Johanna, az olajok miatt ne aggódj, a legtöbb Sztimrés szülésznő is alkalmazza, pontosan ugyanezeket, mint amiket a bába ír.
A kismamaklubban - amit mindenkinek ajánlok, és épp ma du. lesz, de nem kell parázni, minden hónapban van - pl. még a gátmasszázsolaj receptjét is "leadják" , én is ott hallottam először. vajúdás közben is használhatod az olajokat, a párod is masszírozhat (a papa a masszázstechnikát megtanulhatja a kismamatorna "Papás óráján", ez is havonta van) +hallgathatsz zenét/párologtathatsz illatmécsest ésatöbbi, szóval az egész szülőszoba olyan lehet, mint valami ezoterikus illatbarlang. szerintem biztos segít, főleg ha vki 10-12 órát vajúdik. ha gyors a szülés, nem nagyon lesz masszázsidő
ha ma du. ráértek kismamaklubra, menjetek el, vigyétek el a párotokat is! megnézhetitek a szülőszobákat, megismerhettek pár szülésznőt stb. igazán nagy élmény!
a keddi kismamatornát is ajánlom, én félidő óta csináltam (ha tudtam volna róla, korábban is elkezdtem volna, és tán nem formátlanodom így el), de sajna 2 hete a dokim letiltott róla. ez is ingyenes (vagyis "önkéntesen" 200 forintot szoktunk adni a torna végén az Andinak, a gyógytornásznak) Kedd du. picit sokan vannak, de van egy délelőtti időpont is, aki teheti, válassza azt, mert lényegesen kisebb a tömeg. vinni kell egy plédet/polifoamot/törcsit stb. és kényelmes mackót, meg a kiskönyvedet. mindenki járhat, akinek az orvosa nem ellenzi mert pl. veszélyeztetett. én nagyon szerettem, mindenkinek ajánlom. a kórház programjairól olvashattok a honlapjukon,
www.imreszul.itx.hu relaxon én sose voltam, de sok jót mondtak már itt róla. próbáljátok ki.
pusz