Új privát üzeneted érkezett!

Korenka,
ezt fejtsd ki bővebben légyszi, mi az hogy hasonló a helyzet alvás terén? A 4-5 ébredés? Vagy hogy ha fel kell kelned hozzá nem tudsz visszaaludni?

Nekem most még egyéb terveim is vannak az alvással, be akartam írni, de aztán rájöttem ez nem gyereknevelős topik, hanem babacsinálós :lol:

De valójában nagyon is érdekel az alvós téma, mert még mindig van javítani való, történetesen az, hogy vagy 1 óra hossza mire elalszik, és én ott vagyok mellette. Most 2-3 napja valamiért felidegesít ez - fogalmam sincs miért csak most, most viszont nagyon, így már 2-3-szor kijöttem és rácsuktam az ajtót és otthagytam a sötétben. Még mindig jobb, mintha veszekednék vele.
Tegnap visszamentem 10 perc után - amúgy nem sír, gagyarászik, dobálja magát, szólongat - de ezt csinálja akkor is ha ott fekszem mellette... Ma viszont nem mentem vissza és most csönd lett végül, szerintem elaludt. Majd mindjárt belesek, mert most meg izgulok, hogy nincs-e valami baja :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Aki sokat dumál az folyton laptetőn van... :(
korenka
Szár

GRATULA!!! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Mirci,
hű nem is tudom milyen tesztem van, miért ebben nem egyformák az ovus tesztek?? Nem mindegyik azt jelzi, hogy 24-36 óra múlva lesz PÉ?

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika: Ezt is tök jól csinálod! Babacsinálás közben is kell azért mással foglalkozni! :D:D
Sajnos a fiam a mi szobánkban alszik. Külön ágyban, de ott alszik. Megvárom amíg mindenki kihüledezi magát......
szóval a házunk nagyon rossz elrendezésű, így a gyerekszoba nagyon messze van. Sőt lépcső választja el. Félek, hogy éjszaka ha felébred nem hallom meg ha sír, vagy elindul és leesik a lépcsőn... így ott alszik. :oops: Egyébként 150 nm-en élünk, és egykupacban alszunk... ezen néha kiakadok. Persze a lányom azért már nem!! Tavasszal a borsószem miatt kicsit átalakítjuk a házat, így majd a kisherceg is külön fog aludni..... reményeim szerint... de azért jó, hogy hallom a szuszogását éjjel.... na mondom, hogy szerelem...:D
korenka
Szár

korenka:
nem is tudom, hogy hányas ikreket várhatsz. :D :D Én még sosem nyertem laptetőt. :(
Szegény férjed....megviselte szegényt. 8) :D

sz.veronika:
"Nekem most még egyéb terveim is vannak az alvással" :roll: :roll: :roll: Mégis mi? :P :P :P :D :D :D

Én is bemegyek vele elalváskor és ot is maradok, míg nem alszik el. Sőt! Néha altatódalt is énekelek. :oops: Tudom, hogy ezt már nem kellene. :roll: Dani mondjuk gyorsan elalszik, de akkor is le kellene már szoktatni. Jóóóóvanna....elkapattam, mert egyszem gyerek. 8)

Kép

Kép
mirci09

mirci0: Ugyan! Még olyan pici! Énekelj csak neki!!!
Már kezd gáz lenni, hogy folyton én vagyok felül.. a lapon..
korenka
Szár

sz. veronika:
Én még nem is láttam ovus tesztet, nem tudom azt sem, hogy van-e különbség. De a tiéd már bizonyított, azért faggatlak ki a típust illetően.

korenka:
Kihüledeztük magunkat. :D :D :D :D Ezek szerint csak nálunk nem alszik a ded egy szobában a szülőkkel. :roll: :D Nálunk mondjuk közel van a gyerekszoba és van bébiőrünk is. De ha nincs is bekapcsolva felriadok a hangjára. :D

Kép

Kép
mirci09

sz.veronika:... úgy értem, hogy nem babacsinálás közben, hanem a két babacsinálás között... :oops:
korenka
Szár

korenka:
Én nem érzek gáz szagot.

Kép

Kép
mirci09

Mirci,
pedig amit leírsz az a tökéletes elaltatás. Állítólag pont így kell. Bevinni, lefektetni, mesélni egyet vagy énekelni és utána elalszik gyorsan. Nem kell ezen változtatni. Talán csak arra gondolsz, hogy ottmaradsz vele amíg elalszik? Ha gyorsan alszik el, szerintem nem baj.

Na benéztem, alszik :) Juhéjjjjjjjjjjj! Este újrapróbáljuk, hogy nem maradok vele!

Hehe, egyéb terveim is vannak az alvással ez tényleg félreérthető volt, de nem esett le :lol:

Korenka,
nálunk is így van, hogy messze is van ráadásul a gyerekszoba... de pont azért tettem a messzebb lévő szobába, mert apa olyan mértékben nem tud odafigyelni, hogy ne ébressze fel, hogy jobb volt messzebb tenni tőle... :roll: Konkrétan 1 mp alatt el tudja felejteni. Mondom neki, hogy halkan, mert Pálmi alszik. "jó, jó" Aztán 1 másodperc múlva csöng a telefonja és hatalmas hangerővel elkezd beszélni... na ennyit arról, hogy mennyire észben tudja tartani :)

Kép

Kép
sz.veronika

Na most egy picit elköszönök. A férjem uram mindjárt itthon lesz, és adnom kell neki adni.... most eszembe jutott egy magyar népmese, hogy a sárkány mielött hazaért elhajítja a baltát az erdő széléről, és az beleáll a kapuba. Innen tudja a felesége, hogy hamarosan jön az ura..... :D :D :D :D :D Ezen most szétröhögtem magam....
korenka
Szár

sz.veronika:
Húúú...ez nálunk is be szokott játszani. Ha délutános a férjem éjfél körül ér haza és eszébe sem jut, hogy már alszik valaki. Ő mondjuk az ajtókat szokta csapkodni. :twisted: :D :D

Kép

Kép
mirci09

korenka:
Oksa, elengedünk. A mesét nem is hallottam még, de állat. :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Na, "örülök" hogy más pasi is ilyen figyelmes :) Anyám eleinte azt mondta, hogy nem lehet, hogy féltékeny Pálmira? De 100% hogy nem ez van mögötte, egyszerűen csak ennyire nincs meg a pasikban az a figyelem a gyerek iránt, mint a nőkben... vagy legalábbis az én pasimban biztosan nincs meg :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és ma este drukkoljatok Csabinak! :))) Ez itt a reklám helye :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2010.12.19 14:29-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Én sem hiszem, hogy féltékenység. Inkább amit írsz. Meg az is , hogy egy nőnek minden gondolata a gyerek, akárhol van és akármit csinál. A pasik egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni. :D :D

Kép

Kép
mirci09

Igen, mondogatja is a párom, hogy nem kellene ennyire kiszolgálni Pálmi igényeit. Miért nem? A gyereknek az édesanyja az akinek pontosan ez a dolga!

Kép

Kép
sz.veronika

Jó, a kedvedért neki drukkolok. Nekem már mindegy, hogy ki nyeri. Ma ígértem egy póker meccset az uramnak az Xfaktor alatt. :D Én már az elején borítékoltam a Nikolas győzelmét, de én nem neki drukkoltam. Nézted a Megasztárt is,? Mit is mondtál...miért hagytad abba az éneklést?

Kép

Kép
mirci09

Igazából pénzt keresni csak külföldön lehet vele, külföldön 1 hónapos szerződések vannak. Mire megszoktam egy helyet már utaztunk is tovább... nekem nagyon nem volt szimpi ez az élet, nem is bírtam tovább 2 évnél. Az persze egyértelmű, hogy ha nem valamelyik zenésztársaddal vagy együtt, akkor így komoly kapcsolata se lehet az embernek, havonta továbbutazással meg a család is felejtős...

Így aztán hazajöttem, még egy ideig énekelgettem a Balatonnál (de ott csak nyáron van meló) meg szilveszteri bulikon, meg esküvőkön, de igazából már családot akartam. Az esküvőmön énekeltem utoljára :)

Kép

Kép
sz.veronika

Én is így látom ezt a kiszolgálás témát. És pontosan ezért kell egy tesó, hogy azért azt is megszokja, hogy megoszlik a figyelem. Szerintem jobb, ha ezt vki kicsi korában megtanulja és természetessé válik neki, mert felnőtt korban ez már megviselheti. Van a baráti társaságban sok egyke példa előttem.

Kép

Kép
mirci09

Hát igen, ez nem családbarát élet...különösen nőnek nem. Esküvődön...tök jó lehetett. :) Nem is szándékozol folytatni...persze lájtosabban (esküvő stb), majd ha kibabáztad magad?

Kép

Kép
mirci09

Mondjuk nekem 9 éves koromban lett tesóm, így egyke is vagyok meg nem is :) Engem egyáltalán nem viselt meg, de ez gondolom személyiség kérdése, engem a szüleim válása sem viselt meg, bár abban anyunak nagy szerepe volt, hogy normálisan intézte az egészet.

Azért biztos, hogy az egykék egóbbak. Párom is azért akar mindenáron tesót.

Kép

Kép
sz.veronika

Az énekléssel az a baj, hogy este kell meg hétvégén. Pont mikor a családoddal lennél. Én nem akarom a szombat estéimet a családomtól külön tölteni.

Ha nem elmész egy konkrét étterembe/hotelbe énekelni, ahol minden este kell, akkor viszont a pénz nem éri meg.

Mikor még eleinte ilyen klubozós zenekarokban énekeltem szombat esténként klubokban, mellette meg dolgoztam rendes munkahelyen hétközben, akkor kb. annyira futotta a zenélésért kapott aznapi fizum, amennyiért hazataxiztam éjjel onnan. :)

Kép

Kép
sz.veronika

Értem. Tehát meggazdagodni nem lehet belőle. Akkor marad az otthoni éneklés? :) A férjed és a kislányod bizti élvezik. Mindig irigyeltem azt, aki szépen énekelt vagy táncolt. Danit mindenképp szeretném beíratni zenére is, táncolni is, hátha lesz kedve hozzá. Persze nem fogom eröltetni.

Rákerestem az ovulációs tesztekre, tényleg mind ugyanaz, más névvel és árral. Jövő hónapban kipróbálok egy olcsóbb kivitelt. Kíváncsi vagyok most már én is, hogy jól lövöm-e be a peteérést. Amúgy nagyot nem tévedhetek, mert már kétszer összejöt, de szülés óta annyi minden megváltozott a ciklusomban. Neked nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mirci09 2010.12.19 14:47-kor.

Kép

Kép
mirci09

Én is akarom majd Pálmit, de sportra is. Szerintem már 3 évesen elviszem balettre vagy ritmikus sportgimnasztikára :)

Kép

Kép
sz.veronika

Itt nálunk annyira sok lehetőség nincs, olyan jó a budapestieknek. Például sokszor elgondolkodtam, hogy mennyire ráérnénk délutánonként ilyenkor télen, de nincs egy játszóház sem a városban. Illetve hasonló avn, de csak délelőtti progi van inkább. Akkor meg én főzök és a házimunkát intézem. :cry:

Kép

Kép
mirci09

Ja, nem válaszoltam az ovus tesztes kérdésedre.
Nem tudom Pálmi milyennel jött össze, nem is gondoltam, hogy esetleg van különbség a márkák között, gondolom ugyanazt kell kimutassák, ergó én most is csak úgy megvettem egyet és kész.

A Terhes teszteknél is csak az a különbség hogy mikortól mutatják ki, de szerintem az ovus teszteknél ilyen nincs, szerintem azok ugyanúgy 24-36 órával előtte.

Kép

Kép
sz.veronika

Igen, az biztos, hogy itt könyebb ilyen téren... Viszont vidéken meg könyebb bejutni bölcsibe-oviba, itt elég gáz a helyzet, ezért vagyunk kénytelenek magánba járni, ami horror összeg - 60.000 Ft/hó

Remélem az oviba már bejutunk... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

60.000 Ft/hó :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Azta....ez rengeteg. Van akinek nem sokkal több a fizzetése.
Igen, ebben igazad lehet. Azért oviba csak bejut az államiba...vagy az sem biztos?

Kép

Kép
mirci09

Nem, egyáltalán nem, túljelentkezés van. Most elhatároztam, hogy aznaptól mikor be lehet iratkozni odamegyek hajnal 6-ra sorbaállni. Úgy talán csak bejutunk. Megvan, hogy X férőhely és érkezési sorrend dönt.

A bölcsibe a beiratkozás hetének szerdáján mentem -én kis tudatlan - és megkaptam a 39-es sorszámot - 30 férőhelyes a bölcsi... Senki nem mondta, hogy érkezési sorrend van, előtte olyanokat hallottam másoktól, hogy munkáltatói igazolás kell, meg megnézik az illető körülményeit és a rászorulók jutnak be elsősorban... ehhez képest jelentkezési sorrend volt.

De egy ismerősnél pedig ténylegesen kimentek család-helyzetfelmérésre a lakásukra.. és ott kellett sírniuk hogy milyen szarul állnak, hogy bejussanak... szóval kész káosz...

Kép

Kép
sz.veronika

Hú...ez nagyon durva. A bölcsibe jutás nálunk is necces, már szinte akkor kell jelentkezni, amikor megfogan. Az ovi viszont síma ügy, csak az a kérdés, hogy melyikbe szeretné anyuka íratni. Azért ahhoz időnként nem árt egy ki hátszél. Most legalábbis így van, hogy mi lesz másfél év múlva, az majd kiderül. :roll: Pálmi mikor kezdi?

Kép

Kép
mirci09

Attól függ mikor jön a tesó. Elméletileg ugye jövő októberben lesz 3 éves, akkor kezdhetné, de ha a tesó születése nagyon akörül lesz, akkor még egy kicsit hagyom a megszokott közegében - abban a családi napköziben ahova most jár - hogy legalább az legyen egy biztos pont az életében, a tesó itthon úgyis nagy stressz lesz neki eleinte.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Csak jovok, hogy mondjam, hogy szerintem most nem sikerult. Nem is csinaltam tesztet, annyira egyertelmu, de sebaj, rajottem, hogy az en orvosom nem is dolgozik augusztusban, ugyhogy minden rosszban van vmi jo.. :D jovo heten mar ugyis akcios het, hat majd ugyesebbek leszunk!!!
Viszont a hetvegen talaltam 10-es tesztet, es vettem. Az van rairva, hogy a nem vart elotti egy hettel mar kimutatja. Szerintem otthon is lehet kapni, First Response a neve.
Mirci jol latom, hogy 3 nap van hatra? Nem izgulsz? en igen!!!! -helyetted is. Korenka en ugy orulok neked, nem irigy itt senki, hiszen tudjuk, hogy 1-2 honap, es mindenkinekn sikerul... Jon az a baba, ha jonni akar, en azt mondom.
Lattam, a cumirol is szo esett, mindket lanyomnak en adtam, nehogy ujjszoposok legyenek, mert en az voltam, es meg a suliban is elo-elokaptam az ujjam... Csak este vettuk elo, az esti szertartas resze volt, es kulon aludtak a lanyok, masik szobaban. Az elso lanyom csak 1 honapos koratol, mert koraszulottkent hallani akartam hogy lelegzik, de a kicsi az elso naptol a naggyal aludt. Soha nem mertuk oket magunk kozt hagyni, szoptatas utan apu bufiztetett es lefektette oket. A cumi olyan 1 honapos korukban kerult elo. Anyukam utalta, mindig cseszegetett, hogy nem fogom tudni elvenni toluk. Pedig egyszer csak eldugtam, (3 eves volt a lanykam) es azt mondtuk, nem talaljuk. Segitett kerseni egy darabig szegenyke, aztan feladta. Hallottam pityeregni egyszer az ejjel, megsimogattam, mondtam neki, hogy en is cumi nelkul alszok, meg apa is, o is el fog tudni. es sikerult. Soha tobbe nem kereste.
A mai regenyem ezennel befejeztem... Tovabbi szep vasarnapot!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

malna5: Mi egyértelmű? Mit érzel? Még nem jött meg ugye? Mára elbúcsúzom, akinek aktív szerelem hete lesz, az adjon bele anyait-apait!!! :D:D:D
korenka
Szár

hat van mar vmi rozsaszinke, meg pocifajas rendesen...ezek utan mar nem lottem tesztet... :( :( :( :( :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem jöttem a hétvégén, de annyi minden ügyintézés volt még most így Karácsony előtti utolsó hétvégén, hogy nem sokat voltunk itthon. Elképesztő tömegek mindenhol. Én hétfőtől itthon, holnap nagytakarítást terveztem, ...szívesebben csinálnék mást, de hát a rendet, tisztaságot meg szeretem, így nem marad más választásom. :?

Először is, Korenka, nagy gratula!!!!! Tudtam én! :D :D Most nagyon vigyázz magadra! Érzel valamit?

Malna
Honnan tudod, hogy nem sikerült? Még nem jött meg, ugye? A múltkor azt olvastam, hogy sokaknak megjön érzése van a nem vártnál, aztán mégsem jön meg. Drukkolok, hogy így legyen! Az már jó jel, hogy késik. Jaj, de jó lenne ha Te is babás lennél.
:)

Lányok, nekem a szülés után, (hivatalosan vetélés) a mellem nem fáj a ciklus 2. felében. Előtte mindig érzékeny volt. Duzzadva, mindig megvan, de nem fáj. Nektek volt ilyen?

nikiee
Budapest XI. kerület

Szép jó reggelt!

sz.veronika:
Ne haragudj, hogy tegnap olyan ukkmukkfukk leléptem. Kitúrtak azzal az ígérettel, hogy mindjárt visszaengednek....aztán nem lett belőle semmi. :roll:
Nem tudom láttad-e, hogy mennyire szorítottam az xfaktoros Csabának... :roll: :P :D :D :D

malna5:
Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze. :cry: Nem kell elkeseredni, mert itt valaki már bejelentette, hogy januárra mindenki bebabásodik. :wink:

nikiee:
Nekem is az első vetélés után múlt el az a mellfájdalom, amiről írsz. Mikor a Danival terhes lettem szinte nem is fájt, legalábbis ahhoz képest nem.

Kép

Kép
mirci09

nikiee: Köszönöm szépen :) Pici hasszurka, meg olyan érzés, mintha már olyan súlya lenne mintha 3 hónapos lenne, de emlékszem a kisfamnál is így volt. Kávét még iszom, de csak fele annyit mint szoktam.,még nem undorodom, de kis hányingerem van.
Még mindig nem merek tüsszenteni, nehogy kiessen :D:D:D:D
A mell téma nekem pont fordítva van. Sosem volt érzékeny szülés után az lett. Elképesztő, hogy mennyire megváltozik a testünk ugye?

malna5: Na majd most!! Naaaaagyon szorítok!
korenka
Szár

bbercsi: Te egy hét múlva tesztelsz, érzel már valamit? Bármit?
nikiee: Hú te meg a héten tesztelsz. Nálad mi újság?
korenka
Szár

Sziasztok Lányok!

:oops: hát ugye mint már említettem oroszlán jegyű vagyok, így a szervezés-vezetés nem áll messze tőlem. :D az egyetemen is mindig jelest kaptam vezetéselméletből. :D

Korenka, ez a tüsszentés , ez olyan aranyos dolog tőled. ezen jót mosolyogtam. édes vagy :) télllllleg :)

Málna, tudod optimizmus. ha most nem sikerült , akkor a következő hónapban!!!

Nikiee: de jó Neked, szabin vagy! reggel munkába jövet kapcsoltam, hogy pénteken karácsony. összekell kapnom magam takarításügyileg, süti sütés ügyilegis. szerdára gondoltam a mézeskalács sütés a két éves unokaöcsémmel. azt gondolom, hogy teljesen felesleges lett volna tőlem, hogy ezerrel takarítsak a konyha és az ebédlő között, úgyis minden tiszta liszt és tészta lesz :D

véeményem szerint egyébként egy kisgyereknek akárhány éves koráig kell énekelgetni, ha igénye van rá. attól nyugszik meg, a közelségtől, az anyuka hangjától.
biztos kinevettek, de mi az anyuval a mai napig szoktunk együtt dalolászni. 37 éves korom ellenére. ...és az olyan jó
:D

egyébként nem tudom mit kellene éreznem várandósság ügyileg .... :oops: :D :D
Vendég

bbercsi: Látod harmadik gyereknél sem tudja az ember lánya, hogy mit is kéne éreznie! :D:D
korenka
Szár

Mirci,
igen, látom hogy nagyon szorítottál tegnap este Csabinak! :D

Niki,
nekem továbbra is fáj a cicim havi előtti 1 hétben... lehet, hogy csak a vetéléssel van összefüggésben?

Kép

Kép
sz.veronika

Jó Reggelt Lányok!

Korenka
Tudod én nem vagyok tesztelgetős, most sem tervezem, csak akkor ha már 4 napot késik. Most még nem érzek semmit, kicsit stresszes / érzékeny vagyok, kicsit idegesítenek dolgok de más nem. Simán lehet PMO tünet is, nem mondom, hogy nem fordult elő régebben. :( Majd meglátjuk.

Mirci
Nekem sem úgy fáj, mint előtte. Kicsit izgultam, hogy ez normális, de most már megnyugtattál, hogy másnál is előfordul. Amikor Danival terhes lettél, mit éreztél, éreztél valamit?

Bercsi
Irigyellek a mézeskalács sütésért, én is szeretem! Mármint enni, sajnos én nem vagyok egy nagy konyhatündér. :D Gyerekkoromban imádtam sütiket sütni, de azóta elmúlt. 14 évesen tök jókat csináltam teljesen egyedül, de mára ez a szenvedély elmúlt. Mondjuk sok igény sincs rá. Párom nem édességes, én igen, de magamnak nem fogok vesződni, na meg a kilóknak sem tenne jót, ha egyedül besütiznék. :?

nikiee
Budapest XI. kerület

nikiee: A családom nagyon meg fog könnyebbülni, ha nem lesz PMO nálam. Elképesztően ingerlékeny vagyok akkor. Úgy szoktam érezni, hogy a világ összefogott ellenem. A bolhából dinoszaurusz lesz nálam stb... Hozzám sem mernek szólni. Én ezt nagyon nehezen élem meg, mert nem akarok ilyen lenni és mégis... vettem anno mindenféle vackot, hogy jobb legyen, de nem igazán jött be. Ti hogy élitek meg?
korenka
Szár

Korneka, drága : :)

Veronika: sztem a mellek érzékenysége hormonális dolog. nálam is minden pirizés előtt egy héttel mindig jelentkezik.

nikiie: én sem vagyok konyhatündér :D de sztek meglepit okozni, meg a karácsonyi illatok...hmmmmm :) imádom.
sőt idén a párom kedvéért megtanulok htlapost sütni. JAJ MAMÁM :D :D

egyébként eldöntöttem, ha addig nem érkezik meg a piri, akkor 2011. 01.01. (éjjel 1 óra 1 perckor (hihihi)) napján fogok tesztelni. addig nem. akkorra már úgyis késnie kell 4 napot.
Vendég

aha , korenka. én is ingerlékenyebb vagyok abban az időszakban.
egy kis ideig szedtem a PreMens nevű gyógyikát, aztán lecseréletem homeopátiás pirulákra. ezek nagyon klassz gyógymódok.
meg sajnos nálam akkor ha fogigátlót szedtem többször jött elő a migrénes fejfájás. arra is jók voltak.
Vendég

sz.veronika:Elolvastam egy a kristálygyermekekről szóló cikket. Lányod is beszél az előző életéről? A fiam sokat emlegeti. Így kezdi: Amikor nagy voltam..... és mesél dolgokat... :D Ilyenkor mindig nagyon figyelek, hogy nem-e esetleg valami elődöm volt, előző életében, de nem hiszem... ennek ellenére szerintem András nem kristálygyermek. Ha Pálma az, akkor tök jó nektek. Igazi "jó gyermek" :D:D:D
korenka
Szár

bbercsi: Akkor ne vegyél pezsgőt szilveszterre, mert nem ihatsz!!!! 8) Apa pedig szolidaritásból nem fog. Szörpöztök... :D:D
korenka
Szár

megspriccentjük a málna málnát :D ...... de jó lenne :oops: :D
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?