Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
Látom megint van termés. Leánkám 1órás tombolás (álmos vagyok, de aludni nem) után most horkova alszik. Marha édes!!

Ini
Tápszercsere nálunk is lejátszott. tegnap ébredt, simi-simi, és aludt tovább. Na ezt tudnám felajánlani a dokinak továbbgondolásra! A palacsintás action-ötök meg felháborító. Nálunk kispapi a palacsointasütő sztárja, szóval én nem is foghatok hozzá! Kassza nálam is kasza lett, csak a vonlatkód leolvasónál gondoltam át ismétKép
Léna is így bűvöli a mosógépet!

Ildi
takarócsereKép
Mindjárt magamra veszem:"itt csak a kukikkal foglalkoznak a lyányok, abból is mostanában a nagyobb fajtával"!!! Indulat teszi. Amúgy én a laffantyúst szeretem erre a célra!

Bogi
nagyon drukkolunk!

Tünde
Tv előtti bambula felért egy jó szundival, rádfért, ne legyen lelkiismeretfurdalásod!

Hajni
Tudsz 30percen belül javítani a hozzászólásodon, a hozzászólás jobb felső csücskébe kattintva. Jelszó és onnantól tied a pálya! Sikerült az esti romantika te kis szégyenlős?? Látod, jól láttunk mi ezt az első tali alkalmával!Kép

Szilvi
ügyi csajok vagytok! Kispapi: Nem vagyok féltékeny, érdekes módon. Inkább az van bennem, hogy engem is, de őt is! Hozok szerdán üveget, ha tuti jöttök!!

MAriann
jujj, ez a költözősdni elég horrorul hangzik. Nem tudtunk, asszem. Egyedül talán olykor egyszerűbb, lásd Bogiék, de alapvetően mégis nehezebb. Nádja szép méretes kiscsaj, hozzá illő mosollyal!!

Zitus
nyakadra: richtofit-sport krém! Én is használtam szoptatósan, DMben, gyógyszertárban megkapod, és nekem használt! Szobai játékok: minden ami nem játéknak készült: fazékfedők, kanalak, teaszűrő, teatojás, zsebkendő, szalvéta,plusszos csőben bab/pénz csörgő, mindenféle szokatlan helyre elhelyezett játék. Amúgy meg azért jól felöltözve ki is lehet menni, szerintem. Ha nem szakad az eső, akkor senki sincs cukorból.

Manóka
jók a képeitek

Többeik hol járnak?? Andi, Noémi, Manga, Boró, Semese, Hicu, Noresz, MÓki!!!!

J
Gitásros élet nálunk is van, egy nyári kép és egy esti büfiarc, album helyett:
Kép
Kép
holophernes

Sziasztok!

Hát nem kezdő szinten zajlik itt a beszélgetés Kép

Bocsi,hogy én még mindig a múltkori szomorkás témánál járok,csak olyan jó itt Nektek kiírni az érzéseimet. Szóval nagyon jólesik nekem amiket írtok,de nagyon furcsa is,mert nekünk ez a sors jutott,és ebben kell megtalálnunk a boldogságot, ami érdekes módon nem is olyan nehéz Kép Igen,sokáig üvölteni tudtam volna,hogy "miért?",de már elfogadtam,hogy ahogy Rebi is írta,ránk ezt a csapást mérték vmiért. Ne nehezteljetek rám a következő gondolatért, inkább örüljetek,hogy így látom: Regő elvesztése és a másfél kilós Vencel küzdelme az életért az intenzíven, a férjemmel együtt átélt fájdalom,az emberek,akikkel a történtek kapcsán összehozott a sors,ezek mind-mind nagyon sok pluszt is adtak nekünk. Sok mindent másképp látok,úgy magammal,mint a férjemmel,kapcsolatunkkal,s az egész élettel kapcsolatban. Megváltozott az értékrendem és nem is akarom ezt nagyon ragozni: egyszerűen kicsit jobb lettem. Megtanultam tisztelni az életet. Sokkal több szépet és jót látok a világban és az emberekben, és szeretném hinni,hogy volt értelme annak,hogy ez történt. Biztos hihetetlen és biztos benne van az én örök pozitív hozzáállásom,de ma már tényleg ugyanolyan boldog családnak érzem magunkat,mint bármelyikőtök.

Na ezt el si küldöm,aztán folytatom a hsz-eket.

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Manóka!!
Figyelmedbe ajánlanám:KépKépKép

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3841&page=2&image=87228

Judit!

TÜndéri LénaKépKép

Jövök még !

ILdi
bpildi

bpildi

na és akkor most már vidámabb vizekre evezve /vagy ki tudja.../

Szex: Már csak azt nem értem,hogy amikor már egyszer feldobtam a témát,akkor kik voltak azok,akik vigasztaltak,hogy hipp-hopp rendbe jönnek ám a dolgok Kép? Mert ahogy elnézem az elmúlt napokat,hát senkit nem találok a vidáman hancúrozók közülKép!

Bogi!

nagyon sokat gondolok Rátok. Én nagyon sok "furcsa" kapcsolatot átéltem, és tudom,hogy mindig úgy éreztem,hogy alapvetően jók a dolgok,csak... pont a szülinapomon volt cirkusz,meg pont karácsonykor,bla-bla-bla...Utólag ezt egész másképp látom,de kívánom,hogy Nálad sose legyen "utólag",hanem tényleg megtaláld a megérdemelt boldogságot ebben a kapcsolatban,ezzel a férfival.Bár ez bizonyára nem oldódik meg a szex,takarítás,súlyfelesleg "problémák" kiiktatásával. Mi újság azóta?

Mariann,

Ha már a vidám dolgoknál járunk,hát gondolom,Te is tudnál mesélni. Ha van erős és vmikor hangulatod,írhatnál erről az egészről, nagyon érdkel,ha nem veszed tolakodásnak. Láttam,hogy voltatok nyaralni Nádjával Ausztriában. Megírnád,pontosan hol volt ez,nagyon szimpi hely!

Hajni!

Ez a szivecske bearanyozta a napomat!

Szilvi!

Ez aztán a nagy hír!Igen,ez a fogacska,mozgás,beszéd,stb. mind olyan dolgok,hogy persze-persze nem aggódok,meg eljön az ideje,de azért az ember egyre türelmetlenebb .) Szóval gratula! A képekből nem mutatnál egy párat,akár magánban is?

Manóka!

UHKépKépKép

Zitus!

Nagggggggggyon vagány! Szorítunk akis játszóházatokhoz,ha működni fog,esküszöm,elnézünk vhogy Hozzátok Kép!

Ági!

Hogy van a nagyvagány?

Orsko,

Ez a kaszás félreolvasás ütött Kép! Viszont ez az orrszívós történet nekem egy horrorral felért! Még indokolt esetben is nehezen szánom rá magam Kép,annyira nehezen viseli Kép!

Judit!

Egyszerre alszanak a gyermekeink Kép! Mekkora haja lett a királylánynak!És milyen a hangulat Nálatok? Nővéred pasiján újfent kiakadtam,elmeséltema férjemnek,aki pasi módjára kiszűrte a lényeget: "És honnan tudta,hogy 16 ezerbe került a virág?" ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Kép!

Biztos kihagytam vkit,bocsi...

Ja!

Egy este 9-től reggel 8-ig átaludt éjszaka van mögöttünk Kép

Holnap tali?????????

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Ildi!
Nagyon édik a képekKép A kutyás nagyon tetszett.

Buksi!
Irigylésre méltó a pozitív felfogásod, gondolom ezt másképpen nem is lehetne feldolgozni.
És én úgy gondolom, hogy nagyon helyesen látod a dolgokat, jobban talán nem is lehetne.
Hisz az élet megy tovább és Vencelnek egy teljes, boldog családi hátérre van szüksége. Ami van is nekiKép

Férjem vasárnap engem is megajándékozott "a hagyom aludni a nejemet" ajándékkal. Én csak 8:30-ig aludhattam, mert a Hanna már nem bírta ki nélkülem.

Csütörtökön megyünk vérvételre, vasárnap a kórházbaKép Már kezdek besz@rni. De tudom, hogy nem lesz gond, sokat beszélgetünk a Hannával erről.

puszi
Ines
ini

jónapokat mindenkinek, jobbat, mint ez a nyúlós, hűvös.

tegnap akartam még írni fürdés-fekvés után, de nem volt sikeres a próbálkozás. Különösen zenés-táncos éjszaka volt, úgyhogy most zombi vagyok. De ez itt asszem nem különlegesség, csak úgy mondtam szinte köszönés helyett ...

na lássuk sorban:

Bogi, most te vagy az egyik fő téma, örülsz? Kép (ez inkább torz vigyor lenne), muszáj nekem is hozzádszólnom. Ha párkapcsolati problémáról hallok, akkor általában elakadt lemezként szoktam ismételgetni, hogy párterápia-párterápia, szóval szakértő segítségével lassan, sok munkával helyrehozni a sokszor már helyrehozhatattlannak tűnőt. Nagyon kevés az az eset, amikor tényleg nincs mit tenni. A ti esetetek sem ilyennek tűnik, mert azért van bennetek elszántság az együttélésre. Vagyis benned van.... apuci?
A sikerre itt vagyunk referenciának mink. 3 éve - szerencsére még a gyerekvállalás elött kibukott - volt egy nagyon mély válságunk. Azóta is persze vannak veszekedések, ajtócsapkodós üvöltözős is, de mindig tudom, hogy ez csak a felszín. És hogy ha nagyon nem megy valami, kérünk időpontot a pszihiátertől...
Kiskoromban azt gondoltam, hogy a házasság csak papír, amit egy másik papírral fel lehet bontani. Most már hiszem, hogy a házasság szentség. Nem vagyok vallásos, nem azért, hanem mert az és kész, és mert hiszek a kimondott szó erejében. Ha két ember mások elött kijelenti, hogy jóban-rosszban és ásókapa, azt legyenek szívesek komolyan gondolni. Pláne ha gyermek is van, neki (nekik) nem egy szülőre van szüksége. A legtöbb kapcsolat megmenthető, csak nagyon sok melót kell belefektetni, de megéri. Mert micsoda meghitt nyugalom lehet egy unalomig ismert ember mellett megöregedni Kép Nagyon kevés olyan házasság van, amit nem érdemes fércelgetni sem. Akkor persze válás, és továbblépés, de szerintem nem szabad, hogy ez legyen az első gondolat. Misem könnyebb, mint odébbállni, mert hátha a kövkez jobb lesz... naja...
Ez az éljünk gyorsan-jól, legyünk szépek-fiatalok-trendik-szexik, sok pénz-jó nők-gyors kocsik mentalitásba passzol.

szex:
Ugyanez lehet a legyen az ember szexistennő kisgyerek mellett is gondolkodás mögött. Találkoztam már ilyennel, és akkor igen ramatyul éreztem magam. Ezek után nagyon megnyugtatott, hogy ennyire nem vagyok ezzel egyedül. Az Ember szerint a sűrű szexelés biológiailag nem indokolt. Nagyon sok energiát emészt fel, és vannak olyan életszakaszok, amikor nincs fölösleges. Pl most... És hát a hormonok ugyebár. Vagyis a hiányuk.

Buksi,
egyszer egy bölcs ember mondta nekem, hogy mindenki életében kell lennie egy nagy próbatételnek. Amikor úgy érzi nincs tovább. És igazából akkor derül ki, hogy mire is való az ember... nektek megvolt, és a lehető legjobban éltétek túl. Hülyén hangzik, de irigyellek egy kicsit... tényleg hülyén hangzik, de most nem tudom a megfelelő szót...

Mariann,
én 73, nyertem KépKép
a férjed meg mizistennek lépett le, pont jókor? hűű de nyilogat a bicska a zsebemben Kép Nádja baba nagyon huncut Kép

Szilvi,
jaja hős vagyok, textilpelust használok 3 hónapos kora óta. De nem mindig, éjszakára nem, és ha elmegyünk itthonról hoszabb időre, akkor sem. Szóval, az uncsi itthondekkolós napokon van textil. Na meg, ha kicsípődött a sejhaj. Eleinte hajtogatós plusz gumibugyi működött, de mostanában nem bír a kisördög annyi ideig nyugiban lenni, kezdünk áttérni a mosható nadrágpelusokra. SZóval én egy ilyen kőkorszaki anyuka volnék Kép

szóba került a mászás az előző oldalon, bocs, de nem emlékszem kinél, és nem akarom a telefonszámlát növelni az archiv olvasásával...
Azt mondják, nem jó ha kihagy a gyerek egy szakaszt a mozgásfejlődésből. A dislexiás gyerekek között több azoknak az aránya, akik egyből járni kezdtek, és nem másztak. persze ez nem azt jelenti, hogy nem mászás=dislexia. Ezt felismerve a dislexiának van egy mozgásos terápiája, mászatják, kúszatják a gyerekeket. Dini a kúszást kihagyta, gyerekpszihológus barátunk nem bírta megállni, és nyomogatta le a senekét mászás közben, hogy tessék szépen kúszni elöbb. Gyermek jól szórakozott rajta. Mi is Kép

maradt még bennem szó, de már neki kéne állnom angolt tanulni....

tsók
Orsko

ui: Mónikához mehetünk Kép
orsko

Mariann!
Megnéztem a babaszobás album egy részér és ott elég gyakran van szó apáról meg apával kép is van. Ő ki csoda? Vagy tőrődik Nádjával?
Én is szívesen olvasnám a történetedet.

Szilvi!
Gratula!

Pocakosok!
Légyszi mondjárok meg, hogy mikorra várhatóak a Pöttyök, mert a táblába sz utolsó oszlop nekik szólKép

puszi
Ines
ini

Buksi, nem is én szívom az orrát, hanem apa. Én akkor kert végében befogott füllel...
de tényleg használ, micsináljak?
orsko

Sziasztok!

Mi ugyan nem hiányoztunk Nektek, de azért röviden belekotyogog, ha Bence engedi...

Szellemesdire visszatérve: én hiszek ezekbenn a dolgokban, mert velem is és a szűk környezetemben is történtek már furcsa dolgok.

Szerelmi élet: no comment. Mi ugye rengeteg időt vártunk arra, hogy renbetegyen a prof...

Alvás-nem evés: Bence sajna nagyon rosszul eszik napközben, ezért már 5 körül éhes. Viszont kajcsi után 7-8-ig alszik. Utána ebéd után alszik egyszer. Most is erre várok ... altatást nem kér, odabújást sem, most épp hempergőzik a matracon, belecsavarodva a takaróba. Tán csak elalszik egyszer...

Szilvi, nem K, hanem A fent a "hegyen".

Ildi, tényleg nincs otthon se játszóház, se börze? Ja! Mi is pöcörőzünk! Kicsi a világ, földim!Kép

Zitus, vezeklem, de alig van időm!!! Igérem ma megirom, csak aludjon el ez az izgő-mozgó ördögfióka!

Buksi, miattam igazán nem kell áttenni a bulit! Ha mindenki másnak jó a szerda, igazán nem gáz ha nem vagyunk ott. Majd virtuálisan meghúzogatjuk Vencel fülét!

Hajni, példát veszek rólad és megrohamozom ma iccaka kispapit! Te kis szentecske! Kép kit is rejthet a félénk külső? Kép

Judit, Léna édespofa!!! Nem lehet a nővérednek egyszerű!

Gitár: az nekünk is porososdik ... illetve fogja a port. Férjecském vett egy-két magánórát, jól el is pengetgette valah a húrokat. Anno. Majd esetleg Bencének átalakitom csónakká...

Ines, azt még mindig nem tudom, mikor lesz a műtét!

Tünde, szerintem ha úgy teszed le a gitárt, mintha nem lehetne Kittinek hozzányúlni, akkor tuti érdekelni fogja! Kép A dokinéni mit mond a mászásra? Gondolom nem késő még neki.

Hicu, és szerinted is jó az időpont? 3 hét azért az kicsit tág intervallum. Jól vagytok?

Ági, megbántottalak, hogy nekem sosem válaszolsz? Kép Dani, hogy van?

Rebi, Csengének Boldog Szülinapot!

Manóka, a FIÚnak Boldog Návnapot! És gratulálok a pocakhoz!

Bogi, nem semmi a veletek történik, de én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Esetleg elmehetnétek egy "házasságmegmentő" beszélgetésre egy szakemberhez. Hátha segit!

Mariann, nem lehet egyszerű neked sem! Egyedül gyereketnevelni! Elismerésem!

Orsko, Bence is útálja az orrszivást, és én egyedül alig birtam kiszivni. Mondjuk jó régen kellett már, azóta biztos nehezebb lenne a kis vasgyúróval! Te, hogy csinálod! Mármint milyen módszerrel?

Bence végre kidőlt! Képzeljétek már elég sokáig egyedül álldogál! Olyan édes amikor el szeretne indulni, de még az nem megy neki ...

pussz
Orsi

Marhára fáj a fejem az esőtől!!! Szerintetek miért nyilall bele a mellkasomba folyton és a hátamba is újabban? Már egy hete...

Rövid se lettem.
orsi17

Nos közben irtatok...

Orsko, szóval akkor, apát kérdezem meg az orrszivásról!

Ines, tehát vasárnap! Szóritunk Nektek és remélem elsők lesztek a sorban!

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantás, szakdolgozat-írás szünetében.
Csak az utolsó néhány hsz-t olvastam át. Nagyon egyetértek Orskoval, ugyanezen az álláasponton vagyok én is. Szerintem egy házassághoz foggal-körömmel ragaszkodni kell, és mindent megpróbálni a megmentéséért, ha kell, külső segítséget igénybe venni. Bogi szerintem csak első elkeseredésében írtam, amit írt, nem hiszem, hogy az ő kapcsolatunk menthetetlen lenne, de persze ezt ő tudja a legjobban.

Pocaklakó a táblázatba: május 12. Kép

Tali: én azt hiszem, csak akkor tudok csatlakozni, ha egyszer délelőttre szervezitek. Nálunk a délután reménytelen. Dani egyszer alszik, du. kb. 1-fél 4 között, ekkor persze jó nagy alvásra van szüksége. Ha utána indulnánk, mire az Állatkerte érnénk, már nem találnánk ott senkit. Korábban sem tudom letenni, mert akkor nem bírja ki estig. (Így is nehezen, pedig 8-kor már újra alszik.) Babakocsiban nem alszik el, max. fél órára egy órás tologatás után, úgyhogy a játszóházazás így csak szenvedés lenne.
A december eleji talit mikorra és hova szervezitek? (Lehet, hogy írtátok már, csak átfutottam rajta...)

Pindur
pindur

Sziasztok!
OFF
Zitus!
A freemailes cimedről két hete minden nap jön 1-2 virusos levél nekem. Irtam már levelet is, de nem bitos, hogy megkaptad.
Nézd meg légyszi a gépedet.
ON

Bocsika a többiektől, hogy ezer éve nem jelentkeztem.
Sajna még mindig olyan aktiv a gyermekem, hogy nem nagyon jutok net-közelbe csak napi 10 percet. Annyi idő alatt meg sajna nem tudom felvenni a lépést veletek. Kép)))
Egyébként jól vagyunk, csak Zebi még mindig nem szeret aludni. Éjjel max 7-8 órát + nappal kétszer 1/2 órát alszik (persze előtte vagy 10 órát megy a ceremónia). Még mindig szopik naponta 3-4-szer, de már eszik teljes értékü felnőtt kajákat is.

Puszi mindenkinek

Fiona + Zebi (9 hónapos)
fiona

Sziasztok!
Orsi!
Vasárnap megyünk, hétfőn műtét, kedden haza.
Felhívtam a dokit, azt mondta, hogy sajna úgy megy, hogy a legnagyobb prof betegeu az elsők utána a többi. Aranyos volt, mert mondta, hogy így egy kicsit rosszul jártam vele, mert ő csak egy alorvos.
Sebaj, egyébként nagyon dicsérik, a gyerekorvosunk mondta, hogy vannak anyukák akik eskűdnek rá. Mikor elmentünk hozzá rájöttem, hogy miért, fiatal, jóképű dokiKép Egyébként két gyerek apja(picik még a gyerekek), érti a gyerekek érzelmoi világát.

Majd mesélj már nekem a szellemes eseteitekről. Privibe is mehet persze.
Férjem megszerelte a telcsit, csak egy hátlapot kellett venni. de most minden számot kiírok a ppapir telefonkönyvbeKép

Fiona!
Nem irigyellek, akkor van mit csinálnod. Ha nem is tudsz olvasni minket, azért pár sort írj magatokról.

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Esetleg aktuális:
http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=72&cid=15848

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni, de be kell vallanom, hogy örökmozgó sajtkukacom mellett reménytelen vállalkozásnak tűnt. Most, hogy elaludt (már 5x aludt azóta, hogy elkezdtem írni Kép) megpróbálok visszakapcsolódni és írni is. Ezért kérek Titeket, nézzétek el Nekem, hogy a régi időkből kezdem a hozzászólásokat. Akit már nem érdekel, ugorgyon. Aki unja, az is. Kép Na szóval majdcsak felzárkózom előbb vagy utóbb. Kép Most nov. 1-jéig jutottam, de a mai napot is kihagyom, így a többit legközelebb. Kép Már így is irtó hosszú lettem.

Nagyon örülök, hogy rendszeresek lettek a talik!!!! Bevallom őszintén és férfiasan, hogy jól esett volna 1-1 sms valakitől. De persze a józan eszemmel tudom, hogy ezt nem lehet/szabad elvárni, így aztán gyorsan továbbűztem a kósza szomorkás gondolatot. Viszont szépen kérném világosítson fel valaki, hogy hol és mikor vannak a randevúk? (De csak, ha nem az állatkerti játszóház. Kép) Köszi előre is. Ja és ha már tali: Buksi, mi is részt vennék a babazsúron ZoltánKincsemmel.

Judit, köszi, hogy rendületlenül hiányoltál (okt. 11., 13., 17. ...). Kép Család Kép Állatkerti talik beszámolója szuper, legközelebb ott a helyünk nekünk is. A rózsaszín rugit már nagyon szeretném bevasalni Rajtad, csak előbb ha lehetne a kékruhást kéne megejteni. Bár azt már kinőttük, de sebaj. Kép Alvásgondok: nálunk is volt, szerencsére nem ennyire tartósan. Én is a "magárahagyásra" fogtam a költözés-saját szoba miatt. Mióta itt lakunk, a sírvaébredés a jellemző. Kép Érdekesség: ha ölben alszik el, azonos módon teszem mindig a kiságyba. Ha megfordítom, akkor éjjel felsír. Gondolom felébred és megijed. Így meg nem. Kép

Buksi, napirendre október elején azt írtam volna, hogy "az meg mi"? Kép Azóta szerencsére változott a helyzet Nálunk. Ismét van napi 2 alvásunk, össz. 3 óra!!!! Regényt lehetne írni róla, hogy mekkora megkönnyebbülés és egyben kikapcsolódás is tud lenni az a kis napközbeni szünet. Remélem nem vet meg ezen véleményemért senki. Kuki nálunk is meg van vizsgálva, de csak a fürikádban. Nagyobb érdeklődést vártam, de eddig ez elmaradt. Kép
Tali-képek remekek!!!!!!
Vezetgetés: szerintem ha már felállt és menni tud (akarni jóval előbb akar ugye), hadd menjen. Én nyáron izgultam e miatt, mikor anyukám kezdte vezetgetni a még nem is mászó, épphogyülő gyermekemet. Nem írom le a viták végét, képzeljétek el.
Köszi a kancsalságról szóló infót! Mi elvittük Kincsem a szemészünkhöz. Javasolta, hogy 15 hósan gyerekszemésszel nézessük meg, pusztán csak azért, hogy kizárjuk a tompalátást.

Noi, drága leendő nászasszonyom! Miket kell itt olvassak kismenyem-jelöltről????? Sok sok gyógypussssssz Liliánának!!! Fránya szemölcsök meg futólépésben iparkodjanak más tájakra iziben!!!
Hűűűűűűűűűűű nagyon irigy vagyok ám!!!! Milyen szuper kép a kis pocaklakódról!!!! Na jó, a másik is tetszik nagyon, ha a fiam is látná ... (már alszik, este 10 lesz 10 perc múlva). Gratula a hegyeskéhez, továbbá a gyalogláshoz is!! Kép

Rtünde, gratula a nyelvvizsgához! Kitty már mászik? Gratula!!!!! Olyan aranyosak mikor hintáztatják a popót! Én már néha hiányolom azt az időt. Kép Boldog szülinapot kívánok! Kép

Bogi, darabos kaják mennek már? Én anno nagyon puhára főztem, s akkor az ínyével szét tudta nyomni. Így darabos is volt, meg puha is. Kép Holdfogyi: én megvárom 2007-et. Kép
Játszóház: itt Bp-n volt már olyan, hogy néhány kismami szövetkezett, s felváltva vigyáztak egymás gyermekeire amolyan óvoda/játszóházszerűen. Ti is szervezzetek! Kép
Drukkok mennek innen is, hogy megoldódjanak a családi dolgok.

Orsi, nálunk is a hátulról kapaszkodás a divat. Kép Megkésve de Boldog Névnapot Kívánok!

Hicu, remek a kép Duduról! Boldog szülinapot így utólag is! Én anno vesefájdalmakkor négykézláboltam. Esetleg próbáld ki, hátha.

Rebi, és még az én 1szem 10 kg-osommal is sokszor félek nekiindulni! Mi az a Tücsökzene, kollektív ciripelés vagy mi????? Kép Boldog szülinapot Csengének! Kép

Ines, kezdek hozzászokni, hogy Gráz és Bp. között ingázol? Kép

Hajni, örülök, hogy Alexa szívecskéjével minden rendben!!!

Ági, olvastam Ti is küzdötök valami futószemölccsel. Ezt honnét lehet "beszerezni"? Már csak az efféle helyek jó nagy ívben való elkerülése végett. Kép Tetszik, hogy ilyen kreatív vagy. Gratulálok az elinduláshoz! Kép

Szilvi, gerinced javult? Másik orvos nincs a láthatáron? Gratula a mocorgáshoz (vagy felállás?) ahhoz is!)! Kép Kép

Andi, meg van megoldva a rejtély! Kép

Zitus, migrénre van spéci gyógyszer, ami használ. De ha még szoptatsz, akkor meg ott a Quarelin. Ebből szopi után lehet bevenni. Igazából akkor hatásos, ha a roham kezdetén veszed be, mielőtt még elhatalmasodna a fájás. De gondolom ezt tudod, így nem mondtam újat.
Gyógytorna: ha a tornász nem ellenzi, szerintem vidd magaddal. Legfeljebb átalakul az "edzés" baba-mama gyógytornává. Kép Szorítok, hogy sikerüljön a játszóházatok, amihez szerintem játékok, kismamák és kisbabák kellenek csak. Kép

Fruzsi!!!!!!!!!!! Gratulálok!!! Üdv a férjes asszonyok csapatában! Kép Kép Kép Remélem gyöngyszem Márkot nem rejtegeted előlünk eztán!!!!

Ribizli! Most olvasom, hogy Ti is megvagytok mindhárman! Remélem eztán sűrűbben írkálsz magatokról! Megyek rólatok beszámolót vadászni! Kép

Manóka, örülök, hogy Ti is előkerültetek!

Pindur, de jó, hogy Te is előkerültél! Utólag is boldog szülinapot Daninak! Képek! Kép Én most épp annak örülök, hogy ismét 2x alszunk naponta! Volt olyanunk, hogy 1x se akart aludni Zoltánom, meg olyan is, hogy 1x 2 órát (2-4-ig, vagy 1-3-ig).

Manga,de jó, hogy ílyen részletesen leírtad ezt a kukidolgot! Kép Mióta átköltöztünk, nem jutok hozzá a babapatikához. A gyógyszerész szerint a főnőknőjét nem érdeklik a babák, így nem rendeli … De már értem, miért is vagy ennyire tájékozott a témában. Szorítok Matyinak és Neked. Inkább most 1 kis műtét, mint egy életen át örök szemrehányás Nektek, hogy nem figyeltetek oda rá.

Ann!!! Jéééééééééé Téged is látni itt? Táblából hova tűntél? Nem válaszoltál a legutolsó levelemre. Haminak így utólag is kívánok boldog szülinapot! Kép

Semese, szerettem volna végignézni a képeket Bömbiandrisrólakimárcsakvigyorirosszcsont, de ...

Öltözködés: Mi is elővettük az overallt. Alá kevesebb ruhát veszünk, mint télen. Ha bealszik, előkerül a tartaléktakaró, ami mindig a kocsiban van. Eddig még nem fáztunk meg. Kép

S akkor nem utolsó sorban: üdvözlöm a frissen csatlakozott anyukákat és Pöttömjeiket: Noreszt és Mátéját, Bpildit és Zsófiját, Hnellit és Dorottyáját Dominikájával, Orskot és Dinijét, Mariannt és Nádjáját, Mókit és Andrist. Kép

Remélem a következő heti tali mi is eljutunk. Most csak azért nem, mert csütörtökön hajnalban elutazunk pár napra, s ugyebár az elmúlt 3 napot is babanettel töltöttem, ergo: nincs összepakolva, rakásban a vasalnivaló, kaját kell készíteni az útra ... stb.
Új lakásról: meleg és tágas, kényelmes, szóval szuper! Bár még itt-ott dobozok vannak, ill. többnyire csak azok, (meg ecsetek, csavarhózó, flex ... Kép) mert bútor csak jövőre lesz. Épp most várjuk drága asztalosunk, aki előbukkant a ködből és a sok munkája mögül. Javaslom, hogy az egyik talit itt tartsuk, mintegy babás-lakásszentelőként. Kép Szeretettel várok mindenkit. Vélemények?

Boró és Kincse
femõke

Sziasztok!

játékötletek: http://www.gyermekkucko.hu/index.php?module=webshop&target=list&category=98

Boró, üdv. ismét! Köszi a köszöntést!

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Hát nem volt egyszerű a mai napom: Biztos a front miatt, de egyszerűen olyan kis nyafka volt ma Zsófi, hogy nem ismertem rá.Kép Ha ölbe vettem tolt el magától, le akart menni, vagy a nemes egyszerűség kedvéért elkezdett püfölni, ha letettem átfogta a lábamat, méregzsákoskodott.Kép
Hiába mondtam neki, hogy anya nem szereti a hisztis gyereketKép Szinte idegből hajolt le és túrkált bele könyökig a kutya ivóvízébe, persze felöltözve, majd várakozásteljesen rám nézett mit szólok hozzáKép No annak már nem örültem.
Olyan nehéz még ilyen korban eldönteni, mi számít elkapatásnak, hol van a határ amit nem lehet már megengedni neki. Persze a veszélyes dolgokat nem, de párszor úgy el tudok lágyulni, és hagyom hogy a cd-ket, vagy egyéb dolgokat rongáljon, ha éppen ahhoz van kedve a játék hevében.
Vagy pl. elég érzékeny a bőre, és ha a kutyához dől az arcával kis piros foltjai lesznek pár percig, (mint nekem ha apa megpuszilKép), de úgy szereti dögönyözni, az a ló meg úgy hagyja.Kép

Nálatok hogy van ez? Szoktatok rájuk "kiabálni", vagy csendben szóltok, hogy nem szabad?

Boró!
Köszönjük szépen a köszöntéstKépA lakásfelújítás hálás dolog, tavaly nekünk is részünk volt benne.
A festők akkor mentek el a verandáról, amikor Zsófit hoztuk haza, rá pár óráraKép

Orsi!
Igazi felüdülés, hogy nem csak én ismerem a pöcörőt.Kép Börze biztos nincs, csak használt babaruhabolt, játszóházról meg nem tudok. Lehetséges, hogy lakótelepenként vagy "körzetenként" összejárnak a ksimamik, de az elég belterjesKép lehet és nem egy ilyen mindenki számára használható hely.Kép

Manóka!
Na milyen a taxink? Ismerős? Mi volt UH-on?Kép

MariannKép
Nádja tündériKép, minden elismerésem, történetet és is szívesen hallanék ha úgy gondolod.
Az én férjem is 25 éves korában találkozott először az "apjával".Akkor megígérte, majd jön legközelebb és találkoznak .... azóta is.

OrskoKép
GyereksegglenyomogatásKép

sok mindenkit kihagytam jövök még

ildi
bpildi

Sziasztok!

Orsi Drága!

Mindenkinek jó a csütörtök is,és amúgy is nem Miattad,hanem Bence szülinapja miatt raktuk át KépKépKép És különben is ,mi ez a hozzáállás,hogy Miattad igazán ne...? Annak örülök,hogy vagyunk egy páran pöcörősök,bár a laffantyúsok is jópofák Kép!

Boró!

Én naggggggggyon örülök Neked,és már alig várom a lakásavató párét,előre is köszi a meghívást KépKépKép! gyertek talizni,hogy megnézzük Kicsikincsed!

Ildi!

Nálunk így működik: nem szabad a konnektor,meg a számítógép, minden más "tilos" elpakolva. Nyílván ezek száma nőni fog,de egyenlőre igyekszünk olyan környezetet biztosítani,ahol kevés korlát van. A "nem szabad" szerintem akkor lesz az igazi,ha már érti az összefüggéseket,addig mi nem korlátozzuk,ha nem feltétlenül kell. Persze nem szabad kárt tenni a környezetében,meg másokban és magában,de mi törekszünk arra,hogy a "nem" ritkán hangozzék el,pl. "ne bántsd a babát" helyett "gyere inkább simizzük meg" és megmutatjuk,hogy kell. Ami viszont nem szabad /konnektor/ azt erélyesen,kicsit emeltebb hangon,de nem kiabálva. Nálunk ez a helyzet,én nem érzem elkapatásnak,csak nem akarok feleslegesen beleszólni olyanba,amibe nem kell feltétlenül. Az a szabály nálunk,hogy amit a gyerek számára elérhetően hagytál,az a Te bajod Kép

Már megint sikerült bő lére eresztenem a mondanivalót...Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Hy
Hát én is hol vagyok, hol meg nem.
Arra gondoltam, hogy megadhatnánk egymásnak a telszámainkat. Ezt viszont nem kéne publikussá tenni, szóval küldjétek el nekem emailben, vagy írjátok ide ki, ha úgy érzitek, és én szép ki stáblicskát csinálok, és elküldöm mindenkinek. Mikor bővül, vagy frissül, akkor újat küldenék. Persze csak ha van igény. Vagy az egészet spontán átadom Ininek,ha vállalja, és akkor ő lesz a csapattitkár, vagy maradok én, a szómenéses.

Buksi
Mi holnap megyünk, TERMÉSZETESEN! Vencel jobban van? Sajnálom a mai napot, de bepótoljukKép Az itthoni hangulat jó, bár eléggé tartok a leadási határidő (nov30) közeli napoktól. Tudom, csak pozitívan. Tegnap este(éjjel 1órakor!) egy marcipán bonbonnal állított haza, illetve a párnámra tette, mikor megjött. Szóval 2napi teljes szörcsögés/fröcsögés törölveKépKépKép
Ja a nővérem pasija azt mondta, hogy megérdemeltük, hogy eltörték az ablaktörlőnket, mert hát ő annyit mondta, hogy ne oda álljunk. No meg, hogy abban a házban ő diktálja a szabályokat. (mellesleg jegyzem meg, hogy albérlet, és a nővérem 1évre előre kifizette a bérleti díját) Szülinapján éjfélig veszekedtek, mindenen! Komolyan, ha férfi lennék szétütném a pofáját, mert az hiányzik neki!!! (bocs)

Ini
AMikor én kicsi voltam, kb20x kellett arcüreg felszúrásra mennem. Anyu minden alkalommal vett nekem egy playmobil figurát (aki velem egykorú, tudja, milyen drágák voltak akkortájt), és ez erőt, vagy inkább kitartást adott. Miközben recsegett az orrcsontom, arra gondoltam, hogy ma milyen figurát is válasszak. Szóval próbáljátok -szerintem- az értelmén kívül, kicsit a szívén keresztül is átsegíteni. Drukkolunk!!!
Javasolnám, hogy táblicskából vegyük ki a születési méreteket, és lenne bőven helye a pocilakóknak is. Ja az xlst megtaláltam, már csak azt felejtettem el, hogy mit is kellett -volna- benne javítani? Kép
Mert szerintem mindent tudKépKépKép

Orsko
Zene-tánc, hú de irigyellek! Ki volt Dinivel?? Párterápiás telcsiszámot kérek!!!

Orsi
Ne szamárkodj, csak azért nem említettelek, mert egy tulok vagyok. Tessék szépen írkálni magatokról, és jól beszólni, az olyan marháknak, mint én!! Kép
Nyilalás: nem tüdő esetleg??

Fio
Jó, hogy legalább benéztél! Munka, karrier?? Zebi közbeszólt? Tali?

Boró
nincs telszámod! Ld felül Kép Tali nálatok is jó, legalább is nekünkKép Kitartás a pakoláshoz, mellesleg mi tavaly(!) decemberben költöztünk, de a hálóban még most is van kirakatlan doboz.

Ildi
Rászólás: Léna többször becsípte a kezét a babakocsin egy kallantyúba (csók a tervezőknek!), s amikor határozottan rászólok, hogy nem. Legörbül a kis szája (na akkor akarom azonnal összepuszilni), majd elkezd vmit halandzsászni. 3x ismétli, majd görbült szája vigyorra vált és kész. Szerintem igen is szabad korlátozni, csak minél kevesebbszer legyen rá szükség. Ez a Buksi féle gyerekbiztos élet jó fogalom erre.Kép

Bogi
Ugye nem bántottalak meg??? Remélem! Mi újság az UH-on????

dugulok, bár ma egyedüli szómenéses voltam, asszemKépKépKép
J
Pötyeklub: holnap 2-3körül, Állatkerti Játékmester kuckó, bent pedig jobb belső sarokban kucorgunk
holophernes

Buksikával nem beszélünk össze, mégha a fentiek alapján vkinek úgy is tűnneKép
holophernes

Sziasztok!

Szóval a rövid történet:
Én már régebb óta szerettem volna babát, apa annyira nem rajongott az ötletért. Azért valahogy rávettem, végül megértette, majd 30 évesen már nem szeretnék tovább várni. Végül is akkor már 9 éve voltunk együtt, és 7 éve voltunk házasok. Áprilisban terhes is lettem, de olyan 5-6 hetesen elvesztettem a babát. Ezen viszonylag gyorsan túltettem magam, mert inkább előre akartam nézni, és mielőbb újra babát akartam várni. Augusztus elején észre is vettem, hogy ismét baba van úton. Férjem olyan június tájt kezdett el furcsán viselkedni, egyre később járt haza, végül már éjfél előtt szinte soha. Ez már nagyon furcsa volt, de ő váltig állította, dolgozik, tárgyal. Én ugyan nem igazán hittem, de mikor rákérdeztem augusztus elején, van-e valakije, tagadott. De semmi nem változott. Aztán augusztus közepén rájöttem mindenre. Megcsalt az egyik barátnőmmel. A nagy felismerés előtt 4 nappal teszteltem pozitívan. Apa akkor este annyit mondott az örömhírre, aha. Szóval amint hazaért, mondtam neki tudom, hogy csal és azt is kivel. Hát, azt az éjszakát azért kitörölném az életemből. Azt is mondtam, választania kell, én nem vagyok hajlandó sem osztozkodni, sem tűrni ezt. Hát, másnap elköltözött. Először egy haverjához, majd az anyjához, de 1-2 hónap elteltével már összeköltözött a csajjal. Én még az elején kértem, menjünk el párterápiára, még ha menthetetlen a kapcsolatunk, akkor is. Ő ettől teljes mértékben elzárkózott.
Azóta már látom a saját, elkövetett hibáimat is a kapcsolatunkban. Ő állítása szerint már régóta nem érezte jól magát.

Persze 5 hetes terhesen, egy nem régen történt vetéléssel a hátam mögött borzasztóan féltem, hogy elveszíthetem a babát. Bár párterápiára nem volt hajlandó eljönni a férjem, én elmentem pszichiáterhez. Gyorsan ki kellett lábalnom a gödörből, mert a babának a pocakban ugye nem tesz jót, ha azannya depis meg ideggörcs. Úgy nagyjából elég gyorsan összeraktam magam, de teljesen még talán most sem vagyok gyógyult.

Ini, a képeken apa az apaKép Szerencsére egy percre sem merült fel, hogy ő nem akarja a gyereket. Szépen jött velem dokihoz, uh-ra, pocakhoz látogatóba, szülésre is. Mióta Nádja megszületett majd minden nap jön. (Bár most éppen nővel nyaral LondonbanKép) Még szülés és szülői előkészítő tanfolyamra is sikerült elhurcolnom. Hogy hosszú távon mi lesz, még nem tudom. Gondolom a látogatások majd ritkulnak. Amitől elpre fázom, mi lesz, ha a gyerek nagyobb lesz és elmegy apához és a csajhoz. GrrrrKép

Anyagi téren sincs probléma, apa gondoskodik rólunk, ház a miénk Nádjával. Segítség híján sem vagyok, mert a szüleim mellett építettünk, így rájuk szinte mindig számíthatok.

BuksiKép
Megríkattál az írásoddal.
Igen, elmentünk Nádjával kettesben nyaralni. A hely nagyon közel van a magyar határhoz (Kópháza). A szálloda: www.sonnenpark.at , fürdő www.sonnentherme.at . Bababarát mindkettő, nem tudok olyan dolgot mondani, ami egy gyerekes nyaraláshoz kellene és ott nincs.

IniKép
Szegény HannaKép De a műtét után biztos jobb lesz neki! Jó, hogy 2-3 nap lezajlik az egész kórházi tortúra.

OrskóKép
1-gyel nyertélKép
A házasságról szóló soraidat akár én is írhattam volna. De két ember kell hozzá, sajnos egyedül nem lehet megmenteni. Talán jóval előbb észre kellett volna vennem, hogy a férjem nem érzi jól magát a kapcsolatunkban, de nem vettem észre. De ő sem beszélt soha a problémáiról. Jól "elhallgattuk" az egészet. Bár én sem mindig éreztem jól magam, de hullámvölgyek mindig vannak. Talán, ha hullámvölgyben nem mászik bele a barátnőm, akkor még ma is együttvagyunk. Talán.

Textilpelust környezetvédemi megfontolásból használod?

Ha szellemekről van szó én mindig borzongok. Mi pont a temetővel szemben lakunk (gép elől, ha kinézek az ablakon is rálátok), de még soha egy szelemmel nem kontaktáltam. Be is szarnék egyébként rögtön. Azzal nyugtatom magam, hogy a nagyszüleim, dédszüleim és számtalan más rokonom van itt eltemetve. Ők megvédenek a többi szellemtől. Gyerekkoromban szerettem a temetőben játszani, jó nagy, terebélyes orgonabokrok voltak benne, járatokkal meg kuckókkal. Sajnos, azóta kivágták őket.

IldiKép
Édes lehetett a kutya vízében tapicskoló gyermek. Nádja pl. mindig akkor kakál, ha már az autóba ülünk és be is kötöttem őt. Akkor kiköt, felcipel, tisztába rak stb...

No, mára már sok(k)Kép lesz belőlem

Mariann

PS: lusta voltam átnézni, sorry ha hibák és hülyeségek vannak benne
tmarianna

Sziasztok!

Kép Én lettem a központi téma valóban Kép DE jobb lenne, ha nem emaitt Kép

Egyébként most teljesen nyugodt időszakot élünk, férjem a kezdeti sokk után már mindenkinek elújságolta a hírt, pedig még a biztoshoz túl kell élnünk 7 hetet. Kép

Úgyhogy nem lesz itt gond. Sőt ő úgy beszél, hogy ha meglesz, akkor így lesz meg úgy.

Na az UH eredménye: Az uterusban egy szabályos petezsák látható. Átlagos mérete 6 mm. Grav. s.: 5 hét

Nos ennyi. Zsákos Frodina lettem Kép

De nem élem bele magam teljesen.

A takarítás témához annyit, hogy egyben igaza van a férjemnek. Mindig hajtogatja, hogy nem azért baszogat, mert baja van velem, hanem az én érdekemben. Neki is az a fontos, hogy Lili rendben legyen, és tiszta legyen, de ez csak úgy érhető el, ha a környezete is tiszta. Ebben teljesen egyet értek vele, csakhogy én sajnos nem hoztam ezt a hátteret magammal otthonról. Anyukám utálja a házimunkát, rabszolgának érezte magát miatta, és egy idő után elég felszínesen kezdte csinálni. Nem mondom, hogy koszban nőttem fel, de anyukám nem hipózott agyba főbe, mint a férjem anyukája, nem suvickolt állandóan.
Én megértem a férjem álláspontját is, csak éppen nehezen viselem, hogy a száját tudja jártatni, de segíteni nem hajlandó.
Ennek ellenére minden nap renddel várom itthon, amennyire tőlem telik tisztasággal is, ami amint belép az ajtón, 5 perc múlva nem látszik. (Persze lehet, hogy ez is az én hibám.) Kép

Ja és visszatérve, mi mindig mindent megbeszélünk, túlbeszélünk, őszintén. Ez néha tényleg fáj, de nem mondhatjuk, hogy elhallgattunk egymás mellett, és hogy nem tudtunk a másik problémájáról.

Na megyek én is. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia csajok!

Most a teljesség igénye nélkül írok, épp ami eszembe jut, légyszi nézzétek el, de zombi vagyok a vasalástól...

Judit, én ismerem a javítási módszert, de tegnap az is becsődölt Kép Nem tom mi baja volt a Babanetnek, de utána látod engedte Buksi szivecskéjét betenni.
A megkörnyékezés nem jött össze, mert fájt a feje a lelkemnek Kép
Amúgy nem kell ám azt hinni, hogy én valami kis prűd cicamica vagyok! Sőt a férjem szerint épp az ellenkezője, csak csinálni könnyebb, mint beszélni róla Kép
Amúgy akkor nekem már lenne tippem, hogy ki is törte el az ablaktörlőtöket...

Ini a paneltűznél nem volt a férjem tegnap. Ő az V.-VI-VII. Kerületi Tűzoltóságon dolgozik. Ahhoz már nagyon nagy tűznek kellett volna lennie, hogy oda vonuljanak. Amúgy majdnem minden kerületnek megvan a maga tűzoltósága és ott ők illetékesek. De természetesen mindig mennek mindenfelé, ahol épp szükséges a segítség. A férjeméknek elég extrák jutnak, mert hát ott a metro, a hídak stb. No be is fejezem a kiselőadásomat Kép Mondjuk azt tudni kell, hogy a tűzoltóság a szívügyem, nemhiába tűzoltó vére csörgedezik ereimben Kép
Nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen Hannával!

Boró örülök, hogy újra gép elé ültél és bekapcsolódtál! Kép

Mariann egyelőre szóhoz sem jutok a történetedtől! Megdöbbentett...

Na most ragad le a szemem, úgyhogy puszi mindenkinek!
Hajni
tigribigri

Jóest

Ildinek elsősorban, a nevelésről,
Gondolom abban mindenki egyetért, hogy a szülő dolga és felelőssége a gyerekbiztos, ám nem ingerszegény környezet megteremtése. Tehát azoknak a dolgoknak az előlhagyása, amiket nyugottan szétszedhet, megehet, stb, és azoknak az elpakolása, amik veszélyesek lehetnek.
Kicsit azért ennél többről is szó van, ugye? vagyis szocializációról. Muszáj korlátokat felállítani (pl nem lehet nyilvánosan hisztizni, ilyesmik), de csak a zsenge koruknak megfelelő szinten. Bocs Ildi, de szerintem az egy év körüli leánykád abból, hogy ha azt mondod neki, hogy nem szereted a hisztis gyerekeket nem fog sokat érteni. Még ha meg is érti magát a mondatot, nem hiszem, hogy képes ezt magára vonatkoztatni. Van kutyátok, tudod hogyan lehet nevelni a leghatékonyabban: a jutalmazás-büntetés jól eltalált egyensúlyával. Jutalom pl egy puszi, egy mosoly, nagyobb tettért és később valami játék stb... Büntetés az pl, hogy nem figyelsz rá. Ezt pillanatok alatt képesek felfogni, nem hülyék ők, hanem gyerekek Kép A büntetés oldalra tartozik még az agresszió is. Szerintem (szerintünk, ebben egyetértünk Apával) az agressziónak helye van a gyereknevelésben. Nem az ütős-verős fajtának persze. Elrettentő de tanulságos példa: néhány éve vendégségben voltunk egy kisbabás családnál, volt ott egy másik család is, ott két év körüli volt a gyermek. Kiskölyök unalmában, vagy nem is tudom már miért elkezdte az anyja haját húzkosdni, sőt tépni. Anya erre a nalégysziveskisfiamnecsinásmáá stílusban reagál, kissrácot persze ez nem hatota meg. Később, mikor a babát lefektették aludni, a kissrác elindult a gyerekszoba felé. Anya "rászólt" szinte gügyögve, hogy kicsifiam lécci ne csináld. Gyerek továbbment persze, és mikor nyúlt a kilincs felé a házigazda és felesége egy emberként süvöltöttek rá, hogy azonnal abbahagyni. A gyerek álla a padlón, szeme elkerekedett, ő ilyet még nem tapasztalt... de azonnal abbahagyta a dolgot, és nem vette zokon. Megkapta a kiosztását, megtudta, hogy mit lehet, mit nem, és ezzel teljesen ki volt békülve.
Egy kutyás sztori is az érthetőség kedvéért: Vendégségben voltunk a kutyánkkal együtt egy olyna helyen, ahol volt saját eb. Egykorúak, fiúk. KErülgették egymást, mint a forró kását, össze-össze vicsorítottak. Aztán a házigazda kutya szólt egy erélyeset, kicsit megrángatta mienk grabancát, és ezzel vége is volt a feszültségnek. Leagressziózta, megmondta neki, hogy itt ő az úr, és ez a helyzet mindenki számára elfogadható volt.

Asszem a pöttömös beszélgetés nemsokára ilyenekről fog leginkább szólni, nem az alvás-evés-kakálásról Kép (bocs)

Hű, mit akartam még?...
Judit, párterápia a nővéredéknek? Gondolod van értelme? Amiket írsz, inkább a pasinak kellene valami nagyarcradírozó kiscsoportos foglalkozáson részt vennie.

na olvasok kicsit.

tsók
Orsko
orsko

folyt:

Boró, köszi a köszöntést. A lakásavató jó ötlet. Egy barátosném azt csinálta, hogy összeállt 5-6 másik kisgyerekes anyukával, és minden héten forgórendszerben másikuknál jöttek össze egy játszós napra. Tehát 5-6 hetente került sor ugyanarra a családra, ami bevállalható, és legalább ilyen időközönként ki van a lakás takarítva Kép Ilyesmibe beszállnék én is, hmmm lányok? Lassan de biztosan sikerül végre (mondjuk idén Kép)a nagyszobát bababaráttá tenni, akkor lehet duhajkodni.

Hajni, na így legyen a kismama szexistennő Kép

Mariann,
hát gratulálok apucinak... és most boldog az új kapcsolatában? Neked viszont tényleg gratula, nagyon erős vagy. Látszik a kiscsaj mosolyán is Kép
Textilpelust anyagi, környezetvédelmi és bababőrvédelmi okokból használok. A papírpelenka pikkelyesre szárítja a bőrét, nem tesz jót neki. Nem is hiszitek micsoda csodapelusok léteznek mostanság.... nemám hajtogatós, gumibigyis! Olyan, mint a papír, egybeapplikált belső-külső, mosógépben mosható, nagyon hájtekk.

Bogi,
Zsákosfrodina, ez tetszett Kép Kép

Holnapi tali nekünk lesz, ha eső nem lesz, vagy nem lesz ha lesz, vagy hogyisvan? Naszóval, ha holnap szar idő lesz, megyek egy barátnőmhöz pletyózni, mert akkor ő lemondja a kültérre szervezett programját. Ha jó idő lesz, az stonó, akkor játszóház.

jesszumpepi, elmúlt éjfél hűűű
akibújtakinem lányok alvás!

tsók
Orsko
orsko

Orsko!

Megyünk együtt? Nem találom a számod, jelentkezz,lécci Kép!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Judit!
Bocs, hogy nem válaszoltam! DEHOGY BÁNTOTTÁL MEG. És különben is mivel kellett volna, vagy csak én nem olvastam el? Kép

Valaki még azt is kérdezte, hogy hány év van köztünk a férjemmel. 9. Kép

Amúgy jól vagyok, Lili is jól van, mindenki jól van.

Rohanok: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

HajniKép
Én is szégyenlős vagyok. Szóban és tettekben is. Nekem leírni mindig könnyebbKép

MariannKép
Én amondó vagyok, hogy jobb egyedül nevelni egy gyereket, mint egy rossz kapcsolatban. Az felőröli azt az energiát, amit a gyerekre kellene fordítani. Persze jobb lett volna beszélgetni a problémáitokról, de ez már késő. Nekem az volt a nagyon gáz, hogy a barátnőddel csalt megKép

BogiKép
Örülök, hogy jobb a helyzetKép
Azért egy kapcsolatban mindkét félnek engednie kell. Így a férjednek is engednie kell bizonyos dolgokban az ésszerűség határain belül.

Az én lányom is hisztis volt tegnap nagyon. Ma meg leraktam, hogy aludjon eleget, erre nem fennvan? pedig szeretnénk menni a taliraKép

BoróKép
Köszi az üdvözléstKép Neked is szia.
Köszi a meghívást isKép

Nelli
hnelli

Sziasztok Lányok!

Bocs az eltűnésért, meg hogy most általános leszek, de túl sok tennivalóm akadt múlt héten, most meg francia barátosném van nálunk a hapijával egy hétig. Nagyon aranyosak, mikor megtudták, hogy baba érkezett hozzánk, rögtön lefoglalták a repjegyeket Kép Más meg pesti, mégsem volt képes idetolni magát...(Máté meg les, hogy most akkor magyar-angol-francia vagy miaszösz nyelven beszélnek hozzá)

Amúgy megvagyunk, tegnap volt a premier, Máté kapott almalevet!!!! Asszem, tetszett neki, egy fél alma levét benyammogtam. Ma folyt. köv.
És nagyon-nagyon tervezem, hogy jövő héten tiszteletünk tesszük az állatkerti talin!! Ugye nem baj, ha viszek egy másik baba-mama párt?? Vagy ők visznek minket, mert Pesten nem merek vezetni Kép

Próbálok újra behozni mindent, mert azért jól felpörgött ez a topik! Kép

Puszi MINDENKINEK! Kép Kép
Noresz + Máté
noresz

Csak gyors, mert nem olvastam végig csak a Judit hozzászólásához: régebben csináltam egy mamatáblicskut, névvel, címmel, telcsiszámmal, megpróbálom felkutatni hova mentettem annak idején és aki még nem volt benne őket pótolni. Szóval majd átküldöm este a címedre.
Zita
zitus

Sziasztok!

Nekünk sajna a mai tali nem megy Kép népi Kína takonytermése rajtunk (vagy bennünk?)... Kép

Én adatokkal anno nem jutottam el a tábláig... majd küldöm mail-ben...

Apa szerencsére jött segíteni... állat már van annyi, mint a játszóházban... már csak TI hiányoztok .. KépKépKép .. csak mi mindenkitől messze vagyunk (kiv. Iniék Kép)

Rebi ... aki most kurtán-furcsán fejezi be Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Olyan sok mindent írnék a témákhoz, hogy nem merek belekezdeni, mert ebéd nélkül maradok... Kép Inkább felcserélem a sorrendet, és most csak annyit, hogy mi megyünk talizni, igaz, tegnap is ott voltunk kispapival és barátnőmmel.

Orsko! Nem téged láttunk ott? Vagy egy hasonmásod volt?

Bogi! Ne haragudj, félreérthető volt a hozzászólásom a múltkor, persze, hogy nagyon örülünk hogy megosztod velünk örömödet-bánatodat, és szörnyen együtt is érzünk veled, hiszen mi is csak babás anyukák lenénk jobb-rosszabb párkapcsolatokkal, tehát ugyanaz az életszitu. Én csak azt akartam mondani, hogy azért a tanácsainkat ne vedd szentnek, mert mi csak az általad éppen esetleg kicsit depin elmondottak alapján ítélünk, és ez nem szül semmi jót. Úgy tűnt az utóbbi hszodból, hogy kicsit rendeződtek a dolgok, kispapi csak kicsit megijedt az elején. Ez jó jel. De ugye nem akarsz két gyerek mellett is távmunkában dolgozni???? Meg takarítani meg csillagászkodni, főzni, mosni stb. stb. Kép

Na pusza, folyt. köv.

Szilvi és Dorka, aki tegnap nem fürdött, úgy bealudt a játszóházból hazafelé Kép Ma reggel pótoltuk így nem lesz büdösbogár Kép

Kép
Kép
szilvih

sziasztok!

Dec.2 nekünk is jóKép
Jó sok archívot kellett ám végigolvasnomKép

Remélem ma be tuduk ugrani a játszóházbaKép

Nevelés: nálunk a cserépkályha meg az elektromos dolgok a TILOS-ak. Itt mi "nem"-et használunkKép Egyébként meg mindent megengedünk. DE: használjuk az un. tapasztalati módszert is. Ami szerintem a legjobb bizonyos esetekben. Egy hete állandóan a kályha ajtaját szeretné nyitogatni - (ha rászólok, meg akar harapni) - egyik este már meleg volt az ajtó (nem forró!!!), így hagytam, hogy hozzányúljon. Elkapta a kezét, na azóta nem próbálkozott mégKép
De persze ez konnektorok és egyéb veszélyes dolgok esetében nem alkalmazható!Kép

Szex és ... kispapik
Az én idös uram is nagyétvágyú és most a hülye veséimmel szenvedtem egy keveset, így nem jutott rá annyi idő amennyi jó lett volna.Kép
DE. Rájöttem valamire. Mikor még Dudu kisebb volt és hullafáradtan beestem az ágyba, (MAshu meg dolgozott) elkezdtem gondolkozni. Csak egy órácska, feljövök hozzá, és szeretgetem, ennyit még simán kibír a szervezetem. A szeretkezés meg nekem is szuper, tehát megbánni nem fogom... Na és itt döntöttem úgy, hogy: Hülye aki alszik amikor végre elaludt a gyerek és a gyönyörű férje még ébren vanKépKépKépKépKépKép

Mariann!
Hú nagyon durva volt ez atörténet... Na az ilyen hasikra tennék egy billogot, hogy nehogy nő szóbaálljon velük ezután!
Ez a billog Judit nővérének barátjára is vonatkozik!!!!Kép

Judit!
Ha kell bármilyen harci fegyver, katana (kiélezett!!!), fakard, vagy harci bot, szólj!KépKépKép

Kisbuksi!
Igazából nekem nagyon jólesik, hogy itt a gondjainkat, szomorúságot is megbeszélhetjük egymással, és mindenki reagál a másikra.
Igazából triviális baromságokat nem akarok itt összehordani!
Millió puszi neked meg a csodás férjednek és nem utolsósorban a tüneményes kisfiatoknak!!!KépKépKép

Bogi!
Nagyon sajnálom, hogy ezek a dolgok, az amúgy harmonikusan működő házzasságotokat szétziláljaKép
Mi is a mindent megbeszélés hívei vagyunk. Ha valaki megbántja a másikat itthon, az már kb. a következő 5 percben bocsánatot kér... Általában én vagyok az a feketeseggű... a hisztinyúlKép

Szóval ez szuper dolog. Remélem rendbejöttök majd. A takarítással én is hadilábon állok. Főleg, hogy nem férek el ebben a lukbanKép Ahhoz, hogy egy helyiséget kitakarítsak ki kell pakolnom szinte mindent belőle egy másikba.. (fürdőszobából előszobába.. és így tovább)
Küldd ide a párod és attól fogva nem lesz baja a te módszereiddel!!Kép

Na most eddig jutottam. Majd írok mégKép

Most azért a lányomról is valamit: kibújt a harmadik foga!!! Állva tologatja a játékosdobozát és RAJZOL! Adtunk neki egy füzetet, meg tollat, ceruzát és rendesen firkál, különböző vonalakat. Élvezi nagyon, mert a múltkor a nyelviskolában is felkapott egy tollat és azonnal a pultra akart vele firkálni valamitKép
Mondhatom az apja teljesen el van ájulva (na meg én is) ezt még nem kéne csinálnia jó kétéves koráigKép

Na megyek, remélem a játszóházban talizunk!!Kép

Akinek nem írtam attól millió bocsi! Igyekszem majd bepótolni!!
PUSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Emő+Pocak

hicudzsi

Sziasztok!

Mi ma sem tudunk menni, megyek kontrollra a prof.hoz. Remélem mostmár minden rendben lesz velem!

Este vagy holnap megpróbálok bővebben is irni.

pussz
Orsi
orsi17

SziasztokKép

MEgvagyunk mi is, de sajna a mai játszóház kilőve, pedig milyen szépen süt a napocskaKép Dani orra továbbra is folyik, meg néha hőemelkedése van, viszont a kedve töretlen a rosszalkodásra, csinytevésekreKép A másik fele a nem menésnek hogy én is dögrováson vagyok, piszkosul fáj a fejem, hiszti nyul vagyok és legszivesebben bevonulnék egy barlangba és magamra huznék egy nagy dunyhát és tavaszig ki se jönnék. Nah ennyi nyafit mára.

OrsiKép
Hu én szánom bánom a dolgot, de esküszöm tuti véletlen volt, hogy nem válaszoltam neked névszerint, remélem annyira azért nem haragszol rám. Sőt a szivecskés leirást direkt neked tettem tréfássá. Kérlek nézd már el nekem ha néha szita az agyam és kihagy, öszintén bánom, hogy rossz érzést keltett benned, remélem azért megbocsájtasz.

Kiváncsian várom és drukkolok hogy a proff azt mondja hogy minden rendben van, várom a beszámolót.

Mindenkit böcsülettel végigolvastam, de most többre nem igazán futja, mert Dani felébredt, én meg űgy érzem magam, mintha egy rézfuvós banda kibérelte volna a fejem és probateremnek használnákKép

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Köszi Ági! Nincs harag, csak olyan furcsa volt, hogy több levélke után sem irtál nekem, holott szoktál. Ezért hittem, hogy megbántottalak. De ha nem: Kép.

Még mindig csak ennyi, mert Bence ugyan elaludt, nekem viszont készülnöm kell.

Nekem is szétrobban a fejem már 2 napja!

Judit, remélem nem tüdő!!! Nem ártana egy szűrés ...

pussz
Orsi

És én már megint ideges vagyok a vizsgálat miatt, pedig menses fronton elvileg minden rendben. De ugye ennyi hercehurca és szenvedés után érthető is. Nemdebár?
orsi17

Sziasztok!
Orsi!
Megy a drukk!!!!
Megkaptad a mailt?

Boró!
Jó hogy újra jelentkeztél, gondolom nincsenek könnyű napok mögötettek a költözéssel főleg egy izgő-mozgó poronttyalKép Meghívást köszi, elmegyünk szívesen.
Ann és Detti írtak egy mailt, hogy vegyem őket ki a táblábólKép

Judit, Zita!
Én elmentettem a mamatáblicskut. Átküldjem?

Én a Pöttöm táblihoz is alap színten értek, többi Sztigris érdeme.
Már át lett variálva a táblázat köszi, most már a Pöttömkék szülinapját is jelzi.

Rebi,Ági!
Jobbulást Nektek.

Mariann!
Tiszteletem, hogy egyedül neveled Nádját, de azért apától rendes, hogy nem tojik rá. Nem reménykedsz benne, hogy talán egyszer újra lesz valami, hogy ilyen szoros a kötelék?

Judit!
Aranyos a kispapid. Enyémnek nem tudom mikor jutna ilyen eszébeKép

Bogi!
Jó, hogy már örül a bébinek, azért valahogy világosítsad fel, hogy nem ártana majd a segítsége a takarításhoz, ha pocakos vagy meg persze két gyerek mellett sem egyszerű. Egy mellet sem.

Irigy-irigy a taliért. Mi holnap megyünk vérvételre.Kép

Mi is megpróbáltunk bababarát környezetet létrehozni, neálunk is van egy-két dolog ami tilos. Konektor, üvegszekrény. Többit megtapasztalja. Csak most nekünk is sokkal jobban kell figyelnünk az apró dolgokra, hogy a Hanna mit hova tesz. Bár ő is tudja, hogy figyelni kell az apró darabkákra ,mert Oli megeheti.

Na megyek pihizni, amíg lehet.

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

most csak röviden Boginak..

Világosítsd fel a párod, hogy a baba egészséges fejlődéséhez, az immunrendszer kifejlődéséhez bizonyos mennyiségű kosz KELL... Te csak az ő érdekeit nézed, ha marad itt-ott egy kicsi KépKép A túl sok fertőtlenítés, patikai sterilitás kifejezetten káros (és ez már nem vicc) Kép

... bár Csengusnál volt olyan, hogy rá szóltunk, hogy évi 1 kg koszt kell benyalnia, nem hetente... KépKépKép

Orsi
Neked nagy drukk, hogy mindent teljesen rendben találjanak... Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Nos akkor folyt. köv. Kép

Manga, megnéztem volna a keresztelős képet. Kép Meg is néztem. Kép

Buksi, Ti is próbálkoztok a lépcsőzéssel (albumkép)? Kép Kincsem is felment volna már az emeletre, ha hagyjuk. De mivel korlát még nincs a lépcső festetlen állapota miatt, nem engedtük. Bár igaz az is, hogy ez nem túlzottan zavarta, mert újra és újra nekiindul, ha "fent akad dolga". Kép

Judit, alvás-ébredéshez: apával megelégeltük, hogy Kincsünk nem enged minket éjjel pihenni, azaz képes felsírni 3-6 között. Ez olyankor azzal járt, hogy apa kelt, hozta a féligalvó anya cicijére a kölköt (hurrá, éljen a fekveszopi!!!) s ezzel szépen átköltözött gyerkőc a mi ágyunkba. Ami csak azért volt probléma, mert Kölök elterpeszkedett nagy kényelmesen az én teljes térfelemen széttárt karokkal, én meg ugye hely híján hozzálapultam szorosan apához (más nem történhetett ugye a gyerek miatt). Következménye: mindketten hullafáradtan ébredtünk a nyomorgástól. Ez így ment cirka 2 hétig, s akkor jött a csúcs, vagyis: éjjel, Kölök felsír kicsit, anya be, gyerek ki, kölök 2 órán át ölben, játszani akar, apa jön, kölköt letesz, ordítás, majd 20 perc után elalvás. Másnap éjjel sírás 5 percig, anya-apa fülel, nem megy be, elalvás. Utána: gyerek felnyöszörög, de magától visszaalszik. Kép 3. napja hogy este 9-től reggel 6-ig kukk nélkül alszik Kincsünk. Kép
Majd megszakadt a szívem mikor sírt, de muszáj volt. Persze tudtuk, hogy baja nem lehet, nem azért sír. Biztos, hogy ez így nem műxik mindenkinél, de talán megéri a próbát.

Ines, Hannával mi a helyzet? Doki Kép Köszi a hírt az új homeos füzetekről. Irigy irigy az ajándéklista miatt! Kép Kösz az infót tábla ügyben.

Bogi, az a hiszti az öltözésnél lehet, hogy csak játék. Kép Nálunk már legalább 2 hónapja az esti öltözés vetkőzés csak közreműködő(k)vel sikerül. A napközbeni peluscseréről inkább nem beszélek. Egy ideig bevált, hogy mindig valami más nézegetnivalót adtam Kincsem kezébe, de mostmár az éneklés se válik be. Így aztán áttértünk az upandgora. Előnye: könnyen ráadható, hátránya: popsit állva nem lehet bekrémezni, így néha kicsit kipirul. Kép Alvásról lásd Juditnál. Kép Lehet gratulálni a pocilakóhoz? Gratula és könnyű, problémamentes pocisodát! Kép

Noi, de jó volt olvasni rólatok! Szerintem Ti is a "ragacs" korba léptetek. Kép
Kaja: emlékszel rá, hogy nyáron Kincsem a tojásos lecsónkra vetette rá magát? Kép Semmi baja nem lett attól, hogy megkóstolta. Most anyósnál reggelire abált szalonnát kapott, ebédre meg húslevest. Ezzel a fincsi bébimenüvel várt minket Kép, de inkább nem szóltam, hogy ne legyen vita. Kép

Zsófi, Gergről kicsit sűrűbb állapotjelentést kérünk! Kép

Orsi, tetszett a képes beszámoló! Kép Nyilamlásaid a cipeléstől nem lehetnek? Álldigához gratula, nemsoká lépegetés lesz belőle! Kép

Hűűűűűű most jutottam el odáig, hogy bejelentkeztem. Kép

Köszönöm az üdvözlést/"újraszíveslátást" a beírás sorrendjében Mangának, Buksinak, Ágiboszinak, Inesnek, Tündének, Rebinek, továbbá mindenkinek, aki akart, de valamiért nem tudott. Kép

Judit, hiányzom? Kép Tetszik a gitáros képetek!

Buksi, tetszett az apás hiszti-sztori. Kép Meg a "hagyjuk anyát pihenni, mi együnk" c. is! Kép
Szobabringa: nekünk valami Amysa nevű van. Tulajdonságairól kifaggatom apát, s legközelebb (jövő héten) referálok, ha úgy jó és még érdekel.

Ed, üdv itt! Kép Szösszel nálunk is u.az a helyzet. Nekünk is van ám horror képünk! Kép

Orsko, albumból a kirándulós nagyon aranyos. Kép Úgy gondoltad, hogy a lakástakarításba vonjam be esetleg 5-6 hetente a vendégkismamákat is? Kép Hm, nem is rossz az ötlet, megspórolható a takarítónő. KépKépKép

Mariann, nálunk van úgy, hogy még most sem lehet mennyiségnek mondani azt, amit megeszik. Kép Történeted páratlan. Kép Nem akarok ördögöt a falra, de vigyázz apucival és az új macával. Jobbik eset, ha visszatér a családjához. Szerintem megérne 1 misét.

Manóka, Imikének boldog névnapot így utólag! Ja és gratula a pocilakóhoz!!!! Kép Mikor a 3 látogatós sztorid olvastam, a hideg futkosott a hátamon. Gyermekkoromban folyton szellemidézőst játszottunk. Kép

Lányok, a táblicskut nézegetve eszembe jutott Sztigris Szilvi. Tud valaki valamit Róluk? Mintha rémlene, hogy visszajelentkezett a topikba.

Hajni, hűűűha fogacska! Kép

Nelli, érdekes volt a szexel kapcsolatos írásod. Én nem hinném, hogy ez így működne, de az biztos, hogy másképp fontos számunkra az egész, mint a fiúk számára. Ehhez én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy idővel visszatér a kedv, csak akkor majd a kölkök nem engednek. Kép Na mit szólsz Buksikám? Kép

Fiona, jó hallani Rólatok!

Ildi, ahhoz képest, hogy 1 éve vettük meg a lakást, ideje volt beköltözni. Kép

Hicu, gratula a foghoz! Hogyhogy rajzol? Muti meg!

Tilos/nem tilos dolgok: mit csináltok a WC csészével (az illatosítót is ki kellett szedni, mert ki akarta venni), illetve a kefével (meg akarta rágni)? Mi 1 ideig tiltottuk a nem/nem szabaddal, aztán meguntam és felpakoltuk a mosdókagylóba. Füriajtót nem szeretném zárva tartani előtte. Tippek?

Na itt teszek pontot. Kép Legközelebb nem tudom mikor jelentkezek, mert holnap elutazunk (vasárnapig) síelni. Hogy hó lesz-e nem tudom, de jó lenne, mert ugye a télen a pocak miatt nem lehetet és már vágyom rá. Kép Ha nem lesz hó, akkor a szállóból lehet bejelentkezem, mert ott van net.
Sajnálom, hogy a mai talit is kihagyom a pakolás miatt. Kép Megyek is, mert mindjárt itthon a zuram, s még szanaszét minden, meg vasalni is kell.

Pussz: Boró
femõke

Sziasztok!
Boró!
Nálunk nem fedezte még fel a wc-kefét, a wc tetejét meg lehajtjuk, hogy ne lássa a wc-tisztítót. De előbb-útóbb ez már nem lesz elég.
Mi azért ált. behajtjuk a fűrdőajtót, hogy jó meleg legyen ott a fürdésre.
Jó nektek, hogy mentek sielni. Mi ismét eldöntöttük, hogy idén még nem megyünk. Talán jövőre.

Hajni!
Szerzek Neked füzetetKép

Lányok!
Ti nem féltek, hogy megunják a férjeink, hogy nem akarunk annyit szeretkezni velük, mint amennyit ők?

puszi
Ines
ini

Sziasztok,

Jó sokat írtatok már megint.
Nekem most csak egy pillre jut időm, tegnap voltam a dokinál, a kis pötty 1 cm, és ma vagyok 8. hetes.

Most mennem kell, mert a fiam nem akar elaludni, de remélem, még be tudok nézni később hozzátok.

manóka

manóka
manóka

Hello Manóka!
Örülök, hogy oké volt az Uh.
Oli sem akar elaludniKép Valami van a levegőben.

Lányok!
Milyen volt a tali? Meséljetek!

puszi
Ines
ini

Helló!

Ini, hogy Te milyen ari vagy! Előre is köszi a homeós füzetszerzést, csak már ezek után tényleg jó lenne találkoznunk! Kép

Bretegeknek jobbulást!!!!

A tali mint mindig ma is nagyon jól sikerült! Most a lányok voltak többségben.
Judit-Léna
Tünde-Kitti
Nelli-Domi-Dorka
Szilvi-Dorka
Noémi-Liliána
Hicu-Dudu
Buksi-Vencel
Orsi-Dini
Jól éreztük magunkat veletek! Alexa a végére már totál fáradt lett, ráadásul még indulás előtt valamit sikerült begyömöszölnie a szájába és le is nyelnie. Kép Valami pici faforgácsszerű dolog volt, remélem nem lesz semmi baja sem tőle.

Judit megnéztem a mászásunk időpontját a babanaplóban, mert a fejem olyan, mint egy szita... Szóval 8 hósan kezdett el mászni. Érdekel még valami, mert akkor nem teszem el a naplót Kép Kép

Szilvi a legelső szót el is felejtettem mondani, amit Alexa mondott, az a cica volt. Kép
Amúgy valószínűleg a szimpátia miatt alakult ki, az érzés, hogy "olyanminthaezeréveismernélek" Kép

Most csak ennyi, mert menetrendszerint altatok.
Puszi
Hajni
tigribigri

Megint itt vagyok...

Judit mi volt az a dalocska, amit Lénának énekeltél? A fülembe van a dallama és nem tudok rájönni, hogy mi az.

Ja még valamikor reggel átküldtem a Mamatáblicskut mailben, csak elfelejtettem beírni.

Gyanítom, hogy még jövök...
tigribigri

Mégiscsak lesz foga a Dininek Kép
orsko

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok velem a nevelgetési, "hogy szólok rá" elveketKép
A legideálisabb valóban egy bababiztos környezet kialakítása lenne. De számomra ez nem annyira kivitelezhető ha pl. főzök és Zsófi már nem az a nyugtonülős típus. Ráadásul mióta elindult, már csak menni, menni és menni akar. Ne nyissa ki a mosogató alatti mosószerest, mellette lehetőség szerint ne dobálja ki a tányérokat, ne nyúljon a kukába, a gáztűzhely közelébe, a kutya táljába stb. stb. Nem akarom a mozgásba korlátozni, a járókát is csak akkor használjuk, ha ki kell menni pl. a postáshoz és addig se menjen világgá a gyerek. Kezdem magam a konyhába úgy érezni, mint egy hülye p*csa, hogy állandóan nem szabad, nem csináld, stbKép
Ma este is egyszer fordult elő, hogy nem mentem utána, amikor szokásos körét tette meg a kanapé körül, eredmény: térdreesett, ahogy előre dőlt beverte a fejét két helyen az egyetlen virágunk kaspójába. Kép Szegélykémnek be van dagadva, szerintem kékülni, züldülni fogunk.
Szóval nem egyszerű.

Judit!
Sajnálom a nővéredet a "párja" miatt, főleg a szülinapi veszekedés miattKép

MariannKép
Elég szomorú volt végigolvasniKép Nem tudom ilyenkor kit lehet jobban hibáztatni a férjed vagy a kedves barátnődetKép Talán igaz lehet, hogy a 7. év kritikus minden házasságban.
Amikor szültem, kispapi anyukámnak azt mondta odakint: ő el sem tudja képzelni, hogy egy nőt, aki ennyit szenved a vajúdás alatt, hogy megszülje a közös gyermeküket, hogy tudnak férfiak otthagyni más nőért.
Becsülendő, hogy foglalkozik azért veletekKép
Újrakezdés? Semmi remény?Kép

De Nádja mosolya tényleg mindent elárulKépKép

BogiKép
UHKépKépKépSzóval 6 mmKépKépGratulálok!!
Ne aggódj a hipózás miatt, a csiramentes környezetben lesznek a legallergiásabbak a gyerekek.
Azért jó, hogy mindent megbeszéltek, főleg, hogy már apa dicsekszik.Kép

OrskoKép
Nem gondoltam komolyan, ha azt mondom neki, hogy anya nem szereti a hisztis gyereket azt megértiKép csak próbálom emberszámba venniKép
Saját elrettentő példám barátnőm 4 éves kisfia aki sípcsonton rúgja édesanyját, ha nem közelednek az álláspontok egymáshoz! AMikor ezt megláttam, az áll-leesés után azt gondoltam itt akár még a seggrecsapás esete is fennállna Szerintem.
Na eddig nem akarok eljutni, és gondolom hogy ezt már mostanság meg kell kezdeni. Egyébként bevált, ha nyűgös pelenkázás közben, akkor kb. 1 méterre mellébeszélek, a nagy semmibe, nem neki,
ez a lényeg. Egyből abbahagyja és elkezd érdeklődni, hogy mi is lehet ott amihez anya kedvesen beszélKép

Rebi, Ági
Jobbulást kívánok Csengének és Daninak isKépKép

Hicu
Gratula a 3. foghozKép Nekünk is 3 és fél fogunk van.Kép A szexhez való hozzáállás ennyire pozitív +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Kép

Orsi!
Biztos minden rendben lesz, de ezért itt az én drukkom isKépKép

Ini
Legalább ilyen, de inkább még nagyobb DRUKK a vérvételhezKép

Manóka
Nagy gratula az 1 cm-hezKépKép

Érdekelne, hogy aki szoptat még és már megint pocakosodik, tényleg megérezték a babuk a tejcsin?

Nagyon irígykedem azért talik miatt, amikre mennék ezerrel én is, de majd egyszer remélem összejön.

Kispapim most mondta, hogy írjam meg azt is hogy elment aludniKép

Biztos én is sok mindenkit kihagytam, de lehet hogy jövök még.

Ildi
bpildi

Ildi!
A legjobb amit tehetsz, hogy a lenti szekrényekbe műaynag dolgokat oakolsz. Nálunk is kipakolja a lábosokat, mikrotálakat, de ezt szabad nekiKép

A mosogatószeres szekrénykére egy egyszerű babazár kellKép
Nekünk nyulkálhat a macska táljábaKép a kukába meg mindig összekötöma zacsi tetejét, így nem tud belenyúlniKép

Képzeljétek el, az előbb csöngetnek, egy fiatal kutyás pár jött és elhozták Mashu pénztárcáját amit valahol a Kodály Köröndnél hagytunk el! Mindene benne volt, pénz, bankkártya, lakcímkártya, személyi stb...
semmi nem hiányzott belőle és észre se vettük, hogy elhagyta Mas, csak reggel tünt volna fel..
komolyan a sírás környékezett, hogy ilyen rendesek!!! sajna nem fogadtak el semmit, behívtuk őket teára, de siettek..
komolyan vannak még csodák!!!
Remélem még összefutunk velük és legalább valamilyen módón megköszönhetjük nekik!!KépKép

PUSZI mindenkinek, mennem kell!Kép
Majd holnap írok! Annyi mindenre szeretnék reagálniKép

hicudzsi

Sziasztok!

Olvasok, olvasok, de lehetetlen utólérni titeket!
Bizti nagyon jó lehette a mai tali is, úgy de úgy mennék én is! Ma viszont nekünk is jól telt a napunk, hosz sütött a nap és nagyot sétáltunk. Délután pedig vsárolgattam, ezért hát még jobban érzem magam. És a fejem se fáj! Kép
A fejfájásom amúgy valszeg hormonális, mert mindig akkor jön rám ha megjön, akkor 2 nap. Írta valaki a quarelint, sajna arra allergiás vagyok így marad az algopyrin, de azt is csak módjával. És a meleg zuhi, ez segíteni szokott. Bár most a nyakam nyavalygott, valami idegbecsípődés lehetett... Na ennyit az én földi szenvedéseimről!

Mariann: olvasva a történeted teljesen megdöbbentem, nem is tudom mit tettem volna egy ilyen helyzetben. Nekem is volt egy 18 hetesen elvesztett terhességem és néha még ma is sírni tudnék, de minket ez a párommal szinte összeforrasztott. Korábban is szerettük egymást, de attól a pillanattól, amit együtt éltünk át már nem "csak" a szerelem volt meg. De csatlakoznék ahhoz, aki azt írta, jobb egyedül egy gyermekkel, int egy nagyon rossz párkapcsolatban vergődni.

Ildi: mi is elpakoltunk a gyerek útjából Kép Persze nálunk a járóka csak látogatva volt néhanap pillanatokra, ezért ő sokmindent felfedezett mászva. A konyhába követ, aldó részek zárva egy szekrényben műanyagok elől, azt pakolhatja. Imádja a székeket, a labdát, így van hogy egyedül elfocizgat és csak rá-rá kell nézni. A szobákban is van olyan fiók, amit szabd és van amit nem, szépen érti és bár néha próbálkozik, ügyesen elterelem. Ha nem sikerül együtt kinyitjuk, benéz és becsukjuk, néha van hisztikezdemény, de leszerelhető mással. WC: mi zárjuk az ajtót, de persze, ha benn vagyok, akkor nyitva, Wc-t kiveséztük már vele, így megérti, hogy bele nem, ha hozzáér akkor jön a 2 perces kézmosás, amit utál!Én bevallom becsukom a nappali ajtaját, ha főzök és akkor nem tud eltűnni szem elől, ha viszont minden idegszálam ráfeszül, akkor mindent kipróbálhat. Ilyen pl: kint a pocsolya -símogatás, a tapickolás, a levél felvevés... Én is voltam gyerek és nem is a legjobbil fajtából, tehát tudom, hogy amit egyzser kiszemel, azt véghez is viszi előbb vagy utóbb...

Manóka: Nagy-Nagy GRATULA! Vigyázz magatokra, hűű én annyira izgulok értetek, vajon mikor és milyen lesz az újabb babó és már alig várom, hogy jöjjön az apuka és írja: Megszületett...

Bogi: csak hasonlókat, mint Manókának! Írj majd mindig mi van veletek, mert nagyon szorítok értetek- négyőtökért!

Orsi: dokihoz drukk, levél ment, Bence csodapasi ám!

Rebi: jobbulást, ezt nektek küldöm: (gyógy)
Kép

Fiona: írtam azóta nektek, a gépünk lesikálva, de a freemailos címemre én is kapok állandóan vírusosakat, amiket már csak a rendszer közöl: pl. Dettitől???

Nos akkor itt kell befejeznem, mert Matyi megébredt és apa nem tudja megnyugtatni. Sorry Kép

Legyetek jók és aludjátok ki magatokat helyettem is! Kép

Jó éjt, Zita
zitus

Sziasztok
Ember legyen a talpán, aki ennyi mindet végig bír olvasni. Csak azért is legyőzöm az akadályt.Kép Olyan sz.r elmaradásokat olvasni.
Bosszúból én is jó hosszú leszek KépKépKép

A mai tali megint jó zsibongósra sikerült, sajnálhatja, aki lemaradt. Előre is elnézést kérek, aki várakozásokkal telve van/volt a beszámolóm miatt, sajnos csalódást kell okoznom. Lányom meglehetősen álmos és anyás volt, így a tali első részében volt lehetőségem követni az eseményeket, onnantól már csak a szemem figyelt,s gyermek a karomban pihegett. Képek is közepesek lettek, hát ez van. Remélem Hajni képei nyerőek lesznek. Van nekem is rossz formámKép

Amire emlékszem:
Megérkezésünkkel tovább rontottunk az ivararányt, kizárólag nők voltak jelen. Tünde és Kitti rózsaszínben, Kittitől szokatlan nyugalommal, Nelli, Domcsi és Dorcsija tombolt a terepen, majd Tigri és Alexa is befutottak. Szilvi és Dorka is jött, de még mindig nem volt PASI! Orsko és Dini volt a No1, majd Buksiék is megjöttek, Hicupocak és Édua, no meg várva várt Noé is megérkezett Liliával, bár már kissé időn túl.(elbúbolás elmaradt) A lányok egészen nyugisak voltak, persze Lénát leszámítva, aki kizárólag a nyakamba, mellembe, és egyéb testrészeimbe csipaszkodva volt hajlandó létezni. Azt kell mondjam, hogy szinte minden csöppség álmoskás volt, a kivételek meg biztos vmi gyorsítót szedtek, szóval az úgysem számít.KépKép Dudu szokása szerint a lapul-lapul-támad-támad játékból a végére koncentrálva elorozott mindent mindenkitől, de hát ez a rangidősök dolga. Bár Léna a fejhangon való méltatlankodásával jól megijesztette, így hihetjük, hogy talán Dudu sem verhetetlen. Alexa az átlagosnál is gyorsabb volt, ergo Tigri nem sokat pihent. Domcsi is folyton a bébijátékkal akart játszani, alá állni és piszkálni, csak hát a játék alatt egy csöpp idegen baba feküdt.Kép
Hicunak nem volt acélos napja, és ez a helyszínen is folyatódott. Egy marcona morconát fogott ki a bejáratnál, aki dumált/kérdezett, ahelyett, hogy segített volna.
A csúzdának ma is akadtak bátor vitézei, Orsko Dinivel csusszant, bár a kisherceg pityeregni is kezdett, Noé meg Liliánával ereszkedett le, de beszorult a párnák közé a dereka, szóval segítséggel bírt csak kimászni. Tünde már profiként hajtotta végre a feladatott, mi meg csak szörnyülködve néztük Lénával. Megismerhettük Vencelke kedvenc játékát: a jobbranéz-balranéz-jobbranéz fajtát. Aki nem látja benne a játékot, az csak Vencelhez forduljon, mert ő marhára élvezte.
A közös játék általában egy játék való ücsörgést takart. Olykor csak a kezek voltak a játékon a tekintetek, és a gondolatok nem. Varázshenger és a habitapi jó szolgálatot tett, golyós dróttal egyetemben. Liliána kicsit ijedősnek bizonyult, bár Noé hagyta egy kicsit 'élni', miközben békésen nézegette, ahogy a fejét ütögették. Bár a gaz, galád anyából jutott bőven, hiszen Tünde is királyi helyre libbent, és ettől Kitti végtelen haragra gerjedt, Léna hasonló volt, mikor uzsicsináló-túrára fizettem be magamat. Dorka viszont némát tűrte, amg Szilvi begyűji a neki ígért bébikajás üvegeket.
Sajnos nekem sokszor elment a kép, mivel ld fent. Ezer bocs, meg kismackó, akikről nem írtam és nem fényképeztem.
http://babanet.hu/album/main.php?album=3811&page=3&image=88452

Bogi
azt hiszem elsők között prüszköltem a dolgaid miatt, és most szeretnék nagy lapolgatások közepette gratulálni. Tényleg leveszünk a témáról, mert kispapi megváltozik, és jön a lovejuiceKépKépKép Pusz neki, boldog kismami ó dolog. kosz meg kell a gyereknek, ne szekáljon már a takarítással folyton. 6mm csodás 3karakter a papíron, milyen sok öröm van mögötte...

Tigri
mókás, hogy amiket kérdeztem tőled a talin, azt mind leírtad. Ebből is látszik, hogy nem olvastam indulád előtt. Sorry vagyokKép

Orsko
párterápiás szám kell, és kész!Kép Akár nekik, akár nekünk!

Mariann
neked van igazad, a férjed egy tufa, de ahogy Nelli is írta, jobb egy semmilyen, mint egy ócska

Rebi
gyógyuljatok, kínai takonytermésKép

Zitus
ez hízelgőKépKépKép

Hicu
harci eszköznek nem kérhetném el Mashut, csak a kismukk cipőt nem hagyhatná otthon?!Kép Dudu rajzol??!! Ez aztán a hír! ilyenkor még a papír csak tépésre, törlésre és gyűrödetésre való nekik. Különben meg csudapofa volt ma!

Ági
jobbuljatok, jövő héten már nem úszol meg mindenket!

Ini
drukkok ezerrel!!! Férjek unalma ellen, meg ha otthon megkapják, amit szeretnének,akkor nem mennek máshová. (pl. Manuális besegítésre gondolok.) Lassan tényleg jelszavazni kéne a topicunkatKép

Tigri
egy Halász Judit dal volt, Károgás a címe. Ettől mindig elhallgat a lányka. Bővebb info mailben, ha kell.

Hicu
grat a fogatokhoz, és vannak még csodákKép

happy J és headhunter Léna
u.i.: hogy irigykedhessetek, ma is kaptam marcipánis bonbont, még pedig a kedvencemet!!!! Eddig is tudtam, hogy szeret, most már biztos, hogy -olykor- gondol is rámKépKépKép
holophernes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?