Boni, jobbulást nektek is! :( ez a trutyi idő... előre félek, hogy jön az influ szezon. mi kb. ki sem moccanunk itthonról, nem, hogy gyerekprogikra szaladgáljunk! :( pedig lenne FMHban Halász Judit koncert febr. 26-án...

lépcsős wc ülőkét hol szereztél, és mennyiért? én is hasonlót szeretnék Beninek. könnyen használják maguktól is a gyerekek?

Veráknak utólag is nagyon boldog névnapot, ez a minap kimaradt! bocsi!!!

sophie27

Aprooék biztos túl vannak már a laevolacon... nekünk csak ideiglenesen segített.

Zsigának jobbulást, sajnálom hogy megint beteg, antibio kell, és a bölcsit is abba kell hagyja :( Vagy csak 1-2 hónapra, aztán majd meglátjátok?

Zsófi, hogy van Eszti?

Ez a lépcsős wc-ülőke úgy jó, ha állandóra oda van rakva, nem? És ha te wc-zel, akkor félre kell rakni, aztán vissza, vagy hogy? Nem túl macerás?

Petinek lehet megint jön a foga... éjjeli szopinál megharapott, délben meg nyűgös volt, és kajánál se nagyon nyitja a száját, csak rágja a kanalat :roll:

Este kimenőm van, művészi torna gála lesz itt Pakson, oda megyek, 25 éves a volt egyesületem, ahová gyerekkoromban jártam. Szülés óta az első szabad estém :wink: :shock:

yuyu79

Boldog névnapot a Veronikáknak!!

yuyu79

Sziasztok!

Káosz a hetem, így csak gyorsban amíg alszik Málnus!

Julcsi, érezd magad nagyon jól, nekem is meghívásom rá, de nem fogunk odaérni sajnos, majd mesélj!

Zsófi, Boni gyógyuljatok meg gyorsan! Sajnálom!

Boni, tényleg nagyon látványos!!!!(hozzánk sem akar jönni a gólya :( kezdem feladni a dolgot)

Egyébként jól vagyunk, csak túlórák, vendégek, rohanás...ilyen most az életünk...autó működik, bár még nem tökéletes, erre megjött a rendőrségi papír, hogy 20 ezer a büntetés, és 1 hónapra eltiltatanak a vezetéstől :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Pedig a koccanáson kívül minden rendben volt, úgy értem, hogy a papírokkal, nem mentem gyorsan, és 15 éve van jogsim, de még semmilyen rendőrségi ügyem nem volt....tényleg nem értem én ezt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

<
sziszka78
Tolna

Szisz bacc cegénykém. jó szigorúak és lehet tudni miért történt ? sajnálom, hogy hasonló cipőben..

Julcsi Zsófi még csak most kezdtük, de még segítséggel száll fel.. egyenlőre. tesómnál a fiúk egyedül...

Zsiga spiropentet kap --úgy fel van pörögve.. :shock:
Vendég

Boni, ez még a novemberi koccanásos ügy, hogy az előttem haladó kisteherautó elé lelépett egy gyalogos a zebrán (pont a rendőrség előtt, egyébként ki sem hívtuk volna őket) a kisteherautó ráállt a fékre, hogy meg tudjon állni, én meg némi fáziskésésben voltam (péntek délután, ráadásul túlóráztam is aznap, szóval hulla voltam) és nem tudtam még megállni, belementem hátulról...ennyi történt, adtam betétlapot, beismertem a felelősséget, 30-al mentem és minden irat és egyebek rendben voltak :(

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy eltűntem, sokat gondolok rátok meg hogy kivel mi van, de sajna nagyon ritkán ülök gép elé csak úgy szórakozásból mostanában. Vagy dolgozom vagy keresgélek dolgokat. De lassan itthon leszek, majd sűrűn fogok jönni ismét, legalábbis ez a terv! :) Amúgy feb 11-ig van tervben, hogy dolgozom. Remélem addig még kibírom! Igazából nem is maga a munka fárasztó, mert nem panaszkodhatom sem a stressz miatt sem a főnök miatt, tényleg nagyon rendes és emberi! Viszont ami nehéz, hogy korán kel kelni és egész nap le sem lehet dőlni, aztán amikor hazajövök akkor meg Virág-al szeretnék foglalkozni, és akkor fekvésig nincs megállás. Sajnos sokszor az van hogy nem bírom és beteszek neki egy DVD-d, ilyenkor jó lelkifurdalásom is van, de tényleg sokszor nagyon fáradt vagyok és alig bírom nyitva tartani a szemem.

Köszönöm, aranyosak vagyok hogy gondoltok rám. Igen, már meggyógyultunk, bár sajna még egy kör antibiotikum kellet hozzá, de most már jól vagyok. ::kopp kopp:: Tesóbaba nagyon sokat mocorog, ő is biztosan jól van, szépen fejlődik odabenn :wink: 4D UH feb 5.-én lesz, már nagyon várom! Remélem még mindig fiú, mert már annyi ruhát vettem neki, főleg a nagy Tesco leárazásokban. Tudjátok, a Budaörsi irodában dolgozom, ebéd időben szinte naponta leszaladtam ezért-azért, és mindig a babaruháknál kötöttem ki, és naná hogy mindig találtam vmit :wink: De most tényleg jó akciók vannak! Pl vettem átmeneti kabátkákat majd őszre 5ezer helyett 1200ért! Remélem jók lesznek majd rá!

Igen, Virág szereti a bölcsit, már mondják bent, hogy nagyon nagy lány már, szépen beszokott és nagyon jól elvan! Na meg képzeljétek, nappalra teljesen szobatiszta lett! Szinte egyik napról a másikra, Karácsony előtt. Azóta csak alváshoz van rajta pelus, vagy ha hosszabb időre elmegyünk valahova. Szóval nagyon ügyi kiscsaj, és legalább lesz néhány hónapom pelusozás nélkül, vagyis majdnem :wink:

Tesóbaba nevek vannak, egy ami nekem tetszik és egy ami apának. Nekem Bálint, apának Attila. Végül is az Attila sem rossz, azt jól lehet becézni, de a Bálint modernebb, valahogyan közelebb állna hozzám, de még meglátjuk. Amúgy sztem jó nagy baba lesz, már most hatalmas a hasam, legalábbis úgy érzem! Íme két mai kép:

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dia123 2011.01.15 21:26-kor.

Kép
Kép
dia123

Na most megyek visszaolvasok néhány oldalt hogy én is képben legyek valamelyest rólatok! Igyekszem most nem eltűnni ennyi időre! :wink:

Kép
Kép
dia123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?