Új privát üzeneted érkezett!

Nverka, szívből gratulálok, Isten hozta a kis Samut!!!:-)))) Jaj, de jó gólyahírre jönni!:-)

Picibabások hogy vagytok, szépen nőnek, fejlődnek a lurkók?

Kismamik hogy vagytok? tegnap voltunk moziban, annyira nem élvezték a hangerőt a babukáim:-) most válogatom a kisruhákat a fiam kelengyéjéből, nagyszülőknél vagyunk!

Kép
Kép
nalla

Hát én szerintem elkaptam egy hasmenéses vírust, mert tegnap egész nap hasmenésem volt. Mondta apósom, hogy ehetek tíz percenként egy szál ropit meg igyak egy-egy kortyot. Hát nem mondom, hogy nem vagyok éhes...
Nálunk a babaruhák mind rózsaszínek, a kisfiún elég viccesen néznének ki... Vennem kell teljes ruhatárat, ez van...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Én is egy párat vettem a teszveszen de most már annyi lett hirtelen gyerekruha, hogy nem is tudom lehet nem is fogom mindet ráadni. De olyan cukik. Nem érdemes venn semmit, mert ha szerencséd van, a terhesség végére a rokonság és az ismerősök odahordják a ruhikat. Nekem sajna Lauráról nem maradt semmi, mert mind oda adtam a tesómnak, aki időközben kiköltözött ausztráliába. És hát azért nagyon drága lenne a használt rucikat vissza küldeni. De viszont küldött egy olyan klassz dolgot. Ott bugyolálják a gyerekeket, nem polyázzák. Végül is nagyon praktikus mert nem hadonászik maga elött amég picike, mert tudjuk hogy attol megilyed. És ez egy nagyon vékony puha anyag. Van belőle téli és nyári is. Hát én télit kaptam, amiben 3 db van. Szerintem nagyon jó lesz. Majd referálok hogy bírtam használni. Ő még nagyon dícséri a babyslimet. Remélem jól írtam. Ilyen hordozó, de olyan mint egy kis kenguru erszény. Nálunk is láttam már a neten hogy van.

Nalla nem csodálom hogy nem szerették a hangerőt. Én a lányommal sokat voltam moziba,amég pocóban volt. Hát azt hiszed rá tudom venni hogy mennyünk moziba, hát nem. Szerintem fél. Egyszer megnéztük a Shrekket. Ki kellett jönnünk.

Piroska hát tényleg muris lenne rózsaszínben Mendel, de valakit nem érdekli. Én nem vagyok híve hogy öltöztessük akármibe a gyereket. Persze vannak semleges szinek. Na megyek mert ebédelni megyünk a Trófeába, most uri dolgom lesz nem kell főznöm. Mindenkinek szép napot. Piroska te meg diétázz ahogy apósod mondta. Remélem nem vészes.

Nalla

Kép
Kép
pancsi76

Sziazstok Lányok,
Ismeri valaki Lőrincz lldikó doktornőt?
Milyen orvos? van már szakvizsgája? MAgánrendelése?
köszi
Melinda

Meli
melissam

sziasztok!
Ezer éve nem jártam itt!
Lehet már nem is emlékeztek rám....remélem mindenkinek a gyerkőce szépen és egészségesen fejlődik!
Mindenkit üdvözlök..és puszilok!
sziasztok
Kriszti

Kép
Kép
Kép
tiop

Nalla
Hát én is a vaterán vettem, nem fogok egy új ruhatárat venni neki, mert azért maradt Didriről is valamennyi, meg úgyis fog kapni, úgyhogy nem éri meg befektetni. Lesz neki néhány új ruhadarabja, de míg nem lesz egy éves, addig nincs értelme. Egyébként is, Didrinek én most is inkább veszek egy angol babaruhástól szép állapotban lévő ruhácskát, mint az üzletben egy újat, ami lehet, hogy ugyanolyan árban van, mint a használt angol ruha, de nem olyan minőség. Én ragaszkodom a minőséghez. Meg van két olyan bababutik (online) angol babaruhás, ahol van új is meg használt is, felváltva veszem mindkettőt. Mert múlt évben is megvettem neki kb négy overall-t, vízlepergetőset (újat, persze), de olcsón, mert gyártótól vettem, aztán most kiderült, hogy szobatiszta lett, kétrészes kell neki, hogy ha kell pisilni, gyorsan le tudjuk szedni róla. Hát múlt télen még ez nem volt kérdés, így mindegyik overall-ja egyrészes. Most vettem vaterán egy decathlon-os kétrészest hétezerért nagyon szép állapotban, meg egy másikat szintén kétrészest ugyanannyiért, ez is gyönyörű állapotú. Decathlon-ban egy kétrészes tizenötezer. Hát azért az kicsit sok, legalábbis nekem. Meg most szólt az egyik anyuka, hogy a kisfia teljes ruhatárát meg fogjuk kapni, úgyhogy remélem, nem lesz sok gondunk ruhákra. :) Azért még egy teljes ruhatár, nem kevés pénz...

Lányok, én bevallom, nem bírtam megállni, olyan finom ebédet főztem, hogy ettem belőle. Remélem, hogy nem lesz gond, mert eddig még nem volt semmi, de majd kiderül. :) Főztem borsókrémlevest, isteni finom lett, és rántott filézett csirkecombot rizzsel. Hát mondtam, hogy inkább újrakezdem a diétát, de ezt ki nem hagyom. :) Nem ettem egyébként sokat, csak madárnyi adagot, de ettem, na. :)

Meli
nem tudom, hogy van-e szakvizsgája, meg magánrendelése, de ahogy én hallottam, épp gyes-en van, otthon a kis babucival. Lehet, hogy nem így van, azért majd mások is írnak róla biztosan. Orvosnak szerintem jó orvos, ő volt az ügyeletes, amikor szültem, én simán rábíztam volna magunkat, mert nagyon kedves és szerintem korrekt is, meg alapos. Nekem nagyon szimpatikus, de nem az orvosom, így nem tudok elég infót róla mondani.

Kriszti
Szia! Hát te hogy vagy? :) Mi van veled? Olyan rég hallottam felőled! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy ez a Flóros szülésfelkészítő mikor is van? Minden hónap első és harmadik keddjén? Nem találom a honlapjukon azt a leírást, ami régebben fent volt...+feledékeny vagyok.

Verka, gratulálok! :) Mesélj majd hogy viseled az első heteket.

Nekünk is van már rengeteg ruhánk, amit kaptunk, szerintem ez egy nagyon jó dolog, ha nem lenne, én is használtan venném, bármennyire is imádok öltöztetni. :)
Most szeretnék pelenkázót beszerezni, hogy legyen hova pakolni a ruhákat, mert anyunál parkoltatom őket a pincében, nincs helyünk nálunk. Meg varrni fogok fali zsebes tárolót a pelenkázó mellé, ezt már nagyon várom,de ehhez türelem is idő kell, majd táppénzen.
A kisebb cuccokat karácsony utánra hagyom, ki tudja kitől mit kapunk még ajándékba, nem szeretném, ha fölöslegesen költenénk.

Amúgy most olvastam egy kismama írását, aki a terhessége alatt állandóan pörgött, járt-kelt, vásárolgatott, és elgondolkodtam, hogy én miért utálok még egy boltba is bemenni mostanában? Egyszerűen már az bosszant sokszor, hogy a tömött metróra minden nap kétszer fel kell szállnom és el kell viselnem az embereket. Ti hogy vagytok-voltatok ezzel? Lehet ezt orvosolni valamivel?

Kipróbáltam az aranyér elleni krémet, eddig nagyon jó! :) Már második nap úgy tűnt, mintha húzódna vissza a duzzanat. Köszi a tippet mégegyszer!

Kép

Kép
csibic

Csibic
én betegácsin vagyok, mert veszélyeztetett vagyok koromnál fogva meg a vetélésem miatt (Mendel előtt elvetéltem sajnos). Így hála Istennek nem kell megtapasztalnom a BKV előnyeit munkaidőben, de megmondom őszintén, nekem olyan nehezemre esett bejárni dolgozni, hogy az hihetetlen. Ráadásul akkor jött ki olyan erőteljesen az allergiám, asztmatikus tünetekkel, szóval én nagyon kész voltam. A munkahelyen már mondták, hogy legyek szíves, menjek el betegácsira, mert nem bírják hallgatni, hogy cseng a folyosó a köhögésemtől. :oops: Úgy hogy én most hála Istennek nem kell bejárjak, de engem teljesen kikészít, ha közlekedni kell. Utálom a tömeget, a belvárost, meghalok attól a bűztől, kosztól... Orvosolni az otthonléttel lehet szerintem.

Mi a tesónak egy olyan tárolót vettünk, amit fel lehet akasztani az akasztós szekrénybe és oda fogom tenni egyelőre a ruhácskáit, aztán meglátjuk, mert elég kis lakáskában lakunk, nem biztos, hogy elférne még egy szekrény.

Örülök, hogy bevált a krém. De használd folyamatosan lehetőleg. És úgy, ahogy leírtam. Akkor nem lesz gondod többé szerintem. Még annyi, hogy szülés után a glicerin kúp jót tud tenni az első wc-zéskor. Utána szerintem már nem fog kelleni, csak a krém.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok lányok egy kicsit eltűntem. Velem voltunk orvosnál szerdán, fejvégben van a drágám, de nem illeszkedett még be. Méhszáj 2000 még mindig. Nagyon mocorgott, nem állt meg egy percre sem ezért a szívverése nagyon szapora volt. Mondta is a doki hogy ha megszületik, és ilyen marad nekünk egy perc nyugtunk nem lesz. De szerintem az NST izgatta fel ennyire. Mert nem szokott így pörögni szegénykém. Az NST egy szülésznő csinálta Gödöllőn. Ő is Tarcsán dolgozik és sok hasznos infót mondott el. Nagyon kedves volt. Ő is ajánlja az alapítványi szobát. Nem csak a négerek miatt. Sokkal komfortosabbak, és nyugodtan tudsz lenni. A homeos bogyókról is beszélt hogy 5 vel törjem porrá kis papírba és fél óránként kicsi vízzel vegyem be, tartsam a számba. Hát tényleg jó ötlet, mert mire elolvad. A gát olajról is csak jót tudott mondani sokat segít. Én már kb. 1 bő hete használom, de csak este. És hát leírhatatlan a különbség a első naptól a tegnap estéig. Szóval lányok érdemes használni.

Melinda én nem ismerem Lőrincz doktornőt, de biztos nem lehet rossz. Talán a kórházban tudnak felvilágosítást adni van e magánja meg ilyenek.

Kriszti aranyos vagy hogy benéztél. Ti hogy vagytok? Látom három gyerkőcöd van. Puszi nektek is.

Piroska jól hangzik amit főztél, én sem bírtam volna megállni. Ha jól esett akkor semmi baj szerintem. Én is sokat veszek a lányomra a Hádából ruhát. Jó áron és jó kis darabokat lehet kifogni. Valaki cikinek tartja hogy turka, de aki volt már tudja hogy vállfán vannak a cuccok, mint a boltban. Egyedül az hogy nem bírok ott 1 óránál tovább mert olyan erős a ruha por. Majd meg fullok. Szerintem is az első időben elég egy kis tároló mert picik a ruhák, és talán jobban át lehet látni. Nekem nagy pelenkázóm van 4 nagy fiókkal. Még Lauránál csináltattuk. Abba elférnek a ruhák meg minden egyéb egyenlőre.

Csibik a szülésfelkészítő legközelebb 23.án kedden lesz 15-16/30 ig.
Szerencsére nekem is kimaradt ez a buszos történet, de teljesen megértelek én sem szeretem amikor az a tömött emberszag és azt kell szívni. Én a gyógyszertárba vagyok így. Bemegyek és legszívesebben kijönnék, mert olyan áporodott szag van bent. Na meg a posta. Tegnap voltam bent hát ezren vannak. De olyan közömbösök az emberek, látják hogy nagy pocakkal állok ott de senki az égvilágon meg nem moccanna. De hát ilyen világot élünk sajna.

Én is elkezdtem aranyér kenőcsöt használni mert érzem nem ok ott valami. Lauránál is a végén úgy meg volt gyengülve az érfalam hogy nem is a gátseb fájt hanem az aranyerem. Szóval ti mit használtok lányok? Én ezt a plerudin fortét használom. Anyukám esküszik rá. Ebben pióca kivonat és körömvirág van. Remélem nekem is használ majd.

A babó méretei a 36. héten:BPD:92 FL:70 AC:316 Becsült súly:2900g. Diéta hogy nehogy óriás bébi legyen.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok! Én is jó rég nem voltam, pedig nincs semmi oka. Jól vagyunk, Beninek van már két foga, Andris egyelőre imádja, de a féltékenység állítólag majd később jön. még mindig szopik Beni, de mellette elkezdtük a hozzátáplálást is, nem lesz itt gond, a gyümölcsöket nagyon szereti, egyedül a spenótra fújjolt!

Szerintem jól teszitek, hogy nem vásároltok új ruhákat, a világ legfeleslegesebb dolga, olyan hamar kinövik ezeket a holmikat, hogy még nem lehet elhasználni sem. Utána pedig úgysem lehet értelmes áron eladni, úgyhogy nem jó befektetés :-(

Rakok fel pár képet, mert én várandósan annyira szerettem nézegetni, ha valakit zavar, akkor előre is elnézést, ugorja csak át bátran :-)

4.5 hós:
Kép

Bátyóval:

Kép

nyelvnyujti:

Kép

Kétfogú:

Kép

lábrágó:

Kép

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Bocsi, mi is ritkán jelentkezünk. Nagy a pörgés erre felénk :D
Közben voltunk ultrahangon, kicsi fiunk nagyon szép baba, de hát milyen lehetne? :lol:
Piroska, megismerkedtem Szentágotai doktor úrral. Nagyon kedves ember, tényleg pozitív benyomást tett ránk. Elvittem neki az előző szülés zárójelentését, így látja, hogy mire lehet számítani.
Amikor első kisfiunk született alapítványi szobában voltunk a férjemmel és a babával. Persze most Papi lesz a Ábikával itthon, csak a szülésre jön be.
Jól tudom, hogy vannak alapítványi szobák, ahol két nő fekhet bent? Ide is érkezési sorrendben lehet bekerülni? Tudtok róla esetleg infót?

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Gondoltam, benézek, még nem kezdtük el az esti menetet.
Köszönöm, hogy szorítottatok nekünk, biztos ennek köszönhető, hogy a szülés és a babánk is egy csoda :lol:
Kicsit bővebben akkor a nagy nap:

Okt. 26-n, kedden befektettek, akkor 6 nappal voltam túl a terminuson. Ez engem kicsit kiakasztott, de nem tudtam alkudozni. Nst-k rendben, mocorog, a lepény I. fokú, áramlás jó, akkor mér' nem hagynak békén, gondoltam. Tudom az "előéletem" miatt indokolt: 1 császár, 3 vetélés, viszerek...
Szóval az ítélet: este méhszájtágító ballon felhelyezése és várunk. Kicsit utánaérdeklődtem ennek az indítási módszernek, hát elég elkeserítőek a tapasztalatok: sok esetben császár, ill. több szöri ballonos próbálkozás a folytatás. Újabb kiakadás a részemről.
Erre este még bejött Évi, kicsit lelket öntött belém, megnyugodtam. Fáradt voltam, kétágyasba kerültem, aznap de. szült babással... Irigyeltem...
Éjjel 3 körül kimentem mosdóba és láttam, hogy szivárog a magzatvíz! Okos Samu babánk magától elindult, nem kért az indításból! Boldog voltam és frissnek, erősnek éreztem magam. Kezdett fájogatni a hasam 6-7-8 percenként. 5 után szóltam a nővéreknek, meggyőződtünk róla, h. tényleg magzatvíz csöpög, majd a doktornő megvizsgált. 3 ujjnyi tágulást mondott, mehettem a szülőszobára. Hihetetlen, gondoltam, nagyon fel voltam dobva! reggel 6 körül szóltam Évinek és a férjemnek, hogy épp a szülőszoba felé tartok, ideje indulniuk, jellemző, hogy Évi előbb odaért Aszódról, mint a férj Gödöllőről :D
A szülőszobán Nst-t néztek, 5 perces és elég hosszú fájásokat mutatott. Olyan szép volt a reggel, nagy nyugalmat és biztonságot éreztem, főleg, mikor megérkezett Évi és Zsolti is.
Orvos megvizsgált (Dr. Takáts Szabolcs volt épp), Kaptam beöntést, borotválást és zuhanyoztam egyet. Fájogattam, de egyáltalán nem éreztem nehéznek és így tetlt az idő 9-ig, amikor az orvos burkot repesztett. (Erre az időre kiküldtem az uram, mert láttam, milyen eszközzel végzik ezt a munkát, olyan, mint egy horgolótű. Ez kicsit ilesztő volt, de maga a művelet abszolut fájdalommentes.)
Ezután ráültem a labdára, a fájások sűrűsödtek, és erősödtek, meg hosszabbodtak is. Közben azért szopogattam a cimicifugát, meg a Nux vomicat, h. ne legyen hányingerem. 1 órát szenvedtem és akkor jött egy hatalmas fájás, ami kicsit már másféle volt, mint az eddigiek. Utána leszedtek a labdáról, ágyra fel, Évi megnézte, a méhszáj elsimult és valóban a fájások már tolófájások voltak és éreztem, hogy halad egyre lejjebb a baba. Évi szólt az orvosnak, aki bejött, lábamat fogták és én meg csak átengedtem ennek a toló érzésnek magamat. Évi gátvédelmet végzett, így épp csak annyit nyomtam, amennyit nem éreztem nehéznek. Így érkezett meg a nagyvilágba kisbabánk. Két fájás között megfogtam a fejecskéjét, hihetetlen és akkor kicsusszant...
10.40 volt. A köldökzsinórral vártaak egy kicsit, majd megérkezett a méhlepény is rendben. Sámuel 3820g és 56 cm...
(A kh-ba felvételkor az UH-n 2860g-ra becsülték...)Gyönyörű kisfiú, higgyétek el!
Szopiztunk, örültünk egymásnak. Egy belső varrat lett a biztonság kedvéért, se repedés, se szakadás, hála az gátvédelemnek. Meg előtte a császáros heg ellenőrzése, Betadinos áttörlés. De nem kértem, h. altassanak. Összességében ez is bírható volt...Az aranyerem is egész tűrhető állapotban volt, vagyis volt már ennél sokkal rosszabb is a helyzet.
Aznap de. 7 szülés jutott a 3 szobára, nagy volt a lóti-futi.
13-kor mentünk kia szülőszobából, teljes békességben, felszabadultan és fél 3 kor kaptam meg Samut. Utána már végig velem volt...
1 nap azt gondoltam, hogy jól kifáradt a hosszú úton és biztosan aludni fog, de tévedtem... Nyekergés-cicizés felváltva...Majd alakulgatott, sok cicizés megmaradt (ma már 4 kg-t mért a védőnő).
Összességében elégedett vagyok a kh-zal is. Talán azért, mert tudták, már 3. babám és békén hagytak, de ha segítséget kértem, nem hajtottak el. (1. nap sokat bukott nyákos-vizeset Samu, de megnyugtattak, h. ez normális) Kicsit a csecsemősök erősködtek, hogy bimbóvédő, meg 1. nap 30dkg fogyás ejnye-bejnye, pótlás kell, de mondtam, hogy nem akarom és akkor engedtek. Persze rendben is lett minden...
3. nap szombaton jöttünk haza, itthon olyan, mintha Samu mindig is velünk lett volna! A lányok tündérek, komolyan! Persze fáradt vagyok, de ez olyan, hogy értelme van! Szóval szuper dolog a 3 gyerek!

Bocs,h hosszú, kérdezzetek, ha valami kimaradt!
Igyekszem még jönni továbbra is...

Melissam! Adél lányunk Lőrincz dr-nőnél született, most bizony ő is babázik. Úgy tudom akkor még nem volt szakvizsgája. Nagyon lelkiismeretes, kedves és felkészült szakember különben! Ha visszajött volna, akkor vele szültem volna most is...

Jó éjt nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka!

Gratulálok a szülésedhez és az egészséges kis Jövevényhez! Nagyon jó lehet most nektek Samuval. Három gyerek... igen, ezt szeretnénk mi is! Csodás érzés lehet!
Örülök, hogy új zajlott a szülésed, ahogyan azt szeretted volna! Én is Évikével szültem Ábit és Lőrincz Ildikó volt az ügyeletes, akivel maga a szülés is megtörtént. A mai napig melengeti a szívemet, ha a szülésemre gondolok!
.. :D Most kicsit én irigykedem Rád! De csak szó legnemesebb értelmében!

Egészséget, sok tejcsit és boldog napokat Nektek!

Kép

Kép
gtimcsi

Eszter!

Gyönyörűek a gyerekek! Nagyon édesek együtt!
Örömmel hallom, hogy nincs féltékenység egyenlőre! Nálunk ugyanilyen korkülönbséggel születnek a gyerekek.
Kíváncsian várjuk, hogy Ábel fiunk, hogyan fog reagálni a kis öcsire, amikor meglátja. Egyenlőre simogatja a pocakomat és puszikat rá.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Korábban már írtam Nektek, és egy ideje olvaslak is Benneteket. Örülök, hogy felpörgött a topic!

Rólam annyit, hogy Elsőszülöttöm az Istvánban született, császárral. Most a Flórba készülök, orvost váltottam és jövő hétre kaptam időpontot. Remélem igazolja, hogy érkezik a kistesó!

Eszterxx!
Rád emlékszem korábbról, ha jól tudom, túlhordtad az első babát és nem voltak jó élményeid az Istvánban. Ott volt választott orvosod?
Benne voltál régebben a 2008 ápr.-máj. babavárók topicban, igaz?

Nverka!
Köszönöm, hogy leírtad a történeted! Nagyon sokat jelent a számomra, erőt merítettem belőle, mert én is természetes szülésre készülök a császár után. A második babád akkor simán született? Most akkor nem választottál orvost, igaz? Végül ki volt a szülésednél? Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, tanácsaidra, hogy mire érdemes odafigyelni vbac esetén!

Szép hétvégét Nektek és jó babavárást, jó babázást mindenkinek!
kicsiarabella

eszterxx,
szia, valóban rég voltál már, de én is ritkán tudok jönni, mert elég sok dolgom van mostanság...:-)
Nagyon édik a képek, szép szeme van nagyon a picurnak...

pancsi,
nem egészen értem én ezt a diéta dolgot, miért kéne a 37. hétben ekkora súlyú babával diétázni, miért lenne megababa, amikor 200 grammokat híznak max. hetente ilyenkor??? Nem értem én ezt a dokit komolyan.

nverka,
gratulálok a szép szüléshez, olyan jó, hogy ilyen élmény volt neked a dolog és át tudtad szellemülni.
Biztos gyönyörű pasi a kis Samu, de muti majd meg nekünk is...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Lányok merre vagytok?
Remélem mindenki jól van!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok én is vagyok. Pont ma léptem a 37-be. Most már nem lenne koraszülött a lányom. :lol: Hétfőn minden ok volt, most majd jövőhéten hétfőn kell menni megint ctg-re. Kis joslóim vannak. Meg borzalmas éjszakáim, sehogy sem jó. De azért a cél már közeleg és ez megnyugtat. Mindenki nagyon el van tünve.

Kép
Kép
pancsi76

Szia Pancsi!
Örülök, hogy jelentkeztél és, hogy minden ok veletek!
Már célegyenesben vagy! :D
Nekünk még távol vannak a jóslófájások, de két barátnőm is megszült a napokban, így volt egy kis izgalom :D Persze mindenki jól van!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Úgy szalad az idő! Pancsi babája is lassan befut! Éljen! Annyira jó, ha kicsi baba van a háznál, úgy szeretem!

Piroska! Adélnál jegeltük a pelus témát. De. ált anélkül van, alváshoz kap és du. változó. Ha bugyit akar, azt kap. Ma de. bugyipelus volt rajta, abba becsöpögött, de aztán mindog futott a bilihez:D

a szülésem tényleg felemelő élmény volt az összes fájdalommal együtt. Én most is csodaként fogom fel és valahogy úgy érzem, most lett teljes a családunk.
Arabella, igen, Juli császárral, Adél simán született. de ehhez kh-t, orvost kellett váltanom. Azt gondolom, orvost mindenképpen válassz, aki partnernek tekint. Most nem volt orvosom, de talán a 4. babával újra választanék...

Timcsi, Szilvi, köszönjük a grat-okat. Ma már két hetes nagyfiú Samu, tűrhetőek az éjszakák, a lányok is odavannak még mindig. A férjem ma már dolgozik és anyós is befejezte a főzőcskét, de megoldjuk :D
Most minden OK, talán akkor leszek elveszve, ha valamelyik gyerkő mondjuk megbetegszik...

Nem emlékeztek, hogy a baba TAJ kártyáját mikor küldték ki? Férjem intézné a juttatásokat és jó lenne kalkulálni...

Most pihizünk kicsit...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

nalla,
én is sikeres elmentem moziba a babákkal a hasamban, nem volt jó, sőt. Kétszer is voltam, először a Vasember 2. ahol az effektek már engem is bántottak, nagyon brutál mód ugráltak a pocakban, majd a Szex és NewYork2 ami 2 és fél óra volt kb....nem bírtam az utolsó 2 percben már futnom kellett pisilni és ülni is kegyetlen volt. Többet nem mentem...:-)

nverka,
nekünk nagyon sokára jött meg a TAJ kártya...az ügyintézésünk arra várt, hogy végre megkapjuk. Majd 3 hétre.

Pancsi,
fú halad az idő, de látom nagyon készülsz már a babára.
Látom a ruhákról ment a csevej, hááát én bevallom van hogy Szonjus kékben van, hisz nekünk és sógornőnek is fiúk vannak, szóval az ezer kék rugi mellég nem kívántam venni most rózsaszínt, de szerintem ilyenkor még amikor max lebüfizik itthon, ez még nem számít, majd ha már visszük őket ide-oda később az már más.
Ennyi gyerek mellett nem túl sok pénzem lesz shoppinolni, mint Botinál :-)!!!
Remélem szeded rendesen a homó bogyókat...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silver persze hogy szedem de én naponta reggel és este 5-5 bogyót. Reggel szedtem 10 bogyót, de olyan élénk tőle a babám, hogy megbeszéltük kettőbe vesszük. Gondolom hogy anyagilag elég megterhelő három picivel, de ez is csak átmeneti szerintem. A ruha kérdésben meg csak annyit hogy nem az a gáz ha otthon kékben sárgában van a gyerek. Szerintem ha szép tiszta baba akkor mindegy, de azért egy csini csajszis ruhája bizti hogy van. És ahogy te is írtad ha elviszed valahová csak úgy öltözteted fel. A t-gyást is csak akkor lehet igényelni ha meg vannak a papirok? Mert én úgy tudtam az a szülés elött is ki lehet venni 4 héttel? És akkor azt hogyan? Az egyszeri anyaságit ti mikor kaptátok meg? Gondolom ahoz is kell a gyerek tajkártyája. Hogy vagytok? Most mennyi súlynál tartotok? És te hogy bírod?

Verka köszönöm hogy megosztottad velem a születés élményedet. Már most kétszer olvastam el, és talán erőt is merítettem belőle. Örülök hogy a szülésznő is ilyen pozitívan állt hozzá. Én azért remélem nem fogom túlhordani, mert a 36. héten is már elég nagy volt. Olyan jó lenne egy 3.5 kg-os babát megszülni. De szerintem már meghaladtuk ezt a súlyt is. A pocakom hatalmas, vizesedek. Szóval már én is túl szeretnék rajta lenni. Tök jó hogy Adélod ilyen kis önnálló lett. Menni fog a bilizés

Timcsi remélem a babaáldással minden ok volt a barátnőidnél. Hidd el nemsoká neked is bejön a szó szerint értett terhesség :lol: Addig is élvezd minden pillanatát.

Arabella üdv itt. Kívánom neked a pocak növesztést. Ki lett az orvosod? Hány hetes vagy most? És kislányod van vagy fiacskád? Ha van ídőd írhatnál bővebben magadról. Néha felpörög tényleg ez a topik, de van amikor semmi. De mi nem hagyjuk kihalni igaz lányok?

Eszter tényleg gyönyörűek a gyerekek. Kinek a szemét örökölte a kicsi fiad? Nagyon szép a lányok meg lesznek zavarodva töle :lol: na de ez még odébb van. Hogy vagytok?

Tényleg dec 8.-án a trófeába 10éves szülinap lesz. Egy ebéd svédasztalos csak 1490FT aki ismeri ezt a helyet tudja milyen jó. Érdemes elmenni egy kicsit kikapcsolódni. Csak megemlítem. Én most nem tudok menni mert még elég picik leszünk hozzá.

Piroska és a többiek? Hol vagytok?

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Verka, jó hallani, hogy a lányok oda vannak Samuért! Szerintem is fantasztikus dolog, amikor a családba pici baba érkezik! Mesebelivé válik minden pillanat.

Pancsi, a babaáldással minden rendben volt! A barátnőm a harmadik babáját szülte és azon szerencsés nők közé tartozik, akik csak úgy jellemzik a szülésüket: a negyediknél már el sem indulunk itthonról.. :)
2,5 óra volt az első fájástól számítva. Mindketten jól vannak.
Ami minket illet, élvezem a kismamaságot, szeretem ezt az állapotot. Csak most Hunikám nyomja az ereimet lent, és igen rendesen kidudorodtak. Viszérkenőcsöt kell használom és többet vízszintesben lenni, így most Ábellel főként szőnyegen fekve építőkockázunk :)
Anno, Ábikám után feltettem a fórumra a szülésélményemet. Ha gondolod, nagyon szívesen elküldöm neked, hogy erőt meríts belőle.

Kép

Kép
gtimcsi

Silver, Eszter,
a nagy fiaitok, hogy viselte azokat a napokat, míg bent voltatok a kórházban? Voltak bent a kórházban meglátogatni titeket?
Nálatok van hasonló korkülönbség a gyerekek között, ezért kérdezem. Viszont nagyon szívesen veszek bármilyen tapasztalatot ezen a téren, mert a Ábel még soha nem töltött nélkülem éjszakát. Már most megszakad a szívem, hogy nem leszek mellette esténként.

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi most a te fiad hány éves lesz? Szivesen veszem ha elküldöd szeretek ilyet olvasni most pláne. Mázlista a barátnőd nagyon. Persze hogy én is így fogok szülni. :lol: :lol: :lol:
Holnap szüreti bál lesz nálunk a suliba kis képviselő fánkokat sütök. Olyan egy falatnyit belerakom kis papir kapszliba. Ma sütöm a tésztát holnap töltöm. De hál istennek nagyon egyszerű süti. Még jövök.

Kép
Kép
pancsi76

Na itt vagyok. Megsütöttem a képviselő fánkot. Tök jók lettek. Holnap meg is töltöm. Nem is drága süti, és a tészta sütve fagyasztható. Csak ki kell venni a mélyhütőből, és megtölteni vanilia pudinggal, meg rá egy kis tejszínhab. Nyami nyami.
Na jó eldugulok. Megyek fürdeni. Mindenki vigyázzon magára.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi,
Ábel januárban tölti a 2 évet. Alul lehet látni a hozzászólásaimnál.
:)hmm... imádom a képviselőfánkot. Anyukám főzött vanília krémet szokott bele rakni. Jujj, ha most itt lenne előttem szerintem nem tudnám abbahagyni :oops:

Kép

Kép
gtimcsi

Jaj most látom tényleg. Hát még elég kicsike. De biztos apukája a kedvébe jár. Nálunk is már meg van tervezve hogy egyik nap elmennek úszni együtt. Pedig Laurám már 8 éves, és elég megértő. De ugye nem tudhatjuk mit vált ki belőle egy csöppség megérkezése. Mondtam Lacinak hogy egy kicsit kedvezzen vele még nem vagyok itthon. És persze én is figyelek az egyensúlyra.
Nyisd az ablakot küldök fénypostával. :lol: Hát az tuti fincsibb a házi készítésű krém, de én most leegyszerűsítettem :D .
Na megyek bevágom a szundit. Jócakát nektek

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi,
küldtem privit :D
Az ablakom tárva nyitva.. :D várom..
Hidd el, pudinggal is megenném!

Szép estét Nektek!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Igyekszem olvasni és jönni, de sokszor csak terv marad az egész :lol:

A Taj és lakcím kártya megjött tegnap, ma férjem el is intézte a tgyást-családit és anyaságit, hurrá!

A sütifogyasztás nálam szoptatás alatt nő meg, most is két hét alatt már 3x hoztunk cukrászdából olyan igazi krémes sütiket, mert annyira rá vagyok kattanva. A képviselő fánk lesz a következő, amit hoz az uram!

Timcsi! A lányok tegnap kezdtek kibújni magukból picit. Adélnak semmi se volt jó, nyafi volt mindenért, Julit is noszogatni kellett, nagyon húzta az időt este már. Mondjuk ahogy jön a hétvége, ez így alakul nála, belefárad az oviba... Már 4. éve jár, kicsit unja :oops: Aztán megjött apa 8-kor és kicsit enyhült a káosz.

Most ébred Samu, megyek is.
Kicsiarabella, még nem válaszoltam a privire, de fogok...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Hát nagy sikere volt a fánknak lányok. És elég olcsó sütike.
Timcsi hát nagyon szép a szüléstörténeted, olyan jó volt olvasni, néha börzött a karom néha könnyes lett a szemem. Köszönöm hogy velem is megosztottad. Remélem hogy a mostani szülésed sem lesz rosszabb, és miért is lenne. Állítólag a második még könnyebben megy. Én sem panaszkodhatom elsőre a nulláról indulva 3-4 óra alatt meg volt Laurám fájások nélkül. Ráadásul 4500g volt. Remélem Palmira is sokat segít majd, és együtt ügyesek leszünk.

Verka ez gyorsan ment, tényleg megjött ilyen hamar? Akkor már sinen van minden. Ha van ídőd megírnád mit hol kell igényelni. A magyar államkincstárban mindent? Legfőképp a tgyás érdekel mert én most táppénzen vagyok és csak a megszületés után szeretném elkezdeni a szülési szabadságot. Nem tudom hogy mi szerint számolják a tavaji átlagkeresetet veszik alapul vagy az ideit? Mert én majd egész évben táppénzen vagyok. Sajna én nem értek ehez, ha van aki tud nekem segíteni ebbe, megköszönöm.
Hogy érted hogy Julika már 4 éve jár oviba? Vagy elötte bölcsibe járt? Mert hogy még csak 6 éves nem? Persze ő is elfárad a hét végére hisz neki ez egy munkahely :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Verka,
szuper, hogy elintéztétek a papírokat. Nekem is most jött meg minden papírom, de én megváltoztattam a nevem. Vagyis így, hogy jön a második gyerek úgy döntöttem felveszem a férjem nevét. Persze millió helyen ki kellett cserélni a nevemet. De megérte :)

Pancsi,
3-4 óra fájás nélkül????? Nem szégyenled magad?! :lol: :lol: :lol:
Hát ez igen! Gratulálok hozzá! Kívánok hasonló jókat mostanra is!
Azt látod elhiszem, hogy a fánknak nagy sikere volt!

Most megyek játszani :D :D

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi hát tényleg így volt. De azért a tolófájás elötti idő azért nekem is kemény volt. De inkább arra emlékszem hogy olyan gyenge voltam és ájulhatnékom volt. Nem olyan görcsöléses fájás. Aggódok is hogy hogy lesz most ha nem érzem a fájásokat. Lauránál szerencsém volt mert pont orvosi vizsgálatra volt időpontom. És hát már akkor bő kétujjnyira voltam kitágulva. Mindebből semmit nem éreztem. Hát csak lesz valahogy. Ma nagyon vizesedek. A lábamon a bokám már alig látszik. A szeme is kikínai. Próbálok nem sós dolgokat enni, de szerintem már az sem segít. Hétfőig ki kell bírnom. Ráadásul az aranyerem is elég rendesen kijött. Na és nem beszélve hogy a hülye gátmasszázs olajtól olyan alergiás lettem, és bedagadt a nunám. Na jó vége a nyavajgásnak.
Egyébként jó lehet ez a családi szoba, de nálunk már Laurára is gondolni kell. Igy egy pár napra szétszakad a család. De ki fogjuk bírni.

Szilvikém boldog névnapot kívánok neked erőben egészségben.

Kép
Kép
pancsi76

:lol: :lol: :lol:
Végre nevetek!!!
Pancsi, nekem is be van dagadva a nunám! Csak nekem az viszerektől.
Vígasztaljon a tudat, hogy az előző terhességemnél az 8-9. hónapban nem látszódott a bokám...

Kép

Kép
gtimcsi

Lehet hogy nekem is vannak ott viszerek? Rá sem lehet ismerni. Még jó hogy csak kissebb praktikákkal látom. És alapban nem. Mert elég ijesztő :oops: :oops:
Most nem tudom akkor ez a vizesedés természetes? Mert egy kicsit ráparáztam, és utána olvastam a neten, mindenhol azt írják hogy a vizeletben lévő fehérje meg a vérnyomás és a dagadás az nagyon gáz. De honnan tudjam hogy most van e a vizeletbe valami vagy hogy magas e a vérnyomásom. Eggyenlőre jól érzem magam. Remélem hétfőig nem lesz változás.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy eltűntem, de nem vagyok valami összeszedett anyuka és Ádám minden időmet leköti. Nagyon eleven kisember és mindig enne, meg nagyon igényli, hogy foglalkozzanak vele - igen, azt hiszem el lett kényeztetve :oops: Most az etetéssel küzdünk, imádja a hasát és üvölt ha éhes, de a cicin elalszik, ezért vagy egy óráig rajta lóg, mert belaszik-felkel-bealszik és a cicim ronggyá ázik, vagy nem bírom felkelteni és akkor meg fél óra múlva üvölt, hogy éhes. Van amikor tápszerrel pótolok, ha nem elég a tej, de attól meg öklendezik, bukik. Szóval nem sokat alszom éjjel :-( De megéri, mert tündéri kis manó :-) Már gügyög, mosolyog, nagyon aranyos. És már több, mint négy kiló (2085-el született)!

Verka nagy gratula a babához!!!
nur

Mit írtok a viszerességről?
Ki hogyan oldja meg?
memara

Sziasztok!

Hát igen, ott is lehet visszér. Nekem a doki azt mondta, hogy szedjek rá gyógyszert, Detralex-et. Szedem is naponta kettőt. De néha kicsit rendetlenül. Pedig úgy érzem, hogy tényleg jót tesz, amikor szedem...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nekem azt mondta a doki, hogy főként gének befolyásolják a vizesedést. Anyu is vizesedett a terhessége alatt.. Persze mellé valóban jött a magas vérnyomás is - minden nap mértem. Heti két nap gyümölcs napot tartottam, kerültem a sót, de nekem nem használt. 150 is volt a vérnyomásom..

Most viszont a viszerekkel küzdök. Nekem a doki a Venoruton krémet javasolta, de semmi hatását nem érzem. Marhára fáj és egyre csúnyábbak az erek. Szó szerint ijesztő. Szerintem megmutatom egy érsebésznek, mert marhára fájnak. Nem is gondoltam volna, hogy az ereink így tudnak fájni. Arról ne is beszélve, hogy még három hónapom van hátra.

Kicsit szebb téma: használjátok ki ezt a gyönyörű időt! Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép

Kép
gtimcsi

Hú Nur de jó hogy jöttél. Sokat gondoltam rád. Te hogy vagy? Rendbe jöttél a szülésből? Nagyon szépen fejlödtök. És képzeld hogy Laurát 4100g hoztam haza. Még neketek is kell szokni egymást gondolom. Teljesen normális ha nincs nagyon időd másra. Később azért ez megváltozik. Hát igazi fiú aki cicifüggő. :lol:
De azért van tejed rendesen?

Mamara én nekem nincs hál istennek a lábamon. De szerintem ez a kompressziós harisnya a megoldás rá. Na meg vannak krémek rá.

Kép
Kép
pancsi76

Timcsi nem is gondolnám hogy az ér az fáj. Szegénykém. Hát igen keresd fel az érsebészetet, mert azért a terhesség közepén tartasz, és mi lesz veled a vége felé. Régen is volt viszered? Vagy most a terhesség alatt jött ki?
Na igen nálunk ezerrel megy a babaázás, úgyhogy délután megyünk itt a tó körül teszünk egy kört. Persze Laurám berakja a kis babaáját a kis babakocsiba és hát olyan aranyos, imádom. Ki is kell használni tényleg ezt a szép időt. Nem bánnám ha így maradna. De tudom azért ez nem természetes. Ezért dec1 leeshet a hó és jan 1-tól megin jöhet az enyhülés :lol: :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
nem kívánsz te egy kicsit túl sokat? :) De ne kívánd a rövid telet, mert télen a hidegben olyan jól alszanak a kicsik. :wink:
Egyébként a visszér igenis tud fájni, nekem is fáj. De hiába mész az érsebészhez, mert semmit nem érsz vele, babavárás alatt nem foglalkoznak vele, mert utána úgyis elmúlik. Amikor rendesen szedem a Detralex-et, akkor nekem nem szokott fájni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Mi az a Detralex Piroska? Gyógyszer vagy valami gyógyhatású készítmény? Receptköteles?

Kép
Kép
pancsi76

Hát lányok elmondom nektek hogy 3 napja nem használom a lukoilt, és visszaállt a nuna dagadás eredetire. Szóval szerintem volt benne valami ami allergizált engem. Egyébként a szülésznő mandula vagy búzacsira olajat ajánlott. De én mégis ezt a car drágát vettem. Olyan narancsos illatú lehet hogy amiatt. Na most veszek mandulát, az még a babának is jó lesz.

Kép
Kép
pancsi76

Piroska,
engem is érdekelne ez a Detralex. Az a helyzet, hogy mindenképpen kell valamit tenni. Szerdán megyek nőgyógyászhoz is, legalább nézzen már rá.
Pancsi,
örülök, hogy lappadsz :D Valóban jobb hanyagolni ebben az esetben az eddig használt olajat. A Veleda gátmasszázs olajat használtam Ábival, az is nagyon jó volt, nem okozott allergiát. Most viszont meglehet, hogy én is a még természetesebb dolgok felé fogok hajlani.
Most azt mondta Évike, hogy az előző szülésem után - ahol végül csak kaptam egy gátmetszést - most nagy eséllyel tudok szülni gátvédelemmel. :lol: :lol: Jól hangzik, bár, hogy őszinte legyek, nekem nem jelentett gondot a gátmetszés.

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska,
neked is szemérem környékén van visszered?

Kép

Kép
gtimcsi

A Detralex gyógyszer, szőlőmag-kivonat. De itt van a leírás:
http://www.gyogyposta.hu/node/1417
Nem kell hozzá recept. Nekem majdnem bokától végig van visszerem. Meg vannak olyanok a lábamon, amik olyan repedések, olyan hálósak. Utálatosak szegények...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ma voltam az orvosnál. Gyerek 3500g a fejecskéje 96 mm. Méhszáj c2000 még mindig. Semmi jel a szülésre. Úgyhogy még maradunk egyben. Ma megjött Palmira karácsonyi ajándéka. Egy macis pihiszéket kap a jézuskától. Nagyon szép de eldugtuk, hogy Laura ne fogjon szagot. Mert ő még teljesen hisz a télapó és a jézuska mesében. Ma azzal állt elő hogy be kéne indítani a kamerát majd szenteste és lekamerázni, hogy hogy néz ki. Hát meglepődtem ezen a kérésen. Nálatok még megy ez a mese? Szerintem addig jó míg tudnak hinni benne. Ő most babát fog kapni. Nálunk most ez a legtöbbet játszó játék. Van egy csúnyácska babája, már 100 éves. És ahelyett kap egy fürdethető götz babát. Meg egy etetőszéket, de azt már megvettem a teszveszen. Nekünk sajna előre kell gondolkodni, mert nem hiszem hogy pár hetesen a plázát tudjuk majd járni. Legalábbis nem szeretnék a legnagyobb tömegben tolongani. Igy most még kényelmesen lehet vásárolni.

Kép
Kép
pancsi76

Húú, Piroska! Nem jól megáldott az ég ezekkel az erekkel.
Őszintén átérzem a helyzetedet. Nekem most van először, előtte soha nem volt, de pocsék egy dolog. Épp most néztem, hogy már négy nagy ér dudorodik odalenn.. Egyik olyan vastag, mint a kisujjam.
A Detralex nem bántja a babát?

Pancsi, ezek már nagyon szép méretek! Palmira akár bármikor jöhet már :D
Milyen szép nevet találtatok!
Mi is már megvettük a karácsonyi ajándékokat. Az a helyzet, hogy passz, mennyit birok majd lábon lenni Karácsony környékén.
Nálunk Ábikám most fog először Mikulást látni. Mi még most alakítjuk ki a mesevilágot számára
:D :D Na és ez lesz az első Karácsony, amikor már érdekessé válik az ünnep.

Kép

Kép
gtimcsi

Szerintem nem árthat a babának a Detralex, mert a nődoki bácsi írta fel. :)
Én is már majdnem mindegyik karácsonyi ajándékot megvettem a gyereknek. Mikulásra kap egy kis gitárt (rendesen működő, csak kis méretű), karácsonyra egy Lego Duplo alaplapot és kétfajta lego duplo csomagot, egy építőelemeset, meg egy állatkerteset. Aztán amikor megszületik a testvérke, akkor ő is fog hozni a leányzónak ajándékot, majd meglátjuk, hogy mit, vagy építőkockát vagy valami ilyesmit. A férjemnek még nem tudom, hogy mit fogok venni, megmondom őszintén, elképzelésem sincs, hogy mit vegyek... A nagyszülőknek meg majd lesz valami, szerintem azt összedobjuk közösen a család többi tagjával, mert akkor legalább valami értelmes ajándékot tudunk venni. Na, majd meglátjuk...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?