Új privát üzeneted érkezett!

Ovi.
Kicsit visszaolvastam, és láttam, hogy írtatok a Kisfaludy oviról. Gergő fiam oda jár, és igen érdekes módon került ebbe az oviba. A mi körzeti ovink a Toldy utcai, ezért a jelentkezéskor azt írtuk be első helyre, de mivel a Tompa utcai ovi (ami a Kisfaludy tagovodája)mindössze 5 percre van tőlünk, ezért azt is felírtuk a papírra másodikként. Aztán amikor hónapokkal később megláttuk a felvett gyerekek listáját a Tompa ovi kapuján teljesen meglepődtünk, mert nem vették fel egyik általunk megjelőlt helyre sem, de helyette betették a Kisfaludy u.-i oviba. Nem reklamáltam, mert örültem, hogy valahol kaptunk helyet, csak nem értem, hogy miként osztják szét a gyerekeket, ha végül nem a körzetes gyerek kerül a körzeti ovijába.
Kb. 2 hónapja jár ide Gergő, és nem szeret oviba járni, de ez nem feltétlenül az ovi vagy a pedagógusok hibája, inkább az, hogy a fiam igen nehezen akar elszakadni tőlem. Gergőék szobája nagyon kicsi a csoportlétszámhoz (26-27 fő) képest, bár a másik két szoba nagyobb. A gyerekek emiatt a tornateremben alszanak, mert a csoportszobában nincs elég hely, hogy le tudják tenni az ágyakat. Az udvari játékok szerintem jók. A beszoktatáskor (2-3 nap volt) én nem tapasztaltam, hogy ne figyeltek volna megfelelően a gyerekekre az udvaron. Azt mondjuk nem tudom hallottátok-e, hogy két kisgyerek idén februárban kiszökött valahogy ebből az oviból és csak 1-2 óra múlva találták meg őket jóval messzebb az utcán csatangolva. Az esetről nem mondtak nekünk semmit a szülői értekezleten, úgyhogy nem tudom hogy történhetett meg. Szerencsére a gyerekeknek nem esett baja.
Nemzetiségi oktatás. Hétfőtől csütörtökig szerintem csak annyi németet kapnak a gyerekek, hogy étkezések előtt németül modják el, hogy jó étvágyat stb. Péntekenként van egy nemzetiségi óvodapedagógus Gergőék csoportjában aki külön foglalkozik velük, gondolom akkor mondokákat, dalokat tanulhatnak németül. Én egyelőre semmit nem hallottam Gergőtől itthon. Talán most lesz valami változás e téren, mert az óvónénink, decemberben fejezi be a német nemzetiségi óvodapedagógusi képzését, és ennek keretében, épp kint is van egy hónapot tanulmányi ösztöndíjjal Németországban.
Ennyi infóval tudok szolgálni a Kisfaludy oviról.

Anikó, Bogi most melyik oviba kapott helyet? A Kisfaludyba?

Erika

Kép
Kép
ermika

Sziasztok!

Keddig van érvényben a most aktuális AVON katalógus, van valakinek szüksége valamire belőle???

http://www.avon.hu/PRSuite/eBrochure.pa ... rNr=201016

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya

Gyümilérendelés:

Judit 1 őszi, 1 meggy, 1 kajszi
Katus 3 őszi, 1 meggy
Manka (Anikó) 1 őszi, 1 meggy, 1 kajszi, 1 szilva
Adrienn 3 meggy, 2 kajszi, 1 körte, 1 alma
Kata 2 őszi, 1 kajszi, 1 meggy
Orsi: 1 alma, 2 körte, 2 őszi, 1 kajszi, 2 szilva, 1 erdei, 2 meggy és 1 doboz
Szandra: 1 körte, 1 szilva, 1 meggy
Évi 3 meggy, 3 őszi, 3 körte, 1 alma
Emőke 1 körte, 1 őszi, 1 kajszi

Kép

Kép
birdie

az előbb sikerült hamar elküldenem.

A leánykák nagyon édesek :-) Boróka is és Villő is :-)

Évi, Kata, a Thomast mi is kinéztük már korábban, még jegyet én sem rendeltem, ideje lenne. Évi, én sem tudom hova lenne érdemes.

Emőke

Kép

Kép
birdie

El is felejtettem megírni, hogy a december 6.-ai mikulás buli nekünk is jó lenne :wink:

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya

Sziasztok!

Erika,
Nagyon megrázó lehetett a látvány :cry: Én nem is tudom hogy lehet egy ilyen tragédia után újra kezdeni az életet.....

Katus,
Nagyon rég láttam Villőt. Jó hogy raktál fel képeket.

Reni,
Biztos minden oké lesz. Próbál meg ne rágörcsölni.

Nekünk is jó a hétfő, mikulásozni. De Hol és ki lesz a piros bácsi?
A csomagokat szívesen összeállítom.

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi

A december 6 nekünk is jó.

Ha már advent első vasárnapja van, megmutatom idén milyen ehető adventi koszorúnk (kalácsunk :-) ) van.

Kép

Annyira elkapott már a karácsonyi hangulat, hogy megsütöttem a mézeskalácsokat :-) kb 280 db. Nem vagyok benne biztos, hogy kitart karácsonyig :-)

Emőke

Kép

Kép
birdie

Sziasztok!

Erika!

Szörnyű lehet szegényeknek... :(

Ez az oviból kiszökő gyerekek sztori nagyon durva. ÉN elsődlegesen azért viszem majd a gyerekemet oviba, hogy vigyázzanak rá, mert nem tudom megoldani pl. amikor dolgozok. Namármost ha ezt nem tudják garantálni, akkor miről beszélünk? Számomra az a legfontosabb, hogy a gyereket relatíve biztonságban tudjam, amíg nem lehetek vele! Inkább ne fejlesszék /azt majd inkább megoldom én, vagy fizetek szakemberbek/, meg ne beszéljenek vele 3 nyelven, DE VIGYÁZZANAK RÁ!
Egyébként amiket itt olvasok a bölcsikről, ovikról lassan már nem is tűnik fontosank számomra, hogy Zéti jövőre járhasson... :roll:

Anita!
Gyere és mondd el a másik oldal véleményét is!

Emőke!
Nagyon szép az adventi koszorútok :P Ha olyan finom mézeskalácsot sütöttél mint tavaly, nem csodálom ha nem éri meg a karácsonyt :) pláne ha addig még mi is járunk arra :wink:
Pedig bevallom, én nem szeretem igazán a mézeskalácsot, így idén linzertésztából fogunk Zétivel formákat kiszúrni :)

A Thomassal kapcsolatban még azon is agyalok, hogy mely napszak lenne a legmegfelelőbb...mármint Borónak...Zéti akár éjjel is végignézné :lol:

TÉLAPÓ

Nekünk is jó a 6-a. Megpróbáljuk a Kolpingot, vagy legyen a Gyerekkönyvtár? Bár úgy emlékszem (Katustól info) ott csak délelőtt, vagy kora délután lehetne :roll: Katus? (lehetséges)Télapóbácsival beszéltél?

Csomik mehetnek idén is 1000Ft/gyerek áron, gondolom...

Anikó!
Szívesen segítek/segítünk :wink:

Most megyek, és előkaparom az adventi koszorút valamelyik karácsonyi doboz mélyéről...még jó, hogy tegnap már sikerült lehozatnom a padlásról :P

Ja, télapó lista:

Marci, Zalán,
Levente
Maja, Ákos
Ábel, Luca
Boró, Zéti

Emlékeztek tavaly ilyenkor már milyen nagy h1n1 "hiszti" volt?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ja, télapó lista:

Marci, Zalán,
Levente
Maja, Ákos
Ábel, Luca
Boró, Zéti
Tami, Edó
Dóra

Még a havazás előtt hazaértünk Bükfürdőről, nagyon jól éreztük magunkat, majd teszek fel képeket is. Nem nagyon akartunk hazajönni, főleg Dóri, de miután felsoroltuk az itthon maradt babáit, beletörődött.

Kata, Katus!
Boldog névnapot kívánunk mi is!
(inkább kétszer, mint egyszer se :P )

Katus, Évi!
Köszönöm a futárszolgálatot!!!! Édesek a csajok! :P :P :P

Gyöngyi!
Kiváncsian várom, és előre is köszi!

Anikó!
Szívesen segítünk, ha kell!

Emőke!
Szuper a süti! Megtudod adni a nagyon fincsi mézeskalács recepted. Mert már tavaly is nagyon ízlet, csak akkor lusta voltam sütni. :oops: :oops: :oops: De szerencsére kedves szomszédaink, és barátaink lévén sikerült megenni a megfelelő mennyigű mézeset, így nem is volt hiány érzetünk. :lol:

Reni!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Erika!
Köszönjük, hogy elvittétek a csomagokat! És így is segíthettünk legalább egy picit, bár az életüket már úgyse tudjuk/tudják visszaadni nekik!

Ovi!
Valóban az ovik egyik fő feladata, hogy vigyázzanak a gyerekre, nekünk szülőknek pedig kötelességünk, hogy legjobb tudásunk szerint neveljük, és fejlesszük a gyerekeinket. De én úgy gondolom, mint ahogy az ovik pedagógiai programjában is benne van, igencsak feladatuk a fejlsztés is, főleg hogy dolgozó szülők mellett a gyerek többsége, legalább 8 órát ott tölt, ráadásul abban az időszakban, amikor a legfogékonyabb. És én igenis elvárnám, hogy fejlesszék a gyerekem a legjobb tudásuk, és lehetőségeik szerint. Mert lássuk be, a reggeli készülődés, majd esti házimunka , vacsi, fürdés, stb... mellett, mikor már mindenki fáradt, és ideges a napi stressztől, igen csak nehéz teljes mértékben a gyermekeink fejlesztésével is napi szinten a megfelelő módon foglalkozni. Bár nem lehetetlen, mint itt köztetek is bőven van jó példa. És valójában nem is a mi gyrekeink lesznek hátrányba ezért a későbbiekben (remélem), hanem azon családok gyerekei, akik szociális, mentális és egyébb hiányosságok miatt nem képesek erre. De ez más kérdés, bár sajnos kihat a mi gyerekeinkre is, mert egy "rossz" csoport igencsak lehet lehúzó erejű is (sokszor elég 1-2 gyermek is hozzá).
Természertesen az ovónénik is emberek, és sok esetben sajnos nem rajtuk múlik, hogy nem megy minden flottul. Az adott létszámokról, és némely esetben a tárgyi feltételekről ne is beszéljünk, de egy odaadó jó pedagógus, még ilyenkor is csodákra lehet képes. Bár fontos a jó anyagi háttér, és felszereltség, de ez nem minden, mert igazi pedagógus nélkül sajnos semmit se ér.
Én úgy érzem, nem is igazán ovit lenne jó választani, hanem ovónénit. De őket meg első gyerekesként nem ismerjük (kivéve, ha szerencsénk van, pl: Anitával), és mások elmondása alapján én nagyon nehezen tudok a legtöbb esetben dönteni. Mert lehet, hogy nekünk bejönne az az ovónéni, aki másnak esetleg nem. Vagy aki nekem szimpi, lehet, hogy Dórinak nem jön be. A variációk tárháza végtelen. A gáz, hogy ezek már csak az oviba járás során derülnek ki. Így pedig csak a remény marad nekünk, és a kis okos csemetéink, akik nagy többséggel sokkal jobban veszik ezeket az akadályokat, mint mi felnőttek.
Na most már eldugulok!! :oops: :oops:

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24

Sziasztok!

Csajok, tiszta dilinyó vagyok, elfelejtettem, hogy nekem hétfőnként nem jó most Adventben. Nem baj, megkérdezem Attit, hogy bevállalja e a nőkkel, azért a télapóbácsijelöltet ma felhívom nektek.
A helyszín mi lesz? ebben nincs ötletem, úgy tudom a gyerekkönyvtár délutánonként fullon van.

Erika,
köszönjük a fuvart!

Hétvégén, péntek délután (azt hiszem négytől) és szombaton (9-től) egész nap tartós élelmiszer gyűjtés lesz a Tescoban Vecsés rászoruló családjai részére. Ha mentek vásárolni, gondoljatok majd rájuk is, ez a segítség itt marad a városban, tavaly 1 tonna cuccot gyűjtött a Karitász.
Hát, ebben az évben aztán volt lehetőség adakozni bőven... sajnos :(

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Évi, Adri mire nem emlékeztek tavalyról :-)
Lehet jönni idén is kóstolni :-)) De be kell vallanom Katának jár érte a köszönet. 2 évvel ezelőtt mindketten egy-egy recept alapján sütöttünk 2 adagot és cseréltünk egy-egy adagnyit, hogy melyik finomabb és az övé nyert :-) Azóta nem újítottam, ez a recept maradt, tényleg nagyon finom.
(Évi, olvastam az apróbetűst. Ne is mondd, pont nekem is néhány napja jutott eszembe, hogy megkeserítette a tavalyi időszakot :-( és sajnos nekünk duplán ugye a babavárás miatt :-( )

Íme:
30 dkg margarin

30 dkg cukor
3 tojás
25 dkg méz
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kk őrölt szegfűszeg
1 kk reszelt narancshéj
1 kg liszt
3 kk szódabikarbóna
2 kk őrölt fahéj

a mézet és a fűszereket összefőzöd, majd hozzáadod a margarint, és addig kevered, amíg kihűl
felvered a tojást és hozzáadod a cukrot
a liszt egy részét összekevered a szódabikarbónával, majd hozzáadod a mézes margarint
végül belekevered a felvert tojást és a maradék lisztet
a tésztát csak egy kicsit gyúrod össze, majd egy éjszakára állni hagyod
másnap a tésztát kinyújtod és kiszaggatod
a sütőben aranysárgára sütöd

Kép

Kép
birdie

Sziasztok!

Anikó,
a csomagok összeállításában én is tudok segíteni - a héten Zoli délelőtt dolgozik, így a holnap kivételével bármikor jó.

Szandra,
intézem!

Esetleg kér még valaik valamit az Avon katalógusból, szerda reggel adom le a rendelést...

http://www.avon.hu/PRSuite/eBrochure.pa ... rNr=201016

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya

Évi, Emőke, vmiért sz*r most a gépem, és nem tudom megnézni, hogy melyik szektorokba lehet jegyet venni a Thomas-ra. Amikor mi Tom Jones-ra és Sting-re mentünk, akkor a 106-108-as szektorokban ültünk, mert csak ezt tudtuk megfizetni, de az elég magasan, távol van a színpadtól. De ha működni fog az oldal, megnézem és írok. Ti melyik előadásra mennétek?

Mézeskalács: nem az én érdemem a recept :lol: Én csak ajándékba kaptam egy ismerőstől, akinek a rokonai Finnországban élnek - ők csak tudnak mézeskalácsot sütni :lol:

Orsi, valamikor a hét második felében megpróbálunk átugrani, feltéve, hogy addigra meggyógyul mindenki, mert Zalán után Marci is elkapta a köhögős-taknyos hülyeséget, és hétvégére mi is lerobbantunk Péterrel. Szóval csak akkor megyünk, ha makkmárton lesz mindenki, hívlak majd...

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Mikulás lista

Marci, Zalán,
Levente
Maja, Ákos
Ábel, Luca
Boró, Zéti
Tami, Edó
Dóra
Zorka, Tamara

Nekünk bármilyen időpont jó. Van már helyszín?

Üdcsit rendelhetem, vagy várjak még vele?
Vendég

Sziasztok!

A helyszín lenne szerintem a legfontosabb, meg a piros bácsi. Katus, megkérdezted az ismerősöd?

Judit,
Estére mondom az én üccsi rendelésem, aztán szerintem rendelheted.
Köszi

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi

Mikulásbácsi van :D Jelmeze van :D

Hová menjen? Mikorra? A csajokat még nem tudom, hogy mennek-e, este tudok Attival egyeztetni.

Esetleg meg lehetne kérdezni a Bárkát (a templommal szemben a kisközért mellett van valamilyen helyiség...). Ha valaki jár arra...
Tudom, hogy a Kolpingban már nincs játék, de a helyiséget sem adják oda?

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Sziasztok!
Én annyira szívesen mennék Atival, de szeptemberben vittem egy szülinapi bulira, ahol a bejáratnál tovább nem jutottunk. Szerintetek megpróbáljam??? Hátha sikerül bemennünk? A télapót nagyon várja, de nem tudom mennyire oldódik fel... Páran tapasztaltátok is, hogy ha beszélgetünk az utcán, ő már akkor is kiakad... Lehet, hogy a gyerekek miatt viszont más lenne. Nem tudom, olyan tanácstalan vagyok!!! :shock: Szerintetek?? Gondolom nem ő az egyetlen ilyen gyerek, idővel ki fogja nőni. Csak azt nem tudom most hogy állunk :roll:
almi

A mi lányaink ebből a buliból kimaradnak, de a bácsit továbbra is szervezem nektek, ha kell... várja a részleteket ;)

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Lányok,

Üdcsit senki többet? Anikó, várom a Tiedet.
Van szőlőlé is 3 literes 1490.-ért. Én kérek egyet, bár a bodza után kicsit félve kísérletezek új ízekkel:)
Vendég

sziasztok,

a Miki-partyt idén is kihagyjuk... aznap jön az oviba is.

Eszter 2 hete jár oviba. eddigi tapasztalatok (Adrinak és Orsinak): szuperek az óvónénik, egyikük fejlesztő pedagógus. 31en vannak a csoportban. Eszter nem volt minden nap, és csak fél napot jár, de legalább 2 magyar és 1 német mondókát/dalt tanultak, de állítólag többet is, csak azokat már ismerte. a legviccesebb, hogy bár külkert végeztem, sosem tanultam németül, így nem értek belőle szinte semmit. :oops:
Amúgy sok gyereket visznek haza már délben, tehát nem dolgozik valamelyik szülő.

Emőke, nagyon tetszik az adventi koszorú! szuper ügyes vagy.

Reni, nagyon drukkolok! múltkor láttalak Titeket az orvosi rendelő várójában Üllőn, Rátok is köszöntem, de szerintem nem ismertél fel, én meg csak beugrottam egy igazolásért.

Kata, jobbulást a családnak!

megpróbálok képeket is tenni (Lázár tegnap már 2 hónapos volt. hihetetlen).

Kép
Kép
Kép

Viki

KépKép
KépKép
wiki12

Gyümilérendelés:

Judit 1 őszi, 1 meggy, 1 kajszi
Katus 3 őszi, 1 meggy
Manka (Anikó) 1 őszi, 1 meggy, 1 kajszi, 1 szilva
Adrienn 3 meggy, 2 kajszi, 1 körte, 1 alma
Kata 2 őszi, 1 kajszi, 1 meggy
Orsi: 1 alma, 2 körte, 2 őszi, 1 kajszi, 2 szilva, 1 erdei, 2 meggy és 1 doboz
Szandra: 1 körte, 1 szilva, 1 meggy
Évi 3 meggy, 3 őszi, 3 körte, 1 alma
Emőke 1 körte, 1 őszi, 1 kajszi
Anikó 2 körte, 1 alma, 1, őszi, 3 kajszi, 1 meggy, 1 szilva

Judit,
Küldöd akkor a rendelést?

Köszi,
Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi

Folyamatosan hívom a Lőrinci út 14. számhoz tartozó telefonszámot, de csak fax hangot kapot. Azzal meg sajna nem sokat tudok kezdeni. :roll:
Van más ötlet a helyszínre?
A Bárka átköltözött a Fő útra. Őket még megpróbálom telefonon elérni.

KépKép
KépKép
zumpfi

Biztos bérleti díjas, de Műv ház kisterem?

VAgy a Falusi iskolában egy taterem? Toldy fitness aerobic terem? Snassz és pénzes, tudom, de más ötletem nincs már nektek... Elég meredek, de szabadban? Sok forró teával a játszótéren?

Hű, ez kicsit olyan, mint amikor Atti szokta mondani, hogy más farkával verem a csalánt :oops: :lol:

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

nekem sincsen ötletem a helyszínre... sőt, ha így haladunk, lehet, hogy addigra se tudunk kikeveredni ebből a sz*rból, ami lassan egy hete tart nálunk, és az egész családon átment...

Viki, Lázár tiszta Zoli! apjafia :wink:

Reni, drukkolok! Én egyébként a helyedben megpróbálnám minél többször társaságba vinni Atit, előbb-utóbb biztosan megenyhül és élvezni fogja a bandázást. De ehhez "edzeni" kellene...

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Anikó üzenetét tolmácsolom:

Beszélt a Bárkával, hétfőn 17-19-ig van náluk hely, 180 nm-es fűtött helyiség. Székek vannak, szőnyeg nincs. Ééééééés a lényeg 10000 Ft a bérleti díja. Bevállaljuk? :wink:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Részemről oké a terembérlet.
Én mondjuk nem ragaszkodom a partyhoz, az oviban úgyis lesz, Tamara meg még úgysem értékeli, de ha lesz buli akkor megyünk.

Üdítő-rendelést este küldöm, addig ha valaki kér még valamit írjon.
Vendég

Jó bulizást CSajok :D
A Mikulás bácsi egyébként pont úgy néz ki, mint a Mikulás, hatalmas hasa van, ősz szakálla és hosszú haja :D Ez utóbbi mondjuk úgysem látszik ki a sapi alól, de úgyis be van fonva. Remélem nem fognak féli tőle a gyerekek :D

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Sziasztok!
Jól eltűntem, de most sincs sok időm..
Hétfőn, kedden beszoktatás volt az oviba, tetszik neki..szerintem jó a csoport, kis létszám van csak. Nehéz megoldani, vinni, hozni, de anyukám sokat segít..., ő vigyáz a Lizára addig. Végül a Lila fecskébe mentünk, most CSana-ként működik az ovi. ( Itt volt hely) Bővebben majd később.
Az oviban 3-án lesz Mikulásos dolog..Liza pedig még nem igazán élvezné ...
Ha gondoljátok nálunk is lehetne a mikulás party..., de persze apával egyeztetek még.. 40nm-es nappali, szőnyeg van...stb.
Ti hogy találtok egymásra? Közel laktok? vagy ide irtok mailcímet?
Reni! Ne görcsölj, én is csak ezt tudom tanácsolni!!!
mankalak

Sziasztok!

HŰŰŰŰŰ, VIKI, ez nagyon gáz rám nézve, de nem meglepő!!!! :-) Emlékszem rád, és azt hittem a mögöttem ücsörgőnek köszönsz, én meg tényleg nem ismertelek fel :oops: :shock: Ebből is látszik, hogy nem szoktunk "bandázni".

Kata, ha tudnád mennyit próbálkozok vele. Hetente 2 nap. Ilyen típus lehet :wink: Nem rám ütött :-)
almi

Sziasztok!

Mankalak-Anikó,
ha komolyan gondolod és tényleg be tudjátok vállalni, hogy nálatok legyen a mikulás buli helyszíne, én örülénék neki, valószínűleg "bababarátabb" a napplitok, mint itt Vecsésén akármelyik terem, és nem utólsó sorban végre megismernénk Titeket is egy kicsit jobban :wink: Szóval, ha a férjednek sem gond, mi szívesen megyünk hozzátok :D :D :D
Anikóval és Évivel a csomagokat mi szívesen összeállítjuk, és ha Katus küldi a piros ruhás bácsit, akkor talán minden meg is van oldva.

Jó akkor idén is mindenkinek a gyerkőcönként 1.000 Ft??????
És akkor ez a végleges létszám:

Mikulás lista

Marci, Zalán,
Levente
Maja, Ákos
Ábel, Luca
Boró, Zéti
Tami, Edó
Dóra
Zorka, Tamara

Kata,
hogy alakultok, mit gondolsz, meggyógyultok addigra???? Ja, az Avont meg majd egyeztetjük, szólj, ha jó Neked valamikor :wink:

Judit,
köszi, hogy intézed megint a gyümileveket :D

Reni,
én is azt gondolom mint Kata, szerintem is próbáljatok meg minél többet társaságba menni, biztos vagyok benne, hogy meg fogja szokni!!! Itt a legjobb alkalom a Mikulás buli :wink:

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya

Jaj, a "ne görcsölj" az, ami miatt nem szeretek erről beszélni, pedig nagyon jól esik. Nem tudom megfogalmazni mit érzek pontosan, de inkább türelmetlennek mondanám magam :-) Ha valaki ilyen helyzetben volt már vagy van, az szokta érteni :wink:
almi

Orsi, beugrottál közben :-) Nálunk nem a mennyiség számít én úgy látom, de ha bevállaljátok, hogy esetleg sírdogál ott, akkor nagyon szívesen elmegyünk :-) Aztán meg ki tudja, lehet ti hiányoztok neki :-)
almi

Anikó!

Bevallom, már nekünk is eszünkbe jutott ez a megoldás...mármint, hogy hazai pályán legyen a buli...csak annyit kellett volna tennünk, hogy az Adriékkal közös falunkat lebontjuk, + az Orsiék alsó szintjét is eltoljuk pár méternyit, a miénk mellé :wink: :wink: :wink: de képzeld a Zuraink nem vállalták fel ezt a kis átalakítást :evil: :lol:

Ha tényleg ilyen bevállalósok vagytok, mi is szivesen megyünk :P

Jajj, mennem kell, mert Borónak már megint csak anya jó...kis anyamatrica :D

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Reni,

Anikó, Anita, Katus és még páran talán emlékeznek rá Zorka mennyire félénk volt mikor bekerültünk a bandába. El nem mozdult mellőlem, nem játszott senkivel nagyon sokáig. A következő lépcső az volt, hogy már elment mellőlem, de egyedül játszott. Nagyon sok idő telt el, mire a többiekkel együtt játszott, igazán önfeledten tulajdonképpen csak azóta megy ez neki, mióta oviba jár.
Abszolút senki nincs, akihez szívesen megy?

Cinire nem próbálod vinni? Ott nincs közvetlen kapcsolata a többi gyerekkel, a Te öledben üldögél, de mégis ott vannak körülötte a gyerekek. Én megpróbálnám. Én szeptember óta nem jutottam el Tamarával, de most már nagyon szeretnék menni. Lehet, hogy már csak januárban jutok el, de akkor mindenképp szeretnék. Zorka is nagyon szerette. Pár mondókát szoktam Tamarának mondogatni, de már teljesen elfelejtettem, alig jut egy-kettő eszembe.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almi 2011.03.03 13:32-kor.
almi

Reni,

Ha lesz kocsim és végre eljutok cinire akkor szívesen felszedlek Titeket. De mondom sajna szerintem ez csak januárban lesz.
Szerintem most már tetszeni fog Atinak a Cini.
Vendég

Lányok, én lehúzom magunkat a listáról, mert nem hiszem, hogy hétfőig úgy gatyába tudom rázni a fiúkat, hogy társaságba menjek velük. Már szerencsére nem lázas egyik se, de folyamatosan köhögnek és ömlik még mindig az orrukból a takony. Szóval ne haragudjatok, de ezt mi idén kihagyjuk :(.
K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almi 2011.03.03 13:40-kor.
almi

Lányok!

Szándékozott valaki venni Somadrinos sóoldatot az idén??Mert nálam van egy kanna felesleges (3.500,-) Vettem valakinek, de meggondolta magát!

Hétfőre jó szórakozást Nektek!

Üdv Gyöngyi
ágyöngyi

Reni,

Nálunk ez úgy zajlott, hogy Zorka ugyan ráült a bilire, WC-re, de nem csinált semmit. Aztán egyszer a délutáni alvásból száraz pelussal ébredt és ébredés után benyakalt 2 pohár narancslét. Ráültettem a WC-re és beígértem neki egy Pez cukrot, ha belepisil. Belepisilt, örömóda, Pez cukor és gyakorlatilag azóta szobatiszta.
Persze az elején voltak balesetek, de egyre ritkábban.

Az ágytisztaság nem ment ilyen egyszerűen, sokkal később következett be, most nyáron. A pelenka reggel mindig irtó nehéz volt. Aztán egyszer elhatároztam magam, hogy mostantól akármi lesz nem adok rá pelust. Mielőtt mi lefeküdtünk aludni felébresztettem pisilni. Első két éjjel már akkor be volt pisilve, mikor felébresztettem és vígan aludt benne. Harmadik éjjel már nem pisilt be és egy hét sem telt el, hogy ébresztgettem. Érdekes módon sokkal kevesebb baleset volt azóta, mint anno nappal.

De Atti semmiről sincs lekésve és én most télen ezt nem is nagyon eröltetném, várd meg a tavaszt, amikor jobb az idő, kevesebbet pisil.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almi 2011.03.03 13:41-kor.
almi

Sziasztok!

Télapó:

Időpont: hétfő 17.00 körül (jó lesz?)
Helyszín:kidolgozás alatt :lol:

Mankalak Anikó!
Sokkoltad a férjed az ötleteddel? Mit szólt?

Csak azért kérdezem, mert ha nem hozzátok megyünk, akkor elkezdjük Adriékkal a bontási munkálatokat :wink: :wink: :wink:

Katus!
Amint lefixáljuk az időpontot+helyszínt szólunk neked! Közlöd a télapóval, vagy megadod az elérhetőségét?
Szted mit vegyünk neki hálánk jeléül? (csak mert Te ismered...)

Ja, és elfelejtettem neked korábban mondani/írni: egyKép vagy, hogy szereztél nekünk Mikulást pláne úgy, hogy Ti nem is jöttök ( :( )!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Mankalak Anikó!

Akartam már neked írni korábban is a kérdésedre:

Ha olyan dolgot akarunk írni (pl. cím, telcsiszám) amit nem szeretnénk ha mások is látnának a "privát üzenet" (pü) opciót használjuk. Én most használtam :wink:

Kata!
Kár, hogy nem jöttök :( Gyors gyógyulást a fickóknak!

Reni!
Nálunk ez úgy indult, hogy szólt amikor bekakilt...rávettük, hogy előtte szóljon...lassan megszokta...így a kaki most már mindig bilibe megy (remélem nem kiabálom el), viszont a pisiről néha elfeledkezik...
A cukorkás megvesztegetés nálunk is játszik :)

Zéti is nagy kombinatorika: tegnap mondom a Zuramnak, hogy mivel ma a Nyugatihoz megy menjen vonattal! Olcsóbb és gyorsabb mint kocsival...sztem nem tetszett neki nagyon az ötlet, valami kitérő választ adott. Zéti levonta a konzekvenciát:
" Anya! Apa mindig kocsival akar menni." :lol:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Laptető! Kép
KépKépKépKép

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!

Évi! Köszi a privit, lehet, hogy mégsem jó a hétfő..Boginak ma kezdett folyni az orra..
Apát meg még puhítani kéne, köszi az invitálást, de attól függ Bogi,hogy lesz.. szerintem még változhat így-is úgy is.
Köszi a számod, jelentkezem majd.
mankalak

Évi,
aranyos vagy, és szívesen, nem kerül semmibe, hogy beszerveztem :D Már nagyon várja, remélem lesz hová mennie...
TArtom vele a kapcsolatot, aztán megadom majd az elérhetőségeit, ha már tuti lesz, hogy hol lesz. VAgy akár most is. Kéred?

Gyógyuljatok gyerekek, a Mikulást nem lehet betegen fogadni :D

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Sziasztok!

Mankalak Anikó!
Sajnálom a betegséget...gyógyuljatok gyorsan, mert a télapó nem vár :)

A férjedet bevallom megértem...senkit sem ismer közülünk.
Semmi gond, már elkezdtük a bontást :wink:

Viccet félretéve van már "tuti" helyszín, de nem akarok nyilatkozni az illetékes helyett Kép

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Én is azon gondolkoztam, hogy sajnos nálunk sem nagyobb a hely, mint Adriéknál :-) Ráadásul nekem itt van a 2 "flúgos" kutyám. Na jó, csak az egyik az :-) Kicsi termetük miatt nem is ajánlottak gyerkőc mellé :shock: Még Ati is bepróbálkozik csibészséggel, pedig ő bele született a helyzetbe. Ettől függetlenül, max. 10 ember tud leülni, hegyén-hátán típusban... :lol:
almi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?