Új privát üzeneted érkezett!

helloka,

Verka Zsófinak nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Marcinak boldog Névnapot!

puszi most ennyi!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Verka Zsófijának nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!

Marcinak sok boldog névnapot!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Én is előkerültem, de elég húzós napjaim voltak, hulla vagyok. Na ez nem érdekes!

Vince: Boldog szülinapot! :D

Verka Zsófia: Boldog szülinapot :D !

Marci: Boldog névnapot! :D Most és majd áprilisban is!!!

Voltunk tegnap védőnőnél! Méretek: 9900 g, 76 cm, fej 46, mellkas 48. Rákérdeztem a fejméretre, mert nagyfejűzik a "kedves" nénik és bácsik, de azt mondta a védőnéni, átlag!
Mondta már a mézevést és a kérdésemre azt mondta, hogy adhatom a tejitalt már. A D-vitamint adhatom ezt, de ha akarom, irassak újat. Nyárig napi 1. Rákérdeztem, hogy nem alszik-e sokat, azt mondta, hogy ha fejlődik rendesen, és az megvan, akkor ennyi az igénye.

Egyébként azért 4 étkezés, a szopikat nem számolom, mert:
-6-7 között szopi (elég kevés, 100-120 körül)
-10 mire összekaparom, tejpép kb. 120 ml. Nem mindig eszi meg.
-13 körül összeesik és alszik fél négyig.
-4 körül fél üveg főzelék
-fél7 körül gyümi vagy joghurtféle
-fél 9 tejépép 100 ml, és szopi.
Majd jön a körforgás. Nasizni babakekszet szokot pár szemet, főleg azért adom, mert a folyékonyabb hamikat bukja, azt fogatom meg vele.

És ma teljesen tisztán kimondta, hogy CICA! Eddig szisza volt, de ma meglátta a rusnya dögünk és végre helyére tette a betűket!

Friday: nagyon gratulálok a hivatalosság válláshoz! Drukkoltam, gondolom most végre megnyugodtatok! Van Ivettetek!!!! Nehéz ez az ovi-dolog, még az anyanyelvinél is, de jó, hogy Bors így megbírkózik vele. Én az angolt gyötröm! :lol: Együttérzek veled!

Szilvi, gratula az új jövevényhez! Szegény sógornőd, jól megszenvedett...

Zsófi jár! Ügyi nagyon! Mit jelent pár nap! Pont lemaradtunk róla.

Kata, elhiszem, hogy megijedtél! Szerencsére jófele ment!

Edina: Boldog évfordulót! Gréti már meggyógyult? Pont reggel gondoltam rá, hogy már 3x kapta el ezt a mandulás izét! Ajánlott a doki valami immunerősítőt? Nekünk is kellene valami, mert itt a tél és a nagyok hazahozzák a fél iskola szutykát!

Judit, ez a hisztiféle nagyon gáz! Kiváncsi leszek a válaszára a csajnak!

Szilvi, Daubneres torta! Istenem, de rég ettem! A világ legjobb sütieit csinálják!!!!
Nálunk anyu csinál gesztenyetortát. Nagyon fini!

Na jó, lelövöm magam!

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Kati
vitacolan szirupot szedünk+mellé cebiont. De sajna a vírus fertőzés, és járvány mellett ez is kevés lehet... :?

Ünneplés
ha elalszik Gréta időben,akkor pezsgőzni fogunk apival...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, jó ünneplést és sok boldogságot nektek!

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!
Tegnap már nem értem ide, dolgoztam.

Boldog Szülinapot Zsófinak! Marcinak boldog névnapot, és Edináéknak boldog házassági évfordulót:)

Ha már itt tartok, Judit párját is fel kell köszöntenem utólag.
Mozgalmas novembereitek lesznek:) Nem lehet semmi 12 embert vendégül látni..

Kíváncsi vagyok, mit válaszol majd V. Ági, és remélem, addigra elmúlik a jelenség, elég gyorsan változnak az ilyen szeszélyek.

Kata, örülök én is, hogy ilyen hamar viszontláttad a szivacsot:)
Tényleg ésszerű volt kivárni az első kakit.
Azt hiszem, azért rossz egyébként, mert műanyag, megszívja magát, nem bomlik le... szóval veszélyesebb, mint a falevél pl.

Ja, ezt nem lehet elkerülni:( nálunk is az a szöszfelszedegetés megy, plusz D. kedvenc szórakozása, hogy újságokat tép apró fecnikre és széthordja a lakásban, plusz nekünk is adogat belőle.

Cipő: amíg nem jár, persze, hogy jó a használt is.
A gumicsizma viszont szerintem még korai, az nem tartja a bokát.
Ági, a tiédet viszont látatlanban megirigyeltem:)

Vízhatlan nadrág nekünk is kellene, de nem találtam. Olyasmire gondolok, ami overálra, más nadrágra húzható.

Zsuzsi,
Bocs, hülyeséget írtam a cumiról. Igaz, hogy 1-es és 2-s Avent van, de "megbuheráltam" őket egy vastag tűvel... szóval kitágítottam a lyukat.

Mennem kell, felébredt Dávid. Bocs ezért a zagyva egyvelegért:)

Pusz
M

Ja,
monke

Jaj, még annyi, hogy:

Friday, gratulálok Ivetthez! Mekkora öröm lehet, látom a képeket a wiwen:)

És Kati, a CICÁhoz is gratula:) okos a kis Míra, és poén, hogy ez az első szava.

Daubner tortát meg ne is említsétek, tavaly októberig 5 percre laktunk a cukrászdától:((( régi szép idők.

Pusz
M
monke

Sziasztok,

Dávidka, nagyon-nagyon boldog első születésnapot kívánunk Neked ezen a szép napon!

Míra, Neked is sok boldogságot kívánunk egy éves nagylány :-)

Friday, gratulálok Ivetthez! Végre-végre! Gondolom, mázsás kő hullott le a szívetekről.
Azért jössz még, ugye? Olyan búcsúszaga volt, amit írtál. Gyere, ha tudsz!

Edina, remélem, jól sikerült az ünneplés.
Zsófi is ledugja néha az ujját a torkára, minket is a rosszullét kerülget akkor. Majd csak elmarad, nem?

Móni, köszi, erre már én is gondoltam.
Valahol láttam olyan "esőnadrágot", csak nem ugrik ne, hogy hol. :oops:

Nem sokára jön a Húgom, én pedig megyek dolgozni egy kicsit.

Mindenkinek szép hétvégét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mírának kívánok én is Boldog Szülinapot!!!

Basszus, elfelejtettem volna, ha Zsuzsi nem írja:( na, mindjárt jön a lista emlékeztetőül. (elkészült a laptopunk, csekély 12 ezer forint volt - elromlott a csatlakozó, mert D. annyit rángatta a kábelét:(

Zsuzsi, köszönjük, ma tényleg jó kedve van:)

Vízlepergető nadrágot találtam Vaterán végül.

Szép hétvégét mindenkinek!

Móni
monke

Kép
monke

Mírának nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!
Kati képes beszámolót kérünk a 3 gyerekes szülinapról és jó ünneplést!

katicat
Szigetszentmiklós

Dávidkának is sok boldog születésnapot!

És ugye ne feledkezzünk el a hős Móniról se, aki császár nélkül megszenvedte ennek a tündéri kispasinak a szülését!
Jó ünneplést nektek!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,!

Mirának és Dávidkának Boldog Szülinapot kívánunk ! :D

Móni mi kb 20 an leszünk a MÁté szülinapján 27 én ... ez csak a szűk család ! :wink:

kATA .... én tegnap a pizzával jártam így,hogy bekevertem a tésztát és félretettem kelni picit és törlöm le a konyha pultot erre látom h ott az olaj kimérve hihi , úgy hogy biztos volt vmi a levegőben, de a pizza így is fini lett és ehető ! :D 8)

Na ennyi fért bele felkelt MÁté !

ja képzeljétek .... nem jönnek haza szombaton Kitti babáék mert besárgult ! :cry: Max hétfőn !

Szép hétvégét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hahó!

Csak ideértem megint :)
Igyekszem nem túl terjengős lenni, mint szoktam :)

Először is:
Isten éltesse soká Dávidot, Mírát és Zsófit!!!! Minden földi jót és szépet Nektek és családotoknak is :)
Milyen ünneplést terveztek?

Marcinak pedig boldog névnapot!!!

Kata, éljen-éljen, örülök, hogy kijött a szivacsdarab!!!

Friday, meglestem én is Ivett képeit, könnybelábadt a szemem, látva a tesód mosolyát... azt hiszem, el sem tudom képzelni micsoda boldogság nekik, hogy kezükben tarthatják a kislányukat! Gratulálok a papírokhoz, most már tényleg nincs miért aggódni, csak élvezni, ahogy ez a picilány az övék!!!

Móni, szerintem is korai még a gumicsizma sajnos :( Majd ha megyünk a dokihoz, meg majd az ortopédiára, rákérdezek, mikortól ajánlják.
Móni, Aldiban vettem az enyém, 2800 forint, vegyél Te is :wink:

Elkezdtem a karácsonyi készülődést, akarok csinálni karácsonyfa díszeket, mert az üveggömbök szerintem most nem nagyon praktikusak pici gyerek mellett. Az adventi koszorúhoz megvettem a gyertyát, jaj, úgy szeretem ezt az időszakot :)

Judit, remélem hamar válaszol Vida Ági. Az "idegből harapás" nem lehet azért, mert jön a foga? Bene néha csinált ilyet, ráharap valamire és megrázkódik, szerintem azért, mert fáj/érzékeny a foga helye.

Tegnap voltam fodrásznál! Új ember lettem :) A Bátyámék szabin vannak a héten, így megragadtam az alkalmat és elmentem egy fodrász csaj barátnőmhöz és jól levágattam a hajam, meg sem ismertek majd :wink: Na jó, annyira azért nem :lol:

Szép hétvégét Mindenkinek!!!
Puszi,
Ági[/b]

KépKép
gigilina

Bocsánat, de nem tudtam jönni, így van akinek csak utólag tudok minden jót kívánni a születésnapja alkalmából.

Boldog születésnapot kívánok Vincének, Zsófinak, Dávidkának, Mírának!

Puszi,
R
34372

Sok boldog szülinapot kívánunk mi is Dávidnak,és Mírának!

az ünneplés tegnap elmaradt,mert Gréta tovább bírta ébren,mint Tibi... :? :twisted:
De sebaj,majd talán ma... :P

Judit
Gréta is harap,de legtöbbször csak azért mert puszit akar adni. A levegőbe cuppogtat,hogy puszit akar adni,de mire az arcunkhoz ér a szája,akkor már nem cuppanás jön,hanem a harapás. :lol: De persze nekünk is van,hogy csak úgy idegből,vagy csíntevésből is harapdál...

Friday
gratulálunk akkor most már hivatalosan is Ivett babához. tündéri kiscsaj! épp ma néztem a képeket az iwiwen.

Ja,nem is mondtam még nektek,hogy járok kangoo jumps tornára. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Baromira jó!

Ági
már én is be vagyok sózva.... :lol: Nálunk dec 6-tól,azaz mikulás napjától vízkeresztig az egész lakás ki van világítva,és fel van diszitve. Már alig várom,hogy rakhassam fel a zöld fenyő díszeket,és a fényeket... :oops: Kíváncsi vagyok,hogy Gréta mit fog szólni hozzá. Te milyen díszeket készítesz?

Na,mennem kell...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy, akkor rokonlelkek vagyunk :) Én is kirakom az ablakba az égőt, ahogy beköszöntött a december, már alig váááárom! :) Biztos tetszeni fog Grétának! Bene tavaly még csak nézegette, most tuti be lesz tőle zsongva, nagy lámpafetisiszta és a gyertyagyújtást is imádja :) Mi karácsonyfát is kicsit hamarabb állítunk itt Pesten, mivel a szentestét a szüleimnél töltjük :)
Kreatív hobbyban néztem sima fa díszeket (laposak), harang, fenyő, csillag alakú, gondoltam kipróbálom végre a decoupage technikát, választok néhány szép karácsonyi szalvétát, és hajrá :) Na még nincsenek meg az alapanyagok, de feltétlen beszámolok az eredményről :) Olyan rég csináltam már ilyesmit, pedig régen olyan sokszor csináltam kézzel apróságokat, persze most elég nehéz megtalálni az alkalmat.

A kangoo jumps nagyon-nagyon király!!! Sajnos eddig még csak egyszer próbáltam, de annyira felszabadító és vidám volt, tényleg nevetve olvadnak le az emberről a kilók közben! :) Óriás boldogsághormon dózis :wink:

Jóéjt mindenkinek!

KépKép
gigilina

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk kedves Szilviáinknak!!!

Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

és kellemes hétvégét Mindenkinek!

Ági
akkor jó készülődést,és szorgos munkálkodást Neked! Várom majd a képeket,és a beszámolót is! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Szilviknek sok boldog névnapot kívánok!

HuSzilvi, jó ünneplést nektek mára!

Szép hétvégét mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

egy kicsit megkésve:

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK VINCÉNEK,MÍRÁNAK,DÁVIDNAK!

BOLDOG NÉVNAPOT MARCINAK ÉS A SZILVIKNEK!

Csak kutyafuttában jövök ismét.Megtartottuk a születésnapot mindkét nagyszülők részéről.Zsófi elég jól bírta a gyűrődést ahhoz képest,hogy mostanában az alvás nem az erőssége.Amint tudok,hozok majd képeket,csak fel kellene tölteni a szgépre.

Kata,örülök,hogy megoldódott Márk "szivacsolása".Nálunk is mindig figyelni kell,különben Móniékhoz hasonlóan az újságok apró miszlikekben lesznek másodperceken belül.Máskor viszont nagyon ügyesen "olvasgatja" Zsófi a régi Baba magazint.A reklámújságok viszont reszkessenek! :P

Friday,örülök,hogy megoldódott Ivett ügye.Már itt volt az ideje...

Judit,válaszolt már a Vida Ági a leveledre?Kíváncsi vagyok mit mond erre....de jó lenne,ha Petra egyszerűen elfelejtené ezt az egészet :cry:
Zsófi is szokott hisztizni,de ilyenkor inkább toporzékol és könnyhullajtás nélküli sírást produkál....

Most csak ennyire telt,mindenkinek verőfényes napsütéses hétvégét kívánok.

Puszi

Erika

KépKép
verka7

Egy kérdés hozzátok:akinek van Clementoni építőjátéka,milyet ajánlotok?A Vaterán láttam többfélét is:egy kockás,két kockás, figurás....
Valamilyet rendelnem kellene majd karácsonyra.(ha már karácsonyi készülődésnél járunk 8)

Erika

KépKép
verka7

Sziasztok!

csak gyorsba... itthon van Kitti baba , mégis hazaengedték őket, istenem milyen picurka... most volt a mi babáink ekkora!!!

HUszilvi Boldog Névnapot !

Mennem kell majd jövök !

pusz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Nagyon boldog névnapot Nektek, Szilvik :wink:

KépKép
gigilina

Hahó,

nagyon lemaradtam, de azért:

Sok - sok boldog szülinapot Verka Zsófifának, Móni Dávidkájának, Kata Mirájának! Isten éltesse őket egészségben sokáig (meg persze a szüleiket is :D )
Marcinak boldog névnapot!

TSzilvi: neked is boldog névnapot! :D örülök, hogy mégis hazamehetett Kitti baba.

Én pedig köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket.

Csabinak nem változott igazán a haja, csak már nem lóg a fülére meg a nyakába. De azért majd hozok egy-két képet :lol:

Friday gratulálok Ivetthez, szuper, hogy már hozzátok tartozik. Bors meg nagyon ügyes. Kitartást kívánok hozzá.

Megvolt a szülinapi/névnapi buli nálunk.
Móni, Te most ne figyelj! a Daubnerből rendeltünk kishajó formájú tortát a kölyöknek. Amúgy eszterházi típusú volt.
11 felnőtt volt+ a Manó. Volt sült husi, saláták, meg anyukám, nagynéném sütött sütit. Szóval hidegtálas jellegű volt az ebéd.
Kapott ajándékokat, le lettek fotózva, majd arról is teszek képeket. Lett FP sütisbödön, beszélő házikó, meg kisvonat.

Holnap jövök az ígért képekkel. Most eldőlök.

jó éjt

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Csak ideérek én is :-)

Mindkét Szilviának nagyon boldog névnapot kívánok!

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket, és kívánok és Boldog Szilvianapot:)

Megvolt nálunk is az ünneplés első fele, hármasban.

Végül túrótortát csináltam, meggyel és kekszes alappal, nem lett túl szép, de meglepően finom. D. imádta leszedegetni róla a meggyeket:)
Majd hozok képet.

Tegnap jöttek a szüleim, ma az apósom és a sógorom, épp sajtos pogácsát sütök. (próbálok sütni).

Kb. ennyi. D. kapott kis könyveket, egymásba rakható poharakat, és várhatóan egy kismotort is:)

Szép napot!
Móni
monke

Hali!

hátha esetleg tudtok segíteni...
Kutyaszerető gazdit keresünk! Elajándékoznánk 4 éves fajtiszta Dobermann kan kutyánkat! Barátságos,törődést igénylő kutya.

Igazából nincs semmi gondunk vele,csak Grétát féltjük,csak 1 nagy testű kutyáról van szó,és sajna nem tudjuk elzárni sehova (nem is akarjuk).
Kérdezzétek meg légyszi ismerőseiteket,hátha kell valakinek...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!!

Nagyon nagyon rég óta ma léptem be először,picit visszaolvastam,és nagyon meghatott hogy kaptunk szülinapi üdvözleteket,köszönjük szépen.
Lenne mit mesélnem,nem is tudom mit írjak.
Sajnos a szülinapunk nem úgy telt ahogy terveztük.Nov.5.én pénteken /éppen a szülinapján/ bekerültünk a kórházba,10 nap lázasság után a 3. orvos végre elküldött vér és vizelet vételre,ahol kiderült hogy húgyúti gyulladása van.Bent is tartottak minket.A lázon kívül más tünet nem volt a közérzete is hibátlan volt.
Hétfőn nagy örömmel hazajöttünk,hogy csak be kell járni az antibiotikumra.
Ugye mondanom sem kell,hogy a kórházi körülmények borzalmasak.Erre kedd reggel hasmenéssel vissza kellett menni,kiderült,hogy bent összeszedtük a rota vírust,azóta folyamatosan megy a hasa és alszik a drágám semmi ereje nincs.
Már a fél családon átment /rajtam is /,így most még mindig bejárunk reggel és este fuzira és antib.-ra.
Soha nem lesz vége.
Nagyon bosszant hogy éppen a kórházba kaptunk el ilyesmit....

Egyébként Anna úgy fejlődik mint a nagykönyvben.
Elvileg 8 foga van,gyakorlatilag több,de mióta beteg nem enged belenézni a szájába.
Imád mászni,szépen áll,kapaszkodva megy.
Az evésünk leragadt a tápszernél,egyszerüen nem hajlandó mást megenni,max 2-3 kanállal.9 kg körül van a hossza 80cm.

Kép

Kép
krisztinaa

Láttam a képeket,nektek is gyönyörűek a babák.
Mindenkinek Boldog Szülinapot kívánunk Annával!!!!

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

sziasztok !

Köszönöm a nénvapi köszöntéseket !

Krisztina de jó ,hogy jöttél nagyon örülök neki, a betegséget meg sajnálom , de nyugi most már helyre fogtok jönni ! Jobbulást nektek !

HOzok én is majd képeket az új hajról !

Móni leírod a süti receptet ? Köszike...
Dávidka már kinövi a rucikat !
hihihi !

Szilvi örülök,hogy jól telt az ünneplés !
Máris éhes lettem ahogy leírtad ezt a sok finomságot !

További szép napot !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hahó,

végre a képek:

Kép fodrász után

Kép fodrász után

Kép Csabi és az ajándékok

Kép a szülinapi torta

puszi

jó éjt

Szilvi
huszilvia

Hali!

Dávid, Anna, Mira, Bíborka: boldog szülinapot kívánunk!!!

HuSzilvi, Toldiszilvi: Boldog névnapot mindkettőtöknek!

Kép
Kép
friday

hahó,

Reni, Isten éltesse sokáig Bibit! Jó egészséget, sok boldogságot szülinapja alkalmából (és az egész családnak!) !!

puszi

Szilvi
huszilvia

Bíborkának nagyon boldog első szletésnapot kívánunk és jó ünneplést nektek mára Reni!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Csak rövid bekukk:
Voltunk védőnőnél, Márk 11,4 kg, 82 cm.
Összefutottunk Fleurékkal is, együtt voltunk az 1 éves státuszon, aztán beültünk meginni egy kávét.
Márk hétvégén rájött a járássegítő funkciójára, szombat óta szint fut vele, úgy tolja, és már 1 kézzel is vagányan.
Szerintem nem kell sok az önálló járáshoz.
Bocs,hogy most csak magunkról, de szerdán jönnek a nagyszülők+ tesómék, ők maradnak is szombatig, szombat-vasárnap vendégek lesznek, el vagyok nagyon havazva, de azért be-benézek.

puszi mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Bíborkának nagyon boldog első születésnapot kívánunk!

Krisztina, örülök, hogy hoztál hírt magatokról. Nagyon szörnyű ez a betegség, amit írsz, remélem, most már kigyógyultok.

Kata, szép ünneplős hetet Nektek :-)
Márk nagyon kis ügyes a járássegítővel.

Ma itt volt Szilvi és Csabika. Jaj, úgy szégyellem Magam, de Zsófi rendesen orron vágta Csabit. :oops:
Zsófi reggel óta most aludt el. Tegnap is csak egyszer aludt, 11-1-ig, aztán este 3/4 7-kor már aludt is. Sehogy se jó ez...
Pár napja ráadásul nagyon rosszul eszik. A gyümölcsöt is alig, pedig azt imádja. :roll:

Szép napot! Élvezzük ki ezt a gyönyörű időt!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó,

látom, ma mindenki csak kutyafuttában :)
Akárcsak én :)

Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk mi is Bibusnak, a topik legvagányabb kiscsajának! (a napszemüvegben zebrán ülő képe a kedvencem!!!) :wink: Szép ünneplést Nektek!

Kriszti, szuper, hogy benéztél, jó hallani Rólatok!!!! Sajnálom nagyon a betegséget, ezen esett át Bene is májusban, remélem nálatok is csak egy egyszeri esetről van szó!!! Plusz ez a rota.. hát már csak az hiányzott Nektek :( Hozz képet majd Annácskáról, olyan jó volt, mikor mindennap kaptunk egy képet róla :)

Hétvége jól telt, szombaton felmentünk a Normafához, jót sétálunk, el is fáradtam tőle, pedig régen ennél hosszabb sétákat is bírtam.. el vagyok tőle szokva. Na meg elég nehéz Benével sétálni, állandóan az avarba gázolt volna bele, ami csupa víz volt... egy darabig bírta a mei-taiban, de nem sokáig. Asszem hiú ábránd, hogy tavasszal el tudjunk vele menni túrázni egy kicsit :) Illetve hát mondjuk egy kis tavat körülsétálni neki pont elég mulatság :) Sebaj, majd később bepótoljuk, nem csinálunk belőle problémát, csak fura volt rádöbbeni, hogy erről is le kell még egy darabig tenni.

Benének tegnap bevásároltunk szülinapi-karácsonyi ajándék ügyben, remélem szeretni fogja őket :)
Kapott egy ilyet, mert bárhol járunk, ahol van, imádja rágni:
http://www.regiojatek.hu/termek-81872-c ... okkal.html
Ezt azért, mert imád kinyitni-bezárni mindent: http://www.regiojatek.hu/termek-90690-b ... ivity.html
Meg egy ilyet: http://www.regiojatek.hu/termek-61238-b ... kerek.html
Rendeltem egy ilyet a tulliról, szerintem annyira jópofa:
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=23199

És még egy szánkó van tervben :) Na meg akartam meskockát venni, de nem találtam olyat, amin aranyos képek vannak. Persze mint kirakó korai, de jól lehet belőle építgetni. Bár fakockái már vannak, de amikor megvettük, még korainak tartottam, lehet ki kellene próbálni, mit kezdene most vele.

Szilvi, szuperek a képek! A torta meg egy műremek :)
Nagyon tetszik az a vasutas játék, annak mi a neve, hol lehet kapni?

November 15. és tavaszi idő van! Remélem mindenki élvezi, és azért nem a számítógép előtt gubbasztotok :)

Puszi,
Ági
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.11.15 15:03-kor.

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Bibinek Boldog Születésnapot!!!

Krisztina, jó, hogy hallottunk Rólatok, és jobbulást kívánok! Nagyon szörnyen hangzik ez a betegség:(

Szilvi, nem nagyon tudok bevált receptet, én ez alapján csináltam
http://www.nosalty.hu/citromos_turotorta_recept_1886, csak citrom nélkül, és a tésztájába margarin helyett vajat és egy ek lekvárt tettem.

Nem jöttök decemberben karácsonyi Ringatóra? vagy játszóházba?
Amúgy meg tartozol egy látogatással:) írtam egyszer régen erről neked egy mailt FB-n, aztán elmaradt, mert M. beteg volt, ha jól emlékszem.

Kata, jó ünneplést! Márk, ha jól számolom, már bőven fel tud nyúlni a konyhaasztalra:) Gratula, hogy ilyen kis ügyes a járással.

Szilvi,
Nagyon jók a képek, és a szép a kis torta.

Zsuzsi,

Remélem, Csabi nem vette zokon:)

Alvás ügyben jobban állunk, de D. is jóval kevesebbet eszik. Szerintem egyrészt azért, mert kap most tápszert is, az laktatóbb és több, mint a tej volt, másrészt - idézet a házidokink "csecsemőtáplálás" c. kiadványából:

persze fene tudja, erről van-e szó, de hátha.

Kisgyermekekben még gyakoribb panasz lehet az, hogy az addig jól evõ gyermek egyre kevesebbet eszik, pedig a szüIõk a sokat mozgó gyermektõI inkább egyre nagyobb étvágyat várnának el.
A baj oka többek között az, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy a csecsemõkor végefelé a tápanyagszükséglet csökken, ami nem csoda, hiszen az addig gyors súlyfejlõdés jelentõsen lelassul.
monke

Az a Tulli- játék kulcsos ház tényleg jópofa:)
monke

Sziasztok !

MIra Boldog Szülinapot !

puszika

most csak ennyi !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Bíborkának nagyon boldog szülinapot!

Krisztina
jó volt hallani felőletek! Betegséget sajnálom,mielőbbi jobbulást!

Most csak gyorsban vagyok,mert már megint véres balesetünk volt. Bébitaxival mentünk ki az utcára sétálni. már amikor hazafelé tartottunk,Gréta úgy beindult,hogy futnom kellett utána... :shock: Aztán addig bohóckodott,hogy orra bukott. Kicsattant a szája,vérzett a foga is,az álla meg véraláfutásos lett. Most elaludt... De én meg mindjárt megyek kangoo-ra. Api a barátnőm férjével fog vigyázni 3 gyerekre. Háááát kíváncsi vagyok,hogy fognak megbirkózni a feladattal.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Csak gyorsban, mert nagyon rohanós hetem van, rengeteg az intéznivalóm...

Dávidka: Boldog szülinapot, Nagyfiú!

Bibi: Boldog szülinapot, cserfes Kiscsaj!

Szilvik: Boldog névnapot nektek, remélem szép ünnepetek volt!

Isten hozott Titeket Krisztina újra itt! Már aggódtam értetek, látom nem ok nélkül! Mielőbbi gyógyulást és megerősödést Anna!

Jaj Gréta! Ne ijesztgesd Anyuékat! Légy óvatosabb!

Tudom, nem vígasz a nemevőknek, de Míra sem eszik pár napja rendesen. Még annyira sem, mint eddig. Az szokatlan melegre és az új fogakra tippelek. (kijött a második rágófog cakkja és 1-2 nap, kint lesz a 3. is. Már szabályosan kitapinthatóak a szélei az ínyen!)

De most rohanok, mert teljes a káosz!

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Először is nagyon boldog születés és névnapot kívánok minden ünnepeltnek!!!!!!

Én nagyon el vagyok, remélem, csak voltam havazva! Andris csapatépítésen volt, így két napot kettesben voltunk Tücsökkel, vasárnap pedig rohangáltunk össze-vissza. Az én lakásom ki van adva (jó sok hitel van rajta), ill. ki volt adva. A bérlők felmondtak, jól lelakták, festés volt, függönyt kellett venni, mert a macskáik tönkre vágták, ma ott takarítottunk és közben ezerrel bérlőt keresünk.....

Válaszolt a V. Ági:

Nem arról van szó, hogy te rontottál el valamit, ez a fejlődés velejárója. Semmit nem tehetsz, hogy ne csinálja, mert ez arról szól, hogy még nem tudja kezelni az indulatait, ezért amikor dühös, így mutatja ki az indulatát. Amit tehetsz, hogy nyugodt maradsz, nem szidod le, nem emeled fel a hangod, hanem vagy eltereled a figyelmét, vagy megnyugtatod, esetleg ha mondjuk arról van szó, hogy csinálni kéne valamit, amit ő nem szeretne akkor határozottan csinálod tovább, nem engedsz a hisztinek. Ha azt látja, hogy te higgadt tudsz maradni, ő is megtanulja majd kezelni az indulatait. Az is jó megoldás, ha átöleled ilyenkor és ettől megnyugszik.

Bemásoltam, hátha (bár remélem nem lesz ilyen) valakinek szüksége lesz még rá.
Amit még észrevettem Petrán, hogy nagyon, de nagyon anyás! Jön-megy s bújik. Azért ez jó érzés.... :) Arra azért figyelni kell majd, hogy nehogy így maradjon!

Kriszti: jobbulást Nektek! Örülök, hogy benéztél! Az az igazság, hogy ez nagyon kellemes meglepetés volt.

Húúúú, nem emlékszem, hogy mit olvastam még!

Mangora: milyen volt az első nap???

Jó éjt Nektek!

Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok !

most ezer a dolog Kitti baba körül ! Minden okés velük , de majd igyekszem jönni 4

Bíborkának nagyon boldog szülinapot!

puszi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Most csak a köszöntésekre jut időm:

Boldog szülinapot Annának, Marcinak, Vincének, Zsófinak, Mírának, Dávidnak, Bibinek!

és

Nagyon boldog névnapot a Szilviknek és Marciknak!

KépKép
KépKép
fleur

Köszönjük szépen a szülinapi köszöntéseket. Felköszöntöttük Bibust, de az igazi ünneplés majd szombaton lesz.

Szilviknek és Marcinak boldog névnapot kívánok!

Szülinapra végre előbújt az első fogacsaka! Végre, végre!!!!

Sok mindenre reagálnék, de nem nagyon megy. Csajszik mellett nem nagyon lehet semmit. (ma nem volt ovi sem)
Mondjuk sokszor elvannak, de olyankor valami rosszban sántikálnak. Ma pl. Bibi Blani vizét locsolta szét, pont a konektorba akarta önteni, mikor észrevettem. Aztán kiborította a sót, beleült és nyalogatta. Blani eltüntette a lakáskulcsot. A mamánál találtuk meg a nagyszoba ajtajában belülről a zárban. (az ajtó teljesen ki volt nyitva, a falnál volt a kulcs, alig lehetett látni)

Majd jövök még bővebben. (remélem)

Puszi mindenkinek!
34372

Sziasztok!

Mírának, Dávidkának és Bibinek nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

Bocsi csajok, hogy így eltűntem és azér tis, hogy csak utólag tudok gratulálni a babóknak! Próbálok majd visszaolvasni és reagálni is! :wink:

Nekünk nagyon sűrű hétvégénk volt, szombatot vásárlással töltöttük, jöttünk-mentünk egész nap! Vasárnap meg vendégek jöttek, úgyhogy főztem ezerrel... :D
Tegnap elkezdtük Marcival a bölcsit is, reggeltől 11ig volt ott, én kb egy órát voltam ott vele, majd eljöttem! Nagyon jól bírta, csak aludni nemigen akart... Mondjuk én is elszúrtam, mert elfelejtettem mondani, hogy hason alszik a gyerek... :oops: Fél 11re sikerült elaludnia, de 11re már mentem és úgy kellett ébresztgetni! Mérges is voltam kicsit, mert így délután nem aludt rendesen, pedig eleve az volt a program, hogy hazarohanás, otthon gyors ebéd, majd kellett bemenjünk a melóhelyemre, a nagyfőnökkel volt találkozóm! Na, Marci kb 15-20 percet aludt az úton, így egész délután tiszta nyűg volt, és biztos a bölcsinek köszönhetően, de egész délután üvöltésbe kezdett, ha egy fél percre nem látott, úgyhogy mindenhova vihettem magammal, még a főnökhöz is... De túléltük, csak hulla voltam és egy kész rohanás volt az egész napunk... Persze hazafelé az autóban elhullott és aludt másfél órát... Hát, ennyit az első napról a bölcsiben :roll: Mára már bevittem az összecsukható járókáját, hogy próbálják meg abba letenni aludni, mert ugye hozzászokott, hogy egyedül alszik, csak épp az ottani kiságyak már nem rácsosak, így arról simán lemászik :lol: Meg elvittem az alvós felhúzhatós békáját is, hátha segít az elalvásban! Kivi leszek, mi lesz ma! Ma már ott marad délutánra is, uzsonna után fél 4 körül megyek érte! De addig még be kell szerezzek egy másik békát, hogy itthon is legyen :lol: Mivel ő a legkisebb a 8 gyerek közül, így rendesen kényeztetik a nagyobbak :lol: Adogatják neki a játékokat, stb... Mondta a gondozó néni, hogy egyszer sehol nem látta Marcit, hát ő meg bent ült a gyerekkupac közepén :lol: :lol: :lol:
Ja, én meg hulla vagyok, Robi hazahozott valami jó kis torokfájós náthás nyavaját, persze, hogy elkaptam... :? Most kúrálom magam és próbálok kicsit pihenni 8)

Bocsi, hogy most csak magunkról írtam, majd ha összeszedem magam, akkor jövök és olvasok!

Ja, és Marci már egész sokáig (percekig) magáll kapaszkodás nélkül egyedül! Már nem sok kell neki sem ahhoz, hogy elinduljon!

Addig is puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Na, olvasgattam visszafelé :)

Először is, ami az előző hszből lemaradt! :(
Szilviknek boldog névnapot kívánunk!!! :wink:

Szülinapi torták mind nagyon fincsik lehettek!!! Nyami-nyami :)

Grétus újabb attrakciója nem egyszerű... hogy Te folyton szívbajt hozol anyádra :) Már várom, hogy Marci is ilyen legyen, mert Robival mindketten törtük magunkat kisgyerekként... :shock:

Kata! Márk jó nagy már!!! Édes lehet, ahogy tologatja a járássegítőt! Nektek milyen van? Marci még csak oda jutott, hogy fél kézzel belekapaszkodik és előre-hátra tologatja egy helyben állva! Másik kezével meg valahol támaszkodik... De abba kapaszkodva még nem mer felállni...

Zsuzsi! Zsófi alvásával kapcsolatban még mindig csak azt tudom mondani, hogy meg kéne próbáljatok beállni valami fix napirendre! Akkor ha ehhez tartod magad, meg őt is, talán nem ilyen össze-vissza lesz a napotok!!! Tudom, hogy nehéz, de megéri!

Friday! Bors beszoktatása nem lehet így egyszerű... Én bele sem gondoltam, hogy ő úgy kellett egy teljesen idegen közösségbe menjen, hogy még a nyelvet sem érti :oops: De emiatt ne magad hibáztasd, inkább tényleg csak próbálj kitartani és te is tanítgasd neki a nyelvet! De ügyes, hogy már azért kicsit megy neki!!! Én meg pont most kezdtem el azon agyalni, hogy kéne angolra jártan ia gyereket, mert ebben a korban még isszák magukba a tudást és így teljesen természetesen tanulja a nyelvet is... Mivel nálam a nyelvtanulás kész mumus, nem szeretném, ha Marcinak is az lenne! Robi meg már ovis korától tanul angolul, kéttannyelvű sulikba járt és ő így teljesen természetesen szólal meg angolul is, és nem érti, hogy én mit nem tudok rajta megtanulni... :cry:

Mi is gratulálunk Ivett papírjaihoz !Nem kis teljesítmény az itthoni bürokrácián átvergődni!!!

Sziszi! Jó, hogy végre otthon van Kitti baba is! Várjuk a képeket!

Szilvi! Nagyon jó lett Csabi új frizurája! :wink: És tényleg uolyan oroszlánunk van nekünk is! Szuper játékokat kapott ő is!!!

Kati! Nem semmi, hogy Mírának már a rágófogai jöttek/jönnek ki...
CICÁhoz nagy gratula!!!

Judit! És még csinálja Petra a csapkodást? Kitartás, végül is ésszerű, amit VÁ írt... csak nehéz... :cry:
Albérlettel kapcsolatban ajánlani tudom, hogy az iwiwen és az albérlet.hun hírdessétek meg! Mi is hasonlóan adjuk ki az én lakásomat, mint ti, nekünk ezen a két helyen sikerült az eddigi bérlőinket találnunk! Sok sikert hozzá!!!

Krisztina! Örülök, hogy jöttél és hoztál hírt magatokról! Annának jobbulást, neked meg kitartást!!! Gyere sűrűbben!!! Jó hallani felőletek!

Móni! Túrótorta nagyon fini lehetett!!! Dávid is evett belőle vagy ő maradt a meggynél? :lol: Képeket kérünk!!!

Ági! Szuper ajándékokat vettetek!!! KArácsonyi készülődésen én is agyalok, most hogy rengeteg szabadidőm lesz :lol: Nálunk amúgy is törésmentes díszeink szoktak lenni, de pár újat azt hiszem én is készítek majd! Én imádom masnikkal díszíteni a fát! És azt hiszem nálun idén a piros-arany színek fognak dominálni! Koszorútis kéne csinálni, tényleg :wink:

Bocsi, ha valami kimaradt, kicsit hullául érzem magam a náthától...

Puszka!

Mangora

Kép
mangora

Judit! Még neked akartam írni, hogy olvastam valahol, hogy a kicsik sokszor azért hisztiznek, mert az érzéseiket nem tudják még kifejezni, nem értik azokat, így marad a csecsemőkorból maradt beidegződés, hogy ha nem érzik magukat komfortosan, akkor jön a sírás! Lehet, hogy Petránál is az a probléma, hogy dühös valamire? Megfigyelted, hogy mikor csinálja? Mert itt ahol ezt olvastam azt tanácsolták, hogy ha látjuk, hogy dühös a gyerek, akkor mondjuk neki szépen, hogy most dühös vagy...stb... És mire megtanul beszélni már ki is fogja tudni mondani, hogy mi a baja, meg tanítsuk meg kezelni az indulatait, pl figyelemeltereléssel! Ez sztem teljesen egybevág azzal, amit VÁ is írt! Szóval nem hinném, hogy te csináltál bármit is rosszul, sőt!!!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?