Új privát üzeneted érkezett!

hali

orsi, hát 11kor felvesszük, ringatjuk és kb fél óra múlva visszaalszik. :shock: nem tudom, miért kel... :?
szóval nem lehet, hogy Elisa sem éhség miatt ébred?
jajj ez az ujjnemszopi kellemetlen... :?
ekcéma. :(

nadi, én is rákattantam az ebay-re... :) :) csomót költöttem már. :oops: tök jó hogy sikerült a vásárlás.
a glutén nem izgatta nagyon. :D a kekszet beletettem a tápiba, felolvadt és hozzákevertem répa-almát. szóval simán ette... :)

csöpplány, szerintem Balu ilyen típus, ne izgulj. úgy értem, vékonyabb. amúgy most először Peti sem hízott 1 hét alatt. :shock: új ez nekem. ja és 2 hónapja küzd a 9 kilóért, jóval lassabban hízik most.
nagyon komoly, hogy Balu így megy. :lol: innen jut eszembe, tegnap Peti utánam mászott a nappaliból a hálóba az előszobán át. tök durva. :)
a piros folt mi lehet? :shock:
na ez volt ez az oldal.

hibernia

na halljátok, megőrülök.
ugye anyósom szó nélkül vett jegyet szilveszterre. kivoltam, oké, belenyugodtam.
férjem kitalálta az évfordulónkra hogy menjünk el telelni januárban, ezért titokban meghosszabbította anyós ittlétét (!!!!), hogy majd négyesben megyünk.
erre most kitalálta az anyósom, hogy 8 hónaposan pici még menni, milyen hülyék vagyunk. :evil: :evil:
komolyan mondom, mit lehet tenni egy ilyen irigy nőszeméllyel?

tök király, most itt lesz januárban egy hétig, férjem kivesz 4 nap szabit (ergo az is fogy - máskor egyedül vagyok, most 2-en itt lesznek felettem) ÉS még nem is megyünk sehová.

komolyan mondom, meghalni sincs kedvem.

hogy a jó k*rva életbe kell már beleszólni mindenbe!!! remek, a szilvesztert is elb*szta, a férjem szabija is fogy és még itt is fogja rontani a levegőt egy hétig. beszarás, komolyan. :evil:

hibernia

Hibernia, ezt találtam. Meg is rendeltem karira, szerintem tök vicces. :)
http://ezpontaz.hu/tente_baba_mehecske_ ... babat.html

KépKép

KépKép
barbazso

Na, elkapott engem is a vonalzóváltoztatási láz. :)

KépKép

KépKép
barbazso

jó ez a kütyü, nálunk tuti jól jönne. ;)

tök jó a vonalzód Barba, akartam is írni, hogy nagyon jók a képek + naptár is! :)
és samu nagyon ügyesen ül ám meg ezek a babajelek... :shock:
nálunk csukott szemmel ordítás van, nem mutogatás. :)

na, álomba sírom magam, pont még ez kellett, komolyan. kimondhatatlanul fos kedvem lett.

hibernia

Basszus, állj a sarkadra, és harcold ki azt a telelést, ha már meg volt beszélve! Hülye néni! :D De komolyan, milyen ez már?!?
Fú, Pepke sem semmi, megy mint a gép! :)
Most lett 7 hónapos? Boldog fordulót!!!

KépKép

KépKép
barbazso

Samu ülése és térdelése bevallom, elég készenlétis volt... :D A mikulásos térdelésén nagyon meglepődtem, mert baromi sokáig megmaradt abban a pózban, és még bírta volna. De az ülése még elég részeges, szóval csak a fényképek kedvéért pár másodpercig ültetjük, akkor is ott áll egyikünk mellette, hogy időben el tudjuk kapni, ha borul. :D

Ja, eszembe jutott egy téma, amire nem reagáltam. Samut anyu, tesóim is megetetik, engem nem zavar, sőt, segítség. A pelenkázást is mindenki bevállalja, de a mosható pelust senki nem hajlandó ráadni rajtam kívül. :roll: Pedig olyan egyszerű! Szinte ugyanaz, mint a papírpelus, csak igazi tépőzárral. Barnus szívesen vigyáz rá, de az etetés, pelenkázás, masszázs nem tartoznak a kedvenc feladatai közé, ritkán vállalja be. Fürdetni pedig eddig nem próbált nélkülem. Csak egy-két momentum van, ami nem megy egyedül, vagy talán menne, ha nem lennék itthon, de még sosem próbálta. :) De ez nem zavar, így is nagyon sokat segít itthon.

KépKép

KépKép
barbazso

ne viccelj barba, nálunk egy pillanatra sincs ülés, dől, mint a zsák. :D meg a térdelés is durva.
a hülye nénin röhögtem. :lol:
köszi a köszöntést.
azért az tök vagány, hogy mosható pelust használtok.

ja nadi, a fordítva pelus. :shock: mik vannak... :lol: sajnálom, hogy haza kellett menned... :? meg ezt a cici mizériát is... csöpplány mondta azt a homeos bogyót, urtica urens a neve, ha más dózisban szeded, apasztó.

ja. nálunk az a legújabb, hogy odamegy a dohányzóasztalhoz, felteszi az egyik kezét, próbálja kinyújtani a lábát, de ekkor eldől és koppan. :? néha pont sikerül alátennem a lábam, de van, hogy nem. :(
és lelóg a mérlegről tök idegesítő. :D még most is mérem mindig, de ahogy ráteszem, vagy a feje nyaklik le :oops: vagy a lábán támaszkodik. :roll:

na meg még egy: vettünk zselés ablakdíszeket, hát azt imádja, ha nekinyomom a kezét a hógolyónak, tök nagyokat röhög. :D

hibernia

ja még eszembe jutott:

nadi mi az hogy kg-ként 150? nekünk pl 9x150=1350 tápit / tejet kéne adni? :shock: nálunk most 750-800 körül fogy + 100-150 gyümi, zöldség.

zsu, sima almát nem adsz? én szoktam... van hogy nem keverem semmivel. az szerintem nem fog... csak a krumpli. :? asszem.
mit csinálsz karival, hogy azon pörögsz, ajándékok?

monde, kölespép, húúúú az finom... :D peti is szereti az ilyen szörnyedvényeket, bár én is kavarok hozzá vmit... ja és az alma-csirkét kóstoltam múltkor majdnem elhánytam magam. :D borzasztó.
a nari nem okoz hasfájást? a sav miatt... :roll: és hajt? :shock:

húúú ma vettem csomó üveges kaját, remélem szereti majd... :roll: alma-áfonya, őszi-banán joghurt, sütőtök csirke... ilyesmik.

barba a szerelmem eddie orlofsky... :D ülés képet várjuk!
a borostyánlánc segít? nem buzis... :D
annyira jó, hogy így együtt babáztok! meg a masszázs... :lol: tudsz élni!

hú bocsi, ha kihagytam vkit, kidőlök, jó éjt

hibernia

Hajnalit!

Már megint nem tudok aludni :? , ez már biztos genetikai hülyeség....az első hajnali szopi után nem tudok visszaaludni, pedig 5 percig szokott tartani csak... :roll: Meg hát, annyi rossz, kellemetlen infó ért ezen a héten (is), hogy nem térek magamhoz. :( Egyedül Krisz jókedve, mosolya tud megvígasztalni, kizökkenteni a depis hangulatból... :)

Hibernia: jól kitálaltál! :) Sajnálom, hogy anyósbaráttal nem vagy jóban annyira, hogy pár napig elviseld. Úgy látom ő is a nyomulós fajtából van. :roll: De most komolyan gondolta a párod, hogy négyesben fogjátok megünnepelni az évfordulótokat? :shock:
Milyen ügyes Peti is már! Aranyos lehet, mikor a felállással próbálkozik. :)

Barbazso: cuki Samu a Miki ruhában az új vonalzódon! :lol:
Ezt a pogi receptet én is kipróbálom. :wink:
Samu 2 órát volt kint a szabadban?? ebben a hidegben? Krisszel fél órát sétáltunk és már a járókelők küldtek haza minket, mert szegény gyerekből piros orrú Rúdit csináltam. :oops: :(

Tényleg hogyan öltöztetik fel kintire a babákat??

Orsi: már csak a havi manók hiányoztak a krampuszok mellé! :roll: :) Volt előjele vagy hirtelen ért?

Nadina: tuti ajándék a babás-családi képeslap. :wink:
Vaterán tényleg megéri vásárolni? vagy üzleteskedsz, nyerészkedsz ott inkább?

Cyhntia: nem semmi amit a doki mondott neked! :shock: azért én tapintásra még nem adnék sokat, inkább a leletek eredményét várd meg! lehet, hogy semmi komoly! :wink:

Csöpplány: nagyon ügye Balu, továbbra is! :wink:
Csak nyakon megjelenő piros foltok....nem lehet, hogy séta közben a hideg érzékennyé tette a bőrét? Krisznek is ki van száradva a nyakakörnyéke és biztos vagyok benne, hogy ez a fagyos szél okozta. :?
Apukád teljesen odaköltözött hozzátok?

KépKép
charlott

No, de ami miatt bekapcsolta eredetileg a gépet és kérdezni is szerettem volna.
Éppen ismerkedem a gyári babás kajákkal, de nem ismerem ezeket, tudnátok segíteni?
Ugye vannak: tejpépek, gabonapépek, babakekszek, teák, gyümölcsöspürék.....
Melyiket, melyik napszakban és milyen mennyiségben adható??? Vagy nincs szabály erre? ha baba kéri, akkor adhatom is? Egyáltalán kell ilyeneket adnom, vagy inkább magam készítsem el? :?:

KépKép
charlott

Szép jó reggelt !

Ma megyek laborba, d.u 4 órára lesz kész az eredmény. Én is remélem minden rendben lesz. Csak azért aggodóm, mert szülést után 2 hónappal rá megjött, így eddig 5 alkalommal volt meg. Most, hogy mért nem jött meg, szerintem terhesség lehet.
Ma már kiderül.

Balunak gratula a felálláshoz, nagyon ügyes :D :D :D :D :D

Jó ötlet a naptár dolog, lehet, hogy én is csináltatok egyet. Mennyibe kerül ?
Úgy tudom vannak bögre, párna, poló fényképek is.

Hibernia, szerintem próbáld megbeszélni a férjeddel, hogy az anyósod ne jöjjön, hiszen az évforduló az csak a ti ünnepetek. :D :D :D :D :D

Gyári kaják: Ha veszek én a hippet, kecskemétit vagy a univert szoktam venni. Az eper az allergizálhat. Olyat ne vegyél. Marha húsosakat én nem ajánlanám még. Vagy csirke vagy pulyka.
Ezek lehetnek, brokkolis, spenotós, őszis.....stb.
Teák közül én a málna-csipkebogyót adom néha vagy az alma-citrom. Ezt a kettőt biztos szereti, Az őszit is kostólta, de az valahogy nem jön be neki.

Ezek a kész bébideszertek és egyéb italok nagyon gejjek. Szintike meg sem ette.

Amit mostanában próbálgattam, bár a doktor néni még nem ajánlotta, az a túrórudi. Pöttyöset vettem, csokit meg ettem én :D :D :D :D a túró részét pedig Szintike, imádja. Persze csak felet adtam neki, hogy szokja a szervezete.

Vannak a vízhez adható száraz porok, tápszerek, mert nekem sajna nem is volt tejem. Így ezeket azért ismerem csak. Nos, ezekből is van rengeteg féle, mi csak Milupát és a Milumilt esszük. Többi szintén nem ízlett neki. A vaníliásat egyenesen imádja , vegyes gyümölcs, banános. Van csokis, straccsatellát, de ezeket én nem merném még adni. A lényeg, hogy a gabona részét is nézd. Mert ha nem bírja a baba, akkor lehet, hogy allergizálhat.

Akkor este felé írok, hogy mi volt a dokinál.
cyntia2009

Jó reggelt!
De jó sokat írtatok :lol:

Monde nagyon jók a mézeskalácsok, engem is érdekelne a recept az enyém nem lett ilyen szép...a díszítést is írd már le légyszi nekem az sem sikerül pedig úgy szeretném... :oops:

Ekcémára nekünk szteroidos krémeink vannak és addig kell kenni amíg el nem múlik különben sokkal csúnyább lesz, ha meg elmúlt van külön testápoló azzal kell zsírozni, azzal a nagyrésze meg is előzhető! És igen betegségek után könnyebben előjön meg az antibiotikumok után is...

Balu egy évesen már szaladni fog! :P
Hízni szerintem Kristóf sem hízott sokat mostanában, 2-3 hónapja azt hittem ilyenkor már rég 10 kg lesz, de még mindig nincs 8 se, de szerintem ez teljesen jó is hiszen annyit mozognak már Balu meg aztán tényleg :wink:

Hibernia, azért férjed is jó fej, hogy nem beszéli meg veled előbb mint az anyjával, megértelek, én biztos addig hisztiznék amíg minimum kompromisszumos megoldás nem születik 8)

Glutént én már bevezettem, eszi a babapiskótát :lol:

Kinnt alvásba mi is jók vagyunk, én úgy tudom -5-ig nyugodtan alhat kinnt az alatt már nem olyan jó ha sokat van kinnt! Én overállt adok rá meg meleg textilmózeses bundazsákot így aztán teljesen meleg még a keze is mikor behozom egy óra után!

A dm-ben vettem 3 gabonából álló pelyhet aminek semmi íze azt adom én is (bár nem tudtam hogy ilyen lesz) nekünk van itthon tápszer ha kell pótolni és én azzal szoktam neki csinálni így szereti, vízzelis próbáltam de iszonyú volt...

Nadi nagyon rossz lehet hogy haza kellett menned, anyukád azért feltalálhatná magát, mégiscsak felnevelt már azért titeket is!

Cyntia, szerintem is hülyeség , bár nem tudom meddig szoptattál de ilyenkor nem áll vissza pik-pak a hormonrendszer, de majd kiderül ma, biztos semmi komoly :wink:

Nekem is megjött egy hete eddig is voltak kis vérzések de most tartösan maradt, de elég lightos volt!

Barba tök ügyesek vagytok, masszőr, süti ti aztán jól csináljátok :wink:

Ma megyek nyitásra az ikeába az utolsó körre, kiváncsi vagyok mi lesz, remélem Kristóf jól bírja! Én úgy szoktam ha nem akarok szoptatni valahol, hogy van egy kis babatermoszunk amibe 2dl víz fér, azt megtöltöm forró vízzel, a cumisüvegbe belerakom a port és ott csak összeöntöm!

kriszta0612

Az esti plusz estetés nem valik be!!!!!!!!!! ugyanugy ébredt tegnap és ma éjjel is fél 1kor és 4kor.aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

majd jovok késobb, még nem olvastam, latom vissztért mindenkinek az iro kedve :)
s.orsi

hali

nálunk korán indult a nap: 6kor keltünk, nem tudott visszaaludni, pedig 45 percig próbálkoztunk... :? nem tudom, miért kel ilyenkor, enni nem evett csak 3/4 8kor. na mindegy.

orsi, mondom én, hogy nem kaja miatt kel elisa sem. ;)

kriszta jó ikeázást! én ott szoktam szoptatni. :) (oké, eddig 3x szoptattam ott) mekkora tömeg lehet most ott... :? kitartást.
milyen gyakran adsz glutént? (piskótát) és rágcsálja? nálunk harap, aztán fintorog. :)
ezek a kásák :lol: már csak ilyen íztelenek... :? mondjuk Peti eszi, csak szerintem szar. a rizst vízzel csinálom pl.
ja és én is azt hittem, hogy 9 kg lesz 7 hósan (5-5,5 hósan volt 8 kg kb)...

hideg: én is kiviszem. :shock: általában 1 órát vagyunk kinn, 0 fokban is. van rajta egy síoveráll + be van takarva egy pléddel. (overáll alatt van egy rövidujjas body + plüss rugi)

charlott, rád szóltak idegenek??? mi közük hozzá? :oops: hát csak tudod mikor vagytok kinn, nem? :evil: hol élsz te? :lol:

pill ébred

hibernia

Sziasztok, innen van a mézes: http://limarapeksege.blogspot.com/2008/ ... lcsbl.html

Áááá, Hibernia, én ezt nem hagynám annyiban... Mi az, hogy 8 hósan kicsi a gyerek ehhez? Mi három hósan vittük nyaralni. Szerintem mondd meg neki, hogyha nem abban segít amiben ti szeretnétek, akkor az nem segítség nektek.

Én is kiviszem a gyerekeket, a friss levegő nagyon kell, na meg legalább én sem ülök bent. Borinak csak a pofija lóg ki, a babakocsi kupolájával szélárnyékot csinálok, semmi baja nem lehet.

Hát Bori még csak 7,4 kiló körül van, bár ez lánynak szerintem tök jól elmegy, annyira kis formás, megzabálom.

Üveges kajákról akartam írni, hogy érdemes a hátoldalukon elolvasni, hogy miket tartalmaz, mert van olyan 4 hós kajájuk pl, amiben van tejszín. Na az nem feltétlenül kéne még nekik. Persze csak szerintem.

Hát nálunk a Babé sampon nem sokat ért, max a megelőzésben. Én olajoztam, aztán kis babakefével szedegettem le. Azóta nincs. Igaz, ez már fél éve volt. :)
monde

még mindig nem tudtam visszaolvasni

ma -6 fok van és 45 percet volt kint Elisa, abbol 25-t aludt. A szemoldokéig le van huzva a sapka + pulcsi, harisnya, nadrag, sioveral, télizsak. én is szélarnyékot csinalok neki a babakocsiban.
s.orsi

csak akkor veszélyes a hideg, ha
1. alul van oltoztetve a gyerek
2. tatott szajjal ordit = megfazik a torka

Ugy tudom Sziberiaban csak -25 vagy -30 fok alatt zarjak be az ovodakat, iskolakat...
s.orsi

Huuuu,csajok rengeteget írtatok.Most nem értem rá jegyzetelni úgyhogy csak arra reagálok amire emlékszem.Balu alszik,nem tudom medigg.
Szóval voltunk dokinál vissza,szépen múlik a folt,és ma már a széklete is jó volt.Azt mondta valamilyen allergiás reakció lehetett,de nem durva,ezért nem küld kivizsgálásra,azt mondta ne maceráéljuk ezzel Balut.Csak figyeljem hogy mikor mit adok neki,és mi a reakció.Én gyanítom hogy a múlt heti burgonyapürétől van,amiben volt vaj emg tejföl is,és túl sokat evett belőle(250 grammot evett egyszerre).Előtte való két nap pár kanállal kapott attól nem volt baja ezért adtam harmadnap már annyit amennyit evett.De utólag lehet nem kellett volna :? Szóval jól van,csak az elmúlt két napban iszonyat nyűgi és folyton kézben lenne,főleg nálam,szinte wc-re is ciőpelem magammal.Ha nem veszem fel akkor felhúzza magát a nadrágomon,és ezt addig csinálja míg fel nem veszem.Kikészít :D Szerintem a második foga miatt ilyen nyűgi,már fehér csík van ott,kivi vagyok mikor töri át neki.
Egyébként a folt a lapockájánál volt/van,ki nem viszem ilyen hidegbe,csak szelllőztetek kicsit,szóval tuti nem attól volt.

Barba:Balu még nem megy,vagy nem tudom,az odlalazásra gondoltál? :) Én még azt se hívnám annak. :) Most felfedezte hogy a járássegítőt milyen jó tolni,bár még szinte azonnal pofára esik.Folyton a sarkában kell lennem.

Üveges kaják:én úgy tudom hogy mindegyiket lehet adni attól a kortól ami rá van írva.Azt mondták hogy epreset is,tejszínest is,mert ezek úgy vannak kezelve már hogy nem allergizálnak.

Szinti:megy a drukk hogy kiderüljön mi a helyzet!Szorítunk ! :) Én még nem adnék túró rudit,azért abban vannak adalékanyagok tudtommal.

Hibernia:megkaptuk a csomagot,nagyon kösziiii :) Nagyon tetszik :)))) Én holnap megyek postára :P Anyós sztori nem semmi :? Én sem hagynám annyiban.

Sajnálom az éjjel kelősöket,nem tudom mi lehet,nem lehet hogy fejlődési ugrás?Bár nem esznek ilyenkor.Nem tudom :(

Hirtelen ennyi jutott eszembe,közben mennem is kell :? Áááááá,csak lenne már vége ennek a rohanásnak :(

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia,
én tuti kiverném a hisztit anyos miatt! meg amiatt, h nem mentek sehova. Mi ar 2-3 hosan is voltunk nyaralni Elisaval.
Igen valszinu nem az éhség miatt ébred, éjfélkor tuti nem. de én olyankor annyira faradt vagyok, foleg, ha 11klor fekszem le, h inkabb szoptatok 10 percet, mint ringatok fél orat. Majd csak leszokik. Egyszer.

Barba,
én nem méregetem az 50 fokot, stb. felforralom a vizet, kiontom a megfelelo mennyiséget, aztan, ha kicsit kihult belekeverem arizst és kész. Elisa is imadja ezeket az iztelen cuccokat. A kolest még nem bontottam ki, de jovo héten azt is kiprobaljuk. A rizstol (vagy a baracktol) olyan energiabomba lesz a gyerekbol, hogy csak nézek.

Charlott,
mar régen barnaztam, gondolom ez elojel volt...

A férjem telefonalt délben, h mar ma hazajon és 6ra itthon lesz. aztan telefonalt 2kor, h valszinu nem indul a repuloje, ugy esik a ho. Most még mindig nem szallt fel... szoval csak késo este ér haza, ha egyaltalan haza tud jonni.
s.orsi

Uveges kajakbol én csak a legegyszerubbeket veszem és itthon turbozom fel, pl krumplival vagy rizzsel, olajjal, stb...

és ezeket a rizs és mas gabonapelyheket késobb mar tapszerrel fogom késziteni, akkor igazi vacsora lesz belole. kb 1-2-3 honap mulva... legalabbis régen igy csinaltam.
s.orsi

hali

na vagyok.

orsi, hülye hó! :( :( köszi az együttérzést. nem tudom, miért a mániájuk ez a csak közösségbe / máshová ne, csak otthon, ma van mikulás buli gyerekeknek a férjem cégénél, de nem mehetünk, mert 200 gyerek lesz kb és jajj mi lesz ott vele. ezért kicsit be vagyok rágva, első mikulás buli lett volna. :? meg érted, más pl ti 3 gyerekkel el tudtok menni, a baba 3 hós korában, mi egy 8 hónapossal nem bírunk majd... :? eh... szerintem rajtunk kívül itt a fórumon már mindenki volt nyaralni babával... fiatalabbal.

amúgy van új kunszt: hátról hasra fordulás. :) ez a c-zés... amint hátra teszem, már csinálja (pl pelusozás közben :?) és ma át is fordult a pelenkázón, úgyhogy biztos hogy ez volt a c célja. azóta már 1000x csinálta, ez most a nyerő, leteszem hátra, ő megfordul azonnal hasra. nyög hozzá. :D

barba az 50 fokot én sem mérem. :) csak felforralom a vizet - kiöntöm egy tálkába és elkezdem beleszórni a rizst. ha híg, teszek még hozzá és kevergetem. ma ez volt az ebéd fele: céklás rizs.

csöpplány, mire ez a nagy rohanás?
amúgy a reakciót sajnálom... :, tényleg lehet a vaj meg a tejföl a krumpli volt a ludas. fogacskához kitartást. :?

nálunk eddig 50 perc alvás volt, pedig tök korán kelt ugye most elaludt, de sztem van 10 percem, nem is tudom, mikor aludt hosszabban nappal, mint 30 perc... :( már nem is emlékszem rá.

monde köszi a receptet. ;)

cyntia, mi volt a laborral?

charlott, nálunk itt a tejpépeket nem ajánlják. :) nincs is asszem. nem kapható, úgy értem. a gyümölcspürék jók, én tízóraira adom őket (pótlásként), a zöldséges vagy húsos cuccokat ebédre adom kiegészítésként. de ez tök változó, van, hogy pl délelőtt rizst adok, mint ma is. ahogy kijön a lépés. és én mindig kb 200 ra egészítem ki tápszerrel együtt. pl 120 tápszer + 80 alma.

mesélj, milyen kellemetlen info ért? :?

no megyek, eszem vmit...

hibernia

Megjöttem a laborból meg az orvostól.

Nos, hajnalban már 6:40-re ott voltam a laborban. Szintikére az apja vigyázott éjszakázás után. Már voltak előttem 8-an, de a labor az első emeleten van, így lépcsőzésnél megelőztem a nyugdíjasokat és 4. lettem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A biztonság kedvéért 2 sorszámot húztam, egyet, ahová az állapotos és cukros személyek mennek, 1-et meg a simára.
Mindjárt a 4. helyezésből 2. lettem.
Úgy, hogy :lol: :lol: :lol: :lol: jól indult a napom.

Ma d.u 4 órára lementem a laborba az eredményért, negatív a terhes teszt eredmény.

Felmentem az orvosomhoz, szerencsére ma d.u-nos volt, azt mondta ne aggódjak. Biztos nem terhesség se nem cyszta. A rák eredményről ha baj van esetleg, akkor úgyis küldenek értesítést.
De én szerintem az is jó lesz.
Nos a végén kinyögte a doki bácsi, hogy :lol: :lol: :lol: :lol: , hogy szülés után 1 év mire beáll a menszesz, attól függetlenül, hogy szoptatok-e vagy sem. Még íg yis, hogy nekem szülés után 2 hónapra megjött és most legutoljára Nov 10-én volt meg.
Ha ebben a hónapban nem jönne meg, januárban menjek vissza és állítólag gyógyszeresen meglehet indítani vagy mi.

Nyaralás: Mi sem voltunk nyaralni, max a telekre kivittem egy pár órára szülés után 2-3 héttel rá.

Bocsánat akinek nem válaszoltam, megpróbálom bepotólni és visszaolvasgatni holnap.

Mindenkinek jóéjszakát kívánunk

Szintia Kira és Tina

Csatolok egy fotót addig is, ezt ma készítettem. Kép
cyntia2009

Jajj Hibernia, még a mikulasbulira sem szabad???? aztaaa! de haat nem lehet bura alatt nevelni Petit. pedig tuti tetszett volna neki, Elisa a vasarnapi céges karacsonyi délutanon a legjobb formajat hozta, hangosan kiabalt a szinészeknek!

Cyntia,
mondtuk mi itt (a sok specialista), h minden ok lesz!
s.orsi

ja ma Elisa betolta magat a szekrény ala. Mi is c-zunk, de forgas egyelore nuku. Petinek gratula!!!
s.orsi

Jó estét!

Hibernia anyósod: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Férjed ennyire az anyukája után megy? A Mikulás bulira ki "nem engedett el" benneteket? Nem tudsz akaratot érvényesíteni? Azért ez már kicsit sok(k) és tényleg nem kicsi hozzá Peti, Gabi 8 hónaposan 2 napos lagzin volt :D Bár tény akkor Peti épp repülőn :lol: Na de a lényeg, hogy nem tudod a hatását kissé csökkenteni? És janurban miért nem mentek el csak 3an? MAjd anyós vigyáz addig a lakásra :D

Ekcéma: mi naponta 2x kenjük popsikrémmel vagy bepantennel jobb híján. Milyen zsírozós krémet lehet venni vény nélkül?

Csöpplány sajnálom a bonyoldalmakat. Balu nagyon ügyes :D És hát nem csodálom, hogy a sarkában kell lenni, Gabi amúgy csak hátrafelé közlekedik még mindig, de már a DVD lejátszót megtalálta, és a konektort is megcsodálta, csak még magas neki :D Inkább nem gondolok bele milyen lesz ha tényleg tud közlkedeni :D

Orsi: szerintem sem kaja miatt kelnek fel este bár én is szoptatok mert ha megtehetem inkább 10 perc szopi mint 45 perc segrisza :D
Akkro szoktam agyvérzést kapni mikor pl hajnali 1kor nem akar visszaaludni. Na akkor magamban kikelek magamból :oops:

Hibernia ez a naptár dolog.... :evil:

Ezt a rizses cuccot a babáknak igazi rizsből csináljátok, vagy van babarizs? vagy ez rizspor vagy kása? Csak mert én szőke és nagyon sok féle fajta van és egyelőre csak a káosz uralkodik a kobakomban..bár lehet szimplán kéne vennem aztán meglássuk de még nem vitt rá a lélek.

Cynti, lemaradtam de szerintem sem lesz semmi probléma a doki kissé elhamarkodottan hozta rád a frászt :?
Amúgy terhesség ganyú..tyhűűű én besz*rnék, de ha összejönne bevállalnám ha a hegem is engedné...de jobb ezzel várni még pár hónapot :wink:

Monde nagyon szépek a sütik, idén ezzel a recepttel csinálom én is..csak már állnék neki

Amúgy ja, kari tekintetében pl ajándékokkal vagyok lemaradva plusz úgy globálisan tiszta káosz van mi lesz hogy lesz mikor mit csináljak mert azért nem 23 akarok kitakarítani, megfőzni, fodrászhoz menni, fát venni, díszetek elővenni, mézeskalácsot sütni stb. Ja és még van egy gyerek is :D A férjem meg beköltözött a brand new irodájába :?

NA megyek, jó éjt minden anyukának és babájának :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

8 hetesen voltunk esküvőn de gondolom ez sejthető így 6 hónapos gyerek mellett :lol: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

no itt. most aludt el, remélem nem 5kor kezdődik a nap majd. :? kíváncsi vagyok, mikor ébred először. :(
én attól félnék éjjel, ha etetnék, hogy akkor sem alszik be csak leszívja az értékes matériát. :D feltettünk a tükör köré egy égősort tök jó, itt a karácsony. :) hihetetlen, hogy jövő hét. :shock:

cyntia, örülök, hogy megnyugtatott a doki. ;) nagyon aranyos ez a fotó, ez a hajzat!! :) dúúús korona.

orsi, gratula a hátrafelé menetelhez. ;) a c-zés nálunk időtlen-idők óta ment és csak most forog. viszont ez oltári gáz: pelusozás közben is megfordul hasra. :evil:
férjed hazaért?

zsu, hát igen, a férjem elég anyás. :? mint a férfiak nagy része... :( a miki buli a férjem cégénél volt (vagyis ahol dolgozik, ha-ha, ha az övé lenne a cég már rég nem dolgozna), de azt mondta csak egy ilyen korú baba volt a többi 3-6 éves gyerek volt... :roll: értettem a 8 hónap - 2 napot, bár azt hittem úgy írtad el, hogy 2 hósan volt 8 napos lagzin. :)
tök jó a hátrálás, mi? :lol: visszasírom. :lol:

én rizsport adok (mint a régi ügyvédek :lol:) http://www.organix.com/Our-Foods/organi ... -baby-rice ilyet.

karit még én sem látom át. :? férjemnek minden megvan, senki másnak semmi. :( ja ma rendeltem az utcsót a férjnek: egy peti fotós bögre bentre mert az övé eltűnt - 8 euro volt, basszus otthon 2400 ft... tök drága magyarország. :?

ki kéne találni, mit sütünk-főzünk, mikor... :roll:

no jó éjt!!

hibernia

Fú, szegény Pepke, milyen veszélyes mutatványokat csinál! :) Előre félek, mi lesz, ha Samu beindul, és megpróbál felkapaszkodni.
Nem értem a férjedet. Repülőzni lehetett pici babával, bulizni és telelni meg nem szabad egy nagyfiúval?! :) Csapj az asztalra! :D Mi is megyünk céges karácsonyi bulira jövő héten. Eszemben sincs másra hagyni Samut. Akkor már inkább hamarabb eljövünk, ha nem bírja a gyűrődést.

Nadi, az osztálytalálkozót én is nagyon sajnálom. Nem értem, anyukád miért nem akar vigyázni Grétire.

Charlott, Samunak is piros krumpliorra lett, de nem tudtam előre, hogy ennyit fog aludni, és nem akartam felébreszteni. Végül mégis azt csináltam, mert már soknak találtam a kint létet. :) Nagyon be volt öltöztetve, csak az orra meg a szemei látszódtak ki meg ami körülöttük van. :) Az arcát vastagon bekentem krémmel, de sajna nem volt elég, nagyon kiszáradt a bőre. Küldtem képet gmailre, hogyan aludt odakint, meg másról is. :)
Anyósbarát... :D :D :D
Kinti öltözék: harisnya plusz zokni, csizma, hosszú body, termo nadrág, kardigán, overáll, sapka, sál és ezekre még egy takaró és bundazsák. Ezt a leg-legnagyobb hidegben. Ha nincs ilyen hideg, nem adok az overáll alá nadrágot, és nem takarom be, csak a bundazsákkal.
A kajára: szerintem nem kötelező adni üvegeset, de mindenképp érdemes néha, hogy ha esetleg elutaztok, vagy egész napos programotok van, elfogadja azokat az ízeket is Krisz. Mert amit mi főzünk, az sokkal finomabb! :) Én 10-11 körül (attól függ, mikor reggelizett Samu) adok gyümölcsöt, amihez néha keverek gabonapépet. A gyümölcs vagy reszelt alma, vagy banán, vagy üveges. Ebédre pedig főzeléket kap Samu, és szopizik is mellé. Aztán fürdés előtt eszik még gabonapépes gyümölcsöt, hogy ne legyen visítás az öltözködés alatt. Nem mindennap kap háromszor is ilyen kaját. Attól függ, hogy jön ki a lépés. Nem akarom azzal terhelni magunkat, hogy kínosan ragaszkodom bizonyos szabályokhoz. Egyelőre legalábbis nem. Később lehet, hogy szükség lesz rá, nem tudom. Az üveges kaják címkéjén olvasd el mindig az összetevőket, és olyat vegyél, amiben nincs hozzáadott cukor, meg mindenféle adalékanyag. Az elérhetőbb árúak közül kedvencem az Univer és a Hipp, de a Hipp-esekben sokszor van sunyicukor. :)

Engem is érdekelne, hogy mennyire ért váratlanul titeket az első piros Mikulás szülés után.

Csöpplány, igen, az oldalazásra gondoltam. Szerintem tök ügyes! :)

Cyntia, örülök a jó híreknek! A sorszámos sztorin jót röhögtem. :D Nagyon szép Szinti baba, és milyen ügyesen ül már!

Zsu, ismerős érzés... (Ha éjjel nem akar visszaaludni...) Én is inkább a 10 perc szopit választom, aztán alszunk mindannyian tovább. Azt olvastam, 8 hónapos korukig ezen ne is próbáljunk meg változtatni. Utána esetleg meg lehet próbálni, hogy csak vizet adunk, de még akkor sem kötelező leszoktatni őket erről.
Én is azon röhögtem, hogy inkább két hósan volt 8 napos lagzin, de hát közben emlékeztem, hogy nem volt az olyan hosszú. :)

Az én férjem szerencsére nem anyás, már 14 éves korától koleszos volt, egyetem után pedig Magyarországra jött. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem tiszteli, szereti a szüleit, de bármilyen sokat is segítenek nekünk, a döntéseinkbe (döntéseimbe :) ) nem szólnak bele soha. Samu viszont anyás lesz, teszek róla. :lol: :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

A gmail-es képeken látszik Samu új bőrcipője. (Vagyis az egyetlen saját, mert a többi csak kölcsönben van nálunk.) Szerintem nagyon baba! Markoló van rajta.

Hibernia, tök jó, hogy így elvan a két fiú együtt. Meg hogy a férjed zenél. Samu majd barkácsolni fog az apukájával. Legalábbis apukája így tervezi már évek óta... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Halihó!
Végre átaludtuk az éjszakát. :lol: Azaz első szopi hajnali 4-kor volt, de végre többet tudtam egyhúzamban aludni.

Köszi, a gyári kajásos hsz-ket! :wink: És képzeljétek, tegnap délelőtt váratlanul (sose jelentkezik be :? ) meglátogatott a védőnő és pont a hozzátáplálásról értekezett velem. :) Lehet, hogy olvassa a fórumot! :shock: :lol:
Ő nem támogatja a gyári babás kaják állandó használatát, mert ezek a készítmények nagyon ki vannak találva (finomak) és a babák hamar rácuppannak erre. És így a saját főztünket a babóca nem fogja szeretni, elfogadni. Kérte, hogy többnyire én készítsek kajcsit - mostantól pl:főzelékeket lehet adnom: krumpli az alap és ehhez válogassak gyümit és zöldségeket. :wink:
Ja, és tejpépeket nem tartja jó minőségű cuccnak, kérte ne adjak Krisznek ilyet. :roll:

Barbazso: hát az én Krisz fiam, biztos szám.gép rajongó lesz - hiszen ezt látja, hogy a szülők a szabadidejükben ez előtt ülnek. :roll: Meg már most látom, hogy Krisz nagyon szereti az apját, olyan csillogó szemekkel néz rá, bálványozza, hogy meg is hatódok ilyenkor. Tegnap este "kukucsosat" játszottak, nagyokat kacagott Krisz és persze az apját is jobb kedvre derítette. :wink:
Látom, Te már nagyon szaki vagy a hozzátápiban! Milyen fajta gabonapelyhet adsz Samunak?

Hibernia: én is el vagyok havazva a kari ajándékok ügyében. Most hétvégén átbeszéljük hogy kinek mi van meg és akkor egy uccsó bevásárlást szervezünk. :wink: Férjemét egy hét, türlemetlen várakozás után szállították ki (kis cég, kevés kapacitás), de végre megvan. :) Ja, és mákus gubával szeretném meglepni a férjemet és lenne az extra ajándék (sosem csináltam, mert nem szeretem). :oops:
Ha lenne valakinek mákus guba receptje, ami nagyon-nagyon tuti - akkor ne kíméljen! :wink:

Zsu: nem lesz kicsit sok amit 23-án szeretnél megcsinálni? :) Karin mi lesz veled, elalszol majd a dalok alatt? Szerintem, oszd el a tennivalókat a kari előtti napokban.

Cyntia: örülök, hogy nem találtak komoly bajt a leletek alapján. :wink: Nagyon cuki a kis Szinti. :)

Orsi: végül is férjed mikorra ért haza? Még mindig nagy a hó nálatok? Itt csak kemény hidegek vannak (-5fok), de süt a nap.

KépKép
charlott

jaj halljátok ez a forgás kész. :shock:
az előbb majdnem leforgott a pelenkázóról meg magára rántotta a tükröt (előtte a cd tartót borította a kezére, de nem voltak benne cd-k), mondom oké, akkor a pólót már az ágyon adom rá az mégis szélesebb, erre ott is megfordult és már mászott is el... :shock: mint egy kabaréban nyúlkáltam utána... jajjj hát ez így gáz lesz... :( minden peluscsere tortúra ezentúl? egy percre meg nem áll...

amúgy megint 6kor ébredt, ebben csak az a rossz, hogy akkor kezdődik a nap, szopi és nem alszik vissza. itt forgolódott kereken hajnalban. :shock: aztán most aludt el végre, fél óra ringa után...

barba néztem a képet, milyen kis jóképű lett ez a samu! :) eddig is az volt persze, de most tök nagyfiús a nagy szemeivel. :) húú én nem merném így fogdostatni a kutyákat, lehet ez az én hülyeségem, nem bírom a kutyákat, de ez már kiderült asszem eddig is. :D
sunyicukor. :ol: én is próbálok cukor menteseket adni, eddig asszem sikerült is, kivéve a babakesz, de abból kb 3 körömnyit kap / alkalom és megkóstoltam, tök ízetlen, nem édes.
jó neked hogy Barni koleszos volt, áááá, én ettől megőrülök, én vagyok a mindent elpakoló gép. :evil: nem értem miért nem lehet azonnal visszatenni pl az ollót, ha használta. :evil: egy mozdulat.

charlott, ez a számcsigép nálunk is így van sajna, ki is találtam, hogy szombatonként tilos bekapcsolni a gépet. ;) legalább egy nap... :roll:
mákos gubát én még nem is csináltam kb. :oops:

na reggelizem vmit

hibernia

A férjem végul valami csoda modra hazaért este 9re. és hétfotol 2 hét szabi!!!

Itt most nincs ho, mar napok ota -5 van napkozben is, most pl verofényes nap, de délutan 4 oratol (! - milyen pontos a meteorologia! )josolnak nagy havazast. Az iskolabol mar telefonaltak is, h nincs iskolabusz...

Délelott elmentem vasarolni. Miota gyerekeim vannak, rekord sebességgel tudok megvenni mindent, elotte napokat-heteket orlodtem dolgokon. Mar csak aprosagok kellettek az unokatesok gyerekeinek. dec 27-én otthon nagy csaladi banzaj lesz. Az osszes unokatesom és mar mindnekinek van egy-két gyereke. Leszunk vagy 30-40-n. Alig varom. Van aki Sydey-bol jon haza egy 9hossal!!! 24 ora repulout! (Hibernia ezt mond meg a férjednk!!!!)

Nekunk a tizoraira egyszeruen nem jut ido. Mivel 2x szopik éjjel Elisa + reggel 7-fél8 korul, igy délelott nem éhes. fél11-tol 11ig alszik, utana pedig mar ebédet adok neki (sutotok krumpli és hasolok). Aki tizoraiztat, ti mikor ebédeltek? Azért nem akarom eltolni, mert igy eszik fél12 korul, fél2kor megszoptatom és utana alszik egy nagyot. aztan szopi fél5kor és fél8 kourl lefekvos szopi. szoval nincs tobb kajara ido.. az utobbi napok rizses probl=alkozasai este fél7kor voltak, kb 50-60gr-t evett belole.
s.orsi

Ja Hibernia! neked akartam irni! akkor lassan attérhetsz a foldon valo pelekanzasra és oltozésre. Ismeros, amiket irsz. Alex-t 8 hosan ketten kellett lefogni furdés utan, h ra lehessen adni a pelenkat.... (Elisa is c-zik a pelenkazoasztalon... )
s.orsi

Sziasztok!

Na megpróbálok visszakapcsolódni :) Talán ülepednek a dolgok,de ma is csak rohanás volt idáig,most van egy kis nyugi :) Addig írok :)

Barba:én se mérem az 50 fokot.Én Szentkirályi ásványvízből csinálom neki a dolgait,nem forralgatok.Azt lehet adni babáknak ugyanúgy mint a Jana vizet,csak ez olcsóbb jóval :) Én beteszem a vizet a mikróba 20 másodpercre és tök jó lesz a víz,bár nem mérem hány fokos.Belemérem a tápit és jól összerázom.És így pont olyan hőmérsékletű lesz amit Balu szeret :) Jók a mképek Samuról :) Huu,én sem engedném így a kutyushoz ,még a cica miatt is vannak fennttartásaim :roll: :oops: De ez csak az én hülyeségem :) Én sem ragaszkodom semmilyen szabályhoz ht terén.Mármint hogy heti 3-4 alkalom husi,meg ilyenek,Mikor hogy jön ki a lépés.Annyi hogy tízórai gyümi,ebéd főzi,uzsi teberizspép vagy joghurt.

Orsi:Balu is szereti az íztelen dolgokat.Ami nekem ízlik az nem kell neki.amit én meg nem ennék azt meg zabálja :D Balu nem eszi a rizst :? Ügyi Elisa a szekrény alá bújással :P Nálunk attól függ hogy van-e tízórai hogy mikor kel.Ha 9kor kel,akkor vagy tápi (ha elfogadja) vagy rögtnö gyümi,ha korábban eszik,8 körül,akkor a tápi (ha elfogadja) után rögtön ebédel.zóval a tízórai az nekünk vagy egyből a reggeli is,vagy már ebéd.

Hibernia:én Balut már 5-6 hetesen Tescoba vittem magunkkal.Nem féltettem ilyen dolgoktól,pedig a hipermarketeket nem javasolják fél éves korig.Eddig egyszer volt náthás,meg most ez a kiütéses hasmarsa volt.Szerintem Pepkének is jó a társaság,meg legalább ehhez is hozzászokik.Hát ez a nagy rohanás,apum miatt is, a karácsonyi dolgok miatt is,meg úgy ámblokk az egész :? Balu is teljes embert igényel.Eljátszik még most is magában,de már állva akarja mindezt,így sokat borul,ami engem idegesít,így mindig mögötte vagyok abban a 3 órában amit fent van.Aztán amikor alszik,meg csinálom a dolgomat :? Szerintem is a vaj-tejföl miatt volt,mert akkor jöttek ki neki,meg akkor kezdett a széklete is ilyen lenni.De már jól van,folt szinte sehol,kaksi is rendben :)

Szinti:örülök hogy jó híreket kaptál :) Nem is értem a doki miért paráztatott be :? Kiscsaj nagyon cuki,és micsoda hajzuhataga van neki is :) Szépen tud már csücsülni :)

Zsu:ekcémáról én semmit nem tudok :? Bár hugom karján volt,kente is valamivel,de hogy azzal lehetne e babáknak is kenni,azt nem tudom.Hát szerintem te is készülhetsz mert Gabi is belendül és nem lesz megállás :D Én már ide se jutok,csak nagyritkán :?

Charlott:én is így vagyok vele,hogy inkább főzök Balunk.Egyrészt akkor ezt szokja meg,másrészt tudom mi van benne :) Bár tudtommal nagyon megbízhatóak ezek az üvegesek.Én adok azért üvegeset is néha,amikor nem tudok főzni,vag megyünk valahova és útközben kell etetni.

Mi jól vagyunk,csak az idő kevés :? Balu most alszik,foltja szépen múlik,küldök róla fotót.Hirtelen ennyi jutott eszembe.Ja meg tegnap reggel lecsúszott az ágyról :? Reggel szoktunk birkózni az ágyban.én már kávéztam ő meg szépen virgonckodott rajtam.Aztán kicsit arébb ült és hirtelen átfordult a hasával és azzal lendülettel a feje előrehúzta és hason csúszva leért a földre,persz apja mellette volt és rögtön elkapta,de sajna már leért a feje a szőnyegre,úgyhogy azért volt sírás :? A frász jött rám :? De semmi baj nem lett,még szerencse hogy csúszott és nem lefordult :? Na megyek még dolgomra,míg fel nem ébred :?

KépKép
Kép
csöpplány

Charlott, az tényleg olyan jó érzés, amikor megörülnek az apukájuknak! Samu lihegni kezd, ha örül. Nála ez az igen is, ha kérdezek valamit. :)
Én csak dm-es (babylove) bio kölespépet vettem, a többit kaptam. Próbáltuk a Sinlac-ot, ami szentjánoskenyérből van, de nagyon nem jön be Samunak. Amiket eszik a gyümölccsel, azok kukorica és rizs pelyhek. Fitotékában vette Andi, nem láttam az eredeti csomagolást, valami natúr, bio cuccok. :)

Orsi, Samu délelőtt alszik hosszan, azért fér bele a tízórai. 8-9 körül reggeli szopi, 10-11 körül tízórai (gyümölcs), és utána nagy alvás a kertben. Ébredés után pedig főzelék, utána szopi. Aztán kb háromóránként szopizik, és akkor adok neki fürdés előtt is gabonapépes gyümölcsöt, ha mondjuk már másfél-két órája nem evett, mert különben utána nagyon ki van már akadva. A fürdési rutin kicsit hosszú, amióta tornáztatjuk is. (Plusz masszázs, plusz fürdés, plusz öltözködés,...) Neki az esti szopi így csak fél 9-9 körül van. Elisa hánykor ébred általában?

Én is csak mostanában kezdtem el engedni Samunak az állatozást. Múlt hónapban mindegyiket beoltattuk, féregtelenítettük. Azért persze megy utána a kézmosás az antibakteriális szappannal. :) De nem akarom teljesen steril körülmények között felnevelni Samut, mert nem is tudom. :? Ha már mászni fog, nem lehet eltiltani az állatoktól, akkor meg már inkább szokják egymást most felügyelet mellett. Nem tudom, valahogy eddig én sem engedtem, és most totál ellazultam ezen a téren.
Amúgy fura, de anyuék kutyájától fél Samu, pedig az egy szép golden retriver, Zafír meg egy ijesztő, fekete krampusz. :) Vettem is neki az ikeában egy Zafír bábot, oda van érte. :)
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80159345

Balu, a kis akrobata! Micsoda mutatványok! Hát rám is a frász jönne, de majd belejövünk ebbe is. :)

Köszönjük a képdicsiket! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Jaj, de édes Balu abban a satyekban! És milyen ügyesen áll! Jó lett a konvektorvédő. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Barba:ohh,köszike :D Az itthon talált deszkákból meg egy hálóból eszkábáltuk :D
Szerintem sem kell nagyon védeni őket az állatoktól,csak valahogy mégis na :D Valőszínű hogy ha nekem is lenne itthon állatom már rég megismertettem volna vele,de Így csak anyuméktudja megtépni a macsekot :D
Samu tudja jelezni hogy igen? :shock: Nagyon ügyi akkor :d Lehet hogy ő értelemre gyúr nem mozgásra :D Balu egyedül a nevét érti meg,na emg hogy gyere :) Ha mondom neki akkor jön utánam mint egy kiskutya :D

Végre van időm jönni,erre alig jöttök :? :)

Küldtem képet gmailre,(Barba ezek szerint már látta :) ) Van két puccos sapis,ahol látszik az egy szem foga is,meg egy állósat,meg afoltjáról.Már elég halvány,remélem azért látszik.De tök élénkpiros volt neki,ettől a kencétől szépen elhalványodott.

Egy kérdés.Anyu mondta hogy most hogy fel tud állni Balu,mindig adjak a lábára kiscipőt,aminek magas szára van hogy tartsa a kis bokáját.Szerintetek tényleg adjak rá bentre is cipőt vagy elég ha zokniban ácsorog?

KépKép
Kép
csöpplány

én igy tudom és ezek szerint cselekedtem eddig is:
Semmiképpen nem ajanlott a cipo hordasa, mig a gyerek el nem idul. Foleg nem az olyan cipoé, ami 'tartja a bokat". Sehogy nem tudjak olyan jol érzékelni az egyensulyt, mint mezitlab. ezek a kis borpapucsok, amiket Barba is hasznal, abszolut optimalisak ilyen korban.
s.orsi

Orsi:köszke,én is így gondoltam,csak anyu mondta hogy nálunk így csinálta és hogy milyen jó volt.

Barba:tőled akartam még kérdezni hogy Samuval járnotok kell még tornára vagy csak otthon kell tornáztatni?Hogy alakul a kötöttsége?

KépKép
Kép
csöpplány

Ma sem feküdtem le időben. :twisted:

Csak itthon kell tornáztatni Samut, és most már egész laza a karja. Már nem sír, ha masszázsnál kinyújtom. :) Amikor mondtam a gyerekorvosnak, hogy voltunk magánrendelésen, és ezt mondták, azt válaszolta, hogy "anyuka, higgye el, ennél sokkal súlyosabb esetek is vannak!". Szerintetek normális?! Azt hiszi, nem láttam még súlyosabb eseteket?! Gondolom, mosakodni akart, mert nem adott beutalót, amikor pár hetesen kértem a nehéz szülés miatt, így fizetnem kellett a magánrendelésért, és hát kiderült, hogy azért igazam volt, hogy elvittem. Nem vártam, hogy beismerje, hogy hülye volt, de azt sem, hogy még nagyobb hülyeséget mond. :D Na, mindegy, ez már nem mai sztori, csak most eszembe jutott. :) Csöpplány, köszi, az érdeklődést! :)

A kis bőrcipőt imádom, csak ajánlani tudom mindenkinek. És szerintem nagyon olcsó volt (viszonyítás kérdése). 2800.- :) Ettől tuti nem lesz baja a lábuknak, és már most megszokják, hogy nem mezítláb vannak játékidőben. :)

Na, megyek hunyni.

KépKép

KépKép
barbazso

Jó reggelt!

Kellemes napunk volt tegnap és így nyugodt éjszaka következett. :) A régnem látott barinőm látogatott meg minket, akivel jól kibeszéltük magunkat - ez a kari előtti feszkó csökkentésre kíváló volt! :) Krisznek tetszett,hogy vendég van a háznál és rögtön produkálta magát. Így jól kifáradt és este gyorsan mély álmoba is zuhant. :wink:

Barbazso: ezek az orvosok nem arról híresek, hogy segíteni szeretnének! :evil: az elmúlt 5 év alatt sok orvossal taliztam baba ügy miatt és szinte mindegyikben csalódtam, mert félvállron vették a gondom és kezeltek. :evil: Úgyhogy addig keress dokit, amíg azt nem érzed, hogy mindent megtesz értetek!!

Csöpplány: szuper ez a Balu manó! Főleg a sapkás meztelen képeken! :lol: Az állásról akartam írni, hogy Krisz is szeret ácsorogni a segítségemmel, talán ezt szereti a legjobban a mozgások közül. A mászást nagyon hanyagolja, alkalmanként egy-két kutyapóz, hintáztatás , de utána hassal csak, lustizik. Úgy hallottam, hogy nem jó kihagyni a mozgásfejlődésből szakaszokat….
Esés – Krisz is esett már, többször is és olyan hirtelen tud váltani pozitúrát, hogy nem tudom elkapni és jön a kopp és a sírás. Így legtöbbször már a földre teszem le, míg én teszek-veszek.
:)
Orsi: micsoda nagy családi összejövetel lesz kari alkalmából!  Régi gyermekkori álmom, hogy egy ilyen ünnepem legyen. Sokan, egy helyen, boldogságban, egy nagy karifa körül összejöjjön és énekeljen, beszélgessen, játsszon! Nálunk csak a széthúzás a jellemző, tesómék nem is akartak találkozni velünk ….. sógornőm üzente, hogy hozzam magammal a rántott halat, ha enni is szeretnénk… :? ... Nálatok, ekkor ki főz? A lányok ilyenkor összeállnak és együtt alkotnak?

Hibernia: szombat gépmentes nap? Hát be lehet tartani ezt? Szükség van az infóra! :) Talán a minőségi idő, intenzív játszás a gyerekkel ellensúlyozza a netmániát.
Igen, lezárult egy féléves nyugodt babázási szakasz – mikor ha letettük a babát, akkor egyhelyben maradt – most aztán egyik szemünkkel mindig követni kell mozgásukat. :wink:

KépKép
charlott

Sziasztok! Megint itt vagyok. Kicsit zűrös időszakon vagyunk túl. Elkezdtünk járni a Pető Intézetbe tornára (a kötöttség miatt). Kicsit durva, mert BKV-val 2 óra utazás oda, 2 óra vissza, 2 óra a torna + öltöztetés. Elmegy az egész nap, a gyerek totál kivan... Jegyzem meg én is. Most téli szünet van, úgyhogy van időm visszarázódni.

Este visszaolvastam, de nem volt erőm reagálni. Most megpróbálom, előre is bocs, ha sok leszek :oops:
Mindjárt panaszkodással kezdem. Nem tudom mi történt, de tegnap a gyerek nem aludt 5-ig egy percet sem, akkor aludt 1 órát, utána fent volt fél 10-ig, evett, lefektettem, elaludt. Aztán Éjféltől hajnali 5-ig több, mint 10-szer!!! kelt. :shock: A végén nem számoltam. Elment apja dolgozni, utána még fél 7-ig háromszor ébredt, megetettem, most alszik. Azóta "csak" egyszer sírt fel. Nem értem, teljesen ki vagyok készülve :(

Charlott – az én családomban is vannak fura emberkék, de a te családod nem semmi. Ha enni akarsz vigyél kaját :shock: és a tesódék nem is akarnak találkozni :shock:

Barba - Nálunk a csapvíz sajna ihatatlan lett, ezért babavizet veszünk. Azt nem forralom csak melegítem és úgy készítek mindent.
A Szentkirályit is lehet adni a babáknak. Én még főzni is abban szoktam neki, mert a csapvíz gusztustalan.

Babajelelés – láttam műsorban és engem is nagyon érdekel a téma
Állítólag így sokkal hamarabb tudnak kommunikálni. Csak a tornák mellett nem akartam még ezzel is terhelni szegény Annát.
Tök jó, hogy Samu már ennyit javult. Nálunk is szinte naponta látszik a javulás :D

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Cyntia – örülök a jó hírnek.
Nekem van cisztám, de a dokim szarik rá. Pont most akarnék új orvost keresni, mert újra előjöttek a terhesség előtti problémáim és nem veszi komolyan és erre ugye majdnem ráment a gyerekem.
A párom hallani sem akar következőről, mert fél, hogy nem maradunk életben. Én is aggódom, de testvér nélkül nem élet az élet. Minél többet gondolkodom, annál inkább úgy érzem, hogy mindenkinek szüksége lenne egy jó testvérre.

Kriszta – részvét a kórház miatt. Mi csak 2 nap 1 éjszakát töltöttünk a Bethesdában, de teljesen kiborított. Nagyon ijesztő lehetett a fulladás :(

Törpi - ha olvasod...nálunk is sokat megy a TV. Ha ez sem lenne, akkor végleg bekattannék. Igaz a nap nagy részében a mesecsatorna megy. De Anna nem is nézi mindig. Játszik és ha valami tetszik neki, akkor figyel (általában a mesék közötti rész tetszik neki, ahol a Minimax logó ugrál :D ) És még néha beszél is a TV-hez.Az én védőnőm is beszól rá. Szerinte énekeljek inkább a gyereknek. Szerintem meg attól inkább visszafejlődne
:D

Megint sír...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Szép jó napot mindenkinek!

Újabb kegyetlen éjszakán vagyunk túl, szegény Gabesz néha olyan keservesen sírt majd megszakadt a szívem 
Mintha viszont kijött volna az elő fogacska de nem tudtam még megnézni, csak valami élesebb recésebb valamit éreznék, de ebben sem vagyok biztos 

A képek oltáriak!
Csöpplány én is úgy tudom, hogy ameddig lehet mezitláb legyenek a kölkök 

Hibernia: net meg TV tilalom, nehéz ez mikor a szülők is ezt csinálják, de szerintem is, mint Charlott szerint ha nagyobb korában lekötitek magatokat és őt is programokkal nem lesz gond. XI. században meg nem lehet kihagyni az életükből ezeket 

Charlott, szerintem is erőltesd a mászást ki ne maradjon, az a legfontosabb feljlődési szakasz, ezzel alakulnak ki az idegpályák a jobb és bal agyfélteke között, ha a mászás kiamard sajna lehetnek később koordinációs problémái a gyereknek . Na de nem akarlak megijeszteni, csak szerintem ha lehet az állást hanyagold és másszatok –könnyű ezt mondani -

Mi még mindig kutyázunk és hátrafelé közlekedünk mint egy fóka és olyan hangokat ad ki mint egy rozmár..kész állatkert a gyerek 

Hibernia ezzel a forgással kikaptad nem is tudom mi lesz, már most Gabi mindent megszerez/megcsodál pedig csak céltalanul bolyong a nappaliban..mi lezs velem ha be tudja magát irányítani? 

Orsi, de jó azért vannak kellemes meglepetések férjed körül..2 hét szabi..jajj de irigy 

Charlott még annyit, hogy nem 23-án akarom ezeket mind megcsinálni, pont ez a bajom, hoyg 1 hét és kari, szóval neki kell ezeknek a dolgoknak állni 
Nagycsaládi banzáj meg én szenteste kértem had legyünk hármasban. De és kora du anyukámék meg bratyómék itt lezsnek, este hármasban aztán 25-26 férjem családja, de szerintem ezt is le fogom redukálni, mert mióta együtt vagyunk a férjemmel az én családom karikor kap kb 3 órát a férjem családja meg 3 napot és ez így nem igazságos! Még akkor sem ha a s*ggemben laknak…. na mindegy szóval a lényeg nálam a szenteste csak rólunk szól, az elmúlt 2 évben voltunk vagy 20-an .én nem szeretem arra ott vannak a többi napok 

Na lépek ezernyi dolgom van még

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hahó Csigaby, jó hogy jöttél. És mi van a kötöttségekkel, javulnak azért? Mit mondanaka dokik????

Kitartást!!!!!!

Nekem is teni nődokim van, gondolod átküldöm az elérhetőségeit piriviben, én le is ellenőriztettem őt :oops: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu - köszi, minden tippet szívesen fogadok :)

Javulgat minden szépen hála istennek :-)

Az előző beírásom óta sírt, most végre evett és elaludt, remélem azért alszik egy fél órát.

Zsu – Tudom nem vigasztal, de én is kelek minden éjjel többször pedig etetni nem is kell. Ha félálomban van és úgy érzem igényli, akkor adok pár korty vizet, de a legtöbbször csak meg kell simogatnom. Többször felsír álmában sajnos. Ő ugyan alszik, de ugye én minden ilyenre ébredek. Ha szerencsém van, akkor csak 2-3/éj van ilyen, de általában 4-5 és a rosszabb éjszakákon kb. óránként. A gond akkor van, ha nem tudok gyorsan visszaaludni, mert mire aludnék, újra felsír.
Valamelyik éjjel a férjem is rosszul aludt és utána mondta reggel, hogy nagyon sajnált amiért annyiszor kellett kelnem éjjel a gyerekhez. Pedig az egy tök átlagos éjszaka volt :)

Orsi - nektek is volt sérv? És teljesen visszahúzódott a köldöke?
Férjed szabija miatt irigy vagyok. Az enyém nem jöhet el pedig van 15 napja. Még a két ünnep között is be kell mennie :(, pedig ezt az időszakot vártam már régóta. Azért is szeretem a karácsonyt, mert ilyenkor mindenki itthon van, kicsit lelassul, lenyugszik a világ.

Hibernia – Anna is ordít háton. Állandóan átfordul hasra. Aludni viszont háton nem tud, úgyhogy alvásnál szinte birkózunk. Nálunk is nagyon akaratos, sőt hiszti is van keményen. Fekszik a hátán, lábát odahúzza a seggéhez, emelgeti a popsit és ordít. Veri magát a földhöz. Ja és örömében is ezt csinálja csak ordítás nélkül. Kérdeztem a védőnőt, dokit stb., hogy mit tegyek, de azt mondták semmit, egyenlőre hagyjam őt. Kicsit félek, hogy hisztigép lesz :(

Csöpplány – hát én örülnék ha apa csak feleannyira kivenné a részét, mint én. De talán most már látok változást. Ahogy növöget Anna, úgy ő is egyre többet (ami még mindig nagyon kevés) foglalkozik vele. Mindemellett imádják egymást. Tudom, h nagyon büszke rá. Úgy hordozza végig a kollégák, haverok stb. között, mint a győzelmi zászlót :D Esküszöm én nem mutogattam ennyit, mint ő. Most is azzal nyúz, hogy állítsak össze egy sorozatot a kezdetektől, amit bevihet a munkahelyére megmutatni.

Ugye Te írtad a mászóhengert? Megkérdezhetem honnan van, olyat szeretnék én is régóta, de nem találtam.

Bocs, hogy megint felhozom a témát, de amit a kaki színéről írtál felkeltette az érdeklődésemet. Amióta a 2-es tápszert használjuk, szinte mindig zöldet kakil. Ha sok sütőtököt eszik, akkor 1 adag sárga, de visszatér a zöld. Szóltam többször a védőnőnek, orvosnak, de szerintük ez egyáltalán nem gáz, ne foglalkozzak vele.
Most már érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok erről.
Köszönöm

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

hali

jó reggelt! jajj én rettegek a kaksitól, az előbb úgy adtam rá a pelust + rugit, hogy hason volt. :shock: ha itt termés lenne, ajjjajj...

viszont asszem vége lesz a szopinak nálunk is. :? szív kettőt (reggel is, pedig teli van) és hasra fordul és elmegy. (az utóbbi időben fekve szoptattam.) próbáltam karban is, akkor az ölemben fordul hasra. :evil: kergettem egy ideig most reggel kibontott melltartóval :lol: úgy, hogy feküdt hason én meg próbáltam bemászni alá, de azért mindennek van határa. általában 200 körül eszik, most 120-at diktáltam bele, kíváncsi leszek, ezzel meddig bírja. :( nem akarok óránként szoptatni azért mert túl aktív hogy egyszerre szívja ki, ami kell... :( esténként úgyis csak 50-60 mg volt / 2 mell, óriási birkózások árán, az meg már úgyis mindegy. erősítsetek meg. :D

ennyit rólunk.

csigaby, jó, hogy jöttél. én is meg tudom adni a dokim elérhetőségét, nagyon jó volt, szakmailag + emberileg is. ráadásul nem az a pénzéhes orvos, sokszor nem is kért semmit egy-egy vizsgálatnál. nem is értettem. :)
azért komoly lenne ha ezért nem lenne tesó. :(
2 órát bkv-ztok? :shock: hogy bírja anna? :( sajnálom a horror éjszakákat + nem alvást. :? jó nehéz lehet... 10x ébredt? ááááááááááá megőrülnék... :oops:

zsu, jajj én is parázom a karácsony miatt, nem látom át, hogy végzünk. :( no van fogacska? szegény ti ezzel az ébredéssel. :( biztos fájt neki. :( :( :(
állatkert. :D

tv: nálunk néha megy, néha nem, néha nézi, néha nem. mondjuk ha nézi, 1 percnél tovább nem köti le akkor sem... bár bevallom, néha egy perc is jól jön, volt már (1-2x) hogy azért kapcsoltam be a tv-t hogy bámulja amíg kimegyek a konyhába. de mondom, ez kb 1 perc, utána nem érdekli.

charlott, jajj az állás nagy sláger. :lol: amúgy azt bírom még, mikor fogom, állok és elkezd fellépkedni a hasamon. :D sógornőd nem semmi. :evil: de miért mondja ezt??? :shock:
kicsit irigykedem én is a nagy banzájokra, mi végig hármasban leszünk... :( szóval főzhetek-süthetek a világba, egy beigli csücsköt sem kapunk senkitől. :( :cry: :( jövőre tuti kiharcolom, hogy menjünk haza. :) csak akkor meg olyan "hontalanok" vagyunk, értitek, nem lesz saját fánk, egy szobában lesz az otthonunk... :? az is rossz...
én is úgy tudom, hogy a mászást nem "illik" kihagyni.

barba, tök jó, hogy javultok. :) :) nekünk is ilyesmi cipőnk van, csak nem bőr hanem textil... remélem az is jó... :oops: 6 euro volt... mégsem 2800. te jó ég, ilyen drágák a cipők??? :shock:
ja és én nem is a fertőzések miatt nem mernék kutyázni, hanem fosnék, hogy megharapja mit tudom én... olyan kiszámíthatatlanok ezek az állatok. :) zafír báb. :D

csöpplány, vagesz Balu sapkája nagyon!!! és hogy áll! te jó isten! nagyon ügyes!
ezek a borulások viszont... jajj tök para... :? nem akarok venni kutacsvédőt :lol: de rettegek... nálunk hason sokszor felemeli az egyik kezét magasba és dől el a francba a másik irányba... a parkettán meg kopp...

orsi, két hét szabi fúúúú, irigyellek. :) :) és ez a lefogás... áááááá...

húúú úgy örülök, mindent feladtak már amiket rendeltem neten! :D piha... és kész a naptár is! kár hogy mi nem láthatjuk, ugye otthonra rendeltük rögtön. :(

net: hát arra gondoltam, kéne mást is csinálni a "szabadidőnkben" mint a net... :( mit tudom én, néha láthatná hogy míg apu gitározik neki, anyu könyvet olvas... :) persze fontos hogy "beleneveljük" az új világot, hogy "ne nézzék később le" a többiek, de néha mást is kéne látnia, hogy tudja, hogy otthon is le tudják kötni magukat a szülei még ha nem is a laptop előtt ülnek... úgy tervezem, sokat fogunk kirándulni, mint mielőtt megszületett is tettük, de fontos lenne, hogy a négy fal között se csak a netet lássa... szóval egy nap netmentes élet nálunk belefér. :) :) aznap rajzolgatok, könyvet olvasok ilyesmik... (már ha nem vele vagyok épp és nincs házimunka)

no reggelizem

hibernia

csigaby, Peti is hisztigép szerintem... :oops: olyan patáliát csapott a reggeli peluscserénél is... :shock: letettem hátra és fogtam, hogy ne pördüljön át hát elkezdett üvölteni, kinyúltam a pelusért, ezt kihasználva átfordult és hopp minden jó, minden szép. ott volt hason és nézegetett egy szó nélkül. próbáltam visszafordítani, mint akit nyúznak, úgy ordított... ilyen "ijjjáááááááj" megy ilyenkor a könnye is kicsordul... megsértődött sírás. lesznek még itt harcok. :? de mit lehet tenni? nem vagyok elég erős (nincs annyi kezem) hogy lefogjam erővel... eltörik... :oops:

zöld kaki nálunk is volt, aztán elmúlt. néha előjön, aztán normális lesz. nekünk azt mondta a doki, ez van, no para. sajnálom hogy a férjed nem tud segíteni... :( nálunk is munka van 28-29-én. :( :(
jövő héten 24-én lesz szabin, tavaly akkor dolgozott... :?

hibernia

Most nincs időm reagálni, csak Charlottnak küldöm a mi tuti mákos guba receptünket. Nem az eredeti, de nagyon finom, és egyszerű. :)
1. 3-5 kiflit karikára vágsz (attól függ, hányan eszitek és hány napig :) ), egy kivajazott jénai tálba teszed.
2. Egy hidegen keverős vaníliapudingot (Aranka, Gála) elkészítesz dupla annyi tejjel, mint ahogy a leírásban van. Ráöntöd a kiflire.
3. Cukrozott mákkal megszórod az egészet, összekevered.
4. 180 fokos sütőben felmelegíted kb 5-10 percig. Attól függ, mennyire szöttyösen szereti a férjed. Ha szárazabban, akkor tovább bent lehet hagyni a sütőben. De érdemes közben többször átkevergetni, mert a felül lévő kiflikarikák megszáradhatnak, mint a melegszendvics. :D Én sok vaníliával, puha kiflikkel szeretem. :)

Ez az esés dolog akkora para! Samu még egyszer sem esett, csak a rácsokba csűri bele folyton a homlokát a kiságyban meg a járókában.

Jaj, képzeljétek, szegény Samu kicsit náthás lett reggelre. Elaltattam délelőtt, letettem, erre 2 perc múlva csöngettek a b..., ***, *** fás cigányok, hogy veszek-e tűzifát. :evil: :evil: Naná, hogy rögtön felébredt. Oda a békés, hóeséses napunk! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?