Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Ma kerültem netköyelbe, elnézést :(.

Petráék, sajnálattal olvasom... :(, akkor gondolom nem gond hogy nem jelentkeztem, plussz púp...

Gréta sincs a toppon :(.

...puszi, már itt is ülnek megint a nyakamon, basszus teli a bogyóm a családdal, sőt a tököm is... szerintem otthonról írok BUÉK MINDENKINEK!!!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, otthon édes otthon :-)

Judit, örülök, hogy Petra jobban van, reméljük, má a gyógyulás útjára lép.

Vick, gratulálok Vince első lépéseihez. Nagyon ügyes!
Örülök, hogy jól telt az ünneplés 10-én.
14 fog??? Hú, az nagyon sok!

Kati, Míra nagyon kis ügyes. Gondolom, van kitől tanulnia... Élsportoló :-)
A nagyok a nagyszülőknél?
Gratulálok a házassági évfordulóhoz. Nagyon jól hangzik a program. Szorítok, hogy már gondtalanul alkoholizálhass :-)

Móni, szegény Dávid! Remélem, gyorsan rendbe jön. 39,7 az nagyon sok!
Most akkor ez a hörghuruttól van?

Mi is visszavittük ZSófit az orvoshoz. Azt mondta, hogy csak szívjuk rendületlenül, ki kell annak ürülnie, biztosan teli van az arcürege. Egyelőre nem kapott másik antibiotikumot, mert se nem lázas, se nem köhög. Ha nem javul, akkor jövő csütörtökön kell visszavinni.

Munka csak délután volt, de tegnap este és ma de. is készülnöm kellett rá.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Húúúú Móni! Sajnálom! Remélem, hogy hat a gyógyszer!!! Nekünk amit minden (4) orvos a szánkba rágott, az volt, hogy itassuk. Az nem baj, ha nem eszik, de igyon. Mindegy mit, csak igyon! SZorítok, hogy hamar túl legyetek rajta!

Vick: én is gratulálok Vince első lépéseihez! Annyira édes az a fiú.... s mekkora!! Biztos, hogy jó topikban vagy? ;)

Kati: édes lehet tényleg Míra! Hihetetlen, hogy mit ki nem találnak! Annyira leleményesek! Nah, egy ilyen szilvesztert én is el tudnék képzelni! :) Ja! Én első körben nem jöttem rá, hogy ki vagy.... :oops: Csak mikor itt olvastam, hogy Te vagy! :)

Móni: jobbulást és jó éjszakát Nektek!!!

Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Nem frissítettem....

Friday: nem lettél volna púp!!!! Ha nem betegszik le Petra, azért megtaláltalak volna! :) Kitartást Neked! S várunk vissza!

Zsuzsi: de jó, hogy Zsófi kezd egyenesbe jönni! Remélem, hogy most már elfogy a váladék!

Jah! Nálunk új vendég a hasmenés! A dokinő azt mondta, hogy lehet a vírustól, lehet az antibio-tól is. 2xfél Normaflore, s nem kell diétáztatni sem. Csak amiatt írtam, ha valamelyikőtök így járna, akkor hátha segítség....

Jó éjt!

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Zsuzsi, akkor ez jót jelent, remélem hamar kiürül az édes kis pofija és nemsokára elhagyhatjátok az orrszívást!
Körkérdés: csak akkor szívjátok, ha hallhatóan szörcsög, vagy amúgy is? Én nem szívesen kínzom vele, csak ha hallom, hogy van cucc, akkor vesszük elő a porszívót.

Ha már egyszerű sós süti, és ráadásul virsli is, én ilyet tervezek sütni: http://mindmegette.hu/magvas-virslis-kiflik.recept

Móni, sajnálom a lázat :( Remélem az antibiotikumtól hamar elmúlik. Ezt Benén én is megfigyeltem, amit írsz, a láztól bágyadt lesz, de ha épp nem lázas, semmi baja, ugyanúgy rohangál, nem lehet nyugalomra inteni, pörög ezerrel.
Akartam írni a felsorolásban ezeket is, de mivel Bene húst sem eszik sokat, vörös húst meg májat meg pláne... nem igazán szereti, próbálom belecsempészni a kajájába, több-kevesebb sikerrel :)

Friday, azért remélem, jól telnek az itthon töltött napok!!! Jó lett volna találkozni, na de majd lekésőbb a kézműves szakkörön tavasszal :wink:

Vick, 14 FOG, amindenit!!! Grat :) Remélem jönnek a nyugodt éjszakák!
Szuper, hogy elindult, micsoda karácsonyi ajándék! :)

Kati, élvezd a lazítást, rád fér, három gyerek mellett nem sok időd lehet magadra!!!
Szurkolok a szopi elhagyásához, remélem jöhet az alkohol :wink: :lol:
Micsoda erős kiscsaj, nem semmi, hogy fel tudja húzni magát! :) Erről ha van esetleg, tegyél fel képet, légyszi :wink:

Sziszi, nagyon-nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen Mátéval, megy a sok-sok drukk Értetek! Remélem nincs nagy gond, és könnyen orvosolható a lázasságának az oka!

Judit, örülök, hogy Petra jobban van, remélem most már láztalan marad és ez az antibiotikum teljesen meggógyítja! Szegény kicsi lány, biztos neki is elege van már belőle :(

Puszi,
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.12.29 18:47-kor.

KépKép
gigilina

Hú Móni, nagyon gáz ez a láz! Vigasztaló, hogy ilyen jól viseli. A mi dokink is ilyen előrrelátó, Budára járunk hozzá, és hogy ne kelljen a beteg gyereket még törni, sorbaülni stb, ha alakulhat rosszabbul a láz, ír fel tartalékot. Tudja, hogy felelősségteljesek vagyunk ilyen dologban.

FB? Hát igen! Nagy lépés, gyerekkori képem. Látjátok, mi lesz a gyerekekből? Úgy megöregedtem, már rám sem ismerni. ÁÁÁÁ! Mindjárt szülinap! Judittal együtt ünnepelünk majdnem!

Friday, sajnálom, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kellene. Gyógyulást Grétának. Mikor mentek haza? Vigyázzatok magatokra útközben, nem hiszem, hogy máshol jobbak lennének az útviszonyok.

Na jó, megyek, mert elromlott a jógyerekem és duán nem hagy, nyafizik. Jön utánam és nyüszítve tépi a nadrágot rólam. Mintha érezné, hogy ez kiakaszt! Igazi nő!!!

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Fürdőszoba takarítás után, teregetés előtt, de vagyok...

Sajnálom a sok köhögős-náthás és pláne hányós babót, most nagyon kilógunk a sorból, hogy előttetek átvészeltük a betegséges story-t.Na de ennyire nem is kapott el minket szerencsére.

Zsuzsi, nagyon ügyes Zsófi az önálló evéssel.ivással, tipp a szomszédasszonyomtól:teríts az etetőszék alá egy olyan abroszt vagy lepedőt, amit szennyesbe dobnál már, így akkora takarítást nem kell csapnod az evés után.
Remélem sikerül előrejutni a játszószőnyeges ügyben, de hát ez a tárgyalás is egy plusz nyűg egy 1 éves gyerek mellett.

ToldiSzilvi, sajnálom Mátét és sokat gondolok rátok, holnap egyből írj, mit mondtak, szorítunk nagyon!!!!!

Móni, szegény Dávidka, ez azért nem alacsony láz már, elhiszem hogy levert.Tesó ügyben mivel te leszel az úttörő, amikor majd a mi nyakunkon lóg a két kisgyerek, neked könnyebb lesz.
Igazából mindig mondhatná az ember,hogy most még ezért korai, meg azért, de később se jobb, tudom ezt én is, de bátorságom egy fikacrnyi sincs újból terhesnek lenni, mert hogy itt van Márk, tudom,mit veszíthetek ha esetleg történik vmi a babával.De ha sok idő telik el se jó.

Vick, nagyon szép a kiscsalád, Vince teljesen a lányokhoz nőtt már, talán a 14 fog is teszi, szerintem ő itt a topik legnagyfiúsabb babája.Gratula a járáshoz.

BfKati, pihenj egy kicsit, ha tudsz csak így Mírával és persze jó szilveszteri poháremelgetést kívánok!Míg nem olvastam bnetet, nem jöttem rá,ki a hawaai-i kislány FB-n és először ignoráltalak, sorry :-(
Anyudról mi hír?
Ügyes Míra, pár hét és szaladni fog, meglásd.

Erika, nagyon jók Zsófi képei, a fekete-fehér babakocsi tologatós copfos kép a kedvencem, hú de nagylány már, mintha ovis lenne.

Friday, ismerős a családi béklyó, el tudom képzelni mi van, ha ilyen messziről látogattok haza.
Amint hazaértek,hosszú beszámolót kérünk.
Jó utat, Ivett unokatesót meg jól babusgassátok meg!

Ági, az ilyen virslis-tésztás kajákat nálunk M szereti nagyon, sajnos a sajtos-virslis muffinját legutóbb a muffinsütőm bánta, de amúgy nagyon kiadósak, s a picik is ehetik nem utolsó sorban.
Na, májat mi egyáltalán nem eszünk, vörös húst,hm, hát após vadász (csak stüszi, de fegyverviselési engedélye meg papírjai azért vannak) és Márk rá van kattanva a vaddisznósültjére meg a vadpörkölre, mikor megyünk hozzá, hihetetlen mennyiségű húst be tud termelni, lehet hogy vashiányos???

Mangora, remélem Marci jobban van már, és a nagyit felveszik az otthonba, nagy terhet vennének le a válladról, szorítunk mindannyian.

Judit, Fleur ma beszéltünk, itt külön nem írok, ha nem baj.

Rólunk:Jól sikerült a karácsony, de végig pörgős volt, x-ék jöttek, y-hoz, z-hez menni, de alapjába véve jó volt.Végül elvittük Márkot M nővéréékhez,mert a kislány már előtte 3 napot oviba is ment, kapott papírt hogy meggyógyult, úgy legyen!
Márk irtó édes, meg sem áll, úgy belelendült a járásba, egyáltalán nem mászik már és kapaszkodás nélkül feláll (terpeszállásban), ha leül mondja hogy csüccs, egész nap beszél, viszont alig eszik, folyamatosan fogzik, karácsonykor kibújt a bal első párja, egyszerűen már eljutottam odáig,hogy tök mindegy milyen napszak van és mit kéne ennie, ha eszik vmit összeteszem a két tenyeremet.
Család szerint fogyott Márk, na de azt nem veszik észre,hogy sok jövés.menéstől apadtak a sonkák, amúgy még bőven díjbirkózó súlyban nyomjuk.
Szilveszterkor M nővéréék nyaralójában leszünk, Márkra a szüleim vigyáznak, jó lesz kicsit kikacsolni.

puszi mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mi is itt, csak ma már Itthon volt Robi és elintéztük a vásárlásokat, egész nap jöttünk-mentünk!

Marci már jobban van! Az étvágya is kezd helyreállni! Bár még éjszaka kelt kétszer is enni, így én ki vagyok purcanva... Meg voltam körmösnél, kihasználva az utolsó szabadnapjaimat :wink:
Ja, Marci már egész ügyesen bejárja az egész lakást két lábon!!! Már csak olyankor dühös, ha véletlenül elesik és nem tud felállni, mert a felállás kapaszkodás nélkül még csak ritkán jön össze neki! Na, akkor nagy mérgesen négykézláb megy tovább :lol:

Hasmenésre akartam már írni tegnap, csak szita agy... Nekünk a doki egy HIPP ORS 200 italt ajánlott! Ezt patikában recept nélkül lehet kapni (bár nálunk csak rendelésre hozták, nem tudom máshol tartanak-e készletet belőle)! Ebből a 200 ml-st kell 24 óra alatt elkanalazgatni gyerekeknek! Csupa jó dolgo van benne, répa, rizs... minden ami hasfogó és vitaminok! Marcinál úgy tűnik használ, mert a hányása már teljesen elmúlt és ma már a széklete sem volt olyan hív és jókat pukizgat tőle :lol:
Ja, és már a köhögése is nagyon szép és az orrát már két napja nem kellett szívni!

Móni! Dávidnak jobbulást! Nem semmi ez a magas láz :cry: Azért az jó, ha a kedve jó!!! Mikor felmegy a láza azért is levertebb, mert akkor dolgozik a kis szervezete a kórokozók ellen!

Judit! Remélem Petránál kitart a lázmentesség végre!!!

Kati! Nem semmi Mírád ezzel a felmászással... :shock: Kis vasgyúró :lol: Szilveszteri buli jól hangzik!

Mi barátokkal megyünk egy panzióba egész hétvégére, pénteken megyünk s csak vasárnap jövünk! Még vasárnap úgy voltam vele, hogy lemondom Marci miatt, de mondtam, hogy adok neki két napot, hogy lássam hogy van, és lám, mára már nagyon jól volt! Ma csak kissé hisztis volt, de gyanítom, hogy lehet, hogy ez éhség miatt volt, mert azt vettem észre, hogy most egyszerre kisebb mennyiségeket bír csak megenni, viszont azt gyakrabban igényli :wink:

Kata! Szerintem is teljesen normális, hogy a járással elkezd kicsit lemenni a hurka! Hiszen sokkal többet mozog! Az étvágya nem lett nagyobb Márknak? Jól értem, hogy Márk eszi a vaddisznó pörköltet??? :shock: Akkor tuti nem vashiányos :lol: Mondjuk nem is tűnik annak :lol: :lol:

Vick! A házassági évfordulós kikapcsolódás jó lehetett :P Gratula Vincének a járáshoz!!! Nálunk ahogy Marci már több lépést tudott menni egy huzamban. én mondjuk elérte a kiszemelt célt, onnantól megint tudott aludni éjszaka, úgyhogy remélem emiatt sem fog már kelni! 14 foga van már??? :shock: Marcinak a napokban búlt elő a nyolcadik...

Akartam már kérdezni tőletek, hogy akinél még nincs a gyerkőnek rágó foga, ott a keményebb falatokat meg bírják enni? pl alma vagy répa nyersen? Mert én azzal szenvedek, hogy Marci az olyan kajákat még nem bírja enni, amikben ilyen darabok vannak. Vagy nincs összefüggés??? Hogy van ez?

ZSuzsi, a munka hőse!!! Remélem tényleg csak ki kell szívni Zsófi orrát jól és túl lesz ő is ezen a kórságon! Sajnos csiga recept jól hangzik nagyon!!!

Ági! Nálunk is úgy megy az orrszívás, hogy ha hallom, hogy szörcsög vagy ha nagyon folyik neki akkor szívom ki, meg általában lefekvés előtt mindig, hogy tudjon aludni! Ha jobb napunk volt, akkor csak napi háromszor szívtam neki! Reggel, a délutáni alváshoz és este fürdés után! Én sem szeretem kínozni, főleg hogy írtózatosan tiltakozik ellene és alig tudom lefogni...

Friday! gondolom van nagy jövés menés ilyenkor, ha végre itthon vagytok!!! Majd várjuk a beszámolót és óvatosan hazafelé!! Mikor mentek vissza?

Sziszi! Várjuk holnap a híreket! Bár szerintem is simál lehet ludas a foga Máténak! Nálunk láz akkor volt, mikor az alsó fogai jöttek Marcinak, meg azok azóta is jobban megkínozzák, ha alul jönnek! Robi jól meg is magyarázta! Nálunk a szlogen, hogy azért nehezebb az alsó fogaknak kibújni, mert azokat nem húzza a gravitáció :lol: :lol: :lol:

Karácsonyfának nálunk sincs túl nagy sikere! Párszor megpróbálta a szélső díszeket piszkálni, de nem lett neki engedve, így most már hagyja! Ami nagyon tetszett Marcinak és tátott szájjal vigyorogva nézte, az a csillagszóró volt :lol: :wink:

Puszi mindenkinek és nyugodt éjszakát!

Mangora

Kép
mangora

Én is jöttem kicsit. Gyerekek alszanak, talán nem szalad el a lakás sem mire anyuék holnapra ideérnek. :wink:
ÓÓÓ nagyon sajnálom, hogy mindenki beteg. :( :( Szilvi nagyon szorítok, hogy holnap minden rendben legyen.

Móni remélem nektek sem lesz már ilyen magas láza Dávidnak.

Judit
Hát nem semmi kálvárián mentetek keresztül. Örülök, hogy a tüdeje tiszta volt végül. És nagyon szorítok, hogy most már tényleg ne legyen lázas. Ez már túlságosan is elhúzódott nálatok.

Vick
Na látod pont ez az ami nekem is furcsa volt anno. De csak azért lett nekem is mert bnőm felhívta rá a figyelmem. (mármint a röntgenre gondolok)
Ti jobban vagytok már?

A hányós sztorik sem túl jók és szerintem is nagyon ijesztőek. Az ember hirtelen azt sem tudja merre szaladjon.

Antibiotikum után hasmenés sajnos normális. Más is írta már normaflore-t, de a ProKid is jó és talán könnyebb beadni is.

Azt hiszem Gigi te kérdeztet még a köhögés csillapítást. Szerintem alapvetően nem szabad csillapítani. Viszont estére nem szabad köptetőt adni, mert akkor szegény csemete egész éjjel szenved. Mondjuk én száraz köhögés esetén volt, hogy csillapítottam, mert olyankor zavarja az éjszakai pihenést. Nekünk száraz nem hurutos köhögésre felírtak egy cseppet és nagyon sokat segített. Sinecod a neve. Na persze remélem idén már senkinek nem lesz rá szüksége, de esetleg jövőre. Mármint jövő télen.

Orrszívás szerintem mindenképpen jó, mert úgy tuti kifelé jön. Mi csak akkor szívjuk, ha szörcsög és előtte befújjuk tengervizes orrspray-vel.

Zsuzsi
Durva nagyon, hogy rendőrségi ügy lett a szőnyegből. Remélem jól sikerült a a szívességi ügy, mert azt végül nem írtad. Gondolom el is voltál havazódva....majd hívj valamikor, ha erre tudtok járni.

Karácsony nálunk nem volt most jövős menős, ahogy szokott, de jó volt. Anyósom is eljött és anyuék is jönnek holnap.
Én most ebben a pár napban igyekeztem a családomra koncentrálni meg a gyerekekre. Mi egészségileg szerencsére rendben vagyunk. Se köhögés, se taknyosság és szinte már hihetetlen, hogy teljesen kimásztunk mindenből és ennyire gyorsan. Mondjuk Dani most nyűgösebb kicsit, szerintem rágó fogat növeszt és veszedelem amit művel velünk. Ez a felfelé mászás ész nélkül már elfelejtettem mennyire idegtépő. Amúgy édes, csak hát na....
Mi együtt díszítettük a fát, mert Lilla már nagyon várta és mivel oviban is együtt díszítették így nem akartam megkavarni, hogy az angyalok hozzák. Nagyon élvezte, Dani is lelkesen segített (főleg leszedni és szaladgálni fel alá a díszekkel én meg kergethettem).
Nálunk is kérek azért kis szorítást, mert az egyik mami nagyon rosszul van. Igaz öreg már, de egyedül van senki nem néz rá és mi sem tudunk, mert messze van....nem akarta, hogy elmenjünk hozzá és mivel nagy vendéglátó ez már nála nagyon rossz jel.
Apu is elég beteg, nem tud beszélni, hangszálai begyulladtak, füle is, azért is ilyen későn jönnek, mert próbált erőre kapni és nagyon nagyon kimerült idegileg. Azt hiszem a munkahelyi bizonytalanság kikészítette teljesen.....közszférában dolgozik, el tudjátok képzelni milyen káosz van ott most a jövőt illetően. Aggódom érte nagyon.

Szilveszterkor végre lazítunk mi is. Évek óta semerre nem voltunk ilyenkor. Mióta gyerekeink vannak azóta. És most meghívtak minket egy buliba és anyósom feljön vigyázni a gyerekekre, így el tudunk menni. Na remélem jó lesz és nem fullad kudarcba a dolog, mint legutóbb. Akkor Lilla sugárban hányt...:(és rohannunk kellett haza. Meg kicsit attól is félek anyósom hogy kezeli majd a két gyereket, főleg esti fektetéskor...de egyszer ezt is ki kell próbálni.

KépKép
KépKép
fleur

Jajj és majd elfelejtem minden újabb totyogó és nagyvilágnak nekiinduló babának gratulálok. Anyukák meg kössétek fel a gatyát, lehet rohangálni.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Fleur
Nagyon sok mindenben egyetértek veled, az antibiotikum utáni hasmenésben, a köhögéscsillapításban, és adja Isten, hogy igazad legyen az elindulás utáni alvásban is.
Most ott tartunk, hogy 2. éjszaka nem vagyok hajlandó tjeet adni neki éjszaka, csak vizet. Arra persze rázta a fejét, hogy nem! De mást nem kapott. Tegnap éjjel 2 óra sírás volt, ma éjjel már csak 1 óra nyöszörgés, és fél 1-fél 2-ig volt ez, érdekes módon visszaaludt és fél 8-ig aludt. Szóval megbizonyosodtam, hogy nem volt éhes, mert akkor óránként kelt volna. Mostmár következetes leszek, és nincs tejcsi éjjel. Hátha rendeződnének az éjszakák véglegesen, mert ez a másfél éve nem alszom már kicsit kimerít.

Vincus még köhög néha, akkor csúnyán, de nem sokszor. Adok most neki olyan lándzsás utifűszirupot, amiben van echinácea meg C-vitamin is. Eszter közben teljesen rendbe jött.

Nekem még mindig mélyről szakad fel, de egyre jobban jön fel a cucc, szóval nincs már letapadva, ami jó dolog. Én meg Lándzsás utifüves cukorkát szopogatok. Nagyon finom, mézes citromos, ajánlom minden köhögős anyukának, apukának. :wink:

Azt gondolom a lázról, hogy ijesztő, ha magas, de azt jelenti, hogy a szervezet képes dolgozni a betegség ellen. És addig jó, amíg ezt megteszi! A lányoknak rendszeresen 40 fok körüli lázuk volt kb. 3- 4 éves korukig, hűtőfürdő meg minden, viszont most lázasak 2-3 napig, utána semmi bajuk. Gyógyszert egyre ritkábban kapnak.

A kruppról akartam még írni, mert persze abban is volt részünk ( mindent ki kell próbálni), abban nem is a köhögés az ijesztő, hanem ahogy veszi be a levegőt, akkor olyan, mintha nem lenne rés, ahol bemenjen és ilyen sipító nehéz légzése van. Na akkor gyorsan hideg párásítás az arcába közvetlenül, vagy kivinni a levegőre és segít. Az kinőhető dolog. Nekünk már rég nem volt szerencsére.
Na megyek, mert Vince kinőtte a csizmáját, megyünk nézni nagyobbat.
Puszi és szép napot mindekinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Köszönöm a drukkokat, Dávid láza ma már nem ment 38 fölé. A 39,7-től azért nem ijedtem meg annyira, mert pont ez volt nyáron is, két nap alatt elmúlt és a Nurofen órákra levitte. Talán ő ilyen.
(azért megmértem az összes lázmérőnkkel:)

Zsuzsi,
23.-án voltam vele dokinál, azzal, hogy kezd köhögni, azt mondta, figyelgessem, mert kezd rámenni a hörgőire vagy mi, és ha belázasodna komolyan, akkor gyógyszer. Gondolom ilyenek ezek a légúti fertőzések, vagy elmúlnak maguktól, vagy jönnek a szövődmények.
És mivel karácsony következett, fel is írta az antibiotikumot.

Én meg most ki is váltottam, (nem vittem vissza a doki helyetteséhez ilyen lázzal), hogy ne szilveszterre legyen igazán kritikus a helyzet.

Mangora, megnézem ezt a HIPP-italt is, köszönöm!
D. se nagyon tudja megenni az almát, körtét darabosan, nem merek neki adni egyelőre, mert félrenyeli. Puhább dolgokat és főtt húst már profin "rág".

Ági,

Ez a virslis recept nagyon hasonlít egy régi fornettis sütire, amit Zoli imádott, és kivonták a forgalomból:)

Úgyhogy muszáj lesz kipróbálni:)

D. orrát mi altatás előtt szívjuk (napközbeni altatás előtt is), egyébként neki magától is folyik.
azt hiszem, ez állagfüggő:)

Judit,
Köszi a tippet, próbálom itatni én is, hálistennek iszik, és valamennyire eszik is.

Sziszi,
Máté hogy van???

Friday,
Remélem, azért jól telik az itthonlét!

Kata, jót nevettem a vaddisznópörköltön:) Márk karcsúsodása várható volt, a járás jó fárasztó lehet nekik. Örülök, hogy legalább ő nem lett beteg, olyan szomorú olvasni itt a sok lázas-taknyos-hányós gyerekről...

Fleur, jó szilveszteri bulit kívánok, remélem, összejön!

Szép napot,
Puszi
Móni
monke

Fleur,

Jobbulást kívánok a nagymamának és apukádnak is!

Vick,
A járás utáni jobb alvás nálunk nagyon bejött, azóta 90% átalussza az éjszakákat.
monke

Sziasztok,

Csak gyorsan, mert a munka utóhatásait rendezgetem.

Dávidnak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Később jövök még, mert nagy hírem van :-)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

köszönjük!
Teljesen kiment a fejemből:(

most azonnal írd meg, mi az
:P

és toporzékolós szmájlik.
monke

DÁVIDNAK MI IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Csatlakozom Mónihoz én is a toporzékolós smile-val!!!

Tessék visszajönni és megírni! :)

Fleur: örülök, hogy minden rendben Veletek, s hogy jól telt a karácsony. A szilveszter is jól hangzik!

Szilviékről valakinek nincs híre?

Upsz! Orra esett... jövök vissza!

Judit

Kép
petra09

Sziszatok !
itt vagyok első körben csak miattatok mert apukám most ment az eredményért aztán irány a doki nő !

Na ...
reggel 6 kor ébresztés gyerek az se tudta hol van , rám nézett legyintett a kezével és átfordult a másik oldalára... én meg kivettem , tisztába tettem közben rátettem a zacsit a füfüre h pisiljen bele ! Ami sikerült is ! Tök ügyike volt !!!

Na apukám bevitt minket a korházba , mi voltunk az elsők, Növérke úgy fogadott minket h adott M nak egy plüss kutyust ami nagyon tetszett neki , aztán jött a kínzás. hát nem igazán talált neki vénát.. megszúrta de semmi !!! MOndta h adjak neki inni hátha úgy könnyebb lesz, közben elkezdett adminisztrálni, kérdezte h miért jöttünk , mert be kell írnia a gépbe mondtam h egy hónpja szinte mindig lázas !!! Na erre felállt és mondta h jöjjenek csak a babával mondom magamba h mit akar..... :roll: , na irány a füll -orr -gégészet mer tő ott is dolgozik és soron kívül bevitt a dokihoz aki mondta h piros a torka, és náthás, de a füle rendben van mert az is okozhat ilyen láz problémát ! Ott a gégészeten bent volt pont az alatató főorvosnő és megkérte h segítsen neki vért levenni , visszamentünk , ötven helyen megnézték a gyereket h hol lehetne vér venni, végül a lábát is szemügyre vételezték, megszúrták a balt ott semmi, szegényke már üvöltött , alig tudtam fekve tartani, aztán jött a jobb láb..... ami .... talán ezt mondták, de mondta a főorvosnő h felhivja a mi dokinkat és elmondja h nem tudunk neki vért venni, mire odahozta apukám a telot addigra elkezdett jönni a vér, de nem sok , negyed ampulla sikerült, mint kiderült h a mi dokinőnk és az alatató doki együtt dolgoztak anno a budai gy korházba ennyit mondott, jó szakember és jó kezekbe vagyunk ! De javasolta az altatós h legközelebb csak vész esetén csináltassunk ilyent ! :roll:

Miután eljöttünk... odaszólt a növérke h megadja a mobilját és hivjam fel 1 fele és megnézi az eredményt.... ! Felhívtam és átvittem a J korház gyerekdokijának, és mondta h minden rendben van, semmi komoly, virusra utaló jel ismét... antibio kura sem javasolt, sok folyadék , c vitamin ! Ennyit mondott , nagyon rendesek voltak Kellemeset CSalódtam az egész korházba .. mármint a gyerek osztályba, a felnőttról meg van a véleményem !!!!
most megyek 4 kor a dokinőhöz , de azért még szorítsatok kivi leszek mit fog mondani !!!

Úgy voltam vele h veszteni valóm nincs és meghallgatom mit mond a másik orvos is , elvileg saját jogom van ahhoz h kikérjem mások véleményét, is , de én megbizok a dokinőnkbe tényleg alapos , és nem antibio párti ami jó dolog sztem !

Na röviden ennyi a stroy majdm még jövök !!!

puszika !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Dávidka Boldog Névnapot !
puszi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziszi, IStenem, ez egy őrült tortúra. Szegény kis Máté. Lényeg, hogy minden rendben van. Örülök, hogy rendesek voltak veletek.

Na, jól van, megadom magam :-)

Miki megkérte a kezem és összeházasodunk 2011-ben :-)

Most megyek, mert még van holnap lejáró étkezési jegyünk és megyek elkölteni.

Ja, és rossz az egerünk, alig tudok írni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi , ez tök jó nagyon szupi, Gratulálok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy történt a dolog??? Mesélj el mindent részletesen !!!
Nekem úgy volt h a Duna P sétáltunk egyszer csak megállt egy ékszer bolt előtt és mondta h tetszik ez a gyűrű én csak poénkodtam... h persze... aztán megfogta a kezem bevitt és már mondta is az eladónak h ezüst gyűrűt kér olyant amiből férfi méret is .. ! Na és miután megvettük a kocsiban mondta h megkéri a kezemet ! Végül a nagy buli a családdal a szülinapomon volt, és A T szülinapján volt az esküvőnk ! ... Na jó egy nappal később mert úgy jött ki a terv ez volt !

Na miénk ilyen volt, de én nagyon meglepődtem mikor bevitt az üzletbe !
Nagy buli lesz ? VAGy szűkkörben ?

Puszillak !!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi
Szegény Máté nem bír kigyógyulni. Nyugodatn adhatsz dupla adag c-vitamint neki, sok folyadék. Valában a vírussal nem lehet mást tenni.

Zsuzsi
Gratulálok az anyakéréshez! :D Mikorra tervezitek? Gondolom, hogy örülsz nagyon.

És a legfontosabb: Dávidkának nagyon boldog névnapot kívánunk!

vick
Kép
Kép
ervick

Dávidkának nagyon boldog névnapot kívánunk!

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, nagyon-nagyon örülök és szívből gratulálok!szerintem ezzel a hírrel feldobtad mindannyiónk napját itt a topikban!
Igen-igen, beszámolót kérünk.

katicat
Szigetszentmiklós

Szilvi, hú, izgultam értetek, örülök,hogy jó kezekben voltatok és segítőkészek voltak, annak persze meg pláne, hogy semmi nagy gond.puszilgasd meg sokszor pici Mátét a nagy tortúra után!

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi: GRATULÁLOK! :)

Szilvi: örülök, hogy nincs nagyobb baj!

Kész vagyok! Most meg csupa pötty Petra mellkasa és háta! Ez lehet az antibiotikumtól is? Elegem van! Reggel ráadásul megint hányt. Láza nincs, de étvágya se nagyon van ma.

Vick: kaptatok csizmát? Gratulálok Vince sok-sok fogához! Annyira szép család vagytok! Láttam a képeket ám!

Puszi:

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok ,
na itt vok,,,,,
szerencsére nincs nagy baj azt mondta a doki h vmi vírus fertőzést kapott el, de nincs nagy baj.. szépen dolgozza ki a szervezete, már nem fertőz ! C vitamin, sok folyadék, és sok sok vitamin mert egy picit gyengébb az immunrendszere, meg lázasodos tipus lesz ! Ennyi de úgy örülök h nincs komoly baj !!

Judit a láztól lehet még pötyös Petra , mert a múltkori láznál mikor 39 körüli volt M akkor is jöttek pötyök neki meg most is, én is megijedtem és a dokinőnk mondta h a virustól volt, meg a láztól ez az utóhatása ! Ha jól emlékszem calciumot kellett neki adnom de már nem emlékszem rá, de a gyerekdoki megmondja biztosra h mi a baj ha felhívod, de nekünk ezt mondta a lázas állapot utánra !

Zsuzsi tényleg tök jó hír hoztál így az évvégére!

Köszike a szilveszteri menüket, mi is hármasba leszünk itthon !

Esetleg ötlet immunerősítésre ?

Na megyek pihizni mert ko volt ez a mai nap !

Jóéjt, igyekszem jönni,

Boldog Új Évet mindenkinek !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

köszönjük h szorítottak, megérte mert jött a sok sok pozitiv energia, !

Ezer hála nektek !

Imádlak titeket !

pusszancsssssssssssssss :D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hahó!

Csak röviden, de vannak dolgok, amikre muszáj reagálni :)

Dávid, boldog névnapot Neked!

Zsuzsi, szívből gratulálok Nektek, és csatlakozom a többiekhez: RÉSZLETEKET!!! Hogy történt? Jaj, nagyon örülök én is :)

Sziszi, örülök a jó laboreredményeknek, abszolút jól állsz hozzá, persze a tortúra nem hiányzik, de inkább legyen minden lelet rendben, minthogy ne csinálják meg és valami gond legyen mégis.

Fleur, ugyanezt a köhögéscsillapítót kaptuk mi is. Akkor kicsit már jobban képben vagyok köhögés ügyben, köszi mindenkinek :)
Megy a sok-sok drukk a beteg rokonaidért!!!! Szorítok értük én is. Hány éves nagymamád?

Vick, asszem nálunk is ez a helyzet, pár napja éjszaka kel Bene (egyre korábban...), és kaja nélkül nem nagyon akar visszaaludni. Azt hiszem, követem a taktikád, ma éjjel nem kap, max vizet, rendesen vacsorázott, szóval nem kellene megéheznie reggelig.

Judit, jaj, csőstül jön a baj :( Remélem csak egy gyorsan múló mellékhatás, mindenesetre valamilyen formában kalciumot adni biztos nem árt, ahogy Sziszi is írta.

Virslis kiflik nagyon csúnyák lettek, de felugrottak Gábor húgáék és egy tepsivel elfogyott, szóval az ízével nincs gond :wink:

Zsuzsi, még egyszer grat, fülig ér az én szám is :lol:
Jóéjt!

Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Azta' Zsuzsi, micsoda hír!

Szívből gratulálok én is:)
Zsófi mit szól hozzá?
:wink:

Mesélj, hogy történt és milyen esküvőt terveztek?

Köszönöm szépen Dávidka nevében a köszöntéseket!

Sziszi,
Sajnálom szegény Mátét, hogy így megkínozták, de jó, hogy nincs nagy baj!
Nagyon szép a lánykérésed története, igazi romantikus párod van, gratula!

Judit, Dávidnak is volt már olyan kiütése, amire azt mondták, vírus utóhatása, de annyiféle kiütés van, ki tudja... remélem, már múlik.

Ági, már megvettem én is a hozzávalókat a virslis cucchoz, most nehogy leszóld:) hát, a virsli nem is arról híres, hogy különösebben dekoratív lenne.

Szép napot!
Móni
monke

Sziasztok!

Szilvi! Örülök, hogy jók lettek az eredmények és ilyen segítőkészek voltak a kórházban!

Dávid! Boldog névnapot kívánunk!

Zsuzsi! Ez szuper hír!!! Gratulálok! Nagy meglepi volt?

Lányok, én már idén nem valószínű, hogy jövök, mert délután elutazunk, így nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok nektek és az egész családotoknak! Volt idén sok rossz, ezért most már kiérdemlünk valami jobbat :wink:

Puszi nektek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

én is BUÉK-ot köszönteni jöttem, ebéd után mi is elutazunk.
Otthontól távol szilveszterezőknek jó szórakozást és kikapcsolódást, 3masban ünneplőknek meg nyugodt,békés családi összebújást kívánok.
Sikerekben, örömökben gazdag, nagyon boldog új évet kívánunk mindegyőtök családjának!

puszi,

Kata, Márk, Miki

katicat
Szigetszentmiklós

BÚÉK mindenkinek!
Egészséget, boldogságot, sok-sok gyermekkacajt mindenkinek a következő évre!

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Petra (Pöttyös Panni, Andris és Judit)

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Mindenkinek nagyon boldog új évet, jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Judit, jaj, szegény Petra, mi jöhet még? Szerintem akár az antibiotikumtól is lehet a kiütés. Voltatok orvosnál?
Hányás elmúlt?

Ági, csak akkor szívjuk az orrát, ha szörcsög vagy ha folyik az orra.
Egyébként egyre jobb a helyzet, már nem olyan szörnyű a váladék.
Nagyon jól hangzik a virslis kifli és tényleg egyszerű, ki fogom próbálni, Holnapra pedig má beterveztem a H-krumplit és nem várat soká magára a sajttorta sem :-) Anyósom is szokott csinálni, virslis sörkiflit, annak vmi házi készítésű tészta az alapja.

Fleur, jobbulást a Maminak és Apukádnak is!
Dani nem lehet semmi ezzel a mindenhova mászással, elhiszem, hogy a hajad szálla égnek áll tőle.

Vick, sikerült csizmát venned Vincének?

Na és a akkor az "anyakérés" története:
Szerda reggel jött M., hogy akkor hozhatja-e a kávét. Én még próbáltam aludni, de nem hagytak :-) Mikor már másodszor kérdezte, mondtam, hogy hozza. Én feküdtem az ágyban a legócskább pizsamámban. Megállt felettem egy tálcával, rajta a csészék, kérdezte, hogy hányadika van. Mondom, 29-e. Kérdezte, hogy hányadik 29-e? Mondom, nem tudom (ezen a napon találkoztunk először). Erre ő, az 55. és hozzá megyek-e feleségül. Na, erre felugrottam, hogy lássam a gyűrűt és mondtam, hogy persze :-) :-) :-)
Azóta is mondja, hogy nem mondtam igent, csak perszét.

Sokszor mondta már, hogy majd mindent megkapok, csak legyek türelemmel, de nem számítottam rá, hogy ez most lesz.

Lesz nagy buli, meg ami kell, előre láthatólag szeptember végén, október elején.

Na, itt volt M., hogy jóváhagyja, hogy megfelelően írtam-e le a történteket.

Akinek elmondtuk egyébként, azt hitték, hogy Zsófinak kistestvére lesz és az a nagy újság :-)
Zsófi is jelen volt, a gyűrű határozottan tetszik neki, szóval szerintem örül. :-)

Mindenkinek köszönöm szépen a gratulációt, nagyon aranyosak vagytok.

Zsófi kidőlt végre, délután megyünk a Húgomhoz, lesz nála egy kis összejövetel, de nem maradunk sokáig. Amíg az esküvői meghívókat nézegettem a neten, odaégettem az utolsó adag sajtos csigát. :oops:

Mindenkinek szép utolsó órákat az évből!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nagyon boldog új évet kívánok nektek és az egész családotoknak! Mindenkinek olyan szilvesztert amilyet szeretne, és jövőre az álmai megvalósulását :)

Zsuzsi, hatalmas gratula nektek! Elképzeltem Zsófit kis koszorúslány ruhában :) A persze, az magyarul igen :) (Finnül nem, ezt mindig egy volt főnököm vetette a szemünkre, de inkább ne firtassuk, hogy mit jelent :)

Dávidkának boldog névnapot!

A kis betegeknek további javulást! Most jó időre akkor remélhetőleg elhussan az összes betegség.

Puszi, puszi,
R
34372

hahó,

Boldog névnapot Dávidkának!

Zsuzsi, gratulálunk nektek! Sok boldogságot!

És mindenkinek boldog új évet kívánunk!!!!

Mi is megvagyunk, csak elég sűrű volt a hetem. Csabi anyukáméknál szilveszterezett, így mi el tudtunk menni egy kicsit kikapcsolódni.

Beteg babáknak mielőbbi gyógyulást!

és a nagy hír: végre Csabi is elindult, megy egyedül. olyan a járása mint a részeg tengerésznek, plusz tele szájjal vigyorog hozzá, úgy élvezi, hogy végre önállóan jár :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Nagyon boldog új évet mindenkinek és kívánom, hogy az idei álmokat célokat terveket mindenkinek sikerüljön megvalósítania.
Elnézést, hogy csak most, de eddig próbáltam magam összevakarni a tegnapi buli után :lol: fergeteges volt.

Csak felületesen olvastam vissza. Talán majd kicsit később.....

Zsuzsi hát szívből gratulálok :D :lol:
én is azt hittem tesóbaba vagy költözés :wink:

Judit
Beszélj dokival, de vírus láz után vannak ilyen pöttyök. Az egész testen mindenhol. Pár nap és elmúlik magától.

Móni gratula a bejglihez. :) kép?

Dávid boldog névnapot!!!!

KépKép
KépKép
fleur

BUÉK még egyszer mindenkinek!

Sikerült csizmát vennem nagy nehezen, egy világosbarna bakancsszerűt Lineát. Nem volt valami olcsó, de legalább jó a lábára. Remélem mostmár kitart tél végéig.

Voltunk ma szánkózni, Vince is nagyon élvezte, csak sötét volt, így nincs fénykép. Holnap megyünk délelőtt, akkor fotózok. :)

Ja, és Vince most éjjel már csak kb. 10 percet nyekergett éjjel és nem kellett ringatni, magától visszaaludt. Reggel 6-kor etettem. :D
Ági, talán próbáld ki!

Mindenkinek jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, én is szívesen leállnék már az éjjeli szopival, de nem tudom, hogy hogyan. Figyeltem, hogy a többiek hogyan csinálták, de minden baba elfogadott helyette valami más inni/ennivalót. Az a baj, hogy Bibi nem fogad el semmit és ordít. Pár percnél tovább azért nincs szívem hagyni, de szerintem ő nem is állna le. Vince mennyire sírt és mennyi ideig? Hogyan vigasztaltad? Ez a nyekergés mit jelent?

Remélem, hogy mindenkinek jól telt a szilveszter.
Nálunk nem volt túl nagy buli, egész konkrétan egyedül ácsingóztam itt a himnuszra, mert a család többi tagja már aludt (Apát is beleértve) :) Én most mondjuk nem is vágytam másra.

Fleur, mesélj, merre jártatok? Milyen volt a buli? Gyerekekkel együtt? Nagyon klassz a képeslap, szépek rajta a kicsik. Mizu a fotóalbum projektel?

Judit, remélem, hogy Petra jól van már teljesen. Eszembe jutott, hogy Blani is egyszer tavaly kiütéses volt, amire ráfogtak valami hülye betegséget, de az antibogyótól volt.

Vick, a lázzal kapcsolatosan teljesen egyetértek veled. A lázcsillapítás egy szokás, vagy protokoll, hogy 37,5 felett csillapítani kell. Igaziból a test természetes reakciója a betegségre a vírusok és bacik ellen. Ha nem hagyjuk, a szervezet természetes gyógyító mechanizmusát akadályozzuk. Az egészséges szervezetnek semmi maradandó károsodása nem lesz a láztól. (le sem merem írni a felső határát, mert azt már egy anya sem tudná nézni) Szóval, szerintem lélekjelenlét, ott kell lenni mellette, ápolni, hogy tudja a gyerek, hogy nincs egyedül, de lehetőleg gyógyszer nélkül. Tudom, nem könnyű, mert próbáltam. Sokkal ritkábban lesznek így betegek. A hűtőfürdővel nem értek egyet, szerintem sokkolja a szervezetet, és az is lázcsillapítás.

Kata, akkor Apudnak teljesült az álma az unokával kapcsolatban :) Még emlékszem, mikor írtad, hogy bírná, ha a kolbit rántotthússal enné :) A vaddisznó pöri se kutya :)
34372

Bocsi, ez lemaradt, pedig fontos:
az összes babának gratulálok, akik most indulnak neki a világnak! Minden nagy út az első lépéssel kezdődik :)

Pussz,
R
34372

Reni

Éjszakáról: Vince első éjjel 2 órán át sírt, kivéve, ha ölben ringattuk. Ringattuk, letettük, vártunk 10 percet, nem hagyta abba, akkor megint ölbe és ez így ment 2 órán át, mire végre elaludt. Megjegyzem, én nem tudom elaltatni ringatva, csak apa. Másnap éjjel már csak 1 óra volt ez a procedúra és nem sírt, hanem ahogy írtam, nyekergett. Ez azt jelenti, amit kiskorában is csinált, olyan, mintha sírna, de csak altatja magát. Nem tudom jól megfogalmazni, de én hallom, hogy ez az altatásos hangja.
(Ő sem fogadott el semmit, a vizet sem.) Aztán már csak 20 perc volt éjjel ez, 4. éjjel 10 perc és nem kellett ringatni, ma éjjel pedig végigaludta az éjszakát. Én azt mondom, az első két éjjel pokol volt, de ha ez az ára, hogy ő is és mi is nyugodtan aludjunk, hát ki kell bírni.

A hűtőfürdő ha jól csinálod nem sokkoló, nem rögtön a hideg vízbe kell nyomni a gyereket és ha nagyon magas én mégis ehhez folyamodom. Még mindig természetesebb, mint a gyógyszerek.
Az egészséges szervezetnek tényleg nem okoz nagy gondot a láz, de a gyerekeknél terheli a szívet, ezért én azért 39 fölött szeretem lejjebb húzni. Ha hőemelkedése van nem gond. Még a 38 is belefér.Nekem egy gyerekorvos mondta, hogy a bacik, vírusok 38 fokon halnak. :)

Ennyit tudtam most hozzászólni, mennem kell ( szánkózni). :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Boldog Új Évet szeretnék kívánni én is!

Én átaludtam az éjfélt.
:oops:

Most meg egy különösen förtelmes fordításom van, holnapra, úgyhogy el is búcsúzom.

Jó szánkózást, családozást, kinek mit!

Puszi
M.
monke

Sziasztok!

Egy gyors bejeletkezésre van csak időm! Már készülődés van ezerrel! Holnap megkezdődik a nagybetűs élet :D:D:D Kíváncsi vagyok, hogy hogy fogjuk venni az akadályokat! Robi már most bevállalta, hogy amikor csak tud viszi meg hozza majd Marcit a bölcsibe, neki nem kell olyan sokat utaznia!

A szilveszteri kiruccanás jól sikerült nagyon! Hajnali 4-ig fent voltam, úgyhogy még ma is azt pihentem ki :wink:

Marci már a hét közepe óta teljesen jól van, a nátha is elmúlt meg a köhögés is! Kíváncsi leszek meddig tart, ha újra megy majd a bölcsibe...

Ja, már annyira rohan és olyan gyorsan és hangtalanul tud közlekedni a lakásban, hogy néha komolyan keresnem kell, hogy épp hova settenkedett el :lol: Még az utcán vagy idegen helyen nem mer mászkálni, de majd eljön ennek is az ideje! Ja, és mióta jól van rengeteget eszik, de sajnos még mindig kel éjszaka... Na, majdcsak ez is jobb lesz!

Nagyinak az otthonba költözéshez minden orvosi papírt beszereztünk, január 17-én költöztetik Robiék! Lelekiismeret fúrdalásunk az van, de bízom benne, hogy jó helyen lesz majd! Úgyhogy ezen a téren is megváltozik majd az életünk, legalább miatta nyugalmunk lesz!

Lányok! Holnaptól majd csak ritkábban fogok tudni jönni, de azt tudjátok, hogy a szívemben mindig ott lesztek és sokat gondolok majd rátok! És előre is elnézést, ha nem tudom majd ugyanúgy követni a fonalat, mint eddig! Ahogy tudok, majd igyekszem jönni, hogy legalább hírt adjak magunkról!

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Mangora, kívánok Neked nagyon sok sikert a munkához, Marcinak betegségmentes bölcsinapokat és sok-sok hasznosan, családi körben eltöltött szabad percet. Nagyon ügyes, erős lány vagy és biztos vagyok benne, hogy Robival közösen mindent megoldotok és szépen veszitek az akadályokat.
Nagyon büszke vagyok Rád a munka miatt!!!
Csak elmarad az éjszakai kelés, ha megnyugtat, egy cipőben járunk.
Remélem, Nagyi jól fogja magát érezni az otthonban.

Kata, vaddisznópörkölt :-) Nincs rossz ízlése Márknak.
Szerintem is természetes, hogy vékonyabbnak látszik, mióta elindult. Átalakult a testalkata, biztosan azt látják.
Majd csak megjön az étvágya ismét!

Móni, hajrá fordítás!

Fleur, hogy bírt Anyósod a két gyerekkel?

Vick, kérünk fényképet a szánkózásról!

Szilvi, gratulálok Csabinak a járáshoz!

Reni, szerintem hagyad akkor Bibust éjjel szopizni. Majd csak elhagyja magától.
Szerintem nincs rá ellenszer.

A lázzal kapcsolatban: az orvos azt mondta, hogy a láz nem ellenség, hanem barát. Kell a kis szervezetüknek, hogy megküzdjenek a kórokozókkal. (Zsófi nem lázasodik, pedig jobb lenne, mondta is a doktor. Hiába, én is ilyen voltam, vagyok.)
Azt is mondta, hogy 38,5 felett kell csillapítani. Csak még mindig nem tudom, hogy a végbélben mértből le kell-e vonni ilyenkor a fél fokot.
Vettem egyébként fülhőmérőt, de vissza kellett vinni, mert 35-nél többet nem mutatott. :evil:

Zsófi már teljesen meggyógyult, ugyanakkor az ünnep két hete, hogy mindig van itt vki, teljesen felborította a rendjét. Egyszer alszik, azt is ált. fél 3-fél 5-ig, déltől altatjuk, hiába. Aztán este jó ha 10-kor le lehet tenni. Majd éjjel kel, nyekereg, kínlódik, ha minden kötél szakad, kap egy kis tápszert. Igaz, inkább akkor kellett, amikor beteg volt, mert akkor alig evett napközben.

Egyik szemem sír, a másik nevet, hogy holnaptól újra minden a régi. Remélem, sikerül visszaállnia Zsófinak valamennyire. A héten a munkahelyemmel is egyeztetnem kell, de egy ilyen rendszertelen rend mellett hogy tudnék munkába állni? Szóval most eléggé el vagyok keseredve emiatt, mert úgy érzem, hogy vmit elrontottam.
Persze azért bízom benne, hogy a rosszabb periódusokat jobban küvetik, eddig legalábbis mindig így volt. Persze, most majd lassan gondolom, megint aktuális lesz a fogzás... Még csak 6 foga van...

Holnap megyek Zsófival a gyerekbőrgyógyászatra. Szorítsatok!!!

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick ügyesek vagytok az altatással :D látod látod megy az :D

Láz Reni én kíváncsi vagyok meddig hagyod. Gyógyszert én 38.5 felett adok. Annál tovább viszont eddig nem mertem a lázgörcs miatt. Szóval, ha nem ide privátban megírod?

Hűtőfürdőt én is úgy tudtam mint te Vick. Meleg vízben kezdés és aztán szépen hűteni egy kicsit, de akkor sem jegesre.

Móni
Te is dolgozol? Nem is mondtad..Remélem már túl vagy a csúnya fordításon.

Én is gratulálok minden frissen totyogni kezdőnek.

Mangora
Nagyon szorítok, hogy minden úgy alakuljon a nagy betűsben ahogy elképzelted. Aztán majd írj, hogy megy, hogy lehet összehangolni kicsivel a munkát, mert hamarosan nekem is szükségem lesz a tapasztalatodra. Remélem azért majd írsz, ha ráérsz.
Nagyinak szerintem sokkal jobb lesz az otthonban. Gondját viselik majd, lehet ő is így fogja érezni. Jó esetben. Maga ura lehet kicsit. Nektek pedig feltétlenül jobb lesz.

Reni
Házibuli volt, természetesen gyerekek nélkül :D karaoke party. Fél 5re értünk haza, szerintem ez mindent elmond :D

Zsuzsi
Anyós lényegében csak egy gyerekkel bajlódott, mert Dani elaludt mielőtt elindultunk és Lillát is lefürdettük, hogy neki csak a mese altatás és móka maradjon. Gyorsan el is aludt. Dani volt kicsit nyűgös hajnalban, nem tetszett neki a sok zaj.
Láznál popsiban mértből le kell vonni a fél fokot és úgy értendő a 38.5.
Napirend miatt ne aggódj, teljesen normális, hogy felborul ilyenkor. Pár nap és szépen vissza fog állni minden a régi kerékvágásba. Nyugi is lesz körülöttetek és ha kicsit előbb kel majd reggel akkor szépen fog aludni délben ahogy régen. Tényleg ne légy elkeseredve emiatt. Te mikor kezded a munkát?

Nekem is egyik szemem sír a másik nevet. Egyre közelebb a nap amikor visszaállok munkába. Nálam ez nagyon kettős érzés, mert egyrészről már anyagilag nagyon jó lenne (3 év otthon anyagilag is igen megterhelő) és emberek közé felnőttes feladatokra is vágyom már. Ugyanakkor nem tud szűnni az az érzés, hogy mennyire nem fair ez Danival. Neki viszonylag hirtelen kell majd bölcsihez mindenhez hozzászokni. Lillának volt egy éve amikor csak heti 2x járt. Volt ideje közösséghez szokni. Danit meg szinte úgy érzem csak bedobjuk majd a mély vízbe. :( Ezért is megyünk el egy CSANA-ba és őt is megpróbálom heti két nap délelőtt beadni, hogy legalább némi átmenet legyen. Aztán januárban felveszem a kapcsolatot az illetékesekkel és meglátjuk mi lesz.

KépKép
KépKép
fleur

Előkerültünk mi is, BUÉK mindenkinek.
Mosni és vasalnivaló hegyek közt tengődök, hét közepére talán utolérem magamat, este remélhetőleg normálisan ideérek.

Mangora, jó kezdést,kevés stresszt kívánok és kívánom,hogy hétköznapjaitok a lehető leggördülékenyebbre sikerüljenek!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Fleur, nagyon jól megfogalmaztad ezt a kettősséget, hasonlóan érzek én is.
Nekem annyi a szerencsém, hogy egyelőre nem 8 órában megy ZSófi CSANA-ba. Bár aztán a rövidebb munkaidővel is nehéz, nehogy túlvállaljam magam és jusson mindenre idő. Plusz az is ott van, hogy akkor Zsófit épp alvásidőre hozom haza...
Á, nagyon nehéz. Remélem, sikerül megoldani Mindkettőnknek.
Munkakezdés nincs kitűzve, szerintem március lesz belőle. A beszoktatás ideje kb. egy hónap.
Örülök, hogy jól telt a Szilveszter, nagyon rátok fért egy kis (nagy) buli :-)
Ja, a hűtőfürdő én is úgy tudom, ahogy Fleur és Vick, szóval szerintem sem olyan drasztikus megoldás.

Voltunk a bőrgyógyászaton, a szeme alatt tényleg ekcémás. A kiváltó ok, hogy nagyon érzékeny a szeme a hidegre és a könnyek okozzák, plusz a szeme elhelyezkedése is épp olyan, ami kedvez az ilyen kialakulásának. Mondta, hogy készüljek fel, lesz még ilyen problémánk ezzel a hófehér és vékonyka bőrével.
Kapott kenőcsöt rá, remélem, használni fog.

Mindenkinek szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Mangora, várunk vissza mindig, sok-sok szeretettel, amikor csak egy kis időd is akad! Remélem úgy alakulnak a dolgok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, mind a munkával, mind Marcival! Én is örülök, ha hozod majd a tapasztalataidat, hamarosan nálunk is esedékes lesz, februártól nekem suli, Benének pedig még előtte bölcsibe szoktatás... elég leírnom, és már gyomorgörcsöm van :( Ráadásul mostanság eléggé anyás-apás lett, mindenhova hurcolász minket, megfogja az ujjam (vagy amit ér, nadrág, pulóver bármi :)), és keresztülvezetged az egész lakáson, igazából cél nélkül.

Fleur, te mikor akarsz kezdeni? Találtatok CSANÁ-t már Daninak? Próbálok én is pozitívan hozzá állni, hogy jót fog neki tenni a társaság, kicsit önállósodik, ügyesedik, ilyesmi.

Köszi a sok lázzal kapcsolatos véleményt, mindig jó újabb dolgokat hallani erről is, annyira nincs tapasztalatom, kialakult álláspontom még. A hűtőfürdő szerintem is jó találmány :)
Reni, engem is érdekelne, nálad mi a felső határ :)

Zsuzsi, remélem a krém a várt hatást hozza, és szépen elmúlnak Zsófus kiütései! Sajnos a fehér bőr mindig sérülékenyebb, nálunk napallergiás is van a családban, félek is, hogy a mi gyerekeink öröklik-e majd. Egyelőre úgy tűnik, Bene inkább az én családom féle, strapabíróbb bőrt örökölte, de ki tudja.
Remélem Zsófi visszaáll a hétköznapok rendjébe könnyedén! Bene ma egész nap kereste itthon az apját, megszokta, hogy mindig itt van velünk...

Vick, örülök, hogy visszaállt az éjszakai rend, remélem most már marad is! Nálunk is alakul, bár ma hajnal 5.kor frissen, kipihenten ébredt Bene (10-kor feküdt..), nem sírt, csak dumált és játszani akart. Mivel mi nem nagyon eszméltünk, csak hagytuk, hogy közöttünk-rajtunk mászkáljon, egy idő után visszaaludt.
Remélem beválik a kiscipő és kihúzzátok vele a telet!

Holnap fél2-re megyünk a nefrológiára kontrollra, most UH is lesz, aztán meg 4-re az orthopédiára... mostanra kaptam időpontot még október közepén. Azt mondták, akkor kell menni, mikor elindul, telefonáltam is, mihelyt stabilan járt, mászás helyett is mindig, a fene sem gondolta volna, hogy több mint két hónap múlva fogja csak szakember látni... na de mondjuk nem aggódom emiatt, csak hát sajnos olyan tipikus ez a magyar egészségügyre :(

Móni, sikerült a fordítás végére érni?

Szép délutánt mindenkinek,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Mangora,

Sok sikert a "nagybetűs életben!" Azért nézz be hozzánk, ha van időd! Egy munkahely se lehet olyan pörgős, hogy a lábadat vagy az egeret rángatják ordítva, hogy azonnal hagyd abba az írást és vedd ölbe őket:)

Örülök, hogy sikerült a Nagyinak találni helyet, és remélem, hogy jól érzi majd ott magát.

Ági,
A magyar egészségügyhöz még hozzáfűzném, hogy a mi kerületünkben nem kell ortopédushoz vinni a járni tudó gyereket egyáltalán:D
Remélem, gyorsan megjárjátok mindkét dokit, és főleg, hogy a nefrológus nem talál semmit!

Vick,
Gratulálok a kitartáshoz és a kíméletes módszerhez Vince altatásával kapcsolatban.
Fú, nem lehetett egyszerű, szegény Vince, szegény Ti:( Remélem, most már így marad.

Reni, sajnálom, hogy nálatok is rossz a helyzet ilyen téren, és nincs jobb ötletem, mint hagyni, míg magától leszokik Bibi. Az talán még mindig pihentetőbb mindegyikőtöknek.

Láz:
Azt hiszem, hivatalosan is azt javasolják, hogy 38.5 fölött kell csillapítani, hogy hol mérendő, az jó kérdés...
A hűtőfürdő nekem nagyon pozitív tapasztalat, én magamon is alkalmazom néha, nagyon kellemes. Dávid se sírt, észre se vette a fokozatos hűtést szerintem.

Zsuzsi,
Nem is tudom, hogy örüljek-e, hogy kiderült az ekcéma.
Milyen krémet kaptatok? És csak akkor kell kenni, ha épp vannak tünetei?
Remélem, kinövi.
És bízzunk benne, hogy Zsófinál ez tényleg csak egy rossz periódus, és visszarázódik.

A bölcsi így is, úgy is, mélyvíz, ki kell próbálni, hogy bírja, és hogy tud-e ott igazodni a rendhez stb. Ezen ne stresszelj előre, és főleg ne okold magad.

Fleur, Zsuzsi,
Annyira megértem, amit írtok az ambivalens érzésekről... de talán később se lenne jobb az elválás, se nektek, se nekik.

De - azt hiszem ezt már mondtam:-) - Dani esetében talán vigasztaló, hogy mint kistestvér, ő más területen volt előnyben Lillával szemben. És amilyen barátságos természetű, lehet, hogy neki elég is lesz ez a pár alkalom arra, hogy megszokja/megszeresse a közösséget.

Ja, igen, fordítok, de sajnos nem annyit, hogy ez a családi költségvetést fellendítené:(

Már rég nem volt Mr. Bean, főleg nem húsleveses:D

De ma sikerült ODAÉGETNEM.

:roll:

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok,

Márk délutáni alvása eléggé elcsúszott, így most itt vagyok.
Szilveszteri buli jól sikerült,viszont kicsit csalódtam, mert ezer éve nem voltunk sehol, Márkot anyáéknál a legjobb helyen tudhattam, minden körülmény tök ideális volt, viszont éjfél után a bulinak befellegzett, sokan kidőltek és elmentek aludni, így fél 2 tájt mi is elindultunk (após jött értünk).
Tegnap este jöttünk haza, ma nálunk is megkezdődtek a szürke hétköznapok, ez a január kicsit uncsi lesz.
aztán február-márciustól nálunk is felpörögnek az események, az őszi munkába visszaállásért megpróbálom lefutni a köröket-más pozíció, 6 óra, fizetés-nem lesz könnyű.
Nálunk a 8 óra egyenlőre szóba se jöhet, M normál esetben 6-7 körül esik haza, így nekem kell majd Márkért menni délutánonként.
A 6 óra mellet így megmarad a gyes-is és vszínűleg a magánbölcsi lesz 1 évig a befutó.
Viszont addig még fel szeretném turbózni a gyed alatt elcsökevényesedett agytekervényeimet, ha még lehetséges egyáltalán, első körben angoltanfolyamra gondoltam.
Ezek a 2011-es év tervei.
Ja és M-nek a dohányzásról való leszokás, így rögtön az év elején.
Tapasztalatok vkinél?Hatásos-e a tapasz?Tényleg sokat hízik-e majd,stb?Még csak 2 napja nem dohányzik, de már tiszta ideges, nem tudom én hogy bírom majd.
Rólunk ennyit.

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?