Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok a költözéshez! Kitartást a pakoláshoz (nekünk hónapokig tartott)!

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!

Ildóca, GRATULAA!!!!

Csipetnyusza gratula a költözéshez!

Köszönöm MINDENKINEK a köszöntést!

Lőrinc baba 6 hétig folyamatosan beteg volt. 2x volt bronchitis és középfülgyulladása, egy calici vírus, és egy 3 napos láz pöttyökkel és kisebb náthák.
6. napja egészséges!!

Kép
kata05

Beu!
Sajna nem fényképztem le mert úgy láttam, hogy ki kell szedjem a kezéből mihamarabb a dolgokat!

Csipet!
Örülök, hogy végre sínen vagytok!
Kitartás karácsonyra csak kész lesztek! :D

Kata05!

Sajnálom, hogy betegek voltatok!
És köszi!

Szonja!

Na ha nyalókát látok akkor iborulok teljesen!
Főleg ha már a szájában van!
Egyszer aranyos volt a fiam! Kaptak valamilyen nyalókát de olyan gyanús kinézetű csomagolása volt és persze meg is néztem és tele volt E-betűs cucokkal! Mondtam a fiamnak, hogy ez csak egészségtelen dolgokból van összerakva! Mondta, hogy akkor inkább ő ezt nem eszi meg! Mit csináljon vele!
És ő maga döntött úgy, hogy akkor kidobja a kukába!
Persze rábeszélte a nővéreit is, hogy dobják ki ők is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipet!
Gratula! Ennél nagyobb karácsonyi ajándékot nem is kaphattatok volna, minthogy végre együtt lehet a család. Kitartást a pakoláshoz! Hidd el, a pakolás sosem ér véget. Egy idő után annyi mindene felgyűlik egy családnak, hogy nem győz az ember pakolni.

Bea!
Annyira nem érdekel ám a támadónő. Ha anyatejet akar enni, akkor egye. Hízni biztos nem hízott olyan sokat, de fogyni se fogyott. Nem akarom vele megutáltatni az evést azzal, hogy erőszakoskodok.

Kata05!
Jó, hogy elő kerültél! Az már kevésbé, hogy Lőrinc ilyen sokat beteg volt. Reméljük karácsony tájékán minden babás családot elkerül a betegség!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Köszi a hiányolást! :)
Az utóbbi estéken, mikor gyermekeink nyugovóra tértek, kézműveskedtünk a sógornőmmel kariajikat.
Utána már nem volt kedvem irkálni.

Szonja!
Csokival kapcsolatban még csak azt tudom, hogy most nem ehet, de hogy mikor adok neki először, passz.
Húzom még, húzom.
Szerencsére nálunk a családban nincs egy tukmáló sem.
Evéssel sincs gondunk.
Domó betegen is nagyon rendesen bedörgöli a dózisát.
Önállósodási törekvései még nincsenek, csak azért reklamál, ha nem elég tempósan repül a szájába a sült csirke.
Tényleg a fogzás okozhatta a galibákat.
Mára kikandikált a bal alsó kettes.
Ezzel 7-re emelkedett a fogainak száma.

A napokban összevissza festegettem a hajam.
Az első verzió hát finoman szólva nem olyan lett, mint a dobozon lévő tyúké.
A második mégnemolyanabb.
Már megvettem a harmadik árnyalatot.
Alapvetően az ősz hajszálaimmal akartam valamit kezdeni, de a 100%-osan őszhajfedő festék sem hozott kedvemre való végeredményt. Mindenesetre most kicsit várok, hogy ne kapjon sokkot a fejem a sok vegyszertől.

Adrienne!
Szépek a csemetéid nagyon!

Tlindi!
Egy lány mondta, hogy náluk iszonyú harc ment, hogy a gyerekébe tukmáljon 1-2 falat bármit, pedig mindent, de mindent megpróbált.
Szinte tényleg csak fénnyel táplálkozott. Ott cici se volt, mert elfogyott a tej.
De ettől még virgonc volt a kis muki, csak nem hízott.
Végül a labor kidobta, hogy vashiányos.
Amióta "vasalják", megjött az étvágya.

Beu!
Örülök, hogy bejött a MT. :)

Csipetnyusza!
Hip-hip hurrá! :D
Hát végre eljött a Ti időtök!
De jó!

Nálatok mit hoz a Dzsizöszke a legifjabbaknak?
És mi lesz a karácsonyi menü?
Nálunk én leszek a sütifelelős.
Hat félét fogok sütni.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Küldtem g-re egy jó pár azaz jó sok süti meg kaja receptet!
Ha van kedvetek válogassatok!

Hát nálunk rendesen fel van adva a jézuskának a feladat!
Igények vannak rendesen!
Hajvasaló, korcsolya, telefon, Lego, Könyv, MP 4 lejátszó!
De inkább nem sorolom mert tudnám még sorolni!
Még az a szerencse, hogy Kincső még nem sorolja!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vettem Dentiizét. Ha már nagyon sír kipróba.

(bocsi, de halkan pötyögök, mert végre alukál egy picit. Nagyon sajnálom szegényt... nem tudom mi baja lehet, ha nem fog.)

Ma kapott Tivadar negyed almát. Ügyesen megette :)

Csipet, örülök, hogy végre beköltöztetek!

Tiva köszöni a négyhós köszöntést! (adtam neki puszit is hozzá :) )

Karira? Tiva baba egy macit kap. Süti? : hááááááááát.....

Ildóca! Olyan recepteket tegyél fel, amin a süti elkészíti és megsüti magát. Kérlek szépen!

Voltunk SIDS kontrollon, aszongyák jól van.
szilvi35

Sziasztok!
Huhh, milyen sokat írtatok!
Csipet! Gratula a költözéshez! :) Kattkat, Nektek a 7. fogacskához (nekünk ég mindig 1 van, hehe, elég vicces a mosolya a kicsinek)!

Nem volt könnyű hetünk.... Kb. 1,5 órája jöttünk haza a kórházból... Zarándnak ment a hasa, hányt. Háziorvos, onnan László Kórház... Apa vitt be minket, felvittem a gyereket, a cuccokat, Apa hazajött a kicsivel. Hazaértek, felhív, hogy ebben a percben szedte ki a gyereket a kocsiból, és sugárba hány.... 30 percen belül még 2x produkálta ezt, háziorvos, onnan László Kórház.... Én voltam bennt a 2 gyerekkel, Apa meg rohangált a cuccokkal a házunk és a kórház között. M már jobban vannak, nem hánynak, csak durván fosnak, de mivel isznak is már, így hazaengedték Őket. Abigélnél rezgett a léc, hogy hazajöhet-e, mert magas volt a fehérvérsejt száma, még a vizeletében is, meg bacis, de elengedték. Meg szívzörejt is hallott az ottani doktorbácsi, de azt mondta, ez nem az Ő hatáskörük, majd ha a házi gyermekorvosunk is hallja, akkor vigyük el kardilógiára. Köszi, ha van, akkor remélem, hogy meghallja a vénasszony, de jobb lenne, ha nem lenne zörej... NNa, zajlik az élet nálunk...
Vendég

Sziasztok!

Húúú,6 féle süti sütés!!!
Kattkat,nem semmi!Hány embert vártok karácsonyra?:)

Sziilvi,az csak a fog lehet...semmi más...hidd el,igazi szakértő vagyok már...

Most jön Bogi két metsző foga és szerintem hátul az őrlő is..szuper karácsonyunk lesz..:(
Náhás volt,de elég hamar vége lett.
12kg...naaagyon durva...mivel kéne etetnem hogy ne hizzon?
Mozogni mozog,de annyit nem,h megálljon a tömege.pedig már meg kéne...
8 macska sem húzná már el...:)
Kúszik hátra felé,felhúzza magát állásba rajtam,ha ülve fogom,de legszívesebben ülne egész nap és úgy játszana.
Lehet,h diétáztatnom kéne már? :)
Dundinyúl..:)

Csipet..
tök jó a költözés...végre..ott lesz a kari
:)

Ildóca,jók a sütis receptek!Köszi
Adrienn,gyógyulgassatok!

Kép
kata35

Adrienne!

Sajnálom nagyon, hogy már megint valami utálatos betegséget összeszedtettek!
Gyógyuljatok hamar! Remélem az ünnepekre már rendbe lesztek!
Drukkolok!

Szilvi!

Annyira szeretnék most én is olyan receptet ami meg is süti a sütit! Olyan fáradt vagyok mostanába, hogy nagyon!
9-kor már ágynak dőlök minden este!
Szóval nekem még akár egy varázs pálca is jól jönne ami rendet csinál kitakarít, megfőz stb.!
Tudom, tudom álmodj királylány! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Kattkat!
6 félét??? Én imádok sütni, de évek óta oda nem jutok, hogy két fajtát süssek egy nap, nemhogy hatot.
Hát nálunk sok sz..r lesz a fa alatt. Balázs tűzoltó sapkát kért, Ádikának meg valami zenélős mütyürt vettünk. Mi anyuval egyet veszünk. Dehát kaptak a barátnőmtől is, meg ugye jönnek a hugomék. Meg nagyanyám.....És ennek a felét szorozzátok 2-vel, mert Balázsnak jan. 2-án van a szülinapja.
Tavaly összedobtuk a lóvét és kapott a kertbe olyan házikót. Most is ezt szerettem volna, egy hintát csúszdával, de nem volt időm utána menni.
Menü nálunk: nem annyira szeretjük a halat, ezért nálunk húsleves, töltött káposzta, kocsonya. Az utóbbi kettőt meg lehet előtte csinálni. És akkor szenteste nekünk anyuval jár a kacsamáj, a többieknek meg valami sült. Általába kacsát szoktunk sütni, de férjem köszönte szépen idénre elege lett a kacsából. De hogy mitt enne, azt nem tudja.
Aztán 26-án már mindenki májkrémes meg zsíros kenyeret eszik, úgy tele van.

Adrienn, Kata!
Jobbulást nektek! Adrienn, nektek tényleg kijut! Hány napot voltatok benn?

Tényleg szép súlyú Bogi! Nehogy diétáztasd :wink: És hidd el, én néha kívánom, hogy csak ülnének már le a seggükre egy fél órára. Mert mindennel játszik mindkettő, csak a játékokkal nem. És leshetem, hogy a kicsi nem menjen a nagy után a wc-re és ne kotorásszon benne, ne tépjék a függönyt, ne huzigassák a zsinórt (Balázs valamelyik nap a fejére húzta a dekódert és jött sírva a fürdőbe, hogy anya lefejelt a dekóder :) hát kitört belőlem a röhögés), a kicsi ne egye a pöszt és még sorolhatnám.
Bár valamelyik nap leültek egy órára: előszedték a lábasokat és doboltak.

Szilvi!
Szerintem is fogacska. Igaz ezt látatlanba mondom, mint az a tévés gyógyító kókler :) Reméljük a dentiizé segít neki.

Ildóca!
Hát a fáradtság benne volt a pakliban :wink: aztán majd nemsokára jön a turbó időszak, a középső trimeszter. Dehát tudod Te! Tényleg, mennyiben voltak mások a terhességeid?

Bocs, mennem kell, áll a bál, szét kell csapjak köztük :) ! Ki üljön a kis fotelbe? Ahogy hallom, a kicsit se kell félteni. Mindjárt kirakom őket higgadni a hóra :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

:D :D :D

Még nem kentem, mert egyelőre jól viselni.

Nálunk még nem tudom a kari menüt. Anyum hoz töltött kápit az bizti. Szerintem mi is csinálunk valamit. Talán bevállalok egy tiramihályt (az elég gyors). Esetleg máfintosat... hát nem tudom. Nem vagyok egy süti sütős fajta. Bár jó lenne elkapni ezt a fajtaságot, mert jó is az... meg, hát Tiva is bizti szeretné egyszer.
szilvi35

Megnéztem a recepteket. Hááát! Folyik a nyálam! Ildóca! Ezeket rendelni is lehet valahonnan? :wink:

Aki rendelt harisnyát! Megjöttek!!! Már úúúgy várom.
szilvi35

Szonja!
Egyelőre lehet, hogy fújtak a sütiknek, mert egyszerre döglött meg a mikró és a sütő is...
Ilyenkor derül ki, hogy mennyi mindent megmikróbáz(na) az ember lánya.
Amúgy csupa olyat sütnék, aminek még használ is, ha áll egy kicsit (gyümölcskenyér, linzer, hókifli), szóval nem 24-én sütöm meg mind a hatot.

Adrienne!
Hesssss hessss ez a sok baci mostmáraztán!!!!!

Ildóca!
Olyan felfoghatatlan számomra, hogy babát vársz.
Úristen de merészek vagytok.:lol:
Köszi a recepteket!
Nekem is csorgott a nyálam, pedig nekem fogynom kéne végre, mert okádok már magamtól :?

Kata35!
Örlő???
Hűha...korán kezdi a kisasszony.
Nyugi, le fog lassulni Bogi gyarapodása.

Huba mami!
Hogy vagytok?
Kééépet!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok

Nyusza

Gratula a költözéshez. Már nagyon ideje volt, hogy készen legyen a házikó :D

Mi nem leszeünk itthon karácsonykor, így nem is kell sütni-főzni :D Túl sok energiám nem is lenne hozzá. 24- én anyósnál leszünk ( még mindíg nem túl jó a viszonyunk, a nagy összeveszés óta csak nagyon minimálisan tárgyalunk, de majd csak kibírom valahogy )25-én megyünk anyuékhoz ( azt nagyon várom :lol: )

Kattkat

Azért a linzer meg a hókifli elég macerás, de tényleg eláll jó sokáig. Én cukrász vagyok, de akkor se vállanék be 3 sütinél többet.

Ajándék : mi is zenélős villogós gurulós kütyüt vettünk. 2 hete kapott egy tanuló kutyust, már a füle nem " beszél ".Mindíg a fülénél fogva cibálja és elszakadt benne a vezeték :twisted:

Ti már menetiránnyal szembe utaztatjátok a lurkókat vagy még háttal? Úgy tudom ha stabilan ül, akkor már lehet szemben is, de háttal viszont biztonságosabb. Mi még háttal utazunk, de már nem nagyon fér el az ülés háttámlája miatt. A bébihordozót már fél évesen kinőtte, vettünk is ilyen hiper-szuper dönthetős állíthatós gyerekülést, de még nem mertem irányba bekötni.

Adrienne

Nektek nagyon kijut a jóból. Gyogyuljatok meg hamar. és persze Kata ti is.

Ildóca sütis receptjei küzül a boci süti nagyon finom, én szoktam csinálni. És nem is macerás :D

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Mi karácsonyra valami mézes akármit szoktunk sütni. Valami mézes lap, amit a tepsi hátulján kell sütni. És abba anyu csinál grízes vaníliás krémet, de alá baracklekvár kerül. És a legfelső lapot csokval kell megkenni. Min. egy napot kell állni, szóval ez is megcsinálható előre.
Aztán anyósom szokta a bájglikat. Erőltetni. Mert mi nem szeretjük. A férjem is csak a kelt tésztásat. Na anyósomat ez nem érdekli, alaphangon kapunk 2-2 guriga diósat, mákosat, amit rendszerint a kutya eszik meg, mert a hozzánk érkező vendégeknek is a töke tele a bájglival. Ettől az erőltetéstől egyébként kivagyok. Ha százezer gurigát süt, akkor sem fogjuk megszeretni.
Ezért mi 24-én sütünk kelttésztásat. A férjemnek diósat, magunknak meg - tojva a hagyományokra - túrósat, kakaósat.

Szilvi!
Én is Balázs érkezésével kezdtem sütni. Előtte vagy tíz évvel megpróbáltam piskótát, ami papír vastagságú lett :) és gondoltam, nem erőltetem. Anyám mindig azt mondta, hogy nem jó hozzá a sütőnk. Aztán egyszer mondtam anyósnak, mikor itt volt, hogy süssünk már egyet. Hát a sütő is jó volt, meg az is hogy megmutatta. Aztán megcsináltam még1x egyedül, és sikerélmény volt. Azóta mindig kipróbálok valamit. És ha elsőre nem sikerül úgy, akkor variálok kicsit a recepten. Élvezem nagyon, kár, hogy nem kaptam rá előbb az ízére.

Letöltöttem én is a recepteket, de még nem néztem át. Ha a bocis az, ami olyan kakaós piskóta féle, grízes túróval, akkor olyat én is szoktam. Finom és olyan mókás, hogy tényleg bocis.

Tlindi!
Én háttal. Vettem olyan ülést, amibe 2,5-3 éves koráig háttal tudom. Mert a skandináv országokban nagyon sokáig háttal lehet, és ott a gyerekhalálozások száma baleseteknél 25-30%-kal kisebb, mint nálunk.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Mi háttal toljuk (nekünk háttal, neki arccal előre), mert olyan a babakocsi. Fel sem merült a gondolat, hogy jó ez így vagy sem. Ez van. Nagyon gáz a háttal tolás? Miért?

Szoktam én sütni csak elég ritkán.

Tiva macit kap.
szilvi35

Szilvi!
A kocsiban gondolta szerintem Tlindi :lol: :lol: :lol: nem a babakocsiba.
Vagy nem :lol:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Igen, az autóra gondoltam. És igen, az a boci süti amit te is írtál Szonja.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!

Na ezt jó tudni, hogy cukrász vagy :)
Lehet majd zargatni fondant ügyben?
Én úgy tudom, hogy jó, ha legalább 1 éves korig menetiránynak háttal utazik a baba, mert a fejét nem tudja megtartani fékezéskor (nagy fékezéskor, balesetkor), de a mi ülésünket csak előrefelé lehet bekötni.
Nem volt többre suska :?

Szonja!
Ez a mézeskrémes anyuméknál is sláger minden karácsonykor.

Raktam fel néhány okosságot a gmailre.

Kattkat

Kép
kattkat

Adrienne, sajnálom a betegséget. Lőrinccel mi is elkaptuk, picibabám 12X hányt, de nem kerültünk kórházba. Amúgy calici vírusunk volt.

Kata35, ne aggódj a súlya miatt, meg fog állni! Jól olvastam még nem mászik? Ha elkezd, és főleg menni akkor nem fog hízni már csak apró lépésekben.
Lőrinc is ilyen jó husiban van. Kb 3 hónapja 12-12,5 kiló, igaz 85 centi.

Tlindi, kb 11 hós korától menetiránnyal szembe, Römer ülésünk van, fejszűkítővel, hirtelen fékezésnél sincs gáz. DE azt én is olvastam h 2 éves korig biztonságosabb háttal.

Kattkat 7 fog már, mi még csak 8-nál tartunk. :D

Ajándék: favonat, mesekönyv, fürdetősjáték, dömper

süti: én nem sütök, csak az ebédet adom

Mi jól vagyunk. Elkezdett egyre több szót mondani.
Tegnap voltunk Dévényesnél, mert sokat esett (10,5 hósan indult el és feltűnt az utóbbi időben)!
Jó híreket nem kaptam. Meg van Lőrinc esésének az oka. A bal lába elég ramaty állapotban van. Nagyon laza a térd és bokaízület emellett becsapja a lábfejét menet közben + dönti a bokáját. A jobb lába jó ott nincs lazaság, de arra szupinált cipő kellene nagyon, de ráadtuk és a bal lába iszonyat h mit művelt a szandiban. Mondta a hölgy h kis százalékban de előfordul, hogy kéne cipő de nem adható, szóval bonyolult. Nagyon kedves volt a hölgy végig tapogatta az összes izmát, ízületét a lábában. Annyira örülök, h elmentünk, másnak is tudom javasolni ha elindul a baba.
Most 16-án megyünk ortopédiára is vele, mert van időpontunk.

Kép
kata05

Jaaaaaaaaa!!! Bocsi. Kicsit benéztem akkor. (autósülés téma)

Húúú! Ha jól látom több óriás babánk van :)

Kata05! Lőrinc nem fogja ezt kinőni idővel?

Kattkatt! Fondant??? Te milyen furcsa szavakat ismersz :wink:

Bajom van! Kezdenek iszonyatosan alakulni a lefekvési szokásaink! majd leírom, ha nem kell "némán" írnom. Most lehelet finoman nyomom a billentyűket.
szilvi35

Sziasztok!
Na, legalább a nevét is tudom: mézes krémes.

Kata05!
Sajnálom! De mitől lazák az izmai? Van valami oka? Kíváncsi vagyok, mit mondanak majd az ortopédián. Ha lehet, írd meg.

Hát nekünk az étkezés szokásaink kezdenek horrorisztikusak lenni: Ádi jószerével csak anyatejen él. Még a tejpépből se eszik mennyiséget. Adok neki multivitamint, amibe van vas, és asszem kérek beutalót vérvételre, hogy nem vashiányos. Éjjel is azért kell, mert ugye éhes. Úgyhogy megint eszek anyatej serkentőt. Az egyik nem cicizett, a másik nem engedi ki a szájából...

Balázsnak ki kell venni az orrmanduláját.... Megint folyik az orra. És dacos. Nem lehet lámpázni, amit kérek tőle, mindennek az ellenkezőjét csinálja. A legnagyobb baj, hogy nem akar felöltözni. Elraktam 2 m magasra a rövid ujjúkat, de a hosszú ujjúaknak feltűri az ujját. Térül-fordul, nincs rajta a zokni...Kész vagyok.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, nem lehet tudni mitől lazák az izületei, gondolom veleszületett, csak míg nem járt nem volt feltűnő. Azt mondta a dévényes nő, h a mászás és járás között 4 hónapnak kell eltelnie az az ideális nálunk 2,5 hónap volt csak.
Megírom csütörtökön mit mondanak.

Voltunk mi is vérvételen. És elég vashiányos Lőrinc, így szedjük a cseppeket, viszont az étvágya neki nagyon nagyon jó.

Lámpázás helyett tudom ajánlani az ototherm sapit. Napi 3x kell feltenni. Nekünk a hétfőn még mérhetetlenül sok zöldes trutyit csütörtökre teljesen elmulasztotta de úgy h semmi.

Szilvi mi a baj?

Kép
kata05

Sziasztok

Köszönöm az autósüléses hsz-eket. Akkor még maradunk háttal.

Kattkat nyugodtan zargathatsz :lol:

Ma volt egy kis sikerélményem. Szonja megevett egy fél doboz natúr joghurtot egy egész körtével. Csütörtökön megyünk dokihoz, azért majd rákérdezek, hogy milyen okai lehetnek ennek a nem eszek semmit dolognak.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Köszi!

Csináltam aktuális vonalzót :)

Kata05!
Engem is érdekel, mit mondanak az ortopédián.
Rég láttunk Lőrincről képet! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

A betegeknek jobbulást! Gyorsan sebtibe tessék mostmár meggyógyulni mindenkinek!

Kata05!

Sajnálom Lőrinc lábát! Az biztos nem egyszerű dolgok ezek!
Sajna mi is voltunk hasonló cipőben de már szerintem írtam régebben, hogy Enikő született donga lábbal!
Mondjuk nála hamarabb kiderült mert hát az azért látványos is volt! De sokat kinlódtunk szegénykémmel! Ő meg pont ezért sokára tudott megtanulni járni!

Szonja!

Ha nagyon muszáj kivenni Balázs orrmanduláját tavasznál elöbb ne enged!
Nálunk Csengének vették ki szintén 3,5 évesen az orrmanduláját és másfél két évre rá vissza is nőtt sajnos de utána már nem vettettem neki ki mert a doktornő azt mondta, hogy majd kinövi! Hát ki nőtte olyan 7 éves korára! De hát addig szenvedtünk elég sokat! Ráadásul Csengének meg ha elkezdett már folyni az orra akkorára megnőttek az orrmadnulái, hogy minden esetben nyomták a halló járatokat!Én meg attól paráztam, hogy teljesen süket lessz a gyerek, mert olyankor semmit nem hallott meg! Már szinte ordítottunk szerencsétlen gyerekkel!

Örülök, hogy tudtam segíteni a karácsonyi sütésben!
Jó sütögetést mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Őrület, hogy mindig van valami :(

Betegeknek jobbulást!

Nálunk meg az van, hogy megszűnt a napirend. Egyedül a fürdés stabil időpont, minden más össze-vissza sajnos. A lefekvés egyenesen tragikus. Azt akartam kérdezni, hogy ezt ki, hogyan intézi otthon? Hátha "hallok" hasznosíthatót. Nálunk eddig 7-7:30 fürdés, utána cici és szunya (cicin lógás 2 órát minimum)= ha most ez van, akkor éjjel kétszer kel. Verzió 2. cici után felébred, ezért játék és 11 körül alszik megint el. Na, ettől meg készek vagyunk, mert 11-kor már mi is kidőlünk. A nappali rend meg egyenesen tragikus, megszűnt, nincsen, nuku, zéró, semmi.... Talán kezd átállni a 4 órás evésre... Ne hogy???? Meg a fogak is jönnek. Az íny is fehéredik, látszódik a fogacska. És sokat sírdogál szegénykém. Ha felveszem abbahagyja = na, ekkor meg azt nem tudom, hogy "szopóka" van anyucinak vagy valóban valós a fájdalom. Ilyenkor már cicit is kapott, akkor elcsendesedett, volt amikor bealudt. Szóval kész káosz :(
A popsi meg kiütéses, szerintem illatos törlőtől= már lecserélve ohne parfümre. Meg talán a szemecske is piros= talán benyomott magának. Meg a kukac is piros....
Holnap oltás, mindent mutatok majd a doki néninek, de kivagyok.
Ildóca! Te mivel kented a kukacot?
Fiús anyucik! Ti mivel kenitek? Hogyan ápoljátok? Lehet rosszul csinálok valamit?!
szilvi35

Szilvi, hát nem semmi a kishapsi! :lol:
Fogzás boríthat minden rendet. Attól lehet nagyon de nagyon csúnya a popsi, ha igényt tartasz rá mutatok neked egyet g-n.
Fütyköst nem kenjük, sőt én nagyon hamar a popsit sem, mert a krémtől kipálot. Mióta nuku kenés gyönyörű a bőre.Persze kivétel a fogzós popsi. Kukac ha piros ebben is nagy szakértő vagyok :cry: , mi phenylbutazont és canestent kaptunk. Rendbe is tette.
Éjszaka: Nálam L 7-kor fürcsi mai napig, cicizett, kb 20-30 perc és szunya.Ez van a mai napig csak cici nélkül már. Soha nem hagytam neki 2 órát szájába,mert az már komfortszopi (erről megoszlanak a vélemények).
Játék: na azt soha, ha lefeküdt és kelt sosem játszottunk ha van nyűglődés(14 hó ellenére van) akkor együtt a sötétben, de nincs villanygyújtás és társai mert a maradék álmot is kiverjük a szeméből. Ő már 4 hós és rafkós!!
Ha felveszed és abbahagyja az nem fogzási fájdalom tapasztalat ez is. Az anya szórakoztass engem, amit kell is néha, de nem mindig.
És KITARTÁS!!
Örülök h az éjszakai légzési probléma okés nálatok.

Kép
kata05

Kata05! Nagyon szépen köszönöm a választ!!! Már ez is sokat segített! Mutass g-n ! Persze!
szilvi35

Szilvi

Én túl sok okosat nem tudok neked írni. Nálunk dettó. Kb. 4,5 hós volt mikor elkezdte ezt amit te is írtál. csak a fürdés a biztos pont nálunk is. Játszani mi sem játszunk vele, ha nincs el egyedül a kiságyban (általában nincs), akkor közöttünk landol a nagy ágyban. Én hagytam neki a komfortszopit, (kb 2 hónapja nem igényli ) bár nem értek vele egyet, de én nem nagyon tudtam mást csinálni, mert úgy ordított, hogy nem bírtam hallgatni. Lehet ez az én gyengeségem. Most se bírom ha sír, ezért álltalában az van amit ő akar :( Én is fogzási mizériára teszem ezt a rendszer felborulást, addig sem volt kőbe vésve semmi ( csak a fürdés ), de addig csak egyszer ébredt éjjel és szopi (kb 10 perc ) és aludt is. Sajnos az alvás azóta se rendeződött, tegnap is negyed 1-ig volt fent, pedig nappal se alszik sokat. Max 1- 1,5 órát. És 3-4x ébred most is, pedig már csomó " csodaszert " kipróbáltam. Azt mondják az anyatejes babák ilyenek. Csak kitartást tudok kivánni neked.

Popsi: én azt a krémet használom, amit gyerekdoki felír és sensitiv popsitörlőt. Még fogzásnál sem volt egyetlen pötty se. A kukachoz nem értek :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Szilvi!
A fog lesz a bűnős. Kb. egy hete Ádi minden előzmény nélkül elkezdett ordítani. De mint akit nyúznak. Gondoltuk, hogy valami fájdalma van, mert úgy sírt. Nézegettük a száját. Aztán feltünt, hogy nem akar leülni, szagolgattuk a seggét, de semmi, de azért lehúztam a rugit és belenéztem a pelusba. Hát szaros volt, a segge meg mint a paradicsom, olyan vörös. Bekentem Sudocrémmel (nem'tom, hogy írják) + Bepanten Plusszal és ráhuztam Balázs kis bugykójából egyet. Még kb. 20 percet sírt, aztán abbahagyta. Fürdetésre szinte teljesen lehúzták a krémek a pirosságot.
Tudtuk, hogy fogzik, mert délelőtt olyan, de olyan büdöset nyomott, hogy 2 zacskóba csomagoltam, és úgy dobtam a kukába.

Egyébként én sem kenegetem, mert nekünk is az jött be, ha feleslegesen nem kenegetem a fenekét. Ha kicsit kicsípi a kaka, akkor Sudocrem.
Kukacot sem kenegetjük. Piros sem volt még. Kivétel, mikor anyámból kitört az orvos, hogy fitymaszűkülete van. Aztán addig húzogatta a bőrt, hogy piros lett. Bevittem a Heim Pálba, ahol szépen megkértek, hogy kopjunk le a gyerek kukacáról. Már nem divat feltépni, ha tud pisilni, várnak 3 ill 6 éves korig, és akkor is előszőr krémmel próbálják. Fürdéskor megmossuk tiszta vízzel.

Azt nem tudom, már nem emlékszem, hogy 4 hósan rafkósak-e. De 2 órát cickón hagyni szerintem azért sok, mert feláztatja a cickót. Vagy már nem?
Mi 9-kor fürdünk. Ennek az az oka, hogy a férjem 6-ra ér haza, és a gyerekek igénylik a társaságát. Ha 7-kor fürdetünk, és altatunk, szinte semmit nincsennek együtt, mert reggel 6-kor megy el.
Szóval fürdetés után cici. Ezen Ádi vagy elalszik 10 perc alatt, vagy elkezdenek röhörészni. Na ekkor van a gond. Ha erőnek erejével altatom őket, akkor sem végzek előbb, mint ha játszhatnak még egy kicsit. Játszanak még 10 percet és akkor apa elringatja Ádi királyfi seggét. Utána kb. 2-3 körül kel, cicizik. De ha kiszívta, ami neki kell - kb. 3-5 perc - akkor elfordul és alszik.

Az viszont biztos, hogy ha jött a foga, a három legkritikusabb nap többször kérete a cicit, valahogy az nyugtatta meg. És én adtam is neki, igaz ezek sem voltak 5-10 percnél hosszabbak. Ha megnyugodott, akkor mindig voltak utána viszonlyag normál, hisztimentes időszakok.

Hinta nálunk is van, mint írtam: most már nálunk is próbálkozik. Csimpaszkodik és emeli a kis kezét, hogy emeljük fel, mert ő nézelődni akar. Meg anyám rákapatta a hintára. Ma fél nap hintáztathatta :) Odamászik a hintához, és mutat rá a kis kezével. És ha nem az van, amit őkirályfisága akar, veri a fejét a földbe. Nagyon komoly akarat van ám, kérem.
Én ilyenkor kicsit felveszem, nézelődünk, aztán leülünk a szőnyegre és megpróbálom elterelni a figyelmét. Mert szerintem ő még kicsi ahhoz, hogy csak azért ne vegyem fel, hogy megértse, nem az van, amit ő akar. Így kicsit az van, de mégse, mégsincs hiszti. Ezt asszem frankón leírtam :lol: Próbálom kompromisszumosan megoldani, minek üvöltessem óra hosszat és minek hagyjam, hogy szétverje a fejét a földön. Az nekem se jó és nem hiszem, hogy ő 10 hónaposan azt veszi le, hogy akkor legközelebb nem sírok, mert most nem az lett, amit én akartam. Nyilván vannak kivételek: mikor halvány lila ibolyám sincs, hogy miért süvölt, és már éppen csak fejen nem álltam. Vagy ha valamit akkor is meg kell csinálnom, ha őfelsége süvölt. Aztán majd ha kicsit nyílik az értelme.
Persze ez csak az én véleményem, de hátha ez is segít.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Megint offoltam :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szilvi, küldtem g-re levelet benne 2 képet. :lol:

Kép
kata05

Kicsit helyesbítenék az imént írtakhoz :oops: Este játszom /unk vele, csak éjjel nem 2 ébredés között, pedig néha Havi 1-2x 1-2 órát is fent van , mire visszaalszik.

Tlindi

Kép
tlindi

Húúúú...hát D. feneke is kimaródott már párszor, de szegény Lőrinc! :?
A haja meg külön megérne egy misét. :lol:
aRANYOS!

Szilvi!
2 órát én sem hagynám cicin!
Na de majd úgy is rájössz a megoldásra Te magad.

Szonja!
Szerintem jól csinálod.
Nem értik még az ok-okozati összefüggést.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Megnéztem Lőrinc babát: nagyon édes, és a haja! Zabálni való!
Szegény kis seneke. Ádié is ilyen vörös volt, csak egybefüggően, viszont nem volt olyan hólyagos.

Ildóca!
A dokinő mondta, hogy nem is lehet télen kivenni az orrmandulát. Most adok neki immunerősítőt, meg vettem Béres cseppet is, mert olyan kis szúnyoghuszár, és mióta az utolsó antibiotikumot szedte alig van étványa. Pedig adtam neki normaflort is.

Tlindi!
Mondasz valamit: ugyan nincs, csak két gyerekem, tehát a tapasztalatom 50-50%, de Balázs tápos csirke volt. Illetve hamar ette, amit mi. Nem is kelt 4 hónapos kora után. Csak nyáron, mikor szomjas volt. Jól kitöltötte a pocakot a kajcsi.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Köszönjük a dicséretet.
Kicsit kontrasztosak vagyunk együtt, nekem sötétbarna hajam és sötétbarna szemem van. :lol:

Nálunk 3 hete jelentkezett először a klasszikus hiszti. Hűű hát nem mondom hogy egyszerű, főleg kezelni. Én bevezettem nála az érdektelenséget ha elkezdi, és egy idő után abba is hagyja. Félek ha engedek akkor annyi. Amúgy kémlel hogy mit reagálok. :lol:

Kép
kata05

Szegény Lőrinc baba :shock: :shock: :shock: Fájt ez neki?
No meg a frizu :D :D :D

Már "tápláltam hozzá" én is kétszer :)
Ádinak is a fogzástól volt vörös?

Hát akkor nem hagyom cicin lógni ilyen sokáig :oops: :oops: :oops: Nem tudtam, hogy ez ilyen extrém, én meg eltévézgettem közben... Ha kicsusszant a pofiból, felébredt, ezért visszatettem mindig. Egyébként meg kb. 5 perc alatt leszív 150-200g-t. Szóval akkor 30 perc, oszt kész. Értem.

Tlindi! Hát nektek sem lehet egyszerű.
szilvi35

Valóban nem egyszerű, de én optimista vagyok. már csak 17 év és kirakom a szűrét :wink: :wink: :wink: És akkor jól kialszom magam :lol: :lol: :lol:

Lőrinc babanak micsoda sérója van. :D Jaj én még ilyan popsit sose láttam még képen se. Szegényke. Mennyi idő alatt lehet ezt rendbe hozni? Biztos írtad már Kata ,de mivel kenegetted, csak ,hogy tudjam ha esetleg ilyen történne Szoncsi popsival is.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Bár nem engem kérdeztél, de nálunk a Neogranormon javítja meg a popókát.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkatt! Nálunk a Neogranormon tovább rontott a helyzeten és a Bepanten hozta rendbe :-)
szilvi35

Sziasztok!

nem tűntem el én sem, de rám jár a rúd...
négy napot feküdtem a szt jánosban krónikus veseáldással... 40fokos lázat is mértünk... durva... és előtte még 3at szenvedtem itthon, nem gondoltam, hogy ennyire szarul vagyok...
A kórházban meg fejtem a tejem mint állat, aztán önthettem ki mert olyan bogyót adtak vénásan, ami miatt nem küldhettem haza... :-( Aztán szép lassan az idegtől, a magas láztól, a stressztől h mi a van itthon babucival, meg amúgy is elapadt a tejem... Szinte teljesen...
Alig tudok fejni most is valamit... :-S Tápszeren él Huba...
Totál magam alatt vagyok... Egy rohadt hónapig szoptattam csak???? Éveket terveztem, de legalább egy fél év az mindenképp tervben volt... Bár még iszom Laktoherb teát, meg próbálom fejni, de szinte reménytelen, cseppek jönnek ki csupán... :-S
Van ötletetek?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kattkat köszi. Van itthon Bepanten és Neugranormon is. Remélem nem lesz rá szügség...

Huba mami

Sajnálom a kórházasdit.

Szerintem a táp mellett ted Hubát gyakran cicire, ha inger éri a cicit, az infót küld az agynak, hogy kell a tejcsi és termelni kezdi. A legtöbbet Huba tud tenni azért hogy, rendeződjön a helyzet. Előbb szoptass, utána menjen csak a pótlás, mert ha nem elég éhes, akkor nem fog erősen szívni. Én urtica urens 5ch homeos bogyót szedtem/ szedek, napi 3x 5 bogyót, nekem nagyon bevállt. Nagyon sok pihenés és napi 3-4 liter folyadék. Hallottam olyat is , hogy napi 1 üveg alkoholmentes sör is segít. Alkohol tartalom 0%, más ártalmas anyag meg elvileg nincs benne (de előbb beszélj a védőnővel ). Remélem tudtam segíteni.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Alakulunk, alakulunk!!

Napirendünk más lett, de van:
reggel fél6-fél7-kor szól a harang, kaja, játék, gyakorlás a szőnyegen 8-9-ig, aztán bazikaja, pihi, 11 környékén rinyál, hogy menjünk sétálni. Én meg közben piacozok, vagy felderítem mi hol merre hány méter. Hazaérünk 1-re, kaja, alvás, 1-1,5 órát. Majd gyakorlás és játék megint. Aztán 5 körül megint be van sózva, elmegyünk bevásárolni. Este 7-8 körül locsizunk, aztán vacsi, aluszi. Éjszaka 3-4 órát alszik elsőre, aztán 1 óránként kelne, ha nem mellettem aludna. Hajnalig beköltözik az ágyba. És indul a nap. Amúgy nálunk is előfordul a 2 órás nyamnyogás a cicin, de én közben általában alszok :)

Kukitéma: nekünk már nincs letapadás, lehúzom, és olajozom.

Huba mami: ahogy Tlindi is írja, Huba tud a leghatékonyabban segíteni!! Tedd mellre, így stimulálja. Tea mellett van az Urtica mint homeos bogyó, az is jó, csak vigyázni kell vele, mert ha nem szünetelsz vele néha, akkor apaszt. Én még a Ricinus Communist is szoktam szedni, az Urticával felváltva, de nem kúraszerűen, csak esetenként. Van még egy jó malátasör (alkoholmentes), Rossmannban és Tescoban is lehet kapni, Karamalz a neve. Vagy More Milk kapszula, vagy Milusan granulátum is segíthet, mindenkinek más jön be. Vissza lehet hozni a tejcsit, ne add fel! Drukk-drukk!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Óóó Huba mami, sajnálom nagyon!
A Laktoherbet és az Urticát szedem én is. Azt javaslom, mint a többiek. Már több, mint 6 dl folyadékot képes vagyok meginni egyszerre (máskor ennyi volt a napi adagom).

Csipet, köszi a napirendet. Hááát nálunk még alakul és remélem beáll valahogy, mert a rendszertelenség kikészít. Most kísérletezgetek az estével. Egyszerűen nem alszik el 10:30 előtt :(. Persze délelőtt meg sokat alszik, de hát nem lehet ébren tartani, mert nyűgös lesz, sír.

Amikor nem szedek Urticát (a szüneteltetés miatt) szedhetek más fajta homeos bogyót? Így már nem apaszt? Mert amikor leállok Urticával, akkor mindig akadozik az ellátás is.

Kata 35! Ti ilyenkor is mentek sétálni? Iszonyat hideg van!!!
szilvi35

Szilvi, Urtica helyett én szoktam ezt a Ricinus Communist, nem annyira hatásos, mint az Urtica, de nem rossz. Igazi cicidurrantó az Urtica. Azért alapvetőennem árt pár nap szünet, ilyenkor többször kajálunk, de megvan az adag.
Bakker én meg nem bírom ébren tartani este 7-8 után, csak ha elmegyek közértbe este 6kor, és alszik egy órát. Akkor kihúzzuk 9ig. Napközben ritkán alszunk nagyobbat, de előfordul, főleg az olyan napok után, amikor sűrűbben kel éccaka.
Remélem hamarosan lesz rendszer a napokban!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi,

nem megyünk sétálni..csak kiviszem az udvarra.
marha hideg van,állítólag 20 percet lehetnek kint ilyen hidegben a babák.

Bogi a mai napig délelőtt 10 óra után ébred reggel,ritkábban 8kor.
este 10-fél11 körül alszik el.
és így ébred szopizni 2körül és 6körül.
én nem tudnám elaltatni,mint a rendes anyukák:8kor...:)))
Mondjuk az egyszoba biztos sokat számít,ha külön lenne.lehet,h aludna előbb.

nekünk is volt piros a feneke B.nek a fogzástól...kentük sokat neogr.-nal,aztán helyreállt.
Húúúú,én is szoptattam 2 órát simán....:)
Talán B. jóltápláltsága ennek is köszönhető...:)
De képzeljétek,most meg alig eszik...ami jó....meg most sokat nőtt megint.lassan 80cm.

Kezd nálunk is hisztizni a lyány....vicces.....sajnos én nem engedek...csak nézem a műsort...aztán elmondom röviden a véleményemet és terelek....általában bejön....
De jól kijövünk egymással....tegnap sütit sütöttünk,táncolt,ahogy kevertem a krémet fakanállal....ülve táncolt és nevet teli pofival....:)

Huba-mami,nekem úgyanígy.homeo bogyók,sör,laktoherb.
hajrá....ne add fel....

Kép
kata35

Köszönöm a segítségeket!
Konklúzió: bár van egy jellemző "trend", mégis mindenki egyénre szabottan csinálja. Lehet napirendet felállítani.
Homeos koktél átgondolva :)
Huba mami! Sikerült tejcsit kreálni?

Kb. egy hete voltunk kontroll SIDS szűrésen Tivával. Érdekes ez az egész. Amit leszűrtem: Vannak SIDS veszélyeztetett bébik http://www.vital.hu/themes/sid1.htm amit szűrni lehet, viszont ezután már csak tüneti kezelés létezik. A tüneti kezelés abból áll, hogy ébren, ébrebben tartják a csecsemőt. Amit a szülő megtehet, hogy légzésfigyelőt használ és felkészül életmentésből, egy rövid tanfolyam elvégzésével.
Nos 2 hét után nem adtam Tivának az "ébren tartó" szert, mert láthatóan be volt pörögve tőle. Nagyon keveset aludt és állandóan járt keze-lába, hányt.
Ebből kifolyólag már nem is igazán szimpatizálnak velünk a kórházban (úgy éreztem), de ez nem fontos.
A kontroll leletére szerintem az van írva, mint ezelőtt, tehát a helyzet változatlan. A doki néni viszont teljesen mást mondott és azt is, hogy már nem kell mennünk.
Nem igazán tudok ezen kiigazodni.
Így hát figyeljük a kicsit, légzésfigyu is figyeli és talán már tudunk mit tenni, ha netán tán baj lenne, de nem lesz. Kép Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.12.17 14:02-kor.
szilvi35

Sziasztok...

Nem is gratuláltam Csipetnyuszának a beköltözéshez! Sok boldogságot! :-)
És mintha olvastam volna új fogakról?! De már nem emlékszem kinél, bocsi, de GRAT!

Ildóca! Kérdezni is akartam, hogy van valami újság pocaklakóval? Gondolom mostanában voltatok AFP-n? Minden ok? Genetika? Nagyon bátrak vagytok, de én mindig örülök, ha egy család sok babát szeretne. HURRÁ! :-D

Tejcsi! Hát, alakulgat... Ma hajnalban már 90ml-t szopizott egy mellből, ami azért örömhír... :-) Remélem helyreáll... De még mindig leginkább tápot kap a gyerek... :-S
Valamit biztos kihagytam... :-S No, majd akkor megírom legközelebb. :-)

KÖSZÖNÖM a tanácsokat!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?