Sziasztok,
egy kicsit bekukkantok hozzátok, Dorkám most alszik.
Visszaolvastam nagyjából.
Bea,
szerintem hagyd azt a cigit meg másnak
Ha eddig kibírtad, ne vesszen már kárba az a sok erőfeszítés, amit a leszokásért tettél korábban. Ha elszívod az első cigit, nem lesz megállás.
Gondolj csak arra, hogy az életedet rövidíted meg a dohányzással, vagy legalábbis erős minőségromlást érsz el vele. Ráadásul iszonyatos pénz is manapság a cigi. Biztosan kiszámoltad már, mennyi egy hónapra...
ÉN úgy gondolom, a szervezetünknek sokkal kevesebbet ártunk, ha egy gondosan kiválasztott gyógyszerrel kiváltjuk a cigarettát. A mai gyógyszerek már igenis biztonságosak, ehhez egy jó orvos kell. Ugyanis azt tartom, ha valaki dohányzik, és nem csak napi 5-6 szálat szív el, annak szüksége van "komoly" feszültségoldásra, erre pedig ma egy jó pszichiáter igen jó tablettákat tud adni. Nem szabad a régi Seduxen-típusú bogyókra gondolni, ezek már teljesen mások.
Pszichiáter: sokan azt mondják erre, nem vagyok én hülye, nincs nekem szükségem ilyen orvosra. Pedig a napi 1-2-3 doboz cigaretta problémákat próbál megoldani...
Azt meg nehezen tudom elképzelni, ahol apa-anya igazi dohányos, hogy a gyerkőc soha nem fog kapni a füstből...Figyelnek az első hónapokban, esetleg években, de aztán kicsit lazítanak a gyeplőn.(bár biztosan van olyan család, ahol ezt megvalósítják, csak én nehezen hiszem el
) (ráadásul a gyerek is nagyobb valószínűséggel fog próbálkozni kora-kamaszkorban, szerintem)
Visszaolvastam kétszer is, mit írtam fentebb, kicsit hezitáltam, elküldjem-e, de azzal, hogy feltetted ide a kérdést, véleményeket akartál hallani, ugye? Nem akarok okostojás lenni. Csak véleményt mondtam. Írjátok meg, ha nagyon extrémen gondolom a dolgot.
És igen, ha gyógyszer kell, az is pénzbe kerül, akár a cigaretta. De én inkább azt tartom jobb megoldásnak, ha már más nem segít.
Mucska,
Dorkám kicsit lebetegedett keddre, nagyon erős köhögéssel kezdte, és taknya-nyála fulladásig egyben
De a mai éjt már átaludta. Sinecod-cseppet kellett neki adnom, mert se aludni, se tejcsit gyomorban megtartani nem tudott a rohamoktól.
Anna fotói gyönyörűek
Orsi hívott szerdán, csütörtökön elutaztak Nyíregyházára. Jövő héten lesz, úgy emlékszem.
Ildikó is hívott
, jó nagyot dumáltunk.
Jól vannak, Laura szedi a gyógyszereket a köhögésére, Lukács barát gyönyörűen fejlődik, anyatejet kap szinte csak, már óriási baba. Viszont nagyon-nagyon gyakran kívánkozik anya mellére
Soraya viszont nagyon nincs jól
, a szemével van gond, de el fog múlni!!! Ti hallottatok már olyan szembetegségről, amikor a pupilla 8szögletű lesz?! Szorítsunk neki...Martin viszont jól van, és Ildikó szerint (is
) gyönyörű.
Jerry,
kérdezted régebben a hordozót. Szerintem nagyon függ a modelltől. A miénk olyan nagyon régi, és hihetetlenül olcsó darab, még Dani kapta nagynénitől
De nincs benne egyáltalán görnyedve a baba, mint (szerintem) a legtöbb mai szép darabban. A kocsiba pedig be tudom úgy tenni, hogy szinte teljesen a hátán fekszik Dorka, és a lábai egy kicsit magasabban vannak így, mintha alá lenne polcolva
Amit itthon használunk (modern darab
), az viszont olyan kakiltatós fajta, abban rögtön sikerül a trotyi, mert olyan görnyedős-fajta...
Na, ez kimerítő válasz-vélemény volt
Melinda,
Dorkánál azért nem tipikus ám az a bizonyos elalvási szokás, csak előfordul...Néha naponta, néha csak hetente 1-2 alk. A tipikus inkább a karban való séta. Ha pl. beszélek telefonon, és ő a karomban van, tutti elalszik
Zsuzsa,
te is konstruálni kezdtél?
Én még kislány maradtam
Daninál is 8 hónapig sikerült
Rita,
az én orvosom pl. azt mondta, ne oltassam 1 évesnél hamarabb. Pedig Dani ovis közegbe jár, és bármit hazahozhat
Most szöget ütött a dolog a fejembe.
Nyügis napok
Kíváncsi leszek, ha kibújik az első fogacska, lesz-e megnyugvás.
Továbbra is kedvenceim közé tartozik Lilid. Szeretem nézni a talis képeken
Chello,
cora
végülis hol utazott a kisasszony, hátul?
Jó volt kimozdulni vele, ugye?
súlygyarapodással most elégedett vagy? és a doki?
Nanda,
jött tőled egy vírusos levél a régi freemail-es címedről
De úgy tudom, másnak is előfordult ilyesmi (nem tőled), és ott sem akart a feladó levelet küldeni, a rendszer magától dolgozott...
Jól vagytok? Mayával most mi a helyzet?
Most elköszönök,
sziasztok
Anitabori