Zsu
Honnan tudod, hogy engedély nélkül tápszerezték?
Egyébként az én fiam is eléggé aluszékony volt, folyton keltegetni kellett, hogy szopizzon, aztán meg úgy rákapott, hogy jól begyulladdt a mellem, sebes volt, 41 fokos láz a legmelegebb júliusban meg minden, de aztán rendeződött a káosz és 11 hónapig szopizott szorgalmasan.
És szülés után kérted, hogy veled maradhasson a babád szopizni a megfigyelés alatt?
Babarózsa
Nem biztos, hogy jó választás a külön szoba, főleg első szülő anyikánál. egy csomó minden kérdése van az első napokban az embernek, én pl. tök bizonytalan voltam, azt sem tudtam mit kell csinálni, vagy jól csinálom-e. sajnos a csecsemősök sem tudnak minid g felettünk állni, hogy ok-e minden. ennek ellenére a naykukra jártam. nekem pl. kifejezetten jól jött volna, ha már többedszer szülő és szoptató anyukával vagyok egy szobában.
Én 2 ágyasban voltam, de sajno solyan anyukával voltam 4 napig, aki 2 szót nem szólt, de még a gyerekéhez sem. megszoptatta mint valami robot, aztán keresztrejtvényt fejtett. én meg alapban beszédes vagyok, már mindenféle elképzelhető témát felhoztam, de nulla érdeklődés... még az sem mondható, hogy a fiam folyton sírt volna, mert olyan jó volt, még ébren is, mint egy kisangyal. aztán utolsó nap jött egy csajszi szülni, na vele a fél délelőtt,a myg én ott voltam beszéltünk annyit, amennyi 4 napba belefér. Ennek ellenére legközelebb is szeretnék 2 ágyasba menni, ha éppen lesz hely, márcsak azért is, mert apa is bejöhetett, mindenféle cécó nélkül.
Cinicini
Ne mondj ilyet, hogy selejtes vagy!!! Mindenki másban erősebb, vagy gyengébb.. Van, aki szédül, van aki nem. Pl. énsem gondoltam volna, hogy szülés után saját lábamon megyek be a szobába, vagy másnap ülök a friss gátsebemen. lehet aztán a másodiknál nem így lesz és totál ko leszek, ki tudja. ilyenekért nem szabad hibáztatnod magad!!
lehet másodszorra már kézen is fogsz állni!
Odateszem és kész
Hát én is azt gondoltam, aztán a fiam még a száját sem nyitotta ki. bele kellett tuszkolni a cickót a szájába. ráadásul nincs nagy mellem, így jó magasra is kellett emelnem a szopikor, na meg, hog yne forduljon ki a kezemből. igencsak bénén tartottam. pl. azt sem tudtam, hogy ha túl kemény a bimbó, akkor nem tudja bekapni, hanem kicsit ki kell fejni belőle, hogy felpuhuljon. meg szopi közben be is alszanak a babaák, 2 nyammogás, aztán szuszóka, olyankor kicsit noszogatni kell őket. de van akinek tényleg úgy megy, mintha mindig ezt csinálta volna. nekem a szülés volt agyon könnyű és meg is dicsért a dokim, mintha mindig is ezt csinéltam volna, de a szopi nehezen ment, de túlestünk anehézségeken. na ezért lett volna nekem jó, ha van egy tapasztalt vki a szobában.
Zsu
3 éve még zöld volt a fal. Én mindenre emlékszem körülöttem. Nekem sem volt tervem, de magát a tervet nem tartom rosszank, ha valaki úgy áll hozzá, hogy lehet nem minden pont teljesülhet belőle. Nekem egyedüli elhatározásom volt, hogy nem fogok hanyatt fekve szülni, hanem félülve ülve. És úgy is lett. a gátvédelemhez is úgy álltam, hogy ha lehet akkor menjen, de ne mindenáron. így ameddig lehetett volt is gátvédelem és csak egy picit kellett vágni.
én este szültem így "tudtam" aludni, pihenni, reggel 6ig. a szülés után kint volt nálam a fima egy fél órára, de reggel 6ig bent volt a csecsemős osztályon, ezt én kértem. utána minden éjjel kihozták, amikor ébredt. legközelebb már ott lesz éjjel is velem végig, így szeretném.
gumicukor