Orsi
Tényleg ne panaszkodj, mert csak még jobban rögzíted magadban a kellemetlen emlékeket, és ez sokmindent megkeseríthet a szülési emlékeid közül, még az esetlegesen jókat is.
Én sem kaphattam meg a babát, mert ős is elfáradt a szülés közben, és amíg én a szülőszobán pihiztem, ő addig oxigénsátrazott egy inkubátorban. akkor én is bántam, de ma már tiszta fejjel jobbnak tartom, hogy nem hozták vissza hozzám. Még ha nem kellett volna oxigéneznie, akkor is jobb lett volna, ha nem hozzák, ki, mert olyan nagyon hideg volt a szülőszobában, hogy meg is fázott volna.
Na nem kell hosszútávú következtetést levonni, a szülőszobák nem hidegek, csak pont akkor éjszaka jött meg egy nagyon erős lehűlés, és sajna a kazánházban nem kapcsoltak időben. De menet közben azért letelefonált nekik a dokinénim, hogy a szülőszobában mindenki fázik, köztük egy szülő nő is - és gyorsan beizzították a fűtést.
Eszty
Szerintem is lehet sétálni, csak mondani kell, hogy ki mit szeretne. Én labdán ücsörögtem vagy 2-3 órát, de jobban is esett, mint a fekvés. Sőt, így két fájás között a férjem vállán tudtam szunyókálni. A tusoló bent van a beöntős-borotválós helység mellett. Ha elfogadsz egy praktikus tanácsot, akkor a kórházi pakkod legtetejére pakold be a törölköződet, a furdős papucsodat, tusfürdődet, és egy hálóinget (ezt már a két órás megfigyelés után kell majd felvenned, de jobb, ha kéznél van
). A beöntés és székelés után ugyanis tied a pálya, addig tusolsz, amíg jólesik - legalább is én addig álltam a víz alatt, amíg nekem jó volt, senki nem kergetett ki onnan. A tusolás egyébként kötelező, nem szabadon választható - meg is értem ezt az előírást
Egyébként komolyan gondoltad a kimenést a folyosóra?? Nem lesz rajtad bugyi, csak hálóing, a lábad között mégis egyensúlyoznod kell a betétet
Még egy tipp - a lehető legtovább maradj otthon, az mégiscsak egy barátságos, megszokott környezet. Én 3-5 perces fájásokkal indultam otthonról, a kórházban ez hamar 2 percessé "fajult", és a fájások gyakorisága miatt az a pár óra, amit a szülőszobán töltöttem, nagyon hamar eltelt. Ha éerdekelnek a részletek, íme a szüléstörténetem!
<!--attachment: Botond_sz_let_s_nek_t_rt_nete-127149.doc*mime_msword.gif*application/msword*38.9**Botond+sz%fclet%e9s%e9nek+t%f6rt%e9nete%2edoc --><center><pre>
Botond születésének története.doc (38.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
Csirkesz