Új privát üzeneted érkezett!

rosszul írtam, túl gyors voltam.. Korenka

bocsánat :)

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta

Sziasztok! Picit nem vagyok és alig bírok után olvasni! :D:D
kisbeeka: Első babámnál derült ki, a gát összevarrásánál, hogy tökre nem hat nálam a lidokain. Az orvosom 100x könyörgött, hogy tegyem már le a fenekemet, mert nem tud összevarni. Nagyon fájt :( Képzeld 10 évig fájt. Komolyan, akár hányszor szeretkeztünk a férjemmel nekem fájt a gátam. Na a kisfiamnál mikor megszületett kb 100x mondtam el a dokinak (más volt) nem hat nálam a lidokain... nem hat nálam a lidokain... :D:D nem tudom mit adott, de nem fájt, kicsit kellemetlen volt. Meg is kérdeztem tőle, hogy hányat ölt? Erre nevetve mondta, hogy még életben nem számolta, hogy hányat ölt ilyenkor, de a kedvemért megszámolja: 7 :D:D Azonnal tudtam utána ülni, menni, mintha nem is szültem volna :D:D

Köszönöm a blogom dicséretét, nagyon jól esik :D:D
korenka
Szár

Apa téma: Tegnap arra ébredtem, hogy apa fogja a hasamat, nagyom megható volt, mert nekünk ez a harmadik babónk lesz, szóval azért hozzá szokhatott a témához :D és sokat még nem érezhet a hájamon kívül :D:D
korenka
Szár

gabi!
Ne viccelj!
Nem vagy Te problémás.
Nem vagyunk egyformák, és apák sem azok.Meg a babák sem persze.
Én férjem sosem beszélt a pocimhoz, sőt!Amikor mozgott benne a manó azt mondta, tök furcsa-idegen dolog ez neki.
Máshol meg teljesen odavannak apák.Ld fentebb....
Ez nem jelent semmit.Éppenúgy fogja szeretni a babát!Csak egy kicsit rosszul esik nekünk.Nekem is anno, hisz annyit mászkáltunk, hogy Léda meglegyen, és akkor meg teljesen úgy vettem le, mintha nem is örülne annyira, amennyire én elvárom...Ne aggódj!Itt vagyok én is hasonló cipőben!!!
Kisbeeka!
Hát, kicsit tényleg fáj a varrás, ez tény, de azért már ott ababa, és nem olyan vészes.
Persze, a gátvédelem azért biztos jó.
Én a 2.-nál olvastam róla, de nem tettem semmit ennek érdekében, aztán mégsem vágtak.Lehet, hogy a Jánosban figyelnek erre.Nem kérdeztem rá előtte.Már nem akartam mindenféléket kérezni, volt kérdésem úgyis bőven...

Na, kicsit nem figyelek, gyerek mit csinál???Kertészkedik a virágcserépben...
Jajj,most meg a felmosóvíz....
Megyek!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

brigi33: Milyen segítőkész a kis királylány! :D:D Kertészkedik, felmos.... szavad nem lehet :D:D

gabi: Teljesen egyetértek brigi33-al. Mindannyian mások vagyunk, és máshogy dolgozzuk fel a dolgokat. Főleg állapotosan máshogy :D:D Én pl. hajlamos vagyok ilyenkor (is) mindent felfújni. Dolgoznak a hormonok, érzékenyebbek is vagyunk erre. Na de ennek tudatában máris más fényben tűnik fel a dolog... örül apa, csak el sem meri hinni :D Egyébként én anno az apukámra voltam kiakadva. Mikor mondtuk neki a hírt, tökre nem reagált. Aztán anya mondta el nekem, hogy ne szomorkodjak örül, csak nem meri elhinni. Nekünk van egy meg nem született angyalkánk, és az mindenkit megviselt... őt is... na de később már amikor akkora volt a hasam mint egy krumplis-zsák, márt mert beszélni a jövendő unokáról :D:D
korenka
Szár

sziasztok! jó reggelt mindenkinek! :D
egyre durvább ez a hányinger téma, alig bírtam elmenni a boltba reggelit venni... :)

ha ráér valaki, nem írná le nekem léccci, hogy pontosan mire számítsak az első vizsgálatnál? mert csomó helyen olvastam már, h az első nagyon hosszú lesz, fárasztó, mindent megvizsgálnak és ellenőriznek...de miket pontosan? és tényleg olyan hosszú? csak mert én nem magán dokihoz fogok menni, hanem rendelésre, ott meg gondolom alapból sokat kell várni, h sorra kerüljek.

köszi előre is!

az apa témához szólva: nálunk nagyon vicces és édes a szitu, már most rengeteget simogatja a pocimat és mellé fekszik, suttog neki, legtöbbször nem is hallom mit, de azt mondja, h nem is baj, ő vele akar beszélgetni! :) annyira cuki, ilyenkor úgy meghatódom, pedig még nagyon picurka a baba, mi lesz később? :D
de mivel nekünk ez az első baba, még minden pillanat nagyon új!
minden esetre nagyon örülök neki, h így viselkedik a párom, el sem tudnám képzelni, h másképp legyen... :)

sziasztok!

p
Vendég

pannamol: Holnap én is SZTK-ba megyek. Este beszámolok, hogy hogyan is van ez.... Eddig magán dokim volt, de már megfizethetetlen, úgyhogy úgy döntettem SZTK-ba fogok menni. Nem vagyok hajlandó 300Ezret fizetni egy szülésért. Ha milliomos lennék akkor sem.
Holnap reggel fél nyolckor ott kezdek. Remélem 3 óra alatt lezajlik :D:D
korenka
Szár

Korenka! sok sikert hozzá! remélem minden jól fog zajlani! és Te hová mész SZTK-ba?
én sem tudok kifizetni egy magándokit, nekem is ez marad... :)

köszi szépen a választ!
Vendég

Pannamol: én szerdán megyek az első terhesgondozásra.
viszem az összes eddigi papíromat,hátha kíváncsi lesz rájuk a doki.
Csak annyit tudok,hogy feltérképezik anya és apa családi hátterét- orvosi szempontból,hogy mire számíthatnak...

beutalókat is kapsz,de hogy UH lesz-e,még nem tudom,nekem volt másfél hete,úgyhogy nem biztos..
Vendég

Korenka: én dokimnál is 300.000 lett volna a szülés (+50.000 ha EDÁ-s,vagy ugyanennyi plusz,ha császáros...)

így én is inkább SZTK-ba megyek,lombikra már pár százezer ft-ot kiadtunk,lenulláztuk magunkat...
Vendég

köszi kisbeeka! majd várom a Te beszámolódat is! szerintem én kedden vagy szerdán megyek orvoshoz. :)
Vendég

Esküszöm rábeszélem a fiamat, hogy nőgyógyász legyen. Gondoljátok el, mondjuk havi 2 szülés csupán..... és mást nem számolok.... :)
korenka
Szár

sziasztok!

annyi véleményt elolvastam most a neten az orvosokkal kapcsolatban, h azt hiszem eldöntöttem kihez menjek rendelésre. Dr. Burik Zoltán-t néztem ki. esetleg ismeri valaki? van véleményetek róla? mert mindenképpen a Margitba szeretnék menni és róla nagyon sok jót írtak...

na próbálom írni tovább a szakdogámat... :( csak elég szenvedősen megy és nagyon nehéz kipréselni magamból bármit is, mikor csak a babóca jár a fejemben! :D

p
Vendég

korenka, ez remek ötlet :D

Gabi

gabrilio
Százhalombatta

Sziasztok!

Pannamol
Én látásból-hallomásból ismerem Burik doktort, eddig csak pozitív véleményt hallottam róla, a neten is sokan dicsérik, szeretik, úgyhogy egy próbát mindenképpen megér.
A Margit kórházról fentebb írtam már összefoglalót, én csak ajánlani tudom, korrekt és normális kórház, én is ott fogok szülni, és a nagylányom is ott jött a világra :)
Az első terhesgondozás egyébként csak a várakozás miatt hosszú, megvizsgálnak majd manuálisan és ultrahanggal, feltesz a doki pár kérdést, de igazán hosszas majd a védőnőnél lesz, ha a kiskönyvet megkapjátok, mert abba kell mindenféle adat.

Magánorvos kontra SZTK:
Lucámmal végig magánorvoshoz jártam, volt fogadott szülésznőm és a választott dokim is ott volt a szülésnél. Elment egy vagyon (akkoriban legalábbis az volt...).
Most is magánorvoshoz járok, de ő az első percben megmondta, hogy a szülést sajnos nem tudja vállalni. Ennek ellenére nekem ő minden szempontból tökéletes, úgyhogy azt a megoldást találtam ki, hogy a terhesgondozás magánba lesz, az ügyeletes dokinál szülök, de szülésznőt fogadok. Ez anyagilag azért elviselhetőbb így, de a 9 hónap alatt biztonságban is érzem magam. Igazság szerint az első szülésemnél is csak a végén kellett a doki, a szülésznő viszont az első pillanattól ott volt végig!

Addisz

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok :-)

Gabi
Tényleg mások vagyunk mi is párjaink is, az én férjem pl. amikor megtudta pozitív lett a teszt, hát furcsállotta, hogy ez nem lehet, megint két alkalom közül az egyikből lett lett gyerek, nem is nagyon törődött a témával..na de amikor a második uh megvolt és volt szívhang és jöttem ki a rendelőből, hát madarat lehetett vele fogatni....és ez így volt a kislányomnál is...eleinte még nem is fogják fel - tisztelet a kivételnek persze - de amikor már babaformája van, vagy ver a kis szíve, vagy nőni kezd a pocó...na akkor szerintem kicsit változnak a férfiak...szóval alakul majd!!!

Gát
Hát nekem mint a filmekben hajnali fél 4-kor elfolyt a magzatvizem...aludtam éreztem valami furát odalent, felállltam, hogy kimegyek pisilni és akkor az ágy széléig mikor eljutottam ömleni kezdett...nagyon megijedtem, mert azt mondták, mikor elmegy a víz, csak pici szivárog..na nekem dőlt a víz...álltam szétterpesztett lábakkal,és kiabáltam a férjemnek, hogy elfolyt a magzatvíííz!!! Férjem odanézett álmosan és mondta: jó. és aludt tovább..majd rögtön utána kipattant az ágyból és kirohant a felmosóvödörért :-) Hívtuk a kürházat, momndták szedjük össze a cumót és indulás...gyors letusoltam és emlékszem remegtem mint egy kocsonya, hogy úristen anya leszek mindjárt...én kis naív azt hittem, reggelre babázok már..
na ezzel szemben röviden annyi történt, hogy hiába ment el majdnem az összes víz, nem tágultam semmit....bekötötték az EDÁ-t, mert azt mondták majd az begyorsítja, teltek az órák, fájások folymaatosak lettek, pihi semmi sem volt, oxitocin bekötve, végig ágyhoz kötve hajnal óta...a doki folyamatosan tágított kézzzel..hát ez burutálisan fáj, főleg, hogy közben a fájások is kínoztak...közben plussz dokikat is lehívtak, hogy mi legyen, császár vagy ne..de azt mondták rosszak a statisztikák, túl sok volt a császár, még várjunk..aztán délután hívtak még egy dokit, aki a hasamat könyökölte, így akart segíteni a babának, a másik lent tágított....naaaaaaaaaaaagyon fájdalmas volt és akkor 17 30-kor leesett a gyerek szívhangja és akkor már császárra sem volt idő, hirtelen tök sokan lettek és vákummal kitépték belőlem a gyereket...mivel még nem voltam kitágulva teljesen és vágni sem volt idő, szanaszét szakadtam odalent....de sajnos én a végén már nem voltam magamnál egészen, így a szülés szép pillanata, nálam el maradt...egyszer csak éreztem, hogy már nem fáj semmi, de nem sír agyerek..sokat szívták szegénynek a trutyit meg masszírozták...de nem volt baj hála istennek..nem egy sírós gyerek...és akkor a kezembe adták és na akkor tök jó volt, szuper érzés..de emlékszem két kérdésem volt:
1. lélegzik?
2. megvan az összes ujja?????
Ez utóbbit most sem értem és meg is számolgattam az ujait :-)

A varrás tök hosszú volt, csak azt éreztem, hogy húzzák-ki be a cérnát és félúton a béna doki elszakította és kezdhette újra....de nem fájt nekem..és érdekes, másnap már tök rendesen jöttem mentem, ami fájt nekem, az nem a gát, hanem az aranyér..de az nagyon...

Szóval velem ez történt...de ez a ritka, ne aggódjatok, csak gondoltam, leírom én is a történetemet...

Nekem Brigi története tetszett, az indított, inkább legyen kint a bab, mint bent és valami történjen, mert túl késő...

pannamol
Én Burikhoz kezdtem járni SztK-ba, hát nem egy bőbeszédű fazon..kétszer voltam nála, eddig inkább negatív mint pozitív...nem beszél semmit, tanácsokkal nem lát el (volt 2 vetélésem)és konkrétan a citóval tök sokat sz.rakodott és fájt - pedig sosem fájt előtte...
mi a szakdoli témája???

az első vizsgálat a nődokinál: bementem, kérdezte mi a panasz, citómat megcsinálta, be az uh-ra, öltözés és 5 perc alatt kint voltam :-)

Na megyek, mert fürdetés lesz!!!!!

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest

addisz: A helyzet hasonló: Lányomnál magándoki, fiamnál ugyanaz a magándoki + fogadott szülésznő, harmadik babónál csak fogadott szülésznő és SZTK. A magándokim síelt amikor a fiam született, ügyeletes volt bent arra a 3 percre.. ezért minek fizessek 300ezret + havi 12e a vizsgálatokért. Pesze nálam semmi gond nem szokott lenni és ezért választottam ezt a verziót.
Ja és a magándokimnak a 6 hetes kontrolnál azért adtam egy borítékot, amivel díjjaztam a síelését... elfogadta.... khm ... nagy marha voltam, nem gondoltam... azt hittem visszautasítja.
korenka
Szár

korybon:Ez durva. Leírhatom az enyémet is?
Hajnali háromkor arra ébredtem, hogy egy roppanással kitódult belőlem a magzatvíz, zubogott le az ágyról a padlóra. Apa is felébredt ahogy felültem. Hurrá szülünk! Tatabányáról a Szt.Imrébe. Aznap már megvolt az út, mert fájdogáltam, de nem volt semmi, elküldtek. Lépcsőn mentem le direkt, hátha... ha már ott vagyunk... de végül hazajöttünk...

szóval a kórházban beöntés (én kimondottan kértem nálam sokat segít) onnantól erős fájások, wc, zuhany, szülőágy. Szólj, ha székelned kell, de mindjárt itt vagyok. -Így a szülésznőm. Ajtó becsuk. Bakker jön a gyerek. Férjemet ugrasztottam. Szülésznő vissza, doki be. Heló dr. x.y. vagyok én meg én. Két nyomás. Baba repül... kint van. Varrás. Pihi hármasban.

Az UH-n már megnéztük, hogy fiú lesz, de amikor megszületett azonnal a hasamra fektették és betakartás vastag takaróval. Dumálgatunk... és odafordulok a pici babámhoz: -Édes kicsi fiam!
Miért fiú? Kérdi a szülésznőtől a doki.... gyerek kihámozása a takaróból. Kuki megvan... nagy röhögés :D:D

Hát ennyi távirati stílusban, de óriási élmény volt.
korenka
Szár

köszi a hozzászólásokat!
hát kipróbálom és majd meglátom milyen ez a doki, van még egy kis időm váltani ha nem jó! :)
de azért szeretném ha nem kellene ezen idegeskednem...

a szakdoga témája a drámapedagógia, azon belül még nem tudom mi lesz a végkifejlet, de most még csak egy vázlatot kell leadnom holnap és egy kis bevezetőt.

szép estét!
Vendég

Korybon!
Hát, ez amilyen jól indult , olyan nehezen lett meg a baba.
Sajna a tágulás az egyénenként más lehet szerintem.
Nekem nagyon gyorsan ment. (Eddig.)
Pl. szülésznő mondta a beöntés után, hogy kicsit tartogassam bent a lötyit, az is segít tágulni.Igaza volt, 1 ujjnyit jelentett.Kb 1-2 percig tartogattam ám csak.
Szóval ez is egy praktika.
Én most már -másra is figyelemmel leszek, mivel valaki tényleg a természetes szülés híve- nem kívánok oolyant, mint az enyém.
Magamnak viszont igen, mivel az oxigénhiány az pont a baba ki-be csúszkálásától is lehet.Meg nem szeretnék fél napig szenvedni, ha nem muszáj.
Amúgy tudnék sokmindent írni, de itt nyílvánosan nem fogok.Van sajna a családban tapasztalat bőven másra is.
De ez ránk itt nem fog vonatkozni, ezért nem írok ilyeneket....
Majd, ha úgy alakul, írok véleményt úgyis, ahogy eddig.
Szóval:tesómnak is tovább tartott, mint nekem, pont a lassabb tágulás miatt, de ezeket nem biztos, hogy lehet befolyásolni.Adottság-szerencse.
Nálunk, ha Léda nem megy vissza a szülőcsatornából. 1 óra alatt meglett volna.
Így alakult, szívhang-leesés ijesztő volt, lényeg, hogy mindegyikünk babája egészséges lett!!!

Ja!Eda-tól kicsit idegenkedek, bár lehet, hogy sokat segít.
Nem hiszem, hogy kérni fogom, de sok jót olvastam róla egyébként....
Első vizsgálat:nem tudom...Sztem nekem UH lesz csak megint.
Védőnőhöz nem tudom, mikor megyek.Léda miatt már úgyis ismerem.Majd lehet, hogy jön is.
Magánban járok egyébként dokihoz, de nem 300 ezerért szülök azért.Ezen elámultam....
Befejezem mára.Jó éjszakát!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Huhh,lányok,csak ámulok ezeken a szüléstörténeteken :D

A táviratis nekem bejönne :D
Az EDÁ-t még nem tudom,majd ha közelebb lesz a szülés,talán eldöntöm :)

Korybon: hát nem irigylem Tőled azt a szülést....
De ha volt EDA,hogyhogy ilyen brutálisan fájt??
Még nem indították el,csak bekötötték,vagy miért?
Vendég

Sziasztok! Szeretnék csatlakozni! Két fiam van egyik 8 éves másik 14 hónapos. Na és remélhetőleg egy 6 hetes kislány lakik a pocakomban.:-))) Mármint tuti ott van és 6 hetes csak nem biztos,hogy kislány. Bár én ezt érzem. Az első gyerekem után nem gondoltam,hogy lesz még több gyerekem,abszolút karrierista nő voltam. A második születése után teljesen megváltoztam,nem érdekel a karrier! Vagyis a karrierem a nagy család!:-))) Örömmel látom,hogy nem én vagyok itt az egyetlen aki a harmadikat várja. Holnap jelentkezek be az első orvosi vizsgálatra,csütörtökön szeretnék menni és a János kórházba fogok szülni. Augusztus 28-ra leszek kiírva. Hát röviden ennyi. Aztán remélem tudlak benneteket követni mert sokan is vagytok meg pörögtök is nagyon.:-)de ez a jó:-)
henó

Kép vonalzó próba[/url]
henó

Nah hát ezt ide bemásoltam de ez így nem jó. segítene majd vki?
henó

Szia Henó!

Üdv a csapatban és gratula a 3. babóhoz, majd drukkulunk, hogy lány legyen :)
A vonalzót a profilod 'aláírás' menüpontjában tudod beilleszteni. Az enyém picibaba.hu oldalról van, onnan a bbccode-ot kellett bemásolni és aztán menteni.

Korenka
A 300.000 nagyon durva, szinte felfoghatatlan, azt hittem, hogy ennyiért már magánklinikán szül az ember, ahol a fenekét is kinyalják :roll:
Én úgy tudom, hogy mostanában a terhesgondozási havi díj tízszeresét szokták hálapénzként odaadni a választott orvosnak. Az enyémnél az alap 8.000, ha ultrahangot is csinál - és mindig csinál, annak legalább van értelme -, akkor 10.000. Így 100.000 lett volna, ha vállalja, most ennyit "megspórolok". Szülésznőt mindneképpen szeretnék, nem tudom, nekik mostanában mennyit "illik" adni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Haho lanyok, BUEK!!! Huuu milyen termekenyek voltatok mostanaban (es nemcsak 5, 6,7,8,9,10 hete..... ;) alig gyozom visszaolvasni!!

kisbeka: egeszen megrendito volt olvasni, h 5 ev utan sikerult a baba!!! gratulalok! es persze nektek is pannamol es heno!!! ugy latom volt valami a levegoben oktober/novemberben 8) !!!! sok-sok oroszlan kislany es kisfiu fog szuletni!!!!

gabi: az en uram is egy igazi alfahim, de nehany napja - miota kezd a pocim novogetni - elalvas elott kezecskejet a hasamra teszi.... ezek igazan meghato pillanatok, neha pityergek is! :) majd meglatod, lesz meg nalatok APA-BABA szerelem!!!!

ezek a szules tortenetek!!! korybon: nagyon brutko lehetett...de nagyon halas vagyok amiert leirtad oszinten!!! en peldaul az a fajta 'beteg' vagyok aki szereti tudni mi tortenik/tortenhet vele.

korenka: igazan szerencses voltal az ultra-gyors kitolasokkal! :) bar azt gondolom, h a pozitiv hozzaallasod neked sokmindenben segithet az eletben! nekem is tetszik a blogod!! kislanyt szeretnetek?? (mar a hatterszin miatt kerdezem... :D

adgac: kerlek ne erts felre, en nem vagyok az otthonszules ellen, csak en nem mernem megtenni. az egyik baratnom otthon szult es fantasztikus elmeny volt szamara, mig a masik baratnom korhazban es csak ennek koszonhetoen maradtak mindketten eletben, mert a baban es a baratnomon is eletmento mutetet kellett elvegzni (teljesen siman indult a szules.) ha a szules nem korhazben tortenik akkor nincs eselyuk. es en ezt az eselyt soha meg nem reszkiroznam.

de mindenkinek szive joga eldonteni hol, hogyan, kivel.... !!!

olyan sokan es jokat irtatok, most hirtelen nem is tudom visszaidezni! jo erzes, h egyutt izgulunk, megosztjuk a ketsegeket!

voltatok mar kombinalton?? pontosan mit tartalmaz? csak vervizsgalat vagy egyeb?? kedden kell mennem es nem mondtak semmit mire szamitsak. nekem meg az itteni szules-fajtakat fel kell deritenem.

ha lehet jan 7 utan kuldenem az adatokat, akkor leszek tul a masodik konzultacion a dokival. szigoruan babona miatt irtam ;)

Kép

Kép
pequenino
Budapest XII. kerület

Ez igen, tegnap este hétkor még idelestem, hát mondom már nem nagyon fog semmi történni, erre ma reggel alig bírtam követni a dolgokat :)

üdv henó, szia itt :) jól ráfókuszálunk és tényleg kislány lesz :)

köszi csajok, hogy megosztottátok velem apa-kérdésben a gondolataitokat, tapasztalataitokat. nagyon jól esett.

de most rohanok dolgozni, jesszusom ez az első nap azóta.. :wink:

szép napot!

Gabi

gabrilio
Százhalombatta

Hello!
Üdv, henó köztünk.
Tök jó, Te 1 héttel mögöttem jársz.Amíg nincs vonim, tudom, hol tartok.
Gabi!
Már akartam kérdezni, mit csinálsz Te 5,29-kor fent?
Aztán gondoltam, melo.Akkor drukk az új helyzethez, henónak meg a leányzóhoz.
Most mást nem írok, majd jöttök, és feldobtok valami témát....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Hát,ez az otthon szülés dolog megosztja az embereket...

Szép dolog "megnyugtató" helyen szülni,ezzel nincs is gond,és be is vállalnám ezt otthon, HA a szomszéd szobában egy komplett műtőnyi ember és gép állna a rendelkezésemre,amint galiba van...

Bocs,hogy ezt mondom,de 9 éve akarok babát,5 éve próbálkoztunk,és sokan elképzelni sem tudják,mi mindent tettem meg ennek érdekében,hogy sikerüljön,úgyhogy nincs az a pénz,amivel rá tudnának venni,hogy egy ilyen meggondolatlan lépéssel veszélyeztessem a babám (és magam) életét!!!

Akit érdekel,mi mindenen megy át egy "meddő" nő,nagyon szívesen mesélek...

Szóval,mindamellett,hogy szép dolog otthoni környezetben vajúdni-szülni,a fájások ott is ugyanakkorák,viszont otthon sem fog szebben Rád nézni az a gyönyörű szempár életében először...

Nekem is van vizsgálat,amit konkrétan vissza fogok utasítani,de ettől függetlenül tudni akarom hónapról hónapra,hogy a babám él,és jól van :) emiatt természetesen az összes UH-ra elmegyek,és ha a doki felír gyógyszert,vagy bármit,beveszem.

Én úgy hiszem,hogy az orvostudományt is a Jóistentől kaptuk ajándékba,éppen azért,hogy nekünk jobb legyen,így nem szégyellem azt sem,hogy lombikos a babánk,hisz nem gépek gyártották,kettőnkből van ugyanúgy! :)
Minden nap hálát is adok ezért,és a kezelést is úgy csináltam végig,hogy a kórházban naponta hálálkodtam,hogy ott lehetek,esélyem van arra,ami másnak természetesen megadatik,és még lemondani is képes róla...

Bocsi,hosszúra nyúlt... Ne vegye ezt senki sértésnek,ez az egyéni véleményem :)
Vendég

Sziasztok! Elszállt előbb a litániám, úgyhogy újra...
henó:Üdv neked! Én is ilyen karrierista voltam a lányom születése után, de egyszer csak bekattant valami és újra babát akartam apa legnagyobb örömére. Így lett 10 év korkülönbség a gyerekek között. Amikor a fiam született azonnal akartam még egyet, de anyagi okok miatt vaciláltunk. Októberben aztán úgy döntötünk jöjjön. És jött!! :D
kisbeeka: Szerintem mindenki megérti a véleményedet, és egyáltalán nem baj, hogy hangot adsz neki. Nem vagyunk egyformák. Én sem szülnék otthon, de senkit nem ítélek el azért, mert máshogyan gondolkodik (tudom, hogy te sem teszed). Én pl. a mesterséges megtermékenyítésről is máshogyan gondolkodom, de ez biztosan azért van, mert én könnyen teherbe esem, és sosem jártam végig azt a kálváriát amit pl. te. Ezért egyébként minden tiszteletem.

Voltam ma az első SZTK rendelésemen. Kellemesen csalódtam. Kultúrált környezet, csak 3 órát vártam, amit a magán dokinál is megtettem mindig... úgyhogy ezen nem akadtam ki. A doki kedves aranyos volt, de nem találta a szívhangot elküldött hüvelyire. Nekem ma délutánra már van időpontom az Istenhegyire.. ha nem lenne megvesznék az idegtől, de próbálok nem idegeskedni addig. Annak ellenére nem, hogy a doki folyamatosan kérdezgette, hogy nem szúr a hasam, nem fáj? Azzal búcsúzott, ha begörcsölök, rosszul leszek azonnal a kórházba.... bakker. Köszi.

Na most itt tartok...
korenka
Szár

pequ: Hát tudatalatt bizosan lányt... ezzel már szembesített valaki. Még véletlenül sem semleges színű a háttér... :D:D
Kint kötelező a kombinált? Kimásoltam neked, hogy hogy van itt Mo.-n :

A Kombinált tesztet a 12-14. héten végezzük, ultrahangvizsgálat és vérvizsgálat kombinációjával. Ultrahanggal az ülőmagasság alapján határozzuk meg a pontos terhességi kort, majd megmérjük a tarkóredőt és vizsgáljuk az orrcsont jelenlétét. Az anyai vérből a magzat által termelt két marker (PAPP-A és a free- ß-hCG) koncentrációját mérjük. A teljes vizsgálat körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, így a kismamáknak egy konzultáció keretében rögtön eredményt adunk. A Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság ajánlása alapján, kombinált teszt csak FMF vizsgával rendelkező ultrahangos orvos mérései alapján végezhető (www.fetalmedicine.com). Ha a teszt negatív, 15-18 hetesen kell elvégezni az AFP vizsgálatot, illetve 18-20 hetesen a genetikai ultrahangvizsgálatot. Egyes laborok az AFP vizsgálatot 16 hetesen végzik, laborunkban azonban előzetes egyeztetés alapján a 15-20. hét között bármikor elvégezhető és az eredmény 1 órán belül megvan.

addisz: A szülésznő árakat én sem tudom ma, de ha minden tiszta lesz a kicsivel, majd megkérdem a szülésznőmet.
korenka
Szár

Pequ
Itthon a kombinált vizsgálat a 12. héten történik, a genetikai ultrahang mellett egy vérvizsgálat kíséri, ami szintén arra hivatott, hogy különböző rendellenességeket kimutasson. Te hogyhogy ilyen korán mész? Ha jól számolom, akkor még csak 10 hetes leszel?
Említetted még régebben - ha emlékeim nem csalnak -, hogy vegetáriánus vagy. Ezzel kapcsolatban a kinti orvosok mondtak, tanácsoltak valamit? Speciális táplálékkiegészítő, vitamin? Én már 11 éve nem eszem húst (sem halat), Lucát is vegaként hordtam ki, teljesen egészséges baba volt (és most is az), ennek ellenére most valahogy bizonytalanabb vagyok az étrendemet illetően.

Adgac
Nagyon eltűntél, minden rendben?

Kisbéka
Nyilván sokan el sem tudják képzelni, hogy mennyi energiát, időt és pénzt felemészt a sokévi próbálkozás, és minden tiszteletem azoké, akik ezt végigcsinálják, kitartanak, bizakodnak. A lényeg, hogy a végeredmény sikeres és már ott fejlődhet a csöppség a pocidban :) Ez gondolom határtalan örömöt jelentett! És ha van kedved, akkor nyugodtan mesélj a dologról, talán a Te lelkednek is jót tenne, ha megoszthatnád a gondolataidat.

Nekem is újrakezdődött a munka, a gondolataim persze egészen máshol járnak, két hét otthonlét után nehéz lesz visszazökkenni..

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Korenka: én is így gondolom,tisztelem mások véleményét,és nem is beszélnék le senkit arról,amit szeretne,hisz felnőtt emberek vagyunk...

Nekünk a mesterséges megterm. része csak annyival jelentett mást,hogy a nagy találkozás a lombikban történt,"spontán"...
Mivel a súlyos endometrziózisom és a méhnyakam lehetetlenné teszik,hogy ez természetesen megvalósuljon,ezért kellett beavatkozni,meg azért,mert ha nem teszik időben,talán már nem lehetne többet próbálkozni,hisz majdnem elvesztettem már a szerveimet...

Úgyhogy az idő sürgetett...

Irigylem azokat,akiknek erre nincs szükségük,sosem gondoltam,hogy nekünk lesz...
Vendég

kisbeeka:Bocsáss meg, ha nagyon indiszkrét volnék. Ez a betegség nagyon fájdalmas? Lehet több babátok is majd? Hogy derült ki?
korenka
Szár

Beeka!
DETTO!!!!!!!!!!!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Na, itt vagyok megint (még mindig).
Brekk!
Nekünk ICSI volt. Tehát még a lombiban sem találtak (volna) egymásra....
Hát elég macerás volt, az tény.
De nem lehet, hogy Nálatok a szülés majd valamit jótékonyan befolyásol az endo-n?
Én már komlyan elhiszem, hogy spontán is lehet utána Nektek is.

Ja, én is másként gondolkodtam a lombikról előtte.Sosem gondoltam, hogy majd én is ott fogok sorjázni a BMC-ben/előtte (mikor hol volt a sor vége).
Aztán tessék.Nagy volt a szám nekem is előtte, aztán most már más...
Ne legyen rá szüksége senkinek, de jó, hogy van ilyen lehetőség, hisz nagyon sokaknak/sokunknak nem adatott volna meg másként a baba.
Az természetes, hogy, aaki nem járt ilyen cipőben, más véleménye van esetleg.Mondom:én is így voltam ezzel előtte.
Ja!
Kolleganőmnek is endo-ja van, sokat szenved ő is, és a baba-dolog sem megoldott még náluk.De ők még nem is annyira tervezik talán.Sokat kínlódik mensi-kor.Évekig nem is volt neki.Most nem tudom, mert csak e-mailezünk.Erről nem írogatunk...

Látom, a vegetarianizmus milyen "divat".
Nem tudom...Néha nagyon kívánom a husit.Ált. csirke,max.pulyka.Na, meg hal, ugye, Béka???? :lol: :lol:

Henó!
Majd lehet, hogy kérdezek páérat a picidről.Hasonló korúak az enyémmal.
A többiek majd szóljanak, ha nem idevaló lesz, és unják.Akkor majd pü.-ben írok.
Most lépek, de írjatok!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Korenka!

Biztos lesz szívhang.
Nekem 12 hetesen még hüvelyi UH-t csináltak, mert úgy feküdt, hogy nem látta a doki jól mindenét.
A görcsöt-vérzést nekem is mondta.Szerintem csak elővigyázatosság.
De délután minden kiderül.Jó, hogy ilyen hamar mehetsz, nem kell idegeskedned annyit.
Én a rossz AFP-m után egyből bejelentkeztem 4D-sre...Másnap metem is, de megérte...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!

Kellemes, hányás és émelgyés mentes, kiegyensúlyozott napokat és szép szülést az új évben!

Igen, én otthon fogok szülni, amennyiben nem találnak semmilyen kizáró tényezőt, tehát mind én, mind a gyermek egészségesek vagyunk!

Ajánlom olvasásra:
Ina May Gaskin Útmutató a szüléshez
Noll Andrea Nandu Vajúdástámogatás mindenkinek
Mardsen Wagner Amerikából jöttem, mesterségem címere szülész-nőgyógyász ...
Ingeborg Stadelmann A bába válaszol

Szívből ajánlom őket, még a sokadik babát váróknak is, természetes szülés és születés témában. Csak azért, hogy közelíthessük az álláspontokat, nem pedig meggyőzés okán, mert így "vitázni" vagy erről eszmét cserélne elég nehéz!

Komolyan nem szeretnék ebből vitát, tehát egyetlen vádat vagy támadást nem fogok magamra venni.... :wink: Igyekszem majd a véleményemet is jobban magamban tartani!

Elég megosztó a téma valóban, de ettől még lehet róla beszélgetni!
Vendég

9. hét.............

Atyagatya!!!

El sem hiszem, de jó! :lol:
Vendég

Szai Henó!!!

Most olvasom, gratu a babához!
Vendég

Brigi: sajnos nekem is súlyos fokú az endóm,nem kívánom senkinek!
Nagyon erős fájdalmakkal vitt be anyum januárban a kórházba éjjel....utána sokáig vizsgáltak (kb. 10 órán át volt a kezemben a branül,hogy bármikor tolhatnak a műtőbe),aztán még "csak" a petefészek cisztáim látszottak,feltárás után derült ki,hogy a teljes hasüregem dugig van az endóval,átszőtte teljesen,és rámászott a szerveimre...

Szerencsém volt,ébredés után mondta a doki,hogy megvannak még a petefészkeim,és a méhem is,de azonnal lépni kell,vagy 9 hónapos hormonterápia kell,amolyan klimax-féle miatt,mert a menstruáció a legnagyobb ellenségem...

Nekünk első lombikkor 3 petesejt lett "csak",de a lombikban azonnal mind megtermékenyült magától,és az 5. napig is bírták...
Ezzel szemben most 2 (!!!!) napos embriókat kaptam vissza,egy megtapadt,és fagyisunk sincs,úgyhogy biztosra kellett menni...

Nálam a szülés csak a hátrahajló méhnyakamon segíthet,emiatt is kevésbé fog fájni "elvileg" a havi...
Az endó nem gyógyítható,azzal együtt kell élnem,műtétek sora vár még rám...
mások emiatt 3-4 havonta mennek műtétre,ami azért durva,mert nekem is utána 6 hétig kellett feküdni...
De ez a 6 hét már beleszámít a 3-4 hónapba,így még 6 hét,és újabb fájdalmakkal visszatérhet a műtét...

Nem kívánom senkinek!!

Áldás,hogy lehet gyerekünk!

Korenka: igen,ez a betegség fájdalmas,bár nem mindenkinek.
Sokan élnek vele együtt,úgy,hogy nem is tudnak róla,csak ha már addig fajult,hogy műteni kell.
Én már egy ideje szenvedtem tőle,nekem iszonyú görcsöket okozott,főleg mikor a petefészkeimbe is beköltözött,az egyik ilyen ciszta 3X3X3 cm3-es volt.... Nagyon fájt minden leülés,egy idő után már járni is,aztán mikor 3. éjszakája nem aludtam a fájdalomtól,akkor irány a kórház.

Persze nem volt szabad műtő,így még 1 hónapig (!!!!!) várattak a műtéttel,napi szinten begyógyszerezve vártam a műtétet,mint a Messiást!

Emellett a betegség mellett sajnos szinte lehetetlen később is a spontán terhesség,nekem nem is volt soha,de míg nincs menstruációm,picit visszább húzódik a betegség,eltűnni sajnos nem fog,emiatt addig kell iparkodnunk a babákkal,míg van esélyünk :)
mivel már a műtétkor 4,5 éve vártunk rá,nem volt kérdés,hogy előbb a baba,aztán a hormonkezelés!
Azonnal válaszoltam a dokinak,akinek ez persze tetszett is.

(utálom a tűt,magamat nem is tudnám még mindig megszúrni, mégis 21 nap alatt 55 szurit kaptam annak érdekében,hogy a kimerülő petefészkeimmel megadasson a baba)

Ez csak egy kis ízelítő,miközben most táppénzen vagyok,és a munkahelyem azon van,hogy mielőbb megszabadulhassanak tőlem.... :?
Vendég

Korenka
Jól értem, hogy az sztk-ban alapból nem hüvelyi ultrahangot csináltak? Ez fura. Ne aggódj, biztos minden rendben van, de ilyen pici korban még nehezen lehet hallani, látni a hasi ultrahangon a babát, ezért is csinálnak szinte mindenhol hüvelyit. Még a 12. héten is.
Azzal pedig, hogy a görcsökről, fájdalomról kérdezgetett, ne is törődj, ezt mindenkinek elmondják, akkor is, ha nincs rá konkrétan okuk.
Azért majd mesélj, hogy mi volt délután!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Üdv Henó!
majdnem egy idős a pocaklakónk! tök jó! :) gratula Neked is!!!

húú mennyit írtatok! alig bírom olvasni...

Korenka majd írj, h mi volt, de biztos minden rendben van!!!
Vendég

Hello!
jajj, Kisbeeka...
Ez nagyon komoly akkor Nálad.
Szerintem a kolléganőmnél nem ennyire, bár a részleteket nem tudom nála.
Nekünk 3 fagyisunk is van még, de ők szerintem 5 év után majd máshol próbálnak szerencsét.
Remélem, örömet okoznak majd ott, ahová kerülnek, ha megtapadnak-megszületnek esetleg.
Akkor Ti majd a BMC-be hamar mentek a tesóért is, ugye?

Nagyon sajnálom a sok kínlódást ezzel a fránya endo-val.
Hogy ez mi a fenétől lehet???
De a lényeg, hogy a babó ott lapul...

Adgac!
Hello, újra!
Hát , atéma megosztó, az biztos, de mindegy is.
A terhesség a lényeg és a babák.
Jól elöl vagy a 9 héttel.Én kb a 7.-ben...

Így, van, addisz, szerintem is ilyenkor a hüvelyi UH-val nézegelődnek.
Volt köztünk valaki 7 hós babával, ő hová lett?Nem emlékszem a nevére...Visszanézem...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Bogme volt. a 4. oldalon találtam rá.
Hahó, merre vagy????

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

beeka - még olvasni is rossz, amin átmész, a betegséged.. hálát is adok érte gyorsan, hogy nekem soha nem volt a nőgyógyászati szerveimmel (sem) probléma. és hogy amint arra gondoltam, lassan jó lenne egy bébi, teherbe is estem.

brigi - 5.29 meló igen, de akkor már indulóban voltam, 4.50-kor keltem. :)
osztom addisz véleményét, két hét után a munka.. hát kellemetlen volt.

viszont a mai napom a lehető legjobban kezdődött - nem ittam kávét reggel, fene tudja miért, és nem is émelyegtem, amit az előző pár napban egy kiaadós reggeli tudott csak enyhíteni.
igaz a fejemben olyan káosz volt koffein nélkül hogy csak na, de inkább a káosz mint az émelygés!

hülye kérdés: a hüvelyi ultrahang az gáz? ahogy olvasom amiket írtok és jóval negatívabbnak érzem a megítélését. de nem tudom, milyen is az.

Gabi

gabrilio
Százhalombatta

Gabi!
UH:nem vészes.Szerintem.Fájni pl. nekem sosem fájt.A vizsgálat rosszabb.
Meg ott lesz a baba a monitoron.Az a lényeg.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!
Bocs, hogy totál eltűntem, de az ünnepek teljesen leterheltek. Megpróbálok visszakapcsolódni :)

Larisa: Így utólag is nagy grat a szívecskéhez :) Mikor lesz esküvőtök? Bocs, ha már írtad, nekem kimaradt.

brigi33: Reméljük rendben lesz a cukrod. Látom nálatok sincs túl nagy korkülönbség. Majd szólj, ha licitálsz testvérkocsira, nehogy egymás tétjeit nyomjuk felfelé :)
Szopit akartam is tőled kérdezni, de már látom írtad. Andris még szopik rendesen, napi 6szor kb., nem tudom hogy fogom tudni elhagyni, de a doki szerint még van rá idő. Így legalább ehetek, amit csak akarok, mert nem jönnek fel a kilók :)
Én Femibiont szedek, de csak a 12. hétig, utána csak azt fogom szedni, amit feltétlenül kell.
Én lehet, hogy a Jánosba fogok menni, mert most Kútvölgyiben szültem, de az fizetős lett és arra aztán végképp nem telik. Te oda? Látom, igen.

pequ: Hányingert sajnálom. Nekem csak kis émelygés van egyelőre, hát az se kellemes. Kisfiamnál nem volt semmi ilyesmi. Remélem, hogy most se lesz ennél durvább.
Nekem a Femibion a legutóbb is bevált, úgyhogy azt szedek most is, abban jó sok folsav van. Szerintem az fontos most.
Kajánál az a lényeg, hogy nyers húst, állati eredetű dolgokat ne fogyasszunk. Ezért van nálad a listán a sushi pl. De nyers tojást, vagy nagyon lágy sajtokat se javasolnak. Meg a májkrémet, de mond meg egy kívánós kismamának, aki cska májkrémre vágyik, hogy tilos :) Én így voltam vele, csak a májkrémen járt az eszem. És ettem, csak mértékkel. Amúgy minden másból azt kívántam, ami éppen kellett a szervezetemnek. Nevettem is, ahogy olvastam az ajánlásokat. Paradicsomot, paprikát, kolbászt tuti fogok enni.

gabrilio: Üdv itt és gratula a 2 csíkhoz :) Ha csak ennyi az oka a bizonytalanságnak, akkor biztos lehetsz benne, hogy ezeket az akadályokat simán legyőzitek. Pár hét múlva már eszedbe se fog jutni, hogy emiatt jobb lett volna később. Főleg, amikor meg is érzed majd a mocorgást odabent :)
Amúgy én is 33 és 32 voltam, amikor az elsőt szültem. Semmi probléma nem volt, ne izgulj!
És szintén Pest megye, nem messze BP-től :) Ja és másfél éves kapcsolatba vállaltuk az első babát és 8 hónapos terhesen volt az esküvőnk :)

addisz: Aszta, már a 10. héten jársz, de jó :) Jó ötlet a táblázat! Szívesen megcsinálom, ha más nem vállalkozik rá.
Szerencsére striáim egyáltalán nem lettek, úgyhogy nem tudom mi segíthet. Láttam sokfélét, de hogy mi vált be valakinek, azt nem tudom.

Kory: Apu szül fiút? Ez édes :)

Fiú vagy lány? Hát erre nagyon kíváncsi vagyok, de nekünk mindegy :)

Kisbeeka: Üdv a fedélzeten! Biztos nagyon örültél annak a 2 csíknak :)
Gátmetszés: Mint minden mást, ezt is mindenki másképp éli meg. Én nem bírom a fájdalmat, ezért sokat készültem fejben a szülésre. A gátmetszést nem éreztem egyáltalán, de arra nem voltam felkészülve, hogy az összevarrás is fájhat és esküszöm az rosszabb volt, mint a szülés. Nem mindenkinek van így. A seb gyógyulási ideje is változó, de az tény, hogy akit nem vágnak annak utána alig van fájdalma. Nekem addiszhoz hasonlóan a varratszedésig volt rossz. Viszont én félnék, hogy túl tág maradok gátvédelem után. De valószínűleg ez sem törvényszerű :)
Ez az endo nem semmi!!! Ledöbbentem.
pannamol: Gratula a pozi teszthez, szép ajándék :) Édes a párod!

szmnt: A táblához: Bogme, Melinda, 33 év, Pest megye, András 7,5 hó, 2011.január 4., kórházat még nem tudom, 2011. aug. 28.
A kajánál ugyanúgy a nyers húst, tojást, penészes sajtokat tartom be és a nyers zöldséget, gyümölcsöt még alaposabban mosom.

henó: Neked is üdv, gratula a picihez :) Én is aug. 28. Holnap megyek Uh-ra. Neked hogy ment a dokilátogatás?

Brigi: Ó nagyon köszi a hiányolást, már itt is vagyok, csak hát az ünnepek és annyit írtatok :)

Most aztán jó hosszú lettem én is, bocsi :)

KépKépKép
bogme

Gabrilio: Én a kávét így az elején nem kívánom, pedig napi 3-at iszom alapból. 3. trimeszterben visszajött a kedvem hozzá, azóta iszom is, de csak napi 2-őt.
Hüvelyi UH-val semmi gond, nem fáj, nem kellemetlen, csak egy kicsit hideg, nyugi :)

KépKépKép
bogme

Bogme, azt hiszem már én sem kívánom :) Pedig nagy kávés voltam, igaz inkább tejeskávénak csúfolnám de abból csak az íze kedvéért is képes voltam inni. Mostmár nem jön be :)
Ha minden igaz, egy nappal utánad leszek kiírva, aug.29-re :) de ez még csak kalkuláció, majd csütörtökön fény derül mindenre.

Gabi

gabrilio
Százhalombatta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?