Sziasztok régi, új és jövendőbeli kismamák!
Gigi, gratulálok a kisfiadhoz és a klassz szüléshez!
úgy látszik, nálunk még odébb van a dolog, bár már csak 19 napom van a kiírásig. ma voltam dokinál, és azt mondta, visszazárt a méhszájam, már csak már mm-ekre van nyitva.
na erre varrjatok gombot. a doki szerint így akár még a Mikulást is kivárhatja benn a gyerek - na persze, én magam leszek a Mikulás, akinek félrecsúszott a puttonya
aztán majd belepottyantom a bébit a papa cipőjébe???
közben már 112 centis a hasam, és a gyerek is túl van a 3 kilón. néha úgy érzem, kettétörik a gerincem...
a málnalevélteát én a 34. hét óta iszom, napi 3-4 bögrével. a Bába könyvében napi 1-1,5 litert ír, a kismama magazinban napi 1-2 csészét mondnak. én is nagy lendülettel kezdtem, és megittam a napi 1,5 litert. ki is ütött, mert hogy erősen méregtelenít - aztán visszavettem, és eltüntek a kis viszkető pötyik.
elkészíteni úgy kell, mint minden más teát. 1 bögréhez veszel egy kanálnyi cuccot, forró vízzel nyakonöntöd, 4-5 percig állni hagyod, és leszűröd - ill. csinálhatod teatojással, v. gyógyteás bögrében is - csak ne túl nagy lyukúban, igaz, Neet?
már nemtom ki kérdezte a dokit - az enyém a Faludi Pál. van magánrendelése is, de én az sztk-ba járok. sokat kell várni, aki nem bírja idővel vagy ideggel, ne válassza. én mindig vastag könyvet viszek.
rendes pasas, csak szeret riogatni - de mint tudjuk, egy kismamát nem nehéz. nem túl mesélős, és nem is az a tutujgatós típus, viszont határozott, rutinos, megbízható. minden vizsgálatra rendesen elküldött, minden leletemet megnézte, mindig rendesen és alaposan megvizsgált. majd a szülés után elmesélem, hogy ott milyen volt.
az anyagiakról még nekem sincs tapasztalatom, ezt is elmondom majd, ha lesz. előzetes értesüléseim szerint dokinak 60-tól a csillagos égig (a hagyományos szülésért. a császár több), szülésznőnek (attól függően is, hogy fogadott-e, vagy sem) 10-50ig. tarifákról lehet tájékozódni a hálapénz.hu oldalról - ami most épp
www.halapenz.cjb.net néven fut asszem. csekkoljátok le a dokitokat.
na megyek, le kell dőlnöm, mert már fáj az ülés
pá mindenkinek
votiv