Új privát üzeneted érkezett!

Judit, akkor kezdjük együtt a "próbálkozást" jövő tavasszal :wink:
Amiatt a rosszullét-sorozat miatt nagyon sajnállak, borzasztó lehetett.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi csajok a biztatást.

Zsuzsi
Hát nem is gondoltam volna, hogy ekcéma :(
Szép 2011 es tervek :D

Gigi
Nagyon szorítok nektek is a bölcsihez. Ügyesek lesztek. De tudod maximálisan együtt érzek a
gyomorgörccsel is...
Igen találtunk CSANA-t, itt a lakáshoz nagyon közel :) nagyon kedves társaság. Dani jövőhéten kezd, csak 2 nap és csak délelőtt.
Én január végén állok rá a munka keresésre és szerintem tavasz végére bizonyára lesz valami.
Oda megyek vissza ahonnan eljöttem, így könnyebb talán.
Füst :evil: én biztos szépen megkérném, hogy inkább ne a közös helyen szívja...

Móni
Köszönöm a biztatást. Az nyugtat, hogy Lilla extra anyásan is remekül vette az akadályokat, így bízom benne, hogy Daninál sem lesz semmi extra, de ezt soha nem lehet tudni előre.

Hát igen Kata ez a hány órában elég nagy dilemma és szorítok hogy összejöjjön valami 6 órában.
Sajnos a munkáltatók szerintem teljesen felkészületlenek, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a visszatérő kismamáknak...:( 4-6 órás lehetőség az első pár hónapban évben...

Kata
Azt nem a háziorvos kéri. Orthopédia függő. Mi Csepelen voltunk és nekünk is kellene menni. Na a mikor már jobb kérdés...:?

Judit
Kocsi :evil:
Hát meg a gomba is, de szegény jó sok antibiotikumot kapott...sajnos antibigyó után nekem is kijön néha :(
Vitamin buli :shock: :lol: mi van abban a vitaminban??!!!

Kata
Tesóddal van valami?? Válasz???
Mikinek nagyon drukkolok. Nekem anyuék szoktak le sok sok év cigi után. Nem volt se tapasz semmi, de az első időszakban elég nyűgösek voltak.
Ez már sok sok éve volt és azóta nem cigiztek. Hízni híztak, de nem hiszem, hogy ahhoz köze lenne a ciginek.
Azért számold ki neki mennyit tudtok spórolni a cigin, az bizonyára motiválóbb lesz.

Multi vitamin: mi nutrilite-ot szedünk, eddig Dani nem, de neki is elkezdjük adni, most hogy elmúlt 1 éves. (Lilla csak egyszer volt lázas ebben a téli időszakban és kétszer kellett kivennem oviból)
Valamint háziorvos még két dolgot ajánlott: az egyik egy immunerősítő kapszula, nem olcsó, de mi megpróbáljuk.
Broncho-Vaxom a neve. Van felnőtt és gyerek is.
Ezen kívül még azt mondta próbáljunk minél kevesebb tejet és tejterméket adni nekik, mert mindenfélével kezelik az állatokat és azok a hormonok bejutnak a tejbe is és
összességében a sok tej és tejtermék gyulladásban tartja a beleket és így könnyebben elkapnak dolgokat, mert gyengébb az immunrendszer.
Persze a kicsik még nem fogyasztanak olyan sok tejterméket...azért ez nekem sem egyszerű kihívás, mert a lányom tej függő.
És sajna a gyümikben nincs elegendő vitamin...:( főleg mióta nem hagyják őket megérni és a szállítás miatt idő előtt leszedik.

Először én sem értettem, hogy Zsuzsiék orvosa miért mondja, hogy ne menjenek ki, de azóta beszéltünk Zsuzsival és így már világos :D
Szegény Zsófi is sokáig taknyos volt, odakint meg durva mínuszok. Nem akarta, hogy még jobban megfázzon. Így már érthető.
És valóban Pesten a szmog is :(

Szilvi
Sztem jól cselekedtél. Esetleg mond el neki, hogy pár órára be mered vállalni, de rögtön ilyen sok időre nem mered. Mert nem tudod, hogy fog viselkedni a gyerkőc az anyuka nélkül.
Na akkor majd a ti immunerősítőtökről is kérek beszámolót.

Hiszti
Igen a korral jár és mindig más módosult formában üti fel a fejét. Ilyenkor azért még csak ösztön "hiszti" van :D valamit szeretnék és nem kapom meg általában.
Amikor fáradt, nyűgös azt inkább nyűglődésnek hívnám nem hisztinek. Ilyenkor ha sokáig sír azért az biztosan nem hiszti. Akkor biztos van valami más baja is legfeljebb nehéz megtalálni az okot és lehet a végén már nem is egy ok van (mert el is fárad a nagy sírásban), de mindig van.
Még akkor is ha banánba feszül. Dani is szokta és múltkor végig üvöltötte nekem az utat a buszon. Semmivel nem tudtam megnyugtatni. Itthon vetkőzésnél kiderült, hogy a kabáton belül beleakadt a kis karja a kesztyű madzagjába. Azóta amúgy nem engedi, hogy madzagos kesztyűt tegyek a kabátba.
Igaza van :lol:
Móni valóban írtam olyat anno és azért mert Lillának ezeket az akarom hisztijeit egy kicsit túl komolyan vettem. Ugye első gyerek. Teljesen azt hittem, hogy a gyereknek baja van. Már ügyesebb vagyok, most már tudok különbséget tenni :D

Puszi fogzó Márknak

Vick
Nagyon szépek a gyerekek.

A sokat várunk a babára kategóriába mi is beletartozunk és soha nem gondoltam volna, hogy első csemeténkre ennyit kell majd várni....az meg különösen megdöbbentett, hogy amikor érintetté váltunk kiderült, hogy mennyi rengeteg fiatal küzd
hasonló problémákkal mint mi :( :( szomorú

Zsuzsi
Sajnálom a bnődet. De jó kezekben van a kicsi és gyorsan összeszedi majd magát. De az tényleg rossz, hogy ennyire el lehet becsülni az értéket.

Huszilvi
Szerettél volna természetesen szülni? Ha annyira rosszul sült el az egész és úgy érzed el tudod fogadni a doki véleményét, akkor szerintem ne bánkódj.
A császáros szülés is szülés attól nem kevesebb az ember. Ha viszont úgy érzed még egyszer végig tudnál csinálni még egy normál szülést akkor szerintem is keress másik orvost vagy próbáld a mostanival megbeszélni.
Már én sem emlékeztem, hogy sok vért vesztettél..:( mi volt a gond?

Gigi
Sajnálom Benét :( gyógyuljon gyorsan.

Reni
Köszi a cikket. :D én tuti nem voltam ennyire bátor eddig, de teljesen logikus amit ír.
Ezek szerint sikerült az ovi? Lemaradtam...

Zsuzsi
Beteg pasi :( akkor most két gyereked lesz :wink:
Sajnálom az estéket és együtt érzek. Nálunk is fennforgás van az esti alvással :( csak Lilla csinálja azt mint a Zsófi és miután ő elaludt végre akkor Dani kezdi.
Mi is kissé paff....

KépKép
KépKép
fleur

És végre langyos az idő. Mi sétáltunk is egy jót ma. Dani nagyon édes volt motorozott, rohangált egy kutyus után, játszótérre is mentünk. Most alszik.

Amúgy az esték elég gázul alakulnak most (még jó Zsuzsi, hogy mondtam Dani milyen jól alszik :? ). Lilla nem tud elaludni mostanában. Felváltva járunk be hozzá Petivel, mert 11ig kimászkál a szobából. (még nem tudom pontosan mi az ok, de elképzelhető, hogy az ovi újra kezdés. 2 hétig nem volt) Aztán mikor nagy nehezen elalszik és mi is, akkor Dani kezdi 1-2 körül. A végén aztán mindig enni kell adnom neki. Persze nem hiszem, hogy éhes :? fogzik a drága szerintem.
Csak enyhén szólva hullák vagyunk. Tegnap Dani velem aludt végül, P Lillával, de hajnalban Lilla is megjelent nálam én meg szinte semmit nem bírtam aludni. Na most megyek is ledőlök kicsit....

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Zsuzsi
Sajnálom az ismerősödet, én ettől rettegtem, mikor a lányokat vártam. Remélem hamar túl lesznek rajta! Sok erőt nekik!

Szilvi
A lányaim 5 évesek lesznek áprilisban. :lol:
Ne félj annyira a császártól, nekem 2 volt már, kibírható.

Judit
Mikor adtad eddig a Vitacolant? Ha reggel adod be neki estére nem megy ki a hatása?
Vagy idd meg te és vegyél neki másfajtát. :wink:

Nem vagyok jobban, talán inkább rosszabbul, mostmár kezd besűrűsödni a cuccos, úgyhogy elkezdek egy köptetőt inni. :evil:

Vince 2 napja rendesen jár, kimegy a konyhába, előszobába, ott ácsorog, szóval azt hiszem ez már a rendes járás. :)

Na ennyire futotta, szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur

De sajnálom az éjszakákat!
Ennyire nem durván, de mostanában a lányok is járkálnak éjszaka. Inni kérnek meg pisilni kell nekik. A legdurvább az volt, mikor tegnapelőtt Eszter hajnali fél 4-kor kakált. :shock:
Vince meg egyre több éjszakát alszik át, etetni már azóta sem etetem éjjel.

Bene meg gyógyuljon meg hamar!

Zsuzsi
Beteg férfi! Ajjajjjjj! :lol: Rosszabbak, mint a gyerekek.

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Reni, köszi a cikket! Csak átfutottam most, de majd tanulmányozom alaposabban is. A lázgörcs azért elég nagy para :(
Megírtam, pont előtted, amit Szilvi kérdezett, majd nézd meg :)

Móni, nagyon sajnálom, jobbulást!!! Remélem Dávidnak ma már jobb napja van.
Nekem is elkezdett éjjel kaparni a torkom, simán összeszedhettem valamit a gyerekrendelőben...
Émelygésed van még?

Judit, kapott orrcseppet (patikai cucc, tisztít, evés előtt érdemes, ha el van dugulva az orra, mint amit még a picibabáknak adnak a szopi előttre). Amborxol-Q-t és theopyllini kúpot a köhögésre, és Fenistil cseppet. Ezt nem igazán tudom, miért, a betegtájékoztatóban nem találtam ránk érvényes meghatározást, de hát nem is vagyok szakember :)
Ja és vicces, direkt levettem Bene nyakláncát, mielőtt mentünk, most sokkal kedvesebb volt :roll: :)
Multivitamint végül Cebion multit vettünk.
Fleur, jó hogy írod az immunerősítőt, köszi!

Zsuzsi, Fleur, de sajnálom a rossz éjszakákat! Remélem hamar túl lesztek ezen a rossz perióduson.

Mi is nehezményezzük, ha Bene fenn van 10-ig, olyankor már jó egy kicsit elcsendesedve együtt lenni kettecskén, ő meg ott pörög rendületlenül még körülöttünk :) Nálunk azon múlik az este, mikor ébred délután. Azt vettem észre, kb. hat órát bír még a délutáni alvás után, és ha csak négykor kel fel, akkor bizony le sem lehet lőni 10-ig.

Zsuzsi, remélem Miki hamar meggyógyul :wink: A beteg pasik tényleg iszonyúan nyűgösek tudnak lenni :)
Örülök, hogy jobban van az icurka baba, a pici súlyú gyerekek mindig rohamtempóban gyarapodnak, remélem, nemsokára már csak rossz emlék lesz nekik ez a mostani helyzet!

Nekem huszonévesként is volt félelmem az, hogy mi van, ha nem akar majd összejönni a baba... tényleg annyi helyen látja, hallja az ember, milyen sokaknak nem sikerül, sok-sok próbálkozás, erőfeszítés árán sem.

Móni, nem hülyeség, amit írsz, én is így tudom, szóval statisztika az egész, amibe a nagyátlag beleesik, de hát olyan nincs, hogy mindenki beleessen.
Móni, nem hangzik kegyetlenül, ha ez beválik, és így hamar túl lesz Dávid a "tomboláson", akkor nagyon is jó technika, mindkettőtöknek így a legkíméletesebb.

Judit, azta, Petra tényleg kezdi visszanyerni az étvágyát :)
Egyébként Bene is fejlődést mutat ezen a téren (kopp-kopp-kopp), bár iszonyúan válogatós. Ma életemben először csináltam neki gesztenyés kaját (megvettem nagyon rég a fagyasztott natúr gesztenyét, de mivel nem szoktam vele dolgozni, sosem vitt rá a lélek, most viszont muszáj volt, csak az volt jóformán itthon), szerintem is borzalmas íze lett, de nagy elánnal, jókedvvel elkezdtem neki adni, hát nem nagyon értékelte. Bezzeg a tegnapi olaszos fűszerezésű cukkini-krumpli-paradicsom ment kétpofára :D
Ti hogy készítetek nekik gesztenyés kaját?

Most már végre itt is kisütött a nap!
Karácsonyfa nálunk is megvan még, ez az idei most nagyon jól bírja, hullik már azért, de nem vészes. Hétvégén azért valószínűleg mi is leszedjük. Ma az égősor esett le az ablakból helyette :wink:

Felébredt, puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Jobbulást Benének és Blankának,
És Mikinek is!:)

És sajnálom a sok rossz alvást. Szerintem a front is közrejátszik.
Remélem, most már "kitavaszodik", és kicsit egyszerűbb lesz az életünk.

Dávid ma is rém nyűgös volt, egészen addig, amíg megérkezett a kábeltévé-szerelő... na vele tündérien viselkedett. Ezért gondolom, hogy mégiscsak legalább részben hiszti és nem valami baj.
Amúgy meg azt hiszem, fogzik megint.

Összetört ma egy tükröt és egy melegszendvics-sütőt, valamint kiesett a szobahintából. Soroljam még?:(

Én meg náthásan és nagyon frontérzékeny is vagyok, úh. kiütött eléggé. Nem, Ági, már nem émelygek:)

Zsuzsi,
Dávid se alszik el 10 előtt:( de általában átalussza az éjszakát. Én azt hiszem, ezt választom.

A genetikai UH január 17.-én lesz.
Nem tudok vonalzót csinálni:) nincs mi alapján kiszámolnom a kiírt napot, a dokim meg nem hajlandó "elárulni", mikorra várható a 40. hét letelte:)

Császár vagy nem: igazából szerintem a biztonság a lényeg. Saját szülésemből kiindulva: elsősorban a gyerek biztonsága, mert anya azért mostanában nagyon ritkán hal bele vagy lesz fogyatékos az oxigénhiány miatt...

A legrosszabb szerintem az, ami normál szülésnek indul, és útközben történik valami. Szóval ha egy fogós szülés (Szilvi) és egy előre kiszámítható és beprogramozott császár között kell választani én simán a másodikat választanám.

Á, eleget agyalok én is ezen, gondolhatjátok.

Ági,
Gesztenyét én még csak saját főzésűt csináltam, (megfőz, kikapar kiskanállal, igazi piszmogós munka.)
Aztán ami lett, azt párolt almával keverve adtam desszertnek.

Szerintem hasonlóan működne a fagyasztottal is. Szóval megfőz, almával összeturmixol, úgy nagyon finom. Aztán lehet hozzá főtt csirkehúst is turmixolni.

Összevissza reagáltam, ne haragudjatok!
még mindig itt a tévés:) de nincs kedvünk egymással beszélgetni.

Jó hétvégét!
Móni
monke

Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen sokáig elmaradok, de az internet akadozik. Általában nincs. Napok óta ígérik, hogy csinálják... Most sokat olvastam utána, nem minden maradt meg. Szitaagy nálam is max!
Kiscsaládom már meggyógyult, de Míra fogzik ezerrel, így eléggé kiszámíthatalan. Még egy szemfog és remélem vége!

Kata, drukkolok a tesódnak! Remélem megadják a pontot. Cigi: a párom megrögzött dohányos volt. Mikor Pollival terhes lettem, letette 2,5 évre, de volt egy balesete, akkor visszaesett. Próbálta többször is, de olyan idegbeteg volt, hogy elmentem és vettem egy dobozzal, inkább szívja, minthogy engem b..tasson! (egyébként rengeteg türelemmel bíró egyén) Aztán 3 éve iszonyatosan betegek lettünk, influenza a köbön, megundorodott tőle és azóta a szagát sem bírja! :lol: Hízás, hát ő sosem volt átlagos testalkatú, már a letétele előtt is rengeteg plusz volt rajta, több nem lett, de az utóbbi 1,5 évben fogyózik, és leadott majdnem 20 kg-t!

Vick, nagyon szépek a gyerekek! Te meg gyógyulj már, mióta is húzod??? Szerintem jobban fáraszt a betegség, mint az éjszakázás!

Móni, te is gyógyulj! Érzed már a pici mozgását? Hát a hiszti nehéz ügy, és minden gyerkőcnél egyedi a megoldás. De mire rájössz...

Zsuzsi, GRATULÁLOK! Mikor olvastam, hangosan felsikítottam! A párom azt hitte, bajom van! Olyan szép és izgi!!! Mikinek gyógyulást! Nehéz hétvégéd lesz!
Sajnálom az ekcémát. Polli 11 és még mindig szenved. De ő veleszületett ekcémás. (kisbabának is "bohóc-arca" volt) Mondjuk ő durván képviseli néha a betegséget. A velejáró asztmát megúsztuk, de mindenféle fű-fa-virág-szőr-krém allergiája van. De azt mondták, az igazi kamaszkorral kinövi.

Úgy látom, nemsoká megszaporodik a babalétszám a fórumon! :lol:

Érdekes ez a várakozással! Polli 3 hónap, Alex 2,5 év, Míra 5 hónap. A két első között volt 2 vetélésem, utána 1,5 évig nem is lettem terhes. Míra a gondos hőmérőzés és táblázatvezetés ellenére sem jött össze hamarabb, a doki rendes volt és uh-n nézte mikor akciózzunk! :oops:
De van egy barátnőm, a férje fogalmazta meg jól, elég, ha az asszonyra néz, már terhes is lesz! (3 csemete van)

Szilvi, a baba szempontjából a császár sokkal kíméletesebb. És a komplikációk elkerülése miatt, lehet, te is nyugisabb leszel, ha megcsinálják. Tudom, nagyon fáj(hat).

Fleur, Boldog szülinapot! Szorítunk a munka miatt. Merre érdeklődsz? Mármint szakma.

Na jó, elég mára ennyi belőlem!
Sok-sok puszi, gyógyulás aztán betegek!

Kati

Kép
bfkata

Bocsi, Fleur, előre felköszöntöttelek! Ne ijedj meg, nem telik ennyire gyorsan az idő!

Friday, Boldog szülinapot! Remélem hazaértetek épségben! Mikor időd engedi írj, már várjuk a Mo-i beszámolót!

Szép hétvégét mindenkinek!

Kati

Kép
bfkata

hahó,

igazándiból nem félek a császártól. csak amiatt vagyok kibukva, mert amikor elmeséltem a dokinak mi volt Csabival, ő (bár nem mondta ki), de császározott volna. Akkor nem lenne most mindenféle "altáji" problámám, ill. Csabi se lett volna beteg.
Szóval most még a hasam is megsínyli majd a babázást. De csak panaszkodom :roll: Tudom, hogy így is megéri. És igen, inkább legyen császár, mint még egyszer fogó, aztán esetleg plusz kórház tüdőgyuszi miatt. Ja, és igen kétszer elájultam a szülés után, meg kellett kapjak két egység vért is. Meg elég sokat vágtak is.

Hú, Móni Dávidka is tud azért, ha belendül... :lol: Bár akkor biztos nem tartod viccesnek. Később majd ha felnőttként meséled neki, miket csinált, már anekdotának fog számítani :wink:

Bocs, Vick, kicsit mellélőttem a korra emlékezéssel. Akkor hamarosan már iskolába mennek, ugye?

Zsuzsi, jobbulást Mikinek. Ilyenkor tényleg mintha két gyereke lenne az embernek :wink: Amúgy igazad van szervezés szempontjából ez tényleg jobb.

Holnap megyünk moziba, még a párom névnapja alkalmából. Megnézzük az üvegtigris 3-t.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Köszönöm az együttérzéseket, a beteg ma megy orvoshoz, itthon maradt.
Remélem, nem kapjuk el tőle, bár mintha kezdenék köhögni :?

Gratulálok Vincének a járáshoz!

Szilvi, biztosan jól döntött az az orvos, akinél szültél. Távolról, elbeszélés alapján azért nehéz megítélni, hogy mi lett volna a jó.

Kati, hogy sikerült a szilveszter? Sikerült innod alkoholt? Elhagytátok a szopizást?

Na, megyek is beteget ápolni :-)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ki hogy van? Móni, Vick nátha? Zsuzsi s ti Zsófussal? Remélem nem kapjátok el! Miki jobban van már? Bene gyógyul?

Szilvi: én sem emlékeztem már a szülésedre, de nem hangzik túl jól! :( Sztem a múlton próbálj meg nem töprengeni, hanem ha bízol az orvosban, akkor előre nézz!!! Tudom, hogy nem egyszerű, bár én csak egy részén mentem át, de nagy csalódás volt maga a szülés napja emberi részről, orvosi oldalról.

Móni: hogy alakulnak a napok Dáviddal? A múlt heted neked sem volt egyszerű!!!

Ági: gesztenyés kajában én még csak üvegeset adtam neki. Borostyán lánc :). Azóta az eset óta én is leveszem, ha orvoshoz indulunk. Bene bevette az Ambroxollt? Petrába csak erőszakkal lehetett bejuttatni, aztán váltottunk, mert a Nurofenes adagolóval szívesen beveszi a gyógyszereket, s nem akartuk ezt az adut eljátszani. ;)

Rólunk: Petra miújságja lassan-lassan alakul. A Canesten saját szakállamra, leváltottam Aloe spray-re. Már nem javult, sőt újra kezdett pirosodni. Az Aloe-val lassan olyan lesz, mint új korában. ;) Sosem használtam még, erre a neves alkalomra vettünk a DM-ben. Petránál szerintünk szeparációs szorongás van. Ha nem lát egyből keres, ha kimegyek a szobából azonnal jön és már húz is vissza, meg kiabál kifelé, hogy anyaanyaanya gyere..... az elalvások nem igazán javultak. Ő, aki nem volt ölben altatva szombaton és tegnap este is az ölemben aludt el. Tekergőzött, aztán mondtam neki, hogy tőlem mehet az ágyába, de nem jövök vissza, vagy maradhat még nálam. Az utóbbit választotta, begubózott, mint egy újszülött, s bekómált elég hamar. SZombaton félálomba tettem le, tegnap pedig a párbeszédet követően egy perc alatt bealudt, s még mindig nyomja fél8 óta. S azt hiszem, hogy a lányom szerelmes. :oops: Karácsonyra kaptunk Katáéktól fényképet. Már a Márkos képet keretbe kellett tennem, mert összegyűrte volna. Meglátja és mondja, hogy Má, Má elhaló hangon, ad neki puszit és öleli magához és mondja, hogy sze. = szereti. Vasárnap élőben is kapott Márk puszit. :) Igaz, hogy előtte, azért mindent elvett Márktól... teljesen olyan, mint ha lenne egy nagyobb tesója: ami kell neki, azt elveszi, (még Kata kezéből a könyvet is, aki Márknak olvasott volna), a 2-3 éves gyerekeket, de még a felnőttet is megpróbálja arrébb tenni, ha útban van.... :oops: Pedig itthon nem lát ilyet!!!!! Jah! Apát kiakasztottam: vasárnap Petrát ébredés után pelenkáztam, ő meg kereste az apját, aki wc-n volt. Mondtam neki, hogy hol van, de ő csak nem nyugodott. Erre mondtam, hogy apa kakil és megmutattam neki. Egyszem lányunk mit csinál? Ha megkérdezem tőle, hogy apa hogy kakil, összeszorítja a száját és hangosan erőlködik. Lehet, hogy megbotránkoztok, hogy miért tanítom ilyen hülyeségre, de tényleg csak akkor mutattam neki......

Mangora: hogy vagytok? Hogy telt az első hét?

Szép napot Nektek, s bocsi a túltengésért!

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Judit, milyen okos kislányod van! Mennyi mindent tud már, csak ámulok! Büszke lehetsz rá :) Szerintem vicces ez a kakilós dolog, nem kell miatta szégyenkezned :) Viszont tanulság, hogy Petra nagyon gyorsan tanul, szóval nem árt odafigyelni, mit hallhat meg a kis Prücsök :wink:
Márk pedig igazán jó választás, megértem, ha odáig van érte :wink:

Amit írsz a szorongásról, nálunk is ez van dettó, nem mehetek ki a szobából, rögtön jön utánam keseregve, nagyon bújós, húz mindenhova, lépni sem nagyon tudok tőle. Így pláne félek, mi lesz a bölcsiben...

Örülök nagyon, hogy Petra meggyógyult! Ez az aloe verás spray mire jó még? Anyukáméknak van egy szuper aloe-s gélje, égésre, sebre, bármire jó, akarok valami hasonlót beszerezni én is.

Köszi a kérdést, voltunk kontrollon, szépen gyógyul, még szedni kell a gyógyszereket péntekig. Kicsit még köhög meg folyik az orra, de egyéb baja nincs. Ambroxol ellen nem annyira tiltakozik, mi is a Nurophenes adagolóval adunk be minden gyógyszert, annál praktikusabb cucc nincs is!

Többi kis és nagy beteg hogy van?

Ma jönnek 1-re a bölcsiből, kiváncsi vagyok, mikről lesz szó. Persze nagyjából sejtem, de mégis :) Írtam már kérdéssort, mert ha nem írnám fel, tuti elfelejteném a nagy részét :roll: :wink:

Zsuzsi, Mikid hogy van? Legalább tudtok esküvőt szervezni :wink: A héten megy már Zsófi a Csanába?

Móni, köszi! Így csináltam kb. én is a gesztenyés kaját, párolt almával, csak tettem még bele egy krumplit, meg két jégkocka disznóhúst (még maradt :)). Elég fura íze lett, de akkor lehet, a gesztenye miatt, én natúr fagyasztottal dolgoztam.
Bene egyébként nem eszik minden nap húst, nincs odáig érte, de mondjuk azért kétnaponta kap azt is.

Szilvi, milyen volt a film? :)

Megyek, mert itt ül az asztalon előttem :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági: ez az aloe-s spray is jó mindenfélére a leírás szerint. Az az igazság, hogy úgy voltunk vele, hogy kb 1500 ft nem akkora pénzkidobás, ha mégsem jön be, de ha meg igen, akkor meg nem 6000. :) Én már az első befújás után láttam változást. Hát, jah! Oda kell figyelni, igazából már most. Néha sikerül egy-egy szót kimondania. Ez persze még nem tudatos és nem is tudja utánozni, de így sikerült már a bakker is. Észbe is kaptam egyből, hogy nah, akkor erről is el kell kezdeni leszokni. Szerintem a bölcsiben nem lesz gond! Ezt abból gondolom, hogy Bene is nagyon társasági ember, ha tetszeni fog neki, akkor tutira nem lesz gond. S miért ne tetszene? Amiket leírtál, azok jól hangzanak. Katáknál pl egyáltalán nem hiányolt Petra. Nagyon jól elvolt másokkal is. (Befutott egy másik család is. Az ismerkedés után már nem igényelt minket Tücsök.) Egyre mennek? Pont a Szomszédokra??? :) Mióta írtátok Mónival, azóta én is nézem, ha tehetem.... :) Nosztalgia.... Majd gyere, s meséld el, hogy mi volt a bölcsisekkel!!!! Mikor kezdtek?

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Örülök, hogy Petra és Bene javulnak!

Minden gyerek egészséges nálunk, csak én küszködöm. Nagyon fája bordáimnál de a tüdő felőli részénél. Szúr, mintha beszorulna a levegő, de már egy hete tart. Volt kicsit jobb is, de ma reggel már mozdulni is alig tudtam. Úgyhogy ma csak elmegyek már a háziorvoshoz.

Az alvás nálunk azóta rendben van, nem mondom, hogy sosem sír fel éjszaka, de kb. 5 másodperc és visszaalszik. Volt 3 nap mikor egyáltalán nem kelt.

Petra milyen ügyes! Vince is megjegyez sok mindent és utánoz, de ennyi mindent nem csinál. Okos kislány!
Bakker: A multkor ideült a gép mellé Hanga, az apja nézett valamit, mire megszólalt : Apa! Te meg mit nézel itt bakker?
Ricsi csak felkapta a fejét, hogy jól hallotta-e. :D Nagyon aranyos volt, de mondtuk neki, hogy nem illik ilyeneket mondani.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Nem írtam pár napja, mert enyhén szólva negatív volt a hangulatom:)
A hiszti vagy nyűglődés mellett az is megrémített, mennyire idegesít, és agresszivitást vált ki belőlem.
talán a terhesség miatt vagyok ilyen, fene tudja, de nem vagyok büszke magamra, mint "anyára". :(

Ma valamivel jobb a helyzet. Hol kopogjam le.

Nálunk Z. betegedett meg, ami voltaképpen "szerencse", mert ő a család legkevésbé hisztis tagja:) meg nekem fáj a torkom.

Vick, jobbulást! A bakker még egy viszonylag szalonképes szó:)

Szilvi, párodnak utólag is boldog Attila-napot:) !
Igaza van Zsuzsinak és Juditnak, most már ne rágódj azon, hogy lett volna jobb... inkább azon, hogy legközelebb hogy lehet minél zökkenőmentesebben megúszni. Ha megtaláltad erre a megoldást, írd meg nekem is légyszi:)

Meg utólag könnyebb azért okosnak lenni.

Ági, örülök, hogy jobban van Bene.
Gesztenyét, ha maradt, próbáld meg krumpli nélkül és valami kevésbé markáns ízű hússal, hátha az cseszte el.

Judit, nehogymár mentegetőzz, nagyon aranyos ez a Petrás történet:) Okos a kislány nagyon.
És Márk vajon viszonozza az érzelmeit?:)

Megyek, ennyi volt a délutáni alvás nálunk. Pedig még mintha akartam volna valamit:( öregszem.

Puszi,
Móni
monke

Ja eszembe is jutott:)

1. Családi adókedvezményt ne felejtsetek el kérvényezni.

2. egy kérdés: 2010-es adóbevallással kapcsolatban:

TGYÁS-ról kaptam kimutatást a Regionális Nyugdíjbiztosítótól.
GYED-ről kitől várjak? Munkahely kell, hogy küldje, esetleg nekem kell kérnem valahonnan?

Köszönöm:)
monke

Móni: sajnálom a negatív hangulatot! Simán lehet, hogy csak lemerültél. Ha bármiben tudunk segíteni, csak szólj! Telefon, társasá, program, bármi.....

Én a munkáltatóra tippelek igazolás ügyében, de ez csak tipp. Ami biztos, hogy január 31-ig kell megkapnunk mindenféle igazolást.

J.

Judit

Kép
petra09

Judit,
Írtam a könyvelőnknek, várom a válaszát, majd szólok. Hát remélem, a munkáltató lesz, mert más tippem nincs.

Köszönöm a biztatást:) Nagyon vágyom valami közös programra, de ez a sok betegség elvette a kedvemet mindentől:(

Az agresszivitás nálam szerintem a terhességgel jár, ellene a legjobb lenne egy extra hülye, követelőző és bunkó ügyfél, akit lehet szidni a háta mögött. :)))
Lehet, hogy vissza kellene mennem dolgozni pár hónapra?:)
monke

Sziasztok!

Látom beindult az adózás nálatok is. Lassan egy hete töltögetem és töprengek a különböző idegkikészítő lapokon! Olyan nemtehetséges vagyok ezen a téren. :oops: Már megint kaptam egy adagot a melóhelyről. Fogalmam sincs mit csináljak vele.

Voltunk ma a dokinál. Míra kapott vasat, Polli tiszta ekcéma, karja, arca, lába, hasa, dereka, 2.500 ft-ért kevertettem neki krémet. Receptes durvamegoldásos, de muszáj, tiszta seb már a kölköm. Idáig kísérleteztem a receptmentes krémekkel. A sikertelenség egyértelmű volt. Kivallattam új fülész miatt is, ajánlott a János kórházban. Hetek óta alig hall Polli (hallójárat szűkülete van), remélem nem komoly, rettegem a műtétet, de inkább nézze meg valaki nagyobb. Rákérdezett a fiúra, mondtam mennyit szenvedünk az írással, meg a tükörírását is mondtam, mire finoman ajánlotta, sürgősen keressek egy jó logopédust, mert valószínűleg diszlexiás. :cry: Idáig bőgtem, csütörtökön megyek az ofőjéhez, remélem megbeszélhetjük a tapasztalatokat.

Zsuzsi, sajnálom a párod. Remélem jobban van, és azt, hogy ti ezen estetek túl mostanság. Míra győzőtt, még mindig szopik. Van, hogy 1x, van, hogy 3x. Szilveszterkor eltusoltam, elegen voltak, hogy összeesésig fárasszák. 2x fejtem le, utána mertem szoptatni. (Magyarán közel 2 éves alkoholmentességem dobtam sutba!

Petra milyen okos! Írd fel az aranyköpéseit, mert olyan klassz dolog visszanézni. Jó, hogy már gyógyul.

Fel a fejjel Móni! (én is összeomlok, de nekem megjött azért, az idegállapot hasonló a terhességhez :lol: ) Zavarom a skacokat, jobban járnak, ha nem kerülnek az utamba. Felcsattanok minden hülységen... Az pedig ömlik...

Vick, ez ijesztően hangzik! Szedsz valami gyógyszert, mármint receptest?

Ági, Míra is ilyen anyás-apás lett! Jól elvan idegen helyen mással, de ha megyek érte vagy apja, meghallja a hangunkat, síkítva sír, töri magát, hogy vegyük fel. Jól hangzik a gesztenyés kaja. Én megenném!

Na jó, lelövöm magam. Míra amúgy is rinyál, minden sz.ron sír! Megfojt vele!!!
Legyetek jók!

Puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Móni
Vannak ilyen időszakok, ne keseredj el, attól még nagyon jó anya vagy!

Bfkata
Alexre mondták, hogy dislexiás? Végülis kezelhető dolog, de derítsd ki inkább, hogy valóban az -e.

Voltam háziorvosnál, holnap sürgős beutalóval mennem kell tüdőgondozóba, írt fel Sumamed-et ( antibigyó), fájdalomcsillapítót meg egy beutalót laborba.
Nem vagyok jobban. :( Alig tudom felemelni Vincust. Kezd elegem lenni már az elnyúló betegségemből.

Holnap jelentkezek, addig is minden jót mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Kati
Az Excema Repair nem volt jó nektek? Nekem jó volt a kezemre, bár most kaptam rá én is gyógyszertári kutyulós szteroidos krémet.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Csak egy gyors életjel.

M. jobban, én határeset, elkaptam tőle a köhögést, még aludni is alig tudtam. Mára már Zsófi is elkapta, estére láza is lett és folyik az orra is.
Meggyógyulunk még valaha?

Plusz holnap dolgozom egész nap :-(

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick
Gratulálok Vincének. Sajnálom, h nálatok is vannak fennforgások az alvással.
Na az az érdekes, ha sikerült elaludnia már nem kel fel éjszaka. Max. ha külön alszik akkor hajnalban mellém bújik, de nagyon édes szolidan csinálja.
Mi most sajna külön alszunk, mert Peti kimerült. Így egy ember csak egy gyereket nyugtat.
Dani fogzik :? és ahogy emlékszem a rágóknak azért kell idő mire kibújnak.

BfKata
Köszi a megelőlegezett köszöntést :lol:
Munka volt munkahelyemre megyek vissza. Pénzügyi területre elsősorban, de majd meglátjuk. Végül is több minden jöhetne, ami közgáz vonal.
:( diszlexia. De ne keseredj el lényeg, hogy te támogasd.

Szilvi
:( sajnálom, hogy így alakult nektek. Remélem a legközelebbi szülés kellemes élmény lesz.
És igen vannak orvosok akik az ésszerűség határain túl is erőltetik a természetes szülést :( hogy nehogy a rögtön császározás címkét megkapják. :(
És persze van a másik véglet is, aki rögtön császár, ha kell ha nem.
Na lényeg hogy szorítok, hogy másodikra minden sokkal sokkal jobban alakuljon.

Vick, Bene, Zsuzsi, M, Zsófi jobbulást nektek

Móni
Én cégtől kapom meg a papírokat és a cég meg is csinál mindet. Anno az össze papírt megkaptam tőlük,de aztán nem mindent a cégnél kellett leadni. Szerintem hívd fel az illetékeseket.
Agresszív kismami cool down. Tuti a hormonok játéka részben. Remélem jövő hétre rendbe jöttök és akkor számíthatsz rám.
Addig is:
ha nagyon rossz kedved van és érzed a feltörő agressziót nézd meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=eXgdSOxaCGI
Könyvek pedig:
Suttó II vagy Suttogó mindent megold. De a hisztire vonatkozó részt szívesen kimásolom neked. A Suttogó II-ből
Ez nagyon nagyon jó szerintem
http://bookline.hu/product/home!execute ... _elmeselje
És testvér érkezése utánra. Ez főleg később nyújt majd segítséget
http://bookline.hu/product/home!execute ... yseg_nekul
És a cikket is megtaláltam :D amit ígértem:
http://hazay.hu/index.php/Cikkek-olvasn ... dackorszak
Ez nyugodtan vonatkoztatható azért az egy évesek hiszti kezdeményeire is, még ha ők nem is tudnak beszélni :D

Judit
Megírnád mi az Aloe-s spray neve? És hogy esetleg pontosan mikre jó? Pl. sebre lehet fújni?

Zsuzsi
de jó hogy végül úgy döntöttük lefújjuk a talit...bocs ez most hülyén jött ki, de érted :oops:

Mi jól vagyunk. Teendő mindig van nincs megállás. A CSANA a hétre mégis lefújva, mert van egy kisfiú aki régen nem volt már és sokat sír. Azt javasolták, hogy csak köv. héten kezdjünk.
Nekem is lesz tanítványom ha minden igaz :D jövő héttől vagy utána, így CSANA árát részben kitermelem legalább és egy kis agypörgetés is meglesz.
Sajnos az alvással még mindig küzdelem van, azaz Lilla az elalvással. :( de nem mászkál ki nem kiabál, nem tiltakozik. Csak forgolódik össze vissza és minden este kész szenvedés. Tegnap is fél 11kor aludt el :(
Még nem tudom mi lesz a megoldás. Valószínű amúgy, hogy most jön a sötéttől és a rémektől félés korszaka, mert barátnőim hasonló korú gyerekekkel többen is említettek ilyesmit mostanában.
Na remélem túl lendülünk majd rajta, mert így tényleg semmire nincs időm. :(

KépKép
KépKép
fleur

Zsuzsi
kitartás a holnapi munkához...

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

M is ismét beteg, köhög, hurutosan és kezd taknyi lenni! ÁÁÁÁÁÁÁ én sem hiszem el h mikor fogunk már kikecmerekni ezekből a betegségeből !!
Jobbulást minden betegeskedőnek !

Majd jelentkezem !

puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Gyors életjel, mert már rég jelentkeztem!

Velünk minden rendben, azt leszámítva, hogy Marci esténként egyre nehezebben alszik el, nem tudom mit lehetne vele csináljak...

Immunerősítőről volt szó korábban! Én nem hiszek a mindenfélét tartalmazó készítményekben, csak a természetes anyagokban, így Marcinak most már kb 1,5 hónapja tiszta (100%-os) aloe vera gélt adok, amit én is iszom minden nap! Most még nem jött ki rajta semmi betegség szerencsére, remélem így is marad!

Munka szuper nagyon! Jól kikapcsol az otthoni dolgokból és fordítva is így van, otthon nem agyalok a melón :) És még azt is észrevettem, hogy sokkal türelmesebb vagyok otthon a fiúkkal! Még nagyit is sokkal lazábban kezelem, most Robi idegeskedik rajta mindig, hogy épp megint mit alkotott. De már ebből sincs sok hátra, jövő hétfőn költözik, így a hétvége a csomagolásról fog szólni! Utána jön a nagy szabadság :D:D:D
Az egyetlen fárasztó dolog a munkában az utazás... :roll:

Betegeknek jobbulást! Mi 1,5 hónapig voltunk benne, de van kiút!!!

Puszi! És hiányoztok ám nagyon!

Mangora

Kép
mangora

Hahó,

Móni, szerintem attól kell kapnod a jövedelem igazolást, aki adta. Vagyis, ha a céged kifizetőhely, és tőle kaptad a gyedet, akkor tőle kell kapnod az igazolást is. Egyébként az Intézettől.
A családi adókedvezményt pedig jan 20-ig kell kérni! szóval figyelni, kell, mert addig már csak 1 hét van!
Ja, és nyilván aki kap fizetést, legtöbbször a férfiemberek, ők kérjék. Aki már dolgozik, pl Mangora, ő is kérheti. Lényeg, hogy legyen fizetés, amiből levonják.

Mangora, örülök, hogy jól sikerült a munkába visszatérés. Jó, hogy feltölt, és kiegyensúlyozottabb vagy.

Móni, úgy lehet a legzökkenőmentesebben megúszni, ha béranyát fogadsz :lol: és nem te szülsz. Akkor az alakod is megmarad, és még a szülést is megúszod :lol: egyéb ötletem nincs.
Hess, rossz hangulat! Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy ilyen könnyen összejött a baba, és nem kell még emiatt is idegeskedned. Az meg később lesz jó, hogy közel van egymáshoz korban a két gyerek, jobban ellesznek együtt (valószínűleg :wink: )

Vick, jobbulást, remélem nem tüdőgyulladás! Szorítok neked nagyon!

Zsuzsi, TSzilvi nektek is jobbulást, gyógyuljatok meg mielőbb.

Kati, remélem rendben lesztek, ma már (sajnos) a diszlexia elég elterjedt, de legalább jobban tudják már kezelni az iskolában.

Jó volt a film, sokat nevettünk rajta.

Mi szerencsére eddig elég jól megúsztuk a betegeskedést. Viszont a dokinéni riogatott mikor itt volt, hogy a 15 hós oltás után biztos lesznek mellékhatások, úgyhogy február végére ne tervezzünk semmit. :evil:

puszi

Szilvi
huszilvia

Hahó!

Megvolt tegnap a vizit, egész kellemes volt, kb. egy órát voltak itt, volt sok gyakorlati tudnivaló meg papírmunka. Szerencsére a szimpatikusabb gondozónőhöz kerül Bene, persze mindkettő kedves, és gyakorlatilag alig ismerem őket, de mégis szimpibb (az elején az egyikük jobban odafigyel rá, mert egy embert könnyebb elfogadni a manóknak). Hétfőn, ha minden jól megy és addig teljesen meggyógyul, megyünk is, először csak egy órára, aztán majd napról napra szépen egyre többre, utána úgy, hogy én rövidebb időre kimegyek a szobából.

Minden betegnek jobbulást! Sajnos egy betegség után könnyebb beszedni egy másikat, legyengült immunrendszerrel.
Zsuzsi, sajnálom az újabb lázat Zsófinál :(
Vick, mi volt ma? Remélem semmi komoly, bár elég ijesztően hangzott, amit írtál :( Gyors jobbulást!
Bakker :wink:

Akartam már rég írni, hogy Benének még december végén kijött egy rágófoga, szóval most alul van két egyese, meg egy négyese :D És a másik oldalon is a négyes jön ki majd nemsokára szerintem. Nagyon lassan nő, biztos nagyon kínlódik vele szegénykém.

Móni, szegénykém, nem csodálom, hogy nehezen viseled :( Hidd el, ettől nem vagy rossz anya, és tökéletesen megértem, amit érzel, néha bennem is pattanásig feszül az indulat, és nem tud rajta mindig uralkodni az ember, főleg, ha amúgy is nyűgös kedve van. Olyan hosszúak a napok 'egyedül', egyszerűen lehetetlen mindig topon lenni.
Remélem azóta jobb a kedved! Tudom, hogy az is nehéz, de próbáld meg ignorálni a hisztit, hadd tombolja ki magát Dávid, hátha utána higgadtabb lesz.

Bene az evésnél cirkuszol most már szinte mindig, nincs hozzá türelme, és én is egyre türelmetlenebb vagyok, mikor csak rázza a fejét és szorítja össze a száját. Bár alig eszik valamit, ilyenkor inkább abba is hagyjuk a kajálást, úgy sem lesz belőle evés, max ordítás, ha erősködöm. Így inkább kiveszem a székéből, és vége az evésnek, de még mindig inkább így, minthogy már eleve attól üvöltsön, hogy etetni akarom. Na meg nekem is idegkímélőbb megoldás, bár így is nagyon zavar, hogy nem eszik rendesen.

Mangora, jó, hogy jöttél! Nagyon pozitívan hatott rám, amit írtál, remélem nálunk is így lesz, ha suliba járok majd :)
Jó pakolást hétvégére :wink:
Marci alvására nincs ötletem... a CSANÁ-ban mikor alszik?

Sziszi, Nektek is jobbulást!

Kati, remélem a dislexia csak gyanú marad, de ha mégis, akkor se keseredj el, nem lesz semmi gond! Milyen kezes? Rejtett balkezes nem lehet? Csak mert arra is jellemző a tükörírás, és mivel máshogy működik az agy, mehet nehezebben a tanulás is (én is balkezes vagyok, az elején sokszor írtam fordítva betűket, számokat).
Polli, szegény, remélem ez a krém már segít rajta! És azt is, hogy ez a hallójárat szűkület is kezelhető, leheőtleg műtét nélkül, megértem, hogy félsz tőle :(

SÜT A NAP!!! Jajdejó :D
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Csak nagyon gyorsan mint közérdekű:)

Fleur, köszönöm a bátorító telefont és a tippeket is:)

Szóval a munkahelyem kifizetőhely, ennek ellenére a könyelőcégünk szerint a GYED igazolást az OEP küldi jan. 31.-ig (lehet, hogy azért, mert önadózó vagyok, (van egy BT-nk).
Minden papírt a munkahely intéz egyébként.

Családi adókedvezményt lehet később is kérni, csak akkor ugye már nem kapsz januárra. És: mindkét szülő munkahelyével alá kell íratni a kérelmet.

Megyek, mert sürgős fordításom van,

Pusz
M
monke

Sziasztok,

mostanában nem nagyon megy az írás, napközben egyszerűen nem érek rá, este meg hulla vagyok, csak olvaslak titeket.
Egyre többet főzöcskézek,plusz a szokásos mosás-vasalás-takarítás és a 3 tanítvány Márk mellett elegendő,néha sok teendőnek is bizonyul.
Márciustól szeretnék angol tanfolyam járni,vszínűleg a szombat délelőttjeim fogják bánni, de addig apa ellesz Márkkal.
Az egyre emelkedő hitelünk miatt vszínűleg előbb vissza kell emnem dolgozni mint november, szóval ez is foglakoztat mostanában.Márk viszont csak betöltött 2 évestől mehetne a magánbölcsibe.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, remélem sínen leszünk nemsokára.
Judit anyukája rövidebb időszakokra vszínűleg bébisitter-i pozícióba kerül nálunk, az összeismertetés már megtörtént.
Márk rendületlenül csintalankodik,egész nap mondja a magáét, egy csomó érthető szó is van már,mint pl bácsi, béta=béka, cipő, csiz=csizma, tépó-télapó, apa helyett m már apuci, stb, imádom a szövegelését.Puszit nem ad, csak odajön, odahajol és tartja a pofiját.
Evéssel mostanában megint problémáink vannak, folyamatosan fogzunk.
Hülyeségre való tanítás:múlt héten megjött a teszveszről rendelt csizma és dohos szaga volt, egyből ki is mostam, mondtam neki, büdős, azóta állandóan szagolgatja ha a keze ügyébe kerül és ha vmi másra mondom hogy büdös, azt is szaglássza:-)

Még egy szösszenet:Ági,olyan jól megfogalmaztad ezt a türelem dolgot,köszi!!!
Betegeskedőknek jobbulást, vmelyik este jövök még bővebben.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Akkor gyors helyesbítés: akinek NEM kifizetőhely a munkahelye, az OEP-től kell, hogy kapjon igazolást az adóhoz január végéig. Vagy fel kell hívni őket.

Jobbulást kívánok, Zsuzsi és Zsófi, Vick és Máté!
Remélem, nem hagytam ki senkit, és a többiek tényleg nem betegek...
Zsuzsi, ha dolgozol, akkor ügyfelekkel/irodában vagy, vagy otthon?

Kati,
én nem értek hozzá, de a diszlexia gyakori, nem tragédia, és ha tényleg az, jobb, ha idejekorán felismerik és fejlesztik.
Kérdezted: igen, most már naponta érzem mocorogni a babát:) Nagy megkönnyebbülés lesz, ha túl leszek a genetikai ultrahangon.

Kata,
Minden elismerésem... pont akartam írni, ki az, aki még tud házimunkát végezni?:) mert én már csak este főzök kapkodva, ha főzök egyáltalán. Takarítás szintén.
Ha Dávid ébren van, lehetetlenség bármit is csinálni tőle:)

Sajnálom a munkába állást, főleg, ha anyagi kényszer, nem öröm:( Munkahelyetek közelében (Pesten) se lehet olyan bölcsit találni, ahová korábban is járhatna már, mint 2 éves kor?

Ági,
Köszönöm a kedves szavakat türelmetlenséggel kapcsolatban.:-)

Evés:
Nálunk se a "régi". Dávid nem hisztizik, nyitja a száját, de látványosan nem érdekli a kaja, annál jobban a kanalak, evőeszközök. Mindig engem próbál etetni ill. kimászna a székből.

Bene egyébként sem arról híres, hogy megülne a fenekén:)

Fleur,
A két utolsó könyvet, amit ajánlottál, azt hiszem, megveszem, ha megtalálom. Sok jót hallottam róluk, érdekelne. Poén, hogy pont a Ringatós Hazay Ancsa cikkét linkelted be.
Köszönöm a bátorítást is!:) A Suttogó megvan egy ismerősömnek, majd kölcsönkérem.

Lilla rossz alvásához kitartás! a tanításhoz meg sok sikert és hajrá!

Szilvi,
Én említettem múltkor a nőgyógyásznak, hogy szívesen részt veszek bármilyen, a SOTE-n zajló kísérletben, ami arra irányulna, hogy más szüli meg helyettem a gyerekemet... de nem sok jóval kecsegtetett:)

De viccet félretéve, zökkenőmentesnek neveznék egy olyan szülést, ahol utána mondjuk egy napon belül tudnék járni.:)))

Na, megyek, mert túltengek itt.

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok !

CSak gyors jelentés mert ebéd idő van !

TEgnap voltunk a dokinéninél, hát ismét a foga a jön felül már tök fehér, dudoros és kemény, este megint lázas volt , azt mondta h fogzás, de nagyon köhög a lecsurgó cucctól, úgy hogy kaptunk egy erősebb köptetőt, vmi amborxil v mi a neve ! :oops: HÉtfőn még vissza kell menni ! Szegénykém ezekkel a fogakkal jól megszenved !!!

Na még igyekszem jönni ! Ezer a dolog majd mesélek !

Puszika

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Megint csak életjelre futja :oops:
Zsófi kedd este óta lázas, szerdán este fél 6-10-ig 39,6 volt a láza, lanygos fürdő és kétféle lázcsillapító sem segített. Már majdnem vittük az ügyeletre, végül a 24-25 fokos vízbe mártott lepedőbe csavarás hatott, 10 perc alatt 38 alá vitte a lázát. A kedve is nagyon jó lett, előtte csak feküdt mint egy darab szegénykém. Tegnap egész nap és éjjel is volt lázas, de már "csak" 38,7. Szerda után ma megint voltunk az orvosnál, írt fel Augmentint, ha ma este-éjjel is lázas, holnap reggel el kell kezdeni adni.
Mindemellett 10 percenként kell szívni az orrát, ill. elég rondán köhög.
Gondolhatják, hogy ki vagyunk már mindannyian mind lelkileg, mind fizikailag.

Bocsánat, hogy ilyen negatív vagyok, nem is rontom a levegőt, majd jövök később és felveszem újra a fonalat Veletek.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

megintcsak gyors bejelentkezés:
D.u utazunk a szüleimhez, vasárnap öcsémet költöztetjük egyenlőre hozzánk, hétfőtől kezd egy budai analitikai cégnél, pont végzettségének megfelelő.
Nem lesz könnyű időszak, de pár hónapi átmenetileg lehet nálunk, megkapja a másik kisszobát.
Időm vszínűleg még kevesebb lesz bármire mint eddig,

jó hétvégét és a betegeskedőknek jobbulást,sok gyógypuszit

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, Szilvi
Jobbulást a kicsiknek! Sajnálom, hogy betegek!

Móni
Eredményekről beszámolót kérünk, jó? És ha a neme kiderül feltétlenül írd meg!

Voltam tüdőgondozóban, csináltak röntgent, légzésfunkciót, néztek vérsüllyedést. Nincs tüdőgyulladás, csak heveny bronchitis (hörghurut).
kaptam gyógyszert, Remélem mostmár vége lesz. Jobban is kezdek lenni.

Ricsinek van 2 jó állásajánlata, jövő héten megy tárgyalni. :)
Kicsit megnyugodtam, de persze akkor leszek nyugodt, ha alá van írva a szerződés.

Este még jövök, most mennem kell a kocsiért a szervízbe.
Puszi nektek és gyógyuljatok!

Ja és mindenki jöjjön, ha rossz a kedve akkor is!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást, látom semmivel sem jobb a helyzet :(

Ma Marci is belázasodott, így 1-kor már hoztam el a bölcsiből! Szerintem megint jön a foga, mert kicsit taknyos meg kicsit köhög is, de így egyik napról a másikra, minden átmenet néklül! Ja, és tiszta nyűg és nem enged a szájába nyúlni! És a gél, amit az ínyére szoktunk kenni valahol elkeveredett, úgyhogy még azt is vennem kell! Persze, mert állandóan azzal játszik és valahova eldugta...

Megint hiszti van... mennem kell...

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Na, talán összeszedem magam.

Máténak és Marcinak és minden betegsekedőnek jobbulást!

Vick, örülök, hogy a tüdőddel minden rendben, legalább alaposan megvizsgáltak.
Szorítunk Ricsinek a munkához! Egyelőre otthon van Veletek?

Ági, örülök, hogy szimpatikusak voltak a gondozónők. Kérünk majd beszámolót az első napról és persze a többiről is.
Nagyon jól írtad, amit Móninak írtál a türelemről és topon létről, nekem is erőt adott. Sokszor érzek hasonlóan mint Móni. :oops:
Holnap megnézünk egy esküvői helyszínt, remélem, jó lesz és ha az meglenne, akkor lehetne minden mást rögzíteni,

Reni, nagyon szépen köszönöm a CD-t. Nagyon tetszik a zenekar, a neten meg is találtam őket, már kértem is ajánlatot.

Kata, akkor nagyon mozgalmas nálatok az élet. Még egy férfi a lakásban :-)

Fleur, tényleg jó, hogy nem találkoztunk a hét elején.
Hess rosszalvás!

Judit, Zsófi is ugyanígy utánozza a kakilást, igaz, mi (vagyis a Húgom) úgy tanítottuk, hogy hogy kakil Zsófi. :oops:

Aranyosak ezek a gyerekszáj történetek Judit és Kata :-)

Zsófi úgy tűnik, ma már láztalan és időben is elaludt. Enni alig eszik, ma mindössze egy túrókrémet, 3 falat banánt és vagy 5 kanál tejpépet evett. Mellette bulátát csipeget.

A héten megvolt az első nagy esése, még hétfőn, kint a parkban, arcra esett szegénykém. Az arca bal felén az orra és a szája körül lejött a bőr, vérzett, most tiszta seb. Persze az orrváladék meg folyik rá...

Nagyon kis aranyos egyébként, mindent ért, egyfolytában kommunikál. Pl. Odaáll a szekrény elé, ahol tartjuk a bulátát és mondja, hogy kééé (=kér). Erre mondom neki, hogy hozza a kis tálkáját, elszalad és már jön is vissza vele :-)
Ha valamit odaadunk, arra mondja, hogy köö (=köszönöm), legalábbis szerintünk. :wink:
Az Apja egyértelműen Ap, a Húgom pedig még mindig Ke.

A szerdai munka jól sikerült, bíróságon voltam. Régi ügy, még Zsófi előtt kezdődött, és mivel a születése óta most kellett menni először, nem adtam át másnak. Miki volt közben Zsófival. Még a gyerekorvost is felhívta, úgy aggódott a láz miatt.

Na, túltengtem.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Jobbulást a kis betegeknek és Vick, neked is!

Bevallom azért nem szoktam jönni, mert totál depi tört rám, már régóta. Igaziból amiatt van, hogy két kicsi gyerkőcből rendszeresen ki kellene kapcsolódnom, és nemhogy rendszeresen, de soha nem tudok. Emiatt dühös vagyok az egész családra/világra. Móni, nekem már egy ügyfél szidása nem is lenne elég, inkább valakinek az elnáspángolására vágyom :oops:

Basszus, senki nem vállalja el a gyerkőcöket, még a saját Apjuk és Nagyanjuk sem! Ez elég elkeserítő, úgy érzem, hogy hiába teljesítek itt 200 százalékon, sosem leszünk így normális család. Már csak azt látom megoldásnak, hogy visszamenjek dolgozni, a gyerekeknek is jobb lenne, mint egy ideges, depis anya. Nekem mindenesetre ezerszer könnyebb volna az összes velejárójával együtt.

Elhiszem, hogy R.nek is sok a teendője még a munkán kívül is, de már 4 éve ez megy, és nem is várható, hogy változni fog. Szerintem ez inkább hozzáállás kérdése.

Anyu meg mindig megígéri, hogy persze, de aztán mikor odakerül a sor, neki pont csak az az időpont nem megfelelő. A többi nagyszülő beszámíthatatlan.

Bocsi, hogy panaszkodom. Tudom, mindenkinek megvan a saját baja...na, nem is ragozom tovább...csak ezek a csodálatos kislányok nem ezt érdemelnék.
34372

Reni, csak egy tipp! Egyszerűen állj a párod elé és mondd neki tényként, hogy most elmész itthonról! Majd összekapja magát, meglátod! Nem nekünk kell udvarolgatnunk, hogy légyszi, hanem kész tények elé kell állítani őket! Nálunk ez bevált :wink:
Nagyival meg annyi, hogy kérdezz rá, hogy mikor alkalmas neki és akkorra szervezz programot! És akkorra állíts be hozzá a két gyerekkel, őt is tények elé állatva! Azért az fura, hogy a nagyi sem akarja... Vagy oszd meg a két gyerkőt! Egyik menjen nagyihoz, másik maradjon apával!

Marcinak még ma is volt láza, úgyhogy tuti nem a foga! Hétfőn valszeg itthon maradok vele, holnap meg jön egy bébisztitter jelölt, aki tudna rá vigyázni keddtől amíg kell! Bár remélem pár nap alatt kiheveri ezt a vírust is a drágám! A kedve az jó, meg most ebédre már jól is evett, csak alvásilag borultunk megint fel...

Bocsi, most nem tudok másra reagálni, mennem kell!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Köszi Mangora, már ezerszer beszéltünk erről. Tudom, hogy Bibivel nem egyszerű, mert az elmúlt 7-8 hónapban a fogaival küzdött, és tényleg nyüszített folyamatosan. Azonban kb. 1 hónapja tök cuki, kis vigyori, csak már mindenki elszokott attól, hogy vele legyen, mert én meg nem erőltettem, nagyon ragaszkodott hozzám. Úgyhogy többször is előálltam, hogy kinéztem magamnak programot. Csak olyat, ami pár óránál nem tartott tovább, olyankor, mikor tudtam, hogy Anyu ráér, Blani oviban van. Anyu fél attól, hogy Bibi óbégatni fog, és nem tudja lenyugtatni. R. meg az elmúlt időszakban intézte Após lakásának kiürítését. Eladtuk, vagy elajándékoztuk a rengeteg holmit, kifestettük, albérlőt kerestünk. (azaz ezeket mind R. intézte) Anyós heti háromszor lett rosszul, mindig ugrálni kellett hozzá, végül neki otthont kellett keresni, a lakását kisebbre cserélni, őt is költöztetni két helyre. (őt az otthonba, a cuccát az új lakásba) Közben vizsgaidőszaka is van, majd. minden szombaton suli, és a munkahelye is új, még nem rendeződtek a dolgok az eredeti megállapodásnak megfelelően. Ő intézi a családunk összes hivatalos ügyét is, (az ezekkel járó ügyvéd, adó, gáz, telefon stb...)hogy nekem ne kelljen. Ok, ez tényleg sok, de attól még én nem érzem magam sokkal jobban.
A sógornőm elvállalta, hogy heti egy délelőtt vigyáz Bibire, remélem, hogy menni fog. Őt ismeri a kiscsaj. Már a gondolattól is jobban érzem magam.

Marcinak jobbulást kívánok! Tudom, nektek sem egyszerű, de te olyan irígylésre méltóan határozott tudsz lenni. Sajna én a gyerekek kérdésében nem nagyon tudok, mert mindig bennem van a lelkiismeret furdalás, ha nem vagyok velük, ezért elbizonytalanodom. Tudom, nem kellene, mert nekem is szükségem van kikapcsolódásra, ugyanolyan fontos, mint bármi más, a normális élet része. Ígérem, megfogadom a tanácsodat.

További szép hétvégét nektek, ígérem nem todbzódom tovább. Legközelebb már csak jó hírekkel jövök...(remélem)
R
34372

Na, Marcinak délutánra kibújt egy rágófoga (ha minden igaz, mert lég hátul van) azóta úgy rohangál a lakásban, hogy csuda :) Szegénykém jól megszenvedte... De a taknyossága nem akar múlni, remélem azért tud majd tőle aludni éjszaka...

Mangora

Kép
mangora

Reni! Igaz, amit írtál nagyon! Én a saját bőrömön tapasztalom, hogy kell a kikapcsolódás! Annyira fel tud tölteni pár óra, amit gyerek nélkül tölthetsz, hogy csuda! Látod, engem még a munka is feltölt :) Barátnőm csodálja is, hogy hogy tudok a munkából ekkora energiát meríteni :D:D:D Szívből kívánom, sógornőd elbírjon Bibivel és ne legyen semmi gond, mert tényleg nagyon fontos! Azon még nem gondolkoztál, hogy heti pár órára családi napközibe vidd őt??? Szerintem az is sokat segítene, ha közösségbe kerülne! Én Marcin látom, hogy hihetetlenül jó hatással vannak rá a nagyobb gyerekek (már neki ott van Blani is...)! Párod tényleg jó sokat vállalt magára mostanság... láttátok egyáltalán néha??? Emiatt sem lehet egyszerű!
Anyuddal meg beszéld meg, hogy elviszed hozzá Bibit, te elmész sétálni és hív, ha gáz van és nem tudja megnyugtatni a kiscsajt! Bár szerintem menne neki, de ha ott vagy a közelben, akkor talán ő is nyugodtabb... Szép fokozatosan kell őket újra egymáshoz szoktatni akkor :) Majd számolj be, hogy hogy sikerül megoldani a kikapcsolódást!!!

Mangora

Kép
mangora

Reni

Megértelek teljesen!
Én is rengeteget vagyok a gyerekekkel. Ricsivel kettesben nyáron mentünk el fesztiválra 1 koncertre ( kb. 2 óra volt az egész) és most decemberben a házassági évfordulónkon kb. 4 órára este. A sulin kívül egyébként folyamatosan velük vagyok. Én is úgy vágynék egy masszázsra, egy kávéra egy barátnővel valahol, szeretnék futni járni, na de mikor? Anyósomékra nem lehet őket bízni, anyukámék Szalkán, tesómék Miskolcon, sógoromék Gyulán élnek. :(
Én azt mondom, lassan elég nagyok már ahhoz, hogy 1-2 órára elmehess, hátha anyukád is szépen lassan hozzászokna Bibihez. Mi lenne, ha először csak 15 percre mennél el, aztán fokozatosan egyre többre, amíg anyukád van vele?Akkor Bibi is és anyukád is nyugodtabban összeismerkedne, hogy milyen nekik kettesben.
A férjedre tényleg nem szakajthatsz több dolgot, így is szegény elég sokat tesz. ( Nálunk én intézem a számlákat, a kocsi szervízelését és minden ilyen dolgot is).
Amúgy én is vágyom dolgozni, 5 éve itthon vagyok már. Közben jártam/járok suliba, de az nem olyan.

Ma délelőtt elmentünk templomba, ahol a templomtértől egy üvegfallal van elválasztva a játszószoba, így hangszórón hallható az istentisztelet, de ők nem hallják, ahogy a gyerekek játszanak.
Vince is és a lányok is jól érezték magukat, én meg kicsit lelkileg feltöltődtem.
Nem vagyok buzgó vallásos, de nagyon le tud nyugtatni, ha templomba megyek.

Egész jól vagyok már, a ti energiátok biztos sokat segített! Köszönöm szépen!

vick
Kép
Kép
ervick

Mangora
GYere gyakran, közvetítsd a pozitív energiáidat! Jó olvasni, hogy milyen jól változnak a dolgaitok!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Mangora, tényleg nagyon jó olvasni a soraid, sok energiét merítek belőle(d).
Engem is feltölt, ha elmegyek itthonról, de azért van lelkifurdalásom rendesen olyakor. Tegnap pl. de. voltunk az étteremben az esküvővel kapcsolatban, aztán elmentem egy kolléganőmmel az esküvőkiállításra, de egy idő után már aggódtam, hogy vajon nem túl megterhelő-e Zsófi a Húgomnak, aztán meg Mikinek. Na, ezen van még mit változtatnom, de szerintem már jó úton vagyok.
Reméljük, a taknyosság is elmúlik a fog kijöttével. Éljen a rágófog!
Nagyon igazad van, kell egy megbízható babysitter. Remélem, sikerül találnotok megfelelőt.
Nagyi elköltözött?

Reni, nagyon sajnálom, hogy így odavagy. Tényleg nagyon sok van a férjeden, de azért Neked is kellene vmi feltöltődés. Talán még az is segítene, ha 1-2 ilyen tennivalót Te vennél át.
Remélem, sikerül Anyukáddal is zöld ágra verődnöd ezen a téren, hiszen olyan nagy szerencséd van, hogy közel vagytok egymáshoz. Talán a fokozatosság lenne a megoldás.
A két gyönyörű lányod igazán megérdemel egy boldog, kiegyensúlyozott Anyukát.

Van vmelyik gyerek, akinek nincs több foga mint 6?

Zsófi pénteken már láztalan volt, de tegnap estére ismét 38,9 volt a láza, majd éjjel is, így ma elkezdtem adni az Augmentint. A köhögése és az orrfolyása mintha csitulna már, erre ma lett egy kis hasmenése, ill. gombás lett a miújságja. Gondolom, az antibio vagy a fog, esetleg.

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, ez a játszóházas istentisztelet nagyon jó ötlet!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
A fogról nem lesz gombás fertőzése, az tuti. Vagy antibiotikum, vagy máshonnan összeszedett valamit.

Máténak még 6 sincs, ha jól tudom. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, lehet, hogy hülyeség vagy már túlkombinálom, deamikor kijött Zsófi első foga, akkor volt gombája és amikor kijött egyszerre a többi 5.
Bár aztán tényleg lehet, hogy nincs összefüggés.
Petrának is az antibiotikumtól volt, ha jól emlékszem.

Ja, péntek óta nincs meg a tv távirányítója, "vki" eljátszotta. :shock: Kíváncsian várjuk, honnan kerül elő.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Reni: nagyon jó ötleteket írtak a lányok! Nem tudom, hogy melyik a megvalósítható, de vmit próbálj tenni, mert Te is, a lányok is és a párod is megérdemlitek, hogy újra arégi tudj lenni. Anyukádnál sztem is bejöhet a fokozatosság. Még azt is megpróbálhatnátok szerintem, hogy mikor anyukád nálatok van, vagy fordítva, nem mész el otthonról, csak félrevonulsz egy másik helységbe mondjuk egy könyvvel. Így egy picit kikapcsolsz Te is, s anyukád sem pánikol, hogy mi lesz, ha nem tudja Bibit megnyugtatni.... első lépésnek talán jó lehet.

Mangora: tényleg nagyon jó olvasni Téged! Azt ugyan még sosem árultad el nekünk, hogy honnan van ennyi energiád, de a lényeg, hogy nekünk is jut belőle! :) Remélem mára már Ti is jól vagytok és meg tudjátok nagyi költözését ünnepelni. S szorítok a bébiszitterhez!

Vick: jól vagy már? Ijesztő volt olvasni, hogy mi van Veled! Ricsinek nagy-nagy kalappal!

Zsuzsi: ugyan már, ne legyen lelkifurdalásod!! S milyen volt az étterem? Tetszett? S a kiállítás? Zsófusnak jobbulást!!!! Remélem, hogy az Augmentintől jobban lesz egykettőre!

Ági: hogy van a szád? :) S Bene? Ma kezditek a bölcsit, jól emlékszem? Majd gyere mesélni!!!!

Fleur: nem felejtettem ám el, csak nem jutottam géphez, most meg Petránál van bent a spray, s alszik. Ma még megpróbálom leírni róla, hogy mire jó. A leírás és az emlékezem szerint mindenre szinte: égés, horzsolás, pelenka kiütés.... ennyi maradt meg :oops:

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?