Új privát üzeneted érkezett!

Hat igen, elvileg, mert ezt hallottam most Agitol!
Gyakorlatban meg nem tapasztaltam, de remelem, hogy ugyis mukodik.
Szerintem az adott csecsemos novertol is fugg!

Nalam bent lesz mindig valaki, annal is inkabb mert a parom csak egy honapig tud maradni velem. Gondolkozom a ketagyason is, hogy ott tudjon aludni, de aztan lehet, hogy megsem igy lesz, akkor sem lesz semmi baj!
Kulonben nem ertem mit csinaltak vele 1 oraig, a furdetes oltoztetes nem tart egy oraig. Nekem ott lesz a parom, majd kuldom a gyerekert, ha nem hozzak!
Sajnalom, hogy igy alakult nalatok!

Te a 3 agyasban voltal?

Kép
babarozsa

Sziasztok!
A szoptatás nekem sem akart összejönni az elején. Nagyon megküzdöttem vele. Nekem nagyon rendesen segítettek a csecsemősök. Tényleg le a kalappal elöttük. Én kis balga azt hittem, hogy odatartom neki és kész is. Biztos van akinek ennyi, de szerintem a többségnek elkél a segítség.
Arra viszont nem emlékszem, hogy a megszületése után mennyi ideig nem volt nálam a baba. Az biztos, hogy fürdetés elött egy picikét, utána viszont jóval többet bambultuk egymást a szülőszobában. Én azon anyukák közé tartozom, akinek nagyon nehezen esett le, hogy ez a kis csöpibaba belőle jött ki, kellett idő, hogy felfogjam. Néha még most sem hiszem el. De nem vagyunk egyformák.
Nem akarok senkit megbántani, de én mindenre vágytam csak szobatársakra nem. Mondjuk lehet, hogy én kifogtam velük, de elég idétlenek voltak. Elöszőr én sem mertem magánszobába menni, mert ja mi lesz, ha.....
Nem lett. 4 órányi szobában tartózkodás után sírva telefonáltam a férjemnek, hogy intézkedjen.
Van aki simán mászkál szülés után én az ágyból nem tudtam kikelni úgy szédültem. Hiába jött be a családom (szüleim) nem tudtam velük találkozni, képtelen voltam a szobát elhagyni. Én így jártam, de én azt hiszem néha kicsit selejtes vagyok.

Ja és fürdetésnél végig ott volt apuka is, addig engem összeférceltek, mert egy kicsit beszakadtam, gondolom ezek menete is időről-időre változik.
Vendég

Cini: en is azt gondolom, hogy odateszem es keszKép
na, mindegy, majd tajekozodom

nem vagy selejtes, mirol beszelsz?

Kép
babarozsa

Én úgy éreztem, hogy majd akkor olvasom el a nagyon okos könyvekből, hogy mit kell csinálni a babával, ha már megszületett.
Ezt jól elszúrtam. Mai napig nem tudom, hogy ezt, hogy találtam ki, hogy ráérek akkor.

A "4 órás" szobatársam péntek du. szült. neki ez volt a második ráadásul ikreket. Én éjjel egykor. Reggel ő már vígan ugrált (úgy hajnal 5-től), míg én nem igen tudtam megmozdulni. fájta a torkom, de a teát ami a reggelihez van a folyoson szokták lerakni. Énhülye gondoltam megkérem, hogy hozzon már nekem egy pohárral. Úgy kioktatott, hogy na, ne már, hogy nem bírok felkelni, ennek nem lesz így jó vége.....
Nem kaptam teát mondanom sem kell. Ezek után gondolhatod, hogy éreztem magam. A családom kint, én bent, a tea meg kettőnk között.

Ilyenkor az ember képes elhinni magáról, hogy nagyon hülye. Azt hittem, hogy csak én nem csináltam, csinálok valamit jól. pluszban végig attól féltem, hogy mindjárt hozzák a ygerekemet és nem fogom megismerni és az milyen ciki lesz.
A többiről nem is beszélve.
A szoptatásnak nem csak a technikai részéről gondoltam, hogy semmi az egész, hanem azt hittem, hogy abban rögtön kaja is van. Hogy ezt a hülyeséget honnan vettem? Lehet, hogy tudatalatt ezzel stuffoltam magam, hogy milyen egyszerű lesz az egész.
De lekopogom (nehogy valakit megijesszek)
az első 2 hét volt csak küszködősebb, utána szépen belejöttünk.
Vendég

en hoztam volna neked, milyen kis szivtelen dog!
mindegy, mar tul vagy rajta

en meg mar tulolvastam magam azt hiszem, minderol,
de igy sem tudok mindent!
de ez nalam azert is volt, mert mar volt 2 sikertelen terhessegem, es meg jo, hogy mindent elolvastam, amit lehetett, neha azt gondolom jobb "szuzen" belemenni a dolgokba, de mostmar mindegyKép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:40-kor.
Vendég

Cincini!

Nekem is nagyon jó tapasztalataim voltak a szobatársakkal. Délután szültem, fél 5 körül már kint voltam a szobában, de nagyon szédültem, nem tudtam saját lábamon kijönni. Az egyik lány: Enikő aznap hajnalban szült, már eléggé fürge volt (gátvédelemmel szült), a másik: Réka előző hét végén ikreket császárral, így már ő is mozgásképes volt. Mindketten rengeteget segítettek, kérnem sem kellett. Másnap már én is eléggé megbízhatóan tudtam állni a lábamon, sőt még menni is Kép, így Andinak, aki Réka helyére jött, kora délután szült, már én tudtam segíteni! Olyan természetes volt!

A szülési terv készítéséről nekem sincs jó véleményem, sokan túldimenzionálják az egészet (milyen zene szól, vannak-e illatgyertyák, stb...) és ha akár csak egy elem is hiányzik, csalódás éri őket. Őszintén szólva én 3 év után is nagyon sok mindenre emlékszem, de az valahogy kiesett, hogy milyen szinű volt a szülőszoba fala, meg ilyenek. De hát tényleg mások vagyunk, én a szülés körüli "külsőségekre" nem vagyok túl igényes. Fontosabb az emberi bánásmód, az empátia, segítőkészség.
Nekem tényleg pechem volt a csecsemősökkel, remélem, az a BIZONYOS már elhúzott máshová innnen. Nagyon nem szeretném viszontlátni.

Sziasztok
Zsu
tothzsuzsi

a szulesi terv jo dolog, csak nem szabad ragaszkodni hozzaKép
es igaz, hogy a szulest nem lehet elore megtervezni, de hogy utana mi tortenjen a babaval azt igen (ha minden rendben persze)
pl. nagyon fontos a borkontatktus az elso orakban, namost , ha rogton elviszik feloltoztetni akkor mar annyi...vigyek el akkor amikor mondjuk en is zuhanyozni megyek, vagy valami
ne is vigyek elKép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:41-kor.
Vendég

jo, hat lehet, hogy hulyeseg, azert nem art

annak az orokbe fogadott gyereknek akkor irto nagy szerencseje volt!

a szules utani 1-2 ora, es a szoptatas megkezdese
de mindegy, mindenki csainalja ugy, ahogy neki jol esik, es szeretne (azaz ahogy gondolja, hogy a babajanak jo, vegul is az o gyereke, nem a csecsemos novere))

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:41-kor.
Vendég

jol van, nem akartalak megbantani!

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:42-kor.
Vendég

Zsu
Honnan tudod, hogy engedély nélkül tápszerezték?
Egyébként az én fiam is eléggé aluszékony volt, folyton keltegetni kellett, hogy szopizzon, aztán meg úgy rákapott, hogy jól begyulladdt a mellem, sebes volt, 41 fokos láz a legmelegebb júliusban meg minden, de aztán rendeződött a káosz és 11 hónapig szopizott szorgalmasan.
És szülés után kérted, hogy veled maradhasson a babád szopizni a megfigyelés alatt?

Babarózsa
Nem biztos, hogy jó választás a külön szoba, főleg első szülő anyikánál. egy csomó minden kérdése van az első napokban az embernek, én pl. tök bizonytalan voltam, azt sem tudtam mit kell csinálni, vagy jól csinálom-e. sajnos a csecsemősök sem tudnak minid g felettünk állni, hogy ok-e minden. ennek ellenére a naykukra jártam. nekem pl. kifejezetten jól jött volna, ha már többedszer szülő és szoptató anyukával vagyok egy szobában.
Én 2 ágyasban voltam, de sajno solyan anyukával voltam 4 napig, aki 2 szót nem szólt, de még a gyerekéhez sem. megszoptatta mint valami robot, aztán keresztrejtvényt fejtett. én meg alapban beszédes vagyok, már mindenféle elképzelhető témát felhoztam, de nulla érdeklődés... még az sem mondható, hogy a fiam folyton sírt volna, mert olyan jó volt, még ébren is, mint egy kisangyal. aztán utolsó nap jött egy csajszi szülni, na vele a fél délelőtt,a myg én ott voltam beszéltünk annyit, amennyi 4 napba belefér. Ennek ellenére legközelebb is szeretnék 2 ágyasba menni, ha éppen lesz hely, márcsak azért is, mert apa is bejöhetett, mindenféle cécó nélkül.

Cinicini
Ne mondj ilyet, hogy selejtes vagy!!! Mindenki másban erősebb, vagy gyengébb.. Van, aki szédül, van aki nem. Pl. énsem gondoltam volna, hogy szülés után saját lábamon megyek be a szobába, vagy másnap ülök a friss gátsebemen. lehet aztán a másodiknál nem így lesz és totál ko leszek, ki tudja. ilyenekért nem szabad hibáztatnod magad!!
lehet másodszorra már kézen is fogsz állni! Kép

Odateszem és kész Kép
Hát én is azt gondoltam, aztán a fiam még a száját sem nyitotta ki. bele kellett tuszkolni a cickót a szájába. ráadásul nincs nagy mellem, így jó magasra is kellett emelnem a szopikor, na meg, hog yne forduljon ki a kezemből. igencsak bénén tartottam. pl. azt sem tudtam, hogy ha túl kemény a bimbó, akkor nem tudja bekapni, hanem kicsit ki kell fejni belőle, hogy felpuhuljon. meg szopi közben be is alszanak a babaák, 2 nyammogás, aztán szuszóka, olyankor kicsit noszogatni kell őket. de van akinek tényleg úgy megy, mintha mindig ezt csinálta volna. nekem a szülés volt agyon könnyű és meg is dicsért a dokim, mintha mindig is ezt csinéltam volna, de a szopi nehezen ment, de túlestünk anehézségeken. na ezért lett volna nekem jó, ha van egy tapasztalt vki a szobában.

Zsu
3 éve még zöld volt a fal. Én mindenre emlékszem körülöttem. Nekem sem volt tervem, de magát a tervet nem tartom rosszank, ha valaki úgy áll hozzá, hogy lehet nem minden pont teljesülhet belőle. Nekem egyedüli elhatározásom volt, hogy nem fogok hanyatt fekve szülni, hanem félülve ülve. És úgy is lett. a gátvédelemhez is úgy álltam, hogy ha lehet akkor menjen, de ne mindenáron. így ameddig lehetett volt is gátvédelem és csak egy picit kellett vágni.
én este szültem így "tudtam" aludni, pihenni, reggel 6ig. a szülés után kint volt nálam a fima egy fél órára, de reggel 6ig bent volt a csecsemős osztályon, ezt én kértem. utána minden éjjel kihozták, amikor ébredt. legközelebb már ott lesz éjjel is velem végig, így szeretném.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
hat majd amelyik szabad lesz, a 2 agyas lehet, hogy jobb, en is a latogatas miatt szeretnem!
Lehet, hogy csak a gyermekagyason lesz hely...

Kép
babarozsa

babarozsa
nekem is véletlen volt, hogy 2ágyasba kerültem. úgy volt, hogy az éjszakát a vajúdóban kell töltenem a szülés után, mert annyira teltház volt, hogy nem volt hely a gyermekágyason. a szülésznő (aki nem volt fogadott) mondta, hogy most üresedett meg az egyik 2ágyasban 1 hely. a férjem egyből lecsapott rá.
hátha nektek is összejön

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Rakoczi Agi,

Nagyon koszonjuk a reszletes valaszt! Jo dolog, hogy ilyen "modern" szulesznok is vannak, akik szannak idot es faradtsagot az interneten aggodo kismamak megnyugtatasara es felvilagositasara. Kép
Arrol nem is beszelve, ha meg hasznositani is lehet valamit a "háborgásunkból". Kép

En mar alig varom, hogy szemelyesen is talalkozzunk. Kép

Megegyszer koszonjuk a hasznos informaciokat, es tovabbi jo munkat kivanunk!
carezza

Gumicukor, most mar nincs kulon vajudo, hanem van 3 szuloszoba, es punktum, ott zajlik minden

en szerintem kerdezni fogom a felvetelnel, hogy van-e szabad hely

es miert kellet lecsapni ra, jah, mert Te nem tudtal intezkedni?
Azert lenne jo a 2 agyas, mert akkor a parom ott lehetne ejszaka is, de ez mar luxusKép
Csak hat ugye utana csak 3-4 hetig leszunk egyutt. Es nem tudom mikor utazhatok a babaval.

Ki jon 10-en az eloadasra?

Kép
babarozsa

Sziasztok!
azt a fontos momentumot kifelejtettem, hogy a sogornőm védőnő és anyósékkal együtt a Kútvölgyi felett laknak. Volt segítségem a babához és elégé hozzáértő, plusz grátiszként mindig friss házikoszt. Nekem ilyen szempontból szerencsém volt.
A szoptatáshoz még annyit, hogy az én mellem sem volt "tökéletes", de a fiamnak fel kellett vágni a nyelvét, pluszban a száját is csálén tartotta (beharapta az állát). Ez egyik sem tragikus, de így együtt, főleg elsőre nagyon megnehezítette a dolgunkat. És síjna ilyenre tutira nem lehet felkészülni.

Én szabad leszek csütörtök este, akkor nincs valamilyen előadás?
Vendég

szerdan van, csutortokon nincs ha jol latom

de lehet, hogy nem megyek, etrendi tanacsok lesznek
habar sosem lehet tudni mi mire jo
olvasom, hogy a gyermekagyas idoszakrol is beszelnek

Kép
babarozsa

Hát ilyen az én formám. Végre ráérek és bent leszek a városban, erre tessék. Remélem túlélem.
Babarózsa, nem írtad meg, hogy mikor mész cukorra. Én pénteken megyek, ezért alszikmbent a ygermek a nagyinál.
Vendég

Cinicini: nem is tudom mikor megyek, elvileg mehetnek a heten is, csak uhra meg kesobb kell mennem
jo lenne egyutt a kettot megcsinalni

miert merre laksz?

menjunk egyutt a cukorra?

Kép
babarozsa

Gumicukor

Onnan tudom, hogy engedély nélkül tápszerezték, hogy kb. 10-szer mondtam a nővérnek, hogy hozza ki a gyereket, ha sír, éhes, egyetlen egyszer nem hozta ki, és amikor nem tudtam aludni, kimentem éjjel a csecsemős szobába, és javában etette a fiamat tápszerrel, és mikor rákérdeztem, hogy mégis mit csinál, miért nem hozta ki, zavarba jött, és hebegett-habogott!!! Úgy hidd el, hogy Ákost én szinte nem is láttam ébren a kórházban, nemhogy szoptatni tudtam volna! Remélem, ez nem fordul elő tavasszal újra.

Én csak azt tervezem a szülésre vonatkozóan, hogy ameddig lehet, sétálhassak, lehetőleg ne legyen gátmetszés, és utána NE VIGYÉK INKUBÁTORBA A GYEREKEMET, csak ha muszáj. Szülés után mellre tehessem, és a kórházi tartózkodás után végig velem legyen. A szülőszoba falának színe, hangulatvilágítás nem fontosak, legalábbis számomra. Ezek a kívánságaim voltak az első szülés előtt is, többé-kevésbé.
Zsu
tothzsuzsi

Én Pest mellett lakom, vagyis Buda mellett, Érd után.
Hát....., akkor végre összefutnánkKép

Szerintem a csecsemősnek is könnyebb, ha lepasszolhatja a ygereket kajáláshoz. Én is csak estére adtam be, mert nem mertem aludni, míg ott volt mellettem. Rögtön hozták amint ébredt. Nem kis meglepetésemre kb. 8 órát vártam rá és már majdnem leszúrtam szegény csecsemőst, hogy nem ezt beszéltük meg......
Az én pici fiam első perctől végig aludta az éjszakai 7-8 órácskáját, de ugyebár ilyenről csak a mesében hallani, így nehezen hittem el. Ma már 12 órát nyom le egyhuzamban, íyg egy szavam sem lehet, csak remélem, hogy a második is hasonlóan "jó" gyerek lesz.
Vendég

azt mondjak az elejen sokat alszanak...
de akkor neked megtartotta ezt az aldott jo szokasatKép
tudom merre van Erd, Gazdagreten laktam, majdnem videk az isKép

jo, megbeszelhetjuk a penteket, legalalabb hamarabb tul leszek rajta, vegul is akkor 27 het 2nap, az uh is mehet kozben

Kép
babarozsa

Zsuzsi, hat igen, nekem is kb ez az elkepzelesem...

Kép
babarozsa

Cini, akkor nem leszel Te kicsit messze a korhaztol???
Kulonben a papirforma szerint valtjuk egymast a korhazban, megneztem a tablazatotKép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:42-kor.
Vendég

en beszeltem a szulesznovel, es lehet valtoztatni, de amugy itt nem kell sokat, ha egyaltalan kell valamit

amugy egy adott korhazban is elteroek az orvosok, es a szulesznok

es a baratnom is meg volt elegedve azzal ahogy volt, mert nem is gondolta volna, hogy lehet maskepp!

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Most jottem meg a terheleses vercukor vizsgalatrol. Tok gyorsan, konnyeden, es fajdalom mentesen ment az egesz. Levettek vert, majd 2 dl tejet es egy ures zsemlet kellett ennem, aztan egy ora mulva megint vervetel. Nem is ereztem a tuszurast, profik ezek a nocik a Kutvolgyiben. Szinte semmi sorbanallas, futoszalagon ment minden. Le a kalappal a laboros rendszer, es a noverek elott. Nem semmi turelemmel foglalkoztak az emberekkel. Mivel ott ultem egy orat lattam hanyszor kell szegenyeknek ugyanazt elmondaniuk, pedig orias betukkel van ki irva, hogy "tessék sorszámot nyomni"... Szoval, ha mindenhol ilyen lenne a szinvonal az egeszsegugyben, mint itt a vervetelnel, asszem nem szolhatnank egy szot sem.

Kellemes napot Mindenkinek!
carezza

Hali

Én is Érden lakom, mind2-szer beértünkKépKép

Csak annyit, hogy sokat változott a helyzet két év alatt, pozitív irányba. Két éve Gergőt is tápszerezték, lett is gondom a szoptatással, most viszont Gellért a fürdetésen kívül 0 időt töltött a csecsemős részlegen, szülés után nem rakták inkubátorba, hanem a gyerekorvosi vizit után már hozták is ki nekem és végig velem lehetett, éjjel is.
Én mindkettőt megkaptam a szülőágyon, Gergő nem volt ügyes (meg én se), Gellért visítva követelte a cicit és el se engedte a kétórás időszzak alatt.

pusz
Jó babavárást/babázást
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Babarózsa akkor péntek 8-kor a labornál?
Én a hivatalos ciklus szerint feb. 12.-re lennék kiírva, de korrigáltuk gyártási idő szerint. A babák összesen 5% érkezik a kiírt időpontra, úgyhogy még bármi lehet.
Tavaly míg szülni mentünk 2-3 percesekkel, még megálltunk az IKEA-nál és segítettűnk a sógornak felrakni egy matracot a kocsijára. Utána a moszkván még össze kellett valakivel futni a férjemnek, hogy odaadjon neki valami papírt. Ja és amikor közölték, hogy kb. hajnalra lesz meg a baba, úgy gondolta a kedves férjem, hogy akkor ő még hazamegy aludni (4 óra múlva meg is volt a fiam). Most ezt már tutira nem játszuk el, mert a második gyorsabban szokott menni. Bár, az én anyám a harmadikkal küzdötte a legtöbbet, pedig ő lett legkisebb hármunk közül. Ki érti ezt?
Vendég

Cini!
ok, 8kor!

hivatalosan en febr. 10, es en nem tudom, hogy mikor volt a gyartas, azaz csak kb.
A merete szerint meg meg nem korrigaltak, ugyhogy nem tudom. Igy is ugyis +- 10 nap, kivancsi leszek, csak ne eg yhonappal elobb jojjon, mert akkor szoptatas kozben megyek vizsgazni az egyetemreKép

Kép
babarozsa

akkor nem izgulok, mi a a Deak teren lakunk, csak sokszor van dugo a Lanchidnal, es utana is, de igyis be lehet erni valahogy

csak remelem nem akkor lesz hofuvasKép

Kép
babarozsa

kesz, tiszta feledekeny vagyok!Kép
nem tudok menni penteken, csak ha 7re megyek, mert 10kor vedono!

hogy tudtam ezt elfelejteni?Kép

es kerdes, hogy bejutok-e 9kor a masodikra???
mert 2 orat kell varni, nem?

egyaltalan van 7kor labor?

Kép
babarozsa

ne haragudj Cini!

Kép
babarozsa

Én úgy tudom, hogy 1 óra a várakozási idő. Akkor 6 ker lakos vagy, ezek szerint. Még egy irányba is mennénk utána. Én huszon évig laktam az Opera mellett. A király utcához mész védőnénihez?
Vendég

1 ora? akkor joKép

most 6. ker, de amikor a elkezdtem jarni akkor 5. ker volt, es igy meg a 5. kerihez megyek, Akademia u.
A Kiraly uban is van?
Nekem valami Csengeryit mondtak, de most fogom majd megbeszelni vele, hogy mi legyen, lehet, hogy atkuldik a papirjaimat a 6. ba

JO akkor odamegyek 8ra, es megkerdezzuk, hogy mi van.

Kép
babarozsa

Babarózsa
Tudom, hogy nincs már vajúdó. Én 2,5 éve, amikor szültem nem is voltam a vajúdóban, egyből a szülőszobába mentünk, uis tök üres volt a szülésem végéig, csak előttem szült nem sokkal egy csajszi.

hát mert a férjem lecsapott rá. ő úgy jött ment ott az ügyek intézésével, hogy csak néztem. meg akkor voltam éppen a megfigyelésen a szülés után.

Hát ott lehet, feltéve, ha éppen nem jön valaki, akinek kell a hely, mert éppen szülni fog és nincs máshol hely. az meg olyan kellemetlen, ha menet közben kiteszik, nem?
Utazás babával
Mi először nagyobb útra (80 km) 6 hetesen mentünk a fiammal, akkor először anyuékhoz vidékre. végigszunyálta az utat, csakhazafelé kelt fel egy szopicsapolásra Kép

Zsu
Sajnálom, hogy így alakult Kép Drukkolok, hogy tavasszal úgy legyen, ahogy te szeretnéd.
Érdekes nekem mindig kihozták a babát kajálni éjjel, nem tápizták.

"azt mondjak az elejen sokat alszanak... "
ez így van. amelyik baba meg még sárgul, még jobban. ezért kell őket felébreszteni. aztán ha beindul a tej..... Kép jön a végnélküli zabálás Kép legalábbis az én fiamnál ez volt. ő 5 hetes korától aludta át 11-5 vagy 6ig az éjszakát, nekem akkor is kelnem kellett 1x mert fejni kellett, annyira kellemetlenül feszültek a cicik.

Babarozsa
A fiam amikor született a legnagyobb dugóban mentünk a Városligettől a Kútvölgyibe. Apósom az esemáények gyorsítása érdekében kivágott a villamos sínekre. én meg végigröhögtem az utat. midez a legnagyob júliusi hőségben. másodiknál előbb kell beérni, mert elsőre is 4 óra alatt lerendeztük az egész vajúdást és szülést. pontosabban ha fél 5től számolom, amikor tényleg beindultak a fájások, akkor hamarabb 3 óra alatt.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Kismamák!
A változások legjobb indikátora az, amikor egy korábban szült kismama a második vagy harmadik szülése kapcsán észreveszi azokat a változásokat, amelyeket - elsősorban a visszajelzések alapján - teszünk. Már több, mint két éve lehetőség van a 24 órás rooming-in rendszer igénybevételére. Ez a legjobb módszere annak, hogy ne történjen olyan dolog a babával, amivel az édesanya nem ért egyet. Valószínűnek tartom, hogy az nővér aki engedély nélkül tápszerezett ezt ma már nem meri megtenni, mert ennek súlyos következményei lehetnek. Tápszert csak gyermekorvosi utasításra - az anya tájékoztatásával és engedélyével - adhat a gyermekápolónő. Néha előfordul, hogy aggódósabb mamák kérik a tápszer adását, ekkor a nővérnek kötelessége ezt bejegyezni az ápolási dokumentációba és az anyával aláiratni.
A szülőszobán, szülés után, ha minden rendben van és a mama is úgy akarja, természetesen maradhat a baba. Ragaszkodjanak ehhez, beszéljék meg ha el akarják vinni, hogy valóban szükséges-e. Szerintem is a legjobb "melegítő" az édesanya. Jól össze kell bújni, hiszen pont erre vágyik az újszülött is és a kicsit magát "kiüresedtnek" érző mama is.
Sok kismama addig amíg várandós, csak a szülésre koncentrál (érthető, hiszen vele fog történni, az ő teste) és kevésbé gondol arra, hogy a szoptatás elsajátítása is egy folyamat, ahol lehetnek kezdeti nehézségek. AMI NEM JELENTI AZT, HOGY VALAKI ÜGYETLEN!!!!!!!!
Sokszor elég néhány bíztató szó -anyatársaktól főleg- mikor kiderül más is átesett hasonló időszakon és utána megfelelő támogatás mellett sikeresen szoptatott. Sokan néhány hónap után is betelefonálnak vagy bejönnek segítséget kérni és ez jó! Mindenkinek tudni kell, hogy a kórházban éjjel is találnak csecsemősnővért vagy szülésznőt aki tud segíteni.
Csak kérni kell!
Üdvözlettel: Ágnes.
Ui: vércukor ellenőrzésnél egy órát kell várni a zsemle-tej után.
rákóczi

A korhazi listan olvasom: az anya csaladi allasarol szolo nyilatkozat, de fogalmam sincs , hogy mi ez?
Es hogy hol kell csinaltatni...
Apasagink mar van, azt kozjegyzonel csinaltattuk.
Mihez kell a masik nyilatkozat?

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Én ma reggel voltam genetikai UH-n, a kórház 5. emeletén. A sok rossz tapasztalathoz képest amit itt olvastam, én pozitívan csalódtam. 3/4 9-re odaértem és 1/2 10-kor már végeztem, előttem 3 kismama várt, nem volt sürgős eset nem voltak külön utak. A dokit megkértem rá, hogy legyen szíves mondani is mit lát és mit mért, úgyhogy mondott mindent.

Rákóczi Ágitól kérdezném, hogy van-e privát e-mail címe, és lehet-e oda is írni vagy keressem telefonon az osztályon, ha szeretném vele felvenni a kapcsoltatot?

A vérvételes rendszer Nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet, tényleg profi, gyors, és nincs tolakodás, nem kell árgus szemekkel figyelni ki után jövünk, és ripsz-ropsz megvan.

Babarózsa,

Mi megyünk (párommal) ma délután az Étrendi tanácsok lesz ma ugye? Sehol sem találom a szórólapot...
srain

Srain!
igen etrend lesz!
Mindenki a parjaval megy? Amugy a multkor is feltunt, hogy szinte csak parok voltak, de akkor a szules volt a tema. Eleg szarul ereztem magam egyedul ott.

Kép
babarozsa

Babarózsa,

Amikor én voltam nem csak párok voltak...Ne érezzd magad kényelmetlenül, majd odaülsz mellénk. és akkor máris nem vagy egyedül.

Én teljesen feketében vagyok, tetőtöl talpig, nem is tudom miért húztam ma ennyire feketét, sötétszőke hajam van és lófarokba van kötve. A párom szemüveges nagyon tüsi hajjal és nyakkendő, ing, zakóban lesz, így biztos ránk ismersz.

A múltkor is elég korán ott voltunk, ha gondolod úgy ülünk, hogy legyen mellettünk egy szabad hely. MOndjuk nem mintha a múltkor harcolni kellett volna a helyért, nem voltunk sokan. :-)
srain

A mult heten voltatok?
En kestem egy kicsit, es akkor mar alig volt hely.

Rajtam sotetkek farmer, fekete kardigan, es fekete hosszu kabat lesz, mert este mar hideg van.
Ja, sotet barna haj, es osszekotve nekem is.

Ok, koszi a helyfoglalast!
Most mar idoben elindulok, meg mar tudom mennyi ido odaerni, meg honnet indul a busz.

Kép
babarozsa

Gumicukor, küldtem neked mailt! Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Babarózsa,

Igen, de szerdán és nem csütörtökön voltunk, a Terhességról általánosságban beszéltek, na akkor sötétbe öltözöttként biztos megismerjük egymást. :-) Ott találkozunk.
srain

Srain!
akkor nem voltam, hanem csak a szulesesen, A szuloszoba latogatasrol meg lemaradtam, majd dec.ben.

Kép
babarozsa

Kedves Ágnes!

Köszönöm szépen a választ, most már még jobb érzésekkel nézek a március végén esedékes szülés elé.

Zsu
tothzsuzsi

voltam az eloadason, talan nem kellett volnaKép
most megtudtam, hogy miket ettem eddig ami nem volt jo
de azert persze hasznos volt!

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?