Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Edina Grétájának nagyon boldog születésnapot!

Mára is van ünnepeltünk, sok boldogságot a másik Grétánknak is!

[size=9]én is elérzékenyültem, Reni
[/size]

Köszönöm az űrhajós sapka tippeket, megnézem, Judit köszi az ugráló pónis infót is. Hozzánk az Ázsia Center van közel, de egykutya, csak találunk valahol.

Tegnap volt a nagy családi ünneplés, jól elfáradtunk, sok vendég volt. Kicsit kótyagos is vagyok, ittam egy pohár pezsgőt este. Hiába, elszoktam már.
Pénteken pedig kimozdultunk az itteni barátokkal, a füstös helyektől is elszoktam már. 1-re értünk haza.

További jó pihenést és szép hétvégét mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok !

Grétáknak Boldog Szülinapot !

Sok puszi
nektek

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Nagyon boldog szülinapot kívánunk a Grétáknak!

Judit

Kép
petra09

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk mi is Grétának!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

és köszönjük még 1x a köszöntéseket!

nemsokára hozok képeket,és beszámolok a szülinapról is.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Remélem Fridy bekukkant ma végre:
Isten éltesse a kicsi Grétát!

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Isten éltesse Friday kicsi lányát, Grétát!!!

puszi

Szilvi

ui: lesz Skype csatlakozás talin??
huszilvia

Friday Grétájának nagyon-nagyon boldog 1.születésnapot kívánunk!

vick
Kép
Kép
ervick

Dy és Friday Grétájának nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Puszi

Erika

KépKép
verka7

Isten éltesse a Grétákat!

Hozzatok képeket, lányok, hadd hatódjunk meg mind:)

Zsuzsi, remélem, jó hangulatban telt az ünneplés, gondoltam Rátok hétvégén.

Vick, gratula a vizsgákhoz és jobbulást Vincének!

M
monke

Sziasztok!

Dy, éljen a topik első babája, sok boldog szülinapot Grétádnak, boldog apa lettem napot a férjednek és boldog szülésnapot Neked!!!

Lányok, nagyon szépen köszönöm lányom nevében is a köszöntéseket. Ég ám a fejem piszkosul hogy nem jövök. Sajnos nem jó most errefele a széljárás, igen árnyékos ez az elmúlt hónap. Fiammal van probléma, most (is) az Ő nevelgetése folyik, Grétám meg egy csodatündér, fogalmam sincs honnan ilyen okos, hogy egyedül nevelgeti már saját magát, merthogy tőlem alig kap szegényke valamit az tuti :cry: . Ezért sem tudok mit írni, mert úgy érzem igen tragikus ez az oviba szoktatás dolog, nyilván oka van ennek, tehát ne osszam nevelési tanácsaim első gyerekes anyukáknak, aztán 3 év múlva meg nulla eredménye lesz egy-egy megfogadott hülyeségemnek.

Grétám: komolyan többen jelezték, hogy haza szeretnék vinni, mert nyugodt, eljátszik magától és egy mosolygós kis cukimukika. Persze nem adom ám senkinek :D . Súlya már nem annyira gáz, jó úton vagyunk, szerintem 2-3 hónap és átlagsúlyú lesz. Mostanra éjjel már nem szoptatom, nappal 2-3 alkalommal. Erős elhatározás volt az éjjeli leszoktatás, nem bírtam energiával, 2 éjszaka sírt szegény, azóta kb. 2szor iszik vizet. Most amúgy beteg szegény :(. 2 foga van. Csak darabos kaját hajlandón enni, kedvence a sajt és a joghurt pirítóssal.
Tegnap bulit szerveztem neki, 2 magyar és egy svájci család volt itt, csokitorta volt. ...amit elfelejtettem lefotózni, de fini volt. Fotót amúgy keveset csináltam a gyerekek elvonták a figyelmem :roll: . (nálunk nincs külön "túrható" torta a gyerekeknek, egy kicsit megsimogathatta, de csak a saját szeletét kenheti a fejére, meg is tette).

...meg tesóm fogadott gyereke ügyében is csak a kakikeverés van, iszonyat sokk az is, nincs gond, csak tudjátok, mikor még nincs meg az anyakönyvi papír, addig semmit nem mer elkiabálni az ember, várunk, várunk és bízunk abban, hogy csak tényleg az ügyintézők nulla szakismerete az oka a késésnek... szóval majd lesz jobb is remélem, le vagyok törve mint a bilifüle...

Puszi Mindenkinek, sokat gondolok Rátok, ...azért olvasóban vagyok ám, köszönteni jövök a gyerekeket!!!

Kép
Kép
friday

Grétám a hintában

Kép

Az első szülinapon

Kép

Ajándékunk Grétának (Gréta kezében a teteje, elvileg egyben van és minden oldalán más-más játék. Leginkább a felállást gyakorolja rajta jelenleg :))

Kép

Utcánk vége, megszerettem az őszt itt Svájcban, komolyan nyugtat a látvány

Kép

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Friday! De jó, hogy jöttél!!!! Nah, de butaságokat ne beszélj! Még, hogy milyen alapon adnál tanácsot első gyerekesnek...... azért a fiad is magáért, ill. értetek beszél. Akik láttuk élőben, szerintem egyikünk sem gondolja, hogy rosszul nevelted. Én pl rajtatok, ill. Borson felbuzdulva próbálom Petrának tanítgatni, hogy ne vegye el mástól a játékot, vagy ha már elveszi, akkor adjon helyette mást. Az utca végéért pedig nagyon irigy vagyok! :) S azt látod már, hogy mikor jöttök MO-ra?

Lányok! Szombaton kik jöttök végül?

Vick: gratulálok a vizsgához! Vincének pedig jobbulást! LÁnyok hogy vannak?

Kinek hogy telt a hétvége?

Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Grétáknak sok boldog szülinapot!

Most csak gyorsan jövök, hogy velünk minden ok, pénteken voltam a dokinál, kapott vasat meg folsavat Marci, most azt kell szedni... Az egyik csepp a másik tabletta, hát nem egyszerű beleimádkozni, de azért próbálom összehozni!

Hétvégére hulla fáradt voltam, egyszerűen nem bírtam aludni még este sem, mikor lefeküdhettem volna... :? Szerintem jól kipurcantottam magam a héten és mostanra jött ki! Robi sem volt túl készséges, azt hitte hisztis vagyok, de mondtam neki, hogy nem. Egészen egyszerűen csak hulla fáradt vagyok és nem bírok napközben elaludni... Valahogy amikor Marcit leteszem aludni, akkor én addigra tudnék elaludni, mire ő felébred... Evvan :roll:

Voltunk a bölcsiben is megbeszélni a részleteket, Robinak is szimpatikus volt minden szerencsére, úgyhogy nov.15-én kezdünk! Amitől én félek az az altatás meg az evés... De remélem ilyen picinek hamar beletanul a rendbe!

Az utóbbi két éjszakánk már egész jó volt, sőt! Ma már Marci csaj 5 körül riadt fel és hamar vissza is aludt, viszont cserébe Lili kutya verte éjszaka a tamtamot... Pisilni kellett kiengedni először utána meg azért jött, mert leverte a helyéről a pokrócát és nem volt hol aludnia... Olyan, mint egy gyerek... Grrr!!!

Hiszti nálunk is van a kajánál főleg! Marci sem azért nem eszi, mert nem szereti vagy mert nem éhes, hanem egyszerűen nem elégíti az evés, mint tevékenység... A kanállal már el sem akarja fogadni a kajákat! A legjobban még akkor eszik, mikor darabos kaját saját maga rakhatja a szájába... és tőlem is jobban elfogadja, hogy ha kézzel adom a falatot, mintha ugyanazt a kanállal adnám... Főzelékek nálunk kilőve... Azt soha nem is ette :lol: Húst hússal, max krumplival eszik... Ja, és egyetlen dolog van, amit megeszik kanállal, az a krémtúró :lol: :lol: :lol: Akkora hiszit vág le, mikor elfogy, hogy csuda :shock: :oops: :roll: :lol:

Na, próbálok majd visszaolvasni, és reagálni másra is, de most ennyire futotta!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Friday, de jó, hogy jöttél! Köszönjük a képeket, és igen is várjuk a tapasztalatokat. Hogy a fenébe jut eszedbe, hogy nem jól neveled Borsot?

Móni, fogadjunk, hogy ma azért nem írtál bővebben, mert nem akartál túltengeni?
Köszönöm, Miki születésnapi ünnepléssorozata jól sikerült, tegnap egy kiadós gyomorrontással ért véget. Szegénykém, nagyon sz*rul volt, van, ma jöttünk csak vissza, holnap még biztosan nem megy dolgozni. Zsófiról is megemlékeztek már jó páran a hétvégén.
Holnap "dolgozni" megyek, német ügyfelekkel lesz egy megbeszélés, amire elkísérem a kollégámat.

MAngora, beszoktatáshoz drukkolok, minden rendben lesz. Nekem is ez a két dolog a parám, de biztosan menni fog.
Az egyik barátnőm kislánya 2 évesen ment bölcsibe és szinte csak szopizott és csak s kizárólag cicin aludt el, mégis első naptól a bölcsiben minden rendben ment. Otthon nem, de a bölcsiben igen. Azt hiszem, azért ennél mi mindannyian sokkal jobban állok.

Még annyi, hogy a reggeli szoptatást mára már elhagytuk, Humana Milch&Getreide-t iszik helyette, de már megvettem a Junior italt, ha betölti az egy évet, kipróbáltatom vele. (Na, nem mintha 1-2 nap ide vagy oda sokat számítana.)

Na, lépek is, mert készülnöm kell holnapra.

Puszi

Ui. Már nemsokára szombat :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, itt vagyok! Végre sikerült olvasnom is meg írnom is!

A legfontosabb, amit szeretnék mondani:

Friday! Nehogy azért ne gyere, mert azt hiszed másoknak rossz tanácsokat adsz nevelési téren!!! Először is gyönyörű és okos gyermekeid vannak, akikre igazán büszke lehetsz! Látod írod is, hogy Gréta egy tündér! Pedig annyira nem csináltál mást most sem, csak felhasználod a tapasztalataidat, amit megosztasz velünk is! Másodszor, te csak a tapasztalataidat és a szemléletmódodat osztod meg velünk, az senkinek sem kötelező megfogadni, betartani! Mindenkinek a saját felelőssége, hogy mit hogyan csinál gyereknevelés terén! Emiatt egyikünknek sem lesznek álmatlan éjszakái és nem fogunk rád gondolni pár év múlva, hogy miért is hallgattunk rád, mert ezt mindenki maga kell eldöntse, és utána senkit nem hibáztathat érte! Harmadszor! Az oviba szoktatást nem minden gyermek veszi jól! Gondolj csak bele, eddig Bors a megszokott kis fészkéből vadidegen emberek közé került, vadidegen helyre és az sem utolsó, hogy épp túl van egy nagy megrázkódtatáson, hogy tesója született és osztozkodni kell vele rajtad! Nem lehet könnyű neki sem ezt feldolgozni! És még az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem te nem vagy kész rá, hogy elengedd és oviba add??? Mert ez is lehet a háttérben!
Bocsi, nem okoskodni akartam!!!

Zsuzsi! Köszi a bíztatást a beszoktatással kapcsolatban! Én is abban bízom, hogy egy j környezetben, új helyzetben hamar megtanulja, hogy ott más a rend, mint itthon!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!
Hetek óta nincs gépünk, folyik a mentése, remélem megmaradnak legalább a fényképek!
Szóval kölcsön gépről írok, egyébként minden rendben van nálunk. Remélem veletek is O.K., sajna még nincs esélyem az utánaolvasásra.

Grétának boldog szülinapot!

10-kor lesz a tali? Mi készülünk!

Sok puszi mindenkinek:

Kati

Kép
bfkata

Boldog szülinapot a Grétáknak :lol:!!!!

Vick
Hát le a kalappal előtted, hogy te 3 gyerek mellett még tanulsz is és még 5ösre is vizsgázol :shock: nagyon ügyes vagy GRATULÁLOK!!!!

Friday
Hát elhiszem, hogy nyugtat ez a látvány :) engem is nyugtatna. Amúgy is egyre jobb a helyzet itthon, egyre gyakrabban fordul meg a fejünkben, hogy elvándoroljunk.
Ami az általad nevelési csődnek megítélt valami...ne éld meg annak. Ha jól emlékszem Borsnál nem volt olyan nagy törés és féltékenység amikor Gréta megszületett. Lehet ám, hogy most az ovi kezdéssel együtt jön ki. Most azt látja, hogy te otthon maradsz a kicsivel, neki meg oviba kell menni. Lilla tavaly teljesen kifordult magából. Mintha nem is ő lenne. Kitartás, Bors is meg fog nyugodni, csak adj neki időt. És neked meg magnézium.

Mangora
Miket csinál Marci :) nem lehet így egyszerű enni.
Szorítok a beszoktatáshoz. Dolgozni mikor kezdesz?

Tali
Mi sajnos nem megyünk :( szüleimhez utazunk 7végén.
Remélem egy pót talit beiktatunk valamikor még karácsony előtt még akkor is ha csak mini tali.

Én gyerekeim taknyosak és köhögnek, viszont ma voltunk dokinőnél és nem fertőzőek. De oviba inkább nem viszem a héten Lillát, hogy gyorsan kimásszon a taknyosságból.
Elvileg holnap megyünk Katáékkal a MÜPA-ba Rinagtóra. Azért ha nagyon köhögnek éjjel vagy reggel nem merek elindulni velük oda sem, mert tök ciki mindenkinek magyarázni, hogy nem fertőzőek. Biztosan kiátkoznának minket.
Dani megint fogat növeszt, de érdekes, hogy múlt héten volt jó pár rossz napunk miatta, mert még a taknyosság is volt pluszban. Volt egy este amikor kénytelenek voltunk virrasztani vele hajnalban 1-2 órát és Ho-Ho-Ho-t, meg ilyeneket néztünk, hogy megnyugodjon.
Szerencsére nála azért ez nem rendszeres.
Amúgy édes pofák ezek ketten, néha már egészen jól eljátszanak együtt. Az a legcukibb mikor Lilla szól, hogy Dani gyere és Dani gagyogva vigyorogva indul utána.
(na azért van egészséges civódás is)

Csak a legutolsó oldalt olvastam most vissza.

KépKép
KépKép
fleur

Elszállt amit írtam.... na még egyszer.

Utólag is, BOLDOG SZÜLINAPOT GRÉTÁNAK!!!
Friday, nem lehet az a baj, hogy Bors nem tudta a mindennapjaiba beleilleszteni a heti két alkalmas ovit? Szóval hogy nem látja rendszeresnek, és így mindig meg kell szoknia. Csak ötletelek. Ismerős kislánya egész jól megszokta az ovit, de minden hétfő reggel nehéz volt, mert nem értette, miért kell most menni, mikor előtte (hétvégén) nem kellett.
Édesek a képek!!! Tesódéknak kitartást, remélem minden rendben lesz!

Mangora, kajálás nálunk is hasonló, bár sok-sok játékkal lefoglalható a figyelme, így kanállal is boldogulok, néha-néha...
Sok erőt a bölcsibe szoktatáshoz, remélem minden rendben fog menni!

Zsuzsi, örülök, hogy jól telt a hétvége! Remélem Miki már jobban van, és holnap élvezhetitek a közös napot együtt!

Fleur, sajnálom, hogy nem tudtok jönni :( De mindenképp összehozzuk a másik találkát! Karácsonyi ringatóra jöttök?
Remélem holnapra jobban lesznek a gyerkőcök is eljuttok a ringatóra!

Jobbulást minden kis és nagy betegnek!

Vick, LE A KALAPPAL, csak ámulok, milyen ügyes vagy, én néha két oldalt nem tudok elolvasni egy nap a könyvemből, Te meg beadandót írsz és ötösre vizsgázol... fantasztikus vagy, komolyan!

Kati, remélem sikerül megmenteni a képeket!

Móni, tényleg jöhet hosszabb beszámoló, ne fogd vissza Maga d :)

Velünk minden oké, a szüleimnél vagyunk, csak holnap megyünk vissza. Tegnap megjártuk a sírokat, Bene is elég jól viselte, csak reggel megvolt az első balesete, a ruhaszárító becsípte a jobb mutatóujját, nagyon vérzett, eléggé megijedtünk, de szerencsére nem olyan vészes. Bár hogy ilyen mozgékony, benne van a pakliban, hogy ilyen is történik néha... egyébként olyan okos, nap mint nap elámulok, mennyi mindent tud, ért már, annyira gyorsan nyílik az értelme... imáááádom! Imád nagy társaságban lenni, rendesen produkálja magát, elemében van, ha sokan figyelnek rá :)

Megyek, jó éjt mindenkinek, remélem most már nem száll el az irományom...
Puszi,

Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Fleur: remélem, hogy holnapra már jól lesznek a gyerkőcök! Kíváncsi vagyok már Rátok! :)

Mangora: kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a bölcsi! Remélem, hogy nem lesz semmi gond a beszokásnál!!! Szerintem könnyen fogja Marci az akadályt venni!

Vick: csatlakozom az előttem szólókhoz! Le a kalappal előtted!!!!

Zsuzsi: jobbulást Mikinek! Rátok fért már a kikapcsolódás!

Ági: édes lehet Bene is. Nálunk még nem volt nagy baleset, de gondolom csak idő kérdése.

S két sztori a ma napról:

- anyumnál voltunk délután. Van ott egy fém pici lukacsos tálka. Petra nagyon szereti, mindig azzal játszik. Ma fogta, játszott vele, nézegette, majd odavitte ahhoz a szatyorhoz, amiben az ő cuccait vittük. Betette a szatyorba, majd kivette, nézegette s visszatette. Nagyon nevettünk rajta. Isten bizony soha nem tanítottam neki, hogy ha valami tetszik neki, azt tegyük el! :)

- a második: kajáltunk, persze a mostanában szokott nyűggel. Sült krumpli husival. Adtam neki is, mert csak azután hajlandó mostanában enni a sajátját, ha evett a miénkből is. A tányérjába csipkedtem neki mind a kettőből. Evett, majd abbahagyta..... nézzük anyuval, hogy a szájában még percek múlva is volt krumpli. Kértem, hogy adja ide, mivel esélytelen belenyúlni a szájába. Rosszabb, mint egy kutya. :) Ő nézett rám, gondolkodott egy picit, majd belenyúlt a tányérjába, s adott egy krumplit. :)

Tudom, mindenki elfogult a saját gyerekével, de nekem nagyon tetszettek ezek. :)

Jó éjt!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!
Friday, Grétának boldog szülinapot! bocsi, hogy csak utólag, de nem volt gépünk.
Elég nehéz most nektek, kitartást kívánok. Szerintem is nagy változások ezek Bors életében és sehol sem lehet megspórolni
a nehézségek megélését. Én ilyenkor mindig azzal bíztatom magam, hogy jobb ha így, mint betegség formájában jön ki. Blanival se könnyű most, majd mesélek még. Minden nap égnek áll a hajam.
Nagyon kis cukik a képeken :)
Sokat gondolok rátok :)

Mangora, kíváncsi vagyok milyen lesz a bölcsi.

Friday, hová vándorolnátok? Gratula a fogakhoz. Úgy néz ki, hogy mi megyünk szombaton a talira, kár, hogy nem lesztek ott.

Móni, tengjél csak, mostanában alig hallunk Dávidkáról. Miket csinál? Képeket sem látunk....

Jótanácsok: nemrég hallottam, hogy a hidegen sajtolt olaj nem annyira jó babáknak, inkább a vajat javasolják zsiradéknak. Bocsi, hogy én meg propagáltam, teljesen evidensnek tűnt, hogy egészséges...

Zsuzsi, ez a reggeli szopi leszoktatás gyorsan ment. Szerencse, hogy Zsófinak bejött ez a tej. Én is próbálok valamit kitalálni Bibusnak, amivel kiválthatnék 1-2 szopit, de nem fogad el semmit. Nappal már iszik vizet, vagy teát.
Kóstoltattam vele tehéntejet és kakaót is. Persze csak kiskanállal és csak jelzésértékű volt benne a kakaó.

Bibi amúgy annyira keveset eszik ahhoz képest, amiket leírtok, hogy néha az az érzésem, hogy éheztetem, de súlyra meg gyarapodik...

Én is minden nap elcsodálkozom, hogy mennyire kis okos :) Kérdezek valamit és bólogat, vagy nemet int. Az egyetlen kaja a túrórudi, ami bejön neki, ezt mindig elmutogatja, odavisz a hűtőhöz, mutogat, magyaráz, hogy azt kér.
Nagyon cukik ahogy Blanival együtt játszanak. Bujócskáznak, futkároznak, vagy Blani húz valamit, Bibus meg fut utána mint a kiskutya.
Na ébredés van....:(
R

Kép
Kép
34372

Judit, ezek tök cuki sztorik :)

Ági, sajnálom Bene úját, remélem, hogy hamar begyógyul.
34372

Sziasztok,

Köszi a hiányolást:)
Igazából a netkapcsolatunk is rossz, a gépünk is, ha írok valamit, jó eséllyel elszáll, mint most is:(

Estére meg hulla vagyok, és nem ülök gép elé.

Igyekszem majd reagálni,
egyelőre az olvasásig jutottam.

Nem nagyon történt velünk semmi "fórumba illő" az utóbbi napokban, D. kis édes, jár, mosolyog, nagyon bújós lett.

Szombaton majd remélem, személyesen is találkozunk. (ha addig nem tör ki rajtunk a bárányhimlő:(
Tényleg, nem gáz ez így nekteK? egészségesek vagyunk, és 13 nappal ezelőtt volt az a bárányhimlős gyerektársaság, tehát már a lappangási idő vége felé lesz a szombat, és védettek is vagyunk.

Én megértem azt is, ha valaki nem örül ennek, én se örülnék, azt hiszem.
Ugyanakkor a Lurdy-ház egy nyilvános hely, nincs borítékolva, hogy más beteg gyerek nem járt ott...

Puszi
M
monke

Sziasztok!

sajna rossz hírekkel jövök... :(

Gréta belázasodott az éjjel,vírusos mandula gyulladása van. :( Szegény hány,mint a kutya,enni sem eszik,na meg persze fogzunk is. Úgyhogy valszeg mi nem leszünk ott a talin. Remélem,hogy megértitek... Jó szórakozást kívánunk azért Nektek!

Mennem kell.... már megint öklendezünk.... :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Edina! Jobbulást Grétának! Szegénykém, hol szedte ezt össze??? :roll:

Ági! Bene ujjának is jobbulást!!!

Móni, minket nem zavar, ha jöttök a bárányhimlő veszélyével is akár! Szerintem ha két hét alatt nem jön ki, akkor már nem kell aggódni! Két hét alappangási idő, reméljük most már nem lesz probléma!!!

Csajok, én csak ámulok ezeken a sztorikon, hogy a gyerekeitek már miket nem tudnak! Mi ettől fényévekre vagyunk még!!! :shock: :oops: :roll:
És a nagytesók, ahol vannak, meg szerintem kifejezetten jó hatással vannak a kicsikre!!!

Fleur! Nekem januárban már mennem kell dolgozni, azért kezdjük most a szoktatást!
Merrefelé kacsintgattok külföldre?
Kár, hogy nem tudtok jönni szombaton, de már mondta annó is, hogy ez a hétvége nektek nem lesz jó!!!

Lányok, most jut eszembe, hogy mikor lesz a karácsonyi koncert? Mert ugye Judit megvette a jegyeket nekünk, de remélem a bölcsibe szoktatás miatt erre azért el tudunk menni... :shock: VAgy ha mégsem, akkor valaki át tudja venni tőlünk a jegyeket esetleg?

Szombaton mi is megyünk, ha nem jön közbe semmi! És Robit is rábeszéltem, hogy jöjjön :wink: Már várom! Nálunk meg vasárnap jön a család szülinapozni! Már kíváncsi vagyok milyen lesz, agyalok a menün, meg minden :lol:

Ma megjött nagyi... Már most látom, hogy nem leszünk jóban ismét, mert őrület, hogy Marcinak mindent megenged! És hiába kérem, hogy ne tegye és szóljon rá... Egyszerűen csak röhög rajtam, és mondja, hogy ő nem tud senkinek nemet mondani... :shock: Szegény gyerek össze fog zavarodni teljesen, mert nem érti, hogy az egyik szobában miért szabad mindent, a másikban meg miért nem... Ha így folytatja, mint a mai délelőtt csinálta, akkor el fogom tiltani a gyereket, hogy vele legyen, mert semmibe veszi a nevelési feltételeket, meg azt, hogy a gyereknek határt kell szabni... De mit is várok én egy gyerektől??? :oops: :roll: Nem tudom mi tévő legyek...

Na, befejezem a túltengést, megyek vasalni! :lol:

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Gigi
Igen karácsonyi Ringatóra szeretnék menni. És már megint elfelejtettem, hogy melyikre vettetek jegyet...:( mert még nem sikerült megvennem.

Reni
Hát amiket írsz abból úgy tűnik tényleg nagyon okos Bibi :)
És ez a szaladgálós és húzok előtte valamit a kicsi meg fut utána mint a kutya igen emlékeztet az enyéimre :lol:

Móni
Én nagyon bárányhimlő para vagyok, de ha ma 13. nap akkor szombatra már régen túl lesztek a lappangási időn. Szóval még engem sem zavarna :lol:
Amúgy nekem Lilla is hazahozhatta volna. Az oviban is volt a szomszéd csoportban. Minden gyerek elkapta szinte. Szerencsére a kiscsoportba nem terjedt át. Közös a mosdójuk.

Dy
Puszi Grétának :( :( de miért hány a mandulagyulladástól???? vagy a köhögés miatt???

Mangora
jajj sok lett a felkiáltójel. Remélem nem bántónak érezted a kérdéseim. Tényleg csak érdeklődtem.
Külföld: fogalmam sincs még....
Kitartás a nagyihoz.

Sajnos mégsem tudtunk menni ma Ringatóra. Lilla éjjel megint nagyon köhögött, már majdnem hányt. Dani meg hajnalban.
Szerintem senki sem nézett minket volna jó szemmel ott most :( pedig annyira jó lett volna.

KépKép
KépKép
fleur

Na akkor meg is vettem a 10:15ös előadásra a jegyet :) szerencsére Lillát is vihetem, ha éppen otthon lesz, mert csak felnőttekre kell jegyet venni :)

KépKép
KépKép
fleur

Halihó!
Ez az óraátállítás nekünk totál bejön! Murphy huss el innen!

Móni, én nem parázok a bárányhimlőtől. Nem tudom, hogy mitől vacakol a gépetek, de nekünk két laptop romlott el múlthéten. Az egyik totál új, amit tavaly kaptam Bibus születésekor, csak nem volt időm még üzembeállítani. (1x használtam a kórházban) Szerencsére nem volt komoly baja, de a másik gépünkön van 2 évnyi fénykép, ami nincs meg máshol.

Nálunk taknyos az egész család. Remélem, hogy szombatig javulunk. Más tünet nincs, de Blanit nem vittem oviba, mert de. 5 percenként van orrkarbantartás. A nátha amúgy gáz nektek, ha úgy mennénk?

Ha jól értem, akkor Kati sem hozza a nagyokat, így Blaninak még viszek egy gyereket, hogy tudjon kivel játszani, különben egy szót sem tudunk beszélgetni.

Hol van a Lurdyban a játszóház? Jól emlékszem, hogy fejenként 1800 a beugró? (gyerekenként?)

Edina, jobbulást Grétusnak. Ez azért elég durván hangzik. Szegénykém!

Mangora, totál együttérzek azzal, amit írsz. Én Anyuval küzdök, mostmár napi szinten. Imádom meg minden, ő is az unokáit. A gáz az, hogy 60 fölött az ember már nem tud semmin változtatni. Hiába mondok el bármit is, hogy az úgy nem jó, vagy nem szeretném, csak nevet rajta. Marha vicces, hogy Blani naponta jelenetet rendez, de úgy komolyan magán kívül ordít, visít, hogy aggódom az idegrendszere miatt. (az enyém már úgyis taccs)Ja és csak Anyu jelenlétében csinálja ezt. Most már megsértődött, mert szóltam neki, hogy álljon le, mert szerinte ő semmit sem csinál. Mondtam, hogy kettőjük közül ő a felnőtt, meg, hogy a gyerek nem csak a szavakra reagál, hanem arra is, amit gondol, szóval igenis hibás, ha egyébként normális a gyerek.

Lehet, hogy érdekel a karácsonyi koncert. Megadod a paramétereket? Mikor is van?

Bibust sem érdeklik a játékok, csak amit nem szabad neki, pl. apró, szúrós, éles tárgyak, ja és a wc. Mindent kikutat a lakásban. Dé. palacsintát sütöttem, közben kihúzta az éjjeliszekrényből az összes bizsumat és magára aggatta. Blani persze hagyta, hiszen csak akkor szól, ha valami veszélyes Bibusra, de ez is nagyon nagy segítség. Nem is tudom mi lenne velem nélküle. Rögtön szól, ha valamit Bibus bekapott, és hiába vagyok résen, eszméletlen dolgok kerülnek ki a szájából. Ja és ma esett is egy nagyot. Amíg a vaslódeszkát helyeztem biztonságba, megfordította a ruháskosarat, rámászott és akkorát esett, hogy a puffanásra rohantam oda. Pár nap alatt nagyon sokat ügyesedett. Lemászik az ágyról, de sajna mindenre felmászik, ahová fel tudja rakni a térdét, kész életveszély. Felül és leszáll egyedül a zebrára és a motorra. Igen, ezeket Blanitól látja. Olyan kis édes, hogy már attól boldog, ha Blani ránéz.

Túltengtem.....
Pussz,
R
34372

Sziasztok,

megint nem érek ide, csak röviden:
Ma voltunk Juditékkal Ringatón és a Lurdy játszóházában, nagyon tetszett Márknak és Petrának.
Nálunk M. köhög megint, remélem nem kapjuk el tőle már megint, mert nagyon mérges leszek.
Szerintem igazából mindegy, náthás-e vagy sem a gyerek, ha nem a játszóházban, akkor elkapjuk máshonnan pl. bevásárlás, rokonok, stb.
És Móni szerintem kijött volna a bárányhimlő is már, szóval gyertek csak.
Akkor a részletek még 1x:

Szombaton 10-13ig foglaltunk, az én nevemre, 1800 Ft/gyerek és ebben kaja ugye nincsen.
Az 1. emeleten van az éttermeken túl.
Akik jönnek:
Juditék
Zsuzsiék
Ágiék
Mi
Móniék
Mangoráék
Reniék
ToldiSzilviék
HuSzilviék
BfKatiék

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Edina, nagyon sajnálom a mandulagyulladást, és még hányás is, szegény kis Gréta.Ha szombatig esetleg jobbulna az állapota?
E az egyetlen esély,hogy találkozzunk veletek...Úgy tűnik.

Friday, kitartáááááááááás és jó hogy kiírtad magadból.Az vesse rád az első követ, aki joban csinálja.
Jók a szülinapi képek.
És szombaton akkor lesztek skyp-on?

Többiektől most sorry, amiért nem írok, agyhúgykő lerakódóban, 4 napos vidéki lét után tegnap este hazajöttünk és ma egész nap csavarogtunk, dologom holnaptól ezer lesz.

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Nocsak, elírások megint, jobban, na... :oops:

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Csak gyorsan én is, hogy megvagyunk meg ilyesmi. A munka jól sikerült, 9-2-ig voltam oda, még ebédelni is elmentünk.

Nagyon ügyesek ezek a gyerekek egytől egyig :-) Már alig várom a szombatot.

Nekem nincs semmilyen betegség-parám, szóval tőlem nyugodtan jöhet bárki :-) Egyetért Katával, bárhol el lehet kapni bármit. NA, nem hazabeszélek, de Zsófinak is mintha folyna az orra hétfő óta. Este-reggel megszívom neki, szerintem nem vészes.

Reni, ez az ágyról lemászás nálun is megy. Sőt most már a küszöbön is megforul és áttolat, érdekes eddig simán átmászta :-)
Az egyedül járás még elég kezdetleges ZSófinál, párat lép csak, de élvezi.
A vicces, hogy az esti szopi se olyan már mint régen. Eddig simán elaludt rajta, most nem, 3-szor is otthagy a gyermekem. Ki érti ezt?

Na, megyek, még dolgozom egy kicsit és így is hosszú napom volt.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsófinak nagyon boldog születésnapot kívánunk!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kívánok én is Boldog Születésnapot Zsófinak! na és gratulálok az anyukájának is:)

Szoptatással pont úgy van, mint Zsuzsiéknál, reggelit elhagytuk simán,estit is inkább én erőltetem. Sajnálom egyébként egy kicsit:(

Köszönöm a visszajelzéseket, akkor megyünk szombaton. (valószínűleg csak 11 körül, mert úgy tűnik, a reggel 8-as visszaalvás már menetrendszerű nálunk...)

A nátha végképp nem para, az már szinte törvényszerű így november táján...

Mangorához csatlakozva: Friday, a gyerekneveléssel és egyébbel kapcs. tanácsaidat én külön rovatban is olvasnám, annyira jók, viccesek, toleránsak stb.

Mi a gond most Borssal és az ovival? írd meg, ha van kedved, tanuljunk belőle.

Mangora, a Nagyi nélkül eltöltött idő még nekem is rövidnek tűnt innen:( gondolom, te még inkább így vagy vele.
Sok erőt a mindennapokhoz, a gyerekek meg állítólag idővel megtanulják, hogy kinél mit szabad, és nem zavarodnak össze.

Bölcsi: én is csak olyanokat hallottam, mint Zsuzsi, hogy a gyerekek jól alszanak és esznek. Talán a közösség ereje, ki tudja:)

Drukkolok Marcinak, és majd Benének és Zsófinak is, hogy zökkenőmentes legyen.

Irigykedve olvasom a babák (kisgyerekek.) történeteit. Nálunk most a járásgyakorlás megy, semmi más. De az eléggé intenzíven.

ÁGi, sajnálom Bene ujját, gyógyulgat?

Edina, jobbulást Grétinek, szegényke:( tényleg, mandulagyulladást hogy kaphatott ilyen pici korban vajon.

Szép napot!
Móni
monke

Drága Kicsi Zsófi! Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Neked!!!

Jó reggelt Mindenkinek!

Reni, köszi az együttérzést nagyi miatt, itt csak az a probléma, hogy ő már 77 éves... és jelét sem adja semmilyen betegségnek és az anyukája is 90 év fölött volt, mikor elment... Gáz, hogy ilyenről mesélek? Robi (akinek ugye a nagyija), már eltervezte mi lesz a szobájával... És az a legdurvább, hogy nagyi maga is meg akar halni... Már nemegyszer mondta, hogy "ha tudnám mit kell bevenni, már rég bevettem volna..." No comment! Hát ilyen "vidámak" a hétköznapjaink :roll: Amúgy mióta hazajött megint megy a magába dumálás és éjszaka is... Nem tudom meddig fogjuk ezt így bírni...
Ezt a fel-le mászást Marci még nem tudja ágyra, csak lépcsőn. Az ugye olyan magasságban van, mint a térde, de próbálkozik mindenhol felhúzni magát, csak nem sikerül neki és olyankor jön a hiszti... :lol:
Édes lehet Blani, ahogy vigyáz a hugira!!! Tényleg nagy segítség az ilyen!!!

Kata! Semmi vész a hibák miatt, szerinted mi nem ugyanúgy elírunk mindent??? :wink:
Köszi az infót a Lurdyval kapcsolatban! Ki, mikorra megy oda?
Reméljük nem kapjátok el megint a náthát!
Amúgy engem sem zavar a nátha! Persze ne lógjon az orrából ki semmi meg ne fél percenként tüsszögjön/köhögjön a másik gyerekre, de amúgy nincs baj!

Fleur! A felkiáltó jelek nem direkt voltak... :cry: Dehogy van baj! Sőt!!!! Sajnálom, hogy nem tudtok jönni... :cry:

Zsuzsi! Ügyes vagy a munkával! Milyen érzés volt egy kicsit kikapcsolódni? Engem egy-egy ilyen nap annyira fel tud tölteni!!!

Na, bocsi, ha valamire nem reagáltam, de most ennyire futotta az agyam...

Szép napot!

Mangora

Kép
mangora

Jaj, el is felejtettem mondani!

Kata! Hosszú idő után tegnap délután újra betettem Marcinak a tőletek kapott Halász Judit dvd-t! Hát, Marci olyan ámulattal nézte, hogy csuda pofa volt :lol: "táncolt" meg "danolászott" a maga saját módján!
És a Boldog szülinapot c számon egyenesen elpityeregtem magam, annyira megható volt számomra, főleg, hogy így közeledik az első szülinap!!! :oops:

Móni! Köszi az együttérzést! Már látom, hogy jó lesz Marcinak is meg nekem is, ha már végre nem nagyival leszünk naphosszat összezárva! Nem leszünk feszültek!!! :wink:
Attól már inkább tartok, hogy mi lesz az átmeneti időben velem, míg Marci nincs itthon, de én még nem dolgozom... Na, majdcsak lefoglalom magam :lol:

Mangora

Kép
mangora

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Zsófi!

Erika

KépKép
verka7

Sziasztok!

Isten éltessen, Zsófi hercegnő, eljött a Te napod is! :) Minden elképzelhető szépet és jót Nektek :)

Zsuzsi, ügyes vagy a munkával Te is! Bölcsi-ügyben van előrelépés?

Köszi a kérdéseket, Bene ujja már sokkal szebb, de azért elég ronda kis sebesülése van. Ráadásul nem nagyon engedi, hogy hozzányúljunk, a ragtapasztól készen van, de a sebhintőrportól is, és nem csak mert fáj neki, már attól kiakad, ha a kezét megfogjuk. Majd szombatn megcsodálhatjátok, bár remélem addigra sokkal szebb lesz! De egyébként olyan ügyes, teljesen kíméli azt a kezét, nem használja, ha nem "muszáj".

Mangora, sajnálom, hogy visszatért máris a nagyi :( Nekem a nagymamám volt pont így, halni készült évek óta, és a gyerekei is elfogadták ezt, nem nagyon igyekeztek segíteni, bár kétség kívül, Mama nem is nagyon engedte. Januárban temettük el... nem álltunk közel egymáshoz, gondolom ezért sem rázott meg annyira a halála, na meg gondolatban már mi is eltemettük hamarabb, annyira nem akart élni... olyan szomorú így ez, de abszolút megértelek. Hogy-hogy Ti ápoljátok? Lehet volt már róla szó, bocsi :(

Dy, Grétádnak jobbulást! Micsoda szülinapi ajándék, szegénykém :( Remélem ma már jobb a helyzet!

Judit, édesek a történetek!!! Imádom én is az ilyeneket :)
Benével sokat szoktunk kukucsosat játszani, imádja, valami kendőt az arca elé emel, majd elhúzza, vagy bebújik a függöny mögé, és előszalad. Tegnapelőtt este ült az ölemben velem szemben, megfogta egymás után a két kezem és az arcom elé emelte, hogy bújjak el :) Azt hittem, megzabálom :)
És mostanában mindig elbújik, ha kakil :wink:

Móni, nekem sincs betegségparám, szóval gyertek csak nyugodtan!
A náthások is simán :)

Reni, de jó, hogy nektek jól jött, mert nekünk meg pont nem jó ez az óraátállítás, Bene azóta pontban 6:20-kor kel, és éjszaka is zizisebb (pedig már kezdett alakulni...), pedig előtte volt, hogy 8-ig is aludt.
Édes a kis Bibi, és Blani milyen ügyes, hogy figyel rá! Tényleg nagy segítség! Hiába, testvérrel szép az élet :)

Kata, remélem elkerül Titeket a betegség!

Ne haragudjatok, ha vmire nem reagáltam, de most mennem kell..
Élvezzétek ezt a tavaszi időt, igazi ajándék ez most :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági, nem tudom hogy meséltem-e nagyi sztorit! Ő azóta akar meghalni, mióta elveszítette a lányát (Robi anyukáját), aki rákban halt meg 4 éve! Azóta nem kegyelmeznek neki az égiek, valami miatt még itt tartják! Szerintem tuti valami küldetése van! Ha más nem, hát az, hogy engem erősebbé tegyen :wink: :lol: Na jó, bocs, ha morbid voltam!!! Nem akarok senkit megbántani! :roll:

Mikor Robi Békéscsabáról felköltözött ide, akkor volt két választása! Vagy otthagyja egyedül, vagy hozza magával, mert más nem volt, aki ott vigyázott volna rá! Ő akkor úgy döntött, hogy együtt jönnek és azt mondta, hogy addig nem akarja otthonba sem tenni, amíg nem őn és/vagy közveszélyes... meg amíg bírjuk erővel... Hát most itt tartunk! Az én erőm már fogytán, de Robi még kitart! Tudja, hogy ha otthonba rakná nagyit, akkor sem lenne jobb neki... neki világ életében épp az a helyzet volt kibírhatatlan, amiben volt! Pl útálta, hogy a lányához költözött, akkor szidta a helyzetet, most meg már isteníti! Vagy útál itt lenni és ennek hangot is ad, de mikor a rokonokhoz megy látogatóba, akkor már másnap haza akar jönni, mert neki itt jó... stb... Szóval nem egyszerű... De már komolyan azon gondolkozom, hogy kihívom a mentőket, ha éjszaka megint dumál és bezáratom a zárt osztályra... legalább egy időre...

Mangora

Kép
mangora

Mangora,
Minden tiszteletem Robié és a Tiéd, nem egy egyszerű helyzet.

mindkét nagymamám olyan szenilis volt az utolsó éveiben, hogy muszáj volt őket családban gondozni, mert megszöktek az otthonból is, én nem tudták vállalni őket:(((

Na de hogy túltengjek: nekem viszont van betegségparám, ezért megkérdeztem a háziorvosunkat, aki a következőt írta:

amennyiben olyannal találkoznának, akire veszélyes lehet ( terhes, vagy újszülött csecsemő) akkor jobb, ha kivárják a 21 napot, hogy biztosan ne jöjjön elő.

na most ez alapján nem viszem egy csomó 1 éves, nem oltott gyerek közé:(

És mondanom se kell talán, hogy mennyire sajnálom.

Kata,
Nem tudom pontosan, hány gyerekre szól a foglalás -de ha a mi távollétünk miatt kevesen lesztek, szívesen kifizetem az 1800 forintot.

Puszi
M
monke

Móni! Nehogymár ne gyertek emiatt!!! :cry: :shock:

Mangora

Kép
mangora

Ági, sajnálom Bene ujjacskáját, angyal szíve, sok puszit neki rá.

Mangora, olyan jó,hogy így ki tudod írni magadból a nagyival kapcsolatos dolgokat, nálunk nagyapám volt így,hogy mondogatta,meg akar halni, 1 éven belül el is ment, de 77 év még "fiatal", ha nem láttok más megoldást, tényleg muszáj lesz berakni vhova, akár tetszik neki,akár nem, a ti életetek nem mehet a rovására.
Feltalálod te magadta, attól nem féltelek, mikor Marci már megy a csana-ba, hány hét lesz az átmeneti időszak, míg te még otthon leszel?
H.J nálunk Márk kedvence, én is csípem, ma is végigment, addig ő eljátszadozott a járókában, közben tácolgatott rá, kiabált a gyerekeknek, én meg viszonylag nyugisan takarítottam.

Móni, én 2 hét lappangási időről tudok, amúgy lett vki beteg abból a társaságból?
Én 8 hónaposan kaptam el anno az unokatesóimtól, anyu még örült is neki,hogy időben túlestem rajta.

Nem pont neked szánom (remélve hogy jöttök), amúgy tényleg úgy van a Lurdyban,hogy 10 gyerekre foglaltunk és ha nem leszünk minimum 8-an, akkor ki kell fizetnünk a többit.
Idősebb gyerkekre nem tudom vonatkozik-e az 1800.Elvileg kéne.

Zsuzsi, nagyon ügyi vagy a munkával, le a kalappal.Mikor ünnepeltek?Miket kap/kapott Zsófi?
Szülinapi képeket kérünk.

Szombaton megyünk vmikor egy peg perego aria babakocsiért,inkább egy kicsi, könnyű kocsi mellett döntöttem, ha már úgyis lecserélem a nagyot, lemondtam a quinny-ről.Juditék kocsija szimpi :-)

Jó ez a hét, az őszi szünet miatt csak 1 tanítvány jön majd holnap, holnap megyünk megint baba-mama tornára.
Mi is vettünk már Junior italt,én a hétvégén már szándékozok kipróbálni.

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, csak miattad gyorsan. :) Szerintem is gyertek el nyugodtan! Ők azért már tényleg nem újszülöttek, nah meg kismamáról sem tudunk.... ;) Ha meg abból a társaságból senki nem lett beteg, akkor tényleg ott a helyetek!

Puszi mindenkinek!

J.

Judit

Kép
petra09

hahó

Boldog szülinapot Zsuzsi Zsófijának! Isten éltesse sokáig babát, mamát, papát!!

puszi

Szilvi
huszilvia

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

Bocsánat!!!

ZSÓFINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!!!

Petra, Judit

Judit

Kép
petra09

Móni, gyertek!!!!!
huszilvia

Zsófinak boldog születésnapot kívánunk!

Zsuzsi, tényleg várjuk az éllménybeszámolót! :)

Móni, szerintem ez miatt ne hagyjátok ki! Nem hiszem, hogy újszülöttek is lesznek ott, a babavárást nem tudom. Abban az esetben én is paráznék.

Móni, Zsuzsi nagyon ügyik vagytok a szopi elhagyással. Ezzel kapcs.. lenne kérdésem. Éjjel szopiznak még? Hányszor? Mivel helyettesítitek a tejet? Ezzel a junior itallal? Rögtön elfogadták? Miből isznak?

Bocsi, másoknak talán ezek evidens dolgok, de pl. Bibi csak most fogadta el a cumisüveget. Nem is bántam volna, hogy pohárból iszik, ha hagyja, hogy segítsek, de mindenáron egyedül akar inni, ezért erőltettem a cumisüveget.

Mangora, ez így tényleg gáz. Kitartást hozzá! Akkor mégsem hasonlatos a helyzetünk. Anyu csak megsértődött, de mára már rendeződött, remélem, hogy elgondolkozott azon, amit mondtam.
Táncoló Marci :) Hát, biztosan hiányozni fog, főleg amíg nem dolgozol. Az idő elütésére itt van pl. a fórum :wink:
Kipróbáltam gesztenyét tejszínnel keverni, de valami furi massza lett, ami tortába nem igazán jó. :( Van esetleg kipróbált recepted?

R
34372

Ági, ha ez a 6.20-as kelés gáz, akkor téged nagyon elkényeztet Bene :lol:

Kata, milyen az a babakocsi amit vesztek? Abból, hogy minden házimunkát el tudsz végezni, tanítasz, sütit sütsz stb. úgy veszem le, hogy Márk nagyon jó kisfiú, és persze te meg nagyon ügyi vagy :lol:

Bocsi az elírásokért, én is nagyon sokat hibázok, amit csak utólag veszek észre, vagy egyáltalán nem. Tegnap pl. Bene ujja...
34372

Sziasztok !

úgy néz ki mi is jövünk szombaton, de lehet h nem tudunk végig maradni de ott leszünk !

Mi is megvettük az új kocsit, Kata szupi ez a fajta amit mi vettünk és könnyű vele közlekedni Espiro magic 4 t ! szupi egy verda!

Kell vinni vmit ??? a bulira , ja meg akkor most mennyit kell fizetni , csak az utolsó oldalt futottam végig mert ezer a dolog most nálunk !
Most végül lesz torta ? MÁr nem is tudom mibe maradtunk
Móni sztem is gyertek !

Zsófi Boldog szülinapot !!!

Mennem kell !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Nem megyünk:( Direkt megkérdeztem a gyerekorvost, ő nem "Paramami", mint én... fertőzhet most is, akkor is, ha nem tör ki Dávidon, a lappangási ideje max. 21 nap (a dokink legalábbis így tudja:))) A társaságból még senkin nem tört ki, de csak 11 napja történt a találkozás.

Azért ez egy elég ronda betegség ahhoz, hogy az egész fórum tőlünk kapja el.

Ha nem jön össze a tíz ember, megkérhetnék valakit, hogy fizesse ki a részünket, és majd átutalom neki?

Reni,
Dávid jó két hónapja nem szopott éjjel (soha nem nyugtatta meg, nem aludt el tőle). Vizet itatok vele. Most meg reggel Beba 2 tápszert kap, cumisüvegből. Elfogadta azonnal.
Imádok érvelni tápszerek ellen, de a gyakorlatban simán megveszem:))))

Szép estét!
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?