Új privát üzeneted érkezett!

Móni!

Nem tudom, az én fiam is meghülyült teljesenKép Ki vagyok borulva én is. Már meguntam, hogy este 10-11 között alszik el, így egyszer nem hagytam egész nap aludni. Este 8-ig kibírta, de reggel 8-ig aludt. Már egy hete azt csinálom, hogy ebéd után egy üveg kakaóval (így altattam, csak ringatva) berakom az ágyába, elmondom neki, hogy ha nem is alszik akkor is itt kell feküdnie és pihennie kell 1 órát! Általában sír, utána dumál és vagy bealszik, vagy nem. Ha 20 percet alszik akkor annyit, ha 5-öt akkor 5-öt. Gonosz anya jön a teával és felráz...Kép Muszály, mert én nem bírom már 10-11-ig fent, remélem ez csak az utolsó harmadra jellemző nyaffKép Elvégre 6 hét és itt a terminus vége!
Szóval én is tanácstalan vagyok, mert nagyon hiányzik az a másfél-2 óra nyugodtság napközben, de sajnos ez az ára, hogy este még jusson energiám apára is. Ma is kb 20 percet aludt, úgyhogy mindjárt viszem aludni, megyek is csinálom a kakaóját.

Tényleg, valakinek valami ötlete nincs, hogy ez mi?KépKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Ma felhivtak a jatekboltbol, hogy kesz vannak babokKépholnap delben megyek ertukKép

Mi is siman mehetunk vele jatekosztalyra,megnez,megfog mindent de el lehet tavolitani konnyenKép
Evesileg a multikban ha nagyon muszaly felbontok egy turorudit,de csak ha szepen ul a kocsiban,altalban inkabb szaladgalna(igy egyedul nem emgyek vele ilyen heyre,mert akkor ugrott a bevasarlasKép )aztan persze kifiztem a papirt.viszont en is viszek nekii mindenhova inni,enni csak ha soaka maradunk valahol,mertket eves kozt ugysem nassol semmitKép

Parazita
Na akkor kiderult a kis titokzatos nemeKépGratula az ocsihozKép

Ilke
Jobbulast az egesz csaladnakKépSzegeny Balaint,pedig Ti nem is jartok kozossegbe es meg szopizik isKépHat hiaba nem mindig ved az anyatejKép

Halacska
Engem is erdekel a diavetito araKép
Egy csomo regi filmunk van,szerintem Alexnak meg kell egy kis ido hogy elvezze es uljon egyhelyben,mert amugy sem tv-nezos,de mindenkepp szeretnek neki kesobb venni,marcsak azert is hogy ujra lassam a regi filmeketKép

Conti
Nalunk si van szuloi munkakozosseg,vannak kepviselok es nkeik lehet panaszkodniKépPL ilyen hideg kaja szituban is szerintemKépMa milyen volt a kajcsi?Talan azert nem eszi meg Betti,ezt majd csak megertik.

Parazita
Voltal mar a Recseiben a borzen?Milyen??

Gumicukor
Anyukamnak nagyo jo takinenije van,imadtam amikor ott laktunk,nagyon preciz,semmiben nincs soha hiba.Sot meg kezzel is mos,anyunak az elegans cuccaitKép

Judy
Es Gergo hany kg? Gellert nem semmi a hizasbanKép
Tenleg es a szopi rogton ment vele?Emlekszem Gergonel neked sem volt egyszeru az eleje.

panda
ez nem semmi.Anno 5 eve meg be kellett menni egy het mulva mar nem tudom hova:0es ott megkaptuk a jogsitKépEn is telen kezdtem elesben vezetni sot egy vadiuj kocsitKépMindenki rohogott hogy minek egy friss jogsihoz uj autoKép

Sasha
KitartasKépHat talan erzi mar a kozelgo valtozast es kicsit megzavarodott a napjaKépennel csak farsztobb lesz ha meglesz a tesoKép
Nekem ma nagyon jo volt,pedig csak jatszoter volt a program,semmi extra,de jol eljatsozttunk itthon delutanKép

Pusz
kataa

Forti
Jobbulast LevinekKép

Kép
Kép
kataa

Ilke

Szegeny Ti! Jobbulast mindenkinek!
Dannynek is volt valamilyen taknyos laztalan nyavalyaja es a doki gyanitotta, hogy fertozes. Raadasul nem volt meg 2 honapos, ugyhogy antibigyot nem irhatott fel neki. Mondjuk ezt nem is banom. De bekuldott minket a Vaci korhazba, jol rank ijesztett. De szerencsere ott nem talaltak semmit.Fura ez, mert ugye o is csak szopik, Emi is csak szopott majdnem 5 honapos koraig es megsem volt beteg egesz 1 eves koraig.
Edi lehet Lilike ahogy pelenkaz. Nalunk is tobb pluss allaton fellelheto pelenka...Kép

Kepzeljetek elmentem egy magan ortoped dokihoz, aki elkuldott rontgenre, hogy megnezzuk milyen allapotban van a csipom mostansag. Dkeszin a rendelointezetbe mentem, ahol kozoltek velem, hogy ezzel a dokival ok nem szerzodtek, ugyhogy fizetnem kell a rontgenert cirka 5ezret... kicsit kiakadtam.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Diavetítő: dobozban van, ezért nem látszik teljesen, hogy milyen de kicsit lapos, ufósnak tűnik, nem olyan mint, amilyen gyerekkorunkban volt. 13.990 lesz a vetítő és egy film. Így van az újságban.

Auchan: elárulom, hogy itt azért hagyják enni a népet (nem úgy mint pl. a Tescoban--fideszes ...Gabi kiflit evett), mert vásárol és nem éri meg nekik elriasztani a vásárlót egy meleg zsömle vagy pogi miatt. Téliszalámit meg csak nem esznek ott?! Kép

Parazita
Nehéz a bányászok élete...Én takizok hétvégén de minimálisat. Nem is ragyog annyira a lakás mint amikor még nem volt csimotánk.Kép

Nyuszi
Klassz, hogy eddig is kihúztátok csak szopival! Ügyesek vagytok!

Gyors felépülést kívánunk a betegeskedőknek!

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Kataa!

SzuperKép Anyukám elmondása szerint ugyanaz a csaj volt és amikor anuykám beadta a papírt önelégülten közölte hogy igen, ez az a cég neve. Anyukám meg mondta hogy a hölgy férje. Kép

Emma már jól van, valószínűleg elcsapta a gyomrát. Ma 4-re értem érte a bölcsibe és a szobájukból ő volt az utolsó. Még jó hogy összeengedtéka másik szobával, ott még voltak vagy 4-en, így nem unatkozott, játszotte gy kisfiúval. Én nem értem hogy hozzák el őket ilyne korán, én 7-re megyek dolgozni de nem érek ide előbb, mindneki a szomszédban dolgozik?
De nagyon megdícsérték, állítólag nagyon jól vislekedik és ma először hajlandó volt felvenni a bölcsis hálózsákot alváshoz (mert persze ma is kinta ludtak). Így kell csinálni, őt agyon dícsérték azért amit más gyerekektől az elős pillnattól elvártakKépKépKép

Pénteken beoltják őt bárányhimlő ellen, sokat rágódtam rajat de végülis beolattom mérlegelve a pro és kontra érveket. Azért kicsit aggódom persze.

Conti!

Nálunk is egyesével ülnek le és Emma majdnem az utolsó, de pár nap alatt megszokta. Már newm türelmetlenkedik, tudja hogy ő is kap. Kb megye dóra van az első leülő és az utolsó között. De nem volt hideg a kajcsi egyszer sem amíg ott voltam., mert a tálban nem hül ki, és a tányérba akkor szedik ki amikor ő jön.

Sasha!

Emma is 10 körül alszik el pedig 7-kor kel. Én is kiakadok néha, de nem alszik el előbb, ma is 9-kor lefektettem, fél órát cumizott, negye dórát forgolódott, mosta lszik...de lagalább a nagy ágybanKép

taki néni: Hát én szívesen fogadnék, ha úgy állnák anyagilag, utálok takaírtan i és nem is szoktam csak ha már muszáj. És igen lusta vagyokKép:KépKép Ennyi erővel lustaság a mosó vagy mosogatógép is. Nekünk gyerekkoromban mindíg volt takarítónőnke, és ettől még anyukám suvickolt eleget hogy a taki néni egy héten 1x megcsináltaa nagyobb dolgokat.
Szóval én jó dolognak tartom.

Boltban evés: én hagyom. Ha bemegyünk itt nálunka profibe mindíg kap egy kiflit. Mást itt nem bonthat ki. De pl tescóban, auchanban ott kap kis üdítőt is vagy túrórudit, Még soha sehol nem szólatk érte. De pl játékboltab simán be lehet vele menni, megnézgeti a dolgokat de visszateszi utána.

Mi egyébként úgy szoktuk hogyha eszik valamit a boltabn abból veszünk még egy darabot, az bontatlan és mondjuk a pénztárnál hogy kettő volt. És így nem kell bontott zacsit vagy üres papírt blokkolniuk.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kataa!

Nem tudom mennyire emlékszel még a 34. hét felé zajló dolgokraKép Keményedés, hajlongásra, hirtelen megugrásra, idegeskedésre, gyorsmenés futás helyett... Mert a gyerek megy, az autó meg jön... ráadásul fránya motormániánk van, de szerencsére Gabesz általában úttest ügyben szót fogad, de az örödög sosem alszik alapon inkább ijedezzek. A lényeg, a lényeg, hogy nem bírom már szuflávalKép és néha le kell ülnöm, mert bizony nagyon sokszor van az, hogy megnézünk minden "tücsköt-bogarat" mindenhol, és eddig ez ment, meg "beszélgettünk", de most már nem bírok guggolni, nem bírok egyhelyben állni, mert a lában is hótt vizes, úgyhogy inkább mennék, mint álldogállnék 1 dolog felett 5 percet, ami sokkal többnek tűnik. De egy idő után már menni sem jó, megállni sem jó, guggolni meg végképp, és leülni mostanában igen ritkán lehet, mert vagy esett az eső és vizes minden, vagy még túl korán van és a hajnali permet még nem száradt fel...
Kutyák miatt mi ugye reggel 2órát és délután 1 órát (utána játszótér) csavargunk. Már kezdem nem bírni, de a lakásban meg totál becsavarodunk, nemcsak a gyerek, hanem én is. Hétvégeken amikor após veszi át a kutyákat és nem lenne kötelező lemenni, délutánra már jellegzetes elvonási tüneteim vannakKép Mondjuk a két terhesség között jókora külömbség van, és idáig kb 16 kgKép Gáborral több mint 20 kilót szedtem fel, most meg éppenhogy 4-et, de azt is a néha rámtörő csokifalásnak köszönhető...Kép

na puszi
sasha

Kép
sasha

Manó!

Na én ezt már nem bírom. Mostanra én már kidőlök, már így is kókadozok elég rendesen... Gabim így meg negyed 9-kor aludt

sasha

Kép
sasha

Nuszika
Szerintem ez is immunrendeszer fuggo,meghat , kicsi hamarabb is lekapja Emitol,amig o egyedul volt nehezebb voltKép
En ma egy csom penzt hagytam a gyogysertarban,es nem volt benne goygyszer,csak homeos immunerositok,cebioncsepp,orrspray ha esetleg keneKépDe ilyenre inkabb aldoz az ember mint hogy beteg legyenKép
Nekem is van jo dokim(sajnos)Apukam egy regi tanitvanya.Olyan furi mert egyidoszek vagyunk,es melkeszem is ra regrol,most meg O a dokiKép
Vlami tornara kene jarnom,ha mar iigy raerke,csak kersni kene,ebben segit.Azt is mondta hogy milyen jo az izomzatom,tornazom,mondom ja Alex a sulyzoKép

Halacska
kosz az infot:0Rank se szoltak sosem multiban,pedig regen amikor kicsi volt meg bebietelt is bontottam fel amikor mar vigasztalhatatlanul sirtKép

Mano
Hat szerintem nem sokan dolgoznak,legalabbis nalnuk tuti nemKépEnamikor megyek erte 1 utan,sonan jonnek akkor.
Holnap megkertek hogy vigyem el ebed utan mert kevesen lesznek.Jolis jott ki mert amugyis lenne delutani programunkKép
Takinenit en is foadnek,meg talan meg is engedhetnem,de most meg mar minekKép

Sasha
Hat nekem nem nagyon volt egyik sem,Se kemenyedes se semiKépdolgoztam is a 32.hetigKéppersze tudom a masodikkal egesz mas lesz,inkabb mar terhes lesz a vege mint joKép
Ezert varok meg egy kicsit hogy Alex ne legyen ennyire szelesKép
UGyi vagy hogy csak ennyit hiztalKép

Pusz,mert elvileg nekem takaritanom kene ma delelottKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Judy,Forti,Ilke,Parazita,
Megjott a penzKép

Kép
Kép
kataa

Csajok
Érdemes még gyűjtögetni a pelenkás zacsikat? Mióta elköltöztünk, azóta se a Liberosok se a Pampersesek nem keresnek én meg csak gyűjtöm a zacsikat, de már kifolyik a szekrényből! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa
Arra nálunk sem adnak, akinek szobatiszta a gyereke, de az enyémre még nem lehet ezt mondani, csak azt, hogy egy jól haladó kezdő próbálkozó. Így viszont nem reszkírozzák meg a balesetet. Amúgy tegnap azzal jöttek haza (mármint a papa meg Dodi) hogy belekakilt a wc-be a bölcsiben!! Ez elég nagy szám, mert eddig rá sem mert ülni, mert hiába gyerekméret, neki azért még nagy egy kicsit. De ma reggel otthon a bilibe is kakilt, úgyhogy nagy örömködés volt Kép

Móni
Én úgy csinálo, hogy leültetem a kisasztalhoz, raktam neki játékot (mostanában imádja a dominót és a memoryt) azokat pakolászta, miközben levágtam. Előtte kicsit bevizeztem neki, mert úgy könnyebb egyenletesre vágni. Csak elöl a frufrunál kellett egy kis türelmet kérnem tőle, de kötzben egyfolytában magyaráztam, hogy milyen szép lesz és ez hatott. Utána bezzeg nem várta meg, hogy összesöpörjek, rohant a tükörhöz megcsodálni magát.

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Manó!
A bárányhimlő elleni oltónyagot fel kell iratni és kiváltani vagy csak bejelenkezni egy oltásra? Mennyibe kerül? Hezitálok én is erősen, hogy beoltassuk-e Pancsit. Azt olvastam, hogy a vírus mutálódni látszik és elég zűrös a betegség lefolyása. Egy barátnőm gyerkőce is nehezebben viselte, mint az első csimotája, aki meg sem érezte pár éve.

Sasha
Bár nem vagyok pocakos de azért átérzem, hogy min mehetsz most keresztül. Kitartást az előtted álló hetekhez! Azért mindent egybevéve, szívesen lennék a helyedben, mármint a pocakosságot illetően. Kép

Rit
köszönöm az infót. Lehet, hogy írunk Jézuskának, hogy fogjon erősebben a tolla és teremtse meg az anyagi feltételeket, hogy vegyünk egy vetítőt.Kép Már csak azért is kellen, hogy leszokjunk a dvd-zésről, amire lüke szülei szoktatták Pancsit. Napi egyszer tuti, hogy megnéz egy mesét. Vagy az nem sok szerintetek?

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Rit!

Ha gondolod megkövezhetlekKép Tavasz óta összesen 3x ettem csokit, akkor sem a táblásat, hanem a sportszeletet. És mikor kedves doktoromnak említettem, hogy én ezt a 4 kg-ot is sokallom, jól leszídott, hogy akármennyi túlsúllyal is induljon az ember némi hízás szerinte kell legyen. Az a baba és ami hozzá tartozik, és mivel nem gyengén vizes vagyok megint, így ezen nincs mit csodálkozni... Doktorbácsi szavai...
Az én édes kisfiam a pocakban már 2 kg, számold hozzá a többit és lehet, hogy kiderül szinte semmit sem híztam.

És igenis rosszul estek a szavaid. Semmit sem tudsz, nem is tudod mennyire visszafotam magam 8 hónapon keresztül, és jössz ezzel a szöveggel. Gondolkozz, mielőtt megbántassz valakit.

sasha

Kép
sasha

Halacska!

fel kell iartni és úgy rendelik meg apatikában. Kb 6000 Ft, majd megírom pontosan. Egy oltás. Én is így hallottam, hogy mutálódott. A friss babákban írta valaki hogy az eslő gyerekénél még nem javasolták, de a másodiknál ugyanaz a doki már igen, mert azt mondta hogy ennyi szövődményt még sosem látott mint idén.

Viszont valami kavar van a patika rendszerében, és így nem ígérték tutira hogy péntekre be tudják szerezni. valami adminisztrációs hiba állítólag, két törzskönyvi számon fut vagy mi és az egyiket törölni kell.

Sasha!

szerintem igenis szép hogy csak ennyit híztál. 4 kg az semmi, az tul képp a baba és a magzatvíz, lepény stb. Szóval fel a fejjel, igenis ügyes vagy. Szerintem ha megszületik a baba még több is lemyg rólad mint 4 kg, lehet hogy kevesebb kiló lezsel mint amivel indítottad a terhességet. Legalábbis rólam olyan 9 kg simán lemnet rögtön.
Ha nem ettél volna meg 3 sportszeletet ennyi kiló akkor is rádment volna. Rit ezt tényleg nem gondoltad végig szerintemKép
Az persze más kérdés hogy persze hogy jobb ha az amber nem túlsúllyal kezdi a terhességet, de a terhesség alatt fogyni vagy egyáltalén nem hízni az szerintem nem normális még egy túlsúllyal rendelkező anyukánál sem.

manó

KépKép
manó

Sasha,
Mélyen átérzem a gondjaidat, ami az ácsorgást meg a fáradást illeti... Én sokszor már most sem bírom cérnával. Most vagyok félidős, és már 10(!) kg-ot híztam, bár az igaz, hogy 5-tel kevesebbről indultam, mint a múltkor. Viszont az édességet szerencsére nem kívánom annyira, ellentétben a jó kis olasz tésztákkal Kép

Halacska,
Nálunk az a baj, hogy 4 generáció vackai halmozódtak fel a lakásban (tavaly még a nagyi is ott élt velünk), plusz meglehetősen nagy az alapterület, úgyhogy nálunk egy lazább takarítás is elég nagy meló. Ha meg rendesen akarjuk csinálni, és elhúzgáljuk a kisebb bútorokat, meg minden, akkor kész agyrém. Meg most már én sem nagyon bírom az erőmutatványokat. Szóval nekem nagyon kell az a takinéni, és mivel jobbára csak 3 hetente jön, anyagilag sem olyan vészes. Addig meg, ahol látjuk a koszt, ott gyorsan porszívunk egyet Kép)))
TV-zés, videózás nálunk nincs a gyerkőcnek (csak én bűnözök néha, de akkor is olyat nézek, pl. Mezzo vagy Fashion TV, ami nem kelti fel Solymesz érdeklődését), de a diavetítőt mi is fontolgatjuk. Szerintem tetszene neki.

Zita
parazita

Sasha
Nem megbántani akartalak, csak elmondtam, hogy én hogy látom. Amúgy emlékezz vissza, anno mielőtt pocaklakós lettél volna pont te voltál az, aki fogyni akart ezerrel. Más kérdés, hogy közben beköltözött kistesó a pocidba, akkor nyilván nem fogyózik az ember, de vigyázni kel és lehet. Azt viszont tényleg nem látom át, hogy te mennyire tetted ezt meg.
A dokibácsiddal amúgy egyeltalán nem értek egyet. Nekem van itt egy koleganőm, dec 23ra van kiírva - ő minusz 1 kiló lett 8 hónap alatt és irtóra dícséri az ő dokibácsija. Ja, és ne egy gömbölyű csajszit képzelj el, de azért elég testes.

Mellesleg a párom szerint én is dagadt vagyok - szerintem ez azért enyhe túlzás így 51,5 kilósan, de azért tényleg szeretnék úgy 2 kilót leadni babásodás előtt.

más:
Dodi tudja énekelni a Hull a pelyhest!! - igaz kb soronként utánam, de megy és irtó édi!! ugyanígy megy a suttog a fenyves is - szóval mi már izzítunk ezerrel. Tegnap meg közölte, hogy "cipő kipucol, ablakba" - gondolom a bölcsiben hallotta Kép)

rit

anemona7

sasha
nem lehet, hogy nagyon bakajál Gabi, és azért nem alszik el? Dani lefekvések előtt pár korty vizet iszik, nincs tankolás. és szépen alszik. ő meg ellenkezője Gabinak, most, hogy bejött a hűvösebb idő, tiszta mormota lett. biztos lefárasztja a kinti levegő, délelőtt is 2 óra, délután is.

dani motorjára szereltünk egy piros villogó biciklilámpát. így tudjuk merre jár, ha sötétebb helyre érünk a ligetben.

Kataa
Lehet Alexet leköti a diavetítő. Annak egészen más hangulata van, mint a tv-nek. biztos tetszene neki. nekünk is van egy csomó régi diafilmünk.
Ha érdekel vannak tornadvd-im, átvehetem őket. A gyerek után szaladgálás is jó edzés, de valljuk be azért teljesen máshogy mozgat egy torna, mint a gyerek. nekem kifejezetten jó esik, ha célirányos gyakorlatokat végzek. tudom könny beszélnem, mert gyerekkorom óta mindig sportoltam valamit, így nem csoda, hogy hiányzik, és nem elégít ki a Dani utáni rohangálás.
Nem biztos, hogy rossz lesz a második terhességed vége, miből gondolod. Alex addigra már ovis lesz, simán tudsz pihizni. Én a másodikkal is hasonlóan szeretnék dolgozni, mint danival (persze ha akkor is minden jól megymajd) a 37. hét végéig. így nem uncsiztam otthon.

Nyuszi
Valahol olvastam, hogy a tesók vagyis a többedik gyerekek, mindig intenzívebben kapnak el nyavalyákat. pl. bárányhimlőnél a testvéreken sokkal több hólyag van, mint ez elsőszülötteken. ezt anno tesómnál is észervettük, szegénynek egymás hegyén hátán voltak a himlők, nekem meg alig volt valami. egyszerre voltunk mindketten bárányhimlősek.

Rit
Nálunk is nagyon menő most a fadominó. dani is megtalálja már a párját. a másik meg a csavarozós motorja. hol az elemes csavarhúzójával, hol a sima csavarhúzóval csavarja ki, majd vissza. tök ügyes a keze, teljesen el tud merülni a szerelésben, a kis műanyag csvarokat pedig uúgy sorbaállítja egymás mellé, mint Kataa Alex-a a cipőket.
Bölcsis fényképezés KépTök arik lehetnek Kép Nekem is van pár kiskori bölcsis képem, éppen énekelekrajta zsebredugott kézzel Kép, az akko rmég kötelező egyenbölcsi szerkóban. Kép
Dodi nagyon kis kreatív csajszi! De hát volt kitől örökölnie Kép

Halacska
Nálunk is van DVD-zés. Általában a Kisvakond, vagy Shrek, Szörny Rt. Most a Tarzanra kapott rá. tátott szájjal nézi. rendes tv-t nem néz, azt állandóan kikapcsolja. és nincsenek rémálmai, félelmei sem tőlük. egyzserűen ez a gyerek csak röhög, pl. a banyán a hófehérkében, pedig az szerintem elég horror, de utánozza a vihogását Kép
Hajrá erősen fogó toll!!!!

Nézte valaki tegnap a Megasztárt? Hát a kalapos csajon teljesen kiakadtam, ezt az önbizalmat, se hang, se mozgás Kép a férjemmel szétröhögtük magunkat rajta Kép

Lányok
Itt egy infó, megosztom veletek: http://www.budapestoutletcenter.hu Márkás cuccokat lehet majd itt kapni (Az ausztriai Parndorfhoz hasonló) csak a
belvárosi üzletek ajánlott kereskedelmi áraihoz képest 30-70%-kkal olcsóbbak.

csak néhányat említve azon világszerte ismert márkák közül, amelyek már a nyitáskor is megtalálhatók lesznek:

Adidas, Salomon, Taylor Made , Camel Active, Seidensticker , Columbia, Quiksilver, Fundango, Blend of America, Atomic, Dockyard Islands, Calvin Klein, Trussardi, Guess Jeans, Pinko, Lju Jo, Iceberg, Cerrutti, Fila, Mission, Wilson, Geox, Ecco, Gabor, Lloyd, Pikolinos, Marc, Gallus,Legero,Firetti, Ara, Everybody, Levi's, Dockers, Dr. Martens, Mexx, XX by Mexx, Mustang, Chevignon, NafNaf, Nike, Pepe Jeans, Pimkie, Xanaka, Quelle, Neckermann, Wenz, Klingel, Baur, Sarar, Twins, Romano Mantelani, Tommy Hilfiger 2005-tõl, Roland, Max Mara, Tom Tailor, Vans,Etnies, ES, Emerica, DC (vans), Russell Athletic , Rucanor, Mizuno, Olimpikus, Rider, Iguana, budmil, Jackpot, Cottonfield, In Wear, Matinique

bocs az offért, de gondoltam sokunkat érdekel. gyerekcuccok is vannak!

pusz

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Mi csináljuk a reklámjukat.Kép
Ma nyitottak de az üzletek kb. csak 20%-a. Kép
Hogy miyen lesz, majd elválik.
Nálunk a Shrek I.-II., Nemo, Szilaj a vad, és Micimackó a nyerő Kép

Manó
Köszi!

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Panda
Hát ne is tartsátok Karácsonykor az Ádám napot Kép. Jobb külön ha lehet. Én ált 1 ajándékot kaptam a születés és névnapomra meg egyet karácsonyra Kép
Én inkább a takarítást passzolom le és főzök. Csak Manci nem hagy, ő jobban szereti a takarítást Kép

Kataa
Neked van Little People katalógusod? Honnan szerezted? Hanuka szettet akarok.
Hol szoktad venni őket? Én itthon eddig csak 1 helyen láttam, de ott is kicsi volt a választék. Mi most sárga buszt vettünk, zenélő fagyiskocsival Kép
Szóval én is szeretném bővíteni a készletet. Hanna is szereti én meg imádom. Mondja rá hogy "olyan éééééééédes" Kép
Utazás igazából ha valahova nem akarok menni nem kell (pl. dec.19-22. Velencébe kéne mennem, de nem megyek, gondolom érthető), és én több EU-s hálózatban vagyok benne úgyhogy általában eltérő helyekre megyek Kép
Utaltam!!!

Zita
Gratula a fiúhoz!

Halacska
Általában én sem főzök hétközben (általában nem is eszem, hanem inkább rohanok haza Kép), apjuk meg Hanna eszik a bölcsibe/munkahelyen, aztán egy kicsit játszunk, fürünk, mesélek stb.
Hanna nagyon korán fekvő (6 körül) úgyhogy alig vagyunk együtt, ha jó idő van igyekszem előbb érte menni és kicsit játszóterezni hazafelé.
Egyébként pl. ha vendégség van ő sem alszik délután simán kibírja a szokásos 6 óráig.

Mi is kiflizünk a boltban, vagy nagy ritkán túrórudi.

Lányok
aki igényelt gyes-t mennyi idő múlva kapta meg? Mert nálunk apa kérte szept közepén és még egy fillér sem jött. Ez normális vagy nem?

Halacska
Manci tavasszal volt bárányhimlős első este hőemelkedése volt majd 2 napra rá lett pötyös, kb. 1 napig vakarózott. Egyáltalán nem volt vészes. Persze rosszul nézett ki, de jól érezte magát.

Sasha
Belga csoki Kép Ne próbáld ki, komoly függőséget okoz!!! Kép Mindig úgy bevásárolok belőle, és alig tart ki 1 hétig. Persze a nagy részét egyedül is be birom nyomni.

dec8
dec8

Megfogadtam, hogy nem folyok bele a topikon belüli vitákba de most az 1x, és utoljára megteszem!
Megáll az eszem rajtatok, néha úgy írkáltok be, mintha semmi sem lenne jó! Anno, amikor a S.Réka volt terhes, szét köpködtétek az agyatokat azon, hogy biztos koplal és felelőtlen, és mi az hogy nem hízik rendesen stb. stb. Szóval jót csámcsogtatok rajta!
Most pont az ellenkezőjét csináljátok Sashával! Én úgy gondolom, hagy ha valaki túlsúlyról is indítja a terhességet, neki már nagy öröm az is, ha azt elérte, hogy szinte csak a baba súlyát hízta(+magzatvíz stb.)! Nem láthatunk bele senki terhességébe, nem tudhatjuk ki mit csinál, hogy próbál mindent megtenni azért, hogy jó legyen a babának odabent! A vizesedéssel pl. semmit nem tud tenni, én is vizesedtem, nálam is rengeteg plusszt jelentett!
Azért járunk ide, hogy beszélgessünk jó és rossz dolgokról, és persze véleményt is nyilvánítsunk, de nem mindegy hogy milyen stílusban!
Én itt ezt a témát be is fejeztem, kinek nem inge ne vegye magára! Én is csak a véleményemet mondtam el, ahogy én látom!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
En csak most jottem ra,hogy lehet is valamit kapnia LiberokertKépPedig mennyit kidobtam,most gyujtomKépVan valahol itt a babaneten egy topic errol.

Rit
Hajra wc DodinakKépAlex multkor nem birtka kivarni amig a gondozono eloszedi a bilit es a kore pisilt,jokat nevetveKépMegjegyzem en eloszor a bilit keszitem ki es nem forditvaKép
Nalunk tegnap volt fenykepezes,2 het mulva lesz kesz,olyan kivi vagyokKépKiirtak hogy rendes ruhaba vigyuk oketKépNa fel is oltoztettem fehering-meleybe,olyan kis edi voltKép
Maybebaby;en ugy tudom nem kell varni rogton ad erdmenyt.Te ezt honnan tudod?

Mano,Halacska
En is ugy tudom hogy attol meg elkaphatja ha be is van oltva csak enyhebben.A noverem beadata mindharomnak,mert ott ez altalanos.En is gondolkozom rajtaKép

Halacsaka
Egy mese/nap szerinte kezelheto,nekem csak az nem jon be hogyorakig nez a gyerek tv-tKép

Parazita
Kivancsi vagoyk rad hogy mutatsz igy +10-el,Te is olyan vekony voltal Solymi utanKép
Kivagyok en is rendesen,egesz delelott takarittam,rendesen elhuzva mindent mint mindig,de moat meg hulla vagyokKépHa dolgoznek,nekem is lenne tutira takineniKép

Gumicukor
Nekem gyogytornara kene jarnom,vagy egyaltaln valamire ami izomlazito a csipom miattKépNekem is van par kazim ,kosziKép
Alex veszes sorbarakas mar mindenre terjedKépUgy birom amikor olul maganak hogy miket alkotott.A memory es domino nalunk is meno,nagoyn ugyi benneKép

Dec8
Sajna nincs katalogusom,a tesomnak van kint es webkameran szoktam valasztaniKép
Ra is kerdeztem es a hanuka szett annyi hogy ulnek az asztalnal esznek es a gyertyatarto+stb vannak az asztalonKép
Itt meg nem lattam sehol,de szerintem Becsben tuti lehet mar kapni ezeketKép
Ne is mond,Belga csoki a gyengem,barki megy,(Miota en nem utazomKép )rogotn pofatlanul kerek egy jo kis bonobn szettetKép
En szeptember elejen igenyeltem a gyest es most hetfon jott meg,ugyhogy kb 2 honap az atfutasKép

Forti
Zsanirol tudsz valamit?Ti joban voltatok ugye?

Ma ugy orulok, mert skerult berakatni fotot a nagyszuleim 55 eves hazassagi evfordulojara a Szabadfoldbe(az jar nekik).Meglepi lesz nekik ham ajd nezik az ujsagotKépKépKép

Megyek a babokert,ja es Alexert isKép
Puszi
Kataa

Kép
Kép
kataa

Lányok!

Köszi az írásokat, most túlságosan érzékeny vagyok biztos azért vagyok azóta is szomorú, érdekes, mert sosem haragot, hanem végtelen szomorúságot tudok ilyenkor érezni. De Tudjátok nem kell megint itt a béke szigetén veszekedés, inkább jövök, ha megint helyreálltak a hormonjaim. Ha megszületik a pici majd küldöm a párom, hogy írjon.

Mindenkit kérek, hogy ezt a témát feljetse el és nyeljen egy nagyot bármennyire is írna erről ne tegye!
Köszönöm
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Ma voltam uh-on, elvileg 7 hetes vagyokKép. Tök jó volt, mindent lehetett szépen látni, 11,9 mm "már"Kép, és szépen lehetett hallani a szivhangot isKép. Most nagyon boldog vagyokKép. Barnázgatásnak (progihiány) eddig szerencsére semmi jele, remélem igy is marad. Hétfőn azért rákérdezek a dokimra, akkor megyek hozzá a rendelőbe.

BölcsisekKép!
Csak puszta kiváncsiságból érdekelne, hogy amióta bölcsis a gyerkőc (mennyi ideje?), hányszor volt beteg.

Panda
Gratula a sikeres vizsgáhozKép, most irigykedem ezerrelKép.

Kataa
Én valamiért Gran Canaria-t szeretem jobbanKép.

Szilcsike
Eddig nálunk sem merült fel sosem, hogy Gyurcimanó nélkül menjünk valahova. Mondjuk Ő jobban elvan nélkülünk, hisz bölcsibe is jár. De köszi a véleményedKép, még mindenképpen rágódunk rajta egy kicsit. Megy a drukkKép!

Betegeskedőknek gyors gyógyulást!!!!!!!!

Diavetitőn én is töröm már a fejem egy ideje, de én inkább olyat szeretnék mint amilyen régen volt gyerekkorunkban. Olyat vajon lehet még kapni valahol?

Boltban csak nagyon extrém esetben vagyok hajlandó előre odaadni valami kaját Gyurcinak. Nem azért mert nem tehetném meg, mert igy is úgy is kifezetjük és úgysem szól senki. Egész egyszerűen azért, hogy türelemre próbáljam szoktatni, meg arra, hogy minek mi a módja.

Gumicukor
Nálunk "r" helyett "j" megy. De azért nagyon remélem, hogy nemfog raccsolni a gyerek. Ezt eddig még nem is hallottam. Képzeld, a dokid csinálta ma nekem az uh-otKép. Megasztárt láttamKépKépKép.

Ja, még a diavetitő témához: hát nem mondanám, hogy baromi akciós ezzel az árral az AuchanbanKép. Pont tegnap kérdeztem a Rózsadomb Centerben egy maszek jétékboltban, hogy mi az ára, és ugyanennyit mondtak.

Nem tudok tovább irni, de mindent elolvasta.

Sziasztok
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Gumicukor
Elküldenéd a végleges név listát, hogy nyomhassam a cimkéket?
Pusz
dec8
dec8

Sasha
Sajnálom ha nem fogsz jönni, de megértelek. Ne legyél szomorú!!! Kitartás, és szpritok neked nagyonKépKépKép!

Puszi
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Jajj, amit még akartam kérdezni: nem tudom kitől, mert már nem vagyok képben, hogy ki csinálja a mikibulis cimkéket. Nálunk végül mi fog teljes névként szerepelni? Ugye nem György? Légyszi, arra tutira nem fog figyelniKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa
Hát van hozzá egy használati utasítás, onnan olvastam.
Mesélj már nekem egy kicsit erről a Little People-ről. Mi ez??? hogy néz ki?? olyan kívácsivá tettetek!!! van valami róla a neten?? - mondjuk most nincs időm keresni, lehet, hogy akkor találnék.
Hajrá kőrepisi!! Baromi jól nézhetett ki!!! Kép
Nálunk tegnap lett volna a fényképezés. Ő most harisnya/póló/kisszoknya variációban leledzik bet amúgy is - mondtam is, hogy szerintem olyan édi, nyugodtan fotózzák abban. Erre az összes szülő bevitt ünneplőt a gyereknek. Nem tudom, mi értelme, szerintem pont azt kéne megörökíteni, ahogy a gyerkőc jellemzően kinéz mostanában, de mindegy. Azt meg pláne nem értem miért adnak rá olyan ruhát, amit annyira utál, hogy otthon nem is hajlandó felvenni, csak a bölcsisnéni kedvéért teszi meg. Szóval mi lesz ebből a képből? - majd elmondja neki 20 év múlva, hogy "nézd, kislányom milyen édi voltál ekkor a bölcsiben, igaz baromira utáltad ezt a ruhát, de nekem tetszett"? na mindegy. fotózás tegnap elmaradt valamiért, már vittem be neki kisruhát, de szóltam, hogy a portréhoz továbbra is a benti ruhájában legyen, max a csoportképhez átöltöztethetik, hogy ne lógjon ki a sorból. Mondjuk ő spec imádja ezt a ruciját is, nagyon szép, csak még csak most kapta 7 végén, nincs hozzá való harisnyája, mert ehhez inkább valami vékony illene.
majd elmondják, mi lett a vége.
Amúgy most olyan happy lettem, most sikerült szereznem a bölcsibe egy cd lejátszót. Eddig Dodiék szobájában nem volt, pedig imádja a zenéz. Megbeszéltem a gondozónőkkel, hogy ők bizony szeretnék használni, ha lenne, úgyhogy most szóltak vissza, hogy van egy amit a szállítő nekünk ajándékoz!!! Kép Hétvégén írok pár cd-t is nekik, úgy viszem majd be hétfőn. Biztos lesz nagy örömködés!!

rit

anemona7

Kataa
Nem tudok róluk semmit! Kép

Banyóci
Levi szeptember óta bölcsis és most vagyunk itthon harmadszor!
Az Auchanban a film akciós mellé! Kép Kép
Gratula a 7 hetes manóhoz odabent!

Forti

Kép
Kép
forti

Banyóci
Akkor keresd a neten, szoktak hírdetni. Szólhattál volna hamarabb, nekem kettő volt, most ajándékoztam el az egyiket Kép

bölcsis kérdésed:
szept 20 óta járunk, gyakorlatilag 1x folyt az orra, emiatt 1 napra otthon is volt, de nem lett volna muszály, csak akkor még otthon voltam. szóval igazándiból mondhatjuk, hogy még 1x sem.

és írígy egy csöppet az uh-moziért!! KépKép

rit

anemona7

Banyóci!

Nálunk Emm október óta bölcsis és tul képp azóta nem mondanám 100%-osnak, de nem is kifejezetten beteg. Szóval úgy értem hogy folyik az orra, hol jobban, hol kevésbé, néha köhög párat, de nem lázas és beteg. Eddig 1 tartottam otthon 3 napot, mert 37,2 volt a hőemelkedése 1 napig, és mivel még nem dolgoztam nem vittem. Meg most voltunk 1 napot itthon, de ez nem bölcsis kórság volt. Szóval eddig nem mondanám betegesnek, de azért a nátha aggaszt kicsit, mert éjjel bizony bedugul az orra tull képp 1 hónapja.

A csoportban amúgy sokan betegek, múlt héten 6-an voltak összesen.

Bárányhimlő oltás: nekem azt mondták hogy aki bölcsis és beoltják annál tulajdonképp biztos hogy életre szóló lezs avédettség, mert ahányszor járvány van a bölcsiben, oviban, annyiszor olyan mint egy emlékeztető oltás.

És úgy olvastam hogy akkor lehet hogy kijön mégis egy enyhébb bárányhimlő, ha nem tudott tökéletesen reagálni a szervezete az oltásra, tehát pl beteg amikor kapja az oltást, vagy beteg lezs utána pl influenza vagy torokgyuszi, amire azért bölcsiseknél van esély. És ezért van hogy mégis kijön a bari.

Sasha!

Épp ettől féltem hogy nem fogsz emiatt jönniKép Szerintem nem érte meg a dologKép Jó lett volna olvasni hogy milyen az utolsó pár hét, együtt izguni, nosztalgiázni. Az elősvbel majdnem egyszerre voltunk kiírvaKép Sajnálom hogy ebből kimaradunkKép De persze várjuka babás híreketKép

manó

KépKép
manó

SashaKép
Szerintem ne tűnj el emiatt. 4 kiló az tökjó. Én sokkal többet híztam a 2-kal, mint az elsővel, igaz én is kevesebbel indítottam szerencsére. De nem volt energiám odafigyelni a kilókra a kicsi mellett. Most, hogy kettő körül ugrálok, már kezd is lötyögni a gatyóKépKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Gumicukor! Nóri sokszor "L" betűt mond "R" helyett. Akkor ez jó. Írhatnál még ilyen okosságokat. KépA szótag felcserélésről tudsz valamit? Meg a betűk felcserélésről. Pl: Takaró-kataró (ebben a szóban szépen mondja az r betűt) Ha esetleg beszélsz a barátnőddel rákérdeznél??!! Kép Előre is köszönöm. Kép

Tegnap mégsem aludtunk pelus nélkül, mert kérte a pelust. Na, majd legközelebb!!!!!!Kép

Móni! Alvás ügyileg mi is nagyon rosszul állunk. Nóri nap közben már nem alszik, max. du. 5-6 körül kidől. Ilyenkor felkeltem 7 körül (pancs+vacsi), van hogy alszik tovább, ilyenkor reggel 5-6-kor kel. Ha nem alszik tovább, akkor este 10-11-ig pörög, és nem lehet elaltatni. Mondjuk az ágyában marad, de forgolódik, dumál, énekelget, ott kell lenni vele.
Szerintem ezzel nem igazán lehet mit csinálni, azt olvastam valahol, hogy az alvás is egy bizonyos tanulási folyamat, ami eltolódhat a kisiskolás korig. Nóri éjszaka is sokat forgolódik, beszél álmában, nagyon éberen alszik. Mondjuk én is ilyen gyerek voltam megtetézve az alvajárással, úgyhogy nem aggódom. Kép Felnőttként tudok aludni, de minden kis zajra felkelek.
Felébredt a Márk, sziasztok:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Kataa, Rit
Manci szokta nézni a Little Peoplet a Minimax-on. Mondom anyámnak hogy vettem ilyen nevű játékot, erre ismeri. Mondom honnan? Ja szokta nézni a minimaxon Kép
találtam egy helyet ahol lehet rendelni, meg megnézni is Kép
http://www.gyermekkucko.hu/index.php?module=webshop&target=list&category=98

Remélem működik

dec8
dec8

Forti

Sasha ugyeben maximalisan egyetertek veled.
En kaptam a Pamperstol kis konyvet, a pontokert bevalthato jatekokrol. Nezzek rajta neked valami telcsiszamot ahol tudsz erdeklodni? Most fogok bekuldeni 12 pontot es egy zenelo telefont, vagy elefantot kerni erte.KépLiberorol nem tudok semmit.

Sasha

Nekem is rosszul esett volna a beszolas, kisse durva volt. Meg nem terhesen is, ugy meg aztan 100-szorosan tud fajni.De ha nem bantodtal nagyon meg kerlek ne buntesd emiatt a tobbieket is, azzal hogy nem jelentkezel!Kép

Gumicukor

Hat akkor en az elo ellenpelda vagyok, a batyam mindent hazahozott az ovodabol amikor kisbaba voltam es az egyetlen fertozo amit elkaptam a baranyhimlo volt.Kép Pedig volt a szamarkohogestol kezdve a mumpszig minden...a gyerekdoki nem akarta elhinni, hogy nem kaptam oket el.Kép Ja es sajna csak 3 hetig tudtam szopizni.Ugyhogy Valszeg nagy szazalekban az emberrel veleszuletett immunrendszer szamit, meg hogy mennyi erosites rakodik ra.(anyatej, vitaminok...stb)
Danny mikor beteg volt biztos hogy nem Emitol kapta el, mert Eminek akkor semmi baja nem volt. Lehet az utcarol hoztuk be szegenynek.Kép

ZIta

Gratula a kislegenyhez!Ferfiuralom lesz Nalatok?Kép

Kepzeljetek, Emike alig eszik meg valamit. Nem tudom mi baja lehet, valogat, olyat sem eszik meg amit korabban imadott (virsli,husleves).Nem a foga faj, vagy beteg, mert azt eszrevettem volna. Egyszeruen nem tudom mit fozzek neki, mert csak uresen eszi a rizst, vagy a fott repat es hust szinte egyaltalan. Semmi ujat nem tudok vele megkostoltatni....Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Na, még muszály ezt leírnom:
Sasha Kép Kép Kép Kép Kép, most miattad hagyom sírni a Márkot! Kép Kép Kép Kép
Létszíves gyere és írjál, engem nagyon érdekel, hogy mi van veletek, és szeretnék veled örülni az utolsó heteknek, a fogyó napoknak és természetesen a pici fiúnak!!!!!!!!!!!Kép Kép Kép
Azok a fránya hormonok Kép Kép Kép Rosszkedv HESSS!
Gondolok rád és sok sok pozitív energiát küldök.
Vigyázzatok magatokra, és SEMMI nem olyan fontos, hogy idegeskedjél rajta.
Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

dec8
mindenképpen kérdezz rá!!!
nekem anyósom kapja a gyest, tavaly óta, mióta Dani 13 honapos lett. tök gyorsan ment az ügyintézés és következő hónapban már meg is kapta, ráadásul 2 havit, mert visszamenőleg megkapta az 1 év utáni 1 hónapot is. meg az is kiderült, mivel én távmunkáztam a TGYÁS után otthonról napi 5 órában, hogy igényelhettem volna a gyest. viszont azt már nemlehetett kérni visszamenőleg. nem baj, legközelebb már ezt is tudom és majdnem annyi mani lesz, mint a TGYÁS volt, ami azért 2 éves korig ne rossz. ahogy nézem , lesz egy csomó adatbázisos melóm, tervezés, karbantartások,nyilvántartások készítése, ami simán fog menni otthonról is, meg a weblapkészítés is. így majd a tesóval tuti otthon tudok maradni 2 évet. tavaly azért is kellett visszajönnöm, mert olyan meló lett, amit fizikálisan nem tudtam volna otthon végezni. örülök, hogy ez így változik.

Mi ez a Libero zacsi? Igaz mi csak néha használunk, ha kifogyott a DM-ben a Babylove. Szerintem a 2 szinte ugyanaz, csak a Libero kicsivel drágább, nem is tudom ki kiről koppint.Kép

Rit
Maybe Baby
A hüvelyváladék állagából is meg lehet tudni a termékeny napokat, olyankor teljesen vízszerű, olyan, mint a nyers tojásfehérje, a nem termékenyeken pedig összesűrűsödik,kicsit túrószerűvé. a méhnyak puhasága keménysége illetve elhelyezkedése (magasan fent illetve lent) is mutatja, mikor kell akciózni, ennek vizsgálata kicsit macerásabb, de apa is végezheti Kép Plusz a hőmérőzés mindehhez. Meg peteérés környékén intenzívebb a másik iránti kívánalom vonzalom Kép
Ha már ezeket tudtad, akkor bocs.

Kataa
Én dolgozom és takinéni nélkül is megy minden otthon. Anyósom nem csinál ám meg helyettem semmit, nem is szeretném. Nekem elég, hogy ő a bölcsi Kép, amíg én gályázom. És látod, mindenre jut időm. Danizom amint hazaérek, persze nincs makulátlan rend, de kosz sem, kaja is van mindig friss, tornázni is tudok (igaz ezeket csak miután már alszik Dani), mosás is megvan + keresztszemeseim. persze nem mind 1 napba sűrítve, amit nem is lehetne, hanem szépen beosztva.
szombaton megyünk Bécsbe a párommal, Belga csoki? Kép Hozzunk?

Banyóci
Igen, ő sokakat uh-z, nekem szerencsém van, hogy 2in1 Kép) Volt kitől tanulnia, mert az apukája is az. Akik meg most végeznek az egyetemen, azoknak alap, hogy tudjanak uhz-i. ezért van, hogy az idősebb dokik nagy része nem tud uh-zni, már nem éri meg nekik megtanulni, és más doki csinálja az uh-t.

Én csinálom a címkét, Gyurci van rajta, ahogy kérted.

Dec8
Van listám és a címkék, de nem tudom a lista teljes-e. Kataa, dobj egy végelgeset, hogy összevethessem és küldhessem.

Rit
Én sem csípem a "szmokingos" gyerekképeket. Daninak vagány ünneplősei vannak, de nyakkendő, lakkcipő vagy ilyesmi nálunk szóba sem jöhet. szerintem öregíti a gyerekeket. nekem vannak tuti bölcsi képeim farsangról. pehér patentharisnya majdnem térdig lecsúszva, nagy peluscsomag alatt, kisszoknyaruha, és éppen tépem le a fejemről a farsangi süveget Kép) Beállított jógyerek képem nem nagyon van.
Ez a CD tök jó! Kép Ügyu vagy! Mehet a bölcsidizsi, Dodo lehet D.J. Dodo Kép

Sasha
Nehogy már ezért eltűnj! Mindkettőtök írásában van igazság, de ezért nem kell magányba elvonulni. Úgyhogy tessék csak jönni, amikor tudsz, ctg-kről beszámolni tessék, aztán a készülődésről! Én nemcsak babahíradót akarok olvasni!!!

Mléna
Persze, rákérdezek, bár ritkán találkozunk. egyébként van egy topic itt a babaneten és a tapasztalatokról.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hogy én is beleszóljak, bár eddig igyekeztem direkt kimaradni!
Sasha
Én büszke vagyok rád!!!!! És maradj velünk!
dec8
dec8

KataaKép
Gergő ruhástul 14-15 kiló körül van.
Szopi: igen, szerencsére most megy, remélem így is marad, Gergővel ilyenkor már javában szenvedtünk a pótolgatással. Csak félek, hogy mit mond ma a bőrgyógyász, mert a bőröm ramaty, remélem lehet szoptatni.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Engem is megnyugtattatok ezzel az r-l betuvelKép
Akkor kerdeznek is beszedtemaban en is: Nektek ezt a "kettos tagadast" jol hasznalja a gyerkoc?
Nalunk pl. ha kerdem Rekat, hogy "Nem kersz mar tobbet?", akkor azt valaszolja, hogy "igen", ha nem ker mar tobbet. Vegulis logikailag helyes, de hogy vegyem ra, hogy helyesen hasznalja? Vagy majd raerez?. Ha ferfibol volna, még meg is ertenemKép

Conti,
koszi a koszontestKép

Nyuszi,
Rekanal is remesen keves a bevitt kajamennyiseg, doki szerint a kisteso miatt van. Haaaat, Mate majdnem 4 honapos, ugyhogy mar elmulhatnaKép

Sasha,
szerintem 4 kilo nagyon jo. Foleg ugy, hogy terhesen, eleve par kilo tulsullyal konnyebben mondja ra az ember, hogy "mar ugyis mindegy". Es varandosan ezt a kenyeztetest megtagadni magunktol egy idegprobalo 2 eves mellett igazan nagy lelkierot kovetel. Sajat tapasztalatKép

-Afonya
afonya

Moni

ALvas ugyben mar regota kuzdok Emivel. Tobb mint fel eve kinszenvedes nappal letenni. Most az elobb aludt el, de csak mert szerencsemre a kicsi is huzza a lobort es epp raertem tobb mint fel orat kinlodni vele, hogy elaludjon.Eloszor meselessel kezdodik, aztan alkudozas, majd veszekedes, fenyegetozes miegymas. Csak a kicsi mellett ezt nem mindig tudom megtenni. Es most anyu sincs.Ha napkozben nem alszik, 2-3 ilyen nem alvos nap utan, iszonyu hisztis, turelmetlen, nyafogos. Este 10 elott nem lehet letenni, altalaban 7.30-8-ig alszik.

Magdi

Hat en is valami ilyesmin torom a fejem, vallalkozasilag, na nem pont jatszohazon, de valami olyanon, ami hianyzik meg innen, Godrol .Es most gyorsan kene kitalalni valamit, mert az utobbi evekben nagyon megugrott a lakossagszam, rengetegen kikoltoztek BProl. de az uzletek/szolgaltatasok ezt meg nem tudtak utankovetni. Mindenki bejar normalisan vasarolni Bpre, meg Auchan/Cora-ba.

Gumicukor

Nagyon ugyes vagy, hogy ilyen flottul mennek nalad a dolgok, szerencses vagy ,mert biztos nem alszol tul sokat es megis mindig porogsz. Persze ez alkat kerdese elsosorban. Nekem 8 ora atlag alvas lenne eleg, de miota a gyerekek annak ez lecsokkent 6ra. Es ez is latszik a kiloimon.Kép AMugy is faradekony vagyok, irigylem azokat, akik kevesebb alvassal is jol elvannak.Persze nalunk az is bejatszik, hogy a parom marha keveset van itthon, este 7 korul jon, neha ha utazik hetvege is beleesik, ugyhogy a fozes/hazimunka/bevasarlas/gyerekek/ugyintezes teljesen az enyem, illetve anyue,aki sokat segit. Meg a takineni(NeniKép egykoru velem)

Emi is l- tmond az r helyett a legtobb esetben.KépNeha j-t.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

AFonya

Hogy hogy a kisteso miatt? Enyem kisebb gyerek meg mar 5.5 honapos...
Es ma kapott eloszor sutotokot...Kép

Jo ez a kettos tagadas. Szerintem angol nyelvtan szerint beszel Reka nem? A parom nem is erti mi az ertelme ennek a kettos tagadasnak.Kép Szerintem turelmesen javitsd ki egyszer mindig, de idovel ugyis ra fog erezni a helyes szohasznalatra.Vagy egyszerubb megoldas:Eldontendo kerdest kell feltenni."Kersz meg?"Kép
Emi meg a kerdo/felszolito modban bem jol hasznalja neha a szorendet. "Letegyed azt a jatekot!"
Vagy felszolito modnak szotari alakot hasznal:"Odaadni nekem azt a poharat!"

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Igen, azt megköszönném! Hátha küldenek egy katalógust nekünk is.

Forti

Kép
Kép
forti

Off. Most jövök a biatorbágyi outletcenter megnyitójáról. Nem 20% nyitott ma hanem a fele. Olcsóbbak a rucik de sztem magyarosak az árak azaz nem az a hű de megéri minden. Azért írok pldákat.
Kolléganőm vett egy levis farmert, szálhibás 5000,-
Láttam nike gyerek edzőcipőket már 3000ért de inkább fölötte.
A gyerekruha a benefitben sztem drága. egy pamutgatyó igaz, hogy márkás de 4,500-be került.
Parkoló tele volt de nem volt tömeg.

Nox koncerten nem maradhattam Kép Kép Kép
Akit nem érdekelt, attól bocsi!
ON

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Köszi az infót! Majd egyszer kirobogok oda körbekacsintani.

Nyuszi
Hát mi tagadás 7 órát alszom éjjel, néha 6-ot. Valahogy olyanok a dolgaim, hogy szeretnék mindegyikkel foglalkozni, de az alvást persze nem tudatosan csökkentettem, hanem így alakult. hétvégén alszom többet. felváltva a férjemmel, egyik napon ő húzza a lóbőrt, a másikon én, addig aki éppen fentvan kel a gyerekhez és intézi vele az intéznivalókat. egyébként egy hétalvó vagyok, a fiam is örökölte, most ő alszik sokat, én már kevesebbet Kép terhesen is olyan jókat aludtam, hogy még, aztán utána elég nehéz volt beleszokni az éjszakázásokba.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszika,
Azt hiszem akkor ugyanabban a cipőben járunk délutáni alvásilag... sajnos. Köszi a tapasztalat megosztását.

Rit, Gumicukor
A szmokingos kisgyerekektől engem is kiráz a hideg.

Mj-Móni
mj__móni

Sziasztok!

Sasha, nekem mint túlsúlyosnak pedig lenne véleményem, de nem folytatom a témát mert megkérted rá a népet. Lelkiekben veled vagyok.

Manó, egész megnyugodtam, hogy írtad, hogy nálatok is sorrend van. Akiket még ismerek ott együtt ülnek le, és úgy éreztem rossz helyre írattam Bettit. Hétfőn tényleg kihűlt a kaja, mert külön tálban volt a sóska, krumpli és a virsli, apró darabokra vágva. Ma már jobb volt a helyzet, gyümileves volt és tarhonyás hús. Betti ebből a húst kiette dupla adag uborkával. Kaptak egy szelet sajtot is, azt is megette. Ma volt a másik kislány 2 éves, és hozott be kekszet meg almalét, azt is kaptak ebéd után.
Délelőtt el kellett mennem az udvarról, nem is keresett, csak amikor bejöttek, annyira sírt anyuuuu, holvagy???? képtelen voltam tovább bújkálni és előjöttem. Lehet hogy hiba volt, de nem érdekel, holnap is nap lesz.

Takarítás: visszasírom a lakótelepi lakásunkat, ott egy óra alatt végeztem. Azért egy nagyobb házzal más a helyzet, nem tudom januártól hogy fogom bírni munka mellett, szombaton meg suli.
Gratula a pikk-pakk anyukáknak!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Conti!

Én azt hittem mindnehol sorrend vanKép Ezek szerint nem, bevallom nekem nagyon nem tetszett, ők az udvarra is sorrendben vonulnak ki és be és az ebéd is reggeli, uzsonna is így van. Emma az első héten sokat sírt miatta. Akkor utáltam hog yő az utolsó. De úgymegszokta hogy most már nem jelent gondot. Csodálkoztam is, de tényleg így lett. Így most már nem izgat hogy sorrend vanKép

Alvás: én bevallom nagyon fáradt vagyok mióta 3/4 6-kor kelekKép É seddig sem voltam egy pedánd de most aztánKép Örülök hogy a gyereket ellátom ha hazajövök meg játszom vele, meg persze kutyát malacot, és ennyi. Nem tudom mi lenne ha anyukám nem degítene. Én így éjjel kb 6-7 órát alszom és nagyon nem bírom. Sajnos hétvégén is max 1-el több, mert Emma mióta bölcsis hétvégén is sokszor 1/2 7-7-kor kel, ami azért fura mert nem lenne muszáj neki hiszen a bölcsibe is ráér 1/4 8-kor kelni.
Energiabomba anyukákat csak irogyelni tudom én is, én soha nem voltam és nem is leszek ilyen.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Kicsit raerek mert Marikat farasztja AlexKép

Elhoztam a babokat es csuda helyesekKép

Sasha
No comment,amit mar akartam leirtam mailbenKép
Nem veszlek ki a listabol mert kotelezo jonniKépKépKép

Lista Gumicukornak
Nyuszi+Emike(vakond)+Danny+Apa
Ilke +Lili(maci)+Balint+Apa
Mano +Emma(tehenke)
Beszti +Beni(tehenke)+Natan(vakond)+Hanna +Apa
Judy +Gergo(maci)+Gellert+Apa
Gumicukor+Dani(kisvakond)+Apa
Magdi+Nori(Maci)
Szilcsike +Szilvike(tehenke)+Tomi+Apa
Conti +Betti(cica)
Banyoci+Gyurci(tigris)+Apa
Kataa +Alex(tehenke)
Szilvi+Timi (cica)
Sasha+Gabi(kutya)
Dec8+Hanna(zebra)+Apa
Forti+Levi(cica)
Pszi+Balazs (vakond)
Halacska+Anna(cica)
Pemeske+Greta(cica)
Panda+Adam(kutya)+Noemi(cica)+Apa
Parazita+Solymi(vakond)+Apa
Pucur+Dori (maci)
Agi+Petra+Oliver+Apa

Banyoci
Gratula a latottakhoz,szep meretKép
Alex 5 hete bolcsis,egyszer kohogott egy kicsit de pont hetvegere esett.Ugyhogy meg nem hianyzott egy napot semKépKépKép
IGazad van ,szerintem is eleg drag a vetito,nekem emgvan arossz regi gepem,marcsak javito helyet kene talalniKép

Rit
Dec8 linkjen lathatod,ezek FP jatekok KépLattas mar nalunk sezrintme az alatkerti vonatot,na olyan a tobbi isKépNekunk babajatekokba is voltak ilyenek,de mar eltettuk oketKép
En ugy vagoyk vele hogy jo minosegert megeri fizetniKépPlane hogy kint fele aron is vannakKép
En is csodalkoztam ezen,mert en mindgi csiniben viszem,sosincs melegitoben,mindig vagy kantaros gatyo vagy sima van rajtaKépEgyebkent a western feher vagany ingje meg jo ra,azt vittem a mega kotott kek-zold mellenyet,vajszinu nadraggalKépEzeket egy vasarnapon is hordja ugyhogy nem idegen nekiKép
Nekunk sincs ez a gagyi fenyes oltony cuccKép
En meg sem kerdeztem,de lehet hogy akkor csoport kep is lesz.Azt mondtak 200 ft /kep es 2 het mulva lesz megKépmar alig varomKép

Mano
kezdesz rabeszelni az oltasra,szoval a eleg drneninek szolniKépugy vagoyk vele minek szenvedje meg ha nem muszajKépMajd megkerdem a drnenit mi a velemenyeKép

Gumicukor
Alex nem sejpit ,es ugy orulok mert a rossz beidegzodeseket nehez aztan korrigalni.Talan azert mert viszonylag keson kezdett beszelniKépRemelem ez nem fog valtaozni,mert olyanrol is tudok hogy kesobb kezdte el a gyerkocKép
Mi felvaltva Dm es Liberozunk,mikor mi van epp a kozleben,EN ugy vettem eszre dm-es kicsit kisebb mert nagoybb meretet kell belole vennem mint a LiberobolKépDe egyebkent majdnem ugyanazKép
Takritas:Hat igen amig mi is masfel szobaba laktunk ugy konnyu volt takaritani,de most mar tobb es mivel mindem ujKép(meg hat en elegge tisztasag manias is vagyokKép )nem akarom hogy kosz legyen.Csak heti 1* takaritok de akkor alaposan,persze naponta is vannak dolgok Kép
Amig dolgoztam is igy volt,babasan is ,csak most van aki rogton leamortizalna a lakast,akit persze imadokKép

Judy
Szep sulyban van GergoKépHat gyujtom az ilyen infokat,hatha nkeme is egyszerubb lesz legkozelebbKépMeg mindig van a borproblema?KépSzerintem ugyis kenocsot adnak ra ttol meg lehet szoptatniKép

Nyuszi
Volt nalunk is valogatas nyar vege ota,teljesen ketsegbe estem hogy alig eszik,mi lesz igy a vitamin bevitellel,mert valogatott is.Na a bolcsi ota minden johet es a gyumit meg nagyon sokat eszikKépVarj hatha csak egy idoszak nala ezKép
Igazad van sokan kikoltoznek aztan kenytelenek mindenert bejarni,pedig ez igy nem joKépEs az iskola is gond,merthat egy videki is lehet jo de ha valami speckora karod iratni az csak bent van pesten.A jo levego az elonye viszont a napi utazas meg a hatranyaKép
Hat igen tenyleg alkat kerdese ki mennyit bir,en mindig is bevallalos voltam,bar sosem voltegyseru,de csakazertis bebizonyitottam hogy minden megy egyedulKépA munkaban is 110%-ot teljesitettem,az most meg ugyerzem ez jott arra hogy minden ok legyen itthon,fozes,hazimunka,gyerek ,es meg en sem legyek egy csavarokkal alvo faradt felesegKépPedig nem konnyu,de evek soran belejottem,kettovel mar nehezeb lenne,ezert is kell varnom a tesoval.Ha anyu tudna segiteni,akar holnap is johetne a masodikKép
7 orat alszom ejjel,es koszonhetoen a biomatracnak,szuperul kipihenem magamKép

Halacska
Koszi,gondoltam hogy nem lesz azert olyan olcsoKép
Csak ilyenkor kerdem en, hogy a nalunk gazdagabb orszagokban meg miert ??Kép

Conti
Ha ott lehetsz vel akkor miert ne mehetnel oda ha hiv.Ha nekik ez a beszoktatasi rend akkor nem gazKép
Holnapra meg tobb pozitivumotKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

SziasztokKép

Élünk még azértKép
Röviden: Juli már bölcsis, szept. végén kezdte. Azóta szinte egyfolytában náthás, nagyobb baja eddig nem volt. Sokat fejlődött a nyáron, egyedül öltözik (kabátot, nadrágot, sapkát, kicsit a pólót is egyedül veszi fel), mondókákat mond, és annyit (és olyanokat) dumál, hogy nem is értem honnan jött ez a gyerekKépKép Szobatisztaság terén ő is egy erős kezdő, de nem erőltetem, egyelőre a bölcsi elég nagy sokk volt, szokjon bele abba.
Amúgy "átlagosan" fejlődik (ami nem igaz, mert ugye a legokosabb, legügyesebb, stb., amitől néha kiakadok az az akrobatikájaKép Felmászik, hintázik, lóg, kapaszkodik, és nem esik le... Én meg szédülök helyette. De nagyon helyes, mikor vigyorog rám, és mondja hogy "Juli kapaszkodik, erőőőősennn".
Az igazi dackorszak is beköszöntött, de már viszonylag jól tudjuk kezelni (persze főleg engem tisztel meg vele).

Én: két fontosabb dolog történt velem a nyáron, az egyik, hogy felvettek az ELTE-re, de most egyéb nehézségek miatt halasztanom kellett Kép
A másik, hogy 12 kilót fogytam, ami rendesen rám fért márKép Még igy is sok van rajtam, de legalább női formám vanKép

Boltban evés: nálunk egyértelműen tilosKép Indulás előtt mindig eszünk-iszunk. Ő is akarja kibontani a dolgokat, de szerintem ez nem kifejezetten éhség/szomjúság, inkább kiváncsiság. Ezt azért gondolom, mert nem igazán zavarja ha letiltom róla.

Bölcsis sorrend: nálunk is sorrend van, ami szerintem nagyon jó a gyerekeknek, mert tudják mi következik. Juli mondja is, hogy "Anna megy be meg Alex, utána Juli meg Kira" KépKép Aki még nincs soron, az játszhat addig.

Amúgy mi ez a mikulásos buláj? Irja le valaki 2 sorban, hátha tudunk menni... Esetleg Kép

Jó éjt mindenkinek!

zsani
zsani

Sziasztok!

Zsani!

De jó hogy előkerültélKép És gartula a 12 kg minuszhoz, az már nagyon látszikKép

Mi elég bajaban vagyunk Emmával, képzeljétek székrekedése lett. Kép Tegnap a bölcsieb mikor mentem érte szóltak hogy egész nap sirdogált, fájt a has. Tul képp kedd óta csak bógyózik. Tegnap meg semmi. este adtam neki kúpot, de attól is csak pár bogyó jött ki, de legalább megkönnyebbült. Aztán pár óra múlva sírva könyörgött még egy kúpértKépKépKép Akkor is pár bogyó jött ki. Utána jókedvű volt, de éjjel nyűglődött többször is, biztos fáj a pocakja. Nem tudjuk mitől lett, eddig soha nem volt ilyen gondunk. Lehet hogy abölcsitől, pszicésen, mert ő régen mindíg ebéd után kakilt, de mióta oda jár nem tud ebéd után kakilni, mindíg estére, délutánra tolódott. Most próbál anyukám laevolacot adni neki, hátha kijöna dugó, és utána próbálunk majs mindne reggel éhgyomorra gyümilét adni neki, hátha rendeződik. Tegnap este rengeteg narancsot megevett meg gyümölcslét ivott, de nem hatott semmit neki egyenlőre. Így ma nem is tudom megy e bölcsibe, anyukám otthon van azt mondta amíg nem tud kakilni nem viszi be, ha sikerül akkor 9-re beviszi és majd délben érte megy. Ráadásul este kapja az oltást.

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?