Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Vince, nagyon-nagyon boldog első születésnapot kívánunk Neked!

Nagyon jók a képek, Edina! Aranyosak vagytok!
Utólag jutott eszembe, hogy tanítani kellett volna Zsófit gyertyát elfújni. Na, majd jövőre!

Móni, igen, ő Kati. A fenét vagy Te vastag lány, csak barna :-)

Valahol olvastam egy túrtótorta receptet, aminek kekszes alapja volt. Csak Nektek nem jó a túró, ugye?

Dávidka nagyon aranyosan sétálgat!

Igen, Ringató után játszóház.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nagyon édes Dávidka, kis huncut,belevaló kissrác.
Na, legalább nem kaptátok el, drukkoltam.
Zsuzsival egyetértek, nem vagy vastag, te lány.
A december 15.ét amúgyis babás napnak szánjuk,gondolom, ezért volt a játszóházas felvetés részemről.De szerintem nem kell most bejelentkezni, szerda déli órákban csak nem lesz tumultus.

Netről rendeltem kockásfülű nyulas ostyát Márk tortájának a tetejére, ugye a nyuszi a kedvence, remélem nem rontom el, vmi zselés bevonót is küldenek hozzá.

Nem tudom mi van a levegőben, de rég volt ilyen sz@r éjszakánk, Márk hajnali 2-től alig aludt, velem egyetemben, M. meg egész nap külföldi ügyfeleknek tart előadást angolul, elég hulla volt reggel mindegyőnk.

Na megyek teszek-veszek, végre kidőlt

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vince, sok boldog születésnapot kívánunk neked nagyfiú, és Isten éltesse kis családodat is!

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, biztos a melegfront. Sokan érzékenyek rá.
Sajnálom a rossz éjszakát.
Hú, milyen ügyes vagy! Biztosan meg tudod csinálni a torta tetejét. Drukkolok majd!

Kép A torta

Kép Mi

Kép Ugráló Micimackó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.11.09 09:58-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép Sírva vigad a magyar

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Vince, nagyon boldog szülinapot!

Jók lettek a képek, lányok, ill. fiúk!

Móni, ezt a jelzősort még úgysem kaptam, hízelgő, nem úgy, mint a kisboltos csajok, akik a barátnőmmel akartak engem kipletykáltatni. Ők engem csak a "furcsa nő"nek hívnak! :lol: Persze a pletyka nem jött össze, de legalább tudom, hányadán álljak velük!
Hogy Dávid milyen ügyi! Olyan biztonsággal jár már téli cuccban! Egyidős Mírával, de ő inkább biztonsági játékos. 2-3 lépés, majd vetődik, ha szerencséje van elkapjuk! :shock:

Mangora, nagyon jók a szülinapi fotók! Már látjuk nagyit is, és a kutyust. Sok szépet kapot Marci! Hogy váltak be a játékok? Felfedezte a használatukat?

Edina Grétája is sokmindent kapott. Amint a képk mutatják, rögtön belevetette magát!

Kata, sajnálom a tanítványt, gondolom a szabadidő nem kárpótol a kiesett pénzért! Van kilátásban új?

Zsuzsi, jó, hogy Zsófi így viselte a keresztelőt, és az ünnepséget!

Na jó, megyek, mert Míra még durmol, (este fél 8 óta, csa 6 körül kelt szopizni) felébresztem, mert így nem lesz ember belőle! Átalussza az életét! Jó húsban van, pedig csak 4x eszik egy nap! Képtelen vagyok több étkezést az ébrenléti szakaszokba beszorítani!

Legyen szép napotok:

Kati

Kép
bfkata

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Vincének!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Milyen szépek vagytok együtt, Zsuzsi! Látod, hogy rohan az idő...

Sajnálom a rosszul alvókat! Míra a kettősfrontkor csinálja ezt! Van, hogy 2-3 órán keresztül nem tudom visszafektetni! Szerencsére ez csak ritkán van. Akkor is született, mikor kettősfront jött! Kiűzte belőlem! Azóta is érzi.

Képzeljétek, már használunk fogkrémet. Reggel-este mosom neki Gabi fogkrémmel. Nehéz menet volt a választás. Csak erre láttam ráírva, hogy 1 éves kortól adható. Olyan édi, alig várja, mászik a lábamhoz, ha látja a kezemben a cuccokat. Tartja a kis pofáját, tátja a száját. Még!!!

Olyan mérges vagyok a nagyokra. Polli zongorázott este. Tegnap 2 számlalevelet rátettem a zongorára, ő meg a kanapéra dobta. Persze a kicsi most meg elérte a rácsok mögül. Olyan csönd volt... Bemegyek, és kétpofára tömi a papírt. :evil: Használhatatlanok, teljesen elcsócsálta.

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!!! Örülök, hogy a szülinapok és a keresztelő jól sikerült mindenkinél!

Tényleg Ági! Mi sem szemrevételeztük Bene ujját! :) Nagyon kis ügyi ám!

Kati: látod-látod! Beiktatja ő az ötödik étkezést... ;) Csak viccelek ám! Gondolom, hogy megijedtél meg mérges is lettél!

Móni: nagyon ügyin megy Dávid!

Vick: Nagyon boldog szülinapot Vincének!!!

Velünk túl sok minden nem történt szombat óta! Vasárnap tartottuk Andris szülinapját. Itt voltak a szülei, a két bátyja és családjaik és anyum. (apu természetesen nem jött el) 12 emberre főztem. A kaja jól sikerült és kb ennyi volt a jó. Úgy látszik, hogy nálunk nem lehet semmit zökkenőmentesen tartani..... :(
Képzeljétek el! Andris anyukája duc-olt a babával az ágyon. (ducolás: a fejet valamibe6nek ütni. Így tört ki a legnagyobb unokájával egy ablakot. Mi már szóltunk neki, hogy ezt ne csinálja Petrával). Nem tudom, hogy köze van-e hozzá, de korábban nem csinálta Petra, viszont tegnap és ma többször is verte a fejét a földbe. Általában akkor csinálja mikor mérges: nem ugrok neki azonnal, nem csinálhatja amit kitalált, megbotlott. Annyira rossz látni...... :(

Kata: Márk nagyon édes lehet!!! :) Majd jól megnézzük! ;)

Nagyon jó volt a szombat! Én is benne vagyok egy Ringató utáni játszóházasdiban! :) Ja! Mangora: arra vettem Nektek is jegyet. Eszemben sem volt szombaton. :oops:

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Vick! Vincének nagyon sok boldog első szülinapot!!! Gyere majd képekkel, meg mesélj, hogy hogy sikerült az ünneplés! Lényok hogy vannak? Rég hallottunk róluk is!

Kata, nekünk is jó a ringató utáni játszóház szerintem! Egy napra csak nem gond, ha nem megy bölcsibe Marci :wink:

Judit! Nekem még szombat reggel eszemben voltak a jegyek, de mire odaértünk elszállt... Ne haragudj! Ha gond, hogy még tartozom, akkor írj priviben egy számlaszámot és átutalom!!! Ég a pofámon a bőr... :oops: :shock:
Akartam még kérdezni, hogy láttam a FB-on Petra festős képét, nagyon cuki! Azt a teljesen védő partedlit hol vetted? Mennyire lehet jól takarítani? MErt nálunk lehet, hogy az evéshez nem ártana...
De hogy milyen ötleteid vannak, hogy már most ilyen játékokat adsz neki! Nagyon ügyes vagy és látszik is Petrán, hogy rengeteget foglalkozol vele!!!

Zsuzsi! Nagyon szuperek a képek! Nekem az tetszik a legjobban, amin hárman vagytok a tortával!!!

Ági! Neked akartam még mondani, hogy Bene annyira ügyes és bátor! Hogy csináljátok??? Én nem tudom, de valahogy Marci olyan kis magának való molyolós gyerek :lol:

Móni! Nagyon ügyes Dávidka!!! Kis totyogós!!! Örülök, hogy bárányhimlőnek még mindig nincs nyoma!!!

Kati! Sajnálom Míra levél-evését... :cry: De nem lehetsz vele mindig ott te is! Remélem sikerül mihamarabb pótolni azokat! Ne aggódj, Marci is nagyon kis kényelmes ám!!! Inkább háromszor meggondol mindent, mielőtt bármit csinálna! Olyan öregemberes :lol:

Azt hiszem Kati, Te kérdezted, hogy az oroszlános járássegítővel mi van.. Hát, még nem lett felfedezve! A bébitaxi funkció sem... Ez még várat magára! Most azok a játékok a menők az újak közül, amik hangot adnak ki!!!

Bocsi, most ennyire futotta!

Puszi

Mangora

Kép
mangora

Basszus, már 9.-e van..

Isten Éltessen, Vince és Vick!
(aki megváratta az anyukáját elég rendesen:)

Kati, a furcsaságod nem jött át a képről:)
és hogy én mekkora leszek, mire iskolás gyerekem lesz... hát bele se merek gondolni:)

mi is használunk fogkrémet (mármint D is...). Elmex gyerekfogkrémet, egyrészt, hogy szokja, másrészt utánaolvastam külföldi honlapokon és ott ajánlják már az első fogaktól.

Zsuzsi, nagyon szépek a képek, és Zsófi tortája is!

De, most túrós v. joghurtos tortára gondolok, úgyis mi esszük meg a zömét... és ha már sütni nem tudok, legalább legyen mutatós.

Kata, drukkolok, tuti szép lesz a tortátok.

Pusz
M
monke

Mangora: nah, megkönnyeztem, amit írtál! :oops: Köszönöm! Az Ikea-ban vettük, de láttam már ilyet Tesco-ban is, meg azt hiszem, hogy Auchanban is. Orkán féle anyaga van, nem értek hozzá. Evéshez is ráadom néha, ha nem akarom, hogy a ruha ujja koszos legyen.... elég jól le lehet törölni, de mivel kettő van egy csomagban és gyakran megy a mosógép általában bedobom abba. A festős kép: apának készült ajándék szülinapra. Mindig Petra kezét, talpát fényképezte még picur korában, innen jött az ötlet. Még rajzlap sem volt itthon, nemhogy tempera..... Egész jól meg tudtuk csinálni, már be is vitte a munkahelyére a tenyerét, a talpa a hálóban díszeleg. Eszedbe ne jusson idegeskedni a belépő miatt! Meg vagytok hívva. Te fuvaroztál minket... :)

Mennem kell, sírás van!

Judit

Kép
petra09

Judit,

Tök jó ötlet ez a talp-tenyér festés!!! :) és látni Petrán, hogy élvezte a maszatolást ő is.
monke

Jaj, Judit! Nehogy már!!! Hagy fizessem majd ki!!!
Amit írtam meg tényleg komolyan gondoltam! Mindannyian példát vehetünk e téren rólad! Nem akarsz órákat adni???

Mangora

Kép
mangora

2 és fél foggal már lehet,hogy nekünk is kéne fogkrémet venni???
Amúgy hogy csináljátok?Pl kád széléhez álltok velük vagy dobogón a mosdóhoz?

Zsuzsi, nagyon tetszik a kép, amin 3masban vagytok a torta előtt, úgy meghatódtam...
Ezt a hozzátok menős dolgot priviben lebszéljük, gondolom akkor a 9 órásira nem vettél jegyet.

Mangora, én kérdeztem, hogy vállt be az oroszlán, na, megnyugodtam, hogy Marcit a járássegítő funkció (is)hidegen hagyja, anyuéktól FP járássegítőt kap Márk, már kibontottuk, had ismerkedjen vele, de inkább a kütyük érdeklik rajta mintsem tolná.
Remélem amit tőlünk kap majd, nagyobb érdeklődés övezi, már megrendeltem, de még nem jött meg az ugri-bugri okos kisteknős.

Ez az ikea-s hacuka tényleg jó, Márk ma d.u könyékig banános lett, ugyanis már a darabos kaját nem igen engedi hogy én adjam a szájába, ő akarja tuszkolni magának.

Kérdésem lenne hozzátok, eddig tök szuperul megoldottam takarításat-főzést, ha Márk fenn volt, simán elvolt a járókában egy-egy fél órára, na de bekövetkezett amire már számítottam és mivel M. mostanában még az esti fürdetésre is alig ér haza, nemhogy világosban.Szóval ti hogy csináljátok?
Mert ugye alvás időben nem lehet porszívózni meg csörömpölni?

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata! Én azért remélem, hogy rájön majd Marci és Márk is a járássegítő használatára :wink: Talán Zsófitól vehetnének leckéket :lol:

Nálunk a takarítás úgy megy, hogy amíg porszívózik, mindenhova jön utánam, így kerülgetnem kell folyton, de élvezi! Néha leáll valamivel játszani, ha nagyon útban van, akkor én teszem odébb... Szóval "együtt" csináljuk, de a porszívó iránt nem mutat nagy érdeklődést, inkább csak a ki-be kapcsolgatás, ami érdekli rajta! Hiába, pasiból van :lol:
A felmosás már nehezebb, mert ugye össze mászkélna mindent! Az vagy megy alvásidőben vagy felteszem az etetőszékbe és adok neki vmi játékot, de erre már a legutóbb elég nagy hiszti volt a válasza :lol:

Fogmosás nálunk is már felmerült, hogy hogyan, de akkor már lehet nekik figkrémmel is kicsit dörzsölgetni? És hogy köpi ki? Vagy lenyeli? :shock: Bár, amennyire emlékszem és kiskoromban imádtam enni a fogkrémet :lol:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok !
csak gyorsba jövök mert dolog van ezerrel , megszületett Kitti baba ! Ma este !

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Vincének!!!

Most ennyire futotta, de igyekszem jönni !
puszika
nektek

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Mangora, bababoltokban is árulnak ilyen ruhaszerű előkét. Nagyon praktikus.
Na, kipróbáltatom Zsófival lassan én is a kreatív szettet, kíváncsi vagyok.
Vettem a DM-ben újra húzható fogkefé, ahhoz van fogkrém is. A kipróbálás elmaradt, mert elaludt este kajálás közben. Azt hiszem, előtte kell megoldani.

Ja, ma kijött Zsófinak egy újabb foga.

Sziszi, gratulálok Kitti babához. Ő a sógornőd kisbabája?

Judit, sajnálom a családi ünneplést. Andrisnak boldog szülinapot! Mikor ünnepel hivatalosan?

Kata, takarítás, ilyesmi dolgok: Amit lehet, megcsinálok, ha alszik, ill. elaludt, de a nagy részét úgy oldom meg, hogy ált. egy héten egyszer Miki tud úgy fél 9 körül indulni. Akkor 7 körül nekikezdek és amit lehet, addig megcsinálok.

Köszönöm mindenkinek a dícséretet, jól estek a bókok :-)

Voltunk a gyerekorvosnál, védőnőnél egy éves státuszon. Minden rendben, nagyon megdícsérték, hogy milyen kis értelmes. :-) 8850 g és 74 cm.
A bárányhimlő elleni oltást a gyerekorvos 15 és 18 hónapos oltások között javasolja.
Rákérdeztem a junior italra: a védőnő, a gyerekorvos, az asszisztense egymástól függetlenül nem ajánlja, még korai, nem elég tápláló még egy éves babának. 3-as tápszert, babatejet javasoltak. Vettem is Babe 3 banános babatejet, szépen megitta este. Azt is mondták, hogy este is maradjon még egy ideig a főzelék, akkor is, ha csipeget a mi kajánkból.
Na, gondoltam, ezt megosztom veletek, bár gondolom, ahány ház, annyi szokás.

Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.11.10 06:47-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

Csak egy gyors kérdés, mert el vagyok bizonytalanodva így reggel:

Ti hányas cumiból adjátok a tápszert a babáknak?

Köszi szépen!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szia Zsuzsi,

mi egy ideje Avent variábilis cumikból iszunk, ha pl náthás vagy lusti, akkor az I rovátka jó, amúgy a II vagy III rovátkásból szipákol, általában Márk már forgatja magának.

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Zsuzsi: köszi, hogy leírtad! A folyékony tejpép minek minősül? A Milupa.nak is van valami folyékony, ízesített innivalója. Lusta vagyok kimenni mengnézni. :oops: Én reggelire a kenyér mellé ezeket szoktam adni, este pedig 6 körül tejpépet kap. Utána már csak szopinak nem igazán nevezhető cicizés van. Ezek után legközelebb a reggeli szopi jön. Ha azt mondjátok, hogy így jó szerintetek, akkor nem adok táőszert. Tudom hülye vagyok, de attól berzenkedek, hogy egy étkezésre bevezessem, máshog ymeg csak a reggelihez férne be. Na, meg Petra is azt gondolná, hogy meghülyült az anyja, hogy nem ad semmi rághatót. :)

Mangora: még egyszer köszi. :oops: Nagyon jól esik a megerősítés, mert a család egy-két tagjával folyamatos harcban állok, s én úgy gondolom, hogy a lányom engem igazol.... s ha Ti is ezt látjátok, akkor lehet benne valami.

Zsuzsi: nagyon édesek a FB-os képek!!!!

Toldiszilvi: gratulálok Kittikéhez!

Kata: Petra sem használta rendeltetés szerűen a járássegítőt. A játékok az elején érdeklik, de ha 5 métert tolta magától, akkor sokat mondok.

Ági: hol vagy?

Móni: Te se fogd ám vissza magad! ;) Nekem hiányoznak a hozzászólásaid!!!

Vick: A ti képeitek is jók nagyon. Vince milyen nagy fiú! Lesz majd gondod, ha elkezd csajozni! :) S a lányok is nagyon szépek.

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Zsuzsi! Mi NUK cumisüvegből iszunk tápszert, de Marci ebben is nagyon lusta, nem bírja még csak a 2-es lyukú cumit (3 van), pedig már lehetne neki, de fuldoklik tőle... Az a lényeg, hogy ne zavarja Zsófit, ez szerintem minden babánál más és más...

Elvileg ma kellene mennünk nekünk is egy éves státuszra, de pont ma nincs autónk... Ma viszi a szerelő vizsgázni az enyémet, Robi meg ugye ment a másikkal dolgozni! Ha nem esik az eső (vagy nem nagyon), akkor nem gond, mert lesétálunk szépen! A nagyobb baj az, hogy épp a délutáni alvásidőben van tanácsadás... :? Pedig már tök jól beállt a délutáni alvási rend, ebéd után rögtön lefekvés és alvás van és így már van, hogy két órát is alszik Marci, de ált másfelet! Na, ma ez azért uti hiányozni fog neki... Ráadásul ma már negyed 6 óta fent van... Tuti azért, mert tegnap belealudt este a tápszerbe és alig a felét itta csak meg...

Szilvi! Gratulálunk Kitti babához! Nem előbb jött, mint kellett volna? Mekkora? Jó egészséget neki és az egész családnak!

Na, megyek, mert mostanában így is túl sokat tobzódom :lol: Átadom a helyem másnak!!! :lol: :lol: :lol:

Mangora

Kép
mangora

Már megint itt!

Judit! Szerintem ha Petra átalussza az éjszakát, akkor este nem kell neki a tápszer! A reggelihez meg bármi jó szerintem! Akár tápszer, akár babatej (bár ezeket én nem ismerem még) vagy ahogy érzed, lassan elkezdhetitek a rendes tejet is, de ezt ugye mindenki maga döntse el, hogy mikor akarja!

Jaj, (Bf)Kati! Még neked akartam írni, hogy mennyit alszik Míra, hogy csak 4 étkezés fér bele az ébren töltött időbe?!

Nálunk még mindig az van, hogy sokszor eszik, de keveset Marci... És még (vagy már megint) azt érzem, hogy másból sem áll a nap, csak etetésből... Mint mikor nagyon kicsi volt... Nálunk még napi 5, de inkább 6 étkezés van! Reggel ébredés után kap tápszert (igaz, csak fél adagot bír meginni, de igényli). Ennek az időpontját is próbálom azért inkább fixálni, mint az ébredéshez kötni, tudván azt, hogy ha bölcsi+munka lesz, akkor reggelre is fix napirend kell hogy legye, különben sosem indulunk el időben itthonról :lol: Utána délelőtt még eszik pár falatot, de ez inkább csak nyammogás. Ebéd délben, 3-kor uzsonna, 6-kor vacsi és 8 körül még alvás előtt tápszer... Szóval egymást érik az etetések, akárhogy is próbálom tartani, hogy az evésidő max fél óra legyen, nekem még az is kiborító, mert sűrűn van hiszti...

Kata, nálunk is az van, amit Te is írsz Márkkal, hogy a darabos kajákat már maga akarja enni egyedül! A legjobban a kölesgolyót szereti "csipegetni", minden mást, csak falatonként teszek elé, de a golyókból párat leteszek egyszerre és tömi befelé egymás után, amíg fér a szájába :lol:

Na, most már tényleg eldugulok :lol:

Mangora

Kép
mangora

Én is megint itt!

Az az igazság, hogy én már adtam neki tejet. Nem minden nap, de amikor úgy alakul akkor adok az én kakaómból, vagy ha előző nap is ivott belőle, akkor csak tejet. Még korábban írta valaki, hogy ha érzékeny a tejre, az nem egyből látszik. Petra joghurtot, túrós dolgokat már régóta kap, tejet kb 2 hete adok neki. Hetente 2-3X 1dl körül + plusz a kunyizás. :)

Sőt! Most lehet, hogy megbotránkoztok, de tegnap bundás kenyér volt reggelire. Már én untam a sok vajas kenyeret, mert más még nem ízlik neki. Olvastam valahol, hogy a tojást már meg lehet próbálni, s ha három napig nincs változás: kiütés, hasmenés, akkor már felkészült a szervezete erre is.

A folyékony tejpépen, tejitalon, tápszeren azért gondolkodom, mert több mindent tartalmaz abból amire nekik szükségük van, mint a tej. Katának volt egy jó ötlete. Neki is nyüszögtem, hogy ha eddig nem kapott tépszert, akkor most kezdjem el-lel, mert van azt hiszem a Nestlé gyártja kakaó és vanília ízű italpor (ovális a doboza), s arra az van írva, hoyg tápszerbe kell tenni. S itt jött a Kata kérdése: s mi van, ha tejbe teszed? Nálunk ez lesz a kakó, azt hiszem.

Bocsánat, hogy túltengtem. Petra megmentett Benneteket, mert felébredt! ;)

Mangora: minden elismerésem a napirendért!!!!!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Csak gyorsban: laptopunk szervízben, a nagygépnél nem vagyok biztonságban:)

Tápszer:
Köszi, Zsuzsi, az infót, én is ilyesmit gondoltam (előszörre Beba 2-t vettem, most a következőre 3.-t, akkor meg is maradok ennél).
Cumi:
simán tudja inni az Avent 1-es cumiból.
Este:
Este én a tejpép után már nem adnék majd tápszert... egyelőre szoptatom, de hogy mennyit és meddig tudom, passz.

"Fogmosás": mi este, fürdetéskor, tényleg hangyányi fogkrémmel, kicsit megsikáljuk azt a 4 fogát:) aztán megkapja játszani a fogkefét.

folyt. köv.
monke

Folyékony tejpép (NEstlé, Milupa), Humama tejital (Milch&Getreide) ugyanúgy tápszer alapú, csak nem úgy nevezik azoknak az anyukáknak a kedvéért, akik a tápszertől elzárkóznak.

Judit, mindenhol azt írják, hogy reggel és este kell a 2-2,5 dl tejes alapú folyadék az ilyen korú babáknak. Ha ez megvan nálatok, és még szopizik, akkor minden OK.

Azokkal a Nestlé porokkal, Maci kávéval nyugodtan lehet ízesíteni a sima tápszert, azt mondta a védőnő. Azt is mondta, hogy nyugodtan lehet bele tenni vaníliát, sima kakaó is, semmivel sem rosszabbak, mint azok az előre kicsomagolt porok. (Ő nagyon a mellett van többször is, hogy ezek a pénzlehúzásról szólnak.)

Mangora, tegnap Zsófinak is alvásidőben volt az orvos. Hiába próbáltam, nem sikerült előtte elaltatni, aztán korábban elindultunk, így aludt össz. 3/4 órát, amíg odaértünk és várakoztunk. De ez így pont jó volt, mert már 4 óra volt és nem is kellett volna többet aludnia.
Ja, azt mondta a gyerekorvos, hogy hosszú távon sokkal jobb a korán kelő gyerek :-)

Nálunk is sok etetés van, az új rend szerint így:
6-fél 7 körül babatej
8 körül reggeli velem, apró falatkák sonkával, sajttal
10 körül gyümölcs
1 körül főzelék
4 körül joghurt, túrós vmi (tehát tejtermék)
ha mi vacsorázunk, abból is kunyerál
fél 7-7 körül főzelék vagy jó éjt tejpép
lefekvéskor szopi+ tegnap óta babatej
A szopi mennyisége már 5 perc alatt van, szerintem szép lassan elmarad.
Aranyos volt tegnap Zsófi, feküdt a hátán, itta a cumisüvegből egyedül a babatejet, majd oldalt fordult, letette maga mellé a cumisüveget és úgy szívta. Tiszta olyan pózban volt, ahogy szopizni szokott. Szegénykém, lehet, hogy hiányzott neki? De hát már alig jön belőle, az is csak nagy nehezen.

Kata, Zsófi szereti a járássegítő. Kezdetben neki is a játékok tetszettek, de érdekes módon azonnal tudta, hogy mit kell vele csinálni és most már magától is előhozza. Ilyenkor helyet csinálunk neki és már tolja is.

Kati, Míra aztán tényleg jó nagyokat alszik!

Zsófi napok óta egyre nagyobb távokat tesz meg két lábon, 15 lépést simán megy és a kisebb távokon már szinte csak járva közlekedik. Olyan aranyos.

Megvolt a fogmosás. Nagyon pici fogrémet tettem a fogkefére, átdörzsöltem vele és eltűnt a fogkrém a végére. :oops:

Na, megint túltengtem :-)

Szép napot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.11.10 10:14-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Takarítás, házimunka:
Én nem vagyok egy mintaháziasszony, nálunk takarítás felváltva, szombat délelőttönként. A másikunk olyankor elviszi Dávidkát otthonról.
A porszívótól fél, a partvist túlságosan is szereti:) úh hétközben esélytelen.
Főzést lehetne elvileg akkor is, ha ébren van (persze apránként), de általában este szoktam, míg Zoli fürdet.

Szerintem egyébként konyhai zajok nem zavarnák.

Alvásidejében olvasok, tanulok, fordítok, ha van mit.
Ja és netezek:)

Alvás-napirend.
Nálunk érdekes módon az jött be, hogy visszaálltunk a 2 alvásra. (korábban igyekeztem kihúzni ebédig, vittem játszótérre, boltba, stb.)

Hat körül ébred, fél kilencig rohangál, első rinyára altatom. Így a következő alvás du. 2 és 4 között van, ezzel kihúzzuk este 8-9-ig. Nem nyűgös, az ebédet-uzsonnát szépen be lehet illeszteni.

Persze lehet, hogy ez most csak egy jobb időszak, fene tudja.

Mo

Okos szép babákhoz gratula, nevelési elvekhez és azok konzekvens betartásához minden elismerésem, mi ettől fényévnyire.
:lol:

Pusz
Móni

PS: Holnap (Verka-)Zsófi szülinapja (remélem, jól tudom) - a táblázat a másik gépünkön van...
El ne felejtsük
monke

Ja: fogkrémet többéves korukig nem fogják tudni kiköpni...
monke

jaj és tényleg eldugulok:)

Gratula Zsófi járásához, Zsuzsi! :) pár nap-hét és meg se akar majd állni.

A reggeli szoptatást Dávid olyan örömmel cserélte le egy cumisüvegre, hogy csak néztem...
:lol:
monke

Na, még mindig itt.

Most nagy bajban vagyok. Venni kell Zsófira egy igazi cipőt. Fleur ideadta a Lillát, de szerintem az még nagy a lábára. Igaz, eddig abban "járt ki", de szerintem igazán nem tudna benne lépni. Bár fogalmam sincs, hogy hol van benne a lába ... :oops:
A dilemmám, hogy téli (bundás) cipőt vegyek vagy őszit? Az, hogy magasszárú, nem kérdés.

Azt hiszem, én is befogom egy időre :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok !

Na itt vagyok most én is egy kicsit ! HÁt kemény szülése volt szegény sogornőmnek , elkezdett tegnap reggel 7 fele szivárogni a magzatvíze és este negyed 9 re lett meg Kitti babba 3000 grm és 54 cm nagyon cuki , nem akart megszületni , majdnem császár lett , de majdhogy nem szárazon szült szegénykém ! De jól vannak és ez a lényeg ! Ma du megyünk be !KÖszi a gratulációkat !

Mangora 15 re volt kiírva !!! még időben jött ! :-))
EGyik nap pont rád gondoltam ,,,, nosztalgiáztam mikor bent voltam a korházba nálad ! úgy előttem van Marci kis cuki muki volt ahogy ott feküdt a bevásárló kocsiba !

Étkezés nálunk is borzalmas, pl amit kanállal kell enni max 3-4 kanállal fogad el, utána nem eszik csak olyan dolgokat amiket ő maga tud megenni kézzel ! fözelék , tejpép nem is megy ! NIncs ötletetek ,hogyan lehet rávenni ,hogy egyen kanállal ! Mert azért fözi, pép, leves jó lenne ha enne azt is !

NÁlunk a napi rend egész jól beállt már régóta ! REggel kell 7 fél 8 fele, aztán reggeli, szendvics , azátn alszik fél 10 től kb 11 ig , 12 be ebéd, fél 2-2 fele ismét alvás, másfél órát kb . aztán ha fel kelt akkor kap gyümit, tejpépet ha olyan paszba van és turó rudi a nagy sláger, v bébi kesz és este 7 fele vacsi ami szintén szendvics, és 8 fél 9 fele tápszer és alvás reggl 5 ig kb azátn kap megint tápszerT Hát kb ilyen egy napunk! Persze ha úton vagyunk akkor borul az alvás , de már ahhoz is hozzászokott ! :D
Bocsi ,hogy így írtam csak közben fözök készülödök mert kell vinni Kittinek egy két dolgot , de itt vagyok közben !

Most már fel is kelt,

mennem is kell
majd folytatom igyekszem jönni !

pusz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Na, én is itt!

Zsuzsi! Én Deichmanba vittem el Marcit cipőt próbálni, neki a 20-as kell, most az pont jó! Elefantent vettem, nem olcsó, de a lábnak jó! Most, hogy már tudom a méretet, tudok venni használtat is akár! Ja, és nálunk az a fő gond, hogy a lábfeje nem fér bele akármilyen szabású cipőbe, csak olyanba, ami jól szétnyitható a nyelve aljánál is... (nem tudom érthetően írtam-e le :D) Nekünk most egyelőre egy bőrcipőnk van, magas szárú, de szándékomban áll valami bakancs félét venni még a tél előtt, mert ezzel most így elvagyunk, Marci ugye még nem megy egyedül, ácsorogni meg jó, de ha sokat vagyunk kint, akkor azért már hideg a lábfeje benne! Én a helyedben valami nem teljesen téli, de azért bélelt cipőt vennék! Méretnél úgy olvastam az a lényeg, hogy még egy kis hely legyen a cipő orra és a lábujja között, mert így jobban tartja a meleget (nem beszélve arról, ha hűvösebb van, akkor belefér még egy zokni/harisnya)

Nagyon ügyes Zsófi, hogy már így lépeget! Én már alig várom, mert látom rajta, hogy már frusztrálja, hogy nem tud menni, bosszantja, hogy mindig le kell huppannia, ha arrébb akar menni és egyre többet próbál egyensúlyozni minimális kapaszkodással!

A cumisüveget meg szerintem azért tartja oldalt fekve, mert úgy szokta meg az evést! Ne aggódj, ha a hiányzol neki úgyis bújni fog, meglátod!!! :wink: Ne legyen lelkiismert-fúrdalásod egy percig sem amiatt, hogy nem szopizik vagy nincs elég tejed! Így is jó sokáig tudtad szoptatni!!! Ha meg neked hiányzik az összebújás, akkor tápszer evés közben vedd a karodba, akkor is tud oldalra fordulni és majdnem olyan, mintha szopizna!!!

Apropó! Ti hogy tanítottátok meg a cumisüvegből inni??? Én hiába próbálkozom, pedig nagyon kényelmes lenne, ha már ezt önállóan tudná csinálni! Főleg reggel, mikor készülődés van...

Szilvi! Az evéssel nálunk is ugyanez a helyzet, kb 1 hónapja már... Eddig még nem jöttem rá semmi trükkre, ami hatásos lenne! Sőt, újabban elkezdte rázni a fejét, hogy NEM-NEM-NEM-NEM, mikor kínálom neki az ételt, pedig éves és inkább bohóckodást csinál ebből a fejrázásból, minthogy komolyan gondolná, hogy nem... Amivel én próbálkozom, hogy pár falat kaja kanálból, pár falat utána kézbe neki és ezt felváltva! Ja, és ha van épp falatka a kezébe, akkor arra figyel és tudok kanállal csempészni a szájába én is ételt! De minden etetésnél úgy néz ki, mint egy kis disznó... Judittól ellopom az ötletet és veszek majd olyan egész beterítős partedlit, hogy a ruhája legalább ne legyen olyan (annyira)...

Csak ezt a napot éljem túl, annyira nyűgös Marci, hogy az hihetetlen ezzel a reggeli nemalvással!

Zsuzsi, a korán kelés nekem még 6.kor is koránnak számít, nemhogy 5-kor! Pedig ilyen koromban én is pontban 6-kor riasztottam a családot, de most mégis jobban esik, ha alhatok tovább :wink:

Fogmosással kapcsolatban komolyan mondod Móni, hogy több évs korukig lenyelik a fogkrémet? Ha belegondolok tényleg hogy tudnák kiköpni, de ez akkor is fura :D Na, próbálkozunk majd mi is vele így 4+2 fél foggal! Én is úgy gondolom, hogy az esti fürdés részeként kell bevezetni, függetlenül attól, hogy utána még kap valami tejalapú innivalót!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Sziszi, gratula a sógornődnek, jó babanézést és hozz képeket Kitti babáról, had nosztalgiázzunk kicsit.

Zsuzsi, köszi a javaslatokat, ma veszek én is Beba 3mat, mert ez a Junior ital tényleg nem jó még, azt vettem észre kevés és egy kétgyerekes barátnőmmel is eszmecserét folytattam tegnap ezügyben, szerinte is inkább 3-mas legyen még.Mondjuk amivel nem értek egyet,ő napi 2x a kisebbik lányának aki 2 éves 3mas beba-t ad, mert a tejet kiköpi.
A banános beba 3 8 hós kortól adható amúgy már, nekünk ez volt az a egyik amitől hányt Márk 2x is, aztán ment a kuka-ba.
Zsófinak grataula a járáshoz, nagyon ügyes kislány.

Judit, én nem botránkozok meg, szerintem ha nincs negatív reakció egyikre sem, fokozatosan lehet nekik adagolni.Bár mi még nem próbáltuk egyiket sem.

Mangora, nálunk is kb úgy zajlik az evés mint nálatok és szintén 2 alvás van.
Ez a nyomi idő mintha rásegítene a napközbeni alvásainkra, napi 2x másfél vagy majdnem 2 óra volt a héten.

Móni, jó hogy így el tudjátok vinni Dávidkát valamerre, míg tüsténkedsz otthon, nálunk ez nem menne sajna, de a karácsony előtti nagytakarítás idejére vhová le kéne passzolnom Márkot, mert amúgy csak ahol a papok táncolnak, ott van rend.
Nem semmi, te fejből nyomod a táblázatot.Le a kalappal.Mikorra lesz kész a laptop?

BfKati, nem győzök Mírán csodálkozni, egy kis angyalkád van, az tuti.
Tanítvány maradt még 2, aztán ha nem lesz új a harmadik helyett se bánom, most úgyis annyi tennivaló lesz nov-decemberben.

Tegnap este óta parázok:Megint kettesben voltunk ugye este a gyerekkel,én fürdettem és csak a pelenkázón vettem észre,hogy a szájában van egy darab a fürdetőszivacsából, persze nem engedte kiszedni,inkább vigyorogva lenyelte, sírtam, persze semmiféle köhögési/fulladási jel nem volt, sőt még az esti tápszerét is betolta utána, most várom hogy alul megjelenjen a kék szivacs.El kéne vinnem dokihoz szerintetek?
Miki vígasztalt mikor hazajött, de elaludni is alig mertem.

Na megyek, mert ébred, eszünk és megyünk 1-re tornára, szakadó esőben semmi kedvem.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, ZSuszi, nekünk most jön egy asso márkájú bakancs, nagyon sok vadiúj van teszveszen, ha méretet tudtok, szerintem nem jártok rosszul vele.

Mangora, nekünk csak fekve hajlandó meginni a tápit és ha rajta a fogóka a cumisüvegen, sokszor egy kézzel fogja, a másikkal az én kezemet vagy nyusziját.
Fogantyú nélkül nem hajlandó megfogni a cumisüveget.

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Isten hozta Kitti babát, és a sógornődnek kívánok gyors felépülést!

Hogy érted, Sziszi, hogy "szárazon" szült?

Mangora, egy majdnem 3 éves kislány mellett voltam bébiszitter, nála volt téma, hogy tanítgattuk szájat öblögetni fogmosás után.
Persze lehet, hogy egyedi eset volt.

Használt cipőről elég sokan próbáltak lebeszélni... azzal, hogy azt egy másik gyerek már "előre betörte", talán egész máshogy, mint ahogy jó lenne.

Ez a bundás-nem bundás cipő jó kérdés.
egyelőre egy elefanten bakancsunk van, úgy gondoltam, a simában jobban tud járni. aztán meglátom, figyelem a lábát, hogy hideg-e, vagy fene tudja...

Nem értem egyébként, azt mondják, a gyereket ugyanúgy kell öltöztetni, mint minket, na a játszótéren figyelem, hogy a gyerekek bazi vastag overállban rohangálnak már októberben, a szülők meg kis dzsekiben lazáznak a "parton".

Ja, Judit, én se botránkozom meg a bundáskenyéren:) abban azért nem lehet olyan rohadt sok fehérje, és az is sült.
A tejérzékenység elvileg 2 héten belül kijön, azt hiszem, és kell egy hónap, míg a tejfehérje kiürül a szervezetből. De egy kis kóstoltatástól olyan drasztikus tünetei nem lesznek, ha mégis, legalább kiderül.

Cumisüvegből ivástanítás: vettem rá fogót, aztán egyszer csak elkezdte megfogni, most már mindig maga iszik, nem kellett tanítani. Jó találmány az a fogantyú nagyon.

Kata,

tényleg mázli, egyébként folyton láb alatt lenne... Z. átviszi az apjához vagy én megyek vele bevásárolni és játszótérre, mikor Z. a soros porszívózó.

Hú, drukkolok, hogy kijöjjön az a szivacsdarabka.
Távol álljon tőlem, hogy paráztassalak, és bocsáss meg, ha fölöslegesen rémhírterjesztek..
Nekünk ugye macskánk volt, és az sokszor tépte a mosogatószivacsot. Az állatdoki mondta, hogy soha ne hagyjuk, veszélyes, ha lenyeli, de már nem tudom, miért.

Szerintem hívd fel a dokit, max. elkönyvel majd, mint még egy századik aggódós anyukát:)

Pusz
M

Kata, távol álljon tőlem
monke

Újra itt!

Zsuzsi: gratulálok Zsófinak!!! Most már nem lesz megállás, de ez olyan jó! Andris szülinapja 8-án van. Tavaly szurkoltam, hogy Petra nehogy akkor szülessen! ;)

Kata: elhiszem, hogy aggódsz! Nem lesz semmi gond! Lehet, hogy már találkoztál is vele? Én csavar anyát nyeltem le kettőt is 2-3 évesen, de kijött. Anyuék vittek orvoshoz is, mert anyum attól félt, hogy valahol nehogy a fém felsértsen, de nem lett semmi gond. Utólag jó sztori volt: már nem akartam a kifli héját sem megenni. Apum azt mondta, hogy ha megeszem a kenyér héját, akkor olyan erősek lesznek a fogaim, hogy a csavart is meg tudom rágni. Én pár napig megettem, majd kipróbáltam.... :) Apura hagyott anyum, aki meccset nézett, én meg garázdálkodtam...

Cipő: Asso cipő a Felicity bababoltban van kb 60%-os áron. http://bolthely.hu/felicity/oldal/vevoszolgalat

Etetés: nálunk a kanalazós ételekre az vált be, hogy ő is kap egy kanalat. Megpróbál enni vele, pár kanál sikerül is, én a próbálkozásai közbe lapátolom a szájába a kanalat. Aztán ha már nem próbálja, akkor megkérem, hogy adjon nekem is, s közben én adom neki. Így már majdnem egy adag bent van..... :) Ha a többi nagyon nem megy, akkor jön a darabos, ami általában banán. Én már teljesen pépeset csak nagyon ritkán adok neki. A héten még csak 8 és 11 hós Kecskemétit és sajátot evett. Bár az üveges kaját hígítom neki, ha nagyon száraznak találom. Nekünk egyelőre ez a módszer vált be.

Puszi

J.

Judit

Kép
petra09

Na, mi is itt! Megjártuk a dokit! Szerencsére csak csepergett felénk az eső! Az út gyalog kényelmesen kb 30 perc, Marci odafele aludt végig, hazafele meg akkor aludt el, mikor már majdnem hazaértünk, így meghosszabbítottam a sétát és mentünk még egy órt, végig aludt :) Mondjuk én hulla vagyok, mert mindez egy két és fél órás túra volt :lol: De így talán nem lesz annyira zizzent estére a gyerek, mert ma egyedül leszünk este, Robi haverozik :D

Megkérdeztem a tápszert, nekünk is a Beba 3-at javasolták, abban már magasabb a fehérje tartalom és azt lehet egész 3 éves korig adni, de ezt már receptre nem írja fel a doki, nincs támogatás rá... Mondta a védőnő, hogy kezdhetem a tejet is adni neki, 2.8-ast forraltan! Ja, meg a közösségbe való menetel miatt ajánlotta a doki az agyhártya elleni oltást (ha jól emlékszem ez volt az :oops: ), amit még ki kell véltani és vissza kell menni beadatni holnap...
És még valami! Rákérdeztem a Vigantolra is és mutatott egy álllás foglalást, ami azt tartalmazta, hogy nem ártalmas, ő azt tanácsolta, hogy adjuk továbbra is nyugodtan!
És a lényeg, Marci 9100 gramm és 77 cm!

Judit, én sem botránkozom meg sem a bundáskenyéren, sem a tejen! Mi is próbálkoztunk már a tejjel, de Marcinak nem nagyon ízlett így natúran :D Tojásos ételeket meg már adtam neki én is!
Kanalazás nálunk még fényévekre van! Marci csak játszik a kanállal, azt is legtöbbször fordítva, és rágcsálja...

Cipőben én is próbálom az újat venni, de amíg még nem jár Marci, addig úgy voltam vele, hogy nem gond, ha használt! Amúgy tényleg jó a teszvesz, rengeteg új cipő is van jó áron!

Köszi a tippeket a cumisüveggel kapcsolatban! Én is arra gondoltam, hogy veszek rá foggantyút, de félek, hogy azzal is csak játszani kezd. Az itatóspoharán van foggantyú és ha megkaparintja csak rágcsálja a végét, mert az kemény műanyag és gondolom jól esik az ínyének!

Móni! A játszótérre én azért szoktam egy réteggel vastagabban öltöztetni Marcit, mert ha leül a földre, akkor nehogy felfázzon, de fölülre ugyanannyit adok, mint magamra én is! A babakocsiba üléshez szoktam még rá egy bundazsákot tenni, mert ott meg ugye nem mocorog semmit...

Legújabb tudása Marcinak! Fogom a kezét, vezetem sétálva, mondom a "Sétálunk, sétálunk, egy kis..." és a végén a csüccsre ő is leggugol velem :lol:
Meg az új tanuló kutyusnak, ha egyik lábát x-edszer nyomja, akkor az mondja, hogy pápá, erre meg Marci válaszol neki, hogy pá... :D Cuki pofa, kíváncsi vagyok meddig fogja ezeket a szokásokat megjegyezni vagy hova fog fejlődni :)

Na, megyünk HJ-t nézni! Mostanában ez a kora esti programunk!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Újra! :) Utoljára ma, de el kell mesélnem.....

Porszívózás. Petra látta Andrist mostanában kétszer porszívózni. Én mást csináltam, ezt meg ő. Ma hazaért A munkából. Petra odavitte a porszívóhoz, odahúzta a kezét és berregett. Most A porszívózik, P meg nézi a szoba közepén ülve....

:) Hogy nekem milyen jó dolgom van! ;)

Jó éjt Nektek!

Judit

Kép
petra09

Halihó!

Előkerültem végre :)
Alig győztem visszaolvasni, remélem még egy kis időm maradt a reagálásra is :)

Először is, egy nap késéssel ugyan, de annál nagyobb szeretettel kívánunk Vincének nagyon boldog születésnapot!!! Isten éltesse sokáig :)

Elég zsúfoltan telt a hét eleje, így ma próbáltam magam utolérni, hát nem igazán sikerült :) De amúgy minden oké. Benének bal alul mintha a rágófogai kezdenének kibújni (4-es és 5-ös), meg van nagyon duzzadva a kis ínye és már érezhető az éle is fogaknak. Azért vicces, hogy két fog még hiányzik mellőlük a sorból :wink:

Annyi mindent írtatok, hogy minden kiment a fejemből...

Képek nagyon jók, Móni, nagyon édesen megy Dávid, Bene pont ugyanígy lófrál, az avarban mászás nagy kedvenc :)
A kabátja annyira szuper, nagyon tetszik, komoly nagyfiús :)

Zsuzsi, Mangora, örülök, hogy jól sikerült az ünneplés, nagy pillanat ez most mindannyiunk életében :)

Fogmosás: elmex gyermekfogkrémmel naponta egyszer szoktunk, de amúgy sokszor rágogatja, van egy jópár fogkeféje, olyan is, amilyen nekünk van, mert amikor mi is fogat mosunk, nagyon élvezi, hogy neki is olyan van :) Lenyeli ő is, szerintem sem fogják még egy jó darabig megtanulni, hogy ki kell köpni.

Kata, megérkezett a szivacsdarab?? Remélem igen!!! Nagyon veszélyesek, Bene napjában többször kaparint meg valamit, amit nem lenne jó, ha lenyelne, nehéz mindig szemfülesnek lenni... ne hibázasd Magad semmiképp!

Judit, dehogy botránkozunk meg, sőt, én is hasonlóan gondolkozom, mint Te, bár mi még a tejet eddig nem próbáltuk, de ma reggel, mikor a müzlimet ettem, annyira kinézte a számból, így szürcsölhetett egy kis tejet, úgy tűnt, ízlik neki :) Amúgy is akartam már vele kóstoltatni, szerintem egy próbát megér, Bene is imádja az összes tejterméket, és nem volt semi panasza tőlük szerencsére.
Anyósod :evil: Remélem leszokik erről a rossz szokásról Petra!

Mangora, Sziszi, tök ugyanez van nálunk is, küzdünk minden kanalas étellel, néha már teljesen kétségbeesek, annyira nem akar enni. Ma pl. 9 körül reggelizett (nem sokat), fél2-kor gondoltam, már biztos éhes, de alig tudtam belediktálni egy adagot, mert ha nincs mellette játszás, akkor úgy összeszorítja a száját, hogy esélyem sincs megetetni. Csak remélni tudom, hogy egyszer túl lesz ezen is, eddig nem sikerült csak etetni, és nem játszani is közben.

Kata, takarítás: én sem tudok, mikor kettesben vagyunk itthon, csak a csendes dolgokat, portörlés, esetleg felmosás. Bene ordít a porszívótól (hála az orrszívásnak), így az csak akkor megy, ha itthon van az apja. Van, hogy hétköznap este is belefér, de amúgy nálunk is hétvégén van általában. Főzés: hát, azt is, ha alszik, két krumplit nem tudok úgy megpucolni, hogy ne jöjjön utánam a konyhába, belekapaszkodik a nadrágomba és óbégat, hogy vegyem fel. Néha a hűtőmágnesekkel elvan egy rövidebb időre, de a konyhai eszközök amúgy nem kötik le.

Sziszi, Isten hozta Kitti babát ezen a világon!!!

Karácsonyi ringató utáni játszóház szuper ötlet, mi is benne vagyunk! Remélem a többi ringatóra jött anyuka nem gondolkozik majd hasonlóan, és nem leszünk sokan :) Mi voltunk már ott hétköznap, alig volt egy pár gyerek.

Benének már nagyon szép az ujja, köszi a kérdést, hihetetlen, milyen gyorsan regenerálódnak ők még.

Cipő: ma mikor lementünk sétálni, és vizes volt minden, elgondolkodtam, vajon lehet már ilyen apró, éppen járó gyerekre gumicsizmát adni? Nekem már van, piros alapon fehér pöttyös, alig várom, hogy Benének is legyen :wink: És a vízhatlan nadrág beszerzése is előtérbe került, mert még gyakran lecsücsül, ha valami érdekeset lát a földön és nem elég csak lehajolnia, és ez nem túl praktikus egy sima gatyában.
Télire biztos kell valami jó kis bélelt bakancs, Zsuzsi, de szerintem még most simán megteszi egy jó kis bőr magasszárú cipő, max ha hideg van, úgyis van rajta zokni és harisnya is. 0 fok körülig szerintem elég kell ennek lennie, nagy hidegben, hóban lesz jó egy igazi bakancs.

Zsófi, szívből gratulálunk, hogy Te is elindultál :)

Mangora, fogós itatópohár nálunk is bejött, miután azt megtanulta használni (szintén magától, mint Dávid), utána már a fogó nélkülit is ügyesen megfogta két kézzel. Annyi még van, hogy ha tartom neki, akkor nem nyúl érte, csak a szájával cuppan rá, de ha leteszem elé vagy direkt a kezéba adom, akkor már használja a kezét is.

Na azt hiszem bepótoltam a három nap elmaradást, el is dugulok :oops:

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Judit, ez igen, dőlj hátra és élvezd, milyen édesek együtt a drágáid!!! :) Petra pedig nagyon okos kiscsaj, hogy megjegyzii a dolgokat :)

KépKép
gigilina

Na, megérkezett a szivacsdarab, millió apró darabban, persze nem kék színekben, egész nap ideges voltam, de Móni végül nem hívtam dokinőt, mert tuti az első kérdése az lett volna, volt-e kaki.
Na, este 7-re lett.
Köszi a pozitív hozzászólásokat lányok.

Ági, igen, bepótoltad :-)
Remélhetőleg más nem tervezi majd rajtunk kívül a játszóházat.
erre nem is gondoltam.

Mangora, cipő terén egyetértek veled, amíg nem megy, néhány jó minőségű, de használt darab is megteszi.
Most viszont megjártam, mert az asso bakancs amit vettem, nem jó Márkra, túl magasnak bizonyul a lábfeje hozzá, félcipőben meg elég az azonos talpméret.Bosszant, mert annyira nem volt olcsó, lehet felteszem teszveszre.

Mai szita agy, holnap Juditékat várjuk, gondoltam sütök egy adag almás-fahéjas muffint, a rámát az utóbbi időben mikroban olvasztom, nem a gázon, így gyorsabb.
sül a muffin, nyitom a mikrót és ott a ráma.:-)
Ehhez képest kinézetre és ízre is tök jó lett.
Csak nehogy így járjak Márk szülinapi tortájával majd.

jó éjt

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata: :) ha a torta is jó lesz ráma nélkül.... köszi a sütit! :) S gratula a szivacshoz!

Én meg írtam a Vida Ági oldalára. Kész vagyok attól, hogy Petra üti az arcát, ma már harapott is idegből...... :( Már gyomoridegem van, hogy mikor gurul be legközelebb. Kíváncsi vagyok, hogy mikor és mit fog válaszolni. Ahogy utánaolvastam, ez egyáltalán nem ritka jelenség..... s leginkább nem kell semmit csinálni. Azt kell nekik megtanítani, hogy felismerjék és kezelni tudják az érzelmeiket. Hiába ezt írják, én akkor sem tudom nézni, ahogy csinálja...... :(

Aztán ma már tényleg nem jövök!

Jó éjszakát Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Mangora, ez szép túra volt :-)

Judit, Neked aztán jó dolgod van. Átjöhetnek hozzánk a takarítók, ha otthon már minden csillog-villog. :-)
Szerintem is normális jelenség, amit írsz, olvastam róla én is. Elhiszem viszont, hogy ijesztő. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog válaszolni.

Kata, ez aztán a szita-agy :-) Attól biztosan jó lesz.
Örülök, hogy megkerült a szivacsdarab. Egy pillanatra se hibáztasd Magad, olyan rafináltak ők, hogy mindent azonnal a szájukba tesznek.
Zsófi jobb mint egy porszívó, örökké talál vmit a földön. Egy csomószor kell belenyúlni a szájába, hogy kikapjam.

Most azon gondolkodom, hogy hova, milyen magasra és mire tegyük majd a karácsonfát.

Köszönöm a gratulációkat Zsófi nevében, nagyon igyekszik :-)

Jaj, azt hittem, infarktust kapok fogmosáskor. Nézek be Zsófi szájába, az egyik első felső foga háta tiszta fekete. Tudjátok, mint akinek romlik vagy el van törve. Lefolyt rólam vagy egy liter víz, hogy épp csak kinőtt és már tönkre is ment. Odanyúltam a fogkefével, hát vmi kosz volt az.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

végre én is ideértem. Feltöltöm a szülinapos fotókat.

Először is Ervick, boldog szülinapot Vincének, Isten éltesse sokáig.

Túlestünk az első hajvágáson. Akihez járok fodrászlány, levágta Csabi haját is. Hátul meg oldalt már elég hosszú volt (fiúhoz képest :lol: ), szóval most tök jó lett. Végülis hétvégén buli lesz :wink: szépnek kell lenni az ünnepeltnek :lol:

Eldöntöttem gesztenyés torta lesz a Manónak. A felnőttes tortát megrendeltem a Daubnertől, kishajó formájú lesz. Majd teszek képeket róla.

Zsuzsi, nagyon jók a képek. Nekem az tetszett, amikor a pap előtt annyira nevettek. Végre egy vidám keresztelő :D

Na, szóval a képek:

Kép

Kép

Kép

jó éjt

Szilvi
huszilvia

hellóka,

csak gyorsba mert hulla vagyok mára, egész nap főztem bent voltunk a korházban, tescoba áááááááá, nagyon édes Kitti baba , olyan mint egy játék baba ! édes pofi nagyon én is nosztalgizátam, még mondtam T nak , hogy Máté babu is ilyen pici volt !

Móni a szárazon szülést úgy értettem, hogy már 1 kor elfolyt a magzatvíz minden cucc.. szinte alig volt véres Kitti és már utolsó egy órában nem is voltak fájásai , vagyis nem érzett semmi ! Szegényke megszenvedett érte mert csúcsos is lett a feje , de majdnem császár lett , de nem adta fel és sikerül tneki természetesen úton a világra hozni, tök hosszú újjai vannak ! nagyon édi ! :D

Nálunk is meg volt az első hajvágás és csináltam, egész cuki lett , golyó fejű lett de nekünk tetszik !

Cumisüveg ... nekünk a tápszert a mam üvegből issza csak meg ott a 2 es cumival kapja, szép nyugodtan iszik belőle és nem nyel félre !
TEát meg a Nüby is cumisüvegszerűből kapja aminek van füle , és abból iszik , de az ikeás csörösből is ügyesen iszik !

Kata gratula a szivacshoz ! Figyu ha bnőmék kisfia a szöget kikakálta akkor Márk a szivacsot is tuttirea!

Mangora jó nagy fiú már Marci is !

Ma éjjel képzeljétek légzésfigyelő nélkül aludtunk hát nem sokat aludtam azért is nem írok többet mert alig látok ki a fejemből ! :roll:

HOlnap igyekszem többet jönni !

jóéjt !
pusz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Ja , és köszi a kajás témára a válaszokat !
Mi most milupa gyümit tápit vettünk izlik neki !

Én is azon vagyok h amig nem jár addig jó a használt is én is teszen vettem neki !

na most már megyek tényleg mert fáj a fejem is !

jóéjt!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Verka Zsófinak nagyon sok boldog első születésnapot kívánok!

Marcinak pedig nagyon sok boldogságot ismét, ezúttól névnapja alkalmából!
Marci, a kis ünnephalmozó :-)

Sziszi, kérünk képet Máté rövid hajáról!
Szilvi, Tőletek is Csabiról!

Ági, amit írtál a főzéssel kapcsolatban, akár én is írhattam volna, szó szerint. Sokszor még azt a két körtét is bajos meghámoznom neki, annyira érdekli minden :-)
De majd csak alakul majd ez is, ugye?

Vajon bentre mikor kell a babákra cipő? Nekem azt mondta a védőnő, hogy bent legyen mezítláb. Na jó, de meddig?

Az a bajom a 2-es Avent cumival, hogy szerintem alig jön belőle neki a babatej. Persze, elfogy, de kipróbáltam és nekem is nehéz volt szívni. Vegyek vajon 3-asat?
A csőrös itató nemigen tetszett neki, sok víz, tej jött egyszerre, meg kellett állnia nyelni, nem tudta csak úgy húzni, ahogy megszokta.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hali!

Verka Zsófijának nagyon sok boldog szülinapot!

Marcinak pedig nagyon boldog névnapot kívánunk!

Már megint csak felületesen olvastam vissza...

Szóval..

Kata
gratula a szivacs kijövetelhez! Ne aggódj,lesz ettől még rosszabb is amit le fognak nyelni csak úgy brahiból! :wink:

Zsuzsi
gratula Zsófinak a járáshoz! ügyes kis csajszi!!! :wink: Képzeld Gréta még mindig nem halad 1-ről a 2-re. Ha van kedve feláll és megtesz pár lépést,de többségében még mindig 4kézláb közlekedik. :roll:

Porszívózáskor Gréta mindig ordított,most hogy beteg volt vettünk neki kézi Graco orrszívót,és azt használjuk,már majdhogynem magának is kiszippantaná az orrát,de ami az egészben a pláne,az az,hogy most már nyugodtan tudok porszívózni,és nem ordít közben. Nincs már szükségem segítségre,aki kiviszi addig a lakásból,míg takarítok.

Ja,takarítás:porszívózáson kívül mindent akkor csinálok,amikor manó alszik,szóval azért nem tudok túl gyakran jönni... :P

Fotók nagyon szuperek,és tündériek a "babák" !

cipő:
mi újat vettünk 1 hónapja 19-es méretben. akkor még persze egy kicsit nagy volt,most meg végigér benne a lába. úgyhogy jöhet e következő... :roll: Télére bélelt bokacsizmát,vagy, bélelt magas szárú cipőt kell venni. Legalábbis nekem a barátnőm ezt javasolta.

Ja,és már elfelejtettem,hogy ki írta :oops: :oops: :oops: a gumicsizmát. Nekünk van 21-es méretben Minnie Mouse-os.

Gréta legújabb írtó rossz szokása a harapás mellett,hogy ledugja 2-3 ujját a torkára,és öklendezik... Még hányni nem sikerült neki,de amilyen szorgalmasan gyakorolja,nem állunk messze a dologtól. :twisted:

már nem emléxem sajna,hogy miket olvastam,meg lassan mennem is kell,mert mocorgás van... :?

Bocsi,hogy ha kihagytam (tuti,hogy kihagytam) vlakit a sorból!

Ja,és ma ünneplünk is apival,mert ma van a 4. házassági évfordulónk.

pussz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Kicsi Zsófinak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!

Köszönjük Marci nevében a névnapi köszöntéseket!
Zsuzsi, pont ilyen megfontolásból még gondolkozunk Robival azon, hogy lehet, hogy áprilisban fogjuk a névnapot tartani, de még várat magára a döntés :D Mindenesetre most különösebb ünneplés nem lesz, az tuti!

Hajvágásokhoz nagy-nagy gratula! Várjuk a fotókat!

Most annyira bepunnyadtam így ebéd után, hogy arra sem emlékszem mit olvastam az utóbbi 10 percben :lol:

Egy biztos, azt hiszem szerencsém van, hogy Marci mellett lehet viszonylag nyugodtan főzni és takarítani is! Csak annyi a lényeg, hogy le kell őt is foglalni! Bár a főzést az leginkább próbálom a délelőtti alvásidőre időzíteni, de ha nem jön össze, akkor van egy fiók, amit kinyitok neki, ha nem bír magával és abban rámolhat! Száraztészta meg hasonlók vannak benne :lol: Arról meg a kezdetektől fogva szoktatom le, illetve nem engedem neki, hogy rajtam kapaszkodjon fel, pont azért, mert akkor lépni sem tudok tőle... Persze inkább kevesebb sikerrel, mivel a nagyi megengedi neki, ezért nálam is sokat próbálkozik, de olyankor szépen elmondom neki, hogy nem lehet, mert anya csinálja a dolgát és átteszem a kezét a szekrényre pl, ahol tud kapaszkodni! Na, azért ez nem mindig tetszik neki...

Judit! Hogy érted azt, hogy Petra az arcát üti?? Szó szerint??? Tuti valami frusztráció okozza ezt is, mostanában Marci is sokkal hisztisebb, mint korábban! De szerintem ő a járás miatt, mert ma is hisztizett, mikor nyúlt volna valamiért és nem érte el és nem mert egyedül lépni, le kellett ereszkednie négykézlábba... Már várom, hogy elinduljon, akkor talán az kicsit lefoglalja, mert új tudomány és nem lesz ennyire hisztis... De lehet, hogy ez csak hiú ábránd :D:D:D

Edina! Boldog házassági évfordulót!!! Hogy ünnepeltek?

Kata! Örülök, hogy a szivacs-dolog megoldódott!!! Nem csoda, hogy ideges voltál! Én is állandóan vadászok Marci szájából darabokat! Múltkor pl az udvaron falevelet evett és nem vettem észre, csak akkor, mikor öklendezni, majd hirtelen hányni kezdett tőle... Ez van, nincs mit tenni sajna nem lehetünk ott minden másodpercben! És nálunk is az van, amit Zsuzsi ír, hogy minden apró szöszt is megtalál a szőnyegen... :oops:

Sziszi! Majd rakj fel Kittiről képet, ha már lesz! Légzésfigyelő miatt ne aggódj!!! Mi pl egyáltalán nem használunk! Megszokod hamar és nem lesz semmi gond!!!

Marci új szokása, hogy alvás közben a takarót meg a plüssiket maga alá gyűri és rajtuk alszik :lol: Úgyhogy rendszeresítenem kellett egy plussz takarót, hogy ha minden alá kerül, akkor be tudjam takarni vmivel :lol:

Na, megyek, iszom egy kávét, hátha magamhoz térek! :roll:

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Hali!

Kankalin, jajajajajaj, nem voltunk otthon, akkor ott lettem volna, csak a magyar mobilban megvan a számod, gondoltam bő 3 hónap után egy hívás mehet arról. Nyáron voltunk utoljára odahaza -unokatesónézőben-, legközelebb csak karira megyünk. ...ez most ilyen hosszúra jött ki...

Lányok, megvannak Ivett papírjai, örömmel hírdetem: ügy lezárult, mienk!!! :D

Nagyon köszönöm a múltkori hsz-eket! El tudom engedni Őt oviba, ezzel nincs gond 8) . Félretéve a tréfát, eleve érzékeny gyerek, meg szerintem a legnagyobb baj az idegen nyelv. Igazán szót fogadtunk, nem tanítottunk meg neki semmit, de azt hiszem így nagyon nehéz mindannyiunknak a beszoktatás. Ha valaki külföldi életet tervez, jelenlegi tapasztalatom szerint azt mondanám, hogy készüljünk nagyon nehéz beszoktatásra vagy az akcentus kárára csak-csak tanítson pár dolgot meg a gyereknek. ...remélem pár hónap múlva csakis azt írom, hogy "várjátok meg míg menni fog". Nem olyan egyszerű megélni ezt, nem megy úgy, ahogy ezt általában halljuk "majd hipp-hopp megtanulja". nehéz "hipp-hopp" ez az idő. Borsnak jó esze van, ráadásul bírja a közösséget és még így is kikészült szegény. Mostanra valóban ért pár dolgot, mond is, hamar tanul. Sőt, szülinapozni voltunk, elénekelte a "boldog szüli napot" németül és a svájci vendégek mind azt mondták -őszintén :wink: - hogy teljesen németesen énekel, meg amit mond az is klassz.

Elkezdtem németre járni, ez most teljesen elviszi az időm, kivételesen komolyra fordult ez ügyben az elhatározásom. Úgy terveztem, hogy újra :oops: felveszem Veletek a szálat, de nem megy, átfutom a szememmel, képnézés (...az ezerrel :wink: ), de hsz, név szerinti írás nem megy. Nagyon sajnálom :( .

Amikor csak tudok benézek, skype-on már vagyok, az iwiwes nevemen megtaláltok (keresztnév elől). Sok puszi Mindenkinek!!!

U.i.: ...szivacs sztori nálunk is megvolt...

Kép
Kép
friday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?