Új privát üzeneted érkezett!

Nancsika a második állítólag gyorsabban és könnyebben megy. Fel a fejjel. Azért én is picit parázok, de ez természetes szerintem. Nagy dolgok ezek. Kislány lesz vagy kisfiú? Milyen problémák vannak veled? Gondolom egészségügyileg érted? Kitartás és tényleg gyere sürübben.

Piroska hogy van az aszmád? Javult valamelyest?

Velem egész este josló fájások gyötörtek, de 5 30 kor elaludtam végre. Sajnos semmi nem történt, pedig este Andi felhívott hogy örültek háza van a szülészeten. Mindenkinél indul a dolog, még olyanok is voltak akik 20 meg későbbre voltak kiírva. Hát bizti ez a tré idő az oka. Ma megyünk este 5-re a dokihoz. Kiváncsi vagyok mit mond. De kisaszonyka nem akar negyon kijönni.

Timcsi ezek az erek, hát nem semmi. Most nekem is van egy akkora mint a kisujjam olyan vastag és a legrosszabb helyen ott. Nem tudom hogy azt mivel lehetne kezelni, vagy kell-e. Ma rákérdezek a dokitól.

Lányok hol vagytok????

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
most már jobban van, hogy szedem a gyógyszert. Majd meglátjuk, hogy mi lesz...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pancsi!
Igen, a többedik könnyebb, gyorsabb, meg nagyobb is. :? Alex mellé jön még egy Pasi. :) Dávid Olivér.

Terhességi epepangásom van. Hála az égnek ez a leglájtosabb formája, és szülés után rendeződik. Kaptam rá gyógyszert, amitől 2 nap alatt tünetmentes lettem. Ma voltam laborban, csütörtökön megyek kontrollra hepatológushoz. Bízom benne, h klasszisokkal jobb lesz a laborom, mint a legutolsó.
Ha test szerte viszket valaki, akkor ne a bőrgyógyászatra fusson, hanem beszéljen a Doktorbácsival, és uzsgyi a labor.

Kép

Kép
nancsika

Nancsika
de én az előző babavárásomban is viszkettem. Az nem azért van, mert száraz a bőröm, kiszívja a gyerek a vizet?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Nancsika, úgy látom azért a második babával legtöbbünknek akadnak változások az első terhességhez képest!
Remélem jó lesz a laborod!

Piroska, nekem vízhiányos a bőröm.. Babavárás ide, babavárás oda, gyerekkorom óta viszketek, ha tusolás után nem kenem be bőrömet testápolóval. :lol: :lol:

Pancsi, hogy vagy? Otthon vagy még? :D

Silver, Verka, Anidani, hogy vagytok kedves babások?

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska!
Fogalmam sincs. Én nem szoktam viszketni, azért tűnt fel, amikor nagyon. Értsd: körbevakartam magam, majd kezdtem elölről. Mindenre gondoltam, h lehet a mosópor/öblítő, vagy a hormonjaim vacakolnak... Másnap aztán rákerestem a neten, h van-e olyan, h terhességi viszketés. Aztán amit találtam... Para anyu... Másnap hívtam a Dokimat.

Timcsi!
Az sem lehet kellemes, h ilyen száraz a bőröd. :?
Én most csak Alex tusfürdőjével zuhanyzok, és kenem magam a gyógyszertári mosdókenőccsel. Attól nem viszketek egyáltalán. :) Van mikor nem is kenem be magam, és akkor sem viszketek, így bízom benne, h klasszisokkal jobb a helyzet, mint 2 héttel ezelőtt.

Pancsi!
? Már izgi! 8)

Én ma egész nap teljesen rozoga vagyok. Bébi meg van vadulva, olyanokat rúg, feszít, h szemem ugrik ki. Már aludtam is, hátha lenyugszik, de nem. Onnan folytatta, ahonnan abba hagyta. :)

Megyek adok a nagynak hamit.

Kép

Kép
nancsika

Timcsi
nekem is elég száraz a bőröm, de a babavárás alatt nagyon viszketős vagyok. Legjobban a cicim, de máshol is. Én felírattam cremor aquarius-t vagy mifene a neve és azt kenem magamra, mert az teljesen semleges, nincs benne semmi cucc.

Nancsika
hát ha már nem annyira viszketsz, akkor szerintem nincs gond. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok!

Pancsi nem jelentkezik!!!!!! :D :D
Pancsi, remélem minden rendben veletek! Amint van rá módod, jelentkezz!

Nancsika, most nézem csak, hogy nagy eséllyel Szenteste bent babázol a kórházban :) Az is egy örök emlék marad, ha így lesz! Ez ember életében egyszer adódik csak ilyen, jobb esetben :) azt pedig ki kell élvezni, mondaná a férjem.
Szerinte ugyanis minden élethelyzetet meg kell élni és örülni kell neki, amit az élet elénk gurít. .. hmm.. valóban könnyebb így az élet :)

Piroska, szerencsére nekem nem ennyire vészes a dolog. Mondjuk mi az FLP termékeket használjuk már 10 éve és azokkal maximálisan meg vagyunk elégedve.

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
gtimcsi

Szeretném megkérdezni:ki az aki,a harmadik gyermek után negyediket is szeretne...
Látom,sokunknak van már három...
Kíváncsian vároma véleményeteket,meglátásaitokat,a terhesség 9 hónapja és a szülés által tapasztaltak alapján...illetve..egyébként is...
memara

Timcsi
a férjed nagyon édes! :) Nálunk én vagyok a pozitívabb, de végül is az én férjecském meg egy angyallelkű. :) Igazán jól beválasztottunk. :)

Memara
hát nagyon szerencsés az, aki már háromról beszélhet. :) Mi a másodikat várjuk, de örülök, hogy egyáltalán összejött két gyerek. :) Négy? Hm... :) Jó lehet. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Memra,
nagyon jól hangzik a négy. A barátainknak öt gyerekük van, egy tünemény család. Ott a nagyok már simán nevelték a kicsiket. Jó érzés náluk lenni. Jól nevelt, kedves gyerekek. A Karácsony igazán meghitt tud lenni öt gyerekkel.. :D :D Olyan igazi!
Szóval, ha van rá módodotok, akkor miért ne? Mi három gyerkőcöt tervezünk.

Piroska, 3-kor is esett már a hó? :lol: :lol: :lol: Remélem azért aludni is tudsz egy kicsit :)
Egyetértek, szerencsések vagyunk a férjeinkkel!

Kép

Kép
gtimcsi

Lányok még egyben vagyok!! És itthon! Holnap reggel kell befeküdnöm valami méhszáj érlelőért. Nem tágulok, és nincsenek olyan erős fájásaim sem. Szóval nem akar kibujni az én drágám. Még ma jövök, de föznöm kell sokat, ha holnap bevonulok.

Kép
Kép
pancsi76

Nancsika, remélem majd jössz mesélni, nekem is Surányi a dokim, kíváncsi leszek a tapasztalataidra. :) Igaz, még lehet, pont akkor megy síelni, mikor szülnék...

Pancsi, nagyon drukkolunk Nektek! Kitartás!

Négy gyerek témában én ugyan nem vagyok kompetens, de szerintem jó lehet. Persze csak olyankor, ha a szülők is jól bírják a sokgyerekes életformát...én ismerek 3 gyerekes családot, ahol sajna a karácsony nem a szeretetteljes együttlétről szól. Már most sem, pedig a gyerekek még viszonylag kicsik.

Timi, tényleg szerencsés vagy a férjeddel! :) Én ha ilyen gondolatokra szomjazom, a könyveimhez szoktam fordulni... :)

Kép

Kép
csibic

Lányok!

A ma megjelent Anyák Lapjában az első cikkében benne vagyunk a kicsi pocaklakónkkal. Mikor szólal meg a kisharang címmel van egy karácsonyi cikk a magazinban, ahol a mi képeink adják az illusztrációt. Itt megleshettek minket :) Persze csak, ha kíváncsiak vagytok :)
Már a tartalomjegyzékben a 4-es szám alatt is láthattok egy kis részletet.

Hm.. Karácsony lesz! Leesett nálunk is végre az első, hó. Csodaszép adventi koszorút készítek :) Az élet szép!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi!
Az az igazság, h a Szentestét már itthon szeretném tölteni a családommal. Valahogy nekem nincsenek jó emlékeim a kórházakról, így nem érzem, h olyan szép lenne ott karácsonyozni. Sőt. Tuti befordulnék. :( Itthon, szépen csendben a családommal és a Szüleimmel. De az biztos, h örök emlék lenne, csak nálam nem a jó értelmében. :(

Pancsi!
Mennek a drukkok!!! :)

Csibic!
Persze jövök, és mesélek majd. :) Rosszat nem hallottam róla, úgyhogy sztem teljesen pozitív lesz. :)

Futok ölelgetem a Alexem, szegénykém reggel óta lázas, folyamatosan 38 felett van a hője. :( Dokinéni még nem tudott semmit mondani (amin nem is csodálkozok), tüdeje tiszta, fülében sem látott semmit. Várunk, és próbáljuk levinni a lázát. Csak az a baj a Kölökkel, h olyan kis nyomoronc, nem huligánkodik, pedig ez nem jellemző rá, akármilyen beteg. :(

Kép

Kép
nancsika

Nancsika,
jobbulást Nektek! Gyógyuljon meg Alex minél előbb!

Pancsi!
Már azt hittem elmentél szülni :) Akkor Palmira tényleg nagyon ragaszkodik a Mamijához. Ha még lesz időd, akkor írd már meg, hogy mi az a méhszáj érlelő?

Minden jót Neked, vigyázz magadra, ha szülésig nem hallanánk Rólad!

Kép

Kép
gtimcsi

Nancsika
szegény gyermekecske... Hát ha lázasak, olyan elesettek tudnak lenni...
A szentestével kapcsolatban megértelek, mert tényleg jobb otthon. :)

Timcsi
nem láttam, hogy esett-e a hó, de most valahogy olyan hideg jön a lábamra, hogy azt hiszem, hogy be is megyek aludni. :) Néztem a neten az anyák lapját, de az a cikk pont nem elérhető. Pedig olyan jó lett volna látni. :) Lehet, hogy megveszem. :)

Pancsi
szurkolok!

Csibic
gyerek mellett hogy fordulsz a könyveidhez? Mondjuk igaz, amennyi idő alatt a fórumot elolvasom, könyvet is olvashatnék... De akkor teljesen befordulnék, hiszen nem lenne kétirányú kommunikációm senkivel...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok köszönöm a sok drukkot, remélem segít. Nem vagyok nagyon elkeseredve, hisz tegnap is a drágám olyan táncot vetett a pocakomban. Laci is megnyugtatott hogy mindvégig mellettem lesz. Egyedül Laurám miatt aggódok. Sajna sokat pityereg, és nehezen viseli ezt az egészet. Tényleg úgy van hogy amikor kicsik akkor is megviselheti őket, de amikor nagyocska és már érti mi folyik?... De majd túl éljük valahogy. Most nagyon anyás bújós. És az iskolában is sokszor pityereg, az osztálytársai vigasztalják meg. Megbeszéltem vele ha megszülök, nem kell mennie egy napot. És ha hazajövök akkor is itthon maradhat egyet. Csak a szívem szakad meg. Apa szervez neki programokat, mennek usziba meg moziba, Remélem télapóra hazaérek.

A méhszáj érlelőről én sem tudtam semmit, hát utánanéztem. Szóval az a helyzet hogy nincsenek olyan erős fájásaim hogy meg tudnák nyitni a méhszájat. Ezért egy kis zselés tablettát raknak a hüvejbe a méhszáj közelébe ami, hatására megérik a méhszáj. Ez pontosan azt az anyagot tartalmazza mint a sprmium. Bár mi az már többször kipróbáltuk az utobbi napokban, de semmi. Ez azt hiszem a prosztagrandin hormon. Lehet nem jól írtam le. Tehát ma felrakják és lehet ma babázok is. Sok ilyen esetről hallottam. Lacit megkértem közvetítsen a babanetre nektek. Úgyhogy fogadjátok szeretttel. Sajna nekünk nincs laptopunk. Nem is tudom hogy leszek meg nélküle. Majd olvasgatok meg élvezem az anyaságot.

Nagyon jól hangzik ez a 4 gyerkőc dolog. Egyébként mint írtam én is rá jöttem hogy az anyaság amiben teljesen ki tudok teljesedni, nagyon élvezem és szeretem minden ami ezzel jár. Persze nagy próbatétel, minden szempontból. De a leghálásabb feladat ha jól csinálja az ember. Mindenkinek csak gratulálni tudok aki válalja hogy ebben a nehéz helyzetben tisztességel felnevel 4 gyerkőcöt. És nem csak azért csinálja hogy magának biztosítsa a jövedelmet.

Timcsi meg is veszem a kórházban az anyák lapját. Gratulálok hozzá hogy benne vagytok.

Csibik én is imádok olvasni, falom a betüket. Olvasok magamnak olvasok a lányomnak, itt is a neten. Most azt hiszem nem sok időm jut erre, de majd megváltozik ez is. Most Fejős Évát olvasom. De már kinéztem a következő könyvet. Remélem jézuska meghozza. Ja és ha könyveket szertnétek olcsón, ajánlom a tesz-veszt vagy a vaterát. Sokan megveszik a könyveket, és kiolvasás után akár fele áron eladják. Én is ott szoktam kutakodni :lol:

Nancsika baciűző a fiadnak. Szegény ilyenkor tényleg egy kis ölelgetés jót tesz a lelkének is. Biztos olyan elesett. Gyógyuljatok meg hamar!!

Piroska én a gyerknek is meg magamnak is a SÁBA termékeket szoktam használni. Nincs semmi benne, és viszonylag nem drága. A babafürdető olyan 700-800 ft de vettem intim szappant meg tusfürdőt folyékony szappant és mind bevállt. Nincs semmi illata igaz, de nem szárrít és nincs tele kemikáliával. Igaz csak gyógyszertárban lehet kapni, vagy a neten megrendelni. Mi már csak ezt használjuk. Mondjuk a férjem a babára esküszik mert jól habzik, ő neki azt veszem. De nekünk nagy gond volt a lányomnál hogy tusoláskor nagyon csípte a bőrét a tusfürdő, és száraz is volt rettentően. Ezért kellett valamit kitalálni. A rendes lanolonos szappan is jó, de én nagyon utálom. Nálam akkor minden nap lehet takarítani mindent ahogy az a zsír kicsapódik a mosdón meg mindenhol.

Na jó megyek elkészitem a dolgaimat. Drukkoljatok nekem még egy kicsit. Most rám férne. Majd jövök.....

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi,
a kislányodat én is megkönnyeztem. Nekem is nagyon fáj a szívem a kisfiamért. Neki viszont majd akkor lesz nehéz, ha bemegyek és este nem velem fog elaludni. Az apukáját is imádja, nincs is ezzel gond, de a Mami, azaz én elengedhetetlen..

Képzeljétek, most szólt Évike, hogy nem tud elvállalni februárban, mert megműtik januárban. Ő Sárközi Anikót javasolta számomra maga helyett és már beszélt is vele, ő elvállalna.
Szült már valaki Sárközi Anikóval?

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
én vele szültem. Egy angyal. :) Nagyon cukorfalat. :) De én is nála szülök és remélem, hogy nem akkor, amikor te. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Annyira úúúútálom, amikor beteg. :cry: Inkább "ütném", h viselkedjen, ne rosszalkodjon, fogadjon szót. Apa is készen van teljesen. Ez a nem alszunk este, mert 5 percenként felriadunk, h megnézzük hogy alszik, lázas-e, mit csinál, valami iszonyat kimerítő. Ma még nem volt lázas, remélem így is marad. Ha este is láztalan lesz, akkor nagyjából túl vagyunk raja. Csak nem eszik, de legalább iszik. Tegnap még inni sem akart. :(
Most legalább játszik, és kurjongat, ha valami vicceset talál. :) Apa elment a boltba, h vegyen ezt-azt. Kérdezte Alexet, h hozzon-e neki valamit, amit szívesen megenne. Alex: "Csuklós-buszt szeretnék". :D Most ezzel nyaggat, h mikor jön már Apa a csuklós-busszal? :D Egyem meg :)

Megyek is, megnyomorgatom egy kicsit. :)

Kép

Kép
nancsika

Piroska,
ilyenkor a Szentágotainak is és az Anikónak is fizetsz a szülésért? Mit gondolsz,ha van választott orvosod, ugye adott esetben a Szentágotairól beszélünk, akkor is érdemes szülésznőt választani?

Kép

Kép
gtimcsi

még valami: remélem mindkettőnknek időben jön a pici :) Így nem keresztezzük egymás útját.
Anikó figyel a gátvédelemre? Húúú, most ezer kérdésem lett hirtelen :( 13-án találkozom a Szentágotaival és persze Anikóval is a rendelésen. Addig el kellene dönteni, hogy felkérjük-e őt is a nagy napra.

Piroska, hozzád be fog jönni Didri a kórházba látogatóba vagy csak akkor látja Mendelt, amikor hazaértek?

Kép

Kép
gtimcsi

Szerintem Anikó figyel a gátvédelemre, de első szülésnél ezt eszembe sem jutott megkérdezni. Igen, fizetek mindkettőnek. Általában a szülésznő a doki felét szokta kérni. Én azt hiszem, hogy így együtt a kettő (doki és szülésznő) tökéletes megoldás. Nekem hiányzott volna, ha valamelyik nincs. Ketten tartottak, mert a fájdalomtól majdnem összerogytam, a doki olyan rendes volt, a nem tudtam írni, mert annyira fájt, ő meg olyan megértő volt, azt se tudta, hogy sajnálgasson, hogy szegénykém... A szülésznő úgy tudott velem bánni, hogy az hihetetlen. A beöntéstől és az egész tortúrától iszonyatosan féltem, de Anikóval minden olyan természetes volt. Utána amikor mentem a wc-ről, ketten támogattak, fogtak ketten két oldalról, nagyon-nagyon rendesek voltak. Minden támogatást megkaptam, amire szülés közben egy anyukának szüksége van. Anikó végig mellettem volt, végig beszélt hozzám, amikor fel akartam adni, nyugtatott, nagyon szuper volt. Én 3 óra 45 perc alatt szültem meg, az nem hosszú idő, de szerintem az egész azért elég rendesen betudható Anikónak. Ő folyamatosan megteremtette azt a légkört és azt az alapállapotot, hogy én tudjak elengedni, hogy ne érezzem magam idegenek között, érezzem, hogy most minden csak rólam és a gyerekről szól. Aztán jött a doki, amikor kellett, ő is nagyon rendes volt, szóval nekem egy szavam nincs, iszonyatosan szép szülésem volt. Ha felfogadod az Anikót, egy életre szóló élmény lesz a szülésed, fájdalommal együtt is. :)
Didri be fog jönni, természetesen, már az első napon is.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Timi
13-án ott lesz Anikó is? Biztos ez? Csak azért kérdezem, mert ő általában szerdán van ott, hétfőn nem szokott ott lenni...

Nancsika
megértelek. De ha jobb kedve van, akkor szerintem már nem nagyon lesz lázas. Amikor lázasak, olyan elesettek szoktak lenni...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
köszönöm a gyors válaszokat. Hmmm.. azt nem tudom, hogy ott lesz-e hétfőn, mert akkor még nem tudtam, hogy esetleg vele fogok szülni.. Ám így valószínű inkább holnap felhívom őt telefonon.

Azért kérdeztem Didrit, mert nekem azt mondta Éva néni, hogy nagyon nem örülnek neki, ha gyerekeket visznek be látogatni. Megmondom őszintén én beleőrülnék, ha nem jöhetne be Ábi. Még egy éjszakát sem töltöttünk külön.

Neked a férjed is bent volt szülésnél?

Kép

Kép
gtimcsi

Tyűűű, még négy óra sem volt a szülésed! Mázlista! Nekem 12 óra volt...

Kép

Kép
gtimcsi

Hát igen, nem volt sok, tényleg nem. Egyébként nekem a kolléganőm azt mondta, hogy egy dologra figyeljek a szülésnél, arra, hogy lazítsak, bármennyire is fáj. A férjem elmagyarázta (apósom orvos és tőle sokat tanult), hogy ahányszor kifújom hosszan a levegőt, annyiszor tágulok, úgyhogy én csak egy dologra koncentráltam a szülés alatt: mély levegő ki, mély be. Tényleg ez mentett meg. Nem beszéltem, nem csináltam semmit, nem sétáltam, csak feküdtem és mély levegőket vettem. Meg a kádban lazultam nagyon sokat: egy vagy két ujjnyit egy óra alatt. Olyan jó a kád, hogy az hihetetlen. Amikor bementem szülni, akkor két ujjnyi voltam (éjfélkor), háromkor meg már négy, és jöttek a tolófájások. Szóval ez a mély levegő ki és mély be nagyon nagy dolog, nagy segítség az embernek. Persze ha nincs más akadály (ha nyakára tekeredik a zsinór, stb.).
Nézd, engem nem érdekel, hogy örülnek vagy nem, de az, hogy az én gyerekem ne jöhessen be meglátogatni, na, azt nem! Ő is ott született, egyébként sem jön be hosszú időre, nehogy már ne jöjjön be az anyjához! Nekem a vizsgálaton is ott volt, amikor a kórházban voltam, mert nem volt kire bízzam, semmi baj nem történt belőle. Legalább megnézte a tesót! Nekem szóba sem jöhet, hogy ne jöjjön be a gyerekem. Az, hogy három napig ne lásson???? Ááááá.... Én ennek nem teszem ki őt! Mi sem töltöttünk még egy éjszakát sem külön.
A férjem bent volt a szülésnél, most úgy néz ki, hogy szintén bent tud lenni, mert a szomszédban van egy kislány, akit a kislányom nagyon-nagyon szeret és az anyukája felajánlotta, hogy bevisznek szülni, a kislányomat meg átviszik magukhoz és ott fog aludni, míg én szülök, úgyhogy jöhet a férjem is. Persze ha nappal szülök, akkor nem gáz, de ha éjjel lesz, akkor ez lesz a megoldás. Habár ha nappal szülök, akkor a férjem csak vele tud majd eljönni, mert hirtelen nem is tudja hová tenni, ha épp nincs oviban. Na, de ez részletkérdés, majd meglátjuk, remélem, hogy a jó Isten megsegít, hogy a legnagyobb rendben legyen a dolog.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tudod, én is ugyanígy vagyok vele. Ábel is abban a kórházban született és nem tudnám megtenni vele, hogy ne jöjjön be hozzánk a kórházba.
Évike azt mondta, hogy nem örülnek a gyerek látogatóknak, mert ilyen időben nagy a fertőzés veszély.. Én meg arra gondoltam, hogy a férjem majd tart Ábi előtt egy eü. maszkot. Végül is ez őt is megvédi a benti baciktól.
Nálunk anyukám lesz, akit mozdítunk adott esetben. Igaz dolgozik még, de tudják a munkahelyén is, ha jön a telefon, akkor taxiba vágja magát és szalad Ábikához.
Ezt a mély levegő-kifúj szisztémát én is megpróbálom. Én ugyanis nem tágultam, vagyis csak nagyon lassan. Órákig csak egy ujjnyi voltam, de nem is lélegeztem így. Na majd most!!! :) :)

Szerintem Pancsi most már biztosan babázik. :) De jó is az :) Tyűű, én már várom! Ábi miatt ez most még meghittebb lesz.

Kép

Kép
gtimcsi

Ja, hogy azért nem szeretik, mert ne vigyen be bacit? Jó, hát akkor mi is felveszünk maszkot, jó, hogy mondtad. :) Köszi! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Most beszéltem Anikóval, mondta, hogy nem gond, bejöhet a gyerek, csak az előtérbe, meg az ebédlőbe, vagy hol szoktunk találkozni. De a kórterembe nem lehet bemenni. Azt mondta, hogy a járványok miatt nem nagyon lehet bemenni a kórtermekbe.
Megkérdeztem, szerdán szokott bent lenni, tehát ha tudsz, kérj szerdai időpontot. Én is akkor fogok menni, ha minden jól megy, akkor 15-én, csak most várom a visszahívást, hogy legyen akkor időpont.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Timcsi
én 15-én megyek dokihoz. :) Nem akarsz te is akkor jönni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szívesen mennék szerdán, de a férjem Olaszországban lesz és csak a hétfő jöhet számításba.

Nekem olyan szép emlékként maradtak meg a kórházi napok, hogy esküszöm valahol már várom is. Igaz, akkor az egy más helyzet volt. Kint esett a hó, hideg volt, mi pedig a családi szobában voltunk a férjemmel és a kicsi fiunkkal napokon keresztül. Imádtuk! A férjem még pezsgőt is hozott be megünnepelni a fiunkat. Persze csak ő ivott belőle, én csak koccintottam és megittam helyette a Laktoherb teámat :)

Kép

Kép
gtimcsi

Hát családi szobában nekem is meghitt lett volna... Csak nem kaptam, hiába kértem. De azért nagyon jó helyünk volt ott nekünk, olyan jó kis társaságot fogtam ki, hogy az egyik idősebb hölggyel (csak nőgyógyászaton volt hely, szülészeten nem) mai napig is jó barátságban vagyunk. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Akkor egész jól alakult!
Nekünk viszont tényleg szerencsénk volt. A férjem még választani is tudott a két családi szoba közül, mert mindkettő szabad volt
:D :D . Most is rámeditálok, hogy legyen alapítványi szobánk. Igaz most valószínű a két ágyas alapítványi szobabába mennénk, ahol egy kismamával lennénk együtt meg a picijével. Egyedül nem biztos, hogy jó eltölteni annyi napot.
Bár már az is eszünkbe jutott, mert akkor a kisfiam bejöhetne hozzám a szobába a férjemmel együtt.
Majd lesz, ahogy lennie kell!
Most már Pancsi, tényleg babázhat. Az nem lehet, hogy ennyi ideig ne jelentkezzen :)

Kép

Kép
gtimcsi

gtimcsi,
sajnos mostanában még sima nem fizetős szoba sincs sokszor és a nőgyógy részlegre pakolják a kismamikat.
Amikor én bent voltam nagyon sok baba volt a nőgyógy részlegen, szóval nagyon meditálj rá a dologra. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilver,
akkor kezdek rágyúrni :) Mielőtt én szültem, előtte szintén dömping volt. A nőgyógyászaton szintén voltak kismamák. Ám, amikor bementünk szülni, csak széttették a kezüket a szülésznők, hogy nem is értik mi történt, de alig szülnek!
Hát majd igyekszem rákoncentrálni, hogy ismét így bejöjjön! :lol:

Gondolom mindenkinél megérkezett a Mikulás! Kezdődnek az ünnepek! Nálunk ma a városban még a templom tornyából este leereszkedik a Mikulás, megyünk megnézzük Ábival :)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska,
sikerült átraknom az időpontot. Szerdán megyek 17 órára. Te hányra mész?

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
16,30-ra. :) Akkor talizunk. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Húúú, de jó!
Akkor tuti összefutunk. Ott lesz a kisfiam meg a férjem is. Legalább megismered őket is :lol:

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Bocs, hogy ritkábban vagyok, de már kezdek nyűgös lenni, egyre nehezebben járok, sőt inkább totyogok, mint egy pingvin. A pocakom már nagyobb, mint a fiammal a szülés napján és még hátra van pár hét :D Nagyjából mindent beszereztünk már a piciknek, de majd csak két ünnep között szereljük össze a bútoraikat.

Tuti telt ház lesz akkor, amikor én szülök (36 hétre gyúrok, az január közepe), a védőnő azt mondta múlt héten, hogy január-februárra összesen annyi kismamát gondoznak, mint máskor egy fél évre, nem is számítok arra, hogy lesz kétágyas szabad hely:-)))

Nagyon várom a híreket Pancsiról :DDD

Silver, hogy vannak az ikrek, beállt már a napirendjük? Nst-re mikortól kellett járnod?

Kép
Kép
nalla

Nalla,
de jó hallani Rólatok! Szegénykém, elhiszem, hogy ez most nagyon zavar téged. Nekem is hatalmas a pocakom, de csak egy babóca van odabenn. Nekem viszont előzőleg is olyan hatalmas volt, hogy dokik azt hitték olyan nagy lesz a baba, hogy nem tudom megszülni, erre 3470-nel született, csak egyszerűen ilyen ilyen típusú a pocakom.

Azért megnyugtatnálak, mert 2009-ben január 13-án szültem és előtte ugyan őrültek háza volt bent szülészeten, ám amikor mi bementünk szülni alig akadtak. A férjem még választani is tudott a két alapítványi szoba közül. Lehet szerencséd Neked is!

Persze míg én megszültem, végül 7-en megszültek előttem, akik mind utánam érkeztek. De akkor már le volt stipi-stpizva a mi szobánk :)

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
szupi. :)

Nalla
nekem is nő már a pocakom, neked kettővel nem lehet semmi. Én oviba busszal viszem a leányt, így babakocsit üzemeltem be, mert kitalálja útközben, hogy vegyem fel, hát azt nem lehet, úgyhogy inkább marad a babakocsi. De azzal meg az van, hogy mondta tegnap, hogy hajtsam le a háttámlát, hát nem tudtam annyira lehajolni, hogy lehajtsam. Kicsit nehéz már ez a buszozás, folyton ránkcsukják az ajtót, annyira unom már...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok Kedves Kismamák!

Anda vagyok, 41 éves és az első babámat várom. Még csak 13 hetes vagyok. Látom Ti már hamarosan a karjaitokba zárhatjátok a babáitokat :) Gratulálok!
Már rég szerettünk volna babát és az őszre terveztük a lombikot, de a mindenható megtréfált és még előtte megajándékozott minket. Igazán nagy volt a boldogság, azóta is alig térek magamhoz. Mivel igen kellemes a terhességem, nincs semmi problémám, néha aggódok kicsit, hogy meg van-e még a kicsi. De meg van, a múlt héten láttam utóljára, igen aktív volt :)
Szeretnék én is ebben a kórházban szülni, és a Szentágotai dokit megkérni, hogy legyen a segítségemre, igen sok jót hallottam róla.

Meg tudná adni valaki az elérhetőségét? Előre is köszönöm!
booo
Őrbottyán

Szia Boo!

Isten hozott a kismamák között! :D :D
Tudod, nagyon szerencsés vagy ám! Van pár barátnőm, pont a te korosztályodból is, akiknek tizen éve nem jön össze a baba.
Ne aggódj, ha te jól érzed magad, Ő is jól érzi magát odabenn.

Priviben küldöm a Szentágotai elérhetőségét.

Kép

Kép
gtimcsi

Anda
ezek szerint sikerült. :) No, hát azért észreveszed, hogy megvan a babó, nincs hányingered? Majd egyébként lesz még jele bőven. :) Nemsokára. :)
Nekünk a kislányom úgy jött össze, hogy kértünk időpontot családtervezőbe és mire mennünk kellett, már úton volt a kis drága. :) Most meg itt szívja a vérem, megyek, mert szétszedi a lakást. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jelentem meggyógyult Alex. :) Mikulásnak nagyon örült az oviban. A mi Mikink hozott neki virgácsot. Vérig van sértve, h mi az, h kapott virgácsot, neki nem is kell, vigye vissza a Mikulás. :D:D:D:D

Az a szülésznő, Anikó, Ő csak a kórházban van? A dokinál van egy asszisztens, Ő is Anikó, és nagyon profi szülésből. Nem lehet, h Ő az?

Pancsiról van valami híretek?

Kórterem vs gyerek. Sztem sem egészséges egy kórteremben egy gyerek, sőt még a látogató sem. Alexet másik kórházban szültem. Egy 3 ágyas szobában voltunk. Ha valakihez jött valaki, akkor kimentek, és nem ott kotlott az egész család a szobában. Max 1 ember legyen bent, aki többnyire Apuka. Szeretnék most a 2 ágyasba kerülni, pont emiatt, h ha sokan jönnének valakihez, akkor ne ott csücsüljenek bent... Lehet én vagyok a gonosz, meg minden, de most így érzem.

Üdv Anda!
Nagy boldogság ez, h így összejött a Babó. :)

Nekünk nagyon nagy mákunk van/volt. Alexet nem terveztük, egyszer csak ott volt. Most Dávidot terveztük, 1 hónap után össze is jött.

Csajok, én most nagyon parázok. Jönnek mennek a frontok, Anyós szerint hétvégén már babázok, de még úgy nem készültem fel rá. Úgy tervezem, ahogy Alex jött. 17.-én este elindul, 18.-án megszületik, egy nappal a kiírt dátum előtt. De ezek a frontok tuti kitolnak velünk. :)

Megyek is ledőlök, mert ez sem jó, h itt ülök.... Leszakad a derekaaaam...

Jó éjt!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nekem már van egy kislányom aki 2,5 éves. nehezen fogant baba. a Surányi dokihoz jártam éveken keresztül. nála is szültem meg az Ignáthné Évikénél. jó választás volt.
A kérdés az lenne hogy a Surányi doki rendel e újra a kórházban? vagy még mindig csak magánba lehet hozzá menni?

ha mégis lenne a kórházban rendelése akkor megírnátok hogy mikor?
Köszönöm.
További gondtalan pocakosodást.
csipcsab

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást.

gtimcsi,

tudom bizony milyen szerencsés vagyok és üzenem minden korombelinek, hogy ne adják fel a reményt! ;)

Piroska :) én is nagyon várom, hogy szívja a vérem! Végre a saját gyerkőcöm is szívhatná :D Nyaranta befogadok 10-15 kölköt és kiélvezem, hogy jó nagy a család. :D

Úgy volt, hogy október közepén megyek és kezdjük a lombik előkészületeket. Szeptemberben, a barátnőmnek meséltem felháborodva, hogy mennyire gáz az, hogy a dokik stresszelnek a biológiai órámmal. (hát nem látják ezek, hogy még csak 20 vagyok? ;)) Abszolút úgy éreztem, hogy természetes úton is menni fog. Nos, nem kellett visszamennem a spéci dokihoz :D

nancsika, nem is térek magamhoz azóta sem:)
booo
Őrbottyán

Nancsika
ki beszélt itt kórteremről? Oda egyáltalán nem jöhetnek be látogatók. Kórházról volt szó.

Csipcsab
nem tudom, hogy Surányinak van-e a kórházban rendelése, a magánt azt tudom, de a kórházban szerintem nincs. Amikor én a dokimnak mondtam, hogy a kórházba szeretnék bejárni, mert közelebb van, akkor azt mondta, hogy nem lehet, mert ott nincs terhesgondozás. Mehetek a helyi SZTK-ba, majd a kórházba NST-re, de terhesgondozás a kórházban nincs. Azt tudom, hogy Surányi a Veres Pálné úton rendel magánban, de mást nem.

Booo
majd még szülés után mennyivel fiatalabbnak fogod magad érezni. :) A gyerek különösen megfiatalítja az embert, mindig játszani akar, sokat nevet, incselkedik. :) Jó is az. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?