Új privát üzeneted érkezett!

Márti!Kép

Sok szeretettel gratulálok a babához,minden jót nektek!

Üdv,Saxi.
saxi

Na eszembe jutott egy kérdés. Azoktól akarok kérdezni, akik ezt a chicco sterilizáló folyadékot használják. Ti a sterilizálás után le szoktátok öblíteni a lötyitől a cuccot, vagy sem? Mert a papírján az van, hogy ne öblítsük le, hagyjuk megszáradni. De nem lesz tőle rossz íze a cumisüvegnek meg amit sterilizálok?
Anikó
pancsa2

Márti!

Gratula a babához!
Akkor most jöhet egy új táblázat!

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés ideje születés hete Neve Baba súlya (g.) Baba hossza (cm)
Anikó 2004.augusztus. 5 38+5 Bence Máté 3600 51
Liv 25 2004 szeptember 5. 33+4 Dávid 1980 48
Noémi 28 2004. szeptember 8. 38 Heléna 2900 52
Beszti 29 2004. szeptember 15. 40+2 Hanna 3800 56
Momo 33 2004. szeptember 23. 39+4 Emese 3600 57
Györesz 27 2004. október 1. 36 Norbert Péter 2550 52
Barbi 28 2004. október 18. 39+3 Imola 3330 51
Gombóc 31 2004. október 19. 38 Nándor Richárd 3450 51
Motiot 26 2004.október 20. 39+4 Abel 2950 48
Gigi 28 2004.október 28. 39+6 Olivér 3700 59
Márti05 31 2004.november 1. 38+2 Brigitta 3450 50
</pre>
babar

És a még 2in1 kismamik:

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Marica 35 nov. 9. 2 Mariann Szeged/ Klinika
Anikó 28 nov. 12. 1 Gergely/ Krisztina Bp/ Máv Kórház
Kata 28 nov. 22. 2 Patrik Cegléd/ Toldi F. K.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Saxi 31 dec. 9. 2 Liliána Esztergom/ Vaszary K.
Babar 28 dec. 14. 1 Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik Bp./ Szent István K.
Sofka 34 dec. 15. 4 ? Bp./ Honvéd K.
Babóca 26 dec. 15. 1 Dorottya Bp./ Schöpf Mérei K.
Mackósajt 32 dec. 15. 2 ? Bp./ Szent István K.
Dezi 28 dec. 15. 2 ? Nyíregyháza/ Jósa A.K.
Zsófi 27 dec. 24. ? Bence Bp./ Margit Kórház
Sasha 25 dec. 27. 2 Kornél/ Barbara Bp/ Szent István K.
Réka 26 jan. 3. 1 ? Bp./ Schöpf Mérei K.
Mica 28 jan. 3. 2 Zoltán István Cegléd/ Toldi F. K.
Tüni 28 jan. 12. 2 ? Bp/ M&agrave;v Kórház
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./ Szent István K.
Zsuzsi 29 ápr. 2. 2-3 ? Bp./ Szent István K.
</pre>
babar

Sziasztok!Kép

Mától a 36.-ik héten vagyok,remélem most már nem lehet baj.A hétvégi sex témához én nem is tudom mit szóljak Kép,inkább hallgatok,jókat kacagtam rajta.Akarom mondani kacagtunk mert én az ágyon pihiztem és apa olvasta fel amiket írtatok.Nagyon jókat vigyorgott,azt mondta,hogy anya ezek a kismamik nagyon jópofák.Úgyhogy apánál van egy jó pontotok,szerintem ha kórházba megyek kérés nélkül is fogja olvasni az irományokat.Nekem megint nagyon húzós éjszakám volt kemény jóslófájásokkal,de reggelre mindíg mérséklődik.A hét közepén megyek a dokihoz,és NST.-re,már nagyon kíváncsi vagyok.A hétvégén sokat pihiztem,ezért ma tele vagyok energiával.Remélem mindenki jól van.Maricának nagyon szorítok.Anikó is sokat jár a fejemben,vajon mikor jön el a nagy nap?De ez a fészekrakás már nagyon gyanús.Most mennem kell mert egy csomó mindent terveztem mára,és dühöng bennem az energia.

Mindenkit puszilok,szép napot nektek,Saxi.

Akiknek külön nem írtam bocsi,nektek külön puszi.Kép
saxi

Barbi!Kép
Be-be én holnap megyek CTG-re!KépKép
Majd megírom milyen volt.KépKépet mikor kapunk az ágyikóról???Kép

Saxi!Kép
Hú,most elpirultam,hogy miket írtam és olvasta a párod!Kép
Különben az én párom is szeret itt olvasgatni,már egy párszor rajta kaptam.KépKép
Gratula a 36.héthez!KépNekem szerdán lesz a forduló ide.Kép
Ja!Várjál csak!Te szerintem már a 37.hétben vagy!NEEM???
Én is pihiztem a hétvégén,de nem vagyok tele energiával.Kép
Na de azért csak ligh-osan dühöngjön benned az energia!KépVigyázz nagyon magadra!Párodnak üdv,Boginak puszi!Kép

Anikó!Kép
Nekem is ilyen serilizáló folyadékom van,de még nem használtam.Ezért én is kiváncsi vagyok hogyan is kell használni!Bár szerintem jól le kell öblíteni.Na de majd KATA Asszony válaszol,mert ő otthon van ebben!!Kép
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem hogy vagytok,mindjárt indulok az oviba Raulért.Nagyon útálja -főleg hétfőn -ha kések.

Dia!
Lehet,hogy tényleg nem kellene nehéz ételeket enned lefekvés előtt?!Kép
Figyu!Azt a talit nem lehetne jövő hétvégére előrehozni?Látom valami disznótoros készül akkorra...Kép
Pocid hogy van ma?
Rendes kisfiad van,szépen túlteljesítette a mozgási minimumot!Kép
Most már aztán tényleg áruld el,hogy akkor éjjel milyen hirtelen mozdulattól rándult meg ennyire a kezed?!KépTe kis huncut!
Hányra kell ctg-re menned?

Anikó!
Vérnyomásod: Kép.
Mikor beszélsz az orvossal?
Remélem nem kell befeküdnöd!Ha igen,akkor azért ne keseredj el nagyon!Kép
Én biza lemostam alaposan a fertőtlanítőt jó forró vízzel,mert elég büdi.Az ízéről nem tudok nyilatkozni,de nem lehet túl jó.

Barbara!
Én már elvileg ott tarok,hogy mindent bele(szex),de most meg már kinek van kedve?!Kép
Füled jobb már?
Nem tudom,de tök jókat alszok mostanában!
Én is remélem,hogy teszel majd fel képet!
R.Réka csak éhezzen,inkább maradok ilyen,mint hogy olyan savanyú fejem legyen,mint neki!

Saxi!
Ajjaj,képzelem mit gondolhat a férjed...
Rosszabbak(vagy jobbak)vagyunk itt sokszor,mint valami 18 éven felülieknek szóló oldal.Kép
Örülök,hogy most már ilyen jó a kedved!!!

Puszilok mindenkit!

Kata
38+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Dia, Anikó, azért az logikusan hangzik, hogy a sterilizáló rajta marad a cuccon. Ugye úgy öli a bacikat. Na de nem is nagyon használja az ember, vagy Ti fogjátok? Mire? Persze én is eldöntöttem, hogy Négyeskét megnevelem, és cumira szoktatom, de az eddigi tapasztalataim alapjánm a mi gyerekeink öklendeznek a cumitól. Kép Csak a bijocumi jó nekik.

Jó Nektek, hogy már kiságy, minden készen van. Nálunk épp a tervezés stádiuma tart, azaz mit mikor hova teszünk majd. Na de a héten előkerítem a babaruhákat, és kiválogatom a kicsiket. Sőtt, lehet, hogy magamnak is összecuccolok. Bár eszem ágában nincs még szülni, de Ti olyan rendesek vagytok, nem akarok kilógni a sorból.

Dia, Te miért beszélsz folyton arról, hogy ha addig kihúzod? Miért ne lenne így, van vmi előjele a dolognak?

CTG nekem HálIstennek csak jövő héttől, valahogy nem rajongok az ilyen időigényes vizsgálatokért. (Na meg nem sokat tartok felőle, hisz tudom, hogy csak a pillanatnyi állpotra vonatkozik.)

Zsibbadósok, kicseréltem az ágybetétem, és azóta alszom, mint a tej. Esteleg megér egy kísérletet.

Jó fiúneveket nem tudtok? Mély hangrendű, magánhangzóval kezdődő kellene.
sofka

Kata!Kép
Szivesen meghívlak egy fincsi ebédre!Kép
Pocak:Háát keményedik a lelkem.KépTudod,írtam a múltkor a pattogást?!Na,az előbb olyan hatalmas volt,rendesen összerezentem.Ekkorát pukizott volna?Kép
Na mindegy holnap kiderítem mert megyek a védőnénihez is!KépMég nem tudom hányra megyek CTG-re,mert 8-kor kezdek a védőnőnél,aztán felhívom a szülésznőt,hogy milyen a forgalom a szülőszobán,mikorra mehetek??Kép
Hát még most se jöttem rá,hogy mit csinálhattam AKKOR éjjel!Kép
Aztán este gyere!KépRuszlán???Kép

Sofka!Kép
Hát te is ide találtál??KépRikán jössz.Kép
Jelentem én már szülni akarok!KépDe különben a dokim is mondta,hogy nem biztos,hogy kihúzom végig.
Nekünk nem lehet betétet cserélni az ágyban,csak az ágyat lehet.KépKép
Neked is fiad lesz?Milyen nálatok a felállás?
Puszi,Gyere gyakrabban!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Kata! Kép
Tényleg eléggé erős szaga van ennek a lötyinek. Én megnyaltam a kezem, és nem volt íze, úgyhogy azt hiszem, kipróbálom úgy, hogy rajtahagyom Kép
Vérnyomásom most végülis lement, 120/85, úgyhogy nem hívtam fel a dokinénit, holnap úgyis megyek hozzá. De egész nap tesztelem, hogy mennyi, és ha mégeccer felmegy, azonnal telefonálok neki.
Élvezd ki, hogy most még jókat alszol, mert szerintem a végén már nem lesznek ilyen jók az éjszakák Kép Ma irigykedős napom van, rád az alvás miatt irigykedem Kép

Sofka! Kép
Én a mellszívómat fertőtlenítem éppen, és nekem nincs semmilyen elektromos vagy mittomén milyen csodamasinám, ezért erre használom a fertőtlenítő folyadékot. Úgy vagyok vele, már csak ez hiányzott, és hátha mivel ez is megvan, végre kibújik az én drágám Kép

Dia! Kép
Úgy látszik, a holnapi nap neked is orvoshoz járással fog telni. Kép Majd beszámolót kérek. Nekem most először azt mondta az én drága párom, hogy elkísér erre a vizsgálatra. Persze, szerintem megihlette a szülőszobalátogatás múltkor, és reménykedik, hátha végre kedvet kap a kis törpikém a kibújásra, és történik valami, arról pedig nem akar lemaradni Kép

Puszi
Anikó
pancsa2

Anikó!Kép
Csak finoman kóstolgasd azt a sreilizáló folyadékot!KépAzért felest ne igyál belőle!Kép

Én most jót rötyögtem,mert a nővéremmel dumcsiztam telcsin és szegényem mindig el van tévedve,hogy én hány hetes vagyok.KépMost mondtam neki,hogy a 36.hétben vagyok és teljesen ledöbbent.KépAzt mondja:Hugi akkor már bármelyik héten szülhetsz!Úr Isten!Azonnal telefonálj!
"Teljesen bezsongot.KépKép"Ő dec.5.-én született és azt szeretné ha szülinapi ajándék lenne picur.Mit mondjak?Én is szeretném!KépRemélem nem járok úgy mint ő,mert Pannát a 41.héten szülte!KépÉs ugye,karácsonykor nem szeretnék a kórházban lenni.KépPuszika!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Nem is rossz ötlet, egy feles a sterilizálóból, és szerintem beindítaná a szülést. Na megtartom ezt végső esetre Kép
Tök jó, mikor így ledöbbennek a barátok vagy rokonok, hogy hol jársz már. Én mindig olyan jókat rötyögök a reakciókon Kép Mikor szülinapi buliztunk, egy régebben látott barátunk kérdezte, hogy mikor szülök, december elején, vagy mikor? Én meg, hogy jövő héten elvileg. Hát, látni kellett volna a döbbenetet Kép
Jaj, most megint nagyot bűnöztem. Anyósom most ugrott be munkából hazajövet és hozott egy kis csokitortát. Hát, most rosszul vagyok, úgy bekajáztam belőle. Nem semmi vagyok az utóbbi napokban. Majd most behozom azt a súlyt, amit nem sikerült eddig felszednem Kép
Ja, nekem apukámnak holnap van a szülinapja, már most kíváncsi vagyok, meglepi-e az unokája egy kis ajándékkal Kép
Ahogy a dolgok állnak, szerintem te nem fogod túlhordani a babát, bár ki tudja, lehet, hogy úgy fog ragaszkodni a csöppséged, hogy nem is akar majd kijönni Kép
Pussz, Anikó
pancsa2

jaaa, a mellszívót. Hát én ki szoktam főzni kis ecettel a vízben. Igazából nem nagyon szeretem a vegyszereket, és úgy érzem, sokat használok belőlük.

Dia, hát én sem bánnám ha karácsonykor már nagy békében itthon lennénk.

És igen, fiúnak mondjék, így helyreáll a családban a nemek egyensúlya. "2:2
sofka

Sofka!Kép
Tök jó alakul a nemek aránya.KépLesz még folytatás?Kép
Anikó!Kép
Most megyek csinálok egy kis rántott husit petrezselymes krumplival,mert nem sokára itthon lesz apa és ezt rendelte.Kép
"Közben most epres piskóta tekercset majszolok,hogy nálam is meglegyen a kellő felesleges súly.Kép"Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

SziasztokKép

Próbáltam visszaolvasniKép Na nem csalódtam bennetekKép Természetesen Dia a jó kis kajákkal hergeli a többi kismamátKépKép Ki szexelt a hétvégén??? Annyit azért nem tudok olvasniKép
Megmondom őszintén, hogy egy ilyen jó kis varrással a szegény nunimon, nem nagyon gondolok a szexre. Na majd talán egyszer.
Mártinak nagy gratula.
Látam már Anikó is a végét járja! Mindent bele.Kép Engem is befektettek, de jobb is volt így.

Hiányoznak a jó kis dumák, de hát hív a kötelességKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

látam=láttamKép Csak itt vaksiskodom a sötétbenKép

KépKép
gigi28

Gigi! Kép
Jaj de jó hallani rólad. Azért, ha van egy kis időd, akkor gyere majd többször. Nemsokára én is babázok, legyen kivel megvitatnom a dolgokat, persze amíg a többiek is meg nem szülnek Kép

Dia!
Én imádom a petrezselymes krumlit, nyami. Képes vagyok magában is megenni Kép Jó étvágyat nektek hozzá. Én estére már csak egy kis salátát meg kivit vállaltam be, és reménykedem, a savamat nem kavarja meg Kép

Puszi, Anikó
pancsa2

Ez annyira tetszett nekem, gondoltam megosztom veletek Kép
http://media.euniverse.com/funpages/cms_content/4232/freddie3.swf
pancsa2

Dia, neeeem!!!! Jó kis széria ez, de szerintem most félbemarad. Különösen, mivel februárban betöltöm a 35-t, és én ott húztam meg a határt. Meg úgy hiszem, megtettük kötelességünket a nemzettel szemben. Most ő jön!

Meg szabad a pálya előttetek is. Kép

Pancdsa, jó ez a klip. Talán a hó kivarázsolja a babádat.
sofka

Sziasztok!

Sofka!
Fiúnevet nem nagyon tudok ajánlani,annyira lányra készültem,hogy úgy kellett összekaparni a Patrik nevet.Kép
Azt hiszem én megállok a kettőnél,nem tudom ez elég-e a nemzetnek,nekünk szerintem igen.
(Egy gyerek után is ezt mondtam Kép ).

Anikó!
Baby Queen Kép.
Te kis irigy!Kép
Szerintem a szervezetem igyekszik pár hétre előre kialudni magát.Kép
Aha!Rajtakaptalak,hogy azt írtad a babáról,hogy hátha kibújik!Tök jó,hogy már nem kell izgulni,hogy hamarabb jön!
Remélem a vérnyomid rendben lesz!
Anyósodat bevállalnám csokitortástól!!!
Holnap írjál majd,hogy mi volt!

Dia!
Neked vizsgálat is lesz holnap?
Már nagyon várom a beszámolót!Ez a pattogás tényleg érdekes,kíváncsi vagyok mitől lehet.
Ruszlán köszöni,jól van,ma nem bunyeszozik.Kép
Remélem a mami éjszakád jobb lesz.
Azért csak óvatosan a hirtelen kézmozdulatokkal!!!Kép

Gigi!
Hogy ki szexelt hétvégén?!Szerintem nem sokan közülünk sem,ha esetleg irigykedtél volna.Kép
Hogy van a gátsebed?Nagyon érzékeny még?
Tejcsi van elég?Szedsz valami bogyót rá?
Mesélj Olivérről!
Minden érdekel,ha lesz időd,gyere!Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Lányok-Asszonyok-Kismamák-Anyukák!

A Györesz anyukája vagyok és tolmácsolnám a Nektek írt levelét:

"Sziasztok!

Hű lányok! Már szinte mindenki egy karnyújtásnyira van attól, hogy babázhasson! Olyan gyorsan telnek a hetek! Az én Norbikám is már több, mint 5 hetes és már 4 kg.

Márti!
Nagyon gratulálok a kis Gigihez!
Drukkolok, hogy legyen sok tejcsid!

Maricának nagyon szorítok!

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek külön, de szoptatás alatt olvastam el, amit anyu kinyomtatott és tiszta szita az agyam, a fiacskám azt is leszívta, energiám meg nincs mégegyszer elolvasni!

Azért a szex téma megragadt! Én erről egy darabig most csak álmondni fogok!

Pénteken meg volt a haza költözés! Szépen berendezkedtünk! A picur szobáját még szépítgetem, hogy minél színesebb legyen!
Nagyon jól érzem magam itthon, teljesen nyugodt vagyok! P. minden nap hív és érdeklődik a fiáról. Kedden át is jön este és marad fürdetésre, hogy ő füröszthesse! Már semmi fájdalmat nem érzek ezzel az egésszel kapcsolatban, teljesen megbékéltem és P-vel is úgy tudok beszélni, mint egy baráttal! A fiacskámat meg imádom! Soha nem fogom magam egyedül érezni, mert ő mindig velem lesz, legalább is még egy jó pár évig.

Írjatok nekem is ugyan úgy, mintha ott ülnék a gép előtt!!!

Gigi! Hogy megy a babázás! Van tejcsid elég? Megy a szopi? Kell használnod a bimbóvédőt? Ugye, hogy minden olyan, mintha ezer éve ezt csináltad volna?

Anikó! Lehet, hogy a héten már babázol? vagy inkább biztos!

Kata! Neked is drukkolok, hogy mielőbb kibújjon a picur! Fiad várja már a kistestvért?

Dia! Kitartás! Még legalább 1-2 hétig tartsd bent a babucit!

Hajrá lányok!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajok!!

Köszönöm a gratulákat, s a jó kivánságokat.
Bocsi a repülőstartért.

Maricáról semmi hír?

Szülés, szóval babucival megdumcsiztuk, hogy csak nov.ben bújhat ki, hallgatott ránk. Nov.01-én hajnali 1-kor pisitúra, egyszercsak valami fura érzés mint amikor egy dugasz kicsúszik, pisi befejezve s valami továbbra is fojt, persze a magzatvíz. Szülésznöm pont éjszakás volt, telcsi neki, csomag befejezése, enyhe para, s irány a kórház. Mondtam a páromnak ő még tuti hazajöhet, idő kell még a fájásokhoz. Útközben enyhén el is kezdődtek, bent vizsgálat, erősödő fájások, beöntés, borotva, 5 perces fájásoknál kérdeztem akkor most kéne beindulnom? Mert én nem indultam volna el, mensis görcs nagyságát alulról súrolta csak. Dokimat behívták 4 kor, megvizsgált kaptam oxitocint, szépen felpörögtek a dolgok, jöt az anesztes kaptam az epidurált, valami mennyei volt, szépen finoman adták be semmi gond nem volt vele. Fájások hírtelen mérséklődtek, szépen tágultam tovább, ücsörögtem a labdán, szupi volt. Elérkeztem a bő 3 újnyihoz, epi-t nem kaptam többet, kezdődött a finis. Hát..., viselhető volt azért. Kinyomásnál akadt egy kis gond a csontos részemnél nem fért át a baba feje. Másik doki odahívva, neki sem ment, utána ketten egyszerre szadiztak, 50 perc iszonyat után mondta a dokim bocsi de császár, nekem már minden mindegy volt csak vegyék ki.
Műtő, gerinc érzéstelenítés, mivel az altatásról hallani sem akartam, s hírtelen minden kellemes lett. 12.40 kor kiemelték a kis Gigit, elvitték papával rendbetették, s míg velem dolgozatak behozták habosan babosan, hatalmas szemekkel nézett rám miközben dumcsiztam neki, nagyon tündér volt.
Utánna több órás fektetés, infúzió, szerencsére a pici velem volt majdnem végig.
Érdekes volt nem érezni a lábam.
Másnap reggel iszonyat, az első felkelés. Délután már rohangáltam, na jó enyhe túlzás a rohangászás.

Császárhoz jó tanács, kis törölköző vagy szivacs a mosdáshoz, menni menni menni, s tényleg meginni a 3-4 liter vizet gerincérzéstelenítés után.

Nagyon jó volt a tena hálós bugyi, kényelmes jól kezelhető, könnyen mosható és szárítható.
Papír wc ülőke, törlőkendő.

Gigi egész nap velem volt,éjszakára adtam csak le. Csecsemősök volt aki szörnyű volt de voltak akik szuperek voltak. Sajnos kissé besárgult így 2 napig csak aludt, cicizni nem volt ereje, szívott 2 és bealudt, hát ez az én mellemnek nem tett jót, főleg császár után, nem igazán indult meg a dolog. Most már kezd alakulni.

Hihetetlenül tündér a kiscsaj, eszik büfizik és alszik 3-4 órákat. Imádom !!!
Ha a pocikája rendetlenkedik akkor amíg ki nem jön a szél vagy a kaksi addig nyüszi egy picit.

Györesz, minden jót kívánok nektek, és sok sok erőt. Sokat gondoltam rád, s már értem mennyire rossz lehet neked. Tudom magamról mennyire fontos most a szeretett. Tényleg szorítok neked.

Másik kismami étrend szupi dolog a szoptatóshoz képest, sajna engem szinte mindne fúj, védőnő tegnap elmondta mit nem ajánl, maradt a ropi és a tiszta víz. Én aki gyümölcs hegyeket ettem eddig, most nem ehetek semmit, na jó répát.

Na nem csépelem tovább a szót, esetleg valami kérdésetek lenne igyekszem majd válaszolni rá.

Szép napot mindenkinek.

Márti
márti05

Györesz!

Először is meg szeretném köszönni Édesanyádnak,hogy tudjuk tartani a kapcsolatot!!!Kép
Csak ismételni tudom magam:hihetetlenül erősnek tartalak!
Norbika már igazi nagyfiú.Kép
Nem vagyok túl nagy véleménnyel a párodról (bocsánat),de az egy jó pont,hogy a kisfiáról nem feledkezik meg.
Ha majd lesz rá lehetőség kérhetünk képet Rólad és a fiadról?
Jajj,tényleg nagyon megörültem,hogy nem tűntél el teljesen!!!KépKépKép
Köszönöm a drukkot,hanarosan én is babázok,szinte hihetetlen!Raul nagyon várja a kistesót és lelkes még.Arra nem is gondolok,hogy csak azért,mert megbeszéltük,hogy itthon maradhat pár hétig,ha megszületik az öccse.Kép
Sok-sok puszi Nektek!

Márti!
Köszi a szüléstörténetet!Kép
Úgy látom,hogy pozitív élményként maradt meg benned.Fiammal majdnem ugyanígy zajlott minden.Már olyan kíváncsi vagyok,hogy most hogy lesz!Epi-től tartok egy kicsit(szakmai ártalom Kép ),olyan gyorsan vittek a műtőbe,hogy már csak az altatásra maradt idő.Kép
Képet teszel majd fel?
Akkor most már gondolom rendesen beindult a tejcsid.Szedsz homeós bogyeszt?
Hát ez az étrend nem hangzik túl jól.Kép
Mégegyszer sok szeretettel gratulálok!!!Kép

Dia,Anikó!
Este tudok majd csak jönni,légyszi írjatok,hogy mi volt ma!!!

Mindenkit puszilok!

Kata
38+3
Kép

Puszilok mindenkit!

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok lányok!

Györesz!

Örülök, hogy anyai közvetítéssel köztünk tudsz maradni. Te már igazi tapasztalt anyuka révén sokat tudsz majd nekünk így is segíteni.
Anyudnak külön köszönjük!

Márti!
Ez a szüléstörténet tényleg pozitívra sikerült. Remélem minden álmod valóra válik a picivel. Már én is annyira várom, hogy kibújjon és belenézhessek a szemébe. Tuti el fogok olvadni!Kép
Lehet, hogy nálam is csaszi lesz, így az ötleteket külön köszönöm!

Gigi!
Írjál arról is hogy vagytok! Nagyon irigyellek téged! A szex téma úgyis egy ideig mindenkinél kényes kérdés lesz szülés után! Kép
Gátsebed gyógyul?

Dia!
Kiváncsi vagyok mi volt a dokinál! Kérek beszámolót. Nekem még hármat kell aludnom a CTG-ig és akkor végre azt is megtudom, hogy megfordult-e a Szonja! Nagyon jó lenne!

Marica mára van kiírva!!!!! Drukkolok nagyon!!!!!

Nálunk semmi különös változás nincs, hacsak annyi nem, hogy az eddigi egy éjszakai csuri túra helyett már 3x megyek. Persze ilyenkor nagyon nehezen alszom vissza. Ennek eredményeként elég nyúzott vagyok. A héten még dolgozom, de a jövő héttől már csak hébe-hóba szeretnék bejönni! Már jobban érzem magam vízszintes helyzetben!

Puszilok mindenkit!

Anikó veled mi volt a dokinál?

Barbara
babar

Sziasztok,

Gigi,
jajj, én voltam a merész, aki le merte írni, hogy még szexelKép Nade már én se virgonckodom úgy, mitn régKép
Ne aggódj, szerintem nem lesz gond itt, a vágás gyorsan gyógyul, legalábbis, ahogy én visszaemlékszem a 6 hét az tényleg csak 6 hét voltKép Csak kellő óvatosság kellett először, mert csak benne van az emberben a félsz, hogy mivan, ha fájni fog.. nem fájtKép

Márti,
GratulaKép Nem semmi, hogy szülés (mert azért majdnem végigvitted) és császár után ilyen pozitív az egészKép Minden jót nektekKép

Dia,
Dejó, már te is ctg-nél jársz, szalad az időKép Kérünk beszámolótKép Katának meg küldj a disznótorosbólKép

Györesz,
Örülünk, hogy csak velünk maradtál, köszönet AnyukádnakKép Kitartást és nyugodt légkört nektekKép Norbi nagyon szépen fejlődik, így továbbKép

Anikó,
Hatalmas drukk, neked már itt a finisKép Iszol málnalevél teát amúgy? Mert én bizonytalankodom, de Giginek bejött, háthaKép

Sofka,
Fiúnévből nekem is választanom kellett, de nem tudom, hogy neked a régies, vagy az új nevek tetszenekKép Így kiirhatnám az utónévkönyv fiú részének a felét, de nem lennél kisegítveKép pl. István a régiekből, Ákos az újabbakból.. Kép

Marica,
Hajrá, kiírás napja is eljöttKép Hátha már babázolKép

Puszi,
Mica
mica

Györesz, végre nyugalom árad a soraidból, ezt boztos megérzi a pici fiad is, és alakulnak szépen a dolgaitok.

Babar, a cgt-n miből tudod meg, hogy áll a baba?

Dia, hírek?
sofka

Sofka!

Nem csak CTG-re megyünk, hanem UH-ra is és egyéb vizsgálatok is lesznek. Szerencsére a doki magánrendelőjében minden van egy helyen, így szerintem legalább egy órát ott fogunk tölteni! Kép

Dia hol vagy?
babar

Sziasztok!
Na megjöttem a dokitól. Az egész napom ráment. Elmesélem az elejétől Kép Reggel bementünk apával a kórházba, kiderült, hogy a doktornéninek közbejött egy megbeszélés, úgyhogy várakozás hegyek fél9-fél10. Na akkor megjött. CTG-re benyomtak, persze pont pörgés volt, sok kismama pont akkor jött. A CTG okés volt, minden rendben, bár a kis drágám nem nagyon akart mozgolódni, úgyis mondhatnám, hogy semmit nem mozdult Kép A kis lustika. Na akkor várakozás, mert közben a magas vérnyomás miatt kellett a labor. Szereztek a laborhoz mindent, végre negyed12-kor elindulhattunk haza. Itt említeném meg, hogy apa külön millió csókot érdemel, meg minden tiszteletem az övé, mert olyan türelmesen végigvárta ezt az egészet. Ő a nap hőse KépKép Na de még nincs vége. Labor miatt 1-re vissza a kórházba. Volt ott egy lány, akinek negyed12-kor repesztettek burkot. Képzeljétek, mire visszamentem 1-re, már 2 perces fájásai voltak, úgy, hogy burokrepesztéskor még semmi. És 2 előtt 5 perccel jöttek neki a tolófájások, és 2-kor már felsírt a baba. Döbbenet gyors volt, pedig a baba majdnem 4 kilós. Végigdumáltam vele meg a férjével ami időt ott töltöttem, hát én elpityeregtem magam, mikor meghallottam a kicsi hangját. Kép
Na de vissza hozzám. Ezután már tudott velem is foglalkozni a dokinő, és mondta, hogy szerencsére a magas vérnyomás mellett semmi toxémiára utaló jel nincsen, valószínűbb, hogy nálam a vizvisszatartás miatt van ez az egész. De ha gyomorfájdalmam lenne, vagy fejfájásom, rögtön menni kéne vissza.
Szóval még nem szülünk. Ha nem szülök meg időre, akkor vissza kell mennem vasárnap megint ctg-re. Egyébként a faros gyerekek, azt mondja, nehezebben indulnak meg kifelé, úgyhogy előfordulhat, hogy túlhordom a kicsit.
Na ennyit rólam. Jó kis regényt írtam Kép Bocsi érte Kép

Györesz!
Jaj de jó, hogy velünk tudsz így lenni továbbra is. Anyukádnak millió hála érte. Nemsokára nagy szükségem lesz nekem is egy tapasztalt anyuka tanácsaira Kép
Nagyon úgy érződik a leveledből, hogy mostmár megnyugodtál. Ennek nagyon örülök, Norbika miatt is. És azért az is jó, hogy a gyerek apjával normalizálódik a viszonyotok. Csak így tovább Kép

Márti!
Nagyon szép a szüléstörténeted, annyira jó volt olvasni. Jelentkezzél továbbra is te is, ne tűnj el innen Kép

Kata!
Tényleg nagyon jólesett, hogy anyósom hozott nekünk ilyen fincsit, mostanában egészen sokszor beugrik valami finomsággal munka után. Kép Isten tartsa meg a jó szokását.

Barbi!
Te még bejársz dolgozni? Hát én teljesen le vagyok döbbenve, hogy bírod.
Minden tiszteletem a dolgozó kismamáké!!! Kép

Mica!
Én iszom a teát, a dokinő is meg a szülésznő is ajánlotta, másoktól is csupa jókat hallottam róla. Remélem, nálam is segíteni fog.

Puszi mindenkinek
Anikó
39+4
pancsa2

Sziasztok csajokKép

Na gyorsan..
GyöreszKép
Örülök, hogy helyre állt a lelkivilágod!!! Puszi, puszi, puszi!!!!!!

MártiKép
Hogy hívják a kislányod??? Mosolyogva olvastam, hogy Giginek hívod. Nem csoda, hogy gyönyörű ha egyszer így hívják!!Kép

Gátseb: már tök jól vagyok. Simán ülök, nem fáj. Csak néha elzsibbad a fenekemKépKép Azért ez nagy könnyebbség, mert elég rossz volt úgy szoptatni, hogy nem tudok ülni.

Tejci: sajnos nincs elég. Mondjuk nem csodálom, mert törpikem három óránként 100 ml-t hörpint be. Egy ideig bírja a cici, aztán kész. Tegnap még le tudtam fejni egy plussz adagot, amit este odaadtam, de ma egy cseppet sem tudtam fejni. Sajnos egy adag tápszert kellett neki adnom. Már bimbóvédő nélkül szopizik,(nagyon ügyes) és ezért utálja a cumit és a cumisüveget. Iszom a laktoherb teát, remélem segít. Már többször eltört a mécses nálam, mert nem szeretnék lemondani a szoptatásról. Egyrészt mivel fontos az anyatej, másrészt meg annyira jó érzés nézni őt ahogy szopizik. Ráadásúl szopi után teli szájjal röhög. (gondolom ez csak valami reflex, de én teljesen be vagyok hallva tőle) Egy hete 3450 grammal jöttünk haza, tegnap meg 3800 gramm voltKépKép Védőnéni elájúltKép Már követi a szemével az embereket. Ja és köldökcsonk nélkül jöttünk hazaKép

Szeretnék mindenkinek külön írni, de sajnos nincs időm visszaolvasni.
Marica szerintem még nem szült meg, mert én a lelkére kötöttem, hogy mindenképp értesítsen ha megszült.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

En se tudok nagyon jonni, egy kicsi es egy pici mellett nem egyszeru. Kép
Azert igyekszem kovetni az esemenyeket. Kép

Mártinak,
nagy nagy gratula! KépKép

Györesz,
de jo, hoyg idonkent anyukadon keresztul tudsz jonni! KépKépKép

Sofka,
hatha nalatok bejonnek ezek a nevek (nalam nyertek, de Apanak nem tetszettek Kép): Andor, Arnold, Adorjan
(ezek pedig Apanak tetszettek, de nekem nem Kép): Ádám, Ákos

Gigi,
szepen gombolyodik a babad, ahogy olvasom a mereteit! KépKépKép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok Csajok4
Na,én is itt vagyok nagy nehezen!Kép
Elmentem reggel a védőnőhöz,teljesen kiakadtam.Mondtam neki,hogy mikor mutat be a gyerek orvosnak,és mikor kapom meg a recepteket.
Erre azt mondja,hogy majd ha picurral hazamegyek a kórházból hívjam fel a gyerekorvost majd kijön hozzánk és addig elég lesz az a popsikenőcs amit a kórházból kapok csomagban.Jó fel ment a pumpa bennem!KépNOOORMÁLIS???
Aztán elmentem a kórházba CTG-re.
A szülőszoba mind az 5 tele volt,zajlottak a szülések én pedig a vajúdóban hallgattam a kiabálást.KépA szülésznő aranyos volt a CTG tök jó volt,3x rúgott az én kisfiam a fejbe.Kép
Jött a dokim megvizsgált zárt a méhszáj.Mondtam neki,hogy már vannak jóslóim,erre mondta,hogy még várjak egy hetet.KépNa jó azt még kibirom.KépKép
Mondtam a szülésznőnek,hogy most mért vérnyomást a védőnőm 130/70.Erre ok akkor menjek el pisilni.Na,ezután jött a fekete leves!Kép
Fehérje volt a vizeletemben.KépVérnyomásmérés:160/105KépFél óra múlva 158/90KépEkkor kaptam egy szem corinfar gyogyit aztán kis idő múlva 140/85-tel haza jöttem.Természetesen azóta itthon 134/80 a legmagasabb amit mértünk.Kép
Na de reggel irány vérvétel és a"barátnőm"ismét rámteszi a 24 órás gépet.KépMár előre félek,hogy mennyiszer fog itthon beszarni a gép!Kép
Ja!A védőnő közölte velem,hogy hamarosan szülök,mert az arcom el van változva és megvastagodott az ajkam.KépCsak ismételni tudom:NOORMÁLIS?Kép
Szóval ez volt a mai napom kálváriája.KépKép

Barbi!Kép
Andi is velem volt,Brúnó megnézte uh-on és még mindig faros a baba.KépEzért a 36 vagy a 37.héten megfordítják neki kézzel"ha sikerül".Be van szegény tojva!
Emlékszel e arra a csajra/szemüveges/aki a fájdalomcsillapítás előadáson kérdezte,hogy van e olyan módszer ami fájdalomcsillapítás de nincs tű benne?Mert ha tűt lát elájul.Kép
Na az a nagy kiabálós ő volt ma a szülőszobán.Kép
Szegény már tegnap du 3-tól vajúdik és mi dél körül jöttünk el de akkor még egyben volt.Nagyon szenvedet.Kép
Lányok most ennyi!Bocsi,hogy nem írok most külön mindenkinek!
Holnap nemtudom,hogy tudok e jönni ha az a gép rajtam lesz.Addig is sok puszi nektek és gondoljatok rám holnap is!KépKépÉn is gondolok rátok!Kép PUSZPUSZ!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Kata,
sajnos nem tudok nagyon gyakran jönni, mert nem korlátlan az előfizetésünk, csak 15 óra, és így is mindig túllépem.Kép
A HCT 0,36, a HGB 121, ez gyakszi mind az alsó határ alatt-fölött egy. Vas 7,9, itt a minimum 10 lenne. Szóval nem vészes a dolog, de eddig mindkét babát gyönyörű vérképekkel csináltam végig, úgyhogy most összekapom magam, és tessék, most is éppen csalánteát iszogatok. Nem is rosszKép
Viszont küldök neked is meg Diának is egy-egy csokis kekszet, Mesivel sütöttük, és isteni lett.Kép

Dia!
Hú de irigyellek a disznóvágásért! Párom nagymamájánál még pár éve volt, de már sajnos nem bírja. Rokonaimnál is van, de oda csak a férjem (!Kép) jár, mindig nekem kell vigyázni a gyerekekre.
Tanfolyamra csak akkor egyszer mentem, miattatok, akkor is besültem veleKép

Vigyázz azzal a december 5-tel! Imivel (király?hm) december 14-re voltam kiírva, és apukám szülinapja is december 5, ő is szerette volna aznapra... hátKépKépKép, 15 lett belőle.

Sofka,
nekem az Áron nagyon tetszik! Csak sajnos a Méh Áron úgy hangzik, hogy "mély áron", és Baumax-reklámot mégse szülhetekKép

Gigi,
írok egy mélt szopiügybenKép

GyöreszKép,
remélem, most már minden rendbe jön! 4 kiló, nem semmi!!!Kép

Puszi:
Vica
mvica

Dia, nem kell hogy a védőnő bemutasson. Keresd meg Te a dokit, van tanácsadás, de fel is hívhatod, hogy mikor lenne jó neki. Már tudod melyik gyerekorvost szeretnéd? Mert érdemes a környéken hozzád hasonló gondolkodásúnak tűnő kismamák véleményét meghallgatni. Orvosválasztás teljesen szabad, és érdekük, hogy minél több krátyájuk legyen!

Popsikencsőöt lehet, hogy ne, de receptet tuti kapsz a kórházban, azt már hazafelé ki tudjátok váltani. És NO PARA. A gyerek tökéletesen születik, az orvos csak úgy megerősítésnek kell.

Vica, Áron jó, csak Marcipán Márton-Áron (Nagylány egyik osztálytársa után. )

Márti, nagy gratula kicsi Gigihez., És nagyon szép a szüléstörténet is. Császáros kismamitól direkt optimista, jó volt olvasni.

Na Vészhelyzet, szép álmokat mindenkinek.
sofka

Sziasztok!

Dia!
Kizárt dolog,hogy az a védőnő kerek legyen!!!Kép
Egyébként itt is az a szokás,hogy majd szülés után gyerekorvos és receptek.
Ezért hát felkerestem szépen pár hete a gyerekorvost,jót bezsélgettünk a védőnő közvetítése nélkül is és megkaptam a recepteket.
Gondolom ideges lehettél a vérnyomásmérésnél.
Fehérje mennyi volt a vizeletedben?
Én is megijedtem a múltkor,mikor a védőnő tesztcsíkkal nézte és talált benne.
Érdemes zuhanyozás utáni,középsugaras vizeletből nézni a fehérjét.
Nagyon-nagyon drukkolok holnap!!!
Csak este jövök majd,mert én is megyek dokihoz.Kép

Vica!
Nem olyan rossz ez a vérkép,az enyém alacsonyabb,de tudod ez nálam már a korral jár...Kép
Köszi,köszi a kekszet,már nagyon várom!
Azt a szopis dolgot nekünk is leírod,ha lesz időd?
Hamarosan itt mindenkinek elkél a jótanács.Kép

Barbara!
Nagyon kíváncsi vagyok,hogy Szonja befordult-e!
Ugye Nálad nem fenyeget a veszély,hogy ha nem dolgozol nem is írsz?!

Anikó!
Nem lehetett semmi a mai napotok!Ennyi várakozást!
Nekem eddig mindig szerencsém volt.
Nagyon örülök,hogy minden rendben!!!Kép

Gigi!
(A Szerény Szépség Kép )
Homeós bogyóval nem is próbálkoztál?
Jó kis étvágya van a vasgyúródnak!
Nagyon szépen gyarapodik!
Gátsebre praktikák?

Puszilok mindenkit!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata, mit vágsz föl, én vagyok az idősebb!Kép
mvica

Sziasztok!
Látom, ma mindenki későnkelő.
Mostanában szinte mindig csak panaszkodom. Kép Olyan fejfájást kaptam éjszaka, hogy hányingerem van rendesen. És persze fejfájással együtt vérnyomás felment, 150/100-ra. Hurrá. Ma elkezdtem szedni a cofinfart, és még be kell jelentkeznem a doktornénihez, hogy hogy vagyok. Kíváncsi vagyok, mit fog mondani. Nem hiszem el, hogy utolsó napokra lesz ilyen nyavalyám. Kép
Ja, és hogy jó is legyen, képzeljétek, reggel a hálóingemre nézek, és hatalmas nagy folt rajta, hát elkezdett folyni a tejem. Apa nagyon jót röhögött rajta, milyen jól nézek ki Kép

Gigi!
Remélem, hogy lesz elég tejed. Én az őszi mamás topikot olvastam sokat, ott van rengeteg jó ötlet, bár sejtem, hogy nincs sok időd olvasni. Kép

Dia!
Látom, neked sem volt egyszerű napod. Csak annyit tudok mondani, hogy nyugi, tutira nem lesz semmi gond, csak ne idegeskedj Kép Mondom ezt én. Kép
A védőnőkkel nem kell foglalkozni, néha nagyon hülyeségeket tudnak mondani. Kép Nálunk a védőnőnél voltak receptek, amiket a dokinő írt fel, és azok már itt vannak nálam, csak ki kell majd váltani őket. Neki kell majd szólni is, és majd ő beszél a doktornénivel, ha megszültünk. Szerintem ha nagyon frusztrál a dolog, nyugodtan keresd meg a doktornőt, akit választani fogsz.

Vica!
Nekünk nem jut abból a csokis kekszből? Minden a gyengém, ami csokis Kép

Kata!
Hát, remélem is, hogy nem lesz semmi gond, bár ez a fejfájás, és egyre magasabb vérnyomás nem igazán tetszik. De igyekszem kezelni magam Kép

Lányok, ma aranygaluskát csinálok fincsi csokimártással. Jaj, már alig várom, hogy tudjam majszolni Kép

Puszi
Anikó 39+5
pancsa2

Lányok!

Én egy másik topicba írogatok, a 2004-5téli babákhoz...de szoktalak titeket is olvasni...
látom viszont h itt már mindinki a finishben van, vagy már túl van rajta...
OLYAN Jó nektek!
én is szeretnék már szülni!! nekem sincs sok, decemberre vagyok kiírva...de Már annyira szeretném h kint legyen!! TI hogy bírjátok, mármint nem őrítő ez a várakozás!?????
Én már annnyira de annnnyira szeretném. .. és nem igazság...most mondhatjátok, h dec. az már itt van és hipphopp meglesz....de én annyira aggódok nehogy valami baja legyen...meg ilyenek, h már szeretném a kezemben fogni, hogy egészséges!és látni ahogy apukája megfogja...és egyáltalán!
mikor már kint vannak, akkor nem is lehet észrevenni, hogy egyik ennyi hetes, másik annyi, de most még 4-6hét olyan soknak tűűűűnik!

Esztyx, -aki már nagyonnagyon szeretne babázni!!
esztyx

Sziasztok!

Anikó!
Igen, én még dolgozom, mert 5 percre lakom a munkahelyemtől és az Apám a főnököm, így viszonylag baba-barát módon tudok dolgozni. 8-16-ig dolgozom, de mikor fáradok, azonnal megyek haza. Már próbáltam otthon maradni, de nagyon unatkoztam! Kép Azért a jövő héten már lazítok egy kicsit a tempón, csak attól félek, hogy akkor az általatok leírt finomságokat fogom egész nap sütögetni és az utolsó hónapban felkapok vagy 10 kilót! Kép

Dia!
Hát esküszöm neked nem tesz jót a fehér köpeny látványa. Sajnálom, hogy ilyen a védőnőd, de szerintem is nyugodtan megkeresheted a gyermekorvost. Nekem szerencsém volt, mert már összehozott a dokival és megvan minden receptem is.
De úgy tűnik valamiben mégis azonosak a védőnőink. A tied is ijeszteget már a szüléssel. Ugyanezt mondta nekem is a drága, hogy püffedt a fejem! Köszi! Kép
Ez a vérnyomás téma nálad egy mumus. Annyira fel tudod magad idegesíteni. Szegényem most megint walkman-ezhetsz egy napig!
Andinak azt üzenem, hogy nem kötelező ez a külső fordítás. Én nem merném bevállalni. Állítólag fáj is és nem is veszélytelen. Én mindenképp nemet mondtam volna rá!
Szegény tű-fóbiás lány, szerintem többet nem vállalkozik szülésre. Gondolom nem akar semmiféle gyorsító injekciót és ezért tart neki ennyi ideig. Csóri!!! Kép

Na pusza

Barbara
babar

Újra itt vagyok pedig jó nagy pangás van ma itt. Most beszéltem a doktornővel, hogy a vérnyomásommal mi történt, és a fejfájásom, úgyhogy nem kell vasárnapig várnom, be kell mennem holnap hozzá a kórházba, kizárni, hogy toxémia. Lassan már beköltözöm Kép

Barbi!
Így már értem, ha apukád a főnököd, így könnyű. KépAz unatkozást megértem. Mióta itthon vagyok, én is unatkozom, de próbálom elfoglalni magam. Azóta ragyog a lakás, az összes könyvet elolvastam, amit akartam, netezgetek látástól vakulásig, de azért nem olyan, mint a munka Kép
A finomságok meg nagyon bírnak csábítani, tényleg nehéz visszafogni magát az ember kismamájának Kép, de büszke vagyok, hogy még ha itthon is voltam, nem híztam többet 6 kilónál. Bár jobb is, mert ha több lenne, hát elszállnék, megvolt rendesen már az induló plusz 10 kiló. Kép

Puszi
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Kata, homeos bogyók nem váltak be nálam, allergiás tüneteim vannak tőle, ritka dolog, de ez van. Most teázom.

Gigi, Brigitta a tisztességes neve, a Gigi mint becenév volt először és utána jött a Brigitta.
Köldökcsonk ügyben irigykedem, nekünk még van, nagyon undok dolog kezelgetni.
Szopi nálunk sem az igazi, túl későn tudtuk elkezdeni, mi 50ml eszünk egyszerre és 3-4 órát szuszizunk utána, de néha nincs mit adnom neki s akkor jön a tápszer. Én is nagyon szopipárti vagyok. Első napokban totál kiborítottak az emberek, alig volt a kettő ciciben 20-25ml összesen, persze pótlást kellett adni, s mindenki csak kérdezte tejci van?, tápszert adsz neki? mintha én lennék a világ legszörnyebb anyukája, és a legbénább szoptatós nője. S plussz egyél igyál nem pihensz eleget, totál kiborítottak. Remélem hamarosan beindul rendesen nálam is a tejci.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok Csajok!Kép
Na megkaptam reggel 9-kor a gépet és a vérem,pisim is otthagytam a kórházban.KépFél óránként méri a vérnyomim és eddig a legmagasabb érték 120/80 a legalacsonyabb 90/50 volt.KépKépKomolyan nem értem mi van velem a kórházban!?KépSzóval itthon nem kapok agyvérzést csak a szülőszobán.Kép
Köszi mindenkinek a segítséget,beszélni fogok a dokinővel!KépCsak az a baj,hogy kedden rendel 10-től és én akkor megyek uh-ra és CTG-re.
Barbi!Kép
Andinak mindenképpen megpróbálják megfordítani,mert egy orvos se akar császározni ha nem muszáj.Igen,már mondták neki,hogy fájni fog.KépNeked már megfordult Szonja??KépMikor kapunk képet??Kép"Megigérted!"
Kata!Kép
Nemtudom mennyi fehérje volt a pisimbenKépmert a kémcsővel azonnal szaladt a szülésznő a dokimhoz.KépA szülőszobán vizsgálat után küldtek pisilni,ezért lehetőségem se volt zuhanyozni pisi előtt.Bár a sarokkádba bekéreckedhettem volna a vajúdó kismamihoz nunimosásra.KépKép
Várom az infót,hogy neked milyen napod volt ma!Kép

Anikó!Kép
Te még egyben??Kép
Én is üzenem neked,hogy nyugi,nyugi!Kép
Neked mindig magas volt a vérnyomid,vagy a terhesség hozta elő??Ugye küldesz fénypostán aranygaluskát??KépJuj,de rég ettem!Tegnap taliztam egy kismamival aki aznapra volt kiírva,de mondta,hogy szerinte ő még nem fog szülni mert nagyon jól érzi magát.KépHát úgy is lett még hazaküldték a szülészetről.Kép
Vica Sofka!Puszi!Kép
Esztyx!
Üdv a csapatban!Kép
Úgy látom te ugyan olyan kismami vagy mint én.KépÉn is nagyon szeretnék már babázni!KépIgaz,most inkább várok még egy hetet,mert látom,hogy milyen teltház van az Istvánban.Te mikorra vagy kiírva?Én dec.15.Kép

Lányok!Ma ki mit főz?KépÉn sajna ma Mekis kaját fogok enni,mert a géptől nem tudok főzni.Kép
Na de holnap!Márton nap lesz ezért természetesen libasültet csinálok.KépÁllítólag akkor sok pénzünk lesz.Ami ránk férne.Kép
Mindekinek SOKSOKSOK puszi!Dia 35+0Kép

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Gratula a betöltött 35. héthez. nagyon a végéhez közelítesz már Kép
Végre, mostmár ittvagy. Nem volt kivel napközben dumcsizni, már hiányoztál nagyon Kép
Örülök, hogy jó a vérnyomásod, neked klasszikus fehérköpeny betegséged lehet Kép
Vérnyomásom sosem volt magas, sőt, inkább az alacsony vérnyomás volt jellemző rám. Most bezzeg az utóbbi két hétben. Na hagyjuk.
Aranygaluskát postáztam, nagyon fini lett, majd meglátod Kép

Esztyx!
Nem vagy egyedül azzal, hogy már dajkálgatni akarsz. Már nekem is minden vágyam, hogy végre kezembe foghassam a kis csemetét, de valahogy ő még nem így gondolja. Remélem, előbb-utóbb meggondolja magát Kép

Márti!
Remélem, hogy a tea segíteni fog és lesz végre elég tejcsid. Szorítok nagyon. Kép

Én ma úgy döntöttem, vagyis apával úgy döntöttünk, hogy elmegyünk még ma is szüléselőkészítőre, addig sem ülünk itthon. Azt hiszem, ma lesz szó a szülésről. Kép

Puszi Anikó
pancsa2

Dia!

Lehet, hogy neked otthon kéne szülnöd, akkor egyszerűen kipottyana a baba belőled. Így a végén még összeszorul a nunid a fehér köpeny látványától, aztán nézhetsz! Kép
Tudom, hogy megigértem a képet, csakhogy még nincs kész a szoba. Nagyon ráérősen készülünk, de remélem ma este már rá tudom venni Apát egy kis fúrkálásra. Tegnap este nekiálltunk, csak kiderült, hogy nincs otthon megfelelő méretű tipli. Ma megveszi és remélem fel is fúrja a polcokat. Ha kész lesz, akkor holnap hozom a képeket!
Nekem az az érzésem, hogy megfordult Ficánka! Aztán lehet, hogy tévedek, de pénteken majd mindent megtudok!
Ez a libasült nagyon jól hangzik. Még soha nem csináltam ilyent. Lehet, hogy megkérem Apát, hogy a vendéglős haverjától hozzon haza libapecsenyét kis párolt káposztával és hagymás tört burival. Nyami!!! Kép

Anikó!
Minden elismerésem, hogy te még mozgolódsz. Lehet, hogy én addigra már daruval se leszek mozdítható állapotban. Addigra teljesen lefárasztom magam! Ha legközelebb aranygaluskát csinálsz én is beneveznék egy fénypostás adagra! Kép

Esztyx!
Nem vagy egyedül. Én is már azt várom, hogy kibújjon, odategyék a pocakomra és belenézzen a szemembe. Tuti, hogy végeláthatatlan pityergésbe kezdek.
Az a fontos, hogy addig próbáljunk pihenni (bármennyire nehéz is - fészekrakó ösztön), mert sokkal jobb egy kipihent kismami, mint egy nyúzott!

Na ma is okos voltam! Kép
Puszi
Barbara
babar

Anikó!Kép
Köszi a galuskát nagyon fincsi volt!Kép
Hiányoztam?De jó!Kép
De még TE mennyire fogsz már a jövőhéten!!Én csak egy napra tűntem el.Kép
Barbi!Kép
Nemrég hívott Andi,és nagyon gondolkodik azon,hogy nem hadja megfordítani a babát.Azért is izgul,hogy most a 34.héten 2090g-os a bébi és ha 2 hét múlva megfordítják és véletlenül beindul a szülés akkor koraszülött lesz mert még a 2500g-ot se éri el.Aztán ugye akkor elviszik inkubátorba a II-es Klinikára.KépSzóval nagyon sajnálom!Nincs könnyű helyzetben!Kép

Tuti,hogy én is pityeregni fogok amikor rámteszik picurt!Kép

Ez az itthon szülés stressz mentesen jó ötlet!Kép

Szorítok péntekre!KépAztán beszámolót kérek!Kép
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort.
Szóval voltam CTG-n,3(!!!)órát vártam,mire sorra kerültem,aztán UH,áramlásvizsgálat.
A baba szíve időnként össze-vissza dobog,ezért 8-ra be kell mennem újra ctg-re.
Ha az is elváltozást mutat,akkor bent kell maradnom,hogy lássák,mi a helyzet a babával.
Megyek,gyorsan még sok dolgom van.
Remélem "csak"a mai napi stressz okozta az egészet és hazajöhetek!
Micával üzenek,majd,ha mégis ott kell maradnom.

Puszi mindenkinek!!!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata!
Nagyon szorítok,hogy ne legyen semmi baj!Kép
Biztos minden rendben lesz csak a 3 óraKépvárakozás eredménye ez!Megy a drukk!Sok puszi,DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Lldicsi!

Én dec.3ra vagyok kiírva, de az uh sajna 2héttel fiatalabbat mutat, so még az is lehet, hogy ahhoz képest plusz, két hét és én akkora már begolyózokKépjajajj, nagyon babázni akarok...de attól tartok ez olyan mint a fogamzás, ha az ember nagyon akarja, akkor úgyse jön össze, amikor meg nem is figyel, akkor jön...
dejólenne...
de azért akkor még neked is van ám hátra!
te mivel kötöd le magad? NIncs valami tuti elterelő tipped??
sok pusz,eszti
esztyx

estyx, hogy most mit mutat az Uh, mindegy. Mikor volt az utolsó menzeszed, abból számoljál!

Babázni vágyóknak meg egy aprócska figyelmeztetés: Ha egyszer kijön, soha többé nem megy ám vissza! Nem hagy aludni, fogat mosni, fodrászhoz menni, megtanul beszélni, visszaszájal, ajajaja. Szóval jó helyen van odabent, enni se kér. Kép

(Nem is beszélve a rumli és kosznűmennyiségről, amit a gyerekek képesek előállítínai.)

Dia, örülök, hogy rendben a vérnyomásod. Enyém viszont béka segge alatt lehet, megyek is vízszintbe.

Kata, ne legyen semmi gond!

Képzeljétek, áthozták a kiságyta, és össze is szerelték. Igaz, legalsó pozícióba, így újszülöttet legfeljebb lepkehálóval lehetne kifogni belőle, na de mégis... Hátha a kis-nagyfiú visszakívánkozik a rácsok közé. Nem is lenne rossz. Kép
sofka

Sziasztok,

Kata sms-e: "Szia, bent tartottak a korhazban, frissekhez leirtam, hogy miert. Jol vagyok, puszilok mindenkit: Kata"

Drukk neki, hogy legyen minden oke Patrikkal.

Puszi,
Mica
mica

Dia!

Ezt találtam az Andinak (és lehet, hogy magamnak is!)

A farfekvéses forgolódásról

Hoppál Bori

2004. július 23.

A 30. hét környékén még a babák egyötöde farfekvéses, azután előbb-utóbb általában befordulnak fejjel lefelé.

Ha a 35. hétig ez mégsem történne meg, akkor sem kell kétségbe esni, de talán ilyenkor már jó elkezdeni kicsit kívülről is segíteni a babának, hogy megtalálja a helyes pozíciót.

Azt javaslom, előtte beszéld meg az orvosoddal vagy a választott bábáddal, hogy pontosan milyen helyzetben is van a baba és hogy szerintük a legvalószínűbb esetben melyik irányba mozdul, hogy fejjel lefelé forduljon. Azért jó ha ezt tudod, mert akkor gondolataiddal, mozdulataiddal tudatosan is segítheted arrafelé.

A legáltalánosabban elterjedt tanács ilyenkor, hogy a kismama sétáljon naponta egy órát. A sétáló mozgás és a gravitáció a baba fejét, ami testének legnagyobb és legnehezebb része a medence felé csalogatja.

A séta kiegészítéseként párnákkal lehet felpolcolni a medence tájékát.

Mérettől függően két, három, négy párnát helyezz a földre és feküdj rá úgy, hogy a fejed a földön legyen, illetve párnán, de lejjebb és mély lélegzetekkel lazítsd el magad.
Valamilyen finom olajjal (búzacsíra, mandula, olíva) masszírozd a hasad, így is bíztatva a babát a fordulásra. Ha már tudod, hogy elvben milyen irányban kéne a fordulatot megtennie, akkor a masszírozás gyengéd, de határozott mozdulataival abba az irányba tessékeld a pocaklakót.
Naponta háromszor-négyszer 10-10 percet szánj a gyakorlatra.
Ne számíts azonnali eredményre, általában 1-2 hét múlva történik valami. Ez gyakran nagy mozgolódással jár, szóval valószínűleg meg fogod érezni, de azért jó, ha megerősít ebben az orvosod és/vagy bábád.
Ha a baba megfordult, akkor guggolj sokat, hogy segíts a fejnek beilleszkedni a medencébe.

Talán nem ennyire ismert az, hogy a négykézláb mászás is hatékony segítség lehet.

Állj négykézlábra, medencéd, hátad, fejed legyen kb. egyvonalban.
Szépen, lassan, kiegyensúlyozottan kezdj el mászni.
Sokan nem veszik komolyan ezt a gyakorlatot, mert a mászás olyan vicces dolog, amit csak a kisgyermekek csinálnak, ugyanakkor egy felnőttnek unalmas is lehet. Pedig mászás közben egyrészt lehet testérzetekre figyelni és lehet variálni magával a mászással is, lehet játszani a ritmusával, a mozdulatok milyenségével. Közben meg-megállva gondolj arra, hogy mit is szeretnél ezzel a gyakorlattal. Figyeld a légzésedet, legyen a nyakad és gerinced laza, küldj egy-egy gondolatot a babádnak és kérd, hogy ő is segítsen a folyamatban.
Naponta 2x10 perc mászás biztosan jól fog esni neked is és a babádnak is.

A mászás után vagy közben kellemes lehet kicsit kilazulni a térdelő-mellkasleengedő pózban.
Ereszkedj négykézlábra. A lábak hátul viszonylag széles terpeszben legyenek, a fejedet tedd le a földre, támaszd az egyik alkarodra.
Lélegezz, figyelj a testérzetekre.

Lehet próbálkozni homeopátiás szerekkel is. A Pulsatilla egy általánosan elfogadott szer erre a problémára, de nem árt egy homeopata orvost is felkeresni, aki megmondja, hogy pontosan milyen potenciált vegyél, és/vagy alkati szered megtalálásában is segít.

Az akupunktúrás kezeléshez is szakemberre van szükség, illetve ha a pároddal mész, akkor esetleg megkérhetitek, hogy mutassa meg, hogy hogyan kell moxázni a kislábujj azon pontját, amely összeköttetésben van a méhhel.

Ha lelkiismeretesen végzed az iménti gyakorlatokat és az alternatív gyógymódok nyújtotta lehetőségeket is kihasználod, akkor a baba valószínűleg a megfelelő irányba fog fordulni. Relaxációs gyakorlatok is hasznosak lehetnek, mert ezek oldhatják benned a farvfekvéssel kapcsolatos feszültségeket.

És végül egy varázslatos történet: egy jógacsoport egyik tagja már a kórházban volt, mert másnapra volt kitűzve a programozott császármetszés, ugyanis a megszületendő nem volt hajlandó befordulni fejjel lefelé. Akkor este a jóga után a csoport együtt gondolt a kismamára azzal a kívánsággal, hogy ha egy mód van rá, ne legyen mégse császármetszés. És hogy, hogy nem, másnap reggelre a baba befordult, a császár elmaradt és néhány nap múlva megszületett természetesen.
Az utolsó pillanatban is van remény, csak higgyünk kisbabánk és testünk csodálatos képességeiben!
babar

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?