Új privát üzeneted érkezett!

Szeretném Veletek megosztani egy aranyos történetemet, ami ma történt velem:
sajnos mostmár igen nehézkesen megy a zoknihúzás. A fürdöszobában nem is tudok leülni, így feltettem a lábam a kád szélére, elörehajoltam, de a babu kidugta a lábát a baloldalamon, és nem tudtam odahajolni rendesen. Mondtam a kiskrapeknak, hogy húzza vissza a lábát, mert nem tudja az anyukája felhúzni a zokniját. Képzeljétek, visszahúzta azon nyomban, nekem meg sikerült a müvelet:-)))
Holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond, hogy állunk!
Ágci(36)
Ágci

Sziasztok!

Mamacica, nagyon vigyázz magadra, sokat pihenj, és azért jelentkezz, amilyen gyakran csak tudsz!

Norci, én az elsö harmadban nagyon fáradékony voltam, a folytonos émelygésröl és hányásról nem is beszélve, szóval nekem akkoriban a 3km séta is sokszor megeröltetö volt. Szerintem ne terheld túl magad, a kikapcsolódás fontos, de én nem merném a túrát bevállalni. Most a 2. harmad végén sokkal több energiám van, sportolni is néhány hete kezdtem el. Lényeg, hogy semmi olyat ne csinálj, amitöl rosszul éreznéd magad.

Márti, nekem pl. úgy sikerült egy csomót híznom az elsö harmadban, hogy semmi étvágyam nem volt, viszont a folytonos émelygés ellen csak az evés segített. Amíg éppen ettem, addig jól éreztem magam, utána persze pocsékul, de hízni azt sikerült. Most tartok 9 kilónál (27. hét eleje), végülis lehetne rosszabb is KépKépKép

Miczkó, én is február 2-re vagyok kiírva, és a bérszámfejtö tanácsára decemberben a szabimat és a maradék betegszabimat (amit a cég fizet), és januártól megyek táppénzre.

Pussz mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs

Ágci,
ez olyan aranyos történet :-)) De jó lesz, ha én is mesélhetek majd ilyeneket!

Mamacica,
ha erre jársz, írd meg hogy vagy és hogy van-e a cégesen kívül másik mail címed, ahol folytathatnánk a levelezést.
Vigyázz magatokra!!!

Pusz: Dojika
dojika (dojika)

Kata007,

én is megjöttem a tehesgondozóból,még egyszer mennem kell(ene),de már lehet,hogy nem megyek,mert már 6x voltam.Az elsõ babával ilyenkor már nem hívtak.Igazad van a Szinvával kapcsolatban,de úgy gondoltam,konkrétan a parton:Petõfi utcán.Az emil majd megy,de most 10 percem van.
Cseri,

nekünk is Chellonk van,de mi szintén Miskolcon 10.900 Ft-ot fizetünk.A szélesszávú internetelérhetõségekrõl éppen most láttam egy összehasonlító táblázatot,ha érdekel,idemásolom.

Azt mondjátok már még meg:miért lényeges a szülés idõpontja a gyed összege és a minimálbér összege szempontjából?

Köszi,Mariann
Mariann

Szia Cseri!

Jó hallani rólad!

Már nem én csinálom a táblázatot, kb. 1 hete átvette Kata007.

Nekünk is kábeles netünk van (UPC ill. broadband), itt napszaktól függetlenül lehet internetezni, a forgalom van korlátozva, nekünk 1 Gb van elöfizetve, ez kerül 9700 Ft-ba. Még egyszer sem léptük át, de ha át is lépnénk, akkor sem állítanák le, csak lelassítanák. (azaz nincs telefonszámla!!!)

Puszi:
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Cseri! Háromszoros hurrá neked, úgy örülök, hogy újra itt vagy, és hogy a hangulatod is a régi! Kép Könnyesre röhögtem magam a terheléses vércukorról alkotott véleményeden, a következö babánál én is bátrabb leszek, és Hofit idézek! Kép
A térd-könyök pozícióról írhatnál bövebben, azt a figurát nem ismerem. Kép Az én PiciLacim is a popsiján üldögél legutóbbi információim szerint, nov.7.-én megyünk vissza kontrollra, de az orvosom jó elöre kijelentette, hogy ha faros marad, nem engedni hüvelyi úton megszülnöm, hacsak nem úgy érek be a kórházba, hogy már kilóg a kis feneke. Kép
Az otthonról netezés ügyében én nem tudok semmi igazán pontosat, de estére megkérdezem Életem Párjától az árakat. Neki eddig Elenderes elöfizetése volt, most, hogy itthon maradtam, szerencsére éppen lehetöség nyílt a kábeltévés hálózaton való netezésre, úgyhogy azonnal meg is rendeltük. Nálunk az Axelero szolgáltatja, kb. 10.000 Ft./hó áron. Teljes hozzáférés, semmi idökorlát, akár egész hónapban éjjel-nappal lóghatnánk a neten, és ami még nagy zsuga: semmi telefonszámla. Jár hozzá két független mail-box, az is nagyon kellett már! Kép Így, kettönknek ez már jobban megéri, mint az Elenderes, és jobb is a minösége. De estére jövök a pontosabb számokkal.
Köszi a rengeteg hasznos infót, és jó babázást kívánok neked! Kép

Móni! Te egyébként is jártas vagy ezekben a kérdésekben, vagy csak találtad valahol ezt az idézetet? Esetleg konkrét kérdésre tudnál válaszolni?

BMárti
BMárti

Lányok!

A gyed-nél nem úgy van, hogy az igényléskor érvényes minimálbér számít? Nekem nem mindegy, mert én idén szülök, viszont jövöre igénylek. Szóval bruttó 80e v. 100e a maximum.

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Volt közületek valaki a 12. hétben UH-n, ahol a bõrredõt mérték? Ha igen, kérlek írj, és lehetõleg azt is hogy hány cm volt akkor a baba.
Voltam ugyanis UH-n és azt mondták, hogy még nem lehet megmérni, viszont úgy tudom hogy csak most lehet megmérni. Szóval nem értem...
Segítsetek!

Csilla1
Csilla1

Kedves Moncsi!

De, olvaslak. Elöször azt írtad, hogy örüljek, nagykönyvbe illö vagyok, és normális. Valószínüleg ezt a testsúly változása értetted, bár ezt nem írtad oda így konkrétan. Aztán azt írtad, hogy föleg azoknak nincs étvágya, akik az elsö harmadban vannak, és hányósak, vagyis az én példám nem általános. Minderre én csak helyeselni akartam, mert én is úgy gondolom, hogy az a normális, ha egy kismamának (túl az elsö, hányós korszakon) jó étvágya van. Ha visszagondolsz a téma felmerülésére, az egész úgy kezdödött, hogy Kele azt írta, hogy ö a második harmadban van, és olyan étvágytalan. Én meg megörültem, hogy nem vagyok (voltam) ezzel egyedül, és megírtam, hogy ö is tudja, nincs egyedül. Én egyáltalán nem akartam ebböl ekkora ügyet csinálni, és nem állt szándékomban minösíteni, hogy ki a normális, és ki nem az. Nem értem, miért lovagolsz még mindíg ezen a témán, és miért kötsz belém még akkor is, amikor már régen csak neked helyeselek... KépKépKép

BMárti
BMárti

Kedves Zsuzs!

Én is pont ezt a tanácsot kaptam, tök egyformán fogjuk csinálni!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Kedves Csilla1!
A vizsgálatot tényleg a 12 héten csinálják. Én voltam, nekem hüvelyi uh-t csináltak akkor, és 12 hetes és két napos voltam. A baba méretei:
CRL: 46,8 mm, BPD: 19,5 mm, NT:1,9 mm(NUCHA). Ez benne volt a normál tartományban. A babanetes orvos szerint 4 fölött van magzati ártalomra utaló érték.
Lehet, hogy kisebb a terhességed ideje, azért nem tudták mérni? A papíron hány hetes terhességet írt ki az uh?
Nem rendeltek vissza?
Ágci
Ágci

Szia Csilla1!

Biztos, hogy azt mondták, hogy _még_ nem lehet megmérni, és nem azt, hogy nem mérhetö? Mert ha _még_ nem lehet megmérni, akkor vissza kell, hogy hívjanak 1-2 hét múlva, és újra meg kell, hogy nézzék szerintem. Én elöször a 10. héten voltam UH-n, és azt mondták, hogy még korai, és egysébként is van egy cisztám, úgyhogy menjek vissza két hét múlva, de már akkor is ráírták a leletemre, hogy a börredö nem mérhetö. Akkor én is azt hittem, hogy még nem mérhetö. Azt sajnos nem tudom kisilabizálni, hogy akkor mekkora volt a baba. Aztán a 12. heti UH-ra is azt írták, hogy a nyaki börredö nem mérhetö (a baba 12,4 cm volt akkor), erre teljesen bepánikoltam, hogy jaj, akkor most mi lesz?!?! Az UH-t csináló doktornö kedvesen megnyugtatott, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem tudták megmérni, mert pl. nem úgy fordult a baba, hogy lássák, hanem azt, hogy annyira pici az a börredö, hogy meg se lehet mérni. Ez a lehetö legjobb eredmény, amit nyaki börredö méréskor kapni lehet!

BMárti
BMárti

Kedves BMárti!

Szó sincs kötözködésrõl, ez most komolyan írom. Egyszerûen csak olyan "mûbalhénak" "mû-aggodalomnak" tûnik nekem ez ilyenfajta hozzászólások. Persze lehet, hogy tévedek, és csak én értettem félre valamit! Akkor elnézésedet kérem, nem volt szándékommban megbántani Téged vagy bárki mást.
És egymásnak helyeselünk, bár nekem egy kicsit ellentmond egymásnak az étvágytalanság és a teljesen normális súlygyarapodásod.

Még egyszer ne haragudj, hogy megbántottalak volna!!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szia Zsuzs!

A kilókban is hasonlítunk, én is 9 kilót híztam. Ezen sokat aggodalmaskodom, de férjem aranyosan próbál vigasztalni: kezdetben: á, nem is vagy kövér, á, nem is látszik, hogy híztál..Manapság: Á, nem is Te vagy a kövér, hanem a baba nagy... Nem tudom, mi lesz még a végére. Mindenesetre a védõnõ tanácsára az Elevitet már csak hetente egyszer szedem, ne csináljon felesleges étvágyat. Helyette folsavat és E-vitamint eszegetek és idõnként kismamatorna, séta.

Miczkó
Miczko

Dojika, este írok neked!
BMárti,
a www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html oldalon
van 1-2 ötlet a farfekvéses babák "megfordítására". Én folyamatosan csináltam ilyen gyakorlatokat, és szerencsére minden a legnagyobb rendben lett. Talán neked is segít:-)))

Lányok!
Valaki írta nemrég, hogy kismama tornán csináltak olyan gyakorlatokat labdán, amit a vajúdás közben is lehet csinálni. Ez könnyebbé teszi a vajúdást, vagy a szülést, vagy egyszerüen csak jó? Megírná, milyen gyakorlatok voltak ezek. (Sajnos nem találom, ki írta.)Elöre is köszi!
agi@pro.hu az emil címem.
Ágci
Ágci

Sziasztok!!!

FIGYELEM, FIGYELEM! KépKépKép

KIRÁLY KATA kisfia, Bence október 28-án este 8 órakor látta meg a napvilágot, 3400 grammal és 53 cm-rel! Kép Anya és fia teljesen jól vannak, errõl saját szememmel gyõzõdtem meg! Ugyanis torna után Tidujjal és Mentával felmentünk a szülészetre és megkerestük Õket.
Történet: Vasárnap reggel be kellett mennie a kórházba, mert szombaton a doki (MÁV Kórház, Herczegh doktor) megállapította, hogy kevés a magzatvíz és meg kell indítani a szülést. Vasárnap reggel 8-kor burkot repesztett az orvos, és végül is este 8-ra lett meg Bence. A kitolási szakasz nagyon hosszúra sikeredett, kb. 2 és fél óra volt. Gátmetszést alkalmaztak, de Kata elég jól mozog, ahhoz képest, hogy még 24 óra sem telt el a szülés óta, azt mondja, türhetõ.
Bence pedig olllllyyyyyan éééééédiKépKépKép Épp fent volt, mikor meglátogattuk Õket, harapdálta az ökölbe gyúrt kis kezét, néha el-el pityeredte magát.
Lányok, annyira megható voltKép Végig lúdbõrözött bõröm a meghatottságtólKép

Szóval ez volt.

cuppantás mindenkinek,
Beja (35dik)
Beja

Kata!

GRATULA!!!! KépKépKépKépKép De irigyellek Téged, tisztára sárga vagyok az irigységtöl!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Sok boldogságot Bencéhez, és nagyon jo, hogy ennyire jol érzed magad! Vigyázzatok egymásra,

Pusz,

NikiKép
Niki

Szia Viki!
Tényleg megpróbáltam már elküldeni az otthoni tel.számomat, de úgy látszik nem sikerült.Kép
Megpróbálom mégegyszer. Most.
Pusszz. Chris
Chris

Király Kata!
Nagy-nagy gratula! Kép

Jujjjjjj, de jóóóóóóó!
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!
Csatlakozom a gratulálók táborához!
Vigyázz magatokra Király Kati, és nagy gratula! Te már másik táblázatba tartozol, jó neked. KépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
</pre>

Kata007
Kata007

Hali!

Igen en is lattam Kati kis Bencejet, nagyon edi!Kép
Kati vegig mosolyogva meselte el ,hogy milyen volt a szules, gondoltam akkor ezt tenyleg tul lehet elniKép
Es persze en is nagyon irigyeltem!

tiduj(30)
Tiduj

Király Kata és Bence nagy nagy gratula!
De jó nektek!

Norci
Norci

Ágci!

Azt hiszem en irtam a labdas dolgot!
Annyi az egesz, hogy ra lehet ulni es ez allitolag lazitja a gatizmokat, egyebkent tenyleg nagyon kenyelmes.Aztan ra lehet tamaszkodni ugy, hogy szemben terdelsz a labdaval, es ra is lehet "fekudni" hattal, amihez jo kis combizmok kellenek, de szinten kenyelmes es lazito allapot.

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Hát tényleg nagyon jól nézett ki Király Kata, pedig mondta, hogy iszonyúan elfáradt! És tényleg gyönyörû a kisfia! Ezúton is mégegyszer nagyon gratulálok nekik!
Mi is jól vagyunk, a picike sokat csiklandoz mostanában és vakargatja a májamat...Kép
Voltunk a bababörzén és ruhaügyileg most tutira állunk. Utána nagyon vicces voltam mert állandóan azon kaptam magam, hogy felfelé bámulok és elképzelem Helenát a kisruhácskákban...Kép Azt hiszem kívûlrõl elég muris lehettem!
Egyébként nekünk Nextra elõfizetésünk van, ami 2500 Ft/hó, korlátlan használattal, de nem tudom mennyi pontosan a havi telefonszámlánk emiatt. Mi úgy szoktuk, hogy este 6 után és hétvégén 15 óra után netezünk és akkor megáll a számlálás 150 Ft-nál.
Mindenkinek további békés gömbölyödést.
Menta
menta (menta)

Bocsánat!
A férjem most mondta, hogy már nem 2500 Ft az elõfizetés mert mi akciósan fizettünk elõ a Nextrára. Most vmi 4000 Ft körül van.
Bocsi!
Menta
menta (menta)

Sziasztok!

Kata!
Gratulálok a pontos kisbabádhoz!Sok tejecskét és sok boldogságot kivánok hozzá!

Cseri!
Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagy! Köszi a tippeket a babás dolgokkal kapcsolatban!
Kérlek küldd el nekem is a cikket a gátmetszésrõl, ha van rá lehetõség! A cimem: varjasig@axelero.hu
Elõre is köszi!

Képzeljétek, már csak 12 napom van a kiirásig. Ma elmentünk sétálni egy nagyot és a pocakom elkezdett nagyon fájni. Nem gondoltam volna, hogy hazaérünk "épségben". De szerencsére hazaértünk és pihenés után elmúlt. Pedig már kezdtem reménykedni...

Minden jót nektek!
Helga - 39.

BGABI!

Nem tudom hogy neked melyiket veszik figyelembe de nincs olyan nagy különbség mert jövõre is csak 83 a plafon és nem 100.

tiktakora
tiktakora

Sziasztok!

Moncsi! A mübalhé pl. tipikusan alkalmas kifejezés a mások meg nem bántására, valóban... Kép Egyébként attól, hogy te nem ismered az életérzést, elhiheted, nagyon rossz tud lenni, ha az embernek egyszerüen nincs étvágya, és eröszakkal kell letuszkolnia néhány falatot. Ellentmondást én nem érzek, mert éppen olyan tudatossággal lehet enni akkor is, ha nem kívánja az ember az ételt, mint ahogyan meg lehet állni, hogy ne egyen, akkor is, ha kívánja. Ilyen egyszerü.

Ágci! Köszi az útbaigazítást, máris indulok megnézni a módszereket!

Király Kata! Nagy gratula! Jó egészséget, sok boldogságot nektek! KépKépKép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Gratula Katinak és Bencének! Kép Kép Kép Kép
Sooooooksooooktejcsit és egészséget nekik! Kép

Pussz:catnet-Niki(27hét2nap)
catnet

Tiktakora,
ezt nem értem,miért csak 83 a plafon jövõre?

Mariann
Mariann

Bocsi off:
Viki!
Megkaptad az üzenetemet?
Hogy vagytok?
Pusszz. Chris
Chris

Kedves Király Kati!
Sok boldogságot kívánok Neked és Bencének!
Puszi: Judó
Judó (judó)

Sziasztok!

Király Katinak sok-sok gratula a kis Bencéjéhez :-))
Egyre fogytok fölülem a táblázatból lányok :-))
Nagyon örülök, hogy jól vannak mindketten.

Én is jól vagyok, tegnap este a doki megdicsért hogy szépen növöget a Manó...
Bár kb. 2 héttel eltér a véleményünk a baba korát illetöleg... nem igen értem...

Ágci, várom a leveled!

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Sjmoni!
Bocsi, hogy megint elõhozom a témát, de ismét a Tgyás-ról meg a táppénzrõl lenne szó. Én február 13-ra vagyok kiírva és elõször úgy gondoltam, hogy január 13-tól elmegyek szabira (a szülés után kb. 5 hónapra járó szabimat venném ki), utána meg táppénz. Ma azonban azt mondta a védõnõ, hogy õk csak a 35. hétig tudnak táppénzre venni (késõbb nem tudna az orvosom???), tehát jobb lenne, ha a 35. héttõl (dec. vége) mennék táppénzre és utána venném ki a szabimat (de azt meg ki tudja megjósolni, hogy mikor is jön a baba??).
Mindenképpen a szülés napjától szeretném igénybe venni TGYÁS-t. Most akkor mit csináljak? Egyébként 80 000 bruttónál több a fizum, úgyhogy azt hiszem, nem mindegy, hogy mikor mit veszek igénybe. Attól, hogy táppénzen vagyok, még biztosított vagyok, nem? És megvan a munkaviszonyom is.
Szóval a kérdés: jan. 13-tól a néhány nap szabi, utána táppénz a szülésig nem jó megoldás?

Elõre is köszi a választ! Aztán én részemrõl lezártam a témát.

Cseri vagy aki még ismerõs a témában!
Mérgezõ bútorlap: ha a bababútor van bútorlapból az elmegy? Egy-két hónapig még tudjuk szellõztetni a szobát. A kiságy az fából lesz.

Köszi

Pussz
Juca2
Juca2 27

Sziasztok !

Király Kati gratulálok Bencéhez!! sok boldogságot!! az én kisfiam is Bence lesz, nekem is nagyon tetszik ez a név.

BMárti!
mi hasoló idõben vagyunk, ezért kérdezlek.
te hogy vagy mostanában? szoktál rosszul lenni?
az elmúlt napokban annnyira pocsékul voltam,hogy már azt hittem szülni fogok. minden forog velem,szédülök, nagyon vizesedek és Kisbence annyira furcsán és fájdalmasan mozog néha.
neked vannak ilyen jellegû panaszaid?
vigasztalj meg...

Kisbence
Kisbence

Király Kata!
Én is gratulálok, és minden jót kívánok nektek!

Dojika!
Levelet elküldtem, de mostmár tényleg megyek a konyhába.

Ágci
Ágci

Sziasztok!

Elsõ harmadban lévõk és "idõsebb" tapasztalt kismama "kollegák" segítsetek! Szerintetek az normális, hogy már kezdtem jól lenni és most megint iszonyú rosszul vagyok, így a 10. hét felé közeledve, már három napja. Ma el kellett kéredzkednem a munkahelyemrõl is. Azt olvastam a terhesség hétrõl hétre c. könyvben, hogy a 10. hét mire teljesen kialakul és funkcionál a köldökzsinór, lehet hogy amitt ilyen kritikus ez az idõszak. A könyv már a 11. héttõl írja, hogy jobban leszek. De jó lenne ha igaza lenne!

Norci

Ui. Barátnõm (nem babanetes) kislánya tegnap született, már fotót is küldtek róla, úgy meghatott.
Norci

szia Norci!
a rosszullétekrõl csak annyit, hogy én kb. 15. hétig voltam rosszul: émelygés, étvágytalanság... Azt olvastam errõl, hogy akkor érzi rosszul magát a kismama, ha a szervezete valamit hiányol, ezért én el is kezdtem akkor olyanokat enni, amit a könyv ajánl. Különben ha sûrûbben eszel, kb. 2-3 óránként, akkor meglátod jobb lesz a közérzeted, nem kell sokat enni, elég csak egy picit, hogy megnyugodjon a gyomrod, a legfontosabb sose legyen üres a gyomrod és sok folyadékot igyál. Másoktól hallottam, hogy a terhességi vitamintól voltak rosszul, kérd ki a védõnõd véleményét.
kitartás, a 16. héttõl tuti, hogy jól fogod érezni magad !!!
Üdv: Zsu26 (35.hét)
Névtelen

Zsu26 én a 12. hétben is reménykedem. Amugy próbálom ezt a sokszor keveset evéses módszert, eddig ment. De most minden kijön belõlem, ez aggaszt egy kicsit. Mindegy hívom a dokit a héten a jövõ heti uh-t úgy is meg kell beszélnem vele. hátha mond v.mi okosat.

Egyébként melyik könyvrõl beszélsz?

Norci
Norci

Sziasztok!
Egy kis panasz: Eddig kutya bajom nem volt, a gyomorégéstõl eltekintve.
De amit az elmúlt héten érzek, azt most szokom.
Egyszerûbben, piszokul érzem magam. A gyomrom és a tüdõm összenyomorítva, a bordáim a "fülemben", a húgyhólyagomat rugdossa ez a kis albérlõKép, és két oldalt is feszít.
DE jó volt kipanaszkodni magam.Kép
Pusszz.Chris(28.hét.)
Chris

SZió Lányok!

nem is volt idõm végigolvasni a "termést", de a munkatársaim kimentek ebédelni és így van egy icike picike idõm..

Dojika! Köszi, ha elküldöd a táncterápiával kapcs. véleményed, nagyom jó lenne-CIMEM: mezmu@freemail.hu
Mégyegyszer KÖSZI!

Chris! A "Hurrá terhes vagyok.." könyvet én is megkaptam és innen is ajánlom Mindenkinek kikapcsolódásképpen!

Adrinal GRATULA Marcellhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KATA!
Nagyon köszönöm, hogy írtál és örülök ha felkerülhetek a táblázatba:
Szóóóval: 17. hét Mummy és ápr.13-ra vagyunk kiírva és nemsokára már tudom, hogy fiú -e vagy kislány. KÖSZI tényleg!

RITA!!!
Szióka! Köszi, hogy írtál! Én ápr. 13-ra vagyok kiírva és tegnap voltam AFP-n - olyan csúnyán megszúrtak, nagyon látszik a helye.
Sajnos persze nekem sem volt UH és csak nov. 10-én megyünk babát nézni -rákszûrést meg nekem utoljára júliusban csináltak. Ezt ilyenkor szokás??

(úúgy várom én is az UH-t és remélem, hogy minden rendben lesz, mert a költözködés miatt kicsit megerõltettem néha magam. Nem cipekedtem, de nem is pihentem nagyon.)

A mozgásról.. én sokáig csak annyit éreztem, hogy lüktet a pocakom, most meg mintha beremegne néha és kicsit bugyborékolna de csak nagyon gyengéden.
Te mennyire erõsen érzed a mocorgást??
Még jelentkezem, de sok a munka is - Jó lenne, ha megírnád a mail cimed, hogy néha irkálhassunk, akkor is ha nem jutok a babanet végigolvasásához.
Olyan jó, hogy van aki PONT itt tart,mint én.

Még jelentkezem!
Puszilok Mindenkit!!

MUMMY
Mummy

Mummy,
elment a mail :-))
Szia: Dojika
dojika (dojika)

Chris:Kitartas!Nekem is neha befeszit es szur az oldalam, ilyenkor megprobalom meggyozni, hogy ne tegye.Képneha sikerul is.
Egyre jobban erzem, hogy szuksegem lenne egy kis pihenore.Kép
Norci:a rosszullet az termeszetes a terhesseg alatt barmikor. Szerintem probalj ki mindent amit hallasz es majd meglatod neked mi valik be!

Penz...elvileg ha felemeltek a minimalbert 50-re, akkor a GYED minimuma 100 lett.Bar hallottam arrol is, hogy azt nem valtoztattak meg.

Tiduj
Tiduj

Néha olyan figyelmetlen vagyok, mostanában:

Tiduj, köszi a labdás helyzeteket!:-)))

Via, tudnál írni egy emil címet, oda elküldeném az intéznivalókat.

Mindenkinek, akit érdekel: a szülés utáni kitöltendö nyomtatványokat elöre be tudjátok szerezni, a terhesség vége felé odaadják, így nem kell többször elmenni meg haza meg vissza, és többet lehet veletek az, akinek ez a dolga lesz. (A hétvégén én is beszereztem mindent, márcsak a gondozóban kell majd elkérnem az igazolást.)

Ágci
Ágci

szia Ágci!
Milyen papírokat kell beszerezni a születendõ babának? és hol? ki intézkedhet, csak a szülõk vagy a nagyszülõk is? Hogyan kell kérvényezni a gyed/gyes-t? ti hol kaptatok ezekre a kérdésekre választ? ha tudtok egy jó telefonszámot, ahol felvilágosítást tudnak adni, azt megköszönném!

Norci!
Különbözõ terheskönyvet olvastam, a Kismamák könyvét, a védõnõtõl kapott füzetecskét és több német nyelvût, a neten is sok cikket és hasznos tanácsot lehet találni. Talán a legfontosabb szabály, hogy mindig legyen nálad egy kis keksz vagy banán, és neked kell kitapasztalnod, hogy a szervezeted, mire nyugszik meg.
Próbáld elviselni ezt az idõszakot, én is nagyon nyûgõs voltam, bizonytalan, meglátod, ahogy megnyugszol lelkileg és alkalmazkodik a szervezeted az új feladathoz, jobban fogod érezni magad!
Üdv: Zsu26
Névtelen

Ágci:Milyen igazolás kell a gondozóból?
Tiduj
Tiduj

Ágci!

hartmanb@westel900.net az e-mail címem.
Elõre is hálás köszönet:

Via
Via

Szia Bmárti! Sajnos nem értek a munkaügyekhez, de a bérszámfejtõnk elég készséges (négy hónapos babájával otthonról dolgozik, így elég friss információkkal rendelkezik). Ezenkívül sok érthetõen megfogalmazott jogi tanács található a www.babapont.hu/jog/jopen.html alatt a TGYS-re, GYED-re, GYES-re vonatkozóan.

Juca2, kollégáim szerint az orvosod (vagy az SZTK-s terhesgondozó) az elsõtõl az utolsó pillanatig táppénzen tarthat, így a szülési szabadságot a szülés napjától kezdheted el. Én azt nem is tudtam, hogy a védõnõ is kiirhat (az enyém még labor-beutalót sem tud adni, szerinte a pecsétjét nem fogadja el az SZTK).

Ágci, a labdás torna tényleg nagyon jó és ellazító. Az Aktív Szülési Program terhestornáján használjuk is rendszeresen. Múlt héten láttam fitt-labdát a Drogerie Marktban - ha jól emlékszem, 2400 Ft volt és otthon kell biciklipumpával felfújni.
Engem is érdekelne, hogy milyen nyomtatványokat és hol szereztél be - jó lenne elõre elintézni, hogy ne a férjemnek kelljen rohangálnia utána.

Ki tud valamilyen jó (és alacsony kalóriatartalmú) tippet a gymorégés megszüntetésére?
Móni
sjmoni (sjmoni)

Móni!

Eleg jo szereket lehet kapni a patikaban.
En az antagelt hasznalom, amirol itt olvastam, de ha ott rakerdezel legalabb 3 fajtat tudnak neked mondani.

Tiduj
(bocsanat, ma kolat ittam es attol mindig sokat beszelekKép)
Tiduj

SJMONI!

Nálunk nem a körzeyi védõnõ, hanem a terhesgondozóban tudnak kiírni táppénzre. Így nem kell végigülni a betegrendelést a háziorvosnál. Én a labor+ekg beutalót is ott kaptam.

Nekem gyormoégésre és hányingerre a mentolos íz jött be, szóval egy rágó. Az tuti nem hízlal és még a fogadnak is jó. Bár lehet, hogy a késõbbi stádiumban nekem is kevés lesz. Azért próbáld ki.

Norci
Norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?