Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok. Ne haragudjatok hogy nem tudtam jönni. Nagyon ki voltam merülve az utobbi napban, és hát mint tudjátok a teendőm is megsokszorozodott :lol: :lol:
Megszületett Palmira Anna dec 3.án 16- 40 kor. A súlya 4270g és 58 cm. Nagyon gyorsan zajlott minden. Be kellett feküdnöm 2.-án a kórházba mert hogy túlhordtam. És mivel ő lombik baba fokozott elővígyázatot kíván. Szóval nem volt megérve a méhszájam. Kaptam méhszáj érlelő zselét, este, majd másnap reggel. Még mindig semmi. Lépcsőztem mászkáltam. Voltak keményedéseim, de nem erősek. Folyamatosan csináltak CTG ami délutánra kimutatta hogy vannak fájás tevékenységek, de ezt én ugye még nem éreztem. Pedig volt hogy 122% is megvolt. Sürüsödtek már 5 percenként voltak azután 3 percesek is. Mondtam szerintem ez jó jel. Apa pont du. látogatott meg. Ez volt 3-kor. Mondta a szülésznő menjünk átkisér a szülőszobára, hívtam is a szülésznőt hogy szerintem induljon el. Nagyon izgatott voltam hogy vajon most tényleg nemsoká a karomba foghatom. Bementünk a szülöszobára, az orvos burkot repesztett, persze már 2 ujjnyira nyitva voltam. Ekkor felgyorsultak az események beöntésre is alig maradt ídő,nem sokat használt. Borotválás nem volt. Mindösszesen a burok megrepesztése után 1 óra 10perc alatt kibujt a kis drágám. Gátvédelemben szültem hála Andinak aki nagyon ott volt mellettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon hamar lezajlott úgyhogy amit vittem a szülőszobára homeós cuccokat, levendula olajat szöllőcukrot stb... ki sem vettem a zacskóból. Egyedül egy palack víz ami kellett és egy kis törölköző amivel Laci törölgette az arcomat. Készült videó is de azt hiszem még várok vele. Nem bírnám most végig nézni. Nagyon fájdalmas, de gyors szülés volt. Az orvosommal nagyon meg vagyok elégedve, végig bíztatott, és hármojuk nélkül nagyon nehéz lett volna végig csinálni. A kádba is beleültem, kb 5 perc és már jött is a tolófájás. Mindenkinek ilyen szülést szeretnék kívánni.
Már utolérte a születési súlyát nagyon sokat eszik, van hogy óránként. Kicsit kimerítő, de megéri. Nagyon szerelmes vagyok belé amióta megláttam. A lányom is segít, de felügyelet mellett hisz azért még ő sem olyan nagy.

Visszaolvasni később jövök.Köszönöm mindenkinek aki gondolt rám. Rakok majd fe képeket.

Kép
Kép
pancsi76

Hüha Pancsi!

Szívből gratulálok! Így olvasni is nagyon jó volt, igazán kedvet csináltál, már alig várom hogy én következzek :D

Jó egészséget mindkettőtöknek és jó babázást!
booo
Őrbottyán

Pancsi!!!
Hipp-hipp hurrá. Na akkor most tudod nekem milyen szülésem volt.
Tudom én is miről beszélsz, nagyon gyors, de nagyon fájdalmas...!!!
Sorstársak....:-)
Nagyon Gratulálok Nektek, szép termetes kiscsaj, nagyon ügyes voltál!!
Pihenj, regenerálódj, aztán gyere mesélni.

Puszi, Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Pancsi, gratulálok és nagyonnagyon sok boldogságot és jó egészséget Mindannyiótoknak! :) Köszönjük, hogy a fáradtság ellenére azért feljöttél elmesélni a szülést, nagyon örülök, hogy ilyen szépen zajlott minden! :)

Kép

Kép
csibic

Remélem nem gond, hogy csak így a végén kapcsolódok be hozzátok! Második gyerkőcünket várjuk. Kislányunk is ebben a kórházban született, és kis pocaklakónk is itt fog.

nancsika:
Nekem valószínű programozott császárom lesz, és pont a jövő péntek a valószínű időpont (mint ami a te vágyad). De ez még nyilván változhat. Hétfő este megyek a fogadott orvosunkhoz, és akkor véglegesítünk. Tegnap voltam nála, és azt mondta, hogy most pang a kórház, rengetegen hazamentek. Mondjuk a mai cudar idő miatt lehet, hogy jövőhétre dömping lesz, de remélem azért nem lesznek sokan.
Én is kétágyas szobában szeretnék lenni. Viszont teljesen kiesett már azóta, hogy hány ilyen szoba van. Te tudod?
Nálad van azóta valami fejlemény? Neked ki az orvosod?
Bocsánat a sok kérdésért! :D

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Pancsi,
szívből gratulálok! Szép súllyal született Palmira! Nagyon ügyesen szültél! Ez igen!
Tudod, kíváncsi vagyok jó két hónap múlva én milyen szülésről számolhatok be nektek az előző 12 órámhoz képest. Burokrepesztés után 1 óra 10 perc alatt megvoltál? Hát tényleg, gratulálok hozzá. Nekem burok repesztés után még 6 óra következett 2 perces fájásokkal. Ám én egyszer sem éreztem toló fájást. Végül mondta a doktornő, hogy mindegy, nyomjak.. ezt előbb is mondhatta volna valaki, akkor már több, mint két órája teljesen eltűnt a méhszájam :shock: :shock: Nem baj, most ezért lesz választott dokink. Mindemellett nagyon jó érzéssel gondolok vissza a szülésre és újra nagyon várom!

Ligetek, üdv itt köztünk! Nem baj, hogy csak most jelentkeztél. Látom hasonló korkülönbséggel lesznek a gyerekeink :D
Én úgy emlékszem, hogy két alapítványi szoba van, ahol család lakhat (ilyenben voltunk mi) és két olyan alapítványi szoba, ahová két anyuka kerülhet a csemetékkel.
Szóljatok, ha nem így van. Én emlékszem.

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi!
Hatalmas gratula! Sok boldogságot kívánok és jó egészséget!

ligetek!
Üdv! :)
Ma voltam CTG-n, meg Surányi dokinál, de még ilyen eredményre nem adnak nekem gyereket. :) Teljesen zárt vagyok, sehíre a szülésnek.
Szobákkal kapcsolatban nincs infóm. Én még nem láttam a szobákat, csak a kórház weboldalán. Asszem 2 olyan szoba van, ami 2 ágyas.

Kép

Kép
nancsika

Pancsi
Gratulálok! :) Jó egészséget és sok tejecskét! :) Azért tényleg nem semmi súllyal született a leányzó... :)
Várjuk a képeket! :)

Ligetek
Üdv! Én is úgy tudom, hogy két szoba van és a családi. De nem vagyok benne biztos... Hát amikor én szültem, akkor iszonyatosan sokan voltak, remélem, most nem így lesz.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

gtimcsi:
Kislányommal mi is családi szobában voltunk, és Apa végig velünk volt. Nagyon szuper volt minden. De most nem szeretnék egy kórházban teljesen egyedül lenni, és gondoltam jól jön egy kis ismerettség. :)

nancsika:
Vannak még csodák ám!

piroska.103:
Igen, annó nálunk is tumultus volt. A 12 órás császár utáni fekvésemet egy tárolószobában töltöttem kb. 40 fokban. Ez kb. egy akkora hely volt, hogy engem be tudtak tolni, meg ott volt egy nagy szekrény, amiban a köpenyeket tárolták. Nagyon rossz volt, de hatalmas szerencsénkre pont felszabadult utána a családi szoba, és az mindent kárpótolt.
Most meg üres a szülészet. Reménykedek azért! A kétágyasra pályázom! :lol:

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Pancsi,
annyit akartam még, hogy Botinál volt egy rövid videó nekünk is, de én megnéztem amikor hazaértem és nekem nagyon jó érzés volt...csak erősítésnek szántam.
Most az ikrekkel nem volt semmire sem idő...Andi csak kiszaladt a szobából, hogy kiáltson egyet, hogy jönnek az ikrek...:-) és egyből nagyon sokan lettek bent, mókás volt nagyon. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. A képek amit igértem, Kép Kép igy egy hetesen Palmira Anna.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi, gyönyörű a kislányod! Nagyon édes baba bujkált odabenn!
Az is nagyon kedves lehet, ahogyan most a négy tagú család készülődik az ünnepekre :D

Nálunk is végre leesett tegnap a hó. Közben feldíszítettük a lakást, gyertyák égtek és Bereczki-Szinetár Karácsonyi albumát hallgattuk.
Van egy drága kicsi baba a pocakomban és egy t
tündér kisfiam idekinn, egy fantasztikus férjem és kerek a világ.

Kívánok Mindenkinek kellemes készülődést és ráhangolódást az ünnepekre!

Kép

Kép
gtimcsi

ligetek,
örülök, hogy végre van valaki, aki átélte azokat a fantasztikus napokat, amit a családi szoba lehetősége nyújt. Nekünk az az öt nap még ma is erősen él a szívünkben. Csoda szép volt!

Most viszont ugyanerre készülők én is. Szeretnék két ágyas alapítványi szobába kerülni egy kismama társammal :D

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok lányok. Laci elment Laurával uszodába. Persze most aludhatnék, de nem jön álom a szememre. Majd este amikor nem lehetne. Sokat fent vagyunk este, kicsit kimerítő, de megéri. Az anyatej kérdésben, hál istennek elvittek ma 3 dl. És holnaptól jönnek érte folyamatosan. Kb egy fél litykó tejem van egy nap feleslegben. Eddig fagyasztottam, de olyan brutál az a tejgyüjtő zacsi ára hogy nosza. De már van jócskán a hűtőbe vagy 20zacsival. Laurával is sok tejem volt kb 100 litert le is adtam az anyatejgyűlytő állomásra.
Palmirám nagyon jó baba, remélem így is marad.

Silver hát igen lehet hogy bele kellene vágnom a filmbe, de olyan mélyek még az érzéseim, sőt kicsit érzelmileg labilisnak érzem magam. Tudom ez csak a hormonok, és hogy vissza fog állni minden. De még várok vele. Veletek nem volt így szülés után. Nem bögök, de kicsit megkönnyezek ha a lányomat lefektetem a szobájába, és ott kell hagynom. Tiszta hülyeség.

Timcsi én annyira nem voltam el ájulva a kétágyas szobától. Mindenhol ez a szupi ágy, a kétágyasban meg ez a brutál magas vas ágy volt. Jó én magas vagyok fel tudtam rá szálni, de a szoba társnőm akit fölleg császároztak, láttam mit szenved. Ráadásul olyan kicsi volt a hely hogy úgy sakkoztuk ki a gyerekeket a kocsival. Nem fértek el egymás mellett a kocsik. A takarításról meg nem is beszélve. Kriminális volt. Ennél szerintem mindenkinek nagyobb az igénye. Szemetes 2db lábbal müködtethető, de csak akkor tudtál bele dobni valamit ha lehajoltál és segítettél a kukának. Én 20000ft-ot fizettem a 4 napért és többet vártam volna. Talán előnye hogy csak két gyerek sír a szobába, és hogy meg tudtuk nézni az x faktort. Ami persze mellékes. Én nem azt mondom megint kérném a fizetős szobát, de azért a szinvonalat emelhetnék ennyi pénzért. A kaja nagyon jó volt, nekem elég is volt. A nővérek rendesek, a csecsemősök kicsit szükszavúak. A szobatársnőm kétszer kért segítséget szoptatás miatt, de nem kapott. Láttam hogy nagyon szenved, pedig mindent megtett az ügy érdekében. Nekem is nagyon nagy élmény volt ez a szülés, és a nagy fájdalmak ellenére már 5 percel utána is azt mondtam hogy nekem kell még egy. Olyan jó érzés volt hogy Andi lekapcsolta a lámpák egy részét, és ott maradhattunk olyan 2 órán keresztül apa én és a baba. Nagyon meghitt volt. És utána felöltöztem a hálóingembe, és felkeltem és én toltam át a lányomat a szülészetre. Büszke voltam magamra, hogy igy megcsináltam ezt az egészet. Tudom hogy neked is pont hasonló lesz a szülésed. Ja és készülj fel hogy a második fele annyi ídőt mondanak, de látod nekem negyed annyi időm sem volt. Pedig Laurám is hamar megvolt burok repesztés után majd 3óra 40perc. Palmira meg burok repesztés után 1óra 10perc

Ligetek üdv neked is. Most már nem sok van hátra. Kívánok gyors szülést. Vagy bizti császár lesz?

Booo üdv neked is köszönöm a gratuláciát. Neked most mennyi van? Mostanság fogsz szülni? Ne haragudj de most nem vagyok képben. Ja látom hogy lombikoltatok volna. Hát nekem is sajna csak úgy jött össze, de nem bánom. Kitartás, és nemsoká te is szülhetsz.

Csibik köszönöm a kedves szavakat. Meddig is dolgozol még?? Hogy vagy?

Kép
Kép
pancsi76

Bocsánat, amiért csak most írok. Kislányom is, és Apa is lerobbant a hétvégére. Nagyon brutális napjaink voltak. Azt hittem végig pihizhetek, hiszen mindjárt csütörtök; ehhez képest az összeesés kerülget. Holnap meg megint hétköznap és Apa megy dolgozni. :(

gtimcsi:
Remélem mindkettőnk vágya teljesülni fog! :wink:

pancsi76:
Tényleg nem ugyanolyan ágy van a kétágyasban, mint a családiban? Az azért elég gáz egy császár után. Mondjuk kislányunknál olyan jó volt kikerülni a korábban írt orvosi tartózkodóból, hogy akkora erőt adott, hogy semmi fájdalmat nem éreztem. De nyilván minden szülés más, és korántsem biztos, hogy Kingánál is így lesz. :(
Holnap délután megyek orvoshoz, ha akkor is faros, akkor császár lesz, igen. És akkor holnap beszéljük meg az időpontját, de elvileg csütörtök.

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Ligetek gyógyulást a családnak. Csak el ne kapd te is. Csütörtök az mindjárt itt van. Karácsonyra bőven haza is értek. Drukk neked, gyere majd mesélni. Próbálj meg pihenni, mert most neked fontos lenne. :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Köszi pancsi76! Most tudtam csak fél percre leülni. Dorka éjjel felsírt kegyetlenül kb. óránként, és nem lehetett megvigasztalni (sosem volt még ilyen), nem tudom mi lehet a baj. Pedig reménykedtem, hogy nyugodt éjszakánk lesz, mert aznap szegény Apa napközben fel sem kelt, nem érezte jól magát, és azért húzós volt 7 napot Dorcival.
Ma meg 10re NST, fél 5re orvos. :( De ha eljutok az estéig remélem sokkal jobb lesz a kedvem, és kiderül mi van a kis pocaklakóval. :)

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Sziasztok!

Hüha, Pancsi csodaszép a kislányod :)
Mi bizony megúsztuk a lombikot, még nagyon pici a pocaklakóm, most kezdjük a 14. hetet :)

Csütörtökön megyek genetikai tanácsadásra az 1számú női klinikára. Kell magzatvízvételt csináltatnom, mert 41 éves elmúltam. Kicsit parázok :(

Kép
booo
Őrbottyán

Sziasztok!

Pancsi
gyönyörű a leányzó! :) Én az anyatejet jégkockatartó zacskóban fagyasztottam le. Jó volt az is. Egy részét avent-es pohárkába, a többit jégkockatartóba. Hát hallod, ez tényleg gyors szülés volt. De hogy így fel tudtál állni... Én szülés után amikor átültem a székbe, elájultam és arra tértem magamhoz, hogy tolnak be a kórterembe. Ügyi voltál. :)

Booo
nekünk is kellett volna magzatvíz vizsgálat, de én megcsináltattam a genetikai ultrahangot és mivel az az eredményem teljesen negatív lett, ezért nem kellett a magzatvíz vizsgálatot megcsinálni.

Ligetek
lehet, hogy látott valamit vagy történt valami a kis lelkében. Van ilyen... Nálunk is volt már ilyen, de másnap már nem volt semmi gond. Gondolom, feldolgozta a problémát...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Booo nekem is volt az 1 számún amniocentézisem. Ne félj nem több mint egy vérvétel. Nagyobb a para elöte. Lauránál is megcsinálták, pedig akkor 26 voltam. Most kicsit bonyolultabb volt. A lombik miatt kellett nem -e sérült a genetikai állomány. De én nem bántam, hisz tudtam hogy nem nagy ügy. És inkább itt derüljön ki minden. Legalább megtudod mit hordasz a szíved alatt :D :D

Piroska nekem is mondta a védőnő ezt a jégkocka tartót, de azárt nem akarok annyira betankolni. Így is elég tele van a hűtőm. És én egy tejcsárda vagyok. Tehát annyi mindig lesz. Ma is elvittek 4 dl hál istennek.

Ligetek láttam te is vagy a decemberi babavárók topikban.Dorcinak nyugodt éjszakát na meg neked is.

Megyek mert nálunk is van sírás

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Most nincsen sok időm/erőm írni, csak gondoltam leírom röviden mi volt ma.

"Szépen" sikerült hétvégénk után ma reggel lett egy "szépen" sikerült NST-m. :( Nagyon leesett a magzati pulzusszám, alig akart visszamenni, én meg olyan hulla fáradt voltam a hétvégénk után, hogy ez elég volt ahhoz, hogy az ájulás határán legyek. Teljesen lement a vérnyomásom, nem tudtam megmozdulni. Ablaknyitás, borogatás, itatás, stb, stb. Nagyon durva volt.

Aztán irány a dokim. Mondta ne várjuk meg a csütörtököt, hanem holnap feküdjek be, és másnap reggel császár. Ne kockáztassunk. Be kell, hogy valljam nagyon megijedtem. Tudom, hogy nem feltétlenül jelent problémát, mert hason fekve helyezkedhet olyan helyzetben a pici, hogy ezt okozza, de nehéz megnyugodni. :(

Megyek ledőlök, mert még mindig ki vagyok ütve.
Jó éjt mindenkinek! Remélem mostmár tényleg jobb hírekkel fogok visszajönni!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Ligetek
szurkolok neked!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ligetek!
Szegénykém, téged most jól megkínzott ez a helyzet. De biztosan minden rendben van! Istenem, te is babázni fogsz már holnap. Még ilyet! Egyik baba jön a másik után. Kívánom, hogy legyen olyan a bent töltött idő, amilyet szeretnél. Tudom, hogy most neked is más lesz, mint az első babával, de kívánok neked meghitt pillanatokat!

Jelentkezz, amint lesz rá módod!

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi, elgondolkodtattál.. nem érdemes választani a két ágyasat? A takarítást nem értettem teljesen. Nektek kellett takarítani vagy az volt, a gáz, hogy nem tudtátok hová tenni a babákat a takarítás idején?

Piroska, akkor holnap találkozunk? Mi tuti megyünk.

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi nem kellett takarítani szerintem nem is tudtunk volna. De én felháborítónak tartottam hogy se a zuhanykabin, se a wct nem takarították ki kvázi kosz volt. A zuhanyban ott az a rengeteg haj amitől nem megy le a víz rendesen. Én pl erre nagyon finnyás vagyok. Hiába használtuk ketten a mosdót, az nem akkor került oda. Én mindig papucsba tusoltam, mert undorító volt. A két kocsi meg nagyon passzosan fért el egymás mellett ezért ha az egyikünk ki akart menni a másiknak ott kellett szenvedni hogy elférjünk centire egymás mellett. Szerintem a körülmények nem méltók egy fizetős szobáért.

Kép
Kép
pancsi76

Igen, én megyek. Fél négyre megyek, te nem jössz kicsit előbb? Bár szerintem nem végzek olyan hamar, hogy ne találkozzunk.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,

kezd a bababarát jelleg megszünni a kórházban????
memara

Memara
mire gondolsz?

Timcsi
nagyon örülök, hogy találkoztunk! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én is örülök, hogy találkoztunk! Valóban még az is meglehet, hogy együtt leszünk a kórházban.

Memara, áruld el ez mire érted! Nagyon kíváncsi lennék rá én is!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Tegnap voltam UH-n, kisfiam lesz!! :) annyira boldog vagyok! Minden rendben vele, élénk és vidám volt, még egy kis táncot is járt, ezt a képen is láthatjátok :)
Január 12.-én megyek magzatvízvételre. ( Pancsika, köszönöm a bátorítást!)

Juhé, jöhet a karácsony :)

Kép
booo
Őrbottyán

Szoktam olvasni a friss "HÍREKET",véleményeket.Nekem tavaly (2009. októberben-szülés,2010 február-műtét) nem tünt annyira rémesnek,mint ahogyan olvastam itt néhány esetben.
memara

Sziasztok!

Rég jártam erre, időnként olvasgatom, de lefoglal a már 3 hónspos Ábelem. Gyorsan megy az idő.

Mikor én voltam fizetősben, akkor szép tiszta volt a zuhany is meg a vc is, sőt fertőtlenítettek is és minden nap takarítottak és a szemetet többször is elvitték. Nem tudom mi lehetett most.

Akartam képet feltölteni, de át kell méreteznem, viszont azt most nem tudom megcsinálni, na majd legközelebb.

Üdv mindenkinek.

Ani

Nur? Verka?
anidani
Isaszeg

Sziasztok!
Pancsi, elbűvölő Palmira ezzel a nagy hajjal! :) Nagyon édes! Hozzál majd róla képeket még, ahogy növekedtek. Jó?
Dec végéig dolgozom még, ki is vagyok merülve, mint egy agyonhasznált alkáli...de már nem sok van. Csak valami náthát is sikerült benyalnom közben sajna, lehet apától kaptam el. Remélem nem kerekedik felül rajtam.

Ligetek, drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Lányok, panaszkodom kicsit: az oviban én vagyok az egyik SZMK tag és elvállaltam, hogy négy díszpárnát kiflitterezek (óvónéniknek és dadusoknak karira ajándék). Ezek az utálatos kis flitterkék önálló életet élnek, a műanyag cérnáról nem is beszélve... Áááááá :shock: :shock: :shock: :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroskám, minden tiszteletem! Sikerült elkészíteni a flitterezést? Nincs véletlenül fotód a művekről? Biztos nagyon szépek lettek!

Pancsi, szívből gratulálok a gyönyörűszép hajasbabádhoz, drága kis bogyó!!!! A tejleadás meg fantasztikus, nekem - bénaszoptató háttérrel - az ilyen anyukák istennők:-)))

Ligetek, drukkolok, már biztos babázol!

Ma megyek dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok, mekkorára becsüli a gép a babikat, mivel továbbra is parakirálynő vagyok, nehogy koraszülés legyen, megnyugodnék, ha azt hallanám, hogy továbbra is szépen gömbölyödnek, jó súlyban vannak a mucik!

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Nalla!
Neked ki az orvosod?
Beszéltetek már a befektetésről?
Drukkolok,hogy jó híreket kapjál!Majd írd meg mi volt!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
ancsa81

Szia Ikrestárs Ancsa :-)))

Szentágotai a dokim, még nem beszéltünk a befektetésről, de én előre félek ettől a témától, mert a 4 éves ovisomat képtelen vagyok hetekre itthagyni, nagyon össze vagyunk nőve:((( őszintén szólva abban bízom, hátha megengedő lesz, hogy a kórház mellett lakunk... :oops: Szerintem ma már szóba fogja hozni....

Nálad mi a helyzet, hogy kalkuláltok? Pocakod hogy viseled? Én már rokkantnyugdíjasnak érzem magam, mindenki leelőz az utcán :DDD

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Sajnos csak most van lehetőségem írni nektek, mert nagyon rosszul lettem a szülés után, és egészen tegnap estig semmit sem ettem, inni is csak nagyon minimálisat, beszélni sem tudtam, remegtem, ... Nem ecsetelem, nagyon-de nagyon rosszul voltam. Még mindig kérdéses a kiszáradás nálam, de tegnap délután hazajöhettünk. Tudtam, hogy itthon könnyebb lesz majd. Székletem sajnos még mindig nem volt, remélem nem lesz ebből gond. És azt is, hogy végre fogok tudni enni. Volt valamelyikőtöknél esetleg hasonló? Tippek ételre, amit ilyenkor meg tudnék enni? És székletcsinálásra?

Térjünk szebb vizekre:
14.-én mentünk be a kórházba (Kistarcsa), éjféltől nem lehetett inni-enni, aztán reggel irány a császáros műtő. Kinga nagyon gyorsan megszületett; és semmi gond nem volt szerencsére sem a szívecskéjével, sem a méretével! 2890 grammal és 53 centivel 9:27-kor született meg.

Ettől kezdve nálam minden kitörölve, mert szinte semmit nem tudtam szegénnyel foglalkozni a szopikat leszámítva. De a lényeg, hogy tegnap hazajöhettünk, és remélem hamar felépülök!

Dorkát pedig Apa elvitte szüleihez még 14.-én. Mintha megérezte volna, hogy gond lesz. Így még nem is láthatta a kistesót. Holnap délelőtt hozzák anyósomék haza őt. Nagyon fura nélküle! Kíváncsi vagyok mit fognak szólni egymásnak!

Most csak ennyire tellett, de remélem már lesz erőm benézni hozzátok sűrűn!

Egy mondat a végére a kórházzal kapcsolatban: Dorka születésekor valahogy teljesen más volt itt minden, vagy csak öregszem... ;)
Ha vannak ezzel kapcsolatos kérdések, szívesen válaszolok! Most még frissek az emlékek! Szentágotai dr. pedig nagyon megértő emberke, ne aggódjatok miatta! Nála jó kezekben lesztek!!!!!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Ligetek,
gratulálok a babához! Sok-sok tejet és jó egészséget kívánok.
Remélem gyorsan rendbe jössz! Nekem nem volt ilyen tapasztalatom szerencsére. Nekem csak annyi volt, hogy a műtét után ( benn maradt a méhlepény) hihetetlen gyengének éreztem magam. De vittünk be gélt, aktivátort, royal jellyt és ezeket nyakaltam. Nagyon gyorsan rendbe jöttem és már a második napon volt székletem. Mire mentünk haza és kérdezte a doki, hogy volt-e széklet? Mondtam, hogy már ötször- hát majdnem nem hitte el. Pedig igaz volt :)

Hogy érted azt, hogy minden más volt odabenn??? Nagyjából ugyanakkor szültük az első gyerekeinket. Mi változott ahhoz képest?

Nalla, régen hallottunk rólad! Bár ez a 'rokkantnyugdíjas' kifejezés elég sok mindent elárul. Jó fáradt lehetsz! Teljesen megértem, hogy aggódsz a nagyobbikért! Remélem jó híreket kapsz és megengedik, hogy ne kelljen befeküdni. Igaz, hogy nekem 'csak' arra a pár napra kell bent feküdnöm, de már rosszul vagyok tőle, hogy hogyan fogom kibírni a kisfiam nélkül. Mi is nagyon össze vagyunk nőve..

Piroska, remélem sikerült felül kerekednek azokon a fránya flittereken:)

Csibic, kitartást neked erre a hónapra! Az tuti, hogy én már ilyet nem bírnék. Vigyázz magatokra![/img]

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Ligetek, szívből gratulálok a kis Kingához!!! teszel fel fotót róla? Mit szólt nagytesó? :D Mi volt a gond a kórházzal, elmeséled?

Jó hírekkel jövök, az ikrek jól vannak, szép nagyok, egyesbabának is beillenek a méreteik, ennek nagyon örülök. Méhszáj zárt, méhnyak nem rövidült tovább, azt mondta, ha ilyen jól állunk, akkor 36 hét előtt nem kell befeküdni! :D

Kép
Kép
nalla

Sziasztok,

szoktalak olvasgatni benneteket, mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Az ikreseknek szeretném írni, hogy a protokoll szerint a 38.héten már megszülethetnek az ikrek, nem kell kivárni a 40.hetet. Persze ez függ a babák és a mama állapotától.
Nekem a befektetést a 36.hétre írta elő a doki, az élet mást hozott... már a 30.héten bennt voltam, de ez hosszú történet.

Ligetek
az első lányommal én is nagyon rosszul voltam szülés után, normál szülés volt. Nekem is nagyon rosszul esett enni-inni, de akkor is muszáj volt és a nővérek diktálták belém legalább a teát. Az én tanácsom mindenképpen az, hogy próbálj tudatosan inni-enni kb. 2óránként valamit. Minden egyes étkezés után jobb lesz.. türelem és kitartás.
Egyébként kaptál infúziót ???? Az még csodákat tud tenni, az ikreknél engem az állított talpra a szülés után 1 nappal.

KépKép
tüccs

Helyzetjelentés:
sokkal, de sokkal jobban vagyok! Tudtam én, hogy csak haza kell jönnöm! ;) Eszek, iszok, székletem is van, erőm is van, minden a legnagyobb rendben! :lol: És a kicsivel is minden rendben van! :lol:

Többen is kérdeztétek, hogy mi volt a baj.
A császár utáni 12 órás fekvésemet a 6 fős műtét utáni megfigyelő szobában töltöttem. Az orvosom azt mondta, hogy már csak 6 órát kell feküdni, nem 12-t. Amikor betoltak a szobába, mondták, hogy 12-t kell. Illetve az sem volt tisztázott, hogy mikor és mit lehet inni, illetve enni. Mindenki mást mondott. És mivel éjfél óta semmit sem ehettem, és semmit sem ihattam, és ekkor már de. 10 óra volt. Ehhez még a 12-t hozzáadva... :cry:
A fekvés után pont felszabadult az egyik családi szoba, és mivel nem voltam jól, rávetettük magunkat párommal, hogy tudjon nekünk segíteni. Dorkával is a családi szobában voltunk, csak a másikban. Akkor minden teljesen rendben volt. Most iszonyat meleg volt, non-stop szellőztetni kellett. Nem volt semmi levegő, és fogalmam sincsen, hogy minek volt olyan szaga, de nagyon büdi volt. Ezek a körülmények hozták ki belőlem sajnos amit korábban is írtam.
Többen írtátok a takarítást. Azzal nálunk minden OK volt. Délelőtt és délután is jöttek takarítani. De lehet, hogy csak a karácsonyi nagytakarítást végeztek éppen! ;)
A nővérhívó viszont nem működött, de pont a szobával szemben vannak a nővérkék, ez nem volt gond szerencsére. Ami még nekem kicsit gáz volt, az az ágy. De lehet, hogy csak a sebem miatt éreztem annak. Passz.
A többi negatívum véleményem szerint nem a kórház hibája. Hanem minden kórházban jelen van, azokat nem írogatom le...
Egyelőre ennyi, de ha vannak konkrét kérdések még a kórházzal kapcsolatban, kérdezzetek nyugodtan!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Sziasztok!

Hát a díszpárnákról van képem, felteszem:
Kép Kép

De most kicsit aggódom, mert Didri teste tele van ekcémával. Apósom azt mondta, hogy valószínűleg valamit evett, figyeljünk oda az étkezésére. Nekem úgy tűnt, hogy a tojás miatt lehet, mert azt evett, amit máskor nem. Lányok, teljesen kész vagyok emiatt. A gasztro-n azt mondták, hogy semmire nem allergiás, csináltak neki bőrtesztet. Na, akkor ennyit erről! Most kínlódhatok, hogy mi a baja! Ráadásul ma éjjel kb tízszer felsírt, gondolom, hogy valami rosszat álmodott, nem tudom, de olyan rossz volt, hogy nem is tudtam visszaaludni.
Szép baleset lesz a karácsony tojás nélkül! Hogy fogom neki megmagyarázni, hogy nem ehet ezt meg azt meg semmit a nagypapinál meg a nagymaminál? Utálom ezt! Pont karácsony előtt!
És akkor én hogy süssek-főzzek? A férjem cukorbeteg, én laktózérzékeny vagyok, Didri meg ki-tudja, mire érzékeny... Meg vagyok áldva!

Tüccs
Sziaaaa! :):):):) Hogy vagytok? Visszamentél már dolgozni vagy visszamész?

Megyek, elteszem magam, hátha mégis tudok aludni... Mindjárt szétrobbanok! Ráadásul éhes vagyok, de nincs itthon semmi, amit szívesen megennék. Marad a kókuszrúd. :) Nesze neked diéta.

Ja, képzeljétek, mióta átálltam a fruktózra és kicsit odafigyelek, Mendel nőtt egy csomót, én meg nem híztam semmit. :) Hogy valami jót is írjak. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és Ligetek
gratula! A kórházi körülmények nem számítanak, az csak három nap az életedből, most már itt vagytok egymásnak, az a lényeg! :) Szegény Dorka! Kíváncsi vagyok, milyen lesz a találkozás! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nalla!
Örülök a jó híreknek!Ügyesek vagytok,csak így tovább!!!!
Mekkorák a babák?
Szerencsés vagy akkor a 36.héttel!
Engem jövőhéten beakarnak fektetni! :cry: NEM AKAROK!!!!!!!!!!
Még kedden megpróbálok beszélni a dokival!

Tüccs!
Szia!Nem tudom,emlékszel-e még rám!?Sok tanácsot adtál nekem a Forgács Intézettel kapcsolatban!Harmadik neki futásra csak sikerült nekünk is!
Látom,már 2 évesek a kicsik!Jól elrohant az idő veletek!!

Kép
Kép
ancsa81

Piroska, igazán szívhez szólóak ezek a párnák, nagyon jól kitaláltátok szülők!!!

Didrinek jobbulást:((((

Ligetek, te jó ég, komolyan nem lehet enni csaszi után? (az más, ha valaki nem kívánja, de emlékszem, a sima szülés után a küszöböt megettem volna az ablakkerettel együtt, és másfél liter őszilevet is legurítottam egy húzásra gyakorlatilag)
A fő, hogy már jól vagytok!!!! de szép karácsonyotok lesz!!!!!:-)))

Én ma extra nyűgös vagyok. Zuhanyoztam, hajat mostam, és a melegtől, állástól úgy elfáradtam, mintha két órát kapáltam volna a kertben, tisztára dühít, pedig már rég a karácsonyi töltött káposztát kéne csinálnom:(((

Kép
Kép
nalla

[quote="ancsa81"]S írta:ancsa81ziasztok!

Nalla!
Örülök a jó híreknek!Ügyesek vagytok,csak így tovább!!!!
Mekkorák a babák?
Szerencsés vagy akkor a 36.héttel!
Engem jövőhéten beakarnak fektetni! :cry: NEM AKAROK!!!!!!!!!!
Még kedden megpróbálok beszélni a dokival!

Szia Ancsa!!!!!
Jaj, Te, már jövő héten?! van valami probléma, vagy a dokid inkább óvatos? A kisfiam 1850 gr, a kislányom 1700 gr a becslés szerint (32 hét 1 napon), aztán majd elválik, mekkorák lesznek! Én nagyon szeretném, ha minimum 2,5 kilósan jönnének világra!

Kép
Kép
nalla

Nalla
Köszönöm! :)
Hát látod ez az, én is teljesen le vagyok maradva. Se kitakarítva, se megfőzve, se sütve, se semmi... Hihetetlen, hogy milyen hamar elfáradok, nem bírok csinálni semmit rendesen, mert folyton fáradt vagyok, le kell ülnöm. Már a gyerek és a férjem álltak neki az alsó konyhaszekrényeket lemosni, mert én nem bírok annyira lehajolni. Utálom ezt!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ancsa
Emlékszem Rád, tényleg őrület, hogy már 2év eltelt azóta, mióta beszéltünk. Gratulálok a gyerekekhez, Forgácsék ismét bizonyítottak! :)
Vigyázz magadra, Nalla Te is, nem a babák súlya számít, hanem a betöltött terhességi hét!

Boldog karácsonyt mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Köszönöm a kedves sorokat! Kitartás mindenkinek! Ha vigasztal titeket, még mi sem állunk sehogy a takarítás-főzés terén. :)

Dorkát hétfőn hozták anyósék haza. Nagyon félt Kingától. De másnapra megbékélt. Azóta ha sír fent Kinga, rohan fel hozzá, vigasztalja, hogy "ne sírj Kinga, itt vagyok!" Nagyon törődik vele. Mindig betakarja, játékokat visz neki, nagyon imádja! Remélem később is ilyen jó tesók lesznek! :)

Kórházasdiból kimaradt még, hogy a csecsemősök hihetetlenül kedvesek voltak kivétel nélkül! Szakmailag, és emberileg is!

Ha nem jönnék már, akkor kellemes ünnepeket kívánok nektek!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?