Új privát üzeneted érkezett!

Igazad van, mindez egy csekély összeg a magánnyugdíjpénztári befizetéseinkhez képest....

Lányok! Nekünk 1 db fogunk van! :) a pelenkázás, öltözés rémálom!!!! :twisted:
Vendég

Sziasztok!
Tlindi!
Én is átéltem amit Te, talán emlékszel. Csak Ádi repertoárján még volt őszi és banán is. Teljesen kétségbe voltam esve, mert nálunk azért mindenki jól eszik. Aztán azt a taktikát vetettem be, hogy adtam neki valami újat. Evett belőle 10 kanállal. Utána vagy elfogadta a pempőt őszivel és banánnal, vagy nem. De inkább nem. Következő etetésekkor csak azt adtam, amit szeretett. Aztán két nap múlva megint próbáltam valami újat. Amiből újfent csak 10 kanállal evett. Aztán másfél-két napig megint adtam a jól beváltat. Volt amiből többet evett, aztán mikor másodjára kínáltam, nem ette. Az újdonságok között volt húsleves, becsinált leves, pörkölt, töltött káposzta, sült csirke, rizs, krumpli püré, rakott kel, és frankfurti leves, tök főzelék, meg még a tököm tudja mi. Szóval amit főztem, és úgy éreztem, hogy eheti talán, megkínáltam (mondjuk a támadónő pont akkor jött, mikor a töltött káposztából a tölteléket nyomta anyám a szájába). Közbe elkezdte enni a krumplit és a husit. Szóval dögivel ettük a krumpli pürét mindenféle hússal, a krumpli levest és krumpli főzeléket. De ez már haladás volt, mert pl. a krumpli levesből már a szájába csempésztem répát és zöldséget is. Észre vettük, hogy ahogy nőtt a fogak száma, szívesebben evett darabosabbakat is. Aztán anyám adott neki vajas kenyeret. Gyűrte. Azt kap reggelire. És imádja a joghurotot is. Gőzöm sincs, hogy egyébként lehet-e neki már adni. Most már szeretne mancsolni mindent, úgyhogy szépen beöltöztetem előkékbe és ehet a székébe, amit akar. Ilyenkor elvan és én meg dugdosom a szájába a kaját. Minnél tovább van el a székbe, annál többet eszik :) Este pempő van. Hogy ellensúlyozzam az étrendjét, vettem neki bio zabpelyhet. Eszi a kölesgolyót. Meg vettem baba kekszet, azt is eszi.
És nekünk még az jött be, hogy neki(k) minden kell, amit mi eszünk. Ha pl. napok óta nem ettek gyümölcsöt, akkor összevágok mindent egy tálra és áthívom anyut (mert a férjem gyümölcsöt max. párlat formájába vesz magához :evil: ). Akkor szépen leülünk és elkezdünk jóízűen falatozni. És akkor jön a nagy: Anya, mit esztek? És nyomába a kicsi, hogy nehogy már kimaradjon.
Úgyhogy mi is minden praktikát bevetettünk már. Most alul látok fogat jönni, most 3 napja mi is szenvedünk. Igaz Ádi eszik mindenből, csak keveset. Ma borsó levest adtam neki. Evett belőle, de agyon nem ette magát. És gondolom kiéhezett, úgyhogy este benyomott 200 g tejpépet.

Szóval szerintem nyugi. Add, amit szívesen eszik. Ha tudod, néha kínáld meg mással. De ha elfordítja a fejét szerintem hagydd, nehogy teljesen megutálja az evést. Fogyott egyébként Szonja? Mert ha nem, akkor meg végképp nyugi. Fog ő enni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Mindenkinek kösziköszi a névnapi köszöntést! :-)

Tlindi!
Sajnálom, hogy Szonja ilyen rossz evő, de ha hízik, az legalább jó.
Nyilván sok mindent kipróbáltál, de hátha Szonja77 ötletei segítenek.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!
és én is kívánok minden jót a druszáknak!

Jó volt a Ringató.Nagyon profi a lány(timi).Öröm ott lenni.Bogi is riszálta a fenekét és élvezte az egészet.
Dec.15ig van még,aztán csak januártól.

Ildóca,gratulálok!!!!!
Töök jóóóóóóóóóóóó!

Bogi reggel óta náthás...:(((
Nem is mentünk úszni...
Nyügi az egész csaj és a takonytól aludni sem bírt ma egész nap.
Biztos kaka éjszakánk lesz...:(((
Szívjuk az orrát,de rosszul viseli...eddig(5 hónaposan volt náthás)tök jól bírta...
Nálunk még bírja a pelus cserét...:)

Kép
kata35

Sziasztok!

Bocsánat de a Katáknak utólag is boldog névnapot! :D
Köszönöm mindenkinek! :D
Nálunk fogacska egytlen egy sincs!
Viszont az evéssel szerencsére semmi bajunk mindent megeszik csak kaja legyen!
Ma hús levest főztem pulyka szárnyból! Hát kétpofára ette a kisasszony! Tegnap meg paprikás krumlit csináltam és azt is mint aki vlág életében azt ette volna!
Tulajdonképpen egy nap csak egyszer eszik de az reggeltől estig tart! :D Mert ha valaki eszik a környezetében adigg nézi míg nem ad neki! Egy kis zaba gép!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Szonja

Köszönöm a tanácsokat. Én mindíg külön főzök a Szonjának, mert nem mertem azt adni neki a amit mi eszünk. Nem főzök fűszeresen, de só bors szinte mindenbe kell. Lehet felhagyok ezzel a nem ehet semmit a gyerek, mert ez meg az van benne. Anyu is csak nézi mit össze nem pancsolok és ráncolja a homlokát, hogy ez régen nem így volt. Adtak nekünk szinte mindent enni még sincs semmi bajunk. Azt hiszem én aggódok túl mindent. Egyébként Szonja szépen gyarapodik, már 10.5 kg. Egy hónap alatt hízott 700 gr-ot.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba mami!

Csak egy pár sort írj nekünk! Légyszi, légyszi! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Halihóó, mi van mindenkivel??? Tessék jelentkezni!
Kattkat, Adrienn, Bea, Katák, Szilvi, Pako! Remélem nem betegek vagytok! Mindenkit megrovásban részesítek :) Nem fog nektek semmit hozni a mikulás :)

Kata! Boginak jobbulást!
És ha van még beteg köztünk, akkor neki is!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jaj, azt felejtettem el, Ildóca, hogy nagyon irigy vagyok ám! Nagyon szeretnék 3. babót, de apát még meg kell győzzem. Mondtam neki, hogy ha ő nem, akkor csak találok valakit, aki összehozza :) Mert hiába mondom, hogy kellene egy kislány, ő azt mondja, hogy ő csak fiút tud csinálni :roll: (igaz részemről tök mindegy, hogy fiú vagy lány, ez csak a beetető dumám - lett volna).
Még mondjuk kicsit várnék vele, de jövő ilyenkor már jó lenne azért, ha összejönne. Szóval még van egy kis időm, hogy meggyőzzem.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Drukkolok, hogy sikerüljön apát meggyőzni! :D
Nálunk nem kellett győzködni neki gyerekkori álma, hogy öt gyereke legyen!
Hát ez most megvalósul! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Képzeljétek olyan furi, hogy nem reggel vagyok vacakul, hanem inkább este van hányingerem is meg a vérnyomásom is a pincébe és alig birok ébren maradni! Kincsőt leteszem a nagyok meg már önnálóak és egyszerűen le kell feküdjek mert az álommanók lenyomják a szemeimet!
Volt olyan este, hogy annyira használhatatlan voltam, hogy Csenge csinált mindenkinek vacsorát mert fel kelni sem bírtam!
Ráadásul melegszendvicset csinált! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Ildóca

Nagyszerű gyerekeid vannak és jó, hogy hagynak pihizni és segítenek. Szügség is lesz rájuk. Nagyon irígy vagyok, hogy Kincső is ilyen jól eszik és alszik.

Szonja

Szorítok, hogy sikeres legyen a rábeszélés.

Adrienne

Már többször akartam kérdezni, hogy hogy megy a vezetés. Belejöttél már?

Többiek?Halihó...

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Végre eljutottam idáig!

Hát elsőnek hadd GRATULÁLJAK Ildóca! Nagyon sok boldogságot! Bátor vagy! :-)

Szóval vagyok. Fáradtan, nyúzottan, komásan, örök sírhatnékom van.
A kórház az viszonylag jó volt. A csecsemősöknél kész káosz, mert mindenki mást mondott, bármit kérdeztem. De nagyon lelkesek voltak, ami meglepett. Biztos látták, hogy bénázom...
Alapítványi szobába voltam szülés után. De nem volt meleg víz a fürdőben, ez azért gáz...
A szülés... Hát 9kor beöntés, 10kor oxitocin, 11kor az első fájások, aztán elfolyt a magzatvíz, 3kor kértem EDA-t, 5re kinn volt Huba. Hát az utolsó 3 tolást kihagytam volna az életemből. Húúúúúúúú, de szörnyű volt. :-S Ja a doki még viccelődött. Jött "belémnézett" aztán így szólt: Ennek a gyereknek nagyobb haja van, mint az apukának. A férjem persze röhögött, én azért már nem tudtam röhögni rajta... :-S de így utólag viccesen hangzik.
Most, itthon meg szenvedek. Huba végigalussza az éjszakát 6-8 órát, de napközben csak eszik meg sír... Én meg alkalmatlannak érzem magam anyukának, nőnek, feleségnek, embernek... Nem tudom összehozni ezeket a dolgokat... A ház úszik a koszban, nincs a férjemnek vasalt ingje stb... ááááááá Szóval én béna vagyok.
Ja, még annyit, hogy nekem mindenem fáj ugyanúgy mint szülés előtt, szeméremcsont, medence, farkcsont...stb... ja na meg a gátam... Hát az csúcs... szétnyílt. Nagyon durva volt... látszottak a belső varratok... Áááá, fúj... De a védőnő barátnőm ajánlott vmi krémet, ami egész szépen rendberakta. Már nem is panaszkodom rá. Hmm... Szegény bnőm, sztem már kiakadt, mindenért őt hívom, ha valami van. :-) De ő nagyon lelkes.
No, hát ennyi... Csoda, hogy Huba most alszik...
Szóval jobbulást a betegeknek! KATA boldog névnapot utólag is. Ildóca! GRAT!
És mindenkinek, aki több babócát nevel és még szeretne... :-)
Ui: teszek fel képeket g-re a napokban.
Ja és Csipetnyusza GRAT a lakáshoz, ha jól értelmeztem lassan beköltöztök?!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Huba-mami!
Szerintem ilyen érzések mindenkinél voltak, nálam voltak.
Nyugi, elmúlik. Pár hét múlva már csak rossz álom lesz. Tudom, rohadt könnyű mondani. Mindannyiunknak voltak/vannak problémái, és mindenki másképp tudta/tudja kezelni, megélni, megoldani és feldolgozni. És szülés után még a tetű hormonok sem nyugszanak.

Előszőr is azzal kellene kezdened, hogy nem vagy béna! Ezt tudatosítsd magadba! Olyan csak a filmekbe van, hogy anyu szülés után sminkbe, klassz séróba, élre vasalt cuccba, nyugodtan, mosolygósan, csacsi-ragyi lakásban él boldogan, minden problémát hihetetlen magabiztossággal old meg, és még eközbe is mosolyog és természetesen a gyerek is egy angyal. De azért ez nem igaz. És nem is kell elvárnod magadtól, hogy a nap minden percében, és az élet minden területén szülés után két héttel rögtön toppon légy.

Huba-babának nem a hasikója fáj, azért sír egész nap? Persze az se jó neki, ha téged idegesnek érez, de Te meg naná, hogy ideges vagy, mikor álló nap sír. Ördögi körnek tűnik, de ugye örökké nem eshet.

A ház csutakolásáról most lelkiismeret furdalás nélkül mondj le, most nem annak van itt az ideje. Tudom, hogy az is idegesít, engem is idegesített, de túltettem magam ezen. Nálam 4 éve - mióta Balázs megvan - soha nem volt egyszerre mindenhol rend és tisztaság. Mondjuk a lakás is elég nagy. Rangsorolok: mosni kell. De vasalni nem létszükséglet: teregetésnél jól átrázok mindent, mikor szedem le, rögtön hajtom is össze, közbe szépen kisimogatom. Utcára, oviba nem mindegy? Engem rohadtul nem érdekel, ha vadidegen leszól. Vasalja ki, ha nem tetszik. Ha valami nagyon gyűrött, vagy megyünk valahova és gála cucc kell, akkor kivasalom. Meg a gyerekek állandóan matatnak a szekrénybe, agyvérzést kapnék, ha még vasalással is szarakodnék, ezek meg 3 perc alatt rommá raknak mindent. Egyedül a gyerek textil pelenkáit, meg törölközit vasaltam.
Nálunk főzni kellett (sokan vagyunk, rendelni nem érte meg), de ha te meg tudod tenni, akkor rendelj valahonnét. Átmenetileg.
És akkor úgy szoktam, hogy ami nagyon gané, azt takarítom. Mikor a wc gané, akkor azt, mikor a konyha szekrény úszik a dzsuvába, akkor azt.
Most nálam a felmosás napi téma, mert Ádi mindent eszik a földről. Sokszor este állok neki, mert apa leköti a kölköket és akkor hamar letudom.
Megmondom őszintén, ha lenne rá pénzem, akkor lenne takarítónőm. Nem azért, mert nem szeretek takarítani, hanem mert azt az időt se venném el a gyerekektől. Mivel nincs takarítónőnk, ezért nem is megy egyszerre minden. Sokszor egyébként kikapcsol, ha kicsit ganajozhatok. Máskor, meg az agyvérzés kerülget, hogy a lakás minden pontján ruhák lógnak.
Szóval nyugi, szerintem nem várja senki, hogy te most portörlővel feküdj és felmosófával kelj. Legfeljebb Te várod el magadtól. Meg minden szaros reklámból ez jön le.

Próbáld meg átgondolni, hogy nálad mi az, amit minimálisan meg kell csinálni. A többire meg szarjál. Huba-bébi nem fog arra emlékezni, hogy 2 hónapos korába mi vette körül, és nem attól lesz boldogabb baba.

Hidd el, még sokszor van, hogy eltervezem egy nap, hogy mit fogok csinálni. A kölkök naná, hogy keresztül húzzák. De van, amikor nem is számítok rá, hogy ezt, meg azt is meg tudom csinálni. Szóval kitartás, pikk-pakk elmegy ám az idő. És én irigykedem ám az éjszakai 6-8 órás alvásért....

Tlindi!
Kitartás neked is. Ezek szerint a Te éjszakáid sem harmónikusak? Nekem asszem lassan el kell kezdenem azzal foglalkozni, hogy Ádit hogyan szoktassam le a cickóról. Mert éjjel is úgy ordít érte, hogy a halottak felkelnek. De azért ne innen nősüljön már.

Jaj, mennem kell: Balázs a wc-ről ordít, hogy mehetek törölni a hátsóját :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kitartás Ninja! Az eleje mindig nehéz, én 2 hónapot sírtam végig a gyerekekkel együtt, pedig apa egy hónapig itthon volt. Van segítséged? Ne foglalkozz most a lakással, vasalással, nem vétletlenül hívják ezt az időszakot gyermekágynak. Csak pihenj, amennyit tudsz, és szoptasd Hubát mindig ha sír, akár egész nap. Ált. 6 hét, amíg beállítja magának a tejcsit. Meg persze neki is meg kell szoknia ezt a cudar külvilágot.
Tessék pihenni, és összebújni vele!

Ui.: Nálunk takony, köhögés, torokfájás, láz másfélhete mindenkinél változó mértékben. De végre van mei taiom! Imádjuk, mind a 4-en :D

Kép
Kép
beubaba

Na akkor most még egy kicsit nem megyek zuhanyozni:)

Beu!
Milyen MT-t vettél végül?

Huba mami!
Én is csak ragozni tudom azt, amit az előttem szólók.
Felejtsd el a megfelelési kényszert.
Hidd el, hogy később Te sem fogsz a rossz dolgokra emlékezni vagy nagyon kotorni kell az agyadban.
Nálunk is volt pocakfájás.
Én valami brutális módon vizesedtem szülés után, fájt a csasszer sebem stb
Mégis olyan szívesen mennék odáig vissza az időben.
A minap találtam anyósom gépén egy elég béna videofelvételt Domóról 3 hetes korából.
Én balga, akkor még csak kattintgattam, nem videóztam Őt és annyira jó volt látni mozgó képet róla, hogy milyen "picike" volt.
Maga a videó majdnem 2 perces, ebből 5 másodperc értékelhető. Anyósom fotózni akart, de elnyomott valamit és videó lett belőle.
5 mp-ig Domó látszik, aztán 1perc 44 mp-ig a föld.
Ennek ellenére hihetetlen módon megmelengette a szívemet.
Kitartás!
Kajarendelés jó ötlet, én is ezt tettem.

Domó is beteg.
Doki szerint fogzik, ami igaz is, de emellett krákog, hőemelkedik, fáj a torka és olyan kis homályos a tekintete.
Zsír volt, hogy ebben a mai májer időben mehettünk a rendelőbe.
Odafele a hó szakadt, visszafele az eső.
Mindegy, nem ragozom.

Kattkat

Kép
kattkat

Huba Mami! Csatlakozom az előttem szólókhoz. Dettó. Ha van segítséged, akkor hagyd csak takarítani, rendezkedni. Ha nincs, hagyd úszni egy picit a lakást. Akkora kosz nem hiszem, hogy felhalmozódott volna. Meg hát papa is ott van :). Az első hetekben tök normális az amit érzel. Örülj, hogy "csak" sírós vagy. Jómagam komplett elmebeteg voltam. Mindentől kibuktam, mintha az idegeimen táncolt volna a világ.
Bújjatok össze Hubával és nem kell senkivel, semmivel foglalkozni.
Sajnálom, hogy sír. Nekünk az Infacol csodákat tett és az is, hogy nem váltogattam a cicit szopi közben (mindig csak egyből és következő szopira a másikból) és az is, hogy masszíroztuk a pocit (lábemelgetéssel). Szurkolok Hubának, hogy minél hamarabb belerázódjon ebbe a világba.
Egyébként nekem még mindig fáj mindenem: hátam, derekam, csontjaim. Szóval ez lehet, hogy normális. Nem tudom.

Szonja! Jó olvasni amit írsz. Jókat derülök rajta
:wink:

Kattkatt! Végre egy kicsit bővebben :)

Betegeknek megy a jókívánság! Tessenek gyógyulni!!!
szilvi35

Hubamami!

Hát én sem tudtam volna jobban leírni amit Szonja írt!
Úgyhogy csatlakozom a mondani valójához!
Hát igen azok a h...lye hormonok! Azok engem is kínoztak sokáig sajnos! Minden kis apróságon elkezdtem bőgni!

A betegeknek mielöbbi jobbulást!
Sajnois nálunk is mindengyiknaek van valami nyavajája!
Folyik az orruk vagy van amaelyik köhög vagy fáj a torka!
Kincső tegnapelött elkezdett köhögni de azóta se semmi max az orra folyik de szerencsére minimálisan csak!
Képzeljétek akkora hasam van mit aki 4-5 hónapos terhes!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sebaj Ildóca :) állítólag a sokadiknál így szokott lenni :) Neve van már a bébinek?
szilvi35

Fiú nevünk az van Csanád Magor!
Lány nevünk nincs még!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Huba mami

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.Sajnos nem megy olyan könnyen az összeszokás mint a mesében. Nekünk kb. 2 hónapig tartott mire egy kicsit összecsiszolódtunk.
Sírás meg néha még jót is tesz a lelkednek. én még néha, amikor tehetetlen vagyok most is sírok egy nagyot és utána sokkal jobb.

Betegeskedők gyógyulgassatok!

Tlindi

Kép
tlindi

Magor Hunor ez jó :)
szilvi35

Ismerősömnek most született babája. Azt mondja óránként szopik keveset és 12 perc alatt végez. Mondtam neki, hogy hagyja kicsit pihenni, lehet 5-10 perc múlva folytatja. Szerintetek?
szilvi35

Az elején akármennyit szopik, normális. Ne az időt nézze, csak szoptassa minden apró jelre. Nem kell megvárni, amíg sír. Lehet, hogy 5 perc múlva, de lehet, hogy tényleg 1 óra múlva. Ha bizonytalan kínálja fel akár 5 percenként is, lehet, hogy ez kell, hogy egymásra hangolódjanak, hogy rájöjjön a baba jelzéseire.
szerintem.

Kép
Kép
beubaba

vagy hívjon fel egy szoptatási tanácsadót
www.lll.hu

Kép
Kép
beubaba

Na igen, de mi a kevés? Méri?
Mondjuk Ádit 15 percig hagytam csak cicizni, és simán kiszívta a 140 grammot. Ha tovább hagytam, akkor csak ette-ette, utána meg nem kapott levegőt.

Kép
Kép
Kép
szonja77

:D

Azt mondja 12 perc alatt 30g-ot szopizik, utána bealszik (sárga is). Éjjel is kelnek 5-6-szor.
szilvi35

Akkor a sárgaság miatt fáradt. Mindenképpen ébresztgesse (ha elég meleg van, vetkőztesse le, úgy éberebbek a babák) Mindenképp sok folyadék kell neki a sárgaság miatt, esetleg vizet is itathat vele. Amúgy 2 hetesen az óránként 30 az pont elég lenne.

De nyugodtan hívjon fel egy szopis tanácsadót,az ingyen van :)

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!
Mi is szenvedünk ám a szopizással... De most én is azt csinálom, hogy ha nyügi cicire teszem, elég gyorsan bealszik, de ha kiveszem a szájából, akkor kész, kezdődik minden elölről... Ma pl 9től 12.06ig volt a cicimen, mert egyszer bealudt és betettem az ágyába, na 5 percet nem volt ott, és már sikított... Szóval ha cici kell neki, hát legyen. Nem sajnálom tőle... Csak azt mondta a szülésznő ismerősöm, h másfél óra legalább teljen el két kaja között, mert a pocijában a már feldolgozásra került tejre rámegy a friss tej, az is bajokat tud ám okozni... És ez engem azért aggaszt... Lehet, hogy azzal, h állandóan cicire teszem, nagyobb bajt okozom?! Szerintetek? Nektek legalább van tapasztalatotok...
Gyógyulást a betegeknek.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami! Ez sajnos egy berögződés, és nagyon sok egészségügyi szakember is még mindig azt mondja, hogy pihenni kell a szopik között. Mindenkit ezzel riogatnak. Már azóta rég bebizonyították, hogy ez nem így van. A tápszernél valóban így van, de az anyatej háromszor rövidebb idő alatt megemésztődik. Az a baj, hogy a tápszer esetében végeztek ezzel kapcsolatban kutatásokat, és ezt adoptálták a tejcsire is. És mivel a pici kori hasfájás okait a mai napig nem teljesen tudták felderíteni, a legkönnyebb erre fogni.
Főleg az első 6hétben teljesen normális az is, ha állandóan cicin lóg. Szóval jól teszed, hogy nem sajnálod tőle :) Tudom, hogy nagyon strapás, mi is nagyon megszenvedtük az első 2 hónapot, főleg, hogy itt a nagy. De jó hír, hogy 6 hét alatt beáll a kínálat-kereslet.

JA azt még a múltkor akartam mondani, hogy a 6-8 óráért én is irigykedem :-) (De még a cickózásért is Szonja:-), felkelni tápszert csinálni, melegíteni 1-2-3 óránként még rosszabb, mint félálomban cicire tenni. Persze azért megértelek, az is bőven elég fárasztó)
A múlt héten képzeljétek egyik éjjel etetés után kinyitottam a hűtőajtót, és be akartam rakni a gyereket! :-))) Még jó, hogy nem fér be! Gondolom azután gondosan betakargattam volna a cumisüveget :-)))) ááááánamvagyokfáradt

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!
Szilvi!
Igen, biztos a sárgaságtól aluszékony. De az is lehet, hogy ilyen...

Huba-mami!
Tudom, hogy elavult vagyok, de nekünk a 2-3 óránkénti szopi jött be. Ádi így is rekord mennyiséget evett (egy hetesen 100-120 grammot) és ez bizony megviselte a pocakot.

Bea!
Jobbulást nektek!
Na igen, én is szoktam ám cifra dolgokat csinálni, mikor nagyon kivagyok. De szerintem mindenki. A barátném mesélte, hogy valami ismerősök nem bírtak a bébivel, aki álló nap sírt és kirakták a levegőre az erkélyre. Ott szépen elaludt. És ők is. Már persze az ágyukba. Aztán reggel jött a döbbenet, hogy a gyerek kinn töltötte az éjszakát. De nem lett semmi baja, és a gyerekdoki szerint nem is ártott neki. Nem lett beteg sem.
Jaj, örülök ám én is, hogy Ádit még tudom szoptatni. Bár Balázst tudtam volna eddig. Csakhát tudod, néha sok a fáradtság miatt. Nem a cicizés a sok, hanem minden.
Még egyébként naponta 3x eszik a kis pióca :) (kérni állandóan kéri) meg éjjel akárhányszor kel, 98%-ban cicre alszik el. Na a kelések száma min. 2-től a végtelenig. Érdekes, hogy a cicimen már nem érzem, hogy mennyi tej van benne. Sok szopi ide vagy oda, már rég nem feszülnek. Igaz, nem tudom, hogy ez normális-e. A támadónő szerint igen.
Egy éves koráig semmiképpen nem fogom erőszakkal megvonni tőle a cickót. És utána is meglátom. Ha az a hiszti lesz, ami most, ha nincs azonnal a szájába, akkor utána se valószínű. Érdekes, hogy most már mindenki azzal jön, hogy mindjárt egy éves, nem kellene ennyit ciciznie. Nade ha mászik rám, és süvölt. Meg egyébként én is szeretem (ez alól az éjjeli 5-8 kelés a kivétel ezt őszintén megvallom), mikor délbe összebújunk, még akkor is, ha én nem tudok vele aludni.

Most egyébként elég sokat keltünk, mert megvan a 7. fogacska és kicsit folyik is az orra. És az újabb: ha nem az van amit ő akar, veri a fejét a földbe. Normális ez? Balázs nem volt ilyen. Tán a két kezemen meg tudom számolni a nagy hisztik számát. Ez meg? Kis terrorista. Asszem egy év múlva elég sok ősz hajszálunk lesz :) mert ez sokkal zsiványabb lesz, mint a bátyja.
Szeretik egyébként egymást, de azért megy az adok-kapok. Oda vissza ám, mert az aprót se kell félteni. Ma odament, és simán lefejelte a nagyot egy párszor. Na jó, mondanom se kell, a fejelést se tőlem tanulta. Pedig érti már azt is, hogy simi-simi. Na de simi-simi csak akkor van, ha látjuk őket. Aztán ha elfordulok...Náaltok is megy a harc?

Na megyek, mert Ádi a lábujjamat próbálja harapdálni...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

A szopi nálunk is vagy 2-3 hónapig non-stop volt. Amint kiszedtem a cicit a szájából már visított is. Ez még most is előfordul. Na föl is kelt, aludt vagy 10 percet is......... :evil:

Tlindi

Kép
tlindi

Mondom én, hogy tisztelem-becsülöm a többgyerekeseket!
Beu! :D

Szonja! Jó a sztori is :D

Huba mami! Tiva az első hónapban kb. nonstop mellettem, rajtam, velem volt és sokat volt cicin (nem is akartam, hogy távol legyen tőlem, mert még a levegőtől is óvtam). Sokan azzal bántottak, hogy nem fog a saját ágyában maradni, mert odaszokik hozzánk. Na ez nem így van. Nagyon ügyesen alszik ma már a helyén :). Mondjuk, ha jól emlékszem a szopi nálunk gyorsan beállt, de nem vagyok biztos benne (olyan régen volt, hehe).
Ja! És kézben altattam sokáig (most 4 hónapos Tiva baba hehe), most meg már magától alszik el az ágyacskában vagy úgy, hogy fogom a kis kezét (de nem altatom vagy ringatom, mint ezelőtt). Ezen jellegű igényét is Ő jelezte.
Szóval, ahogyan a szíved diktálja.
szilvi35

Segítsetek légyszi. Tivadar ok nélkül felsír. Minden rendben, mosolyog és egyszer csak elkezd nagyon sírni.
Van tippetek? Amikor jött a kicsik foga volt ilyen (gondoltam esetleg attól).
szilvi35

Szilvi!
Igen, nálunk fogzásnál van. Akkor mikor már majdnem áttöri az ínyt +2 nap, míg még teljesen áttöri.
Egyébként máskor nem emlékszem, hogy így felsírt volna. Nem beteg, esetleg a torka, vagy füle fáj?

Irigykedem, hogy Tiva bébi ilyen ügyesen elalszik. Balázst rintgattuk, előbb kézbe, majd mikor nem bírtuk, babakocsiba. Másfél éves koráig. Aztán nem fért a babakocsiba, akkor meg mellé kellett feküdni. Háát sokszor volt, hogy előbb aludtunk el, mint ő.

A nagynak megint középfül gyulladása van. Nem tudom, hogy miért, de ugye a sok takonytól van (bocs) állítólag. De azt figyeltem meg, hogy hiába szívjuk az orrszívó porszívóval, alig jön valami. Ehhez képest a doki azt mondja, hogy tele van. Tavaszig szépen ki lehetett neki szívni, jött is rendesen. Most meg hallom én is, hogy tele van az orrocskája, de alig jön valami. Nem tudom, hogy mit csináljak. Asszem megkérdem a háziorvost. Úgy is meg kell látogatni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Gondolom, próbáltál már orrszívás előtt belespriccelni az orrába Sterimart vagy hasonlót, hogy fellazítsa a cuccost.
Más ötletem nincs.

Kattkat

Kép
kattkat

Ha a füle fáj, akkor nem nyúlkál a füle felé?

Mi úgy szívunk orrot (lassan már 2 hete :( szerencsére már sokat fogyott) hogy kicsit több ideig tartjuk ott a szívókát és időnként jó nagy cuccok szakadnak fel :(. Meg mozgatjuk is körbe. Szerencsére Titikének jó nagy lyukacskái vannak.

Azért nem olyan nagyon szuperügyi. Este már kizárólag csak a cicivarázs altatja és délután is szokatm az ágya mellett csücsülni néhány percig (általában) és fogom a kacsót. MOst vettünk zenélő barikát, ahhoz szoktatom, hátha este is elvarázsolja egyszer csak.
szilvi35

De igen, elvileg fülfájásnál nyúkálhat a füle felé. Akkor marad a fogacska. Nem fehér az ínye?

Na igen, komplett arzenálunk van orrspraykből és orrcseppekből. Most kaptunk kölcsön bioptron lámpát... hátha.
Mi is forgatjuk, meg jó sokáig szívjuk... kiképeztek a Tüzoltó u-ba. Mindegy, megkérdem a doki nénit majd, hátha mond valami okosat. Nem szeretném, ha fel kellene szúrni a fülét.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

A betegeknek jobbulást!

Szilvi!

Nem lehet, hogy csak azt szeretné Tiva baba, hogy ott legyél mellette és szórakoztasd? Ez is benne van a pakliba!

Képzeljétek ma Kincső alkotott reggel! Kaptak olyan csokis Adventi naptárt és megtalálta Enikőét már csak azt vettük észre, hogy csokis a szája és az ölében van a naptár!
Hát kiszolgálta magát!
Na most ne nevessettek nekünk még nincs egyetlen egy fogacskánk sem! :D
Mi lessz így velünk fog nélkül! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:) Lesz biztosan !

Hát nem tudom... egyik alkalommal vacsoráztunk a konyhában és ott ült velünk és egyszer csak sírás. A másik alkalommal apum játszott vele, én mellette álltam és irdatlan zokogás, az a vigasztalhatatlan-utána sokáig hüppögős.
Na, akkor megnézem az íny, hátha fehér, nem tudom. Doki néni úgy látta ott van a fogacska, mi semmit nem látunk.
A mellemben nem érzek feszülést én sem, remélem lesz még tejcsi egy darabig.
Kincső jó fej :) vicces lehetett.
Szegény Balázs!!!
Tlindi élsz még?

Kata05 és Pako!! Hahó!
szilvi35

Megnéztem, és fogalmam sincsen a továbbiakban sem, hogy mit kéne látnom az ínyen. Majd az első fog után lesz tapasztalat.

Lehet, hogy mégis hisztizik? Hm...
szilvi35

Sziasztok!
Szilvi, vigyázz, mert Tiva lehet, hogy most ültet be Téged a hintába! :D Rafináltak ám már ilyenkor! :shock: Csak sajnos baromi nehéz eldönteni, hogy valóban baj van, vagy csak szivat a kicsike... Általában, mire rájövünk, hogy a második volt a helyes válasz, addigra már Ő irányít. :D Ezzel szerintem mindannyian így vagyunk! :)
Ildóca! Látod, Kincső fog nélkül is boldogul... :D Édes lehetett csokisan! Viszont nézd a jó oldalát: nem teszi tönkre a fogait a csoki! :D Komolyra fordítva a szót: nekünk is egy fogunk van. Zarándnak ilyen idősen már tele volt foggal a szája. Amikor Abigélnek nem volt foga (kb. 2 hete), akkor én is elkeseredésemben felhívtam a védőnőt. Azt mondta, nyugodjak meg, lesz foga! Adjam csak a Dvitamint rendesen a kicsinek, és biztosan lesznek fogak! Az Ő lányának is állítólag 14 hónaposan jöttek ki a fogacskái, szép sorban. szóval ne parázz! :)
Azt akartam kérdezni, hogy a Végh dokihoz jársz? A magánrendelésén van UH? Ott ki UH-zik, mert tudomásom szerint Ő nem igazán tud. Vagy azt a korhézban csinálják? Mit szólt, hogy ilyen hamar újra találkoztok? :D

Ha sikerül, teszek fel pár mostanában készült képet a gyerekekről:

Megdoblak! :)

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!
Adrienn!
Micsoda gyönyörű hajkorona! És milyen nagy már a fiad!

Igen, a kicsi szinte minden este hintába ülteti apát :) aki hozzászoktatta, hogy ölbe cipelte egész álló este. Végig mutogatta neki ölből a lakást. Hát most leteszi, hogy pl. elmenjen pisilni, a kicsi meg ordít a szoba közepén. Nem mozdul, ilyenkor nem tud mászni :) csak ordít, hogy apa vegye fel. Apa egyébként lelkes, csakhát néha vannak dolgok.... :) Szóval esténként nem számíthatok arra, hogy bármit meg tud csinálni.

Ildóca!
Hát igen, úgy tűnik, hogy Kincső fogak nélkül is elboldogul! Egyébként Ádi is ilyen: na olyan jól nem eszik, mint Kincső, de ha valaki valamit eszik, azt szó szerint kinézi a szánkból. Mint egy kiskutya :)

Tényleg: hány hónapos vagy éves kortól adtok csokit a gyereknek?
Anyám tönkre tesz ezzel. Mert Ádi úúúgy nézi, mikor Balázs eszi. Hiába mondom, hogy halvány lila ibolyája sincs mit eszik :evil: A mikulást megúsztuk csoki nélkül, de jön a karácsony. Én még ott is tartanám magam.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Szonja!

Látod nálunk nincs kérdés, hogy mikortól adjunk csokit a gyereknek! Kincső megoldotta ezt a kérdést! Nem lett tőle semmi baja! De szerintem még mindíg jobb ha csokit esznek mint a cukorka! Én inkább csokit adok a gyerekeknek mint cukrot! Mert teljesen eltiltani nem akarom őket, mert akkor meg dugiban esznek! Az meg rosszabb!
A nagyikkal meg nem tudsz sajnos mit kezdeni ők ilyenek!
Én is hiába mondom anyunak, hogy ne vegyen nekik olvadós rágót meg gumicukrot! Mert ha tudja, hogy éppen nem látom akkor azért kapnak a nagyitól! De igazából tudjaő is, hogy tisztában vagyok vele, hogy ő meg veszi nekik! Mit csináljunk ez van! Én biztos nem veszek nekik gumcukrot meg nyalókát meg ilyeneket!

Adrienne!

Gyönyörüek a gyerekeid!
Abigél hajától meg teljesen odavagyok! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ja meg még akartam!
A fogak miatt meg nem idegesítem magam majd csak lessz!
Maj ha még 3 éves koráben sem lessz akkor majd agódom!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Megint hosszú leszek, előre is bocs.

Szonja! Elsősorban neked akartam reagálni.
Hiszti: Nálunk anagy verte a fejét a földbe, kb 2 éves koráig tartott. Eleinte nagyon durva volt, 5 percenként csinálta és komoly sérüléseket szerzett (volt, hogy aszfalton csinálta). Eleinte rohantam vigasztalni,mafyaráztam,miért nem szabad, hiába. Az vált be, hogy próbáltam nem figyelni, félvállról venni a dolgot. Teljesen nem múlt el, de jelentősen csökkent.
Verekedés nálunk az első perctől volt. Mostanában fordult a kocka, mióta Oli beszél, kevésbé agresszív, a kicsi viszont vicsorogva védi a játékait és harap.
Cici feszülés: én úgy tudom, a tejcsatornák fala egy idő után megszokja az igénybevételt. Ráadásul a tej többsége szopi közben termelődik, a "raktáon levő" mennyiség a kisebb rész. Tehát attól,hogy nem feszül, még lehet tele.

Én is mindkettőt altatom még, ami mondjuk délben nem egyszerű,mikor nincs itthon apa. Nem is nagyon alszanak egyszerre :( (Szilvi, nálatok remélhetőleg nem így lesz, de 2,5 hónapos korától 6 hósig a kicsi nekem is egyedül aludt el. Amióta feláll altatni kell őt is)
folyt.köv. :-)

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok

Élek még, megint elutaztunk.

Én is aggódtam, hogy üres a cici, marék számra kapkodtam a tejcsináló bogyót. De biztos van benne, mert különben éhen halt volna már a gyerekem. Már ott tartunk, hogy a megeszi a tejpépet és az esetek 50 %-ban ki is hányja. Hétvégén bepróbálkoztam a húslevessel, természetesen sikertelenül.

Én ölbe ill. cicin altatok. Mi nagyon beültünk a "hintába".

Úgy tudom csokit 2 éves korig tilos, mert allergiát okoz.

Adrienne

Micsoda hajzuhatag.

Szilvi

Nekünk is volt/van látszólag ok nélküli felsírás. Valószínüleg fogacska. Még ha nincs is beduzzadva az ígye, attól még a fogcsírák vagy micsodák még dolgoznak.Kenegesd Dentinoxal, ártani nem ártassz vele.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Ildóca!
Na, ma Ádi is talált csoki darabot az asztal alatt. Én vagyok a hibás: este nem felmostam, hanem kitergettem vagy 5 adagot :)
Nem akarom ám eltiltani én sem, máshol úgy is megeszik, csakhogy ha nem muszáj, még nem adok neki. Egyenek sütit, joghurtot, gyümölcsöt. Egyébként Balázs nagyon kis okos, hiába kap, nem gyűri be, ami nem esik jól. Az igaz, hogy egész nap tudná enni. És ha evett rendesen, engedem. 3-4 szem cukrot tud megenni egyszerre, vagy 2 db Merci csokit. A nyalókától kivagyok én is. Végül is anyám és anyósom is elég is kordában tartható :) igaz, anyósomat kicsit nevelni kellett. Hogy ne adjon már neki semmit ebéd előtt, mert akkor hiába főzicskézett, úgyse fog enni. De amikor rászóltunk, és Balázs 2 nagy tányér levest megevett, dagadt ám a melle. Na azóta, csak evés után van nasi nála is. És egyszer elszóltam magam, hogy kivagyok nagyanyámra, hogy inkább gyümölcsöt hozza, azóta tonna szám küldi. Előtte is küldött, hozott, de most kiló szám hozza.
És el is fogy: ha Balázsra rájön megeszik 4-5 mandarint is. Ha meg nem, akkor szépen összevágom és elkezdem enni. De ezt már írtam.

Bea!
Köszönöm, akkor nem aggódom túl azt, hogy veri a fejét. Hát nyilvánosság elé most nem nagyon megyünk :) mert úgy úúútálom, hogy mindenkinek volt gyereke, tudja, hogy otthon lehet, hogy egy angyal, de máshol simán lever egy földhözverős hisztit, mégis úgy néznek....én direkt nem bámulom, ha valahol hisztizik egy gyerek. Hát megesik az ilyen. És nem vigasztal, hogy nem az enyém nem hisztizik.
(mondjuk egyébként se szoktam vinni őket vásárolni, gyorsan megjárom egyedül)
Hát asszem jobb lesz, ha hozzászokok ahhoz, hogy azért lesz gyapálás. Legalábbis amíg Ádi nem nő kicsit. Azért fura, mert ha a kicsi orrát szívom és sír, Balázs rögtön a védelmére kel.
Igen, a cickókról a védőnő is azt mondta, hogy egy idő után nem feszülnek.
Altatást nem részletezem: szóval csak annyit mondok, hogy szerintem kevés találékonyabb ember van, mint a többgyerekes szülő. Mondjuk ez nem csak az altatásra igaz.

Tlindi!
Nyugi, jövőre már arany életünk lesz :) Sajnállak nagyon az evés mizériárét. Most Ádi is főként cicizik, és pépet eszik, jönnek a fogak. Ilyenkor más ételekből csak 8-10 kanállal eszik. Mindegy, hát majd lesz valahogy, igaz a védőnő molesztál, hogy mérjünk, hogy 8 hósan nem hízott.

Szilvi!
Az első kettő foga Balázsnak már kinn volt, mire észrevettem. Ádinak felül nagyon látszik, alul kevésbé. Mert felül 2x akkora a foga, mint alul. Kis nyuszi :)

Majd valamelyik nap teszek én is képeket!
Kattkat! Hol vagy?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na vagyok, a fiúk alszanak (sztem már apa is :))
Nálunk fordítva van, a kicsinek megjött mostanában az étvágya (kopp-kopp), 2x annyit megeszik, mint a nagy. Neki azért is könyörögni kell, hogy rágja ami a szájában van, ne tartogassa :?
Szerencsére ők mások előtt felveszik az angyaljelmezt, itthon bezzeg bepótolják az elmulasztott rosszaságot. Persze azért így is volt pár kellemetlen tekintetekkel tarkított hisztink, és biztos lesz is még.
Szilvi: nálunk ilyen felsírás csak éjjel van, állítólag olyankor nő a foguk. A dentinox jó ötlet lehet, egy próbát mindenképp megér. De én még a fülfájást sem vetném el. Oli sosem nyúlkált a füléhez, csak akkor sírt,de nagyon, amikor véletlenül úgy értünk hozzá. Eleinte el is tartott egy jó ideig, mire rájöttünk mi a baj. Ja, és boldog 4. hónapot Tivának. Repül az idő, mi?
Remélem Balázs füle jobban van már. Az orrdugulást,mintha az én fiamról írtad volna, Szonja. Szívom, fújjuk, nasivin, sterimar, semmi nem jön. Horkol, nyögdécselve veszi a levegőt, teljesen el van dugulva szegénynek. Tegnap voltunk orvosnál vele, nem nagyon foglalkozott vele, írt fel gyógyszertári orrcseppet, és menjünk vissza, ha nem javul 1 hét múlva. Én azért többet vártam, félek a szövődményektől. Ma már mondta, hogy fáj az arca, remélem, hogy nem ettől :( Én arra is gondoltam, hogy esetleg az orrmandulája, de apa elfelejtette megkérdezni. (Hallottam olyat, akinek az étvágya is megjavult, mikor kivették. Bár ez a nemevés nem most kezdődött.) Majd mesélj, hogy bevált-e a bioptron, igaz én csak infrát tudok szerezni, de ha használ kerítek a föld alól is :-)))
Csoki: én úgy tudom, nem okoz allergiát,csak nem egészséges,azért tiltott. Én 1-1 kocka kindert már adtam. Meg túró rudi belsejét és tejszeletet. A nagynál még nagyon sokáig voltak elveim ebben is, most kezdenek egyre jobban megdőlni. Amúgy sincs értelme: mikulásra úgy kaptak egy hatalmas tálnyi csokit, hogy direkt mondogatom mindenkinek 2,5 éve, hogy nem adunk nekik. "Csak úgy jelképesen" - anyám szerint. Meg is szédítette Olit is a sok csoki, ment tegnap a hiszti érte, be is vágott egy nagy mikit, meg pár egyebet. Máskor van, hogy egy túrórudit sem tud megenni egyszerre. Én arra próbálom idomítani a nagyszülőket, ha mindenképp édességtömésmánia tör rájuk, akkor lehetőleg a viszonylag egészségesebből hozzanak:van az a töltött macis piskóta (nem jut eszembe a neve), túró rudi, tejszelet, kinder pingui, stb. Sajna ilyen alkalmakkor nagyon el tudnak szállni.

Ildóca, lefényképezted csokis Kincsőt? Édi lehetett.

"Hinta": nálunk is nagyon korán kezdték a hisztit meg a ravaszkodást, de azért 6-7hós kor előtt még csak nem az az oka (főleg egy ilyen hirtelen felsírásnak). Esetleg még lehet, hogy csak megilyedt valamitől Tivababa?

Adrienne! Nagyon angyal Abigél, már csak a szárnya hiányzik, főleg az utolsó képen. Profi fotós csinálta? De Zarándnak is nagyon édes huncut mosolya van.

Tlindi, Szonja, idegtépő lehet ez az állandó cicizés, és nemevés. Türelem, előbb-utóbb kinövik :wink: Ha nem éhezik,jó kedvű, akkor mindegy, hogy mit eszik, vagy hogy hízott e.

Jaj és Katkatt, ne hari mindig elfelejtek válaszolni: Gremesét vettünk végül. Felpróbáltunk párat a hordozóházban is (kölcsönözni akkor pont nem lehetett), meg voltunk Gremesénél is, azt is felpróbáltuk, jól megnézegettük. Ezt találtam a legjobbnak ár-érték arányban. A "lebutított" alapmodell lett, ami a honlapján nincs is, csak a teszveszen. Mióta megvan Oli is engedi magát hordozni végre. Kendőbe csak 1szer tudtam eddig beleimádkozni. Persze a babájának is kellett rögtönözni egyet (kendője is van az én sálamból) :-))) Amúgy meg valóban nagyon eltűntél. Jól vagytok?

Na lelőttem magam. Most megint bepótoltam jó pár napi hozzászólást. Elalszotok mire mindent végigolvastatok :)
Jó éjt lányok!

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok! Képzeljétek: BEKÖLTÖZTÜNK!!!! :) a hétvége óta Veresen vagyunk.
Ákos és mi is szokjuk az új helyet! Napközben nem is alszik egyáltalán, csak szopi közben bóbiskol kicsit. De mostanában nagyon gyorsan bepakolja az adagját.
Anyukám itt van segíteni, pakolunk ezerrel. Jövök, ha kicsit fellélegezhetek.
Mindenkinek szép napocskát!

Kép
Kép
csipetnyusza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?