Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Bence már alszik, megint kiütötte magát, aludt összvissz 1 órát ma, ebben benne van a délelötti és délutáni alvása. Kép
szóval a krémeseket nem sikerült kipihennem délután Kép

Rohadtul fáj a hátam, majd beszakad a közepe.

Móki, én pont a napokban mondtam Apának, hogy ha egy jó tündér most megkérdezné mi lenne egy kívánságom, teljesíti, azt mondanám hogy végigaludni egyben 12 órát. Kép
Mi is 3-4x kelünk éjjel, ebböl 1-2x szopi, a többi csak úgy.

Mariann, irigyellek ezért a 8-9ig alszunk dologért. Bence ha 1x felkelt reggel (ált 6.20-kor mikor Apa kel, akkor kurjant ö is) akkor már esze ágában sincs visszaaludni, játszani kell, meg reggelizni, meg kukucsozni, hempergetni az ágyon, stb. Nehogymá aludjak mikor ö fenn van Kép

Kata, nagyon édi Máté, a múltkor kérdezted mit fordítok, bocsi de azóta nem volt idöm hogy részletesen írjak mindenkinek. Szóval most épp angolról fordítottam használatikat (ált azt szoktam) vagy olaszról szoktam ipari termékismertetőket, gépkönyveket, stb. Egyébként meg mikor mi van. Sajnos nekem is kb 2-3 havonta van valami. Jó lenne gyakrabban.

Szilvus, Peticica a konyhatündér Kép Kép nem panaszkodhat az, akinek ilyen segítsége van !

Ed, ezt a hátra szerelhetö Kincsöhordozót hol vettétek, ill hol lehet ilyet kapni ? A kenguru napjai meg vannak számlálva, mert Bence rohamosan hízik. Lassan bele se fér. Kép

Most pár napja elkezdtem Bencének Chamomillát adni (nem tudom melyiket kellett volna, én C30-at adok, asse tom mi köztük a különbség, valaki hozzáértő fel tudna homályosítani ?) Mindenesetre azóta nem ébred éjjel 8x csak 3-4x. Lehet köze hozzá a chamomillának ?

Na ellépek pancsizni végre én is, jól fog esni fájós hátimnak.

Apa még nincs itthon. Borzasztó.

Sziasztok

Timi

PS: adaléknak néhány kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
kismaszat

Humi! Nem felejtettem el, de Orsi nem szokott maszatos lenni kajcsi közben. Igaz csak pár kanállal lehet beletuszkolni a fözeléket, azt is ugy hogy fele eltünik felét meg hátratolja. Mitöl kenné össze magát?KépKép Ha lesz maszat majd dicsekszek én isKép
Nekünk is adtak idöpontot mérésre fél éves korig. Most már visszahivnak de nem idöre megyek mert a kismamás tanácsadáson nincsenek babák, és olyankor szoktam elvinni.

Libero ajándékot megkapta valaki? Ágynemüt, esökabátot?

Orsi!nálunk nem fél töle, a turmix zavarta régen, most már azt is megszokta.

Mariann! Én sem tudtam hogy az etetöszékbe téve a gyerekkel gond lehetne, Orsi is simán élvezte. Ezek szerint itt mintababák vannak!Kép

Timi! Most kértünk ajándékba habtapit, nem gondoltam ilyenre számithatunk majdKép

Szilvus! De ügyes már Petike is!! Gratula neki.

Most rohannom kell, nem tudom befejezni, de a gyerköcök nagyon aranyosak!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

régen Bence is félt a turmix hangjától, de most már nem fél mert tudja, hogy utána zaba van Kép

Szilvus, a fotó önmagáért beszél, remélem látszik rajta milyen aprólékos minták vannak a habtapiban, egy kép kb 8-10 apró darabból áll. Hogy nem nyeli-e le ? eddig még nem, bár aggodalmamra Apa közölte, hogy ami bemegy az elöbb utóbb ki is jön Kép

Tökjó volt nyugisan pancsizni, most kimondottan jólesik hogy nem hallom Bencét, kár hogy nincs rajta Pause gomb, néha úgy megnyomnám...

Egyébként Karmen, van többféle habtapi, van ami nem ilyen macerás, pl Pumukliéké, láttam az egyik fotón. Télleg, tud valaki vmit Pumiékról? Csak nincs baj velük ? Rég hallottunk Nándibabáról.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Ja, szerintetek is nagy füle van Bencének Apa szerint ö lesz a Dumbocska, akkora fülei vannak.

T.
kismaszat

Megjöttünk a vásárlásból, beszereztem fiamnak a HA-s tejpépjeit, meg a 2es tápit... Aztán kipórszívóztam. Mire eljutottunk volna a vacsiig, meg a fürcsiig, bealudt a drágám a Dédinél Kép Úgyhogy ma a fürcsi kimaradt, és kb egy óra múlva felkeltem enni... Remélem utána vissza is alszik. (Vacsi után nagyon élénk szokott lenni 1 órán keresztül...)

Humi! Én nem lennék ennyire biztos abban, hogy könyebb!!! Egyszer a leszállásnál (59ről), megbotlottam. A babakocst, szerencsére alkapták, így nem estünk el, de a bokámat úgy megrándítottam, hogy 2 napig nem bírtam ráállni, és vagy 1 hétig fáslizni kellett, hogy egyáltalán rá tudjak lépni... KépKép
Mi kipróbáljuk az egyenkajcsit, remélem tetszeni fog a fiatalúrnak, mert egy hóval ezelőtt még nem tetszett neki a sárgarépa (mondjuk akkor nem volt benne husi Kép)

Zsu
bzsuzska

Kármen nekünk betűs tapink van, ez nem macerás, nincsenek apró részei. De láttam már olyat is, amibe nincs "minta" vágva, egyszínű, teljesen sima, de nem t'om hol lehet beszerezni...
Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Nádja is megfürösztve, vacsorázva alszik már. A korai kelés betett neki, hiába szundikáltunk 3 órácskát délután. Én még nem vagyok álmos, nekem elég volt a délutáni 3 órácskaKép

KarmenKép
Liberót felhívtam múlt héten, legkorábban jövő héten kezdik az ajándékokat postázni. Holnap feladom a 15 figurát az ágyneműért.

Timi!
nekünk is van zebrás kanapénkKép

Mariann
tmarianna

Humi!

Nagyon orulok, hogy Krizsonak nem kell tobb antibiotikumot szednie es hogy minden ok.
Tali:
En azt hittem, hogy a talira csak a "regi motorosok" hivatalosak. Koszi a meghivast, mi is elmegyunk. Elkuldened nekem is a cimeteket? Sutit es uditot viszek en is. Vigyek meg valamit? Az ossznepi babaetetesben benne vagyok, nekunk a menu tokeletes.

Timi!
Nekem a gyogyszertarban a chamomillabol a 15-set ajanlottak. En sem tudom, mi a kulonbseg a ketto kozott.

Par hete Picur is felkel ejszaka 2-3 alkalommal, ha csak 1x, akkor mar nagyon jo. Szerintetek mikor lehet elkezdeni a Chamomilla szedeset? Mirol lehet eszrevenni, hogy most mar tenyleg a foga miatt nyugos, felebred ejszaka tobbszor? Mar 1 honapja ez megy, de meg mindig sehol semmi.

Karmen!
Nekunk nagy alaku ABC-s habtapink van. Eloszor figurasat vettunk, de abban nagyon sok apro darab van es feltem, hogy megeszi, mert persze egybol meg kellett kostolni.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Karmen,
Tescoban lehet kapni ilyen habtapit (egy kicsit drágább, mint a sima). Egy mese áll össze a képekből. Angol nyelvű a mese szövege a tapikon és egy papíron adják hozzá a magyar fordítást, ha valaki nem értené. Nincsnek a tapiknak kivehető részei, egy darabban van. Egy kicsit fényes a felülete és ezért ici-picit csúszik, de nem vészes. Nekünk bevált.
Kép

Zsu,
Babahami igényt vettem. Többiek?
Pont az 59-esen botlottál meg. Szegény te! Kép Pedig azt hinné az ember, hogy ott nem lehet baj, hiszen majdnem járdaszintben van a busz padlószintje.

Mariann,
Reggeli visszaalvások nálunk is hasonlóan működnek, csak 7 és 9 óra időpontokban van felébredés.

Megyek mostmár fürdetni. Korábban szoktunk, de hétalvó kisfiam ma 9-kor kelt és 2*3 órát aludt napközben. Kép

Pusza,
Humi
humi

Sly,
Babahami igényt tőled is vettem.Kép Zsu sem sokkal régebbi tagja a társaságnak, mint te. Szóval gyertek nyugodtan, örülünk nektek is. Ugye lányok?
Viszont nincs email cím a profilodban. Hova küldjem a mailt?

Humi
humi

Sziasztok!

***TALI***

- Szilvus+Peti = görögsali+tzatziki+gyümitea
- Timi+Bence = ipari rágcsa
- Edina+Kincső = ipari rágcsa 2
- Móki+Andris = ipari rágcsa 3
- Nuska+Sára = tojáslepény á la Sárkány
- Zsuzska+Petya = édes sütike
- Erika+Danimanó= üdítők+ gyümölcs
- Kata + Máté = kuglóf?
- Mariann+Nádja = üdítő + édesség (talán muffin)
- Sly+Bianka = süti + üdítő

Ugye nem maradt ki senki?Kép Humi a telepátiás gondolkodásunk műxik jaja, ilyenek az Ikrek, látod? Egyébként van egyfajta "látnoki" képességem, lehet baromság, de már volt rá példa (sajnos rossz apropóból).

Közös babatápihoz mi is csatlakozunk, készitheted a vájlingotKép Kép

Mariann, Humi hát én csak lesek, hogy 3 (!!!!!) órákat alszik Nádja és Krizsó, hát én a napközbeni összesen 1,5-2 órának is úgydeúgy tudok örülni.

Viszont: a plusz egy étkezés beiktatása Petinél csődöt mondott. Már második napja a délutánba próbáltam beszuszakolni még egy aprócska kaját, teljesen felborítva Peti jól bevált napirendjét. Eredmény: 1/2 1-kor 400 gr főzike elfogyasztása, majd ébredés után 3 körül egy Danonino. Gondoltam én (balga...), hogy 1/2 5 körül csemetém már a küszöböt fogja rágni éhségében..hát nem. A gyümölcsmixet 1/2 7-kor tömtem belé, felét sem kérte, azaz azt is finnyogva ette. 1/2 8-kor bevágta a jól megszokott 2,5 dl tápját, s alszik. Maradunk egyenlőre a napi 4x kajánál.

Karmen
Megérkezett ma a Liberós teknős!! Olyan aranyosKép Peti bezzeg lese....-ta, én játszottam vele TVzés közben.

Timi
Bencének nincsenek emlitésreméltóan nagy fülei. Mommeg Apának, Ő a Dumbóka, nem a fiaKép Kép

Orsi
Peti nem fél, csak a gyümölcs-centrifuga hangjától, olyankor ordít. A porszívót pl. kifejezetten szereti, feltéve, ha nem a nóziját inzultálom vele.

Katca
Na, a neten olvasottakból ne vonj le messzemenő következtetéseket ( én is azt tettem, mikor Peti lába volt varas), inkább vidd el egy kifejezetten csecsemőkori ekcémával foglalkozó bőrgyogyihoz, hogy Ő mondja meg mi is az a folt Máté arcán. Petike lába pl. a kenőcstől és a testápolótól teljesen rendbejött.
Aranyos a lábkilógatós-alvós kép, no és persze a céklafaló Máté isKép Kép

Még jövök, most abbahagyomKép

Szilvus
szilvus

Humi!

Ide johet a mail: napocskamano@freemail.hu. Koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Nádja már 3/4 8-kor aludt ám, csak mire azannya elküldte a hsz-t, már 1/2 9 is elmúlt.

Próbamuffin a sütőben. Még muffint soha nem sütöttem, gondoltam nem szerdán kéne kipróbálniKép

SzilvusKép
Hát, egyedül Nádja sem alszik ennyit egyhuzamban, de alvás ügyileg jó hatással vagyok rá (meg asszem a cici isKép). 400 gramm főzike, szerintem akkor nem csoda, ha 4 evés van egy nap. Bár nem vagyok (mégKép) hozzátápi szakértő, de ez remgetegnek tűnik. Az majdnem fél kiló.

TimiKép
Bencus tényleg nem Dumbóka. Én már láttam Dumbokát, nos, ő nem így nézett ki.Kép

Mariann
tmarianna

Mariann
Akár 1huzam, akár nem, Nádjának elképesztően jó az alvókája napközben. Kép
Sok bizony a 400 gr, én magam nem tudok ennyit megenni sem levesből, sem főzelékből (max. sütibőlKép )
A hozzátápit fél banánnal vagy annak megfelelő őszibarackkal kezdtük mi is, utána jött a szopi (én soha nem szopi UTÁN kináltam meg), az adag fokozatosan emelkedettKép De Peti szerintem nem mérvadó, mert mi 3 hónaposan kezdtük mindezt. Szerintem amig van tej bőven elég, ha Nádja az ilyenkor már kellő ásványi anyagokat megkapja abból a pár falatkábólKép

Muffin nyammika. Milyen lesz? Répás? Csokis? Muffint nem lehet elrontani, ha csak fele olyan jól sikerül mint a múltkori halisalid, már akkor is dijnyertes!

Puszz,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Peti korán kelő, ugye? Elég soknak tünik nekem a reggeli és a fél 1-es ebéd között eltelt idő. Szerintem adj neki tízóraira valamit (gyümit, nasit, bármit, ami nem túl laktató), az ebédet pedig szerintem told ki mondjuk fél órával. Így nem egyszerre eszi majd meg 400g hamit.Kép, no és a bölcsiben, oviban is így kapnak majd enni.
Petikópéval együtt, eddig már 4 babóca lesz közös konyhán. Kép Többiek????

Timi,
Bencusnak semmi köze Dumbókához és egyáltalán nincs extra nagy füle. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én is láttam már Dumbókát, de Bence füle meg sem közeliti az övékét. Amúgy Krizsónak meg kis hegyes Mikimanó füle van, ráadásul az egyiket hátulról megnyomta a köldökzsinór és ott még lapos is a fülcimpája. Kép

Mariann,
Hogy sikerült a próbamuffin? Naaaagyon fini lehet, NYAMMMMM! (Valamit láthattak itthon rajtam míg olvastam a muffinról, mert megkérdezte a férjem, behozzon-e nekem valami vacsit.Kép)

Móki,
Ugye akkor jön veled a talira Judit barátnőd és Boti? Múltkor is olyan jó volt, hogy ott voltak Ritánál.

Orsi,
Kristóf a botmixer hangjától fél.

Megyek aludni, mert Apa a héten minden nap korán kel és szolidáris vagyok vele. Kép
Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!
Igazság szerint azért nem írok, mert:
1.nem nagyon van "energie"
2.nem akarok mindig csak panaszkodni.
De ma egy kicsit!!!Képzeljétek, Bence egyre rosszabb éjjel, max. 1-ig alszik fél tíztől, utána szopi, elalszik és 1 óra múlva ébren van.Elringatom (bébihordó ) de újraébred,és ezt játszuk hajnalig, akkor újra szopi,és már nem alszik el.Én most a végkimerülés szélén állok,érzem közel a "Lipót" Kép !Adok chamomillát (15-öst), viburcol kúpot és ennyit tudnak.Ja, még csak szopiztatom, este van egy kis tápos kiegészítés, hátha éhes! Kép De neeem!Én már több mint 2 éve nem aludtam igazán ki magam, mert Réka se volt egy jó alvó.Ő most szuperül alszik (21-8) ,remélem nem szólok rá! Kép , de most Benyovszki nem hagy. Meddig lehet ezt bírni???
Egyébként napközben egy angyal, ja és több,mint 7 kiló!Imádom őket, de egy jó alvásért most sok mindent adnék!!!
Talira sajna nem tudok menni, mert 2 gyerkőccel, tömegközlekedve szinte lehetetlen.De remélem tesztek fel majd képeket!
Na, panaszkodásból ennyit,megpróbálok kicsit aludni.Majd jelentkezem,de olvasni foglak titeket!
Sziasztok!Jó Bulit!!!!!!!!
Barack
barack

SzilvusKép
Muffin kész, fini lett. Áfonyás. Annak idején, mikor még létezett Dunkin imádtam az áfonyás muffinjukat. És az IKEÁ-ban múlt héten láttam áfonya lekvárt és eszembe jutott. Már csak muffin papírt kéne szerezni, akkor szebb lenne.

Múlkor sikerült végre olyan képet csinálni Nádjáról, amin olyan igazi vigyort ereszt el. Amúgy piszok disznó, mert mindenkire így vigyorog, ha szólnak hozzá, még idegenekre is, csak a kamerának komolykodik mindíg. Kezében kedvenc polipkája látható (már amennyire)
Kép

Mariann
tmarianna

SziasztokKép

Humi
Peti ponthogy nagyon későn kel reggel, igy gyakran csak 1/2 9-kor reggelizik. Igy a délelőtt kilőve, bármit is adnék Neki, tuti nem ebédelne. S mivel korán tér nyugovóra, voltaképpen "rövid" a nap a sok evéshez. Arra gondoltam, inkább előrehozom 12-re az ebédet, igy talán 3-kor elfogad valami nasit, miután felébred a délutáni szunyából, gyümit vagy pépet, vacsizna velünk 7-kor, utána fürdés és a lefekvés előtti táp. Kipróbálom, hátha ez beválik.

Barack
Jó hallani felőletek. Gyere-gyere, nembaj, ha panaszkodsz, tuti mindenkitől érkezik biztatás, 1-2 jó szó és jobb a lelkedKép Gyakorló mama vagyok, igy nemtom mikor lesz vége a nemalvásodnak, de érzem, hogy hamarosan. Hétvégén nem tudod lepasszolni kicsit a bébiket és aludni 2-3 órát? Csak néha, nem mindig?

Szilvusék
szilvus

Sziasztok! Még mindig nem tudom, hogy megyünk-e szerdán, kissé bonyolult hetünk van. (Mint mindigKép)
Tudjátok, kis gyerek kis gond... szóval most próbálok a nagynak sulit keríteni!
Ami a mozgást illeti, az ikrek (Szilvi, köszi gratulációt) persze ezt sem egyformán csinálják!
Ádám, aki eleinte a gyugibb bébi volt, teljesen izgága, addig nyüzsög, amíg ki nem bukik. már nyöszörög a fáradtsaágtól, de le kell fogni , hogy elaludjon. Ha ébren van, mászik, ha talál kapaszkodót feláll. Hasizomból akar felülni, majdnem megy neki. Egész jól megül. Folyamatosan pakol, matat. Eszter nyár óta nem nagyon fordul meg. 4kézlábra áll, emelgeti a popsiját, maga alá gyúrja a lábát, ha rájönne a mozdulatra, simán visszatottyanhatna ülésbe. Most ő a szemlélődőbb, hosszan eljátszik, nézeget egy tárgyat. Szeret ülni, ha felültetjük nagyon stabilan ül, hosszan, közben egészen előre hajol a két lába közt, és vissza húzza magát. Mászni még mindig inkább hátra felé sikerül!
Hát "így mozgunk mi", ebből is jól látszik, hogy a gyerekek nem olvassák a könyveke, amiből megtudhatnák, mit miután kell csinálni, mikorra hova kell érni, így csak úgy érzésből fejlődnek!Kép
Claire
claire

Sziasztok!
Már megint csak egy rövid helyzetjelentésre van időm. Még olvasni sem bírtam néhány napja. De elkezdem, és mindenkinek válaszolok.
Nálunk esténként megint nyöszörgés van: Tomikának jön a 6. foga, és esténként nagyon szenved vele. Tegnap fél 11-kor aludt el, ma fél 10-kor, de már egyszer fölsírt. Közben sírás, röhögés felváltva, de persze csak anyucinál marad meg. Remélem, kibújik végre ez a fránya fog is, és lesz néhány nyugodtabb éjszaka.
Amúgy jól vagyunk, a cici lassan gyógyul, de azért már nem fáj annyira.
Ja, ezt még el kell mesélnem: ma délután a Tescóban ült Tomika a bevásárlókocsiban. Egyszercsak eldőlt.Beszunyált szegény.Megijedt, kivettem,sírt egy picit, és elaludt a kezemben.
Van újabb 2 fotónk:

Itt vannak a felső fogak:
Kép
ptünde

Sziasztok!

Képzeljétek, hogy jártunk ma:
venni akartam HIP erdei gyümölcsös tejpépet a tescoban, gondoltam csak megeszi, mert a hasonló bébiételt szereti. A pénztárnál vettem észre, hogy októberben lejárt! 600Ft! No nem vettem meg. Gondoltam elsétálunk a DMig, majd veszek ott. De ott már csak az egyik alkalmazottig jutottam, mert júliusban!!!! lejárt pépet találtam. Persze a doboz mögött találtam jövő januárit, de már nem kellett.

Zsuzska, ok, találkozzunk a 138as busznál. Még jó, hogy neked eszedbe jutott, mert én elmentem volna a határútra.
10.06-kor indul egy busz (20 percenként jár), mi a lépcsős utcánál (1.megálló) fogunk felszállni.
Egyébként nem aggódok a mászásért, fog eleget mászni, még meg is fogja unni (barlang, szikla, faKép)

Humi, köszi, jó ötlet a kaja.

Nálunk éjszaka óránként van OÁÁÁOÁÁÁÁOÁÁ. Kicsi szopi és alszik tovább. De ma reggel 6kor már nem tudtam visszaaltatni. Vajon mi lesz most? Már 1* felsírt.

Este teregetés volt a játéka:
Kép

Hú, nem teregettem ki, jól elfelejtettem.

Megyek, jó éjt mindenkinek!

Edina
Kép
Kép
ed26

És végre van hintánk! Tomika nagyon élvezi:
Kép

Mindenkinek továbi szép hetet és jó talizást kivánunk!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Ed! Én pár napja a Corában vettem volna Hipp erdeigyümis pépet,mert le volt árazva 129 ft-ra!!! Mikor már raktam volna a kosárba,akkor néztem meg a dátumot.Nem volt még lejárva,de 1 napig lett volna jó. Azért odafigyelhetnének a
boltok legalább a bébiételekre...

Barack! Mi is így voltunk a Domival 3 hetes koráig óránként kelt fel,szopizni.Aztán rájöttünk,hogy csak megnyugtatásképpen kell neki,nem éhes. Bár nagyon nem akartuk,de végül adtunk neki játszócumit,azóta csak egyszer kel fel éjszaka.

---------------------------------

Annyi mindent írtatok,és annyi mindenkinek írnék,de már nagyon álmos vagyok....majd holnapKép

Puszi mindenkinek!

ui: Majd egyszer Domi és én is elmehetünk a talira? Most sajna nem tudnánk menni...
orsi21

Sziasztok!

Orsi, épp azért volt leárazva.Anno mi is ezt csináltuk, bár elvileg előre fel kellene hívni a figyelmet a közeli lejáratra, bár,ha egy közel 700 Ft-os 129Ft körül van, az már sejtet vmitKép

Humi, csajok, lehet, hogy meg lesz torpedózva a tali a mi részünkről.Egyre rosszabbul vagyok, már hangom sincs, ennek a Zoli igen örülKép
Szóval félek, nehogy megfertőzzek vkitKép
Azért igyekszem összeszedni magamat.

Lányooooooook, rájöttem, hogy két 20%os kuponom van.Az egyiket ma vásárolom le.Szal, sos, akinek kell a pelusos téma jelezze gyorsan.

Pusz, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Léna, ment mail pelusügybenKép

pusza,
Móki
móki

Mariann,

Intersparban lehet muffin papírt kapni 100db-os kiszerelésben, ha érdekel.
Pont a napokban láttam.

Szia

Timi
kismaszat

Léna,

Kurált magad teljes bevetéssel!!!! Mail tőlem is ment pelus ügyben.
Majd még jövök.

Puszi,
Humi
humi

Mariann! Köszi a Liberos infot. Csak direkt azonnal postáztam 2 hete mert csak 1500 ágynemü van, remélem figyelik kinek mikor érkezett be.
Nádja nagyon csibészesen mosolyog!

Timi! én is a 15CH-t adom.

köszi a tippet habtapira, apos veszi meg, én nem beszélek vele, de a férjemnek szolok mondja neki milyen lenne jo.

Szilvus! TEknöst Orsi is imádja, de mindig a haját rágja csakKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Most írtam egy csomót, erre elszállt.
A lényeg, hogy az utóbbi napokban szarakodott a gépem, megtámadta valami vírus, ezért nem is jelentkeztem. Mi is megyünk holnap a talira! Most beszéltem anyóssal ,elvállalja Dorkát, így már tutira megyünk.
Hánykor kezdődik a buli? Még nem tudom, mit viszünk, mert ilyen pocsék időben nem tudok kimenni a 2 gyerkőccel a közértig, de majd kitalálok valamit.
Most megyek, mert Levi ordít. Majd még jövök.

puszi

Erika
pera

Még valami, mi is jelentkezünk az össznépi babaetetésre!

pussz

Erika
pera

Sziasztok!
Visszaolvastam, de nem reagálok semmit, mert már annyira régiek a dolgok, hogy idejétmúlt lenne. De azért egyet mégis, böki a csőrömet:

Timi,
hát nem tudom hogy birod ki anyóspajtást! Én már rég kiköltöztettem volna valami jó helyre... Miért gondolja, hogy az bármelyikőtöknek is használ, ha megkeseríti az életeteket?! Ne haragudj, de a párodat sem értem, szerintem ő tudná még a legsimábban megbeszélni a dolgokat az anyjával. Azzal, hogy hagyja, hogy Ti viaskodjatok egymással és nem áll ki melletted, hosszú távon csak árt nektek. Mi Veled vagyunk.

Humi,
Mélt megkaptam, köszi, holnap megyünk. Még nem tudom, hogy mit, de vmit viszünk. Lehet, hogy gyümisalit, mert hát nekünk is kell egy kis vitamin.

Mariann,
Annyira jó, hogy Nádja ilyen sokat alszik! Amikor még nem született meg Levi, mindig arra vágytam, hogy jó alvó legyen, de max. 3 órát két részletben, estére pedig már annyira nyügi, hogy alig lehet megfürdetni. Egyik pillanatról a másikra tör rá a fáradtság meg az éhség is. Viszont vasárnap séta közben aludt el, 2,5 órát szunyált. Én meg már odafagytam a babakocsihoz. Mi lesz velem télen? Puhány, ványadt panellakó lettem. De azért nem panaszkodom, mert ahogy Edet, Barackot, meg Timit olvasom, még jól állunk az éjszakai alvással. Nádja édi fürcsi közben/is.

Biztos ffffincsi a muffin, kérek egy sütőt karácsonyra.

Léna,
gyógyulj meg hamar! Mi a hét végén voltunk pelusbeszerzésen a DM-ben, úgyhogy egy darabig el vagyunk látva.

Tünde,
Tomika nagyon édi a fogacskákkal. Remélem hamarosan kibújik az a bajkeverő 6. is!

Szilvus,
400 gr. főzi? Hú az rengeteg! Nem csoda, hogy nem éhes utána! Ha kevesebbet adnál neki, akkor sír, vagy úgy is jól el lenne? És én még azt hittem, hogy a fiam viszonylag jó evő!!! Bár magához képest igen.

Barack,
Azért az iszonyú, hogy már évek óta nem aludtál rendesen, elhiszem, hogy fáradt vagy! De azért gyere gyakrabban, hátha egy kis energia - Tőlünk -segít!!! Meg ha panaszkodsz is egy kicsit, már könnyebb!

Levi is Neis Vac-ot kapott, de úgy tűnik elég hevesen reagált az immunrendszere. Szerencsére ezen már túl vagyunk. Kapott Cebion cseppeket, meg patikai fürdetőt. Ez utóbbit utálom.

Lassan el kell kezdeni a karácsonyi ajándékvásárlást is, de ez most nehéz ügy lesz. Max. a Flóriánig tudok eljutni. Hogy mivel lepjem meg Apát, fogalmam sincs. Ötlettelen vagyok. A főzésben is ötlettelen vagyok. Mi van velem? Viszont, hogy mivel lepjenek meg engem? - ilyen sok ötletem még sosem volt. Önző vagyok? Fújjjjj.

Most ezt elküldöm, hátha kikapcsol a gép. Moncsi
monyó

Humi,

kajában mi is benne vagyunk. Azért viszek valami tarcsit is, mert Bence eddig a répát nem annyira komálta..

Timi
kismaszat

Megint én, folytatom.

Humi,
a babakajában benne vagyunk, köszi. Majd megmutatom Levi pöttyeit a talin, bár tegnap a védő nénivel arra jutottunk, hogy lehet, hogy attól vannak a könyökén, hogy állandóan kúszik. Nem tudom. Úgy örülök, hogy Kristóf befejezte a gyógyszerszedést és meggyógyult, meg a kedve is sokkal jobb! Remélem holnap nem megyünk le a térképről, mert hát ugye én legendásan jól tudok tájékozódni ismeretlen terepen...

Mariann,
csupa jó hír! Klassz, hogy Nádja csípőjével sincs gond. Ügyes kislány!

Era!
Szupi, hogy Dani ilyen gyorsan felzárkózott! Sőt! Olyan édi baba!
Viszér? Műtét? Az viszont nem jó.

Léna,
Fantasztikus, hogy Sára felállt! Most már tényleg vége a nyugis időszaknak!

EZEK UTÁN CSAK AZ KELL, HOGY MÁTYUSSAL IS MINDEN RENDBEN LEGYEN!!!!!

Móki,
a kúszás nálunk is nagyon megy. Így közlekedve Levi kijön utánam a konyhába. Mit neki küszöbök, játékok! Már az egész lakást a magáévá tette, úgyhogy a védő néni szerint ne is gondolkodjak a járókán, a babó túlságosan is a szabadsághoz szokott, fél percig sem maradna benne. Így viszont én vagyok ideges, hogy mit talál éppen, ami kedvére való.

Karme,
jó, hogy van már napirendetek. Nálunk mindent az határoz meg, hogy éjjel mikor ébred fel Levi enni. fél 4 és 5 között bármikor lehet. Innentől pedig csúszkál az egész menetrend.

Na. most már megyek, készítem az ebédet a csemetémnek. Úgy várom már a holnapi TALIT!!!Addig is legyetek jók!
Pussz, Moncsi
monyó

Timi,
Kristóf sem egy répaimádó, mindig csak annyit szoktam neki belerakni, hogy ne igazán érezze az ízét. A sütőtök mellet meg úgysem érzi mi van még benne. He-he, szegény Manókat már most átvágjuk.Kép Szóval nem kell tartalékkaja, ha meg mégis, majd garázdálkodsz a bótikaja polcunkon. Kép

Monyó,
Gyümisali??? Az fini!!!!! Kép
Ugye vetted az infót, hogy babakaja lesz?

Na megyek pakolászni. Törpe alszik, kihasználom az időt.

Pusz,
Humi
humi

Sziasztok!

Csak olvasok és olvasokKép

Humi, nekünk is jó a közös kajaKép Már ha megyünkKép ugyanis Andris orra még mindig folyik egy kicsit. Gőzöm sincs, hogy meghűlés, vagy a zannya által is megszokott állandó orrfolyás, de nem szeretnék fertőzni. Pedig ÚÚÚÚgy szeretnénk elmenni!!!!!!

képzeljétek, tegnap meglepi volt! apa bébicsőszt hívott - barátnőm - , és esti szopi után irány a mozi! isteni volt! teljesen titokban tartották! remélem még sok ilyen ötlete leszKép

Megyek, mert nyűgi a Manó

Móki
móki

Sziasztok,

Gyors kukk, majd du. olvasok, most panaszkodni jöttemKép

Petike a BEBA 2 HA pépet eszi, azaz ette eddig. Amikor gyógyszert szedett, Bifiduszost kértem Neki, az emésztés rendbentartása végett. Nos, ez a Bifiduszos HA2 sokkal drágább mint a sima és kevesebb is van benne. A sima HA2-ből 1 doboz (700 gr) 10 napra elég, mig a Bifiduszosból ugyanez az 1 doboz (600 gr) csak 7 napig. Nos, ma lementem feliratni újabb 2 adag tápot, hát szomorúan hallottam, hogy a sima HA2-t gyártását megszüntették, csak Bifiduszos van. VÉNYRE (!!!!!) 2 doboz, azaz 2x600 gr, azaz kb. 2 heti adag ára 4698 HUF!!!!!! Tehát egy havi adagunk közel 10E HUF lenne. Hát sajnos ez túl sok. Váltanunk kell...

Kérdésem: ad valaki sima, azaz üzletben kapható BEBA 2-t a bébinek? Ha igen, váltott ki valamely allergiás reakciót a babából, úgymint hasmenés, pöttyök az arcon, lábon, stb?

Mostanra csak ennyi, puszz,

Szilvus
szilvus

Szilvus, én igen.Már 3 hete és nincs tőle szerencsére seemi problémája.
Kopp-Kopp

Puszi

nuska

Nuska
És arra is érvényes a kuponod??Kép Kép

Te milyen megfontolásból döntöttél a sima BEBA mellett? Ua. ize van? Sára rögtön elfogadta?

Puszi,
Szilvus
szilvus

Szilvus!

Amim van, az bármire jó, mert a vásárlás értékéből enged el 20%ot.

Azért esszük ezt, mert Sára már amúgy sem HA-s tápit kapott, és úgy voltam vele, hogy picit többe kerül,így, hogy boltban veszem meg a sima BEBA-t, de legalább nem kell rohangálnom a receptért.

Sára minden gond nélkül elfogadta.

Pusz

nuska

Nuska
A patikában van sima BEBA 2 is, nemcsak a HA? Röhej azért, hogy a HA receptre sokkal drágább, mint a sima BEBA...Ha ezt tudomKép Pedig Peti tutira azért kapott HA-t, mert kiütött rajta az általam megivott tej. Na szép kis támogatás a TB-tőlKép

Köszönöm szépen az infót, asszem veszek egy kiscsomagos sima 2-est és kipróbáljuk.

Móki
Andrisbandris gyógyuljon meg rohamos gyorsasággal! Ugyanis nagyon hiányozna a kis vigyori arcocskája a talirólKép És persze a Te jókedved isKép

Moncsi
Levimanó ügyes baba!Kép
Azért fontold meg azt a járókát, mi is csak 10 percekre használjuk, mert nem kényelmes a klotyón ülni, miközben a gyerek mászna az ölembe, s huzigatja lentebb a gatyámat, vagy éppen a husit sütni, és közben a gyermeket arrébb rugdosni, nehogy ráfröccsenjen az olaj. Nem érzem korlátozva azáltal a szabadságát, hogy 10 percig bevágom a járókábaKép Egyébként amióta álldogál már elvan benne szépen, feláll és ordibál kifelé, vagy kirugdossa a játékait a rácson kivülre majd a kezével kapargássza közelebbKép

Karácsonyi aji: csak egy ötlet, mi Apával közös ajándékkal lepjük meg egymást/magunkat, azaz olyannal, aminek mindketten örülünk, Természetesen azért mindig lapul a fa alatt valami apróság a másiknak, ami meglepi. Az idei Karit már nagyon várom, Peti miatt, asszem a soksok ajándékot most Ő kapja majd. (Na azért a listámat én is leadtam Apának Kép )

Humi
Peti is hasonlóképpen eszi meg a répátKép Kép A sütőtök-répa mixet pedig egyenesen megbolondítja egy szép édes alma!Kép
Viszont asszem a borsót mint olyat elfelejthetjük. Pedig olyan finomra sikeredett! Izesitve, krumplival, pipivel...Finnyogva evett pár kanállal, majd jobbnak láttam a tartalékkajához nyúlni, s megevett 1,5 üveg gyümölcspürés pulykahúst.

Lassan ébred, s indulunk a zőccségeshez és a bótba. De előtte még be kell applikálnom a bundazsákot a babakocsiba.

Puszi!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

A karacsonyos temahoz szeretnek hozzaszolni. En mar teljesen bevagyok sozva, nagyon varom Picur miatt. Azon gondolkozom, mekkora fat vegyunk, hova rakjuk, hogy biztonsagban legyen. Picur ne rantsa magara, a diszeket ne egye meg, stb, de azert megis kozponti helyen legyen. Kivancsi vagyok hogy fog neki tetszeni a karifa es az a sok-sok ajandek, amit majd tolunk es persze a rokonoktol kap. Apaval egyebkent karacsonyra - ahogy Szilvusek is - mi is kozos, de nagyobb ajandekkal "lepjuk" meg magunkat. Legutobb pl. egy kamerat vettunk, hogy Picur szinte minden lepeset megorokitsuk. Mar keszult is rengeteg felvetel. Nagyon jo visszanezni, hogy milyen toportyu volt, s most mar milyen nagy.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Szilvus!
De jó,hogy a picifiad elvan a járókában. Az enyém egy percig se marad meg benne.Rögtön ordít,ha beleteszem. Végig mássza a lakást,és ha talál valami magasabb pontot,rögtön feláll mellette,minden másodpercben figyelni kell rá.
-------------------------------

Sly kérdésére a válasz engem is érdekelnekarácsonyfa ügyben.Kép

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Orsi
Peti is ordít ha beteszem, de sebaj, abbahagyja. Nehogymá a nyúl vigye...tudodKép Ha most hagyom, akkor frankón a fejemre nő, hát azt pedig szeretném elkerülni. Ennek alapja pedig a következetesség. Nálunk eddig bevált. Pontosan tudom mikor hisztizik. Igy is el van kapatva - eléggéKép

Fenyőfa nálunk nem földön lesz az idén, hanem valami magaslatonKép

Sly
Most hogy mondod a kamerát...előveszem és leporolom!Fölös kacatként ott hever a szekrényben, elő se vettük még PetiörökítésreKép

Na a hisztis fiamról csak annyit: idemászott a lábaim elé (az iróasztal alá), lefeküdt, öleli a bokámat és ordít. Mindjárt itt az uzsonnaidő.

Puszi,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Holnap hánykor lesz a tali? Sokásos fél 11-11? Kúrálom Manókát ezerrel, nagyon mehetnékem vanKép

Pusza,

Móki
móki

Móki
Szerintem az jó időpont. Előbb semmiképpen nem érünk oda mi sem. Manó ébred, kajál, összepakolunk, odajutunk, bizony lesz kb. 1/2 11.

Sali készül 1000-el, Humi ugye van olivaolajad, azt nem öntöm rá, mert akkor összeesik holnapigKép

Timi
1/2 10-3/4 10 között ottvagyunk érted, az jó lesz?

Puszmák!

Szilvusék
szilvus

Szilvus, OK ! Lehetek annyira pofátlan, hogy megkérjelek, az Örsön álljunk meg kb 5 percre ? Be kellene szaladnom bankba. Így nem kell Bencét húzni magammal.

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Épp nevelem a fiam, mert csak kézben lenne jó neki... Az Apja mindíg jól elcseszi nekem a hétvégéken... Kép Amúgy meg üvölt, de ha kézben van, akkor se jó neki mindíg...

Ed
Jó nekünk is a 10.06os busz. Petya kenguruban lesz, én szőke Kép, félhosszú hajjal rendelkezek...

Na, megyek, megnyugtatom a fiam...

Zsu
bzsuzska

Humi!

Sul a suti a sutoben. Lehet, hogy mi csak 12 korul erunk oda, mert ha Picur koran kel reggel, akkor 10-11-ig szokott aludni egy kicsit kulonben az ebedig nem birja ki. Mikorra tervezitek az ebedet? S az alvast hogy szoktatok? A ti babaitok kibirjak, ha nem alszanak ebed utan?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Fogasok figyelem!
Egy nagyon hulye es S.O.S. kerdesem van: Hogyan lehet a Chamomilla bogyocskait beadni a babaknak? Probalom vizben oldani, de eddig nem sok sikerrel. Ti hogyan csinaljatok?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Az S.O.S. kerdes torolve. Min. 20 perc kellett, mig a golyocskak feloldodtak a vizben. Ennyi idore nem szamitottam. Elnezest kerek a hulye kerdeseimert.

Suti kesz, szerintem fincsi lett. Holnap majd lemeozzatok.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?