Halihó!
Előkerültem végre
Alig győztem visszaolvasni, remélem még egy kis időm maradt a reagálásra is
Először is, egy nap késéssel ugyan, de annál nagyobb szeretettel kívánunk Vincének nagyon boldog születésnapot!!! Isten éltesse sokáig
Elég zsúfoltan telt a hét eleje, így ma próbáltam magam utolérni, hát nem igazán sikerült
De amúgy minden oké. Benének bal alul mintha a rágófogai kezdenének kibújni (4-es és 5-ös), meg van nagyon duzzadva a kis ínye és már érezhető az éle is fogaknak. Azért vicces, hogy két fog még hiányzik mellőlük a sorból
Annyi mindent írtatok, hogy minden kiment a fejemből...
Képek nagyon jók, Móni, nagyon édesen megy Dávid, Bene pont ugyanígy lófrál, az avarban mászás nagy kedvenc
A kabátja annyira szuper, nagyon tetszik, komoly nagyfiús
Zsuzsi, Mangora, örülök, hogy jól sikerült az ünneplés, nagy pillanat ez most mindannyiunk életében
Fogmosás: elmex gyermekfogkrémmel naponta egyszer szoktunk, de amúgy sokszor rágogatja, van egy jópár fogkeféje, olyan is, amilyen nekünk van, mert amikor mi is fogat mosunk, nagyon élvezi, hogy neki is olyan van
Lenyeli ő is, szerintem sem fogják még egy jó darabig megtanulni, hogy ki kell köpni.
Kata, megérkezett a szivacsdarab?? Remélem igen!!! Nagyon veszélyesek, Bene napjában többször kaparint meg valamit, amit nem lenne jó, ha lenyelne, nehéz mindig szemfülesnek lenni... ne hibázasd Magad semmiképp!
Judit, dehogy botránkozunk meg, sőt, én is hasonlóan gondolkozom, mint Te, bár mi még a tejet eddig nem próbáltuk, de ma reggel, mikor a müzlimet ettem, annyira kinézte a számból, így szürcsölhetett egy kis tejet, úgy tűnt, ízlik neki
Amúgy is akartam már vele kóstoltatni, szerintem egy próbát megér, Bene is imádja az összes tejterméket, és nem volt semi panasza tőlük szerencsére.
Anyósod
Remélem leszokik erről a rossz szokásról Petra!
Mangora, Sziszi, tök ugyanez van nálunk is, küzdünk minden kanalas étellel, néha már teljesen kétségbeesek, annyira nem akar enni. Ma pl. 9 körül reggelizett (nem sokat), fél2-kor gondoltam, már biztos éhes, de alig tudtam belediktálni egy adagot, mert ha nincs mellette játszás, akkor úgy összeszorítja a száját, hogy esélyem sincs megetetni. Csak remélni tudom, hogy egyszer túl lesz ezen is, eddig nem sikerült csak etetni, és nem játszani is közben.
Kata, takarítás: én sem tudok, mikor kettesben vagyunk itthon, csak a csendes dolgokat, portörlés, esetleg felmosás. Bene ordít a porszívótól (hála az orrszívásnak), így az csak akkor megy, ha itthon van az apja. Van, hogy hétköznap este is belefér, de amúgy nálunk is hétvégén van általában. Főzés: hát, azt is, ha alszik, két krumplit nem tudok úgy megpucolni, hogy ne jöjjön utánam a konyhába, belekapaszkodik a nadrágomba és óbégat, hogy vegyem fel. Néha a hűtőmágnesekkel elvan egy rövidebb időre, de a konyhai eszközök amúgy nem kötik le.
Sziszi, Isten hozta Kitti babát ezen a világon!!!
Karácsonyi ringató utáni játszóház szuper ötlet, mi is benne vagyunk! Remélem a többi ringatóra jött anyuka nem gondolkozik majd hasonlóan, és nem leszünk sokan
Mi voltunk már ott hétköznap, alig volt egy pár gyerek.
Benének már nagyon szép az ujja, köszi a kérdést, hihetetlen, milyen gyorsan regenerálódnak ők még.
Cipő: ma mikor lementünk sétálni, és vizes volt minden, elgondolkodtam, vajon lehet már ilyen apró, éppen járó gyerekre gumicsizmát adni? Nekem már van, piros alapon fehér pöttyös, alig várom, hogy Benének is legyen
És a vízhatlan nadrág beszerzése is előtérbe került, mert még gyakran lecsücsül, ha valami érdekeset lát a földön és nem elég csak lehajolnia, és ez nem túl praktikus egy sima gatyában.
Télire biztos kell valami jó kis bélelt bakancs, Zsuzsi, de szerintem még most simán megteszi egy jó kis bőr magasszárú cipő, max ha hideg van, úgyis van rajta zokni és harisnya is. 0 fok körülig szerintem elég kell ennek lennie, nagy hidegben, hóban lesz jó egy igazi bakancs.
Zsófi, szívből gratulálunk, hogy Te is elindultál
Mangora, fogós itatópohár nálunk is bejött, miután azt megtanulta használni (szintén magától, mint Dávid), utána már a fogó nélkülit is ügyesen megfogta két kézzel. Annyi még van, hogy ha tartom neki, akkor nem nyúl érte, csak a szájával cuppan rá, de ha leteszem elé vagy direkt a kezéba adom, akkor már használja a kezét is.
Na azt hiszem bepótoltam a három nap elmaradást, el is dugulok
Puszi,
Ági