Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Szia Szilvi!

Hát őszintén mondom, örülök, hogy a végén utánajártál a dolgoknak, és most már minden rendben lesz Tiva körül!
Csúcs mami vagy! Hajrá!

Vannak még betegeskedők? Valami életjelet küldjetek ám! :-)

Szép és nyugodt vasárnapot mindenkinek.

Ui: Már olyan kevés van hátra... :-) Juppi. És köszönöm, hogy gondoltok rám/ránk!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!
Én is nagyon szurkolok ám Nektek!
Hűűhaa...már csak 5 naap :lol: :lol: :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Én is itt....
Ma volt a keresztelő...szép volt,egyszerű...
Kattkat
,nem kellett fehér,de azért gyorsan kerítettem fehér mindent...:)
Bogi élvezte,nézte a gyertyát...beszélt a maga nyelvén,párhuzamosan a pappal.Cuki volt és nevetséges.

Szilvi,gratulálok,csodás anyuka vagy!!!!
Remélem a jövő héten már tologathatunk ...hm?
Kattkat?

Egyébként 6.fog jövöben..nincs megállás,folyamatosan fogzunk...

Kép
kata35

Kata35!
Gratulálok a keresztelőhöz!
Sétában benne vagyok!
Ott biztosan nem fertőzök.
Meg amúgy sem valószínű, mert Domó nem kapta el.

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

De örülök, hogy újra itt vagy! :D
Emlékszem mennyitt agódtál, hogy milyen anyucija leszel Tivának!
Hát te egy szuper mami vagy! Le a kalappal elötted! :D
Ügyi vagy nagyon! Gratula! :D

Huba mamai!

Egyre izgissebb!
Szorítunk! :D

Kata35!

6-dik fogacska! Gratula! Nekünk egyetlen egy sincs!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkat!

Örülök, hogy jobban vagy!
És, hogy Domi megúszta! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilviiiiii!!!!!! Nagyon-nagyon örülök, hogy újra itt vagy!!!! Annak meg mégjobban, hogy ilyen ügyes voltál! Hatalmas gratula, és most már tuti, minden rendben lesz!!!! Ja!!! Azt akartam még írni, hogy hidd el, ez a 1,5 év nagyon hamar elrepül ám!!!! Durván gyorsan nőnek A PICIK!!! :)
Kattkat! Örülök, hogy jobban vagy Te is! :)
Nekünk még mindig nincs fogunk.... De nem is nyűgös még, pedig nagyon durván néz ki szegénynek! Alul-felül teljesen duzzadt és fehér az ínye.... Pedig én azt hittem kb. 3 hónapja, hogy ki fog bújni... NNa meg akkoriban nyűgös is volt... Lehet, hogy szegénylém már megszokta! :)
Vendég

Hubamami! Tessék jelentkezni most már minden nap! Izgulunk értetek!

Na tök jó! Talán lesz közös ralli.

Ildóca! Tőlem nem lehet olyan könnyen megszabadulni.

Kata35! Gratula a keresztelőhöz!

Húúú! Ez a fogak kinövése, nem kinövése... már előre para vagyok. Bár, ahogy Tiva baba eddig működött, remélem az sem lesz nagyon nehéz vele. Mondjuk mostanában elég nyávogóska lett.

Szerintem ugrik fejlődésileg. És nem kakil csak 3 naponta szegénykém. Már agyon masszíroztuk, mozgattuk és semmi :(. Na ez viszont nyomaszt. Lehet köze az ugráshoz a rekedésnek?

Köszi csajok a megerősítéseket. Nagyon rendesek vagytok. Az igazat megvallva nem érzem olyan "fű de jó maminak" magam. Ne is beszéljünk erről többet.
szilvi35

Szilvi!
Kizárólag anyatejes babóknál én úgy olvastam, hogy nem vészes az sem, ha 5 napig vagy egy hétig nem termel szilárd halmazállapotút, bár nálunk én úgy vettem észre, hogy akkor kezdett elmaradozni a kaka, amikor nem volt már annyira elég a tej.
De ismerek olyan lányt, akinek a babája 5 naponként kakkant, miközben havi 1 kilókat hízik, szóval nála nem lehetett igaz az, hogy kevés a tej.
Szinte csak cicin él (nincs oda a hozzátáplálásért) és már 12 kilónál jár.
(Domó 10kg)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok! Szép reggelt!

Boginak grat a keresztelőhöz! Biztos nagyon szép volt... Lesznek képek? És külön grat a fogacskákhoz. :-)

Köszönöm mindenkinek, hogy szurkol! Már nagyon izgulok... :-) jujj...

Ma reggel felkeltem, hogy akkor indulok lassan NST-re, mire megnéztem a kis könyvem és nincs beírva, hogy mennem kéne... Pedig kedd van, és kereken egy hete voltam... Lehet Pálma elfelejtette beírni? Vagy azt hitték megszülök 5-e előtt??? Most mi a túró legyen? Menjek?
Azt hiszem inkább megyek. Remélem Orbán is benn lesz, mert különben dühbe jövök. :-) Hihetetlen, hogy mik nem vannak... :-S

Hát szép napot minden anyukának, apukának, kisbabának!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szilvi!

Kincső is csak 3 naponta kakilt! Teljesen normális legalábis nekem a dotornő is és a támadónő is azt mondta!
Pedig Kincső vegyesen evett Tejcit és tápit majden az első pillanattól kezdve!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Vagyok én is, csak elszállt a modemem, ma hoztak újat...

Szilvi!
Ügyes vagy, látod, hogy milyen jól működnek az anyai ösztönök! Legközelebb ne hagyd magad semmiképp, semmilyen témában, Te vagy Tiva bébi anyukája, és pont!
Azért az orvosokon továbbra is el vagyok képedve!
Nekem is azt mondták annak idején, hogy anyatejes babánál normál a 2-3 napos, de akár 5 napos kaki.

Kata35!
Gratulálok a keresztelőhöz!

Kattkat!
Remélem meggyógyultál!

Hát nekünk ugye már lassan 3 hónapja jön az 5. és 6. fogacska felül. Az egyiknek már kinn van a fele, a másik brutál duzzadt és most az alsó kettő is be van durranva. Úgy tűnik, hogy az alsók nekünk mindig alattomban jönnek. Úgyhogy esszük az Osanitot rendesen és most már 3. éjszaka adok kúpot. Igaz, ma kúppal is 4x kelt. Rág mindent ezerrel, szegénykémet nagyon sajnálom.
És ha nem a foga miatt virnyákol, akkor azért mert feláll mindenhova, ahol tud kapaszkodni, de onnan egy tappodtat se tud lépni. Még ugye nem nagyon tudja, hogy mire való az a két kis virgács :) és ha feláll, akkor csak visít. Nem nagyon tudom még, hogy jó-e, ha fogom a kiskezét és úgy sétálok vele, vagy inkább hagyjam, hadd jöjjön rá magától. Úgyhogy megfeneklettünk mozgásfejlődésileg :) míg ki nem találom, hogy mi legyen.

Adrienn! Zarandnak most hogy megy az ovi? Nálatok van őszi szünet?

Huba-mami! Hajrá!
Többiek? Bea, Kata05, Pako?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, és Tlindit kihagytam!
És mi van Twisttel, jól vannak? Sajnálom, hogy törölte magát, bár biztos meg volt az oka.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok! Megvagyunk mi is, vidéken voltunk, nyügi van majd írok. bocsi
beubaba

Sziasztok

Vagyok már én is.Elutaztunk anyukéhoz.Jó volt nagyon,csak ez a hosszú út ne lenne.Ordítás az autópályán.Az örökmozgó gyerekem nem nagyon díjazza a 3 órás gyerekülést :(

Ildóca

Gratulálok az álláshoz.

Kata

Nektek is a keresztelőhöz és az újabb fogacskához.

Szilvi nagyon jó anyucija vagy Tivának.Inkább túl kell aggódni mindent,mint hogy baj legyen.
Kaki.Szonja 4-5 naponta kakilt.Nekem nem tettszett,de mindenki azt mindta,anyatejes babánál normális.

Folyt.köv.Riasztás van.........

Tlindi

Kép
tlindi

Köszi a kakis hozzászólásokat! Akkor csak csendben aggódom tovább. Közben a gáztermelődés fokozódott.... hát igen.

HUbamami! Menjél csak a nyakukra. Szerintem elfelejtettek.

Szerintem lassan itt is jönnek a fogacskák, mert öklök állandóan ütközésig a szájban és más tárgyacskák is. Az ínyen egyelőre nem látom semmit, de a nyál ezerrel folyik. Aztán persze az is lehet, hogy csak a reflux. Mittoménmár.
szilvi35

Szóval kaki.Meg lehet próbálni a Levolac-ot vagy a kamillateát.Nekünk a tea jó volt.Ha kapott akkor fürdetősre termelt.Konkrétan bokától tokáig.

Kattkat

Jó hogy jobban vagy és hogy Domót elkerülték a bacik.

Huba

Hahóóóóóóóóó.Csak nem haza se engedtek az NST után.

Nekünk meg van a 7. fogacska.lent 3 fent 4.Mind más méretű.Elég viccesen néz ki szegény.Szerintem zavarja a sok fogacska,mert állandóan "kipakolja" oldalra az állát.

Megnéztem a babás filmet.aranyos volt,de én néha sírdogáltam rajta.Ez a nomád életmód.nem akarok kritizálni,de én tuti nem szülnék olyan körülmények közé gyereket.

Tlindi

Kép
tlindi

Most csak gyorsan.
Szonja!
A múltkor találtam ezt az oldalt, ahol nagyon a járás segítése ellen van a csaj.
http://www.terapia.imtbt.hu/node/58
De nem csak itt, hanem mindenhol azt olvasom, hallom, hogy nem szabad.
Én megpróbálom eszerint csinálni, azaz nem segítek neki járni, aztán majd meglátjuk mennyire leszek kitartó.

Kattkat

Kép
kattkat

Szép estét!

Még egyben, még itthon...
Persze elmentem NST-re... Minden ok, persze doki sehol, majd csak pénteken lesz... Akkor megyek legközelebb. Megnézik a magzatvíz színét, ha addig nem szülök. De remélem holnap még nem, pedig nagyon várjuk. :-)

A kakis téma jó hogy előkerült. Szerintem ez tök fontos, és én is így tudom, hogy nem baj, ha nem kakil napokig... Ha ettől szenved, ez úgyis kiderül. Hajrá babókák! :-)

No, mentem aludni... Már ha tudok... :-S
Köszi még egyszer...
Ha történés van jelzek mindenképp! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
A férjem még nem töltötte le a babás filmet :evil: na, nem mintha meg tudtam volna nézni.

Kattkat!
Elolvastam a cikket. De nem ezért nem fogom majd a kezét. És úgy tűnik, hogy itt sem vagyunk az átlagba: Balázs 5 hónaposan már atom biztosan állt és ment, ha fogtuk a kezét. Elképesztő volt az egyensúly érzéke. Mondta a védőnő, hogy ne engedjük járni. Na, hát az csak úgy megy. Úgyhogy mivel letört a derekunk, vettünk kompot, állíthatót. (Természetesen ettől is hullt a támadónő haja) Nem ment lábujjhegyen (lehet, hogy nem jól írtam, bocs) és tíz és fél hónaposan már járt. Nem a bútorok mentén indult el, hanem guggolt, majd guggolásból felállt és úgy indult el. Soha nem kapaszkodott.

Biztos, hogy két gyerek nincs egyforma: az enyémek se azok. Ádám ugye kúszott, most mászik. Addig, míg egyedül nem tudott ülni, nemigen szeretett ülni. Balázsnál kimaradt a kúszás, mászás, úgyhogy kicsit félek, hogy mi lesz. Tervezem fejlesztő pedagógus megkeresését, ahogy betöltötte a 4-et, mert akivel beszéltem, azt mondta, hogy az alapján amit elmondtam neki, akkor érdemes.

Tetszett, hogy mindenképpen javasolja a földön tartást: hát Balázskámat be kellett volna tán betonozni a földön tartáshoz. Meg hogy pakold ki azokat a szobából, amiken fel tud kapaszkodni: könyörgöm Ádi a fal mellett feláll. Belekapaszkodik a térdemen a nadrágba és simán áll fel. Jó, mondjuk ez nálunk most nem játszik, mert Ádi mászik. Ja és a kúszás, mászás tanulás: próbáltuk Balázsnak a lábát tolni, a mászáshoz vettünk gördeszkát, meg a fene tudja, mit ki nem próbáltam, mert a támadónő közölte, hogy ez a gyerek márpedig diszlexiás lesz, mert nem kúszik, mászik. Hát diszlexiás lesz, mert sz...t az minden kísérletre, menni akart és kész.

Nade azért nem fogom a kezét - legalábbis így tervezem - mert az viszont tuti, hogyha egyszer elkezdjük, akkor fog neki tetszeni és lesz hiszti. És még emlékszem a derékfájásokra Balázzsal. Úgyhogy holnapután jön anyósom, majd vele is közlöm, hogy ne merje a gyereket így sétáltatni. Mert ugye mondanom se kell, hogy a nagyik és a dédi is már megpróbálta volna, ha rájuk nem üvöltök.
Hát hiába, ilyen szemét vagyok. Eddig azért csináltam a feszkót, hogy ne gyűrjenek minden sz...t a gyerek szájába, most van ez.

Aztán 1 éves korba jön a csoki cirkusz: mert nem egy rohadt almát hoznak neki, hanem fél tonna édességet. Ami egyébként nem érdekelne, ha kimerülne egy darab valamibe. Tudom, hogy ilyentől nem lehet őket tiltani, mert ha nem itthon, hát máshol kapnak, meg nem is akarom tiltani, én is eszek néha. De anyósom egy szatyor csokival jön, nagyanyám meg a hülye nyalókájával készít ki. A legkomolyabb, hogy nagyanyám megkérdezi, hogy kaphat-e, és mondom, hogynem, mert nem reggelizett, akkor is odaadja neki. Pedig a gyerek olyan ám, hogy ha mondom neki, hogy nem eheted meg, majd ebéd után, akkor simán odaadja, hogy anya tedd el. Még soha nem volt belőle hiszti. És ha sokat kap, akkor is, ha mondom, hogy most már elég lesz, abbahagyja simán. Szóval a gyerek okosabb, mint a felnőttek. Na de ezzel nem is hergelem magam előre.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Én amúgy színtiszta önzésből nem akarom sétáltatni a gyerekemet.
Mert nem akarom az elkövetkezendő hónapokat derékszögben tölteni.
De aztán lehet, hogy ezzel is az lesz, mint sok embernél a cumival.
"Nem, nem én biztos nem nyomom a szájába."
Aztán az ember gyorsan feladja az elveit 5 perc nyugalomért cserébe. :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!

Ha ez megnyugtat akkor nekem sem Csenge sem Enikő nem mászott és még diszlexás sem lett ettől egyik sem!
Persze tudom a gyerekek nem egyformán működnek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kata35, Szilvi!
Séta valamikor?

Kattkat

Kép
kattkat

Írtam g-re

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Na megvolt a közös séta? Tök jó lehet együtt tolni. :-) Már nagyon várom, hogy én is sétáltathassam Hubát. :-)

Huba még mindig benn és ha marad az éjszaka, akkor holnap délelőtt megnézik a magzatvíz színét. Remélem nem tartanak benn. Nem élvezném... Bár akkor már meg is indítják a szülést. :-) Hétfő jöhetnénk is haza... :-)

Gyógyulgatást a betegeknek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!

Szorítunk nagyon! :D
Aztán üzenj, ha lessz erőd hozzá! :D
És persze várjuk majd a beszámolót is! Akár g-re is! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Huba mamai!
Igen, meg volt!
De sajnos Kata nem bukkant elő, így ketten toltunk Szilvivel, bár így is alig (vagy sehogy) fértünk el egymás mellett a járdán a járgányokkal és még a kutyagumik között is szlalomozni kellett.
Viszont a Városliget jó tágas.:)
Tiva gyönyörű.
Teljesen elvarázsolták a falevelek.
Ügyesen nézelődött.
Domó ennyi idősen aludt vagy üvöltött a babakocsiban. :shock: :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó,itt vagyok...

Tolok holnap veletek,Kattkat...!!!!
írtam Szilvinek...

Szonja,én,mint fejlesztő,szívesen megnézem Balázst majd...ha gondolod...
Majd egyeztetünk ,ha betölti a 4et,de szívesen megcsinálom..
legalább karbantartja az agyamat...:)

Köszönöm a gratukat a keresztelőre,illetve Bogi nevében...:)

Huba-ninja..hajrááááááá!!!!!!

Kép
kata35

Jaj de irígy vagyok a közös tologatásért! :roll:
Képzeljétek valamelyik nap sétáltunk apa is korán hazajött és tettünk egy nagy-nagy sétát! Mesélem neki, hogy a múlthéten próbáltam barátkozni az utcán babakocsit tologató anyucival!
Legalábbis én köszöntem de ő még a fejét is elfordította a köszönésem hallatán! Ahogy ezt elmondtam apának képzeljétek jön velünk szemben egy másik anyuci babakocsival! Erre apa azt mondja, hogy na próbáld meg hátha ez legalább vissza köszön! És nem fogjátok kitaláni mitörtént ahogy egymás mellé értünk abban a pillanatban elfordította a fejét! Na erre montam is, hogy ezek valami megkeseredet emberek mert, hogy a másik köszönését sem fogadom! Ez durva!
Na jó most jól kipanaszoltam magányomat! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Én is irígy vagyok ám a közös rallizásért.Én is egyedül körözgetek.De itt nincs is sok kismamai,pedig hát egy betondzsungel.Vagy arra is lusták,hogy sétáljanak.Rám csak az idős nénik bácsik szokta vigyorogni,meg néhány szót szólni,de velük még sem lehet csavarogni :?

Ildóca ez tényleg durva,hogy a fejeküt is elfordítják.Elég furi emberek vannak

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok, én még egyben. Uh írány 10-11re a magzatvíz szín ellenőrzésre. :-)

Én emlékszem olyan február környékén én vigyáztam barátnőm piciére és sétáltattam a Xi. kerben. Érdekes volt, a nagy hóban tologatni, mert persze nem takarították az utat, ahol igen, oda meg felálltak az autók a járdára, hogy még véletlenül se tudjam eltolni a járgányt. De a legdurvább, hogy a hetes mentén toltam, ott épp egy kis csíkban volt letolva a hó, és ott álldogált a megállóban vagy 3-4 tizenéves srác. Megkértem álljanak már kissé odébb, hadd haladjak el mellettük, mire beszólt a kisgyerek, hogy: Toljam a gyermekem az utcán, ha nem férek el a járdán. Na nekem sem kellett több. Akkorát üvöltöttem, hogy aztamindeni... Még a gyermek is felébredt egy pillanatra. UTÁLOM AZ ILYEN GYERMEKEKET/EMBEREKET. :-S
No, remélem ilyen nem lesz, amikor Hubát tologatom majd. :-)

Jó tologatást mamikák! :-)
Ha esemény van jelzek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

SOS! kérdés...

Az jutott eszembe, hogy az alapítványi szobát mikor kell fizetni, és hogyan? Csekket kap az ember, vagy távozáskor kell kp-ben fizetni? Egészségpénztárra lehet fizetni?
Fontos lenne.

Előre is nagyon köszi!

Ui: Még mindig semmi... És ma a szülészeten a lehető legrosszabbakat tapasztaltam a nővérkékkel... Biztos vagyok benne, hogy nem szeretnék sokat benn lenni a kórházban.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami! Az alapítványit utólag kell kifizetni csekken (ha jól tudom, mert én nem abban voltam).
Ne legyél para, a nővérkéknek is lehet rossz napjuk.
Várom már nagyon azt a bizonyos sms-t !!!

Kattkatt! Tök jó volt a közös tolás. Még este is azon kuncogtam, hogy milyen vidám az élet, amikor az embernek minden szónál "aha" élménye van, mert eszébe jut (egyáltalán) :D :D :D (én balga).
És Domóka is Istenkirálycsászár pasi :) :) :) Remélem jókat fognak egy fél év múlva vagy 3 félév múlva együtt rosszalkodni a srácok.

Kata35, akkor legközelebb. Már egyszerűbb lesz így :wink:

Ildóca! Gyere hát velünk tolni! Lindi, ez vonatkozik rátok is és mindenkire! Hahó csajok! Gyertek tolni! Nálunk parkolhatsz/-tok nyugodtan. Tudod/-játok lehet itt enni, aludni, tisztába tenni meg mindent. Szívesen bandázunk veled. Gyeregyeregyere! Azok a fejelfordítók meg nem biztos, hogy agygatyák, egyszerűen csak nem tudják, hogyan kell viselkedni. Valószínű nem mutatta meg nekik senki. Sokan vannak ilyenek. Tudod... manapság az emberi kapcsolatok...
Tulajdonképpen ez is egy topik :wink:

Többiek? Halló!
szilvi35

Huba

Csekket kapsz mikor haza engednek.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Ma elgondolkodtam, hogy mégiscsak ilyen szoba kellene... De még nem döntöttünk. Hány napon belül kell befizetni?

Csak nagyon lehangoló, és kiábrándító volt. Pálma azt mondta kedden, hogy szülőszobán menjek ma, de ott csodálkozva nézek rám mégis mit keresek én ott... Menjek az osztályra. Az osztályon kb egyik nővér adott a másik kezére, mert nem tudtak mit kezdeni velem, menjek vissza a szülészetre... Remek... Ők persze visszaküldtek az osztályra, h hülye aki visszaküldött... Na, megint az osztály... Ott végre beültettek NST-re... Fél úton elment az áram az egész osztályon. Pánik... Nem nálam. A nővéreknél... Ez azért gáz. Aztán laza 1 órát ott szobroztam az NST-n. Ottfelejtettek. Szerintem. Menjek a papírommal a nővérszobába, ott útbaigazítanak. Na ott megint egy remek nővérrel találkoztam, aki csámcsogva teli pofával közli, h ő nem tud velem mit kezdeni... Nincs orvos aki kiértékelje a papírt és megvizsgáljon, a meleg front miatt sokan szülnek, ő sem ér rá... Üljek le kinn, várjak 2-3 óra (????) és lesz szabad doki... ???? MIVAN??? Jesszussss itt fogok szülni?? Mi van, minden nővér menstruál??? De sebaj, én nyugodtan, mosolyogva mondom, hogy Orbán a másik épületben rendel, ő a dokim, őt kéne hívni (Pálma mondta), mire a csámcsogó nővér: Hát akkor mit keresek itt? Menjek át hozzá, majd ő intézkedik... És a hangnem.... Lehet nagyon éhes volt... No, mind1... Átmentem. Mosolyogtam. Mindent Huba érdekében! :-)
A doki megvizsgált, megnézte a papírt, aztán megnyugtatott és hazaküldött: "Itt ma nem lesz baba, de természetesen ez bármikor változhat."-szokásos mondattal. :-) Szóval itthon, és hétfőn megyek uh-ra, NST-re, és vizsgálatra na meg magzatvíz színt is néz a doki.
Szóval, ezért ment el a kedvem az egész szüléstől... Valahogy hihetetlen, hogy minden nővér épp most fáradt, épp most nyűgös stb...

Irigykedem a tologatásért... :-)

BOCSÁNAT, hogy kipanaszkodtam magam...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kitartást Huba-mami, nemsokára vége a kálváriának!! Akkor elég rossz napot fogtál ki, nekem is volt egy-kettő, de nem sok hála égnek.

Tényleg Szilvi, végül miért nem mentél alapítványiba? Ha jól emlékszem abba szerettél volna.

Ildóca, durva ez a fejelfordítós sztori! Hogy mik vannak!!

Csajok, én biztos nem tologatok veletek, max követünk Titeket kétlábon, mert az én gyermekem nem marad meg a babakocsiban. Meg Veresről kicsit bajos is lenne beficcenni a járgánnyal. Most tanulom a hátonhordást, mert Ákos már 7,5 kiló pucéran, és hát nehézkessé vált elöl hordani hosszabb távra. Rövidtávon még mindig imádok puszit nyomni a fejére séta közben!!!

Képzeljétek, lehet hó végére beköltözhetünk!!! Nagyon szeretném az adventet már az új kecóban tölteni.

Van egy kérdésem is: fogápolás.

Hogy kell kezdeni? És kinek mi jött be, ha jönnek a fogacskák? Nekünk még csak folyik a nyálunk, de nem szeretnék felkészületlenül odaállni, ha eksön van. Tényleg kell már most is csinálni valamit az ínyével? Utána milyen fogkefét javasoltok? Zselé?

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Kibújt az 5. fogacska. Így 2,5 hónap után. Úristen, hány foguk lesz most? 16? Tudom, hogy őt viseli meg a legjobban, de mi is kezdünk kimerülni az éjszakázásoktól. Van, hogy reggel alig bírom összekaparni magam és a sírógörcs kerülget, ha eszembe jut, hogy főzni kell, mosni kell.
Ne haragudjatok, hogy panaszkodom, tudom ennél nagyobb dolgok is vannak, csak úgy szeretnék 6 órát egybe aludni.

Huba-mami!
Szerintem front volt. Nálunk is bolond volt az egész család, velem az élen. Hátha a következő nálad is hat. Ahogy Kattkat mondta: megrázza a babafát :)
Mondjuk én míg benn voltam, alig találkoztam nővérrel. Inkább csak a csecsemősökkel.

Én szívesen tologatnék veletek, de mire oda eljutok....Egyre inkább érzem, hogy kellene egy kis csotri nekem is. Itt sok tekintetbe olyan, mintha el lennék zárva a külvilágtól. És nyilván a férjemet is megviseli a meló utáni nagybevásárlás, meghogy minden ügyintézést neki kell csinálni. Mert innen bejutni....Szóval asszem kitöltök egy lottót. A lottózó végül is csak 300 méterre van :)

Tudjátok, ez a köszönés olyan, hogy én nem is merek mindenkire ráköszönni. Mosolygok a kismamákra, meg a babáikra, de ha olyan fapofák, meg se próbálok köszönni. És nem elfordítom a fejem, csak nem nézek rá, egész egyszerűen azért, mert úgy érzem, hogy hülyét csináltam magamból. Mert egy mosoly, vagy köszönés senkinek, semmibe nem kerülne szerintem. Aztán lehet, hogy aki velem szembejön, az is csak azért nem mosolyog vissza, mert pl. nagyon el van merülve a gondolataiba, vagy mit tudom én. Szóval, akin látom, hogy visszamosolyog, akkor köszönök neki.

Csipet!
Én most ujjfogkefét használok. Valaki írta, hogy jól ráharapott a bébije, de nekem még nem harapott Ádi akkorát. Vagy időben kihúztam az ujjam :) Na ahhoz van valami krém is. Én napközbe is használom ezt a kefét, mert a támadónő azt mondta, hogy ha dörzsölöm vele az ínyét, akkor az felpuhítja kicsit. Szokta is hagyni és még nyöszörög is hozzá, szóval biztos jól esik neki.
Vennék mást is, dehát sehova nem jutok most el. Balázsnak volt olyan amibe 3 fajta valami volt. Azért írom, hogy valami, mert csak egy fogkefe volt, a többi meg olyan fogkefe nyelű rágóka szerű (na ezt jól megmondtam :) ) Dehát az övét nem akarom használni, mert talán még a kutya fogát is mosta vele. Ennek a gyereknek semmi se szent :) Tavaly nyáron még a kaját is úgy ették, hogy odatartotta a kutyának, az megnyalta, ő meg ette tovább. Úgyhogy erősítette rendesen az immun rendszerét :)

Kata35!
Ok, köszönöm, két hónap múlva tölti Balázs a 4-et. Utána megbeszéljük, hogy mikor, hogy.

Kattkat, Ildóca!
Na, hát nem mertem leírni, hogy önzésből nem akarom én se sétáltatni. Most ha feláll rajtam, vagy leteszem, már lábra áll, és rögtön iramodna neki. Nahát rögtön nyomom térdre. Szemét anya vagyok, mi? Szóval még kitartok.
Tudom, hogy nem lesz mindenki diszlekizés, aki nem mászik. De akkor nagyon rám hozták a fászt. Most azért már megnézetném. Már nincs korán, és talán nem lesz késő se.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na, offoltam a topicot...
Hiába, elképesztő gyorsan tudok klimpírozni :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ugyammá Szonja! Senki nem offol.
Nem irigyellek a fogzásért. Szörnyen hangzik. Ha van kedvetek bejönni gyertek csak. Nálunk lehet parkolni és onnan sugár irányba séta vagy bármi.

Nem mentem alapítványiba, mert először nem oda tettek és ott ragadtam. Nem bánom, csak a wc volt kellemetlen.

Csipet, egyébként kendőzni is lehet szerintem tolás helyett. Legalább helytakarékos vagy :).

Hajrá Huba! Hajrá Huba! Hajrá Huba!
szilvi35

A baba, ha éhes, akkor sír. Nem? Honnan tudom, hogy elégkajája van? (eddig a kakiból tudtam, de az már nincsen)
Félek, hogy kiszárad... vagy valami.
A cumisüveget mindig nem csípi sajnos. Pedig tuszkolnám a szájába.
Nem kell neki, nem szívja, kilöki. Gondolom akkor nem éhes...

A kebleim meg , mint két szottyadt lopótök ereszkednek az "elejemet" fedő tágas hasfalat borító vitorlára (utalok ezzel a tej nélküli cicikre és a vissza nem húzódott pocakra).
szilvi35

Köszi Szonja a tapasztalatokat! ;) a 3 fajta valamin jót derültem :)

Szilvi, mi szinte mindig kendőzünk, illetve van egy kisebb hordozó-arzenálunk, de Babbinkánk még nincs, és az az álmom karácsonyra, amióta Kattkat megpendítette :) Csak az a nagy helyzet, hogy kezd nehézkes lenni a nagylegény (7,5kg)..már nem is szabadna elöl hordoznom, de érzelmileg ő még nincs felkészülve a hátonhordáshoz (és valljuk be őszintén én sem). Itthon szokjuk háton, de utcára még elöl viszem.
Hát igen, a wc nem elsőosztályú, én mindig az ablak mellettibe mentem jobbkéz felől :) az akkor tűrhető volt.

Huba baba, most már ideje lenni kibújni! Tivát is úgy kellett kivarázsolni, de aztán sikerült :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Szonja

Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom most 20 fogacskának kell lennie. Ja és én is abban bíztam, ha kibújik az aktuális, akkor majd alszunk. Hát nem így történt. 3 hete másfél óránként keleünk, kezd kicsit sok lenni. Pedig én már homeos altatót is próbáltam. Semmi hatás, úgyhogy le is álltam vele.

Nyusza

Szintén ujjfogkefét használok és Szonja mostanság nagyon harap.Nenedent Baby fogkrémmel együtt.Van rendes fogkefe is, de azt még nem használom, mert amilyen izgága gyerekem van, lehet, hogy a szemét is kiszúrnám vele.Az inyét Dentinox ( vagy Dentonix ? ) oldattal kenegetem.Ez korlátlenul használható.van belőle gél is, de azt hiszem, hogy az csak napi 3x. Ha nagy gáz van, akkor Viburkol kúp, vagy Nurofen szirup.

Szilvi

Kiszáradás egyik jele,ha nagyon horpadt a kutacsa fekve. Én mindíg azt nézem ( tapintom ). De igen, sír ha éhes :)

Tlindi

Kép
tlindi

Szilvi, nekem dettó ilyenek a cickók... :( és Ákos sem bírja a cumisüveget. Bár ha éhes, akkor ha ügyetlenül is, de ráfanyalodik. Szóval szerintem nyugi. Egy este volt még 1 hónapos korában, hogy nem volt elég a tejcsi, és evett üvegből valahogyan, csak fele melléfolyt..ha Tiva kajás, valahogy megoldja a jelzést és a cumisüveg-témát, hidd el ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy menjek veletek tolni! De egy kicsit nehézkes bejutni! De egyszer lehet ráveszem magam!
Annyira nem érdekelnek az érdektelen emberek csak azért bosszantó, hogy hogyan viselkednek!
Na nálunk is elkezdődött valami fogzási téma! M elég nyűgösek voltunk, de annyira még nem gáz, viszont éjjel alszunk azért!
KopKop gyorsan le kopogom mert aludni szeretnék éjjel! Persze már ha fogok tudni mert mostanában valami miatt nem megy az alvás!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok! Csak gyorsan felugrottam. Hubáról még semmi hír... Este hébe-hóba fájdogáltam aztán el is múlt... :-S

Szép vasárnapot! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Haaajrááá Húúbaa! Haaajrááá Húúbaa!Haaajrááá Húúbaa!
szilvi35

Huba mami!

Veled vagyunk! :D Mennek a drukkok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Csak gyorsan bejelentkezem megint. Még gyűjtöm az erőt az íráshoz, mertmegint hosszú leszek. :)
Most meg azért tűntem el,mert kórházban voltunk a naggyal megint, de már jól van.
Hubababa tudja, hogy jó helyen van odabent. Csak anyájának nem annyira jó már :) Én 1000x türelmetlenebb voltam. Bújj ki baba sokan várnak rád idekint :)

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!

Itt még mindig semmi. :-S Nemsokára indulunk dokihoz... Remélem nem tart benn. Itthon szeretnék vajúdni... Mégiscsak otthon érzésem lenne. :-) Kíváncsi vagyok mit fog mondani. :-)

Köszönöm a szurkolást, tök jó fejek vagytok.
Pusz mindenkinek!

:-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Beubaba! Óóó! A kórház nem jó! Mi történt? Ha lesz egy kis időd...

Hajrá Huba! Anyának meg kitartás!
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?