Új privát üzeneted érkezett!

en 7000-et fizetek, csak nem tudom mire

na most ennek a 10xerese?: OOO

megneztem a dokimat, ket velemeny volt rola, egy nagyon rossz, egy jo, hat most dontsem el...

Kép
babarozsa

Jaj, nálunk meg 8000 a terhesgondozás. Most leszögezem, hogy ennek 10x-ét semmiképp nem adom. Amúgy pedig én azt hallottam, hogy maga egy doki mondta, hogy a "honorárium a vizsgálati díjam 4-5x-e szokott lenni, magára bízom.". Ennyi. A 10x-e bazi sok!
Ráadásul már a terhesgondozási díjakkal is marhára elszálltak a dokik. Ahova én járok, nem elég, hogy a terhesgondozás vagy 8ezer, de ha UH-t is ott kérsz, az +9000. Na köszi, inkább nem Kép).

Babarózsa! Igen, az első Gabriel volt, már bánom, hogy most másodszorra nem azt vettem! Kép

Úgyhogy a harmadik megint Gabriel lesz Kép

ancsipancsi

Lányok!

Na nehogy már így számoljuk ki a hálapénzt, hogy a vizsgálat 10x-ese!! Egy frászt. Nem kell a dokiknak annyira tömni a zsebét, ez egy adómentes jövedelem, nem legális, úgyhogy semmilyen kötelezettség nincs és nem is lehet!! Vagyis annyit adjatok, amennyit gondoltok és megtehettek. Szerintem egy dokinak ha már mindenképpen ragaszkodtok valakihez, amit mai körülmények között illik honorálni, max 20-30 ezret kéne adni. Legalábbis én nem akarok többet, de én lehet, hogy nem is fogok ragaszkodni, még nem döntöttem el. De azért ezek az 50 ezres tarifák túlzások, egy orvosnak jár a tisztes megélhetés, de ne azért legyen orvos, hogy luxuskocsija meg luxusvillája legyen. Egy-egy szülésért túlzás az 50-100 ezer adómentesen!! az másnak egy egész havi fizetés!!

De mondjátok meg ha nem értetek egyet, nyugodtan.

r
ruzicsky

Gigi!

Nagyon édes a pici! Gratulálok! Kép

r
ruzicsky

sziasztok!
Nagyon pörög ez az oldal, tökjó!!!
Gratula az új babákhoz!!!!!! Én májusban szültem, de tudom, h jó volt olvasni infókat a korházról és a dokiról, ezért írok pár sort.
A dokit teljesen Te választod. Ha XI.ker-i vagy, akkor mehetsz az SZTK-ba és ingyenes a vizsgálat. A szülésre persze fel kell kérned a dokit és azért Ő pénzt fog kérni (valószínűleg).40 és 150 között vannak az árak. Ha nem vagy kerületi, de a dokid itt szülész és van magánrendelője, akkor ugyanúgy jöhetsz ide.A szülésznőket is Te kérheted fel, de lehet azt is, h nem választasz előre. Az Ő tarifájuk 5 és 30 között mozog. A szülőszobák szépek és tiszták. 4 sima van és egy IKEA. Lehet választani szüléskor, de ha tömeg van, akkor kerülsz, ahova férsz. A szobák egy és kétágyasak, ez is igény alapján működik. Én a Balogh dokinál szültem és csak ajánlani tudom. Bármikor felhívhattam ha gondom támadt a várandósság alatt és nem éreztem, h hülyének nézett volna. A szüléskor pedig jófej volt és segített. A Párom is csak dicsérte.
Remélem tudtam segíteni....
Pat
pat

Pipocska!
Azért írj egy emil címet, akkor megírom a doki nevét!
Kajamán!
Örülök, hogy minden oké, akkor várjuk a gólyát!Kép
Ancsi!
Szerintem a patikában kérdezd meg melyik az a teszt, amelyik a legkorábban kimutatja, ott biztos tudják! Egyébként meg van akinek 6-8 hetesen sem mutatja ki, úgyhogy ne izgulj!

Egyébként erősen filózom rajta, ezek után, hogy talán nekem is jobb lenne az ügyeletes dokinál szülni! De ez engem nagyon stresszel, annyi rossz tapasztalatot fogtam ki nődokiknál, hogy már kész para vagyok tőle! Lehet, hogy össze sem jön az a mani, amennyit kér a dokim! Meg nem is tudom mit szólna hozzá, ha megmondanán neki, hogy nem jött össze a mani, ezért ne számítson rá, hogy hívom majd, ha szülök! Ez megérne egy kipróbálást, megnézném, de úgysincs hozzá merszem megcsinálni, nem kockáztatok azthiszem!
Votiv!
Holnap megyek a Herbaházba!

Ildi(29+2)
ildi76

Ruzicsky! Kép
Nagyon-nagyon egyetértek! Nem tudom, kinek mi a foglalkozása, de veletek hányszor történt meg, h egy fárasztó nap végén odajött egy munkatárs vagy ügyfél vagy bárki, és azt mondta: Kedves X. köszönöm, h nekem dolgozott egész nap, itt van 50000 ft (vagy éppen: Mennyivel tartozom??)... hát ez nem túl gyakori, ugye??? Akkormeg?????? Még ha 10 vagy 20 ezret adunk (ennél többet én semmilyen körülmények között nem éreznék reálisnak) és havi 10 mama szül ott, az kapásból 100-200ezer ruppó plusz a fizu és egyebek. Ja, és a magánrendelést még nem is számoltam. Jóisten, ennyi pénzt én nem is tudom hány hónap (év?) alatt látok.... szóval biztos, h mi rontjuk el a dolgot, ők meg kapnak az alkalmon. Nem azér' , én is kapnék... nem mert kihasználnám a mamákat (betegeket), hanem mert "ha adják fogadd el, stb" örök érvényű bölcsesség helye...
Ancsi!
Teljesen kiakadtam, mi az, h 8000 a terhesgond.??? Az, h vérnyomást mérnek, meg a doki matat egy sort? EZ ??? NEMÁÁÁÁ!!! Kép
neet
neet

Hallottam, hogya normál dokiknak is van 30 szülésük havonta Kép. Képzeljétek csak! Kép

Mi rászánunk egy összeget, de ha véletlen előtte mást mond a doki, akkor majd meggondoljuk, hogy mi legyen.

Ildi! Kíváncsi lennék, hogy mit érezne a doki, ha megmondanád neki, hogy nem jött össze a pénz. Remélem elszégyellné magát! Volt olyan lány, akinek a doki az utolsó hónapok egyikében közölte, hogy nála a tarifa 80. A csaj majdnem elájult.
Egyelőre szerintem mindenki legyen nyugodt, hogy van egy választott dokija, akit ha kell, behívhat, aztán, ha véletlen az ügyeletesnél szül, akkor sincs semmi baj. Szerintem az ügyeletes dokinak nem kell adni egy fillért sem. A saját dokinak meg csak azért, mert a szabadidejében jön be hozzánk. Ha épp ő az ügyeletes, az szerencse ;-).

ancsipancsi

Sziasztok,

Nos, én éppen most jövök a dokimtól. Teljesen új a figura és eddig az egekbe dícsérték. Hát az a két perc amit rám szánt, nem volt túl meggyőző...Mintha nem is figyelt volna igazán, csak mint egy bólogatós kutya felelgetett volna, pedig állítólag penge a figura... Vagy lehet, hogy ez a professzorok átka.... Túl felkapottak. Elküldött vizsgálatokra igaz rendesen, de a leletekre mintha pillantást sem vetett volna... És a végén az sztk rendelőben azt mondta nekem, hogy a vizitdija ötezer forint alkalmanként, azt hittem lehalok. És mondta a szülés ára 50.000 Forint, igy kerek perec, amit nem tartok olyan soknak, hiszen ennyit én is gondoltam majdan adni neki, de a semmiért ötezret??? HÁt ez a sok....

Következő életemben tuti szülész-nőgyógyász leszek. :-))

Mi is ez a málnalevéltea? Kizárólag a terhesség végén szabad inn? Igy az elején a 8-9 hétre milyen tippek vannak?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

szerintem mindannyian jogosan akadunk ki ekkora összegek hallatán. miközben ezt már legszívesebben a kisbabánkra költenénk, nemde?

én úgy logikáztam, hogy szülésznőt nem fogadok, mert nem igénylem az állandó jelenlétét, és a dokit felkérem, hogy jöjjön be, mert ha valami komoly gáz van (pl. hirtelen vágni v. császározni kell stb.), akkor mégis jobb, ha ő avatkozik közbe, és nem valaki, akit ott látok életemben először. szerintem ez az igazi rizikó. a szülésznő ugyebár nem csinálhat ilyen beavatkozásokat, szóval maximum undok lehet, de akkor meg elkergetem Kép

és ha mázlim van, és minden rendben, akkor meg senki se nyúljon hozzám, hadd szüljek békében.

szívem szerint én akkor adnék hálapénzt, ha mondjuk az éjszaka közepén, vagy karácsonykor lohol be hozzám a doki, csapot-papot meg a családját hátrahagyva. hiszen én is elvárom, hogy kifizessék a túlórámat. na és még ha nagyon elégedett vagyok vele - és tényleg HÁLÁS vagyok neki.

hülye vagyok, most jövök rá, hogy ha bármikor berángatom a dokit, az olyan, mintha túlórázna - nem hiszem, hogy egy vasat is kapna a kórháztól azért, hogy bejön egy szülésre, mert arra ott az ügyeletes, nemde? javítsatok ki, ha tévedek.

én a rendelőbe jártam végig a terhesgondozásra, és nem bántam meg. jó, sokat kellett várni, de mi most próbálunk egy lakásravalót összekuporgatni, úgyhogy meg se fordult a fejemben, hogy fizetősbe járjak.

Neet, nekem mindegy, válassz te színt Kép én esetleg kipróbálnám az ikeát, majd meglátom. hajjaj, olyan, mintha már sose akarna véget érni ez az állapot. nem hogy kevesebb lenne, egyre több hét lesz belőle. most már december. és akkor majd aszondják, január??? Kép hát hogy tudjak így visszaszámolni???

votiv (még 18 nap, de már nem hiszem el)

votiv 8)
votiv

Johanna!
Ezt a teát a végére javasolják, segít a tágulási szakaszban, ha visszaolvasol, itt is sokan dícsérték már, felgyorsítja a folyamatot, nem kell kézzel tágítani (jajjj, fúúúj) és könnyedén megy. Persze, kérdés, mindenkinél működik-e, vagy csak a nagy átlagnak, vagy csak ha hiszel is benne, vagy... ??? Pár hét, és beszámolok róla, nekem milyen volt. Kép
neet
neet

Votiv!
Nyugi, tudod, bent még nem maradt gyerek, mondják sokan. Kép Ó, ha nekem már csak 18 nap volna! De még 25! Kép
neet
neet

Johanna,

Ez melyik doki volt? Erdekelne igy dokivalasztas elott. Cimem: sz_dorina@freestart.hu

Köszi

Kép
szdorka

Hú, próbálná nekem valamelyik doki az Sztk-ban azt mondani, hogy vizitdíj!! Én megmondanám neki, hogy már ne is haragudjon, de ezért fizetem a TB járulékot. Ha szebb környezetet, meg kevesebb várakozási időt szeretnék, akkor elmegyek a magánrendelőbe és ott fizetek vizitdíjat, de az Sztk nekem jár, havonta fizetek érte.

r
ruzicsky

Sziasztok

A nőgyógyászati árakhoz visszatérve. Én egy korábbi dokimtól azért jöttem el, mert egyik alkalommal nővérem megkért hogy irassak neki is fel fogamzásgátlót (ő is ugyanahoz a dokihoz járt). A doki ezek után elkérte a 10.000 Ft-ot a rákszűrésért, majd még 3.000 Ft-ot azért mert a nővéremnek felírt egy gyógyszert.
Na annál az orvosnál azóta sem voltam....

Én egyébként kis kezdőként 30 - 50.0000 Ft-ot tartok normálisnál, ennél többet akkor ha valami gond volt a szülésnél / sokáig tartott / karácsony volt stb.

Dorka

Kép
szdorka

Köszi a málnalevélről a beszámolót én minden ilyenben hiszek, hiszen évek óta nem szedben egyetlen szem gyógyszert sem...
Úgyhogy bárkinek van ötlete, hogy mit kell tenni, azt szívesen várom...
Szült már valaki a Tétényiben? Mit tudtok róla?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
akkor ajánlom neked A bába válaszol c. könyvet - ebben a terhesség/szülés/gyermekágy kíséréséről van szó, csak természetes módszerekkel, pl. illóolajokkal, homeopátiás szerekkel. a masszázsolajakat is többen használjuk már, eddig panasz még nem volt Kép

ha van kedved/időd, olvass vissza a korábbi hozzászólásokból, és rengeteget megtudhatsz a Tétényiről - meg sokminden egyébről Kép

votiv 8)
votiv

Még annyit a pénz kérdéséhez, hogy véleményem szerint ha valaki úgy érzi, hogy kell adnia, vagy azért mert elvárás, vagy azért mert tényleg nagyon kedves volt a doki, vagy mert bejött a szabadidejében stb, akkor is minél kevesebbet. Mivel ez egy adómentes, illegális (de elnézik a felsőbb szervek), jövedelem. Ha pedig tarifákat akar meghatározni valaki, akkor nyisson magánrendelőt, magánkórházat, ott annyit kér amennyit akar, de a mi adónkból és tb járulékunkból fizetett kórházban, ne mondjon tarifát és főleg ne ekkorákat. A kórház egyébként megszabhanta tarifát speciális igények esetén, amit nem finanszíroz a TB, ilyen a dokihoz való ragaszkodás is, de akkor az egy kórház által meghatározott díj, ami ellenőrizhető, amit leadminisztrálnak és adóznak belőle, ebből fizethetnék a túlórát, ezt egyébként törvény is előírja, hogy így kéne csinálni. De nem teszik, mert zsebbe, adómentesen jobban megéri, úgyhogy a fix tarifa, ami ráadásul ekkora az, elfogadhatatlan ebben az esetben.

Amúgy már két kórház is van, ahol nem lehet orvost fogadni, csak az ügyeletesnél szülni. Hallottatok róla?

r
ruzicsky

SZTK-ban 5.000 Ft?? Szerintem orvost kell váltanod! 5.000 Ft-ért egy rendes maszek rendelőben is fogadnak, munkaidő után is, meg minden.

Én főleg azért nem járok SZTK-ba, mert a cégtől nem tudok szabadulni. Kép Így is előre félek, hogy a kirendelt vizsgálatokat hogy fogom megcsináltatni. Fix, hogy szabit kell kivennem rá, de félő, hogy 1 napon el sem intézik.

ancsipancsi

Szia Votiv,

Köszi a jó tanácsokat, a könyvet már most megnéztem a libri honlapján, tényleg érdekes lehet, belenézek majd és ha tényleg tetszetős meg is veszem...Ha van más is szívesen veszek minden ötletet...

Jó sok könyv jelent meg a terhességről de egy csomó igazán pocsék... Ki kell választani a jókat, de nem könnyű, igy nem baj, ha ajánlgattok nekem.

Vissza fogom olvasni a régi hozzászólásokat, csak igy élőben sokkal izgibb. Meg én csak annyit vártam volna, hogy jó vagy rossz. Bár tudom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog.... De állítólag modern és szép és jó... :-))

Ti hol fogtok szülni?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok !

Málnalevélteáról én is csak jókat hallottam , majd én is elkezdem , de ráérek még vele Kép

Árakról : nekem egy magánrendelés 5.500 , nem mondom hogy kevés , de jó az ellátás érte .

Mai tornára jön vki ?
Két hete amikor voltam , csak 5 után kezdődött . Alapból 16 30 kor kezdődne ?, vagy ráérek odamenni 17 00 ra is ( a fülledt folyóson nem volt olyan jó móka álldogálni ) .
Még vmi a szülésznőket mikor lehet megismerni , minden előadásra jön vki ? Vagy a kismamaklubban ?
Tudom hogy két hét múlva lesz szülésznős előadás , de akkor meg pont külföldön leszek ...

Kép
Kép
greenolive

Ancsi!

Szerintem, ha a választott dokid pont az ügyeletes, akkor is elvárja a pénzt, nem csak akkor, ha otthonról kell bejönnie!
ildi76

Votiv!

Engem, ha egy doki meg akar majd vizsgálni vajúdás alatt, az lesz az első, hogy közlöm, köszönöm nem kérek manuális tágítást! A mellett, hogy nagyon fájdalmas, olvastam, hogy berepedhet tőle a méhszáj, plusz még vissza is szűkülhet és még jobban begörcsöl, aztán jöhet a császár!
A dokimnak is mondom majd, de majd szülés előtt valamikor, nehogy elfelejtse!
ildi76

Bocs! Neet! Most látom, hogy TE írtál erről! Az előbbi hozzászólás neked ment!
ildi76

Persze, de csak nem várja el a teljes nagy összeget!! Szerintem ez esetben egy 30-as bőven elég!

MANUÁLIS TÁGÍTÁS????

ancsipancsi

Ahogy olvasom közűletek sokan járnak tornára. Milyen orvosi hozzájárulást kér Andrea? Csak azért, mert én legközelebb nov. 30-án szándékozom orvoshoz menni, de már előtte is elmennék tornára így 20 hetesen. Mikor a dokimnak mondtam, Ő szóban azt mondta, azt csinálok, amit gondolok, mert minden rendben. Írásba nem kértem, mert eszembe sem jutott. Adjatok tanácsot l.sz.!
Egyébként most a másodikat várom, az elsőt is a Szent Imrében szültem 2002. októberében. De akkor olyan mélyrepülésben járt a vérnyomásom, hogy nemigen gondoltam tornára, örültem, ha kijutottam a konyhába. Most azonban - lekopogom - minden rendben. Sajnos írni ritkán tudok-szoktam, de igyekszem csatlakozni. Előre is köszönöm.
ila_mama

Ila_mama!
Nekem a dokim beirta hátra a kiskönyvemben hogy járhatok tornára !
De szerintem , ha csak később mutatod be , akkor sincsen semmi gond !

Kép
Kép
greenolive

JohannaKép

A Rákóczi dokinál voltál? Mert a naggggyon alapos vizsgálatból őrá gondolok.Kép Én két hete szültem. Hozzá jártunk végig, alkalmanként ötezerért. Aztán eljött a szülés ideje és ő fogta magát és elment szabadságra!!!!!! Pedig a kiírás elött egy nappal szültem, tehát azt sem lehet mondani, hogy nem volt várható!KépAsszem én elgondolkoznék ezen! Végül a Barna dokinál szültem és ő jött be hozzám minden nap. Ő nagyon jó fej!

A málnalevél teát a 36. héttől ittam fél litert.Aztán a 38. héttől napi egy litert.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Hú, nem semmi mennyiségű hozzászólás keletkezett egy nap alatt! Köszi a felvilágosítást a málnalevélről, holnap úgyis mennem kell a kórházba, útközben bemehetek valami gyógynövényboltba boszorkányfűért Kép
December elején én pályáznék az Ikea-szobára vagy a kék színűreKép (a múltkor voltam ott NST-n, nagyon tetszett az ott lévő kép Kép ) De persze a fő kívánság az úgyis komplikációmentes szülés és egészséges baba, a helyszín másodlagos KépKép
Szép napokat mindenkinek ebben a pocsék időben is!
Kata
soosoo

Sziasztok !
Mire odaértem a tornára , rájöttem, hogy ma volt a papás torna,így aztán hazajöttem ( szörnyű milyen feldékeny lettem ),előadáson sem maradtam . Aki most épp ott van ,majd beszámolna egy kicsit milyen volt ? Köszönöm.

Kép
Kép
greenolive

Szia Gigi,

Bizony jól rájöttél, hogy kinél jártam. Tehát akkor neked is hasonlók a tapasztalataid... Ennek nem örülök nagyon. Tehát akkor végig ilyen nagyfokú körültekintésre számíthatok a részéről? Érdemes akkor máshoz mennem? Vagy mit tegyek? Eddig jókat hallottam csak róla, ezért is bátorkodtam hozzá elmenni. De azért a vizsgálatokat becsülettel elvégeztette? Meg azért ha volt valami foglalkozott veled? Mit tegyek?

De maga a szülészet az jó volt ugye? Nővérek, szülésznő stb....

Kisfiad gyönyörű, és ha jól számolom már legalább 2 hetes... Mindenkinek ilyen szép babát kivánok..

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Gigi, mesélj még a szülésről, légyszi!
milyen testhelyzetben vajúdtál?
miért kaptál oxitocint?
meg sem akarták próbálni a gátvédelmet, vagy azért megbeszélték veled, hogy vágás lesz?
egyből a hasadra tették a babát?
mikor vágták el a kzs-t?
mennyi időt tölthettetek együtt, miután megszületett a baba?
mikor tehetted először mellre?
rooming-int kértél?
miért volt szörnyű az első éjjel?
hogy volt a tejbelövelléssel, és most hogy megy a szoptatás? hányszor/hány óránként szoptatsz?
bocs, hogy így lebombáztalak kérdésekkel, de asszem én vagyok a soron következő, szóval már kellően be vagyok sózva. de biztos a többieket is minden részlet érdekli Kép
előre is köszi a választ! Kép

votiv 8)
votiv

Ildi, a manuális tágítást szigorúan tiltják, csakúgy, mint a szülés erőszakos beindítását és egyéb, a szülőnő ellen elkövethető terrorcselekményeket. na és a szentimre nem egy mészárszék, bár én sem ismerek minden dokit, sőt, csak egyet ismerek, és "erről" az oldaláról még őt se - bár csak napok kérdése - úgyhogy csak remélem, hogy ilyent egyikünk sem élhet át.
de jó ómen, hogy a dokim már lassan 9 hónapja rendszeresen megvizsgálja a méhszájamat, és még nem tett kárt benne...
egyébként a méhszáj mesterséges tágítására ma már nem a "kézimunkát" alkalmazzák, hanem sokkal alattomosabban, mindenféle "vegyszerekkel" bírják rá a gyors tágulásra. a legenyhébb gyorsító az oxitocin-infúzió, amit Gigi is kapott. de úgy tudom, ezt is csak indokolt esetben lehet alkalmazni! tehát az nem elég jó indok, hogy a doki már menne haza, kész a vacsora stb.

votiv 8)
votiv

Ruzicsky, mélyen egyetértek! nincs annál undorítóbb dolog, mint hogy egyes orvosok magánrendelőnek használják a rendelőket és a közkórházakat. még hogy vizitdíj, egy nagy büdös fityiszt. abban a pillanatban, ahogy nekem valaki tarifát mer mondani, azt válaszolom, oké, kifizetem, ha ad róla számlát. hogy nem ad számlát? már megyek is a kórházigazgatóhoz, a betegjogi képviselőhöz, aztán a kamarához, és az apeh-hez, és grátisz írok róla néhány magasztaló újságcikket is (ha már ez a munkám). micsoda pofátlanság. és ez a "vizitdíjas" az osztályvezető főorvos. komolyan meg fogom írni ezt az egészet - de csak miután szültem...

votiv 8)
votiv

Greenolive!

Minden hónap 2.csütörtökjén van a Kismamaklub,ott a szülésznők beszélnek a szülésről,vajúdásról stb.Amikor mi voltunk Neet-el akkor 3 szülésznő volt ott.Szerintem pont most lesz ez a csütörtök!
A épület,4emelet tanácsterem.De a pontos kezdést nem tudom,nézd meg a honlapon.
Jucus
20170114224602

Votiv, a baratnom is kapott oxitocint, de csak mert leallt a szules, es megkerdezte tole az orvos, hogy beleegyezik-e...
a burokrepesztesnel is
es a gatmetszesnel is, mert tul nagy volt a feje a gyereknek
szoval nagyon mas, mint egyeb helyeket, ahol csak csinaljak, es nem kerdezik

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Én is csak hallottam, hogy az orvosok a 10x-est kérik.
Mondjuk 8000-es vizsgálati díjról még nem is hallottam.
Az nagyon durva!
Én is a 30-50 közöttit tartom "reálisnak".
De a legreálisabbnak azt tartanám, ha a doki azt mondaná, hogy kismama magára bízom!
Állítólag megkeresnek havi másfél milliót is. De lehet, hogy hármat is.
Napi egy szülés, + Napi 10 magánrendelés szorozzatok. 2200000
És akkor még mi érezzük magunkat rosszul, mert nem tudunk annyit adni amennyit ők "megálmodnak maguknak" aznapra.
Lehet, hogy még stuffolják is egymást, hogy képzeld én ennyit kerestem. Erre a másik: nem kereshet többet mint én! Nosza xy-né ennyiért szülünk ma....!

Kép
Kép
pipocska

ez melyik doki volt? csak hogy dícsérjünk is már valakit Kép

tegnap beszéltem egy ismerősünkkel, aki néhány hete szült a Sztimrében. a szülésznőre panaszkodott, hogy bár szimpinek tűnt, elég gázosan kezelte a helyzetet. ugyanis már várta a műszak végét - akkor ment szabira - és ezért nem akart tudomást venni róla, hogy ő meg most fog szülni. gondolta, majd csak átcsúszik a köv. műszakba...
ezért nem is akart szólni a dokinak, hiába kérte a csajszi. mire végül felhívta, és a doki odaért, már megfürdették a gyereket... már látszott a gyerek feje, és még akkor se foglakozott velük, szóval a csajszi tök egyedül szült, a férjével (erre mondtam én, bárcsak nekem is így lenne!) na de mivel a szülésznő nem vághat, és nem is csinálta a gátvédelmet - meg ő se készült korábban a dologra -, kicsit szétrepedt szegény. ez már kellemetlenebb, de azt mondta, elég hamar meggyógyult. na ennyi rémtörténet elég is mára. még a végén nem tudtok aludni.
kinyúlok, holnap hajnalban megyek NST-re. pá mindenkinek. v.

votiv 8)
votiv

Szia Pat!

Bogárkától kaptam már némi infót a Balogh dokival kapcsolatban, de jó lenne ha te is megosztanád velem a tapasztalataidat.
Azt esetleg tudod, miért van az EDA ellen?
Válaszodat előre is köszönöm!

Kép
Kép
pipocska

azt első kérdést úgy értettem: ki volt Babarózsa barátnőjének a dokija Kép
nem hogy melyik kérte a nyócezret, mert olyat én is tudok. grrr.

votiv 8)
votiv

Pipocska!

Balogh az EDA ellen van?

Jucus
20170114224602

Balint Sandor, nem titokKép

Kép
babarozsa

Votiv, na lehet egyedul szulni isKép hajra
azert sajnalom szegeny lanyt, gatvedelemmel jobb lett volna!

Kép
babarozsa

Pipocska!
Balogh nem ad EDA-t. Úgy tudom, h azt csak pár doki vállal. De szerintem Ő már annyira rutinos és tapasztalt, h ha kell "kivarázsolja" belőled a gyereket. Nekem nagyon hosszú volt a szülés (vajúdással kb 30 óra), de meg sem fordult a fejemben, h ilyet kérjek. Biztos van előnye is, de véleményem szerint csak hátránya.
PAt
pat

Jucus!
De rég láttalak! Hogy vagy? Kép Jársz még a H-ba ea.ra? Nekem az volt az uccsó ahol együtt voltunk. De romantikus, mi? Kép Igyekeztem elfelejteni a durvábbik infokat, most már csak a szépre emlékezem, ja, és minden éjjel szülök, legalábis álmomban... vicces. Nagyon várjuk már a Nagy Napot!
Gigi!
Ha van pár szabad perced, órád... Votiv kérdései ugyanígy engem is érdekelnek, de ne legyen nagyon riasztó a válasz! Tudod, mi még csak most jövünk... Kép
Soosoo és Timcsi!
Már ti is be vagytok sózva rendesen, ugye?
A többieknek szép heteket és jó babavárást (persze az előzőeknek is, ne tessék félreérteni...)
neet
neet

Szia Pat!

Köszönöm válaszod. Nem irigyellek a 30 óra miatt, bár a "végeredmény" biztos megérte!Kép
Az egy dolog ha a Balogh nem tudja beadni. Ha jól tudom az nem is adja akinél szülsz, hanem kell hozzá egy aneszteziológus.
Azt nem hinném, hogy sok hátránya lenne, legalábbis akiknek nem ment félre azok mind csodákat regélnek róla.
Addig alig tágultak, miután megkapták, annyira ellazult a méhizom, hogy nagyon felgyorsult a tágulás. Ez sem fájdalommentes szülés, mert úgy adagolják, hogy a kitolásra megszünjön a hatás, hogy tudjon az ember nyomni. Plusz még egy áldásos hatásról számoltak be az EDÁ-sok. Arról, hogy a fájásoktól teljesen ki voltak merülve, viszont amikor bekötötték nekik az EDÁ-t, az a két óra "pihenő" pont elég volt arra, hogy összeszedjék magukat, és újjult erővel érjenek a kitolási szakhoz.
Komolyan irigyllek az energiádért, hogy 30 órát végigcsináltál. Én 24 órát sem vagyok képes fent lenni.
Egyébként volt egy barátnőm, akit azért császároztak, mert ő is több mint 20 órát vajúdott, és arra már nem maradt ereje, ogy a gyereket kinyomja.
Azt is elhiszem, hogy kivarázsolja agyereket. Ha jól tudom bent még nem maradt egy sem.
Én csak azt nem értem, miért muszály szenvedni, ha van megoldás is?
Tudok olyan korházról, ahol nemhogy ellenzik, de megkérdeznek minden egyes kismamát, hogy kér-e EDÁ-t.
Ja! És igazából még azért merült fel bennem a gondolat, mert kb. 4 hónapja van a farokcsontomon egy csonthártya gyulladás, amit csak addig mertem kezeltetni, amíg meg nem tudtam, hogy babát várok.
Nyomásra /főleg ülésre/ borzasztó fájdalmas. Parázom is, hogy majd szülésnél, ha minden nyomódik mindennel, akkor mi lesz.
Üdv!

Kép
Kép
pipocska

Babarózsa, igazad van. ráadásul pici volt a baba (2,7kg). a szülésznő elég könnyen meg tudta volna csinálni a gátvédelmet. na meg ha a csajszi hallott volna legalább a málnalevélteáról, a gátmasszázsról nem szólva (bár utóbbiért én se rajongok).
de ha belegondolok, hogy nekem már most is "nagyfejű" a gyerekem Kép, valamivel legalább a lelkiismeretemet meg kell nyugtatnom, hogy én mindent megpróbáltam...

votiv 8)
votiv

Neet, jóslófájásokkal hogy állsz? szoktál keményedni? hogy telnek a napjaitok? mindent bevásároltatok már? v.

votiv 8)
votiv

Pipocs, mar legalabb 100szor leirtam itt, hogy sajna ebben a korhazban lesz*rnak az aneszteziologusok (pedig az o dolguk lenne), ugyhogy ha a nodokid nem ad EDA-t, akkor ugyan nem kapsz. Felhaborito, de igy mukodik.

Mellesleg en pont azert kaptam oxitocint, mert lassan tagultam, es kertem EDAt, amitol allitolag meg jobban lelassul a folyamat, ezert az EDA elott kaptam oxitocint. Te hol hallottad, hogy az EDA felgyorsitja a tagulast? Micsoda hulyeseg.

Votiv, Te tenyleg be vagy sozva Kép Tul sokat toprengesz es aggodsz a szulesen. En ket hettel elotte mar nem emesztettem magam, csak naphosszat zenet hallgattam meg kartyaztam a hugommal es azon tunodtem, kene-e meg vasarolni valamit, illetve kivel furdettessem meg a macskat Kép RELAX!
moosejaw

Szia Votiv!
A fontosabbak megvannak, még egy kád kell, azt kész. Kép
Jóslófájások vannak bőven, ha ezek azok, már több, mint 1 hete.
Igen, szoktam, esténként mindig, de néha éjjel is.
Napjaink, köszi, jól telnek, rengeteg pihivel, alvással. Du megyek NST-re, tán okosabb leszek utána. (Ja, és már oldalt se túl jó feküdni, lassan átmegyek lóba, és tán állva alszom...)
Pusz: neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?