Új privát üzeneted érkezett!

teljes verkep, vizelet
vercsoport meghatarozas
nekem volt mar az elejen toxoplasma, meg a citomegalovirus, rubeola szures
ezek is vervetelek
sot a hepatitis B virus szures is

EKG

majd el kell menned fogorvoshoz, tudoszuresre, a haziorvoshoz
de ezt nalam a vedono intezi

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Babarózsa!
Jó dokid van, ha ennyi mindenre elküldött már az elején! Nekem ezeket (toxopl, rubeola) ki kellett könyörögnöm!
Megnéztük tegnap a babakocsit, meg a kiságyat, amiről kiderült, hogy nem kiságy, hanem járóka! Hát elég agyonhasználtak, 3 gyereknél végighasználták, úgyhogy azthiszem nem vesszük meg!

Ancsi!
A 12. hét szerintem is késő, akkor van a nyaki redő vizsg., előtte már úgy 2 hetente van UH!
Tüdőszűrésre, ha észnél van a doki, ill. a védőnő, akkor nem küld, mert az RTG!

Ildi
ildi76

ja, az utolsó mensi időpontjától?? a kezdéstől ugye? amúgy mikor a dokinál voltam, rosszul diktáltam be Kép)

szóval OKTÓBER 6-ÁN volt meg utoljára, tehát, ha most bejelentkezem, akkor 6 hetes leszek, mire fogad Kép a doki, vagy még későbbi. ha így kell számolni. akkor már most jelentkezzek be??

na, oké, bejelntkeztem. november 29-re kaptam időpontot!! Kép addigra már leszek vagy 7-8 hetes

ha véletlen nem lennék terhes - amit nem hinnék, mert nem jött meg+ bazira hányingerem van most is), akkor meg azért kell elmennem, hogy miért van hányingerem :DDD

ancsipancsi

hú basszus, egész decemberben járkálhatok vizsgálatokra Kép. a cégnél ki fognak akadni, gondolom ki már nem rúghatnak ekkor.

ancsipancsi

Babarózsa, Ancsipancsi!
TÜDŐSZŰRÉSRE NEM SZABAD MENNI HA ESETLEG TERHES VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A röntgensugár baromi veszélyes a babára!!!!! Egy ismerősömnek ettől ment el... azaz el kellett venni... Kép Fogröntgent is csak úgy szabad csinálni, ha ólomköpennyel letakarják a pocakot!
neet
neet

Ancsi!
Ne akadj ki, az elején nagyon soknak tűnnek a vizsgálatok, aztán már csak havonta kell járni. Mondjuk havonta szinte mindenhova (védőnéni, terhesgond., labortesztek, stb.) unatkozni nem fogsz, de mindent a baba (és a te) érdekében! Erre gondolj, és ha nem időpontra mész, vigyél újságot...

Ami a keményedést illeti, hát tudnék mesélni. Most pl azért ücsörgök itt, h elmúljon, azt csak utána merek porszívózni. Eléggé tud fájni, nem érdemes túlhajtani magad! Ildi, nekünk is a kiságy hiányzik még (tartozékaival: lepedő, matrac, pléd, stb)meg egy fürdető, de az már részletkérdés. Ki is néztük, csak el kell menni érte. Kép
neet(ma ötödike van és köv.hó 5.re vagyok kiírva!!! De izgi!!!) Kép
neet

sziasztok!

Ildi, az én cukrom 6,5 volt a lötty után 2 órával, és tökre izgultam miatta, teljesen fölöslegesen. ez egyáltalán nem kóros! a lötty előtt mennyit mértek nálad?
nyugodj meg, nehogy emiatt ne egyél jóízűen. az én terhességem legnagyobb lelki traumája a súlyom miatti folyamatos csesztetés - és az emiatt érzett lelki gyötrelmek voltak Kép

leginkább a dokimra lehetek pipa, de most már nem tudok mit csinálni vele. ha nem lennék ilyen pipogya, lecseréltem volna. na mindegy.

még mindig egyben vagyunk! sőt, kezd olyan érzésem lenni, hogy mégv tán decemberig is kihúzzuk így Kép tegnap az nst-n és az uh-n is minden oké volt, csak azt nem tudták kideríteni, mi az a folyadékcsík a bébi rekeszizma alatt. de egy hét alatt felére összement, szóval még akár el is tűnhet teljesen Kép

Ancsi, az én dokim a 8hetes terhességet már tapintás után megállapította, akkor már "húsvéti tojásnyi" volt a méhem Kép (ezt hozta a nyusziKép)
ha találtál már jó dokit, akkor szerintem nyugodtan menj el hozzá, nem kell ennyit várni. azt is fölöslegesnek tartom, hogy még 2-3 tesztet vegyél, az egyértelmű bizonyíték úgyis a vér/vizelet vizsgálat eredménye. az ultrahang ilyenkor még sz*rt se ér.

ha még nincs jó nődokid, vérvételre a háziorvos is beutalhat/ van olyan rendelő, ahol le is tudják venni egyből.

a "tünetekre" én azt mondom - de ne sértődj meg, nem bántásból - hogy ez egy kis "lelki turbó", ha nem tudnád, hogy esetleg babát várhatsz, észre se vennéd ezeket. a barátnőmön azt láttam, hogy egyhetes terhességet állapítottak meg nála egy "véletlen vérvétel" folytán, és onnantól kezdve a várandósság összes tünetét érezte magán, pl. kéthetesen már kívánós volt, háromhetesen meg elkezdett nőni a hasa Kép
a 7-8 hét körül, mikor tényleg jött a hányinger, meg a nyilallás, akkor tudatosult benne igazán, hogy milyen is az a másállapot Kép

mindemellett nagyon drukkolok, hogy pozitív legyen az eredmény!
votiv - még 22 nap Kép

votiv 8)
votiv

Neet!
jah, lehet, hogy tevedtem, BOCSIII
en nem is mentem kulonben

Kép
babarozsa

Ildi, ez egy masik orvos volt, nem akinel most vagyok
de jo, hogy megcsinaltaKép

ezt a tudoszurest akkor nem tudom, hogy hogy kavartam bele

Kép
babarozsa

csak benne van a kiskonyvben is, hogy tudoszures utolso idopontja, eredmenye...

Kép
babarozsa

Votiv!

még a mensi megjövési ip. előtt nagyon nyilallott a hasam, ami nekem nem új, néha máskor is szokott sajnos, aztán a pattanások is jöttek, tehát gondoltam, hogy meg fog jönni. a hasam azóta is nyilall, éjjel meg úgy éreztem, hogy fel van fújódva :/. (lehet, hogy a vitamintól??)

mivel utálok hányni - ilyen hülye vagyok, néha még vissza is tartom -, ezért a hányinger gondolatától is óvom magam. így aztán (most vagyok 4-5 hetes elméletileg) csak az elmúlt 3 napban van, de először egész nap, tegnap főként délelőtt, és ma is délelőtt. közben pedig "vas" ízű a szám. ezt is betudhatom a vitaminnak.
node mikor nagyon régen fogamzásgátlót szedtem, akkor is minden reggel hányingerem volt, a doki azt mondta, hogy a megváltozott hormonállapottól van.
kívánós nem vagyok, a hasam se nő, csak nyomást érzek a bal oldalon, meg fáj is. havonta egy-kétszer eléggé szokott fájni ott, még a lábamba is lesugárzik, de eleddig nem találták az okát. főleg kimerültségkor jött elő eddig. a hasam csak éjjel fájt főleg, amúgy pedig alkalomszerűen nyilall és szúrkál, de mindig csak 1-2 mp-ig.

na, egy szónak is száz a vége, jó lenne, ha tényleg megszűnnének ezek, így vagy úgy Kép).

ancsipancsi

Tüdőszűrés: sajnos elég régen voltam, minimum 3 éve! Kép most mi lesz?? én így el nem megyek!
mi lesz akkor a kiskönyvemben?

ancsipancsi

Babarózsa!
Ha van ilyen a kiskönyvben, biztos nem arra gondoltak, h gyorsan csináltatsz egy vizsgálatot (tüdősz.), hanem, h ha van már eleve eredményed (még a terhesség előttről), ezt beleírják. Nekem volt 1 évnél nem régebbi (tanár vagyok, muszáj volt csináltatni tavaly szept.-re), de azt se írták bele, sőt, rá se kérdeztek.

Vikka!
Szerda du. megyek terhesgond.ra (ill. ez már NST lesz) a Falkaihoz, nem jársz arra véletlenül? Kép
neet
neet

Ancsi, azt mondjak a femes iz is terhessegi jel, bar nekem nem volt

Neet, valoszinuleg igazad van!
nem is tudom, hogy mikor volt nekem szures.

Kép
babarozsa

Babarózsa!!
? :D komolyan?? én ezt nem tudtam, legalább nem meséltem be magamnak :].... én meg azt vártam eddig, hogy elmegyek majd vérvételre és kiderül, hogy sok a vasam (habár mindig inkább vérszegény voltam) és nem kell szednem a vitamint, aztán nem lesz fémes íz a számban. :/ francba!!! lehet, hogy a hányingerem is ettől van. utálom a fémes ízt, már fémtömés sincs a számban (mondjuk fémallergia, és nem az utálat miatt).

különben az előbb voltam vécén, és nehezen pisiltem kicsit, mint mikor fel van fázva az ember. szinte éreztem az útját.

ancsipancsi

szedd a vitamint, mert kesobb meg, felido utan lehetsz verszegeny, sot altalaban ez van

vigyazni kell ilyenkor a felfazassal is, bar ilyen nekem is volt, de a vizeletvizsg meg negativ

Kép
babarozsa

Lányok!

Nyugi már ezzel a terheskönyvvel. Azért, mert nem lesz tele minden rubrika, nem fogja senki leharapni a fejedet. Látod, többen is írjuk, hogy még toxoplazmára, meg rubeolára meg ilyesmikre se küldött el az orvos. Van egy csomó olyan rubrika is a kiskönyvben, amit egyik orvos indokoltnak tart, a másik meg nem. Tüdőszűrés terhesen, csak nagyon-nagyon indokolt esetben szabad, ha valami panaszod van. Amúgy a mi korunkban elég ritka a tüdőbetegség, én sem voltam már elég régen tüdőszűrésen. Majd a baba után elmegyek.

Ja amúgy a háziorvosomat sikerült rávennem a toxoplazma vizsgálatra, de még nem tudom az eredményt. Kép

Amúgy nekem az elején 6 hetesen ki lehetett tapogatni a terhességet (ilyenkor egyébként a méh nagysága mutatja meg), akkor volt rákszűrés, vérkép, vizelet, és Uh is a 8 héten, de az is csak az én megnyugtatásom miatt, azt mondták, hogy erre egyébként orvosilag nincs különösebben szükség, a 10-12. héten van olyan vizsgálat amihez UH kell és fontos, a nyaki redő szűrés.

r
ruzicsky

Neetnek igaza van a tüdőszűréssel kapcs. el ne menjetek, csak attól kéri (az alaposabb) védőnő az eredményt, aki "nemrég" volt. olyan ez, minthogy megkérdezik tőled, milyen betegségeid voltak gyerekkorodban, voltál-e már rubeolás, bárányhimlős stb. az én védőnőm komolyan vette, és fel is kellett hívnom anyámat, hogy megkérdezzem Kép

dokihoz elmenni szerintem nem lehet elég korán! (persze csak ha már legalább késik a menzesz) és nem csak azért érdemes, hogy kizárják a méhen kívüli terhességet, hanem hogy minden más veszélyt és bajt felismerjenek, ami miatt esetleg meg kell(ene) szakítani a terhességet. persze ez sosem könnyű, de minél később kerül sor rá, annál fájdalmasabb lehet lelkileg és persze testileg is nehéz. ezért is ökörség, hogy a nyaki redő olyan későn van, mert a további vizsgálatok után szinte már félidőben derül ki, hogy a gyerek esetleg Down-kóros, és akkor kell elkezdeni gondolkodni, hogy megtartsák-e.

de nem papolok tovább, és nem leszek vészmadár, mert látom, Ancsi már kért is időpontot!

én is úgy tudom, hogy a számítás kezdete az utsó menzesz első napja.

hányingerre nagyon jó a Cocculine tabletta. homeopátiás szer (de ált. minden patikában kapható), nem árt a babának, és elég egyet elszopogatni belőle, hogy egész napra megszabadulj a kellemetlenségtől. nagyon ajánlom. én életemben szinte sosem bírtam hányni, pont ahogy Te, Ancsi, Úgyhogy nagyon is megértelek! sokszor a sírás határán voltam, annyira kínzott a hányinger, és annyira viszolyogtam tőle. na nem részletezem tovább, máma mintha tök perverz meg mazochista lennék...
Kép

votiv 8)
votiv

na és a pattanások is normálisak. az én kis csúnyácska mitesszeres bőröm frászt se javult a várandósság alatt, sőt, még tán sose volt ennyire problémás, érzékeny, gyulladt. a bőrgyógyász azzal "vígasztalt", hogy a legtöbb kismamának tényleg megszépül a bőre/a haja stb., de vannak, akiknek épp ellenkezőleg. grrr. ez az én formám.

votiv 8)
votiv

Sziasztok lányok!
Egy kicsit depis vagyok Kép Ma de. voltam a 3. kötelező UH-on, és valamivel kevesebb a magzatvíz mint kellene.Kép A szonográfus néni "Flow" vizsgálatot is elvégzett, de az rendben volt. Egyébként a haskeményedésem is ettől van. Két hét múlva kell mennem újra.
Tud valaki valamit a kevesebb m.vízről??
Az uh-os azt mondta ne aggódjak,dehát hogy a fenébe ne aggódnék.
Jó hireket is kaptam: ficánka már fejjel lefelé szemlélődikKép
Hétfőn megyek a nődokimhoz, remélem akkor már okosabb leszek.
A vizsgálatokkal kaocsolatban annyit, hogy az
Én házidokim apukát küldte tdőszűrésre.
Ancsipancsi!
Nálunk az első teszt nem mutatta ki a terhességet (igaz a mensim elmaradásától számított 3. napon csináltam) a második már egyértelmű volt.
Minden jót! Monesz
monesz

Monesz, ne izgulj! a magzatvíz folyamatosan termelődik, a baba nem maradhat szárazon!
biztos valami idióta átlagszámokhoz mérik a mennyiségét, és a legkisebb eltérésnél riadót fújnak. a magzatvized bármikor újra elérheti azt a hülye átlagot. a babád pedig jól van, és ez a fő!!! Kép

votiv 8)
votiv

Helló!

Monesz, nekem nemrég mesélte egy nőci, (ugye ha látják, hogy pocakos vagyok, egyből ez a téma Kép), hogy ő olyan szülést kíván mindenkinek, mint amilyen neki volt, igaz, hogy hamarabb jött a baba, mert kevés volt a magzatvize, viszont olyana gyorsan és könnyen szült, hogy éppen egy kicsit érezte, hogy fáj a dereka és már kint is volt a baba, egészségesen. Kép Úgyhogy nem kell parázni, az embert riogatják mindenféle vizsgálattal, aztán a végén úgyis minden rendben lesz! Kép

A pattanásokról meg valamelyik kismama újságban, vagy ilyesmiben azt írta egy kozmetikus, hogy aki eddig is hajlamos volt a pattanásodásra, annak a terhesség idején ez csak rosszabbodni szokott Kép, ez nálam is így van. Eddig is hajlamos voltam rá, most is, rosszabbodott is a helyzet, de szerencsére nem vészes. Kép

r
ruzicsky

Szia Ancsipancsi!

Néha benézek ide, mert tavaly nyáron itt szültem a lányomat, és ha minden igaz jövő nyáron is vendége leszek a kórháznak pár napra Kép
Azért írok csak Neked, hogy ha gondolod nézz át a Gyermekek/magzatok kor szerintben a 2005. nyári babákba, ott mind kis terhesek vagyunk (pár hét), és vsz. sok olyan téma felmerül, ami most Téged is leginkább érint!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Votiv!

Irígyellek,hogy neked bejött a Cocculine.Nekem még az sem,de úgy tünik,hogy most már vége a hányttatásaimnakKép

Jucus24+4
20170114224602

Votiv! köszi az infot! ma éjjel 4-kor ébredtem, és álmatlanul forgolódtam, aztán a hasamra feküdtem, ami nagyon fájt, és tök hányingerem lett tőle. később még egy órát tudtam aludni, de végig hánynom kellett.
most meg már nem kell! a homeopátiás szert ki fogom próbálni!!!

A furcsa, hogy néha a hasam pont úgy fáj (mint pl. éjjel), mint mikor éppen megjön a mensim.

ancsipancsi

Ancsi!

Nekem is úgy fájt az elején, mintha meg akarna jönni. Kép

r
ruzicsky

Sziasztok mindenki!

Votiv!

Hány nap is van még hátra? Bocsi, de most dolgoztam, és ilyenkor úgy lemaradok, hogy belekeveredek. Jó hír, hogy minden rendben veletek.
Ez viszont nem ér, hogy te ilyen aranyos cumisat is tudsz. Kép

Ruzicskyval egyetértek a patikkal kapcsolatban. Valakinél ilyen, másnál meg másmilyen a reakció!

Szia Jucusmamus!

Valóban nem egyszerű a dokihoz bejelentkezni.
30-ára volt időpont.Kép
Mindenesetre köszönöm.

Végül Ancsipancsi!

Nekem ugyanezek a tünetek mind megvoltak, kivéve a hányingert. /Azóta sincs/ Örülni csak akkor tudtam ezeknek a szúrkálásoknak amikor már tudtam, hogy baba.
Az álmatlanságról meg annyit, hogy azóta is tart.
Van, hogy csak 4-5 órát alszom.
Ja, és én a fagyosszent, aki folyamatosan ágymelegítővel alszom, kezem lábam mint a békáé, mostanában csak nyitott ablaknál tudok aludni, olyan melegem van, és felébredek még arra is, hogy elhasználódott az oxigén, és friss kell.Kép

Viszont van egy őrült jó hírem!

Kipróbáltam egy új vas készítményt: FERROCOMP
Ne tudjátok meg! Reggelente nem kell fél órán keresztül kigúvadt szemmel üldögélnem a vécén, hogy történjen valami. Elmúlt az a fekete szín. A hasam olyan szinten van megkönnyebbülve, hogy el sem merem hinni. Üröm az örömben: Ma egész nap a vécére járok. Ürül ki ami eddig belém volt keményedve. Remélem viccnek veszitek. Csak azért írtam ilyen részletesen, mert volt valaki akinek hasonló gondja volt a vastablettával. Ezt viszont érdemes kipróbálni.
És mégegy! Ami nem ennyire morbid.
Tegnap vettem Magnesium Diasporált 300mg., és láss csodát, nem görcsölnek az izmaim, és tegnap óta nem volt az a haskeményedés sem. Pedig még csak az első adagot szedtem be.

Na jó! Ez a topic nem csak rólam szól! Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
pipocska

<:o)

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Nekem a ferrofolgammától se volt gond a klotyómanó, most meg a maltofer-fol is jó, szóval vagy nagyon lucky vagyok, vagy ez se akar felszívódni...
Votiv!
Jól bírod? Én már nagyon nyűgösen, de próbálom leplezni. Kép Most pl megvettük és összeraktuk a kiságyat, és ettől nagyok Kép vagyok!!!
Csomószor keménedik és furcsán fáj a hasam, kíváncsi vagyok, beelőzlek-e? Vicces volna!
A málnalevél-tea lassan nem jelent kihívást, legyőztem a dögöt... Kép és már majdnem el is fogyott egy zacsival!
Mindenkinek jó pocakosodást, vagy rákészülést vagy már babázást!
neet(37) (ez most hétben értendő.)
neet

Monesz, ne aggodj, a magzatviz meg szules alatt is folyamatosan termelodik. Biztos nem lesz gond, de persze inkabb ellenorizzenek agyon.

Korabbi kerdesedre valaszolva, a lazmerom parameterei: Scanéo 2 in 1, ful- es homloklazmero, Madrina, 7990 Ft, de most lattam a MegaToysnal is (lasd Babavaro, 92. oldal alja), es nem kell hozza millio muanyag kupak meresenkent, mint a fulhomeroknel altalaban. De sajna mostanaban megmakacsolta magat, pedig eddig kivaloan mukodott, ugyhogy asszem visszaviszem, nezzek meg mibaja. Majd megirom, szerinted addig varj a beszerzessel.

Jucus, nem ertelek, klassz ha ismered nevrol, kik a kedves csecsemosnoverek, de nem biztos, hogy amikor segitsegre lesz szukseged, akkor epp ok lesznek benn. Egyebkent olyan is lesz, hogy senki nincs benn, ne ijedjetek majd meg, ejjel - valamilyen szamomra megmagyarazhatatlan okbol kifolyolag, hiszen a bebik meg ugyanugy mukodnek ejjel, mint nappal - kevesebb nover van, igy ha eppen valaki szuletik, es at kell menniuk a szuloszobara, addig siman otthagyjak a tobbi huszat, ajtot rajukzarjak, senki se ki, se be, hiaba vonyitanak. En ezen teljesen kiakadtam.

Zsebimama, attertunk a negy etkezesrol otre, de ez nem segitett az ejszakai alvasunkon, mert most is az egyik ejjel van. Sot, rosszabb lett, mert nem minden nap ugyanabban az idoben vannak az etkezesek,igy nem nagyon tudok tervezni (nem mintha nagyon maszkalnank, de a furdetes meg az en alvasom minden nap maskor sikerul, illetve az alvas egyre kevesebb, amitol viszont hullafaradt vagyok, a 4+4 ora jobb volt, mint ez az 1*5). Van valami otleted?
moosejaw

Pipocska, ezt a magneziumos cuccot gyogyszertarban lehet kapni?
es tabletta, vagy mi?
es amsik vasat lehet veny nelkul kapni?

en ferrograd folic-ot szedek, receptre
amikor bementem az egyik gyogyszertarba, ott nem volt, es azt mondta, hogy veny nelkul semmit sem tud adni helyette???
hat jo mondom, szerencsere egy masikban volt

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Babarozsa!

Nekem a védőnő adott egy tájékoztatót a magnézimról. A neve:Magnézium Diasporál 300 mg. Ez egy granulátum. Elég jó íze van. Elvileg a várandósoknak napi 400 mg magnéziumot kellene szedni. Van egy másik változata is, az tabletta, viszont csak 100 mg van benne.A granulátum 50 napos adagja 3000 ft. /Napi 60 Ft/
Szerintem korrekt.
A Ferrocomp 10 napos adagja 910 Ft. Lehet, hogy fel lehet iratni receptre. Idáig még nem jutottam el. Most csak örülök, hogy mindenféle mellékhatás megszünt.Kép

Kép
Kép
pipocska

de adjak recept nelkul is? mert ez a lenyegKép

Kép
babarozsa

sziasztok!

még egyben vagyunk, a számított időpont előtt épp 20 nappal. továbbra is fekszem (közben dolgozom, mert azt "szerencsére" az ágyból is tudok), néha próbálok kicsit házimunkázni, főzni, vasalni, de még attól is elfáradok, hogy mászkálok a lakásban. viszont jókat alszom, néha ökörségeket álmodom, de jó, hogy éjjel most csak 1x kell felkelnem pisilni.

a hasam még fenn van az égben, szóval nem számítok hirtelen változásra az állapotunkban. szép türelmesen málnalevélteázom meg gátmasszázsolok - nem nagyon szeretem, mert alig bírok odanyúlni, és úgy kell erőlködnöm, hogy elérjem. de ez legyen a legnagyobb bajom.

Neet, most, pár héttel a vége előtt megint olyan ingadozó a hangulatom, mint az elején. állítólag most is van valami hormonális hintapalinta, szóval ne lepődj meg, ha nyűgösebb vagy. szerintem lazíts, talán akkor a pocid is kevésbé keményedik majd. nekem a sok fekvéstől már olyan puha, hogy a kisfiam olyan jól érezheti magát, hogy még legalább 9 hónapig benn akar majd maradni Kép

olyan szép az idő, úgy kimennék. ha tehetitek, menjetek sétálni.
votiv

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Votiv, csatlakozom, én is mindentől (a semmitől is) elfáradok, tegnap megvettük a babaágyat, oda-vissza kocsival és nem sok mászka, mégis kivoltam tőle. De olyan tündéri!!! A hangulat-ing.is dettó, szegény kutyusom nem érti mi van, hozzá bújok legtöbbször, ha rámtörnek a hormonok, papinkót már nincs szívem a "hülyeségeimmel" fárasztani. És én is mál.lev.teázom, de a gátmasszázst kihagyom, annyira természetellenesnek tűnik nekem! Pedig elérném... Kép 2 napja annyira fáj a hasam, hogy nekiálltam szilkepilezni a lábaim (mégse egy jetit vigyenek be a szülőszobára) hát az a fájdalom már meg se kottyant. De marha macera elérni bizonyos részeid ekkora hassal!!! Ja, és fekvés közben (akár éjjel is) keményedik a poci, mintha muszáj volna. Szerdán rákérdezek a dokitól, h normális-e??? Tényleg meglehet, h együtt szülünk! Kép)
neet
neet

Bocsi!

Úgy látszik nem vagyok a toppon! Kép
Igen, mindkettőt recept nélkül vettem. Ha mondod konkrétan a nevét, akkor tudni fogák miről van szó.

Kép
Kép
pipocska

gatmasszazs: kerjetek meg a parotokatKép
ilyenkor mar nekik kene csinalni

Neet, Te hanyadik heten vagy?
en mar most is mindentol elfaradokKép pedig meg van 2 es fel honap

Kép
babarozsa

Pipocska! A ferrocompot én is használtam anno, vashiányra persze. Viszont az említett hatását nem vettem észre, mert eddig nem voltak gúvadós gondjaim Kép). Amúgy este mindig majd megfagyok, gyapjú paplan+pléd, azt hajnalra már melegem van újabban. Ma reggel tudtam aludni, kicsit meg is ijedtem :D.

+ egy újabb érdekes dolog. Észrevettem, hogy valami minimális kis folyásom van, és folyton asszem, hogy megjött és rohanok megnézni a színét Kép. Mintha levegő is jönne. Értitek?? Honnan jön ez? MIkor ment bele? Kép)

ancsipancsi

Babarózsa!
37.-ben. Kép
neet
neet

Neet, huhaKép

milyen betuvel is van ez a vigyor?
es nyelvoltogetoset miert nem lehet csinalni?Kép

Kép
babarozsa

.KépKép

Ezeket próbáld átvenni tőlem / nem tudom lehet-e/
a nagyvigyor: Kettőspont, nagy O, szóköz nélkül

Kép
Kép
pipocska

Kép

Kép
babarozsa

elvileg lehet, ha kepet szursz be, de nem tudom, hogy hogy kell
meg kell nezni, mert mindehol mashogy kell egy kicsit

Kép
babarozsa

itt simán melléklet feltöltéssel megy a képbeszúrás.

lányok! nem akarok értetlen lenni, de még egy kérdésem van. azt, hogy ki hány hónapos terhes, az utolsó mensi idejétől számítják, mint kiderült. de akkor valójában nincs is 270 napig a hasunkban a baba? hiába fogantam meg én két hete, ha már papírforma szerint több mint egy hónapos terhes vagyok? Kép)
csak mert akkor szerencse, hogy nem jött össze korábban, ugyanis július előtt nem akartam szülni, és én balga úgy számoltam, hogy teherbe esés után kezdődik a 270 nap Kép)

ancsipancsi

ja, amúgy kissé elmúlt a hányingerem, és reggel is tudtam aludni. most a hasam se fáj annyira.

ancsipancsi

270 napig nincs a hasunkban? Te mirol beszelsz?Kép

Kép
babarozsa

mivel nem tudjak pontosan, hogy mikor volt a pé, ezert szamitjak az utolso mensitol, akkor meg ugye nem vagy terhes, hanem valamikor a honap folyaman, idealis esetben felidoben teherbe esel mondjuk
Tehat az ket het elteres minimum. De ugye akkor meg valoban nincs a hasadban, mert 1 het a beagyazodas kb., es azert mutatja ki a teszt a kovetkezo mensi esedekessegenek idejetol, de akkor mar a pociban van, mert akkor kezdi termelni a HCG-t, es azt mutatja ki a teszt.

Ezert is van a 40 het szamitas, de +- 10 nap a hivatalos allaspont.

Kép
babarozsa

az meg, hogy mikor szulsz lutri, sajnosKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

A Szent Imrében szeretnék majd szülni, és orvost keresek. Tudom mindenkinek más orvos a jó, de azért örülnék neki ha leírnátok a véleményeteket. Főleg mivel páran már nemsokára túl is lesztek a szülésen, igy lesz véleményetek a terhesség alatti és a szülés alatti hozzáállásról is.

A Szent Imrében korábban már ajánlottak valakit (próbáltam is tőletek utánaérdeklődni, de sajna nem túl sok választ kaptam), de róla egyre rosszabb véleményeket kapok.

Mint mindenki más én is szeretnék jól dönteni, és nekem szerencsére még időm is van (januárban kezdünk el próbálkozni)

Kérlek benneteket, ha egyszer akad 5 percetek, akkor írjátok le a véleményeteket (jót és rosszat is) az orvosotokról!

Köszönöm!

Dorka

Kép
szdorka

Neet, sajna nem. 19-én kell mennem 8-ra. Nekem még csak ez lesz az első terhesgondozás, addigra már 10 egész hetes és 5/7 hetes leszek Kép... hát te jóval előttem jársz..
a problémám igazából az, hogy ezt zökkenőmentesen meg lehet oldani ugye, hogy a Falkaihoz járok, aztán a Tétényiben szülök.. mer' nekem szimpatikus a doki és az is nagyon jó, hogy nem kerül pénzbe.. a kórház honlapján meg olvastam, hogy a mindenféle leletekkel legkésőbb a 36. (na erre nem emlékszem pontosan, de addig még megnézem Kép ) hétig be lehet jelentkezni.. nem fognak csúnyán nézni?

KépKép
vikka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?