Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csibe: Be tudsz jönni babakocsival, bár van pár lépcső a bejáratnál, de mindig van ott valaki, hogy segítsen (legtöbbször a többi babakocsis kismama, vagy a portás). Én mindig babakocsival megyek és eddig mindig bejutottam!
A kenguru is jó, nálam csak azért nem vált be, mert Bence mindig jókat alszik torna után és ez a kenguruban nem megoldható, a babakocsiban meg pillanatok alatt elalszik és akkor még én is tudok egy kicsit nyugiban "csavarogni" (IKEA, Árkád stb.).
Át lehet öltözni, van egy öltöző, de többen a tornateremben öltözünk át.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!
Persela: köszi hogy leírtad nekünk a szülésedet.
Ahogy írjátok,hogy a karotokban nyugszik meg a baba,ismerős.Csak vigyázzatok!!!Márk ennyi idősen is még az ölemben alszik el,aztán viszem be az ágyába.Mindenki mondta,hogy hagyjam kicsit sírni az ágyában eleinte,de amikor olyan édes volt,és olyan régóta vártam már hogy ölelgethessem... ki tud lerakni így egy síró kisbabát?!
Remélem azért 3 évesen már a saját ágyában fog elaludni.....

Jó éjt nektek
kismuki

Sziasztok!

Gabi: köszönöm a választ.Pár hét és mi is mehetünk a tornára. Már nagyon várom, jó lesz már egy kis társaságba menni.

Csibe
csibe13

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Eddig mindenütt azt olvastam, hogy az utolsó hónapban megy lejjebb a baba, és így könnyebbé válik a légzés. Egy héttel ezelőttig alig kaptam levegőt, és nem tudtam aludni. Azóta viszont tudok. De akkor, az eddigi kalkulációk szerint, még csak a 33-dik hétben voltam. Ez jelentheti azt, hogy előbb fog jönni a baba 3 héttel? Igazából nekem nehéz volt kiszámolni a fogamzás időpontját, mert előtte 2 havi is kimaradt, viszont a babakort az UH alapján ítélik meg. Az összes UH dec 11-re hozta ki, csak az utolsó látta 28 hetes helyett 29 hetesnek.
Mindenesetre holnap megyek UH-ra, és majd meglátom, mit mond a doki. De a hasam már jó nagy, az tuti. Mindenki azt hiszi, két baba van benne, pedig nem. :-) Eddig 42 kilóról 57-re híztam, de rajtam csak pár kiló látszik, van aki szerint semmi (szerintem azért látszik).

Ha tudtok valami okosat, írjatok!

Puszi, eszter

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszter: én sem tudom pontosan, hogy ez a dolog hogy van csak a saját élményemet tudom megosztani. Júni 22-re voltam kiírva, de júni 9-én Bencus nem bírta tovább és megnézte magának ezt a világot. Azonban az én hasam ugyanolyan volt, egyáltalán nem ment lejjebb. Amikor éjjel elindultunk szülni, akkor anyukám mondta is, hogy hát nem tudja, hogy lesz-e ebből valami mert még nincs lent a pocakom...
Viszont terhestornán láttam olyan lányt, aki már a kiírt időpont körül volt pár nappal és rajta pl. határozottan látszott, hogy teljesen lent volt a pocija.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Szia Gabi!

Köszönöm szépen a tapasztalatodat! Olyan ari vagy, hogy egyből válaszoltál!
Sokat mozog a picur az utóbbi egy hétben. És az is furcsa nekem, hogy a jobb kezemen az ujjak vége mindig el van zsibbadva, és alvás közben az egész kezem elzsibbad. Talán nyomom, nem tudom, de az ujjakból egyáltalán nem múlik el. Vizes kezem is, lábam is, de egyáltalán nem fáj, a hátam sem már, hála Istennek. :-))

Sok puszi, és minden jókat nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Én 7,és fél hónapja szültem meg a kisfiamat az Uzsokiban.Sajnos nekem van egy-két nem túl jó tapasztalatom. Például,szülésnél kértem fájdalomcsillapítót,de a tanuló szülésznő azt mondta,hogy nem tud adni semmit.Bejött a dokim,kértem tőle is.Ő azt mondta,a szülésznőnek,miért nem adott már rég gázt...
Na erre "kaptam" gázt...persze a szülésznő nem értett a géphez,így semmi gáz nem jött belőle.Ezután szóltam,hogy most akkor végre adjanak EDA-t.A válasz az volt,hogy:...hát azt nem lehet,miért nem szóltam elöbb...
Másik dolog az,hogy miért erőltették ki belőlem a babát,ha még ki sem akart jönni...Pl: burkot repesztettek,fájásaim alig voltak...kézzel tágítottak fél óránként,8 órán keresztül,kaptam oxitocint...a végén pedig ráfeküdt az orvos a hasamra és kinyomta a picit,úgy,hogy 4 hétig volt egy 15 centis lila folt a hasamon...
Aztán a babát nem tették még csak a hasamra sem,pedig egész terhességem alatt úgy képzeltem el a szülés utáni perceket.A gyereknek semmi baja sem volt,így nem értem a dolgot.
Ne haragudjatok a panaszkodásért,de ez sajnos kikívánkozott belőlem,mert minden nap eszembe jut,még mindíg...
Orsi
orsi21

Sziasztok!

Túl vagyunk az első utazáson.Megmutattuk a kicsinek,hogy hol voltunk nászúton.Egész jól viselte a hosszú autóutat,bár hazafele már elég fáradt volt.Jól esett kicsit kimozdulni végre.

Orsi:
Kinél szültél aki ilyen brutális volt?

Eszter:
Én észre sem vettem amokir lejebb ment a pocakom,mert én nem fulladtam csak a terhesség elején.

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Orsi: sajnos, hallok én is olyanokat nem csak ezzel a kórházzal kapcsolatban, hanem máshol is, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy a szülő nő szeretnéKép Nagyon sajnálom, hogy rossz emlékek maradtak meg benned a szülésről. Nagyon nagy a felelősségük szerintem ezen a téren is az orvosoknak, mert ha rossz emlékek maradnak az emberben, lehet, hogy kétszer is meggondolja, szül-e még.
Nálunk a nagyfiamat nem tették a hasamra 6 éve és rögtön elvitték, de azért, mert 36. hétre született, és meg kellett figyelni, minden rendben van-e. Most a kisebbik fiamnál teljesen más volt szülés után, ott maradhatott velünk, és mellre is tehettem.
Próbáld meg a szép oldalát nézni a dolognak, a kisfiad mindenért kárpótol!Kép

Lau
lau

Sziasztok!

Anita: Ő egy olyan orvos,aki sokak szerint nagyon aranyos.Elösször én is azt hittem.A nevét nem írom le,csak a kezdőbetűjét,de szerintem ki fogod találni."K"
Én nem állítom azt,hogy ő egy brutális orvos,lehet,hogy csak velem volt ilyen.

Lau:Igazad van a kisfiam kárpótol mindenért.Viszont elérte az orvos,és az a tanuló szülésznő,hogy a következő babámat,ne ott szüljem majd meg,és azt,hogy rettegni fogok a szüléstől...
Egyébként a csecsemős nővérek nagyon aranyosak voltak,a hat nap alatt amíg bent voltunk.

Orsi
orsi21

Eszter! Nekem a hasam egy hónappal szülés elött már lement.Szóval ez egyéntől függő.Kép
orsi21

Sziasztok!

Múlt szerdán sikerült eljutnom a terhesfelkészítő előadásra, de sajnos pechkemre nem jött el a gyógytornász. Volt valaki még ott innen a fórumról?
Egyébként érdekes volt kb. 3/4 órát beszélgettünk az apás szülésről, meg, hogy kell-e fájdalomcsillapító vagy sem, szóval végül is hasznos volt. Nagyon szimpi volt Mariann is, szegény nagyon rosszul érezte magát, hogy a meghívott előadó nem jött el. Viszont azt mondta, hogy a kórházban most nincs terhestorna, mert mindkét gyógytornász terhes. Ti hová jártok terhestornára, ill. van aki esetleg jár intim tornára vagy terhes jógára? Légyszi írjátok meg hová, mikor jártok, mennyibe kerül és milyen!

Köszi szépen, és szép napot nektek!

Sweetlady
sweetlady

Sziasztok!

Köszi a sok visszajelzést. Ma voltam UH-n, és minden oké. Csak a baba váltott pozíciót, de nincs nagyon lent. Szóval minden tuti!

Orsi: nagyon sajnálom én is, hogy így jöttek össze a dolgaid. Én ezeket előre tisztázom az orvosommal, hogy tudja, mit kérek, és én is, hogy hajlandó-e rá. Én előre már most mondtam, hogy nem akarok semmiféle oxitocint gyorsításnak, és semmi mást sem: tartsuk az ütemet. Végülis, ha már egy rahedli pénzt kifizetünk, akkor várja ki, míg kijön a baba. Neki nem probléma, azt mondta, sőt úgy tűnt, hogy ez a természetes, és meglepődött a kérésemen. Én is hallottam egy barátnőmtől ilyen történetet, de ő nem az Uzsokiban szült. De az biztos, hogy ez nagyon rossz élmény lehet.

Sweetlady: nem tudod, holnap mi lesz a téma az előadáson?

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Sweetlady: A terhestornát nem a gyógytornász tartja, hanem Szilvi, a kórház védőnője (ha az Uzsokiba jársz ultrahangra már találkozhattál vele, mert ő van ott). A tornák hétfőnként 17 órától vannak a faházban. Ingyenes, bármikor odamehetsz és beállhatsz.
Intim torna: ezt Veszelszky Csilla tartja a fizikoterápián. Nagyon aranyos és szerintem érdemes elmenni, ha belefér az idődbe. Ráadásul teljesen ingyen van, heti 1x2 óra (amikor én jártam tavasszal, akkor csütörtökönként volt), 4 hétig. Előzetesen be kell jelentkezni Csillánál.

Orsi: elég szörnyű, amit írtál, nem csodálom, hogy nem szívesen mész mégegyszer ehhez a dokihoz.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Almadi: Köszi az infót, azt hiszem meg fogom őket keresni. Igen, Szilvivel már találkoztam az UH-n, nagyon kedves volt.

Boeszter: A mai előadás a fájdalomról fog szólni, sajnos a pontos címet nem tudom Kép

Szép napot!

Sweetlady
sweetlady

SweetladyKép

Én nem a kórházba jártam tornára, hanem az Arany J. utcai ifjúsági centrumba, ahol az "Aktív Szülés Alapítvány" tart mindenféle foglalkozásokat mamáknak, és babáknak. Az ottani kismama fittness igazán álvezetes, és az utolsó pillanatokig lehet csinálni.
http://www.babanet.hu/aktivszules/aktivszules.htm
Ezen a címen tudsz bogarászni, ha érdkelnek a részletek. Nekem bevált a hely, ha a manóm elmúlt 3 hónapos, oda fogok visszajárni babamasszázsra.

Tudom, hogy a dokinénivel kapcsolatban nem túl hamar válaszoltam, de remélem megkaptad a levelemet. Esetleg voltál is már nála? Mi a véleményed???

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Persela: elolvastam a szulestorteneted (gratulalok egyebkent minden mar babazo kismamanak!) es megborzongtamKép))
Atereztem a magzatviz vizsgalat es a tagitas erzeseit, mert en is ateltem dokibacsinkkalKép) es jo volt olvasni, hogy szamodra is ennyire jo elmenyek maradtak a dokival kapcsolatban.
monique

Sziasztok!
Monique:-) Pont tegnap mondtam a páromnak, hogy kettejük összmunkájának köszönhető, hogy már most azon gondolkozom, mikor jöjjön a következő baba. pedig Márk még csak holnap lesz 4 hetes:-)
Hát igen, voltak fájdalmas pillanatok, de a doktor úr hozzáállásának köszönhetően, pl. hogy sose mondta, hogy most mit raplizok, ez nem is fájhat, meg hogy minden fájdalmas dolog után bocsánatot kért, valahogy ezek a pillanatok sem voltak maradandóan rossz élmények. Azért a következőt szívesebben szülném "normálisan"!:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok lányok!

Hogy vagytok?
Én nem tudom, de két napja csak nyüglődök. Rossz kedvem van, beszélni sincs kedvem. Állandóan fáradt vagyok, de aludni nem tudok. A veséb és görcsölgt, néha meg se tudok mozdulni. Feküdni nem megy, pedig már egészen jól kaptam levegőt az utóbbi időben. A front miatt lehet? Még van egy hónapom. Az ujjaimat meg persze egyre jobban nem érzem, de azzal nem lehet mit csinálni. Remélem, nem így fog telni az egész hónap.
Az UH-n minden OK volt, a leletek pedig holnap lesznek meg a streptococcusra. Jövőhéten megyek az első CTG-re (NST). Kíváncsi vagyok, milyen. Most láttam először az új részt, tényleg szép nagyon, és nincs kórházszag sehol. :-)

Puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

EsztyKép
Ez az utolsó hónap ilyen csapongó hangulattal fog eltelni, erre jobb, ha felkészülszKépKép Igaz, hogy azért a rosszkedvű napok száma kevesebb a jókedvűnél. A frontok sajna jönnek-mennek, és ez megviseli az embert. Próbálj pihenni, szunyókálni. Csak van olyan póz, amiben Te is tudsz aludni?
UHKépKép Streptococcus - drukkolok, hogy jó legyen.
A kórházban tapasztaltam, hogy egy csomó anyukának, akinek a kenet levételekor negatív lett a lelete, mégiscsak kapott a babája antibiotikum kúrát, és később mehettek haza a kórházból, mert a születés után megvizsgált babáknál, mégis csak találtak valamit.
Ezért azt javaslom, hogy az utolsó hónapban is nagyon vigyázz magadra, ne kelljen a babádnak rögtön szurihegyekkel kezdenie az életét.

Én jól vagyok, botond szépen fejlődik. Már nagyon sokszor nézeget, és hihetetlenül figyel. Főleg akkor, amikor az apukájával beszélgetünk. Szereti a felnőtt dumátKépKép
Minden nap mosolyog nyitott szemmel, de még látszik, hogy nem tudatosan.

Ha valaki a kórházban jár, megnézné nekem, hogy mikor van babamasszázs tanfolyam? Olvastam erről egy könyvet, és ma veszek is masszázsolajat, és nekilátok a dögönyözésnekKép
Csak jó lenne valami szakmai irányítást is szereznem egyszer...

Pocakosoknak kitartás, Mamáknak-Babáknak, nyugodt napokat!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Eszter! Igen ez az utolsó hónap ilyen nyüglődős sajnos. Amikor már nem csak fáradt leszel,hanem aludni is tudsz,na akkor már csak kb egy heted van a szülésig.KépKicsit lemaradtam,kisfiú,vagy kislány lesz? Mi lesz a kicsi neve?Kép

Puszi
Orsi
orsi21

Sziasztok. Kép

Ma fedeztem fel ezt a fórumot és örülök, hogy lehet itt olvasni az Uzsoki kórházról. Azt szeretném megtudni, hogy van-e ott nő nőgyógyász és ha igen, akkor mikor rendel? Meg persze a nevét is.Kép
Vendég

Sziasztok!

Csirkesz: múlt héten hívtam fel Csombó Szilvit a masszázs miatt. Ilyen pici babáknak még nem ajánlják, mert még félnek, ha levetkőztetik őket. Januártól is fog indulni, megbeszéltük, hogy mi akkortól fogunk menni. Általában 3 hónapos kortól lehet őket vinni, mert akkor már nincs félelemérzetük, és "buli" az egész procedúraKép

Szerencsére a kórházban nagyon lelkiismeretes a gyerekorvos, tehát attól nem kell félni, hogy valamilyen baja lenne a kicsinek, és nem veszik észre.

Hold: dr. Járányi Beáta ott a női nőgyógyász, én eddig jókat hallottam róla, de részleteket majd mondanak a lányok biztos, aki szült nála!

Lau
lau

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok mindig! Köszönöm a sok bátorítást Csirkesz, Orsi, és mindenki!
Igyekszem nem összeszedni semmit sem, már hónapok óta csak tusolás, és semmi közfürdő vagy hasonló (bár az előtte sem volt). Az eredményt holnap megtudom.

Csirkesz: Botond egy okos kis kópé lesz: olyan hamar vagy olyan hirtelen fog beszélni! Figyeli minden szavatokat! :-) Édi lehet!

Orsi: A baba egyébként kislány, és Orsi lesz! :-)

Jó tipp ez az "egy héttel a szülés előtt már fogok tudni aludni"! Majd figyelem. Van is egy kérdésem erről. Azt mondják, hogy az első két UH alkalmával megállapított szülési dátumon nemigen szoktak váktoztatni, viszont azt is mondják, hogy a baba nem a naptár szerint jön, hanem az érettségének megfelelően. Ha mostmár ez a második UH volt, amin egy héttel megelőzi magát a baba, akkor lehetséges, hogy egy héttel a kiírt időpont előtt fog jönni? Illetve számítsak erre, vagy maradjak az időpontnál?

Hold: van női doki, és többen is leírták róla a véleményüket, nézd egy picit vissza az üzeneteket, az elmúlt pár hétben volt.

Megyek, lepihenek egy picit. Ma olyan napom van, mint akit fejbekólintottak. Jön a hó állítólag!

Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

EsztyKép
Nagy a misztikum az előre kalkulált időpont körülKépKép De az az igazság, hogy az orvostudomány a mai napig nem tudja pontosan megmondani, hogy mitől indul meg egy szülés. Ezért kár kalkulálni bármivel is, ami eltér az eredeti, 40. hétre kiszámított időponttól. Az uh a baba paramétereit is igencsak figyelembe veszi, pedig akár nagyra, akár pindurkára nő meg a baba a pocakban, a terhesség időtartama akkor is 40 hét. Az egy dolog, hogy általában nem napra pontosan érkeznek meg a csöppségek.
Nekem is írt mindenfélét az uh, de már az elejétől kezdve tántoríthatatlanul ragaszkodtam a dokinénim számolásához - és ő csak 1 napot tévedettKépKép

LauKép
Köszi, lehet, hogy akkor majd januártól csatlakozunk mi is.

HoldKép
Örülök, hogy ránk találtál. Én dr. Járányi Beáta főorvos asszonyhoz jártam, és tényleg az összes dicshimnuszomat elolvashatod ebben a topikban. Van azonban egy másik dokinéni is az Uzsokiban, róla Sweetlady tud talán többet mondani, mert ő is most gyűjt infókat az orvosokról.
Az Uzsoki nekem nagyon bejött, és ez is fontos, nem csak a doki!!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Eddig csak kisgyermekes anyukaként írogattam ide, illetve két éve, amikor a fiamat szültem az Uzsokiban. Ma egy kétcsíkos tesztet csináltam, még magamhoz sem térek az örömtől!!!! Friss anyukák, légyszi írjatok a technikai dolgokról, hogy milyenek az új szobák, hogy kell menni uh-ra stb. Igaz, hogy az uh-n rengeteget kell várni?
Minden infónak nagyon örülök!
tigris

Sziasztok!

Kicsit el vagyok keseredve, mert úgy néz ki fogy a tejem. Bence egy hónap alatt 110 grammot hízott, ami hát elég kevés. Újszülöttként egy szopi alkalmával megevett 100-120 grammot, most meg max. 80-at. Így hát most én is kipróbálok mindent, amit fentebb javasoltatok, tejrehozónak. Bár érdekes, hogy soha nem sír, hogy még éhes lenne, hanem csak szopizik, amíg kedve van, utána meg vigyorog, meg beszélget.

Csirkesz: mi 4 hónaposan voltunk Bencével Szilvinél babamasszázson és nagyon élveztük. Igaz a kis kópénak nincs mindig türelme hozzá, de amikor csak lehet jól megdögönyözöm fürdés előtt.
Ha szeretnél menni, akkor Szilvit kell felhívni és vele tudsz időpontot egyeztetni. Ketten-hárman is mehettek egyszerre. (Mi hárman voltunk, mármint három mama és három baba...)

Gabi

Kép
Kép
almadi

Köszönöm, lányok, nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok. Kép Hát akkor ez jól indul. Kép Nekem eddig nagyon rossz tapasztalataim vannak a férfi hölgyológusokkal, ezért szeretnék nőhöz menni.
Még csak simán, a rutin vizsgálatok, rák szűrés, ilyesmik miatt keresek új orvost, de jó lenne olyanhoz járni, akinél aztán majd szülni is lehet.

Azt meg tudnátok mondani, hogy be kell ott jelentkezni egy vizsgálatra telefonon, vagy hogy működik ez? Csak úgy odamehetek az ambulanciára?

Ja és még annyi, hogy minden hozzászólásnál be kell írni egyesével a nickemet, meg a jelszót? Ez tényleg így működik? Kép
Vendég

Sziasztok!

Eszter! Kép Na,hát akkor üdvözlöm a kis névrokonomat!Kép Mikorra vagy kiírva? Remélem szülés után egy-két héttel raksz majd fel képet rólatok!Kép
Azt,hogy a baba mikor születik meg,tényleg nem lehet pontosan megjósolni. Én a saját példámból kiindulva,a terhességem vége felé nem tudtam az Istenért se elaludni. Aztán egyszer csak hirtelen egyik napról a másikra már este nyolckor bevágtam a szunyát. Így ment ez egy hétig,aztán megszületett a kisfiam.Kép A szervezet felkészül a szülésre. Nálam aztán volt mireKép Fentebb olvashattál róla. Remélem könnyű és gyors szülésed lesz. Szerintem én ott rontottam el,hogy túl hamar bementem a kórházba (alig voltak fájásaim),és a dokim is hamar akart hazamenni,ezért sietette a szülést.De hát ez van.A második babámnál majd okosabb leszek.Kép
------------------
Tigris!

Gratulálok a picihez!!!Kép

Az ultrahangon volt amikor sokat vártam,volt amikor csak 5 percet.Ki kell fogni az időpontot. Ja,most jut eszembe,a terhességem vége felé változtattak a rendszeren! Előre adnak időpontot így nem kell várni!Kép Bocsi,most jutott az eszembeKép Ez kb 8 és fél hónapja volt,azóta változhattak dolgok...
A kórházat felújították,de sajnos ebből a nőgyógyászat,szülészet kimaradt! Tehát minden a régi a szobákat illetően.
-----------------
Hold!

Azt hiszem a rossz élmények miatt én is női nőgyógyásznál fogok legközelebb szülni...

És igen,bekell írni a jelszót és a nevet minden egyes hozzászólásnál...Kép ...sajnos

Puszi mindenkinek!

Orsi
orsi21

Sziasztok!!!

Orsi: december 10-11-re vagyok kiírva. :-) Mikulás utáni hétvége. :-))
Mostmár én is figyelem az alvás. Most leginkább sehogy sem megy, óránként felébredek, WC-re kell mennem és innom kell, mert szomjan halok, pedig úgy vizesedek mindenhol hogy csak na.
Hajnalban kicsit jobb, akkor 3 órát is tudok egyszerre aludni. Mostanság a levegővétel is rosszabb lett, pedig már jobb volt. És a gyomorsav is bánt vizszintesen.
Na, majdcsak kialakul. :-)

Nekem olyan furcsa lenne a női nőgyógyász. Mindig férfinál voltam. Persze, nagyon meg kell bízni benne. Épp ezért váltotam, mikor terhes lettem. Addig a rákszűrés miatt mindegy volt, azt bárki megcsinálja. :-)

Puszi,

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszter! Akkor már nincs messze,a nagy nap.Kép Nekem a 39. hétre született meg a picim. Még szerencse,mert április 1.-re voltam kiírva.KépNem igazán lett volna jó ha a bolondok napján születik meg a kisfiam....Kép
A gyomorsav az tényleg enyhén szólva rossz tud lenni...sajnos nem tudom mit lehet ellene tenni. A vizesedés sem tartozik a jó dolgok közé...neked mondott rá a dokid valamit?

Puszi

Orsi
orsi21

Megmutatom a nagyfiút!Kép Most 7 és fél hónapos kis ördög...
Kép
orsi21

Sziasztok!

Tigris!
Gratula!

Almádi!

Az én manóm is elöszőr 100-170 -et evett most meg 60-80-100-at.És ő sem hízik sokat.Nekem azt mondták ne aggódjak amíg hízik,és jókedvű.Tejcsit meg ha úgy érzed hogy kevés kezd el fejni.Első napokban nem fog sok jönni,csak ilyen 10-20,de pár nap alatt beindul.

Nagyomn jó ötlet ez a babaúszás.A manó nagyon élvezi,meg persze mi is.Napirendünk még mindig nincsen.Nektek mikor állt be az evés alvás ideje állandóra?

Pocakosok vigyázzatok magatokra! Jönnek-mennek a frontok,meg jön a hó.

Szép napot !

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!!

Csirkesz: várom már én is a babamasszázst, mindenképpen kipróbálom majd a babávalKép

Tigris! Nagyon nagy gratula!!Kép Mikorra várható a babóca?Kép

Képzeljétek, Balázs este 10-től aludt reggel fél 4-ig, akkor szopizott, majd 7-ig aludt megintKép
Holnap lesz 7 hetes, lassacskán átalussza az éjszakátKép

Csütörtökön megyek a 6hetes (nálam ez 7 hetesKép) kontrollra. Már semmi baja a gátamnak, remélem, mindent rendben talál majd a doki is.
Most a környezetemben 3-an is vannak pocakosok. Olyan jó érzés megint, attól függetlenül, hogy nem én várok babát. Szeretnénk, de egyelőre várunk vele, azt hiszem, 2 fiú bőven elégKép

Orsi: nagyon-nagyon édes a kisfiadKép

Pusz mindenkinek
Lau
lau

Sziasztok!

HOgy vagytok? Hazaértem a dokitól. A leletek mind jók lettek, streptococcus sincsen.
Viszont a méhszáj elkezdett beérni, már a doki ujja hegye belefér, szóval feküdnöm kell. Mondta, hogy egy hétig még jó lenne bent tartani, de nincsen gond. Mindenesetre a decembert tutira nem húzzuk már ki. Én éreztem. :-)
A vizesedésre csak annyit tud mondani, hogy ne egyek sót, de ezt úgyse tudom megtenni. Szülés után elmúlik, addig már kibírom. Kárt nem okoz.

Hétfőn megyek az első NST-re, és utána héten egy utolsó ultrahangra, ha addig még egyben leszek. :-)

Legyetek jók!!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Orsi!

Nagyon aranyos a babó!!

Lányok! Ti olyan ügyik vagytok bár a ti babóitokkal! Remélem, én is ilyen ügyi leszek!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Persela: a fajdalomrol meg annyit...
4 ujjnyirol mar nem akartam tovabb tagulni, akkor probalt a doki tagitani es az annyira fajt, hogy az agy folott logo beteg felhuzodszkodoba kapaszkodtam es megkerdeztem: letephetem-e?Kép)) ma mar ez olyan vicces...hehe

Orsi21: most ujitottak fel a szuleszetet!!! nemde csajok?Kép)

Almadi: egy honap alatt atlagosan 120 gr a hizas es ez ATLAG, ugyhogy nehogy elkeseredj, tessek esetleg szaporitani a tejes fejesselKép
Lesz olyan honap amikor alig fog valtozni a sulya...Kép
Mennyi idos is a gyerkocod?

Tigris: gratula a ketcsikoshoz!!
monique

Sziasztok!

Lau! Köszi a kisfiam nevében isKép
Rendes a kis Balázskától,hogy hagyja anyuékat aludni.KépÉn nem mentem vissza a 6 hetes kontrollra....annyira féltem az orvosomtól...de nincs azóta se semmi bajom szerencsére.
--------------------------------------
Eszter! Neked is köszi a Dominik nevében is!KépÖrülök,hogy rendben vannak az eredményeid!
Biztos te is ügyi leszel majd a kislányoddal. Én az első két napon fel se mertem emelni a fiamat...Kép
--------------------------------------
Monique! Most újították fel?...Kép A francba....miért nem siettek egy kicsit jobban vele,monduk 7 és fél hónapot...Kép
A szobákat is,vagy csak a szülőszobákat,vagy mit?

Puszi mindenkinek!
Orsi
orsi21

Sziasztok!!

A szülészet tényleg szép! A szobákat is felújították! SA szülőszobát csak a Szülőszobában láttam, de az is OK, csak kicsit pici.

Lányok! Van egy kérdésem, illetve egy pár. Tegnap voltam a dokinál, és rákérdeztem, hogy vajúdás alatt hol lehet sétálni. Azt mondta, hogy nem mehetek ki a szülőszobából. Még a szülészet folyosójára sem lehet kimenni? Tusolás sem lehet? Fel sem kelhetek akkor szinte?
És a szülés után a babót odaadják nekem, vagy csak megmutatják? Olvastam a szüléstörténeteiteket, de most elbizonytalanodtam.

Írjatok, kérlek!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszter:

A szülőszobából nem lehet kimenni a folyosóra,de bent van tusoló.Nem olyan pici ám a szülőszoba ,amilyennek lejött a tv-ből.A felkelés az attól függ,hogy milyen állapotban vagy.Én akkor nem kelhettem már fel amikor 4 ujjnyi voltam.Szülés után a pocakodra fektetik a manót amíg elvágják a köldökzsiórt,utánna elviszik fürdetni meg mérni,öltöztetni,de aztán visszahozzák és 2 órát ott lehet veled és meg is kell szopiztatni őt.Ha már visszavittek a szobába,akkor is akövetkező etetésre már ki is hozzák.Ha még van annyi energiád nézd meg a szülőszobát,én utánna teljesen megnyugodtam,persze amikor feldolgoztam,hogy én is ide fogok kerülni nemsoká.Szóval kitartás ! Kép

Sziasztok!

Anita

Kép

Kép
anita23

Szia Eszty!A szülőszoba nem pici,legalább is ahol én voltam.A tévében azért látszott annak,mert elhúzták a függönyt.Mert a szobák egy függönnyel vannak elválasztva. Én például vajúdásnál nem sétálhattam és nem fekhettem le,csak állhattam!!! Pedig majd összeestem,de nem engedték,hogy lefeküdjek,vagy leüljek. Bár amikor bementem,akkor egy fél órára ráülhettem a labdára.Szerintem,ha te bátrabb vagy és szólsz,hogy sétálni szeretnél,akkor biztos megengedik.Én nem mertem ellenkezni a szülésznővel...sajnos.Szülés után elvileg odaadják a picit...ezalól is kivétel voltam,én nem kaptam meg,pedi egészséges volt teljesen.
De ha itt is erőszakosabb leszel,biztos odaadják.Kép
orsi21

Szia Anita!

Ezt nem hiszem el,hogy csak velem voltak ilyenek...Kép Nem kaptam meg a kisfiamat,arra a 2 órára sem amíg megfigyeltek.Kb 10 percig rakták az ágyam mellé az ő kis kocsiját,de a gyereket nem vették ki belőle,hogy mellém rakják....Kép Miért csak velem csinálták ezt???Kép
orsi21

Na nem panaszkodok többet,mert a lényeg,hogy már itt van velemKép
orsi21

OrsiKép
Tényleg ne panaszkodj, mert csak még jobban rögzíted magadban a kellemetlen emlékeket, és ez sokmindent megkeseríthet a szülési emlékeid közül, még az esetlegesen jókat is.KépKép
Én sem kaphattam meg a babát, mert ős is elfáradt a szülés közben, és amíg én a szülőszobán pihiztem, ő addig oxigénsátrazott egy inkubátorban. akkor én is bántam, de ma már tiszta fejjel jobbnak tartom, hogy nem hozták vissza hozzám. Még ha nem kellett volna oxigéneznie, akkor is jobb lett volna, ha nem hozzák, ki, mert olyan nagyon hideg volt a szülőszobában, hogy meg is fázott volna.

Na nem kell hosszútávú következtetést levonni, a szülőszobák nem hidegek, csak pont akkor éjszaka jött meg egy nagyon erős lehűlés, és sajna a kazánházban nem kapcsoltak időben. De menet közben azért letelefonált nekik a dokinénim, hogy a szülőszobában mindenki fázik, köztük egy szülő nő is - és gyorsan beizzították a fűtést.

EsztyKép
Szerintem is lehet sétálni, csak mondani kell, hogy ki mit szeretne. Én labdán ücsörögtem vagy 2-3 órát, de jobban is esett, mint a fekvés. Sőt, így két fájás között a férjem vállán tudtam szunyókálni. A tusoló bent van a beöntős-borotválós helység mellett. Ha elfogadsz egy praktikus tanácsot, akkor a kórházi pakkod legtetejére pakold be a törölköződet, a furdős papucsodat, tusfürdődet, és egy hálóinget (ezt már a két órás megfigyelés után kell majd felvenned, de jobb, ha kéznél vanKép). A beöntés és székelés után ugyanis tied a pálya, addig tusolsz, amíg jólesik - legalább is én addig álltam a víz alatt, amíg nekem jó volt, senki nem kergetett ki onnan. A tusolás egyébként kötelező, nem szabadon választható - meg is értem ezt az előírástKépKép
Egyébként komolyan gondoltad a kimenést a folyosóra?? Nem lesz rajtad bugyi, csak hálóing, a lábad között mégis egyensúlyoznod kell a betétetKépKépKép

Még egy tipp - a lehető legtovább maradj otthon, az mégiscsak egy barátságos, megszokott környezet. Én 3-5 perces fájásokkal indultam otthonról, a kórházban ez hamar 2 percessé "fajult", és a fájások gyakorisága miatt az a pár óra, amit a szülőszobán töltöttem, nagyon hamar eltelt. Ha éerdekelnek a részletek, íme a szüléstörténetem!

<!--attachment: Botond_sz_let_s_nek_t_rt_nete-127149.doc*mime_msword.gif*application/msword*38.9**Botond+sz%fclet%e9s%e9nek+t%f6rt%e9nete%2edoc --><center><pre>
Kép
Botond születésének története.doc (38.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Eszter, a szülőszoba mellett van egy vajúdó szoba, nagy franciaággyal. Ott lehet sétálni is.
Szerintem még a szülés előtt kérd meg bármelyik szülésznőt, hogy mutassa meg. Engem Vera vezetett körbe, nagyon kedves volt, attól a pillanattól már nem is izgultam.
tigris

TigrisKép
Látod milyen bamba vagyok???? Már napok óta készülök gratulálni a "zebrádhoz", de egyszer már írtam egy hosszú levelet, és az elszállt, magamban mégis úgy vettem, hogy már gratuláltamKépKép
Szóval hatalmas gratula neked, meg a kis zebrának!! Remélem nem téves riasztás, és jópár hónap múlva Te is letesztelheted az megújult uzsokitKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Helló mindenkinek!

Orsi: én is sajnálom, hogy ilyen negatív "élmények" maradtak meg bennedKép Sajnos, nem csak olyan emberek dolgoznak az egészségügyben, akik szeretik ezt a munkát.

A "kötelező" beöntés, tusolás, borotválás nálam elmaradtKép Ugye, mikor beértünk, már nem volt méhszáj, azonnal felparancsoltak a szülőágyra, így nem tudok abban sem nyilatkozni, hogy vajúdás közben lehet-e állniKép

Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltam a kórházzal kapcsolatban - leszámítva persze a kajátKép - a környezetemben pedig most már a második "pozitív tesztes csajszi" fordult hozzám az orvosom neve után érdeklődveKép Gondolják, ők is elmennek ahhoz az orvoshoz, akinél 2 gyereket szültem, valószínű, nem lehet olyan rossz szakmailagKép

Tigris: mizujs, friss pocakosunk?Kép

Lau
lau

Anita, Orsi, Csirkesz, Lau!

Köszönöm a sok-sok választ, és a figyelmeteket, meg a sok-sok bátorítást!
Most megnyugodtam így titeket olvasva!
Így már szimpatikus, csak kicsit elbizonytalanodtam tegnap.

Ez így nekem teljesen OK.

Olyan aranyosak vagytok, és olyan jó hogy vagytok! Nem is tudom, kitől kérdeznék ilyeneket!!!??

Puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Csirkesz!

Olyan szépen leírtad a történetedet! Tisztára meghatódtam!

Köszönöm szépen!

A nagyi biztosan nagyon vigyáz rá fentről!
És a párodra is nagyon büszke lehetsz, de az is vagy.

Köszönöm!!! :-)

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Köszi a gratulációkat mindenkinek!
Nagyon boldog vagyok, sokat vártunk erre a kistestvérre.
Lau, de jó Neked, hogy ilyen gyorsan szültél!
Csirkesz, még elolvasom a történeted, de most olyan álmos vagyok.... Mitől is??? :-)
tigris

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?