Új privát üzeneted érkezett!

Szia Tiduj!

Sajnos holnap sem tudok menni tornára mert pont kettõre jön a vizvezetékszerelõ. Kép
Azért nektek jó felfrissülést!

Móni!
Állítólag a Rennie is jó, terhesség alatt is lehet szedni és vény nélkül kapható.

Zsu26!
Mi van veled? Rég nem láttalak. Hallom kinn vagytok. Meddig?

Sziasztok!
Menta
menta (menta)

Lányok!
Azért érdemes olvasgatni nemcsak a topicokat hanem sok hasznosz információt találhattok a fõoldalan is. Sok kérdés van a Gyed-del kapcsolatban mivel a minimálbért megemelték 50 ezerre sokan azt hiszik hogy a GYED akkor 100 ezer lesz. Nos a Fõoldalon két infos lap is van az egyiknek az a címe hogy "Tudnivalók a GYED-rõl" a másiknak egy kicsit alatta "Alapvetõ tudnivalók a GYED-rõl" érdemes elolvasni különösen az utobbit ami közli hogy 2002-ben 83 ezer lesz a felsõ plafon mert a kétéves költségvetésben ennyit irányoztak elõ és fogadtak el.

tiktakora
tiktakora

Sjmoni!
Köszi az infot, igazából én is valahogy így gondoltam.

Én, ha rossz a gyomrom (égés vagy hasonló), egy kevés tejet szoktam inni. Nem tudom, hogy ez "elfogadott" és helyes módszer-e, de tegnap elég sz.. volt a gyomrom és 3-4 korty tej után elmúlt.

Elsõ harmadban lévõ kismamák: amíg émelyegtek, tényleg az a jó, ha mindig egy keveset esztek. Nálam a gyümölcs akkoriban nem igazán jött be, inkább kiflit rágcsáltam, attól - legalábbis átmenetileg - jobb lett. Sokkal többet szerintem nem nagyon lehet csinálni.

Én nem igazán szeretek gyógyszereket szedni, még akkor sem, ha a terhesség alatt engedélyezett, úgyhogy én ezért próbálkoztam mindig mással. Mondjuk erõs megfázás esetére ez nem érvényes, akkor muszáj valamit szedni.

Pusszancs
Juca2
Juca2 27

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam dokinál, minden rendben volt. Kicsit az utóbbi idöben berezeltem a szüléstöl, olyan kedves volt teljesen megnyugtatott. Ma megyek uh-ra, meglesem a picit:-)))

Tiduj,
a terhesgondozóban az orvostól majd a végén kell kérni egy igazolást, hogy hány alakalommal voltál, mert min. 4x kell megjelenni, hogy az egyszeri anyasági támogatást megkapd majd a szülés után. Ez tulajdonképpen a szüléshez hozzájárulás. 2001-ben 27.465,-(az öregségi nyugdíj legalacsonyabb értékének 150%-a)Gondolom, jövöre vmivel magasabb lesz.

Zsu26,
én a védönömtöl kaptam sok hasznos információt. A www.szcsm.hu lapon van a minisztériumnak telefonszáma, biztos tudnak részletesen infot adni, ha esetleg nem túl jó a kapcsolatod a védönövel.

Móni,
ha írsz egy emil címet szívesen elküldöm, csak itt nem akarom foglalni a helyet.

Ágci
Ágci

Szijjasztok!

Ágci, akkor mostmar tudom milyen papirrol beszelsz. Nekem azt az orvos adja majd a szules utan a korhazban mikor megyunk haza.

Menta!
Kár, hogy nem jössz, pedig mar bekeszitettem a laborpapirom.De majd legkozelebb.Jo szerelest!Kép

Pénz...(örök témaKép )Nekem a TB ügyintézõnk azt mondta hogy októberben változnak a GYED-re vonatkozó szabályok.pld lehet,hogy a jutalmat nem fogjak beleszamolni az eves keresetbe, bar ez nem mindenkinel szamit, valakinel viszont sokat.Elvileg a minimálbért is meghatározták két évvel elõre, mégis változtattak rajta...

(álmos)Tiduj
Tiduj

Kedves Via!
Elküldtem neked a levelet, de visszajött?!:-(((
Ágci
Ágci

SZiasztok lanyok,
csak bekoszonok, jol vagyunk, sokat mozog a kisfiunk nagyon, igazabol tul sokat is, nagyon aktiv.
ma van aharmadik hazassagi evfordulonk: olyan jo nekunk, igazan, sikerult mostanra felepiteni ahzunkat es bekoltozni, nomeg egy kisgyerekkel is gyarapodunk, szoval ha csak belegondolok is, halas vagyok a gondviselesnek.
A baratnom tegnap szult, bar o nem jart itt a babaneten, de nagyon jo tudni, hogy veluk is minden rendben. Kisfuia szuletett, a Szent Imre korhazban, tiz nappal akiiras elott, es nekik is az elso baba. A vegen kicsit vakumozni kellett, mert annyira ferden akarta kidugni a fejet, de egyebkent minden rendben volt es jol vannak.
Kiraly Kati, nagy gratula, milyen jo hogy mar ennyi babank szuletett itt a friss kismamakban, igaz lanyok???? KépKépKépKép
mégegykata 32

Sziasztok Kismamák!!!

Búcsúzni jöttem, ill. ez így nem igaz, csak az van, hogy ma dolgozom utoljára, és igazából fogalmam sincs, hogy jövõ héttõl hogyan jutok nethez, mert most otthon átmenetileg nincs netünk, és egyébként is költözni fogunk, de ígérem, amint lesz net-elérésem, jövök, hiszen úgysem bírnám NélkületekKép

Legyetek nagyonnagyon jók, vigyázzatok a pocaklakókra, mindenkinek további kellemes babavárást kívánok!!!!!!!!!!!!

Hatalmas cupppppppppppppppppantás mindenkinek:
Beja (35dik)
Beja

Sziasztok !

Elöszoris nagy-nagy gratula Király Katának, Larának, és mindenkinek aki sikeresen osztódott. Sok puszi és minden jót, amit kivánni lehet.

KataOO7! A szkennelés még nincs meg, de küldd el cimedet a freemail cimemre (cserii@freemail.hu ), és onnan fogom elküldeni a cikket a gátmetszésröl annak, aki kéri. Valaki már jelezte is érdeklödését a témában, ha legközelebb netre jutok, a postafiókommal fogom kezdeni, és küldöm annak, aki ott kéri. Különben elfelejtem, hogy kinek kellene küldeni. Egyébként igen, szóltam elöre dr.nek, hogy mindenképpen szeretném megúszni a gátmetszést, csak ha veszélyhelyzet van, akkor vághat. Mondta ok, majd meglátjuk. A repedéstöl meg nem féltem, mivel egyrészt olvastam a cikket, másrészt öreganyáinkra gondoltam, akiknek nem metszegetett senki, és mégsem potyogtak ki a következö gyerekek a repedéseken.Aztán meg intimtornáztam (micsoda hülye szó), és biztos voltam benne, hogy szülés közben leszek olyan ügyi, hogy együttmüködjek a szülésznövel, ha azt mondja, ne nyomjak, akkor nem nyomok, meg ilyenek. És ami a legmeggyözöbb volt számomra az az, hogy a gátrepedéseket I., II. és III. fokozatba sorolják. Az egyik szülésznö mondja, hogy az ö 22 éves munkája alatt III. fokozatu repedés sosem fordult elö. A gátmetszés azonban maga II. foku sérülést jelent, amilyen viszont gátvédelem mellett nagyon ritkán fordul elö, tehát azok a kis repedések, amelyek elöfordulhatnak metszés nélkül, sokkal kisebb sérülést jelentenek, mint egy metszés, amit viszont szintén el lehet szurni. Tudnék róla mesélni, hol ért véget a gátmetszésem az elsö szülésemnél…
Konkrétan a Szent István kórháznál emlitik, hogy az elmult 5 évben elsö gyereknél is egyre gyakoribb a gátvédelmes szülés. JA, azt pedig itt a neten olvastam valamelyik nögyogyitol, hogy a gátmetszés az egyetlen olyan sebészeti beavatkozás, amit egészséges embereken végeznek el okkal-ok nélkül. Azt hiszem szo szerint sikerült idéznem.

Mariann! Érdekelne a netes összehasonlito táblázatod.Köszi.

Bgabi, szijjjjjjaaaaaa!!!!Hát te is már a végét taposod, de jó! Klassz, hogy valaki átvette töled a táblázatot, aztán majd töle is átveszi valaki,és töle is, és igy lesz az idök végeztéig, -vagy nem, de akkor is klassz, hogy megcsináltad. Minden jót, vigyázz magatokra.

Bmárti! Térd-könyök pozíció: Én reggel és este, meg ha volt kedvem és idöm letérdeltem az ágyra és rátámaszkodtam a könyökömre és igy popó a levegöben, fej lenn, igy olvasgattam 1O-15 percet. Nem tudom pontosabban leirni, de gondolom el tudod képzelni.
Kábeltévén sajnos nem tudok itt Pécsen netezni, bár van UPC a kábelen nem megy még a dolog, pedig hallottam, hogy az a legjobb minöségü és még a legolcsóbb is.

Megpróbálom leirni a szülést, csak nehéz lesz rövidre fogni. Nem volt egy sima ügy. Már ott kezdödött, hogy Pécsen lakunk. Egyetemváros ugyebár, jó nagy hodályos nöiklinikával, fél Dunántul problémás esetét itt kezelik és szülik. Hopp, ez 1 jó kis mondat. Erre én kijelentem, hogy nem itt a jól felszerelt naaaaagy klinikán akarok szülni, hanem Komlón, ami Pécshez képest egy egész picurka város, nem is beszélve a szülészetröl, ami áll ösz-vissz 2 db szülöágyból és csatolt részeiböl. Mindenki szerint tök hülye voltam, mert mi lesz, ha gyorsan kell menni, és azért az mégiscsak egy másik város, nincs epidurál, nincs koraszülöttcentrum stb.stb. Csakhogy én EGY bizonyos orvosnál akartam szülni, NEM akartam epidurált, szenvedtem a derekammal épp eleget az elsö két epidurál után, és NEM akartam a klinikán szülni, épp elég volt kétszer. Nekem pont az tetszett, hogy pici aranyos kis osztály a szülészet az ottani kórházon belül, és nem egy országos intézmény. És biztam Bogiban, magamban, a dokimban és az én kedvesemben, aki ott lesz velem végig. És szerencsére ö nem ellenezte a tervemet. Szorgalmasan cipelt tanácsadásra minden hónapban. Ami még rátett egy lapáttal, hogy a nyarat és a hétvégéket a Duna melletti nyaralónkban töltjük, ami még plussz fél óra. Legalább. Ami azt jelenti, hogy pofátlanul gyorsan autózva is kb. 1 óra a szülészet. És azért harmadik gyerek, lehet hogy kipottyan pillanatok alatt. Persze, ahogy azt Móricka elképzelte. Vagyis Cseri. Szóval én. Harmadik gyerek, igy, vagy ugy, olyan 15 órát szülögettem én, hogy ihaj. Vagyis inkább hajaj. Persze hogy Mohácson kezdödött a buli. Délután épp döglödtem a házikóban, francos 1 meleg volt, és három óra körül azt vettem észre, hogy jé, 15 percen belül harmadszor van összehuzodásom. Szoltam is embernek, nem kellene asszem söritalhoz folyamodnia, merhogy tán még vezetni fog. Aztán elkezdtem szép komótosan összetakaritgatni, kéróra ráfért, legfeljebb félbehagyom, ha menni kell. De szép nyugodtan elpakoltam, erösödni nem akart a dolog, de nem is maradt abba. 5 percenként egy összehuzódás majd szünet. Na ez már nem tréfa, vagy ha mégis, akkor is irány a kórház, legfeljebb csinálnak egy NST-t aztán ha semmi, hazamegyünk. Ja, és ami még csavart egyet a dolgon, a dr. szólt valamikor a 8. hónap elején tán, hogy munkahelyet változtat augusztus 1.-töl, Komló helyett Siklóson fog dolgozni. És én ugyebár augusztus 1O-re voltam kiirva. De hát mi van akkor, ha pont julius 31-én kezdek szülni, akkor reggel nyolckor átmegyünk Komlóról Siklósra ? Vagy hatvan kilométer. Ugyhogy megbeszéltem Bogival, hogy ha jönni akar, akkor legkésöbb julius 28-án, vagy ha nem, akkor augusztus elsején kezdheti csak az elökészületeket. És szerencsére volt olyan jó kislány, hogy szót fogadott, és 27-én jelentkezett. Na ott tartottam, hogy 5 perces fájásokkal autóztunk Mohácsról Pécsre, ott még valamit kipakolásztunk az autóból, majd tovább Komlóra, még mindig 5 percesekkel. És ez igy ment este 6-ig. Akkor felfeküdtem a vizsgálóra, és megvizsgált a dr. és azt mondta, ha már itt vagyok, akkor szülünk, és leválasztotta a nyákdugót, ami eléggé nem volt fini, de nem szóltam egy szót sem, mert csak arra gondoltam, hogy ma még kezemben tarthatom édes kis Bogikát. Ja, persze. Este kilenckor az ötperces fájásokat megunva a dr. burkot repesztett, amit nagyon nem helyeseltem, de hát nem haladtunk elöre. Ettöl kicsit erösödtek a fájások, de abszolút elviselhetönek éreztem, és egész büszke voltam magamra. A következö másfél órában nem tágultam, igy dr. hosszas vitázás után bekötött egy oxitocin infuziót, amit már kifejezetten nagyon nagyon nem helyeseltem, viszont kezdtem únni a helyet, azért nem olyan nagy buli egy szülöszoba….Na a fájások kezdtek csunyák lenni, viszont még mindig nem tágultam rendesen. Emlékszem éjféltájt mondta a párom, hogy ö fél kettökor született, érdekes lenne, ha Bogigyerek is akkor születne. Erre én felháborodottan megjegyeztem, hogy na még csak az kéne, majd adok én ennek a gyereknek. Pedig hol volt még a vége ! Még kétszer-háromszor emeltek az infuzióadagon, és minden vizsgálatnál, nem is emlékszem, tán óránként- kézzel is tágitott a dr. de olyankor azt hittem belediffundálódok a szülöágyba és szidtam magamat, mekkora állat vagyok, hogy persze én majd ügyes kislány lazán és énekelve kipottyantom a harmadik gyereket fájdalomcsillapitás nélkül. Ugyan az a kéjgáz, vagy mi a szösz volt, de ahogy irtam is, hiába szivogattam, büdi volt, szédültem, nem kaptam rendesen levegöt, viszont fájt mint a fene. Szóval úgy voltam, hogy eléggé magam alatt voltam, el is bögtem magam, hogy sosem lesz már vége, de arra nem emlékszem mikor. Az utsó 4 óra valahogy teljesen összefolyt. És nem értettem, mi a fene van már. A végén már teljesen összefolytak a fájások, és csak arra emlékszem, hogy állandóan kérdezgették, hogy nem kell még kakilni, és csak azt kiabáltam, hogy nem tudom, mert annyira fáj, hogy ha kellene kakilni azt sem érezném a fájdalomtól. És asszem sirva kiabáltam, hogy nagyon fáj, amikor is azt vettem észre hogy atya-gatya, de hiszen én most egy hatalmasat nyomtam!!!!És akkor gyorsan rikoltottam egy hatalmasat, hogy KAKILNI KELL, és hirtelen összefutott körülöttem egy rakás ember, és szerencsére megérkezett a tapasztalt vén róka szülésznö (nem is volt vén, csak tapasztalt), aki leváltotta épp az utsó pillanatban az éjszakás szülésznökislányt, és akkor szólt dr. hogy na most nagyon figyeljek, mindenben azt csináljam, amit a nöci mond, aki mindjárt elkezdte ezerrel ráncigálni a – hát nem is tudom igazából mit, hát ott a kijárat környékét. Sziszegtem is, mert azt hittem épp most epillálja le rólam még a bört is, de hát türtem, mert nem akartam metszést, akkor jött még egy tolófájás, mondták ne nyomjak, szép aprókat lihegtem, és igy kibirtam, hogy ne nyomjak, közben csak rángatták a bürkémet odalenn, egyszer csak mondja ám apuci, jé, mekkora haja van, hát ez teljesen felspannolt. Egyrészt hogy hosszu a haja,másrészt hogy az én édesem, aki rosszul van már a rosszullét gondolatától, meg a kórházszag gondolatától is, és aki kilenc hónapig azon sápitozott, hogy jaj, csak el ne ájuljon, hát édesem remekül birta a kiképzést, pedig végig kellett néznie, ahogy az éjszaka folyamán könyékig turkálgatott bennem a dr., ahogy dölt belölem a magzatviz, némi vér kiséretében, szóval még ODA is mert nézni…Hát itt már egész primán éreztem magam, a tolófájás amugyis más, mint a tágulásos. Na végre mondták, hogy na most akkor nyomhatok, ez volt tán a harmadik tolófájás, de ezt valahogy elszurtam, szépen lassan kiengedtem a levegöt és nem préseltem. De a következö fájásra vettem egy hatalmas levegot, és nagyon lassan és nagyon hosszan nyomtam, mire az én kis manócskám kiröppent, mint akit kilöttek egy mozsárágyuból. Mondjuk éppen ideje is volt, mert hajnali 5.5O volt és bizony én már határán voltam, hogy vissza az egész, én tulajdonképpen nem is akarok szülni….Viszont Bogigyerek gyönyörü volt, és el is felejtettem az egészet egy pillanat alatt. A mellemre helyezték, hatalmas szemeivel jól megnézett magának. Ott volt picit, ismerkedtünk, majd apuci elvitte fürdetésre, öltöztetésre. Szép nyugodtan kipassziroztam a lepényt, egyáltalán nem fájt, végre kiszedték az infuziot tisztába tettek, és hozták vissza Bogit szopizni, édes volt, mindjárt tudta mit kell csinálni. Délelött pihentem, dél körül már eltéptem fürdeni, isteni volt, délután már velem volt Bogi a rooming-in szobában. És nagyon örülök, hogy ezt a pici szülészetet választottam, fantasztikus volt meguszni a gátmetszést, ezáltal a vérveszteséget is, isteni volt a rooming-in, egész nap Bogiban gyönyörködtem, és hatalmas dolog volt, hogy végig velem volt az én kedvesem, aki azóta is fantasztikus apuka, mindent megtesz Bogi körül, kivéve a szoptatás, de amikor egyetemen vagyok, akkor még a lefejt tejcsimmel azt is megoldja. Lányok, aki még hezitál, hogy apcival szüljön, vagy sem, hát óriási dolog, ha veletek van. De ezt szavakkal ugysem lehet leirni, ezt érezni kell. Hát nagyjából ennyi a történet. Ha esetleg belevágnék mégegyszer, akkor viszont én otthon szeretném megpróbálni. Most is jó lett volna, de asszem Geréb Ági vidékre nem jár, és a párom sem helyeselte. Pedig én biztos vagyok hogy klassz lenne…Ja még annyit, hogy azt mondja a dr., azért tartott ilyen soká a szülés, mert sok idö –12 év telt el az elözö szülés óta, és igy ez a szülés olyan volt, mintha elsö baba lett volna. Másrészröl meg nagyon valószinü, hogy Bogi nem akart még annyira megszületni, két hét volt még a kiirásig, lehet, hogy ezek a fájások egy meleg-langyos fürdöre, egy dupla magnéziumra leálltak volna. Hát igen lehet. De én nagyon örültem, hogy Bogi akkor született, és nem féluton a két kórház között, arról nem is beszélve, hogy addig még egy csomót hizott volna a Bogi, és hát akkor lehet, hogy nehezebb lett volna kinyomni. Meg a lepény is csak öregedett volna addig, és a nagyokat is 38. hétre szültem. Szóval igy volt jó ahogy volt. Hát ennyi.
Puszi nektek, bocs a hosszuságért, ti kértétek a storyt, remélem tetszett…
Cseri
cseri

Helló Ágci,
Elöre is köszönöm a segitséget! Kérlek, a Monika.Juhasz@philips.com cimre irj!
Móni
sjmoni (sjmoni)

Köszi Cseri a jó kis történetet, nagyon jó, hogy ilyen jókedvû vagy!!!!!!!!
Csajok, a kiskutya beakasztotta a lábát bordám alá, itt jajgatok, mert annyira nyomja, persze nevetek is közben, hogy ilyen hülye kisfiam van, meg minden, de azért jó lenne ha abbahagyná...

Nektek volt már ilyen?? Jahajj, rémes...
mégegykata 32

Sziasztok!

Cseri gratula még egyszer és én is köszönöm a történetet. A férjem még hezitál az apás szüléssel kapcsolatban, mert hát eddig mindenki elájult, elolvastatom vele a sztoridat hátha meggyõzi.

Én is panaszkodok, kislurkóm nekem még mindig napjában többször köszön, hogy köszi jól vagyok, én meg nem merek már sehova se menni zacskó nélkül. Mondtam is neki, hogyha kijön jól megrakaom majd. A férjem le is szidott ne mondjak ilyeneket, mert még nem mer majd kijönni. Aztán azzal fenyegettem, hogy igy nem lesz kistesó, ert nem fogom merni vállalni, ha ilyen rosszul vagyok, de szegénykém erre se hallgat még. Apucinak persze ez se tetszett. No nem panaszkodom, remélem azt tudja az én picinyem, hogy a 12. héttõl jól kell lennem a nagykönyv szerint.

Norci
Norci

Ezt meg elfelejtettem:
csajok szedett v.ki közületek a rosszullétekre B6 vitamint?

Norci
Norci

Norci!

Igen én a MagneB6-ot. Jo a rosszulléekre + megszünteti a hasidban a méh növekedése miatt a huzodásos érzést és a fájást. Ha nagyon rosszul vagy 3x2, ha nem nagyon akkor 3x1 szedjél!

Pussz, Pucur
Pucúrék

Halli Lányok!

Norci! Nekem a 14.hét körül voltak fura görcsök és kaptam 3x2 Magne B6-ot én is, de egy ideje már csak napi 1 szemet szedek, - azt is inkább csak azért, hogy a vas, amit szednem kell, beépüljön jobban a szervezetembe.

Mindenkinek nagyon pihenõs és mocorgó-babás napokat kívánok! Én már alig húzom a munkaidõ végéig - a baba bokszversenyt tart a pocimban, én pedig hulla fáradt vagyok és alig bírok már ülni...és mi lesz késõbb..

Ti (akik igy dolgoztok) hogyan és medig bírtátok a napi 8 órás gép elõtt ülést?? Vagy bármely más munkát?
Én próbálom bírni, de mostanában alig tudok aludni (hiányzik még mindig a jó öreg hason szundi..)és teljesen kimerültem. Ha az ember fél6-kor kel és este 7-re ér haza, akkor elég nehéz szép és kiegyensúlyozott kismamának lenni..

Nem nyavalygok - inkább fel a fejjel és örüljünk a picurinak!!
Cseri! Teljesen átéltem a történetedet és nem mondom!! Gratulálok a szépséges Bogihoz!

DOjika!! Köszi nagyon a mailt - én csináltam ilyeneket régebben külföldön egy mozgásszinházban, de most nem ezt kívánom. Én jobban örültem volna valami kevésbé "kifelé" szólónak - úgy értem, hogy semmi kedvem valahogy idegeneknek beszélni az ilyenfajta érzéseimrõl. De ennek ellenére jónak tartom nagyon.

RITA! Mi van Veled?? és a Picurral?
Tudod már, hogy fiú-e vagy lány?

Lányok! Nektek mikor mondták meg a nemét? A genetikai UH-n már látják biztosan?

Mégegyszer mindenkinek jó szabadnapokat kívánok!!

Puszi

MUMMY
mummy (mummy)

Sziasztok!

Pucur de jó téged is itt látni! Nem iratkozol fel a listára?

Mummy, magneB6-ot azlrt, hogy jobban beépüljön a szervezetetbe a vas? A tájékoztatójára pont az van írva, hogy vas tartalmú gyógyszerekkel egyidejûleg nem javalott szedni, mert a magnézium nehezíti a vas felszívódását. Most legyen az ember okos!
Állítólag magam a B6 vitamin is jó hányás ellen, errõl hallott már v.ki?

Mindegy jöv. szerdáig kibírom, akkor megyünk dokihoz. Ma ugyan hívtam, de sajna nem tudtam vele hosszabban beszélni, mert gondolom épp megzavartam a rendelését.

Sziasztok:
Norciék
Norci

Sziasztok!

Kisbence! Szerencsére nekem nincsenek igazán komoly rosszulléteim, és egyáltalán nem vizesedek. Illetve eddig egyszer vizesedtem be eléggé, a mulkori háromnapos hétvége után, de az túl mozgalmas is volt már nekem. Aztán egy pihenéssel töltött nap megoldotta a problémát. A (viszonylag) sokat ivás, pihenés, láb-felpolcolás, stb. szóval a szokásos trükkök nem segítenek?
A világforgás és elszédülés utól-utól ér néha, Életem Párja már meg se ijjed, rutinosan nyújtja a karját (már ha éppen velem van), ha lelassulok, megállok, és tétován tapogatózni kezdek valami stabil kapaszkodó után. Ezek a szédülések néhány másodperc alatt el is múlnak, de nagyon kellemetlenek. Mindig félek, hogy egyszer nem találok idöben fogódzót, és akkorát esek, mint a nagykabát. A nögyógyi szerint a vérszegénységtöl van (28. heti vérvétel eredménye alapján), de hiába szedem azóta a vastablettát, nem nagyon érzem, hogy javulna. Kép Mondjuk a vérnyomásom is negatív rekord a életképes kategóriában, szóval az is okozhatja.
PiciLaci is izgalmas küröket tud elöadni odabenn, sokszor hangosan felszisszenek, olyat kapok. Éppen tegnap este döntött legutóbb a "költözés" mellett, és nagy küzdelem árán teljesen keresztbe fordult. Közben végigverte a bordáimat, aztán vad hullámzásokat keltett az oldalamnál. Nem is annyira rugdosott, hanem inkább kinyomta valamijét (talán könyök, de térd, vagy sarok is lehetett), és úgy húzta centimétereken keresztül, hogy közben majdnem kiszakadt az oldalam. ApjaLaci oda is tapasztotta a tenyerét, nehogy kiessen az ö kis harcias fiacskája... Kép Aztán az éjszaka közepén felébredtem a második nekifutására, amivel szerencsére hosszára fordult (csak tudnám, hogy most jó végével-e!?), mert nagyon rossz volt, amíg keresztben feküdt. Szálldosó bordákat csinált a legöbordáimból, és a hasam is rettenetesen feszült töle.
A legföbb panaszaim mostanában a gyomorégés, az étvágytalanság, és az elképesztö fáradékonyság. Nehéz az énképemmel összeegyeztetni, hogy délben le kell feküdnöm egy órácskára, és hogy a közeli boltba való "leszaladás" (értsd: komótos séta) után is egészen ki tudok fulladni. A rugdalást elég jól viselem, PiciLaci elég ritkán indul be a gorombaságig, a napközbeni finom kis dörömböléseit meg direkt szeretem, olyan kézzelfoghatóvá teszik a jelenlétét. Kép
Egyébként nagyon sokkal jobb a közérzetem, amióta nem dolgozom, jobban oda tudok figyelni, hogy mit és mikor eszem, és sokat pihenek. Te dolgozol még? A vérképed, vérnyomásod milyen? Sok minden okozhatja, hogy ilyen rossz a közérzeted, jó volna kideríteni, hogy mi tudna segíteni. Mégsem vághatsz neki a szülésnek úgy, hogy teljesen kikészülsz addigra! Mit fog szólni Kisbence, ha egy karikás szemü, totál kikészült Mamival találja szembe magát?!?! Kép

Móni! Nekem is ez a bajom, hogy "rendkívül sok, eltéröen megfogalmazott jogi tanács"-ot olvashat össze az ember, mind rettenetesen bonyolult, mert ki akar térni minden eshetöségre, én meg csak nézek ki bután a fejemböl, és nem értem. Amikor már az egyik érthetönek tünik, akkor jön a másik, ami annak teljesen ellentmond. Mindig el is tévedek a ha így, ha úgy útvesztökben. Én egy jó nagy cégnél dolgozom (illetve dolgoztam Kép), ahol önálló tp. kifizetöhely, vagy mi a csoda is van, szóval elvileg mindent el lehetne intézni, de az ügyintézö sajnos a tipikus "olyan túlterhelt vagyok, hogy képzeled, hogy zaklathatsz?!?!" kategóriába tartozik. Kép Na mindegy, végül is valószínübb, hogy PiciLaci még az idén megszületik, akkor meg nem számít, akkor nem lesz miért kavarni.
Gyomorégésre nekem a nögyógyi a Maalox-ot ajánlotta, az tuti nem árt a babának, csak ha szedem, akkor végképp nem birok enni. De ez az én egyéni nyügöm. Esetleg érdemes lehet kipróbálnod, recept nélkül kapható. A Rennie-vel vigyázz, azt nem szedhetik kismamák. Rajta van a betegtájékoztatón...

Cseri! Köszi, hogy leírtad a történeteteket, könnyes szemmel és mégis vigyorogva olvastam. Kép
Persze az Elenderes elöfizetés árát elfelejtettem megkérdezni, bocs.

BMárti
BMárti

BMárti!

Muszáj válaszolnom, mert szinte mindent félreértettél, szóval mégegyszer errõl a témáról, ígérem utoljára:
- mûbalhé: Félreértettél, én nem így értettem ezt a kifejezést, hanem úgy, hogy kívánom, hogy az legyen a legnagyobb problémád, hogy nincs jó étvágyad. De egyébként nem vagyok 100 %-ig biztos, hogy mindenkinek jól esett a hozzászólásod. Például az olyan kismamáknak biztos nem, akik mondjuk a 25-26. hétnél és +10 kilónál járnak és jó az étvágyuk. De lehet, hogy ez csak az én gondolatom.
- életérzés: Szerintem Te valamit nagyon keversz, ez esetleg egy állapot, de semmiféleképpen nem életérzés. Képzeld el nálam is szokott olyam lenni, hogy nem vagyok éhes, csak nem csinálok belõle gondot.
-ellentmondás: Ezt pedig a plusz kilókra és az étvágytalanságra értettem.

Részemrõl a téma lezárva!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok újra!

Most látom, hogy milyen hosszú lettem, bocs. Még pár sor, és itt se vagyok! Kép

Mummy! Én is napi 8 órát (vagy többet) ültem a monitor elött. Október 1-el tettem le a lantot, és december 25.-re vagyok kiírva, szóval a harmadik trimeszter elejéig bírtam. Akkor már nagyon rosszul esett a napi 2x1 óra tömegközlekedés, és az egész napos üldögélést is nehezen viseltem. Érzékeny és ingerlékeny lettem, örökké fáradt voltam, és egyre többet hibáztam. Ugyanakkor féltem, hogy halálra fogom unni magam itthon, hiszen világ életemben nyüzsgös alkat voltam. Végül nem bántam meg, jól érzem magam itthon, sokkal jobb a közérzetem, és az elmúlt egy hónapban egy percet se unatkoztam. Kép
Nekem a 18. héten, a genetikai UH-n megmondták, hogy kisfiú lakik a pocakomban, de ez nagyon változó. Attól függ, hogy hogyan fordul a kis huncut odabenn. Az unokatesóm feleségének (dec.10-re van kiírva) pl. még most se tudták megmondani, pedig már 4D-n is voltak. Szabályosan a két kis kezével elöl hátul takargatta magát a kis szemérmetes, ebböl arra következtetnek, hogy kislány lehet. Kép Bezzeg az én kicsi fiam a 30. heti UH úgy széttárta a lábacskáit, hogy még az én avatatlan szememmel nézve is világos volt, tévedésröl szó sem lehet, nem Fanni, Lacika. Kép

BMárti
BMárti

Kedves BMárti!

Köszi - olyan jó volt olvasni, ahogy ezt leírtad!
Szerintem én sem fogom birni februárnál tovább (április közepére írtak ki). De azért jó tudni, hogy más is megélte ugyanezt..én 4x szállok át Budáról Pest végébe reggelente és ilyenkor a munkaidõ vége felé már nagyon de nagyon szivesen nyügösködnék és én is ingerültebb vagyok.

Dejjóóó Neked, hogy már itt tartotok! Hajrá PiciLaci a növekedésben!! Igazi karácsonyi babci lesz!

Én is jövõ héten (18.) megyek UH-ra és lánykát sejtünk, de teljesen mindegy..olyan kíváncsi vagyok már rá, mert utoljára 10cm-en láttam és most a duplájára nõtt ( a pocimmal együtt ). Alig várom már, hogy lássam!

Most megyek és belevetem magam az esti tömegközlekedésbe..huuh..
Sok puszi Nektek!

Mummy
mummy (mummy)

Moncsi!

Attól tartok, te se értessz engem. Elbeszélünk egymás feje mellett, tényleg jobb lesz, ha abbahagyjuk. Én nem arról beszéltem, hogy nincs jó étvágyam, és nem vagyok éhes, hanem arról, hogy teljesen étvágytalan vagyok, nem kívánok semmit, nem birok enni, csak eröszakkal tuszkolok le kaját a torkomon, közben sokszor szinte undorodok töle. Látom, nem hiszed el, hogy ez nagyon rossz lehet. Azt kívánom neked, hogy soha ne is tudd meg, milyen...
Egyébként nem állt szándékomban senkit megbántani, aki többet szedett fel mint én, és jobb az étvágya, ha mégis rosszul esett valakinek amit írtam, attól ezúton haladéktalanul bocsánatot kérek. Én csak panszkodtam. Szívböl. Öszintén. De azt remélem, hogy ha nem is találtam megértésre, legalább meg nem bántottam nagyon sokakat, mert rajtad kívül senki nem érezte annyira vérlázítónak a "mübalhézásomat", hogy kikeljen magából miatta...

Ígérem ezennel én is ünnepélyesen lezárom a témát, igyekszem nem panaszkodni ezentúl (bocs, amit Kisbencének írtam már elment, vissza nem vonható), hátha van itt valaki, akinek éppen az ellenkezöje fáj, mint nekem, és megbántódik. Kép

BMárti
BMárti

BMárti, most öszintén, miért érzed úgy, hogy kikeltem magamból? Azért mert nem értek Veled egyet? Ez egy fórum, ami általában azért szokott lenni, hogy mindenki elmondja a véleményét.
(Azért mert nem reagál mindenki valakinek a hozzászólására, nem jelenti azt, hogy egyetért vele.)
Vérlázításról pedig szó sem volt, tényleg elbeszélünk egymás mellett.
Nem tartozom azok közé, akire vonatkozott volna a megjegyzésed, ugyanis próbálok odafeigyelni, de ennek ellenére nekem mégsem tûnt jóindulatúnak az a megjegyzés.

És még mindig tartom azt az állításomat, hogy sajnos akkor tudja meg az ember, hogy mi a legfontosabb és a legelsõ az életében, ha valami rossz történik Vele.

Moncsi

U.i.: És nem vagyok kikelve magaból, még egy kicsit sem ment fel a pulzusom, egyszerûen csak így érzek. És ha valakivel nem értesz egyet, az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy kötözködsz vele!
Moncsi

BMárti, most öszintén, miért érzed úgy, hogy kikeltem magamból? Azért mert nem értek Veled egyet? Ez egy fórum, ami általában azért szokott lenni, hogy mindenki elmondja a véleményét.
(Azért mert nem reagál mindenki valakinek a hozzászólására, nem jelenti azt, hogy egyetért vele.)
Vérlázításról pedig szó sem volt, tényleg elbeszélünk egymás mellett.
Nem tartozom azok közé, akire vonatkozott volna a megjegyzésed, ugyanis próbálok odafeigyelni, de ennek ellenére nekem mégsem tûnt jóindulatúnak az a megjegyzés.

És még mindig tartom azt az állításomat, hogy sajnos akkor tudja meg az ember, hogy mi a legfontosabb és a legelsõ az életében, ha valami rossz történik Vele.

Moncsi

U.i.: És nem vagyok kikelve magamból, még egy kicsit sem ment fel a pulzusom, egyszerûen csak így érzek. És ha valakivel nem értesz egyet, az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy kötözködsz vele!
Moncsi

Moncsi, BMárti!

Szerintem senki nem haragszik senkire, és senki nem sértett meg senkit. Amugy az természetes, hogy mindenki jót, rosszat, örömet és panaszt egyaránt meg akari itt a többiekkel osztani, hiszen azért vagyunk egymásnak. Az hogy kinek mi a rossz és kinek mi a mûbalhé pedig olyan szubjektív dolog.
Ezúton kérlek titeket, hogy ezt a témát ilyen formában tényleg fejezzétek be, elsõsorban magatok miatt, mert azzal ha "vitatkoztok" nem tesztek jót magatoknak és a picuroknak sem. Másrészt nekünk (többieknek) sem jó érzés azt olvasni, ha közülünk valakik "egymásnak esnek".
Próbáljátok meg a szavaimat jól érteni! A szándékom békítõ.

Üdv. Norci
Norci

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, aki csinált Uh-t is. Nagyon jó volt Picifiút ismét látni. A BPD-je 94 mm, súlyát a gép több mint 3200 g-nak becsülte. Szóval az értékei alapján 40 hetesnek felelünk meg. Egyébként a doki szerint szuper jól érzi magát odabenn kisfiam. Szerencsére a vérnyomásom is teljesen rendben volt.

Sziasztok
Katus27 (36 hét 2 nap)
Katus27

Sziasztok!

Mostanában már esélyem sincs, hogy végig olvassalak titeket.
Kata007: én 5 nappal túlhordtam Balázst.

cory
cory

Sziasztok!

Király Kati!
Nagyon sok boldogságot kivánok nektekKépKép Gratula BencéhezKépKépKép Azért gyere majd és mesélj el mindent részletesen!!!

Beja!!!
Én annyira magam alatt vagyok, hogy nem is tudtam töled elbúcsúzniKép Olyan régen beszélgettünk már a chaten, és csak ma olvastam, hogy már nem dolgozol....Emilt szoktál azért még olvasni, ugye????? Vigyázz nagyon magadra meg PocakbercireKépKép

Hétfön reggel repülünk vissza Finno.-ba, akkor már újra tudok rendesen jelentkezni. Úgy hiányoztok!!!! Majd akkor beszámolok mindenrõl!

Norci!
Hát úgy tünik,hogy ez az öszi találka elmarad.Kép De nyáron majd babástul, nem???KépKép Most nem tudok emilt irni, kedden reggel jelentkezem, rendben?
Ja, és a helyedben nem mennék olyan hosszú túrára, inkább pihenj és csak egy rövidet sétálj a pároddal a ligetbenKép Vigyázz magatokraKép

Pusszantás:
Nyuszimanó 25.hét
Nyuszimanó25.

Szia Nyuszimanó!

A túrát nem mertem vállalni, de mivel team építõ buli az uram cégénél õt elzavarom én meg addig szüleimnél fogok pihizni és élvezem hogy kiszolgálnak meg sétálunk nagyokat.

A tlai kár hogy elmarad, jó utat nektek és vigyázzatok magatokra!

Norci
Norci

Tlai=tali.
Bocs.
Norci
Norci

Sziasztok!

Akkor a javított babás lista:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 (+) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
</pre>

A listavezetökröl nem tudtok valamit?

Kata007
Kata007

Sziasztok Kismamák!

Heli férje vagyok és megkért, hogy jelentsem be: Megszületett a kisbabánk! Kép Aranyos , édes fiúcska lett, név szerint : Varjasi Gedeon.
Roppant büszke vagyok mind a feleségemre, mind a babánkra! Mindketten nagyonnagyon ügyesek voltak!

Ja igen, az adatok:
születési idõ : 2001.10.31 14:48
súly : 3160 gramm
hossz : 49 cm
hajszin : sötétbarna /kb 2.5-3 cm-es haj Kép/

A részletekrõl (ha érdekel valakit) majd a feleségem ir.Ha minden jól megy, akkor a hétvégén hazajöhetnek.
Minden jót a továbbiakban, és hasonló jó eredményeket nektek is! Kép

Üdv.: Varjasi Gedeon
Gedeon

Nagy nagy gratula Gedeonhoz!

Norci
Norci

Sziasztok!

Sok boldogságot és jó egészséget a Varjasi családnak, immár a pici Gedeonnal!!! KépKépKép Várjuk a beszámolót az ujdonsült anyukától, ha majd ideje engedi...

Régi kismamák! Segítsetek! A Heli az Helga? Aki nov. 10-re volt kiírva és Debrecenben laknak??? Kit javítsak? Kép

Kata007
Kata007

Kedves Kata007!

Igen, Heli az a Helga, aki nov.10-re volt kiírva!

Nagy gratula az egész Varjasi családnak! Nem gondoltam volna, hogy ennyivel elõbb megszületik a pici!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Akkor itt az új babánk: KépKépKépKépKépKép

<pre>
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Kicsit eltûntem, mert már én sem dolgozom és a gépünk egy hétig szervízben volt!

Elõször is Király Katának és Helgának, no meg egész családjuknak gratulálok és sok boldogságot! Kép

Kisbence!
Nem tudom mi lesz az "együttszülésünkkel"! Hétfõn voltunk a Herczeghnél és dobott egy hátast, hogy mekkora a hasam! A szülés várható idõpontját nem hozta elõbbre, de hatalmas méreteket jósol hosszúcombú lányunknak!
És sajnos vérszegény vagyok Kép úgyhogy nagyon figyelnem kell a vasra!
Na, most megpróbálom behozni a lemaradásomat!

Pusszantás,
Zafi
Zafi

Sziasztok Kismamák!

Király Kata, Helga! Nagy-nagy gratula nektek, sok-sok örömöt, boldogságot és tejcsit kívánok!!! Kép Kép Kép

Beja! Azért remélem, hogy mihamarabb fogsz tudni netezni és kérlek, hogy akkor rögtön jelentkezz!

Mi egyébként jól vagyunk. Szerdán a párommal megvettük Pocaklakónak az elsõ ruhácskáit és képzeljétek el, a párom (aki persze elõször be sem akart jönni az üzletbe) olyan lelkesedéssel és gondoskodással válogatott a babaruhák között, hogy nekem elkezdett könnyezni a szemem a meghatottságtól.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura

Sziasztok Lányok!

Végre egy kis babanethez jutottam.. okt.29. óta itthon vagyok, az elsö napokban feküdtem, de nem birtam sokáig, eléggé mozgékony alkat vagyok.
Nagyon furcsa, hogy ilyen lassan töltödik le a topic modemmel. Kép Örülök, hogy mindenki jól van, az újszülöttekhez gratulálok!!
Amióta itthon vagyok kezdek megnyugodni, de azért még a munkatársak távolból is gondoskodnak róla, hogy ne érezzem teljesen jól magam... Remélem mostmár lassan elfelejtenek.
Így a 3. harmadban már kezdem érezni, hogy terhes vagyok Kép egészen elnehezültem és sokszor alig kapok levegöt. Tamás sokat ficereg, megpróbál nyújtózkodni, olyankor rohanok pisilni Kép a lába pedig már a gyomromat súrolja. Mostmár meg lehet különböztetni, hogy mikor mijét rakja ki, pici popsit, lábszárat, könyököt. Az apja nagyon élvezi, sokszor jobban, mint én Kép Kép

Lányok, próbállak Benneteket minél többször olvasni!

Új képek (3D) Tamásról: www.technoid.hu/baba.htm

Vigyázzatok magatokra és a picikre!

Mamacica(29hét5nap)
Mamacica

Sziasztok Lányok!

Visszajöttem Magyarországra (11 órás autóút-hatása elefántlábak :-( ) és úgy döntöttünk a férjemmel, hogy mégis itthon szülök, igaz, igy egyedül leszek hétköznap, de hétvégére velem lesz a férjecském. Azt beszéltük meg a férjemmel, hogy ha mennem kell a kórházba, akkor rögtön telefonálok neki és õ száll is fel a repülõre, remélhetõleg eléri majd a szülést :-)
Szóval izgalmas lesz, remélem nem fogok nagyon megijedni, mikor elõször fogom érezni a fájásokat.
A kérdésem, mit tanácsoltok, mit tegyek, mikor úgy érzem, hogy itt az idõ, mi a legfontosabb, amit ne felejtsek el, barátnõt vagy rokont kérjek, hogy bekisérjen a kórházba, most úgy gondolom, hogy egyedül is menni fog, szerintetek is? Mentõt vagy taxit hivjak?
A fájdalmaktól ugye lehet azért mozogni, tehát össze tudom késziteni a kórházi cuccokat?
Elviekben anyámhoz vagy anyósomékhoz költözhetnék, de nincs nagy kedvem, szerintetek mi a jobb?
Mostanában nagyon vizesedek, a bokám hatalmas lett, szerintetek ez jelentheti, hogy hamarosan szülök?

Cseri: köszi a beszámolódat, nagyon tetszett és megpróbálom a humorodat átvenni! Még múltkor adtál pár praktikus tanácsot babaholmikkal kapcsolatban, ha jól emlékszem, nekem nagyon segitett, köszi!!!
Még egy kérdés: meddig kell/lehet terhestornázni?

Mindenkinek gratulálok, aki mostanában szült, friss kismamáknak kellemes várakozást kivánok, én nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan eltelik ez a 9 hónap!
Vigyázzatok magatokra, várom a válaszokat!

Zsu26 (36 hetes)

(nem tudom az azonositommal elfogadtatni, ezért vagyok felül névtelen)
Névtelen

Sziasztok lányok!

7 hetes kismama vagyok és abban kérném segítségeteket, hogy írjátok meg milyen praktikákat alkalmaztatok, amikor a terhesség elején menstruációs görcsötök volt. Én szedek magnézium pezsgõtablattát és magzatvédõ vitamint. Ennek ellenére elég sûrûn görcsöl a hasam (fõleg éjszaka).
Köszönettel:
Zsófi
Szabó Zsófia (szzsofia)

Sziasztok lányok!
Én is internethez jutottam...
Gratulálok a legfrissebb anyukáknak.
Mi még egyben számoljuk a hátralévõ napokat... Kép
Ha tudok jelentkezem.
Vigyázzatok magatokra, mindenkinek minden jót!
Niki K.
Niki K. 37

Szia Zsu26!

Kezdeném a jó hírekkel. Persze hogy tudsz mozogni ha megkezdõdnek a fájások de azért ez is mindenkinél máshogy jelentkezik. A cuccodat jó lenne már most, de minnél hamarabb összekészíteni mert most nyugodt fejjel talán mindent össze tudsz pakolni és nem akkor kellene kapkodni mert tuti otthon marad valami nagyon fontos. ( Listákat találsz több helyen is hogy mire lesz szükségetek.) Ha a szülõkkel jól kijössz akkor talán inkább velük kellene töltened az idõt ha nem akkor pedig egy olyan barátnõ aki esetleg kocsival rendelkezik ha nincs akkor jó lenne ha veled töltené az utolsó éjszakákat. Ha nincs autó seözel se távol akkor inkább hívj mentõt.

Nos hirtelen ennyi jutott eszembe.

Szia Tiktakora
tiktakora

Sziasztok!

Zsu26!

Csatlakozom az elöttem szólóhoz, de hozzátennék egy pár dolgot:
Szóval tényleg készítsd össze a cuccodat már most. Majd meglátod, hogy hiába készíted el elöre, biztosan lesz valami, ami esetleg holnap jut eszedbe. Nyugodtabb leszel, ha csak meg kell fogni a kis csomagodat és menni.

"barátn&otilde;t vagy rokont kérjek, hogy bekisérjen a kórházba, most úgy gondolom, hogy egyedül is menni fog, szerintetek is?"

Szerintem menne (már kétszer szültem), de hidd el, ha veled van valaki a fentiek közül, nem érzed majd egyedül, anyátlan-apátlan árvának magad. Bármilyen jó a fogadott orvosod, jó lesz ha van Veled valaki. Lesz épp elég kínod, ne menj egyedül! Vagy legalábbis beszéld meg az illetövel, ha hamarabb nem is, de a kórházban találkozzatok. Hirtelen ennyi... Kép

Vigyázz magatokra, és könnyü, gyors szülést kívánok Neked.

Kata007
Kata007

Szia Zsu26!

Végre itthon! Bátor döntést hoztál, én biztos nem mernék a férjem nélkül neki vágni!
A gyógytornász Kati mesélte, hogy Heni a múlt héten még tornázott aztán ezen a héten megszületett a kisfia. Nem tudom emlékszel-e rá?
Hosszú szõke haja van, kék szemû és szerintem mindenkiét meghaladó pocakja volt.
Szóval ha van kedved és persze erõd akkor gyere csak! Várunk!
Menta (Berta)
menta (menta)

Sziasztok!

Király Kati!
Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!!! Kép Kép

Néha-néha benézek, örülök, hogy páran még emlékeznek rám. Nem fog valaki mostanában a MÁV-ban szülni? Ez persze hülye kérdés, mert ki tudja, mikor jön el a nagy nap. Mi már a finisben vagyunk, az egész család az idöpontot tippelgeti. Szóval jó lenne ismerössel találkozni odabenn.
Mindenki irigykedik,hogy milyen könnyen viselem, szerencsére tényleg jól vagyok. Az elején lévöknek hasonlóan kellemes 9 hónapot kívánok!
Ha tudok,még jövök szülésig, de mindenesetre írok,ha túlvagyun krajta.

Eszter (38. hét)
eszter

Kata007!
Szeretnélek megkérni,hogy egészitsd ki a táblázatban az adataimat!Beáta vagyok a kisfiam Martin Zsolt egy nappal késöbb született a tervezetnél,a többi adat jó.Köszönöm szépen
Minden kismamának kívánom,hogy olyan csodálatos élmény legyen a szülés mint nekünk volt.
Kovács Beáta
Beáta

Sziasztok!

Helga, gratulálok és jó egészséget kívánok Nektek!

Zsu26, közben találtam a Kismama újságban egy tel. számot (az intéznivalókkal kapcsolatban):
311-8016.
Én is a vége felé járok, és már összekészítettem a kórházi pakkomat, de többször egészítettem ki. Szerintem is jobb, ha most összekészíted. Így nyugodtabb az ember. Mi a férjemmel megbeszéltük, ha véletlenül úgy adódik, hogy nincs otthon, és nem tud otthon teremni, taxit hívok. Igaz mi elég közel lakunk a klinikához. Valahol olvastam azonban egy jó tanácsot: ha hívod a taxit, mond meg, hogy szülni mész a kórházba, mert akkor ha normális az irányító, olyat küld, aki már esetleg tapasztaltabb (apuka stb.). Ne ott érjen egy zöldfülü taxist a meglepetés...
A tornáról: megkérdeztem én is a szülésfelkészítön ezt, a szülésznö azt válaszolta nyugodtan lehet az utolsó pillanatig. Mesélte, hogy volt egy kismama, adott napra ki volt írva, nem történt semmi, unatkozott, aznap még este elment tornázni:-)))

Norci!
A B6 vitamin magában is enyhíti a hányingert. Ezenkívül: csökkenti az éjszakai izomgörcsöket, lábikragörcsöket, kézzsibbadást.

Zsófi, nekem az orvosom kezdetektöl a MagneB6-ot írta elö, és a barátnömnek is, akinek hasonló panaszai voltak, de szerintem azért beszélj az orvosoddal (ha még ezt nem tetted volna)! Lehet, hogy csak a méhet tartó szalagok nyúlnak...
Jó babavárást mindenkinek!
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Mummy!
De jó Neked, hogy már a jövö héten lesz uh! Nekünk csak 23-án, talán akkor majd bekukkanthatunk a lába közé. Egyébként mi is kislányt sejtünk. Kép Én elöször azt szerettem volna, ha csak a szüléskor derül ki, hogy kislány vagy kisfiú, de már annnnnnnyira kiváncsi vagyok, hogy az eredeti tervet lefújtam. Kép A férjem persze nevetett, hogy ö megmondta elöre hogy így lesz, nem fogom kibírni. Kép
A mocorgást egyre határozottabban érzem, néha egész sorozatokat levág a kölök. Kép
Neked mikor lesz AFP eredmény?
Munka-téma: A fönököm magához tért, most megint csupa mosoly, ki a fene érti ezt? Jót tett az egy hetes táppénz nagyon. De ennek ellenére nagyon fontolgatom a táppénz kérdését. A munkám rengeteg felelöséggel jár, s különösen év végén nagy a hajtás. Ráadásul a cigifüstöt se bírom, s a folyosókon áll a füst, ahogy sokszor végig kell vonulnom a nap során. A szomszéd szobában is állandóan dohányoznak, ajtót nyitják-zárják, így én is részesülök belöle. Szóval ez most nagyon nem hiányzik nekem, úgyhogy lehet, hogy napok kérdése az ottlétem.

Címem: kritus@broadband.hu

Mamacica!
Pihenjél sokat! Megnéztem Tamáskát, írtó aranyos! Kép Mi is gondolkodunk a 3d-s uh-n. Mennyivel elötte kell bejelentkezni és hol?

Rita
Krita

Sziasztok!

Hát akkor frissítsük a táblázatokat:

<pre>
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
</pre>

<pre>
Erás 43 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Szilvi2 1.c. 42 hét 5 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 41 hét 6 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Andiv 40 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 40 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 39 hét 5 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Tikk 38 hét 6 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Rebi 38 hét 5 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Móni 3.c. 38 hét 3 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 38 hét 2 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 36 hét 6 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 36 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 36 hét 3 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 36 hét 2 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 36 hét 2 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki K. 5.c. 36 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 36 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Beja 8.c. 35 hét 2 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 35 hét 0 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 34 hét 6 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 34 hét 2 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 34 hét 1 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Picur 1.c. 33 hét 6 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 33 hét 3 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 33 hét 3 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Szilvi 1.c. 33 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
BMárti 1.c. 32 hét 6 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 32 hét 6 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 32 hét 5 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Zita 4.c. 32 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Betti 4.c. 31 hét 5 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Zafi 31 hét 5 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Tiduj 31 hét 3 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Kata 31 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kisbence 31 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Mamacica 1.c. 30 hét 0 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 29 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 29 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 28 hét 6 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 28 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 28 hét 4 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 28 hét 0 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 27 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
Zsuzs 1.c. 27 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
TKriszta 1.c. 27 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 27 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Tmóni 0.c. 26 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 26 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Menta 1.c. 26 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Kinga 1.c. 26 hét 3 n Maglód 33 év 4-5.b.
Tünde 25 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
SJMóni 3.c. 25 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Nyuszimanó 3.c. 24 hét 3 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kele 0.c. 18 hét Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 17 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Csilla1 1.c. 13 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 11 hét 2 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Norci 5.c. 10 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 9 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 2.b.
Erika2 12.c. 9 hét Százhalombatta 27 év
</pre>

Mamacica!
Én is megnéztem, tündéri!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Hétfõn, október 29-én megszületett Vlachopoulos Márkó Dimitris, 3 kilóval, 54 cm-rel!
Már itthon vagyunk, Márkó nagyon jó kisbaba, csak akkor sír, ha jó oka van rá, és mi mind nagyon büszkék vagyunk rá.

Apukája pont idõben érkezett, én már a szülõszobán voltam, mikor Õ megérkezett. Velencétõl egész idáig vezetett egyfolytában, jó fáradt volt szegény, de néhány óra múlva már a kezében tarthatta az újszülött kisfiát.

Mindenkit szeretettel üdvözlünk:

Andi és Márkó
andiv (andiv)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?