Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Köszönjük szépen a szülinapi köszöntést! :-)

Most csak négyesben ünnepeltünk a Húgommal, vasárnap jönnek a nagyszülők is, akkor is lesz torta, igaz, azt rendeltem.
Mára készítettem egy piskótatortát gesztenyés krémmel. A gesztenyepürét kevertem ki habtejszínnel, egyszerű, olyan az íze mint a gesztenyepürének. Vajon miért? Zsófi belenyúlhatott, majd hozok róla fotót. Tetszett neki a torta, de a krémre eléggé fintorgott.
Zsófinak a Húgom vett egy ugráló micimackót, amit pumpa híján egyelőre nem tudtunk felfújni. Tőlünk kapott egy dobot, egy ügyességi játékot, szurtos valamiket kell egymásba illeszteni és egy Crayol kreatív készletet 1 éves kortól. Ebben van mindenféle, gyurma, zsírkréta, ceruza, formáka gyurmázáshoz. Kartonpapírt gondoltam leteríteni, hogy ismerkedjen ezekkel is.

A betegeskedőknek jobbulást, ez sajnos kimaradt tegnap, pedig nagyon koncentráltam rá. :oops:

Móni, nehogy már ne gyertek! Szerintem ez a lappangás ugyanolyan mint a nátha. Nem zártkörű klub, bárki ott lehet, bárki bármit behozhat.

Ági, én irigyellek a 6.20-as kelés miatt. Nálunk ez a legkésőbbi időpont a kelésre. :? Szegénykémet úgy megkavarta az óraátállítás, pedig eddig sem a késői keléséről volt ismert...

Bocsánat, most ennyire tellett, mert ismét munkám van még mára.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, GYERTEK, kérlek, látod, mindenki vállalja a rizikót! Ott a helyetek!

Reni, sajnos nagyon nem kényeztet el, előtte iszonyúan sokszor megébred, a 6.20 azért van korán, mert előtte sem alszunk sokat... az utóbbi két éjszaka megint óránként ébred. Tényleg nem jövünk rá, miért. Este nem akar rendesen vacsorázni, így 4-5 körülre megéhezik, ami oké, csak ugye a tejem már nem elég neki ilyen szempontból (nálunk visszaaltatásra/megnyugtatásra alkalmas), így most tejpépet csináltunk neki, folyékonyabbra, hogy cumisüvegből megihassa. Szopi már egy ideje csak hajnal 4-5 körül volt eddig is, normális esetben csak megnyugtatásra kellene, csak most borult a rendszer, már megint.
Amúgy vizet itatópohárból iszik, lecseréltem a vizes cumisüvegeket, mert imádja hurcolászni és abból állandóan folyt a víz, ezek viszont szelepesek, így nem csorog mindenhová.
Anyukám a még meleg pudingba keveri bele a lereszelt gesztenyét, esetleg próbáld ki úgy!

Jó éjt Lányok!
Igyekszem jönni holnap is, de ha nem, akkor szombat 10, már nagyon várom!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Zsófi nagyon sok boldog első szülinapot neked!

Pont ma döbbentem rá, hogy nekem olyan gyorsan elszállt ez az egy év...hüp hüp....lehet azért, mert a Lilla is itt van nekem és mindig nagy a pörgés, de olyan hamar megnőtt az én drága kisfiam :)

Benének nagy puszi.

Mangora nagyi :( én megértem amiket írsz, nagyon nehéz lehet egy idős alkalmazkodni és segíteni nem akaró életunt embert ellátni és tolerálni nap, mint nap.

Dani legújabb tudománya az, hogy ha integetünk reggel apának és mondom, hogy pá pá, ő is integet (ez meg is volt eddig már) és mondja, hogy tá tá. Amúgy elkezdett anyázni is :lol: és ez olyan szívmelengető.
És nagyon édesen tud piszézni....nagy móka miki :lol:
Na megyek, mert Lilla nagyon köhögős sírós és holnap utazunk haza, pihennem és pakolnom kell még.

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Reni! Én is úgy csinálom a gesztenyekrémet, ahogy Zsuzsi írta! Nálunk Marci imádja a gesztenyét! Az a kedvenc bébikaja, amit még mostanában is el-elfogad, ha nem ízlik neki épp, amit mi eszünk, meg nagyon szereti a gesztenyés szívet is! Az állagára annyi, hogy csak fokozatosan keverd hozzá a habtejszínt, így tudod esetleg sűrűbbre is hagyni, hogy kenhető legyen!

Zsuzsi, várjuk a fényképet! Én majd csak azt engedem meg Marcinak, hogy a saját szeletét egye "egyedül", már ha bírom idegekkel :lol: Majd levetkőztetem hozzá :lol: :lol: :lol:

Nem lehet egyszerű ez a szopiról leszoktatás... Nálunk annó úgy ment, hogy egyszerűen már nem kérte és kész... vagy ha bekapta a cicim, akkor is csak csüngött rajta, csócsálta...

Ági, nálunk is hasonlóak az éjszakák! Marci van, hogy 3-4szer is megébred! De van úgy, hogy ő fel sem "ébred", csak álmában sírdogál meg csukott szemmel áll fel az ágyban... Mostanában legalább annyival jobb a helyzet, hogy kis víz meg cumi és alszik is tovább... De nálunk is fél 7 körül van végleg felkelés...

Már megint kész vagyok... Marci nem bír elaludni, mert nagyi egyfolytában a konyhában matat és hozzá zörög is... :shock: Nekem csinálnom kéne az ebédet, de tőle nem jutok be a konyhába... :twisted: :twisted: :twisted: Helyette itt írok és közben megesz az ideg, hogy semmivel sem haladok és a gyerek sem alszik... :twisted: :twisted: :twisted: Küldjetek nekem nyugtatót :D :D :D

Már várom a holnapot! Móni, gyertek!!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Ma Krisztina Annáját köszönt(enénk), ha még olvasná a fórumot:)
Aki pontosan a kiírt napra született, és irigylésre méltóan gyorsan és zökkenőmentesen, ha jól emlékszem! Isten éltessen, Anna, nagy örömöt hoztál a szüleid életébe.

Bárányhimlő forever: ez egy nagyon fertőző betegség.
Kedvesek vagytok, de nem megyünk, eldöntöttem. Attól, hogy már nem újszülöttek, tehát rájuk nem lenne végzetes (így értette a doki), azért ugye Ti se szeretnétek mondjuk egy álmatlan hetet, mialatt végig a lázas gyerek kezét fogjátok, hogy ne vakargassa magát, mert nyoma marad...
Mert én nem, ezért is oltattam be.

És ha mindenki vállalja is a rizikót, én nem. Ne tőlünk kapjátok meg szülinapi ajándékként.
Na de ne szóljon már erről a fórum:(

Zsuzsi, a zsírkréta jó ötlet, gondoltam rá én is. Csak a fal ne bánja:)

Tényleg hozz képet minél hamarabb!

Ezek szerint nálatok gesztenyés torta volt? Te sütötted a tésztáját? piskóta? a meggyes muffin tészta, amit gondoltam, nem az igazi, és életemben nem sütöttem mást, mint muffint:-)
Pedig mindenképpen vmi sajátkezűleg készítettet szeretnék:(

Ha valaki olyan gesztenyekrémet készített, ami esetleg nem ízlik neki, küldje, boldogan várom:)

Mangora,:(ezt a helyzetet tényleg csak az fogja megoldani, ha Marci bölcsibe megy, te meg vissza dolgozni.

Azt a kis időt meg, ami a te munkába állásodig van, el tudod tölteni, nem féltünk:)
Fú, a helyedben ki se jönnék egy gyógyfürdőből, de a ház csinosítása is aktuális lehet így karácsony előtt...

Ági,
Igen, így már kicsit korai a 6.20-as kelés:(
Mióta jár Bene, nem alszik többet? Én úgy látom, D. igen (de lehet, hogy csak véletlen egybeesés). Sajnos nem jobban alszik, csak többet:)

Szép napot, és bocs, ha nem reagáltam mindenre!
Móni
monke

Csajok, Bibusnak megy a hasa, azt hiszem, hogy így lőttek a holnapi talinak :cry: Basszus, pedig annyira vártam már :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ági, így tényleg nem hangzik jól a reggeli kelés. Megnyugtatásul majd egyszer leírom hogy zajlik egy átlagos éjszaka nálunk...

Nekünk az itatópohár még Blaninál nem jött be, így az most szóba sem jött. Mindegyik folyt, a gyerek fuldoklott tőle. Milyen márkát használtok?

Ja, hogy gesztenyekrémbe keveritek a tejszínt? Én sima gesztenyét vettem, megfőztem, pucoltam, törtem, kevertem és valami furi dolog lett belőle. A bolti masszában van rumi is, ha jól emlékszem? Én amúgy imádom.

Az ideális tényleg az lenne, hogy úgy szoktatjuk le a szopiról és akkor, amikor már nem igényli, de ez sajnos nem mindig eggyezik azzal, amikor az anya nem igényli. Ld. Fehérlófia :)

Nekem is úgy tűnik, hogy most volt, hogy itt izgultunk egymásért, ki, mikor szül...ÁÁÁÁ, nagyon sajnálom a holnapi napot...
34372

Csajok, Bibusnak megy a hasa, azt hiszem, hogy így lőttek a holnapi talinak :cry: Basszus, pedig annyira vártam már :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ági, így tényleg nem hangzik jól a reggeli kelés. Megnyugtatásul majd egyszer leírom hogy zajlik egy átlagos éjszaka nálunk...

Nekünk az itatópohár még Blaninál nem jött be, így az most szóba sem jött. Mindegyik folyt, a gyerek fuldoklott tőle. Milyen márkát használtok?

Ja, hogy gesztenyekrémbe keveritek a tejszínt? Én sima gesztenyét vettem, megfőztem, pucoltam, törtem, kevertem és valami furi dolog lett belőle. A bolti masszában van rumi is, ha jól emlékszem? Én amúgy imádom.

Az ideális tényleg az lenne, hogy úgy szoktatjuk le a szopiról és akkor, amikor már nem igényli, de ez sajnos nem mindig eggyezik azzal, amikor az anya nem igényli. Ld. Fehérlófia :)

Nekem is úgy tűnik, hogy most volt, hogy itt izgultunk egymásért, ki, mikor szül...ÁÁÁÁ, nagyon sajnálom a holnapi napot...
34372

Hahó!

Kriszti, ha olvasod: Isten éltesse a kis Annácskát!!

Móni, Reni :( Iszonyúan sajnálom :( :(

Reni, lehet kapni natúr gesztenyemasszát is, semmi más nincs benne, csak gesztenye. Ugyanolyan dobozban van, mint a klasszikus gesztenyepüré, a Sparban pl. egymás mellett vannak a hűtőpultban, így nem árt odafigyelni, hogy biztos jót vegyen az ember :)
Van egy MAM itatópoharunk, és egy NUBY, asszem. Egyik sem folyik, a szelep arra jó, hogy csak akkor jön belőle, ha a gyerek szívja, tehát nem ömlik a szájába és amíg nem nyeli le (vagy engedi ki a szájából, mint Bene néha :)), amit kiszívott, nem tud többet szívni. A NUBY-s szelepe pl. két fokozatra is állítható. Ettől függetlenül én jobban szeretem a MAM-ot, és Bene is azon tanult meg inni, mert hosszabb a csőre, így könnyebben ráérzett, hogy kell használni.

Azért egy kicsit megnyugtató hallani (bár jobban szeretném ha minden gyerek jól aludna inkább :)), hogy nem csak az én gyerekem ilyen rosszalvó. Mert hát az ember mindig magát hibáztatja, és olyan lelkiismeretfurdalásom tud lenni, ha arra gondolok, én rontottam el, hogy nem alszik jól éjjel...
Ma 5:10kor kelt :shock: Aztán meg 6-kor visszaaludt. De nem kakilt, enni sem kért, csak eleven kedvében volt...

Rohanok, sül a stíriai metélt, már isteni illata van, alig várom, hogy megkóstoljam :lol:

HOLNAP!!!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Mangora, nagyi :evil: Szegénykém. Tényleg borzalmas lehet :(

KépKép
gigilina

Én meg milyen bunkó vagyok... :roll: itt a nagy bosszúságom közepette elfelejtettem felköszönteni Annát!

Drága kicsi Anna, ha anyukád még olvas minket, akkor kérd meg, hogy adja át neked hatalmas szülinapi puszidat, amit mi küldünk! Isten éltessen sokáig!

Móni, Reni, sajnálom a holnapot... :(

Ági, nehogy magad hibáztasd!!! Ez a korszak ilyen a gyerekeknél... Túl kell élnünk... nincs más hátra :lol:
Nyami-nyami stíriai!!! Azt én még sosem próbáltam... :(

Na, Marci ebéd nélkül elhullott és egy órával hamarabb elaludt, mint a délutáni alvása... Nem tudom mi lesz így a délutánunkból... Estére vendégek jönnek, főznöm is kell, meg még délután mindenképp ki akarok menni Marcival az udvarra, füvet kéne vágni, délelőtt már összegereblyéztük a leveleket alvás és főzés helyett :lol:

Mangora

Kép
mangora

hahó,

Mi is csak 11 felé fogunk odaérni. Cabi alszik kb 9-től, fél 11 felé kel, akkor tudunk elindulni.

Krisztinaa, sok boldog szülinapot Annácskádnak! Isten éltesse sokáig boldogságban, egészségben!

Zsuzsi, örülök, hogy jól sikerült a szülinap.

Ági, postázhatnál egy kis stíriait ide is :lol: Az egyik kedvencem.

Mangora, kitartás a nagyihoz. Talán tényleg az lesz a megoldás, ha Marci bölcsibe megy, Te meg dolgozni.

Móni, Reni, kár hogy nem tudtok jönni. Jó lett volna találkozni.

Reni, nálunk Csabi két egymás utáni reggel egyszerűen eltolta a cicit magától. Azóta nem is kell már neki. Akkor kb 10 hónapos volt. Most már egész jól végigalussza az éjszakát. Kb 6-7 között szokott kelni.

Képzeljétek, ma nálunk is megvolt az első nagy esés. Rendesen vérzett a Manó szája. Sikerült a saját kezében mászás közben orra-szájra esnie :roll:

Viszont a jó hír, hogy sikerült megvenni a vaterán a FP kismotort. Mondjuk a vége előtt kb 30 másodperccel rám licitáltak, ami szerintem elég gáz. Ha meg akarja venni, akkor kicsit hamarabb is írhatott volna, nem? Ha nem ülök a gép előtt, simán elviszi az orrom elől. Nem tudom, lehet, hogy csak szerintem nem fair az ilyen. :evil:

Holnap találkozunk, már nagyon várjuk.

puszi

Szilvi
huszilvia

Annácskának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

katicat
Szigetszentmiklós

Távolmaradókért sajna-sajna...

Mi tutira megyünk, de a babakocsi eladója most telefonált,hogy 10 órakor kéne taliznunk az Aréna plázánál, mert Dombóvárról jönnek és ott teszi ki a férje.
A foglalási papír viszont nálam van, anélkül be tudtok menni vajon?
És mi is akkor később csatlakoznánk hozzátok.
Na, inkább felhívom őket és jövök.

katicat
Szigetszentmiklós

Na felhívtam a játszóházat, nem gond hogy nálam a megrendelő, aki előbb ér oda, mint mi, hívatkozzon az én nevemre, kapunk karszalagot és utólag kell úgyis az anyagiakat rendezni.
10remegyünka kocsiért, szerintem 10.30ig mi is odaérünk.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi: ha gondoljátok, szívesen elvisszük a pumpát. :)

Este igyekszem jönni, de ha nem jön össze, akkor holnap találkozunk!

Sajnálom a távolmaradókat.... :(

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Zsófinak,és Annának boldog szülinapot!

CSak futólag olvastam végig az írásokat. Gréta még szarul van,de már mi is kezdünk betegek lenni,úgyhogy tutira nem megyünk..... :(

A hányást kifejezetten a gyulladt mandula okozza,hogy miért azt nem tudom,de szegénykémnek már ez a 3 mandula gyuszija és eddig mindig hányt. Ilyenkor dedalonetta kúpot kell neki adni pár napig. Hogy hol kaphatta el,azt nem tudom,de itt nálunk most elég nagy járvány van,a környezetünkben szinte minden gyerek,és felnőtt már beteg.

na,felébredt a manó,sajna nem tud aludni 10 percnél többet egyszerre,mert nem kap levegőt. :twisted: megyek szippantani,aztán ha visszaalszik,akkor jövök még... :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Mi is ott leszünk holnap, már nagyon várom :-)

Sajnálom a távolmaradókat, hiányozni fogtok :-(

ToldiSzilvi, nem lehet bevinni semmi kaját, nem lesz torta sem. 1800 Ft gyerekenként a díj, de min. 8000.- Ft a 3 órára, így biztosítanak külön termet is, hogy akik éppen nem játszanak, le tudjanak ülni.

:?: Azért remélem, hogy bébiételt be lehet vinni.

Judit, köszi, Miki tüdőből felfújta végül. Igaz, inkább malac alakja van, mint Micimackó, de aranyos :-)

Annának nagyon boldog születésnapot, ha esetleg Krisztinaa benézne és továbbítaná.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mi igyekszünk 10-re odaérni, remélem más is ott lesz akkorra :)
Akkor holnap!!!

KépKép
gigilina

Jó szórakozást nektek holnapra! Készítsetek jó sok képet, és majd kérünk szépen belőle.

Krisztának küldtem egy sms-t délelőtt a novemberi fórumosok nevében, hogy boldog szülinapot kívánunk Annának. Visszaírt, hogy köszönik szépen.

Ági, nálunk azért határozottan javult az éjszakai alvás, amióta nappal már csak egyszer alszik (max. 1 órát). Este mondjuk nagyon nyűgi, és alig tudom kihúzni vele 7-7.30-ig, de 5-6 körül álmosodik el, amikor már nem altatom, akkor lőttek az éjszakai alvásnak.

Kicsi Grétának jobbulást kívánok!

Marcinak boldog szülinapot kívánok!
Puszi, majd írjatok!
R
34372

Marcinak boldog szülinapot!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

és nagyon jó szórakozást a mai napra!!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Már alig várom a híreket, remélem, hogy valakinek lesz ideje kicsit részletesebb beszámolóra.

Móni, te itt vagy?

R
34372

Sziasztok Csajok!

Csak egy gyors beköszönés, mert a holnapi kaja előkészítésében vagyok ezerrel! Szuper volt a mai délelőtt, sűrűbben kéne ilyen szerveznünk :wink:
Örülök, hogy még többetekkel találkoztunk személyesen és hogy az apukák is igen nagy számban el tudtak jönni!
A gyerekek mind nagyon édesek és ügyesek!!!

Ha lesz egy kis időm, akkor hozok képeket!

Jó hétvégét nektek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

nagyon tetszett nekünk is a mai találkozó, jól lefáradtunk mindannyian, Márk már 7 óta alszik.
Jó képeink lettek, ígérem fogok hozni csemegézni, de legkorábban holnap, vagy leginkább hétfőn.

Jó ünneplést Marcinak és Zsófinak is szép keresztelőt és szülinapozást holnapra.

jó hétvégét,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mi is jól éreztük magunkat. A mi képeink nem lettek túl jók, de azért hoztam.....

Kép

Kép

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petra09 2010.11.06 20:48-kor.

Judit

Kép
petra09

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petra09 2010.11.06 20:49-kor.

Judit

Kép
petra09

Kép

Kép

Kép

Kép

Jó éjt Nektek!

Bocsi, a sok Petraképért. :oops:

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petra09 2010.11.06 20:50-kor.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok !

MArcinak Boldog Szülinapot !

Mi is jól éreztük magunkat, sztem is talizhatnánk sűrűbben !

Képeket én is hozok majd !

JÓ bulizlást holnapra !

Jóéjt !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi a sok Márk képért, picasara feltöltöm a többit és hozom a linket

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!

Szuper lehetett, nem csoda, hogy Kankalin nem hallotta meg a telefonját, hívtalak Titeket.

Sok boldog szülinapot Mindenkinek előre, Zsófi, Annácska: boldog születésnapot nektek is!

Puszi, képek szuperek, egyszeraztánigazán eljövünk mi is :D !

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Mi is nagyon jól éreztük magunkat, szerintem is szerevezhetnénk ilyet máskor is :-)

Képzeljétek, az autóban vettem észre hazafelé, hogy kijött Zsófi másik alsó egyes foga :-) Tegnap még nyoma sem volt, direkt megnéztem az ínyét. Ezek szerint megvan az orrfolyás oka.

Annak, aki nem volt ott: Zsófi a 3 órából jó 1,5-t aludt. :roll: Azóta persze semmit, itt vannak Anyukámék is, de szerencsére 8-kor kidőlt, így megtehettem holnapra az utolsó simításokat.

Nagyon jók lettek a képek, hozok majd én is holnap. Még a születésnappal is adós vagyok.

Friday, sajnálom :-( Ha megbeszéltük volna, biztosan figyelek :oops:
Mikor jöttök ismét haza?

Mangora, szép ünneplést Nektek holnapra!

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép Belenyúl

Kép Nem kéri a gyertyát

Kép Kávé előtt- kicsit kómás

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Mi is jól éreztük magunkat tegnap. Majd hozok én is képeket, de szerintem csak holnap. Ma még szüleimnél vagyunk.
A többi kép nagyon jó lett. És tényleg tarthatnánk máskor is ilyen bulit. Bár az már talán csak januárban lesz :lol: azt hiszem addig már mindenkinek elég dolga lesz. Szülinapokkal meg a karácsonnyal.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Marcinak Boldog Születésnapot!!!

Mangora, Zsuzsi: kicsit késve, de szép ünneplést nektek mára, szép és emlékezetes keresztelőt Zsófinak!

Szuper képek, örülök, hogy ilyen jól sikerült a találkozó!
Megvolt a gyerekszám, nem volt gond a fizetéssel?

Januári folyt.köv-ön már tuti ott leszünk:)

Puszi
M
monke

Hahó!

Szuper volt a tegnap, köszi mindenkinek :)
Tényleg ismételjük meg, mihamarabb :lol:

A mi képeink itt:
http://picasaweb.google.com/portoroagne ... directlink

Nem a legjobbak, borzalmas a vakuja néha a fényképezőgépnek :?

Zsuzsi, szép napot Nektek mára, nagyon drukkolok, hogy minden szuperül alakuljon!

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Látom jól sikerült a találkozó, örülök neki. Jó lett volna ott lenni, na de majd talán nyáron. :wink:
A vizsgám sikerült, a múltkorihoz hasonlóan. :oops:
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat, de azért valljuk meg ez egy FSZ képzés, nem egy egyetem.
Zsófinak, Marcinak is nagyon boldog születésnapot kívánunk!
Mangora
Sajnálom a nagyis dolgot, remélem mihamarabb találtok rá megoldást.

Betegeknek pedig jobbulást!
Vince meggyógyult szerencsére. :)
Szép vasárnap estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi
Vince is így kavarja a bögrében a kanalat, többnyire üresen. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

bocsánat,amiért ennyire elmaradtam,és csak köszönteni ugrottam be Hozzátok,de úgy látszik,hogy Zsófi az egy éves kort elérve nagylánynak érzi már magát,és naponta csak egyszer hajlandó aludni,ebéd után :? Próbálkoztam a délelőtti alvással is,de olyan hisztit vágott le már három napja,hogy ma már meg sem próbáltam.

Azért hiányzik a délelőtti alvás neki,mert délután már 2 óra környékén fent van,és este nyolcig meg nehezen bírja még a gyűrődést. :shock:

Kicsit irigykedve néztem a szülinapi közös parti képeit...nagyon szuper lehetett,ez a képeken is látszódik.

Móni,végül elmentél?

Vick,gratulálok az újabb sikeres vizsgádhoz!Gőzöm sincs,hogy csinálod a három gyerkőc mellett.Kitartást és elegendő erőt kívánok a továbbiakhoz is!

MARCINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!Mangora,a nagyihoz minden elismerésem!Nem lehet könnyű két gyerekkel!De majd januártól...

Zsuzsi,hogy sikerült a keresztelő? :wink:

Kata,sikerült elhoznotok az új babakocsit?Milyen?Én is nézegettem Zsófinak valami hasonlót,mert a másik már nagyon kényelmetlen neki.Ha nem vagyok indiszkrét,mennyiért sikerült megvennetek?

Bocsánat,akinek nem tudtam reagálni, a szita agy kihagy 8)

Puszi és jó éjszakát mindenkinek!

Erika

KépKép
verka7

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Köszönöm, a drukkokat mindenkinek, a Keresztelő jól sikerült. A szertartást sírva nevettük végig, a papnak minden második mondata egy beszólás, egy poén volt. Kár, hogy nem vettük videora.
A reggel tegnap úgy indult, hogy Zsófi 5-kor kelt, fél 8-kor elaludt, a mise 3/4 9-kor kezdődött, a keresztelő fél 10-kor. Én elmentem Anyukámékkal a misére (Anyósomék oda nem jöttek), Miki felkeltette, felöltöztette Zsófit 9-kor és pont odaértek.
Aztán feljöttünk hozzánk kávére és sütire (Anyukám 4 félét sütött, a barátnőm 2 félét, Anyósom semmilyet -igaz, nem volt rá szükség, de akkor is :roll: ), aztán ebéd egy étteremben, ahol Anyósomnak a kaja természetesen nem ízlett. Mindenki degeszre ette magát. Aztán újra itthon tortáztunk. 5-kor mentek el a vendégek, Zsófi akkor dőlt ki.

Új szokása, hogy hajnalban kel, aztán kicsit alszik de., majd 4-5 körül, és aztán alig lehet este letenni, csak kb. 10-kor. Remélem, most, hogy Miki újra dolgozik, visszaáll a régi rendm, vagy inkább aludjon egyszer, de ez, hogy korán kel és későn fekszik együtt nekünk nagyon sok. :? Egyrészt hullák vagyunk, másrészt egymásra, kikapcsolódásra semmi időnk.

Mangora, hogy sikerült az ünneplés?
Neked akartam még írni, hogy minden elisméresem a Nagyi miatt. Nagyon erősek vagytok, Te különösen. Nem is értem, honnan van ennyi energiád és türelmed.
Egyetértek Katával, ha nem javul a helyzet, el kell gondolkodnotok, hogy a Nagyinak nem lenne-e jobb máshol...
Írd ki Magadból nyugodtan a bosszúságot, biztosan megnyugszol tőle.
Ne aggódj, biztosan jól eltöltöd majd az időt, amíg Marci bölcsiben és Te otthon. Kicsit pihenj is, januártól erre majd még kevesebb idő jut.
Ja, igen, egyébként a szerdai fél napos munka nagyon feltöltött :-)

Edina, hogy van Grétus? Szegéynkém, még csak egy éves és már 3 komoly betegsége is volt!

Szilvi, ilyen ez a teszvesz, vatera. Nekem mindig el is veszi a kedvemet, ha valamit kinézek, aztán volt olyan, hogy ott ültem a gép előtt és mégse sikerült rálicitálnom. Nyilván azért csinálják az utolsó pillanatban, hogy ne menjen az egekbe az ár.

Vick, örülök, hogy jól sikerült a viszga, minden elismérem. Ne szerénykedj, három gyerek és a háztartás mellett bármilyen egyéb tennivalóért jár az elismerés!
Vince nagyon kis édes lehet. Kérünk majd képeket róla, rég láttuk már. Hogy vannak a lányok? Ricsi még ingázik?

Móni, piskótát sütöttem 4 tojásból. Nem let től vastag a tészta, de nem is akartam, mert így amit Zsófi nem maszatolt el, simán megettük.

Reni, a Sparban vettem olyan Bio gesztenyemasszát (azt hiszem, Maroni márkájú volt), amiben nem volt rum, csak a gesztenye és a cukor.

Alváshoz: nálunk sem egy leányálom, az elmúlt hetet leszámítva azért elaludt fél 9 körül és olyan 6-ig aludt. Ha csak megébred, már örülünk, de volt azért jó pár olyan eset, hogy 1,5 órát is ébren volt és sírt.

Nagyon jók a képek egytől egyig!
Sziszi, hogy Te mennyit csináltál!

Ja, Anyósom Zsófit már nem kisbabaként emlegeti, hanem hogy "a kisgyerek". :?

Na, azt hiszem, most túltengtem. Hiányoztatok ám a múlt héten, de így, hogy Miki is itthon volt és dolgoztam, csak benézni is alig jutott idő.

Szép napot mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Zsuzsi, örülök, hogy a lehetőségekhez képest jól sikerült a tegnapi nap nálatok is!!!
Talán, ha megpróbálnád a délutáni alvásból hamarabb felkelteni, akkor este le lehetne tenni korábban Zsófit! Én ezzel próbálkoznék, de tudom, hogy nehéz! Nálunk is van még egy alvás délelőtt, változó, hogy mikor, de 9-10 felé, utána ebéd után egy 1,5 óra kb és van, hogy még 5 körül kidől, de akkor már nem hagyom 30-40 percnél többet aludni, így este korábban megyünk fürdeni, kb fél 8 körül és utána alvás! Ja, és ha este 6-ig nem alszik el még egyszer, akkor később már nem engedem, akkor inkább megyünk 7-kor fürdeni és aludni, addig meg kihúzzuk! Azt én sem szeretném, hogy este ne aludjon...

Vick, minden elismerésem a neked! Zsuzsinak igaza van! Ennyi jár neked! Gratula az újabb sikeres vizsgához!!!

Erika! Neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy korábbra kell hozni az esti lefekvést! Az egy alvásra átállás az ált. ezzel jár, amíg elég nagy nem lesz ZSófi, hogy tovább kibírja ébren!

Nálunk a tegnap nagyon jól sikerült! Apuék kb 3/4 12-re értek ide. Mondtam nekik, hogy nálunk Marci miatt dél körül ebéd! Így is lett, de Marci már annyira fáradt volt, hogy őt gyorsan megetettem, míg mi a levest ettük és utána letettem aludni, el is aludt egyből és 1,5 órát aludt! Mire felébredt, kiraktuk neki a nappaliba az ajándékait! Nagyon kis óvatosan érdeklődött irántuk... Miután kibontottunk meg összeszereltünk mindet, utána jött a torta! Gyertyafújás nagyapjával volt, utána meg evés... Végül nem engedtem neki, hogy belenyúljon, túl jól sikerült ahhoz :lol: Neki is nagyon ízlett, jó adagot megevett belőle ő is uzsonnára! Én 6 tojásból csináltam a piskótát, két csomag gesztenyepürébe pedig majdnem fél liter habtejszínt bekevertem (habverővel kevertem, így nagyon finom lágy lett a krém)!
No, képeket igyekszem majd hozni, csak rá kell vegyem magam, hogy letöltsem őket :lol:

Ja, én azt vettem észre, hogy mióta nagyjából átállt a napirendünk és fixek az evés és alvásidők, azóta jobban alszik éjszaka! Szóval egy tipp, hogy próbáljátok ki, ahol még ez nincs meg, vagy nem olyan szigorúan!!!

Bocsi, hogy csak ennyire futotta, most rohanok, mert dolog az van ezerrel :lol:

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Tettem fel képeket a szülinapról (egyben van a játszóházas meg az itthoni):

http://picasaweb.google.com/10620802997 ... PD8dOz1wE#

Hol van mindenki???

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Éljen! Van gépem! Kaptam a lányom szülinapjára egy laptopot! Csak mostanra sikerült az internetet beállíta, igaza volt a párodnak Ági, tényleg nem kell a telepítőlemez! Köszi neki a tanácsért.

Lemaradtam a szülinapi jókivánságokkal: Boldog szülinapot:

Gréta
Gréta
Anna
Zsófi
Marci

Köszönöm nektek, hogy megismerhettelek titeket a találkozón, fura arcokat párosítani az üzikhez! Jók lettek a képek!

Nálunk minden a régi, nem történik semmi új, mennek a mindennapok. Jó volt pár nap csend a nagyok nélkül, de már visszaszoktam a hangoskodáshoz.

Megyek főzni és tanulni a skacokkal, már itthon zsizsegnek!

Puszi:

Kati

Kép
bfkata

Mangora, én itt!
Köszi a tanácsokat.
Igyekszem Zsófit nem hagyni aludni sokáig du., de vannak kivételek, amikor nem tudok mást tenni. Nálunk 5 óra után már nincs alvás.
Örülök, hogy jól sikerült az ünneplés, szépek a képek és az ajándékok.

Kati, nagyon örülök, hogy el tudtatok jönni Mírával. Jó volt Titeket is megismerni.
A laptop nagyon szép ajándék :-)
Nálam most a praktikusságon van a hangsúly. Mivel egész nap seprek ezt-azt, veszek egy morzsaporszívót, mert már herótom van a seprűtől és a porszívótól (utálom). Talán így egyszerűbb lesz tűzoltó jellegű munkákat végezni. Van valakinek tapasztalata?

Szóval akkor mikor legyen a következő játszóházas nagy találkozó?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok!

öröm látni a jó képeket,és nagyon sajnálom,hogy nem lehettünk ott... :(

Zsuzsi
nekem van morzsaporszívóm. Egy hete vetettem apával,mert nekem is elegem volt már az állandó seprésből,és én nagyon meg vagyok elégedve vele. Még Gréta is elporszívózik vele... :lol:

Következő tali ha lehet kérni,akkor legyen januárban,mert már akkor nekünk is kevesebb a munka,és ha nem vagyunk betegek,akkor TUTIRA tudunk menni mi is.... :wink:

betegséggel már elég jól állunk,kezdünk gyógyulni,bár még mindig kell szívni Grétának az orrát,és már kezd enni is...

bocsi,de megint nem tudtam visszaolvasni... :oops: :oops:

rakok mindjárt szülinapi képeket!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

és akkor a szülinapi képek+ajándékokról
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

mostanában szinte csak olvasgatok, nem bírom magamat rávenni hogy írjak :-(
Na meg ugye ha a fiam alszik, van mit tenni, amúgy meg egy sajtkukac.

Nagyon örülök, hogy jól sikerültek a szülinapok.
Mangora, kedvenc képem, amint Marci és Lili kutyus szemléli az ajándékokat.Tetszett Marcinak az oroszlános kismotor?

Edina, Gréta olyan nagylányos a képeken, és ahogy csillognak a kis szemei.Remélem mostanában nem lesztek már betegek, kijutott egy ideje.

Zsuzsi, jó hogy nálatok nem a mise közben volt a keresztelő, nálunk májusban a gyereknek is végig kellett ülnie.
Anyósod :-( Megint mannára vágyott?
Elhisz em hogy bántó a kisgyerek elnevezés, inkább mondana kisunokámat.
Sikerült ringató jegyet venned?
Javaslatom:Sokan vettünk a december 15.ei ringatóra jegyet, mi lenne ha utána elmennénk játszóházba?És aki esetleg nem vett jegyet,ott tudna hozzánk csatlakozni?

Móni, ne izgulj, megvolt a 8 fő.Hiányzott Dávidka is a csapatból :-(
Remélem, nem tör elő már a bhimlő, ha ekkora áldozatot hoztatok basszus.

Vick, garulálok az újabb sikeres vizsgához.Várjuk a storykat a lányokról és persze Vincéről.

ToldiSzilvi és BfKata, örülök,hogy titeket is megismerhettelek.
Mira hihetetlen nyugis kiscsaj, irigylésre méltó, bár Kati 3.ként már kiérdemelte.
Máté meg olyan kis vagány srác, nagyon édes Szilvi.

Ági, Bene ujját nem is kérdeztük, tök figyelmetlen vagyok.Nagyon édi amúgy a kis mókamester.

Erika,küldtem privit.

Nálunk semmi extra, apa sokat dolgozik, tanítgatok, bár mostanában ritkábban, az egyik tanítványom munkát talált, így heti 2 óra bukta, szervezem a jövő heti szülinapot,heti 1x baba-mama tornára járunk.
Márk egyre több dolgot ismétel,persze csak ha van hozzá kedve, odabújik és odadugja a kis nóziját a mienkhez, ez a "szereti" és simiz is.Tegnap óta a sláger, ha ajjaj-t mondunk, megfogja a fejét a két kis kezével és kétségbeesett arcot vág.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Itt vannak a mi játszóházas képeink.
Miki stílusában készült egy részük, azaz minden beállításból legalább 3-at csinál, hátha egy jó lesz :-)

http://picasaweb.google.com/11278728479 ... 8004681090

Kata, sajnos már csak a 9-esre van jegy :cry:
Meg kell zabálni a késégbeesős Márkot :-)

Jó ötlet a december 15-i játszóház :-) Csatlakozom.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Nézegetem a játszóházas képeket, nagyon drágák a gyerekek - és Ti nagyon csinosak vagytok, lányok:)

Kata, köszi, nem, nem kapta el a bárányhimlőt. A jelenlevők közül "csak" az egyik kissrác kapta el (egyelőre).

Az a vékony fekete hajú lány (Sziszi egyik képén) Kati? Kár, hogy nem találkoztunk:( remélem, legközelebb összejön!

(mondom ezt én, a vastag fekete hajú lány:)
Következő játszóházba mindenképpen benevezünk, úgy értitek, hogy Ringató után játszóház? király ötlet:)

Zsuzsi,
El nem tudok képzelni egy vicces keresztelőt, főleg katolikus templomban - jó lehetett:) örülök, hogy jól sikerült, Anyósodnak meg úgyse lehetett volna a kedvébe járni, úgyhogy kár is a fáradságért.
Kellett volna vinni neki egy üveg Erős Pistát, ízesítsen mindent kedve szerint...

Tortáról lemondtam, fő az önkritika:( vagy veszek készen piskótalapot, vagy trükközök valami babakekszes masszával.

Ígértem ezer éve egy videót, íme:

http://www.youtube.com/user/kutyaszorit ... p9Q7MSW9a8

Dávidka sétálgat Zolival nálunk a Ligetben.

Szép napot,
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?