Sziasztok!
Szilvi!
A fog lesz a bűnős. Kb. egy hete Ádi minden előzmény nélkül elkezdett ordítani. De mint akit nyúznak. Gondoltuk, hogy valami fájdalma van, mert úgy sírt. Nézegettük a száját. Aztán feltünt, hogy nem akar leülni, szagolgattuk a seggét, de semmi, de azért lehúztam a rugit és belenéztem a pelusba. Hát szaros volt, a segge meg mint a paradicsom, olyan vörös. Bekentem Sudocrémmel (nem'tom, hogy írják) + Bepanten Plusszal és ráhuztam Balázs kis bugykójából egyet. Még kb. 20 percet sírt, aztán abbahagyta. Fürdetésre szinte teljesen lehúzták a krémek a pirosságot.
Tudtuk, hogy fogzik, mert délelőtt olyan, de olyan büdöset nyomott, hogy 2 zacskóba csomagoltam, és úgy dobtam a kukába.
Egyébként én sem kenegetem, mert nekünk is az jött be, ha feleslegesen nem kenegetem a fenekét. Ha kicsit kicsípi a kaka, akkor Sudocrem.
Kukacot sem kenegetjük. Piros sem volt még. Kivétel, mikor anyámból kitört az orvos, hogy fitymaszűkülete van. Aztán addig húzogatta a bőrt, hogy piros lett. Bevittem a Heim Pálba, ahol szépen megkértek, hogy kopjunk le a gyerek kukacáról. Már nem divat feltépni, ha tud pisilni, várnak 3 ill 6 éves korig, és akkor is előszőr krémmel próbálják. Fürdéskor megmossuk tiszta vízzel.
Azt nem tudom, már nem emlékszem, hogy 4 hósan rafkósak-e. De 2 órát cickón hagyni szerintem azért sok, mert feláztatja a cickót. Vagy már nem?
Mi 9-kor fürdünk. Ennek az az oka, hogy a férjem 6-ra ér haza, és a gyerekek igénylik a társaságát. Ha 7-kor fürdetünk, és altatunk, szinte semmit nincsennek együtt, mert reggel 6-kor megy el.
Szóval fürdetés után cici. Ezen Ádi vagy elalszik 10 perc alatt, vagy elkezdenek röhörészni. Na ekkor van a gond. Ha erőnek erejével altatom őket, akkor sem végzek előbb, mint ha játszhatnak még egy kicsit. Játszanak még 10 percet és akkor apa elringatja Ádi királyfi seggét. Utána kb. 2-3 körül kel, cicizik. De ha kiszívta, ami neki kell - kb. 3-5 perc - akkor elfordul és alszik.
Az viszont biztos, hogy ha jött a foga, a három legkritikusabb nap többször kérete a cicit, valahogy az nyugtatta meg. És én adtam is neki, igaz ezek sem voltak 5-10 percnél hosszabbak. Ha megnyugodott, akkor mindig voltak utána viszonlyag normál, hisztimentes időszakok.
Hinta nálunk is van, mint írtam: most már nálunk is próbálkozik. Csimpaszkodik és emeli a kis kezét, hogy emeljük fel, mert ő nézelődni akar. Meg anyám rákapatta a hintára. Ma fél nap hintáztathatta
Odamászik a hintához, és mutat rá a kis kezével. És ha nem az van, amit őkirályfisága akar, veri a fejét a földbe. Nagyon komoly akarat van ám, kérem.
Én ilyenkor kicsit felveszem, nézelődünk, aztán leülünk a szőnyegre és megpróbálom elterelni a figyelmét. Mert szerintem ő még kicsi ahhoz, hogy csak azért ne vegyem fel, hogy megértse, nem az van, amit ő akar. Így kicsit az van, de mégse, mégsincs hiszti. Ezt asszem frankón leírtam
Próbálom kompromisszumosan megoldani, minek üvöltessem óra hosszat és minek hagyjam, hogy szétverje a fejét a földön. Az nekem se jó és nem hiszem, hogy ő 10 hónaposan azt veszi le, hogy akkor legközelebb nem sírok, mert most nem az lett, amit én akartam. Nyilván vannak kivételek: mikor halvány lila ibolyám sincs, hogy miért süvölt, és már éppen csak fejen nem álltam. Vagy ha valamit akkor is meg kell csinálnom, ha őfelsége süvölt. Aztán majd ha kicsit nyílik az értelme.
Persze ez csak az én véleményem, de hátha ez is segít.