Új privát üzeneted érkezett!

Jaj gyerekek! Ha valakinek van (mérpedig eddig volt, és nem megy el egyik napról a másikra) kell egyből tápszerhez fordulni, amint valami gond felmerül? Attól viszont könnyebben el fog apadni, ha tápszert kap helyette. (Bocs, sokszor visszafogtam már magam a témában, de most nem bírtam ki)

Mi is 2-3 óránként kelünk enni, pedig tápszeres a gyerekem (ill. most már tejet iszik). És be is vacsiztatom előtte rendesen. Mégis.
Én is gondoltam már, hogy átszoktatom a vízre éjjel (amúgy is csak azt iszik nappal), de nincs szívem. Nehezebben, de volt, már hogy visszaaludt evés nélkül, de akkor max fél óráig bírja. És ő már 1 éves is elmúlt. Ő ilyen, a nagy meg 4 hósan átaludta az éjszakát. Valóban baromi nehéz, és én is tiszta ideg vagyok sokszor, de előbb-utóbb leszokik. Ma pl. 4-6ig virrasztottunk, játszott, tapsolt, sétálgatott, nem akart aludni. Aztán 7-kor meg kelés. Gondolhatjátok, mennyire kipihent vagyok :( Mostanában ez a trend: éjjeli kelésekkor üvölt és feszíti magát, hogy tegyem le. Ha nem teszem, felébreszt mindenkit. Van hogy le tudom nyugtatni, van, hogy fent vagyunk 1-2 órát. És mostanság szinte minden keléskor eljátszuk. Majd csak kinövi ezt is. Kibújt most 4 rágófoga egyszerre, az is lehet az ok. Nem tudom. Nappal is sok a hiszti és verekedés mindkettőnél. El lettek kényeztetve az ünnepek alatt. Előbb-utóbb remélem visszaállnak.

Ja, és ma majdnem magára borította a szekrényt a tv-vel együtt. Bemászott az alsó fiókba, a többit meg húzta magára! Őrület, hogy miket művel sokszor

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok! Jó a téma, pont ez a gondom nekem is. Ehhez nekem is hozzá kell szólnom.
Szóval, kislányom 1,5 hónapja nem fogadja el a cicit. És az egyik mellem nem akar elapadni, sőt lett benne pukli is. Néha lefejem és még mindig van benne tejcsi. El kéne mennem dokihoz, hogy írjon fel gyógyszert? Valakinek Bromót adtak, hogy elapassza. Azt szokták másnak is? Nem tudjátok véletlenül? (Nem szeretem, mert rosszul voltam tőle, sokáig kellett szednem és utáltam. Szájszárazság és szívdobogás volt tőle.)
Azt olvastam a neten, hogy elapad magától is, de nálam nem megy.
Vendég

Apasztásra van homeos bogyó is. Az Urtica Urens 15ch éppen erre való, de a patikus majd segít.

Persze, hogy nem áll el egyik napról a másikra (pontosabban ezt mondják), de ha apadozik, mégis csak kell adni valamit a babának. Mondjuk nálunk nincsen gond, mert Tivadar nem fogadja el a cumisüveget. Eddig 3-szor szopizott belőle tápszert.
szilvi35

Sziasztok!
Bea, tudod, hogy nagyon szeretlek, de nekem is reagálnom kell. És remélem nem haragszol meg.

Lehet, hogy rossz anya vagyok, de leginkább fáradt. Fizikailag, lelkileg. Annyira fáradt, hogy min. 3 óra forgolódás kell, mire nagyjából elalszom. De olyan éberen alszom, hogy olyan, mintha nem is aludtam volna. Ha jön az este, már sírnom kell. Nem azért, hogy a gyerek hányszor kel, hanem hogyha nem kel, én akkor se tudok aludni. Fáradt vagyok, ingerlékeny és türelmetlen. A férjem ugyanez. És ő napközbe több száz km-t vezet. Már aludtunk el mindketten úgy, hogy leültünk a gyerekek mellé játszani....Érzem, hogy a nagynak is szüksége van arra, hogy vele foglalkozzunk. Tartalmasan. Ne úgy, hogy csak ülünk mellette, és azt számolgassunk, hogy mikor jön a fürdetés.
És igen, lehet, hogy nekem máshol van a fáradtság küszöböm, mint másnak. Én, illetve mi személy szerint már nem bírjuk.
Ezért, ha egymás mellé teszem, hogy éjjel még szívjon-e ki a cicmből 100-150-200 milli tejet, kontra azzal, hogy kevésbé legyek a kialvatlanságtól türelmetlen, ingerlékeny, esetleg apa ne csavarodjon fel a fára kocsival, inkább az utóbbit választom. Nem hiszem, hogy lelkileg tönkremegy bele Ádika, ha 11 hónaposan már csak napközbe lesz cici. Már nagyjából megeszik mindent, és szerintem több, mint 11 hónaposan már nem kizárólag anyatejre van szüksége. Így is ő még reggel, délbe, este cicizik és ezeken kívűl még min. 2x jön, tépi a ruhámat.

Ez nyilván az én véleményem, hiszen rólam, a családomról, az én érzéseimről szól. Senkit nem fogok biztatni ennek követésére, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Ha a fentebb leírtak miatt leszek szoptatás ellenes, és rossz anya, akkor vállalom, az leszek.

Annak viszont örülök, hogy ebben a témában más is lemerte írni a véleményét, mert legalább éreztem, hogy nem vagyok egyedül a problémával. És aztán végül is mindenki belátása szerint fogja megoldani. Szoptatással vagy anélkül.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja,

szívemből szóltál....:)
Detto, az életünk hasonló+ még egy szobánk van,a férjem sem tud elbújni,legalább ő aludna...

Tegnap történt:
Nagy elhatározással,bízva a tápszer megold mindent,alig vártam az estét.Gondoltam, új időszámítás kezdődik az életünkben,kezdve egy jó nagy alvással,ami a tápszerrel teli Bogigyomornak köszönhető.
egy jó nagy kutyafityiszt!!!!!!!
A lányunk,közeledve felé a tápival megrakott cumisüveggel,belekortyolt..........és hányt egy nagyot!A két órával előtte megevett tejpép ki is landolt a ruhájára.
Aztán még egyszer megpróbáltam,akkor már az illatától összerázkódott és újra hányt - most már a szőnyegre.
Eltettük a közeléből az üveget,átöltöztettem és játszott tovább jókedvűen...
Ennyit az anyatejen harcedzett Bogigyomorról....és tápszerről....soha többet a közelébe se teszek ilyen műizét...

Minden csodálatom azoké a gyerekeké,akik ezt elfogadják...és felnőnek rajta......mondjuk anyatej hiányában nincs más választásuk...

Szóval....
játszott tovább vidáman,azért adtam neki egy kis ebédről maradt almás.krumplis-husis fözeléket,ha már kivül tette a pépet.Persze az bent maradt,akkor már nem hányt.
Alváskor a szokásos szopi ,aztán 1 óra múlva a szokásos első ébredés....
csakhogy engem elkapott a harci láz és nem adtam cicit....helyette vízet...kis hiszti,de semmi sírás.Fent volt egy darabig,aztán simogattam és elájult.
2 óra múlva újabb ébredés....víz....simogatás,dudolgatás.....semmi sírás,kisebb nyervogás,aztán elfáradt...elaludt.Ekkor hajnali 3 óra elmúlt.1 órahosszat volt ébren.
Aztán már csak arra emlékszem,hogy 6kor ébredt és akkor már megszoptattam,aludt is utána délelőtt fél11ig.

Lehet,hogy durva,amit csinálok,de annyira nincs lelkifurkám,Bogi nem sír torkaszakadtából,csak nyöszörög,aztán bealszik.Biztos szomjas,mert a projekt alatt megivott egy üveg vízet.De szerintem nem éhes....akkor nem így tűrne.
Én meg mellette alszom egy szivacson,fogom a kezét,érezheti,h ott vagyok...csak a cici nem jön.

ezt fogom csinálni ma is,kiváncsi vagyok mi lesz a vége....
egy jól táplált,majd' 12 kg-os gyereknek ki kéne bírni 10 hónaposan,h nem eszik éjjel.
Nem?

szilvi,
szoktatok sétálni?
mikor?
Mi dél felé...aztán 13 óra után alvás van,2-3 órahossznyi...

Kép
kata35

Szonja, te anyaoroszlán! :)) Imádlak! Nem kell ám mindent magadra venni! :)
Teljesen félreértettél!

Majd részletezem, ha tudom, megyünk szomszédolni.

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok

Látom él a topik rendesen. Mindenki bekeményített egy kicsit. Többek között én is. Elhatároztam, hogy nincs cici éjjel. Este elaludt a gyerekem, 10 perc múlva ébredt és ezt másfél órán keresztül még 12x eljátszotta. ölben altattam esélyem se volt simogatással megnyugtatni. Aztán végre 1 körül az ágyában maradt. Hálelújaaaaaaaaaaa. 3-kor keltem legközelebb és Szonja közöttünk aludt és egyáltalán nem is rémlik mikor tettem oda...Azt hiszem én is elfáradtam és nagyjából már elegem is van :oops: .

Szonja már én is 3 napja sírok esténként, mert ki vagyok és ingerült vagyok. Apát nem akarom ébresztgetni, mert attól nem jobb és neki azért végig kell dolgozni a 8,5 órát. Ő nem vezet, számítógéppel dolgozik, de csipásan elég fárasztó a monitort bámulni.

Én tápozok este + mindkét cicit megkapja. Mikor elkezdtük jó is volt, mert csak 1x ébredt éjjel, pedig előtte nálunk is az, volt, hogy felkelt és 2-3 órát virrasztottunk, de ezt legalább megoldotta a táp. Nekem nem apadt tőle a tej, még most is az egyikből szoptatok, a másikból pedig folyik közben. Szerencsés vagyok.

Szilvi

Nekünk 180-as az ágy, hidd el kicsi lesz. Szonja keresztben fekszik az ágyon a lába apa szájába, a keze az enyémben. És szanaszét rúgja mindent alkatrészünket. Reméljük Tiva egy kis tündér lesz és nem lesz ilyen problémád, mint nekünk :D

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Játszóházaztunk egy kicsit...

Még azt akartam ám írni, hogy nyilván mindenki jót akar a gyerekének, egyikünk sem kínozza. És hogy minden elismerésem a Tiéd Bea, hogy ennyi ideig próbáltad a szoptatást, és ennyi ideje bírod a kialvatlanságot. Ezért is írtam, hogy én kevésbé tűröm, mert nálunk ez kb. szeptember óta van. Engem annyi idő után, amit Te bírtál, már kényszerzubbonyba vittek volna el.

Nálam azért az elhatározás, mert már apán is látom, hogy hulla. Már váltani se tudjuk egymást.
Egyébként meg Tlindi igazad van, tök mindegy ki mit dolgozik: a férjek a munkahelyeken, mi meg itthon. Én reggel szoktam úgy kinyitni a szemem, hogy nem bírom tovább.

Egyébként éjjel annyira fáradt voltam, hogy amikor nyekkent, húztam a cicmre, de onnantól kezdve semmire nem emlékszem. Az tuti, hogy 5x minimum kelt. És reggel háromnegyed 7-kor végképp úgy döntött, hogy köszi, neki elég volt ennyi alvás. Ráfeküdt a fejemre és nyomkodta a szemgolyómat.
Úgyhogy megszületett az elhatározás: nincs mire várnunk. Apa holnap csak Pesten vezet, valszeg a héten is. Úgyhogy éjjel nem lesz cickó. Hátha...legalábbis a remény hal meg utoljára.

Nálunk is fürdés előtt vacsi, meg kb. olyan 5 óra körül is jól beetetem :) , szóval éhesnek most nem lehet éhes. Legfeljebb szomjas.

Szilvi!
Mi 4 egymás mellé rakott matracon alszunk. Mint egy csöves tanya, olyan a hálószoba. De legalább mindenki elfér.
Kiváncsi vagyok, meddig lesz ez így....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hát nem tudom, akkor én rohadt nagy mázlista vagyok, hogy D. ilyen jó alvó?

Kata35!
Én nem a táp mellett akarok korteskedni!!!!
De sztem azért még ne írd le teljesen.
Nálunk az első két éjszakán, amikor lefekvés előtt adtam neki, úgy felpörgött, hogy azt hittem sosem alszik el, azóta viszont minden okés.
Van sokféle táp, az ízük is különböző valamelyest.
Mondjuk nálunk tényleg nem volt már tej.
Ahogy már írtam, egyszerűen Domó választotta le magát.

Egy ismerősnél is ugyanez a probléma volt, mint nálatok, csak az Ő gyereke tápos kezdettől fogva.
Kismilliószor kelt éjjel, ilyenkor cumisüveg betol, majd ha szerencséje volt azon bealudt, ha nem, akkor kezdődött a műsor.
Megelégelte és egy, azaz egy darab éjszakájába telt csak, hogy leszoktassa az éjszakai tivornyákról.
Annyit tett, hogy mikor felkelt nyekeregni, nem vette ki, csak bement, megsimizte és ott állt az ágya mellett, hogy lássa a gyerek, de nem beszélt hozzá, csak jelen volt.
Náluk az is probléma volt, hogy nem nagyon evett a gyerek napközben, de hát persze hogy nem,mert minden nyikkra a szájába nyomta a cuclisüveget, amitől hirtelen jól lakott és ez így ment egész nap.
Ha én egész nap folyamatosan zabálok, akkor én sem ülök le külön reggelizni, ebédelni, vacsorázni, mert folyamatosan jól vagyok lakva.
Egyszerűen nem tapasztalom meg milyen az, ha korog a gyomrom az éhségtől.
De ez a sztori már jó pár hónapja, kb a gyerek fél éves korában történt.
Akkor még kevésbé volt akaratos, rafinált, most már lehet, hogy nem lenne célravezető ez a módszer.
Nálunk ha fektetés van, amíg lát D., addig üvölt.
Ha kimegyek a szobából, rájön, hogy értelmetlen a 4 falnak hisztizni és elalszik. (persze nem 100%-os ez a módszer sem)
De én erre már hamar rájöttem, úgyhogy nem különösebben abajgatom fektetés után. Megpuszilgatom, lerakom, megsimizem, kicsit beszélek hozzá, aztán ott hagyom.
Viszont tegnap éjjel, pont éjfélkor felkelt és nem nem és nem volt hajlandó visszaaludni.
Ha kivettem, vigyorgott és mutogatott, de mikor próbáltam visszainstallálni az ágyába olyan, de olyan keserves sírásba kezdett, hogy ihajcsuhaj.
Végül magam mellé vettem és próbáltam az ágyon tartani.
40 perc után kidőlt.

Szonja!
Próbáltál már esetleg valamilyen természetes nyugtatót?
Nem is értem, hogy bírod még.
Citromfű tea lefekvés előtt vagy Nervenpflege tabletta http://bolthely.hu/arcanum/id/03227_Ner ... bletta_60x
vagy Sedatif PC homeos bogyó http://bolthely.hu/arcanum/id/01016_Sed ... 40xTjelzes
Azért ezeket emeltem ki, mert vannak ismerőseim, akiknek ezek beváltak.

Kattkat

Kép
kattkat

Végre ideértem!! BUÉK mindenkinek!!!
Aszta mennyit írtatok!!!

Ildóca: jaj de jó, hogy már dübörögnek odabent :) Mi sem ettünk lencsét...

Balázsnak utólag boldog születésnapot!!!

Szilvi: én ma már egyedül fekszem Ákossal a 160*200-as ágyon, amiről a múltkor majdnem lemászott, az utolsó pillanatban nyúltam utána. Félálomban lekúszott a lábaimhoz, úgy vettem észre...bevédtem oldalt, de a lábnál nem, hogy az enyém elférjen, szóval lesz itt még nemulass...

Szóval Ákos a Manófalvi Manó elindult, na nem lábbal, hanem kézzel-lábbal, csúszva-mászva, hátrafelé, hernyó-módra, ezért leköltöztünk a padlóra. Szilveszterkor mértem, 9070g volt, nagyon vaskos kis combái vannak az Úrfinak!!!
Van egy pár új szokás, pl ha elég a kajcsi, megfordul, és alszik, mint a kiscicák, oldalt karok és lábak keresztbe, elnyúlva. Nem olyan bújós már, nagyfiú. Éjszaka még kelünk 2x, de csak inni, mert elég száraz a levegő. Egyelőre csak cickó van. De kezdek felkészülni a hozzátápláláshoz, vettem két MAM-kanyalat :)

Kattkat:

képzeld, van Babbinkánk (ilyen barna-bordó):

Kép

Tyűű, de kényelmes, esküszöm, jobb, mint a Manduca. De persze maradok elsősorban a kendőnél, karácsonyra (előtt), mondjuk úgy, hogy a Mikulás hozott egy Je porte mon bébé rugalmas hordozókendőt. Ez egy álom!!!! Imádjuk!! Ha be kell mennünk Bp-re, csak ebben (mert jókat lehet benne szopizni a villamoson :)) És varrattam hordozós kabátot is, úgyhogy el vagyunk látva...az is lila, mint a kendő, úgyhogy tuti:

Hoztam képet, egy séta alkalmával készült a veresi tavaknál, amikor itt volt egyik barátnőm:

Kép

Szilveszter hármasban telt, míg Ákos le nem feküdt, aztán Apával néztünk egy filmet. Ez volt az első programunk kettesben, jó volt kicsit kikapcsolni. Habár a Manófalvi néha megszakította az idillt, vagyis inkább az a rengeteg petárda, szegény néha felzizzent, de amikor éjfél után elkezdődött az igazi puskaropogás, akkor meg se kottyant már neki :)

G-re igyekszem tölteni pár karácsonyi képet :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Nyusszancs!
Babbinka :lol:
Hordozóhalmozó lettél hihi :lol:
Ákos tündérbogár, ahogy kukucskál mögüled :)

Kattkat

Kép
kattkat

Nah, itt vagyok. Hosszú leszek,bocs. Nem akartam vitát robbantani. Előre tudom, hogy megint nem fogom tudni összefoglalni a gondolataimat rendesen, de mindegy.

Tényleg bocs, ha valaki magára vette, amit írtam, csak általánosságban akartam fogalmazni, egyszerűen úgy vagyok programozva, hogy amint meghallom a tápszer és a szoptatás szavakat egy mondatban, agyhúgykövet kapok. Senkire nem céloztam konkrétan. Talán pont azért, ahogy te is írod Szonja, 8hónapig küzdöttem azért a pár csepp tejért nagyon keményen. Emiatt ha valaki EGYBŐL feladja, és a tápszerhez nyúl, mikor lehet hogy lenne más megoldás is, az nagyon érzékenyen tud érinteni. És ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy nem lehet, hogy a tápi a megoldás, csak hogy, lehetőleg ez legyen az utolsó. (Többek között ilyen témák felkerülésekor szoktam háttérbevonulni pár hétre :))) De pl. Bogi is engem igazolt, tudja mi jó neki, és gondolom ha éhes lenne, mert kevés a tej, akkor a víztől egyáltalán nem aludna vissza :) Valóban szörnyű íze van a legtöbb tápszernek, kivéve az ízesítetteket. Azt is tudom, hogy ez sokszor önbizalomhiányból fakad, mindenki fél, hogy elfogy a teje, érthető.

Szonja! Nem vagy rossz anya, és egy ekkora gyereknél napi 5 szopi, plussz még éjjel is, az rengeteg. Nem hiszem, hogy sok ekkora gyerek kap még ennyi cickót. Főleg azután, hogy Balázzsal nem ment. Ne haragudj, de nem emlékszem, és nem tudok több száz oldalt visszaolvasni, hogy mi volt a baj Balázsnál a szopival. De mivel Ádival így megy, gondolom, hogy ott a sok "jótanács" vezetett félre, és lehet, hogy őt is tudtad volna szoptatni, ha valaki akkor ott van melletted, aki tényleg tudja, hogy mit kell tenni, és nem csak megnyugtat, hogy a tápszer is ugyanolyan jó, meg nem vagy attól rossz anya, hogy tápszerezel, vagy hogy így is elég ideig szoptattál, (amik tök jó szándékú tanácsok, és megértem 2 tápszeres gyerek anyjaként, de ellenkező hatást érnek el). És akkor nem ostoroztad volna magad te sem évekig emiatt. Mert úgy emlékszem voltunk páran, akiket már a szülés előtt a sírógörcs kerülgetett, ha a szopira gondoltunk.
A vízzel kapcsolatban azt hiszem én nem fogalmaztam elég világosan, siettem és nem részleteztem. Semmi gondom vele, én is meg akarom próbálni itatni éjjel. Csak azért nem tettem eddig, mert mindig volt valami kifogásom rá. Hol beteg volt, hol ünnepek miatt összezavarva, hol épp áttértünk a tápszerről a tejre. Sajna a gyerekem valamiért arra állt be, hogy a cumisüveg kábítja el, addig tök éber, és amint a szájába kerül csukódik le a szeme. Ill. nálunk még az is közrejátszik, hogy az enyém fiam nem iszik tejet, tápit csak félállomban és azért szüksége van elvileg napi fél literre a csontjainak. De most, hogy mindenki bekeményített, én sem fogom tovább húzni, ezután majd max tejbegrízezünk meg joghurtozunk.
Fáradtság, hát igen, pontosan tudom, miről beszéltek, végülis én akartam a múltkor hűtőbe rakni a gyereket :) Meg sorolhatnám. Nálunk összesen 4-5 éjjel volt fél éves kora körül amit átaludt. Ennyi. Szégyen, nem szégyen, bevallom, mostanság állandóan ordítozok szegény lurkókkal, meg néha a Zurammal is. Éjjel meg úgy tudok káromkodni, hogy nem is tudom, hol tanultam. Egyre nehezebben viselem én is. És vessetek meg érte, de én bizony mozgósítom a férjemet is néha, hétvégente időnként kapok egy éjszakát, de ha nagyon kivagyok hétköznap is van, hogy átadom picit a gyereket. Pedig ő is sokat dolgozik. :oops:

Ágy. Szonja, én komolyan irigyellek a matracokért. A nagyfiam éjjel átjön hozzánk aludni már több, mint másfél éve. A kisebbiknél pedig persze hajnali játék ellen szintén az együttalvás a nyerő (bár ez is egyre kevésbé válik be). Az ágyunk pedig kicsi 4 embernek. Úgyhogy ilyenkor oszlunk: apa + Oli nagyágyban, én meg Zs-val Oli ágyában, félig a fotelon. Baromi kényelmes, és rettentően ki tudom pihenni így magam :shock:

Katkatt téged pedig az elalvásért irigyellek, de nagyon. Nálunk ez csak addig működött, amíg fel nem állt.

A mi lakásunk is 45nm, úgyhogy az éjjeli hisztiket igencsak jó lenne leredunkálni, mert nem tudunk elbújni, hogy ne ébresszük fel a többieket :(

ui: Vicces, de nálam az idegeimen az segít, hogy mostanában rászoktunk a bulizásra. Időnként áthívjuk anyut, és reggelig ropjuk a dizsiben meg kornyikálunk mint a tinik :) Bezzeg amíg nem volt gyerekünk, alig jártunk valahova. Persze ennek a hatása sem tart örökké, de a házasságunknak is nagyon jót tesz.

Na lelőttem magam mára, és mégegyszer bocs, ha valakit megbántottam, nem volt szándékomban!

Jó éjt!

Kép
Kép
beubaba

Engem nem bántottál meg, nem vettem magamra. Számomra természetes, hogy adok tápit, ha nem lakik jól (bár nem nagyon volt erre eddig példa). Éheztetni nem fogom Tivadart. Nem kapkodás ez a tápszer után, hanem, ha éhes a baba meg kell etetni, ha nincsen anyatej van más. Nincs erről mit beszélni tovább.

Sajnálom nagyon, hogy ennyire ki vagytok fáradva. Nem is tudom, hogy mit kívánjak... Kitartást és sok erőt, meg lehetőséget egy kis pihire!

Csipet! Ákibáki óriási!!! Nagyon ügyes a tolatásával!

Mi 140 cm-en osztozunk vagy ketten vagy hárman. Általában Tivadar hajnal 2 körül kerül mellénk és 6 körül vissza az ágyába. De nem mindig van ez így. Apáé az ágy fele kb. (Ő szerinte nem így van), Tivadar a másik felén terpeszkedik, kinyújtott karokkal én meg vagy közöttük vagy Tiva mellett fekszem az oldalamon, vigyázz-fekvésbe kb. 15 cm-en. Nagy mártír vagyok ám!
Szonja irigyellek a szobányi matracért!
szilvi35

Sziasztok!
Megtudtam, hogy aki 4000 ft felett vásárol a DM-ben, az most jan. 31-ig 100 pontot kap. Kedvezményfüzetet lehet 50 pontért, vagy 150 pontért kiváltani és akkor 25%-kal vagy 50%-kal olcsóbban lehet venni valamit (pl. pelenkát). Bizti tudjátok, csak a +100 pont volt a meglepetés ma:)
Vendég

Sziasztok!
Bea!
Engem sem bántottál meg, csak belőlem is kikívánkozott a véleményem :)
Engem a II. női klinika darált be szoptatásügyileg.
Balázs kedd du-n született. Szájába vette a cickót, de nem szívta. Legalábbis így emlékszem. Ennek dacára csütörtök estére volt tejem, csak nem tudtam, hogy az nem előtej már. És ott nem néztek ránk se, hiába mentél. Péntek hajnalba meg ránk rontott a nővérke, mondván azért sírnak a gyerekek mert szomjasak és megitatta cukros vízzel. Reggelre sárga lett. Az egész napot kék fény alatt töltötte, nagyjából 3 óránként kaptam meg. De a kék fénytől ugye aludt volna, tehát fejtem és öntöttem bele a tejet. Ja, de arra volt eszük, hogy rögtön az első nap bimbóvédőt vetessenek velem, mondván, hogy kicsi a bimbóm. Gondolom 200%-os haszonnal :evil:
Majd mikor hazajöttünk a védőnő telefonba azt mondta, hogy csak az nem szoptat, aki nem akar.
Egyébként a gyerekem nem akart. Úgy fordított el a fejét a cictől, hogy csak na. Mit kellett volna csinálnom? Erőszakkal odanyomni a fejét? A gyerekorvos nézte meg egyébként a küzdelmet és mondta, hogy ez a gyerek már nem is fog szopizni. És mivel látta, hogy kivagyok, mondta, hogy tápszerrel is fel fog nőni ez a gyerek.
Egyébként azért a szájába erőszakoskodtuk, szívta is valamennyire, de az két óra alatt nem volt mennyiség. Majd Balázskám 6 hónaposan már a tápszert sem fogadta el.

Én egyébként nagyon lelkiismeretesen készültem a szoptatásra, arról nem hiszem, hogy tehetek, hogy míg van akinek rutinosan jönnek ezek a dolgok, én bénább voltam. A gyerek másfél éves koráig azért éreztem magam rossz anyának, mert nem szoptattam, utána meg azért éreztem magam rossz anyának, mert vissza kellett mennem dolgozni. Minden fű-fa-virág-bokornak magyaráznom kellett, hogy másfél évesen miért is viszem a gyereket bölcsibe.

A hangsúly számomra azon van, hogy mit értünk az alatt, hogy ne az első megoldás a tápszer legyen. Megmondom őszintén, hogy negyed annyit sem küzdöttem volna, mint Te. És ezzel nem azt kérdem, hogy Te miért tetted, hanem azt, hogy bizony én előbb adtam volna tápszert, és akkor sem gondoltam volna, hogy hamar feladtam. A gond csak, az, hogy sokan meg azt, hogy hamar.

A véleményem az, hogy túl nagy mizéria a szoptatás körül. A csapból is az folyik, hogy az az ANYA, aki szoptat. Vajon hány, meg hány csatát kellett volna megvívnom, ha úgy döntök, hogy márpedig tápszert adok a gyerekemnek. Szerintem mindenki döntését tiszteletbe kellene tartani, mert nem vagyunk egyformák.
És bizony én az ismerősi körből 2 anyukáról is tudok, akiknek egyik nap volt tejük, másik nap nem. Az egyiknél az anyja meg a nagynénje (kolléganőm mindkettő :roll: ) járt a kismama nyakára 2 óránként, hogy de a gyereknek a legjobb az anyatej, és hogy ő 3 éves koráig szoptatott. Engem már sírva hívott, és ugyanazok a gondolatai voltak mint nekem, hogy ő egy alávaló anya, aki még arra sem képes, hogy a gyerekét megszoptassa.
A védőnő is mindig mondta, hogy bizony a stressztől, akár órák alatt is elapadhat a tej. Éreztem is, ha nagyon elragadtak a hormonok, hogy kevesebb.

Ha tehát szerintem kevesebb lenne a letámadás, Isten ne adja, még terhesen elmondanák a kismamának, hogy bizony nemhogy rossz anya, ha nem szoptat, de választási lehetősége van, azzal, hogy nyilván az anyatej a legjobb a babájának - talán kevesebb lenne a kudarc. Ehhez szerintem némi pszichológiai érzék kellene, és kevesebb agresszivitás az anyatej fontosságának hírdetését illetően. És ehhez még párosulhatna némi tettekben megnyilvánuló segítőkészség is a csecsemősök, és a védőnők terén is. Persze nem a Péterffy csecsemőseiről beszélek (innen küldöm nekik még mindig hálámat :) ), hanem a II. női klinikáéról, ahol úgy tudom, a helyzet még mindig változatlan. Én onnan még mindig panaszt hallottam.

Úgyhogy szumma szummárum el is határoztam, hogy ha Ádi nem szopizik, akkor a tápos lesz, és ha a támadónő és a dokinő sápítozik, hát elküldöm őket a jó fenébe.
Ez nem így lett, mint tudjuk :D
Igaz, most azért sápítozott, hogy sokat eszik a gyerek.

Nade: kinek hogy megy a keménykedés :)

Engem apró, pici fiam ismét hülyére vett :D ennek ellenére nem volt vészes az éjszakat, de ez csak a fájdalomcsillapítónak köszönhető.
Az esti etetésnél (apa etette) nagyon elkezdett sírni, gondoltam a foga. Ki is tapogattam, hogy 4 be van durranva, az egyiknél el is kapta a fejét. Adtunk neki gyógyót. Így aludt is egybe 4 órát. Mikor hajnali 1-kor felkelt esküszöm azt hittem, hogy hajnali 4 van, olyan soknak éreztem az alvással töltött időt :D Az más kérdés, hogy megint menetet vágtam az ágyba, tutira megfordultam vagy 32x.
És azért mondtam, hogy hintába tett, mert a mai kedélyállapotán semmi nem látszott. Semmi. Van olyan fogfájás, ami este jön ki?
Úgyhogy ma gyakorolgattuk a csőrösből való ivást, és Balkó a nagyinál alszik. Mindenre fel vagyunk készülve :D

Kattkat!
Köszi, kipróbálok valamit, tutira.
Én ezeket nem ismertem, csak a Valeriánát, meg a Sanaxot. De nincsenek is a gyógyó szekrényemben, de legfőképp ezek ugye nem annyira jók szoptatásnál :)

Ádi fiam már 5 perce tele pofával örömködik valaminek. Hát ilyen egy szenvedő, fogfájós gyerek :D
Megyek megzabálom és közlöm vele, hogy ma nem tesz minket hintába :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Tettem fel képet g-re :)
szilvi35

Szonja: együttérzek veled, nehéz lehetett. A többieket is megértem. Mindenki úgy csinálta jól, ahogy etetett, és kész. Minden baba a fórumon egészséges és szépen fejlődik. És ez a lényeg, higgyétek el!:)

Szonja: tegnap éjjel engem is balekra vett a kiscsajom. Ő felsírt éjjel 1-kor, azt hittem, hogy éhes. Nekiálltam főzni (mert nem volt kész kaja semmi), mire kész lett, visszaaludt. Én pedig hajlani 4-ig tévéztem, nem tudtam már aludni. Ilyen éjszakák is vannak...
Vendég

Kattkat: lehet igazad van a halmozást illetően :roll:
csendben megjegyzem, hogy még van egy Hunbaba MT-nk, Manducánk Apának és egy használaton kívüli Nandu kendők 8)

All: Bevallom nekünk nincs itthon tápszer... de ha érezném, hogy nem elég, akkor mennék és vennék. Ákos amúgy se hagyja annyiban, ha éhes, nem lehet bírni vele. Volt már, hogy 2 mellből evett, de aztán nem éhezett meg olyan korán, mint szokott, így volt időm termelni. Általában 2-2,5 óránként eszünk. Éjszaka 1-2x.

én is tettem fel g-re képeket ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Na ezért hallgattam el eddig is a véleményem inkább, persze hogy én vagyok megint a rossz meg az agresszív.
Nem azt mondtam, hogy mindenáron anyatej, hanem hogy egyből tápszer helyett inkább valóban hasznos segítségre lenne előbb szükség. De ha ettől agresszív vagyok... hát köszi. És eközben a történeteitekkel mind engem igazoltok, Bogi a vízzel, Balázs és a csecsemősök. Hát én amikor kevés volt a tej, előbb az összecsepegtetett lefejt tejet adtam neki, de biztos rosszul tettem, hogy nem tápszereztem azonnal. És a nagyobbikkal, ha nem egyből tápszerezik a kórházban, és otthon a védőnő, és a gyerekorvos nem azt sulykolja, hogy a tápszer is ugyanolyan jó, akkor talán annyi tejem lehetett volna mint másodszor. De a kicsinél is szinte meg kellett harcolnom velük (pedig más brigád), hogy nem akarok egyből tápszert, hanem megpróbálnám szoptatni. És amúgy mind kedves, normális jó szakemberek. Kezdetektől fogva azt sulykolják az anyákba, hogy felesleges próbálkozni, ha nem ömlik a tejed egyből, akkor inkább tápszerezz. Van a környezetemben olyan anyuka, aki több okból meg küzdött a szopival, pont a péterffys Kiss doktornő segített neki végül, és soha nem látott tápit a lánya, de a védőnője minden adandó alkalmat felhasznált, hogy megpróbálja lebeszélni a szoptatásról. Tudok olyat is, aki tejet akart leadni hivatalosan, az első gyereknél sikerült a védőnőnek lebeszélni róla, és literszám öntötte a lefolyóba a tejet (tényleg napi több liter feleslege volt), de a másodiknál is minden nap felhívta a védőnő egy-egy új indokkal, hogy miért ne adjon le tejet. Amíg ilyen segítőkész az egészségügy, és a közhangulat is ilyen mint itt, hogy ti is mind egyből nekem támadtok, amint kimondom az anyatej szót, addig nem is lesz soha békesség a témában. És addig továbbra is rengetegen lesznek, akik hiába szeretnének szoptatni de a "jótanácsok" miatt nem fognak tudni. Lehet, hogy a csapból is a szoptatás folyik, csak az igazán hasznos segítség nagyon kevés, a rengeteg jótanács között, a támadás viszont egyből jön minden irányból. Na most lehet mondani, hogy agresszív vagyok. És ezzel be is fejeztem a témát.

Kép
Kép
beubaba

Bea!
Sajnálom, hogy most Te vetted magadra, amit írtam.
Én az annak idején engem körülvevő emberekről írtam.

És egyébként nem támadt neked senki, legfeljebb én, ha te ez annak veszed. Én annak, hogy Te is leírtad a véleményedet, hogy neked mitől borul el az agyad, gondoltam, leírom én is, ezt mindenki megteheti. Mert tudod azt látom, hogy sokan nem merik. De ha tudom, hogy sértődés lesz belőle .... akkor valóban maradhattunk volna a felületes csevegésnél.
Ám szerintem az értelmes vita célravezetőbb lett volna, márha békességet szeretnél a témába.

A közhangulatot sem értem igazán: majd mindanyiunk babája 10-11 hónapos, tehát jó sokáig szoptattuk, szépen gyarapodtak a babáink. Nem hiszem továbbra sem, hogy ha valaki most nyúl tápszerhez, akkor szoptatásellenes lenne.

Egyébként ha végigolvasod, pont ugyanezt írtam, mint Te: hasznos segítség. Csak én más szemszögből.

Balázs nem igazolt téged, mert neki se a cicim, se a tápszer nem kellett többé, szerintem rohadtul elunta, hogy feszegettük a fejét és nyomkodtuk a szájába a cickókat. Majd egy idő után, mint valami idomított kutya, nyitotta ugyan a száját, de hiába, a cumi után nem igazán tudta szívni. Nem tudom egyébként, hogy ilyen gyereket vajon hogy lehetett volna szerinted rávenni a szopizásra? Igen, talán 1-2-3 napig nem kellett volna neki semmit cumiból adni, és talán az éhségtől rákapott volna. De sajnos én ilyen áron nem akartam szoptatni. Fejtem amíg tudtam, és jött mellé a tápszer.
Nem érzem, hogy feladtam volna és nem hiszem, hogy a gyerekemmel való kapcsolatomat ez a jövőben befolyásolni fogja, vagy amiatt szeretne jobban, hogy szoptattam.
Viszont ha azt az időt, és energiát, amit az önsanyargatással töltöttem, hasznosan, értelmesen a gyerekemmel töltöm...
És a csecsemősök mivel igazoltak, a cukros víz adásával?

És ha esetleg rám is céloztál, én fel sem vettem és megmondom őszintén, hogy engem nem érdekel, nem bántódtam meg. Leírtam a véleményem, és slussz, én ettől még kedvellek.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hol van mindenki?
Szonja, bizony itt már sokunknak elég nagy babája van, egészségesek és jól fejlődnek és az a lényeg!:))

Ezúton a nagy babákhoz csatlakoznék. Dorkám holnap lesz 1 éves:)) Egész hétvégén buli volt, csodálatos ünnepség és öröm:)) Egy éve ilyenkor szültem, és már aranyos, cserfes (halandzsázós) sétálós babám van. Úgy örülök!:))
Kép Kép

Puszi nektek és legyen már jó hangulat:)
Vendég

Twist!
Dorka szépséges! :)
Mennyit lakmározott a tortából?
Isten éltesse sokáig! Kép

Megnéztem az új képeket Ákosról és Tiváról.
Hű, már Ők sem csecsemők!
Ákos tiszta anyája.
Kisjézus :D
Haja háromszor akkora, mint én kölkömnek.
Tiváról utolsó különösen tecc.

Csipetnyusza!
Belaktátok már az új kecót?

Ildóca!
Hogy vagy?
Baba lubickol serényen?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Dorkának sok boldog szülinapot! Kép

Nem semmi ami kitört a topicban!
Na de remélem szent a béke!

Nagyon szépek a kispasik megnéztem őket én is!
Igazi kispasik! :D

Kattkat!

Köszi jól vagyunk minden rendben felénk!
Domóról régen láttunk képet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nálunk most szombaton lessz buli! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztooook csajszik! :)

Pofámról bőr már leszakad,hogy eddig nem írta... :oops: Mindig volt valami..rengeteg minden történt,huhh.. :)
De itt is látom,mert azért közben fel-fel lesegettem,csak időm nem volt,később meg nem mertem már,na de most :)

Szóval:
Ildóca: nagyon szurkolok,de igazán várhattál volna még fél évet :) így ki fog velem pocakoskodni??bár asszem Adrienn is tervezi,ha jól emlékszem :)
Viccet félre téve,még egyszer nagyon gratula kis mocorgidhoz! :)

Szilvi:lehet,hogy már írtam,de Tiva annyira nagyon hasonlít rád,hogy le sem tagadhatnád! :)

Na,és csajok,cukrok a babák(mit babák,már kész gyerkőcök) egytől-egyig! :D

Dorkaanyu:újra!!szupi :)

Szonja: bírtam a humorod,mindig van valami dumád,amin jókat derülök :lol:

Nálunk rengeteg minden volt..Dorka araszol mindenhol,halandzsázik ezerrel,Halász Judit dvd-t akar non-stopban nézni,táncol-tapsizik egész nap és integet,még a sütőtöknek is integet,meg mindennek ami tetszik neki..kis gyagya :P
Éjjelek nekünk is ilyenek voltak,mint nálatok csajok..1-2 óránként kelt,aztán már annyira kivoltunk,hogy erőt vettem magamon és nem vettem ki hiába sírt,2 nap alatt lecsökkentek az ébredések,majd megszüntek és azóta beállt arra,hogy fél9kor alvás,egyszer felsír,aztán simi és vissza is alszik és fél7-7kor kel..de addidg szörnyű volt,volt hogy én is bőgtem..aztán mikor első éjszaka hagytam sírni még jobban bőgtem én is,én az ágyban,ő az övében..borzasztó anyának éreztem magam..de azóta szuper :)
Jó,ha foga jön,akkor attól függetlenül felkel 4x,de az már istenes és el is múlik pár nap múlva..
De mis is megjártuk a poklot 9-11hós koráig..

Szóval,azért nem voltam eddig,mert 2 hónapja megkérték hivatalosan is a kezem,azóta meg őrültek háza,szervezkedés ezerrel,mindent lefoglalni stb. :)
A lakásom próbálom kiadni,azzal is van munka ezerrel.Fogszabályzót tetettem fel,na meg jött a karácson és ilyenek,de most már ígérem itt vagyok :)

Meg még mindig lenne mit írnom,csak nem akrom rátok zúdítani,úgyhogy hagyok későbbre is :)

Én is most keresgetek torta recepteket,de sztem vmi tej-tojás mentes piskótát fogok,de rá valami csokis-pudingos valamit akarok,amit persze lehet neki adni és ami elég szilárdan meg is áll,mint egy torta és nem folyik szét... arra nincs valami ötletetek?

Dorkának boldog szülit!meg mindenkinek aki lemaradt!

ÉS óriás hatalmas BUÉK mindenkinek így utólag,ha illik még :oops:

Kép
pako

Köszönjük szépen a jókívánságokat:)) Hát jól betortázott Dorka, nagyon nyammogott és hümmögött, hogy hmmm, de finom. Aztán fogmosás. Izgultam, hogy lesz-e pocifájás a tortától, de semmi szerencsére. És két különböző torta is volt, egyik nap egyik, másik nap másik. Két napig dőltek az ajándékok és jöttek az aranyos uncsitesók, klassz volt)

Pako: gratula a leánykéréshez és a közelgő esküvőhöz, nagyon klassz lesz biztosan!:) Nemsokára nálatok is szülinapja lesz a kislányodnak, előre is boldogságosat kívánok neki!

Ildóca: Éljen Kincső baba szombati bulija!:)) Ti hogy készültök? Nektek egyszerre jön a család? Az jobb különben, csak sajnos nekünk kicsi a házunk ehhez. A keresztelőn is nehéz volt mindenkit leültetni és etetni.
Vendég

Sziasztok

Dorka boldog szülinapot.

Pako

Jó, hogy megint vagy. Nagy gratula a lánykéréshez. Biztos nagyon izgulsz.

Csipet, Szilvi

A fiúk nagyon cukik, kész legények már. Ákosnak jó nagy sérója van :D

Tart még a bekeményítés nálunk, tart még az ellenállás is, de azért egyre jobb.Pénteken 3 órás orditós altatás volt éjjel és este is. Még fáradtabb voltam, mint mikor közöttünk aludt. Tegnap viszont már csak fél órás cirkusz volt. 11-kor elaludt a saját ágyában,Simiztem a hátát és "énekeltem" neki. Csak 3-kor ébredt legközelebb. 4 óránként adok neki cicit, éhezteni nem akarom, csak ki lakoltatni az ágyunkból. Kitartást mindenkinek ...

Tlindi

Kép
tlindi

Pako!

Dejó, hogy jöttél! Már hiányoztál!
Gratula a lánykéréshez! Mikor lessz a nagy nap?
Hát akkor hajrá drukkolok a kistesóhoz!
Adrienne úgytudom, hogy tavasszal kezdik ha minden igaz!
De mostanában ő is eltűnt!

Dorkaanyu!

Hát igen szeretem ha egyszere jön a család mert akkor nincs az, hogy több hétvégén keresztül megy a vándorlás!
Bár a lakás az nekünk is kicsi! De én úgy szoktam megoldani, hogy két részletben esznek az emberek! Hát leszünk egy páran az biztos! Úgy 25-en! :) Úgyhogy már pénteken nekilátok a teendőimnek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Egy szilveszteri pocak fotó! :D Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Dorkaanyu: köszi előre is a köszöntést,már lázban égek én is szülinap-ügyben... :)
Ezek szerint nem sajátkészítésű torta volt nálatok?én nagyon vacilálok.. :roll:

Tlindi: megy adrukk a harcotok miatt,kíváncsi leszek ma éjszak mi lesz..majd számolj be róla ;)

Ildóca: Köszi,de édi vagy!!! :)
Adrienn tavasszal?akkor együtt kezdjük :)
Az esküvő július 1. lesz,már nagyon-nagyon várom!!! :D
Nagyon szép a pocid!!!és milyen karcsú vagy!!!
Hát,te aztán szereted ha zajlik az élet,mi? :) megint hányfélét főzöl-sütsz a vendégségre?

Kissrácokat én is meglesem g-n..kicsit le vagyok maradva.. :shock:

Kép
pako

Pako!

Köszi de a karcsútól azért odébb vagyok egy kicsit! :roll:
Hát ez náluk a normális ha zajlik az élet!
Az biztos, hogy egy nagy fazék húslevest csinálok!
Lessz fasírt, kolbászos karaj, hústorta, majonézeskukorica, kaszinótojás franciasalátával és két vajling gyümölcs saláta! :D
Na meg persze két torta! Mert Enikő Deremberi és egybetartjuk Kincső születésnapjával ! Soha nem tudjuk szegénynek megtartani decemberben mert nagyon közel van karácsonyhoz!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Ildóca

Tényleg nagyon csini vagy. Irígy vagyok ám a szép pocidra. Nálunk még várat még magára a kistesó. Nem fogsz akkor unatkozni hétvégén, ennyi kaját elővarázyolni nem semmi.

A tegnap este jól sikerült :lol: 10. 15 -kor alvás, 10.45 -kor ébredés. Ki se vettem az ágyból, csak visszafektettem, kicsi simi és alvás 4-ig. 4-kor evett, ébren be az ágyba, megint pár perc simi és alvás reggel 8-ig. Nagyon boldog vagyok és már majdnem ki vagyok pihenve. Elszállt az összes ingerültségem :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Halihó Lányok!

Dorkának nagyon boldog szülinapot! Ahogy látom még egy pár babónak esélyes nemsokára a köszöntés ;)

Tlindi: már csak jó nagy sérója volt. Levágtam nei 2 centisre, mert a rengeteg mozgás közepette mindig leizzadt hiába volt rajta minimál ruha. Azóta jobb. Ne tudjátok meg a fejtetején hihetetlen sűrű a haj :) Hajjjj ajj :) Majd teszek fel g-re képet az új style-ról.

Ildóca: szép pocak!!!! :) Olyan jóóóó!!!!!!!!

Képzeljétek én ma a Péterfyben kötöttem ki, mert nem tudtam kimasszírozni egy csomót a mellemből, és reggelre csak nőtt, pedig 2 óránként szopizott belőle Ákos, na meg a piros folt is nőtt a bőrömön. Vizsgálat előtt gyors megszopiztunk, aztán mentem fel, kaptam antibiotikumot, remélem segít! Elég rossz helyen is van, nehezen tudunk belőle úgy enni, hogy segítsen is, de muszáj. Talán javulunk holnapra...parázok, hogy tályogos lesz, de csak nem!

Láttam az osztályon a pici babókat, jajjjj, olyan szépek voltak...:)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Beu! Szeretlek én is! Semmi gond. Monnyad csak nyugodtan, mondom én is :)

Dorkának nagyon sok boldog 1 éves szülinapot!!! Tündéri kis csajszi :)

Pako! Juhéjjj! Újból itt! Tiszta én? Áhh! Mindenki ezt mondja, amíg nem az apjáról gyermekkori fotókat. Aztán fordul a kocka, de nem baj. Köszönöm és jólesik a tiszta énség :) (valami közöm van azért Tivadarhoz nekem is).
Gratulálok a lánykéréshez!!!

Tlindi! Kitartás!!! Látom már alakul a kula.

Ildóca! Nagyon csini kis pocid van :)

Kattkatt! Domókáról fénykép?
szilvi35

Ildoca, gyönyörű a "kis dinnyéd"!:)) Nagyon csini vagy tényleg! Hm, nyami nagyon finom menü lesz nálad.

Erről jut eszembe, hogy ma átadták nekem a villamoson a helyet, olyan nagy pocakom van, így egy évvel a szülés után is. Hát, nagyon ciki volt. De inkább nem magyarázom senkinek, hogy nincs baba a pocakban, hanem leülök és kész:))

Köszönjük a köszöntéseket:)

Csipet és milyen osztályra mentél a csomóval a melledben? Nekem is van és tegnap több "sztk"-ban is voltam, de sehol sem fogadtak, csak 2 hónap múlva van időpont. Magándokira most sajnos nem telik. Ha ott szültem, de nem illetékes területileg, akkor mehetek a Péterfybe vajon?

Most rohanok, Dorka éhes és ilyenkor kitör a parasztgyalázat....
Vendég

Twist!!
Ismerem az érzést...
Ősszel a bababörzén, elém pattant egy nő egy kérdőívet lobogtatva. Első kérdése: kisfiút vagy kislányt vár? :oops: :evil: :shock: :lol: :roll:
Mondom, egy kisfiú vár otthon...:) :oops:

Irigykedem a kistesók miatt.
Még egyet szerettem volna, lehetőleg nem túl nagy korkülönbséggel.
Nem fog összejönni, hacsak nem baktatok el egy spermabankba. :lol:

Tlindi!
Szuper a javuló tendencia!

Pako!
Végre előkerültél! :)
Gratulálok a lánykéréshez!
Te is rakosgassál csak fel szépen Dorkáról képeket!
Meg mindenki a sajátjáról!
Én is fogok.

Ildóca!
Tényleg csinos vagy!

Beu!
Ne tessék eltűnni!

Kattkat

Kép
kattkat

raktam fel képeket :)

Kattkat

Kép
kattkat

Dorkaanyu: én berohantam a Péterfybe (területileg én se tartozom oda, mehettem volna Bajára :) ), ismerek ott többeket, épp Kiát kaptam el, mivel ZP a dokim nem volt bent, megvizsgált, mondta mi van, írta a receptet, ennyi. 1 perc se volt szerintem. Csak para volt, mert reggelre tökre nagyra nőtt a csomó, de aztán ma egész jól apadt. Remélem sikerül neked is mihamarabb megnézetni, nagyon hamar el tud durvulni! Mivel ez gyerekágyas probléma, illő lenne foglalkozniuk veled!

Kattkat: látom Domó igencsak rámolós kedvében van :) Nagyon jók a képek!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet: köszi a tippet:) Vajon 1 évvel szülés után is még fogadnak? Végül is szoptatás-problémáról van szó... Na, majd meglátom.

Kattkat: akkor te is átélhetted ezt a feelinget. Egész este magam alatt voltam különben és ma fogyózni kezdtem. De nem megy ez hamar, tehát valszeg még néhányan átadják a helyet a közeljövőben :oops:
Vendég

Köszönöm a dícsérő szavakat! :D

Raktam én is egy pár képet g-re! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Domó is mekkora már! Kész pasi!
Kattkat aztán te is hesegetheted a csajokat! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nagyon jók a képek!!!
Gyönyörűek a babák. Domó óriási és Kincső is sokat változott.
Igaza van Kattkattnak, tegyen fel mindenki friss képeket!
Sajnos nekem is bazi nagy hasam maradt. Volt aki elárulta, hogy utána számolt és nem értette, hogy "hogy lehet ekkora hasam (mert azt hitte megint babát várok) és ilyen pici babám?" . Ez van. Ha majd nem szoptatok szépen változtatok az étrenden és azt eszem, amit rég. Úgy is apadozik a tejcsi és nem eszek több homeos bogyót sem. Nagyon rossz a TSH-m, valószínű attól is dagadok. Szóval remélem azért marad némi tejcsi, de próbálkozom a kajáltatással is. Alma, banán van most kóstolóba.

Van 2-3 UrticaUrens és Ricinus Mittudoménmi homeos izém. Meg sincsen kezdve. Esetleg, ha kell valakinek...
szilvi35

Ja!
Tivadar fordul hátról hasra. Inkább jobbra, szerintem balra nem is nagyon próbálkozik, vagy csak mindig a "jobbot" kapom el.
Utána meg nem tud visszafordulni.
Mindenhol forog. A kiságynak is kirúgta véletlenül a kivehető rúdját és úgy kaptam rajta, hogy kilógott ott is meg a keze is, mert nem volt elég helye fordulni, de Ő fordult.
szilvi35

Szilvi, nagyon ügyes Tiva bébi!!! Ákos is nagyon élvezi a pergést-forgást!! TSH-t sajnálom :( Mitől lehet?

Nekem is renyhe a pocak, meg maradt is, kb akkora, mint amikor 5 hónapos babás voltam (szóval nem olyan nagy, na de azért nem is kicsi). Mióta itthon vagyunk, fogytam 3 kilót, ennyi (szülés után -7, pár héttel később +10). De a CBA-s keksz nagyon fini...meg arizses csoki is...és lehetőleg este. Na bumm. Majd megzabolázom magam, ha nem lesz szopi. Bár tuti nem a jeles étrendemmel fogok súlyt veszíteni, 25 éves koromig aktívan sportoltam (kosárlabda, hosszútávfutás és úszás), szerintem most is ide nyúlok majd vissza, amennyire időm engedni. Addig tornázunk Ákossal. Van ez a fittmamablog, tuti dolgok vannak rajta!!

Ildóca: nagyon tutik a képek, annyira jó, amikor a gyerkőcök a fa alatt csücsülnek :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok! :-)

Hát nem tűntem el teljesen én sem. Igaz még azt sem írtam meg milyen volt a szülés, és képeket sem tettem még g-re. Sajnálom. Itthon nem épp álomvilág az élet. Nem épp rózsás a helyzet a férjemmel, ezért is tűntem el többek között.
Olvastalak titeket az etetésről. Én úgy jártam, hogy Huba négy hetes volt mikor SOS bekerültem négy napra krónikus vesegyulladással a Szent Jánosba. Olyan gyógyót szúrtak, ami mellett esélytelen volt Hubának odaadni a lefejt tejet, és apadt tőle a tejem rendesen. Mire kijöttem a kórházból persze már tápot evett, és kb 30ml tudott szopizni. Jó gyorsan abba is maradt a tejcsizés. Megfordult a fejemben, hogy rossz anya lehetek, de aztán kaptam alapos fejmosást, azzal érvelve, hogy pl Görögországban nem is szoptatnak az anyák. Csak itt közép Európában szokás meg Afrikában mert nincs ott más választás. De a lényeg az, hogy nem attól jó anya valaki, h szoptat-e vagy sem. Én sajnálom, hogy nem szoptatom Hubát, bár azt mondta ma a doki, hogy ha kétóránként rátenném akkor még talán stimulálná annyira a cicit, h fél decit szopizni tudjon NAPONTA! Fél decit. Úgy, hogy Huba már a kórház után kiköpte a cicit. Eszébe sem jutott megharcolni vele, hiába tömködtem a szájába. Aztán azért is kaptam fejmosást a védőnő barátnőmtől, aki mellesleg felnevelt 3 gyermeket cicin, hogy az pl nagyobb trauma a gyermeknek, hogy tömködöm a cicit a szájába, mint az hogy tápot kap. Mert megmarad a gyermek tudatalattijában, hogy a cici az rossz dolog. Na, gondolta volna ezt valaki??? Mert én nem. Remélem világosan írtam le a gondolataimat és nem ért félre senki.
Szóval mi most így, tápon, és egész jól alvón. (Bár az elmúlt két hét az gázzz...
Igyekszem sűrűbben írni (olvasni szoktalak ám titeket), ha az itthoniak rendeződnek.
Jaj, valahogy annyira másként képzeltem az anyaságot...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Huba mami jó, hogy írtál. Ne keseredj el, ahogy múlik az idő, egyre könnyebb lesz. Sok idő ám míg összeszoktok Huba babával. 2,5-3 hónaplg én is azt hittem, hogy nálunk soha nem lesz semmi rendben. Nem tudok jobb szót rá, de nagyon kilátásalannak éreztem a helyzetet. Nem tudtam semmi napirendet bevezetni Szonjának és soha nem tudtam mikor mi fog következni. Kitartás...

Ildóca

Hát a kenyeres kép nagyon tuti. Zabálni való.

Kattkat

Domó mellett se nagyon lehet unatkozni, látom minden érdekli őt is. Nagyon helyes kis pasi.

Az én hasam akkora mint terhesség előtt. De így elvegyülnék kb 5 hós kismamik között :?

Ákos, Tiva nagyon ügyik. Most aztán egy percre se lehet őket magukra hagyni. Mikor Szonja már néha átfordult, egyszer ott hagytam az ágyon, míg megmostam a kezem, és mire visszaértem, már félig lelógott az ágyról. Nagyon fürgék tudnak lenni.

Beu, Szonja, Adrienne, merre vagytok ???

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Végre tettem fel képeket g-re. :-)
Üdv mindenkinek!
:-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!
Egy kis felkészítés a jövőre :D
(bocs, biztos sokan ismeritek)

Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cicid miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben. - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

Kattkat

Kép
kattkat

Huba nagyon édes! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Hubamami!

Dejó, hogy jöttél! :D
Édi huba nagyon! Jók a képek !

Ildóca

Kép Kép